lijkt mij erg lekker, zou geen rauw sjalotje er door doen, de rauwe ui past daar niet imho.quote:vrijdag 23 december 2011 @ 20:33 • 301
Spanky78
Hmm, ik heb wel even advies nodig.
ik werd gevraagd nog even een amuse/voorgerechtje te bedenken voor het diner bij de ouders. Nu heb ik mooie gerookte eendenborst gekocht, framboosjes uit de vriezer, paar goede sinaasappels. Ik denk: ik maak een tartaartje van de eendenborst, doe er wat geconfijte sinaasappelschil in, stukje framboos, maak het aan met wat dressing met sinaasappel en honing. Serveer het op een bordje op een kleine salade en doe er wat avocado bij.
Lijkt het je wat, of is dit té klassiek? Moet ik frambozensap in mij dressing doen of zal ik alleen frambozen in de tartaar doen? Zelfde voor de sinaasappel: ik denk wat gerapste schil in de tartaar en sap in de dressing. Wil de dressing zeven.
En, moet ik wel of geen sjalotje gebruiken in de tartaar?
heb geen tijd om te oefenen, dus tips zijn welkom.
hmm, die notenolie is wel een leuk idee. Ik twijfelde al over de sjalot, alhoewel het wel past bij tartaar. Ik heb nog wel wat staan, hopelijk istie niet ranzig geworden.quote:Op vrijdag 23 december 2011 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
lijkt mij erg lekker, zou geen rauw sjalotje er door doen, de rauwe ui past daar niet imho.
Je zou nog walnotenolie door je dressing kunnen doen, notenolie, frambozen en gerookte eend, en prachtige combi
Zou hooguit frambozenazijn gebruiken voor de dressing, niet de frambozen door de dressing.quote:Op vrijdag 23 december 2011 20:45 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
hmm, die notenolie is wel een leuk idee. Ik twijfelde al over de sjalot, alhoewel het wel past bij tartaar. Ik heb nog wel wat staan, hopelijk istie niet ranzig geworden.
Die sinaas en avocado gaan wel goed met de eend. maar de framboos en avocado weet ik niet. Ik ga het maar voorproeven en als de avocado niet werkt eet ik die wel zelf op...
Ik wil de frambozen niet in de dressing doen. Eens? Sinaasappelsap wel.
Helaas, die was er niet in de winkel... wel twintig soorten nep balsamico... Ik heb witte wijnazijn vam aardige kwaliteit en heb ook nog wat lekkere droge sherry, dat kan denk ik ook wel in de dressing..quote:Op vrijdag 23 december 2011 20:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou hooguit frambozenazijn gebruiken voor de dressing, niet de frambozen door de dressing.
Tja, nepbalsamico is in, net als die smerige chemische truffelolie.quote:Op vrijdag 23 december 2011 20:52 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Helaas, die was er niet in de winkel... wel twintig soorten nep balsamico... Ik heb witte wijnazijn vam aardige kwaliteit en heb ook nog wat lekkere droge sherry, dat kan denk ik ook wel in de dressing..
Erasmo, heb je aardappelmeel in huis? Dat bindt iig net zo helder als arrowroot.quote:Op vrijdag 23 december 2011 11:30 schreef Erasmo het volgende:
Paniek, ik kan geen arrowroot vinden voor het recept wat ik eerder postteWat is een goed alternatief?
ja, volle melk, en room is ongeklopte slagroom, en het moet in de oven tot hij gaar is, hoe lang dat duurt ligt aan de vorm en de ovenquote:Op vrijdag 23 december 2011 21:49 schreef Mixende_match het volgende:
Beide thx! Ik ga eens kijken welke t wordt. Bij room bedoelen jullie ongeklopte slagroom?
En piet, jij gebruikt ook volle melk?en hoelang moetie bij jou in de oven?
Beide zijn allebei weer anders haha.
Of maizena, niet zo mooi, maar werkt ookquote:Op vrijdag 23 december 2011 21:50 schreef Macka66 het volgende:
[..]
Erasmo, heb je aardappelmeel in huis? Dat bindt iig net zo helder als arrowroot.
De recepten eerlijk gezegd enorm overeen. Het is ook een basisrecept. Ik gebruik inderdaad ongeklopte slagroom. Het verwarmen van het mengsel doe ik om de vanillesmaak er goed in te krijgen. De suiker beschermt de eiwitten tegen sterke kooksmaak. (het moet ook niet hard koken, gewoon even tegen de kook aan en dan afkoelen).quote:Op vrijdag 23 december 2011 21:49 schreef Mixende_match het volgende:
Beide thx! Ik ga eens kijken welke t wordt. Bij room bedoelen jullie ongeklopte slagroom?
En piet, jij gebruikt ook volle melk?en hoelang moetie bij jou in de oven?
Beide zijn allebei weer anders haha.
Pfffquote:Op zaterdag 24 december 2011 09:14 schreef Rewimo het volgende:
Ik ben op zoek naar een deegroller (de mijne is onvindbaar) en nu zie ik naast houten rollers ook stalen rollers, zoiets:
[ afbeelding ]
Wat raad jij aan? Wat werkt het prettigst?
Zou zomaar kunnen. Ben maandag bij mijn nichtje, haar man is Konditormeister, zal hem eens vragen.quote:Op zaterdag 24 december 2011 09:29 schreef Rewimo het volgende:
Mja, echt veel gebruiken doe je ze niet maar gisteren greep ik dus mis toen ik een stuk marsepein wilde uitrollen. Opgelost met een pot bockwurst
Ik kan me alleen herinneren dat houten rollers weleens willen plakken (ondanks bloem) en ik vroeg me af of dat met stalen rollers minder is, die zijn kouder lijkt me.
Zou alleen de blaadjes gebruiken, takje gaat splinterenquote:Op zaterdag 24 december 2011 14:12 schreef Iemand91 het volgende:
Voor een recept vul ik een stuk vlees met spek en rozemarijn. Spek en rozemarijn moet vermalen worden (keukenmachine). Kan ik daarvoor het hele takje rozemarijn gebruiken of alleen de blaadjes?
Super, snel antwoordquote:Op zaterdag 24 december 2011 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou alleen de blaadjes gebruiken, takje gaat splinteren
Mijn deegroller begon splinters af te geven dus ik moest laatst ook een nieuwe zoeken, heb een siliconen roller gekocht en ben er erg tevreden over.quote:Op zaterdag 24 december 2011 09:14 schreef Rewimo het volgende:
Ik ben op zoek naar een deegroller (de mijne is onvindbaar) en nu zie ik naast houten rollers ook stalen rollers, zoiets:
[ afbeelding ]
Wat raad jij aan? Wat werkt het prettigst?
Die was ik nog niet tegengekomen, ik ga eens zoekenquote:Op zaterdag 24 december 2011 19:07 schreef Erasmo het volgende:
Mijn deegroller begon splinters af te geven dus ik moest laatst ook een nieuwe zoeken, heb een siliconen roller gekocht en ben er erg tevreden over.
Ik heb hem van de Xenos:quote:Op zaterdag 24 december 2011 19:20 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Die was ik nog niet tegengekomen, ik ga eens zoekenBedankt voor de tip!
Die heb ik ook. Prima rollersquote:Op zaterdag 24 december 2011 19:32 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik heb hem van de Xenos:
[ afbeelding ]
Heb nog nooit briesoep gemaakt, maar vermoed het wel, hoe maak je hem?quote:Op zaterdag 24 december 2011 20:01 schreef Dunckie het volgende:
Beste Piet, ik wil morgen als amuse briesoep serveren. Ik kom echter materiaal en gaspitten te kort, dus ik wil de soep in het voren maken. Is briesoep goed op te warmen?
Waarvoor dank.quote:Op vrijdag 23 december 2011 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Pfff nog ff en ik doe deze serie alweer 8 jaar.
Jup gelukkig wel.quote:Op vrijdag 23 december 2011 21:50 schreef Macka66 het volgende:
[..]
Erasmo, heb je aardappelmeel in huis? Dat bindt iig net zo helder als arrowroot.
Aangepastquote:Op zaterdag 24 december 2011 21:12 schreef Erasmo het volgende:
De op klopt niet
[..]
Waarvoor dank.
[..]
Jup gelukkig wel.
Lijkt me geen probleen, om zeker te gaan laat je de room weg en doe je die er pas na het opwarmen bij. Als ie namelijk gaat schiften kan je hem redden met de koude room. Oude kokstruuk, werkt ook bij sauce hollandaise.quote:Op zaterdag 24 december 2011 22:04 schreef Dunckie het volgende:
Ik maak een roux, roer daar bouillon doorheen, breng het aan de kook, gooi er een haffel brie in stukjes door (zonder korst), laat de brie smelten en gooi er dan een scheut witte wijn, een klets room en peper en zout door.
Wat denk je, gaat het goed? Ik vraag het me vooral mbt het 2x opwarmen van de kaas.
Werkt bij hollandaise ook met een ijsklontje.quote:Op zaterdag 24 december 2011 22:32 schreef Dunckie het volgende:
En Piet: Enorm bedankt! En meteen nog een mooie truc erbij
De "wybertsnede" gaat het worden. Ga ik ook proberen met een kippetje in de toekomstquote:Op zaterdag 24 december 2011 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon in de oven? Huid mooi wiebertvormig insnijden. Als je een grillcarousel hebt , zo een draaispit, is dat natuurlijk ideaal
Bij kip is dat niet nodig, die heeft niet zo een dikke vetlaag onder de huid.quote:Op zondag 25 december 2011 01:39 schreef edcetera het volgende:
[..]
De "wybertsnede" gaat het worden. Ga ik ook proberen met een kippetje in de toekomst
"Merry the Chistman"
Het recept zegt slagroom.quote:Op zondag 25 december 2011 18:30 schreef Ansu het volgende:
http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html
Ojee, niemand kan me vast vertellen of ik beter slagroom of creme fraiche kan gebruiken?
Gewoon erbij gieten kort voor het serveren en even aan de kook brengenquote:Op zondag 25 december 2011 18:37 schreef Ansu het volgende:
Wow, Piet, je bent m'n held. Slagroom op kamertemperatuur er gewoon bij gieten?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |