abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:37:24 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105976857
Even een kopie van mijn laatste post in vorig topic...

Hmm, ik heb wel even advies nodig.

ik werd gevraagd nog even een amuse/voorgerechtje te bedenken voor het diner bij de ouders. Nu heb ik mooie gerookte eendenborst gekocht, framboosjes uit de vriezer, paar goede sinaasappels. Ik denk: ik maak een tartaartje van de eendenborst, doe er wat geconfijte sinaasappelschil in, stukje framboos, maak het aan met wat dressing met sinaasappel en honing. Serveer het op een bordje op een kleine salade en doe er wat avocado bij.

Lijkt het je wat, of is dit té klassiek? Moet ik frambozensap in mij dressing doen of zal ik alleen frambozen in de tartaar doen? Zelfde voor de sinaasappel: ik denk wat gerapste schil in de tartaar en sap in de dressing. Wil de dressing zeven.

En, moet ik wel of geen sjalotje gebruiken in de tartaar?

heb geen tijd om te oefenen, dus tips zijn welkom.
Whatever...
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:41:24 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105976926
quote:
vrijdag 23 december 2011 @ 20:33 • 301
Spanky78
Hmm, ik heb wel even advies nodig.

ik werd gevraagd nog even een amuse/voorgerechtje te bedenken voor het diner bij de ouders. Nu heb ik mooie gerookte eendenborst gekocht, framboosjes uit de vriezer, paar goede sinaasappels. Ik denk: ik maak een tartaartje van de eendenborst, doe er wat geconfijte sinaasappelschil in, stukje framboos, maak het aan met wat dressing met sinaasappel en honing. Serveer het op een bordje op een kleine salade en doe er wat avocado bij.

Lijkt het je wat, of is dit té klassiek? Moet ik frambozensap in mij dressing doen of zal ik alleen frambozen in de tartaar doen? Zelfde voor de sinaasappel: ik denk wat gerapste schil in de tartaar en sap in de dressing. Wil de dressing zeven.


En, moet ik wel of geen sjalotje gebruiken in de tartaar?

heb geen tijd om te oefenen, dus tips zijn welkom.
lijkt mij erg lekker, zou geen rauw sjalotje er door doen, de rauwe ui past daar niet imho.
Je zou nog walnotenolie door je dressing kunnen doen, notenolie, frambozen en gerookte eend, en prachtige combi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:43:32 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105977033
Pfff nog ff en ik doe deze serie alweer 8 jaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105977186
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

lijkt mij erg lekker, zou geen rauw sjalotje er door doen, de rauwe ui past daar niet imho.
Je zou nog walnotenolie door je dressing kunnen doen, notenolie, frambozen en gerookte eend, en prachtige combi
hmm, die notenolie is wel een leuk idee. Ik twijfelde al over de sjalot, alhoewel het wel past bij tartaar. Ik heb nog wel wat staan, hopelijk istie niet ranzig geworden.

Die sinaas en avocado gaan wel goed met de eend. maar de framboos en avocado weet ik niet. Ik ga het maar voorproeven en als de avocado niet werkt eet ik die wel zelf op...

Ik wil de frambozen niet in de dressing doen. Eens? Sinaasappelsap wel.
Whatever...
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:49:57 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105977420
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:45 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

hmm, die notenolie is wel een leuk idee. Ik twijfelde al over de sjalot, alhoewel het wel past bij tartaar. Ik heb nog wel wat staan, hopelijk istie niet ranzig geworden.

Die sinaas en avocado gaan wel goed met de eend. maar de framboos en avocado weet ik niet. Ik ga het maar voorproeven en als de avocado niet werkt eet ik die wel zelf op...

Ik wil de frambozen niet in de dressing doen. Eens? Sinaasappelsap wel.
Zou hooguit frambozenazijn gebruiken voor de dressing, niet de frambozen door de dressing.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105977594
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou hooguit frambozenazijn gebruiken voor de dressing, niet de frambozen door de dressing.
Helaas, die was er niet in de winkel... wel twintig soorten nep balsamico... Ik heb witte wijnazijn vam aardige kwaliteit en heb ook nog wat lekkere droge sherry, dat kan denk ik ook wel in de dressing..
Whatever...
  vrijdag 23 december 2011 @ 21:04:15 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105978297
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:52 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Helaas, die was er niet in de winkel... wel twintig soorten nep balsamico... Ik heb witte wijnazijn vam aardige kwaliteit en heb ook nog wat lekkere droge sherry, dat kan denk ik ook wel in de dressing..
Tja, nepbalsamico is in, net als die smerige chemische truffelolie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105978885
Lekker maar simpel receptje voor creme brulee? Zie zò veel verschillende!! Ik wil het zondag proberen te maken.


Heb trouwens wel een brander... Ergens haha
~ Bonito La Risa ~
  vrijdag 23 december 2011 @ 21:23:46 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105979348
Ik ben niet zo heel erg van het simpele, maar probeer eens een halve liter melk, pakje room, 5 eieren, 5 eetlepels suiker en vanille uit een stokje, of echte vanillesuiker, en meng dit goed met een mixer. Evn proeven of het zoet genoeg is.
Stort dit in een lage vorm en zet het in een grotere schotel.
Giet kokend water in de grotere schotel zodat je melkmengsel in de vorm in een waterbad staat.
Zet dit in een oven bij 125 graden met wat alufolie erover.
Als het stevig geworden is, is het gaar.
Haal het uit de oven en bestrooi ruim met suiker
Brand de suiker met je brander tot een caramel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105979672
Eh, 1:2 volle melk en room, 1 eigeel per 100g creme, suiker 15-17 % op totaal en vanillestokjes.

Ik gebruik altijd zelf wat meer eigeel omdat ik het lekker vind. Maarehm: room en melk en suiker verwarmen met opengesneden vanillestokjes. Voor de kick een heel klein tikkie zout erbij.

Dan het roommengsel af laten koelen tot ca 50 graden en de losgeroerde eigelen erbij. Creme vullen in ramekins of andere ovenschaaltjes. Ik heb schaaltjes met deksel. Schaaltjes in een bak met heet water zetten (heet water komt tot ca 75% hoogte van de bakjes. . En dan +- 45 minuten in een oven op 130 graden laten garen. Uit de oven halen, laten afkoelen, koelkast in. Vlak voor opdienen suiker op de creme strooien en met gasbrander karamelliseren. Ik gebruik gewoon een soldeerbrander, mar je hebt ook speciale bruleebranders...

Dit is een algemeen recept en werkt bij mij altijd. let wel op dat je oven niet te warm wordt, het moet langzaam garen en je creme moet niet uitdrogen of schiften.
Whatever...
pi_105980707
Beide thx! Ik ga eens kijken welke t wordt. Bij room bedoelen jullie ongeklopte slagroom?

En piet, jij gebruikt ook volle melk? :) en hoelang moetie bij jou in de oven?

Beide zijn allebei weer anders haha.
~ Bonito La Risa ~
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 21:50:13 #13
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_105980721
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 11:30 schreef Erasmo het volgende:
Paniek, ik kan geen arrowroot vinden voor het recept wat ik eerder postte :o Wat is een goed alternatief?
Erasmo, heb je aardappelmeel in huis? Dat bindt iig net zo helder als arrowroot.
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  vrijdag 23 december 2011 @ 21:59:39 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105981252
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 21:49 schreef Mixende_match het volgende:
Beide thx! Ik ga eens kijken welke t wordt. Bij room bedoelen jullie ongeklopte slagroom?

En piet, jij gebruikt ook volle melk? :) en hoelang moetie bij jou in de oven?

Beide zijn allebei weer anders haha.
ja, volle melk, en room is ongeklopte slagroom, en het moet in de oven tot hij gaar is, hoe lang dat duurt ligt aan de vorm en de oven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 22:00:22 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105981289
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 21:50 schreef Macka66 het volgende:

[..]

Erasmo, heb je aardappelmeel in huis? Dat bindt iig net zo helder als arrowroot.
Of maizena, niet zo mooi, maar werkt ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105981782
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 21:49 schreef Mixende_match het volgende:
Beide thx! Ik ga eens kijken welke t wordt. Bij room bedoelen jullie ongeklopte slagroom?

En piet, jij gebruikt ook volle melk? :) en hoelang moetie bij jou in de oven?

Beide zijn allebei weer anders haha.
De recepten eerlijk gezegd enorm overeen. Het is ook een basisrecept. Ik gebruik inderdaad ongeklopte slagroom. Het verwarmen van het mengsel doe ik om de vanillesmaak er goed in te krijgen. De suiker beschermt de eiwitten tegen sterke kooksmaak. (het moet ook niet hard koken, gewoon even tegen de kook aan en dan afkoelen).

Als de creme niet gaar is laat je hem gewoon nog wat langer in de oven!
Whatever...
  zaterdag 24 december 2011 @ 00:55:55 #17
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_105989582
Piet: Noodhulp!

Sinpele manier (tijd geen probleem) om een hele Barbarie-Eend te grillen (lekker gegrild, goede coating is het moraal!)

Tips?

Hartelijk bedankt!
The best firms advertise the least...
  zaterdag 24 december 2011 @ 08:43:02 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105993672
Gewoon in de oven? Huid mooi wiebertvormig insnijden. Als je een grillcarousel hebt , zo een draaispit, is dat natuurlijk ideaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 24 december 2011 @ 09:14:39 #19
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_105993843
Ik ben op zoek naar een deegroller (de mijne is onvindbaar) en nu zie ik naast houten rollers ook stalen rollers, zoiets:



Wat raad jij aan? Wat werkt het prettigst?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 24 december 2011 @ 09:26:07 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105993935
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 09:14 schreef Rewimo het volgende:
Ik ben op zoek naar een deegroller (de mijne is onvindbaar) en nu zie ik naast houten rollers ook stalen rollers, zoiets:

[ afbeelding ]

Wat raad jij aan? Wat werkt het prettigst?
Pfff
Ik moet je eerlijk zeggen, heb jarenlang een stuk rondhout gebruikt, was vroeger een deel van een kast waar kleding aan hing op hangers. Gebruikte ook gewoon flessen etc. Paar jaar terug een deegroller gekregen voor mijn verjaardag omdat manlief zich er aan ergerde. Als ik eerlijk ben heb ik het liefst mijn rondhout terug.
Er zijn prachtige deegrollers te koop, edelstaal, met kogellagers, maar zovaak bak ik niet en met het rondhout kon ik ook lekker deeg meppen zodat het zacht werd als porceleinaarde.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 24 december 2011 @ 09:29:53 #21
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_105993964
Mja, echt veel gebruiken doe je ze niet maar gisteren greep ik dus mis toen ik een stuk marsepein wilde uitrollen. Opgelost met een pot bockwurst :+

Ik kan me alleen herinneren dat houten rollers weleens willen plakken (ondanks bloem) en ik vroeg me af of dat met stalen rollers minder is, die zijn kouder lijkt me.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 24 december 2011 @ 09:34:03 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105994004
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 09:29 schreef Rewimo het volgende:
Mja, echt veel gebruiken doe je ze niet maar gisteren greep ik dus mis toen ik een stuk marsepein wilde uitrollen. Opgelost met een pot bockwurst :+

Ik kan me alleen herinneren dat houten rollers weleens willen plakken (ondanks bloem) en ik vroeg me af of dat met stalen rollers minder is, die zijn kouder lijkt me.
Zou zomaar kunnen. Ben maandag bij mijn nichtje, haar man is Konditormeister, zal hem eens vragen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 24 december 2011 @ 09:44:38 #23
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_105994106
Graag! ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_105999961
Voor een recept vul ik een stuk vlees met spek en rozemarijn. Spek en rozemarijn moet vermalen worden (keukenmachine). Kan ik daarvoor het hele takje rozemarijn gebruiken of alleen de blaadjes?
  zaterdag 24 december 2011 @ 14:16:32 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106000136
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 14:12 schreef Iemand91 het volgende:
Voor een recept vul ik een stuk vlees met spek en rozemarijn. Spek en rozemarijn moet vermalen worden (keukenmachine). Kan ik daarvoor het hele takje rozemarijn gebruiken of alleen de blaadjes?
Zou alleen de blaadjes gebruiken, takje gaat splinteren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')