abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_106037218
quote:
1s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
Reerug was heerlijk, echt supermals en heerlijk van smaak. Heb het vlees in de pan dichtgeschroeid en in de oven gegaard. Helaas heb ik de saus laten aanbranden (Wist niet dat inkoken op laag vuur moest. :') ) waardoor ik een andere saus moest maken, had geen fond meer.
Volgende keer beter dus!
pi_106041773
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom zou je zelf gaan plukken? Wil je gaan stropen ouzo?
En wat wil je ermee? Een tamme gans is erg lekker, de meeste mensen vinden wilde gans niet lekker.
De gans was erg lekker. Niet geplukt, maar wel schoongemaakt en gevild. De filets rosé met cantharellen, de bouten geconfijt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2011 22:58:48 ]
  zondag 25 december 2011 @ 22:59:54 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106041820
Wij hebben ook heerlijk gegeten.
Burps.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106049991
Piet, het voorgerecht met de dadels was heerlijk en viel bij iedereen zeer goed in de smaak.
bedankt voor de tip!
  maandag 26 december 2011 @ 09:29:36 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106050754
Mooi zo, ben dan ook blij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106050835
Ik heb geen port, wel nog een kilo dadels. Zou er iets leuks gebeuren als ik ze in de rosé leg, of kan ik dat beter laten? :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 26 december 2011 @ 09:40:44 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106050858
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 09:38 schreef minilot het volgende:
Ik heb geen port, wel nog een kilo dadels. Zou er iets leuks gebeuren als ik ze in de rosé leg, of kan ik dat beter laten? :)
Gaat anders smaken, probeer het anders eerst met een paar.
Heb je wel zoveel coppa of spek om ze te wikkelen voor je ze bakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106050968
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 09:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gaat anders smaken, probeer het anders eerst met een paar.
Heb je wel zoveel coppa of spek om ze te wikkelen voor je ze bakt?
Neuh, niet zoveel, maar wel genoeg voor een paar :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 26 december 2011 @ 11:16:00 #59
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_106052047
Ben erachter gekomen dat ik vergeten ben om Saté Marinade mix te halen voor mijn kip van vandaag. :o :'( Heb nog wel van die kant en klare saté saus in zo'n bakje (en wilde dat nog met Ketjap mengen). Zou ik dat ook gewoon kunnen gebruiken?
  † In Memoriam † maandag 26 december 2011 @ 11:19:00 #60
91830 MaximusTG
pi_106052095
Heb pas ook wat in mekaar geflanst van ketjap, zout, zonnebloemolie, fijngesneden knoflook en wat gemberpoeder. Smaakte goed. Veel zout hoeft er niet bij trouwens.
  maandag 26 december 2011 @ 11:19:23 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106052105
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 11:16 schreef Bienelientjee het volgende:
Ben erachter gekomen dat ik vergeten ben om Saté Marinade mix te halen voor mijn kip van vandaag. :o :'( Heb nog wel van die kant en klare saté saus in zo'n bakje (en wilde dat nog met Ketjap mengen). Zou ik dat ook gewoon kunnen gebruiken?
nee, marineer de kip liever in een beetje ketjap en citroensap, met wat sambal, wat kerriepoeder bijvoorbeeld, of wat vijfkruiden poeder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 december 2011 @ 11:19:53 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106052109
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 11:19 schreef MaximusTG het volgende:
Heb pas ook wat in mekaar geflanst van ketjap, zout, zonnebloemolie, fijngesneden knoflook en wat gemberpoeder. Smaakte goed. Veel zout hoeft er niet bij trouwens.
Ook een uitstekende marinade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106052120
Wat te doen met met schouderkarbonade? Ik heb ze al heel lang niet op, omdat ik altijd van die taaie lappen kreeg voorgeschoteld. Hoe krijg je die dingen beetje eetbaar?
  maandag 26 december 2011 @ 11:43:52 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106052552
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 11:20 schreef VaderVanJezus het volgende:
Wat te doen met met schouderkarbonade? Ik heb ze al heel lang niet op, omdat ik altijd van die taaie lappen kreeg voorgeschoteld. Hoe krijg je die dingen beetje eetbaar?
Kruiden
Aanbraden
Laag zetten, vloeistof toevoegen en uurtje sudderen, of twee..

Denk aan kriekenbier, belgisch bier, wijn, met een lik mosterd, wat foelie, knoflook, peen.

Deksel op de pan tijdens sudderen en in de gaten houden dat het niet droogkookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106052645
Piet, mijn creme brulee was heerlijk maar krijg het niet echt gebonden na 3 uur koelkast. Ik heb met oven en opnieuw met pan geprobeerd.

3dl melk, 2,5dl slagroom, 80gr suiker, vanillestokje en 5 dooiers.
  maandag 26 december 2011 @ 11:52:14 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106052769
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 11:47 schreef jpjedi het volgende:
Piet, mijn creme brulee was heerlijk maar krijg het niet echt gebonden na 3 uur koelkast. Ik heb met oven en opnieuw met pan geprobeerd.

3dl melk, 2,5dl slagroom, 80gr suiker, vanillestokje en 5 dooiers.
Ik gebruik altijd heel ei, voeg 3 eieren extra toe
Het garen in de oven in waterbad duurt lang, zet ze in een leeg bad in de oven en giet er dan kokend water in. Alufolie er op leggen en laat het staan tot ze stevig zijn. Kan wel een uur of twee duren afhankelijk van de oven.
Had er eergisteren 12 flans in de oven, duurde ook uren voordat ze gaar waren.
Ze zijn gaar als ze stevig zijn en wees geduldig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 december 2011 @ 11:59:07 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106052951
Ben zometeen offline voor de rest van de dag, succes met het redden van je creme!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106053468
Heel onverantwoordelijk van je hoor Piet, niet in CUL zijn op een dag als vandaag! Ik kan alle mislukte tweede kerstdagdiners al bijna ruiken! o|O
Let me see you stripped down to the bone
pi_106053726
O jee. Ik ging je al bijna voor vanzelfsprekend aannemen. Nog tips voor mijn zwezerik? Krijg wat tegenstrijdige informatie van het internet. Kort blancheren, 10 minuten in bouillon koken, wel platgedrukt laten drogen, niet platgedrukt, hard bakken, niet zo heel hard.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_106054944
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 04:04 schreef ticklemepink het volgende:
Piet, het voorgerecht met de dadels was heerlijk en viel bij iedereen zeer goed in de smaak.
bedankt voor de tip!
Hier eveneens!

ik had meegelezen en het recept meegepakt
pi_106056555
Ik stem voor een piet-kookboek-voor-fokkers!
  maandag 26 december 2011 @ 15:50:59 #72
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_106059184
Bundelen, laten drukken bij blurb.com (drukken tekst/fotoboeken) en dan kan iedereen ze daar zelf nabestellen!
  maandag 26 december 2011 @ 17:23:26 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106061470
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 14:06 schreef ticklemepink het volgende:
Ik stem voor een piet-kookboek-voor-fokkers!
Kookboeken zijn er als zand aan het strand.
Waar krijg je een service als dit topic?
En ik zou een kookboek kunnen schrijven, jep, maar als ik eerlijk ben? Geef die 40 euro liever uit aan een paar kreeften of een paar mooie stukken Livar.

[ Bericht 12% gewijzigd door Pietverdriet op 26-12-2011 17:46:35 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 december 2011 @ 17:29:10 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106061623
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 12:28 schreef Weltschmerz het volgende:
O jee. Ik ging je al bijna voor vanzelfsprekend aannemen. Nog tips voor mijn zwezerik? Krijg wat tegenstrijdige informatie van het internet. Kort blancheren, 10 minuten in bouillon koken, wel platgedrukt laten drogen, niet platgedrukt, hard bakken, niet zo heel hard.
Er zijn vele wegen die naar rome leiden, maar persoonlijk vind ik het lekkers ze aan plakken van 1,5 a 2 cm te snijden, zout en peper, door de bloem halen, het meeste bloem er af kloppen en op beide zijden ca 3 a 4 minuten te bakken in boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 26 december 2011 @ 22:08:26 #75
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106069181
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 09:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou zomaar kunnen. Ben maandag bij mijn nichtje, haar man is Konditormeister, zal hem eens vragen.
Heb je er nog aan gedacht om het te vragen? :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 26 december 2011 @ 22:09:14 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106069214
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 22:08 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Heb je er nog aan gedacht om het te vragen? :)
Hij was er niet, hij moest werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 26 december 2011 @ 22:24:24 #77
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106069766
Ach dat is jammer. Ik denk dat ik maar zo'n roller van de Xenos ga proberen. Zo heel vaak gebruik je zo'n ding nu ook weer niet ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106071306
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kookboeken zijn er als zand aan het strand.
Waar krijg je een service als dit topic?
En ik zou een kookboek kunnen schrijven, jep, maar als ik eerlijk ben? Geef die 40 euro liever uit aan een paar kreeften of een paar mooie stukken Livar.

Helemaal mee eens. Geen enkel kookboek kan alle vragen beantwoorden, en hier kunnen we ze allemaal stellen! :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 26 december 2011 @ 23:22:40 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106071947
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 23:05 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Geen enkel kookboek kan alle vragen beantwoorden, en hier kunnen we ze allemaal stellen! :)
Mijn bijdrage aan beter eten in NL.
Pro Bono, geen sponsor, geen Unilever, Nestle of Sara Lee promotie maar gewoon eerlijk advies hoe je echt eten klaar maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106072264
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 23:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn bijdrage aan beter eten in NL.
Pro Bono, geen sponsor, geen Unilever, Nestle of Sara Lee promotie maar gewoon eerlijk advies hoe je echt eten klaar maakt.
^O^
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 27 december 2011 @ 01:25:23 #81
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106076537
Koken doe je achter het fornuis, niet achter een boek

Kookboeken kunnen je wel weer enorm goede tips en ideeën geven en wat dat betreft zou ik een kookboek van Piet ook meteen aanschaffen want die heeft meer dan genoeg tips en ideeën ^O^

Titelsuggestie: Koken met tranen - Piet Verdriet
pi_106081225
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn vele wegen die naar rome leiden, maar persoonlijk vind ik het lekkers ze aan plakken van 1,5 a 2 cm te snijden, zout en peper, door de bloem halen, het meeste bloem er af kloppen en op beide zijden ca 3 a 4 minuten te bakken in boter
Dank je. Zo had ik ze ook gebakken, kalfsnuggets zeg maar, maar dan in ghee in plaats van boter. Ze waren alleen wel een beetje taai, misten de zijdezachte kwaliteit. Ik heb niet het idee dat dat aan het bakken lag, maar aan het blancheren. Dat had ik 5 minuutjes gedaan en zodra hij het water in gleed zag je de stevigheid toenemen.

Eerlijk gezegd weet ik ook niet heel zeker of het wel hartzwezerik is. De prijs was er wel naar vond ik, die stond wel op de verpakking. Hij was ook niet heel langwerpig, ik kon bijna alle vliezen verwijderen zonder dat hij uit elkaar viel. Ik heb hem ook 5 uur gespoeld maar echt nodig leek me dat niet.

Heb je nog tips om het malser te krijgen? Kan ik het blancheren ook gewoon overslaan? Het was namelijk een probeerseltje, morgen moet het goed gaan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_106084259
Voor oud en nieuw ga ik voor ongeveer 10 man verse worst bakken.
Nu leek het mij leuk en/of lekker om het eens een keer anders te doen. Maar ja wat en hoe?
  dinsdag 27 december 2011 @ 14:06:28 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106084993
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 13:40 schreef ymme het volgende:
Voor oud en nieuw ga ik voor ongeveer 10 man verse worst bakken.
Nu leek het mij leuk en/of lekker om het eens een keer anders te doen. Maar ja wat en hoe?
Ik begrijp je vraag niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 december 2011 @ 15:58:13 #85
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106088975
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 23:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn bijdrage aan beter eten in NL.
Pro Bono, geen sponsor, geen Unilever, Nestle of Sara Lee promotie maar gewoon eerlijk advies hoe je echt eten klaar maakt.
Is je videoproject eigenlijk nog van de grond gekomen?
  dinsdag 27 december 2011 @ 15:58:51 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106089004
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 15:58 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Is je videoproject eigenlijk nog van de grond gekomen?
Welk heb je het over?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:08:20 #87
121348 Erasmo
f/8 and be there.
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:16:05 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106089785
quote:
Ah, okay, zijn bezig een huis te kopen waar dan een nieuwe keuken in komt die dan geschikt moet zijn voor videodemo dmv een kookeiland in het midden zodat de camera tegenover kan staan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:19:01 #89
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_106089953
Heb een stuk of wat fazanttournedos gekregen. Ideeen? Ben ooit eens een honing/walnoot fazant tegengekomen, maar kan t recept nergens vinden.

Kan ik ze overigens ook in de oven bereiden?
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:22:13 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106090114
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:19 schreef mol_air het volgende:
Heb een stuk of wat fazanttournedos gekregen. Ideeen? Ben ooit eens een honing/walnoot fazant tegengekomen, maar kan t recept nergens vinden.

Kan ik ze overigens ook in de oven bereiden?
Fazant wordt snel droog en taai.
Tournedos van fazant ken ik niet, zijn ze in vetspek gerold?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106090140
Vraagje over de sinaasappelmousse (uit het Kerstdiner-topic). De smaak was prima, maar het was wel een soort tweelagensysteem geworden. Hoe komt dat (en beter nog: hoe kan ik voorkomen dat het een volgende keer weer gebeurt)?
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:27:08 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106090334
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:22 schreef Bleie het volgende:
Vraagje over de sinaasappelmousse (uit het Kerstdiner-topic). De smaak was prima, maar het was wel een soort tweelagensysteem geworden. Hoe komt dat (en beter nog: hoe kan ik voorkomen dat het een volgende keer weer gebeurt)?
Twee lagen? Wat was de structuur van de lagen? Eentje schuimig en de ander gelei achtig?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106090422
Ja. Bovenste was vrij stijve mousse (volgende keer maar 4 blaadjes gelatine doen), en daaronder een gelei-achtige substantie.
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:32:51 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106090589
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:29 schreef Bleie het volgende:
Ja. Bovenste was (vrij stijve mousse, volgende keer maar 4 blaadjes gelatine doen), en daaronder een gelei-achtige substantie.
Oplossing is beter mengen, mousse maken vergt wat oefening, gewoon wat vaker maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106090887
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oplossing is beter mengen, mousse maken vergt wat oefening, gewoon wat vaker maken.
Goed excuus :)
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:49:20 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106091302
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:39 schreef Bleie het volgende:

[..]

Goed excuus :)
En het is nog lekker ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106091536
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2011 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik begrijp je vraag niet.
Normaal bak ik verse worst is een braadpan met boter en thats it.
Graag wat tips om hiermee te varieren en of iets speciaal te doen met deze verse worst qua smaak/bereiding?
  dinsdag 27 december 2011 @ 16:57:54 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106091610
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:55 schreef ymme het volgende:

[..]

Normaal bak ik verse worst is een braadpan met boter en thats it.
Graag wat tips om hiermee te varieren en of iets speciaal te doen met deze verse worst qua smaak/bereiding?
je zou hem kunnen grillen op de BBQ?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106094465
Piet, mijn vriendinnetje die in Wales woont is nu in NL en we hebben vanmiddag lekker een kroket gegeten. Ze mist ze. Dus bedachten we dat ze die natuurlijk best zelf kan gaan maken!
Ik heb haar dus beloofd te zoeken naar een goed recept en dacht dat jij die vast wel voor me hebt ;) Rund/kalfs en als je het hebt ook garnaal? Dan ga ik ze komende week ook maken, lijkt me nou eens een leuke vakantiebesteding :Y
pi_106094513
Neem er de tijd voor. :P Ik vind kroketten maken echt een ontzettend rotklus. :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')