rechtsedirecte | zaterdag 26 november 2011 @ 08:48 |
Wie maakt er een mooie OP? | |
rechtsedirecte | zaterdag 26 november 2011 @ 08:54 |
Zaterdagavond en ik zit met een glas wit de uitslagen van de NZ'se verkiezingen te kijken.![]() dit is wat Bob Campbell heeft te zeggen over deze wijn.. En ik denk dat hij spot on is....geen "fruit bomb" Sauvignon Blanc zoals ik die ken uit de Marlborough Regio maar een wjin die je direkt raakt met de rake smaak van tomatenblad en paprika...kortom een heerlijke "kruidige" Sauv. p.s. de uitslagen gaan voor mij, als campaign leader voor de minister van financien, pretty good dus de fles gaat waarschijnlijk leeg | |
voetbalmanager2 | zaterdag 26 november 2011 @ 18:10 |
Een Carmenere. Welke Carmenere dat dan wordt zien we te zijner tijd wel. | |
devzero | maandag 28 november 2011 @ 04:51 |
Interessant, even onthouden. Ik lees dat Awatere een sub-region van the Malborough regio is. Ik ben alleen bang, dat die wijnen moeilijk te vinden zullen zijn hier. | |
Miasan | maandag 28 november 2011 @ 21:04 |
Voor een kerstdiner van een vereniging ben ik op zoek naar goede wijncombinaties met ons menu... is er iemand hier die mij via PM wil helpen hiermee? ![]() | |
Pietverdriet | maandag 28 november 2011 @ 21:05 |
Ik wil best een poging doen | |
rechtsedirecte | maandag 28 november 2011 @ 21:17 |
dit bedoel ik dus...voor deze leuke verzoeken zoals die van Maisan is dit forum voor bedoelt | |
Miasan | maandag 28 november 2011 @ 22:50 |
Hartstikke tof! Ik zal het menu op een rijtje zetten en dan stuur ik je een PM. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 28 november 2011 @ 22:54 |
Ga je richtingen geven, niet die en die fles van dat jaar,. | |
Madame_Paon | maandag 28 november 2011 @ 23:04 |
Welke wijn? In ieder geval geen Tsantali ![]() Ik ga maar gewoon voor een zoete, rode wijn uit Frankrijk. Welke weet ik niet. Ik zie wel. | |
nielsgeode | maandag 5 december 2011 @ 12:17 |
Nu bij de Lidl een échte aanrader: Chateau Chevalier de Rauzan-Gassies 2007. De tweede wijn van een 2e cru Margaux (dat is dus de tweede wijn van Chateau Rauzan-Gaussies) voor slechts 14,99 de fles (H) Ik heb 18 flessen ingeslagen ![]() | |
fruityloop | maandag 5 december 2011 @ 12:21 |
Heb je hem ook al geproefd? ![]() | |
rechtsedirecte | maandag 5 december 2011 @ 19:41 |
dit is de wijn van mijn keuze voor de kerstdagenIk heb hier in het vorige topic al eens over gepost. Een prima Riesling voor zo'n 5 euro (i.p.v. 15 euro) die lekker weg drinkt, zeker gezien het feit dat het merendeel van de gasten nu niet echt wijnliefhebbers zijn die een topwijn weten te waarderen. Vandaar deze keus, gewoon een goede fles wit die voor iedereen makkelijk weg drinkt. | |
Miasan | maandag 5 december 2011 @ 20:24 |
Ik geloof dat Piet een beetje druk is dus als er andere mensen zijn die ook een poging willen wagen hoor ik het graag. ![]() | |
fruityloop | dinsdag 6 december 2011 @ 08:16 |
Sure, pm dat menu maar als je wilt. En misschien dat er nog meer mensen een duit in het zakje willen doen? Het is natuurlijk niet gezegd dat Piet, of mijn keuzes zaligmakend zijn.. ![]() | |
FigureBirdStars | woensdag 7 december 2011 @ 09:26 |
Waar moet ik opletten bij het uitzoeken van een wijn voor een rode wijn saus? Iemand aanraders, liefst niet te duur? | |
fruityloop | woensdag 7 december 2011 @ 09:27 |
Ga je er alleen me koken, of ook het restant van de wijn bij het gerecht zelf opdrinken? En wat noem je niet te duur? | |
FigureBirdStars | woensdag 7 december 2011 @ 09:32 |
De rest drink ik op, maar niet perse bij het gerecht zelf. Het gaat mij er echt om om een goede saus te maken. Liefst minder dan 10 euro. | |
Perruche | woensdag 7 december 2011 @ 10:35 |
Hey ik kom me hier even melden. Sinds een tijdje wat meer into de wijn. Had laatst een erg lekkere van een vriendinnetje gekregen, een franse Merlot. Via een ander topic een bestelling gedaan bij biologische wijnboerderij la Vialla en daar 2 wijnen besteld, een witte "Torbolone", een rode en een dessertwijn. Wil in het nieuwe jaar ook graag een wijncursus gaan doen om iets beter te weten waarom ik bepaalde wijnen lekker vind en in een restaurant een betere keus dte kunnen maken, die op iets anders gebaseerd is dan "of de naam me aanstaat" ![]() @FBS, wat voor gerecht wil je gaan maken? Voor Bolognesesaus bijv. of Lasagne neem ik graag een wat vollere rode wijn, beetje zoet, richting port-smaak (zoals ik dat dan noem). Dat drinkt er lekker bij en naar mijn idee "breekt" het een beetje de vaak wat zurige smaak van de tomaten. | |
fruityloop | woensdag 7 december 2011 @ 11:07 |
Ik zou voor een klassieke rode wijn saus gaan voor een rode Franse wijn uit de bourgogne, een Pinot Noir bijvoorbeeld. Als het wat speelser mag zijn, bijvoorbeeld bij een Italiaans gerecht, zou je kunnen denken aan een rode montepulciano, of zoals Perruche voorstelt een scheutje port te gebruiken om het geheel wat zoeter te maken. | |
Pietverdriet | woensdag 7 december 2011 @ 14:32 |
Je hebt inmiddels een antwoord | |
Miasan | woensdag 7 december 2011 @ 20:32 |
Bedankt Pietverdriet en fruityloop. Ik ben druk aan het uitzoeken welke wijnen het worden, daarbij vooral lettend op prijzen en afgaande op recensies. Heb inmiddels al twee wijnen ingeslagen. Ik laat wel weten wat het uiteindelijk geworden is. ![]() | |
nielsgeode | donderdag 8 december 2011 @ 13:43 |
Ik zelf niet maar een betrouwbare bron wel ![]() | |
nielsgeode | donderdag 8 december 2011 @ 13:43 |
La Minga ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2011 @ 13:44 |
Je koopt 18 flessen a 15 euro zonder te proeven? | |
nielsgeode | donderdag 8 december 2011 @ 13:45 |
Ja. Maar ik weet precies wat ik kan verwachten en ik weet precies wat ik lekker vindt dus dat gaat goed in dit specifieke geval. Dat doe ik natuurlijk niet zomaar. | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2011 @ 13:47 |
Mhh, ik zou echt eerst 1 fles kopen, open trekken, laten luchten en dan proeven voordat ik 270 euro uitgeef aan wijn van de Lidl. | |
voetbalmanager2 | donderdag 8 december 2011 @ 13:51 |
Het is op advies van de verkoper de Nuevo Mundo Carmenere geworden. Een wijn gemaakt van organische druiven uit Chili van de Gall&Gall vorr 7 euro. Toen ik later het schap nog eens langsliep voor een ander cadeautje bleek het de goedkoopste Carmenere te zijn die ze hadden. Dat terwijl ik geen prijs-indicatie doorgaf. Verwacht dus dat dit een oprecht advies van de verkoper was. | |
nielsgeode | donderdag 8 december 2011 @ 14:24 |
Binnenkort laat ik weten hoe t is | |
fruityloop | maandag 12 december 2011 @ 10:58 |
Dit dus, die zelf uitgeroepen "super-tuscan's' van de Lidl waren echt 10 euro te duur. 15 euro voor een sangiovese-merlot of syrah blend van een coöperatie gaat helemaal nergens over. De priorat van 4,99 is daarentegen weer niet gek. | |
Z | maandag 12 december 2011 @ 11:26 |
Ik ben ook bij de Lidl geweest omdat ik benieuwd was naar die wijn, hij was alleen uitverkocht. Toen heb ik maar een Rioja gekocht (Saxa Loquuntur Dos en Tres). De Dos is in ieder geval de moeite waard (voor een tientje). | |
Z | maandag 12 december 2011 @ 16:08 |
Die super-tuscan's vertrouwde ik (ook) niet. | |
Erasmo | zondag 18 december 2011 @ 16:53 |
De wijnstelling in mijn kelder begint weer angstwekkend leeg te raken dus ik ben op zoek naar wat aardig geprijsde wijnen om af te rijpen. Probleem is dat ik niet bedreven ben in het selecteren van wijnen die alleen maar lekkerder worden, heeft iemand hier nog suggesties? | |
Pietverdriet | zondag 18 december 2011 @ 18:18 |
Koop een paar doosjes van verschillende rode wijnen van Antinori http://www.deliwijn.nl/deliwijn-producenten/antinori.html Val je je zeker geen buil aan. Ik koop zelf altijd de kerstwijnen van de aldi (Barolo, Chianti Classico), zitten zo tussen de 9 en 20 euro, koop dan daar een paar doosjes van. | |
Quantic | zondag 18 december 2011 @ 18:48 |
Ik vind erg jammer dat het in dit topic bijna alleen maar over lidl wijnen gaat.. Ik had wel wat meer liefhebbers verwacht die op zoek zijn naar die pareltjes ipv die massa troep | |
rechtsedirecte | zondag 18 december 2011 @ 18:54 |
de echte liefhebbers weten juist de pareltjes bij de Lidl te ontdekken...dat ene doosje voor een spotprijs wat juist een prachtwijn blijkt te zijn. Een dure fles van 50 euro bij de slijter halen is niet zo moeilijk, het kaf van het koren weten te scheiden wel... | |
Pietverdriet | zondag 18 december 2011 @ 18:55 |
En helaas heb ik meer teleurstellingen van 50-60 euro de fles bij de slijter dan van 10-15 euro de fles bij de Aldi | |
rechtsedirecte | maandag 19 december 2011 @ 19:29 |
gister van een goede kennis 2 flessen Riesling gekregen de eerste is een Amisfield Rocky Knoll 2005 Riesling en dit is wat mijn vriend Bob er over te vertellen had 6 jaar geleden: Ik hoop dat het potentiele ondertussen is uitgekomen is en deze Riesling 6 jaar later alleen maar beter is geworden. de tweede was een droge Riesling uit 2006, ook een Amisfield: Ik weet niet of je een droge Riesling ook kan bewaren maar de tijd zal het leren. | |
Pietverdriet | maandag 19 december 2011 @ 19:31 |
Wat mij verbaasde in NZ dat niemand schuimwijn maakte van Riesling, terwijl het nu juist zo lekker is van Riesling. | |
rechtsedirecte | maandag 19 december 2011 @ 19:36 |
ik heb het hier ook nog nooit bij de slijter zien liggen Piet, alhoewel ik daar niet al te veel kom en ik 90% van mijn wijn online koop | |
Pietverdriet | maandag 19 december 2011 @ 19:43 |
Ik durf het bijna niet te vragen, maar ben je nu al bij remarkable langgewenst? | |
Z | maandag 19 december 2011 @ 19:53 |
Lekker spul is dat inderdaad. | |
rechtsedirecte | maandag 19 december 2011 @ 21:11 |
ja, toevallig afgelopen zondag maar ze waren gesloten.... | |
Pietverdriet | maandag 19 december 2011 @ 21:12 |
Darn | |
Erasmo | maandag 19 december 2011 @ 22:16 |
Bedankt voor de tip, heb een doos Barolo aangeschaft. Op het etiket staat ook dat je de wijn nog 10 jaar kan na rijpen, voor het eerst dat ik dat op een fles zie staan maar dat mag van mij wel vaker ![]() Laat me raden, jij bent zeker van mening dat de kwaliteit evenredig is aan de prijs? | |
progje | maandag 19 december 2011 @ 23:02 |
Laatst bij een erg leuke zaak in Almere geweest. Je moet daar wel alles per doos kopen, maar grote voordeel is dus wel dat je daar alles eerst mag proeven. Erg goed advies gehad en ook leuk dat de eigenaar nog best jong is jaar of 30 - 35. Ook een leuke / handige karaf gekocht, waarmee je je witte wijn toch koel kan houden d.m.v. een bakje waarin je ijsklontjes kon doen en daarover heen zet je dan de karaf. http://www.the-winery.nl/ | |
Quantic | maandag 19 december 2011 @ 23:15 |
Nee hoor helemaal niet, maar ik bestel zelf mijn wijnen uit Italie en Spanje door te zoeken naar mooie wijngaarden en daar ter plekke wat op te kopen. We hebben het hier over flessen tussen de 10 en 20 euro. Ik had gewoon gehoopt dat er wat meer mensen zijn die dat doen of via andere plekken aan mooie wijnen komen ipv dat ze de lidl ingaan en hier en daar een paar partijen kistjes mee rausen | |
rechtsedirecte | dinsdag 20 december 2011 @ 04:27 |
ik koop zoals eerder gezegd bijna al mijn wijn via het internet, en dan voornamelijk NZ'se wijn. Ik heb niet altijd tijd om wijngaarden te bezoeken en daarbij komt ook nog dat de wijngaarden bij mij in de buurt voornamelijk Pinot noir verbouwen en dat is niet helemaal mijn favoriete wijn. Keuze genoeg hier want door de unieke ligging van het land is er altijd wel een regio te vinden waar een bepaalde druivensoort goed gedijt, misschien dat de enige uitzondering Shyraz is want daarvoor is het eigenlijk net iets te koel. En vanwege de economische situatie wereldwijd en een overproductie aan wijn hier in NZ is het hier vaak voor een spotprijs te koop op het internet. Ik kijk vaak eerst even wat de onafhankelijke reviews over een bepaalde wijn te zeggen hebben voordat ik bestel,dit zegt vaak iets meer dan het etiket op de achterkant van de fles en tot nu toe nog nooit een kat in de zak gekocht. | |
minilot | vrijdag 23 december 2011 @ 12:10 |
Spoed-advies nodig van wijnkenners! ![]() Wat voor soort wijnen moet ik eens gaan zoeken bij gerechten met de volgende smaken: - Wilde zalm + ei + kappertjes + zure room + rode ui (voorgerecht) - Grove mosterd, room, uien, knoflook (soepje) Dessertwijn: - Pure chocolade, chili, gember, sinaasappel Ik ga over twee uur boodschappen doen. Help! ![]() #wijnn00b | |
fruityloop | vrijdag 23 december 2011 @ 12:30 |
Parels kan je opvissen in elk water zullen we maar zeggen. Wij kopen zowel wijnen van >75 euro bij wijnhandelaren als van 3 euro bij de Lidl of AH. En niet iedereen kan/wil veel geld en moeite steken in het kopen van een bepaalde wijn, dus dan is die aanraden op een vraag hier in het topic compleet zinloos. | |
Z | vrijdag 23 december 2011 @ 12:32 |
Quantic heeft wel een punt toch. MAar beide meningen komen enigszins neer op value for money. Ik heb ook de neiging om over wijnen te praten die voor iedereen beschikbaar zijn (als in de buurt te kopen). | |
Z | vrijdag 23 december 2011 @ 12:34 |
Zalm --> Witte Bordeaux Mosterd soep --> Vind ik lastig, Chardonnay wellicht Dessert --> Banyuls. Dat hebben ze gewoon bij de G&G. | |
fruityloop | vrijdag 23 december 2011 @ 12:34 |
Kom je nog bij een speciale supermarkt/slijterijketen in de buurt, of zoek je meer generiek advies? Ik zou bij de vis denken aan een Chenin-blanc, of een Champagne om het lekker feestelijk te maken. Bij de soep kan een Riesling mooi. Dessert zou ik idd denken aan een Banyuls, of de Nederburg dessert-wijn die de AH op dit moment voert. | |
minilot | vrijdag 23 december 2011 @ 12:37 |
Ik kan overal nog naartoe vanmiddag, dus dat scheelt. Ik wip sowieso langs ene Hanos en een Sligro. ![]() Dank voor de tips tot nu toe! Zeer nuttig! | |
Z | vrijdag 23 december 2011 @ 12:40 |
Champagne. Een uitstekende suggestie. | |
minilot | vrijdag 23 december 2011 @ 12:42 |
Ik had er even bij moeten vermelden.. Een half uur eerder is er al een aperetiefje van wildham met een meloen-bellini (cava + zoete puree van honingmeloen). Niet meteen daarna weer bubbels dus ![]() | |
fruityloop | vrijdag 23 december 2011 @ 12:42 |
Een mooie Cava zou ook mooi gaan bij de wat vettere zalm schiet me ineens te binnen. ![]() | |
fruityloop | vrijdag 23 december 2011 @ 12:43 |
Schenk je die bubbels ook bij die wildham? | |
minilot | vrijdag 23 december 2011 @ 12:44 |
Yup, dat zeg ik, bij de wildham hoort een meloenbellini en die bestaat uit cava en meloen ![]() | |
fruityloop | vrijdag 23 december 2011 @ 12:50 |
Het kon toch ook zijn dat je iets roods drinkt bij die ham, en bubbels in de bellini verwerkt? ![]() Ik zou eerder denken aan een (iets gekoelde) Pinot Noir als aperitief, en die kan je dan doordrinken bij die wildham als hij langzaam opwarmt. | |
Z | vrijdag 23 december 2011 @ 13:03 |
En hoe laat kunnen we aanschuiven? | |
UIO_AMS | vrijdag 23 december 2011 @ 13:40 |
Dat doe ik regelmatig. Met een paar vrienden die ook liefhebbers zijn ga ik naar een bepaalde streek in Frankrijk, zoek daar een paar goede wijnboeren op en bezoek goede lokale restaurants. En in dit topic vraag ik om tips. Binnenkort dus naar Loire, en dan meer specifiek in de buurt van Chinon. | |
Ferdii | vrijdag 23 december 2011 @ 15:11 |
Lidl loop ik nooit naar binnen, gewoon omdat mijn ervaring is dat het partij inkoop is waarvan de prijs laag is. Daarnaast kan je ze niet proeven voordat je het koopt. En op een etiket afgaan doe ik niet aan ![]() Gewoon de Makro binnen lopen, laten zien dat je interesse hebt in meer dan de jacob's creek of andere 3 euro wijnen en gewoon de mooie bordeaux's ed proeven voordat je ze bij de kassa aftikt ![]() Laten adviseren is wel een must omdat er ook een hoop troep tussen ligt. Echter ook voor euro of 5 een aantal pareltjes ![]() Assortiment is zeer gevarieerd van de goedkoopste horeca wijnen tot aan de grootste grand cru's | |
Ferdii | vrijdag 23 december 2011 @ 15:17 |
Bij de wilde zalm een chablis of puligny montrachet, mooi fris, zuren die combineren met de zure room en redelijk wat kracht om tegen de vette zalm op te boxen ![]() mosterd soep -> gruner feltliner (smaragd, oostenrijk) of riesling uit de elzas ![]() chocolade dessert -> beaumes de vernise of een mooie eiswijn ![]() ![]()
[ Bericht 7% gewijzigd door Ferdii op 23-12-2011 15:23:31 ] | |
minilot | vrijdag 23 december 2011 @ 19:58 |
Zo, klaar met de boodschappen! Zalm krijgt een witte Bordeaux, de mosterdsoep een frisse Riesling en voor het nagerecht kon ik die gesuggereerde Banyuls niet vinden, maar mij werd bij de slijterij een Duitse Eiswijn van harte aangeraden bij mijn nagerecht, en die leek me inderdaad reuze lekker, dus dat is het al met al geworden. ![]() Dank voor jullie adviezen - heel fijn! | |
Pietverdriet | vrijdag 23 december 2011 @ 20:05 |
Heb drie flessen Barolo uit 2002 uit de kelder gehaald voor het kerstdiner, vooraf een Rieslingsekt, bij hoofdgerecht de Barolo en bij dessert waarschijnlijk een madeira of een vin santo. | |
Perrin | vrijdag 23 december 2011 @ 20:12 |
Had van de week bij de Makro hun Barolo geproefd, die was me wat te eikenhoutig. In plaats daarvan maar een Rioja genomen. Morgen bij het voorgerecht (krab/kreeftcocktail) een Sancerre uit 2008 en bij het hoofdgerecht (hert in portsaus) een Rioja reserva uit 2006. | |
Ferdii | vrijdag 23 december 2011 @ 20:22 |
De barolo van de Makro is ook gewoon slecht, kan ook niet voor 8 euro... Rioja reserva is de Campo vieja of marques? ![]() | |
Perrin | vrijdag 23 december 2011 @ 20:23 |
Campo Vieja.. Marques de Caceres (bedoel je die?) is me wat te prijzig.. Vroeger was dat de huiswijn hier in de familie, toen ie nog beter te betalen was.. Edit: Oh, ik denk dat je Marques de Riscal bedoelt, die ken ik eerlijkgezegd niet.. De fles ziet er pimp uit ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door Perrin op 23-12-2011 20:32:32 ] | |
Ferdii | vrijdag 23 december 2011 @ 22:25 |
Bedoelde inderdaad de riscall ;-) de tweede wijn van hun was paar maanden terug wijn vd maand, koste iets van 5 euro. De eerste wijn is ongeveer 15 en erg mooi! Goed stevig en een mooie balans van hout tonen, tannines en fruit ![]() | |
komrad | vrijdag 23 december 2011 @ 22:49 |
dat gaat een feestje worden ![]() enne: de geur als je de brunello decanteert ![]() | |
Perrin | vrijdag 23 december 2011 @ 23:23 |
De elegante robijnen kleur, beetje stroperig.. Maar wel reteduur ![]() | |
Ferdii | zaterdag 24 december 2011 @ 01:09 |
Vind ik de geur van amarone mooier ![]() Vandaag de mantello van sensi uit Toscane geproefd, blend van sangiovese en syrah, heerlijk ![]() Helaas wel fles van 30 euro, mij iets te duur ![]() | |
fruityloop | dinsdag 27 december 2011 @ 08:59 |
Met de feestdagen hebben we 1 van onze Il Poggione 2006 Brunello's open getrokken, maar die kan nog wel wat langer blijven liggen. | |
Perrin | dinsdag 27 december 2011 @ 09:26 |
De Campo Viejo ben ik erg over te spreken. Sterke vanillesmaak wel, maar die paste prima in de rest van het 'bouquet'. Zachte, rijke en ronde smaak. | |
travelman | vrijdag 30 december 2011 @ 16:48 |
Voor morgen een Hongaar (Tibor Gal) in huis gehaald, ben benieuwd: Soli Deo Gloria Cuvée Viognier, Chardonnay, Riesling, Pinot Blanc, Tramini. Elegante, volle wijn met aroma’s van citrus, grapefruit, perzik en gedroogde abrikoos. Heerlijk als aperitief en als begeleider van garnalen, gegrild of gerookt gevogelte en vis. | |
3Dino | vrijdag 30 december 2011 @ 18:31 |
Waarom kan ik hier in Groningen nergens rode lambrusco wijn vinden? Heb bij o.a. bij de AH en de jumbo goed zitten kijken, niet kunnen vinden. Iemand tips waar dit te vinden is (niet al te duur, dus niet bij de slijterij maar bij de supermarkt)? | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2011 @ 18:38 |
Drie flessen Riesling Sekt in de koelkast gelegd voor morgen | |
komrad | vrijdag 30 december 2011 @ 19:13 |
hoe was de kerstbrunelllo piet? | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2011 @ 19:21 |
Barolo Hij was heerlijk, de gasten waren zeer onder de indruk. | |
Z | vrijdag 30 december 2011 @ 19:49 |
Ik heb ook wel wat bijzondere flessen gedronken deze week, veel wit • 2003 Catena Alta Chardonnay • 2005 Château Carignan Prima • 2006 Domaine Michel Bouzereau et Fils Les Champs Gains, Puligny-Montrachet Premier Cru • 2010 Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese De laatste was het lekkerst, godendrank. [ Bericht 1% gewijzigd door Z op 30-12-2011 22:22:12 ] | |
Perrin | vrijdag 30 december 2011 @ 19:53 |
Nummer 3 zou in theorie ook goddelijk moeten zijn.. | |
Z | vrijdag 30 december 2011 @ 20:05 |
Die was hij zeker ook. Maar die Dr. Loosen was 'buitencategorie'. | |
Ferdii | vrijdag 30 december 2011 @ 20:24 |
Makro ;-) zit ook in Groningen :-) | |
Ferdii | vrijdag 30 december 2011 @ 20:26 |
Was nummer 4 niet erg zoet? | |
komrad | vrijdag 30 december 2011 @ 20:30 |
ook heel erg naar ![]() | |
Z | vrijdag 30 december 2011 @ 20:38 |
Dessertwijn ja, erg lekker bij de Stilton. | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2011 @ 20:40 |
Ik geniet van een glaasje madeira | |
voetbalmanager2 | vrijdag 30 december 2011 @ 21:26 |
voor morgen, wanneer men toch al dronken is, een flesje Pampas als reserve gehaald. | |
Perrin | vrijdag 30 december 2011 @ 21:57 |
Voor morgen: Michel Forget, Brut Premier Cru - champagne.. En wat cava's achter de hand ![]() | |
Ferdii | vrijdag 30 december 2011 @ 22:43 |
Dat bedoel ik ja ;-) Voor mij geen zoete troep, ![]() | |
Ferdii | vrijdag 30 december 2011 @ 22:49 |
Voor morgen heb ik zoals altijd me oud en nieuw de goedkoopste bubbel wijn gekocht die ik kon vinden ![]() Snap die hype nooit om een goede fles champagne te kopen met oud en nieuw. Om 12 uur sla ik dat glaasje toch achterover om vervolgens te feesten/nieuw jaar wensen/vuurwerk afsteken etc. Zonde van de dure champagne dus ![]() | |
Perrin | vrijdag 30 december 2011 @ 23:00 |
Ik blijf binnen ![]() Maar 't belangrijkst is dat 't plopt idd. | |
3Dino | vrijdag 30 december 2011 @ 23:07 |
Heb helaas niet zo'n pasje daarvoor ![]() | |
rechtsedirecte | zaterdag 7 januari 2012 @ 08:32 |
Ik drink op dit moment een Riesling die alle cliches over het bewaren van witte wijn omver haalt..een droge Riesling uit 2006 van AmisfieldWell... the lack of flavour has disappeared over 6 year of storage... kortom, na 6 jaar nog steeds een heerlijke wijn om te drinken en dat bevestigt nogmaals mijn vermoeden dat een goede Riesling wel degelijk te bewaren is. Niet mee eens? graag jullie onderbouwde argumenten en suggesties...dit is een topic om van elkaar te leren en samen van wijn te genieten [ Bericht 0% gewijzigd door rechtsedirecte op 07-01-2012 08:37:49 ] | |
fruityloop | zaterdag 7 januari 2012 @ 10:43 |
Wij zelf hebben alleen rode wijnen om te bewaren op het moment, witte wijnen drinken we toch binnen 1 à 2 jaar wel op eigenlijk. Onze favoriete chardonnay van de Muller uit Spanje, wordt er in die tijd zeker niet minder op, dus dat zou wel een leuk experiment zijn. Mijn vader kocht vroeger altijd wijnen in Duitsland, van Heinemann, en die witte wijnen stonden soms ook wel ~5 jaar in de kelder, dus het kan inderdaad wel. | |
devzero | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:52 |
Nee hoor. Niets cliché Mee eens. Een goede riesling kan jaren liggen. En ook een goede witte burgundy (chardonnay) kan best wel wat jaartjes hebben. Maar dan heb je het ook niet over "bloemige" wijntjes. De viooltjes en lavendel van een californische chardonnay zullen na een paar jaar wel verweekt zijn, maar zelfs uit californie komen uitzonderingen: Mayacamas maakt erg lekkere bewaar chardonnays (ik heb nog 1 uit 2003 liggen). | |
rechtsedirecte | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:46 |
Devzero, het door jou beschreven beeld van de Californische Chardonnay gaat ook op voor de Sauvignon Blanc uit de Marlborough region hier in NZ. Heerlijk fruitig en over het algemeen een prachtige frisse wijn om op een mooie zomerdag weg te drinken maar ook hier denk ik dat je goed moet zoeken om een goede bewaarwijn te vinden. | |
Meursault | dinsdag 10 januari 2012 @ 16:09 |
Kan iemand mij vertellen of deze wijn nog drinkbaar is? Volnay 1er Cru - 1990 Les Robardelles Appellation Controlée Mis en bouteille a propriété a Volnay Pierre Schwab Négociant a Beaune, Cote-D'Or, France _________________________ Ik heb de fles gekregen en daarbij werd gezegd dat niet zeker was of 'ie nog drinkbaar is. Voor zover ik kan vinden is de druivensoort dus Pinot Noir. Ik ga er eigenlijk vanuit dat de fles wel goed bewaard is geweest, maar zelfs dan vermoed ik dat de fles gewoon te oud is. Is er iemand die er iets over kan zeggen of me eventueel door kan verwijzen? | |
Pietverdriet | dinsdag 10 januari 2012 @ 16:27 |
Of hij nog drinkbaar is ligt vooral aan hoe hij bewaard is. Maak open en probeer het. | |
devzero | dinsdag 10 januari 2012 @ 21:51 |
Ruiken aan de fles zal weinig informatie opleveren, dus inderdaad, gewoon openen en proberen. | |
Z | dinsdag 10 januari 2012 @ 21:59 |
Mijn boek zegt 8 tot 20 jaar, snel opdrinken dus. | |
Z | maandag 23 januari 2012 @ 16:09 |
Ik was niet zo'n pinotdrinker, zonder echt een reden. Dus heb ik laats vier pinots gekocht die me wel overtuigd hebben: • Domaine Jacques Tissot (Jura) • Domaine de Châtenoy (Loire) • Sebastiani (Californië) • Louis Jadot (Bourgandië) Alle vier heb ik ze op 1 dag gedronken (op een uit de hand gelopen borrel, bijna de hele wijnvoorraad is er doorheen gegaan) en ze ontlopen elkaar weinig, de Amerikaan was wat fruitiger en zoeter dan de drie Franse pinots. Hebben jullie misschien nog wat pinot-tips voor me om te proberen? | |
rechtsedirecte | donderdag 26 januari 2012 @ 08:50 |
ik zou zeggen, mocht je er een NZ'se Pinot tegenkomen kijk dan of hij uit Central Otago komt,dan kan er weinig mis gaan | |
Z | zondag 29 januari 2012 @ 17:29 |
Het aanbod NZ wijn valt tegen (de laatste tijd). NZ is z'n goede naam een beetje kwijt hier vermoed ik. Dit is een mooi wijnblog. Mooie foto's. http://www.wineterroirs.com | |
Pietverdriet | zondag 29 januari 2012 @ 17:36 |
Heb in NZ uitstekende werkelijk voortreffelijke wijnen gedronken, maar helaas is het geen wat hier vooral geïmporteerd wordt goedkope supermarkt plurre die men veel te duur in het schap heeft staan. | |
Z | zondag 29 januari 2012 @ 17:37 |
Echt rommel inderdaad. | |
hemarookworst | woensdag 1 februari 2012 @ 00:01 |
Zie een fles Henkell Trocken liggen, goed spul? | |
devzero | woensdag 1 februari 2012 @ 03:31 |
Is dat niet die duitse sekt van $10 per fles? | |
hemarookworst | woensdag 1 februari 2012 @ 18:30 |
Het is een duitse sekt inderdad, de prijs weet ik niet. Zie hem hier liggen, ben van plan om hem komend wekend te drinken, nu ben ik studeren ![]() | |
rechtsedirecte | zaterdag 25 februari 2012 @ 04:45 |
Intressant artikel over hoe green washing de ronde doet in de wijnwereldbron | |
Pietverdriet | zaterdag 25 februari 2012 @ 14:21 |
Niet verkeerd, niet mijn favo, maar niets mis mee. | |
chriztiaan | woensdag 29 februari 2012 @ 16:04 |
In de kelder van mijn helaas overleden opa zijn we wat flessen tegen gekomen. Deze drie lagen apart, omdat het volgens mij wat prijzigere wijnen zijn. Ik kan er helaas niet heel veel over vinden, en mijn eigen wijnkennis is ook niet zo best. Weet een van jullie iets meer over deze wijnen? En of ze wellicht wat waard zijn?![]() ![]() ![]() | |
devzero | woensdag 29 februari 2012 @ 16:57 |
3 middenklasse Bordeaux wijnen. Misschien kun je voor die 3 iets van 50 euro krijgen als ze goed bewaard zijn, maar ik zou ze gewoon opdrinken als nagedachtenis aan je opa. Begin bij de 1995. | |
Pietverdriet | woensdag 29 februari 2012 @ 17:46 |
Ik zou met die bovenste uit 95 niet te lang wachten met drinken, die zit eigenlijk al over zijn piek. | |
rechtsedirecte | woensdag 29 februari 2012 @ 18:26 |
heerlijk, opa ligt amper koud onder de grond of we zullen hem even ten gelde maken ![]() | |
chriztiaan | woensdag 29 februari 2012 @ 19:11 |
Haha nee zo is het niet helemaal, daar is al zo'n 5 jaar sprake van, dit kwam alleen nu pas weer uit dozen gehaald. Maar bedankt iig! | |
Pietverdriet | woensdag 29 februari 2012 @ 19:27 |
En hoe waren die bewaard? Op zolder en staand in de doos? | |
chriztiaan | woensdag 29 februari 2012 @ 19:38 |
Nee, liggend in een houten doosje in de kelder. Maar die uit 1995 dus maar snel openmaken | |
devzero | donderdag 1 maart 2012 @ 02:01 |
Cellartracker is meestal erg random over hoelang een wijn bewaard kan blijven, maar de 2000 heeft het advies om op te drinken voor 2010, maar met een koele kelder denk ik dat een 1995 St Emilion het nog net kan trekken tot 2012. Dus gewoon dit weekend wat kaas kopen en open trekken met die fles (en fotoboek erbij van opa) | |
fruityloop | donderdag 15 maart 2012 @ 08:48 |
De Lidl in Nederland heeft binnenkort deze Chevalier de Rauzan-Gassies 2007 voor ¤15. Niet het beste jaar, maar links en rechts lees je ook dat na >10 jaar liggen deze nog wel es verrassend uit de hoek zou kunnen komen. In het kader van onze wijnkelder aanvullen met wat bewaarwijnen, zou dit een leuke zijn als experiment?![]() | |
devzero | donderdag 15 maart 2012 @ 14:13 |
Ach, het is een 'tweede' wijn en voor ¤15 kun je er niet echt een buil aanvallen. Ik zou wel even proeven voor je er 18 koopt ![]() | |
UIO_AMS | donderdag 15 maart 2012 @ 15:32 |
Hmm, de beoogde wijntrip in april naar Chinon en omstreken lijkt er niet van te komen. En dus moet ik nu hier op zoek naar goede terraswijntjes voor de komende lente / zomer. En wat te schenken met Koninginnedag? Zoek iets van rond de ¤ 7,50 per fles. Wat raden jullie aan? | |
Z | donderdag 15 maart 2012 @ 15:36 |
http://www.tonovermars.nl(...)chateau-pesquie.html | |
UIO_AMS | donderdag 15 maart 2012 @ 17:00 |
Ziet er goed uit en die heet ook terras. Toepasselijk en een uitstekende prijs ook. Maar mijn ervaring is dat op Koninginnedag voornamelijk wit en rosé wordt gedronken. Daarvoor nog aanraders in die prijsklasse? | |
devzero | donderdag 15 maart 2012 @ 18:22 |
Ik zou een zuiderlijke rhone toch geen 'terraswijntje' willen noemen, lijkt me iets te zwaar voor lekker "doorslobberen " | |
Z | donderdag 15 maart 2012 @ 20:12 |
Over dat slobberen had ik even heengelezen. Van rosé hou in niet. Hetzelfde huis heeft ook lekkere wit, maar die zijn wat duurder meen ik. Voor 7,50 moet je toch een lekkere Pinot Grigio kunnen kopen. | |
fruityloop | donderdag 15 maart 2012 @ 20:26 |
Of gewoon een goed gekoelde Lancers rosé. | |
Ferdii | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:28 |
Witte vacqueras ![]() | |
devzero | vrijdag 16 maart 2012 @ 16:57 |
Er is een hoop rose-troep en er is heel erg lekkere frisse, ligt fruitige, droge rose te krijgen. Ik zit graag buiten/terrasje/in het park met zo'n fles in de koeler naaste me. | |
Ferdii | vrijdag 16 maart 2012 @ 17:32 |
qua Rose drink ik het liefst rose uit de provance ![]() Lekkere droge, licht fruitige rose ![]() ![]() | |
fruityloop | vrijdag 16 maart 2012 @ 17:37 |
Een pinotage rosé uit Zuid Afrika is ook erg lekker, net iets meer body, en gaat overal wel bij. Of een Portugieser rosé uit Duitsland, maar dan zou ik wel uitkijken oftie niet té zoet is. | |
fruityloop | donderdag 3 mei 2012 @ 11:37 |
Wordt er geen wijn meer gedronken? ![]() | |
Z | donderdag 3 mei 2012 @ 12:01 |
Genoeg. Het is een lastig topic om levende te houden. Wat zouden we kunnen verzinnen om daar wat aan te doen? | |
fruityloop | donderdag 3 mei 2012 @ 13:11 |
Misschien eens met z'n allen nadenken over accessoires voor/rondom het drinken van wijn? Denk aan kurketrekkers, decanteer karaffen, glazen, schenkhulpen, etc etc? Maar ook daarin zal ieder zijn eigen voorkeur hebben denk ik.. | |
Z | donderdag 3 mei 2012 @ 13:15 |
Of we kiezen een regio/wijn/druif en drinken daar een fles uit en bespreken dat. | |
UIO_AMS | donderdag 3 mei 2012 @ 13:27 |
Ik stem voor. Mits het maar niet te elitair wordt. De bespreking dan. ![]() Had trouwens op Koninginnedag een Riesling 2005 van Charles Schleret (Türckheim, Elzas) als gastendrank. Beviel erg goed. | |
UIO_AMS | donderdag 3 mei 2012 @ 13:30 |
De Chateau Pesquie die Z aanraadde was trouwens ook prima. Qua rosé had ik iets gehaald bij Grapedistrict, maar die heb ik zelf (nog) niet geproefd. | |
devzero | donderdag 3 mei 2012 @ 18:07 |
Ik had dit weekend ook een riesling, een j.j. prum auslese uit 2004 (Mozel). Redelijk zoet, maar ook genoeg zuren om het aangenaam te houden. Weinig bloemetjes, veel mineralen. Ik had 3 jaar geleden 2 flessen gekocht en 1 direct opgedronken en 1 bewaard. Alleen ben ik vergeten hoe hij toen smaakte ![]() | |
devzero | donderdag 3 mei 2012 @ 18:12 |
De doelgroep is denk ik te klein. Er zijn natuurlijk zat Fok!ers in het CUL forum die wijn drinken, maar die het zien als een drankje bij het eten en dus niet zo snel hier zullen posten. Vraag me af hoe snel het espresso/koffie topic loopt. | |
rechtsedirecte | vrijdag 4 mei 2012 @ 10:11 |
inderdaad Devzero, moeilijk topic maar laten we het af en toe gewoon een schopje geven... Het is een ook al weer een tijdje terug dat ik echt "ben gaan zitten" voor een goede fles..wordt weer tijd voor een mooie fles rood | |
Ferdii | vrijdag 4 mei 2012 @ 15:33 |
lijkt me een prima plan, alleen moet de fles dan wel in een Nederlandse winkel te koop zijn zodat mensen deze ook zelf kunnen kopen ![]() Voorbeeld zou dan bv worden, zoek een rode Rhone, te koop in nederland tussen de 5-10 euro? ( weet niet wat de gemiddelde persoon hier uitgeeft aan wijnen) en beoordeel deze... en dan een soort van beoordelingsformuliertje bv: naam/wijnhuis + foto van etiket: regio/streek: etc prijs druif: kleur: geur: smaak: afdronk: cijfer: (schaal 1 op 10) zoiets ![]() Misschien is het ook leuk om een OP te maken met een soort van woordenboek, zodat de drempel voor beginnende wijndrinkers iets lager is om hier te posten en veel mensen er nog wat van kunnen leren ![]() Zo kunnen we van elkaar nog wat leren en is de drempel voor vragen minder hoog ![]() Laat maar even weten wat jullie van het idee vinden en mocht je een term willen uitleggen post hier maar dan zal ik het verzamelen voor in de OP ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Ferdii op 04-05-2012 15:54:15 ] | |
Erasmo | dinsdag 8 mei 2012 @ 14:13 |
Lidl heeft weer een nieuwe aanbieding zag ik net: http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_29917.htm Oh en ze hebben nu ook spotgoedkope slobbercider ![]() | |
fruityloop | dinsdag 8 mei 2012 @ 14:33 |
Dat zal wel weer zo'n coöperatie wijn zijn, maar toch, we konden hem wel eens even proberen voor die prijs.. ![]() | |
HAL9000S | zaterdag 12 mei 2012 @ 01:00 |
Morgen een speciale gelegenheid dus ik ga deze open trekken:![]() een aantal jaren geleden gekocht in Montalcino tijdens een vakantie, ik wilde eigenlijk tot 2013 wachten maar dat half jaartje boeit niet zo veel denk ik ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door HAL9000S op 12-05-2012 01:08:33 ] | |
Ferdii | zaterdag 12 mei 2012 @ 01:10 |
Een goede Brunello blijft 1 van mijn favorieten ![]() Italianen hebben gewoon teveel goede wijnen ![]() | |
HAL9000S | zaterdag 12 mei 2012 @ 01:13 |
Deze hebben we geproefd tijdens in een brunello proeverij in Montalcino, kaasplankje erbij met truffelhoning, geweldig. Je hoopt altijd een stukje entourage mee te nemen met zo'n fles wijn maar dat valt vaak toch tegen. Hopelijk is deze nog steeds zo lekker als een aantal jaren geleden toen ik daar in het zonnetje zat te genieten. | |
Ferdii | zaterdag 12 mei 2012 @ 01:56 |
Dat probleem heb ik ook altijd als ik op vakantie wijnen koop ![]() Daar smaken ze veel beter ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 mei 2012 @ 10:29 |
Ik vind wijnen bij de Lidl meestal een teleurstelling. | |
travelman | zaterdag 12 mei 2012 @ 12:00 |
Ben altijd op zoek naar betaalbare wijnen (voor mij betaalbaar) met een goede prijs/kwaliteitverhouding; gisteren deze geproefd (fles stond 2 dagen open en was niet echt koud), maakte me nieuwsgierig en ben benieuwd hoe 'ie smaakt als 'ie op temp. is: http://www.sauterwijnen.n(...)er-pays-doc-igp.html | |
devzero | zondag 13 mei 2012 @ 02:34 |
Ik heb een paar Brunello's uit 2003 gehad en ik denk dat veel mensen dat jaar onderschatten. Ik zou hem wel morgen en niet over een paar jaar opdrinken, want een bewaarjaar is het niet zo. | |
maffemaniak | woensdag 23 mei 2012 @ 14:01 |
Hallo, Ik ben een wijndrinker, maar wil niet te veel uitgeven maar wel goede wijnen drinken. Zo haal ik wijnen vaak in de aanbieding. Mijn favoriete aanbieding is eens per zoveel weken bij de albert heijn: Hardey's Crest. De rode wijn. Dan is hij 2 halen, 1 betalen. Dan betaal je 4 euro ipv 8 euro per fles. Zijn er mensen met meer van dit soort tips? | |
fruityloop | woensdag 23 mei 2012 @ 14:19 |
Je kan bij de AH eens kijken naar de Château Coulon, dat is een leuke Franse wijn in je prijsklasse. Een geinige Italiaanse is de Moncaro Sangiovese, ook rood, en 4 euro meen ik. Uit Spanje zou je de Berberana Rioja Reserva kunnen bekijken voor 8,99, die is ook nog wel es in de aanbieding. | |
-Miauw- | donderdag 24 mei 2012 @ 07:38 |
Leuk idee! Dit weekend lijkt mij ideaal om te beginnen ![]() | |
fruityloop | donderdag 24 mei 2012 @ 08:21 |
Een lekkere sappige pinotage rosé uit Zuid Afrika? Daar is het nu het weer wel voor.. ![]() | |
bear87 | donderdag 24 mei 2012 @ 09:29 |
Bij de AH is meerdere malen per jaar de Berberana Red Dragon in de aanbieding, vaak 2 halen 1 betalen. Kost 5 euro de fles, dus dan heb je hem voor 2,50. Erg lekkere wijn, ik haal vaak 1 of 2 dozen bij zo'n aanbieding. Heb ook nog een doos Chateau Camplong staan, van AH. Kost 5 euro, een van mijn favorieten! Probeer ook eens een Argentijnse, een Malbec. Bij AH heb je o.a. Zuccardi, die is erg lekker. Bij G&G neem ik vaak Argento mee. Kosten rond de 5 euro, erg lekker. Andere aanraders: The river garden, Gall en Gall. Kumala, Gall en Gall. Chilensis, Gall en Gall. Meia Pipa is daar ook erg lekker, maar die ken ik alleen in het wit. Bij G&G krijg je vanaf zaterdag ook 10% korting op alle wijn! Ps. Zie net dat bij G&G ook de Goedgevonden in de aanbieding is, van 5 euro voor 3 euro. Daar kan je ook geen buil aan vallen, voor die 3 euro de fles nu helemaal niets mis mee. Ps2. En voor als je gewoon bij Hardys wil blijven; de Hardys bin 343 die bij de AH 3,49 euro kost smaakt verrassend goed. Laat je door de lage prijs niet afschrikken, is het proberen waard, zowel wit als rood. [ Bericht 1% gewijzigd door bear87 op 24-05-2012 09:41:28 ] | |
Barreltje | donderdag 24 mei 2012 @ 09:32 |
en wat zijn op dit moment DE tips voor zomerwijntjes?? ![]() (graag bij AH of Gall&gall verkrijgbaar ![]() ohh.. en budget zo rond de 5 eur per fles ![]() | |
bear87 | donderdag 24 mei 2012 @ 09:36 |
Gall en Gall: Meia Pipa (wit) Argento: Pinot Grigio. | |
fruityloop | donderdag 24 mei 2012 @ 10:03 |
![]() ![]() | |
fruityloop | donderdag 24 mei 2012 @ 10:04 |
Lancers rosé uiteraard. Goed gekoeld, met een miniem bubbeltje, jummie. ![]() | |
travelman | vrijdag 1 juni 2012 @ 09:33 |
Vorige jaar voor het eerst geweest en vanmiddag weer een weekend naar Epernay, Champagne!! We gaan veel proeven, wat kopen, de dorpjes af en 's avonds lekker eten!! Tips/adviezen zijn altijd welkom!! Avenue de Champagne pakken we morgenmiddag even mee. | |
rechtsedirecte | vrijdag 6 juli 2012 @ 07:55 |
toch maar even een schopje om te proberen om dit topic in zijn oude glorie te herstellen... want kom op mensen, er moet toch iemand zijn die tijdens dit warme weer een mooie fles wit heeft open getrokken..? | |
fruityloop | vrijdag 6 juli 2012 @ 08:30 |
Wij hadden eergisteren bij de BBQ de laatste van onze 2009 Hauck portugieser rosé 2009, en die was erg lekker. ![]() | |
rechtsedirecte | vrijdag 6 juli 2012 @ 09:54 |
toch vreemd dat in een wijnland zoals Nieuw Zeeland rose niet echt voet aan de grond heeft gekregen | |
Z | vrijdag 6 juli 2012 @ 10:04 |
Het succes van rosé in Nederland is vooral te danken aan succesvolle marketing, eigenlijk net zoals bij Beaujolais Primeur. Ik vind het ook bijna nooit lekker, alleen als de wijn echt als een rosé gemaakt is en dan smaakt hij eigenlijk vaak als een goede witte wijn. In NZ hebben ze gewoon goede smaak! ![]() | |
rechtsedirecte | vrijdag 6 juli 2012 @ 10:09 |
en de ondermaatste rommel sturen we gewoon in bulk naar Europa om in de schappen als prijsknaller te belanden ![]() Chardonnay wordt dit jaar wel schaars hier in NZ door tegenvallende oogsten in 2010 en 2011 | |
Ferdii | vrijdag 6 juli 2012 @ 10:48 |
Heeft iemand hier ervaring met wijnen van pico? ( eiland van Azoren, Portugal) ga daar over week Of 3 naar toe. Zijn wijngaarden daar die op unesco erfgoed lijst staan. Erg benieuwd of het te drinken is ![]() | |
rechtsedirecte | vrijdag 6 juli 2012 @ 10:58 |
hier in ieder geval wat info over de wijnen van het eiland http://www.intowine.com/p(...)res-islands?page=0,1 Ik had er nog nooit van gehoord maar 'google is your friend' | |
Ferdii | vrijdag 6 juli 2012 @ 11:03 |
Had al wel gelezen dat er voornamelijk verdejo wijnen vandaan komen. Alleen of er nou veel verschil is tussen verdejo uit pico of bv de Rueda werd mij niet duidelijk ![]() | |
fruityloop | vrijdag 6 juli 2012 @ 11:13 |
Dat zijn zo te lezen meer "fortified" wijnen, zoals sherry/madeira etc? | |
rechtsedirecte | dinsdag 10 juli 2012 @ 23:11 |
iemand ervaring met dit type wijn? http://www.winesale.co.nz(...)012&utm_medium=email ben sowieso een Syrah fan dus ik denk dat het wel goed zit maar hoor toch graag jullie ervaringen | |
Z | woensdag 11 juli 2012 @ 07:42 |
Gister nog een syrah/grenache/mouvedre gedronken. Een lekkere blend vind ik, vooral ook vanwege de grenache. Ze kunnen wel behoorlijk alcoholisch zij, ik had er laatst een van 15%, dat vind ik dan weer minder lekker. | |
fruityloop | woensdag 11 juli 2012 @ 08:42 |
Dat werkt wel hoor, we hadden laatst ook nog een languedoc met een aantal van die druiven.. | |
rechtsedirecte | zondag 23 september 2012 @ 10:13 |
Laatste tijd weinig wijn gedronken, op vakantie geweest in de USA maar kan niet echt zeggen dat ik onder de indruk was de de Amerikaanse wijnen. Eerste echte voorjaarsdag hier dus lekker op thuis buiten in het zonnetje gezeten en daarbij een "oude" Riesling uit de kast gehaald. Whitehaven (Marlborough) Riesling 2005 7 jaar was het wachten zeker waard...... deze Riesling is prachtig op leeftijd gekomen. | |
Pietverdriet | zondag 23 september 2012 @ 10:18 |
Toch worden er wel goede wijnen gemaakt in de VS. Helaas ook veel te veel troep. Het produceren van bulk is in de VS nog veel erger dan in NZ. Heb een paar jaar terug bij Mario Gamba, (Een Italiaan met een ster in Munchen) een geweldige amerikaanse wijn gedronken van de Nebbiolo druif. (De Barolo druif) Meneer Gamba vertelde dat hij als Italiaan het niet leuk vond, maar dat het een prachtige wijn opleverde die in verhouding tot de echt goede Barolo's kon staan, maar betaalbaarder was. Er is slechts 1 probleem mee, de klanten geloven het niet. Hij verkocht hem nauwelijks en wilde daarom van de keldervoorraad af. | |
rechtsedirecte | zondag 23 september 2012 @ 10:20 |
Piet, ik heb bewust alleen maar Amerikaanse wijnen gedronken (When in Rome....) maar ik kreeg de indruk dat de meeste restaurants inderdaad alleen maar bulk schenken. IK denk dat ik 2 keer een fles heb gehad waarvan ik echt onder de indruk was | |
Pietverdriet | zondag 23 september 2012 @ 10:37 |
Ik geloof je direct. Nu is de amerikaan in doorsnee ook niet echt een drinker en waardeerder van de betere wijn. | |
rechtsedirecte | zondag 23 september 2012 @ 10:39 |
sowieso kan ik niet echt zeggen dat ze me hebben verwend met culinaire hoogstandjes..... gemiddelde maaltijd in een restaurant had een hoog 80's retro gehalte | |
Pietverdriet | zondag 23 september 2012 @ 10:43 |
Ik moet zeggen, dat mijn verwachtingen van NZ en dan spec het Zuideiland niet geweldig hoog waren, maar werd zeer positief verrast. Verder is het natuurlijk altijd lastig in een vreemde stad een goed restaurant te vinden. | |
kaputwiehund | zondag 23 september 2012 @ 13:30 |
Ik kwam bij het opruimen van de zolder nog 2 flessen wijn tegen die ik ooit eens op de wintersport gekocht heb. (Lagrein van Muri Gries 2007). Zouden die nog een beetje te hachelen zijn. Zolder heeft een gemiddelde temperatuur van 30 graden in de zomer. | |
Pietverdriet | zondag 23 september 2012 @ 13:32 |
Proberen. | |
Z | zondag 23 september 2012 @ 20:52 |
Amerikaanse wijnen zijn bijna altijd over priced, beetje a la Bordeaux. Maar ze kunnen zeer lekker zijn. Ook als ze op grote schaal geproduceerd zijn (bijvoorbeeld Kendall Jackson). Meeste waard voor je geld krijg je vaak bij Zinfandels, er lift er nu ook eentje bij de appie (Ravenswood, Zinfandel 2009), gewoon een goede supermarktwijn. | |
devzero | zondag 23 september 2012 @ 23:28 |
Napa is overprijst, maar uit staten als Washington, Oregon en New York (Finger Lakes!!) komt nog wel betaalbare en degelijke wijn. Er zijn helaas een hoop uitzonderingen op de regel, dus je bent aangewezen op proeven. En dat is het probleem hier: veel restaurants durven het niet aan iets anders dan de standaard shiraz, zinfandels, chardonay, pinot grigio of cabernet op de lijst te zetten. Als tourist zul je dus nooit een goede impressie krijgen van Amerikaanse wijnen, tenzij je een wijntrip plant of de juiste restaurants kiest. | |
rechtsedirecte | dinsdag 6 november 2012 @ 23:47 |
http://www.stuff.co.nz/bu(...)ose-battle-with-cold de wijn zal duur betaald worden... | |
baaart | maandag 19 november 2012 @ 16:29 |
Ik zoek een franse Dupont Merlot (of andersom ![]() | |
Z | maandag 19 november 2012 @ 17:08 |
Beetje googlen op afbeeldingen misschien. In Bordeauxwijnen zit vaak een flink aandeel Merlot. Hoe meer Merlot, hoe zachter de wijn. In supermarktwijnen zit ook vaak Merlot. Het staat alleen niet altijd op het etiket, vooral niet bij Franse wijnen. | |
Z | maandag 19 november 2012 @ 17:11 |
Ik was laatst op een proeverij waar, als je ook wat kocht, je mee mocht doen met een 'tombola'. Een tafel vol met ingepakt flessen met enkele bijzondere exemplaren (zelfs een Petrus). Je mocht dan 1 fles pakken. Ik had niets bijzonders maar een meisje uit ons gezelfschap pakte er een Chateau D'Yquem 2008 tussenuit! Wat kunnen we daar het best bij eten Piet? Ganzelever en blauwe kaas? | |
Pietverdriet | maandag 19 november 2012 @ 17:28 |
Ganzelever! Blauwe kaas is te scherp erbij Toch een flesje van rond de 225 euro [ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 19-11-2012 18:58:46 ] | |
Z | maandag 19 november 2012 @ 22:21 |
Hoop geld inderdaad, ben zeer benieuwd, ik hou wel van een Sauternes. | |
Ferdii | maandag 19 november 2012 @ 23:46 |
D' Yquem ![]() Heb hier vorig jaar een flesje 1999 van gehad, Erg mooi ![]() ![]() Om hierop terug te komen, prima vakantie daar gehad en 6 flessen mee terug genomen waarvan 4 verdejo's en 2 rode blends. Had niet verwacht dat dit zulke goede verjedo's zouden zijn. Vol van smaak, fruitig zoals een goede rueda en daarbij heerlijk donkere afdronk van het vulkanische terroir. Helaas werd op het eiland al verteld dat die gasten de wijnvoorraad zelf opdrinken en het veel voorkomt dat het voor het eind van het seizoen geen wijn meer is ![]() ![]() | |
uniekhoorn | zaterdag 29 december 2012 @ 22:59 |
O&N, deze prossecco http://www.mibuwijnen.nl/(...)ecco-garganega-.html Tja.. gewoon omdat ie gratizzzzzzzzzzzz was ![]() Champagne vind ik niet zo lekker dus dit zal wel werken | |
rechtsedirecte | zaterdag 29 december 2012 @ 23:13 |
nu je het toch over champangne hebt Uniekhoorn.. ik heb totaal geen verstand van Champagne maar er zitten hier vast wel een paar mensen die op de valreep nog wat tips zouden kunnen geven waar op te letten. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 23:26 |
Neem een lekkere droge cava of Riesling Sekt. Veel smaakvoller dan dat veel te dure zure bocht. | |
rechtsedirecte | zaterdag 29 december 2012 @ 23:30 |
bedankt Piet...bevestiging van datgene wat ik al vermoedde | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 23:34 |
Heb veel schuimwijnproeverijen gedaan, iedere keer dezelfde resultaten, als je dubbelblind gaat proeven vinden mensen echte dure champagnes niet lekker. Ze vinden cavas en rieslingsekt veel lekkerder. | |
Ferdii | zondag 30 december 2012 @ 16:37 |
Ik geeft je groot gelijk wat betreft de champies, veel te duur voor hetgeen wat je krijgt. Als je dan toch de mineralen van de champagne wilt pak dan een cremant de Bourgogne, ben je een derde van de champagneprijs kwijt en kwalitatief een betere wijn. Bij Cavas zit ook een groot verschil in kwaliteit. Enige hoe je hier achter komt is proeven en vergelijken ![]() Zelf open ik dit jaar een cremant de Loire rosé, heerlijk droog en licht fruitige afdronk ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 17:58 |
Bij die Cava is het ook nog eens leuk te proeven en te vergelijken. Heerlijk op vakantie in Spanje, savonds stuk of vier-vijf flessen halen, paar zakken ijs en dan met een paar vrienden aan het strand lekker drinken. Als met champagne is dat vragen om maagzuur en een belletje van je credit card maatschappij. | |
Z | woensdag 2 januari 2013 @ 17:46 |
Ik ben het maar deels met de champagneklachten eens. Die gaan vooral op voor de grote huizen imho. Ik heb een aantal flessen van kleinere huizen meegenomen uit de Champagne, heerlijk en betaalbaar. Niet zo goedkoop als een Cava, het blijft champagne ... | |
Ferdii | woensdag 2 januari 2013 @ 17:49 |
Toch ben ik van mening dat je prijs kwaliteit gezien je bubbels beter ergens anders vandaan kan halen ![]() ![]() Er zit nou eenmaal een dikke marge op de naam Champagne. Iets wat andere streken veel minder kennen. | |
Pietverdriet | woensdag 2 januari 2013 @ 19:15 |
Zo is ook de prijs van cognac opgedreven omdat het in de VS hip werd. | |
Perrin | woensdag 2 januari 2013 @ 19:48 |
Zo ook mijn zwager, die was daar eerder op vakantie en had voor de kerst een erg lekkere onbekende meegenomen direct bij de cave vandaan. Maar mij maak je eigenlijk net zo blij met een goede prosecco of cava ![]() | |
Lord Katundro | zondag 6 januari 2013 @ 19:46 |
Kan iemand me uitleggen wat het verschil is tussen dure en goedkope chateauneuf du pape? Bijvoorbeeld chateauneuf du pape van 9 euro en van 30 euro? | |
Z | zondag 6 januari 2013 @ 20:05 |
Dat kan aan een hoop zaken liggen maar dat heeft er waarschijnlijk met de opbrengst per hectare te maken, die ligt bij duurdere wijnen vaak fors lager, druiven krijgen zo een meer intense smaak. Daarnaast houtrijping, houten vaten zijn duur en wijn een tijd laten liggen ook. Daarnaast kan de ligging van de wijngaard de prijs opdrijven, de grond kan bepaalde invloeden hebben op de smaak en een unieke grond maakt wijn aantrekkelijk (vraag/aanbod). En niet te vergeten marketing, dat kan de prijs oko nog wel eens opdrijven. [ Bericht 8% gewijzigd door Z op 06-01-2013 20:31:01 ] | |
Lord Katundro | zondag 6 januari 2013 @ 20:09 |
Dank voor de info, Z! ![]() | |
Erasmo | zondag 20 januari 2013 @ 19:12 |
Hebben er al mensen tips welke wijnen uit 2012 ik in de kelder kan leggen voor over een heleboel jaar? | |
Pietverdriet | zondag 20 januari 2013 @ 20:39 |
Volgens mij is 2012 niet een geweldig jaar voor europese wijnen | |
Erasmo | zondag 20 januari 2013 @ 21:19 |
Hoeft niet Europees te zijn, heb weer wat lege stellingen in de kelder die weer gevuld mogen worden voor de lange termijn. | |
Pietverdriet | zondag 20 januari 2013 @ 21:57 |
https://www.wijnbeurs.nl/(...)p%E9rieur::2170.html Deze beloven over een jaar of 5 erg mooi te worden, kan zeker 10 jaar liggen | |
mark_dabomb | maandag 21 januari 2013 @ 10:07 |
Mijn kast begint ook weer leeg te raken. Ik was zelf wel onder de indruk van de Bodegas Viña Decana Reserva 2008. Lekker krachtig. Iemand tips in dezelfde budget range met een beetje hetzelfde karakter? | |
rechtsedirecte | maandag 4 februari 2013 @ 02:00 |
We zullen nooit echt vrienden worden met onze buren..... bron | |
Erasmo | vrijdag 5 april 2013 @ 18:57 |
Ok geen wijn maar ik kan redelijk goedkoop aan een fles Hine Mariage kopen... Doen? ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 5 april 2013 @ 19:09 |
In zo'n grote parfumfles zeker. Nee, cognac is sowieso al te duur voor wat ze leveren, en zeker die designershit. Puur marketing. Ik vind cognac erg lekker, maar sinds het in is bij rappers en wannebees dat te drinken is de prijs opgedreven. Neem liever een cognac van een kleinere onbekende cognacboer die niet een bekend merk is of goede armagnac, grappa of een spaanse brandy. Veel meer waar voor het geld, net als bij champagne versus cava | |
rechtsedirecte | dinsdag 10 september 2013 @ 22:15 |
oke, maar even een schopje om te kijken of we hier wat nieuw leven in kunnen blazen... iemand al wat mooi rood aan het inslaan voor bij de komende "wild"maanden of de lange winteravonden | |
Ferdii | dinsdag 10 september 2013 @ 22:22 |
Nee, ben nogveel aan het genieten met wit, heb een verassende wit gevonden, combi van 55% sauv blanc, 30% vionier en 15% gewutztraminer ![]() ![]() Rood komt in november/december wel weer ![]() | |
rechtsedirecte | dinsdag 10 september 2013 @ 22:23 |
hier langzamerhand weer aan het rondkijken op het internet voor wit voor de komende zomermaanden. Maar op dit moment wordt de NZ'se internetmarkt gebombardeerd met goedkope Franse (rode) wijnen | |
rechtsedirecte | dinsdag 10 september 2013 @ 22:32 |
voorbeeldje van wat er hier, vanuit Frankrijk op de markt gezet wordt: http://www.blackmarket.co.nz/c/37/New-Releases/ | |
Pietverdriet | dinsdag 10 september 2013 @ 22:33 |
Je hebt nog steeds een adresje te gaan ![]() | |
rechtsedirecte | dinsdag 10 september 2013 @ 22:33 |
hahaha, dat is waar Piet, maar dat lijkt er wel niet van te komen! | |
Pietverdriet | dinsdag 10 september 2013 @ 22:36 |
Ik gun het deze kleine wijnboer erg, vandaar, hij maakt heerlijke wijn en is geen grote industriele producent | |
bourgondier | woensdag 11 september 2013 @ 17:02 |
Wat ook zeker leuk is om een keer te proberen zijn Macedonische wijnen! Het is een vergeten wijnland met kwaliteitswijnen. ik heb laatst een doosje Macedonische wijn gekocht en dan was fantastisch! Ik weet niet of het toegestaan is om een link te plaatsen, dus hier hebben jullie de naam van de winkel: Winezs Importeren hele leuke wijnen en zeker de moeite waard om eens te proberen! De hierboven geplaatste wijn uit Nieuw-Zeeland is ook lekker trouwens, heb ik ook ervaring mee! | |
Pietverdriet | woensdag 11 september 2013 @ 17:08 |
Er wordt ongetwijfeld goede wijn gemaakt in Frankrijk, maar ook heel veel bagger | |
rechtsedirecte | woensdag 11 september 2013 @ 20:19 |
tussen de regels doorlezend zeg jij: "dat zou ik zelf niet bestellen"? | |
Pietverdriet | woensdag 11 september 2013 @ 20:40 |
IDD, | |
rechtsedirecte | woensdag 11 september 2013 @ 20:52 |
dat vermoeden had ik al een beetje.... | |
Pietverdriet | woensdag 11 september 2013 @ 21:29 |
Maar waarom zou je Franse wijnen kopen als bij jou om de hoek uitstekende wijnen worden gemaakt? | |
Z | woensdag 11 september 2013 @ 21:47 |
Omdat ze lekker zijn. Tenminste, als ze geen rommel naar NZ gestuurd hebben. | |
Pietverdriet | woensdag 11 september 2013 @ 22:28 |
Generiek zeggen dat franse wijn lekker is, is onzin En chenet is gtst wijn die hooguit geschikt is om een taai oud paard in te marineren. | |
Z | woensdag 11 september 2013 @ 22:40 |
Generiek zeggen dat dat niet zo is, is ook onzin. En Chenet is geen wijn. | |
Bramito | donderdag 12 september 2013 @ 00:14 |
Inderdaad! Bramito koopt alleen Spaans. | |
Ferdii | donderdag 12 september 2013 @ 09:58 |
En toch sta je er van te kijken hoeveel mensen dat bocht kopen omdat ze dat nou eenmaal lekker vinden ![]() | |
IPA35 | zaterdag 21 september 2013 @ 20:46 |
Normaal drink ik nooit wijn, maar sinds ik het wel een bestel in restaurants begin ik het wat meer te waarderen. Thuis hebben wij dus wat cadeautjes staan en zo dus ik dacht hé ik trek gewoon een fles open. Dit is een 'Don Camillo Farnese' uit 2006. Het is gemaakt met Sangiovese en Cabernet-Sauvignon. Is dit een beetje fatsoenlijk spul? Hoe zouden de mensen het hier omschrijven? | |
Ferdii | zaterdag 21 september 2013 @ 21:05 |
Ken hem niet, Zoek hem anders Ff op in de app vivino, fototje schieten van het label is genoeg ![]() | |
rechtsedirecte | vrijdag 1 november 2013 @ 21:00 |
http://www.nzherald.co.nz(...)=3&objectid=11150257 | |
Bramito | vrijdag 1 november 2013 @ 21:43 |
Het is trouwens een slecht jaar hier. Jammer....... | |
Z | vrijdag 1 november 2013 @ 22:32 |
Waar heeft dat aan gelegen? | |
fruityloop | zaterdag 2 november 2013 @ 00:14 |
Volgens mijn nicht, met een wijngaard hier in Nederland, was vorig jaar slechter als dit jaar? | |
Bramito | zaterdag 2 november 2013 @ 15:40 |
Het weer. Te nat en te koud in de lente en begin zomer. Ze zijn daardoor ook bijna een maand later met oogsten. | |
rechtsedirecte | donderdag 6 maart 2014 @ 21:25 |
zit even te kijken naar wat te bestellen om de wintervoorraad wat aan te maken... graag jullie gedachten over dit type wijn (van een van de beste NZ wijnhuizen) http://www.blackmarket.co(...)rds-Gamay-Noir-2013/ | |
Z | donderdag 6 maart 2014 @ 21:30 |
Ik vind Gamaywijnen lekker, Beaujelais heeft een wat slechte naam en dat is onterecht. Het is niet echt een winterwijn omdat het een redelijk lichte wijn is. Maar dat is alleen bezwaarlijk als je vooral zwaardere wijnen wil drinken. | |
Ferdii | donderdag 6 maart 2014 @ 21:42 |
Gamay is idd prima druif, mooi zachte wijn, wordt idd vaak jong gedronken. Beaujolais hoef je in mijn ogen geen medelijden mee te hebben, die hebben jaren lang veel te veel betaald gekregen door hun slechte wijnen te dumpen als nouveau ![]() | |
Blik | donderdag 6 maart 2014 @ 21:46 |
Ik ga naar Zuid-Afrika in april Nog suggesties voor goede wijnhuizen die we moeten bezoeken, wijnen die we moeten proeven/drinken? | |
Ferdii | donderdag 6 maart 2014 @ 22:08 |
Lekker generaliserend, maar ik ben helemaal geen fan van zuid Afrikaanse wijnen ![]() | |
rechtsedirecte | donderdag 6 maart 2014 @ 22:18 |
Z, Ferdii bedankt voor de feedback! | |
Ferdii | zondag 9 maart 2014 @ 13:54 |
Vandaag 5 doosjes rosé ingeslagen ![]() Typisch roepen dat je zuid Afrikanen niks vind, maar dan toch een zuid Afrikaanse rosé inslaan ![]() ![]() | |
devzero | zondag 9 maart 2014 @ 16:39 |
Ach, hoe slecht een regio/land ook is, er is altijd wel wat goeds te vinden. Ik hou niet van California wine, maar als ik een Mt Veeder zie, dan zeg ik geen nee. Het hangt er ook maar van af wat er geimporteerd wordt. De Nieuw Zeeland wijnen die ik hier (USA) vind zijn bijna allemaal bocht, maar dat zegt generiek natuurlijk niets over NZ wijnen. | |
Pietverdriet | zondag 9 maart 2014 @ 17:39 |
Heb enorm bocht gedronken uit de meest gerenomeerde regio's en verschrikkelijk lekkere wijnen uit zuid afrika, californie, nieuw zeeland, australie, argentinie, etc. Ook erg mooie Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen gedronken, zalige hongaren en kroaten, er wordt overal te wereld bocht en nectar geproduceert. | |
Pietverdriet | zondag 9 maart 2014 @ 17:41 |
@rechtse, ben je nog bij dat ene adresje geweest? Blijf je dat gewoon 2, 3 keer per jaar vragen | |
fruityloop | zondag 9 maart 2014 @ 22:21 |
Aaldering zou ik zeker even langs gaan, die hebben een niet hout gelagerde Pinotage (Lady M) die echt helemaal geweldig is. ![]() | |
Ferdii | zondag 9 maart 2014 @ 23:10 |
Iemand hier nog verassingen gedronken uit niet bekende wijngebieden? ![]() ![]() Bv. heerlijke wijn gedronken van pico. (Eilandje van de Azoren) mooie donkere verdejos met een donker terroir en zacht tropisch fruit. Goddelijke combi ![]() Ook nog steeds op zoek naar degelijke wijn uit landen als Brazilië, Turkije of andere landen uit Afrika dan zuid Afrika | |
Z | maandag 10 maart 2014 @ 09:54 |
Alicante! Rood, niet te veel alcohol (max 13%) en erg lekker. En van mij totaal onbekende druiven. | |
utrecht1970 | maandag 10 maart 2014 @ 10:38 |
Groot Constantia in de buurt van Kaapstad is de oudste wijngaard van Zuid Afrika. Je kunt daar een rondleiding doen. Stellenbosch is een mooit gebied met mooie wijngaarden. Je kunt een fiets huren en wat boerderijen afgaan. In stellenbosch zelf kun je bij de bergkelder een rondleiding krijgen Pinotage is natuurlijk de zuid afrikaanse wijn, met een lekkere braai met vlees, is dit een ideale combi | |
fruityloop | woensdag 12 maart 2014 @ 10:51 |
Wij hebben recent een lekkere Pinot Noir uit Transsylvanië (Roemenië) gekocht, telt dat als verrassend? | |
Blik | woensdag 12 maart 2014 @ 10:53 |
Thanks, we zitten ook 2 nachten in Stellenbosch in het Lovane Wine Estate. | |
Blik | woensdag 12 maart 2014 @ 10:54 |
Die zit op een paar km afstand van onze overnachtingsplek, dus daar gaan we zeker even langs ![]() | |
Bramito | donderdag 13 maart 2014 @ 14:59 |
Meer info por favor. | |
Z | maandag 17 maart 2014 @ 19:52 |
Bijvoorbeeld de Ramblis 2012 del Arco. | |
Z | maandag 17 maart 2014 @ 19:54 |
Proprietor Rafa Bernabé has been farming and producing wines in the Alicante region for a while now, having developed a solid reputation locally in particular for his Monastrell wines. Recently, though, Bernabé has become enamored with both traditional farming methods of indigenous grape varieties, as well as ancestral methods of wine production (for example, Rafa experiments with amphora for a few of his wines, and was recently visiting Georgia for a symposium on the topic). These are wines made from organic grapes, fermented with native yeasts, with zero to minimal levels of SO2 added prior to bottling. All of the wines under his Viñedos Culturales label are not merely original or outside the box for Spain (though they are certainly, at times, just that) but often delicious, bright and gluggable in a way that makes them well worth discovering. Produced from the obscure, native Fourcayat grape, and then raised in both French oak and acacia barrels, this red has wine geek pedigree to spare. More importantly, it is an amazingly delicious, expressive, intensely flavored red wine that makes you want to drink it. It is one of those wines where, again (this seems to be a running theme with Bernabé's wines) tasting notes escape me and in their place my notebook reads "Yes!" and "TASTY!" (Joe Manekin, K&L Spanish wine buyer) | |
devzero | maandag 17 maart 2014 @ 21:24 |
Ik vind het vaak een hit or miss met dat soort natural wines, zelfs van de zelfde wijnboer. Ik heb goede wijnen gehad van Jean Bourdy (Frankrijk) of Frank Cornelisson (Italy), maar ook een paar witte/rose waarvan ik niet wist of het appel-cider of wijn was (een Nieuw Zeelandse wijn waarvan de naam me ontschoten is) | |
Z | maandag 17 maart 2014 @ 22:02 |
Ik koop bio wijnen meestal bij Vleck, dat is een autoriteit op dat gebied. Kwaliteit is constant bij de producenten die hij verkoopt. Bij de uber bio-boeren, die alles de vrije loop laten gaan, is kwaliteit niet te garanderen. http://vleck.nl/ | |
Quantic | maandag 17 maart 2014 @ 22:11 |
Vleck is top ja, kom er heel graag | |
devzero | dinsdag 18 maart 2014 @ 00:15 |
Ziet er goed uit, helaas net iets te ver weg voor mij. Ik koop af en toe bij Chambers street wines met goed bio-wijnen (als het niet te warm is om te versturen, ik woon in Florida) en bij Garagiste, een "mailing list" met obscure wijnen, soms erg goed, maar soms... | |
Bayswater | maandag 14 april 2014 @ 18:37 |
Feestdagen komen er weer aan, ben eigenlijk op zoek naar goede Chardonays. Iemand tips? De rode worden weer de Luis Felipe Edwards Carmenere Gran Reserva en de Barolo Fontanafredda. | |
Pietverdriet | maandag 14 april 2014 @ 18:43 |
Furst von Metternich heeft naast zijn voortreffelijke Riesling Sekt ook een chardonnay sekt, bij trinkgut en bij een paar supermarkten deze week in de aanbieding voor 5,95 Goed te drinken! | |
Bayswater | maandag 14 april 2014 @ 19:36 |
Dan moet ik hem toevallig tegenkomen want kan hem zo snel niet vinden in Nederlandse winkels online. | |
elbowpudding | maandag 14 april 2014 @ 20:58 |
Gisteren een heeeerlijk wijntje op ADELAIDE HILLS CHARDONNAY http://wirrawirra.com/ourwines/12thman.aspx Heerlijke smaak | |
Bramito | maandag 14 april 2014 @ 22:59 |
3200 flessen? Daar moet je dan ook net tegenaan lopen. | |
Ferdii | maandag 14 april 2014 @ 23:08 |
Chardonnay is zoveel mee mogelijk. Van erg droog mineralig tot aan vol vet en rokerig. Wat voor iets zoek je? Moet het ergens bij passen? | |
devzero | dinsdag 15 april 2014 @ 01:47 |
Vanavond een Frank Cornelissen Munjebel 8 gedronken. Dit is een van die rare ongefilterde "natural" witte wijnen die meer oranje dan geel is, verassend, licht zuur en citrus. | |
Z | dinsdag 15 april 2014 @ 08:33 |
Dat wist ik niet. Dat onderschrijft het bijzondere assortiment van Vleck. Als ik wat anders uit Allicante tegenkom, post ik het hier. | |
Bramito | dinsdag 15 april 2014 @ 09:13 |
Organisch, en alles met de hand en op de ouderwetse manier. Een idealistische bodega, die af en toe blijkbaar erg lekkere wijn maakt. Die jij heb geproefd is mooi uitverkocht. ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Bramito op 15-04-2014 12:30:35 ] | |
Bayswater | dinsdag 15 april 2014 @ 10:12 |
Eentje voor warm weer (weersvoorspelling is goed), fruitig, fris een klein beetje droog en mag niet in de buurt komen van Sauvignon Blanc. [ Bericht 2% gewijzigd door Bayswater op 15-04-2014 10:17:55 ] | |
ATOMIC_FUUU | woensdag 30 april 2014 @ 18:07 |
Iemand toevallig een idee waar ik Saumur Rouge - Secrets de Chai CAVE DE SAUMUR - 2012 Saumur AOC - Vin Rouge Kan kopen in Nederland? | |
rechtsedirecte | woensdag 20 augustus 2014 @ 21:58 |
iemand al bezig met het aanleggen voor een mooie "rode" wintercollectie? | |
jack4ya | woensdag 17 september 2014 @ 15:28 |
Ik zoek een 'bombastische boterige/romige wijn'... sorry voor de liederlijke omschrijving, maar wellicht helpt het. Groothandel of supermarkt (landelijk) en niet al te gek. Verder nog de Mount Riley Sauvignon Blanc en de Ormond Chardonnay, iemand een idee, welke bekende groothandel? (vermoed ik). Tipje van mij: Nugan Chardonnay bij de G&G voor 5,... ownee, inmiddels 6. En een bekende denk ik de Mount Vernon en Clearwater Coves en Whales tales. | |
Pietverdriet | woensdag 17 september 2014 @ 15:31 |
Al een tijdje, Barolo's en andere mooie italianen en heb chateau tulipe de la garde als huiswijn. | |
Pietverdriet | woensdag 17 september 2014 @ 17:03 |
Damn, dacht dat ik nog 3 flessen Tulipe 2006 had, maar hij is op, moet nu wachten tot de 2010 op dronk is. | |
devzero | woensdag 17 september 2014 @ 22:02 |
Maar die leg je aan voor "later" en niet voor de winter. | |
Ferdii | woensdag 17 september 2014 @ 23:05 |
Wil je veel boter en hout? Haal dan Bernardus chardonnay, te koop bij diverse groothandels ![]() | |
Ferdii | woensdag 17 september 2014 @ 23:06 |
Toevallig vorige week aantal ripasso gekocht ![]() | |
jack4ya | vrijdag 19 september 2014 @ 11:38 |
Jaa! Lekker! Die ken ik... Staat ook bij een paar favo restaurants op de kaart. ![]() | |
stavromulabeta | woensdag 7 januari 2015 @ 19:57 |
Zo, gezien de datum laatste post is er niet veel wijn tijdens de feestdagen gedronken ![]() Heeft er iemand ervaring met le nez du vin? ![]() Ik probeer me momenteel te overtuigen dat 300 euro voor zo'n doos een betere investering is dan 20 flessen mooie wijn+een collectie geurmonsters uit de AGF-afdeling van de supermarkt.. Maar het lukt me nog niet helemaal om rationele argumenten te bedenken. | |
Pietverdriet | woensdag 7 januari 2015 @ 20:05 |
Ik zou de 300 euro aan wijn uitgeven, koop je toch 10 mooie flessen voor. | |
Quantic | woensdag 7 januari 2015 @ 20:09 |
Dit ja, kan je wel wat moois van halen ![]() | |
stavromulabeta | woensdag 7 januari 2015 @ 20:17 |
minimaal 15 flessen zelfs. Noem me een pauper, maar voor mij is er genoeg moois te ondekken rond de 15 en 20 euro ![]() Maar goed, het beter kunnen benoemen wat ik proef/ruik heeft ook wel toegevoegde waarde, alleen al omdat ik het dan ook makkelijker onthoud (en dus langer plezier heb van een reeds gedronken fles). Ik moet er maar eens over nadenken. | |
devzero | woensdag 7 januari 2015 @ 20:24 |
Ergens zie ik wel een waarde in zo'n set, maar voor de gemiddelde wijndrinker is het onzin. Uit een online review over deze set Als je dat belangrijk vindt, direct de set kopen. Anders gewoon 10 goede flessen kopen, pak wat fruit/leer/tabak/etc en vergelijk met een paar open glazen, veel ruiken en aantekeningen maken. Bij voorkeur met een paar gelijkgestemde/proefde anderen. (dat zou ik doen ![]() | |
LostFormat | woensdag 7 januari 2015 @ 20:28 |
Ooit eens op een oud baantje er aan mogen snuffelen. Leuk maar ik was toen niet erg bezig met wijn proeven. Denk dat ik er nu wel wat meer aan zou hebben aangezien ik erg slecht ben in geuren te herkennen (ik werk zelf in een slijterij). Let wel: geur vervliegt, dus er komt een moment dat je niet veel meer aan je 300 euro investering hebt. | |
stavromulabeta | woensdag 7 januari 2015 @ 20:37 |
Dat doe ik al met enige regelmaat met whiskyproeven. Bij wijn is het meestal tot 1 ander beperkt, die het ook liever drinkt dan analyseerd. Dus het echte wijnproeven is meestal aan mijzelf voorbehouden. Maar daarbij merk ik wel dat ik geuren vaak wel herken, maar niet kan benoemen. Ook ben ik beter in 'relatief' proeven (de verschillen tussen 2 wijnen kan ik wel goed benoemen), dan bij 1 losse wijn aangeven wat ik proef (een wijn die gisteren leerachtig rook, kan ik de volgende dag naar bramen vinden ruiken). Dat laatste wil ik proberen te verbeteren om wat consistenter te kunnen zijn. | |
Z | woensdag 7 januari 2015 @ 21:01 |
Ik heb weleens aan die flesjes geroken, is heel leuk en leerzaam maar wat heb je er aan? Ik zou lekker voor 300 euro wijn kopen. | |
devzero | donderdag 8 januari 2015 @ 02:23 |
Jij bent dus zo'n persoon die het verschil tussen aardbeien en frambozen in een wijn niet zou herkennen. Geeft niet, we kunnen niet allemaal experts zijn. let op de pi | |
Z | donderdag 8 januari 2015 @ 11:48 |
Zo lang er maar minimaal 12% alcohol in zit. | |
stavromulabeta | zondag 25 januari 2015 @ 22:37 |
Update: Ik heb hem toch maar gekocht. Tot nu toe ben ik er erg blij mee. Ik merk wel dat ik de meeste geuren wel ken (nou ja, op haagdoorn of zwartebessenknoppen na), maar dat het me wel help met het blind associëren van geuren zonder er een echt stuk fruit/chocola/geroosterde walnoot naast te zien. Ofwel: een erg leuk speeltje voor mensen met teveel geld, zoals ik ![]() en van de tip van Piet Verdriet heb ik ook gebruik gemaakt. Gewoon ff 3 dozen Pech Abusé 2006 ingeslagen, alsof het niets is. De komende tijd gaat ik maar eens austeriy á la Griekenland in praktijk brengen ![]() | |
UIO_AMS | maandag 30 maart 2015 @ 16:45 |
Interessant. Ben over een paar weken in Alicante. Zal eens rondkijken daar. De vader van mijn Spaanse ex verbouwde daar in de buurt zijn wijnen (ik vond het niet echt geweldig spul), dus mij benieuwen. ![]() | |
Z | maandag 30 maart 2015 @ 16:46 |
Weet je zeker dat dat niets met je ex te maken heeft? | |
UIO_AMS | maandag 30 maart 2015 @ 16:49 |
Ovr anderhalve maand ben ik trouwens inTours en ga dan wat wijnboeren in de buurt bezoeken (Chinon en omstreken). Iemand nog tips? | |
UIO_AMS | maandag 30 maart 2015 @ 16:51 |
Ik vond het toen al bocht. Misschien daarom ex? ![]() | |
Z | maandag 30 maart 2015 @ 16:53 |
Deze schiet me te binnen: http://www.smaragdwijnen.(...)la-bonneliere-loire/ Verder kan je even op deze (fantastische) site kijken. http://www.wineterroirs.com | |
rechtsedirecte | maandag 17 augustus 2015 @ 11:47 |
Mooie dessertwijn na een goede maaltijd met familie, gewoon omdat het maandag is | |
rechtsedirecte | maandag 17 augustus 2015 @ 11:56 |
Omdat aanpassen op mijn mobiel lastig gaat... Mondillo 2014 Nina – Late Harvest Riesling "…delicate and finely concentrated with subtly luscious aromas of lime fruit, white and yellow florals, honeysuckle and nuances of savoury apple… sweet to taste…elegant and fine core of limes, marmalade, honey…beautifully gentle, sweet late harvest Riesling. Serve as an aperitif, with fruit desserts and soft cheeses over the next 5+ years.” | |
Pietverdriet | maandag 17 augustus 2015 @ 12:21 |
Een Sticky zoals jullie in NZ dat noemen dus. | |
Pietverdriet | maandag 17 augustus 2015 @ 12:36 |
Binnenkort begint het Federweisserseizoen weer. Nu al in de premium supermarkten in D te verkrijgen (niet bij discounters) uit Italie, binnenkort ook die uit de Duitse wijnbouw gebieden. Federweisser is nieuwe wijn, die nog niet uitgegist is, Gistende most dus https://en.m.wikipedia.org/wiki/Federweisser Het is erg lekker, traditioneel eet je daar Flammkuchen bij Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, de Palts en Baden. De tarte flambée heeft een bodem van dun gistloos deeg ( bloem, water, zout en olie, heel dun uitgerold) die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd | |
_Newman_ | maandag 17 augustus 2015 @ 18:36 |
Ik snap niks van wijn. veel mensen kopen een wijn die dan zogenaamd bij een bepaald soort kaas neem. Ik gebruik die kaas juist om de vieze smaak van de wijn weg te krijgen. Ik heb ooit wel een keer een hele dure wijn gekregen van me baas maar die was eigenlijk wel te drinken. Maar die fles was 60 euro bleek achteraf toe ik wat onderzoek ging doen naar de wijn. |