Zo ook mijn zwager, die was daar eerder op vakantie en had voor de kerst een erg lekkere onbekende meegenomen direct bij de cave vandaan. Maar mij maak je eigenlijk net zo blij met een goede prosecco of cavaquote:Op woensdag 2 januari 2013 17:46 schreef Z het volgende:
Ik ben het maar deels met de champagneklachten eens. Die gaan vooral op voor de grote huizen imho. Ik heb een aantal flessen van kleinere huizen meegenomen uit de Champagne, heerlijk en betaalbaar. Niet zo goedkoop als een Cava, het blijft champagne ...
Dank voor de info, Z!quote:Op zondag 6 januari 2013 20:05 schreef Z het volgende:
Dat kan aan een hoop zaken liggen maar belangrijke redenen waarom een Chateauneuf du Pape dertig euro kost. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de opbrengst per hectare, die ligt bij duurdere wijven vaak fors lager, druiven krijgen zo een meer intense smaak. Daarnaast houtrijping, houten vaten zijn duur en wijn een tijd laten liggen ook. Daarnaast kan de ligging van de wijngaard de prijs opdrijven, de grond kan bepaalde invloeden hebben op de smaak en een unieke grond maakt wijn aantrekkelijk (vraag/aanbod). En niet te vergeten marketing, dat kan de prijs oko nog wel eens opdrijven.
https://www.wijnbeurs.nl/(...)p%E9rieur::2170.htmlquote:Op zondag 20 januari 2013 21:19 schreef Erasmo het volgende:
Hoeft niet Europees te zijn, heb weer wat lege stellingen in de kelder die weer gevuld mogen worden voor de lange termijn.
We zullen nooit echt vrienden worden met onze buren.....quote:The Australian wine industry has hit out at New Zealand's sauvignon blanc, with one Aussie wine-maker labelling popular Kiwi sav "the McDonald's of wines".
Wine Australia last month called for Aussie wine drinkers to "ditch that Sav Blanc from across the Tasman in favour of a top local drop" for Australia Day, while a Sydney Morning Herald article over the weekend featured several winemakers rallying against New Zealand's hugely popular product.
James Agnew, who has a family-run vineyard in NSW's Hunter Valley and is the former chair of the NSW Wine Strategy, told the paper New Zealand's savs are "the McDonald's of wines".
"You can go all over the world but a Big Mac is still a Big Mac," he said.
Sampling a glass of Australia's top selling white wine, an Oyster Bay sauvignon blanc, Hunter Valley wine-maker Bruce Tyrrell told SMH's Rick Feneley it tasted of "passionfruit ... body odour ... cat's pee ... lantana".
Stuart Gregor, from Liquid Ideas PR agency, used to promote Marlborough's Montana and Stoneleigh wines, but now describes Kiwi sav as a "one trick pony", while others in the Australian wine industry interviewed by the SMH labelled New Zealand's savs as "one-dimensional" and "generic".
Their comments, however, may just be sour grapes.
In 2009, New Zealand sauvignon blanc overtook chardonnay as the top selling white wine in Australia, with Kiwi sav now accounting for 39 percent of the white wine sold across the Tasman.
Of the 20 top-selling sauvignon blancs, 17 are from New Zealand, while only three are Australian.
To counter the Kiwi invasion, Wine Australia last year launched Aussie Wine Month, urging Australians to opt for local brands for the month of April.
New Zealand Wine chief executive Philip Gregan is confident Australians will continue to enjoy Kiwi savs.
"New Zealand sauvignon blanc has been incredibly successful over the past two decades. It's been successful because it is very good and it is very distinctive."
Mr Gregan said the negative comments from within the Australian wine industry in the SMH article were "unfortunate".
"That's not the response that we have from most people in the trade in Australia, consumers in Australia and anywhere else. The wine is appreciated for what it is, and it is very, very good," he said.
"I don't know what motivates people - perhaps it is commercial jealousy, I don't know."
Mr Gregan believed demand would continue to grow, not just in Australia, but in newer markets such as China and parts of continental Europe.
"Demand for New Zealand sauvignon blanc continues to grow around the world, that's the reality of the situation," he said.
"We haven't seen anything to indicate that the love affair with Marlborough sauvignon blanc is declining in any way."
In zo'n grote parfumfles zeker. Nee, cognac is sowieso al te duur voor wat ze leveren, en zeker die designershit. Puur marketing.quote:Op vrijdag 5 april 2013 18:57 schreef Erasmo het volgende:
Ok geen wijn maar ik kan redelijk goedkoop aan een fles Hine Mariage kopen... Doen?
hier langzamerhand weer aan het rondkijken op het internet voor wit voor de komende zomermaanden.quote:Op dinsdag 10 september 2013 22:22 schreef Ferdii het volgende:
Nee, ben nogveel aan het genieten met wit, heb een verassende wit gevonden, combi van 55% sauv blanc, 30% vionier en 15% gewutztraminerheerlijke wijn
Rood komt in november/december wel weer
Je hebt nog steeds een adresje te gaanquote:Op dinsdag 10 september 2013 22:23 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
hier langzamerhand weer aan het rondkijken op het internet voor wit voor de komende zomermaanden.
Maar op dit moment wordt de NZ'se internetmarkt gebombardeerd met goedkope Franse (rode) wijnen
hahaha, dat is waar Piet, maar dat lijkt er wel niet van te komen!quote:Op dinsdag 10 september 2013 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt nog steeds een adresje te gaan
Ik gun het deze kleine wijnboer erg, vandaar, hij maakt heerlijke wijn en is geen grote industriele producentquote:Op dinsdag 10 september 2013 22:33 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
hahaha, dat is waar Piet, maar dat lijkt er wel niet van te komen!
Er wordt ongetwijfeld goede wijn gemaakt in Frankrijk, maar ook heel veel baggerquote:Op dinsdag 10 september 2013 22:32 schreef rechtsedirecte het volgende:
voorbeeldje van wat er hier, vanuit Frankrijk op de markt gezet wordt:
http://www.blackmarket.co.nz/c/37/New-Releases/
IDD,quote:Op woensdag 11 september 2013 20:19 schreef rechtsedirecte het volgende:
tussen de regels doorlezend zeg jij: "dat zou ik zelf niet bestellen"?
dat vermoeden had ik al een beetje....quote:
Generiek zeggen dat franse wijn lekker is, is onzinquote:Op woensdag 11 september 2013 21:47 schreef Z het volgende:
Omdat ze lekker zijn. Tenminste, als ze geen rommel naar NZ gestuurd hebben.
Generiek zeggen dat dat niet zo is, is ook onzin.quote:Op woensdag 11 september 2013 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Generiek zeggen dat franse wijn lekker is, is o
Inderdaad! Bramito koopt alleen Spaans.quote:Op woensdag 11 september 2013 21:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar waarom zou je Franse wijnen kopen als bij jou om de hoek uitstekende wijnen worden gemaakt?
En toch sta je er van te kijken hoeveel mensen dat bocht kopen omdat ze dat nou eenmaal lekker vindenquote:Op woensdag 11 september 2013 22:40 schreef Z het volgende:
[..]
Generiek zeggen dat dat niet zo is, is ook onzin.
En Chenet is geen wijn.
Het weer. Te nat en te koud in de lente en begin zomer. Ze zijn daardoor ook bijna een maand later met oogsten.quote:
Ach, hoe slecht een regio/land ook is, er is altijd wel wat goeds te vinden. Ik hou niet van California wine, maar als ik een Mt Veeder zie, dan zeg ik geen nee. Het hangt er ook maar van af wat er geimporteerd wordt. De Nieuw Zeeland wijnen die ik hier (USA) vind zijn bijna allemaal bocht, maar dat zegt generiek natuurlijk niets over NZ wijnen.quote:Op zondag 9 maart 2014 13:54 schreef Ferdii het volgende:
Typisch roepen dat je zuid Afrikanen niks vind, maar dan toch een zuid Afrikaanse rosé inslaan
Aaldering zou ik zeker even langs gaan, die hebben een niet hout gelagerde Pinotage (Lady M) die echt helemaal geweldig is.quote:Op donderdag 6 maart 2014 21:46 schreef Blik het volgende:
Ik ga naar Zuid-Afrika in april
Nog suggesties voor goede wijnhuizen die we moeten bezoeken, wijnen die we moeten proeven/drinken?
Groot Constantia in de buurt van Kaapstad is de oudste wijngaard van Zuid Afrika. Je kunt daar een rondleiding doen.quote:Op donderdag 6 maart 2014 21:46 schreef Blik het volgende:
Ik ga naar Zuid-Afrika in april
Nog suggesties voor goede wijnhuizen die we moeten bezoeken, wijnen die we moeten proeven/drinken?
Wij hebben recent een lekkere Pinot Noir uit Transsylvanië (Roemenië) gekocht, telt dat als verrassend?quote:Op zondag 9 maart 2014 23:10 schreef Ferdii het volgende:
Iemand hier nog verassingen gedronken uit niet bekende wijngebieden?ik vind vaak de verassing uit een totAal onbekend wijnland/regio vele maken leuker dan een bekende wijn streek
Bv. heerlijke wijn gedronken van pico. (Eilandje van de Azoren) mooie donkere verdejos met een donker terroir en zacht tropisch fruit. Goddelijke combi
Ook nog steeds op zoek naar degelijke wijn uit landen als Brazilië, Turkije of andere landen uit Afrika dan zuid Afrika
Thanks, we zitten ook 2 nachten in Stellenbosch in het Lovane Wine Estate.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:38 schreef utrecht1970 het volgende:
[..]
Groot Constantia in de buurt van Kaapstad is de oudste wijngaard van Zuid Afrika. Je kunt daar een rondleiding doen.
Stellenbosch is een mooit gebied met mooie wijngaarden. Je kunt een fiets huren en wat boerderijen afgaan. In stellenbosch zelf kun je bij de bergkelder een rondleiding krijgen
Pinotage is natuurlijk de zuid afrikaanse wijn, met een lekkere braai met vlees, is dit een ideale combi
Die zit op een paar km afstand van onze overnachtingsplek, dus daar gaan we zeker even langsquote:Op zondag 9 maart 2014 22:21 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Aaldering zou ik zeker even langs gaan, die hebben een niet hout gelagerde Pinotage (Lady M) die echt helemaal geweldig is.Is een Nederlander die na zijn fortuin te hebben gemaakt in Nederland met een horeca-groothandel, nu daar met wijn maken is begonnen een paar jaar geleden. Voor wat het waard is, zijn wijnen worden ook geschonken bij de Lindenhof (**) in Giethoorn.
Meer info por favor.quote:Op maandag 10 maart 2014 09:54 schreef Z het volgende:
Alicante! Rood, niet te veel alcohol (max 13%) en erg lekker. En van mij totaal onbekende druiven.
Ik vind het vaak een hit or miss met dat soort natural wines, zelfs van de zelfde wijnboer. Ik heb goede wijnen gehad van Jean Bourdy (Frankrijk) of Frank Cornelisson (Italy), maar ook een paar witte/rose waarvan ik niet wist of het appel-cider of wijn was (een Nieuw Zeelandse wijn waarvan de naam me ontschoten is)quote:Op maandag 17 maart 2014 19:54 schreef Z het volgende:
These are wines made from organic grapes, fermented with native yeasts, with zero to minimal levels of SO2 added prior to bottling.
Ziet er goed uit, helaas net iets te ver weg voor mij. Ik koop af en toe bij Chambers street wines met goed bio-wijnen (als het niet te warm is om te versturen, ik woon in Florida) en bij Garagiste, een "mailing list" met obscure wijnen, soms erg goed, maar soms...quote:Op maandag 17 maart 2014 22:02 schreef Z het volgende:
Ik koop bio wijnen meestal bij Vleck, dat is een autoriteit op dat gebied. Kwaliteit is constant bij de producenten die hij verkoopt. Bij de uber bio-boeren, die alles de vrije loop laten gaan, is kwaliteit niet te garanderen.
http://vleck.nl/
Furst von Metternich heeft naast zijn voortreffelijke Riesling Sekt ook een chardonnay sekt, bij trinkgut en bij een paar supermarkten deze week in de aanbieding voor 5,95quote:Op maandag 14 april 2014 18:37 schreef Bayswater het volgende:
Feestdagen komen er weer aan, ben eigenlijk op zoek naar goede Chardonays. Iemand tips?
De rode worden weer de Luis Felipe Edwards Carmenere Gran Reserva en de Barolo Fontanafredda.
Dan moet ik hem toevallig tegenkomen want kan hem zo snel niet vinden in Nederlandse winkels online.quote:Op maandag 14 april 2014 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Furst von Metternich heeft naast zijn voortreffelijke Riesling Sekt ook een chardonnay sekt, bij trinkgut en bij een paar supermarkten deze week in de aanbieding voor 5,95
Goed te drinken!
Dat wist ik niet. Dat onderschrijft het bijzondere assortiment van Vleck. Als ik wat anders uit Allicante tegenkom, post ik het hier.quote:Op maandag 14 april 2014 22:59 schreef Bramito het volgende:
[..]
3200 flessen? Daar moet je dan ook net tegenaan lopen.
Eentje voor warm weer (weersvoorspelling is goed), fruitig, fris een klein beetje droog en mag niet in de buurt komen van Sauvignon Blanc.quote:Op maandag 14 april 2014 23:08 schreef Ferdii het volgende:
Chardonnay is zoveel mee mogelijk. Van erg droog mineralig tot aan vol vet en rokerig. Wat voor iets zoek je? Moet het ergens bij passen?
Al een tijdje, Barolo's en andere mooie italianen en heb chateau tulipe de la garde als huiswijn.quote:Op woensdag 20 augustus 2014 21:58 schreef rechtsedirecte het volgende:
iemand al bezig met het aanleggen voor een mooie "rode" wintercollectie?
Maar die leg je aan voor "later" en niet voor de winter.quote:Op woensdag 17 september 2014 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Al een tijdje, Barolo's en andere mooie italianen en heb chateau tulipe de la garde als huiswijn.
Wil je veel boter en hout? Haal dan Bernardus chardonnay, te koop bij diverse groothandelsquote:Op woensdag 17 september 2014 15:28 schreef jack4ya het volgende:
Ik zoek een 'bombastische boterige/romige wijn'...
sorry voor de liederlijke omschrijving, maar wellicht helpt het.
Groothandel of supermarkt (landelijk) en niet al te gek.
Verder nog de Mount Riley Sauvignon Blanc en de Ormond Chardonnay, iemand een idee, welke bekende groothandel? (vermoed ik).
Tipje van mij: Nugan Chardonnay bij de G&G voor 5,... ownee, inmiddels 6.
En een bekende denk ik de Mount Vernon en Clearwater Coves en Whales tales.
Toevallig vorige week aantal ripasso gekochtquote:Op woensdag 20 augustus 2014 21:58 schreef rechtsedirecte het volgende:
iemand al bezig met het aanleggen voor een mooie "rode" wintercollectie?
Jaa! Lekker! Die ken ik...quote:Op woensdag 17 september 2014 23:05 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Wil je veel boter en hout? Haal dan Bernardus chardonnay, te koop bij diverse groothandels
Ik zou de 300 euro aan wijn uitgeven, koop je toch 10 mooie flessen voor.quote:Op woensdag 7 januari 2015 19:57 schreef stavromulabeta het volgende:
Zo, gezien de datum laatste post is er niet veel wijn tijdens de feestdagen gedronken![]()
Heeft er iemand ervaring met le nez du vin?
[ afbeelding ]
Ik probeer me momenteel te overtuigen dat 300 euro voor zo'n doos een betere investering is dan 20 flessen mooie wijn+een collectie geurmonsters uit de AGF-afdeling van de supermarkt..
Maar het lukt me nog niet helemaal om rationele argumenten te bedenken.
Dit ja, kan je wel wat moois van halenquote:Op woensdag 7 januari 2015 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou de 300 euro aan wijn uitgeven, koop je toch 10 mooie flessen voor.
minimaal 15 flessen zelfs. Noem me een pauper, maar voor mij is er genoeg moois te ondekken rond de 15 en 20 euroquote:Op woensdag 7 januari 2015 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou de 300 euro aan wijn uitgeven, koop je toch 10 mooie flessen voor.
Ergens zie ik wel een waarde in zo'n set, maar voor de gemiddelde wijndrinker is het onzin. Uit een online review over deze setquote:Op woensdag 7 januari 2015 19:57 schreef stavromulabeta het volgende:
Maar het lukt me nog niet helemaal om rationele argumenten te bedenken.
Als je dat belangrijk vindt, direct de set kopen. Anders gewoon 10 goede flessen kopen, pak wat fruit/leer/tabak/etc en vergelijk met een paar open glazen, veel ruiken en aantekeningen maken. Bij voorkeur met een paar gelijkgestemde/proefde anderen. (dat zou ik doenquote:You can only find strawberry in maybe three or four grape varietals, but raspberry is in almost every red wine. If you think it’s strawberry and it’s really raspberry, you could be making a huge mistake.
Ooit eens op een oud baantje er aan mogen snuffelen. Leuk maar ik was toen niet erg bezig met wijn proeven. Denk dat ik er nu wel wat meer aan zou hebben aangezien ik erg slecht ben in geuren te herkennen (ik werk zelf in een slijterij).quote:Op woensdag 7 januari 2015 19:57 schreef stavromulabeta het volgende:
Zo, gezien de datum laatste post is er niet veel wijn tijdens de feestdagen gedronken![]()
Heeft er iemand ervaring met le nez du vin?
[ afbeelding ]
Ik probeer me momenteel te overtuigen dat 300 euro voor zo'n doos een betere investering is dan 20 flessen mooie wijn+een collectie geurmonsters uit de AGF-afdeling van de supermarkt..
Maar het lukt me nog niet helemaal om rationele argumenten te bedenken.
Dat doe ik al met enige regelmaat met whiskyproeven. Bij wijn is het meestal tot 1 ander beperkt, die het ook liever drinkt dan analyseerd. Dus het echte wijnproeven is meestal aan mijzelf voorbehouden.quote:Op woensdag 7 januari 2015 20:24 schreef devzero het volgende:
[..]
Ergens zie ik wel een waarde in zo'n set, maar voor de gemiddelde wijndrinker is het onzin. Uit een online review over deze set
[..]
Als je dat belangrijk vindt, direct de set kopen. Anders gewoon 10 goede flessen kopen, pak wat fruit/leer/tabak/etc en vergelijk met een paar open glazen, veel ruiken en aantekeningen maken. Bij voorkeur met een paar gelijkgestemde/proefde anderen. (dat zou ik doen)
Jij bent dus zo'n persoon die het verschil tussen aardbeien en frambozen in een wijn niet zou herkennen. Geeft niet, we kunnen niet allemaal experts zijn.quote:Op woensdag 7 januari 2015 21:01 schreef Z het volgende:
Ik heb weleens aan die flesjes geroken, is heel leuk en leerzaam maar wat heb je er aan? Ik zou lekker voor 300 euro wijn kopen.
Update: Ik heb hem toch maar gekocht. Tot nu toe ben ik er erg blij mee. Ik merk wel dat ik de meeste geuren wel ken (nou ja, op haagdoorn of zwartebessenknoppen na), maar dat het me wel help met het blind associëren van geuren zonder er een echt stuk fruit/chocola/geroosterde walnoot naast te zien. Ofwel: een erg leuk speeltje voor mensen met teveel geld, zoals ikquote:Op woensdag 7 januari 2015 19:57 schreef stavromulabeta het volgende:
Zo, gezien de datum laatste post is er niet veel wijn tijdens de feestdagen gedronken![]()
Heeft er iemand ervaring met le nez du vin?
[ afbeelding ]
Ik probeer me momenteel te overtuigen dat 300 euro voor zo'n doos een betere investering is dan 20 flessen mooie wijn+een collectie geurmonsters uit de AGF-afdeling van de supermarkt..
Maar het lukt me nog niet helemaal om rationele argumenten te bedenken.
Interessant. Ben over een paar weken in Alicante. Zal eens rondkijken daar.quote:
Weet je zeker dat dat niets met je ex te maken heeft?quote:Op maandag 30 maart 2015 16:45 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Interessant. Ben over een paar weken in Alicante. Zal eens rondkijken daar.
De vader van mijn Spaanse ex verbouwde daar in de buurt zijn wijnen (ik vond het niet echt geweldig spul), dus mij benieuwen..
Ik vond het toen al bocht. Misschien daarom ex?quote:Op maandag 30 maart 2015 16:46 schreef Z het volgende:
Weet je zeker dat dat niets met je ex te maken heeft?
Een Sticky zoals jullie in NZ dat noemen dus.quote:Op maandag 17 augustus 2015 11:56 schreef rechtsedirecte het volgende:
Omdat aanpassen op mijn mobiel lastig gaat...
Mondillo 2014 Nina – Late Harvest Riesling
"…delicate and finely concentrated with subtly luscious aromas of lime fruit, white and yellow florals, honeysuckle and nuances of savoury apple… sweet to taste…elegant and fine core of limes, marmalade, honey…beautifully gentle, sweet late harvest Riesling. Serve as an aperitif, with fruit desserts and soft cheeses over the next 5+ years.”
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |