abonnement Unibet Coolblue
pi_103360927

Liveblogs
NOS Liveblog - Al Jazeera Liveblog - BBC Liveblog - FMCNL: mil. radiocommunicatie - Twitter
Streams
Al Arabiya - Al Jazeera Arabic - Al Jazeera English - BBC Arabic - CBS News - CNN - Euronews - Fox News
France24 - Libya 17 February - Sky News - CPS: meerdere streams op n pagina







SPOILER: meer foto's
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eman al-Obeidi Wiki





SPOILER: Alex Crawfort 'Bab-al-Aziziyah interview' en 'Gaddafi's hat' Noy Alooshe Remix
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kaarten:

Reuters heeft een kaart van Libische bases, vluchtelingen, en protesten.
SPOILER: meer kaarten
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

SPOILER: eerdere topics
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Laatste Frontpage-nieuwsberichten:
Obama: Strijd in Libi redde al vele levens
'Rebellen Libi nemen Ajdabiyah in'
Gadhafi: Coalitie maakt burgerslachtoffers
[upd] F-16's gaan mogelijk ook bombarderen

Hoe beoordeel je bronnen?
Dingen die je kunt doen om de Libirs te steunen
Libi Fototopic
Waarom grijpen we in in Libi ?
Discussieer: Lange termijn geo-politieke effecten revoluties.
SPOILER: UN / NATO info
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Landen die militaire steun verlenen:
• Belgi: stuurt zes F16 fighters, ook is de mijnenveger BNS Narcis in het gebied.
• Canada: stuurt zeven CF-18 fighters 140 soldaten naar de regio, het Halifax-class fregat HMCS Charlottetown is ook betrokken bij de operatie.
• Denemarken: stuurt zes F-16 fighters.
• Frankrijk: heeft Mirage en Rafale vliegtuigen op de bases Istres and at Solenzara gestationeerd. Tankvliegtuigen zijn gestationeerd op Istres. De anti-air destroyer Forbin is vlakbij het gebied. De carrier Charles de Gaulle wordt met haar volledige strike group naar de Libische kust uitgezonden. Tijdens een persconferentie werd gezegd dat er op dit moment (20-03) twintig vliegtuigen boven Libi actief zijn.
• Griekenland: stuurt vier F-16 fighters, twee fregatten en een AWACS.
• Itali: volgens het Pentagon nemen er elf fregatten deel aan de eerst aanvalsgolf.
• Nederland: Stuurt zes F-16's, een tanker en de Hr.ms. Haarlem, een mijnenveger.
• Noorwegen: stuurt zes F-16 fighters en een P-3 Orion surveillance vliegtuig. Hij kondigde ook aan humanitaire hulp te bieden.
• Qatar: volgens de Qatar News Agency zullen er tussen de vier en zes vliegtuigen (Mirages) meehelpen met het in stand houden van de no-fly zone boven Libi.
• Spanje: stuurt vier F-18 fighters, een tanker, one F100 frigate, one submarine and one P-3 Orion surveillance vliegtuig.
• Verenigde Arabische Emiraten: Heeft aangekondigd 24 vliegtuigen (Mirages en F-16’s) te zullen sturen.
• Verenigd Koninkrijk: Cameron heeft bevestigd dat Typhoon en Tornadofighters mee zullen participeren in de operatie, samen met tankers en surveillance vliegtuigen.
• Verenigde Staten: de VS hebben elf schepen uitgezonden, waaronder de carrier USS Enterprise. Ook worden doormiddel van Tomahawk-raketten SAM-sites uitgenomen. Volgens een woordvoerder van het Pentagon zijn er drie B-2 bommenwerpers en negentien F-16 en F-18 fighters actief boven Libi, als ook AC-130 PSYOP toestellen. Er zijn U-2 spionagevliegtuigen gestationeerd op Cyprus.

NAVO
• Heeft permanent AWACS vliegtuigen in de lucht, bemanningen worden geleverd door diverse lidstaten.

Landen die mogelijk de no-fly zone militair zullen steunen:
• Albanie: heeft bekend gemaakt klaar te zijn om te helpen.
• Jordani
• Kroati: heeft beloofd hulp te sturen, al dan niet militair.
• Saoedi-Arabie: Min. BuZa heeft bekend gemaakt mogelijk airstrikes uit te zullen voeren.
• Duitsland: schijnt indirect steun te gaan geven door posities in Afghanistan te gaan versterken, stuurt mogelijk AWACS-bemanningen. Ook wordt de campagne in Libi gecordineerd vanaf een militaire basis nabij Ramstein. (zie hieronder)
• Turkije: heeft bekend gemaakt de 'nodige voorbereidingen' te gaan treffen.
• Zweden: heeft aangegeven steun te zullen verlenen wanneer de NATO daarom vraagt. Stuurt humanitaire hulp.

Bases die in gebruik zijn:
• Duitsland: Ramstein - van hieruit wordt de operatie in Libi gecordineerd.
• Frankrijk: Istres, Solenzara, Saint-Dizier Robinson Air Base
• Griekenland: Souda, Aktion.
• Itali: Amendola, Aviano, Decimomannu, Gioia del Colle, Trapani, Pantelleria, Sigonella, Capodichino
• Spanje: Rota, Morn, Torrejn
• Verenigd Koninkrijk: RAF Akrotiri

Laatste update: 23-03, 00:37
quote:
Naamgebruik:
• Operation Mobile, Canada
• Opration Harmattan, Frankrijk
• Operation Ellamy, Verenigd Koninkrijk
• Operation Odyssey Dawn, Verenigde Staten



[ Bericht 0% gewijzigd door Drifter__ op 21-10-2011 08:21:14 ]
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 08:15:53 #2
77711 Drifter__
pi_103360953
http://www.hln.be/hln/nl/(...)uammar-Kadhafi.dhtml

Een reconstructie van de laatste uren van Mouammar Kadhafi


Versuft en gewond, maar duidelijk nog in leven. De laatste momenten van Kadhafi.

Zwaargewond en bloedend tegen een busje met joelende rebellen. Dat zijn de laatste momenten van kolonel Mouammar Kadhafi. De onderstaande beelden zijn, hoe wreed het bewind van de Libische oud-leider ook was, schokkend.

De precieze omstandigheden waarin Kadhafi bij zijn thuisplaats Sirte om het leven kwam, zijn onduidelijk. Een reconstructie van de bedoeenenzoon die Libi meer dan 40 jaar in zijn greep hield op basis van de berichten van de persbureaus Reuters en AFP en de Britse omroep BBC.

• Vanochtend vroeg besluiten Kadhafi en zijn belangrijkste loyalisten te vluchten uit Sirte, dat bijna volledig in handen is van de Nationale Overgangsraad (NTC).

• Een konvooi voertuigen vervoert onder andere Kaddafi en zijn zoon Mutassim. Ze proberen zich een weg te banen door de linies van de NTC.

• Franse en Amerikaanse vliegtuigen van de NAVO-missie vallen het konvooi rond 8.30 uur Belgische tijd aan. Op dat moment bevinden de voertuigen zich 3 4 kilometer ten westen van Sirte. Zeker vijftien wagens werden vernield.

• Kadhafi ontsnapt en gaat schuilen in een nabijgelegen betonnen rioolpijp.

• Rebellen van de NTC sluiten hem in. Volgens Reuters schieten de ze eerste met luchtdoelgeschut, maar heeft dat geen effect. Als de strijders te voet dichterbij komen opent een van de Kadhafi-aanhangers eventjes het vuur. Volgens een NTC-strijder schreeuwt de man: "Mouammar Kadhafi is hier en hij is gewond!"

• Kadhafi wordt rond de middag (plaatselijke tijd) gearresteerd. Hij heeft op dat moment ernstige verwondingen. De Arabische nieuwszender al-Jazeera toont beelden van een versufte en gewonde Kadhafi die wordt mishandeld door de mannen die hem omringen.

• Hoe Kadhafi uiteindelijk sterft, is onduidelijk. Er zijn verschillende lezingen. De premier van de NTC, Mahmoud Jibril, zegt dat een lichtgewonde Kadhafi na zijn arrestatie verzeild raakte in een kruisvuur tussen zijn getrouwen en NTC-strijders. Hij zou daarbij in zijn hoofd zijn getroffen door een kogel. Hij stierf hij bij aankomst in het ziekenhuis van Misurata, waar dokters DNA-stalen genomen hebben.

De lezing van een legercommandant van de NTC is dat Kadhafi tijdens het vuurgevecht voor zijn arrestatie gewond raakte aan onder meer zijn benen en schouder en daarna overleed.

Een getuige heeft tegen de BBC gezegd dat hij zag hoe Kadhafi om ongeveer half een 's middags lokale tijd in zijn buik werd geschoten met een pistool. Het is de twintigjarige Mohamed El Bibi die hiervoor de verantwoordelijkheid opeist. Hij wordt als een held op schouders gedragen met in zijn hand het vergulde handwapen van Kadhafi.

• Al-Jazeera zendt beelden uit van de dode Kadhafi die over de grond wordt gesleept. De NTC meldde dat het lijk naar een Moskee in de stad Misurata is gebracht.

• Fotografen van het Franse persbureau AFP constateren dat de lichamen van Kadhafi en zijn zoon Mutassim tentoongesteld liggen in een huis in Misurata.







[ Bericht 3% gewijzigd door Drifter__ op 21-10-2011 08:22:35 ]
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 08:19:16 #3
180238 zuiderbuur
pi_103360989
Als je als Saif al Islam deze beelden ziet, dan krijg je toch niet veel zin om je gewoon te gaan overgeven? Als je geen degelijke reputatie kan bewaren, wordt het veel moeilijker om met andere strijdende partijen te onderhandelen.
  Moderator vrijdag 21 oktober 2011 @ 08:22:18 #4
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_103361022
Ik kan er niks aan doen, maar als je dan zo die beelden ziet, dan krijg ik toch een beetje medelijden met hem. Ik bedoel, het is wel een mens. Ik weet dat het een tiran was, en dat hij een schrikbewind heeft gevoerd, dat realiseer ik me terdege, maar als ik dat dan zo zie, dan krijg ik toch een beetje een naar gevoel.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 08:28:55 #5
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103361085
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 08:19 schreef zuiderbuur het volgende:
Als je als Saif al Islam deze beelden ziet, dan krijg je toch niet veel zin om je gewoon te gaan overgeven? Als je geen degelijke reputatie kan bewaren, wordt het veel moeilijker om met andere strijdende partijen te onderhandelen.
Saif schijnt volgens veel berichten dood te zijn.

Trouwens, voor de mensen die willen zien wat Muammar deed.
Als je wilt skippen, begin maar vanaf minuut 2.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 08:32:33 #6
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103361124
Uit de eerste video blijkt dat Muatassim levend was opgepakt door de rebellen.

http://www.liveleak.com/view?i=9fc_1319140358
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:16:42 #7
180238 zuiderbuur
pi_103361690
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 08:28 schreef rakotto het volgende:

[..]

Saif schijnt volgens veel berichten dood te zijn.
Dan nog, het zendt een signaal naar de rest van Libi en ook naar mensen als Saleh, Assad,...;

Ik begrijp wat een poster hierboven schreef (dat hij wat medelijden voelde) maar zelfs los daarvan: gewoon uit pragmatische overwegingen is het soms beter om voorzichtig te zijn met straffen/executies/... van de tegenpartij.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:23:35 #8
77711 Drifter__
pi_103361798
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 08:22 schreef CoolGuy het volgende:
Ik kan er niks aan doen, maar als je dan zo die beelden ziet, dan krijg ik toch een beetje medelijden met hem. Ik bedoel, het is wel een mens. Ik weet dat het een tiran was, en dat hij een schrikbewind heeft gevoerd, dat realiseer ik me terdege, maar als ik dat dan zo zie, dan krijg ik toch een beetje een naar gevoel.
Zo iets heb ik ook ja, maar dan denk ik aan de verwoestingen die zijn leger heeft aangericht de afgelopen maanden.......we hebben de beelden nog. :{
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:36:40 #9
321112 Truffelvarken
pi_103362029
Ik heb geen medelijden met Gadaffi maar een land dat gesticht is op een politieke moord, zoals Libie straks, gaat ongetwijfeld geen florisante toekomst tegemoet.
Deze zogenaamde democratische opstand had geen schijn van kans gemaakt zonder onze vliegtuigen.
De vele volgelingen van Gadaffi, waarschijnlijk de halve bevolking of meer, zitten nu in hun achtertuin over de naam van hun verzets groep te vergaderen.
De namen Taliban en Hamas zijn al vergeven dus het verzet moet straks anders heten. Iets met Allah en Akbar zal het wel worden.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:42:40 #10
77711 Drifter__
pi_103362118
Eerlijk gezegd zie ik de toekomst van Libie ook niet zo rooskleurig. Ze worden niet voor niets rebellen genoemd..... :X

Hoe zit het met de relatie van stammen onderling daar? Straks beginnen die nog te vechten om de macht....
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:47:34 #11
64925 kikoooooo
pi_103362217
Waren ze nou met zn 3en bij elkaar in hetzelfde konvooi?
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:54:35 #12
77711 Drifter__
pi_103362351
Khadaffi en Muatassim wel. Alleen die Saif zat volgens mij ergens anders.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:02:27 #13
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_103362551
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 09:16 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

Dan nog, het zendt een signaal naar de rest van Libi en ook naar mensen als Saleh, Assad,...;

Ik begrijp wat een poster hierboven schreef (dat hij wat medelijden voelde) maar zelfs los daarvan: gewoon uit pragmatische overwegingen is het soms beter om voorzichtig te zijn met straffen/executies/... van de tegenpartij.

Of het laat ze zien wat er gebeurd met diegene die tot het bittere eind verzet blijven bieden. Als Assad nu zegt "Ik ga met pensioen in een bevriend land als jullie mij met rust laten" word er geen haar op zijn hoofd gekrenkt.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:08:39 #14
90619 Apache4U
pi_103362719
Op korte termijn heeft de NAVO dit vanuit militair-tactisch oogpunt natuurlijk wel prima gespeeld. De Libiers hebben het gevoel dat zij het zijn die hun dictator hebben verdreven, geen buitenlandse soldaten op de grond (officieel tenminste) en er is weer een dictator minder.
Wat er op de lange termijn met dat land gaat gebeuren is natuurlijk afwachten. In Irak durfden ze dit niet aan omdat ze bang waren voor een Shi'itische staat met alles erop en eraan....
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:11:01 #15
64925 kikoooooo
pi_103362781
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:17:38 #16
319097 Dekatria
Sterker Door Strijd
pi_103362955
De discussie daargelaten over de behandeling van Khadaffi moeten mensen niet vergeten dat wij in wezen niet anders bezig waren na de Tweede Wereldoorlog. Als mensen maar lang genoeg geleden hebben en ze krjgen de kans voor een vorm van vergelding, dan gebeurt dit gewoon. Is het toelaatbaar? Nee, natuurlijk niet. Te begrijpen, dat is het echter wel.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:52:57 #17
180238 zuiderbuur
pi_103364080
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 10:02 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Of het laat ze zien wat er gebeurd met diegene die tot het bittere eind verzet blijven bieden. Als Assad nu zegt "Ik ga met pensioen in een bevriend land als jullie mij met rust laten" word er geen haar op zijn hoofd gekrenkt.
Zo kan je het ook bekijken, maar als je enige luxe gewent bent, ga je je ook niet overgeven als daarop levenslange celstraf volgt.
(Ik weet dat het een dilemma is, normaal straf je als afschrikking, maar hier heb je met uitzonderlijke machtige criminelen te maken)

Er zijn toch nog argumenten tegen zo'n executie:
-is hij werkelijk wel schuldig aan dat alles?
-hoeveel ex-medestanders kunnen nu alles op hem afschuiven (vergeet niet hoeveel ex-Kadaffigetrouwen er nu voor de NTC vechten)
- hoeveel vragen blijven nu onbeantwoord? Kadaffi is bijvoorbeeld waarschijnlijk n van de weinigen die uitsluitsel had kunnen bieden over wat er Musa Al-Sadr gebeurd is, een Libanese religieuze leider die in 1978 spoorloos verdween. Of denk aan de Lockerbie-aanslag in 1988.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:56:07 #18
93664 waht
Mushir
pi_103364182
Ben Ali heeft het tot nu toe best goed geregeld. Die zit met voldoende geld lekker in Saoedi-Arabi.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 12:09:24 #19
211196 Weltschmerz
pi_103367024
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 10:52 schreef zuiderbuur het volgende:

Er zijn toch nog argumenten tegen zo'n executie:
-is hij werkelijk wel schuldig aan dat alles?
-hoeveel ex-medestanders kunnen nu alles op hem afschuiven (vergeet niet hoeveel ex-Kadaffigetrouwen er nu voor de NTC vechten)
- hoeveel vragen blijven nu onbeantwoord? Kadaffi is bijvoorbeeld waarschijnlijk n van de weinigen die uitsluitsel had kunnen bieden over wat er Musa Al-Sadr gebeurd is, een Libanese religieuze leider die in 1978 spoorloos verdween. Of denk aan de Lockerbie-aanslag in 1988.
Dat zijn vragen die een heleboel mensen liever niet beantwoord hebben, met name van NATO-zijde. Hij moest en zou dood en het lijkt me heel sterk dat daarover niet gecommuniceerd is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 12:11:55 #20
24329 KNAK
ff w88,......
pi_103367116
Een zeer naive post maar,.... is het dan nu niet zo dat heel Libi, althans, degene die anti Gdffi zijn, nu vrienden voor het leven zijn met het westen?
Mai pben rai~!
  Moderator vrijdag 21 oktober 2011 @ 12:16:51 #21
8781 crew  Frutsel
pi_103367273
ReutersIndia twitterde op vrijdag 21-10-2011 om 12:15:53 Flash: Gaddafi's son Saif al-Islam fleeing south towards Libya’s border with Niger - NTC reageer retweet
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 12:20:13 #22
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_103367386
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 08:22 schreef CoolGuy het volgende:
Ik kan er niks aan doen, maar als je dan zo die beelden ziet, dan krijg ik toch een beetje medelijden met hem. Ik bedoel, het is wel een mens. Ik weet dat het een tiran was, en dat hij een schrikbewind heeft gevoerd, dat realiseer ik me terdege, maar als ik dat dan zo zie, dan krijg ik toch een beetje een naar gevoel.
Dat heb ik ook wel, beetje kwaad met kwaad vergelden idee, hij heeft verschrikkelijke dingen gedaan dus mag dat ook met hem gebeuren. Tja. Ik bekijk de beelden dan ook maar niet :@
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 12:34:10 #23
8369 speknek
Another day another slay
pi_103367823
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 10:17 schreef Dekatria het volgende:
De discussie daargelaten over de behandeling van Khadaffi moeten mensen niet vergeten dat wij in wezen niet anders bezig waren na de Tweede Wereldoorlog. Als mensen maar lang genoeg geleden hebben en ze krjgen de kans voor een vorm van vergelding, dan gebeurt dit gewoon. Is het toelaatbaar? Nee, natuurlijk niet. Te begrijpen, dat is het echter wel.
Nou vind ik de vergelijking met de WO2 niet erg sterk (en daar hebben alle leiders nog soort van een proces gehad, maar goed, dat was een oorlog en geen opstand), maar het helpt voor de beeldvorming niet dat ze voortdurend allahuackbar schreeuwen. Dat is natuurlijk een culturele kwestie, maar als beeld komt het over als een religieuze lynchmob, en dat zien wij in het westen al snel als barbaars, en iets dat je hier dan ook nooit tegen zult komen.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 12:39:51 #24
211196 Weltschmerz
pi_103368034
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 12:34 schreef speknek het volgende:

[..]

Nou vind ik de vergelijking met de WO2 niet erg sterk (en daar hebben alle leiders nog soort van een proces gehad, maar goed, dat was een oorlog en geen opstand), maar het helpt voor de beeldvorming niet dat ze voortdurend allahuackbar schreeuwen. Dat is natuurlijk een culturele kwestie, maar als beeld komt het over als een religieuze lynchmob, en dat zien wij in het westen al snel als barbaars, en iets dat je hier dan ook nooit tegen zult komen.
Wat een onzin, je hoeft alleen maar fok te lezen over wat mensen hier wel niet met pedo's en straatrovers zouden doen, als het niet zulke lafbekken waren.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 12:53:56 #25
8369 speknek
Another day another slay
pi_103368588
Ik geloof wel dat we hier lynchmobs hebben, maar geen religieus geinspireerde.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 13:15:59 #26
-1 #ANONIEM
pi_103369615
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 08:22 schreef CoolGuy het volgende:
Ik kan er niks aan doen, maar als je dan zo die beelden ziet, dan krijg ik toch een beetje medelijden met hem. Ik bedoel, het is wel een mens. Ik weet dat het een tiran was, en dat hij een schrikbewind heeft gevoerd, dat realiseer ik me terdege, maar als ik dat dan zo zie, dan krijg ik toch een beetje een naar gevoel.
Heb precies hetzelfde. Het was toch ook een vader en een mens. Ik denk dat het ook goed is om je zo te voelen. Het betekent volgens mij dat je niet teveel afgestompt bent en dat je vindt dat zelfs de grootste criminelen met bepaalde ondergrens van menswaardigheid behandeld moeten worden.
Er zijn genoeg mensen in Nederland die dergelijke taferelen graag zouden zien bij verkrachters en pedofielen. Dat is toch niet te geloven?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2011 13:16:10 ]
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 13:28:43 #27
49518 HetwasietsmeteenF
semi-sweet and nuts
pi_103370196
Gelukkig staan niet alle Libiers erachter dat hij vermoord is, gister sprak ik met een (Libische) vriendin die opgelucht was, maar hem liever voor een rechter had gezien. Een andere vriend vond echter dat er geen andere optie was, aangezien Mohammed Gaddafi al eens ontsnapt is. Gaddafi gevangenhouden zou te veel risico op ontsnapping met zich meebrengen, maar ook zorgen voor onenigheid onder de Libiers (waar zou hij berecht moeten worden etc. etc.).
Het is wel begrijpelijk, maar toch heb ik er ook een heel naar gevoel bij...
Op 09-02-2008 13:35 schreef Triggershot:
Kanet Shay'an M3 Al-Fa O+
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 13:42:14 #28
264840 Panzermaus
Lyubvi
pi_103370758
quote:
Jezus, wat een sneu bende bij elkaar. Maar ook ik heb er een naar, triest gevoel bij. Mooi dat ze hem nu eindelijk hebben, maar de manier waarop mensen met elkaar om kunnen gaan, dat wordt maar mooi weer even duidelijk nu. Zorgelijk om te zien.
  Moderator vrijdag 21 oktober 2011 @ 13:49:03 #29
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_103371015
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 12:34 schreef speknek het volgende:

[..]

Nou vind ik de vergelijking met de WO2 niet erg sterk (en daar hebben alle leiders nog soort van een proces gehad, maar goed, dat was een oorlog en geen opstand), maar het helpt voor de beeldvorming niet dat ze voortdurend allahuackbar schreeuwen. Dat is natuurlijk een culturele kwestie, maar als beeld komt het over als een religieuze lynchmob, en dat zien wij in het westen al snel als barbaars, en iets dat je hier dan ook nooit tegen zult komen.
mwah

in god's naam, godzijdank, godverdomme, god bless America etc.

behalve die laatste roep ik het voortdurend maar ik ben nu niet echt gelovig ... voor een buitenstaander klinkt het niet heel erg anders maar je moet niet al teveel achter zoeken denk ik
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:04:17 #30
8781 crew  Frutsel
pi_103374224
quote:
'Kaddafi's zoon Saif al-Islam gewond opgepakt'

TRIPOLI - Kaddafi's zoon Saif al-Islam is opgepakt nabij de stad Zlitan, ten oosten van Tripoli. Een foto van zijn aanhouding zal worden getoond, na het verzorgen van zijn wonden.

Dat heeft de Nationale Overgangsraad gemeld, volgens de Arabische nieuwszender al-Arabiya vrijdag.

Eerder op de dag had de Overgangsraad nog gemeld dat de zoon naar Niger probeerde te vluchten.

Saif al-Islam was de gedoodverfde opvolger van Muammar Kaddafi, totdat die enkele maanden geleden door het volk en de NAVO uit de macht werd verdreven.

Kaddafi werd donderdag, acht maanden na het begin van de opstanden tegen zijn regime, in zijn geboorteplaats Sirte gevonden en omgebracht. Ook zijn zoon Mutassim is gedood en aanvankelijk werd gemeld dat ook Saif al-Islam dood zou zijn.

Strafhof

Saif al-Islam wordt, net als zijn vader werd, gezocht door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag, dat hem wilde berechten voor misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden.

Interpol en het Internationaal Strafhof (ICC) riepen donderdag Saif al-Islam Kaddafi opgeroepen zich ''in het belang van de gerechtigheid'' zo snel mogelijk over te geven. Dat staat in een verklaring van beide organisaties.

Arrestatie

De arrestatie van Saif-al Islam was in augustus ook al een keer gemeld. De zoon van Kaddafi meldde zich toen zelf bij westerse journalisten om dat bericht te ontzenuwen.

Saif al-Islam was de meest prominente zoon van Kaddafi. Sinds de opstanden tegen het oude regime van Libi in februari begonnen, trad hij regelmatig op als woordvoerder van zijn vader. Jarenlang gold de tweede zoon van de kolonel als diens gedoodverfde opvolger.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:09:50 #31
286889 Geneziz
pi_103374446
Eerst zien dan geloven, volgens mij zeiden ze dat gisteren ook al.
  Moderator vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:12:41 #32
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_103374581
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 13:15 schreef kapiteintje het volgende:

[..]

Heb precies hetzelfde. Het was toch ook een vader en een mens. Ik denk dat het ook goed is om je zo te voelen. Het betekent volgens mij dat je niet teveel afgestompt bent en dat je vindt dat zelfs de grootste criminelen met bepaalde ondergrens van menswaardigheid behandeld moeten worden.
Er zijn genoeg mensen in Nederland die dergelijke taferelen graag zouden zien bij verkrachters en pedofielen. Dat is toch niet te geloven?
Mja het is heel dubbel, want als je dan zo'n verhaal hoort over een of andere losgeslagen ransaap die dan een kindje van net een jaar oud seksueel misbruikt heeft dan denk ik ook van, sla gewoon een metalen buis krom op z'n kop, maar goed, das denken.

maar dan zie je dergelijke beelden, wat daadwerkelijk echt is, van hoe mensen met elkaar om kunnen gaan blijkbaar, en dan heb ik daar toch moeite mee om te zien.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:20:19 #33
1234 HiZ
Istanbullu
pi_103374872
Wij hebben makkelijk praten achter onze toetsenborden. Wij zijn niet net beschoten door de lijfwacht van de gevallen dictator, wij lopen niet met het adrenaline gierend door onze aderen in een vreemde stad waar om elke hoek de dood op je kan wachten.

Ik heb ook verder weinig moeite met de dood van iemand die zijn land in een burgeroorlog heeft gestort omdat hij de macht niet wilde opgeven en daarmee de dood van tienduizdenden heeft veroorzaakt.

En dat gebruik van 'Allah' om de drie woorden, dat heeft voor 80% niks te maken met actief geloof. Ik gebruik in Turkije het woord Insallah om de haverklap en ik bedoel er niks meer of minder mee dan dat ik hoop dat iets zal gebeuren.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:49:36 #34
182805 SteelDogg
pi_103376074
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 15:20 schreef HiZ het volgende:
Wij hebben makkelijk praten achter onze toetsenborden. Wij zijn niet net beschoten door de lijfwacht van de gevallen dictator, wij lopen niet met het adrenaline gierend door onze aderen in een vreemde stad waar om elke hoek de dood op je kan wachten.

Ik heb ook verder weinig moeite met de dood van iemand die zijn land in een burgeroorlog heeft gestort omdat hij de macht niet wilde opgeven en daarmee de dood van tienduizdenden heeft veroorzaakt.

En dat gebruik van 'Allah' om de drie woorden, dat heeft voor 80% niks te maken met actief geloof. Ik gebruik in Turkije het woord Insallah om de haverklap en ik bedoel er niks meer of minder mee dan dat ik hoop dat iets zal gebeuren.
Mooi gezegd :)
-
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 16:04:14 #35
347124 Viksnikker
a.k.a. Vik
pi_103376693
http://www.zie.nl/video/o(...)Kaddafi/m1ezx54fonjt
Hier kun je duidelijk zien hoe hij aan zijn einde is gekomen...
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 16:10:41 #36
326352 Ulpianus
pi_103376963
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 15:20 schreef HiZ het volgende:
Wij hebben makkelijk praten achter onze toetsenborden. Wij zijn niet net beschoten door de lijfwacht van de gevallen dictator, wij lopen niet met het adrenaline gierend door onze aderen in een vreemde stad waar om elke hoek de dood op je kan wachten.

Ik heb ook verder weinig moeite met de dood van iemand die zijn land in een burgeroorlog heeft gestort omdat hij de macht niet wilde opgeven en daarmee de dood van tienduizdenden heeft veroorzaakt.

En dat gebruik van 'Allah' om de drie woorden, dat heeft voor 80% niks te maken met actief geloof. Ik gebruik in Turkije het woord Insallah om de haverklap en ik bedoel er niks meer of minder mee dan dat ik hoop dat iets zal gebeuren.
En over het algemeen vinden de meeste Libiers het ook jammer dat hij niet is berecht, je moet natuurlijk niet de actie van een 18-jarige soldaat representatief stellen voor het hele land.

Ik hoop dus dat Saif Al-Islam levend is opgepakt en word berecht. Dit zou een mooi moment kunnen zijn om, nochtans de 'moord' op Gadhaffi, te laten zien dat Libie een nieuw anders land. Een rechtstaat. Kan Saif, net zoals in 2003, weer het gezicht zijn van een nieuwe wind door Libie.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 16:30:41 #37
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103377871
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 16:04 schreef Viksnikker het volgende:
http://www.zie.nl/video/o(...)Kaddafi/m1ezx54fonjt
Hier kun je duidelijk zien hoe hij aan zijn einde is gekomen...
Nee, er zijn nog andere videos in het vorige topic van momenten na deze video.

Hier gaan ze nogal normaal met hem om vind ik. Voornamelijk alleen maar gejuich.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 18:40:43 #38
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103383071
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 12:11 schreef KNAK het volgende:
Een zeer naive post maar,.... is het dan nu niet zo dat heel Libi, althans, degene die anti Gdffi zijn, nu vrienden voor het leven zijn met het westen?
Westerse burgers of westerse regimes?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:02:58 #39
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103383909
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:04:50 #40
128271 Slayage
INFP
pi_103383990
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 12:53 schreef speknek het volgende:
Ik geloof wel dat we hier lynchmobs hebben, maar geen religieus geinspireerde.
Religieus genspireerde mob? Hoe kom je daar nou bij?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:14:25 #41
341900 Atmosphere82
The ground had gone sour Louis
pi_103384424
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 08:22 schreef CoolGuy het volgende:
Ik kan er niks aan doen, maar als je dan zo die beelden ziet, dan krijg ik toch een beetje medelijden met hem. Ik bedoel, het is wel een mens. Ik weet dat het een tiran was, en dat hij een schrikbewind heeft gevoerd, dat realiseer ik me terdege, maar als ik dat dan zo zie, dan krijg ik toch een beetje een naar gevoel.
Die rebelletjes zijn geen haar beter als je het mij vraagt. Net of Kadaffi ook geen goede dingen voor Libi heeft gedaan.
'Here are the young men, the weight on their shoulders,
Here are the young men, well where have they been?
We knocked on the doors of Hell's darker chamber,
Pushed to the limit, we dragged ourselves in...' ('Decades' van Joy Division)
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:18:04 #42
264878 carboni
pi_103384589
http://g.co/maps/m38m9

Is dit die NL'se helicopter?
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:19:34 #43
211196 Weltschmerz
pi_103384649
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 15:20 schreef HiZ het volgende:

Ik heb ook verder weinig moeite met de dood van iemand die zijn land in een burgeroorlog heeft gestort omdat hij de macht niet wilde opgeven en daarmee de dood van tienduizdenden heeft veroorzaakt.
De burgeroorlog is veroorzaakt door de NATO. Zonder olie en andere koloniale belangen was het niet meer dan een klein oproer, wat ongetwijfeld zou zijn neergeslagen. Hard, zoals dat in een dictatuur gaat, maar met veel minder leed dan de burgeroorlog van een half jaar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:33:38 #44
8369 speknek
Another day another slay
pi_103385384
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 19:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

Religieus genspireerde mob? Hoe kom je daar nou bij?
Omdat ze allah is groot roepen op het moment dat ie gelynched wordt. Dat lijkt op een offering. Voor de duidelijkheid: ik weet dat het cultureel is en niet daadwerkelijk religieus geinspireerd, ik bedoelde te duiden waarom het beeld voor ons westerlingen barbaars overkomt.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:39:23 #45
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103385705
Nog meer beelden van Kazaffi, hij praat zelfs tegen de mensen en roept "Mercy" en de mensen zeggen, Jij hebt geen mercy gekend.


All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:43:23 #46
241578 Doler12
pi_103385903
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 19:33 schreef speknek het volgende:

[..]

Omdat ze allah is groot roepen op het moment dat ie gelynched wordt. Dat lijkt op een offering. Voor de duidelijkheid: ik weet dat het cultureel is en niet daadwerkelijk religieus geinspireerd, ik bedoelde te duiden waarom het beeld voor ons westerlingen barbaars overkomt.
Het ´westen´ is wel het laatste die andere culturen mogen beoordelen of ze ´barbaars´ zijn.
  † In Memoriam † vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:54:29 #47
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_103386564
quote:
"They made a desert and called it peace"

Dat was een stad met 75.000 inwoners. Maandenlang door Nato gebombardeerd, belegerd en afgesloten door rebellen die alles de stad inschoten wat ze maar konden vinden. Over barbaars gesproken..
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 20:00:04 #48
213335 Breekfast
Ondertitel
pi_103386839
Heeft NL die helikopter al terug gevraagd/gekregen? :P
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 20:20:10 #49
77711 Drifter__
pi_103387793
:{
quote:
Jeetje wat erg zeg.
Dit komt voornamelijk door bombardementen van de NAVO?
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 20:20:31 #50
128271 Slayage
INFP
pi_103387808
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 19:33 schreef speknek het volgende:

[..]

Omdat ze allah is groot roepen op het moment dat ie gelynched wordt. Dat lijkt op een offering. Voor de duidelijkheid: ik weet dat het cultureel is en niet daadwerkelijk religieus geinspireerd, ik bedoelde te duiden waarom het beeld voor ons westerlingen barbaars overkomt.
tuurlijk is het barbaars, maar dat is oorlog nu eenmaal, ik denk niet dat ik persoonlijk en de meeste mensen hier op fok anders hadden gehandeld, als je in zo'n situatie zou verkeren
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 20:28:34 #51
1234 HiZ
Istanbullu
pi_103388232
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 19:19 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

De burgeroorlog is veroorzaakt door de NATO. Zonder olie en andere koloniale belangen was het niet meer dan een klein oproer, wat ongetwijfeld zou zijn neergeslagen. Hard, zoals dat in een dictatuur gaat, maar met veel minder leed dan de burgeroorlog van een half jaar.
Oh God bewaar me voor halvegaren die niet begrijpen dat olie kopen goedkoper is dan olie veroveren.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 20:29:55 #52
1234 HiZ
Istanbullu
pi_103388330
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 19:54 schreef NorthernStar het volgende:

[..]

"They made a desert and called it peace"

Dat was een stad met 75.000 inwoners. Maandenlang door Nato gebombardeerd, belegerd en afgesloten door rebellen die alles de stad inschoten wat ze maar konden vinden. Over barbaars gesproken..
Vertel je er ook even bij dat de meeste burgers bedankten voor de rol van menselijk schild en daarom de laatste stelling van de dictator al lang hadden verlaten?
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 20:40:48 #53
278875 DDDDDaaf
pi_103389134
Goed om te zien dat 'ie zijn laatste momenten waarschijnlijk in extreme angst heeft door moeten brengen, doet me een beetje denken aan de beelden van Caeucescu eind jaren tachtig.
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 20:43:52 #54
223067 princem
pi_103389377
Beetje bizar allemaal en zo slecht was ie toch niet?

[ Bericht 4% gewijzigd door princem op 21-10-2011 20:51:04 (foutje ) ]
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 20:59:18 #55
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103390438
Sirte's toestand komt niet alleen door de NATO bombardementen. Het komt ook door de hevige gevechten tussen de Kadaffi huurlingen en de Libiers. Dit was het zwaarste strijd na Misrata.

Je moet eens de foto's van Misrata zien en eens kijken wat Kazaffi DIE stad aan heeft gedaan.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 21:03:24 #56
77711 Drifter__
pi_103390714
Ziet er echt vreselijk uit. :N
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 21:21:26 #57
60478 _The_General_
pi_103391873
Nieuws van het NTC. De foto van Saif komt morgen ivm een verlopen Photoshop licentie.

;(
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 21:27:26 #58
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103392292
Saif ligt in Zlitan volgens de NTC met een been minder en is op sterven.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 22:28:37 #59
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_103396937
RIP Gadaffi.
"Unlimited power is apt to corrupt the minds of those who possess it"

Jammer dat hij niet berecht kon worden, had graag het onderstaande in Den Haag willen zien.
Het onderwerp zou dan alleen zijn Westerse vriendjes zijn.

  vrijdag 21 oktober 2011 @ 22:44:17 #60
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_103398084
Laatste momenten van Muttasim...en laatste sigaret.




Na de executie:
(schokkende foto's)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door Muridae op 21-10-2011 23:04:10 ]
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 22:52:27 #61
353556 EL_Presidente
pi_103398630
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 22:44 schreef Muridae het volgende:
Laatste momenten van Muttasim...en laatste sigaret.

....
echt ziek, wetend dat die gast binnen enkele minuten afgemaakt wordt.. :{
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 22:56:25 #62
246422 johnnylove
pi_103398897
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 22:52 schreef EL_Presidente het volgende:

[..]

echt ziek, wetend dat die gast binnen enkele minuten afgemaakt wordt.. :{
Talitha van Zon en haar voormalige vriendin zullen deze beelden, onder genot van een wijntje, nog wel een paar keer met liefde bekijken.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:02:03 #63
353556 EL_Presidente
pi_103399292
Al-Saadi Kadaffi, die voetballer?? waar is hij eigenlijk? wordt hij ook gezocht?
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:03:03 #64
77711 Drifter__
pi_103399332
Erg weird om dit allemaal zo te zien. Je vraagt je echt af wat er allemaal door de hoofden spookten van Khadafi en zonen op die laatste momenten.

Handje kus.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:04:44 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103399431
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:03 schreef Drifter__ het volgende:
Erg weird om dit allemaal zo te zien. Je vraagt je echt af wat er allemaal door de hoofden spookten van Khadafi en zonen op die laatste momenten.

Ik weet precies wat er door hun hoofden ging.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:04:59 #66
77711 Drifter__
pi_103399451
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:02 schreef EL_Presidente het volgende:
Al-Saadi Kadaffi, die voetballer?? waar is hij eigenlijk? wordt hij ook gezocht?
quote:
Al-Saadi al-Gaddafi (born 25 May 1973), is a professional football player. On 22 August 2011, he was reported to have been arrested by the National Liberation Army.[294] However, this turned out to be incorrect. In the late evening of 22 August 2011 he spoke with members of the international press.[295] On 30 August, a senior NTC official claimed that Al-Saadi al-Gaddafi had made contact to discuss the terms of his surrender, indicating also that he would wish to remain in Libya.[296]
http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Saadi_al-Gaddafi
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:05:43 #67
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_103399495
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:03 schreef Drifter__ het volgende:
Erg weird om dit allemaal zo te zien. Je vraagt je echt af wat er allemaal door de hoofden spookten van Khadafi en zonen op die laatste momenten.

Ik heb vooral met Aisha Khadafi te doen...
Die heeft waarschijnlijk al haar vader en broers op het nieuws gezien.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:07:02 #68
353556 EL_Presidente
pi_103399573
Nog steeds geen recente foto's van Saif he?
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:09:22 #69
77711 Drifter__
pi_103399670
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:05 schreef Muridae het volgende:

[..]

Ik heb vooral met Aisha Khadafi te doen...
Die heeft waarschijnlijk al haar vader en broers op het nieuws gezien.
Je pa zo vernederd zien worden op tv........
Ach ja, zelf was ie geen lieverdje nee.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:10:09 #70
77711 Drifter__
pi_103399711
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:07 schreef EL_Presidente het volgende:
Nog steeds geen recente foto's van Saif he?
Nop, terwijl pics van Khadafi en andere zoon zeer snel online waren. Dus ik betwijfel het dat Saif gevonden is.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:11:34 #71
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_103399791
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:09 schreef Drifter__ het volgende:

[..]

Je pa zo vernederd zien worden op tv........
Ach ja, zelf was ie geen lieverdje nee.
Daarom was dit een uitgelezen kans om te laten zien dat Libi aan het veranderen is. ;)
Allaho akbar roepen en met het hoofd spelen van een dode Khadaffi is niet waar de islam voor staat.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:15:39 #72
77711 Drifter__
pi_103400023
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:11 schreef Muridae het volgende:

[..]

Daarom was dit een uitgelezen kans om te laten zien dat Libi aan het veranderen is. ;)
Allaho akbar roepen en met het hoofd spelen van een dode Khadaffi is niet waar de islam voor staat.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vanuit Islamitisch oogpunt is dit idd totaal verkeerd gewoon.
Maakt de rebellen bijna geen haar beter dan Khadafi zelf. :X
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:17:44 #73
128271 Slayage
INFP
pi_103400160
Vraag meaf wat mutassim te vertellen heeft in die filmpjes
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:21:40 #74
353556 EL_Presidente
pi_103400366
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:17 schreef Slayage het volgende:
Vraag meaf wat mutassim te vertellen heeft in die filmpjes
ik hoorde hem zeggen iets met "geld", waarschijnlijk zei hij van: "ik geef jullie zo veel geld als dat jullie willen" (onderhandelen)


  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:22:18 #75
128271 Slayage
INFP
pi_103400403
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:15 schreef Drifter__ het volgende:

[..]

Vanuit Islamitisch oogpunt is dit idd totaal verkeerd gewoon.
Maakt de rebellen bijna geen haar beter dan Khadafi zelf. :X
Je hoort sommige mensen in dat filmpje waar Kadaffi belaagd wordt ook " haram! Haram! " roepen , maarja probeer zon doorgedraaide meute maar iets zinnigs uitte leggen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:23:31 #76
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_103400468
Mutassim & Co in betere tijden...
Eventjes Enrique Iglesias laten overkomen voor een feestje.

3:50
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:32:22 #77
77711 Drifter__
pi_103400927
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

Je hoort sommige mensen in dat filmpje waar Kadaffi belaagd wordt ook " haram! Haram! " roepen , maarja probeer zon doorgedraaide meute maar iets zinnigs uitte leggen
En je hoort andere ook "laat hem in leven" "laat hem in leven" roepen. Moeilijk natuurlijk wanneer 95% van Libi nu met een wapen rondloopt...
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:40:31 #78
77711 Drifter__
pi_103401362
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:17 schreef Slayage het volgende:
Vraag meaf wat mutassim te vertellen heeft in die filmpjes
In het 1ste filmpje:
Wat de rebellen roepen:
- Je pa en jij hebben het land leeggeroofd.
- 40 jaar lang hebben jullie de olie opgezogen.
- Je verblijft altijd in het buitenland.
- Onze jeugd vermoord.

Ik hoor niet duidelijk wat Mutassim zegt.

2de filmpje:
- Zeg Allah Akbar

3de filmpje:
Ik hoor iemand, "het is het lot van deze hond" roepen.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:51:02 #79
180238 zuiderbuur
pi_103401983
Als Mutassim gedood is, stel ik me daar toch vragen bij... waarvan werd hij juist beschuldigd?
Ik lees vooral dat hij in luxe leefde als een playboy, maar was hij betrokken bij foltering of moordpartijen?
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:52:14 #80
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103402037
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:51 schreef zuiderbuur het volgende:
Als Mutassim gedood is, stel ik me daar toch vragen bij... waarvan werd hij juist beschuldigd?
Ik lees vooral dat hij in luxe leefde als een playboy, maar was hij betrokken bij foltering of moordpartijen?
In dat laatste oorlog leidde hij units in de gevechten, zoals seif en khamis

Hij was ook politiek gericht, ooit wou hij een coupe plegen op zijn vader en was dat mislukt. Hij vluchtte naar Egypte en keerde terug nadat zijn vader hem het had vergeven.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:55:25 #81
182805 SteelDogg
pi_103402186
De beelden maken me toch wel erg misselijk, vooral die vandaag zijn vrijgegeven :{ Ondanks dat dit z'n verdiende loon is kan ik er niet opkomen hoe je een gewonde 69 jarige man, die duidelijk niet meer lang te leven heeft, kunt trekken en duwen en meeslepen, en ondertussen ook nog klappen geven.... De man is aan het sterven, laat het. Ze hadden dit beter niet kunnen doen..
-
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 23:58:24 #82
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_103402329
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:51 schreef zuiderbuur het volgende:
Als Mutassim gedood is, stel ik me daar toch vragen bij... waarvan werd hij juist beschuldigd?
Ik lees vooral dat hij in luxe leefde als een playboy, maar was hij betrokken bij foltering of moordpartijen?
k vraag me vooral af waar zijn al die miljarden in Zwitserland heen gegaan
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 00:00:32 #83
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103402422
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:40 schreef Drifter__ het volgende:

[..]

In het 1ste filmpje:
Wat de rebellen roepen:
- Je pa en jij hebben het land leeggeroofd.
- 40 jaar lang hebben jullie de olie opgezogen.
- Je verblijft altijd in het buitenland.
- Onze jeugd vermoord.

Ik hoor niet duidelijk wat Mutassim zegt.

2de filmpje:
- Zeg Allah Akbar

3de filmpje:
Ik hoor iemand, "het is het lot van deze hond" roepen.
Hij zegt ook iets over: Matassim; ons laten vechten (als in volk tegen elkaar/burgeroorlog) Ik zal het morgen wel proberen om t te vertalen :P
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  † In Memoriam † zaterdag 22 oktober 2011 @ 00:03:36 #84
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_103402578
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:55 schreef SteelDogg het volgende:
De beelden maken me toch wel erg misselijk, vooral die vandaag zijn vrijgegeven :{ Ondanks dat dit z'n verdiende loon is kan ik er niet opkomen hoe je een gewonde 69 jarige man, die duidelijk niet meer lang te leven heeft, kunt trekken en duwen en meeslepen, en ondertussen ook nog klappen geven.... De man is aan het sterven, laat het. Ze hadden dit beter niet kunnen doen..
En de beelden erna ook. Ik krijg een raar gevoel als ik die massa zo zie trekken aan het lijk. Het is ook niet dat je dit voor het eerst ziet. Dat spelen met lijken en onbeschofte getrek alsof het een aanraakprijs is zie je bijna altijd uit die hoek komen.
Het is net of er een trigger los komt bij die mensen en ze in beesten veranderen.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 00:03:51 #85
246422 johnnylove
pi_103402587
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:58 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

k vraag me vooral af waar zijn al die miljarden in Zwitserland heen gegaan
Zwitserland had hij vrij weinig meer staan, omdat een van zijn zonen niet goed was behandeld. Denk dat Nederland wat meer kan met zijn administratiekantoortje.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 00:08:44 #86
182805 SteelDogg
pi_103402839
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 00:03 schreef 3-voud het volgende:

[..]

En de beelden erna ook. Ik krijg een raar gevoel als ik die massa zo zie trekken aan het lijk. Het is ook niet dat je dit voor het eerst ziet. Dat spelen met lijken en onbeschofte getrek alsof het een aanraakprijs is zie je bijna altijd uit die hoek komen.
Het is net of er een trigger los komt bij die mensen en ze in beesten veranderen.
Ik weet niet waarom, maar ondanks alles heb ik wel een klein beetje medelijden. Die man was duidelijk ziek in z'n hoofd... Hij dacht echt dat de Libirs van hem hielden. Gewoon ziek in z'n hoofd. En dan geeft hij zich over, onbewapend, en ondanks dat ie ook nog eens flink bloed aan z'n hoofd en dat word ie van alle kanten geslagen, bespot. Ze moesten zich niet verlagen tot zijn niveau..:{
-
  † In Memoriam † zaterdag 22 oktober 2011 @ 00:08:47 #87
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_103402841
Gezien de vele filmpjes rondom zijn laatste uren denk ik dat er ook opnames zijn van zijn executie. Maar dat ze die niet vrijgeven omdat ze realiseren dan als monsters weggezet worden door de rest van de wereld.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 00:12:24 #88
264840 Panzermaus
Lyubvi
pi_103403009
De keerzijde van evolutie wordt maar weer eens duidelijk. Dit hele verhaal is voor mij alleen maar een eye-opener geweest, en de gedachte dat dit dagelijks overal gebeurt maakt het alleen maar harder en triester. En tegelijkertijd is dat besef, dat er desondanks mensen zijn die medelijden, spijt en naastenliefde kennen, het enige positieve wat ik hier nog enigzins aan kan verbinden. Voor de rest is alles even triest. En het hoe en waarom van 'liefde' in het evolutieproces is voor mij het grootste mysterie van het leven.
  † In Memoriam † zaterdag 22 oktober 2011 @ 00:13:07 #89
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_103403036
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 00:08 schreef SteelDogg het volgende:

[..]

Ik weet niet waarom, maar ondanks alles heb ik wel een klein beetje medelijden. Die man was duidelijk ziek in z'n hoofd... Hij dacht echt dat de Libirs van hem hielden. Gewoon ziek in z'n hoofd. En dan geeft hij zich over, onbewapend, en ondanks dat ie ook nog eens flink bloed aan z'n hoofd en dat word ie van alle kanten geslagen, bespot. Ze moesten zich niet verlagen tot zijn niveau..:{
Precies.
Medelijden heb ik niet. Alhoewel het je wel aangrijpt dat je zon ex-dictator ziet als aangeschoten lammetje. Maar dat getrek en gesjor, alsof ze een prijs hebben gewonnen. Dat "onmenselijke" is denk ik het woord wat ik moet hebben. Je krijgt zo niet het idee dat de bevolking daar nu echt op zoek is naar vrede en democratie. Sterker, dat ze er helemaal niet toe in staat zijn.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 00:42:05 #90
182805 SteelDogg
pi_103404314
Maar je hebt ze er wel tussen zitten. Het probleem is dat ze er niet mee weten om te gaan. Dat menselijke tegenover je grootste vijand. Ze wisten duidelijk niet wat ze moesten doen... En er hoeft er maar n idioot tussen te zitten die de trekker overhaalt. En dat is er gebeurd gister ;)
-
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 00:49:07 #91
8369 speknek
Another day another slay
pi_103404637
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 19:43 schreef Doler12 het volgende:

[..]

Het ´westen´ is wel het laatste die andere culturen mogen beoordelen of ze ´barbaars´ zijn.
:')
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 08:37:00 #92
321131 MisterSqueaky
Warm hier.
pi_103408471
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 00:49 schreef speknek het volgende:

[..]

:')
Waarom :') ? De koude oorlog was de langste periode van vrede in Europa. Voor de rest zijn wij altijd een oorlogszuchtig zooitje geweest dat telkens elkaar binnenviel en afslachtte ;)
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 09:29:59 #93
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_103408822
[En nu willen ze samen een land gaan vormen, terwijl italianen steeds slechter Engels gaan praten en iedereen denkt dat hun land het centrum van de wereld is
Ik was vorige week in Itali en dan zie op TV eerst Europa heel snel, en dan een groot Itali, met wat kleine grijze landjes eromheen, zwaar vertekend was dat.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:29:30 #94
180238 zuiderbuur
pi_103409475
:') Op de ambassade in Brussel is het nieuwe volkslied van Libi gezongen, of beter het oude...
Het absurde is dat het toch echt doet denken aan de intro van "FC De Kampioenen", een (te) lang durende Vlaamse reeks over een caf-voetbalploegje die oeverloos herhaald is/wordt op de Vlaamse openbare omroep. Het Libische volkslied was er in elk geval eerst...Oordeel zelf!

  zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:34:00 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103409533
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:58 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

k vraag me vooral af waar zijn al die miljarden in Zwitserland heen gegaan
Oa naar NL, geinvesteerd in Tamoil.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:36:40 #96
60478 _The_General_
pi_103409571
Dus Muttasim is 100% zeker gexecuteerd?
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:37:44 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103409585
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 09:29 schreef michaelmoore het volgende:
[En nu willen ze samen een land gaan vormen, terwijl italianen steeds slechter Engels gaan praten en iedereen denkt dat hun land het centrum van de wereld is
Ik was vorige week in Itali en dan zie op TV eerst Europa heel snel, en dan een groot Itali, met wat kleine grijze landjes eromheen, zwaar vertekend was dat.
Italianen steeds slechter engels gaan spreken? Hebben ze dat ooit gedaan dan? Mijn ervaring is nu juist dat italianen engels gaan leren om internationale media te kunnen lezen omdat hun kranten en tv en radiozenders allemaal in handen van Berlusconi zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:39:20 #98
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_103409606
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 23:51 schreef zuiderbuur het volgende:
Als Mutassim gedood is, stel ik me daar toch vragen bij... waarvan werd hij juist beschuldigd?
Ik lees vooral dat hij in luxe leefde als een playboy, maar was hij betrokken bij foltering of moordpartijen?
Ja, hij deed er immers niks tegen terwijl hij op de hoogte was en zich in een zeer bevoorrechte positie bevond daardoor.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:41:56 #99
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_103409648
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 00:08 schreef SteelDogg het volgende:

[..]

Ik weet niet waarom, maar ondanks alles heb ik wel een klein beetje medelijden. Die man was duidelijk ziek in z'n hoofd... Hij dacht echt dat de Libirs van hem hielden. Gewoon ziek in z'n hoofd. En dan geeft hij zich over, onbewapend, en ondanks dat ie ook nog eens flink bloed aan z'n hoofd en dat word ie van alle kanten geslagen, bespot. Ze moesten zich niet verlagen tot zijn niveau..:{
Het is niet geheel onverwacht dat iedereen zijn woede op hem als persoon zou gaan uiten zodra hij werd gevonden. Dik 40 jaar leefde iedereen daar onder zijn bewind, dat kunnen wij ons niet eens voorstellen.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:44:41 #100
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_103409706
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 10:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Italianen steeds slechter engels gaan spreken? Hebben ze dat ooit gedaan dan? Mijn ervaring is nu juist dat italianen engels gaan leren om internationale media te kunnen lezen omdat hun kranten en tv en radiozenders allemaal in handen van Berlusconi zijn.
Nee ik heb gemerkt dat men steeds slechter Engels gaat spreken. ik heb daar ook een Engelse professor ontmoet die het beaamde, hij deed veel wetenschappelijke vertalingen naar het Engels

Hij zegt ook dat als men wil gaan studeren, dat dan pas een inhaalslag gemaakt moet worden op eigen initiatief.
In De Oekrane en Rusland praten alle jongeren onder de dertig veel beter Engels dan in Itali

Werkelijk alles wordt vanuit het Engels vertaald naar het Italiaans
Ik vermoed dat het met Berlusconi te maken heeft
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:46:09 #101
182805 SteelDogg
pi_103409729
Jep, dat klopt dan weer wel, maar hij was gewond.. Toen mensen dat zagen hadden ze niet door moeten gaan met trekken/klappen uitdelen/schelden. Gewoon meenemen en inrekenen. ;)
-
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:48:41 #102
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_103409764
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 15:20 schreef HiZ het volgende:
Wij hebben makkelijk praten achter onze toetsenborden. Wij zijn niet net beschoten door de lijfwacht van de gevallen dictator, wij lopen niet met het adrenaline gierend door onze aderen in een vreemde stad waar om elke hoek de dood op je kan wachten.

Ik heb ook verder weinig moeite met de dood van iemand die zijn land in een burgeroorlog heeft gestort omdat hij de macht niet wilde opgeven en daarmee de dood van tienduizdenden heeft veroorzaakt.

En dat gebruik van 'Allah' om de drie woorden, dat heeft voor 80% niks te maken met actief geloof. Ik gebruik in Turkije het woord Insallah om de haverklap en ik bedoel er niks meer of minder mee dan dat ik hoop dat iets zal gebeuren.
Dat is natuurlijk helemaal waar, dat wij makkelijk praten hebben.
Dat ie dood is, alee. Maar om dan iedereen zo'n koelcel in te laten gaan en daar opnames met zn mobiel van te laten maken. . .
Ik krijg gewoon een naar gevoel als ik iemand helemaal bebloed verdwaasd om zich heen zie kijken, die in handen is gevallen van mensen die hem ik weet niet wat willen aan doen. En ja, ik wil niet weten hoeveel bloed er aan zijn handen kleeft. Maar toch. . . Ik krijg er geen gevoel bij van 'mooi zijn verdiende loon', maar dat is inderdaad makkelijk praten vanaf de ver van mijn bed zijlijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door Marrije op 22-10-2011 10:58:28 ]
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 11:03:25 #103
859 Isabeau
ISFP
pi_103410041
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 10:48 schreef Marrije het volgende:

Dat is natuurlijk helemaal waar, dat wij makkelijk praten hebben.
Dat ie dood is, alee. Maar om dan iedereen zo'n koelcel in te laten gaan en daar opnames met zn mobiel van te laten maken. . .
Ik krijg gewoon een naar gevoel als ik iemand helemaal bebloed verdwaasd om zich heen zie kijken, die in handen is gevallen van mensen die hem ik weet niet wat willen aan doen. En ja, ik wil niet weten hoeveel bloed er aan zijn handen kleeft. Maar toch. . . Ik krijg er geen gevoel bij van 'mooi zijn verdiende loon', maar dat is inderdaad makkelijk praten vanaf de ver van mijn bed zijlijn.
Ik vind jouw gevoel heel menselijk hoor ;) Ik denk ook een beetje: ach arme man en ook z'n kinderen nog dood ook. Hoe zou het met zijn dochter zijn? Ik bedoel, hij had ook familie en hield daar ook van.

....maar dan denk ik ook: net als al die mensen die hij heeft laten vermoorden. Het is zo dubbel. Je ziet iemand die zo hulpeloos en bang kijkt afgemaakt worden en tegelijk weet je (althans dat vertelt de media mij) dat het zelf een beest was.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 11:12:27 #104
182805 SteelDogg
pi_103410177
Komt denk ik door de video's die je doen denken dat hij een 'slachtoffer' is. Tenminste, zo zou het bij mij overkomen als ik niet beter wist dat dat de ex-dictator van Libi is... Ik denk dat het gewoon een menselijk gevoel is :)
-
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 11:24:54 #105
49518 HetwasietsmeteenF
semi-sweet and nuts
pi_103410419
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 10:39 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Ja, hij deed er immers niks tegen terwijl hij op de hoogte was en zich in een zeer bevoorrechte positie bevond daardoor.
Hij was ook wel degelijk verantwoordelijk, hij was namelijk hoofd van de Veiligheidsraad. Ik heb me tijdens mijn stage (april-juli 2010) wel wat verdiept in de zonen en de mogelijke opvolging van Muammar Gaddafi wanneer hij zou overlijden. Over Muatassim (en ook over Khamis) werd over het algemeen gezegd dat zij op dezelfde manier zouden gaan regeren als hun vader en dat zij niet echt lieverdjes waren. Toch vind ik zijn executie absoluut niet gerechtvaardigd - hoewel begrijpelijk. Gelukkig zie ik op facebook vanuit Libische vrienden toch steeds meer protestdiscussies over de executies ontstaan, laten we hopen dat het grootste deel ook zo denkt...
Op 09-02-2008 13:35 schreef Triggershot:
Kanet Shay'an M3 Al-Fa O+
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 11:36:59 #106
246422 johnnylove
pi_103410653
Het valt me nog mee dat de "rebellen" G hebben gepakt als je deze aanval hebt gezien:

  zaterdag 22 oktober 2011 @ 12:26:33 #107
77711 Drifter__
pi_103411743
Het begint al...

quote:
TRIPOLI - De stam van Muammar Kaddafi heeft het lichaam van de gedode Libische ex-dictator opgeist.

Foto: AFP Ook het lichaam van zijn zoon Mutassim is opgevraagd bij de Nationale Overgangsraad, aldus de Syrische pro-Kaddafizender al-Rai zaterdag.

De stam wil hen in Sirte begraven. Maar de Overgangsraad wil de begraafplaats geheimhouden, om te voorkomen dat het een bedevaartsoord wordt voor zijn aanhangers.

Kaddafi ligt nu opgebaard in een koelcel van een supermarkt in Misurata. Een lange rij mensen neemt foto's van hem.

Geen sectie

Het lichaam van Kaddafi wordt niet onderzocht om zijn doodsoorzaak te bepalen. Dat hebben militaire commandanten van de stad Misurata gezegd.

''Er zal geen post mortem onderzoek zijn vandaag of enige andere dag'', zei Fathi al-Bashaagha, woordvoerder van de militaire raad van de stad. ''Niemand gaat zijn lichaam opensnijden.''

De omstandigheden waarin de Libische ex-leider omkwam zijn erg onduidelijk. Het lijkt erop dat hij levend gevangen is genomen, maar door opstandelingen is gexecuteerd. De Verenigde Naties willen een onderzoek.

http://www.nu.nl/buitenla(...)am-eist-lichaam.html
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 12:48:20 #108
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103412323
De NTC gaf eergisteren al aan dat ze hem over zouden leveren als zijn familie/stam dat zou willen. Waarschijnelijk wilt zijn stam geen geheime begraafplaats geven ofzo.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 13:28:04 #109
82453 friskvind
vivere pericoloso
pi_103413390
Uit de Volkskrant van 21-10-2011

WAARDEN : ARNON GRUNBERG

Sommige dictators zijn onze vijanden; hun bewind is een schrikbewind. Andere dictators noemen wij bevriende staatshoofden met wie wij tijdens de thee over mensenrechten kunnen spreken.

In 2007 sloeg Kadhafi zijn tent op in een hotel in Parijs voor een staatsbezoek. Iedereen vond dat uitstekend. Nog niet zo lang geleden publiceerde The New York Times een artikel van Kadhafi op de opiniepagina, waarin hij originele voorstellen deed om de vrede in het Midden-Oosten te bereiken.

Na de dood van Kadhafi spreekt de heer Rutte over het einde van 'een verschrikkelijk bewind'.

De nazi's werden in Neurenberg berecht. Zelfs Saddam viel een proces ten deel, al stond de uitkomst van tevoren vast.

Inmiddels heeft het Westen de buitengerechtelijke executie van zijn vijanden omarmd.
Waarmee eens te meer is bewezen dat onze westerse waarden uit vier valuta bestaan:
de Zwitserse frank, het Engelse pond, de Amerikaanse dollar en de euro.
Als het leven geen zin heeft dan maakt het maar zin.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 13:30:19 #110
-1 #ANONIEM
pi_103413454
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 13:28 schreef friskvind het volgende:
Uit de Volkskrant van 21-10-2011

WAARDEN : ARNON GRUNBERG

Sommige dictators zijn onze vijanden; hun bewind is een schrikbewind. Andere dictators noemen wij bevriende staatshoofden met wie wij tijdens de thee over mensenrechten kunnen spreken.

In 2007 sloeg Kadhafi zijn tent op in een hotel in Parijs voor een staatsbezoek. Iedereen vond dat uitstekend. Nog niet zo lang geleden publiceerde The New York Times een artikel van Kadhafi op de opiniepagina, waarin hij originele voorstellen deed om de vrede in het Midden-Oosten te bereiken.

Na de dood van Kadhafi spreekt de heer Rutte over het einde van 'een verschrikkelijk bewind'.

De nazi's werden in Neurenberg berecht. Zelfs Saddam viel een proces ten deel, al stond de uitkomst van tevoren vast.

Inmiddels heeft het Westen de buitengerechtelijke executie van zijn vijanden omarmd.
Waarmee eens te meer is bewezen dat onze westerse waarden uit vier valuta bestaan:
de Zwitserse frank, het Engelse pond, de Amerikaanse dollar en de euro.
precies.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 13:32:40 #111
264840 Panzermaus
Lyubvi
pi_103413529
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 13:28 schreef friskvind het volgende:
Uit de Volkskrant van 21-10-2011

WAARDEN : ARNON GRUNBERG

Sommige dictators zijn onze vijanden; hun bewind is een schrikbewind. Andere dictators noemen wij bevriende staatshoofden met wie wij tijdens de thee over mensenrechten kunnen spreken.

In 2007 sloeg Kadhafi zijn tent op in een hotel in Parijs voor een staatsbezoek. Iedereen vond dat uitstekend. Nog niet zo lang geleden publiceerde The New York Times een artikel van Kadhafi op de opiniepagina, waarin hij originele voorstellen deed om de vrede in het Midden-Oosten te bereiken.

Na de dood van Kadhafi spreekt de heer Rutte over het einde van 'een verschrikkelijk bewind'.

De nazi's werden in Neurenberg berecht. Zelfs Saddam viel een proces ten deel, al stond de uitkomst van tevoren vast.

Inmiddels heeft het Westen de buitengerechtelijke executie van zijn vijanden omarmd.
Waarmee eens te meer is bewezen dat onze westerse waarden uit vier valuta bestaan:
de Zwitserse frank, het Engelse pond, de Amerikaanse dollar en de euro.
Erg to the point, schrijnende huichelarij.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 13:33:23 #112
93664 waht
Mushir
pi_103413556
Grunberg. :')

Lekker schreeuwen vanuit het veilige welvarende westen. Alsof hij nog niet wist waarom wij zo welvarend zijn.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 18:35:45 #113
108676 Aether
pi_103423279
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 18:45:16 #114
211196 Weltschmerz
pi_103423496
quote:
Buitenland

Een oorlogsmisdaad. Daarvan is sprake als Moammar Gaddafi na zijn gevangenneming moedwillig is gedood. Verontrustender, echter, is de situatie van zo’n 2.500 gevangenen in Libi. Onder de Nationale Overgangsraad is mishandeling, waaronder verkrachting en marteling, eerder regel dan uitzondering.

De heksenjacht op mensen die loyaal waren aan de kolonel tart alle rechtsbeginselen. Het gaat al mis bij de arrestaties, blijkt uit een recent rapport van Amnesty International. De mensenrechtenorganisatie bezocht van 18 augustus tot 11 september elf detentiecentra in en rondom Tripoli en Az Zawiyah. Eigenlijk kun je de arrestaties beschouwen als ontvoeringen, van mensen die naar verluidt Gaddafi hebben gesteund – dus niet alleen huurlingen of soldaten, maar ook gewone burgers die het oude bewind niet afvielen toen de opstand uitbrak.

De ontvoeringen worden gepleegd door rebellen, burgers met wapens, in plaats van agenten. Niet zelden wordt het interieur van de ‘verdachte’ kort en klein geslagen, platgebrand zelfs, alvorens hij naar het detentiecentrum wordt gebracht. Het welkomstritueel bestaat uit zweep- of stokslagen. Uitzicht op een proces is er nauwelijks. Officieren van justitie zijn doorgaans in geen velden of wegen te bekennen. Van de driehonderd gedetineerden die Amnesty sprak had niemand een arrestatiebevel onder ogen gehad. Bekentenissen worden eruit geslagen, vertelden sommigen.
Het ontbreekt aan gezag over de gevangenissen

Burgers detineren elkaar. Dat is wat hier gebeurt. Juist daarom is het lastig om de Nationale Overgangsraad direct verantwoordelijk te houden. Sterker, het tijdelijke bewind van Libi veroordeelt de misstanden met kracht en geeft Amnesty alle ruimte om onderzoek te doen. “We spannen ons in om gewapende groepen onder controle van de officile autoriteiten te brengen”, verklaarde de Overgangsraad. De particuliere buurtgevangenisjes, die niet onder gezag staan van het ministerie van Justitie, zijn dus eigenlijk spasmes van een staat in oprichting. Maar daarom niet minder erg.

Neem het verhaal van een 30-jarige man uit Tripoli. Zijn vrijheid werd hem ontnomen toen hij over straat wandelde en een telefoniebedrijf binnenstapte. “Ze begonnen me onmiddellijk te slaan”, vertelde hij tegen Amnesty. “Met hun vuisten en met stokken. Ze beschuldigden mij ervan dat ik een aanhanger van het regime was. Het klopt dat mijn vader in de buurt bekend staat als een voorstander van Gaddafi, maar niemand in onze familie was betrokken bij de gevechten. Toen ik hier aankwam bij de gevangenis greep een bewaker me bij mijn shirt en begon me te slaan en schoppen. De bewakers zeiden: ‘Je bent een rat, je bent geen mens.’ Op 1 september werd ik echt helemaal in elkaar geslagen. Ook met de kolf van een geweer.”

Dit is het werk van de thuwwar, de revolutionaire strijders: gewapende rebellen die met steun van de NAVO vochten tegen Gaddafi’s mensen. Zij pakken willekeurig burgers op en brengen ze naar detentiecentra. Een veertigjarige man vertelt over zijn ervaring met hen. Op 23 augustus werden de deuren van zijn huis ingetrapt. Eerst maakten de rebellen apparatuur kapot en daarna zetten ze de woning in de brand. Het lukte de man nog net om vrouw en kinderen in veiligheid te brengen. Een week later kwam hij met een aantal man terug om de schade vast te stellen. “Toen zijn we gearresteerd. Ze sloegen, schopten en scholden ons uit.” Alle identiteitsbewijzen werden ingenomen. De verklaring voor zijn arrestatie luidde: “Je hield van Gaddafi en hielp hem tijdens het conflict.”
‘Er is geen plek voor jou in Libi’

Een 26-jarige zwarte Libir werd gevangen genomen in een buurt van Tripoli die bekend stond als Gaddafi-bolwerk. “Ik werd gegrepen door een groep thuwwar die in een pick-up rondreden met luchtafweergeschut. Ze deden mij plastic handboeien om en begonnen me te slaan met hun geweerkolven. In de gevangenis werd ik op de grond gegooid en een uur lang geslagen met stokken en elektrische kabels. Ik heb geen idee hoeveel mensen er wel niet op me insloegen: de tikken regenden op me neer. Ze zeiden: jij bushra samra (iemand met een donkere huid), jij zal worden gelimineerd. Er is geen plek voor jou in Libi. Zeg dat je hebt gemoord of we zullen jou vermoorden.”

Vrouwelijke gedetineerden hebben minder last van fysieke mishandelingen, meldt het rapport. Maar sommigen klagen wel over seksuele betasting door bewakers. Twee van de genterviewde vrouwen zijn verkracht voordat ze opgesloten werden. Los van al dit misbruik klagen vrijwel alle gedetineerden over het ontbreken van formele onderzoeken en het niet melden van de reden voor hun detentie. Ze hopen snel hun verhaal te kunnen doen tegenover een echte rechtbank. En vinden het vreselijk dat ze aan de grillen van officieuze bewakers zijn overgeleverd.

Amnesty heeft gevraagd om een volledig, onafhankelijk en onpartijdig onderzoek naar de omstandigheden rondom de dood van Gaddafi. De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties heeft inmiddels aangegeven dat onderzoek te willen uitvoeren. Maar het is Amnesty die benadrukt dat de behandeling van Gaddafi een symptoom is van een breder probleem. Dat de regering in een transitiefase zit aanvaardt Amnesty niet als excuus. Ze vreest dat “de erfenis van onderdrukking en geweld door Gaddafi’s regime” zal blijven bestaan als de misstanden niet worden aangepakt.

Steven de Jong, NRC Handelsblad
Laten we de plaatjes van Sirte eens combineren met die stad waarvan de bevolking verdwenen is en ik naam even niet meer weet, andere verhalen over de omgang met met name de negers, en natuurlijk gewoon de 'normale' verschrikkingen van een burgeroorlog . Dan vraag ik mij af of de NATO er niet voor gezorgd heeft dat er in het laatste half jaar mr mensenrechtengschendingen en andere gruwelen en bloedvergieten zijn geweest dan in die 40 jaar Ghadaffi ervoor. Niet iets om trots op te zijn lijkt me.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 18:56:17 #115
93664 waht
Mushir
pi_103423818
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 18:45 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Laten we de plaatjes van Sirte eens combineren met die stad waarvan de bevolking verdwenen is en ik naam even niet meer weet, andere verhalen over de omgang met met name de negers, en natuurlijk gewoon de 'normale' verschrikkingen van een burgeroorlog . Dan vraag ik mij af of de NATO er niet voor gezorgd heeft dat er in het laatste half jaar mr mensenrechtengschendingen en andere gruwelen en bloedvergieten zijn geweest dan in die 40 jaar Ghadaffi ervoor. Niet iets om trots op te zijn lijkt me.
Ja het is ellende. Serieus, snappen die westerse intellectuelen dan echt niet hoe het langdurig leven onder een regime een volk vormt? Wat dacht ze dan, dat alle Libiers direct zullen vergeten wat hen 42 jaar lang is aangedaan? Als Kadaffi kreeg wat hem logischerwijs toekomt zou hij veel langer gemarteld worden, samen met z'n kliek.

Het zal nog decennia op deze manier doorgaan. Westerse landen zijn over perioden van eeuwen gevormd maar kennelijk moet Libie binnen een week of twee volledig op niveau van ons zitten en dan natuurlijk zonder hulp van buiten, want de NAVO is een imperialistisch middel.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 19:03:31 #116
77711 Drifter__
pi_103424049

Waarschijnlijk zijn ze nog bezig met de vertaling.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 19:10:25 #117
211196 Weltschmerz
pi_103424303
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 18:56 schreef waht het volgende:

[..]

Ja het is ellende. Serieus, snappen die westerse intellectuelen dan echt niet hoe het langdurig leven onder een regime een volk vormt? Wat dacht ze dan, dat alle Libiers direct zullen vergeten wat hen 42 jaar lang is aangedaan? Als Kadaffi kreeg wat hem logischerwijs toekomt zou hij veel langer gemarteld worden, samen met z'n kliek.
Wat is hen eigenlijk precies aangedaan dan? Ik ben tegen dictatuur en ik snap heel goed dat je politieke en burgerlijke vrijheid wil, maar dictatuur is over het algemeen veel minder erg dan het meest waarschijnlijke alternatief, burgeroorlog. En als je reeel bent dan leeft sinds WOII de helft van de wereldbevolking in een dictatuur, en van de andere helft een groot deel in een schijndemocratie, en zelfs als ze in een democratie als India leven dan heeft een groot deel er geen reet aan omdat armoede minstens zo vrijheidsontnemend werkt.

Juist omdat Ghadaffi voor welvaart en orde heeft gezorgd, is de roep om vrijheid er. Als mensen omkomen van de honger of van de rondvliegende bommen dan is politieke vrijheid niet zo aan de orde.

quote:
Het zal nog decennia op deze manier doorgaan. Westerse landen zijn over perioden van eeuwen gevormd maar kennelijk moet Libie binnen een week of twee volledig op niveau van ons zitten en dan natuurlijk zonder hulp van buiten, want de NAVO is een imperialistisch middel.
Sorry hoor, maar de NATO is gewoon verantwoordelijk. Dan moet je nu niet ineens terug gaan krabbelen. Ze hebben zelf veel bloed vergoten, ze hebben praktisch al het bloedvergieten veroorzaakt, ze zijn verantwoordelijk voor deze situatie die ze hebben doen ontstaan. Dus ze zullen verdomd hard aan de slag moeten om er zo'n land van te maken dat je over een jaar of 20 misschien kunt zeggen dat het netto het Libische volk vooruit heeft geholpen. Dat lijkt me het maximaal haalbare, alleen moet je dan de individuele doden even buiten beschouwing laten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 20:05:02 #118
93664 waht
Mushir
pi_103426386
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 19:10 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wat is hen eigenlijk precies aangedaan dan? Ik ben tegen dictatuur en ik snap heel goed dat je politieke en burgerlijke vrijheid wil, maar dictatuur is over het algemeen veel minder erg dan het meest waarschijnlijke alternatief, burgeroorlog. En als je reeel bent dan leeft sinds WOII de helft van de wereldbevolking in een dictatuur, en van de andere helft een groot deel in een schijndemocratie, en zelfs als ze in een democratie als India leven dan heeft een groot deel er geen reet aan omdat armoede minstens zo vrijheidsontnemend werkt.
Het Libische volk is onrecht aangedaan omdat de Kadaffi-clan zich wilde verrijken en door simpel machtsmisbruik. Corruptie is de standaard onder een dictatuur. Niemand is te vertrouwen en niemand kan rekenen op rechtvaardigheid.

Vanzelfsprekend worden ook westerse volkeren onrecht aangedaan maar je moet dit zien in gradaties. Onrecht heb je als er wordt een snelweg naast je huis gebouwd waartegen je vijftig jaar lang bezwaar heb kunnen maken maar die er nu met allerlei verzachtende maatregelen toch komt, en je hebt onrecht zoals het verliezen van je huis, vrouw en kinderen omdat een zoon van een hoge pief hem gisteravond niet omhoog kon krijgen. Of het nou de kinderen van Kadaffi zijn, de zonen van Saddam, de vele Saoedische prinsen. Het niet hoeven afleggen van verantwoording maakt ze tot monsters.
quote:
Juist omdat Ghadaffi voor welvaart en orde heeft gezorgd, is de roep om vrijheid er. Als mensen omkomen van de honger of van de rondvliegende bommen dan is politieke vrijheid niet zo aan de orde.
Kun je nagaan waarom men dan toch bereid is een andere weg te bewandelen. Dictatuur is te onrechtvaardig. Simpeler kan ik het niet maken. Dan maar vechten met risico op de dood.
quote:
[..]

Sorry hoor, maar de NATO is gewoon verantwoordelijk. Dan moet je nu niet ineens terug gaan krabbelen. Ze hebben zelf veel bloed vergoten, ze hebben praktisch al het bloedvergieten veroorzaakt, ze zijn verantwoordelijk voor deze situatie die ze hebben doen ontstaan. Dus ze zullen verdomd hard aan de slag moeten om er zo'n land van te maken dat je over een jaar of 20 misschien kunt zeggen dat het netto het Libische volk vooruit heeft geholpen. Dat lijkt me het maximaal haalbare, alleen moet je dan de individuele doden even buiten beschouwing laten.
De NAVO heeft de val van Kadaffi versneld. Zonder de NAVO zat Kadaffi er sowieso nog steeds en zou deze fase van het conflict veel langer hebben geduurd.

Ze hebben helemaal geen plicht om Libie langdurig bij te staan. Niet in de minste plaats omdat Libiers het grotendeels zelf willen doen en daarnaast ook om simpele kritiek van verlichte westerlingen te vermijden.

Niettemin gaan NAVO-landen vanzelfsprekend een relatie aan met de nieuwe Libische regering. In welke mate dat gebeurt hangt van de omstandigheden af. Vrijwel alles vanuit eigenbelang. Als de Libiers een beter leven willen zullen ze een eenheid moeten worden. Vreemde mogendheden zullen dat trachten te dwarsbomen, interne opstandelingen zullen olie op het vuur gooien waar mogelijk en onderlinge conflicten tussen stammen zullen zo nu en dan met geweld worden beslecht. Dat moeten ze lang kunnen incasseren.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 20:06:40 #119
321876 Cherna
Fuck the System
pi_103426451
quote:
Lijkt verdacht veel op Stalingrad in zomer uitvoering
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 21:18:06 #120
108676 Aether
pi_103429152
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 21:24:23 #121
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103429414
quote:
'Kaddafi gedood met zijn eigen gouden pistool'

'Kaddafi werd eerst gevangen genomen door een rebellengroep uit het Oosten', vertelt de bron. 'Daarna kwam een andere rebellengroep, de zogenaamde Misrata-groep om hem mee te nemen. De oostelijke rebellen waren het niet eens met die overname. En van hen trok het gouden pistool van Kaddafi en schoot hem dood en zou daarna gezegd hebben 'Nu mogen jullie hem hebben'.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 21:26:46 #122
264840 Panzermaus
Lyubvi
pi_103429508
In een filmpje op Dumpert.nl valt te zien hoe ze iets van achter... in hem prikken terwijl ze hem vasthouden. Wat een sneue bende, man.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 21:47:38 #123
77711 Drifter__
pi_103430462
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 20:05 schreef waht het volgende:

[..]

Het Libische volk is onrecht aangedaan omdat de Kadaffi-clan zich wilde verrijken en door simpel machtsmisbruik. Corruptie is de standaard onder een dictatuur. Niemand is te vertrouwen en niemand kan rekenen op rechtvaardigheid.

Vanzelfsprekend worden ook westerse volkeren onrecht aangedaan maar je moet dit zien in gradaties. Onrecht heb je als er wordt een snelweg naast je huis gebouwd waartegen je vijftig jaar lang bezwaar heb kunnen maken maar die er nu met allerlei verzachtende maatregelen toch komt, en je hebt onrecht zoals het verliezen van je huis, vrouw en kinderen omdat een zoon van een hoge pief hem gisteravond niet omhoog kon krijgen. Of het nou de kinderen van Kadaffi zijn, de zonen van Saddam, de vele Saoedische prinsen. Het niet hoeven afleggen van verantwoording maakt ze tot monsters.

[..]

Kun je nagaan waarom men dan toch bereid is een andere weg te bewandelen. Dictatuur is te onrechtvaardig. Simpeler kan ik het niet maken. Dan maar vechten met risico op de dood.

[..]

De NAVO heeft de val van Kadaffi versneld. Zonder de NAVO zat Kadaffi er sowieso nog steeds en zou deze fase van het conflict veel langer hebben geduurd.

Ze hebben helemaal geen plicht om Libie langdurig bij te staan. Niet in de minste plaats omdat Libiers het grotendeels zelf willen doen en daarnaast ook om simpele kritiek van verlichte westerlingen te vermijden.

Niettemin gaan NAVO-landen vanzelfsprekend een relatie aan met de nieuwe Libische regering. In welke mate dat gebeurt hangt van de omstandigheden af. Vrijwel alles vanuit eigenbelang. Als de Libiers een beter leven willen zullen ze een eenheid moeten worden. Vreemde mogendheden zullen dat trachten te dwarsbomen, interne opstandelingen zullen olie op het vuur gooien waar mogelijk en onderlinge conflicten tussen stammen zullen zo nu en dan met geweld worden beslecht. Dat moeten ze lang kunnen incasseren.
Dat kunnen dus ook diezelfde NAVO-landen zijn?
  zondag 23 oktober 2011 @ 09:42:15 #124
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_103443943
Al die heisa om of ie dan wel of niet gexecuteerd is. Belangrijker is toch dat hij tegenover de hele wereld zwakte heeft laten zien; De wereld en met name Libi heeft kunnen aanschouwen dat de grote leider niet onoverwinnelijk is, zelfs sterfelijk.

Ik denk dat het moeilijk zal worden om een beter signaal voor een nieuw begin te vinden.
  zondag 23 oktober 2011 @ 10:46:59 #125
264840 Panzermaus
Lyubvi
pi_103444751
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 09:42 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Al die heisa om of ie dan wel of niet gexecuteerd is. Belangrijker is toch dat hij tegenover de hele wereld zwakte heeft laten zien; De wereld en met name Libi heeft kunnen aanschouwen dat de grote leider niet onoverwinnelijk is, zelfs sterfelijk.

Ik denk dat het moeilijk zal worden om een beter signaal voor een nieuw begin te vinden.
Goede troll.
  zondag 23 oktober 2011 @ 10:48:46 #126
93664 waht
Mushir
pi_103444801
quote:
Securing Libya’s Weapons
It’s easy to see where the oil revenues of Libya were squandered over the decades of Colonel Qadafi’s rule. The streets of the country are now awash with weapons that have fallen into the hands of the National Transitional Council as they seized the caches that were built up to suppress the Libyan people.

The looting of these weapons hoards allowed the rebels to quickly acquire the firepower they needed to overthrow the regime, but it has resulted in a highly armed population. It is a problem that will need to be addressed quickly if it is not to create security issues further down the line.
[..]
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  zondag 23 oktober 2011 @ 11:13:14 #127
211196 Weltschmerz
pi_103445368
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 20:05 schreef waht het volgende:

[..]

Het Libische volk is onrecht aangedaan omdat de Kadaffi-clan zich wilde verrijken en door simpel machtsmisbruik. Corruptie is de standaard onder een dictatuur.
Klopt, maar in Libi viel dat relatief gezien erg mee. Vergeleken bij de familie Saud is de familie Ghadaffi een stel arme sloebers, zeker Ghadaffi zelf.

quote:
Vanzelfsprekend worden ook westerse volkeren onrecht aangedaan maar je moet dit zien in gradaties. Onrecht heb je als er wordt een snelweg naast je huis gebouwd waartegen je vijftig jaar lang bezwaar heb kunnen maken maar die er nu met allerlei verzachtende maatregelen toch komt, en je hebt onrecht zoals het verliezen van je huis, vrouw en kinderen omdat een zoon van een hoge pief hem gisteravond niet omhoog kon krijgen. Of het nou de kinderen van Kadaffi zijn, de zonen van Saddam, de vele Saoedische prinsen. Het niet hoeven afleggen van verantwoording maakt ze tot monsters.
Dat heb je in gradaties. Saddam werd een monster, die Noord-Koreaan ook, Ceaucescu ook, Putin, Ghadaffi en die Chinees zijn gewoon schurken. Keihard als je je bek opentrekt, maar als je dat niet doet dan is er ook niet zoveel aan de hand. Hoewel Putin, met zijn slachting in Tjetsjeni.

quote:
Kun je nagaan waarom men dan toch bereid is een andere weg te bewandelen. Dictatuur is te onrechtvaardig. Simpeler kan ik het niet maken. Dan maar vechten met risico op de dood.
Allah Akbar enzo, met allerlei maagden in het vooruitzicht ligt die dood wat makkelijker.

quote:
De NAVO heeft de val van Kadaffi versneld. Zonder de NAVO zat Kadaffi er sowieso nog steeds en zou deze fase van het conflict veel langer hebben geduurd.
Dan was deze fase nooit aangebroken. Dan was Benghazi een soort Gaza geworden en klaar. Honderden doden, nog meer gevangenen en dat was het dan. Een oproer, in tegenstelling tot in Gaza, dat waren gewoon represailles, maar een brede volksopstand van vreedzame burgers zoals in Syri is er nooit geweest.

quote:
Ze hebben helemaal geen plicht om Libie langdurig bij te staan. Niet in de minste plaats omdat Libiers het grotendeels zelf willen doen en daarnaast ook om simpele kritiek van verlichte westerlingen te vermijden.
Ze moeten het wel zelf doen, omdat de NATO alleen wat lafjes wil bombarderen. Dus maken de grootste vechtjassen voorlopig de dienst uit. Wat de Libiers willen is volstrekt onduidelijk. Maar ik hou de NATO wel verantwoordelijk. Zij hebben immers besloten tot het verwijderen van Ghadaffi, dan moet er iets beters komen en dat moet dan ook nog zoveel beter zijn om voor het leed van de door de NATO gemaakte burgeroorlog te compenseren.

quote:
Niettemin gaan NAVO-landen vanzelfsprekend een relatie aan met de nieuwe Libische regering. In welke mate dat gebeurt hangt van de omstandigheden af. Vrijwel alles vanuit eigenbelang. Als de Libiers een beter leven willen zullen ze een eenheid moeten worden. Vreemde mogendheden zullen dat trachten te dwarsbomen,
De NATO onder andere.

quote:
interne opstandelingen zullen olie op het vuur gooien waar mogelijk en onderlinge conflicten tussen stammen zullen zo nu en dan met geweld worden beslecht. Dat moeten ze lang kunnen incasseren.
Besloot de NATO.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 23 oktober 2011 @ 12:06:30 #128
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_103446784
quote:
14s.gif Op zondag 23 oktober 2011 10:46 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

Goede troll.
Voor Hans_van_Baalen valt ie wel mee hoor. Hij heeft betere gepost
!!! Go 49-ers !!!
  zondag 23 oktober 2011 @ 14:47:00 #129
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103453743
Voor mensen die afvragen wat er nog meer mis ging en waarom Kazaffi zo zijn lot heeft ontmoet.


De eerste dag of tweede dag van protesten was dat.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  zondag 23 oktober 2011 @ 15:05:25 #130
8372 Bastard
Persona non grata
pi_103454433
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 14:47 schreef rakotto het volgende:
Voor mensen die afvragen wat er nog meer mis ging en waarom Kazaffi zo zijn lot heeft ontmoet.


De eerste dag of tweede dag van protesten was dat.
'Khadaffi' had ook 40 jaar de zweep er over bij zn volk, dat zal ook vast wel bijgedragen hebben hoor.
The truth was in here.
  zondag 23 oktober 2011 @ 15:11:00 #131
321876 Cherna
Fuck the System
pi_103454617
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 15:05 schreef Bastard het volgende:

[..]

'Khadaffi' had ook 40 jaar de zweep er over bij zn volk, dat zal ook vast wel bijgedragen hebben hoor.
Wie niet in die regio.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  zondag 23 oktober 2011 @ 15:21:18 #132
211196 Weltschmerz
pi_103454948
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 14:47 schreef rakotto het volgende:
Voor mensen die afvragen wat er nog meer mis ging en waarom Kazaffi zo zijn lot heeft ontmoet.


De eerste dag of tweede dag van protesten was dat.
Niemand ontkent ook dat het een dictatuur was. Daarin mag je niet demonstreren, dat geldt ook voor Rusland, China, Bahrein en Saudi-Arabi. Maar je hebt dus enerzijds wat tribale en islamitisch geinspireerde oproer in Benghazi, en dan had je nog een mini-demonstratietje in Tripoli, en dat was het dan.

Dat Ghadaffi heel Benghazi ging uitmoorden is een verzinsel van de NATO, dat er een brede volksopstand als in Egypte of zo was ook, dat Ghadaffi zijn volk slechter behandelde dan andere dictators en het oliegeld allemaal verkwistte ook.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 23 oktober 2011 @ 15:25:52 #133
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103455088
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 15:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Niemand ontkent ook dat het een dictatuur was. Daarin mag je niet demonstreren, dat geldt ook voor Rusland, China, Bahrein en Saudi-Arabi. Maar je hebt dus enerzijds wat tribale en islamitisch geinspireerde oproer in Benghazi, en dan had je nog een mini-demonstratietje in Tripoli, en dat was het dan.

Dat Ghadaffi heel Benghazi ging uitmoorden is een verzinsel van de NATO, dat er een brede volksopstand als in Egypte of zo was ook, dat Ghadaffi zijn volk slechter behandelde dan andere dictators en het oliegeld allemaal verkwistte ook.
De protesten begonnen in Benghazi en werden snel in de kiem gehouden, weken later in februari nadat de regime in Egypte viel zijn ze ook op straat gegaan. Meteen veel doden, en als er doden vallen dan ben als je regime niet meer geldig en ging iedereen de straat op. Het enige voordeel wat Kazaffi had tegenover de rebellen is de luchtmacht, verder was het wel te doen.

De NATO is ook veel later gaan ingrijpen, vergeet dat niet.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  zondag 23 oktober 2011 @ 15:34:57 #134
128271 Slayage
INFP
pi_103455450
een zeer gedetailleerd verslag van de laatste uren van kadaffi met ooggetuige verslagen van verschillende kampen

quote:
http://www.telegraph.co.u(...)-a-desert-drain.html

Gaddafi's final hours: Nato and the SAS helped rebels drive hunted leader into endgame in a desert drain
As the sun rose over the shell of Sirte on Thursday, Ben Farmer, the only British newspaper journalist left in the city, found it was immediately apparent that something had changed.
The drain where Muammar Gaddafi was hiding before he was captured in Sirte
'This is the place where the rat Gaddafi was hiding,' said one piece of graffiti sprayed onto the concrete wall of the drain Photo: REUTERS
Ben Farmer

By Ben Farmer, Sirte

8:23PM BST 22 Oct 2011

Utterly ravaged by months of bombardments, Sirte was a skeleton of a city – a place without food, water or light; a city without citizens. Its streets were turned into rivers by burst pipes, as fighters battled through waist-high swathes of mud brown water, street by bloody street.

But as the sun rose over the shell of Sirte on Thursday, it was immediately apparent that something had changed.

I had arrived at the rebel position in the western suburb of Zafran in anticipation of another massed assault into District Two – the final pocket where Gaddafi loyalists had been holding out. Rebels from Misurata had told me the day before to be ready early to witness a home-made armoured battering ram, and their few tanks spearhead what they boasted would be a decisive thrust into the remaining bastion of defenders.

Little did we know, at that point, that Gaddafi had also decided that it was time for the endgame.

The embattled leader had been forced to retreat to an area 1000 yards by 500 yards, and was desperately moving from house to house, trying to evade capture.

Seeing the noose tighten to strangulation point, he had ordered his men on Wednesday night to pack a convoy of 75 vehicles in preparation for a move towards Wadi Jarif, 25 miles away.

"We decided to leave Sirte and go to Jarif because it had become unsafe," said Mansour Daou, Gaddafi's cousin and bodyguard. The Colonel, he said, was "tense, but not afraid".

But Gaddafi, like us, was unaware of the chain reaction which he had sparked by making that dash for freedom.

More than 6,000 miles away, deep in the lunar landscape of the Nevada desert, American specialists trained to their computer screens spotted unusual activity at around 7.30am in District Two. From their windowless bunker, lit by constantly flickering computer screens, the analysts directed their unmanned Predator drones to zoom in on the convoy as it picked up speed and headed west. Nato's eyes were suddenly trained on Gaddafi's convoy.

Yet at that moment, I was ignorant of that, and caught up in the midst of a chaotic scene at the crossroads by a scarred television station building, which was the planned launch point for the offensive into District Two.

The battle was taking an unexpected turn. At 8am the air was thick with the crackle of bullets and shots were hitting the street corner – from directions which had been cleared of loyalists for days. In the street beside the TV station – which should have been protected from loyalist marksmen toward the east – fighters were running bent double and crouching in the doorways of burnt-out houses as they tried to assess who was shooting at them.

"The plan has changed. Some loyalists have broken out overnight," one young fighter told me hurriedly.

"They have got around the back of us."

Unknown to us then – and what would not become clear for hours afterwards – was that among those who had broken out a few hundred yards from us was none other than Col Muammar Gaddafi. The confusion I was witnessing was not another small skirmish, but the final chaotic moments of the Libyan despot's rule.

He and his inner circle had tried to punch westward out of the shattered city into open countryside in a column of vehicles.

But it was a gamble that ultimately would not allow him to escape the fate suffered by so many of his opponents during his 42 years of rule.

High above Sirte the heavily-armed American USMQ1 Predator drones, which are piloted by satellite link and can provide surveillance or fire missiles in all weather, day and night, had been circling.

The aircraft, which can remain "on station" for up to 18 hours, were being remotely flown from Creech air force base in Nevada. One of the predator pilots had now received permission to attack the fleeing convoy.

Around 40 miles off the Libyan coast a Nato AWAC early-warning surveillance aircraft, flying over the Mediterranean, took control of the battle and warned two French jets that a loyalist convoy was attempting to leave Sirte.

As the convoy sped west, a Hellfire missile was fired from the Predator and destroyed the first vehicle in the convoy.

By now, the NTC troops had realised that the loyalists were escaping and a small number of lightly armed rebels began to give chase.

To me it seemed like a wild, chaotic situation. But we now know that it had, in fact, been foreseen by the British SAS and their special forces allies, who were advising the NTC forces.

British military sources have told The Sunday Telegraph that small teams of SAS soldiers on the ground in Sirte, armed but under strict orders not to get involved, had warned them throughout the siege to be alert to the fleeing of loyalists.

Assisted by other special forces – in particular the Qataris, with whom the SAS have a long relationship dating back 20 years – the SAS tried to impress on the Libyans the need to cover all escape routes.

But despite the advice, the breakout seems to have taken the rebels on the Zafran front completely by surprise.

In the previous two weeks I had repeatedly seen the militiamen fail to hold forward positions at night as they fell back to their encampments. Again and again loyalists had used cover of darkness to surprise the militiamen and manoeuvre into new firing positions.

Once more their surveillance was lax, and one rebel fighter confessed to me that in the early hours of Thursday they had failed to keep proper watch on the western front and they were surprised by the convoy.

A Gaddafi loyalist, Jibril Abu Shnaf, who had travelled in the convoy and was later captured, told how they took advantage of this lack of co-ordination.

"I was cooking for the other guys, when all of a sudden they came in and said: 'Come on, we're leaving,'" he explained.

"I got in a civilian car and joined the end of the convoy. We tried to escape along the coast road. But we came under heavy fire, so we tried another way."

The second attempt proved successful and the convoy left the demolished houses of Sirte, firing at rebel positions as it sped into the surrounding farmland.

A senior defence source has told The Sunday Telegraph that at this point the SAS urged the NTC leaders to move their troops to exits points across the city and close their stranglehold.

After the Hellfire missile struck its target, the convoy changed direction, possibly hoping to avoid a further strike, before heading west again. It had begun to fracture into several different groups of vehicles.

The French jets were also given permission to join the attack.

By now a group of 20 vehicles in the convoy had reached a point around three miles west of the city. The shattered streets had been left behind, and the convoy had halted next to a walled electricity sub station, in arid farmland dotted with breeze block compounds and trees.

Just then, the French pilot began his bombing run, seconds later releasing two 500lb GBU-12 laser-guided bombs, into the centre of the convoy.

The bombs unleashed massive force. Arriving at the site, a few hours later, their devastating power was clear to see: at least a dozen vehicles were shredded and burned out, while I counted more than 25 bodies, some lying twisted and charred inside the vehicles and others lying in clumps nearby.

The air strike marked the end of any attempt at an ordered retreat and the convoy's remnants scattered.

Mansour Daou, leader of Gaddafi's personal bodyguards, recounted the attack. He said that the survivors had "split into groups and each group went its own way".

The stragglers disappeared into the farmland, some taking refuge in buildings and others continuing to fire on approaching rebels and adding to the confusion.

Col Gaddafi had survived the air strike, but was apparently wounded in the legs. With his companions dead or dispersed, he now had few options.

He and a handful of men, perhaps including the defence minister Abu Bakr Younis, appeared to have made their way 300 yards north from the devastation and taken shelter in a drainage culvert running under a dual carriageway.

Here in concrete pipes just three feet across the final scene would be played out.

Members of the Al Watan revolutionary brigade who had been following the convoy at a distance witnessed the explosion, but at that point still had no idea who was in the vehicles.

Saleem Bakeer, a rebel fighter who said he was among those who came across Gaddafi hiding in the pipes said they had approached on foot.

"One of Gaddafi's men came out waving his rifle in the air and shouting surrender, but as soon as he saw my face he started shooting at me," he said.

"Then I think Gaddafi must have told them to stop. 'My master is here, my master is here', he said, 'Muammar Gaddafi is here and he is wounded'."

"We went in and brought Gaddafi out. He was saying: 'What's wrong? What's wrong? What's going on?'"

The initial astonishment appears to have quickly switched to jubilation, and then rage.

"I don't think that anyone thought he would be there, we all thought that he would be in the south, or maybe across in Niger or Algeria. We were as shocked as he was at first," said Abdullah Hakim Husseini, one of the band of men who found him. "We were so happy when we knew it was him. I thought, 'at last, it's all over'."

Mobile phone footage shows Col Gaddafi alive but weak and bloodied, with blows raining down on him from frenzied fighters. At one point he was hauled onto the bonnet of a pickup truck, then pulled down by his hair. His weighty golden gun, intricately engraved and decorated with the words "The sun will never set on the Al Fattah revolution", was snatched by one of the revolutionaries. His satellite phone was seized, and it was later discovered that he had made one last call to Syria.

Omran el Oweyb, the commander who captured Gaddafi, said that he only managed to stagger ten steps before he fell to the ground.

One rebel was heard screaming in his face: "This is for Misurata, you dog."

Gaddafi – confused, bloodied, stumbling – can be heard to reply, in what could be his last, laughably philosophical words: "Do you know right from wrong?"

What happened in the next minutes is the subject of intense controversy. Sometime in the next hours or minutes he died of a bullet wound to the left temple. The official NTC account says he was caught in crossfire as he was being driven to hospital. "He was already under arrest and he was hit in the crossfire," explained Mahmoud Jalil, the prime minister.

However the ambulance driver who ferried him said Col Gaddafi was already dead when he was loaded into the ambulance, around 500 yards from his point of capture.

One NTC member, who did not want to be named, admitted that this version of events was likely. "They beat him very harshly and then they killed him," he said. "This is a war."

By time I reached the site of his capture, around two hours after he was seized, the bodies of three of his companions still lay at the entrance to the drain.

It was an inglorious end. As I picked through the seafront ruined streets of District Two the following day, there was no sign of a command bunker or fortified compound where he had stayed and directed the defence.

Instead rebels wandering the streets where Col Gaddafi's loyalists had endured a storm of barrage said he had moved from house-to-house and basement to basement. He moved nightly, terrified of surveillance and air strikes from the Nato coalition planes and drones which had supported the rebels since March.

He had good reason for such precautions.

And the drain had already begun to take its place in Libyan history.

"This is the place where the rat Gaddafi was hiding," said one piece of graffiti sprayed onto the concrete.

Fighters flashing raising v-salutes, posed for photos alongside friends they had fought alongside for months.

"I have stopped counting how many friends I have lost. Too, too many," said Mohammad Bashir, a 32-year-old telecoms engineer from Tripoli.

"We never doubted it for a second, you know, though. These freedom fighters cannot be stopped. We were right and he was wrong."
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 23 oktober 2011 @ 15:42:00 #135
340272 Frikandelbroodje
pi_103455729
quote:
Dan was deze fase nooit aangebroken. Dan was Benghazi een soort Gaza geworden en klaar. Honderden doden, nog meer gevangenen en dat was het dan. Een oproer, in tegenstelling tot in Gaza, dat waren gewoon represailles, maar een brede volksopstand van vreedzame burgers zoals in Syri is er nooit geweest.
The fuck? Als ik zo zie wat er in Misrata en Zawiya gebeurde waren ze er niet vanaf gekomen met een ''paar honderd doden''. Je hebt de boel duidelijk niet goed gevolgd. In Libi wordt de volksopstand heel wat breder gedragen dan in Syri. Ik heb honderduizenden zien protesteren in Benghazi, Bayda, Zawiya, Zawura, Misrata, Tobruk en veel meer steden. De enige reden dat de opstand kleiner was in Tripoli kwam omdat het daar een paar dagen later begon en dus beter kon worden neergeslagen.

quote:
Ze moeten het wel zelf doen, omdat de NATO alleen wat lafjes wil bombarderen.
Nee, omdat de Libirs geen grondtroepen wilden. Ze wilden het zelf doen. Een uitstekende oplossing wat mij betreft.

Dus maken de grootste vechtjassen voorlopig de dienst uit. Wat de Libiers willen is volstrekt onduidelijk. Maar ik hou de NATO wel verantwoordelijk. Zij hebben immers besloten tot het verwijderen van Ghadaffi, dan moet er iets beters komen en dat moet dan ook nog zoveel beter zijn om voor het leed van de door de NATO gemaakte burgeroorlog te compenseren.

quote:
Dat heb je in gradaties. Saddam werd een monster, die Noord-Koreaan ook, Ceaucescu ook, Putin, Ghadaffi en die Chinees zijn gewoon schurken. Keihard als je je bek opentrekt, maar als je dat niet doet dan is er ook niet zoveel aan de hand. Hoewel Putin, met zijn slachting in Tjetsjeni.
En daarom hadden de Libirs volgens jou het recht niet om Khadaffi af te zetten? Omdat hij niet zo erg is als een paar anderen? :')
Incelfrikandel
  zondag 23 oktober 2011 @ 16:02:33 #136
93664 waht
Mushir
pi_103456625
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 11:13 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Klopt, maar in Libi viel dat relatief gezien erg mee. Vergeleken bij de familie Saud is de familie Ghadaffi een stel arme sloebers, zeker Ghadaffi zelf.
Nou en? Het was voldoende onrechtvaardig om in opstand te komen.
quote:
[..]

Dat heb je in gradaties. Saddam werd een monster, die Noord-Koreaan ook, Ceaucescu ook, Putin, Ghadaffi en die Chinees zijn gewoon schurken. Keihard als je je bek opentrekt, maar als je dat niet doet dan is er ook niet zoveel aan de hand. Hoewel Putin, met zijn slachting in Tjetsjeni.
Ja, en wat voor conclusie verbind je daaraan?
quote:
[..]

Allah Akbar enzo, met allerlei maagden in het vooruitzicht ligt die dood wat makkelijker.
Het zijn echt niet allemaal islamitische terroristen die voor Allah willen sterven. Sterker nog die zijn er amper. Ze willen enkel een ander land zonder dictatuur.
quote:
[..]

Dan was deze fase nooit aangebroken. Dan was Benghazi een soort Gaza geworden en klaar. Honderden doden, nog meer gevangenen en dat was het dan. Een oproer, in tegenstelling tot in Gaza, dat waren gewoon represailles, maar een brede volksopstand van vreedzame burgers zoals in Syri is er nooit geweest.
Gaza zou het nooit zijn geworden. Kadaffi en Israel zijn een verschil van dag en nacht. Benghazi zou worden gedecimeerd.
quote:
[..]

Ze moeten het wel zelf doen, omdat de NATO alleen wat lafjes wil bombarderen. Dus maken de grootste vechtjassen voorlopig de dienst uit. Wat de Libiers willen is volstrekt onduidelijk. Maar ik hou de NATO wel verantwoordelijk. Zij hebben immers besloten tot het verwijderen van Ghadaffi, dan moet er iets beters komen en dat moet dan ook nog zoveel beter zijn om voor het leed van de door de NATO gemaakte burgeroorlog te compenseren.
De NAVO heeft helemaal niet als eerste besloten Kadaffi te verwijderen. Dat hebben de Libiers gedaan, en dit was niet de eerste keer. De NAVO heeft het lot een handje geholpen. Vanuit de lucht omdat jij anders op je achterste benen stond om te schreeuwen over imperialisme. Je kan het niet beide hebben.
quote:
[..]

De NATO onder andere.
Dat zeg ik.
quote:
[..]

Besloot de NATO.
Besluiten gewelddadige opstandelingen.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  zondag 23 oktober 2011 @ 16:18:17 #137
211196 Weltschmerz
pi_103457277
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 15:42 schreef Frikandelbroodje het volgende:

En daarom hadden de Libirs volgens jou het recht niet om Khadaffi af te zetten? Omdat hij niet zo erg is als een paar anderen? :')
Uiteraard wel, elk volk heeft het recht om zijn eigen regering te bepalen. Alleen had de NATO niet het recht om van een oproer een burgeroorlog te maken vanwege eigenbelangen.

Daarom liegt de NATO ook dat het barst, en is het zo sneu dat de westerse achterban er doodleuk gewoon wr intrapt. Of het nou Reagan is die beweerde dat hij de hele wereld aan het islamfundamentalisme wil onderwerpen, de onverklaarbare bewijsconstructie in die rare Lockerbie-zaak, of de genocide waarvan iedereen plotseling zeker weet dat hij die zou gaan plegen, het gaat er allemaal in als koek terwijl er geen ene reet van klopt. Als er straks iemand beweert dat Iran moet worden aangevallen omdat het massavernietigingswapens heeft liggen dan gelooft iedereen het gewoon weer....

Zo moeilijk is een oproer neerslaan niet als je bereid bent slachtoffers te maken, daar hoef je echt geen enorme massaslachting voor aan te richten. Iran kan het, Israel kan het, Bahrein kan het, Syrie kan het, Egypte kan het, maar bij de dictatuur die wel veel voor zijn bevolking deed moest de NATO ineens ingrijpen. Want die dictator was niet omkoopbaar, en had olie, en was een socialist.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 23 oktober 2011 @ 16:44:35 #138
341900 Atmosphere82
The ground had gone sour Louis
pi_103458340
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 16:18 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Uiteraard wel, elk volk heeft het recht om zijn eigen regering te bepalen. Alleen had de NATO niet het recht om van een oproer een burgeroorlog te maken vanwege eigenbelangen.

Daarom liegt de NATO ook dat het barst, en is het zo sneu dat de westerse achterban er doodleuk gewoon wr intrapt. Of het nou Reagan is die beweerde dat hij de hele wereld aan het islamfundamentalisme wil onderwerpen, de onverklaarbare bewijsconstructie in die rare Lockerbie-zaak, of de genocide waarvan iedereen plotseling zeker weet dat hij die zou gaan plegen, het gaat er allemaal in als koek terwijl er geen ene reet van klopt. Als er straks iemand beweert dat Iran moet worden aangevallen omdat het massavernietigingswapens heeft liggen dan gelooft iedereen het gewoon weer....

Zo moeilijk is een oproer neerslaan niet als je bereid bent slachtoffers te maken, daar hoef je echt geen enorme massaslachting voor aan te richten. Iran kan het, Israel kan het, Bahrein kan het, Syrie kan het, Egypte kan het, maar bij de dictatuur die wel veel voor zijn bevolking deed moest de NATO ineens ingrijpen. Want die dictator was niet omkoopbaar, en had olie, en was een socialist.
Inderdaad, en bij Syri gebeuren deze praktijken waarschijnlijk nog steeds, maar daar
interesseert niemand het.
'Here are the young men, the weight on their shoulders,
Here are the young men, well where have they been?
We knocked on the doors of Hell's darker chamber,
Pushed to the limit, we dragged ourselves in...' ('Decades' van Joy Division)
  zondag 23 oktober 2011 @ 16:45:23 #139
77711 Drifter__
pi_103458372
"You may regret this when it's too late."
Muammar Khadafi - 22 feb 2011

:+
  zondag 23 oktober 2011 @ 17:00:18 #140
340272 Frikandelbroodje
pi_103458939
quote:
Uiteraard wel, elk volk heeft het recht om zijn eigen regering te bepalen. Alleen had de NATO niet het recht om van een oproer een burgeroorlog te maken vanwege eigenbelangen.
Neen, Khadaffi heeft er een burgeroorlog van gemaakt.

quote:
Daarom liegt de NATO ook dat het barst, en is het zo sneu dat de westerse achterban er doodleuk gewoon wr intrapt. Of het nou Reagan is die beweerde dat hij de hele wereld aan het islamfundamentalisme wil onderwerpen, de onverklaarbare bewijsconstructie in die rare Lockerbie-zaak, of de genocide waarvan iedereen plotseling zeker weet dat hij die zou gaan plegen, het gaat er allemaal in als koek terwijl er geen ene reet van klopt. Als er straks iemand beweert dat Iran moet worden aangevallen omdat het massavernietigingswapens heeft liggen dan gelooft iedereen het gewoon weer....
Khadaffi loog meer. Hij steunde verschillende (islamitische) terreurbewegingen openlijk en financieel en streefde naar pan-arabisme en pan-islamisme dus ik vind de beschuldiging van Reagan niet zo vreemd(ookal klopt het niet helemaal). Dat er iets met Lockerbie niet klopt ben ik met je eens maar ik sluit daarom Khadaffi niet automatisch uit. Die dreigende massamoord was er wel degelijk. Niet alleen omdat hij zelf genocides heeft gesteund of laten uitvoeren(ooit gehoord van Islamic Legion?). Kijk maar eens naar wat hij heeft gedaan met oproer in zijn land in bijv 95,96 en 2007 en wat hij al had geflikt in februari. Besides hij zei het zelf op de staatstv. Ik vind het eerder andersom eindelijk heeft de navo iets goeds gedaan.

quote:
Zo moeilijk is een oproer neerslaan niet als je bereid bent slachtoffers te maken, daar hoef je echt geen enorme massaslachting voor aan te richten.
Blijkbaar wel, want de slachting die hij in het begin aanrichtte was niet goed genoeg omdat het een enorm breedgedragen opstand was. En in Syri is de boel nog steeds niet neergeslagen. Daar lukte het in 1982 Hafez ook pas bij een massaslachting.

quote:
Iran kan het, Israel kan het, Bahrein kan het, Syrie kan het, Egypte kan het, maar bij de dictatuur die wel veel voor zijn bevolking deed moest de NATO ineens ingrijpen. Want die dictator was niet omkoopbaar, en had olie, en was een socialist.
Nou en? Dat die kerel zich socialist noemde zegt niks en in de praktijk blijkt dat ook enorme onzin. Die drol was gewoon een tiran. Dat hij zijn bevolking af en toe een bot gaf doet daar niks aan af.

btw iemand de National Liberation aan het kijken in Bengahazi? Die mensenmassa!_O_
http://english.aljazeera.net/watch%5Fnow/

[ Bericht 1% gewijzigd door Frikandelbroodje op 23-10-2011 17:06:43 ]
Incelfrikandel
  zondag 23 oktober 2011 @ 17:16:46 #141
271497 Aloulou
aka Alulu
pi_103459584
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 15:21 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat Ghadaffi heel Benghazi ging uitmoorden is een verzinsel van de NATO
Het was nog niet gebeurd, dat is wat anders.

Neemt niet weg dat gezien Khadafi's [1]heerschappij en [2]karakter hij ondubbelzinnig een groot voorbeeld zou stellen in Benghazi om ervoor te zorgen dat dit soort opstanden "nooit meer zouden gebeuren". Gezien zijn daden in het verleden vallen daarbij makkelijk duizenden slachtoffers, bewust en ter intimidatie. Maakt hij ook geen geheim van hoor en daar deed hij niet luchtig over bewijzen zijn daden in het verleden. Zodoende dat de NATO de opstand een handje heeft geholpen. Buiten dat was de opstand niet beperkt tot Benghazi natuurlijk.

Het feit dat de Libiers blijkbaar de steun van de NATO graag voor lief namen, het overgrote deel van hen Khadafi tot op het bot haat en de NATO anderzijds ook tot de conclusie kwam hen te steunen maakt het 1+1 = 2. Einde verhaal voor Khadafi.

quote:
dat Ghadaffi zijn volk slechter behandelde dan andere dictators en het oliegeld allemaal verkwistte ook.
Khadafi behandelde zijn volk veel slechter dan omringende dictators in de Arabische landen.
En het oliegeld heeft hij weldegelijk verkwist. Kijk eens naar de levensstandaard van Libiers in vergelijking tot Tunesie (dubbel bevolkingsaantal ivt Libie), Algerije en Marokko. Ook veel rebellen gesteund met zijn petrol dollars in o.a. Soedan, Uganda, Tsjaad (toen de coupe werd gepleegd) en de Toeareg's in de woestijn die een eigen staat nastreefden, met (financiele) hulp van Khadafi. Petrol dollars terwijl Libiers naar het armoede Zuid-Tunesie gingen om in publieke ziekenhuizen geworden te holpen omdat dat in Libie helemaal een armoedig zooitje was waar je alleen maar nog zieker van thuis kwam.
Oorlog is de verderzetting van de politiek maar met andere middelen - Clausewitz
  zondag 23 oktober 2011 @ 17:31:31 #142
211196 Weltschmerz
pi_103460180
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 16:02 schreef waht het volgende:
Nou en? Het was voldoende onrechtvaardig om in opstand te komen.
Maar niet voor buitenlandse inmenging.

quote:
Ja, en wat voor conclusie verbind je daaraan?
Dat je dan het VN-verdrag moet opzeggen, de soevereiniteit van staten los moet laten en lekker ouderwets landen met militair geweld mag gaan koloniseren.

quote:
Het zijn echt niet allemaal islamitische terroristen die voor Allah willen sterven. Sterker nog die zijn er amper. Ze willen enkel een ander land zonder dictatuur.
Zonder een allah akbarroepende zelfmoordterrorist die de kazernedeur opblies was er geen gewapende opstand begonnen maar bleef het bij roepende jongeren zonder wapens.

quote:
Gaza zou het nooit zijn geworden.
Had hij geen witte fosfor?

quote:
Kadaffi en Israel zijn een verschil van dag en nacht. Benghazi zou worden gedecimeerd.
Dat verzin je zelf, of erger nog, je praat de afdeling perception management van de NATO maar wat na. Een hardvochtig dictator als Ghadaffi slaat gewoon een opstand neer, en doet daarvoor gewoon wat nodig is en kijkt niet op een lijk meer of minder. Verschrikkelijk op zich, maar zeker niet verschrikkelijker dan ander ondrukkingsgeweld.

quote:
De NAVO heeft helemaal niet als eerste besloten Kadaffi te verwijderen. Dat hebben de Libiers gedaan, en dit was niet de eerste keer.
Net zoas die Bahreini hebben besloten hun emir of wat het dan ook voor titel heeft te verwijderen?

quote:
De NAVO heeft het lot een handje geholpen. Vanuit de lucht omdat jij anders op je achterste benen stond om te schreeuwen over imperialisme. Je kan het niet beide hebben.
Dit is puur imperialisme. En tamelijk cynisch imperialisme, als je er namelijk wel echt wat voor wilt doen in plaats van bombarderen, dan kun je ook zorgen dat negers daar niet nog onveiliger zijn dan de rest van de bevolking.
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 17:00 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Neen, Khadaffi heeft er een burgeroorlog van gemaakt.
Zonder de luchtsteun was het leger bij de oproerlingen aangekomen die dankzij een fundamentalistische zelfmoordterrorist wapens uit een kazern konden halen en dan was er gevochten en had Ghadaffi snel gewonnen. Dankzij de luchtsteun, en de wapensmokkel die eigenlijk niet mocht, werd het oproer sterk genoeg voor een burgeroorlog. Want in een kansloos verzet met de dood of de gevangenis verzekerd hebben alleen de islamfundamentalisten zin, en zelfs die niet zo heel veel.

quote:
Khadaffi loog meer. Hij steunde verschillende (islamitische) terreurbewegingen openlijk en financieel en streefde naar pan-arabisme en pan-islamisme dus ik vind de beschuldiging van Reagan niet zo vreemd(ookal klopt het niet helemaal).
Er klopt geen reet van.

quote:
Dat er iets met Lockerbie niet klopt ben ik met je eens maar ik sluit daarom Khadaffi niet automatisch uit.
Het maakt wel duidelijk dat er iemand hier de bevolking bedondert met leugens.

quote:
Die dreigende massamoord was er wel degelijk. Niet alleen omdat hij zelf genocides heeft gesteund of laten uitvoeren(ooit gehoord van Islamic Legion?). Kijk maar eens naar wat hij heeft gedaan met oproer in zijn land in bijv 95,96 en 2007 en wat hij al had geflikt in februari.
Ik zeg niet dat het een vriendelijk dictator is.
quote:
Besides hij zei het zelf op de staatstv. Ik vind het eerder andersom eindelijk heeft de navo iets goeds gedaan.
Gaan we nou ineens alles geloven wat hij zegt? Die Arabische retoriek is altijd stevig.

quote:
Blijkbaar wel, want de slachting die hij in het begin aanrichtte was niet goed genoeg omdat het een enorm breedgedragen opstand was.
In Benghazi ja, en dankzij de hulp van islamfundamentalisten die in Saudi-Arabi, Israel of zo'n ander fijn land terroristen zouden heten.

quote:
En in Syri is de boel nog steeds niet neergeslagen. Daar lukte het in 1982 Hafez ook pas bij een massaslachting.
Het gaat allicht over lijken, maar bij lange na niet zoveel als deze burgeroorlog.

quote:
Nou en? Dat die kerel zich socialist noemde zegt niks en in de praktijk blijkt dat ook enorme onzin. Die drol was gewoon een tiran. Dat hij zijn bevolking af en toe een bot gaf doet daar niks aan af.
Libi is gewoon een zandbak, heeft niet zo heel veel olie, en is ook nog jaren lang geboycot. Toch is het relatief zeer welvarend en zijn er een aantal goede dingen voor de bevolking gedaan.

Dat hij socialist was, panafrikanist, n niet te koop is juist waarom zijn bewind eraan geloven moest en niet die andere, meestal ergere dictaturen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 23 oktober 2011 @ 17:52:17 #143
93664 waht
Mushir
pi_103461069
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 17:31 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Maar niet voor buitenlandse inmenging.

[..]

Dat je dan het VN-verdrag moet opzeggen, de soevereiniteit van staten los moet laten en lekker ouderwets landen met militair geweld mag gaan koloniseren.
Dictators geven hun soevereiniteit op zodra ze hun volkeren zo behandelen. En nog meer uiteraard als ze activiteiten bezigen die ons niet aanstaan.
quote:
[..]

Zonder een allah akbarroepende zelfmoordterrorist die de kazernedeur opblies was er geen gewapende opstand begonnen maar bleef het bij roepende jongeren zonder wapens.
En zonder die straatverkoper in Tunesie was de Arabische lente niet begonnen.

Zinloze speculatie.
quote:
[..]

Had hij geen witte fosfor?

[..]

Dat verzin je zelf, of erger nog, je praat de afdeling perception management van de NATO maar wat na. Een hardvochtig dictator als Ghadaffi slaat gewoon een opstand neer, en doet daarvoor gewoon wat nodig is en kijkt niet op een lijk meer of minder. Verschrikkelijk op zich, maar zeker niet verschrikkelijker dan ander ondrukkingsgeweld.
Zeker wel. Het zijn de gradaties waar we het eerder over hadden.
quote:
[..]

Net zoas die Bahreini hebben besloten hun emir of wat het dan ook voor titel heeft te verwijderen?
Natuurlijk, dat beslist iedereen voor zichzelf. Dacht je nou echt dat ze naar de NAVO zouden luisteren? Dat is helemaal niet nodig, ze worden als vuil behandeld door despoten en hun kliek.
quote:
[..]

Dit is puur imperialisme. En tamelijk cynisch imperialisme, als je er namelijk wel echt wat voor wilt doen in plaats van bombarderen, dan kun je ook zorgen dat negers daar niet nog onveiliger zijn dan de rest van de bevolking.
Tja, het mag niet te duur worden natuurlijk. We hebben de Afghanen, die het nog slechter hadden, al geholpen.
quote:
[..]

Zonder de luchtsteun was het leger bij de oproerlingen aangekomen die dankzij een fundamentalistische zelfmoordterrorist wapens uit een kazern konden halen en dan was er gevochten en had Ghadaffi snel gewonnen. Dankzij de luchtsteun, en de wapensmokkel die eigenlijk niet mocht, werd het oproer sterk genoeg voor een burgeroorlog. Want in een kansloos verzet met de dood of de gevangenis verzekerd hebben alleen de islamfundamentalisten zin, en zelfs die niet zo heel veel.
En dat zou goed zijn, als Kadaffi nog steeds in het zadel zat?
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  zondag 23 oktober 2011 @ 18:22:02 #144
211196 Weltschmerz
pi_103462289
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 17:52 schreef waht het volgende:

[..]

Dictators geven hun soevereiniteit op zodra ze hun volkeren zo behandelen. En nog meer uiteraard als ze activiteiten bezigen die ons niet aanstaan.
Zo werkt het niet, dat is niet soevereiniteit is. Of je huldigt een uitgangspunt dat onderdrukte bevolking met luchtsteun bevrijd moet worden, en dan is het einde verhaal voor Bahrein, Israel, Saudi-Arabi en is het oorlog met Rusland en China. Of je huldigt het standpunt dat dictaturen (en democratin) uit eigenbelang omver geworpen mogen worden, het eigenlijke Amerikaans standpunt van de laatste halve eeuw zeg maar, en dan is dat een pleidooi voor terugkeer naar het kolonialisme.

quote:
En zonder die straatverkoper in Tunesie was de Arabische lente niet begonnen.

Zinloze speculatie.
Is geen speculatie, zo is het gegaan.

quote:
Zeker wel. Het zijn de gradaties waar we het eerder over hadden.
Van dat gradueel verschil blijft niks over als je de propagandistische verzinsels er buiten laat.

quote:
Natuurlijk, dat beslist iedereen voor zichzelf. Dacht je nou echt dat ze naar de NAVO zouden luisteren? Dat is helemaal niet nodig, ze worden als vuil behandeld door despoten en hun kliek.
De NATO is degene die de oproerlingen kans op succes geeft. Zonder luchtsteun is die er niet, en is het een zinloze opstand.

quote:
En dat zou goed zijn, als Kadaffi nog steeds in het zadel zat?
Waarschijnlijk wel ja. Dat scheelt een heleboel doden. Het is makkelijk om het over "het Libische volk" te hebben, maar dat is een stukje kleiner dan een dik half jaar geleden. En het land is ook stuk, en het westen heeft er al met zijn grijpgrage vingertjes in gezeten vanuit een fantastische onderhandelingspositie. Dat krijg je ook niet meer terug.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 23 oktober 2011 @ 18:51:57 #145
1234 HiZ
Istanbullu
pi_103463380
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 18:56 schreef waht het volgende:

[..]

Ja het is ellende. Serieus, snappen die westerse intellectuelen dan echt niet hoe het langdurig leven onder een regime een volk vormt? Wat dacht ze dan, dat alle Libiers direct zullen vergeten wat hen 42 jaar lang is aangedaan? Als Kadaffi kreeg wat hem logischerwijs toekomt zou hij veel langer gemarteld worden, samen met z'n kliek.

Het zal nog decennia op deze manier doorgaan. Westerse landen zijn over perioden van eeuwen gevormd maar kennelijk moet Libie binnen een week of twee volledig op niveau van ons zitten en dan natuurlijk zonder hulp van buiten, want de NAVO is een imperialistisch middel.
Tja, de gemiddelde westerse pseudo-intellectueel heeft een dermate beperkt referentie-kader dat als iemand zich maar als anti-imperialistisch afficheert (hoeft ie het niet eens echt te zijn) ze er meteen mee weglopen.

Hoeveel 'intellectuelen' hebben niet achter Mao, Castro etc etc aangelopen terwijl het eigen volk onder dat soort 'helden' hun leven niet zeker was?

Ik vind het een klein mirakel dat er geen grootschalige bloedbaden zijn geweest in noord-afrika sinds het ineenstorten van de dictatuur in Tunesi, Egypte en Libi.
  zondag 23 oktober 2011 @ 18:53:34 #146
1234 HiZ
Istanbullu
pi_103463445
Oh, en laat ik het nog maar eens zeggen; olie kopen is vele malen goedkoper dan olie veroveren.
  zondag 23 oktober 2011 @ 19:27:36 #147
21693 RetepV
pi_103464826
quote:
Libi is officieel bevrijd van Moammar Gadhafi. Dat heeft Mustafa Abdul-Jalil, de interimleider van de Nationale Overgangsraad in Libi, zondag gezegd tegen een gehoor van duizenden mensen. Abdul-Jalil zei tevens dat de sharia-wetgeving de 'basis' zal vormen van de nieuwe wetgeving in het land.

"Allah zag toe dat deze revolutie de overwinning behaalde", zei Abdul-Jalil. Hij beloofde dat bestaande wetgeving die in strijd is met de leerstellingen van de islam teniet zal worden gedaan. Nieuwe banken worden opgericht volgens het islamitische bankensysteem, dat het vragen van rente verbiedt, beloofde hij.
Sharia. Ah, dat is die liberale levensstijl, waarmee ze de 21e eeuw vast succesvol in de wereld mee zullen gaan worden.

Ik ben benieuwd hoe de NAVO gaat verklaren hoe het aan de ene kant een sharia land 'bevrijdt' (Afghanistan), en aan de andere kant gewoon een nieuwe helpt creeeren.

Dit heeft iedereen toch wel kunnen zien aankomen? Het land is door Abdul-Jalil in n keer verklaard tot het beloofde land voor alle verweesde Taliban aanhangers uit de hele wereld.
  zondag 23 oktober 2011 @ 19:38:37 #148
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103465395
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 19:27 schreef RetepV het volgende:

[..]

Sharia. Ah, dat is die liberale levensstijl, waarmee ze de 21e eeuw vast succesvol in de wereld mee zullen gaan worden.

Ik ben benieuwd hoe de NAVO gaat verklaren hoe het aan de ene kant een sharia land 'bevrijdt' (Afghanistan), en aan de andere kant gewoon een nieuwe helpt creeeren.

Dit heeft iedereen toch wel kunnen zien aankomen? Het land is door Abdul-Jalil in n keer verklaard tot het beloofde land voor alle verweesde Taliban aanhangers uit de hele wereld.
De Sharia was niet toegepast in Afghanistan. 8)7 Er werd gezegd van wel, maar was niet zo. In Egypte bv wordt het al tientallen jaren toegepast.

Iedereen denkt dat de Sharia automatisch betekend dat iedereen een baard moet laten groeien en dat vrouwen in vuilniszakken moet lopen. Kijk verder dan je neus lang is zou ik zeggen tegen zulke mensen.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  zondag 23 oktober 2011 @ 19:41:01 #149
211196 Weltschmerz
pi_103465528
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 18:53 schreef HiZ het volgende:
Oh, en laat ik het nog maar eens zeggen; olie kopen is vele malen goedkoper dan olie veroveren.
- Als je olie mg kopen. De toegang tot olie is veel meer waard dan 100 dollar per barrel. Als je alleen naar de prijs op een moment kijkt dan is jouw kader wel hl beperk. Zoek eens op 'oliecrisis' bijvoorbeeld, dat is al lang geleden maar daar is best nog wat over te vinden.
- Degenen die de prijs betalen van dit ingrijpen zijn niet dezelfden die er aan gaan verdienen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 23 oktober 2011 @ 19:56:31 #150
241578 Doler12
pi_103466318
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 19:27 schreef RetepV het volgende:

[..]

Sharia. Ah, dat is die liberale levensstijl, waarmee ze de 21e eeuw vast succesvol in de wereld mee zullen gaan worden.

Ik ben benieuwd hoe de NAVO gaat verklaren hoe het aan de ene kant een sharia land 'bevrijdt' (Afghanistan), en aan de andere kant gewoon een nieuwe helpt creeeren.

Dit heeft iedereen toch wel kunnen zien aankomen? Het land is door Abdul-Jalil in n keer verklaard tot het beloofde land voor alle verweesde Taliban aanhangers uit de hele wereld.
Schokkend feit misschien, maar de sharia hadden ze al in Libi en je hebt nog steeds in Afghanistan.
  zondag 23 oktober 2011 @ 20:05:14 #151
92303 paddy
pi_103466790
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 19:38 schreef rakotto het volgende:

[..]

De Sharia was niet toegepast in Afghanistan. 8)7 Er werd gezegd van wel, maar was niet zo. In Egypte bv wordt het al tientallen jaren toegepast.

Iedereen denkt dat de Sharia automatisch betekend dat iedereen een baard moet laten groeien en dat vrouwen in vuilniszakken moet lopen. Kijk verder dan je neus lang is zou ik zeggen tegen zulke mensen.
De sharia kan toegepast worden als vrijwillig verplicht. En dat erfrecht gedeelte is nu ook niet echt rechtvaardig te noemen. De sharia opent misbruik. Of dit nu gaat over het huwelijk of wat dan ook.

Moet ik zeggen dat bij de wet in 1864 vrouwen in Amerika ook nog niet mochten stemmen en de man bij trouwen recht kreeg over bezittingen vrouw en kinderen. Maar die wet was te veranderen. De sharia of welke geloofswet dan ook niet.

Discriminatiekansen zijn er nu verhoogd ondanks dat niet elk gedeelte van die geloofswetten slecht zijn, maar kiezen de mensen zelf voor daar.

Maak me eerder druk om de afslachting die daar heeft plaatsgevonden. Om de mensen die werknemers waren van kadaffi. De volgelingen die per tigtallen zogenaamd allemaal tijdens vuurgevecht om het leven zijn gekomen. Nou ja, we zien wel hoeveel vluchtelingen we door de poorten zullen zien komen :)

[ Bericht 1% gewijzigd door paddy op 23-10-2011 20:10:24 ]
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
  zondag 23 oktober 2011 @ 20:16:59 #152
1234 HiZ
Istanbullu
pi_103467481
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 19:41 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

- Als je olie mg kopen. De toegang tot olie is veel meer waard dan 100 dollar per barrel. Als je alleen naar de prijs op een moment kijkt dan is jouw kader wel hl beperk. Zoek eens op 'oliecrisis' bijvoorbeeld, dat is al lang geleden maar daar is best nog wat over te vinden.
- Degenen die de prijs betalen van dit ingrijpen zijn niet dezelfden die er aan gaan verdienen.
Er is een korte periode geweest dat Nederland's leveranties van olie wat belemmerd werden. Iets wat de feitelijke beschikbaarheid van olie voor Nederland nooit echt heeft benvloed (in weerwil van wat de regering de mensen toen wilde laten geloven met 'gordijnen dicht' en 'autoloze zondagen'. )

Zelfs toen gold dat olie kopen een fractie kost van olie veroveren.
  zondag 23 oktober 2011 @ 20:21:16 #153
211196 Weltschmerz
pi_103467720
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 20:16 schreef HiZ het volgende:

[..]

Er is een korte periode geweest dat Nederland's leveranties van olie wat belemmerd werden. Iets wat de feitelijke beschikbaarheid van olie voor Nederland nooit echt heeft benvloed (in weerwil van wat de regering de mensen toen wilde laten geloven met 'gordijnen dicht' en 'autoloze zondagen'. )

Zelfs toen gold dat olie kopen een fractie kost van olie veroveren.
Misschien moet je dan de VS vertellen dat ze niet hun oorlogsbodems bij de olievoorraden moeten plaatsen, maar hun banken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 23 oktober 2011 @ 20:28:17 #154
93664 waht
Mushir
pi_103468120
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 18:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Zo werkt het niet, dat is niet soevereiniteit is. Of je huldigt een uitgangspunt dat onderdrukte bevolking met luchtsteun bevrijd moet worden, en dan is het einde verhaal voor Bahrein, Israel, Saudi-Arabi en is het oorlog met Rusland en China. Of je huldigt het standpunt dat dictaturen (en democratin) uit eigenbelang omver geworpen mogen worden, het eigenlijke Amerikaans standpunt van de laatste halve eeuw zeg maar, en dan is dat een pleidooi voor terugkeer naar het kolonialisme.
Dat is jouw mening. Nergens blijkt uit dat je een standpunt tot het extreme moet handhaven. Dat zou immers uitermate dom zijn.

Israel behoort vanzelfsprekend niet in dat rijtje maar dat wist je al.
quote:
[..]

Is geen speculatie, zo is het gegaan.
En het is compleet irrelevant. De vonk die iets in gang zet is puur toeval, we kunnen er helemaal niets mee.
quote:
[..]

Van dat gradueel verschil blijft niks over als je de propagandistische verzinsels er buiten laat.
Zeker wel, kwestie van willen zien. Jij hebt je mening al klaar dus die wil ontbreekt.
quote:
[..]

De NATO is degene die de oproerlingen kans op succes geeft. Zonder luchtsteun is die er niet, en is het een zinloze opstand.
En het Libische volk had verder moeten lijden? Net zoals het Syrische volk nu? Je kan niet iedereen helpen dus kan je maar beter niemand helpen is wat jij hier beweert. Ik vind dat compleet irrelevant. Beperkte middelen zijn een feit van het leven. Sommige landen hebben pech, anderen minder pech.

En kom niet aan met prietpraat over een burgeroorlog. Je lijkt niet te beseffen dat leven op je knien erger is. Dat je de NAVO haat moet je zelf weten maar dat betekent niet dat alles wat de NAVO doet per definitie ook in meer ellende resulteert.
quote:
[..]

Waarschijnlijk wel ja. Dat scheelt een heleboel doden. Het is makkelijk om het over "het Libische volk" te hebben, maar dat is een stukje kleiner dan een dik half jaar geleden. En het land is ook stuk, en het westen heeft er al met zijn grijpgrage vingertjes in gezeten vanuit een fantastische onderhandelingspositie. Dat krijg je ook niet meer terug.
Offers maken. Zo gaat dat. En gezien de duur van de dictatuur had het veel en veel erger gekund. Je zou toch denken dat Kadaffi na vier decennia een gedegen veiligheidsapparaat had opgebouwd. Godzijdank echter niet bestand tegen precisiebombardementen en doorzettingsvermogen.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  zondag 23 oktober 2011 @ 20:44:38 #155
340272 Frikandelbroodje
pi_103469123
quote:
Zonder de luchtsteun was het leger bij de oproerlingen aangekomen die dankzij een fundamentalistische zelfmoordterrorist wapens uit een kazern konden halen en dan was er gevochten en had Ghadaffi snel gewonnen.
Dat is pure speculatie. Niks wijst erop dat Mehdi Mohammed Zeyo een moslimfudamentalist was. Volgens zijn familie en kennissen blies hij zich op omdat hij het niet meer aankon te zien dat er jongeren werden afgeslacht. Een te rechtvaardigen daad aangezien de wapens vooral zijn gebruikt als zelfverdediging. Khaddaffi was zelf die oorlog begonnen en hij draagt de gevolgen.

quote:
Dankzij de luchtsteun, en de wapensmokkel die eigenlijk niet mocht, werd het oproer sterk genoeg voor een burgeroorlog. Want in een kansloos verzet met de dood of de gevangenis verzekerd hebben alleen de islamfundamentalisten zin, en zelfs die niet zo heel veel.
Khadaffi gebruikte huurlingen dat mocht eigenlijk ook niet. En zonder had hij de oorlog waarschijnlijk ook niet gewonnen.

quote:
Ik zeg niet dat het een vriendelijk dictator is.
Dat zeg je dus wel.

quote:
Gaan we nou ineens alles geloven wat hij zegt? Die Arabische retoriek is altijd stevig.
Het verschil is, is dat khadaffi in het verleden zijn woorden waarheid liet worden. En nogmaals hij heeft in het verleden genoeg geflikt.

quote:
In Benghazi ja, en dankzij de hulp van islamfundamentalisten die in Saudi-Arabi, Israel of zo'n ander fijn land terroristen zouden heten.
En Tobruk. En Bayda. En Zawiya. En Misrata. etc. In vrijwel alle steden waren enorme vreedzame protesten tegen Khadaffi. Al die mensen terroristen noemen is nergens op gebaseerd.

quote:
Het gaat allicht over lijken, maar bij lange na niet zoveel als deze burgeroorlog.
Ik denk van wel.

quote:
Libi is gewoon een zandbak, heeft niet zo heel veel olie, en is ook nog jaren lang geboycot. Toch is het relatief zeer welvarend en zijn er een aantal goede dingen voor de bevolking gedaan.
Niet veel olie? Dan klopt je eigen theorie niet ;) Libi heeft een van de grootste olievoorraden ter wereld en de grootste van Afrika. Relatief kun je alles goedpraten. Libi heeft enorm veel olie-inkomsten maar toch waren de levensomstandigheden niet veel beter of zelfs slechter dan in omringende landen als Egypte, Tunesi en zelfs Algerije. Het oosten is onder Khadaffi zelfs verarmd. En dan de corruptie. Libi was misschien geen Saoudi-Arabie ofzo maar zo goed als jij het stelt was het allemaal niet geregeld.

quote:
Dat hij socialist was, panafrikanist, n niet te koop is juist waarom zijn bewind eraan geloven moest en niet die andere, meestal ergere dictaturen.
Socialist tussen de oren. Het zal er allemaal best aan hebben bijgedragen maar de grootste handelspartners van Libi waren nog altijd het westen. Maar niet de VS.

heb je ook nog iets te zeggen tegen Aloulou?

[ Bericht 0% gewijzigd door Frikandelbroodje op 23-10-2011 20:51:40 ]
Incelfrikandel
  zondag 23 oktober 2011 @ 21:40:52 #156
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103473374
quote:
'Saif al-Islam Kaddafi wil de strijd voortzetten'

Saif al-Islam Kadhafi wil de strijd in Libi voortzetten. Hij zei dat in een circa n minuut durende rechtstreeks uitgezonden audioboodschap op een Syrische tv-zender. Het was zijn eerste verklaring na de dood van zijn vader donderdag in Sirte, aldus de Arabische nieuwszender al-Arabiya vandaag.

'Ik zeg: loop naar de hel, jullie en de NAVO die achter jullie staat. Dit is ons land, waar wij leven, waar we sterven en waar we de strijd voortzetten', zei de 39-jarige zoon van de wijlen dictator. Hij ontkende dat hij gevangen was genomen of gewond was geraakt bij de slag om Sirte. Waar hij verblijft, is niet bekend.

Overigens zijn er berichten dat de audioboodschap van Saif al-Islam geluid is van een video-opname die eerder werd gemaakt, zo wordt via onder andere twitter gemeld.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 23 oktober 2011 @ 21:58:05 #157
211196 Weltschmerz
pi_103474745
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 20:28 schreef waht het volgende:

[..]

Dat is jouw mening. Nergens blijkt uit dat je een standpunt tot het extreme moet handhaven. Dat zou immers uitermate dom zijn.

Israel behoort vanzelfsprekend niet in dat rijtje maar dat wist je al.
Omdat het een ander volk is, en het propagandazinnetje "he murdered his own people" niet opgaat wanneer het niet het uitverkoren volk betreft?

quote:
En het Libische volk had verder moeten lijden?
Het lijden was er het afgelopen half jaar niet? En is nu allemaa opgehouden? Ik heb best te doen met mensen die onder een dictatuur leven en moeten oppassen met wat ze zeggen, maar dat is nou eenmaal wat kleiner leed dan gebombardeerd en beschoten worden en gemarteld of gedood worden, bijvoorbeeld omdat je een te donkere huidskleur hebt.

quote:
En kom niet aan met prietpraat over een burgeroorlog. Je lijkt niet te beseffen dat leven op je knien erger is. Dat je de NAVO haat moet je zelf weten maar dat betekent niet dat alles wat de NAVO doet per definitie ook in meer ellende resulteert.
Leven op knieen is altijd nog leven, en als je ziet hoe graag mensen in het westen op de knieen gaan, valt dat kennelijk best mee en is het wel erg makkelijk om te zeggen dat je liever je vrijheid van meningsuiting hebt dan een levende familie en een lijf met alle ledematen er nog aan.

quote:
Offers maken. Zo gaat dat. En gezien de duur van de dictatuur had het veel en veel erger gekund. Je zou toch denken dat Kadaffi na vier decennia een gedegen veiligheidsapparaat had opgebouwd. Godzijdank echter niet bestand tegen precisiebombardementen en doorzettingsvermogen.
Zijn leger stelde niet zoveel voor. Het was immers geen Saddam, of Mubarak, of VS-president.

quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 20:44 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Dat is pure speculatie. Niks wijst erop dat Mehdi Mohammed Zeyo een moslimfudamentalist was. Volgens zijn familie en kennissen blies hij zich op omdat hij het niet meer aankon te zien dat er jongeren werden afgeslacht. Een te rechtvaardigen daad aangezien de wapens vooral zijn gebruikt als zelfverdediging. Khaddaffi was zelf die oorlog begonnen en hij draagt de gevolgen.
Het was geen oorlog maar een oproer tot de NATO besloot dat er regime change moest komen, nog los van de vraag of die steun van de NATO er niet al voor die tijd was.

quote:
Khadaffi gebruikte huurlingen dat mocht eigenlijk ook niet. En zonder had hij de oorlog waarschijnlijk ook niet gewonnen.
Van wie niet? De Fransen hebben een heel huurlingenleger. En wie zijn die huurlingen eigenlijk? Ik weet wel dat de donkere Libirs vaak loyaal waren aan Ghadaffi, maar maakt ze dat huurlingen? Je kunt ze geen ongelijk geven trouwens, want de rebellen maakten ze af vanwege hun huidskleur. Wat is er bekend over die huurlingen? Ik heb het alleen maar van horen zeggen, welke harde feiten heb je daarover?

quote:
Dat zeg je dus wel.
Geen begrip van het woord 'dus'.

quote:
Het verschil is, is dat khadaffi in het verleden zijn woorden waarheid liet worden. En nogmaals hij heeft in het verleden genoeg geflikt.
Hij is de enige niet. Nogmaals, het is een dictator.

quote:
En Tobruk. En Bayda. En Zawiya. En Misrata. etc. In vrijwel alle steden waren enorme vreedzame protesten tegen Khadaffi. Al die mensen terroristen noemen is nergens op gebaseerd.
Toen dankzij de NATO het einde van het regime in zicht was gingen er steeds meer meedoen.

quote:
Ik denk van wel.
Dat is altijd makkelijk van uit je veilige leunstoel, het laatste bombardement hier is alweer even geleden, en was ook nog snel afgelopen. Ik geloof niet dat mensen zich willen realiseren wat burgeroorlog is. Dat een groot deel van de Afghaanse bevolking de Taliban prefereerde boven de burgeroorlog van daarvoor stuitte ook al op zoveel onbegrip, misschien moet je eerst zelf een been verliezen of zo voordat het doordringt dat doden en gewonden meer zijn dan een statistiek, en dat er voor elke dode honderen zijn die doodsangst uitstaan.

quote:
Niet veel olie? Dan klopt je eigen theorie niet ;) Libi heeft een van de grootste olievoorraden ter wereld en de grootste van Afrika. Relatief kun je alles goedpraten. Libi heeft enorm veel olie-inkomsten maar toch waren de levensomstandigheden niet veel beter of zelfs slechter dan in omringende landen als Egypte, Tunesi en zelfs Algerije. Het oosten is onder Khadaffi zelfs verarmd. En dan de corruptie. Libi was misschien geen Saoudi-Arabie ofzo maar zo goed als jij het stelt was het allemaal niet geregeld.
Libi heeft een jaar of 15 VN-sancties gehad, die zijn nog niet zo lang geleden opgeheven, voor de rest heeft het land heel weinig en is olie ook wel eens veel minder waard geweest. Libi haalt ook veel korter olie-inkomsten binnen dan bijvoorbeeld Saudi-Arabi. Het is 3 x keer de aardgasbaten van Nederland of zo, meer niet. Daar kan echt niet iedereen van in een Mercedes rijden zoals in oliestaten. Toch is de levensstandaard in Libi heel behoorlijk. Beter dan Nigeria in ieder geval, een olieproducerend land zoals het westen dat graag ziet.

quote:
Socialist tussen de oren. Het zal er allemaal best aan hebben bijgedragen maar de grootste handelspartners van Libi waren nog altijd het westen. Maar niet de VS.
Sinds een paar jaar weer ja. Macht corrumpeert en 40 jaar macht corrumpeert zeker, en zijn zoons hebben lekker met geld gesmeten, maar je moet niet doen alsof hij het land uitzoog zoals de familie Saud of dat soort schurken. Ook was hij gewoon een hard dictator die geen tegenspraak dulde, maar ook daarin zijn er veel ergere, die ongemoeid worden gelaten. Natuurlijk is hij ook gek, want elke dictator wordt gek. Maar zijn onberekenbaarheid maakt hem niet tot mad dog, hij is onberekenbaar voor het westen omdat hij grotere ambities had dan zo rijk mogelijk worden, en hij was dus niet omkoopbaar.

Een dictator die gewoon alleen maar zoveel mogelijk geld voor zichzelf wil, daar kan het westen wel wat mee. Die is wel berekenbaar.

quote:
heb je ook nog iets te zeggen tegen Aloulou?
Hallo Aloulou.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 23 oktober 2011 @ 22:08:52 #158
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103475684
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 21:58 schreef Weltschmerz het volgende:


Leven op knieen is altijd nog leven, en als je ziet hoe graag mensen in het westen op de knieen gaan, valt dat kennelijk best mee
Kennelijk niet.

Demonstraties VS #3: Wanneer valt 'the wall'?
Occupy Nederland 15Oct #4
Demonstraties in Europa: Engeland. nr2
Demonstraties in Europa: Griekenland. #2
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 24 oktober 2011 @ 00:16:06 #159
93664 waht
Mushir
pi_103482897
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 21:58 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Omdat het een ander volk is, en het propagandazinnetje "he murdered his own people" niet opgaat wanneer het niet het uitverkoren volk betreft?
Nee, gewoon een optelsom van intenties, misdaden en mate van rechtvaardigheid.
quote:
[..]

Het lijden was er het afgelopen half jaar niet? En is nu allemaa opgehouden? Ik heb best te doen met mensen die onder een dictatuur leven en moeten oppassen met wat ze zeggen, maar dat is nou eenmaal wat kleiner leed dan gebombardeerd en beschoten worden en gemarteld of gedood worden, bijvoorbeeld omdat je een te donkere huidskleur hebt.
Dat is een waardeloze instelling, je zal altijd iets op moeten offeren voor verandering. Wat het Libische volk decennia heeft geleden overschaduwd overigens alles wat het afgelopen half jaar is gebeurd.
quote:
[..]

Leven op knieen is altijd nog leven, en als je ziet hoe graag mensen in het westen op de knieen gaan, valt dat kennelijk best mee en is het wel erg makkelijk om te zeggen dat je liever je vrijheid van meningsuiting hebt dan een levende familie en een lijf met alle ledematen er nog aan.
Mogelijk, maar dit soort mogelijkheden zijn zeldzaam dus ben je als volk of individu dom om daar niets mee te doen.
quote:
[..]

Zijn leger stelde niet zoveel voor. Het was immers geen Saddam, of Mubarak, of VS-president.
Het leger van Saddam was de laatste keer vrijwel niets omdat het die keer daarvoor al was verslagen.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  maandag 24 oktober 2011 @ 01:50:42 #160
1234 HiZ
Istanbullu
pi_103485076
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 20:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Misschien moet je dan de VS vertellen dat ze niet hun oorlogsbodems bij de olievoorraden moeten plaatsen, maar hun banken.
Ah geweldig, niet alleen weet je niks over de oliecrisis, maar de hele Koude Oorlog is ook helemaal aan je voorbij gegaan. Net zoals de Iraanse revolutie kennelijk.
  Moderator maandag 24 oktober 2011 @ 14:30:28 #161
8781 crew  Frutsel
pi_103496995
quote:
Onderzoek naar dood Khadafi aanhangers
De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) maakt zich zorgen over geweld tegen aanhangers van oud- dictator Kadhafi. De organisatie wil dat er een onderzoek komt naar de dood van 53 Kadhafi-aanhangers in de stad Sirte.

Volgens een onderzoeker van HRW waren de armen van de 53 aanhangers op hun rug vastgebonden toen ze werden gedood. Hun lichamen werden na de val van Sirte in een verlaten hotel gevonden.
  maandag 24 oktober 2011 @ 15:28:04 #162
340272 Frikandelbroodje
pi_103499342
quote:
Het was geen oorlog maar een oproer tot de NATO besloot dat er regime change moest komen, nog los van de vraag of die steun van de NATO er niet al voor die tijd was.
Ik denk dat je de beelden van februari bent vergeten. In bijna het hele land vond een volksopstand plaats. De nato had niet hoeven besluiten tot regime change, Khadaffi wildde doorgaan met het afslachten van zijn eigen bevolking.

quote:
Van wie niet? De Fransen hebben een heel huurlingenleger. En wie zijn die huurlingen eigenlijk? Ik weet wel dat de donkere Libirs vaak loyaal waren aan Ghadaffi, maar maakt ze dat huurlingen? Je kunt ze geen ongelijk geven trouwens, want de rebellen maakten ze af vanwege hun huidskleur. Wat is er bekend over die huurlingen? Ik heb het alleen maar van horen zeggen, welke harde feiten heb je daarover?
ik bedoel dus dat niet alleen Khadaffi stoute dingen deed toen hij een volsopstand probeerde neer te slaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Libyan_civil_war#Mercenaries

Goed verslag, met bronnen, over de mercenaries die Khadaffi heeft gebruikt. Hij haalde ze niet alleen uit Afrika trouwens ook uit bijv Europa.

quote:
Je kunt ze geen ongelijk geven trouwens, want de rebellen maakten ze af vanwege hun huidskleur.
En welke harde feiten heb je hier over? Ik weet dat de Libirs negers oppakken omdat Khadaffi die mensen veel tegen hen gebruikte. Maar het beeld wat jij schept van massale razzia's lijkt me net zo moeilijk te bewijzen als die berichten over bijvoorbeeld massaverkrachtingen. Overigens heb ik genoeg zwarten zien rondlopen in Tripoli en Benghazi gisteren. Alweer vrijgelaten?

quote:
Geen begrip van het woord 'dus'.
Je komt aan met sprookjes zoals 'relatieve welvaart'.

quote:
Hij is de enige niet. Nogmaals, het is een dictator.
Dat bedoel ik.

quote:
Toen dankzij de NATO het einde van het regime in zicht was gingen er steeds meer meedoen.
Klopt maar vanaf het begin was er meer dan genoeg support. Mensen waren niet meer bang.

quote:
Dat is altijd makkelijk van uit je veilige leunstoel,
Dictatuur ook.

quote:
het laatste bombardement hier is alweer even geleden, en was ook nog snel afgelopen. Ik geloof niet dat mensen zich willen realiseren wat burgeroorlog is. Dat een groot deel van de Afghaanse bevolking de Taliban prefereerde boven de burgeroorlog van daarvoor stuitte ook al op zoveel onbegrip, misschien moet je eerst zelf een been verliezen of zo voordat het doordringt dat doden en gewonden meer zijn dan een statistiek, en dat er voor elke dode honderen zijn die doodsangst uitstaan.
Het verschil is nog altijd dat Khadaffi die burgeroorlog startte en de mensen hem net zo lief weg wilden.

quote:
Libi heeft een jaar of 15 VN-sancties gehad, die zijn nog niet zo lang geleden opgeheven
voor de rest heeft het land heel weinig en is olie ook wel eens veel minder waard geweest. Libi haalt ook veel korter olie-inkomsten binnen dan bijvoorbeeld Saudi-Arabi. Het is 3 x keer de aardgasbaten van Nederland of zo, meer niet.Daar kan echt niet iedereen van in een Mercedes rijden zoals in oliestaten. Toch is de levensstandaard in Libi heel behoorlijk. Beter dan Nigeria in ieder geval, een olieproducerend land zoals het westen dat graag ziet.
Nou en? Libi was onder Khadaffi volledig afhankelijk van olie-inkomsten. Khadaffi haalde letterlijk miljarden binnen dat de familie Saud zogenaamd nog erger is doet daar niks aan af. Het land heeft enorme potentie met bijvoorbeeld toerisme wat altijd door khadaffi is gesaboteerd. Terwijl Khadaffi geld aan het verkwisten was aan rebellen, terroristen en dictaturen in Joegoslavi, Soedan, Uganda etc ontwikkelde de het land zelf zich niet of nauwelijks beter dan omringende landen als Tunesi, Egypte en Algerije. Terwijl ze allemaal wel veel meer inwoners hebben, minder olie en de laatste heeft 10 jaar burgeroorlog achter de rug. Nou, geweldig.

quote:
Sinds een paar jaar weer ja. Macht corrumpeert en 40 jaar macht corrumpeert zeker, en zijn zoons hebben lekker met geld gesmeten, maar je moet niet doen alsof hij het land uitzoog zoals de familie Saud of dat soort schurken.
Hij zoog het land ietsje minder uit bedoel je.

quote:
Ook was hij gewoon een hard dictator die geen tegenspraak dulde, maar ook daarin zijn er veel ergere, die ongemoeid worden gelaten. Natuurlijk is hij ook gek, want elke dictator wordt gek. Maar zijn onberekenbaarheid maakt hem niet tot mad dog, hij is onberekenbaar voor het westen omdat hij grotere ambities had dan zo rijk mogelijk worden, en hij was dus niet omkoopbaar.
Nogmaals. Omdat er ergere dictaturen zijn vind ik geen enkel excuus dat Khadaffi zou mogen blijven zitten. Khadaffi was niet alleen onberekenbaar voor het westen maar ook voor zijn eigen volk en anderen die hij liet terroriseren.

quote:
Hallo Aloulou.
Ik had het over zijn post op de vorige pagina schat ;)
Incelfrikandel
  maandag 24 oktober 2011 @ 20:46:31 #163
341900 Atmosphere82
The ground had gone sour Louis
pi_103514555
Ik moest bijna huilen toen Kadaffi werd vermoord... :{

Ik ga gotver zijn boeken bestellen op internet en compleet kapot lezen als eerbetoon aan hem! :(
'Here are the young men, the weight on their shoulders,
Here are the young men, well where have they been?
We knocked on the doors of Hell's darker chamber,
Pushed to the limit, we dragged ourselves in...' ('Decades' van Joy Division)
  Moderator dinsdag 25 oktober 2011 @ 10:09:21 #164
8781 crew  Frutsel
pi_103533912
quote:
100 doden bij explosie in brandstofsdepot Sirte
SIRTE (ANP) - Zeker 100 mensen zijn gedood door een explosie van een brandstofdepot in de Libische stad Sirte. Dat heeft een militaire commandant van de Nationale Overgangsraad van Libi (NTC) dinsdag gezegd. Circa 50 personen raakten gewond.

,,Er was een enorme explosie en een grote brand'', zei commandant Leith Mohammed. De ontploffing had plaats in de nacht van maandag op dinsdag. Over de oorzaak liet Mohammed zich niet uit.

De nieuwe machthebbers veroverden Sirte vorige week op de oud-dictator Muammar Kaddafi.
de wraak van khadaffi is begonnen :{
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 10:14:14 #165
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_103534019
Boem ! ik las het ook net, ben benieuwd wat hij nog meer voor verrassingen in petto heeft. :D
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 10:53:14 #166
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103535007
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 20:05 schreef paddy het volgende:

[..]

De sharia kan toegepast worden als vrijwillig verplicht. En dat erfrecht gedeelte is nu ook niet echt rechtvaardig te noemen. De sharia opent misbruik. Of dit nu gaat over het huwelijk of wat dan ook.

Moet ik zeggen dat bij de wet in 1864 vrouwen in Amerika ook nog niet mochten stemmen en de man bij trouwen recht kreeg over bezittingen vrouw en kinderen. Maar die wet was te veranderen. De sharia of welke geloofswet dan ook niet.

Discriminatiekansen zijn er nu verhoogd ondanks dat niet elk gedeelte van die geloofswetten slecht zijn, maar kiezen de mensen zelf voor daar.

Maak me eerder druk om de afslachting die daar heeft plaatsgevonden. Om de mensen die werknemers waren van kadaffi. De volgelingen die per tigtallen zogenaamd allemaal tijdens vuurgevecht om het leven zijn gekomen. Nou ja, we zien wel hoeveel vluchtelingen we door de poorten zullen zien komen :)
Wat bedoel je met het opent misbruik?
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 10:53:55 #167
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103535026
quote:
6s.gif Op dinsdag 25 oktober 2011 10:09 schreef Frutsel het volgende:

[..]

de wraak van khadaffi is begonnen :{
Op AJA zeiden ze iets over dat mensen benzine wouden gaan stelen ofzo en dat het mis ging. :')
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 11:12:53 #168
108676 Aether
pi_103535482
Daar staat ie dan, de Nederlandse heli in Libi
Eind februari mislukte een Nederlandse evacuatie van een Nederlandse ingenieur in Libi. Daarbij vielen drie militairen en een Nederlandse legerhelikopter in handen van Libi. De drie militairen kwamen na twaalf dagen vrij, maar de helikopter bleef achter.


RTL-verslaggever Rick Konijnenbelt speurde de Lynx-helikopter op, maar er is weinig meer van over. De wieken van de helikopter draaien nog wel, maar dan alleen met de hand.

Toch wil Nederland de helikopter wel terug, zegt een woordvoerder van het ministerie van Defensie tegen RTL Nieuws.

“We zullen in overleg treden met het huidige regime in Libi om te kijken of we hem terug kunnen halen. De Lynx-helikopter is van ons en hij hoort daar niet op een strand te staan. Hoe de helikopter terug moet komen, is nog niet bekend en daarom de kosten van de repatriring ook nog niet.”
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 11:53:59 #169
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103536777
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2011 11:12 schreef Aether het volgende:
Daar staat ie dan, de Nederlandse heli in Libi
Eind februari mislukte een Nederlandse evacuatie van een Nederlandse ingenieur in Libi. Daarbij vielen drie militairen en een Nederlandse legerhelikopter in handen van Libi. De drie militairen kwamen na twaalf dagen vrij, maar de helikopter bleef achter.


RTL-verslaggever Rick Konijnenbelt speurde de Lynx-helikopter op, maar er is weinig meer van over. De wieken van de helikopter draaien nog wel, maar dan alleen met de hand.

Toch wil Nederland de helikopter wel terug, zegt een woordvoerder van het ministerie van Defensie tegen RTL Nieuws.

“We zullen in overleg treden met het huidige regime in Libi om te kijken of we hem terug kunnen halen. De Lynx-helikopter is van ons en hij hoort daar niet op een strand te staan. Hoe de helikopter terug moet komen, is nog niet bekend en daarom de kosten van de repatriring ook nog niet.”
Waar je als land jezelf mee bezig kunt houden. :')
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 12:19:54 #170
128271 Slayage
INFP
pi_103537557
quote:
6s.gif Op dinsdag 25 oktober 2011 10:09 schreef Frutsel het volgende:

[..]

de wraak van khadaffi is begonnen :{
volgens mij wordt kadaffi as we speak door wormpjes en wat niet allemaal opgepeuzeld in de woestijn
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 12:27:45 #171
211196 Weltschmerz
pi_103537777
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 15:28 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik denk dat je de beelden van februari bent vergeten. In bijna het hele land vond een volksopstand plaats. De nato had niet hoeven besluiten tot regime change, Khadaffi wildde doorgaan met het afslachten van zijn eigen bevolking.
"He murdered his own people" och, och, och. Ga je jezelf nou ook niet eens achter de oren krabben als die propaganda uit de Irak-oorlog letterlijk wordt herhaald? Zelfs massavernietigingswapens werden er weer bijgehaald, soms vraag ik me echt af of ik een van de zeldzamen ben met een geheugen dat langer dan een paar maand terug kan.

De berichten over grote opstanden in Libi waren er al terwijl niemand met een camera die opstanden wist te filmen, anders dan wat hele vage shots van wat scheeuwende jongeren. Als dat in Amsterdam-West gebeurt kijkt niemand ervan op. Pas toen het Westen zich ging roeren en duidelijk hintte op ingrijpen kwamen er meer beelden van meer oproertjes.

quote:
ik bedoel dus dat niet alleen Khadaffi stoute dingen deed toen hij een volsopstand probeerde neer te slaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Libyan_civil_war#Mercenaries

Goed verslag, met bronnen, over de mercenaries die Khadaffi heeft gebruikt. Hij haalde ze niet alleen uit Afrika trouwens ook uit bijv Europa.
Heb je de bronnen ook gelezen? De man van de Indiase ambassade die het gezegd zou hebben wordt nergens geciteerd, het artikel is tendentieus, en de andere bronnen vertellen wel het hele verhaal, namelijk van de donkere immigranten die al tientallen jaren in Libi wonen, werken en in het leger zitten.

Het is ook zo'n belegen oorlogspropaganda. Mensen bang maken
met een dehumaniseerde vijand. Gewoon het leger is niet afschrikwekkend genoeg, of het moet weer een ongekend wrede en goed getrainde elitegarde zijn, of donkere (bwah, eng!) huurlingen uit even donker Afrika, en we weten allemaal hoe ze daar tekeer kunnen gaan.

quote:
En welke harde feiten heb je hier over? Ik weet dat de Libirs negers oppakken omdat Khadaffi die mensen veel tegen hen gebruikte. Maar het beeld wat jij schept van massale razzia's lijkt me net zo moeilijk te bewijzen als die berichten over bijvoorbeeld massaverkrachtingen. Overigens heb ik genoeg zwarten zien rondlopen in Tripoli en Benghazi gisteren. Alweer vrijgelaten?
De bronnen daarover lijken mij een stukje betrouwbaarder en gedetailleerder dan die over huurlingenlegers.

quote:
Je komt aan met sprookjes zoals 'relatieve welvaart'.
Relatief is toch niet zo'n heel moeilijk woord? Gerelateerd aan omliggende landen en landen met vergelijkbare natuurlijke hulpbronnen en natuurlijke belemmeringen.

quote:
Dat bedoel ik.
Prima, maar dan is het onzin om van de ene dictator te doen alsof hij het absolute kwaad is, en de ander in het zadel te houden.

quote:
Klopt maar vanaf het begin was er meer dan genoeg support. Mensen waren niet meer bang.
De NATO kwam immers helpen.

quote:
Dictatuur ook.
De keuze maken je mond te houden en het regime niet uit te dagen is nou eenmaal wat makkelijker gemaakt dan de keuze om geen bom op je dak te krijgen.

quote:
Het verschil is nog altijd dat Khadaffi die burgeroorlog startte en de mensen hem net zo lief weg wilden.
Nee, het was zijn keuze een oproer te onderdrukken, daar is het een dictator voor. Dat het een burgeroorlog werd kwam door het NATO-ingrijpen.

quote:
Nou en? Libi was onder Khadaffi volledig afhankelijk van olie-inkomsten. Khadaffi haalde letterlijk miljarden binnen dat de familie Saud zogenaamd nog erger is doet daar niks aan af. Het land heeft enorme potentie met bijvoorbeeld toerisme wat altijd door khadaffi is gesaboteerd. Terwijl Khadaffi geld aan het verkwisten was aan rebellen, terroristen en dictaturen in Joegoslavi, Soedan, Uganda etc ontwikkelde de het land zelf zich niet of nauwelijks beter dan omringende landen als Tunesi, Egypte en Algerije. Terwijl ze allemaal wel veel meer inwoners hebben, minder olie en de laatste heeft 10 jaar burgeroorlog achter de rug. Nou, geweldig.
Libie staat er toch een stuk beter op dan Nigeria, een olieproducerend land zoals het Westen dat graag ziet. Het panafrikaanse project van Ghadaffi was nog niet geslaagd maar had de Libiers best veel op kunnen leveren. Vergeet niet dat zijn steun aan het ANC wel heel belangrijk is geweest voor de afschaffing van de apartheid. Dat kun je natuurlijk ook verspilling noemen.

quote:
Hij zoog het land ietsje minder uit bedoel je.
Er bleef wel eens wat aan de strijkstok hangen.

quote:
Nogmaals. Omdat er ergere dictaturen zijn vind ik geen enkel excuus dat Khadaffi zou mogen blijven zitten. Khadaffi was niet alleen onberekenbaar voor het westen maar ook voor zijn eigen volk en anderen die hij liet terroriseren.
Dat doet er niet af dat die hele Arabische lente eigenlijk alleen maar als resultaat heeft dat de oliestaat met de niet omkoopbare leider nu wel in handen is van mensen die te koop zijn en koloniaal uitgezogen kan worden. Van de rest is niks terechtgekomen omdat die zelfde NATO-landen daar de dictators in het zadel houden.

quote:
Ik had het over zijn post op de vorige pagina schat ;)
Er stond volgens mij niks in waar ik al niet wat over gezegd had.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 12:35:02 #172
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_103538001
Wat NAVO niet wil dat je ziet !




[ Bericht 3% gewijzigd door francorex op 25-10-2011 12:42:06 ]
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 25 oktober 2011 @ 12:56:41 #173
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_103538685
'Kaddafi begraven op geheime plek'

De Libische oud-leider Muammar Kaddafi is dinsdag op een onbekende locatie begraven. Dat heeft de Arabische zender al-Jazeera gemeld. Al-Jazeera baseert zich op een bron binnen de regerende Nationale Overgangsraad in Libi (NTC).

De lichamen van Kaddafi, zijn zoon Mutassim en de oud-minister van Defensie, Abu Bakr Younes, waren maandag in Misurata uit een koelcel gehaald en overgebracht naar een onbekende plaats, aldus een tv-ploeg van persbureau Reuters ter plaatse. Het trio lag daar sinds hun dood afgelopen donderdag. De lichamen waren in staat van ontbinding en waren daarom sinds maandagmiddag niet meer toegankelijk voor publiek.

Het is niet bekend of Mutassim en de oud-bewindsman gelijk met Kaddafi zijn begraven.

De NTC heeft een commissie ingesteld die onderzoek moet doen naar de dood van de vorige week omgekomen dictator. De dood van Kaddafi leidde internationaal tot vragen en kritiek. De voormalige sterke man die bijna 42 jaar regeerde met harde hand, kwam vorige week donderdag in zijn thuisbasis Sirte onder nog niet opgehelderde omstandigheden om.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator dinsdag 25 oktober 2011 @ 13:16:41 #174
8781 crew  Frutsel
pi_103539325
Is er nou iets duidelijk over Saif? Is ie nou dood, gevangen of gevlucht?
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 14:01:55 #175
279702 H.FR
pi_103541134
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 19:27 schreef RetepV het volgende:

[..]

Sharia. Ah, dat is die liberale levensstijl, waarmee ze de 21e eeuw vast succesvol in de wereld mee zullen gaan worden.

Ik ben benieuwd hoe de NAVO gaat verklaren hoe het aan de ene kant een sharia land 'bevrijdt' (Afghanistan), en aan de andere kant gewoon een nieuwe helpt creeeren.

Dit heeft iedereen toch wel kunnen zien aankomen? Het land is door Abdul-Jalil in n keer verklaard tot het beloofde land voor alle verweesde Taliban aanhangers uit de hele wereld.
Tja, dat heb ik al vanaf het begin gezegd. Ik denk dat Libie er over 5 jaar slechter voor staat dan 1 jaar geleden. In ieder geval op humanitair gebied.

Hebben de plaatselijke terroristen in ieder geval wel weer huis en haard, dat is dan wel weer fijn :')
Het kan geen kwaad af en toe je mond te houden, zelfs al weet je waarover je het hebt
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 15:54:09 #176
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103544886
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2011 13:16 schreef Frutsel het volgende:
Is er nou iets duidelijk over Saif? Is ie nou dood, gevangen of gevlucht?
Audio boodschap van Saif na de dood van zijn vader.


Iets over dat de oorlog nog aan de gang is en dat het niet afgelopen is. Uitgezonden via een Syrische zender.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 16:35:50 #177
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_103546532
Dat ze een geweer in de anus van een dode Kadaffi duwen is toch wel een dieptepunt hoor :{
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 16:54:27 #178
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103547242
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2011 14:01 schreef H.FR het volgende:

[..]

Tja, dat heb ik al vanaf het begin gezegd. Ik denk dat Libie er over 5 jaar slechter voor staat dan 1 jaar geleden. In ieder geval op humanitair gebied.

Hebben de plaatselijke terroristen in ieder geval wel weer huis en haard, dat is dan wel weer fijn :')
Tja, dat krijg je met dictaturen (die vallen).
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 17:11:17 #179
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103547865
quote:
Brief Kaddafi: Berlusconi, stop de bombardementen

De verdreven Libische dictator Muammar Kaddafi schreef de Italiaanse premier Berlusconi in augustus een brief waarin hij vroeg de bombardementen op zijn land te stoppen. Het Franse weekblad Paris Match heeft de brief gepubliceerd.


'Beste Silvio', begon Kaddafi zijn brief, 'ik schrijf je deze brief omdat een aantal van jouw burgers hier zijn gearriveerd om ons in deze moeilijke strijd te steunen'. Kaddafi beschrijft zijn teleurstelling: 'Ik ben verbaasd door de houding van een man waarmee ik een vriendschapsverdrag sloot ten gunste van onze volkeren. Ik had op zijn minst van je verwacht dat je een poging had gedaan om te bemiddelen, voorat je deze oorlog zou steunen'.

Afstand
Kaddafi vervolgt: 'Ik beschuldig je nergens van, want ik weet ook wel dat jij en het Italiaanse volk geen voorstanders zijn van deze actie. Maar ik denk dat je er nog steeds afstand van kunt nemen om de belangen van onze volkeren te dienen. Stop de bombardementen die onze Libische broeders en onze kinderen doden. Praat met je vrienden en bondgenoten om deze agressie tegen mijn land te staken. Ik hoop dat de almachtige God je begeleidt op de weg naar rechtvaardigheid.'

Vrouwelijk schoon
De brief, zo meldt Paris Match, werd begin augustus in Rome afgeleverd door een bevriend stel van Kaddafi, dat een uitzendbureau voor 'gastvrouwen' in Itali runt. Dit bureau zorgde bij de bezoeken van Kaddafi aan Itali steeds voor voldoende vrouwelijk schoon om samen met de leiders hun vriendschap te vieren. Deze dames vergezelden de leiders ook bij het tekenen van het vriendschapsverdrag in Benghazi in 2008, waarmee de koloniale geschillen tot het verleden moesten gaan behoren.

Berlusconi verontschuldigde zich destijds voor de misdaden die gedurende het koloniale regime in Libi gepleegd zijn, en beloofde de komende 20 jaar 5 miljard euro 'schadevergoeding' aan Libi te betalen. Kaddafi op zijn beurt zou er alles aan doen om de stroom Libische vluchtelingen naar het Italiaanse eiland Lampedusa in te dammen. De twee leiders maakten tevens afspraken over olie, gas en het leger. Ook als mediamagnaten deden Berlusconi en Kaddafi zaken met elkaar.

Roem
'Sic transit gloria mundi', waren de woorden van Berlusconi toen hem de dood van Kaddafi ter ore kwam. Oftewel, 'zo vergaat 's werelds roem' in het Latijn. De Italiaanse president bekende enkele maanden geleden aan de buitenlandse pers dat hij op het punt van aftreden stond, toen Itali haar steun gaf aan de beslissing van de NAVO om de Libische opstandelingen militair te steunen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 19:47:19 #180
341900 Atmosphere82
The ground had gone sour Louis
pi_103553921
Berlusconi is een halfcriminele onloyale oetlul die gewoon zijn rotsmoel moet
houden, misselijkmakende pestvent! :(

Eerst net als als al die anderen de handen schudden met Kadaffi, en hem dan nu
op zo'n manier neerhalen. Berlusconi, fak jou! :r
'Here are the young men, the weight on their shoulders,
Here are the young men, well where have they been?
We knocked on the doors of Hell's darker chamber,
Pushed to the limit, we dragged ourselves in...' ('Decades' van Joy Division)
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 19:55:29 #181
211196 Weltschmerz
pi_103554320
quote:
Ik las wel meer over verdwijnende youtube-filmpjes. Maar die site kwam niet heel betrouwbaar over. Is daar iets meer over bekend?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 19:59:07 #182
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_103554477
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2011 12:27 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

soms vraag ik me echt af of ik een van de zeldzamen ben met een geheugen dat langer dan een paar maand terug kan.

Dat gevoel heb ik ook z vaak. Bizar hoe gemakkelijk het is om leugens van 1,5 jaar oud te recyclen. Ik kon dan ook heel veel herkennen in Orwells 1984.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 01:27:47 #183
291145 MakkieR
pi_103568683
Het is voor mij onbegrijpelijk dat Dictators niet meer bescherming krijgen van westerse landen.
Als je het mij vraagt lok je met dit soort linch praktijken alleen maar meer geweld uit en geef je een slecht signaal uit naar andere dictatoren die een uitweg zoeken. Dat was dus ook precies het probleem met khadaffi.
Hij wist dat vluchten geen zin had en ging dus tot het uiterste om niet gepakt te worden, met zoveel doden als gevolg.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 02:29:39 #184
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103569300
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 01:27 schreef MakkieR het volgende:
Het is voor mij onbegrijpelijk dat Dictators niet meer bescherming krijgen van westerse landen.
De oppositie is te groot.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  † In Memoriam † woensdag 26 oktober 2011 @ 02:53:41 #185
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_103569459
quote:
The Return of Barbarism

“We came, we saw, he died,” babbled our notoriously bloodthirsty Secretary of State as news of Moammar Gadhafi’s grisly murder hit the headlines. Throwing her arms up in a gesture of mock-triumph, she averred – perhaps sarcastically – that she was “sure” her recent visit to Tripoli had something to do with the Libyan dictator’s death.

It’s hard to imagine a more inappropriate response to the revolting scene of Gadhafi’s last moments, as captured on video: beaten and bloody, propped up on the hood of a jeep and paraded through the streets of Sirte by screeching rampaging savages, these scenes elicited revulsion even from some pro-rebel Libyans.
Dat zijn dan wereldleiders.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 07:24:13 #186
271497 Aloulou
aka Alulu
pi_103569901
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 01:27 schreef MakkieR het volgende:
Hij wist dat vluchten geen zin had en ging dus tot het uiterste om niet gepakt te worden, met zoveel doden als gevolg.
Onzin. Khadafi wilde zelf nooit vluchten, en zei dan ook duidelijk dat hij zou blijven en indien nodig sterven als 'martelaar'. Dat laatste is hem gelukt. Hij blij en Libiers ook blij.
Maar hij heeft verscheidene ultimatums gehad zowel van de NAVO als zijn eigen volk, in het begin stadium. zelfs toen al bekend was dat hij indien gepakt in Den Haag zou belanden was duidelijk dat hem bevriende landen open stonden hem asiel te verlenen. Denk aan tsjaad en niger. Maar ook Venezuela en Zimbabwe. En zelfs een redelijke democratie als Zuid Afrika heeft geprobeerd te onderhandelen om hem daar naartoe te laten gaan dat er een andere uitweg mogelijk zou zijn dan slechts een tien maanden lange burgeroorlog.

Als je Khadafi een beetje kent weetje dat hij graag gokt en te trots is om te vluchten. Hij heeft verloren met gokken en zijn volk heeft hem na 40 jaar keiharde onderdrukking eenzelfde behandeling gegeven.
Net zoals de roemenen met Ceaucescu toendertijd. Het zijn slechts rationele Westerlingen die tot in den diepste theoretische discussies houden hoe het zou moeten zijn gegaan toen Khadafi werd opgepakt. Overigens wist hij heel goed watvoor behandeling hem te wachten stond en waarom.
Oorlog is de verderzetting van de politiek maar met andere middelen - Clausewitz
  woensdag 26 oktober 2011 @ 07:58:21 #187
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_103570140

Khadafi is een held. Hij is gestorven omdat hij zich wel durfde te verzetten tegen de criminelen in Brussel, Parijs en Washington.

Shame on the NATO. Schande dat ze Khadafi vermoord hebben.

NATO
Noord
Amerikaanse
Terroristische
Organisatie

F*ck de door en door corrupte EU f*ck de VS.

Leve de held Khadafi, een echte leider die niet strijdt voor de belangen van enkele door en door verdorven corporaties, maar strijdt voor zijn volk. Een leider met een hart.

Khadafi ik zal je missen. Je bent een goed mens en zal als zodanig geoordeeld worden door God. De corrupte en door en door verdorven eurocraten die de echte verraders zijn van het Europese volk zullen voor hun misdaden bestraft worden na hun dood.

Rust in vrede. Ik hou van je.

Aanvulling: nee, dit is geen troll-post. Khadafi is een held, een leider met een hart. Ik kan slechts dromen van een leider als Khadafi in Nederland, i.p.v. het huidige kabinet Breivik.

[ Bericht 7% gewijzigd door Linkse_Boomknuffelaar op 26-10-2011 08:06:06 (kleine aanvulling.) ]
  woensdag 26 oktober 2011 @ 08:08:21 #188
278875 DDDDDaaf
pi_103570208
:')
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 08:13:12 #189
321131 MisterSqueaky
Warm hier.
pi_103570243
quote:
7s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 07:58 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:

Khadafi is een held. Hij is gestorven omdat hij zich wel durfde te verzetten tegen de criminelen in Brussel, Parijs en Washington.
Alleen jammer van de manier waarop hij zich meende te moeten verzetten.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 08:19:13 #190
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_103570290
quote:
3s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 08:13 schreef MisterSqueaky het volgende:

[..]

Alleen jammer van de manier waarop hij zich meende te moeten verzetten.
Hoezo, moet hij als een lafaard sterven?

De EU en de NAVO zijn hiervoor verantwoordelijk. Voor olie en om corporaties overal ter wereld op te kunnen zetten gaan ze letterlijk over lijken.

Denk je nu echt dat het de EU of de NAVO interesseert dat er doden en gewonden vallen? Die mensen die daar werken zijn door en door verrot, het interesseert ze geen seconde als er een dode valt, zolang het iemand is van het gewone voetvolk (dat zijn wij dus en dat zijn vrijwel alle Libirs).
  woensdag 26 oktober 2011 @ 08:25:13 #191
321131 MisterSqueaky
Warm hier.
pi_103570333
quote:
7s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 08:19 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:

[..]

Hoezo, moet hij als een lafaard sterven?
Ik bedoelde meer het jarenlang vriendjes met de NAVO en Europa spelen terwijl hij zijn volk onderdrukte en uitkneep. Leuke manier van verzetten - "if you can't beat them, join them".

Of zie jij dat anders ;)
  woensdag 26 oktober 2011 @ 08:35:14 #192
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_103570432
quote:
3s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 08:25 schreef MisterSqueaky het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer het jarenlang vriendjes met de NAVO en Europa spelen terwijl hij zijn volk onderdrukte en uitkneep. Leuke manier van verzetten - "if you can't beat them, join them".

Of zie jij dat anders ;)
Hij was een hele tijd anti-westers en heeft inderdaad een tijdje toneel gespeeld. Waarschijnlijk ook onder druk gezet, met dreigingen dat hij vermoord zou worden.
Mij is niets bekend over onderdrukking en uitbuiting van het Libische volk. Wel van onderdrukking van de native people in de VS bijvoorbeeld, die nu ook Khadafi steunen.

  woensdag 26 oktober 2011 @ 08:37:31 #193
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_103570464
  woensdag 26 oktober 2011 @ 13:14:23 #194
108676 Aether
pi_103578661
Video: eerste beelden van de begrafenis van Gaddafi
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)rafenis-van-gaddafi/

Zojuist werden de eerste beelden uitgezonden van de begrafenis van de gedode Libische leider Moammar Gaddafi en zijn zoon Mutassim. De televisiezender Al Aan TV in Dubai had de primeur.

Op de beelden is een deel van de begrafenis te zien die vanochtend rond vijf uur plaatsvond. De lichamen van de Libische leider, zijn zoon en zijn voormalige minister van Defensie Abu Bakr Younis zijn in doeken gewikkeld en liggen in kisten. De beelden laten de drie mannen zien in een grote ruimte, mogelijk de koelcel waarin ze werden bewaard. Later werd het drietal op een onbekende locatie in de woestijn begraven. Zo wordt voorkomen dat de plaats een bedevaartsoord wordt voor aanhangers van het oude regime.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  Moderator woensdag 26 oktober 2011 @ 14:06:52 #195
8781 crew  Frutsel
pi_103580923
quote:
'Meer dan 250 lichamen gevonden in Sirte'

AMSTERDAM - In de Libische havenstad Sirte zijn de lichamen gevonden van meer dan 250 mensen, vermoedelijk getrouwen van de vorige week omgekomen ex-dictator Muammar Kaddafi.

Dat meldt BNO News woensdag op gezag van de Libische krant Quryna.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 14:08:55 #196
211196 Weltschmerz
pi_103580994
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 13:14 schreef Aether het volgende:
Later werd het drietal op een onbekende locatie in de woestijn begraven. Zo wordt voorkomen dat de plaats een bedevaartsoord wordt voor aanhangers van het oude regime.
Welja, meteen maar even voorkomen dat mensen hun mening over het oude regime uiten. Gaat alvast goed met de democratie daar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 14:19:26 #197
359119 deVerdeler
Noble
pi_103581405
Ik begrijp wel waarom ze hem en zijn zoon alsnog dood hebben geschoten, maar dit zet ze wel op dezelfde niveau als Kadaffie zelf. Eenmaal gevangen hadden ze hem moeten berechten. Door hem neer te schieten maak je van hem een martelaar en zaai je medelijden bij de 'gewone mens'.
youtube --> iamclanhq :')
  woensdag 26 oktober 2011 @ 18:06:19 #198
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103590708
De nato wilt 3 maanden langer blijven. Libiers zijn er NIET BLIJ mee dat de overgangsraad er mee akkoord is gegaan. Ze zeiden dat ze pas de wapens gaan overhandigen als het duidelijk is wie de ontvanger is.

Amerika heeft vandaag ook aangeboden om militaire training te voorzien. 8)7 Volgens mij hebben zij training nodig van deze Libische helden. _O_ Amerika is al bezig met het plannen van de bezetting. :')

De Libiers hebben nog geen antwoord gegeven op deze voorstel. De volk gaat 100% zeker niet eens met dit worden en we zullen zien wat de overgangsraad gaat zeggen.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  woensdag 26 oktober 2011 @ 18:27:07 #199
328370 Yuri_Boyka
Patience.
pi_103591517
Iemand de brief van Khadaffi al gelezen?
If not now, then when.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 26 oktober 2011 @ 19:38:16 #200
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_103594609
'Saif al-Islam Kaddafi wil naar ICC'

ABU DHABI - Muammar Kaddafi's voortvluchtige zoon Saif al-Islam en de voormalige inlichtingenchef Abdullah al-Senussi willen zich vrijwillig aangeven bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Dat zei een hooggeplaatste Libische militaire functionaris bij de Nationale Overgangsraad woensdag.

„Ze stellen een manier voor om zichzelf over te dragen aan Den Haag”, zei Abdel Majid Mlegta. Saif al-Islam zou zich ergens in het zuiden van Libi ophouden aan de grens met Niger en Algerije. Volgens Mlegta zou hij via een niet nader genoemd buurland van Libi een deal proberen te regelen.

Een zegsman van het ICC kon dit niet bevestigen. Hij zei hierover „geen betrouwbare informatie” te hebben.

Saif al-Islam Kaddafi en Abdullah al-Senussi zijn door het ICC aangeklaagd wegens misdaden tegen de menselijkheid. Ook de vorige week gedode Muamar Kaddafi was hiervoor door het ICC aangeklaagd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)wil_naar_ICC___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 26 oktober 2011 @ 19:43:30 #201
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_103594870
Nederland vangt 50 Libische gewonden op

DEN HAAG - Vijftig Libische gewonden komen naar Nederlandse ziekenhuizen om hier behandeld te worden. Het kabinet reageert daarmee op een dringend verzoek van de Nationale Overgangsraad in Libi. Dat is woensdagavond bekendgemaakt.

Ziekenhuizen in Libi zijn grotendeels verwoest door de strijd in het land. Ook andere Europese landen vangen Libische gewonden op.

Naar verwachting komen later deze week of begin volgende week de eerste gewonden naar Nederland.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_.html?sn=binnenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 26 oktober 2011 @ 20:11:06 #202
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_103596168
Wat een docu zou dat zijn zeg. Het laatste jaar van Kadhaffi. Hoe beleef je dat...dat je alles kwijt raakt. Maar wel zo lang verzet kunt plegen. Ongeloofelijk.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 21:30:47 #203
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_103600622
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 20:11 schreef PLAE@ het volgende:
Wat een docu zou dat zijn zeg. Het laatste jaar van Kadhaffi. Hoe beleef je dat...dat je alles kwijt raakt. Maar wel zo lang verzet kunt plegen. Ongeloofelijk.
Ik denk dan altijd aan mijn (inmiddels overleden) Canadese oom van mijn vrouw.... die ging halverwege 1944 op 18 jarige leeftijd in dienst, en kwam eind 1944 uiteindelijk in Zuid Nederland terecht. Begin 1945, ergens in Gelderland of Overijssel (weet niet precies waar) liep zijn eenheid tegen een brug met een zandzakkenstelling (o.i.d) ervoor, die een relatief kleine, onbelangrijke brug beschermde, met twee Duitse soldaten.

Soldaten.... van 14 of 15 jaar oud, die met man en macht (terwijl hun Commandant waarschijnlijk al naar Duitsland aan het fietsen was) en brug probeerde te verdedigen over een riviertje waarvan beide kanten al in handen waren van de Canadezen. Uiteindelijk moest een granaat in de stelling de strijd beslechten, met 1 dood, en 1 zwaar gewond jongetje..... want meer dan dat waren ze niet, die toen mijn oom dichterbij kwam doodsbang was dat ie de kogel zouden krijgen ipv medische behandeling, en nog steeds Heil Hitler riep, maar intussen geen werkende wapens meer had door de explosie, en onder het bloed zat. Dat jochie moet toch ook echt peuken gescheten hebben toen zijn kameraad omkwam en hij nog leefde.

Hersenspoeling. En dat was 12 jaar 3e Rijk, kun je nagaan hoe mensen die onder 40 jaar Khadaffi hebben geleefd, en dus eigenlijk niets anders kennen dan Khadaffi, zich in de strijd gooien, en tot het laatste moment geloven dat HIJ de man is die Libie tot in de dood moet leiden. Die zullen zich, net als die Hitlerjugend mannetjes, tot in de dood, tot het bittere einde blijven vechten voor het enige doel wat ze kennen: Lang Leve Khadaffi.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  donderdag 27 oktober 2011 @ 02:01:07 #204
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_103612143
Wow, ja inderdaad.
  donderdag 27 oktober 2011 @ 02:44:37 #205
136333 -_Guitarist_-
Gtze'd!
pi_103612533
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 20:11 schreef PLAE@ het volgende:
Wat een docu zou dat zijn zeg. Het laatste jaar van Kadhaffi. Hoe beleef je dat...dat je alles kwijt raakt. Maar wel zo lang verzet kunt plegen. Ongeloofelijk.
Heb je Der Untergang wel eens gezien? Hitler pleegde zelfmoord toen de geallieerden zo ongeveer op de deur stonden te bonken. Hij wou sterven voor z'n land. Kadhaffi deed hetzelfde :)
Brutal. Fucking. Metal.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 27 oktober 2011 @ 11:09:03 #206
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_103617021
Frankrijk ziet niets in verlenging Libi-missie

Laatst gewijzigd: 27-10-11 10:54

PARIJS - Frankrijk vindt het niet nodig om de militaire missie van de NAVO in Libi te verlengen. Dit heeft de Franse minister van defensie Grard Longuet donderdag gezegd.

Vorige week liet de NAVO weten de militaire operatie zeer waarschijnlijk op 31 oktober te beindigen. Woensdag zei het bondgenootschap echter een beslissing over de formele beindiging van de operatie uit te stellen.

De NAVO zei eerst overleg met de Verenigde Naties en de interim-regering van Libi af te willen wachten.

Longuet zei dat de militaire missie niet langer nodig is, nu Muammar Kaddafi dood is en een nieuwe regering in Libi aan de macht is.

Volgens de minister moet deze regering wel door het buitenland geholpen worden, maar met een nieuw mandaat, waarin de nadruk ligt op politieke ondersteuning in plaats van militaire.

Vliegverbod

Libi heeft ondertussen de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties verzocht het vliegverbod boven het land te handhaven en de burgers te blijven beschermen tot de Nationale Overgangsraad een officieel verzoek tot beindiging indient.

Op 17 maart gaf de Veiligheidsraad groen licht voor de militaire operatie van de NAVO als antwoord op een verzoek van de Arabische Liga om Kaddafi's troepen, die slachtoffers maakten onder de revolutionairen en hun burgeraanhang, tegen te houden.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 27 oktober 2011 @ 11:54:11 #207
211196 Weltschmerz
pi_103618761
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 19:38 schreef Cobra4 het volgende:
'Saif al-Islam Kaddafi wil naar ICC'

ABU DHABI - Muammar Kaddafi's voortvluchtige zoon Saif al-Islam en de voormalige inlichtingenchef Abdullah al-Senussi willen zich vrijwillig aangeven bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Dat zei een hooggeplaatste Libische militaire functionaris bij de Nationale Overgangsraad woensdag.

„Ze stellen een manier voor om zichzelf over te dragen aan Den Haag”, zei Abdel Majid Mlegta. Saif al-Islam zou zich ergens in het zuiden van Libi ophouden aan de grens met Niger en Algerije. Volgens Mlegta zou hij via een niet nader genoemd buurland van Libi een deal proberen te regelen.

Een zegsman van het ICC kon dit niet bevestigen. Hij zei hierover „geen betrouwbare informatie” te hebben.

Saif al-Islam Kaddafi en Abdullah al-Senussi zijn door het ICC aangeklaagd wegens misdaden tegen de menselijkheid. Ook de vorige week gedode Muamar Kaddafi was hiervoor door het ICC aangeklaagd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)wil_naar_ICC___.html
Nou, die zal dan ook wel snel in niet opgehelderde omstandigheden om het leven komen, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat iemand de Westerse publieke opinie de andere kant van het verhaal komt vertellen. Ook al laat het gros van publiek en media zich maar wat graag voorliegen, je moet hun hersens ook weer niet overbelasten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 27 oktober 2011 @ 12:07:39 #208
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_103619192
  donderdag 27 oktober 2011 @ 12:54:55 #209
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_103620628
Ik ben ook benieuwd of het Saf gaat lukken om zijn verhaal hier in Den Haag te gaan doen. ik heb er een hard hoofd in. Daar wordt net als zijn vader vast wel op een andere manier mee afgerekend.

Maar : lang leve de vreedzame rebellen en hun westerse vriendjes :')
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  donderdag 27 oktober 2011 @ 15:37:30 #210
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_103626335
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  donderdag 27 oktober 2011 @ 17:31:51 #211
340272 Frikandelbroodje
pi_103631189
quote:
"He murdered his own people" och, och, och. Ga je jezelf nou ook niet eens achter de oren krabben als die propaganda uit de Irak-oorlog letterlijk wordt herhaald?
Nee, wel als ik het met mijn eigen ogen zie.

quote:
Zelfs massavernietigingswapens werden er weer bijgehaald,
Waar haal je dit vandaan?

quote:
soms vraag ik me echt af of ik een van de zeldzamen ben met een geheugen dat langer dan een paar maand terug kan.
Alsof Irak ook maar enigzins valt te vergelijken met Libi. Ik was geen voorstander van de Irak-oorlog, wel van die van Libi. Irak had een inval, Libi een volksopstand met rugsteun.

quote:
De berichten over grote opstanden in Libi waren er al terwijl niemand met een camera die opstanden wist te filmen,
Ik zie er anders genoeg beelden van op mijn beeldscherm.

quote:
anders dan wat hele vage shots van wat scheeuwende jongeren.
Lees topic 1 maar weer eens door je geheugen laat je duidelijk in de steek. Of we hebben een andere mening over wat een volksopstand is, kan ook. Ik kan me de beelden van tienduizenden (jongeren) in zawiya, Misrata, Bayda, Benghazi, Tobruk etc nog goed voor de geest halen die binnendruppelde na 17 februari.

quote:
Als dat in Amsterdam-West gebeurt kijkt niemand ervan op.
Wat een vergelijking weer.

quote:
Pas toen het Westen zich ging roeren en duidelijk hintte op ingrijpen kwamen er meer beelden van meer oproertjes.
In de media misschien. Omdat de wereld haar ogen meer had gericht op Iran dan op een bevriend land.

quote:
Heb je de bronnen ook gelezen?
Ja.
quote:
De man van de Indiase ambassade die het gezegd zou hebben wordt nergens geciteerd, het artikel is tendentieus,
Heb je de boel zelf wel goed gelezen? De krijgsgevangenen zelf bevestigen het. Tuareg bevestigd het. Afrikaanse regeringen bevestigen het. Advertenties zijn gezien, voormalig libische staff bevestigd het. Niettemin dat een heel groot deel van de krijgsgevangen donker is.

quote:
en de andere bronnen vertellen wel het hele verhaal, namelijk van de donkere immigranten die al tientallen jaren in Libi wonen, werken en in het leger zitten.
Dus ook mercenaries. Ik zei ook niet dat ze alleen maar uit het buitenland kwamen.

quote:
Het is ook zo'n belegen oorlogspropaganda. Mensen bang maken
met een dehumaniseerde vijand. Gewoon het leger is niet afschrikwekkend genoeg, of het moet weer een ongekend wrede en goed getrainde elitegarde zijn, of donkere (bwah, eng!) huurlingen uit even donker Afrika, en we weten allemaal hoe ze daar tekeer kunnen gaan.
De boel overdrijven kan altijd. Neemt niet weg dat ingrijpen gewoon terecht was.

quote:
De bronnen daarover lijken mij een stukje betrouwbaarder en gedetailleerder dan die over huurlingenlegers.
Ik heb het idee dat je vooral betrouwbaar vind wat in je eigen straatje past. Ik zie het bewijs recht voor m'n neus staan dus.

quote:
Relatief is toch niet zo'n heel moeilijk woord? Gerelateerd aan omliggende landen en landen met vergelijkbare natuurlijke hulpbronnen en natuurlijke belemmeringen.
Daarom juist. Daarmee kun je zo'n beetje alles goedpraten. Feit is dat Libi niet het sprookje is dat Shell en BP ons graag wilden wijsmaken.

quote:
Prima, maar dan is het onzin om van de ene dictator te doen alsof hij het absolute kwaad is, en de ander in het zadel te houden.
Ik vind het geen enkel excuus om dan opeens hulp aan die bevolking te weigeren. ''want daar doen ze het ook niet''. In ieder geval hoop ik dat de wereld het regime in (bijvoorbeeld) Saudi-Arabi net zo hard laat vallen als Khadaffi, mocht daar ooit een (democratische) volksopstand plaatsvinden. Ik hoop het van harte.

quote:
De NATO kwam immers helpen.
Ook voordat de Nato kwam helpen..

quote:
De keuze maken je mond te houden en het regime niet uit te dagen is nou eenmaal wat makkelijker gemaakt dan de keuze om geen bom op je dak te krijgen.
Blijkbaar dachten de Libirs daar anders over. Dat de Libirs hem uitkotste kwam niet uit de lucht vallen.

quote:
Nee, het was zijn keuze een oproer te onderdrukken, daar is het een dictator voor. Dat het een burgeroorlog werd kwam door het NATO-ingrijpen.
Nee, dat het een burgeroorlog werd kwam omdat Khadaffi er een begon en de Libirs besloten zich te verdedigen.

quote:
Libie staat er toch een stuk beter op dan Nigeria, een olieproducerend land zoals het Westen dat graag ziet. Het panafrikaanse project van Ghadaffi was nog niet geslaagd maar had de Libiers best veel op kunnen leveren. Vergeet niet dat zijn steun aan het ANC wel heel belangrijk is geweest voor de afschaffing van de apartheid. Dat kun je natuurlijk ook verspilling noemen.
Nou en? Zijn steun voor genocides in Sudan, Oeganda, Ethiopi en al het andere wat hij heeft geflikt ook. Alsof Khadaffi de enige financier voor het ANC was.

[/quote] Er bleef wel eens wat aan de strijkstok hangen. [/quote]

Grote strijkstok heb je dan.

quote:
Dat doet er niet af dat die hele Arabische lente eigenlijk alleen maar als resultaat heeft dat de oliestaat met de niet omkoopbare leider nu wel in handen is van mensen die te koop zijn en koloniaal uitgezogen kan worden. Van de rest is niks terechtgekomen omdat die zelfde NATO-landen daar de dictators in het zadel houden.
Behalve Tunesi dan. Wat er van de toekomst terecht komt in Libi zien we nog wel. Ik ben iig niet meteen pessimistisch. Voor de rest ben ik het met je eens, hoewel het niet alleen de NATO landen zijn die de dictators in het zadel houden.

quote:
Er stond volgens mij niks in waar ik al niet wat over gezegd had.
Ik vind van wel. Vooral de tweede alinea.
Incelfrikandel
  donderdag 27 oktober 2011 @ 17:51:11 #212
211196 Weltschmerz
pi_103631994
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 17:31 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Dus ook mercenaries. Ik zei ook niet dat ze alleen maar uit het buitenland kwamen.
Oe, ze hebben een donkere huid. Dan moeten het het wel wrede huurlingen zijn, waar ze ook vanaan komen.

Ik heb op deze manier niet zo veel zin in de discussie. Ik stel dat er een op zijn zachtst gezegd nogal vertekend beeld van de situatie is neergezet uit imperialistische belangen. Dat die belangen meespelen erken je dan, maar vervolgens bestaat je argumentatie uit diezelfde propaganda.

Neem nou dit meiske:

Die komt mij ook niet over als iemand die heel neutraal verslag doet, maar is er iets in haar beweringen dat met keiharde feiten kan worden weerlegd?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 00:22:55 #213
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_103653802
Als je teveel weet, word je in Itali omgelegd door de maffia.

Hetzelfde geldt dus voor Khadafi en zonen en Slobodan Milosevic die op wel zeer verdachte wijze is omgekomen in de gevangenis aan de Pompstationsweg in Scheveningen.

Iedereen die een beetje nadenkt snapt wel waarom de NAVO en de EU Libi heeft aangevallen en Khadafi heeft laten vermoorden. Maar goed, als de zonen van Khadafi dit op het NOS-Journaal komen vertellen heeft dit inderdaad toch een andere impact.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 01:14:28 #214
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103655744
quote:
'Kaddafi's chemische wapens ontdekt'

In de Libische woestijn hebben de rebellen in de buurt van Sirte een reusachtig geheim arsenaal vol chemische wapens van de vorige week omgebrachte kolonel Kaddafi ontdekt.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Moderator vrijdag 28 oktober 2011 @ 12:13:42 #215
8781 crew  Frutsel
pi_103664139
martinchulov twitterde op vrijdag 28-10-2011 om 11:48:32 #Saif al-Islam's convoy bombed as it fled Bani Walid into south #Libya, western official tells me. Casualties. Saif's fate unknown reageer retweet
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 13:41:55 #216
108676 Aether
pi_103667549
‘Saif probeert vliegtuig naar Nederland te charteren’
BUITENLAND Saif al Islam Gaddafi, die inmiddels gevlucht zou zijn naar buurland Niger, zou geprobeerd hebben daar een vliegtuig te charteren naar Nederland om zich daar over te geven aan het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC). Hij zou, na de dood van zijn vader Moammar Gaddafi, vrezen voor zijn leven.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen binnen de Libische Nationale Overgangsraad. Waar de gedoodverfde opvolger van Gaddafi zich werkelijk bevindt is onduidelijk. Gisteren gingen er geruchten dat zijn konvooi via Niger richting Mali beweegt.

Volgens Midden-Oosten verslaggever Martin Chulov van de Britse krant The Guardian, zou zijn konvooi zelfs mogelijk onder vuur zijn genomen bij de Libische stad Bani Walid door de NAVO.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 13:52:23 #217
92928 kadoter
It's the cable guy
pi_103667917
Ik ben al geruime tijd bezig met het schrijven van een scriptie over de (dubieuze) relatie tussen EU en Libi (van het begin van de Italiaanse kolonie tot vandaag).

Kijk hier regelmatig aangezien jullie bijdragen/hersenspinsels altijd leuk/interessant zijn om in elk geval nader te bekijken.

Dus ook al post ik zelf hier niets, bedankt iedereen ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door kadoter op 28-10-2011 13:58:39 ]
Could it be that the rallying idea of Europe is merely a front for the very opposite of all that Europe stands for, namely rejection of democracy, freedom, separation of powers, transparency and political accountability? (U. Beck)
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 28 oktober 2011 @ 15:43:47 #218
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_103672172
Overleg over overgave Saif
28 okt. 2011, 14:05

Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft via tussenpersonen contact met Saif al-Islam Kaddafi (39), een zoon van de omgekomen Libische leider Muammar Kaddafi. Dat heeft hoofdaanklager Luis Moreno Ocampo vrijdag laten weten. Saif al-Islam wordt wegens misdaden tegen de menselijkheid gezocht door het hof.

Saif al-Islam, een prominent van het in augustus gevallen Libische regime, bevindt zich volgens de Libische Overgangsraad NTC in Niger. Moreno Ocampo waarschuwt dat huurlingen Saif al-Islam hebben aangeboden hem naar een land te brengen dat niet is aangesloten bij het ICC. Dat zou uitlevering bemoeilijken. „Het ICC zoekt daarom naar mogelijkheden om vliegtuigen in bepaalde aangesloten landen staande te houden ten einde arrestaties te verrichten”, aldus de verklaring van de aanklagers van het ICC.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft in februari, na het uitbreken van een opstand in het noordoosten van Libi tegen het regime van de Kaddafi's, aan het ICC gevraagd zich over de mensenrechtenschendingen te buigen. Dat onderzoek begon 3 maart en op 27 juni vaardigde het ICC arrestatiebevelen uit tegen dictator Kaddafi, diens zoon Saif al-Islam en veiligheidschef Abdullah al-Senussi (62). De drie worden beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid, gepleegd in Libi van 15 tot ten minste 28 februari.

De opstand leidde in maart tot internationaal militair ingrijpen, officieel ter bescherming van burgers. Kaddafi's hoofdkwartier in Tripoli viel op 23 augustus in handen van de opstandelingen en Kaddafi werd op 20 oktober gedood in Sirte. Kaddafi zou toen bescherming hebben gehad van Zuid-Afrikaanse huurlingen. Die zouden ook Saif- al Islam onder hun hoede hebben en inmiddels in Niger zijn aangekomen.

Niger is net als veel Afrikaanse landen aangesloten bij het ICC. De Zuid-Afrikanen die voor de dictator werkten, zouden per vliegtuig terug naar huis willen. Al-Senussi zou inmiddels naar Mali zijn gegaan. Dat land is ook aangesloten bij het strafhof.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 15:52:13 #219
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103672544
Die kerel moet dood. :( Niet naar Den Haag. =\
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 18:32:12 #220
128271 Slayage
INFP
pi_103678015
wat is die saif een loser gebleken zeg, "ik wil niet dood als papa en broertje ik wil naar den haaaaag" :'( :'( :'( :'( :'(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 18:51:42 #221
211196 Weltschmerz
pi_103678531
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 15:52 schreef rakotto het volgende:
Die kerel moet dood. :( Niet naar Den Haag. =\
Bij Milosevic bleek dat verschil niet zo heel groot.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:04:15 #222
45563 Djaser
Holy monk yorp
pi_103678947
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 15:52 schreef rakotto het volgende:
Die kerel moet dood. :( Niet naar Den Haag. =\
-edit-
[NWS FEEDBACK] Waar grijs misschien mogelijk is.
te meer omdat deze man zich over wenst te geven.

[ Bericht 12% gewijzigd door paddy op 07-11-2011 22:35:54 ]
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:16:17 #223
128271 Slayage
INFP
pi_103679456
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:04 schreef Djaser het volgende:

[..]

Ik vind het bizar dat jij als moderator hier mensen dood loopt te wensen, te meer omdat deze man zich over wenst te geven.
op het moment dat je mensen degradeert tot "ratten en kakkerlakken" die "uitgeroeid" moeten worden, ben je je menselijkheid kwijtgeraakt, ergo, niemand loopt hier mensen dood te wensen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:29:32 #224
211196 Weltschmerz
pi_103680163
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

op het moment dat je mensen degradeert tot "ratten en kakkerlakken" die "uitgeroeid" moeten worden, ben je je menselijkheid kwijtgeraakt, ergo, niemand loopt hier mensen dood te wensen
En mensen die van anderen zeggen dat ze hun menselijkheid zijn kwijtgeraakt en afgemaakt moeten worden op basis van wat ze zeggen, mag ik die op mijn beurt dan weer dood wensen (indien ik dat zou willen)?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:50:29 #225
128271 Slayage
INFP
pi_103681286
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

En mensen die van anderen zeggen dat ze hun menselijkheid zijn kwijtgeraakt en afgemaakt moeten worden op basis van wat ze zeggen, mag ik die op mijn beurt dan weer dood wensen (indien ik dat zou willen)?
van mij wel hoor, ik ben zeker geen moraal ridder, die daarnaar zal kraaien
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:54:25 #226
211196 Weltschmerz
pi_103681514
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

van mij wel hoor, ik ben zeker geen moraal ridder, die daarnaar zal kraaien
Dat merk ik, daarom vind ik het verschil in moraliteit tussen jou en die meneer ook wat aan de kleine kant.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 20:14:16 #227
128271 Slayage
INFP
pi_103682604
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat merk ik, daarom vind ik het verschil in moraliteit tussen jou en die meneer ook wat aan de kleine kant.
well that settles that then
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 21:11:01 #228
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103685662
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:04 schreef Djaser het volgende:

[..]

Ik vind het bizar dat jij als moderator hier mensen dood loopt te wensen, te meer omdat deze man zich over wenst te geven.
Dat ik mod ben wil niet zeggen dat ik geen persoon ben met een mening. Ik ben voor de doodstraf, dus daarom wil ik dat bij Saif.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 21:24:26 #229
174530 Die_Hofstadtgruppe
pi_103686314
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

op het moment dat je mensen degradeert tot "ratten en kakkerlakken" die "uitgeroeid" moeten worden, ben je je menselijkheid kwijtgeraakt, ergo, niemand loopt hier mensen dood te wensen
Hmm. Je bedoelt zoals de door rakotto aangehangen moslimbroederschap dat met niet-moslims doet?
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 22:52:10 #230
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103690374
quote:
5s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 21:24 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Hmm. Je bedoelt zoals de door rakotto aangehangen moslimbroederschap dat met niet-moslims doet?
Dude, wat klets je nou. :') Ik ben anti-Moslimbroederschap. _O- Nooit aannames nemen. _O-
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  maandag 31 oktober 2011 @ 12:21:48 #231
21693 RetepV
pi_103781078
quote:
De NAVO heeft de afgelopen zeven maanden naar eigen zeggen 9600 aanvalsvluchten uitgevoerd en ongeveer 5900 militaire doelen vernietigd.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gaf in maart toestemming voor de missie, die de bescherming van burgers tegen Gadhafi's troepen tot doel had.
Sjezus, wat gaan er toch veel mensen naar de hel voor hypocrisie.

5900 militaire doelen vernietigd. 9600 aanvalsvluchten.

Die "bescherming van burgers tegen Ghadafi" is wel ONTZETTEND opgerekt, h.

Naja, tegelijkertijd hebben ze weer genoeg toekomstige werkgelegenheid voor de soldaten gecreeerd. Binnen 10 jaar zitten we er weer, nu om de Libische bevolking te 'bevrijden' van de onderdrukkers die de Sharia hebben ingevoerd. Een tweede Afghanistan. Dit keer door ons gecreeerd in plaats van door de Russki's.
  maandag 31 oktober 2011 @ 14:08:52 #232
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103784798
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 12:21 schreef RetepV het volgende:

[..]

Sjezus, wat gaan er toch veel mensen naar de hel voor hypocrisie.

5900 militaire doelen vernietigd. 9600 aanvalsvluchten.

Die "bescherming van burgers tegen Ghadafi" is wel ONTZETTEND opgerekt, h.

Naja, tegelijkertijd hebben ze weer genoeg toekomstige werkgelegenheid voor de soldaten gecreeerd. Binnen 10 jaar zitten we er weer, nu om de Libische bevolking te 'bevrijden' van de onderdrukkers die de Sharia hebben ingevoerd. Een tweede Afghanistan. Dit keer door ons gecreeerd in plaats van door de Russki's.
Onder Mubarak was de Sharia ook "ingevoerd" net als in de rest van Regio. 8)7
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  maandag 31 oktober 2011 @ 14:31:32 #233
1234 HiZ
Istanbullu
pi_103785717
Het linkse geteisem weet het altijd wel leuk te brengen. Als je niks doet blijven ze je er veertig jaar over doorzagen dat je niks hebt gedaan. Als je wel wat doet ben je een vuige koloniaal.
  maandag 31 oktober 2011 @ 19:19:22 #234
283515 HAKIM_1988
pi_103798024
@ HiZ


quote:
Het linkse geteisem weet het altijd wel leuk te brengen. Als je niks doet blijven ze je er veertig jaar over doorzagen dat je niks hebt gedaan. Als je wel wat doet ben je een vuige koloniaal.
Dat getroll doet de linkse zaak in ieder geval weinig goed. Ze hadden de opstanden kunnen oppakken om hun internationale blikveld te verruimen, maar kiezen ervoor om de persoonlijke advocaat van Gaddafi te spelen.

Vind het links onwaardig om de roep van onderdrukte mensen te pareren met RT propaganda.
  maandag 31 oktober 2011 @ 19:33:22 #235
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_103798959
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 12:21 schreef RetepV het volgende:

[..]

Sjezus, wat gaan er toch veel mensen naar de hel voor hypocrisie.

5900 militaire doelen vernietigd. 9600 aanvalsvluchten.

Die "bescherming van burgers tegen Ghadafi" is wel ONTZETTEND opgerekt, h.

Naja, tegelijkertijd hebben ze weer genoeg toekomstige werkgelegenheid voor de soldaten gecreeerd. Binnen 10 jaar zitten we er weer, nu om de Libische bevolking te 'bevrijden' van de onderdrukkers die de Sharia hebben ingevoerd. Een tweede Afghanistan. Dit keer door ons gecreeerd in plaats van door de Russki's.
Het is nog maar de vraag wie Afghanistan, en met name het Taliban-deel, gecreerd hebben. Daar heeft het Westen net zo goed aan meegewerkt als de Russen. Laatstgenoemden wilden immers er een soort socialistische staat van maken. Het Westen ondersteunde destijds het islamitische verzet.

Maar dat we over 20 jaar Libi gaan bevrijden van de "sharia-onderdrukkers" oid is heel goed mogelijk. Khadaffi werd destijds ook met gejuich (door Links) ontvangen. Net zoals Mugabe bijvoorbeeld
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 31 oktober 2011 @ 21:15:04 #236
77711 Drifter__
pi_103805851

http://portal.arab90s.com/?p=1048

Gevonden in een van Khadafi's huizen......... :X :X

Rice.....de tering..... :o
  maandag 31 oktober 2011 @ 23:06:32 #237
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103813236
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 21:15 schreef Drifter__ het volgende:
[ afbeelding ]
http://portal.arab90s.com/?p=1048

Gevonden in een van Khadafi's huizen......... :X :X

Rice.....de tering..... :o
Dat zwembad. _O_
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  maandag 31 oktober 2011 @ 23:09:29 #238
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_103813360
Ik zag net op Libya Tv propaganda van de rebellen met kinderen gehuld in de nieuwe vlag die een liedje zingen, spotprenten van Khadaffi en flitsen van geweld er tussendoor gemonteerd.
Komt me bekend voor. Is er eigenlijk wel iets veranderd?
!!! Go 49-ers !!!
  maandag 31 oktober 2011 @ 23:11:19 #239
93664 waht
Mushir
pi_103813435
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 21:15 schreef Drifter__ het volgende:
[ afbeelding ]
http://portal.arab90s.com/?p=1048

Gevonden in een van Khadafi's huizen......... :X :X

Rice.....de tering..... :o
Smaken verschillen. :')
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  dinsdag 1 november 2011 @ 09:50:22 #240
211196 Weltschmerz
pi_103821919
quote:
Ziekenhuizen in Libi zijn grotendeels verwoest door de strijd in het land. Ook andere Europese landen vangen Libische gewonden op.
Hoe kan dat? De NATO was toch de burgerbevolking aan het beschermen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 1 november 2011 @ 09:53:36 #241
93664 waht
Mushir
pi_103821987
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 09:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hoe kan dat? De NATO was toch de burgerbevolking aan het beschermen?
Hou op man. Alsof je zo onwetend bent.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  dinsdag 1 november 2011 @ 09:55:35 #242
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103822029
Ghaddafi was toch ziekenhuizen aan het beschieten?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 1 november 2011 @ 10:13:44 #243
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103822454
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 09:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hoe kan dat? De NATO was toch de burgerbevolking aan het beschermen?
Je bent vergeten hoe Khadaffi bijvoorbeeld Misrata bombardeerde? Vooral de ziekenhuizen? ;)
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  dinsdag 1 november 2011 @ 10:25:37 #244
211196 Weltschmerz
pi_103822739
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 10:13 schreef rakotto het volgende:

[..]

Je bent vergeten hoe Khadaffi bijvoorbeeld Misrata bombardeerde? Vooral de ziekenhuizen? ;)
Die in Sirte zullen er dan nog wel goed uitzien of niet? Het lijkt me in ieder geval dat het beschermen van de bevolking niet erg goed gelukt is dan.

Voordeel is wel dat de Libirs nu vast kennis kunnen maken met de zegeningen van marktwerking in de zorg.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 1 november 2011 @ 11:51:57 #245
93664 waht
Mushir
pi_103825517
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 10:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die in Sirte zullen er dan nog wel goed uitzien of niet? Het lijkt me in ieder geval dat het beschermen van de bevolking niet erg goed gelukt is dan.

Voordeel is wel dat de Libirs nu vast kennis kunnen maken met de zegeningen van marktwerking in de zorg.
Wellicht is het een idee om wat te lezen over militaire operaties, en dan met name vanuit de lucht.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  dinsdag 1 november 2011 @ 20:48:05 #246
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103847828
Secret teams guarded Gaddafi mustard gas in war

quote:
Libyan and NATO secret agents kept watch over hidden stocks of mustard gas, stockpiled by ex-dictator Muammar Gaddafi, throughout the war which toppled him to prevent his forces using them.
While one stockpile was known to the United Nations, the new Libyan regime on Tuesday revealed the existence of two other, formerly unknown, sites with stocks prepared by Gaddafi.

One contained weapons "ready for immediate military use," according to Libyan expert Yussef Safi ad-Din, in charge of the problem of dealing with the gas which causes serious chemical burns in the eyes, on the skin, and in the lungs.

Gaddafi revealed one site, in the oasis of Al-Jafra near Waddan in central Libya, but had carefully hidden from the UN the existence of two others.

Safi ad-Din said both secret sites had now been "securitised" and posed no health risk.

UN officials in 2004 had inspected the stockpile which Gaddafi acknowledged and its elimination had begun in 2010 under international control, continuing until February 2011, the start of the uprising against the dictator.

The gas remaining there -- 11.25 tonnes -- had been "neutralised" by additives which drastically diminished its toxicity, said Safi ad-Din.

Fear of the gas being used by Gaddafi loyalists had preoccupied his opponents since the start of the conflict and a special team of local technicians and others from NATO had been set up, working secretly from Benghazi, the headquarters of the rebellion.

The cell "was directed by General Abdel Fatah Yunes", chief of staff of the rebels and former interior minister in the Gaddafi regime. The general was killed on July 28 in mysterious circumstances, said Safi ad-Din, who was himself a member of the cell.

"The first stage was to maintain surveillance of the chemical arms which Gaddafi controlled, and prevent him from using them," the Libyan expert said.

That operation was a success, acknowledged Mansur Daou, interior security chief in the overthrown regime, imprisoned at Misrata, 215 kilometres (135 miles) east of Tripoli.

"Gaddafi had quickly abandoned the idea of using chemical weapons, the Americans were watching over them from too near. We could not get near them," without being bombed from the air, he said.

The Benghazi-based cell was also responsible for watching over the recovery of small quantities of radioactive material used by Libyan industry, notably cobalt 60 which could have been used to make a "dirty" bomb, spreading radioactivity.

"The second step was to take control of all the chemical sites. Our forces conquered them one by one," recalled Safi ad-Din.

As a precaution, gasmasks were also distributed to a great many fighters, including more than 10,000 in the month of May at Misrata which just managed to beat back the Gaddafi forces after savage fighting and where the rumours of a threat from chemical weapons spread time and again.

Today, a team of American and Libyans, including Safi ad-Din, is based in Waddan to deal with the problems. The Americans, pistol on hips, scowled when journalists approached them, refusing any comment.

"It's the CIA (Central Intelligence Agency)," said a senior military officer from Misrata who had met them.

The watch over the mustard gas, at Waddan as well as the two other sites whose location is kept secret, is tight, according to the Libyan expert and local fighters.

"Three weeks ago, the car of two fighters was destroyed by an air strike as they got too near the bunkers containing the gas" at Waddan, without anybody even being hurt, laughed Ahmed Misrati, a fighter.

Stun bombs had also already been used against other fighters roaming on the site some days earlier, recalled Safi ad-Din who said that all the curious ones risk an air strike if they get closer than 50 metres (yards) to the chemical bunkers.

On Monday, the UN Security Council made its voice clear, adopting a resolution calling on Libya to end proliferation in the region of looted weapons that had been amassed by the Gaddafi regime.
bron
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  woensdag 2 november 2011 @ 11:30:24 #247
351664 Radiopiet
pi_103868505
Naar nu blijkt zijn er ongewapende vrouwelijke bodyguards van Kaddafi verkracht en vermoord door de rebellen. Ze probeerden zich te vermommen, werden ontdekt en daarna verkracht en vermoord. Entje werd dagenlang gangraped voordat deze werd vermoord. Dus die bodyguards zijn eerst verkracht door kaddafis mannen, daarna door de rebellen, daarna vermoord. Waar gehakt wordt vallen spaanders?
  woensdag 2 november 2011 @ 12:40:23 #248
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103870846
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 11:30 schreef Radiopiet het volgende:
Naar nu blijkt zijn er ongewapende vrouwelijke bodyguards van Kaddafi verkracht en vermoord door de rebellen. Ze probeerden zich te vermommen, werden ontdekt en daarna verkracht en vermoord. Entje werd dagenlang gangraped voordat deze werd vermoord. Dus die bodyguards zijn eerst verkracht door kaddafis mannen, daarna door de rebellen, daarna vermoord. Waar gehakt wordt vallen spaanders?
Uhuh, bron graag.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  woensdag 2 november 2011 @ 12:59:53 #249
126003 Daniel1976
de omnibus dubitandum
pi_103871426
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 12:40 schreef rakotto het volgende:

[..]

Uhuh, bron graag.
Ik kan alvast verklappen dat ik het interessant genoeg vond om even naar te zoeken en dat ik geen enkele (betrouwbare) bron kan vinden.
Ben overigens wel benieuwd waar die miepjes zijn gebleven.
  woensdag 2 november 2011 @ 13:17:00 #250
336452 anti-vseu
pi_103871877
Ey two faced/janus West, Bahrein wacht ook op een revolutie, waar blijft de nato met zijn drones, predators en f16's?

Op dit moment worden 28 doktoren in Bahrein veroordeeld omdat ze gewonde Bahreiners behandelden.....
  woensdag 2 november 2011 @ 13:35:32 #251
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_103872469
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 13:17 schreef anti-vseu het volgende:
Ey two faced/janus West, Bahrein wacht ook op een revolutie, waar blijft de nato met zijn drones, predators en f16's?

Op dit moment worden 28 doktoren in Bahrein veroordeeld omdat ze gewonde Bahreiners behandelden.....
En in Jemen zijn ze nog altijd bezig met vechten. Maar dat heeft nu niets te maken met Libie. Graag ontopic, of open een topic daarover. :)
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  woensdag 2 november 2011 @ 15:52:33 #252
340272 Frikandelbroodje
pi_103877310
quote:
Oe, ze hebben een donkere huid. Dan moeten het het wel wrede huurlingen zijn, waar ze ook vandaan komen.
Als ze vochten voor Khadaffi wel :)

quote:
Ik heb op deze manier niet zo veel zin in de discussie. Ik stel dat er een op zijn zachtst gezegd nogal vertekend beeld van de situatie is neergezet uit imperialistische belangen. Dat die belangen meespelen erken je dan, maar vervolgens bestaat je argumentatie uit diezelfde propaganda.
Neen, ik zet berichten en bewijzen niet meteen weg als propaganda omdat het niet in mijn straatje past. Kom jij zelf nou eens met tegenargumenten. Als Khadaffi echt alleen maar te maken had met een oproertje en vooral liev was met zijn geld moet dat toch te bewijzen zijn?

quote:
Neem nou dit meiske:

Die komt mij ook niet over als iemand die heel neutraal verslag doet, maar is er iets in haar beweringen dat met keiharde feiten kan worden weerlegd?
Ja. Ze strooit wat rond met wat claims en verwijten maar heeft nergens concrete bewijzen van.
Ze heeft het over Pro-Khadaffi vrouwen die massaal de wapens oppakte om hun land te verdedigen. Die heb ik ook gezien, vooral bij Gheryan. Maar waar waren die dan opeens gebleven? Ik heb geen beelden of berichten gezien van massaal vechtende vrouwen. Bovendien werd Gheryan razendsnel ingenomen. Ik heb er een paar in actie gezien of bericht van gezien, maar dat was vooral in Abu Slim en Sirte. Maar lang niet de duizenden waar zij het over had.
Mensenrechtenorganisaties die claimden dat er maar 250 mensen waren gedood? Ik zie hier berichten recht voor mijn neus die iets anders zeggen, ik ben benieuwd welke organisaties dat zijn.
Die 1,7 miljoen mensen op het groene plein in Tripoli? In een stad van 1,8 miljoen? Waar is het bewijs? De beelden van de Libische staatstv waren gefotoshopped. Dat is aangetoond. Ook heeft een FOK!er(Svann geloof ik) toen al met een berekening laten zien dat die hoeveelheid mensen nooit kon met de omvang van het groene plein. ;) En waar zijn die mensen nu dan gebleven?
Die claim van die dode burgers in Zlitan ken ik en is waarschijnlijk ook waar. Maar de rebellen claimen dat Khadaffi-troepen ze had vermoord na een opstand in de stad. Als dat niet waar is, waar is het bewijs?
1300 doden in Tripoli in 12 uur? Ik heb Mussa Ibrahim dat zien claimen en een twijfelachtige minister van gezondheid. Maar verder heb ik er geen enkel bewijs van gezien.
Duizenden mensen bij Saif al-Islam in Bab al-Azizia? Niks van gezien ook niet op video’s van Russia Today. Hooguit een paar honderd. 63 keer achter elkaar bombarderen? Op haar na niks van gezien net zoals “de met lijken gevulde Abu Slim”. Ze was zelf in Tripoli, als ze dit allemaal gezien heeft had ze het ook kunnen filmen. Niet te vergeten de selectieve bronnen en sprookjes die ze vervolgens aanhaald. En dan haar twijfelachtige berichtgeving toen ze in Tripoli zat. Zo claimde ze op 22 Augustus dat Khadaffi nog volle controle had over Tripoli en het groene plein, en dat het allemaal een strategie was. Terwijl Sky News, BBC en Al-Jazeera een dag daarvoor al ter plekke waren op het groene plein toen het door de rebellen werd veroverd en er vervolgens werd gefeest.
Niet alleen zijn haar claims niet te bewijzen, soms zit ze gewoon glashard te liegen :{ Nou… Betrouwbare meid… Het enige waar ze nog een punt heeft is het gedeelte over de mercenaries en vliegtuigen. Niet omdat zij of haar Russische/Iraanse baas het zegt, maar omdat Amnesty er ook twijfels over heeft. Wat dat vind ik wl een betrouwbare bron.

[ Bericht 0% gewijzigd door Frikandelbroodje op 02-11-2011 17:40:47 ]
Incelfrikandel
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 november 2011 @ 09:12:31 #253
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_103906590
'ICC onderzoekt ook mogelijke misdaden NAVO'

Laatst gewijzigd: 03-11-11 08:46

NEW YORK - Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag onderzoekt ook mogelijke oorlogsmisdaden van de NAVO tijdens de Libi-operatie.

Dit heeft ICC-hoofdaanklager Luis Moreno Ocampo woensdag gezegd in de VN-Veiligheidsraad in New York.

Ook kijkt de Argentijn naar mogelijke misdaden van de Nationale Overgangsraad (NTC), de nieuwe machthebbers in het Noord-Afrikaanse land.

Tot nu toe zijn op verzoek van Moreno drie arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen oud-dictator Muammar Kaddafi, diens zoon Saif al-Islam en de voormalige baas van de militaire inlichtingendienst, Abdullah al-Senussi. De 'Gids van de Revolutie' is inmiddels gedood.

Moreno liet vorige week weten dat hij indirect contact heeft met Saif al-Islam Kaddafi over een mogelijke overgave. Die onderhandelingen zijn nog steeds aan de gang, aldus de Argentijn woensdag.

De gesprekken gaan over de ''juridische voorwaarden'' van een mogelijke vrijwillige overgave. Tegelijkerheid blijft Moreno berichten ontvangen over aanhangers van het oude bewind die proberen Saif al-Islam te helpen om te vluchten.

Burgerslachtoffers

De NAVO zou volgens aantijgingen van het Kaddafibewind burgerslachtoffers hebben gemaakt tijdens bombardementen. Die werden juist uitgevoerd onder een VN-mandaat om burgers te beschermen.

Aanhangers van de NTC worden onder meer beschuldigd van moorden op en het mishandelen van zwarte migranten, die in het Kaddafitijdwerk in Libi kwamen werken. Tijdens de burgeroorlog werden zij vaak aangezien als huurlingen van Kaddafi.

Rusland

Rusland hamerde er na het rapport van Moreno in de Veiligheidsraad nog eens op dat het ICC mogelijke misdaden van alle partijen in het Libiconflict moet onderzoeken.

De Veiligheidsraad vroeg het ICC in februari unaniem om een onderzoek naar mogelijke misdaden in Libi. Daarom kwam Moreno woensdag in New York rapporteren over de voortgang.

Bron: www.nu.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 november 2011 @ 11:38:23 #254
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_103909817
'Absoluut geen NAVO-troepen op Libische bodem'

Laatst gewijzigd: 03-11-11 10:08

AMSTERDAM - Er zijn geen troepen onder de vlag van de NAVO op de grond actief geweest in Libi.

Dat stelt hoogste NAVO-militair in Brussel Giampaolo Di Paola donderdag in een interview met de Volkskrant.

Critici van operatie Unified Protector beweren dat de NAVO, in strijd met de VN-resolutie die aan het militair ingrijpen in Libi ten grondslag lag, op Libische bodem aanwezig was op de rebellen te ondersteunen bij hun strijd tegen ex-dictator Muammar Kaddafi.

“Of individuele landen de troepen hebben gesteun weet ik niet. Als het zo is hebben ze het me niet verteld. Maar een ding is zeker: Onder de vlag van de NAVO zijn er geen troepen op Libische bodem geweest”, aldus Di Paola in de krant.

Dictatuur

De NAVO-topman noemt de operatie in Libi die afgelopen maandag werd beindigd een succes. “Wat de NAVO deed was instrumenteel om een einde te maken aan de dictatuur van kolonel Kaddafi. Dat was geen doel op zich. We voldeden aan het verzoek van de VN om de burgerbevolking te beschermen.

De NAVO begon eind maart aan de militaire missie in Libi. De bondgenoten voerden luchtaanvallen uit op militaire doelen en handhaafden een wapenembargo en een vliegverbod.

Verhalen van het oude regime over grote aantallen burgerslachtoffers doet Di Paola af als “pure propaganda”. “Onafhankelijke bronnen hebben ons geen enkel verwijt gemaakt. “Alle NAVO-landen steunden de operatie, hetzij met militaire middelen, hetzij politiek.”

Tripoli

Na verovering van hoofdstad Tripoli eind augustus door de rebellen viel na 42 jaar het autoritaire regime van Kaddafi. Op 20 oktober werd de zelfbenoemd Gids van de Revolutie in zijn geboortestad Sirte opgepakt en om het leven gebracht.

Tot aan de verkiezingen die binnen acht maanden moeten worden gehouden wordt Libi geregeerd door de Nationale Overgangsraad (NTC) onder leiding van interim-premier Abdul al-Raheem al-Qeeb.

Bron: www.nu.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 3 november 2011 @ 11:43:22 #255
190583 thesiren.nl
pi_103909976
Ja ja een stelletje bijeengeraapte rebellen nemen met luchtsteun het op tegen een getraind leger. Er moet daar leiderschap op de grond zijn geweest met nauwkeurige informatie. Een paar special forces of sas eenheden misschien?
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 21:15 schreef Drifter__ het volgende:
[ afbeelding ]
http://portal.arab90s.com/?p=1048

Gevonden in een van Khadafi's huizen......... :X :X

Rice.....de tering..... :o
Grappig ze was dinsdagavond in the daily show. Ze vertelde dat ze van gadhaffi een clipje moest kijken met foto en video materiaal (van haarzelf) met een speciaal gecomponeerd liedje.... Black rose in the white house.

[ Bericht 36% gewijzigd door thesiren.nl op 03-11-2011 12:15:15 ]
  vrijdag 4 november 2011 @ 11:30:00 #256
211196 Weltschmerz
pi_103951557
quote:
Prada-model ontslagen door uitspraken over Libische dictator

woensdag 02 november 2011 om 16u39
Vanessa Hessler

Vanessa Hessler reuters

Een internationaal telecommunicatiebedrijf heeft Vanessa Hessler ontslagen door de uitlatingen over haar relatie met Mutassim Khaddafi, de zoon van de recent vermoorde Libische dictator.

Het Italiaans-Amerikaanse model, dat meeliep in de herfst/wintershow 2011-12 van Prada, had een vier jaar durende relatie met Mutassim, de vijfde zoon van Colonel Khaddafi. Mutassim had als taak zijn vader te adviseren op vlak van nationale veiligheid.

Passionele relatie

“Wij, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, financieren de rebellen, maar de mensen hebben geen idee wat ze ermee doen”, vertelde Hessler aan het Italiaanse magazine Diva e Donna. “De familie Khaddafi is niet zoals ze wordt afgebeeld. Het zijn normale mensen.” Met Mutassim zelf had het model geen contact meer na de rellen, maar over haar relatie is ze duidelijk: “het was er een van passie”.

Het Duitse telecommunicatiebedrijf Hansenet GmbH was alleszins niet opgelaten met de uitspraken van Hessler en schreef het volgende op Twitter: “Vanessa Hesslers relaties zijn priv, maar we kunnen haar commentaar op het conflict in Libi niet accepteren”. Ook Albert Fetsch van de Spaanse multinational Telefonica bevestigde dat zijn bedrijf het gezicht van het model binnen de 24 uur zou verwijderen van de website, zo schrijft de Britse krant Daily Mail.

Calvin Klein

Hessler, die wordt vertegenwoordigd door 1ModelManagement in New York, speelde mee in reclamefilms van onder meer Armani, Calvin Klein en L’Oreal en figureerde ook in printcampagnes van Guess Jeans en Liu-Jo. Haar acteerdebuut maakte ze in 2008 naast de zijde van Gerard Depaerdieu in de film Asterix.

Mutassim zelf werd levend gevangen genomen met zijn vader en later door de Libische oppositierebellen gedood. (VF)
Iemand met een afwijkend verhaal, dat moet meteen afgestraft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 november 2011 @ 15:51:42 #257
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_103959944
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 11:30 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Iemand met een afwijkend verhaal, dat moet meteen afgestraft.
Zoals Ghaddafi dat bedacht had, idd.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 5 november 2011 @ 12:06:13 #258
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_103991594
Respect voor Muammar Khadaffi dat hij zijn land tot het laatst heeft verdedigd! Ik hoop dat de waarheid over dit gruwelijk en misdadige complot tegen zijn regime met als totaal misplaatst excuus het beschermen van de burgerbevolking nog eens aan het licht komt. De waarheid zal ooit aan het licht komen en dan zal men schrikken wat er echt is gebeurd (en nog steeds gebeurd) in Libi. Voor de toekomst geeft het ook niet veel vertrouwen. Saif al -Islam is natuurlijk extreem belangrijk in het proces naar waarheidsvinding, ik hoop dat hij hier straks nog een goede rol in kan spelen en dat hij niet in een showproces wordt veroordeeld, of wordt omgelegd.

Mondiaal is een consequentie is dat er nooit meer een VN mandaat ergens voor zal komen nu het in dit geval dit zo verschrikkelijk is misbruikt door de NAVO,.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  zaterdag 5 november 2011 @ 12:07:36 #259
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_103991624
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2011 12:06 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Respect voor Muammar Khadaffi dat hij zijn land tot het laatst heeft verdedigd!
:O
!!! Go 49-ers !!!
  zaterdag 5 november 2011 @ 12:32:43 #260
78909 Monidique
pi_103992297
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2011 12:06 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Mondiaal is een consequentie is dat er nooit meer een VN mandaat ergens voor zal komen nu het in dit geval dit zo verschrikkelijk is misbruikt door de NAVO,.
De rest is onzin, maar dit is wel correct. Deze schending van de VN-resolutie door de NAVO, door Libi aan te vallen om regime change te bewerkstelligen, heeft de internationale rechtsorde wel behoorlijk verzwakt. Maar als Rusland zich weer eens verdedigt tegen Georgi, dan begint het huilen weer.
  zaterdag 5 november 2011 @ 12:35:30 #261
78909 Monidique
pi_103992353
Op vele vlakken is deze NAVO-oorlog simpelweg een ramp geweest. Gelukkig is het vooralsnog niet zo erg als had gekund, maar de oorlog is nog niet voorbij, natuurlijk. Op het moment zijn vele duizenden Afrikanen het slachtoffer van de door de NAVO gesteunde racistische jihadisten, er zijn stammentwisten, roof, terreuraanslagen, dus het wordt nog even afwachten.
  zaterdag 5 november 2011 @ 12:43:55 #262
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_103992582
etnische zuiveringen, burgeroorlog, chaos en langdurige armoede. UItverkoop van de olie aan frankrijk via total als prijs voor deze "regime change."Lang leve de ""vrijheid" De gemiddelde Libir gaat een zware tijd tegemoet, over de immigranten nog maar te zwijgen.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  zaterdag 5 november 2011 @ 17:40:43 #263
271497 Aloulou
aka Alulu
pi_104002131
quote:
13s.gif Op zaterdag 5 november 2011 12:43 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
etnische zuiveringen, burgeroorlog, chaos en langdurige armoede. UItverkoop van de olie aan frankrijk via total als prijs voor deze "regime change."Lang leve de ""vrijheid" De gemiddelde Libir gaat een zware tijd tegemoet, over de immigranten nog maar te zwijgen.
Aldus de Westerling duizenden kilometers verderop, op een zaterdagmiddag op een online forumpje. Zonder een realistische visie vanuit de praktijk. Allemaal lekker theoretisch gelul.
Een ieder die aardig wat Libiers kent die de gemiddelde Libiers "vertegenwoordigen" weet dat 90% van de bevolking bereid was te strijden totdat Khadafi het land uit was gevlucht en zijn regime omgegooid. Men had het helemaal gehad na 40 jaar. Dat dat niet makkelijk zou worden hoef je hen niet te vertellen, zij kenden Khadafi beter dan wie dan ook. Maar blijkbaar hadden ze het ervoor over he.
Oorlog is de verderzetting van de politiek maar met andere middelen - Clausewitz
  zaterdag 5 november 2011 @ 17:43:13 #264
181126 MouzurX
Misschien?
pi_104002238
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2011 12:32 schreef Monidique het volgende:

[..]

De rest is onzin, maar dit is wel correct. Deze schending van de VN-resolutie door de NAVO, door Libi aan te vallen om regime change te bewerkstelligen, heeft de internationale rechtsorde wel behoorlijk verzwakt. Maar als Rusland zich weer eens verdedigt tegen Georgi, dan begint het huilen weer.
Sorry welke schending van de vn resolutie?
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
  zaterdag 5 november 2011 @ 17:43:22 #265
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_104002246
quote:
13s.gif Op zaterdag 5 november 2011 12:43 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
etnische zuiveringen, burgeroorlog, chaos en langdurige armoede. UItverkoop van de olie aan frankrijk via total als prijs voor deze "regime change."Lang leve de ""vrijheid" De gemiddelde Libir gaat een zware tijd tegemoet, over de immigranten nog maar te zwijgen.
Hundreds of Libyan prisoners freed

Bron

5 November 2011.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  maandag 7 november 2011 @ 17:44:37 #266
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_104082614
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2011 17:43 schreef rakotto het volgende:

[..]

Hundreds of Libyan prisoners freed

Bron

5 November 2011.
Je wilt met 1 zo;n artikeltje bewijzen dat het allemaal hosanna is daar?? zo'n artikeltje zegt helemaal niets, pure propaganda. De situatie in Libi is afschuwelijk en zal dat ook blijven, dat alles dankzij deze misdadige inmenging in binnenlandse aangelegenheden door de navo.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  maandag 7 november 2011 @ 17:54:06 #267
93664 waht
Mushir
pi_104082957
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 17:44 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

Je wilt met 1 zo;n artikeltje bewijzen dat het allemaal hosanna is daar?? zo'n artikeltje zegt helemaal niets, pure propaganda. De situatie in Libi is afschuwelijk en zal dat ook blijven, dat alles dankzij deze misdadige inmenging in binnenlandse aangelegenheden door de navo.
Dat het land 42 jaar lang door een strenge dictator is geregeerd doet er inderdaad niet toe.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  maandag 7 november 2011 @ 18:18:52 #268
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_104083895
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 17:44 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

Je wilt met 1 zo;n artikeltje bewijzen dat het allemaal hosanna is daar?? zo'n artikeltje zegt helemaal niets, pure propaganda. De situatie in Libi is afschuwelijk en zal dat ook blijven, dat alles dankzij deze misdadige inmenging in binnenlandse aangelegenheden door de navo.
Aldus een random persoon op internet die er niet bij is.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  maandag 7 november 2011 @ 18:47:12 #269
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_104084964
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2011 17:43 schreef rakotto het volgende:

[..]

Hundreds of Libyan prisoners freed

Bron

5 November 2011.
En hoeveel zijn er vermoord omdat ze toevallig niet aan de kant van de rebellen staan ? :')
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  maandag 7 november 2011 @ 21:00:10 #270
340272 Frikandelbroodje
pi_104093194
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2011 17:43 schreef rakotto het volgende:

[..]

Hundreds of Libyan prisoners freed

Bron

5 November 2011.
Tot zover de "massale genocide en vervolging" van arme negertjes :)
Incelfrikandel
  maandag 7 november 2011 @ 21:14:14 #271
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_104094310
[NWS FEEDBACK] Waar grijs misschien mogelijk is. :)

[ Bericht 84% gewijzigd door paddy op 07-11-2011 22:31:36 ]
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  maandag 7 november 2011 @ 21:16:10 #272
174530 Die_Hofstadtgruppe
pi_104094454
quote:
Ebadi: nog geen sprake Arabische Lente

Het is nog veel te vroeg om van een Arabische lente te spreken. Dat heeft de Iraanse Shirin Ebadi, in 2003 winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, vanmiddag gezegd in Amsterdam.

"De Arabische lente begint pas als islamitische vrouwen niet meer worden gediscrimineerd", betoogde de mensenrechtenactiviste. "Een dictatoriaal regime omverwerpen alleen is niet genoeg; er moet een democratie voor in de plaats komen waarin de bevolking haar eigen toekomst kan bepalen."

De enige manier om echt democratie te bereiken in landen als Egypte, Tunesi en Libi is volgens Ebadi door het scheiden van religie en staat. Ze vreest dat vrouwen het kind van de rekening worden van de revoluties in Arabische landen.

"De Libische overgangsregering (NTC) zei in haar eerste verklaring dat ze polygamie opnieuw wil invoeren", aldus de Iraanse. "En de Moslim Broederschap in Egypte wil af van westerse wetten, omdat ze de islamitische wetgeving (sharia) beter vindt passen bij de lokale gebruiken."
http://www.spitsnieuws.nl(...)rake-arabische-lente
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  maandag 7 november 2011 @ 23:37:16 #273
271497 Aloulou
aka Alulu
pi_104104780
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 21:16 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
Ebadi: nog geen sprake Arabische Lente

De enige manier om echt democratie te bereiken in landen als Egypte, Tunesi en Libi is volgens Ebadi door het scheiden van religie en staat.

Mevrouw Ebadi moet natuurlijk niet haar eigen idealen tot norm verheffen om te spreken van een "lente" he. Zolang de mensen daar tot een overheid komen die hun wensen en behoeften vertegenwoordigen, zonder het afgedwongen te hebben met geweld. En er een redelijke consensus over is, is dat een prachtige lente voor de mensen daar. Met heel veel groen en moois

Tunesie lijkt de voorzet te hebben gegeven. Nu de rest daar nog. Wat Ebadi daarvan vindt doet er verder niet zoveel toe.
Oorlog is de verderzetting van de politiek maar met andere middelen - Clausewitz
  dinsdag 8 november 2011 @ 16:28:43 #274
174530 Die_Hofstadtgruppe
pi_104125094
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 23:37 schreef Aloulou het volgende:

[..]

Mevrouw Ebadi moet natuurlijk niet haar eigen idealen tot norm verheffen om te spreken van een "lente" he. Zolang de mensen daar tot een overheid komen die hun wensen en behoeften vertegenwoordigen, zonder het afgedwongen te hebben met geweld. En er een redelijke consensus over is, is dat een prachtige lente voor de mensen daar. Met heel veel groen en moois

Tunesie lijkt de voorzet te hebben gegeven. Nu de rest daar nog. Wat Ebadi daarvan vindt doet er verder niet zoveel toe.
Je bedoelt: wat de vrouwen daarvan vinden doet er niet zo heel veel toe?
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  dinsdag 8 november 2011 @ 19:16:21 #275
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_104132125
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 16:28 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Je bedoelt: wat de vrouwen daarvan vinden doet er niet zo heel veel toe?
Nee, wat Ebadi zegt doet er niet toe.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  dinsdag 8 november 2011 @ 23:36:00 #276
281515 Lagrinta
pi_104146270
Jammer dat ome Mo het aftreden van Berlus niet meer meegemaakt heeft.
  woensdag 9 november 2011 @ 00:09:09 #277
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_104147467
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 23:36 schreef Lagrinta het volgende:
Jammer dat ome Mo het aftreden van Berlus niet meer meegemaakt heeft.
Hij zou dan gaan denken dat Berlus speciaal voor hem is opgetreden. :')
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  woensdag 9 november 2011 @ 00:33:19 #278
271497 Aloulou
aka Alulu
pi_104148181
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 23:36 schreef Lagrinta het volgende:
Jammer dat ome Mo het aftreden van Berlus niet meer meegemaakt heeft.
Hij had hem zeker een open brief gestuurd en door een van zijn vrouwelijke lijfwachtjes persoonlijk laten bezorgen.
Oorlog is de verderzetting van de politiek maar met andere middelen - Clausewitz
  woensdag 9 november 2011 @ 00:47:48 #279
281515 Lagrinta
pi_104148581
Hij had Berlus asiel verleend als ie in Itali niet meer welkom was.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 11 november 2011 @ 17:58:07 #280
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_104254534
Niger verleent asiel aan Saadi Kaddafi

Laatst gewijzigd: 11-11-11 16:20


PRETORIA - Niger verleent om humanitaire redenen asiel aan Saadi Kaddafi, een van de zonen van de gedode Libische dictator Muammar Kaddafi.

Dat zei president Mahamadou Issoufou vrijdag.

Issoufou voegde eraan toe dat de voortvluchtige broer van Saadi, Saif al-Islam, niet in Niger is. ''Ik zou moeten beraadslagen wat te doen als hij hier komt.''

De 38-jarige Saadi vluchtte in augustus via het zuiden van Libi naar Niger. De premier van Niger, Brigi Rafini, zei in september dat er 'geen sprake van is' om Saadi uit te leveren aan Libi, totdat hij verzekerd is van een eerlijk proces.

Bron: www.nu.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 13 november 2011 @ 20:09:41 #281
171727 StateOfMind
Ashen One
pi_104328092
Rivaliserende Libische milities hebben zondag voor de vierde opeenvolgende dag gevochten aan de rand van de hoofdstad Tripoli. Het zijn de dodelijkste en langdurigste gevechten sinds de gevangenneming en dood van Moammar Gadhafi vorige maand.

Sinds eind vorige week kwamen bij de gevechten tussen de milities uit Zawiya en het nabijgelegen tribale gebied Warshefana al minstens dertien mensen om het leven en raakten meer dan honderd gewond. Interim-leider Mustafa Abdul-Jalil zei dat het conflict na overleg van de Nationale Overgangsraad met tribale leiders was bijgelegd, maar terwijl hij dit zei werd er nog steeds volop geschoten.

Warshefana ligt ongeveer dertig kilometer ten westen van Tripoli, de kuststad Zawiya nog vijftien kilometer verderop. De precieze aanleiding voor de gevechten is onduidelijk, maar boze tongen beweren dat sommige Warshefana banden hebben met het oude regime. Strijders uit Zawiya trokken vorige week Warshefana binnen en namen wapens in beslag; strijders van Warshefana wierpen daarop wegversperringen op en bestookten de voornaamste verkeersweg. Tientallen strijders uit Warshefana verzamelden zich zondagavond voor een 'mars op Zawiya'.

Abdul-Jalil zei dat de overgangsraad een commissie heeft gevormd die zich over de klachten en wensen van beide partijen zal buigen. Hij zei dat de gevechten waren uitgebroken door onverantwoordelijk gedrag van jongeren, maar gaf geen nadere toelichting.

Sinds de dood van Gadhafi zijn verschillende groepen met elkaar slaags geraakt. Abdul-Jalil en andere leden van de overgangsraad zeggen dat het niet mogelijk is de strijders snel te ontwapenen. De werkloosheid onder de mannen is hoog en eerst moeten alternatieven worden geboden, zoals werk, studie en training, aldus Abdul-Jalil.

Bron: Novum/AP

Libische milities blijven vechten
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  zondag 13 november 2011 @ 22:32:45 #282
241578 Doler12
pi_104335953
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 20:09 schreef StateOfMind het volgende:
Rivaliserende Libische milities hebben zondag voor de vierde opeenvolgende dag gevochten aan de rand van de hoofdstad Tripoli. Het zijn de dodelijkste en langdurigste gevechten sinds de gevangenneming en dood van Moammar Gadhafi vorige maand.

Sinds eind vorige week kwamen bij de gevechten tussen de milities uit Zawiya en het nabijgelegen tribale gebied Warshefana al minstens dertien mensen om het leven en raakten meer dan honderd gewond. Interim-leider Mustafa Abdul-Jalil zei dat het conflict na overleg van de Nationale Overgangsraad met tribale leiders was bijgelegd, maar terwijl hij dit zei werd er nog steeds volop geschoten.

Warshefana ligt ongeveer dertig kilometer ten westen van Tripoli, de kuststad Zawiya nog vijftien kilometer verderop. De precieze aanleiding voor de gevechten is onduidelijk, maar boze tongen beweren dat sommige Warshefana banden hebben met het oude regime. Strijders uit Zawiya trokken vorige week Warshefana binnen en namen wapens in beslag; strijders van Warshefana wierpen daarop wegversperringen op en bestookten de voornaamste verkeersweg. Tientallen strijders uit Warshefana verzamelden zich zondagavond voor een 'mars op Zawiya'.

Abdul-Jalil zei dat de overgangsraad een commissie heeft gevormd die zich over de klachten en wensen van beide partijen zal buigen. Hij zei dat de gevechten waren uitgebroken door onverantwoordelijk gedrag van jongeren, maar gaf geen nadere toelichting.

Sinds de dood van Gadhafi zijn verschillende groepen met elkaar slaags geraakt. Abdul-Jalil en andere leden van de overgangsraad zeggen dat het niet mogelijk is de strijders snel te ontwapenen. De werkloosheid onder de mannen is hoog en eerst moeten alternatieven worden geboden, zoals werk, studie en training, aldus Abdul-Jalil.

Bron: Novum/AP

Libische milities blijven vechten
Gaat er weer lekker aan toe. Een tribale samenleving hoe primitief. _O-
  maandag 14 november 2011 @ 00:22:35 #283
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_104339821
Tja, 'wij' hebben ooit die achterlijke 'grenzen' in Afrika bedacht. Maarja in die gedachte kunnen we niet blijven hangen natuurlijk.

De aandacht is weg nu Khadaffi onder de zoden ligt maar er is daar natuurlijk gewoon een burgeroorlog aan de gang :+
  maandag 14 november 2011 @ 00:25:32 #284
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_104339887
Zolang Saif nog steeds rondloopt, is de oorlog nog niet afgelopen in Libie.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  maandag 14 november 2011 @ 00:47:20 #285
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_104340431
^
Jaja het hangt allemaal van 1 man af :+
  maandag 14 november 2011 @ 01:57:37 #286
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_104341417
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 00:25 schreef rakotto het volgende:
Zolang Saif nog steeds rondloopt, is de oorlog nog niet afgelopen in Libie.
Saif heeft geld genoeg die komt niet meer in Lybia
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Moderator maandag 14 november 2011 @ 02:13:25 #287
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_104341531
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 00:25 schreef rakotto het volgende:
Zolang Saif nog steeds rondloopt, is de oorlog nog niet afgelopen in Libie.
op dit moment zijn er grotere problemen dan Saif geloof ik
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 14 november 2011 @ 09:02:38 #288
171727 StateOfMind
Ashen One
pi_104343220
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 02:13 schreef sp3c het volgende:

[..]

op dit moment zijn er grotere problemen dan Saif geloof ik
Idd, Saf is slechts 1 persoon.

Wat er nu (en waarschijnlijk voorlopig nog wel even) gaande is, lijkt me meer een stammen-aangelegenheid. En dat was van begin af aan te verwachten.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  woensdag 16 november 2011 @ 18:20:58 #289
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_104444490
quote:
‘Gaddafi probeerde westerse diplomaten te laten liquideren’

De Britse inlichtingendiensten hebben pogingen van Gaddafi’s regime om westerse diplomaten in Benghazi te vermoorden in de kiem gesmoord. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague vanmiddag in een toespraak gezegd.

Hague sprak in zijn toespraak over het werk van de Britse veiligheidsdiensten tijdens de oorlogsmissie in Libi en zei dat de diensten levens hebben gered. Zo zou het regime van Gaddafi tijdens de maanden durende strijd “een aantal westerse diplomaten in Libi” hebben willen laten vermoorden. De Britse inlichtingendiensten zouden de Nationale Overgangsraad in Benghazi, zelf ook een doelwit, op tijd over de plannen hebben ingelicht, waardoor de aanvallen zouden zijn voorkomen.

Benghazi is de tweede stad van Libi en ligt in het oosten van het land. Het was altijd al een stad waar veel verzet tegen het regime van Gaddafi bestond en het wist zich in februari als eerste grote stad te bevrijden van zijn regime. Toen Gaddafi vervolgens de stad probeerde te heroveren en dreigde de inwoners als ratten uit te roeien, besloot de NAVO militair in te grijpen om de Libische burgerbevolking te beschermen. Gaddafi’s regime stortte in augustus in met de val van Tripoli.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 16 november 2011 @ 18:30:20 #290
211196 Weltschmerz
pi_104444824
quote:
7s.gif Op woensdag 16 november 2011 18:20 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Toen Gaddafi vervolgens de stad probeerde te heroveren en dreigde de inwoners als ratten uit te roeien, besloot de NAVO militair in te grijpen om de Libische burgerbevolking te beschermen.
Leugen. Toen Ghadaffi de opstand wilde onderdrukken en dreigde de opstandelingen, het verzet, de rebellen, terroristen, overgansregime, hoe je ze ook wil noemen als ratten uit te roeien, nam de NATO de gelegenheid te baat om in Libi aan regimechange te doen en Libi te neokoloniseren.

Het NRC is ook echt helemaal niks meer, occupy Wall Street hebben ze ook weken en weken zitten doodzwijgen tot het echt niet meer kon. Blij dat ik dat pretentieuze vod na meer dan 15 jaar heb opgezegd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 16 november 2011 @ 18:33:46 #291
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_104444950
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 18:30 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Leugen. Toen Ghadaffi de opstand wilde onderdrukken en dreigde de opstandelingen, het verzet, de rebellen, terroristen, overgansregime, hoe je ze ook wil noemen als ratten uit te roeien, nam de NATO de gelegenheid te baat om in Libi aan regimechange te doen en Libi te neokoloniseren.
Dat zou een dubbele agenda kunnen zijn maar NATO heeft netjes een VN-resolutie gevolgd. Ik zei meteen al dat de resolutie extreem ver ging, maar blijkbaar wilden te veel partijen (voor- en tegenstanders van ingrijpen) de resolutie niet goed lezen.
quote:
Het NRC is ook echt helemaal niks meer, occupy Wall Street hebben ze ook weken en weken zitten doodzwijgen tot het echt niet meer kon. Blij dat ik dat pretentieuze vod na meer dan 15 jaar heb opgezegd.
Ach, ik kijk ook naar Press TV :D
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 16 november 2011 @ 22:21:41 #292
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_104456154
quote:
Scotland Yard asked to investigate MI6 role in abduction of Gadaffi opponent

Scotland Yard has been asked to mount a criminal investigation into MI6 operations that led to opponents of Muammar Gaddafi's regime being abducted, along with their wives and children, and flown to Libya, where they say they endured years of torture.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 16 november 2011 @ 22:26:56 #293
93664 waht
Mushir
pi_104456428
quote:
7s.gif Op woensdag 16 november 2011 18:33 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat zou een dubbele agenda kunnen zijn maar NATO heeft netjes een VN-resolutie gevolgd. Ik zei meteen al dat de resolutie extreem ver ging, maar blijkbaar wilden te veel partijen (voor- en tegenstanders van ingrijpen) de resolutie niet goed lezen.
Er is altijd een dubbele agenda. Dat kunnen sommige tere zieltjes niet verkroppen.

Tja, zo maak je het leven wel erg moeilijk. Beter is natuurlijk om te beoordelen naar resultaat, niet naar intentie.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  zaterdag 19 november 2011 @ 12:21:24 #294
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_104547125
quote:
‘Saif al-Islam Gaddafi gearresteerd in zuiden van Libi’

Saif al-Islam Gaddafi, een van de zoons van Gaddafi, is volgens de Libische minister van Justitie gearresteerd in het zuiden van Libi. Dat meldt persbureau Reuters.

Gaddafi, die gezocht wordt door het Internationaal Strafhof in Den Haag, zou opgepakt zijn in de buurt van Ubari, een plaats in zuid-Libi (zie kaart hieronder). Meer details over zijn mogelijke arrestatie zijn op dit moment nog niet bekend.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 19 november 2011 @ 12:58:52 #295
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_104548380
quote:
die is flink de pineut en verraden lijkt me
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 19 november 2011 @ 13:52:04 #296
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_104549770
quote:
Het artikel is inmiddels geupdated.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 19 november 2011 @ 22:43:21 #297
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_104569110
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 12:58 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

die is flink de pineut en verraden lijkt me
'Zoon Kaddafi verraden door gids'

Volgens een woordvoerder van de autoriteiten in Libi is de arrestatie van Saif al-Islam Kaddafi te danken aan een tip van een lokale gids, Yousif Salih al-Mahdi. Die zou door Saif al-Islams entourage zijn benaderd om de verdachte naar Niger te smokkelen. De gids lichtte echter met gevaar voor eigen leven de nieuwe machthebbers in over de verblijfplaats van de zoon van de gedode dictator. Die zou al enkele weken in de regio hebben verbleven.

Saif al-Islam, die in het verleden vaak had geroepen dat hij zich nooit zou overgeven en dat hij zich desnoods dood zou vechten, leverde naar verluidt geen verzet bij zijn aanhouding. De verdachte van misdaden tegen de menselijkheid reed in een hinderlaag, die was opgezet door 15 NTC-manschappen in drie voertuigen. Kaddafi zat op het moment van zijn arrestatie in een auto en werd vergezeld door vijf personen.

„Hij dacht dat we hem wilden vermoorden”, aldus Ahmed Ammar tegen Marie-Louise Gumuchian, een verslaggever van het persbureau Reuters. Zij sprak met de strijders die de arrestatie rond half twee 's nachts uitvoerden en reisde mee met het vliegtuig dat Kaddafi later op de dag naar de noordwestelijke stad Zintan bracht.

Het minikonvooi van twee voertuigen was kennelijk onderweg naar de grens met het buurland Niger, waar Saif al-Islam heen wilde vluchten. In de auto's lagen wapens en enkele duizenden dollars.

De strijders van de NTC schoten in de lucht en in de grond en dwongen de auto's te stoppen, aldus Ahmed Ammar, een van de strijders die de arrestatie verrichtten. De man die de leiding had over het konvooi identificeerde zich in eerste instantie als Abdelsalam (dienaar van de vrede), maar werd vrijwel meteen herkend als Saif al-Islam Kaddafi. De strijders stelden hem gerust en meldden dat de verdachte zou worden overgebracht naar Zintan.

Hij droeg een zware baard en een bril en was niet geboeid tijdens de vlucht. Een van zijn duimen en twee vingers zaten in het verband. Saif al-Islam Kaddafi had deze verwondingen een maand geleden opgelopen tijdens de slag om Bani Walid, een van de laatste bolwerken van het Kaddafi-regime.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 20 november 2011 @ 17:11:11 #298
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_104592758
Sanussi is zojuist opgepakt. Libische media :)
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~Franois Fnelon
  zondag 20 november 2011 @ 17:16:37 #299
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_104592996
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2011 17:11 schreef rakotto het volgende:
Sanussi is zojuist opgepakt. Libische media :)
Het is toch Zanussi ?

Ik heb net even gekeken boven
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 20 november 2011 @ 17:22:24 #300
182805 SteelDogg
pi_104593231
quote:
Libya's former intelligence chief, Abdullah al-Senussi, who is wanted by the International Criminal Court, has been arrested, an official in the National Transitional Council says.

"Abdullah al-Senussi was arrested in Al-Guira region in the south of the country," the NTC official told AFP, without providing details on when he was captured.

News of his capture came a day after Libya's new rulers also announced the arrest of the late Muammar Gaddafi's son and one-time heir apparent, Seif al-Islam, who also had been on the run for months.
-
  zondag 20 november 2011 @ 17:44:42 #301
340272 Frikandelbroodje
pi_104594202
Mooi. Dit is beter dan Saif. Senussi was al een crimineel toen saif in de luiers lag.
Incelfrikandel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')