Maikuuul | zondag 16 oktober 2011 @ 22:41 |
Beste, Zoals menig Nederlander ben ook ik een vervent kababeter. Wat mij echter stoort is dat bij zaken zoals DönerCompany ( vaak te vinden bij het station ), je echt belachelijk weinig vlees in je broodje krijgt. Zie onderstaande pic: ![]() Kijk hoe belachelijk weinig vlees erin zit, 80% groente en 20% vlees. Als je zoiets krijgt kan je net zogoed een broodje gezond bestellen :/ Wat mij echter weer gunstig stemt is dat er ook kababzaken zijn die wel weten hoe het moet !! Marmaris ( bij vroenhoven ) veel mensen in Maastricht haalt hier zijn kabab. De reden ? Zie de mooie foto's hieronder ![]() ![]() ![]() Heerlijk ![]() Dit is tevens een verkapt "ik ben geen vegatarier topic" | |
Stokstaart | zondag 16 oktober 2011 @ 22:42 |
Dat lijkt in de verre verte niet op de broodjes die ik altijd haal. Wat kost dat? De bovenste? | |
Nikmans | zondag 16 oktober 2011 @ 22:43 |
Ik vind de kebab van die kar (of wat het is) die bij de bussen @ station Maastricht staat verdomd goed te eten | |
#ANONIEM | zondag 16 oktober 2011 @ 22:43 |
Die Turken in Maastricht kunnen er gewoon niets van. | |
Meloewa | zondag 16 oktober 2011 @ 22:43 |
Ziet er goor uit | |
Plastic_zak | zondag 16 oktober 2011 @ 22:43 |
60% vlees 40% sla is voor de bazen. | |
#ANONIEM | zondag 16 oktober 2011 @ 22:43 |
Döner Company ![]() | |
#ANONIEM | zondag 16 oktober 2011 @ 22:44 |
Trouwens TS, waar heb jij dat laatste gegeten? | |
Maikuuul | zondag 16 oktober 2011 @ 22:45 |
Dat is Musti, die is inderdaad nice. Deze doner company ligt bij het station zelf, zo weinig ![]() Nerds die bovenstaande vies vinden uitzien ![]() ![]() Mijn kababje had ik van www.marmarisonline.be Dat witte bij mijn broodje is trouwens feta kaas ![]() | |
Scully | zondag 16 oktober 2011 @ 22:45 |
De beste broodjes Döner zijn te koop bij Chaplin in Enschede! Aanrader!! ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 16 oktober 2011 @ 22:48 |
Die onderste is wel verdomd sjiek in mekaar gedraait door de Turk ![]() | |
Vaseline_ | zondag 16 oktober 2011 @ 22:49 |
De beste zaken staat toch om de hoek ![]() | |
Stokstaart | zondag 16 oktober 2011 @ 22:49 |
Zeker geen kapsalon in Maatricht? | |
Twiitch | zondag 16 oktober 2011 @ 22:49 |
Honger.... | |
#ANONIEM | zondag 16 oktober 2011 @ 22:50 |
En bedankt TS, nu heb ik honger. | |
bosi_wa | zondag 16 oktober 2011 @ 22:50 |
En weer een jaar gratis kebab voor Scully ![]() | |
Plastic_zak | zondag 16 oktober 2011 @ 22:50 |
De naam van de kebabzaak vergeet ik meestal omdat ik er alleen maar kom als ik dronken ben. | |
o43blondiee | zondag 16 oktober 2011 @ 22:51 |
Zeker wel kapsalon te vinden in Maastricht! Musti is tha bomb! ![]() En die Doner Company in Maastricht gooit er óók veel vlees op! Whoo Maasje! ![]() ![]() | |
nattermann | zondag 16 oktober 2011 @ 22:52 |
Gewoon shoarma gaan eten bij Tawor in Geleen. Voor echte koningen. | |
Infinitum | zondag 16 oktober 2011 @ 22:52 |
Die op foto 2 ziet er idd goed uit, krijg er honger van ![]() | |
Scully | zondag 16 oktober 2011 @ 22:52 |
![]() Nee man, was het maar waar. ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 22:54 |
ik weet niet wat die onderste is, maar het is geen normaal vlees iig. iets prefabs wat in lange stroken is gesneden. die bovenste ziet er wel ok uit ![]() | |
DancingPhoebe | zondag 16 oktober 2011 @ 22:54 |
*Stil.* ...mooi... | |
Scully | zondag 16 oktober 2011 @ 22:55 |
![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 22:56 |
denken dat kebab er zo uit hoort te zien ![]() | |
DancingPhoebe | zondag 16 oktober 2011 @ 22:56 |
Fokje hou je snavel man. | |
Scully | zondag 16 oktober 2011 @ 22:57 |
*Topchef mode* Wel een beetje weinig saus. ![]() | |
rumiii | zondag 16 oktober 2011 @ 22:59 |
Die laatste, hoeveel kost die ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 22:59 |
nee man dit is echt fucking geen kebab zoals het hoort en het ziet er ranzig uit man! | |
Ozzieturk | zondag 16 oktober 2011 @ 23:00 |
De Döner Company in Den Haag (holland spoor) kan er ook geen zak van. Dingen me eraan storen: Geen tomaat Vlees heeft nauwelijks smaak Veel te veel salade Gare augurken of wat het ook mag zijn in je broodje Als je trouwens nog ff sla en saus op je Turkse pizza wilt, mag je extra dokken hahaha. Elke andere winkel hanteert een prijs van 1.50 voor een Turkse pizza met alles erop en eraan maar deze mensen... | |
Infinitum | zondag 16 oktober 2011 @ 23:00 |
echte kebab kun je in NL niet krijgen (ik ben het nooit tegengekomen in ieder geval), vaak zie je de foto 1 versie, foto 2 is de betere variant en voor echte kebab moet naar Turkije ![]() | |
#ANONIEM | zondag 16 oktober 2011 @ 23:00 |
Ster in Zoetermeer ![]() | |
killurz | zondag 16 oktober 2011 @ 23:00 |
neem wel een kapsalon ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:00 |
Nu heb ik trek gekregen. ![]() | |
Peanutnootje | zondag 16 oktober 2011 @ 23:00 |
Zoek de 10 verschillen in foto 2 en foto 3 ![]() | |
EnemyRock | zondag 16 oktober 2011 @ 23:00 |
Chico's place | |
DancingPhoebe | zondag 16 oktober 2011 @ 23:01 |
Het enige wat niet klopt aan die foto is dat malle rode schijfje, links bovenin en die malle groene sprietjes. Daarnaast mis ik knoflooksausstromen, maar dat kan makkelijk opgelost worden. | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:01 |
![]() Ik ga voor de grote kapsalon. ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:02 |
true, maar die hele dunne reepjes kan nooit lekker zijn. moet echt van de kruiden enzo komen, kan niet anders. ![]() en daar hoef ik dan idd geen broodje bij ![]() ![]() | |
boem-dikkie | zondag 16 oktober 2011 @ 23:02 |
Mensen die geen Ayran bij hun broodje kebab drinken. ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:03 |
goeie ninja edit. ![]() | |
rumiii | zondag 16 oktober 2011 @ 23:03 |
Die grote is wel aan de kleine kant ![]() | |
Lindstrĝm. | zondag 16 oktober 2011 @ 23:03 |
lekkerrrrr nu heb ik honger ![]() | |
boem-dikkie | zondag 16 oktober 2011 @ 23:03 |
En dan met een lekkere groot glas drink. | |
#ANONIEM | zondag 16 oktober 2011 @ 23:03 |
Het tweede broodje kebab bevat toch veel te veel vlees man, totaal geen goede verhouding. Lijkt me nou typisch een broodje kebab voor tokkies die een bepaalde groente niet tussen hun broodje willen omdat ze het niet kennen of nooit (vr)eten. | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:04 |
ik mag je nu al ![]() | |
__Saviour__ | zondag 16 oktober 2011 @ 23:04 |
![]() | |
boem-dikkie | zondag 16 oktober 2011 @ 23:05 |
Ik vind het eerste broodje er overigens een stuk beter uit zien. | |
Id_do_her | zondag 16 oktober 2011 @ 23:05 |
Hoeveel kebab kun je in een broodje stampen zeg. ![]() | |
Infinitum | zondag 16 oktober 2011 @ 23:05 |
dat ziet er goed uit ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:06 |
Grote kapsalon met extra veel gesmolten Cheddar kaas. Cheddar kaas is de baas der kazen. ![]() ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:06 |
jij denkt dat je echte cheddar kaas krijgt bij de gemiddelde kebabzaak? ![]() | |
Fruitdrink | zondag 16 oktober 2011 @ 23:07 |
Vreetkick.. | |
Maikuuul | zondag 16 oktober 2011 @ 23:07 |
Jawe bij Marmaris krijg je ook kapsalon, echter had ik nu zin in een groot broodje kabab, echt heerlijk ![]() Trouwens op de foto heb ik het broodje zelf doormidden gesneden ( half turks brood krijg je gewoon als je een heel broodje besteld ). De stromen knoflook heb ik zelf voor gezorgd ( vraag altijd de saus apart, is vervelend als je het broodje later nog wilt opeten en het vol met knoflook zit waardoor het broodje "nat" van de knoflook is, saus apart FTW ! ) Groot broodje kabab ( dus de foto die ik heb gemaakt x2 kost 7 euro ( incl feta ) zonder feta 6.50. Daarnet de andere helft naar binnen gewerkt ![]() Van die nerdjes die beweren dat ik geen groente lust ![]() Ik houd gewoon van veel vlees in de kabab, en van die figuren die gaan beweren dat ze weten hoe "echte" kabab smaakt, alsof mij dat wat boeit dat je tijdens je all-in vakantie in turkije echte kabab hebt gegeten, wowwwwwww ![]() ![]() | |
Levolution | zondag 16 oktober 2011 @ 23:07 |
Döner hier is seperatorvlees. Gehakt op een spies. Echte döner bestaat uit lappen echt lamsvlees (geen gehakt) die op een spies zijn gebracht. En dan serveren op een schaal, eerst reepjes pide op de bodem, dan die verdrinken in de tomatenpuree, dan het dönervlees erop, echte boter eroverheen smelten. Rijst en yoghurt ernaast en groene pepers en tomaten van de grill erbij. Het ooit zo bazige gerecht is gedegradeerd tot ordinair uitgaansfastfood. | |
boem-dikkie | zondag 16 oktober 2011 @ 23:07 |
Als je geheid een plakbek wil moet je pannenkoeken met Cheddarkaas en stroop eten. ![]() | |
rumiii | zondag 16 oktober 2011 @ 23:07 |
Poll: Kebab of Kebap? • Kebab • Kebap Tussenstand: Ook een poll maken? Klik hier | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:08 |
Anders is het geen echte kapsalon, daar hoort simpelweg Cheddar kaas op. ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:09 |
net als echt vlees voor 2 van die broodjes als uit op niet voor 7 euro is te fixen en er dan nog winst op maken is dat met cheddar kaas ook het geval. te dure basisingredienten. | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:10 |
Bij welke zaak krijg je dit bazengerecht? ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:11 |
Als er echte Cheddar kaas op zit, wil ik wel wat extra betalen. Geen enkele probleem. ![]() | |
Levolution | zondag 16 oktober 2011 @ 23:15 |
Turkije, Duitsland. In Nederland weet ik niks, je moet 'iskender' bestellen (geen döner schotel, maar echt iskender), maar vaak krijg je dan toch weer seperatorvlees en niet de nodige accesoires zoals yoghurt erbij. Ik eet dan ook allang geen döner meer. In Turkije misschien weer. Dit komt in de buurt, maar er moet dus nog yoghurt en rijst bij en onder het vlees ligt brood: ![]() | |
robber57 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:17 |
Urban myth: Doner kebab (zoals wij het kennen tussen een broodje) komt uit Turkije. Doner kebab (het broodje met gesneden spitvlees) is "uitgevonden" door turken in Duitsland en er bestaat niet zoiets als "zoals kebab hoort" , hooguit "zoals het meestal word verkocht" Het is van origine gewoon een tafel gerecht, op een bord, van reepjes lamsvlees die van een spit worden gesneden, net zoals gyros. | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:18 |
Jammer. Maar separatenvlees gaat er ook heel makkelijk in. | |
Levolution | zondag 16 oktober 2011 @ 23:18 |
Is er vast wel ergens, misschien duiken er zo kenners op. ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:19 |
Dat ziet er inderdaad 'goed' uit. | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:20 |
omg. ga nou niet die discussie aan, want er zijn heul veel gerechten die in meerdere landen bestaan en er is altijd ruzie over wie nou wat eerst had ![]() | |
o43blondiee | zondag 16 oktober 2011 @ 23:23 |
Wel toevallig eigenlijk, heb al 3 dagen zin een een groot broodje kebab! Slaaplekker lieve FOK!kers! ![]() | |
Stokstaart | zondag 16 oktober 2011 @ 23:23 |
Ze maken het in Istanbul net zo toch? | |
ricost | zondag 16 oktober 2011 @ 23:26 |
Ik wil gewoon een durum doner met het vlees dat ze in turkije ook hebben ! Een durum hier in NL smaakt bagger ![]() | |
robber57 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:27 |
Dat dus. Net zoals die oeverloze discussies over "originele" erwtensoep/hachee/shoarma/hamburgers enz enz ![]() Blijft de klacht staan dat het bovenste broodje in de op er belachelijk uit ziet ![]() Bij een knappe toko zou je dan iig de mogelijkheid moeten hebben om te zeggen "zonder groente" ![]() ![]() Groenvoer is voor konijnen. Ik zal morgen eens een foto maken van een "broodje" in mijn gehucht... | |
Levolution | zondag 16 oktober 2011 @ 23:28 |
Kijk, daar zie je het: ECHT vlees ![]() Goed programma is dat trouwens. Overigens, voor de liefhebbers, een minder bekend maar misschien wel lekkerder gerecht: kokoreç. Als je dat ooit in handen krijgt, probeer het. ![]() Laat je niet afschrikken door het feit dat het schapendarmen zijn. Vertrouw me. ![]() | |
Nikmans | zondag 16 oktober 2011 @ 23:30 |
Ik vind die kebab op die laatste plaatjes in de OP trouwens verdomd veel op een darmkanaal lijken, of hersenen ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:31 |
ja da is lekker. in nederland niet te krijgen denk ik, volgens mij mogen schapendarmen hier niet verkocht worden ivm bse enzo? | |
#ANONIEM | zondag 16 oktober 2011 @ 23:31 |
Sowieso Turks voedsel in Nederland serieus nemen. In Türkiye krijg je döner kebap broodje dat net zo groot is als je hoofd, met echt lekker vlees. En de Adana kebap daar is ![]() ![]() ![]() | |
Anno2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:32 |
Dit. Ziet er echt vies uit. Of chocolade ofzo lijkt het wel op' Al zal het heerlijk zien als je het ruikt en eet. | |
Levolution | zondag 16 oktober 2011 @ 23:32 |
Zou best kunnen, in Turkije deden ze er ook moeilijk over. Maar zo lekker, zo kruidig. | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:32 |
Geen zorgen, brother. Schapendarmen of niet het gaat er in. Zelfs rattenvlees goed voorbereid en smakelijk uitziend gaat er in. | |
Koenholio | zondag 16 oktober 2011 @ 23:32 |
LUL!! NU HEB IK HONGER ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:33 |
ja goed gerechtje. turken weten wel wat lekker is ![]() | |
Stokstaart | zondag 16 oktober 2011 @ 23:33 |
Wat is het verschil qua vlees hier en daar dan? Volgens mij wel eens een docu gezien en die gasten bouwen zo'n ding toch gewoon zelf op in lagen? | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:34 |
Klopt. Turken en Marokkanen zijn echte vleeseters. Vooral Turken kunnen er wat van. | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:35 |
ze hebben heerlijk vlees, maar ook heerlijke andere gerechten. zoals in turkije heb ik het hier in nederland nog niet gegeten bij een restaurant. | |
FkTwkGs2012 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:35 |
ow en verse vis aan de zee ![]() | |
Stokstaart | zondag 16 oktober 2011 @ 23:37 |
Je romantiseert e.e.a. .Tenzij de koeien en het vlees in Turkije van aanzienlijk betere kwaliteit zijn. Het is vlees dat klaargemaakt is door Turken met recepten afkomstig uit dat zelfde land. Dat het daadwerkelijk anders smaakt ligt waarschijnlijk aan jouw perceptie. En ja ik ben ook in Turkije geweest. | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:37 |
Ook lekker, Turkse Pizza. | |
Levolution | zondag 16 oktober 2011 @ 23:37 |
Ik weet niet waar allemaal, maar voor zover ik weet wordt het hier het steeds meer 'gehakt'. Dat wil zeggen: gehakt maken van seperator/restvlees, dit met vet, bindingsmiddel etc. kneden en dan om de spies heen plakken (drukken). Daarom is döner ook zo goedkoop. | |
Ierse_Strijder | zondag 16 oktober 2011 @ 23:38 |
U mad bro? | |
ArnosL | zondag 16 oktober 2011 @ 23:39 |
Eens ![]() | |
Levolution | zondag 16 oktober 2011 @ 23:42 |
Het wordt anders gekruid en anders geserveerd. De kwaliteit van het vlees zal wel niet anders zijn, maar het wordt lekkerder (subjectief) bereid op je tafel gebracht. Besef dat vlees dat met kolen bereid is anders smaakt dan in een pan. Het zelfde resultaat is in Nederland ook wel te behalen, maar het wordt gewoon niet of minder gedaan. Dat betekent niet dat Nederland zuigt ofzo. Hier kun je andere typen vlees weer heel goed eten. Ik zou niet weten waar ik in Turkije moet zijn voor een steak ofzo. | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:42 |
![]() Een keer bij mijn vriendin op. Hartige taart. | |
MonteCristo | zondag 16 oktober 2011 @ 23:45 |
Die man verdient een lintje en kunstsubsidie. Dit is geen eten meer, maar kunst! ![]() | |
Stokstaart | zondag 16 oktober 2011 @ 23:46 |
Dat wat jij zei van die yoghurt heb ik anders nog nooit gezien in Turkije. Maar misschien kom/kwam jij in de niet of minder toeristische gebieden.... Waar ik was hadden ze ook allemaal zo'n ding staan als dit: ![]() Eerlijk gezegd nauwelijks verschil geproefd met de 'Hollandsche' variant. Maar wellicht dat Ankara dan niet de plaats in maar je de binnenlanden moet intrekken. Ik vond alleen de sambal wel een stuk heter daar ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:47 |
Kunst of niet, erin gaat ie. ![]() | |
Ierse_Strijder | zondag 16 oktober 2011 @ 23:48 |
That's what she said ![]() | |
Drinky | zondag 16 oktober 2011 @ 23:51 |
terechte kalcht. Ik doe altijd zonder groente, en sommige donerzaken komen dan nog steeds met een klein beetje vlees aanzetten. Dan zeg ik gwn doe meer erin of ik ga weg en vaak moet ik dan weg ![]() | |
ZuidGrens | zondag 16 oktober 2011 @ 23:51 |
Maastricht ![]() Maar die kebabtent op de Markt is echt zwaar smerig! Je krijgt een durum van een halve meter maar daar zit ook 80 % groente in | |
MouzurX | zondag 16 oktober 2011 @ 23:52 |
Gadver dat 2de plaatje. Het moet ongeveer 50% vlees 50% groente zijn. | |
Isetmyfriendsonfire | zondag 16 oktober 2011 @ 23:53 |
![]() ![]() DIT is kebab. | |
Serieuzeonderwerpen | zondag 16 oktober 2011 @ 23:53 |
Juist. Je hebt recht op een stukje fatsoenlijk vlees. Dat moet je gewoon zeggen, niet dat ze de boel 'flessen' recht voor je neus. ![]() | |
Isetmyfriendsonfire | zondag 16 oktober 2011 @ 23:54 |
Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc. | |
Levolution | zondag 16 oktober 2011 @ 23:55 |
Van fruit en groente kan ik het beamen, de tomaten daar bijvoorbeeld zijn echt heerlijk. ![]() | |
Levolution | zondag 16 oktober 2011 @ 23:58 |
Kebab is een verzamelnaam voor gegrild vlees. Wat jij toont is kofte/sis kebab ofzo. | |
Isetmyfriendsonfire | zondag 16 oktober 2011 @ 23:58 |
DIT is het enige lekkere en goede kebab. Zo beter? En het is Adana kebab. | |
Stokstaart | zondag 16 oktober 2011 @ 23:59 |
Je kunt hier precies dezelfde tomaten kopen, tevens afkomstig uit Turkije dus nogmaals, het slaat nergens op deze romantische prietpraat. | |
Levolution | zondag 16 oktober 2011 @ 23:59 |
Adana kebab inderdaad, ik was het even kwijt. Doe mij maar gewoon köfte van de mangal op de Bolu dagi. | |
robber57 | zondag 16 oktober 2011 @ 23:59 |
Dat is een tendentieuze aanname die je maakt die op geen enkele wijze te bewijzen is of te ontkennen. Gehakt word gemaakt van "restvlees" en in het meest gunstige geval van grote stukken vlees waar niet veel meer mee te doen is dan er gehakt van te draaien aangevuld met "restvlees" (kleine stukjes vlees die overblijven na het snijden tot lappen) als jij dat wilt zien als inferieur is dat jouw conclusie maar probeer dat niet als de waarheid te verkondigen. Of denk je soms dat jouw slager zijn gehakt maakt van uitsluitend rosbief en/of rollade? ![]() Voor een goed samengestelde bal gehakt(het juiste vlees en vet in de goede verhoudingen) heb je niets meer nodig om hem aan een spit te grillen, dat er allerlei hulpstoffen in zouden zitten is ook een aanname.... | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 00:00 |
Waar dan? Ik heb de laatste keer dat ik in TR was tomaten gehad zoals ik ze hier nooit geproefd heb. | |
MonteCristo | maandag 17 oktober 2011 @ 00:00 |
Turkse vrouwen! ![]() ![]() ![]() | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 00:00 |
De bananen die ik daar op had, smaakten naar bananensnoepjes. ![]() ![]() Alleen de watermeloenen smaken nergens meer naar, heel jammer. | |
NiTiN | maandag 17 oktober 2011 @ 00:00 |
Doner company, dat die gasten nog bestaan ![]() ![]() Fuck, nu heb ik trek in Doner kebab. ![]() | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 00:01 |
En toch is het zo. Het is geen "romantische prietpraat", want ik zat daar 6 weken tegen m'n zin in. ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 00:03 |
Ik ken slagers die leveren aan dönerzaken. En je kan ook een keer op het vlees letten, je merkt het echt wel als het gehakt is. Dan kauwt het makkelijker weg zeg maar. Ik zei geen kwaad woord over gehakt, ik zei alleen dat dönervlees geen gehakt hoor te zijn. Net zoals ze tegenwoordig gehaktschijven durven te verkopen onder de naam 'steak' (zelfs in een restaurant meegemaakt!). | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 00:03 |
![]() Kofte ![]() Turks brood ![]() Simit ![]() Sigara boregi ![]() Baklava ![]() Turkse Humus ![]() Iskender Turkse keuken. ![]() | |
Maikuuul | maandag 17 oktober 2011 @ 00:05 |
Weetje wat vrij frappant is van het Fok!forum ? Iedereen bashed altijd Turkije, betreffende all-in vakanties en dat turkije een gaar land is waar ze zich nooit zullen vertonen Maar open je een topic over kabab, dan blijkt iedereen op Fok! opeens Turkije kenner te zijn ![]() Vuile leugenaars op dit forum ! En ik maar denken dat iedereen altijd uber exclusief naar Australia of Antartica gaat ![]() Subklacht: Fok!nerds blijken gewoon met hun ouders elk jaar naar turkije te gaan terwijl ze je altijd voorspiegelen naar exclusievere plekken te gaan ![]() Bij de kababzaak van deze kabab maken ze altijd zo'n heerlijke lappen vlees zoals te zien op de foto, ik vind het niet echt lekker als het zoals shoarmavlees wordt gemaakt... Marmaris ![]() | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 00:05 |
Dat is geen sigara böregi maar patates salatasi, dit is sigara böregi:![]() En die baklava ziet er ook niet bijster lekker uit. | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 00:06 |
Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije? Het ZIJN dezelfde tomaten, dus nee ze kunnen niet 'beter smaken' ..... Ze smaken beter omdat jij op vakantie bent of op een plaats waar je anders je eten niet haalt. Ik zie dit verschijnsel zo enorm vaak. Mensen zijn op reis en opeens is alles wat ze in een ander land eten 'beter' en van hogere kwaliteit als hier in Nederland. Ik blijf het houden op perceptie. Zeker met groente en fruit kun je daar niet over twisten omdat er gewoonweg geen concreet verschil te benoemen is. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 00:07 |
![]() Alleen je sigara boregi is een aardappelsalade (patates salatasi). Sigara boregi is: ![]() En je Turkse brood is pide, dat is niet fout, maar ik prefereer somun ekmegi, krokante buitenlaag en zachte binnenkant: ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 00:07 |
Mijn fout. ![]() Die baklava gaat er bij mij zo in, en ik vind het er wel goed uitzien. ![]() | |
ZuidGrens | maandag 17 oktober 2011 @ 00:08 |
Ik krijg honger van dit topique. Oh ja, waar zit Marmaris dan in Maastricht? Ik woon er nu bijna twee maanden maar weet het niet ![]() ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 00:09 |
Mijn fout dat ik de gerechten niet op een rijtje heb. De Turkse broden gaan er bij mij allemaal in. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:11 |
Zit veelste veel vlees op dat 2e plaatje, moet wel een beetje in verhouding zijn. ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 00:12 |
Nou? Ik heb gegoogled maar kon niks vinden. | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 00:12 |
Ik heb geen idee hoeveel % dat zou zijn, maar ik kan wel met zekerheid stellen dat ik gelijk heb. Althans, voor mij. Als jouw smaakpapillen jou in de steek laten, kan ik daar vrij weinig aan doen. Ze smaken niet beter omdat ik op vakantie was. Zoals ik net al zei, zat ik er liever niet. Ik telde de dagen af om terug naar huis te komen. Heb verder ook niet echt genoten van de vakantie. Zal dan wel heel frappant zijn dat het eten om deze reden béter zou smaken dan in Nederland. ![]() Het zelfde geldt trouwens voor zout. Zout smaakt daar naar echt.. zout? Hier moet je een half potje leeggooien over je eten eer je het proeft. ![]() Misschien ligt de oorzaak van het verschil in smaak in het moment van exporteren en importeren, dat ze om een reden hun smaak verliezen. Je weet maar nooit. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 00:14 |
Weet je wat ook episch is? IJskoud water uit de Turkse bergen drinken. Dan ga je beseffen dat water echt anders kan smaken in plaats van dat gelul over bottled water en kraanwater (want kraanwater in Nederland is van prima kwaliteit). | |
Krantenman | maandag 17 oktober 2011 @ 00:15 |
Jij hebt zeker nog nooit écht verse vis gegeten, bijvoorbeeld. Dus recht uit het water in de pan en dan op je bord. Dat is wat anders dan de rommel die je in de supermarkt koopt hoor. Het verschil is gewoon: het is VERS. En ik kan me zo voorstellen dat tomaten die uit Turkije komen al lang niet meer "vers" zijn als ik ze in de Nederlandse supermarkt koop. | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 00:15 |
Verdomme, ik krijg honger van dit topic. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:17 |
Ik heb net dönerschotel besteld, kon het niet laten ![]() | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 00:18 |
Ja, ook dit dus. Ik zou echt een moord doen voor de vis op de BBQ die ik daar bij m'n tante heb gegeten. Talloze keren geprobeerd hier, met hetzelfde vis, maar het smaakt nergens naar. ![]() | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 00:18 |
![]() Lekker oussss. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 00:19 |
![]() Turkse Manti (pasta) ![]() Pide Deze mogen niet ontbreken, wat een smakelijke topic. ![]() | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 00:19 |
Lol alsof je in Nederland geen verse vis kunt kopen ![]() ![]() En die tomaten die zijn binnen 24 uur na plukken in Turkije gewoon op de Nederlandse markt te krijgen. Vaak nog sneller dan dat die locals ze zelf aan de man kunnen brengen ![]() | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 00:20 |
Dan moet je haar daar op aanspreken! Zeggen dat je verse vis wilt! Het ligt namelijk aan je tante dat ze jou geen verse vis serveert. Het is wel degelijk te krijgen hier in Nederland! | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 00:21 |
Dat is meer een dikke lahmacun, haha. ![]() | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 00:22 |
OMG, HAHAHA. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:22 |
Ik moest huilen toen ik als 14-jarige uit Istanbul moest na 3 weken vakantie. Niet alleen vanwege de stad maar het ging voornamelijk om het eten ![]() ![]() | |
Krantenman | maandag 17 oktober 2011 @ 00:23 |
Sure, dat zal wel, al die "Turkse" tomaten worden zeker per privé-helikopter door de boer naar hier gevlogen. ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 00:23 |
Ah, de namen dat wil bij mij wel fout gaan, maar bedankt voor de aantekening. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:24 |
Nee man, het zijn verse Turkse tomaten uit een kas in het Westland. ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 00:24 |
![]() Kipstoofschotel. ![]() ![]() Schotel Doner Special, bij de Kebabzaak te krijgen. | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 00:25 |
Moderne logistiek is 24 uur transport maximaal. Knap baasje als jij het verschil proeft. Ik zou die weddenschap dat jij het verschil niet proeft graag met je aan gaan. | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 00:26 |
Je kent niet eens Turkse markten in NL zoals die in Osdorp dus wat praat je poep? ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:28 |
Sarcasme herkennen is een kunst blijkbaar. Valt mij tegen van je. | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 00:29 |
Jij koopt kennelijk oude vis dus jij faalt gewoon. Je kent je adresjes niet, klaar. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 00:29 |
![]() Tajine ![]() Couscous | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:30 |
Dat is weer Marokkaans, maar goed. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 00:31 |
Klopt helemaal. ![]() | |
Krantenman | maandag 17 oktober 2011 @ 00:31 |
Nodig me dan maar uit voor die weddenschap. Ik weet dat ik ooit ananas heb gegeten op een Afrikaanse markt, goddelijk was dat. Daarom weiger ik nog ooit een Pizza Hawaii te eten hier in Europa, een belediging voor de smaakzintuigen is dat gewoon. En jij gaat me niet overtuigen van die theorie dat zo'n ananas van een boer uit Malawi binnen de 24 uur op mijn bord ligt. | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 00:31 |
Ja dat sarcasme van je is vaak juist het probleem he. Je wilt altijd maar weer fucking lollig doen in serieuze discussies. | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 00:31 |
Nope, was vers. Tevens ben je de enige die beweert dat het allemaal hetzelfde smaakt, dus ik denk dat het wel duidelijk is wie hier faalt. Kusjes. | |
Schenkstroop | maandag 17 oktober 2011 @ 00:33 |
Als ts ooit in de buurt van Purmerend is, ga dan eens langs de 'Donner-Pizza Plaza.. ' Daar hebben ze echt hele lekkere Donner-kebap. Een van de beste die ik ooit heb geproefd. De zaak ziet er niet super uit maar de Donner-kebap is trés bien. En je krijgt veel... | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:33 |
Omdat die ander ook sarcastisch deed omdat hij geen 24 uurs logistiek kent. Ik gaf je zelfs gelijk. Maar jij gelijk boos, alles. Wat is jouw probleem man ![]() ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 00:34:07 ] | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 00:34 |
Het was kennelijk dus niet vers.Anders had je niet lopen brallen over je tante. Jij hebt je gewoon dingen laten wijsmaken door die visboer. Faal hihi. | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 00:37 |
We hadden het over Turkse groenten en fruit, niet wat jij in Malawi gegeten hebt gast. Appels met peren vergelijken wat je doet . ![]() | |
Schenkstroop | maandag 17 oktober 2011 @ 00:38 |
Sidenote: hoe komen turkse winkeltjes aan al dat fruit dat ze voor een habbekrats kunnen wegdoen. Overrijp is het fruit en groente ook niet. Dus waar ligt de catch? | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:50 |
Zien hier ook Groningers die altijd zo genieten van de Hasret (gekozen nummer 1 van Nederland)? | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 00:51 |
Hasret is gore troep zeg ik je. Echt gore troep. En slechte service. Vieze Turkse mannetjes zijn het. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 00:53 |
Maar ey, iemand een bron dat de tomaten in NL uit Turkije komen? Of ze doen alle slechte tomaten hierheen en houden zelf de betere. ![]() Want echt waar, dat van die tomaten is me bijgebleven. Andere groenten niet, dus het is geen verheerlijking. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:53 |
Of het is in de supermarkt gewoon veelste duur. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 00:53 |
Van mij mag er vaker EHEC enzo uitbreken, man die prijzen van de komkommers toen. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:54 |
![]() Ik ben er ook al lang geleden van afgestapt. Hasret is een soort McDonalds in Groningen, zoveel uitbreiding hebben die gasten gehad de laatste jaren. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-10-2011 00:55:35 ] | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 00:55 |
Haha, ken je de McDana's? ![]() edit: Big Danas was het. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 00:56 |
![]() Weg met de McDonalds. Dit is de nieuwe Big Mac. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 00:58 |
Is dat weg? Dacht dat sowieso de vestiging in de Ebbinge nog wel bestaat, op Paddepoel zat ook eentje. Ben er 1 keertje geweest ooit, zegt wel genoeg. Er doen ook altijd verhalen de ronde dat Ozan van dezelfde eigenaar is als Hasret. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:01 |
Nee, het is er nog wel. Gewoon een McDonald's rip off. ![]() Bij Westerhaven zit een Ozan tegenover een Hasret, op allebei staat iets in de trant van "beste döner van NL". ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:02 |
Lekkerste kebab zit in Alkmaar. Heus, vertrouw mij maar, compleet objectief gezien natuurlijk. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-10-2011 01:02:48 ] | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:03 |
Welke zaak dan? Hoewel ik nooit meer döner consumeer. Die troep gaat mijn lijf niet meer in, hoogstens in Turkije. | |
ZuidGrens | maandag 17 oktober 2011 @ 01:04 |
Jaja dat weten we nu onderhand wel | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:05 |
![]() Frappucino caramel Bazendrank bij Starbucks te krijgen. Maar dat spreekt voor zich, neem ik aan. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:05 |
Doet mij denken aan Has, een dönerzaakketen met iets van tien vestigingen in Rotterdam alleen. Neem alleen een lahmacun daar, de rest is zo bedroevend slecht. [ Bericht 3% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 01:06:09 ] | |
ClapClapYourHands | maandag 17 oktober 2011 @ 01:05 |
Kokorec smaakt echt honderd miljoen keer beter dan kebab. Kokorec ![]() Jammer dat het niet in de EU verkocht mag worden ![]() | |
jordyqwerty | maandag 17 oktober 2011 @ 01:06 |
Het is kebab, vrind. Kabab is mij geheel nieuw. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:07 |
Schapendarmen of niet, erin gaat het. Rattenhamburger zou er zelfs bij mij in gaan. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:07 |
Starbucks. ![]() Iets boven Turkse koffie prefereren. ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:07 |
Deze man weet. ![]() De EU, waar ze voor je bepalen wat je wel en niet mag eten. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:07 |
Dankzij Turkse koffie kon ik een nacht doorhalen om voor een tentamen te leren waar ik ook voor slaagde. Like a boss. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:08 |
Het is geen koffie, meer een ijsdrank met een koffiesmaakje. Post is een paar pics van Turkse koffiedranken? | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:08 |
Cafeïne heeft geen effect op mij. ![]() Een liter Turkse koffie en ik slaap nog als een roos. | |
Poemgirl | maandag 17 oktober 2011 @ 01:09 |
Ben langs zoveel kokoreçzaken gelopen maar heb toch niks gekocht, dat her darmen zijn houdt me tegen.. Iskender en adana zijn wel hemels ja, mits je het bij een goede zaak haalt ![]() | |
Thederminator | maandag 17 oktober 2011 @ 01:09 |
Ik heb vaak geen probleem met de hoeveelheid kebab maar eerder met de verdeling. Dan begin je met je broodje en dan proef je die heerlijke kebab maar in verhouding teveel kebab in verhouding tot de groente. Het midden is meestal goed maar het einde is een soort droevig vegetarisch zompig broodje zonder vlees. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:09 |
![]() Zelf gemaakt. | |
ClapClapYourHands | maandag 17 oktober 2011 @ 01:09 |
Gewoon eten. Het smaakt echt hemels ![]() | |
stevenmac26 | maandag 17 oktober 2011 @ 01:10 |
Kebab is donur of wat? | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:10 |
Het verbaast mij gewoon, puur vanwege het feit dat ik een Turkse vriendin had, zo veel over dat land en diens cultuur weet ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 01:10:55 ] | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:10 |
omg wondermiddel gespot recept aub | |
ClapClapYourHands | maandag 17 oktober 2011 @ 01:10 |
Oh en Turkse koffie haal je maar van 1 plek. http://www.mehmetefendi.com/mehmetefendi/index.html De beste ![]() | |
Thederminator | maandag 17 oktober 2011 @ 01:10 |
Donër kebab heb je en je hebt kebab. Maar met kebab word vaak doner kebab bedoeld.. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:11 |
Nice, wanneer kan ik een keer een tripje in de ochtend bij je maken. ![]() | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:12 |
ik moett weten hoe turkse koffie gemaakt wordt dit kan mijn hele carrière redden ![]() | |
Poemgirl | maandag 17 oktober 2011 @ 01:12 |
Döner is een soort kebab. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:12 |
Turkenverzameltopic. En o.us. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:12 |
Allemaal gardas als het om eten gaat | |
xminator | maandag 17 oktober 2011 @ 01:12 |
Opsomming voor mensen in Amsterdam: Zo een enorm dikke gevulde broodje kun je halen bij: ulu camii in oost. De beste/ lekkerste broodjes doner zijn te halen bij: Bakkerij Hicret (oost) En die ene gast dat op tv kwam bij de Keuringsdienst van waren @ dappermarkt. Beste kapsalon: Sinbad Ok thx by. | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 01:13 |
Gewoon de drab die achterblijft na een goede pot filterkoffie opschenken in kleine kopjes en dan opslurpen. | |
Poemgirl | maandag 17 oktober 2011 @ 01:13 |
Door dit topic heb ik honger ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:13 |
Turkse vriendin? Dus je bent een man? En ik je de hele tijd voor een vrouw aanzien. Ach, had ik maar beter naar de ondertitel moeten kijken. ![]() | |
ClapClapYourHands | maandag 17 oktober 2011 @ 01:14 |
Is niet zo makkelijk. Zit een hele studie achter | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:14 |
In Maastricht haal ik döner meestal bij station niet dönercompany maar die kleine | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:16 |
![]() ![]() Tarantula's. ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:17 |
Koffiedik lezen ![]() "Ik zie een drie. Binnen drie uur of drie decennia zal je iets goeds overkomen. Ik zie een lange man. Meid, je krijgt een knappe lange man achter je aan. Met veel geld." | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:17 |
En hoe ![]() ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:17 |
Wil ik best een keer proberen, mits geroosterd/gefrituurd. Alles wat gefrituurd is is te eten. | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:18 |
OMG ik moest huilen | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:18 |
Mensen kennen me inmiddels op FOK! lijkt mij, dan is een geslachtsindicator niet echt nodig lijkt mij ![]() | |
rumiii | maandag 17 oktober 2011 @ 01:19 |
Voor mij was het lekkerste in ons dorp, maar dat was kalfsvlees in pide ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:20 |
Aangenaam kennis te maken. ![]() | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 01:20 |
Vinden jullie Turkse koffie echt lekker? ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:20 |
Ik maak het ook geweldig en zelf vind ik dat ook. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:21 |
Cambodja is the 'place to be'. ![]() | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:21 |
Tss dan zoek ik dat recept zelf wel. Geen gunning ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:21 |
Ook aangenaam kennis te maken ![]() | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:22 |
Serieuzeonderwerpen is ook maghrabi trouwens EN IS DIT RECEPT? Maal de koffie in een Turkse koffiemolen (met een elektrische koffiemolen kan het ook op de stand ′zeer fijn′) en gebruik een spe- ciaal Turks koffiekannetje. Doe er de suiker bij en koud water en laat drie keer aan de kook komen (opkomen). Eigenlijk hoort deze koffie op een bijbehorende spiritusbrander te worden ge- maakt. Als de koffie opkomt, het kannetje van het vuur nemen en er een paar druppels koud water bijdoen. De hete koffie met koffiedik en schuim in een mokkakopje doen en zonder melk heet drinken. PS Turkse koffie kan natuurlijk ook in ieder willekeurig klein pannetje worden klaargemaakt. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:22 |
Exotische gerechten. Ik zou het zeker een keer proberen, het liefst ook gefrituurd. | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:22 |
Da's echt scheikunde. | |
rumiii | maandag 17 oktober 2011 @ 01:22 |
Had gehoord dat Mountain Dew.briljant was. Gewoon çamlica halen voortaan ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:23 |
Hta houa maghrebi? | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:23 |
Ik drink het zonder suiker. ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:23 |
Zo is het maar net. ![]() | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:24 |
ah wahad mara f udowu howa 9oltili wahed woord f darija HAHA WTF mijn marokkaans rip | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:24 |
![]() Nog meer mokers op FOK!. | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 01:24 |
@MarokkaanseKip Om hier, op dit tijdstip, uit te leggen hoe je Turkse koffie maakt, is veel te moeilijk. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:26 |
Ik was al op de hoogte van jouw kennis qua Marokkaans-Arabisch ![]() Wel ontopic blijven he. Gaat over de prachtige keuken van onze Turkse broeders en zusters ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 01:27:14 ] | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:27 |
Beste vriend, drop die Marokkaanse gerechten ook dan. Ik ben nog niet bekend met die keuken. ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:27 |
No worry's. Ik ben rustig. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:27 |
Zeker weten? Zometeen krijg je honger ![]() | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:27 |
ik kan me redden in tetouan ![]() Jij hebt nog nooit bastilla geproefd ![]() ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:28 |
Alsof ik al geen honger had. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:28 |
Wasda | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:28 |
Nee man. Godverdomme, nu baal ik. Waar kan ik goed Marokkaans eten in Nederland? Liefst oosten/noorden. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:28 |
Bastilla, hartige Marokkaanse taart met kip, amandelen, suiker en nog iets zoets.![]() [ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 01:29:57 ] | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:29 |
Rotterdam, Utrecht en Den Haag ken ik goede, helaas. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:30 |
Klinkt apart. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:30 |
Is verdomd lekker, ben zo blij als dat eens bereid wordt. [ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 01:30:48 ] | |
ClapClapYourHands | maandag 17 oktober 2011 @ 01:30 |
Kip? ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:31 |
Ik ben gek op kip, ik ben gek op koolhydraten, ik ben gek op amandelen en ik ben gek op kip die je zoet bereidt. Klinkt fucking goed dit gerecht. | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:31 |
De enige reden waarom ik me verheug op bruiloften is die bastilla ![]() ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:32 |
Is het ook. Zeker proberen. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:32 |
Kun je namen geven? Mocht ik in de buurt zijn, kan ik dit topic nog altijd terug zoeken. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:35 |
Chwarma, afgeleid van de Turkse/Griekse shoarma, alleen is het op een andere wijze gemarineerd, wordt het samen gebakken met paparika en uien en zijn het geen reepjes. Veel te vinden in een stad als Casablanca. Zelfde marinade kan ook bereid worden met garnalen. Ze gebruiken ook plat brood hiervoor, ben de naam kwijt.![]() [ Bericht 4% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 01:36:05 ] | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:35 |
Kanaalstraat 124 CP - Utrecht Restaurant Salaam, ¤ 10,50 heb je een Bastilla. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:39 |
Een hele bastilla? | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:42 |
Ja, een hele bastilla. Dat mag wel voor die prijs, vind je niet? http://www.restaurantsalaam.nl/menu.cfm | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:44 |
Uit mijn hoofd in Rotterdam, restaurant Safir, Sultan. In Den Haag, restaurant Marrakech en in Utrecht inderdaad Salaam. Voor de rest moet ik even nadenken. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:44 |
Moet ik nog meer gerechten posten? | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:44 |
Jazeker. Utrecht is ook nog best te doen voor mij. Sowieso wil ik misschien naar Utrecht verhuizen, dit ga ik zeker onthouden, bedankt. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:45 |
Zeker weten, hoe meer hoe beter. ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:45 |
Bedankt, nog meer ondersteuning voor Salaam dus. Ik ben voorlopig wel zoet hiermee. Tuurlijk, daar is dit topic toch allang voor gekaapt? ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:45 |
Utrecht is Centraal en heel makkelijk te doen. Probeer het zeker, neem meerdere mensen mee, je krijgt het niet in je eentje op. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:48 |
Zaâlouk, Marokkaanse auberginesalade. Heel lekker met witte smida (smida is Marokkaans brood, verschilt niet erg veel van pide).![]() [ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 01:48:13 ] | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:48 |
Met twee mensen dan? | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:48 |
Ach, ik eet verschikkelijk veel dus met twee mensen zit ik al best vol. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:49 |
HAHA, een hele bastilla. Doe maar drie of vier mensen. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:49 |
Ik ben ook een grote eter, mijn vriendin iets minder. Ik mag altijd haar bord leegeten. ![]() Maar ik kijk nu op die site van Salaam, hoe dat er ook uitziet van binnen. ![]() | |
xminator | maandag 17 oktober 2011 @ 01:50 |
Dan is er iets mis met je smaakpapillen. Nergens en dan ook nergens in Nederland kunnen ze lekkere iskender ( gerecht met doner vlees) maken. Terwijl ze in Turkije, bij wijze van in elke dorpje te vinden zijn waarbij ze godelijk smaken.. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:50 |
![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:50 |
Harira, Marokkaanse gevulde tomatensoep. Wordt regelmatig door Marokkanen gegeten als vastenbreker tijdens de Ramadan ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 01:51:17 ] | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:52 |
Komt inderdaad heel bekend voor. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:53 |
Merguez mag ook helemaal niet vergeten worden als Marokkaans voedsel. Kipmerguez vind ik persoonlijk het lekkerst.![]() [ Bericht 5% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 01:53:29 ] | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 01:53 |
Turkse en Marokkaanse gerechten zien er altijd uit alsof ze gewoon wat groente bij elkaar in een pan hebben gegooid en na een uur hebben gekeken of het wat is geworden. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:54 |
Herkenbaar ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 01:55:27 ] | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:55 |
Moest hardop lachen ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:55 |
Oh, ik moet toegeven dat ik het soms jammer vind dat groenten en sommige vlees te gaar worden gemaakt. Mijn groenten heb ik liever knapperig, mijn rundvlees mag wel medium. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:56 |
Hutspot met rookworst is ook niet echt moeilijk, wel? | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:56 |
Birouettes, Marokkaanse loempias. Uiteraard op Mediterraanse wijze gevuld, hoef ik de Turken niet uit te leggen ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 02:02:35 ] | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 01:57 |
Hahah ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 01:58 |
Ziet er verukkelijk uit. ![]() | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 01:58 |
Ja, lach allemaal maar. Maar ik heb wel gelijk. ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 01:59 |
Ik heb honger, maar ben niet thuis en kan niet sporten. Dus ik kan niks eten. ![]() | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 01:59 |
Je eet alleen als je sport? | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:00 |
Heb vandaag al 5 maaltijden en fruit gehad en een beschuit bij de thee. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:02 |
Beid-al-tahr, specialiteit uit Fes, waar mijn pa vandaan komt. Fes is in Marokko zeer bekend met aparte gerechten die daar vandaan komen en vaak ook alleen daar verkrijgbaar is ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:02 |
Eh ik had eens Marokkaanse koekjes gekregen in bladerdeeg met een soort van helva erin, enig idee hoe het heet ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:02 |
| |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 02:03 |
Ah oke oke. Ik dacht dat is er eentje die elke calorie eraf wil hebben ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:03 |
Marokkaanse spreads die met brood worden gegeten bij de tajine mogen niet ontbreken.![]() | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 02:03 |
oeh dat ken ik niet | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:04 |
Bij dat laatste foto moest ik aan pedobear denken ![]() ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:05 |
Briwat bedoel je volgens mij. | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 02:05 |
Nu je het zegt ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:05 |
Over spreads gesproken, acuka:![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:05 |
Gevulde auberinges. Waarom beid in de naam voorkomt blijft mij een raadsel. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:06 |
Wasda? ![]() | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 02:06 |
ziet er kapotpittig uit | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:07 |
Een Turks gerecht, acuka. | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 02:08 |
Weet je wat lekker is? Kisir.![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:08 |
Gestampte walnoten, wat er verder in zit weet ik eigenlijk niet. Het smaakt in ieder geval meer als peperpuree ofzo, is niet heel pittig, gewoon kruidig. Ooit vers in Turkije gehad, momenteel heb ik deze pot thuis staan: ![]() Bij de Jumbo gekocht. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:09 |
Het mooiste is dat als je tajine krijgt of besteld hebt, dat je het dan nog sudderend aan tafel krijgt ![]() ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:10 |
Zo, jij weet van wanten. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:10 |
Ik heb een Turkse supermarkt 15 minuten fietsen/met de tram van mij vandaan, zal hier zeker eens naar checken. [ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 02:10:34 ] | |
Isetmyfriendsonfire | maandag 17 oktober 2011 @ 02:10 |
Genoeg eten. Ik ga slapen met vet veel honger. ![]() Slaap lekker. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:11 |
Denk het wel ja. ![]() Honger door dit topic. ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:11 |
![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:11 |
Trusten, canimsin ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:12 |
Sowieso dat ik morgen behoorlijk ga ontbijten. Tosti met pindakaas en banaan. ![]() | |
Dartanion | maandag 17 oktober 2011 @ 02:12 |
Sinds wanneer lijkt de KLB zo op CUL? | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:13 |
En dan geen tosti met sucuk nemen. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:13 |
Ik kan niet wachten tot ik weer in Marokko ben. Elke dag uit eten gaan, goede prijs-kwaliteitverhouding, en verdomd lekker vreten. Fuck de Mac, KFC, Quick en de BK daar. [ Bericht 1% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 02:14:14 ] | |
xminator | maandag 17 oktober 2011 @ 02:14 |
![]() Antep ezmesi hmmmmm | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:15 |
Pide tosti met sucuk, kaas en sambal. En de boter zo aan de buitenkant van het brood smeren. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:15 |
Hey, dat is mijn stijl ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:15 |
Sowieso eet ik nooit fastfood. Het vult gewoon niet. Alleen de KFC vult wel, maar kip bereid ik liever zelf. |