Als je het voordien doet hoeft het na het ontdooien niet meer. Uiteraard marineren en ontdooien in de koelkast.quote:Op zondag 18 september 2011 13:47 schreef _Floddertje_ het volgende:
En kan dat in de vriezer gooien metéén na het marineren of moet ik de marinade eerst nog even de tijd geven om in te trekken voordat het bevriest?
Euh, gewoon avocado prakken..beetje peper, zout et voilaquote:Op maandag 19 september 2011 22:19 schreef Bananenman het volgende:
Misschien al eens eerder gevraagd, maar 16 topics doorzoeken is nogal veel werk. Heb je een goed recept voor guacamole?
Het is in de mexicaanse variant dat dit er meestal inzit, en ik vind het een gruwelijk lekkere comboquote:Op dinsdag 20 september 2011 07:30 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Ah there you go..... Ik wist dat ik iets miste.....
Met die kruiden zit je wel goed lijkt mij zo, ik laat zelf de rode kool altijd eerst en tijd trekken in het rode druivensap. Vervolgens rode kool laten uitlekken druivensap bewaren, en dan de rode kool stoven in een grote pan, waarbij je af en toe wat druivensap toevoegd. Oh, en stukjes appel erdoorheen.quote:Op dinsdag 20 september 2011 11:19 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb op de markt een rode kool gekocht.
Mijn moeder had het over "10 ingrediënten" in de rode kool, als je hem gaat stoven/koken.
Zelf heb ik geen idee. Nou ja, ik kan wel iets logisch bedenken.
(Peper, zout, laurier, foelie, kruidnagel, kaneel, suiker, zoiets)
Maar hoe maak ik nou die rode kool lekker klaar?
je koopt te mager vlees en ze garen te lang, juiste gaartijd ligt aan de diktequote:Op dinsdag 20 september 2011 12:35 schreef utrecht1970 het volgende:
Hoe maak ik ribkarbonades klaar, die dingen worden altijd super taai als ik ze maak.
Ik bak ze op hoog vuur aan en dan op laag vuur garen (10-15 min).
Vaak niet te eten zo taai het vlees, wat doe ik fout?
Ik doe er veel zure appel in, dat vindt ik lekker, verder, peper, zout, eventueel wat suiker, blaadje laurier.quote:Op dinsdag 20 september 2011 11:19 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb op de markt een rode kool gekocht.
Mijn moeder had het over "10 ingrediënten" in de rode kool, als je hem gaat stoven/koken.
Zelf heb ik geen idee. Nou ja, ik kan wel iets logisch bedenken.
(Peper, zout, laurier, foelie, kruidnagel, kaneel, suiker, zoiets)
Maar hoe maak ik nou die rode kool lekker klaar?
Welk ras?quote:Op zaterdag 24 september 2011 15:43 schreef ArtemisQ het volgende:
Ik heb bij de boer een 2 kilo stoofperen gehaald. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Ik zie namelijk enorm veel recepten maar kan niet zo goed beoordelen welke het lekkerste is..
Gieser-Wildeman geloof ik.quote:Op zaterdag 24 september 2011 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welk ras?
Peren schillen maar de steeltjes er aan laten, alleen de roosjes even verwijderen. Pak goedkope rode wijn, pijp kaneel ( geen poeder ) en een kopje suiker. Aan de kook brengen en laag zetten en laten pruttelen tot ze zacht zijn met deksel op de pan.
Eventueel de peren eruit nemen met een schuimspaan en het vocht in koken tot siroop
Behalve stoven? Niet veel afaik. Zijn te zuur en bitter om zo te etn.quote:Op zaterdag 24 september 2011 15:57 schreef ArtemisQ het volgende:
Wat kan ik verder nog met stoofpeertjes doen trouwens?
Ok, jammer. Maar even kijken of ik de gestoofde peertjes ergens in kan verwerken, want 2kg los opeten wordt een beetje teveel. Bedankt voor de antwoorden in ieder geval!quote:Op zaterdag 24 september 2011 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Behalve stoven? Niet veel afaik. Zijn te zuur en bitter om zo te etn.
Je kan ze gestoofd prima invriezen of wecken. Die siroop is lekker voor erover of in de joghurtquote:Op zaterdag 24 september 2011 16:00 schreef ArtemisQ het volgende:
[..]
Ok, jammer. Maar even kijken of ik de gestoofde peertjes ergens in kan verwerken, want 2kg los opeten wordt een beetje teveel. Bedankt voor de antwoorden in ieder geval!
Oh, als ik het inkook tot siroop, wat kan ik daar verder nog mee doen dan?
Nope, ken ik niet. Maar het klinlt goedquote:Op zondag 25 september 2011 00:23 schreef The_Hives het volgende:
Piet, vorige week in Italie heb ik bij een wijnbar wat gedronken. Over de kaas die we erbij geserveerd kregen werd een reductie van rode wijn (die na 12 uur inkoken als ik hem goed verstaan heb) gedruppeld die echt heerlijk smaakte. Ik had nog een foto gemaakt van het flesje om het nog ergens te kunnen bestellen of te halen maar die is verloren gegaan.
Heb jij enig idee hoe dat mogelijk heet. Via de zoekmachines heb ik niet het juiste kunnen vinden.
quote:Op zondag 25 september 2011 00:43 schreef Isegrim het volgende:
Hoe kun je nou geen kruidnagel lusten?![]()
Kruidnagelworstjes eten, buikgriepkrijgen, overgeven en dan de kruidnagel weer terugproeven.quote:Op zondag 25 september 2011 00:43 schreef Isegrim het volgende:
Hoe kun je nou geen kruidnagel lusten?![]()
uithollen en waxine lichtjes erinquote:Op zondag 25 september 2011 10:35 schreef Lonaa het volgende:
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
Aan blokjes snijden en inleggen in zoetzuur?quote:Op zondag 25 september 2011 10:35 schreef Lonaa het volgende:
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
Oh ja, that does the trick.quote:Op zondag 25 september 2011 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kruidnagelworstjes eten, buikgriepkrijgen, overgeven en dan de kruidnagel weer terugproeven.
Pawloveffect.
Vind dat het snel overheerst en dat er altijd veel te veel in gedaan wordt. Bloedworst zit het altijd in grote hoeveelheid in.quote:Op zondag 25 september 2011 11:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Oh ja, that does the trick.Zonde, want kruidnagel is zo lekker.
quote:Op zondag 25 september 2011 10:35 schreef Lonaa het volgende:
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
Als je iets met veel ingredienten kookt is het wel makkelijk als je het een keer geproefd hebt, anders is het lastig het goed te krijgen imo.quote:Op zondag 25 september 2011 13:47 schreef RobinOok het volgende:
Hoe bedoel je, zonder smaakreferentie?
"We both liked it very much. Completely different from what we normally eat."
Ben ik lucht of zo?
True, maar het is ook nog veel werk. Dat doe ik alleen als ik het zeker lekker vindquote:Op zondag 25 september 2011 13:51 schreef loecje het volgende:
als je het nog nooit gegeten hebt kan je het gewoon naar eigen smaak maken?
het hoeft toch niet exact zo smaken als het recept (wat je nog nooit hebt geproefd.)
Ik bind het met ei, heb hier wel eens een recept voor ganzenleverpaté neergezet. Zal ff kijken of ik hem vindt.quote:Op woensdag 28 september 2011 10:57 schreef rhubarb het volgende:
En heb je voor paté nog een goed recept of tips?
quote:Op donderdag 30 december 2010 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een paté au foie gras in elkaar gezet.
Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek
Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven.
Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.
Tussen de 30 en 50 euro afhankelijk waar je het haalt en waar ie vandaan komt (frankrijk, hongarije) maar je kan ook gewoon eendelever gebruiken, die is ongeveer een derde goedkoper.quote:Op woensdag 28 september 2011 11:08 schreef rhubarb het volgende:
Merci. Wat zou je aanraden als bijgerechten om er een hoofdgerecht van te maken? En wat kost 800 gram ganzenlever ongeveer?
Poe, vegetarisch en curry?quote:Op donderdag 29 september 2011 19:23 schreef Lyriella het volgende:
Hoi Piet!
Op de campus waar ik nu op zit heb ik helaas niet de luxe van een gasfornuis, maar een verschrikkelijk elektrisch fornuis wat moeilijk afkoelt (tips om er mee om te gaan?). Nu hebben we met 10 man van de verdieping een kookwedstrijd elke zondag en ik ben deze zondag aan de beurt. Ik ben op zoek naar een goedkoop vegetarisch curryrecept of iets in die richting dat makkelijk te maken is voor groepen en niet hoeft te sudderenIdeeën? Conserven mag =)
Alvast bedankt!!
Ja, nee, dank je. En goedkoop en makkelijk en vegetarisch en op een krakkemikkig kookstel en waarschijnljk met niks in huis. Een uitdaging die ik lekker aan me voorbij laat gaan.quote:
Kikkererwtencurry.quote:Op donderdag 29 september 2011 19:23 schreef Lyriella het volgende:
Hoi Piet!
Op de campus waar ik nu op zit heb ik helaas niet de luxe van een gasfornuis, maar een verschrikkelijk elektrisch fornuis wat moeilijk afkoelt (tips om er mee om te gaan?). Nu hebben we met 10 man van de verdieping een kookwedstrijd elke zondag en ik ben deze zondag aan de beurt. Ik ben op zoek naar een goedkoop vegetarisch curryrecept of iets in die richting dat makkelijk te maken is voor groepen en niet hoeft te sudderenIdeeën? Conserven mag =)
Alvast bedankt!!
Ik werk nooit met een klok, dat slaat namelijk nergens op, ik gebruik een vleesthermometer of mijn vingers.quote:Op vrijdag 30 september 2011 17:35 schreef SiGNe het volgende:
Voor een recept moet ik een varkenshaas van 500 gram 18-20 minuten op 204graden braden maar mijn varkenshaas is maar 250 gram.
Hoe lang zou die moeten? Simpelweg de braadtijd in tweeën delen lijkt me een te simpele oplossing.
Het gaat om dit recept: http://www.gojee.com/links/1817
Rose? 70 graden,quote:Op vrijdag 30 september 2011 17:53 schreef SiGNe het volgende:
Vleesthermometer heb ik ook nog trouwens, hoeveel graden kan ik dan heb beste aanhouden?
Daarom heb ik hier een kernthermometer met alarm. Die doet bieb en het vlees is goed.quote:Op vrijdag 30 september 2011 18:57 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe juist alles met de klok.![]()
Natuurlijk niet blind, maar ik heb geen zin om elke minuut te checken of iets gaar is.
Die maak ik gewoon klaar in de pan, en dan voel ik aan de veerkracht hoe gaar ze zijn.quote:Op vrijdag 30 september 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:
Die heb ik ook, maar dat vind ik dan weer teveel gedoe voor een biefstukkie, kipfiletje of varkenshaasje. En gedoe, met dat draadje enzo.
Trouwens, ik zou er dan nog steeds een kookwekker naast zetten.![]()
Ja, ik ook dus.quote:Op vrijdag 30 september 2011 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die maak ik gewoon klaar in de pan, en dan voel ik aan de veerkracht hoe gaar ze zijn.
Je bedoelt schorseneren?quote:Op zondag 2 oktober 2011 17:11 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik ben ff lui (het weer, je weetz). Ik heb van die vergeten groenten gekocht, ben de naam ook al ff kwijt, maar van die ouderwetse 'bruine' 'asperges'. Ik weet dat je ze moet schillen, maar is dat voor of na het koken? Hoe lang moet ik ze koken? Receptje wordt gewaardeerd
dankjewelquote:Op zondag 2 oktober 2011 17:18 schreef RobinOok het volgende:
Vooraf schillen. Handschoenen aan want anders kleuren je handen bruin. (daarom heette het vroeger keukenmeidenverdriet, die hadden geen handschoenen). Na het schillen meteen in water met een scheutje azijn/citroensap/ascorbinezuur leggen tegen het verkleuren. In water/bouillon/melk koken. Daarna nog even stoven. Of serveren met een saus. Google, luilak!
Ah, de jumbo zit in de buurt! Italiaanse traiteur zit vast in Eindhoven (in de buurt), maar is het niet raar om daar alleen een mozzarella'tje te kopen?quote:Op maandag 3 oktober 2011 20:07 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft echte buffelmozarrella.Verder heeft elke zichzelf respecterende Italiaanse traîteur het.
Nee hoor, dat is niet raar. Bij mijn traîteur in elk geval niet.quote:Op maandag 3 oktober 2011 20:24 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:
[..]
Ah, de jumbo zit in de buurt! Italiaanse traiteur zit vast in Eindhoven (in de buurt), maar is het niet raar om daar alleen een mozzarella'tje te kopen?
Ik stel me altijd voor dat je daar hele maaltijden haalt voor als er 10 mensen bij je komen eten
Je hebt gelijkquote:Op maandag 3 oktober 2011 20:26 schreef robertoo het volgende:
Maakt toch niet uit of het raar is..
Wat het niet is vind ik, zij zijn een gespecialiseerd winkeltje met allerlei lekkernijen, echt niet vreemd om daar alleen buffemozzarella te halen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |