Ik werk nooit met een klok, dat slaat namelijk nergens op, ik gebruik een vleesthermometer of mijn vingers.quote:Op vrijdag 30 september 2011 17:35 schreef SiGNe het volgende:
Voor een recept moet ik een varkenshaas van 500 gram 18-20 minuten op 204graden braden maar mijn varkenshaas is maar 250 gram.
Hoe lang zou die moeten? Simpelweg de braadtijd in tweeën delen lijkt me een te simpele oplossing.
Het gaat om dit recept: http://www.gojee.com/links/1817
Rose? 70 graden,quote:Op vrijdag 30 september 2011 17:53 schreef SiGNe het volgende:
Vleesthermometer heb ik ook nog trouwens, hoeveel graden kan ik dan heb beste aanhouden?
Daarom heb ik hier een kernthermometer met alarm. Die doet bieb en het vlees is goed.quote:Op vrijdag 30 september 2011 18:57 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe juist alles met de klok.![]()
Natuurlijk niet blind, maar ik heb geen zin om elke minuut te checken of iets gaar is.
Die maak ik gewoon klaar in de pan, en dan voel ik aan de veerkracht hoe gaar ze zijn.quote:Op vrijdag 30 september 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:
Die heb ik ook, maar dat vind ik dan weer teveel gedoe voor een biefstukkie, kipfiletje of varkenshaasje. En gedoe, met dat draadje enzo.
Trouwens, ik zou er dan nog steeds een kookwekker naast zetten.![]()
Ja, ik ook dus.quote:Op vrijdag 30 september 2011 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die maak ik gewoon klaar in de pan, en dan voel ik aan de veerkracht hoe gaar ze zijn.
Je bedoelt schorseneren?quote:Op zondag 2 oktober 2011 17:11 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik ben ff lui (het weer, je weetz). Ik heb van die vergeten groenten gekocht, ben de naam ook al ff kwijt, maar van die ouderwetse 'bruine' 'asperges'. Ik weet dat je ze moet schillen, maar is dat voor of na het koken? Hoe lang moet ik ze koken? Receptje wordt gewaardeerd
dankjewelquote:Op zondag 2 oktober 2011 17:18 schreef RobinOok het volgende:
Vooraf schillen. Handschoenen aan want anders kleuren je handen bruin. (daarom heette het vroeger keukenmeidenverdriet, die hadden geen handschoenen). Na het schillen meteen in water met een scheutje azijn/citroensap/ascorbinezuur leggen tegen het verkleuren. In water/bouillon/melk koken. Daarna nog even stoven. Of serveren met een saus. Google, luilak!
Ah, de jumbo zit in de buurt! Italiaanse traiteur zit vast in Eindhoven (in de buurt), maar is het niet raar om daar alleen een mozzarella'tje te kopen?quote:Op maandag 3 oktober 2011 20:07 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft echte buffelmozarrella.Verder heeft elke zichzelf respecterende Italiaanse traîteur het.
Nee hoor, dat is niet raar. Bij mijn traîteur in elk geval niet.quote:Op maandag 3 oktober 2011 20:24 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:
[..]
Ah, de jumbo zit in de buurt! Italiaanse traiteur zit vast in Eindhoven (in de buurt), maar is het niet raar om daar alleen een mozzarella'tje te kopen?
Ik stel me altijd voor dat je daar hele maaltijden haalt voor als er 10 mensen bij je komen eten
Je hebt gelijkquote:Op maandag 3 oktober 2011 20:26 schreef robertoo het volgende:
Maakt toch niet uit of het raar is..
Wat het niet is vind ik, zij zijn een gespecialiseerd winkeltje met allerlei lekkernijen, echt niet vreemd om daar alleen buffemozzarella te halen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |