abonnement Unibet Coolblue
pi_102358775
Die ingewikkelde salade zou ik wel eens willen proberen o|O Om te eten dan, maken gaat me te ver zonder smaakreferentie.
  zondag 25 september 2011 @ 13:47:20 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102358888
Hoe bedoel je, zonder smaakreferentie?

"We both liked it very much. Completely different from what we normally eat."

Ben ik lucht of zo? :(
pi_102358978
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 13:47 schreef RobinOok het volgende:
Hoe bedoel je, zonder smaakreferentie?

"We both liked it very much. Completely different from what we normally eat."

Ben ik lucht of zo? :(
Als je iets met veel ingredienten kookt is het wel makkelijk als je het een keer geproefd hebt, anders is het lastig het goed te krijgen imo.
pi_102359037
als je het nog nooit gegeten hebt kan je het gewoon naar eigen smaak maken?
het hoeft toch niet exact zo smaken als het recept (wat je nog nooit hebt geproefd.)
pi_102359098
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 13:51 schreef loecje het volgende:
als je het nog nooit gegeten hebt kan je het gewoon naar eigen smaak maken?
het hoeft toch niet exact zo smaken als het recept (wat je nog nooit hebt geproefd.)
True, maar het is ook nog veel werk. Dat doe ik alleen als ik het zeker lekker vind >:) En pompoen heb ik nog op mijn lijstje staan om eens iets lekkers mee te maken, 1 x gekocht en vond het niet een succes.
pi_102359538
zeg dan direct dat je het teveel werk vind.
en tja om iets lekkers mee te maken moet je dingen uitproberen.
ik vind exact namaken altijd tegen vallen. niet dat het niet lekker is maar bij iemand anders smaakt het het op de een of andere manier anders.
pi_102365455
Oeh die 'ingewikkelde' salade staat hier binnenkort op het menu :Y
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zondag 25 september 2011 @ 17:56:30 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102367170
Loik. ^O^
pi_102470284
Ik heb in de zilveren lepel een paar terrines zien staan, waarvan ik er één (op basis van gepureerde doperwten, wortel en spinazie icm ei en ricotta) vandaag wil proberen te maken. Piet, heb jij ervaring met terrines? Zowel qua maken als het eten ervan? Wat vind je lekker, met/zonder gelatine, op basis van vlees of groente?
  woensdag 28 september 2011 @ 10:56:29 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102470530
Heb ze wel eens gemaakt, ook met fruit (bij rauwe kiwi of ananas werk gelatine niet) maar vind ze zelf niet zo interessant om te eten. Ik vind een paté eigenlijk lekkerder. Waar de grens ligt tussen die twee kan je over twisten trouwens. Eigenlijk is een paté een vorm van terrine. Een terrine is een aardewerken vorm, een geglazuurde schaal, en daar komt de naam van het gerecht vandaan.
Je kan behalve met gelatine ook gewoon andere bindmiddelen gebruiken, ei, agar-agar, bij fruit ook pectine. Je kan ook gewoon een glazen of metalen vorm gebruiken om je terrine te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102470574
En heb je voor paté nog een goed recept of tips?
  woensdag 28 september 2011 @ 10:58:55 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102470612
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2011 10:57 schreef rhubarb het volgende:
En heb je voor paté nog een goed recept of tips?
Ik bind het met ei, heb hier wel eens een recept voor ganzenleverpaté neergezet. Zal ff kijken of ik hem vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 september 2011 @ 11:01:56 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102470711
Gevonden

quote:
0s.gif Op donderdag 30 december 2010 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een paté au foie gras in elkaar gezet.

Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek
Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven.

Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102470932
Merci. Wat zou je aanraden als bijgerechten om er een hoofdgerecht van te maken? En wat kost 800 gram ganzenlever ongeveer?
  woensdag 28 september 2011 @ 11:17:23 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102471181
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2011 11:08 schreef rhubarb het volgende:
Merci. Wat zou je aanraden als bijgerechten om er een hoofdgerecht van te maken? En wat kost 800 gram ganzenlever ongeveer?
Tussen de 30 en 50 euro afhankelijk waar je het haalt en waar ie vandaan komt (frankrijk, hongarije) maar je kan ook gewoon eendelever gebruiken, die is ongeveer een derde goedkoper.
Ik snap je vraag naar bij/hoofdgerecht niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 28 september 2011 @ 11:19:41 #66
91830 MaximusTG
pi_102471253
Hij bedoelt wat voor gerechten hij bij de pate kan serveren zodat het genoeg is om als hoofdgerecht te eten.
  woensdag 28 september 2011 @ 11:21:51 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102471341
Ik zou er geen hoofdgerecht van maken. Serveren met een brioche.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102471356
Ok, bedankt :)
pi_102522747
Hoi Piet!

Op de campus waar ik nu op zit heb ik helaas niet de luxe van een gasfornuis, maar een verschrikkelijk elektrisch fornuis wat moeilijk afkoelt (tips om er mee om te gaan?). Nu hebben we met 10 man van de verdieping een kookwedstrijd elke zondag en ik ben deze zondag aan de beurt. Ik ben op zoek naar een goedkoop vegetarisch curryrecept of iets in die richting dat makkelijk te maken is voor groepen en niet hoeft te sudderen :P Ideeën? Conserven mag =)

Alvast bedankt!!
  donderdag 29 september 2011 @ 21:14:29 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102527816
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 19:23 schreef Lyriella het volgende:
Hoi Piet!

Op de campus waar ik nu op zit heb ik helaas niet de luxe van een gasfornuis, maar een verschrikkelijk elektrisch fornuis wat moeilijk afkoelt (tips om er mee om te gaan?). Nu hebben we met 10 man van de verdieping een kookwedstrijd elke zondag en ik ben deze zondag aan de beurt. Ik ben op zoek naar een goedkoop vegetarisch curryrecept of iets in die richting dat makkelijk te maken is voor groepen en niet hoeft te sudderen :P Ideeën? Conserven mag =)

Alvast bedankt!!
Poe, vegetarisch en curry?
Niet sudderen en makkelijk...
Robin?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102529450
Waarom niet sudderen?
pi_102529686
dat gaat niet op een elektrisch kookplaatje.
tenminste de mijne niet, die kan je niet laag genoeg instellen dat het suddert.
pi_102530819
Zet je hem op een theelichtje?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 29 september 2011 @ 22:20:40 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102531177
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2011 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Robin?
Ja, nee, dank je. En goedkoop en makkelijk en vegetarisch en op een krakkemikkig kookstel en waarschijnljk met niks in huis. Een uitdaging die ik lekker aan me voorbij laat gaan. :+

Schiet me zo ook niks te binnen. Dus nee, geen idee ook..
pi_102535447
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 19:23 schreef Lyriella het volgende:
Hoi Piet!

Op de campus waar ik nu op zit heb ik helaas niet de luxe van een gasfornuis, maar een verschrikkelijk elektrisch fornuis wat moeilijk afkoelt (tips om er mee om te gaan?). Nu hebben we met 10 man van de verdieping een kookwedstrijd elke zondag en ik ben deze zondag aan de beurt. Ik ben op zoek naar een goedkoop vegetarisch curryrecept of iets in die richting dat makkelijk te maken is voor groepen en niet hoeft te sudderen :P Ideeën? Conserven mag =)

Alvast bedankt!!
Kikkererwtencurry. :)

(2 pers)
Olie of boter (beter nog, ghee) in de pan, kruiden (curryblaadjes, laurier, gember, knoflook, rode peper, fenegriek (heel), mosterdzaad en/of nigellazaad) erbij, tijdje laten bakken, santenblok erbij (1/4 ong), overige kruiden (fenegriekpoeder, kurkuma, korianderzaad (gevijzeld), komijnzaad (gevijzeld)) erbij, tomaten erbij (2-3). Eventueel ook kokosrasp toevoegen. Handje gemalen cashews toevoegen. Voeg wat water toe (1/2 glas). Laat inkoken tot saus, voeg blik kikkererwten bij, klaar.

Courtesy of LHO. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 30 september 2011 @ 17:35:00 #76
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102555459
Voor een recept moet ik een varkenshaas van 500 gram 18-20 minuten op 204graden braden maar mijn varkenshaas is maar 250 gram.
Hoe lang zou die moeten? Simpelweg de braadtijd in tweeën delen lijkt me een te simpele oplossing.
Het gaat om dit recept: http://www.gojee.com/links/1817
  vrijdag 30 september 2011 @ 17:38:34 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102555579
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 17:35 schreef SiGNe het volgende:
Voor een recept moet ik een varkenshaas van 500 gram 18-20 minuten op 204graden braden maar mijn varkenshaas is maar 250 gram.
Hoe lang zou die moeten? Simpelweg de braadtijd in tweeën delen lijkt me een te simpele oplossing.
Het gaat om dit recept: http://www.gojee.com/links/1817
Ik werk nooit met een klok, dat slaat namelijk nergens op, ik gebruik een vleesthermometer of mijn vingers.
Braad de haas zolang tot ie stevig aanvoelt, druk met je vinger eens op het puntje van je neus, als ie zo aanvoeld is ie klaar, licht rose nog.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 september 2011 @ 17:53:55 #78
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102555988
Vleesthermometer heb ik ook nog trouwens, hoeveel graden kan ik dan heb beste aanhouden?
  vrijdag 30 september 2011 @ 18:57:56 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102557464
Ik doe juist alles met de klok. :s)
Natuurlijk niet blind, maar ik heb geen zin om elke minuut te checken of iets gaar is.
  vrijdag 30 september 2011 @ 19:03:56 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102557651
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 17:53 schreef SiGNe het volgende:
Vleesthermometer heb ik ook nog trouwens, hoeveel graden kan ik dan heb beste aanhouden?
Rose? 70 graden,
Door, 75
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 september 2011 @ 19:04:31 #81
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102557663
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 18:57 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe juist alles met de klok. :s)
Natuurlijk niet blind, maar ik heb geen zin om elke minuut te checken of iets gaar is.
Daarom heb ik hier een kernthermometer met alarm. Die doet bieb en het vlees is goed.
  vrijdag 30 september 2011 @ 19:14:18 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102557973
Die heb ik ook, maar dat vind ik dan weer teveel gedoe voor een biefstukkie, kipfiletje of varkenshaasje. En gedoe, met dat draadje enzo.

Trouwens, ik zou er dan nog steeds een kookwekker naast zetten. :+
  vrijdag 30 september 2011 @ 19:18:01 #83
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102558083
Ik heb een analoge en een roterende plaat in m'n combi-magnetron, dus niet echt handig af te lezen :P
Maar goed, ik ga het proberen, kookwekker doe ik er ook gewoon bij, kan het in elk geval niet fout gaan.
12 á 15 minuten proberen en tegen het eind die thermometer in de gaten houden.

Ik had een tijd geleden ook een varkenshaas op de BBQ klaargemaakt 3 kwartier op 120 graden, zelden zo'n malse varkenhaas gegeten (die ik zelf gebakken heb).
  vrijdag 30 september 2011 @ 19:20:24 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102558157
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:
Die heb ik ook, maar dat vind ik dan weer teveel gedoe voor een biefstukkie, kipfiletje of varkenshaasje. En gedoe, met dat draadje enzo.

Trouwens, ik zou er dan nog steeds een kookwekker naast zetten. :+
Die maak ik gewoon klaar in de pan, en dan voel ik aan de veerkracht hoe gaar ze zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 september 2011 @ 19:22:55 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102558222
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 september 2011 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die maak ik gewoon klaar in de pan, en dan voel ik aan de veerkracht hoe gaar ze zijn.
Ja, ik ook dus.
pi_102616318
Ik ben ff lui (het weer, je weetz). Ik heb van die vergeten groenten gekocht, ben de naam ook al ff kwijt, maar van die ouderwetse 'bruine' 'asperges'. Ik weet dat je ze moet schillen, maar is dat voor of na het koken? Hoe lang moet ik ze koken? Receptje wordt gewaardeerd ^O^
pi_102616508
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 17:11 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik ben ff lui (het weer, je weetz). Ik heb van die vergeten groenten gekocht, ben de naam ook al ff kwijt, maar van die ouderwetse 'bruine' 'asperges'. Ik weet dat je ze moet schillen, maar is dat voor of na het koken? Hoe lang moet ik ze koken? Receptje wordt gewaardeerd ^O^
Je bedoelt schorseneren?

Bereidingswijze en recepten laat ik aan de experts over. :)
  zondag 2 oktober 2011 @ 17:18:05 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102616561
Vooraf schillen. Handschoenen aan want anders kleuren je handen bruin. (daarom heette het vroeger keukenmeidenverdriet, die hadden geen handschoenen). Na het schillen meteen in water met een scheutje azijn/citroensap/ascorbinezuur leggen tegen het verkleuren. In water/bouillon/melk koken. Daarna nog even stoven. Of serveren met een saus. Google, luilak!
pi_102616628
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 17:18 schreef RobinOok het volgende:
Vooraf schillen. Handschoenen aan want anders kleuren je handen bruin. (daarom heette het vroeger keukenmeidenverdriet, die hadden geen handschoenen). Na het schillen meteen in water met een scheutje azijn/citroensap/ascorbinezuur leggen tegen het verkleuren. In water/bouillon/melk koken. Daarna nog even stoven. Of serveren met een saus. Google, luilak!
dankjewel O+
  zondag 2 oktober 2011 @ 17:21:55 #90
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102616682
Een van de weinige dingen die ik in pot koop, ik heb zo'n hekel aan die dingen schillen.
  zondag 2 oktober 2011 @ 19:31:31 #91
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102620984
Ik vond het geen probleem, maar ik vind echte asperges véél lekkerder. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 oktober 2011 @ 08:54:27 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102640480
Het zijn geen surrogaat asperges, het is gewoon wat anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102649270
Heerlijk! Ze zijn er weer! *O*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_102661276
Ha Piet,

Even een supersimpele vraag. Waar kan ik de beste mozzarella kopen, zonder al te moeilijk te zoeken? Heb je een erg goed merk in een supermarkt toevallig?

Heb laatst in een goed Italiaans restaurant een salade caprese gegeten en toen merkte ik pas echt hoe groot het verschil kan zijn tussen een goede en een taaie mozzarella :') :D !
  maandag 3 oktober 2011 @ 20:07:23 #95
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102661452
Jumbo heeft echte buffelmozarrella. :) Verder heeft elke zichzelf respecterende Italiaanse traîteur het.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_102662314
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 20:07 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft echte buffelmozarrella. :) Verder heeft elke zichzelf respecterende Italiaanse traîteur het.
Ah, de jumbo zit in de buurt! Italiaanse traiteur zit vast in Eindhoven (in de buurt), maar is het niet raar om daar alleen een mozzarella'tje te kopen? :')

Ik stel me altijd voor dat je daar hele maaltijden haalt voor als er 10 mensen bij je komen eten :D
pi_102662423
Maakt toch niet uit of het raar is..

Wat het niet is vind ik, zij zijn een gespecialiseerd winkeltje met allerlei lekkernijen, echt niet vreemd om daar alleen buffemozzarella te halen :)
hoi
  maandag 3 oktober 2011 @ 20:30:28 #98
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102662638
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 20:24 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:

[..]

Ah, de jumbo zit in de buurt! Italiaanse traiteur zit vast in Eindhoven (in de buurt), maar is het niet raar om daar alleen een mozzarella'tje te kopen? :')

Ik stel me altijd voor dat je daar hele maaltijden haalt voor als er 10 mensen bij je komen eten :D
Nee hoor, dat is niet raar. Bij mijn traîteur in elk geval niet. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_102662910
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 20:26 schreef robertoo het volgende:
Maakt toch niet uit of het raar is..

Wat het niet is vind ik, zij zijn een gespecialiseerd winkeltje met allerlei lekkernijen, echt niet vreemd om daar alleen buffemozzarella te halen :)
Je hebt gelijk :) ... moet ik me ook niet druk om maken eigenlijk :D
  maandag 3 oktober 2011 @ 20:41:53 #100
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102663298
Het is toch ook niet raar om bij de supermarkt alleen één appel te halen ofzo? :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')