abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 14 september 2011 @ 21:19:48 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101954897
Piet!

2 vraagjes, of eigenlijk 1.

Ik heb van een Poolse knakker poolse worst gekregen.
1 ruikt als gerookt en de ander was "black pudding" dus ik denk een soort van bloedworst? Is ook lekker donker van kleur.

Wat doe ik hier mee? Koud opeten, warm maken? ergens door doen?

Ik kan eventueel een foto van de worsten maken.
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 14 september 2011 @ 21:51:38 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101955640
De gerookte kan je in heet (niet kokend) water opwarmen, de bloedworst ook, maar die kan je ook bakken volgens mij. Ben geen fan van bloedworst, zit altijd kruidnagel in en daar heb ik wat tegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101955818
Twentse bloedworst vind ik wel lekker! Net als balkenbrij. ;)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_101967339
Hallo,

Ben een tijd geleden begonnen met zelf brood bakken, volgende week ga ik met speltmeel van start.
Maar even mijn vraag:

Ik probeerde een zuurdesembrood te maken maar na vijf uren rijzen, was de deeg nog zo goed als niets gerezen? (De zuurdesem/starter was wel goed gelukt!).

Hoe vaak en hoe lang moet je het deeg kneden, hoe lang moet het rijzen en op welke temperatuur afbakken en hoe lang, om een goed (volkoren) zuurdesembrood te krijgen??

Zou al blij zijn met 1 goede techniek/manier/recept want ik ben bijna "uitgedesemd" :?

Alvast bedankt.
  donderdag 15 september 2011 @ 09:44:03 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101968125
Hoe had je je zuurdesem gemaakt? Had je het desem met zout in aanraking laten komen? Het is sowieso verstandig om gist toe te voegen voor het rijzen.

Deeg moet je 2 a 3 keer kneden, 1 keer stevig aan het begin, en een tweede keer na een half uur om wat lucht er uit te drukken en eventueel een derde keer om het voor het bakken een mooie vorm te geven.

Desems, prefermenten etc zijn sowieso wat voor de gevorderde broodbakker, zelfs echte bakkers hebben het erg moeilijk met desems en daarom zie je het in NL ook niet zoveel bij de bakker.

Er is een heel broodbak topic in meerdere delen
Brood bakken in de oven #5: Waar we lekker verder kneden..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 15 september 2011 @ 10:27:12 #7
91830 MaximusTG
pi_101969043
Piet heeft idd gelijk dat gist toevoegen aan het deeg van het brood een stuk makkelijker is, dan heb je de smaak van de desem, maar de betrouwbaarheid en rijskracht van commerciële gist.
Wil je echter toch een 100% desembrood maken, dan moet je wel een goede cultuur hebben. Dat is vaak lastig bij zelfgemaakte starters. Omdat je pech kan hebben, en wel goede microorganismen hebben die voor de smaak zorgen, maar niet de rijskracht.
Hier heb je een goed recept voor zowel de moederstarter (al gaat die uit van de seedculture uit het boek, maar je kan er vast wel wat aan ombouwen) en een brood. Dat brood heeft ook als ingredient staan: instant yeast (optional).

pi_102093927
Ik heb een portie wokvlees dat ik wil marineren (marinade van pinda/sesamolie, ketjap, knoflook, gember en schepje sambal). Het vlees is genoeg voor twee maaltijden. De ene helft eten we morgen, de andere helft is voor een andere keer. Kan ik alles in één marinade gooien en dan de helft met marinade en al invriezen of is het beter om die helft die ik wil invriezen gewoon naturel in te vriezen en pas een dag voordat we het gaan eten te ontdooien en marineren?
  zondag 18 september 2011 @ 13:46:08 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102094027
Je kan het met marinade invriezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102094114
En kan dat in de vriezer gooien metéén na het marineren of moet ik de marinade eerst nog even de tijd geven om in te trekken voordat het bevriest?
  zondag 18 september 2011 @ 13:49:43 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102094200
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 13:47 schreef _Floddertje_ het volgende:
En kan dat in de vriezer gooien metéén na het marineren of moet ik de marinade eerst nog even de tijd geven om in te trekken voordat het bevriest?
Als je het voordien doet hoeft het na het ontdooien niet meer. Uiteraard marineren en ontdooien in de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102094336
Oké, ik weet genoeg. Bedankt voor je antwoord en zo snel ook! ^O^
  zondag 18 september 2011 @ 13:53:04 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102094354
Je hebt geluk, ben net terug uit het bos.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102160400
Misschien al eens eerder gevraagd, maar 16 topics doorzoeken is nogal veel werk. Heb je een goed recept voor guacamole? :)
pi_102160573
quote:
14s.gif Op maandag 19 september 2011 22:19 schreef Bananenman het volgende:
Misschien al eens eerder gevraagd, maar 16 topics doorzoeken is nogal veel werk. Heb je een goed recept voor guacamole? :)
Euh, gewoon avocado prakken..beetje peper, zout et voila :)
  maandag 19 september 2011 @ 22:27:37 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102160885
Wat citroensap

Optioneel
Gepureerd ansjovis filetje
Knoflook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 september 2011 @ 01:30:30 #17
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_102167697
Hier: citroensap, beetje peper of chili, fijngesneden tomaat.
pi_102167719
Ow en koriander, dat MOET erin. *O*
  dinsdag 20 september 2011 @ 07:30:31 #21
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_102168970
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2011 01:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ow en koriander, dat MOET erin. *O*
Ah there you go..... Ik wist dat ik iets miste.....
pi_102173771
Ik heb op de markt een rode kool gekocht.
Mijn moeder had het over "10 ingrediënten" in de rode kool, als je hem gaat stoven/koken.
Zelf heb ik geen idee. Nou ja, ik kan wel iets logisch bedenken.
(Peper, zout, laurier, foelie, kruidnagel, kaneel, suiker, zoiets)

Maar hoe maak ik nou die rode kool lekker klaar?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_102174982
Wat azijn voor de kleur
http://www.proefjes.nl/uitleg/140
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but in the very least you need a beer." (Frank Zappa)
pi_102175042
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 07:30 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Ah there you go..... Ik wist dat ik iets miste.....
Het is in de mexicaanse variant dat dit er meestal inzit, en ik vind het een gruwelijk lekkere combo O+
  † In Memoriam † dinsdag 20 september 2011 @ 12:19:39 #25
91830 MaximusTG
pi_102175415
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 september 2011 11:19 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb op de markt een rode kool gekocht.
Mijn moeder had het over "10 ingrediënten" in de rode kool, als je hem gaat stoven/koken.
Zelf heb ik geen idee. Nou ja, ik kan wel iets logisch bedenken.
(Peper, zout, laurier, foelie, kruidnagel, kaneel, suiker, zoiets)

Maar hoe maak ik nou die rode kool lekker klaar?
Met die kruiden zit je wel goed lijkt mij zo, ik laat zelf de rode kool altijd eerst en tijd trekken in het rode druivensap. Vervolgens rode kool laten uitlekken druivensap bewaren, en dan de rode kool stoven in een grote pan, waarbij je af en toe wat druivensap toevoegd. Oh, en stukjes appel erdoorheen.
pi_102175893
Hoe maak ik ribkarbonades klaar, die dingen worden altijd super taai als ik ze maak.
Ik bak ze op hoog vuur aan en dan op laag vuur garen (10-15 min).

Vaak niet te eten zo taai het vlees, wat doe ik fout?
  dinsdag 20 september 2011 @ 17:29:56 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102186375
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 12:35 schreef utrecht1970 het volgende:
Hoe maak ik ribkarbonades klaar, die dingen worden altijd super taai als ik ze maak.
Ik bak ze op hoog vuur aan en dan op laag vuur garen (10-15 min).

Vaak niet te eten zo taai het vlees, wat doe ik fout?
je koopt te mager vlees en ze garen te lang, juiste gaartijd ligt aan de dikte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 september 2011 @ 17:31:53 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102186453
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 september 2011 11:19 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb op de markt een rode kool gekocht.
Mijn moeder had het over "10 ingrediënten" in de rode kool, als je hem gaat stoven/koken.
Zelf heb ik geen idee. Nou ja, ik kan wel iets logisch bedenken.
(Peper, zout, laurier, foelie, kruidnagel, kaneel, suiker, zoiets)

Maar hoe maak ik nou die rode kool lekker klaar?
Ik doe er veel zure appel in, dat vindt ik lekker, verder, peper, zout, eventueel wat suiker, blaadje laurier.
Ik gebruik geen kaneel, foelie, kruidnagel in de rode kook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 september 2011 @ 18:07:31 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102187940
Rode wijn erbij of port of beide.
  woensdag 21 september 2011 @ 07:59:56 #30
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_102208114
of rode vermouth, maar dan niet van die hele zoete Martini.
Siesta & Fiesta!
pi_102332798
Ik heb bij de boer een 2 kilo stoofperen gehaald. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Ik zie namelijk enorm veel recepten maar kan niet zo goed beoordelen welke het lekkerste is..
  zaterdag 24 september 2011 @ 15:54:53 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102333054
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:43 schreef ArtemisQ het volgende:
Ik heb bij de boer een 2 kilo stoofperen gehaald. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Ik zie namelijk enorm veel recepten maar kan niet zo goed beoordelen welke het lekkerste is..
Welk ras?
Peren schillen maar de steeltjes er aan laten, alleen de roosjes even verwijderen. Pak goedkope rode wijn, pijp kaneel ( geen poeder ) en een kopje suiker. Aan de kook brengen en laag zetten en laten pruttelen tot ze zacht zijn met deksel op de pan.
Eventueel de peren eruit nemen met een schuimspaan en het vocht in koken tot siroop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102333090
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welk ras?
Peren schillen maar de steeltjes er aan laten, alleen de roosjes even verwijderen. Pak goedkope rode wijn, pijp kaneel ( geen poeder ) en een kopje suiker. Aan de kook brengen en laag zetten en laten pruttelen tot ze zacht zijn met deksel op de pan.
Eventueel de peren eruit nemen met een schuimspaan en het vocht in koken tot siroop
Gieser-Wildeman geloof ik.
  zaterdag 24 september 2011 @ 15:57:19 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102333112
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:56 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Gieser-Wildeman geloof ik.
Mooi, dat zijn lekkere
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102333114
Wat kan ik verder nog met stoofpeertjes doen trouwens?
  zaterdag 24 september 2011 @ 15:58:29 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102333143
Ipv goedkope rode wijn ( dure is onzin in dit geval) kan je ook rode port nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 september 2011 @ 15:59:32 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102333162
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:57 schreef ArtemisQ het volgende:
Wat kan ik verder nog met stoofpeertjes doen trouwens?
Behalve stoven? Niet veel afaik. Zijn te zuur en bitter om zo te etn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102333193
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Behalve stoven? Niet veel afaik. Zijn te zuur en bitter om zo te etn.
Ok, jammer. Maar even kijken of ik de gestoofde peertjes ergens in kan verwerken, want 2kg los opeten wordt een beetje teveel. Bedankt voor de antwoorden in ieder geval!

Oh, als ik het inkook tot siroop, wat kan ik daar verder nog mee doen dan?
  zaterdag 24 september 2011 @ 16:01:56 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102333224
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 16:00 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Ok, jammer. Maar even kijken of ik de gestoofde peertjes ergens in kan verwerken, want 2kg los opeten wordt een beetje teveel. Bedankt voor de antwoorden in ieder geval!

Oh, als ik het inkook tot siroop, wat kan ik daar verder nog mee doen dan?
Je kan ze gestoofd prima invriezen of wecken. Die siroop is lekker voor erover of in de joghurt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 september 2011 @ 00:23:49 #40
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_102348756
Piet, vorige week in Italie heb ik bij een wijnbar wat gedronken. Over de kaas die we erbij geserveerd kregen werd een reductie van rode wijn (die na 12 uur inkoken als ik hem goed verstaan heb) gedruppeld die echt heerlijk smaakte. Ik had nog een foto gemaakt van het flesje om het nog ergens te kunnen bestellen of te halen maar die is verloren gegaan.

Heb jij enig idee hoe dat mogelijk heet. Via de zoekmachines heb ik niet het juiste kunnen vinden.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 25 september 2011 @ 00:28:56 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102348933
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 00:23 schreef The_Hives het volgende:
Piet, vorige week in Italie heb ik bij een wijnbar wat gedronken. Over de kaas die we erbij geserveerd kregen werd een reductie van rode wijn (die na 12 uur inkoken als ik hem goed verstaan heb) gedruppeld die echt heerlijk smaakte. Ik had nog een foto gemaakt van het flesje om het nog ergens te kunnen bestellen of te halen maar die is verloren gegaan.

Heb jij enig idee hoe dat mogelijk heet. Via de zoekmachines heb ik niet het juiste kunnen vinden.
Nope, ken ik niet. Maar het klinlt goed
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 september 2011 @ 00:43:25 #42
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102349368
Hoe kun je nou geen kruidnagel lusten? :o :9~
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_102352977
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 00:43 schreef Isegrim het volgende:
Hoe kun je nou geen kruidnagel lusten? :o :9~
:?
  zondag 25 september 2011 @ 10:10:50 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102353546
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 00:43 schreef Isegrim het volgende:
Hoe kun je nou geen kruidnagel lusten? :o :9~
Kruidnagelworstjes eten, buikgriepkrijgen, overgeven en dan de kruidnagel weer terugproeven.
Pawloveffect.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102353957
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_102354063
quote:
2s.gif Op zondag 25 september 2011 10:35 schreef Lonaa het volgende:
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
uithollen en waxine lichtjes erin :)
  zondag 25 september 2011 @ 10:45:59 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102354149
quote:
2s.gif Op zondag 25 september 2011 10:35 schreef Lonaa het volgende:
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
Aan blokjes snijden en inleggen in zoetzuur?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 september 2011 @ 11:52:25 #48
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102355478
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2011 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kruidnagelworstjes eten, buikgriepkrijgen, overgeven en dan de kruidnagel weer terugproeven.
Pawloveffect.
Oh ja, that does the trick. :Y Zonde, want kruidnagel is zo lekker. O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 25 september 2011 @ 12:11:10 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102355992
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 11:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Oh ja, that does the trick. :Y Zonde, want kruidnagel is zo lekker. O+
Vind dat het snel overheerst en dat er altijd veel te veel in gedaan wordt. Bloedworst zit het altijd in grote hoeveelheid in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 september 2011 @ 13:30:20 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')