Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 11:51 |
Wat zijn in jullie ogen culinaire doodzondes die je toch nog vaak tegenkomt? (ik heb zelf geen echt idee maar zoiets als "het tot moes laten pruttelen van een wok gerecht" vind ik er wel 1) | |
Telecaster | donderdag 26 mei 2011 @ 11:56 |
Witlof. ![]() | |
mvdejong | donderdag 26 mei 2011 @ 11:56 |
- een echt doorbakken biefstuk (dus voorbij de culinair acceptabele "well done" toestand); - bloemkool die nagenoeg tot puree is gekookt. | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 11:57 |
![]() ![]() | |
technofreak86 | donderdag 26 mei 2011 @ 11:57 |
Aan tafel zonder te proeven een lading zout en maggi over je eten gooien. | |
Pijve.Stiemel | donderdag 26 mei 2011 @ 11:58 |
DROGE KIP | |
Conflict | donderdag 26 mei 2011 @ 11:58 |
Water bij de wijn. | |
Conflict | donderdag 26 mei 2011 @ 11:59 |
O ja, zoutloos koken. | |
Apekoek | donderdag 26 mei 2011 @ 12:00 |
20 frikandellen tegelijk in de oven smijten (back in the days ![]() | |
technofreak86 | donderdag 26 mei 2011 @ 12:00 |
Ovenpatat. | |
Lord Katundro | donderdag 26 mei 2011 @ 12:01 |
Frikandellen uit de oven. | |
Darkestrah | donderdag 26 mei 2011 @ 12:03 |
Een overdaad aan sambal bij je eten. Geen boter op je boterham doen. | |
Bleie | donderdag 26 mei 2011 @ 12:05 |
Groenten tot moes koken (zoals onze oma's dat vroeger deden). Eten prakken (op je bord), helemaal als de sla er ook nog overheen gekieperd wordt en meegeprakt. En italianen vinden hoe ik pasta serveer vast ook een (culinaire) doodzonde. | |
PP. | donderdag 26 mei 2011 @ 12:05 |
Eten verdrinken in Saté saus / ketchup / mayo o.i.d | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 12:06 |
ik vind boter op mijn boterham ranzig ![]() | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 12:06 |
Vooral bij spruitjes is dat verschrikkelijk, terwijl ze zo lekker zijn ![]() | |
Sjeen | donderdag 26 mei 2011 @ 12:08 |
Maar soms zijn culinaire doodzonden weer überlekker ![]() Ik vind een biefstuk normaal gezien heerlijk als het medium-rare is. Maar heel soms wil ik weer een trip down memorylane en bak stukjes biefstuk met champignons (liefst nog uit een potje/blikje) compleet door met het met witbrood op te eten. Heerlijk die knapperige randjes en die jus ![]() | |
Darkestrah | donderdag 26 mei 2011 @ 12:09 |
![]() | |
Bleie | donderdag 26 mei 2011 @ 12:10 |
Oh, en over het algemeen kindermenu's in restaurants. | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 12:10 |
Kaas, vlees, gezond. Meestal onder de gril. Mijn huidige favoriet kaas, tomaat en daarna een dosis basilicum. Alleen bij hagelslag hoort boter maar ik eigenlijk nooit iets zoets op mijn brood. | |
Hans_van_Baalen | donderdag 26 mei 2011 @ 12:11 |
Inderdaad ![]() | |
Viking84 | donderdag 26 mei 2011 @ 12:12 |
Aardbeien in chocola dopen! ![]() ![]() | |
Viking84 | donderdag 26 mei 2011 @ 12:13 |
Dat doe ik altijd met m'n bami ![]() | |
Hans_van_Baalen | donderdag 26 mei 2011 @ 12:16 |
Sowieso frikadellen, van die zelfmaak-/synthetische klopslagroom en broodsap ![]() | |
Karina | donderdag 26 mei 2011 @ 12:16 |
Ergens zout op kwakken zonder dat je het eerst geproefd hebt. | |
Bravebart | donderdag 26 mei 2011 @ 12:16 |
Dat ja ![]() | |
Leipo666 | donderdag 26 mei 2011 @ 12:18 |
dat is juist lekker ![]() | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 12:19 |
wat is dat ? die 2 dl pakjes slagroom die je zelf moet kloppen vind ik altijd wel prima (maar dat is toch niet synthetisch), en wtf is broodsap. | |
cheqy | donderdag 26 mei 2011 @ 12:21 |
Ketchup op je schnitzel. | |
Darkestrah | donderdag 26 mei 2011 @ 12:23 |
Ja hee, de grill verandert de zaak. Dan is het goed te doen zonder boter. Nog eentje: pure tomatenpuree op je zelfgemaakte pizza. | |
Brentmeister | donderdag 26 mei 2011 @ 12:24 |
Culinaire doodzonden ![]() Ergens zout op gooien zonder te proeven kan er wel bij. | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 12:27 |
Sowieso kaas met boter eronder ![]() | |
HostiMeister | donderdag 26 mei 2011 @ 12:31 |
Pasta snijden | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 12:32 |
Ik vind lasagna zo lastig eten in hele plakken, net als canneloni. | |
HostiMeister | donderdag 26 mei 2011 @ 12:32 |
Spaghetti achtige pasta's dan, goed punt. ![]() | |
Bravebart | donderdag 26 mei 2011 @ 12:35 |
Over alle groentes kaassaus mikken erger ik me ook dood aan. | |
Darkestrah | donderdag 26 mei 2011 @ 12:36 |
Absoluut niet. (Of je hebt het nog over de grill, dan wel ja) | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 12:39 |
Nee gewoon rauw. Ik vind het zo glibberig en het smaakt naar boter ![]() | |
ShevaJB | donderdag 26 mei 2011 @ 12:39 |
Mie met ei ![]() | |
kingmob | donderdag 26 mei 2011 @ 12:40 |
Zout op eten gooien wat je niet hebt geproefd ![]() | |
Erasmo | donderdag 26 mei 2011 @ 12:40 |
Margarine. | |
Lienekien | donderdag 26 mei 2011 @ 12:42 |
Lasagne maken met een pakje Knorr Wereldgerechten. (Maar ik doe het wel.) | |
#ANONIEM | donderdag 26 mei 2011 @ 12:44 |
Volgens die logica mag je ook geen sla op je shoarmabroodje doen ![]() | |
Lord Katundro | donderdag 26 mei 2011 @ 12:44 |
Doe jij sla op je broodje shoarma?? ![]() | |
Bravebart | donderdag 26 mei 2011 @ 12:45 |
Jawel, want dan voeg je iets gezonds toe aan iets ongezonds zodat het minder slecht wordt, dan mag het weer wel ![]() | |
PP. | donderdag 26 mei 2011 @ 12:45 |
Bedoel je echte boter of margarine? | |
#ANONIEM | donderdag 26 mei 2011 @ 12:46 |
Of je verpest je heerlijke, gezonde sla met ongezonde shoarma. Het is maar hoe je het bekijkt ![]() [ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 26-05-2011 12:46:52 ] | |
Bravebart | donderdag 26 mei 2011 @ 12:47 |
Wat was er eerder, het broodje shoarma of de sla, tja tja, lastige discussie ![]() | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 12:48 |
Onder kaas beide, trouwens echte boter is wel erg lekker ![]() | |
Its-Jojo-4you | donderdag 26 mei 2011 @ 12:53 |
altijd weer mooi te zien dat smaak subjectief is en er dus eigenlijk geen doodzondes bestaan. ![]() | |
kingmob | donderdag 26 mei 2011 @ 12:55 |
Ik doe altijd eerst de sla. Nee, da's niet waar, eerst een smeerseltje knoflooksaus. Dus nee, sla mag niet ![]() | |
Deetch | donderdag 26 mei 2011 @ 12:55 |
Slechte rode wijn gebruiken als "kookwijn". Dat is de manier om bijvoorbeeld een Coq au vin te verprutsen. Idem voor whisky trouwens. Kapot gekookte groente Biefstuk voorbij well-done Veelvuldig in vlees prikken Zout ook bij de kruiden rekenen Kant en klare kuidenmixjes en sausjes gebruiken | |
MaximusTG | donderdag 26 mei 2011 @ 12:58 |
![]() | |
Deetch | donderdag 26 mei 2011 @ 12:59 |
http://www.lmgtfy.com/?q=broodsap | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 13:00 |
Als ik pasta maak koop ik altijd een pakje van honig dan alle ingrediënten die ik nodig denk te zijn voor pasta, dan maak ik de pasta en bedenk ik me dat ik dat pakje nog heb staan, en die gaat dan in de kast voor nood ![]() | |
Sjeen | donderdag 26 mei 2011 @ 13:06 |
Blijkbaar wel... gezien het feit dat de tweede hit dit topic is en in de andere slechts 'brood, sap' te vinden is... | |
Weltschmerz | donderdag 26 mei 2011 @ 13:36 |
Voor veel pakjes geldt ook wel dat er best een aardige kruidencombinatie is samengesteld. Als je dan alles wat erin zit vers koopt wordt het best lekker. | |
borisz | donderdag 26 mei 2011 @ 13:59 |
Conimex. | |
utrecht1970 | donderdag 26 mei 2011 @ 14:13 |
magnetron maaltijden | |
Redcoon | donderdag 26 mei 2011 @ 14:24 |
Die kapotgesneden stukken biefstuk bij de supermarkt. | |
wise | donderdag 26 mei 2011 @ 14:25 |
zowat bij elk gerecht ketchup erbij dan ![]() ![]() | |
MaximusTG | donderdag 26 mei 2011 @ 14:27 |
Of appelmoes :p. Of erger.. een gerecht pittig maken met sambal, en er dan appelmoes bijdoen om het weer te verzachten ![]() | |
Beelzebufo | donderdag 26 mei 2011 @ 14:30 |
Als ik bepaalde mensen te eten heb, dan zet ik het niet eens op tafel. Het is een slechte gewoonte, net als ketchup. | |
Lienekien | donderdag 26 mei 2011 @ 14:32 |
Überhaupt maggi in huis hebben snap ik al niet. | |
Lord Katundro | donderdag 26 mei 2011 @ 14:33 |
Bruine boterham met boter en een plakje kaas. Met maggi erop. ![]() Daarom maggi. ![]() | |
Bosbeetle | donderdag 26 mei 2011 @ 14:34 |
beetje maggiplant in de soep ![]() | |
Lienekien | donderdag 26 mei 2011 @ 14:36 |
Dat vind ik ook een goede culinaire doodzonde! | |
Lord Katundro | donderdag 26 mei 2011 @ 14:37 |
nee man, weet je hoe lekker dat is? ![]() | |
Lienekien | donderdag 26 mei 2011 @ 14:37 |
![]() | |
Lord Katundro | donderdag 26 mei 2011 @ 14:39 |
Bruine boterham met kaas en een laagje marmite dan? ![]() Of lust je ook geen marmite? ![]() | |
Lienekien | donderdag 26 mei 2011 @ 14:39 |
![]() | |
Lienekien | donderdag 26 mei 2011 @ 14:41 |
Bruine boterham met pindakaas en chipotle. | |
Zo-is-dat | donderdag 26 mei 2011 @ 15:52 |
Eens! | |
thabit | donderdag 26 mei 2011 @ 17:45 |
Het schijnt te betekenen dat je dan slecht in bed bent. | |
Clubsoda | zaterdag 28 mei 2011 @ 13:25 |
Ik gebruik het alleen voor de sladressing; olie, azijn en een beetje maggi. | |
Bosbeetle | zaterdag 28 mei 2011 @ 13:26 |
Wat ik een doodzonde vind is ijs in je whisky | |
Weltschmerz | zaterdag 28 mei 2011 @ 13:39 |
Dat. | |
Darkestrah | zaterdag 28 mei 2011 @ 15:07 |
Met je laatste 5 patatjes heel je mayobakje leegschrapen. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 28 mei 2011 @ 15:16 |
Drink heel vaak wijn met water. Gisteren nog bij het eten, droge witte wijn met spa rood en wat ijs.\ | |
Pietverdriet | zaterdag 28 mei 2011 @ 15:19 |
Zout staat op tafel | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 28 mei 2011 @ 15:25 |
Alles uit een pakje halen, en vervolgens credits eisen voor wat je gemaakt hebt. Doodzonde nee, irritant ja. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 mei 2011 @ 15:33 |
Er zijn hele volksstammen die menen dat als je een pakje gebruikt je het zelf gemaakt hebt. | |
thabit | zaterdag 28 mei 2011 @ 15:36 |
Carl Sagan kon zich daar ook aan ergeren: If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 28 mei 2011 @ 15:36 |
carl is een persoon naar mijn hart! | |
Beelzebufo | zaterdag 28 mei 2011 @ 16:08 |
QFT! * Beelzebufo is even weg om een universum te creeëren | |
utrecht1970 | zaterdag 28 mei 2011 @ 21:59 |
kant en klare taart mixen, jezus wat smaakt een kwark taart lekkerder zonder dr oetker | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:02 |
Blikjes tomatenpuree niet weten te waarderen. | |
#ANONIEM | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:08 |
Ik heb het hele topic doorgelezen en diep nagedacht over koken uit pakjes, over wereldgerechten, over overal zout op gooien, maar al met al denk ik dat in de fipo toch al meteen de allergrootste culinaire doodzonde staat:
![]() [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 28-05-2011 22:08:46 ] | |
Spanky78 | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:09 |
Ik vind hamburgers van mcDonalds echt een belediging in de vorm van voedsel. verder die 'culinaire' room van blue band, al die vieze nepvet-shit. Zogenaamd gezonder, maar stiekum vol met allerlei shitzooi. Neem dan een kleiner scheutje room of klontje boter ipv kluit margarine. Ik vind de zakjes waar dan saus uit ontstaat ook echt erg vies, net als poedersoep uit zakjes. Blikjes tom atenpuree zijn prima bruikbaar, maar niet zonder enige bewerking. | |
Pipo1234 | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:13 |
Ik vind de doorsnee Hollander een belediging voor elke vorm van culinairiteit. Als ze niet hun hele bord volstorten met zout, dan doen ze het wel met sausjes. De definitie van de gemiddelde Nederlander van culinairireit is 5 keer per week aardappelen en één keer per week pasta en nasi. Bij voorkeur wel uit een pakje, want het moet niet te gek worden natuurlijk. ![]() Nu ik het er toch over heb. Mijn moeder is ook het toppunt van culinaire doodzondes. Die weet elke maaltijd te verpesten. Zelfs pannenkoeken weet ze vakkundig te verkloten. Dan krijg je zo'n pannenkoek van een halve centimeter dik op je bord. Die dus van binnen nog helemaal klef is. ![]() ![]() | |
Bravebart | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:17 |
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan... | |
Tinkepink | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:20 |
Volgens mij eet bijna niemand meer iedere dag aardappels. Dat was trouwens meer écht koken dat wat er tegenwoordig onder het mom van maaltijd op tafel wordt gezet. Wat ik een doodzonde vind is Knorr Braadstomen. Wat is er mis met een normale braadzak of römertopf en zelf kruiden? | |
Pipo1234 | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:22 |
Ja die bestaan nog. Je kunt het ook omdraaien. Mensen die vijf keer week pasta eten (inclusief Knorr-/Maggi-mix en twee dagen per week aardapelen en nasi. | |
Erasmo | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:38 |
Begin van de zomer haal ik dat makkelijk, nieuwe aardappels zijn een delicatesse... | |
Riann | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:39 |
Ik ben er een voorbeeld van ik vind het heerlijk en ben 25 | |
Spanky78 | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:42 |
Mits goed klaargemaakt kunnen aardappels heerlijk zijn. Elke dag dezelfde geschide gekookte knollen vind ik weer wat anders. Maar gepoft, gepureerd, gegratineerd, in de schil gekookt, gebakken, gekookt, er is genoeg te bedenken. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:56 |
Ik big bang regelmatig, en beweeg hemel en aarde, mensen die het proeven noemen me ook bij mijn naam, Oh God en hebben orale orgasmes. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:57 |
Wat is er mis met aardappels? | |
Lyriella | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:08 |
Idd :S Ik ben geen fan van aardappelen, maar een doodzonde.. ?? Wat ik een doodzonde vind, naast het 'overal zout overheen kiepen zonder het geproefd te hebben' is... aromat. Wat is dat smerig zeg. | |
Pipo1234 | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:13 |
Aromat. Dat is toch zo'n vergif. ![]() Ingrediënten: Zout, smaakversterkers (Mononatriumglutamaat, Natriumguanylaat, Natriuminosinaat), lactose, zetmeel, gehard plantaardig vet, ui, specerijen, aroma (met selderij), knoflook, maltodextrine, ui-extract, paddestoelextract. | |
technofreak86 | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:19 |
Heb het zelf niet in huis maar ik vind dat best lekker voor zo af en toe op bijv. een ei. | |
Isegrim | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:24 |
Aan margarine refereren met het woord 'boter'. ![]() Zonder te proeven zout toevoegen. Om mayonaise vragen in bepaalde restaurants. Cola bij je eten bestellen. Naar een restaurant gaan waar je veel kunt eten voor weinig geld. | |
Pipo1234 | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:26 |
Dat is al een zonde op zich... Eten om het eten is zo dierlijk. ![]() | |
Tinkepink | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:27 |
Echt? Ik vind eten heerlijk! | |
technofreak86 | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:31 |
Want moet altijd duur en weinig zijn? Bijna iedereen heeft toch wel eens bij zo'n onbeperkt wokken tent gegeten. Dat het culinair niet hoogstaand is OK, maar een doodszonde? | |
Erasmo | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:32 |
''Nee joh gekkie, als het van melk komt heet het toch roomboter!'' ![]() | |
honeyblack | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:34 |
die bouillon kuipjes van maggi van de reclame , schrok me rot. Een blokje met water is al schandalig maar oke het smaakt nog wel maar dat ziet er echt ranzig uit. Zelf maken is het beste | |
thabit | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:34 |
Zo ken ik er ook nog een: aan fritessaus refereren met het woord 'mayonaise'. | |
Pipo1234 | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:37 |
Eten uit noodzaak á la. Maar je kapot eten omdat het kan? Decadentie ten top. | |
Isegrim | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:42 |
Nee. Ik vind dat soort vreetschuren een verschrikking. Dan haal ik liever gewoon een patatje. Ik ken overigens ook zat restaurants waar je voor datzelfde geld wél echt lekker kunt eten. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:43 |
Als mensen dat thuis doen, prima, maar als ik bij een broodjeszaak de vraag krijg 'of er ook boter op moet' en ik krijg vervolgens margarine op mijn broodje... ![]() | |
technofreak86 | zondag 29 mei 2011 @ 00:00 |
Nou nou, je kan iemand ook dat extra bordje nasi gewoon gunnen. | |
Pipo1234 | zondag 29 mei 2011 @ 00:02 |
In Nederland? Waarom zou je? | |
technofreak86 | zondag 29 mei 2011 @ 00:04 |
Waarom zou iemand niet een keer veel mogen eten? | |
Pipo1234 | zondag 29 mei 2011 @ 00:06 |
![]() | |
Bravebart | zondag 29 mei 2011 @ 01:09 |
Veel verschillende dingen kunnen eten voor relatief weinig geld is toch weinig mis mee? Ok, de mensen die 4 borden van hetzelfde nemen daargelaten, maar 30 verschillende dingen eten, gewoon omdat het kan vind ik geen doodzonde ![]() | |
technofreak86 | zondag 29 mei 2011 @ 01:48 |
Culinaire doodszonde: 1x kwaliteit waarderen en daarna alles en iedereen die kwantiteit weet te waarderen veroordelen. | |
Isabeau | zondag 29 mei 2011 @ 08:19 |
Zeggen dat je een echte kookgek bent en dan blijkt dat het hoogst behaalde culinaire gerecht een pakje Wereldgerechten van Knorr was. En het al heel vaak genoemde zout over je eten strooien zonder geproefd te hebben. | |
Specularium | zondag 29 mei 2011 @ 08:22 |
Lekker eten vooral he? | |
Roomsnoes | zondag 29 mei 2011 @ 08:32 |
Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken'. Light chips en slagroom bijvoorbeeld, wat een gore zooi. Als je niet dik wil worden/blijven, neem dan de helft of niets... Dat quasi gezonde gedoe, blegh. | |
ABombali | zondag 29 mei 2011 @ 08:32 |
goed topic Overal een bepaald sausje bij doen, of altijd een bepaalde ingredient indoen(zoals champignons), normale witte rijst gebruiken | |
Isabeau | zondag 29 mei 2011 @ 08:34 |
![]() | |
Specularium | zondag 29 mei 2011 @ 08:35 |
Dat is niet het ergste. Fabrikanten passen de inhoud aan op dat soort gedrag. Beste voorbeeld recent is Sultana. Presenteren ze het heel mooi op een manier dat het makkelijker zou zijn voor iedereen, maar uiteindelijk zitten er minder in dezelfde verpakking voor dezelfde prijs. | |
Viking84 | zondag 29 mei 2011 @ 08:41 |
Eens! Wel met de volgende kanttekening: mensen doen altijd ![]() ![]() ![]() | |
Isabeau | zondag 29 mei 2011 @ 08:49 |
Net zoals alle chips van Lays nu 20% minder zout bevat en ik vind ze nu echt niet lekker meer. Ik bedoel, je weet dat je iets ongezonds eet, waarom moet dat dan de illusie van 'gezonder' krijgen ![]() | |
Roomsnoes | zondag 29 mei 2011 @ 08:53 |
Minder zout op chips?! Dan zijn het toch geen chips meer... Laat ongezonde dingen lekker ongezond blijven. Ik kies daar toch zeker zelf voor, dan sta ik ook voor de gevolgen in ![]() Ik woon in Noorwegen en daar is dit soort bullshit nog niet echt doorgedrongen. Wel betaal ik de hoofdprijs voor suikerwaren en vette troep ![]() | |
Isabeau | zondag 29 mei 2011 @ 08:57 |
Op de website van Lay's: Het is dus 25% en het is bullshit dat de smaak hetzelfde is gebleven ![]() Culinaire doodzonde van de voedingsindustrie dus: proberen om ongezonde produkten een air van gezondheid mee te geven door dingen als light, minder vet, minder zout etc waardoor het vooral minder lekker wordt ![]() | |
Viking84 | zondag 29 mei 2011 @ 09:01 |
Is dat wel een keus van de fabrikant zelf? Lijkt mij dat die ertoe wordt gedwongen. Miss niet de chipsfabrikant, maar er is wel een 'er moet veel minder zout in ons eten'-hausse gaande. | |
Isabeau | zondag 29 mei 2011 @ 09:02 |
Wie vertelde dat toch dat zelfs restaurants daar enorme problemen van ondervinden; dat ze geen zout meer door de gerechten mogen doen. Zoiets. Of misschien was dat alleen in de VS. Anyway, consumenten voorlichten: geweldig ![]() Voor consumenten de beslissingen nemen waardoor lekker eten verdwijnt: ![]() | |
Specularium | zondag 29 mei 2011 @ 09:05 |
Ja maar nee, dit is een klein voorbeeld van hoe de overheid het liefst ziet dat jij leeft. Niks eigen verantwoordelijkheid, gewoon de keuzevrijheid inperken onder het mom 'gezond'. Werkelijk alles met het bewust plaatje erop is niet te vreten, moet altijd zout en peper bij. Alleen de yogho is nog goed gebleven. Vraag me nog steeds af wat het uiteindelijke doel van die beleidsmakers is. Het is door alle tegenstrijdigheden niet echt duidelijk. | |
Viking84 | zondag 29 mei 2011 @ 09:15 |
Nu moeten jullie wel even bedenken dat een groot deel vd bevolking totaal niet bewust met eten bezig is en voor deze groep is het dus wel degelijk nodig dat de overheid beslissingen neemt om deze mensen tegen zichzelf te beschermen. Het aantal mensen dat denkt dat ontbijtkoek gezond is, omdat er vezels in zitten, is nog schrikbarend hoog, zo merk ik ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 09:17 |
Voorlichting en openheid is gewoon wrong. De samenleving is maakbaar verdikkie! | |
Specularium | zondag 29 mei 2011 @ 09:23 |
Niks mis met ontbijtkoek. En als de overheid ingrijpt is dat voor iedereen. Door het slechte consumptiegedrag van enkelen. Ze zouden eens bij etnische minderheden zo hard moeten optreden in het geval van criminaliteit. Het land zou te klein zijn voor de helft. De andere helft stemt pvv. Een onverantwoordelijke minderheid die het beleid dicteert voor de gehele bevolking zou gewoon nooit mogen. Laat die vetkleppen verder ook maar omvallen. | |
Roomsnoes | zondag 29 mei 2011 @ 09:35 |
Daar ben ik me zeker van bewust. Maar de vraag is of deze groep wel gezond wil eten. Of er het geld voor heeft. Een patatje is immers mara 1,50 ofzo, en de maag zit weer vol. Daar koop je geen maaltijd aan groentes voor. Hoever il je dan als overheid gaanom deze mensen in een gezond stramien te proppen? Dat gaat toch echt geen vruchten afwerpen, denk ik. | |
rechtsedirecte | zondag 29 mei 2011 @ 09:45 |
marmite ![]() ![]() ![]() | |
Viking84 | zondag 29 mei 2011 @ 09:50 |
Nou... er zit behoorlijk wat suiker in ![]() ![]() Mja, maar wij betalen wel mee aan alle kosten die dat met zich meebrengt. Nog afgezien van het straatbeeld ![]() | |
Isabeau | zondag 29 mei 2011 @ 09:55 |
En het invoeren in supermarkten van de meest bizarre vormen van lightprodukten heeft het aantal mensen met obesitas drastisch doen afnemen. ....toch? Nee dus ![]() Het codewoord is dus voorlichten, niet opdringen. | |
Phaelanx_NL | zondag 29 mei 2011 @ 09:55 |
Omdat je blijkbaar moet letten op hoeveel je eet, dan kan je beter niet bij de mac eten. Het is niet alsof het de enige plaats is om te eten namelijk. | |
#ANONIEM | zondag 29 mei 2011 @ 10:06 |
Volgens mij is het probleem meer dat de hoeveelheden zout die fabrikanten in hun producten doen gigantisch is toegenomen. Omdat zout dingen lekkerder maakt is er een soort race-to-the-bottom ontstaan tussen fabrikanten, waarbij niemand durft toe te geven. Minder zout toevoegen betekent namelijk dat je minder gaat verkopen. De consument is de dupe omdat die ongemerkt steeds meer zout tot zich neemt. Dat wordt dan toch ook opgedrongen? [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-05-2011 10:08:15 ] | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 10:14 |
Zout maakt producten niet lekkerder. | |
#ANONIEM | zondag 29 mei 2011 @ 10:19 |
Ik ben geen deskundige op dat gebied. Maar zoals mij het is verteld komt het er op neer dat wij steeds meer gewend raken aan grotere hoeveelheden zout. Als fabrikanten dat gaan terugbrengen vinden wij het niet lekker meer en verliezen ze marktaandeel. | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 10:23 |
In de tijd voor de koeling aten we veel zouter, Zuurkool, Snijbonen in het zout, Pekelvlees, Pekelharing, Zout was de enige manier zaken te conserveren voordat het wecken, inblikken en koelen werd uitgevonden. Het is waar dat mensen zout gewend zijn, maar daar wen je snel aan als je het minder gaat eten. Zout is verder ook niet ongezond, net zoals eieren je cholesterol niet verhogen. Er wordt zoveel onzin verteld over eten. Ik eet weinig zout, omdat ik het niet lekker vind zout te eten. | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 10:31 |
Veel zout is op lange termijn niet echt gezond voor je. | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 10:34 |
Vertel. | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 10:45 |
Leef je uit op pubmed. Startlinkje http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19110538 De voedselindustrie is atm bezig met een zout-is-niet-slecht-campagne. Belangrijkste drijfveer is natuurlijk dat zout goedkoop is, veel smaak geeft, en goed conserveert. | |
Resistor | zondag 29 mei 2011 @ 10:46 |
Aan het einde van je leven ga je dood. En eten uit een pakje is geen culinaire doodzonde.
| |
Bravebart | zondag 29 mei 2011 @ 11:18 |
De betere zout vervanger? | |
Spanky78 | zondag 29 mei 2011 @ 11:19 |
Ik ben wel eens bij zo'n wok geweest met collega's. Het is echt een stuk beter dan een hollands buffet ofoz. Ze hadden veel verse groenten, vlees, vis. Het werd niet hoogstaand bereid, maar de kwaliteit was uitstekend. Simpel en best te doen. Dat de meeste mensen dan vooral slecht rundvlees kiezen moeten ze zelf weten. ik heb heerlijk zelf groentenschoteltjes samengesteld met vis en garnalen. Prima! Nee echt, thuis eten mensen slechter, ongezonder en met veel meer zakjes en potjes. | |
Spanky78 | zondag 29 mei 2011 @ 11:23 |
Eh, zout is niet echt gezond. http://scholar.google.nl/(...)rm+effects&hl=nl&lr= Met name in grote hoeveelheden dan. Er is wel een evilutionaire verklaring voor. Vroeger was zout redelijk zeldzaam, kalium niet. Het lichaam is geevolueerd om natrium goed vast te houden en kalium niet vanwege dat tekort.Aangezien we juist meer natrium en minder kalium eten is deze balans verstoord. Het belangrijkste gevaar zit hem in de nieren, die kunnen er schade van ondervinden, die moeten al dat zout steeds terugwinnen uit urine. Dat er momenteel ook een wat resultaten worden gevonden dat zout niet puur vergif is, is logishc, er wordt gewoon heel veel onderzoek naar gedaan. Zout blijft essentieel, zonder zout ga je dood, maar je hebt echt maar max 1 gram oer dag nodig. Wij eten nu ca 10 gram per dag. Dat is gewoon te veel. | |
RobinOok | zondag 29 mei 2011 @ 11:40 |
Uhuh.Nooit. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 11:44 |
Ik moet wel. Schoonfamilie gaat jaarlijks bij zo'n tent eten als opa jarig is... ![]() | |
Bravebart | zondag 29 mei 2011 @ 11:49 |
Er zit ook wel duidelijk kwaliteitsverschil tussen die wokdingen, maar dat is gewoon een kwestie van even inlezen en dan kan je daar best prima eten ![]() | |
Resistor | zondag 29 mei 2011 @ 11:52 |
En weten wat je doet. Geen vlees en vis bij elkaar. Of überhaupt wel je eten gaan laten bakken, wij hebben eens smakelijk gelachen om iemand die het niet deed, die zat op wat rauwe groenten te knappelen ![]() | |
Spanky78 | zondag 29 mei 2011 @ 11:57 |
Eh, ik vind van die buffetten in warmhoudbakken veel triester. In hotels waar ik voor mijn werk regelmatig ben, ook de zeer luxe hotels serveren hun ontbijt in van die shafing dishes. Vieze roerei, moddervette spek, blagh. | |
Roomsnoes | zondag 29 mei 2011 @ 12:00 |
Noen mij maar raar, maar wat is er mis met rauwe groente eten? Ik neem regelmatig een groentedip, lekker dipsausje maken en dan bloemkool, broccoli, paprika en tomaat dippen. | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 12:01 |
Ik vraag altijd om een lekker spiegelei, dooiers vloeibaar met knapperspek | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 12:03 |
Het zijn gewoon droevige tenten met een droevig publiek. En wat groente en een sausje in een wok flikkeren kan ik zelf ook wel. Het voegt voor mij niets toe en ik erger me aan het volk dat je in zo'n tent tegenkomt. | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 12:06 |
Henk en Ingrid met de kinderen. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 12:08 |
Dat ja. ![]() | |
Bravebart | zondag 29 mei 2011 @ 12:12 |
Die zijn schijt irritant inderdaad ![]() ![]() En ze maken een herrie ![]() | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 12:13 |
Gewoon laat gaan eten maar verder heb je gelijk. Kinderen in vakantiehotels zijn ook zo een ramp | |
Spanky78 | zondag 29 mei 2011 @ 12:21 |
Eens, vooral het publiek is droevig. ga vooral niet naar ee wok waar je ook drank all-in krijgt. Dan ben je echt in een tokkietent beland. | |
Erasmo | zondag 29 mei 2011 @ 12:32 |
Zie het als een avondje antropologie ![]() | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 12:34 |
Daar moet ik dus over twee weken heen. Ik zal verslag uitbrengen. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 12:55 |
Ik heb bij dat soort events altijd net een andere afspraak, sorry, zit dan in München, Rome, etc. | |
Farenji | zondag 29 mei 2011 @ 13:09 |
Tijdens het koken proeven door de lepel in je mond te doen en dan de lepel weer terug in de pan te stoppen, met alle speekselresten er nog aan. Doodzonde. | |
rac | zondag 29 mei 2011 @ 13:10 |
Even terug naar culinaire doodzondes , Ik vind het vreselijk maar boter/Margarine onder pindakaas. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 13:11 |
Daar heb ik dan weer geen moeite mee, zijn volgens mij veel koks die dat doen. ![]() ![]() | |
Farenji | zondag 29 mei 2011 @ 13:15 |
Het gaat niet om de bacterien, maar om de enzymen die in speeksel zitten. Die verteren het zetmeel in het eten al voordat het in je mond komt, dat verandert de smaak: het wordt zoeter door het moutsuiker dat ontstaat, en sauzen e.d. worden slapper omdat het bindend vermogen minder wordt. | |
Rattle_and_Hum | zondag 29 mei 2011 @ 13:18 |
De skottelbraai, en dan vooral rondom het Gardameer, tijdens de bouwvak en rond 17.00... | |
RobinOok | zondag 29 mei 2011 @ 13:19 |
Oh, dat doe ik nooit. Ik lik alle speekselresten er altijd weer vanaf. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 13:19 |
Van dat minieme beetje speeksel op een lepel? Lijkt me dat je daarvoor een paar keer flink moet tuffen. ![]() | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 13:19 |
![]() | |
Bravebart | zondag 29 mei 2011 @ 13:21 |
Dat, plus enzymen werken voor geen meter meer bij de temperaturen die je met koken bereikt. | |
4EverBlackEyed | zondag 29 mei 2011 @ 13:21 |
Spinazie uit een pot. | |
Tinkepink | zondag 29 mei 2011 @ 13:27 |
En exact daarom nemen wij de kinderen mee naar een Wok. In vergelijking met het volk dat daar rondloopt gedragen die van mij zich voorbeeldig ![]() Maar goed, wij gaan ook relatief vaak uit eten (5 - 8 x per maand met kinderen en dan nog vier x zonder kinderen) en meestal naar normale restaunts met bediening. Kinderen kunnen zich best normaal gedragen in restaurants, als je ze het maar leert. OT: roken in een restaurant. Bah. Of honden/katten in de keuken. | |
Pipo1234 | zondag 29 mei 2011 @ 13:27 |
![]() Kan er bij jullie niemand koken, hebben jullie geld teveel of is de definitie van restaurant bij jullie erg ruim? Als ik uit eten ga met mijn vriendin kost dat standaard minstens 60 euro. Ik kan me niet voorstellen dat je even twee keer per week 100 euro uit gaat geven in een restaurant. | |
4EverBlackEyed | zondag 29 mei 2011 @ 13:30 |
True, vroeger toen ik nog klein was toen bleef ik netjes zitten in een restaurant, maar puur en alleen omdat ik het eten zo lekker vond. ![]() Ooit een verhaal gehoord waarbij iemand langharige katten fokte, welke in de keuken mochten komen. Die katten zaten regelmatig op het koffiezetapparaat, omdat het zo lekker warm is. "Nog een kopje koffie?" - Nee dank u. Bah ![]() | |
Tinkepink | zondag 29 mei 2011 @ 13:33 |
Ik woon in Duitsland waar uit eten betaalbaar is en daarnaast zijn we tweeverdieners. Tussen naar de Griek en een 4-sterrenrestaurant zit een hele range aan normale, kwalitatief goede restaurants waar je geen kapitaal kwijt hoeft te zijn. En ik kan prima koken. Heb er alleen niet altijd zin in of tijd voor. | |
thabit | zondag 29 mei 2011 @ 13:36 |
Nou inderdaad zeg. Ik ben een groot liefhebber van pindakaas. Maar alleen al door te denken aan pindakaas in combinatie met margarine ga ik kokhalzen. | |
Pipo1234 | zondag 29 mei 2011 @ 13:37 |
Mijn moeder smeert altijd een dikke laag margarine op haar brood. ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 13:38 |
Diepvriesspinazie à la crème is een zwak punt bij mij. Jeugdsentiment. ![]() ![]() | |
4EverBlackEyed | zondag 29 mei 2011 @ 13:40 |
Dat vind ik ook lekker! ![]() Maar uit een pot smaakt het weer heel anders. Lees: vies. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 13:43 |
Alle groenten uit een pot smaken vies. Zoet. | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 13:49 |
Doperwten zijn te doen als het echt mot. | |
Fixers | zondag 29 mei 2011 @ 13:54 |
M'n zwager stelde dat laatst als voorwaarde om uit eten te gaan rondom moederdag. Het moest all-in zijn, want volvreten voor een vast bedrag. Het voorgestelde alternatief all-you-can-eat japans werd afgeslagen want de drank was niet inclusief. Uiteraard niet gegaan, ik weiger om met mijn bordje in de rij te staan. Daarbij, m'n zwager is nuchter al een lompe hork, die hoef ik niet zat te zien. Din lijkt totaal niet op haar familie, gelukkig maar. ![]() Groenten uit blik en pot zijn niet te doen. Vooral worteltjes-dopertjes. Het ziet eruit en smaakt alsof het al eens gegeten is. ![]() | |
4EverBlackEyed | zondag 29 mei 2011 @ 13:59 |
Mais uit blik vind ik nog wel te doen. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 14:12 |
Maïs is van zichzelf ook zoet, dat scheelt. ![]() | |
4EverBlackEyed | zondag 29 mei 2011 @ 14:14 |
Uhu worteltjes ook, maar die vind ik dan weer zo vies zompig en zacht. Brrrr | |
Specularium | zondag 29 mei 2011 @ 14:16 |
Topic niet helemaal gelezen. Was deze al genoemd? De lepel waarmee wordt geroerd, dan geproefd, en dan weer de pan in. Smerige gewoonte van mensen. En ik heb geen smetvrees. | |
Byte_Me | zondag 29 mei 2011 @ 14:18 |
kant en klaar maaltijden, van die zakjes met kruidenmixen, potjes met spaghettisauzen, etc | |
Pipo1234 | zondag 29 mei 2011 @ 14:59 |
Ik zou mijn schoonfamilie onteren. ![]() | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 15:01 |
Onteren? ![]() http://www.vandale.nl/van(...)&searchQuery=onteren | |
Lienekien | zondag 29 mei 2011 @ 15:17 |
![]() | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 15:26 |
nope.wat uit de pan met de lepel op een schoteltje, en dan vanaf dat schoteltje proeven. Zo heb ik dat van mijn chef geleerd. | |
Fixers | zondag 29 mei 2011 @ 15:36 |
Ik ook van mijn kookdocent, want ein lepel elektriesiert in jouw mondt und dan schmaakt die soep andersch. (inclusief duits accent). | |
Bravebart | zondag 29 mei 2011 @ 15:36 |
Hij doet wat? ![]() | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 15:42 |
Dat, en je brand je bek en dan proef je helemaal niets meer. Een beetje saus of soep op een schoteltje koelt af en je kan veel beter proeven. Bovendien is een lepel in je mond steken en dan weer de pan in een smerige gewoonte, maar Nederlanders zijn sowieso viespeuken. Broodjes worden met de handen gepakt, net als vlees. In beschaafde landen wordt het vlees met een vork of zakje gepakt waar het ingaat, broodjes met een tang. | |
Isabeau | zondag 29 mei 2011 @ 15:43 |
Ik proef meestal gewoon van een (schone) lepel die nooit weer terug gaat in diezelfde pan. Maar dat is dus niet handig? | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 16:20 |
Hoop afwas - of je proeft niet vaak genoeg :p | |
Pipo1234 | zondag 29 mei 2011 @ 18:08 |
Ik bedacht er net nog eentje... Een taart bakken die vervolgens grotendeels invriezen, er dan een paar maanden later een stukje van uit de vriezer halen en dat stukje in de magnetron opwarmen. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 18:42 |
Een appeltaart geportioneerd invriezen is goed te doen hoor, doe het ook wel eens omdat ik gek ben op appeltaart, maar met zijn tweetjes eet niet niet in een dag of 2 een hele taart weg. | |
MaximusTG | zondag 29 mei 2011 @ 18:43 |
Ik gok dat Pipo meer doelt op het opwarmen in de magnetron. ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 18:43 |
Magnetron nuked voedsel ![]() Goede voor dit topic ja o/ | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 18:44 |
Oh is de magnetron fout dan? | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 18:45 |
Ja. | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 18:46 |
Waarom? Omdat technologie en dus eng? | |
Pipo1234 | zondag 29 mei 2011 @ 18:46 |
Ik heb op het moment ook appeltaart in de vriezer zitten. Dat is niet zo gek... Dit dus. Je wil niet weten hoe slap appeltaart wordt als je het in de magnetron stopt. | |
Fixers | zondag 29 mei 2011 @ 18:47 |
Deegwaar die warm en een beetje kleffig lekker zijn kan je prima invriezen en magnetronnen. Scones zijn zo helemaal geweldig, mischien wel beter dan vers gebakken. | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 18:47 |
omdat - jeugdtrauma's met borden opgewarmde macaroni welke ranzig was. | |
Absurditeit | zondag 29 mei 2011 @ 18:50 |
Rookworsten van de HEMA bij kant-en-klare boerenkool van de Aldi eten. | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 18:50 |
Macaroni opwarmen is wel heel erg triest, wat kost een kilo, 49 cent? En het is nog link ook, lauwe macaroni is een broeinest voor bacterien, macaroni koken en niet dezelfde dag eten is vragen om voedselvergiftigingen. | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 18:50 |
dat in 1 zin durven noemen! culi-barbaar dat je er bent ![]() | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 18:51 |
De kant en klare boerenkool van de HEMA daarentegen... | |
Absurditeit | zondag 29 mei 2011 @ 18:51 |
![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 18:52 |
nee was als ik laat thuis was (stage enzo) en dan stond er een bord macaroni in de koelkast voor in de magnetron. echt hoe dat eruit kwam !!! het lijkt wel alsof het vet van het gehakt over je bord heen ontploft door zo'n magnetron. | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 18:54 |
Volgens mij kook je macaroni vers in 4-5 minuten, dus snap nog steeds het opwarmen in de magnetron niet. Het is smerig en je wint geen tijd, het kost geen drol. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 18:56 |
En pasta-salade dan? ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 18:56 |
het was macaroni als in - compleet pasta gerecht (inclusief groenten, gehakt, etc). gewoon, opwarmen als je thuiskomt, ken je dat niet? anders moet je nog koken enzo, nu enkel je bord ff opwarmen. maar je hebt gelijk - het was smerig. saus en kaas erop en het was eetbare fastfood ![]() | |
Absurditeit | zondag 29 mei 2011 @ 18:57 |
Maar geldt dat ook als je er saus, gehakt en bepaalde groenten etc. door wilt doen? | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 18:58 |
Ja. De saus maak je apart en doe je door de pasta. Je gaat niet de pasta meekoken in de saus. ![]() | |
Absurditeit | zondag 29 mei 2011 @ 18:59 |
Het gaat erom dat je wel degelijk tijd wint als je het al zo klaar hebt en het dus zo opwarmt. Of het te vreten is, is een tweede. | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 18:59 |
het is niet zo belangrijk, maar een magnetron nuked sneller een bord macaroni dan jij het vers kan koken - om de vraag te beantwoorden. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 19:08 |
Een bord kant-en-klare pasta met saus erbij moet toch echt wel drie of vier minuten in de magnetron lijkt me. Verse pasta kook je even lang. ![]() | |
Scarlet_Dragonfly | zondag 29 mei 2011 @ 19:09 |
Een goeie pastasaus heb ik echt niet in 4 minuten klaar hoor. En 1 bord kant-en-klare pasta opwarmen in de magnetron is na 2 minuten al veel te warm, anderhalve minuut is het meestal prima warm en nog best eetbaar. Sorry voor al de culinaire hartjes die ik nu breek ![]() | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 19:09 |
Geforceerd afkoelen met koud water, ijsklontjes, dan in de koelkast zetten. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 19:13 |
Volgens mij ging het over kant-en-klare meuk. ![]() En een echt goede pastasaus duurt een paar uur. ![]() | |
Bravebart | zondag 29 mei 2011 @ 19:13 |
Dan zou ik even 10 minuten op m'n lip kauwen en ff snel een saus maken met gehakt, groente en saus. Zooooo veel lekkerder. | |
Pipo1234 | zondag 29 mei 2011 @ 19:23 |
Van die pakken met pasta en nasi van de basismarkt. ![]() ![]() | |
Absurditeit | zondag 29 mei 2011 @ 19:28 |
Neuh max. 2 minuten. En dat jij een verse pasta maakt binnen 3 min. lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Bovendien heb je daarna ook nog een stuk meer om op te ruimen. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 19:32 |
Onzin | |
heiden6 | zondag 29 mei 2011 @ 19:36 |
Overal bergen saus overheen gooien. Groenten helemaal doorkoken in een pan water. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 19:43 |
Tomatensaus? Die vind ik pas écht lekker als 'ie een paar uur geprutteld heeft. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 20:00 |
Er is meer dan tomatensaus, en als je bv Marinara maakt gaat dat veel sneller | |
Spanky78 | zondag 29 mei 2011 @ 20:04 |
Na het koken even afspoelen met koud water, is het meteen koud en plakt veel minder omdat je wat zetmeel wegspoelt. | |
Erasmo | zondag 29 mei 2011 @ 20:07 |
Dat kan dodelijk zijn als je het niet juist bewaard. | |
Fixers | zondag 29 mei 2011 @ 20:09 |
Brrrr, kant-en-klaar pizza's uit de magnetron. | |
Nieuwschierig | zondag 29 mei 2011 @ 20:13 |
Alle doodzondes als vlees en groente goed gaar koken kunnen nu wel in de prullenbak Het wordt letterlijk een doodzonde om vlees 'rood' en groente 'knapperig' te eten. | |
4EverBlackEyed | zondag 29 mei 2011 @ 20:19 |
Nasi en bami uit blik. Tenzij er hongersnood is, wil ik dat niet eten. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 20:21 |
Ja klopt, ik bedoelde vooral tomatensaus. | |
Riann | zondag 29 mei 2011 @ 21:52 |
Je kunt ook gewoon saus invriezen of bewaren en dan de saus verwarmen en macaroni koken. is dat nou zo moeilijk om dat te bedenken. | |
__Saviour__ | zondag 29 mei 2011 @ 21:56 |
Er is nog een overtreffende trap: magnetronfrieten. Totaal niet te eten. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 22:02 |
Ik wist niet eens dat die bestonden. ![]() | |
__Saviour__ | zondag 29 mei 2011 @ 22:08 |
Ja, in een speciaal bakje met een apart soort folie aan de binnenkant. Wat zogenaamd voor knapperigheid zou moeten zorgen. | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 22:14 |
Ovenfriet, smaakt zoals natte honden ruiken | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 22:19 |
We zaten een keer bij onze favoriete Italiaanse broodjestent, komt er een stel binnen (denk aan Tiny & Lau) en vraagt "Heppie geen tosti?". Ze kregen ons favoriete broodje met geitenkaas en parmaham geserveerd en vonden het wonderwel nog lekker ook. ![]() | |
MaximusTG | zondag 29 mei 2011 @ 22:27 |
Nou ja, valt iig mee van ze dat ze het probeerden ![]() Nog @pietverdriet over de magnetron; ik vind de magnetron zeker niet eng, maar ik vind veel ontdooide dingen uit de magnetron er gewoon niet lekker uitzien. Bij ontdooide appeltaart krijg ik een beeld van een halflauwe taart met zompige bodem.. | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 22:29 |
dan wil ik er ook nog wel ff een scheppie bovenop doen. ik HEB nml wel een magnetron, maar alleen voor non-food dingen te verwarmen. Als ik het in mijn mond stop. gaat het niet in de magnetron. Soit. | |
Tinkepink | zondag 29 mei 2011 @ 22:31 |
Ja! Geweldig! Die zijn zo over-the-top fout dat het niet meer uitmaakt of het culinair verantwoord is. | |
MaximusTG | zondag 29 mei 2011 @ 22:31 |
Wat doe je er dan wel in? Kan serieus niks bedenken.. | |
Tinkepink | zondag 29 mei 2011 @ 22:32 |
Hittepit. | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 22:33 |
![]() | |
Bravebart | zondag 29 mei 2011 @ 22:33 |
Dat had je ook een tijdje met magnetronkroketten (of misschien nog wel), ook met een speciaal kokertje waardoor het knapperig zou moeten worden/blijven ![]() ![]() | |
MaximusTG | zondag 29 mei 2011 @ 22:33 |
Ooh, ja, mn vriendin heeft daar sloffen van. Das idd niet heel handig in de oven :p. | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 22:38 |
Wij hebben geen magnetron. | |
FkTwkGs2012 | zondag 29 mei 2011 @ 22:40 |
Het is dat die hittepitten te onpraktisch zijn met de oven. Anders had er hier ook geen gestaan. | |
MaximusTG | zondag 29 mei 2011 @ 22:43 |
Weet je, zou het feit dat de magnetron zo weinig gebruikt wordt voor het daadwerkelijk bereiden van eten niet gewoon komen door de gebrekkige controle die je over het proces hebt? Elke magnetron is weer anders, verschillend vermogen, maar wel schaalverdeling in procenten. Hoe lang moet wat? Als je controle wil moet je om de zoveel seconden checken. Heb er zelf ook geen meer. Ook geen waterkoker trouwens :p. Geen handige plek voor. Toch keer fluitketel kopen. Nostalgisch.. | |
4EverBlackEyed | zondag 29 mei 2011 @ 23:21 |
Ik heb ook geen magnetron en ik mis hem ook niet echt. | |
technofreak86 | maandag 30 mei 2011 @ 01:14 |
lol | |
Jagärtrut | maandag 30 mei 2011 @ 09:33 |
Ik warm elke dag mijn lunch op in de magnetron op het werk. Restjes pasta, soep, resten stoofpot, etc. Okay, pasta word er niet altijd lekkerder op, maar aangezien er geen mogelijkheid is pasta te koken, dan maar zo...En voor sommige pastas valt het best mee... | |
Riann | maandag 30 mei 2011 @ 11:44 |
Paar drupjes water en dan word het ook minder droog | |
Roomsnoes | maandag 30 mei 2011 @ 16:08 |
Er is hier in Noorwegen een verdere diepgang gevonden in de kant-en-klaarmaaltijden... de kant-en-klaar-omelet! Een paar eitjes in een pakje, voeg toe wat je wilt, en klaar is Kees. ![]() | |
Bosbeetle | maandag 30 mei 2011 @ 16:23 |
Is snert eten in de zomer eigenlijk een doodzonde ![]() ![]() Ik vind trouwens snert zonder een varkenspoot erin een doodzonde! | |
Farenji | maandag 30 mei 2011 @ 16:31 |
Sommige mensen vinden dat er varkensoren inhoren. | |
Bosbeetle | maandag 30 mei 2011 @ 16:32 |
dat heb ik nog nooit gehad eigenlijk. maar er moet iig wel varken in met bot, anders is het geen snert imo | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 16:38 |
Die heb ik wel eens gezien op tv bij een zorginstelling ![]() | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 16:39 |
Hoeveel moeite is het om een eitje te tikken? ![]() | |
Pipo1234 | maandag 30 mei 2011 @ 17:17 |
Kant-en-klare eieren? Die is wel sterk. ![]() | |
Nieuwschierig | maandag 30 mei 2011 @ 17:28 |
Varkensoren gaat prima maar omdat de botjes zo klein zijn verdwijnen die voor een deel in de soep en sommige mensen houden er niet van om steeds die dingen uit de mond te pakken en naast het bord te leggen. | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 17:38 |
Ik erger me trouwens meer aan culinair onbenul dan aan culinaire zondes. Ik bedoel, als iemand cola bij z'n filet mignon wil drinken, moet hij dat vooral zelf weten. Maar mensen die gerust een broodje coppa di testa bestellen en die datzelfde (heerlijke) broodje niet meer hoeven als er in het Nederlands staat wat het is (kopvlees), daar word ik narrig om. | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 17:40 |
Mja. Ieder zijn ding. Marketing werkt ![]() | |
Pipo1234 | maandag 30 mei 2011 @ 17:44 |
Botjes in het eten. ![]() | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 17:47 |
Vlees dat aan het bot gegaard is, heeft zóveel meer smaak dan filet. ![]() | |
Pipo1234 | maandag 30 mei 2011 @ 17:52 |
Zo'n varken op het spit. ![]() | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 18:08 |
Koken met bassale dingen ''ontdekken'' en het presenteren als de ontdekking van de hemel ![]() | |
Bosbeetle | maandag 30 mei 2011 @ 18:14 |
Dat is juist een culinaire vereiste, genieten van eten. (en niet te ingewikkeld doen maar letten op de smaak) | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 18:31 |
![]() | |
Pietverdriet | maandag 30 mei 2011 @ 18:42 |
![]() | |
Farenji | maandag 30 mei 2011 @ 18:43 |
Wou je zeggen dat smaak niet de essentie is? Ben jij zo'n snob die denkt dat koken een wedstrijd ver-pissen is, elkaar de loef afsteken met overgecompliceerd geneuzel, en mensen uitlachen omdat ze niet de eerste zijn om iets te ontdekken? | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 18:45 |
stelling: een frikandel kan een culinair hoogstandje zijn! ![]() | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 18:57 |
Gast ik leef op magnetron maaltijden en ah maaltijdsalades ![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 19:01 |
Je zit in cul om te leren koken? ![]() | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 19:02 |
Nee om RobinOok te versieren ![]() | |
Pietverdriet | maandag 30 mei 2011 @ 19:05 |
Je weet dat dat een damesmeisje is? | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 19:05 |
Dat hebben we alvast gemeen! | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 19:11 |
Jup! Voor haar wil ik mijn hetroseksualiteit wel opgeven. Bovendien ben ik nogal masochistisch ingesteld, elke dag geslagen worden met de pollelepel om alles wat ik tegen haar zeg ![]() | |
Farenji | maandag 30 mei 2011 @ 19:18 |
Vind jij het moeilijk om maar 1 keer te quoten ofzo? | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 19:19 |
Ja. Om de 1 of andere vage reden doe ik het met enige regelmaat fout. | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 19:20 |
Heb jij een hete pakora in je reet? | |
Weltschmerz | maandag 30 mei 2011 @ 19:26 |
Als je de haai en de rog aan je voorbij laat gaan, zijn er nog genoeg vissen zonder bot. | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 19:28 |
![]() | |
Farenji | maandag 30 mei 2011 @ 19:30 |
Hmmmmm... Pakora! ![]() | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 19:32 |
Om het maar eens on topic te houden ![]() | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 19:33 |
Knapperige randjes en heerlijke jus kun je ook krijgen zonder je biefstuk naar de klote te bakken hoor ![]() | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 19:34 |
Overigens vind ik dat er maar 1 culinaire doodzonde is: culinair snobisme | |
Pietverdriet | maandag 30 mei 2011 @ 19:37 |
En dat houd in? | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 19:50 |
Het komt in verscheidene vormen voor. Zo zijn er mensen die denken dat iets alleen goed te eten is, als het duur is of geoogst is door kortgeknipte maagden tijdens volle maan. En ze menen het verschil te kunnen proeven. Dan heb je ook nog de mensen die enorm arrogant beweren dat bepaalde combinaties "echt niet kunnen". En er zijn nog wel meer dingen die me storen, in datzelfde rijtje. Maar we hebben het hier eerder al eens over gehad. | |
Bosbeetle | maandag 30 mei 2011 @ 20:34 |
zeg maar alles wat in dit topic staat dus | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 20:46 |
welk product wordt geoogst door kortgeknipte maagden bij volle maan? ik heb wel interesse ![]() | |
RobinOok | maandag 30 mei 2011 @ 21:21 |
![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 21:22 |
![]() |