Ik ben nu al even bezig maar de fouten er uit halen kost gruwelijk veel tijd. Ik probeer te laten zien dat op korte termijn (1minute) RSI en EMA nog wel enige vorm van betrouwbaarheid hebben. Ik kan alleen niet testen omdat het ding nog zo buggy is als de nete. Er komt gewoon geen enkele trade uit over een hele periode. Hoe je de periode of de parameters ook instelt.quote:Op zaterdag 25 december 2010 18:56 schreef SeLang het volgende:
[..]
Resultaten hier posten
Ik ben bezig met een interessante strategie maar deze is niet eenvoudig te backtesten dus ik ben eerst een tool aan het schrijven (in NinjaTrader) om die strategie te kunnen testen voordat ik aan de strategie zelf kan beginnen. Ik hoop de tool voor Nieuwjaar af te hebben zodat ik nog voor m'n vakantie een beginnetje kan maken met de strategie zelf. Het is gewenst om een resultaatje te hebben (=het werkt niet) voordat ik op vakantie ga want tijdens de vakantie krijg ik altijd goede ideeën om de problemen die ik ben tegen gekomen op te lossen.
Top! Fijne kerst ookquote:Op zaterdag 25 december 2010 20:24 schreef LXIV het volgende:
En de TT: vanwege mijn social-media TomTom-overname meter die vanaf heden actief is op: http://opinionate.nl/TomTom Vanaf vanavond meet hij de hele Nederlandse social Media door op het woord overname in relatie tot TomTom (en nog meer leuke statistieken)
Check even één dingetje waar bijna iedereen (inclusief ikzelf in het begin) de mist mee ingaat: NinjaTrader kan geen trades plaatsen op een index (je kunt immers niet in een index handelen maar alleen op een index product zoals een ETF of een future). Mocht dat het probleem zijn dan is de oplossing simpel: definieer zelf een aandeel en importeer als data de indexdata waarop je wilt testen.quote:Op zaterdag 25 december 2010 20:28 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik ben nu al even bezig maar de fouten er uit halen kost gruwelijk veel tijd. Ik probeer te laten zien dat op korte termijn (1minute) RSI en EMA nog wel enige vorm van betrouwbaarheid hebben. Ik kan alleen niet testen omdat het ding nog zo buggy is als de nete. Er komt gewoon geen enkele trade uit over een hele periode. Hoe je de periode of de parameters ook instelt.En maar zoeken waar de fout zit ...
Daar was ik al een beetje mee aan het spelen maar zal het scenario wat je nu hebt geschetst eens bewust na doen. Het is ook irritant dat het op een moment enigszins onoverzichtelijk wordt. Je gaat een fout corrigeren en daardoor(!) maak je weer een volgende. En dan "plots" werkt alles, maar weet je niet hoe en pluis je alles weer door om te kijken wat je nu wel goed deed.quote:Op zaterdag 25 december 2010 20:32 schreef SeLang het volgende:
[..]
Check even één dingetje waar bijna iedereen (inclusief ikzelf in het begin) de mist mee ingaat: NinjaTrader kan geen trades plaatsen op een index (je kunt immers niet in een index handelen maar alleen op een index product zoals een ETF of een future). Mocht dat het probleem zijn dan is de oplossing simpel: definieer zelf een aandeel en importeer als data de indexdata waarop je wilt testen.
Een paar van die goldbugs zijn inderdaad gruwelijk irritantquote:Op zaterdag 25 december 2010 20:28 schreef SeLang het volgende:
Ik wacht op de dag dat Fok een belangrijke bron wordt. Sowieso ligt het peil hier een stuk hoger dan op de meeste "beurs" fora. Al gaat het de laatste weken wat achteruit...
Dit subfora is anders over het algemeen wel vrij netjes in vergelijking met de andere op FOK!quote:Op zaterdag 25 december 2010 21:04 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik moest even lachen. Ach, deze post zal ws wél over drie seconden weg zijn
Dat sowieso. Tis ook niet dat ik me er nu enorm aan irriteer. Het is immers een goede contra indicatorquote:
da's nogal triest voor het selfproclaimed grootste forum van Nederland dan. In AEX lopen meestal echter ook maar een paar topics waar ideeen worden uitgewisseld, al dan niet onderbroken door spam, gedram of linkdumps. Het helpt wel dat op dertig users na iedereen dit subforum uit zijn tracker gesloopt heeftquote:Op zaterdag 25 december 2010 21:22 schreef SeLang het volgende:
Het leuke van dit forum is dat er af en toe daadwerkelijk wordt gediscussieerd. Dat is tamelijk zeldzaam. De meeste fora kun je namelijk indelen in een van de onderstaande categorieën:
1) Flame oorlogen
2) Zelf/ elkaar bevrediging
In beide gevallen heb je geen discussie.
Probeer eens of het instrument waarop je de backtest doet wel trades genereert met één van de ingebouwde strategieën.quote:Op zaterdag 25 december 2010 21:08 schreef sitting_elfling het volgende:
Anywayz, mijn strategie laat nog steeds geen enkel resultaat zien, heb het idee dat ik wat data moet veranderen
Ik doelde niet op andere Fok sub fora maar op beursgerelateerde fora. Om één of andere reden convergeren die meestal naar één van twee mogelijke stabiele toestanden: 1) flame oorlogen of 2) groepjes gelijkgezinden die elkaar de hele dag aan het pijpen zijn. Daarom is Fok het enige beurs forum waar ik post. Al blijf ik de laatste tijd wel weg uit bepaalde topics.quote:Op zaterdag 25 december 2010 21:27 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
da's nogal triest voor het selfproclaimed grootste forum van Nederland dan. In AEX lopen meestal echter ook maar een paar topics waar ideeen worden uitgewisseld, al dan niet onderbroken door spam, gedram of linkdumps. Het helpt wel dat op dertig users na iedereen dit subforum uit zijn tracker gesloopt heeft
Dat deed het inderdaad niet (op geen enkele instrument!), dus dat ben ik as we speak aan het veranderenquote:Op zaterdag 25 december 2010 21:30 schreef SeLang het volgende:
[..]
Probeer eens of het instrument waarop je de backtest doet wel trades genereert met één van de ingebouwde strategieën.
Hoogstwaarschijnlijk het probleem dat je op een index probeert te testen.quote:Op zaterdag 25 december 2010 21:51 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat deed het inderdaad niet (op geen enkele instrument!), dus dat ben ik as we speak aan het veranderenIk heb daar in het aller eerste begin ook wel eens last van gehad. De ingebouwde strategieën testen op de instrumenten, en toen kreeg ik ook overal nul resultaat, nul trades etc.
Interessant. Ga je dat als contra-indicator gebruiken?quote:Op zaterdag 25 december 2010 20:24 schreef LXIV het volgende:
En de TT: vanwege mijn social-media TomTom-overname meter die vanaf heden actief is op: http://opinionate.nl/TomTom Vanaf vanavond meet hij de hele Nederlandse social Media door op het woord overname in relatie tot TomTom (en nog meer leuke statistieken)
Dat weet ik nog niet. Ik moet eerst eens kijken of het correleert met de koers en bij voorkeur of het in fase voorloopt.quote:Op zaterdag 25 december 2010 22:01 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Interessant. Ga je dat als contra-indicator gebruiken?![]()
gevoelsmatig zeg ik dat de meningen niet evenredig zijn aan de handel, m.a.w. dat de meningen vooral de 'camping'handel betreffen.quote:Op zaterdag 25 december 2010 23:05 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat weet ik nog niet. Ik moet eerst eens kijken of het correleert met de koers en bij voorkeur of het in fase voorloopt.
Het idee is als volgt: in principe wordt de koers van een aandeel bepaald door de gemeenschappelijke intelligentie of beslissingen van alle beleggers samen. Die optelsom van kopen en verkopen is de koers. In de praktijk blijkt deze koers onvoorspelbaar omdat er gewoon teveel factoren zijn.
Hoe is die gemeenschappelijke bron van intelligentie nu wel aan te boren? Het enige medium wat er op lijkt is alles wat er op internet gezegd wordt over een bepaald aandeel. Kan ik uit al die duizenden berichten informatie destilleren en hiermee wat zeggen over het toekomstig koersverloop? Dat is het idee.
Verder heb ik het niet daarom geprogrammeerd, het is eigenlijk een afgeleide van wat mijn bedrijfje opinionate doet. Maar aangezien ik toch al een crawler etc gemaakt had, was het een koud kunstje dit even voor de overnamekoorts op TT te doen.
Ja, dat kan best zo zijn. Het is maar een testje, iets nieuws.quote:Op zaterdag 25 december 2010 23:13 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
gevoelsmatig zeg ik dat de meningen niet evenredig zijn aan de handel, m.a.w. dat de meningen vooral de 'camping'handel betreffen.
Heb je al de user opinionate.nl aangemaakt (the poster formerly known as LXIV)?
We zullen zien wat het ons brengt. Je hebt ook dat bindex, waarop amateurs dan 'koopadviezen' kunnen geven. Die data wordt misschien ook wel gebruikt (waarschijnlijk als contra, want in het algemeen is men op sites als IEX e.d. gewoon om een aandeel dat ze net verkocht hebben (en lager terug willen kopen) af te waarderen en vice versa. Eigenlijk kun je dus zeggen dat als ze een aandeel kwijtwillen, ze er heel positief over zijn.quote:Op zondag 26 december 2010 00:01 schreef SeLang het volgende:
Ik denk dat je inderdaad vooral een beeld krijgt van waar het slechter geïnformeerde deel van de beleggers mee bezig is. Daarom heeft het mogelijk enige bruikbaarheid als contra-indicator (niet in beleggen bij hoge scores). Toch verwacht ik ook daar niet zoveel van.
Als je correlaties gaat onderzoeken dan verwacht ik dat je wel een correlatie gaat vinden vindt tussen een sterke trend en de frequentie van zoektermen. Maar hoe is de causaliteit? Stijgt een aandeel omdat er veel over wordt gepraat of wordt er veel over gepraat omdat het aandeel stijgt? Als het sneeuwt wordt er ook meer over sneeuw gepraat, maar als er veel over sneeuw wordt gepraat gaat het dan ook harder sneeuwen?
Ik ben al weer stappen verder maar het lukt me nog steeds niet om te bewijzen dat zaken zoals RSI en MA op korte en lange termijn enige betrouwbaarheid hebben. Dat ze op lange termijn dat niet hadden wist ik al wel van eerdere onderzoeken via Metastock maar ik gebruik deze methodes ook voor CFDs op korte termijn zonder het ooit strikt getest te hebben. I know,quote:Op zaterdag 25 december 2010 21:57 schreef SeLang het volgende:
[..]
Hoogstwaarschijnlijk het probleem dat je op een index probeert te testen.
Oplossing:
- Exporteer de data naar een textfile
- Maak een fictief aandeel aan
- Importeer de data naar dat aandeel
Maar we zijn al weer bezig om het te verbeterenquote:
Niet dat ik weet. En zoals je op de website al zag is het gratisquote:Op zondag 26 december 2010 14:56 schreef Sokz het volgende:
Kost Ninjatrader geld?
Ga me maar eens registereren; 'I was referred by'; iemand die ik hier ik kan vullen of levert dat geen voordeel op?
Op het moment dat je automated en live wilt traden dan moet je wel een vergoeding betalen. Voor trage systemen kan dat wel een optie zijn maar voor jouw minutenstrategie met RSI/MA is het denk ik praktischer om dicht op de bron te zitten met een geoptimaliseerd programmaatje. Als het uberhaupt gaat werken natuurlijk.quote:Op zondag 26 december 2010 15:16 schreef sitting_elfling het volgende:
Niet dat ik weet. En zoals je op de website al zag is het gratis
Ik gebruik Ninja eigenlijk alleen voor backtesten. Data pluk ik van BB vandaan.quote:Op zondag 26 december 2010 17:39 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Op het moment dat je automated en live wilt traden dan moet je wel een vergoeding betalen. Voor trage systemen kan dat wel een optie zijn maar voor jouw minutenstrategie met RSI/MA is het denk ik praktischer om dicht op de bron te zitten met een geoptimaliseerd programmaatje. Als het uberhaupt gaat werken natuurlijk.
quote:btw: je kunt die strategie ook in Excel uitvoeren voor het geval dat je docenten moeilijk gaan doen. Ik zal eens kijken of ik nog wat prefab sheets heb liggen die je kunt gebruiken.
Wat voor onderzoekjes?quote:Op zondag 26 december 2010 17:52 schreef tjoptjop het volgende:
Dit soort vrije dagen zijn wel ideaal om gewoon lekker op de bank te zitten en voor uren te speculeren over mogelijke onderzoekjes enzo
Ik heb er dus ook een, maar aangezien ik geen econoom/psycholoog/socioloog ben ben ik nog even bezig met het bepalen hoe ik het wil gaan opzetten (en hoe uit te voeren)
Je moet het ook wel leuk vinden hoor. Als menig backtester zijn tijd zou steken in het schrijven van een goed businessplan dan betaalt dat zich op een veel zekerdere manier uit. Het is denk ik hetzelfde als het streven van kleine kinderen die later profvoetballer willen worden, de kans is enorm klein maar als je het wordt dan ben je binnen.quote:Op zondag 26 december 2010 17:52 schreef tjoptjop het volgende:
Dit soort vrije dagen zijn wel ideaal om gewoon lekker op de bank te zitten en voor uren te speculeren over mogelijke onderzoekjes enzo
Toevallig bedoel ik nu net niet zo'n soort onderzoekjequote:Op zondag 26 december 2010 18:59 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Je moet het ook wel leuk vinden hoor. Als menig backtester zijn tijd zou steken in het schrijven van een goed businessplan dan betaalt dat zich op een veel zekerdere manier uit. Het is denk ik hetzelfde als het streven van kleine kinderen die later profvoetballer willen worden, de kans is enorm klein maar als je het wordt dan ben je binnen.
Ik kijk sporadisch nog naar testjes omdat het zoekproces ook leidt tot nieuwe inzichten maar als het me ging om de yield/risk was ik allang gestopt. Daarnaast is het vinden van een edge een absoluut proces in de zin dat je geen halve edge en ook geen driekwart edge kunt vinden. Je vindt het of je vindt het niet. Bij het opzetten van een bedrijfje hoeft je idee niet eens baanbrekend te zijn maar toch zijn er legio mogelijkheden om van de grond te komen, van staatsgaranties tot subsidies.
Aan de andere kant zijn failliete bedrijfjes niet leuk om te bestuderen en gefaalde testjes wel, wil ik de users hier dus niet te veel ontmoedigen..
Een businessplan bedenken is leuk, maar op het moment dat je naar de bank gaat voor een lening zit je er ook aan vast. Een edge is een edge zoals je al zei, dat is in ieder geval zekerheid. Met andere woorden het enige interessante business plan is een compleet hedgefund om je edge heen bouwenquote:Op zondag 26 december 2010 18:59 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Je moet het ook wel leuk vinden hoor. Als menig backtester zijn tijd zou steken in het schrijven van een goed businessplan dan betaalt dat zich op een veel zekerdere manier uit. Het is denk ik hetzelfde als het streven van kleine kinderen die later profvoetballer willen worden, de kans is enorm klein maar als je het wordt dan ben je binnen.
Ik kijk sporadisch nog naar testjes omdat het zoekproces ook leidt tot nieuwe inzichten maar als het me ging om de yield/risk was ik allang gestopt. Daarnaast is het vinden van een edge een absoluut proces in de zin dat je geen halve edge en ook geen driekwart edge kunt vinden. Je vindt het of je vindt het niet. Bij het opzetten van een bedrijfje hoeft je idee niet eens baanbrekend te zijn maar toch zijn er legio mogelijkheden om van de grond te komen, van staatsgaranties tot subsidies.
Check LXIV met z'n zoekmachinequote:Op zondag 26 december 2010 20:18 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik ben nu opzoek naar de relatie tussen het aantal 'goud berichten op internet' en de prijs van goud over de laatste periode. Zoek eigenlijk een goede manier om dit te staven. Iemand enig idee?
Is geen handelsstrategie, meer een soort gedragsonderzoek.quote:Op zondag 26 december 2010 20:23 schreef Sokz het volgende:
Wil je dan bubbels gaan voorspellen en dan meesurfen? En intuïtie als edge, hoe wil je dat gaan backtesten dan? .. hoe werkt uberhaupt het backtesten. Zit nu beetje rond te kijken maar ik snap er niet bijster veel van.
Uh? Ik zie alleen zijn page over Tomtom. Er moet toch wel een pagina zijn die de hoeveelheid van goud posts bij kan houden op internet? Of een soort zoekmachine? Ik kom met name op die keyword frequency bullcrap pagina's uit. Heb er al veel gevonden, maar geen enkele die ook daadwerkelijk nuttig is..quote:
misschien even contacten dat hij TT vervangt voor goudquote:Op zondag 26 december 2010 20:49 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Uh? Ik zie alleen zijn page over Tomtom. Er moet toch wel een pagina zijn die de hoeveelheid van goud posts bij kan houden op internet? Of een soort zoekmachine? Ik kom met name op die keyword frequency bullcrap pagina's uit. Heb er al veel gevonden, maar geen enkele die ook daadwerkelijk nuttig is..
Als je jezelf als entrepreneur orienteert/presenteert, vernieuwend bezig bent in je vakgebied en misschien ook IP kunt claimen dan ben je al een heel eind. Vooral als je nog jong bent zijn mensen bereid om veel werk voor je te doen zonder daar iets voor terug te vragen. Dat is het voordeel van jong zijn, een edge zoeken voor je tradingstrategie kan ook op je 30e (waarschijnlijk heb je er dan ook meer aan omdat je dan meer geld hebt, tenzij je riskfree B&H kunt verslaan ofc..).quote:Op zondag 26 december 2010 20:09 schreef sitting_elfling het volgende:
En een bedrijfje opbouwen in de huidige omstandigheden lijkt me vrij pittig. Je komt moeilijk van de grond en de bank is niet zo gortig om je een lening te verstrekken. Laat staan de hoge rente die je mag terugbetalen
Ja, alleen moet je een paar dingetjes zelf programmeren.quote:Op zondag 26 december 2010 22:06 schreef JimmyJames het volgende:
Kun je een strategie waarbij je een aandeel koopt als het meer dan x% stijgt de dag van de cijfers ook testen met Ninja Trader?
Natuurlijk kan ik dat doen! Dat is hetzelfde als TT, maar dan met andere parameters. Ik heb nog servercapaciteit voor ca. 220 dedicated searches. Zeg maar hoe je het wil hebben!quote:Op zondag 26 december 2010 20:18 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik ben nu opzoek naar de relatie tussen het aantal 'goud berichten op internet' en de prijs van goud over de laatste periode. Zoek eigenlijk een goede manier om dit te staven. Iemand enig idee?
Ik zoek eigenlijk een overzicht van hoevaak goud genoemt wordt op sites zoals yahoo finance/bloomberg/marketwatch/zerohedge etc. sinds de bodem 2009 in Maart tot nu. Eventueel in combinatie met woorden zoals bubble etc. Maar ik denk dat het woord Goud alleen al voldoende moet zijn voor een behoorlijke statistiek (: Ben tot dusverre zoveel keyword frequency pagina's tegengekomen en alles tot dusver is complete bagger.quote:Op zondag 26 december 2010 22:42 schreef LXIV het volgende:
[..]
Natuurlijk kan ik dat doen! Dat is hetzelfde als TT, maar dan met andere parameters. Ik heb nog servercapaciteit voor ca. 220 dedicated searches. Zeg maar hoe je het wil hebben!
k kan niet terug in de tijd crawlen. Ik begin pas te meten vanaf het moment dat de zoekmachine/trensanalyse gaat draaien. Dan loopt hij iedere nacht een query en verzamel ik de data. Wat er in maart 2009 gebeurde weet ik ook niet meer.quote:Op zondag 26 december 2010 22:53 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik zoek eigenlijk een overzicht van hoevaak goud genoemt wordt op sites zoals yahoo finance/bloomberg/marketwatch/zerohedge etc. sinds de bodem 2009 in Maart tot nu. Eventueel in combinatie met woorden zoals bubble etc. Maar ik denk dat het woord Goud alleen al voldoende moet zijn voor een behoorlijke statistiek (: Ben tot dusverre zoveel keyword frequency pagina's tegengekomen en alles tot dusver is complete bagger.
Oke! Het is dan inderdaad meer relevant voor bedrijven en zaken in Nederland en die daar ook gevestigd zijn ipv. goud. Dat overzicht over Tomtom ziet er inderdaad erg gedetailleerd uit.quote:Op zondag 26 december 2010 23:47 schreef LXIV het volgende:
[..]
k kan niet terug in de tijd crawlen. Ik begin pas te meten vanaf het moment dat de zoekmachine/trensanalyse gaat draaien. Dan loopt hij iedere nacht een query en verzamel ik de data. Wat er in maart 2009 gebeurde weet ik ook niet meer.
Ik doe wat anders dan enkel keywords tellen. Als basis voor mijn crawl gebruik ik specifieke zoekmachines (voor TomTom de zoekmachine ' financieel', die ook op mijn site staat. Dus er is ook weging in de pagina's. Omdat ik heel veel pagina's in de Nederlandse Social Media geclassificeerd heb kan ik per zoekmachine doelgroep, inhoud, etc instellen.
Maar ik beperk me daarom tot Nederland. Het is ondoenlijk om dit wereldwijd te doen, het bijhouden voor Nederland is al een hele klus!
Voor Nederland kan ik het wel doen, dat is zelfs vrij simpel. Maar dan kan ik zoeken naar goud bijvoorbeeld in relatie tot bubble, met een financiele zoekmachine en alle relevante keywords eromheen weergeven.
Maar dus enkel in NL, dat heb ik geindexeerd.
Zo maar een idee:quote:Op maandag 27 december 2010 00:04 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Oke! Het is dan inderdaad meer relevant voor bedrijven en zaken in Nederland en die daar ook gevestigd zijn ipv. goud. Dat overzicht over Tomtom ziet er inderdaad erg gedetailleerd uit.Ik denk dat je daar ook betere resultaten uit zou halen dan een onderzoek over goud. Misschien is het toch nog interessant om er 1 te runnen met de gedachte dat het hele systeem in elkaar klapt volgend jaar? Dan kunnen we dat eventueel later nog bekijken of we dat uit de grafieken konden halen
Ik geloof niet in een efficiënte markt in die zin dat ik er van overtuigd ben dat insider trading continu aanwezig is. Daarom denk ik dat je aan bepaalde factoren moet kunnen zien of iets ergs zal gebeuren. Uitvloei van mtf's bijvoorbeeld. Er zijn altijd smiechten die dit soort zaken door hebben en stiekum de boel proberen te verkopen voordat het kaartenhuis in elkaar stort. Dat is wat ik had gedaan als ik de kennis en info hadquote:Op maandag 27 december 2010 00:33 schreef iamcj het volgende:
[..]
Zo maar een idee:
Wellicht dat je een crash per definitie niet vooraf kan zien in wat voor data dan ook, omdat het anders geen crash meer als resultaat heeft.
Er zijn meerdere vormen van een efficiënte markt.quote:Op maandag 27 december 2010 01:03 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik geloof niet in een efficiënte markt in die zin dat ik er van overtuigd ben dat insider trading continu aanwezig is. Daarom denk ik dat je aan bepaalde factoren moet kunnen zien of iets ergs zal gebeuren. Uitvloei van mtf's bijvoorbeeld. Er zijn altijd smiechten die dit soort zaken door hebben en stiekum de boel proberen te verkopen voordat het kaartenhuis in elkaar stort. Dat is wat ik had gedaan als ik de kennis en info had
er staan tegenwoordig zoveel profeten aan de hemel dat je bij elke crash er wel 1 kan vinden.quote:Op maandag 27 december 2010 09:03 schreef Dalliance het volgende:
Vergeet niet dat onze laatste crash ook voorspeld is door sommigen (Dr Doom etc.).
ik heb gehoord dat ze binnenkort ipv het traditionele borden kapot gooien obligaties gaan verscheurenquote:Op maandag 27 december 2010 13:15 schreef flyguy het volgende:
Het is weer feest op de obligatiemarkt. o.a. Griekenland +12 basispunten.
Nou als er eurobonds komen dan zullen deze (laatste) Griekse obligaties zeer gewild worden denk ik.quote:Op maandag 27 december 2010 14:47 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik heb gehoord dat ze binnenkort ipv het traditionele borden kapot gooien obligaties gaan verscheuren
Stuk goedkoperquote:Op maandag 27 december 2010 14:47 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik heb gehoord dat ze binnenkort ipv het traditionele borden kapot gooien obligaties gaan verscheuren
Jim Rogers is wel tofquote:Op maandag 27 december 2010 17:02 schreef Rejected het volgende:
Wie komt er nog meer naar RBS event? Jim Rogers komt ook een praatje houden. Nico bakker() ook.
Ik ga wel even kijken waarschijnlijk: link http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=121
Gratis. Ik zit er ook over na te denken om er heen te gaan. Ik kom namelijk eind van de middag op die dag weer in Nederland dus ik zou er eventueel heen kunnen. Maarja, het is slechts een 'half uur' Jim Rogers, en daarvoor zit je eerst nog vast aan 20 minuten van Nico Bakker. En tijdens het borrelen zal iedereen wel weer als een soort van cirkel om Rogers staan.quote:Op maandag 27 december 2010 17:20 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Jim Rogers is wel tof![]()
Is het gratis en/of moet je klant van RBS zijn, kan ik zo 123 niets over vinden.
Ik heb me net geregistreerd, is toch in de buurt en heb wel tijd dan. Lijkt me toch wel grappig om te zien. Gewoon om 19:45 binnen lopen en afhankelijk van de kwaliteit van de Q&A dan weggaan.quote:Op maandag 27 december 2010 17:26 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Gratis. Ik zit er ook over na te denken om er heen te gaan. Ik kom namelijk eind van de middag op die dag weer in Nederland dus ik zou er eventueel heen kunnen. Maarja, het is slechts een 'half uur' Jim Rogers, en daarvoor zit je eerst nog vast aan 20 minuten van Nico Bakker. En tijdens het borrelen zal iedereen wel weer als een soort van cirkel om Rogers staan.
Nico Bakker kan je vergelijken met Royce Tostrams vind ik. Ken je die?quote:Op maandag 27 december 2010 17:30 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik heb me net geregistreerd, is toch in de buurt en heb wel tijd dan. Lijkt me toch wel grappig om te zien. Gewoon om 19:45 binnen lopen en afhankelijk van de kwaliteit van de Q&A dan weggaan.
Wie is die Nico Bakker?
quote:
Ik heb me er ook net voor aangemeld. Nico Bakker is een specialist in technische/visuele analyse en houdt elke week praatjes over turbo's en strategieën (omdat hij gelieerd is aan RBS). Check al zijn columns maar eens op iex/belegger und so weiter. Alleen maar TA.quote:Op maandag 27 december 2010 17:30 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik heb me net geregistreerd, is toch in de buurt en heb wel tijd dan. Lijkt me toch wel grappig om te zien. Gewoon om 19:45 binnen lopen en afhankelijk van de kwaliteit van de Q&A dan weggaan.
Wie is die Nico Bakker?
Kom jij ook?quote:Op maandag 27 december 2010 17:35 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Naar eigen zeggen een visueel analist en handelt niet naar zijn eigen visies. Dat zegt genoeg lijkt me.
Nee, ware het niet dat ik stomtoevallig op die dagen wat te doen heb maar ook omdat ik niet het enthousiasme kan opbrengen om naar een stelletje droeftoeters te luisteren. Als AEX-meet zou het wel leuk zijn ja..quote:Op maandag 27 december 2010 17:35 schreef Rejected het volgende:
[..]
Kom jij ook?Dat zou pas een AEX meet zijn.
Het zit je wel zwaar hea?quote:Op maandag 27 december 2010 17:43 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Nee, ware het niet dat ik stomtoevallig op die dagen wat te doen heb maar ook omdat ik niet het enthousiasme kan opbrengen om naar een stelletje droeftoeters te luisteren. Als AEX-meet zou het wel leuk zijn ja..
Het voegt voor mij niets toe. Als ik op basis van hun trackrecords zou handelen was ik allang failliet geweest en de technische aspecten van de analyses zijn ook simpel te weerleggen op onvoorspellende waarde. Die hele business is imo een doorgestoken kaart. Ik probeer me ook zo veel mogelijk afzijdig te houden van zaken die op persoonlijk vlak geen toegevoegde waarde hebben. Tevens mijn goede voornemen voor 2011!quote:Op maandag 27 december 2010 17:51 schreef sitting_elfling het volgende:
Het zit je wel zwaar hea?Haha. Als je continu naar dat soort events gaat ga je er vanzelf in geloven.
![]()
Wat ik dus niet begrijp is dat er voor dit soort personen er continu een markt blijft. Deze mensen verdienen nog steeds goed geld aan dit soort symposiums en seminars. Als jij begrijpt dat de technische aspecten die ze gebruiken simpel te weerleggen zijn, waarom denkt een ander dan dat ze hier op moeten investeren? Ik heb net ook even een aantal fora op die beleggers sites doorgekeken. Uff, sommige mensen maken er echt een sport van hun om hun aandelen aan te prijzen en elk negatief geluid belachelijk te maken.quote:Op maandag 27 december 2010 18:03 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Het voegt voor mij niets toe. Als ik op basis van hun trackrecords zou handelen was ik allang failliet geweest en de technische aspecten van de analyses zijn ook simpel te weerleggen op onvoorspellende waarde. Die hele business is imo een doorgestoken kaart. Ik probeer me ook zo veel mogelijk afzijdig te houden van zaken die op persoonlijk vlak geen toegevoegde waarde hebben. Tevens mijn goede voornemen voor 2011!
Ingepland of liep het uit?quote:Op maandag 27 december 2010 18:09 schreef fedsingularity het volgende:
Vorig jaar hadden ze Faber 1,5 uur op het podium staan, dat was zeker de moeite.![]()
Een half uurtje Rogers is de moeite niet en ze zullen wel een item op rtlz met de highlights laten zien.
Ik vind het op zich geen probleem dat er dergelijke evenementen zijn maar het feit dat er gelogen wordt over 'gegarandeerde' rendementen. Voor die kerels is het natuurlijk ook een drama want 10 jaar geleden was een technisch analist nog een graag geziene gast maar tegenwoordig moeten ze wel onwaarheden verkondigen om nog aanspraak te maken aangezien ze op de arbeidsmarkt verder helemaal waardeloos zijn.quote:Op maandag 27 december 2010 18:09 schreef sitting_elfling het volgende:
Wat ik dus niet begrijp is dat er voor dit soort personen er continu een markt blijft. Deze mensen verdienen nog steeds goed geld aan dit soort symposiums en seminars. Als jij begrijpt dat de technische aspecten die ze gebruiken simpel te weerleggen zijn, waarom denkt een ander dan dat ze hier op moeten investeren?
Zie ik hier een gat in de markt?quote:Op maandag 27 december 2010 18:42 schreef Mendeljev het volgende:
Gelukkig gaat Tostrams over 5 jaar met pensioen, dat scheelt dan weer.
Jij hebt de kast van binnen gezien?quote:
quote:Op maandag 27 december 2010 20:25 schreef SeLang het volgende:
[..]
Jij hebt de kast van binnen gezien?
Als je veel bezoekers op je site wilt hebben dan zul je die site min of meer dagelijks moeten voorzien van interessante informatie. Dat klinkt als soort van... werkquote:Op maandag 27 december 2010 19:06 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Zie ik hier een gat in de markt?![]()
:pquote:Op maandag 27 december 2010 20:25 schreef SeLang het volgende:
[..]
Jij hebt de kast van binnen gezien?
Men neme een jaarrekening en kijk eens wat er door het vermogen heen jankt. Meer zeg ik nietquote:Op maandag 27 december 2010 20:32 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
:p
Dat is wat de ''experts'' zeggen he, maar wat ik van Delta Lloyd weet is dat het een degelijk bedrijf is dat geen gekke dingen doet.
En ik zoek iets met ook een mooi dividend zodat ik in elk geval iets heb. Zoals ik nu ook Shell heb gehad.
Dat valt altijd wel te outsourcen. Altijd wel ergens een student die tijd over heeft. En voor de rest zou het vooral uit wekelijks advies bestaan bijvoorbeeld.quote:Op maandag 27 december 2010 20:28 schreef SeLang het volgende:
[..]
Als je veel bezoekers op je site wilt hebben dan zul je die site min of meer dagelijks moeten voorzien van interessante informatie. Dat klinkt als soort van... werk.
"Advies" zou ik zelf een moreel probleem mee hebben. Het verstrekken van informatie en analyses is verder natuurlijk wel prima, zolang je niet de suggestie wekt dat je iets kunt voorspellen.quote:Op maandag 27 december 2010 20:48 schreef sitting_elfling het volgende:
En voor de rest zou het vooral uit wekelijks advies bestaan bijvoorbeeld.
ahum, de truuc is natuurlijk wel de suggestie te wekken, maar het juridisch niet te doen.... en dan commissie te vangen..... dat is de basis voor de Schaaij's, Boscaerts, Middelkoop en het hele peleton colporteurs.....quote:Op maandag 27 december 2010 20:53 schreef SeLang het volgende:
[..]
"Advies" zou ik zelf een moreel probleem mee hebben. Het verstrekken van informatie en analyses is verder natuurlijk wel prima, zolang je niet de suggestie wekt dat je iets kunt voorspellen.
Maar denk jij werkelijk dat Tostrams, voormalig hoofd Technische Analyse van ING, nooit stiekum een backtest heeft gedaan?quote:Op maandag 27 december 2010 20:55 schreef LXIV het volgende:
Ik denk dat als je zoiets wil doen, je er zelf wel in moet geloven. Anders is het fake en dat voelen de mensen aan.
Tostrams zal zelf waarschijnlijk ook in zijn TA geloven, anders gaat hij toch niet jaar in, jaar uit met een stalen gezicht allerlei adviezen verkondigen?
echt nietquote:Op maandag 27 december 2010 20:55 schreef LXIV het volgende:
Ik denk dat als je zoiets wil doen, je er zelf wel in moet geloven. Anders is het fake en dat voelen de mensen aan.
Tostrams zal zelf waarschijnlijk ook in zijn TA geloven, anders gaat hij toch niet jaar in, jaar uit met een stalen gezicht allerlei adviezen verkondigen?
hij leeft toch niet van trading opbrengsten? Waarom zou ie?quote:Op maandag 27 december 2010 20:58 schreef SeLang het volgende:
[..]
Maar denk jij werkelijk dat Tostrams, voormalig hoofd Technische Analyse van ING, nooit stiekum een backtest heeft gedaan?
Ik had het ook over een moreel probleem, niet een juridisch probleem. Maar kennelijk hebben de meesten daar geen last van.quote:Op maandag 27 december 2010 20:57 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ahum, de truuc is natuurlijk wel de suggestie te wekken, maar het juridisch niet te doen.... en dan commissie te vangen..... dat is de basis voor de Schaaij's, Boscaerts, Middelkoop en het hele peleton colporteurs.....
neen, want anders moet je niet aan dit soort bluf beginnenquote:Op maandag 27 december 2010 20:59 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik had het ook over een moreel probleem, niet een juridisch probleem. Maar kennelijk hebben de meesten daar geen last van.
Mja, dat bedoelde ik ook. Verstrekken van informatie en analyse op basis van wiskundige statistiek zonder een bewuste sarcastische ondertoon wat je ook op veel websites terugziet.quote:Op maandag 27 december 2010 20:53 schreef SeLang het volgende:
[..]
"Advies" zou ik zelf een moreel probleem mee hebben. Het verstrekken van informatie en analyses is verder natuurlijk wel prima, zolang je niet de suggestie wekt dat je iets kunt voorspellen.
Ik denk dat hij ook niet kan leven van trading opbrengsten. Want als dat wel het geval was geweest was hij nu niet zo positief over TA geweestquote:Op maandag 27 december 2010 20:58 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
hij leeft toch niet van trading opbrengsten? Waarom zou ie?
Ik ben al een paar keer benaderd door personen die een "lege" website hadden gemaakt over beleggen. Er zijn veel meer mensen die websites kunnen maken dan mensen die websites kunnen vullen met zinnige inhoud.quote:Op maandag 27 december 2010 21:06 schreef sitting_elfling het volgende:
Het is alleen een behoorlijke stap. En dan heb ik het met name over website opzetten + aandacht krijgen. Anders had ik het zo geprobeerd.
toch niet heel toevallig een paar dagen geleden nog, he ;-)quote:Op maandag 27 december 2010 21:19 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik ben al een paar keer benaderd door personen die een "lege" website hadden gemaakt over beleggen. Er zijn veel meer mensen die websites kunnen maken dan mensen die websites kunnen vullen met zinnige inhoud.
Het lijkt me niet zo moeilijk om een IT studentje te vinden die een site in elkaar wil zetten.
Die dropte inderdaad ook een soort van hint via een PM. Maar er zijn betere sites geweest.quote:Op maandag 27 december 2010 21:21 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
toch niet heel toevallig een paar dagen geleden nog, he ;-)
Ik zeg: niet.quote:Op maandag 27 december 2010 21:32 schreef LXIV het volgende:
Weet alleen niet waar je koersdata kunt krijgen, maar de vraag is of je die nog wil aanbieden.
Zo bekeek ik het ook. Er wordt overal prima RT-koersdata geboden. Wil je iets opzetten dan moet je onderscheidend zijn.quote:Op maandag 27 december 2010 21:37 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik zeg: niet.
Er zijn honderden websites met koersdata dus koersdata gaat niet de reden zijn dat je ergens komt.
Vandergeld mag een wekelijkse Elliot Wave voorspelling doen. Geen morele bezwaren want hij gelooft er echt in. Jij kan mooi een optieschrijf rubriek doen, Dino doet de Balance sheet analyse van de week, S_E en ikzelf doen analyses van trading strategieën en dvr krijgt een eigen goud hoekje!quote:Op maandag 27 december 2010 21:32 schreef LXIV het volgende:
We hebben TA-ers, goldbugs, tovenaars, fundamentalisten, diversiteit genoeg!
Realtime is eigendom van de exchanges. Daar moet je dik voor betalen. End of Day weet ik niet zeker, maar mogelijk valt dat onder publiek domein.quote:Op maandag 27 december 2010 21:39 schreef LXIV het volgende:
Van wie 'is' historische koersdata eigenlijk? Is het een soort publiek domein, net als de temperaturen over de afgelopen 20 jaar?
Dat formaat zat ik ook aan te denkenquote:Op maandag 27 december 2010 21:43 schreef LXIV het volgende:
Je zou heel eenvoudig een blog-concept als GS kunnen maken, maar dan financieel. Dus gewoon een stukje schrijven met wat grafieken e.d. erbij, en onze reaguurders mogen dan daaronder commentaar geven.
Sowieso is User-Generated content ideaal, kost je zelf geen werk en het zorgt wel voor permanente nieuwe info.
Hoeft niet persé, al is het natuurlijk wel een leuke uitdaging om te kijken of je er uiteindelijk een paar knaken uit kunt wringen. Maar in de eerste instantie moet je je daar geen zorgen over maken. Eerst zorgen dat je een leuke site krijgt en een groeiende bezoekersgroep.quote:Op maandag 27 december 2010 21:46 schreef LXIV het volgende:
En dan minimale fratsen erbij. Dat had Google ook goed gezien. Dat is lekker rustig voor de bezoekers.
Hoe wil je gaan verdienen? Of hoeft dat verder niet?
Ik denk ook niet dat er zoveel aan te verdienen valt. Er is veel concurrentie van dat soort sites, als je op de 'traditionele' internetmanier wil verdienen (met banners e.d.) zijn de inkomsten niet hoog en stiekem is het toch altijd veel meer werk dan je verwachtte. Per uur houd je dus niet veel over, zeker niet als je het met 10 man moet delen.quote:Op maandag 27 december 2010 21:49 schreef SeLang het volgende:
[..]
Hoeft niet persé, al is het natuurlijk wel een leuke uitdaging om te kijken of je het uiteindelijk een paar knaken uit kunt wringen. Maar in de eerste instantie moet je je daar geen zorgen over maken. Eerst zorgen dat je een leuke site krijgt en een groeiende bezoekersgroep.
Mee eens. Maar nu posten we onze analyses gratis op Fok dus wat is het verschil? En als het af en toe een tientje oplevert daar kun je weer een pizza van kopen!quote:Op maandag 27 december 2010 21:51 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik denk ook niet dat er zoveel aan te verdienen valt. Er is veel concurrentie van dat soort sites, als je op de 'traditionele' internetmanier wil verdienen (met banners e.d.) zijn de inkomsten niet hoog en stiekem is het toch altijd veel meer werk dan je verwachtte. Per uur houd je dus niet veel over, zeker niet als je het met 10 man moet delen.
Je hoeft in ieder geval niet veel te investeren, want voor een paar tientjes heb je al hosting plus een domeinnaam.quote:Op maandag 27 december 2010 21:53 schreef SeLang het volgende:
[..]
Mee eens. Maar nu posten we onze analyses gratis op Fok dus wat is het verschil? En als het af en toe een tientje oplevert daar kun je weer een pizza van kopen!
Goed, misschien moeten we maar eens gaan inventariseren wie er eventueel willen meedoen, wat voor ideeën men erover heeft en wat iedereen denkt te kunnen bijdragen. We hebben wel een bepaalde hoeveelheid kritieke massa nodig anders sterft het snel een stille dood.quote:Op maandag 27 december 2010 21:57 schreef LXIV het volgende:
[..]
Je hoeft in ieder geval niet veel te investeren, want voor een paar tientjes heb je al hosting plus een domeinnaam.
En van de winst kan er 'gemeet' worden, met overvloedige drank en spijs!
Misschien moet iedereen die belangstelling heeft om mee te doen maar even kort uiteen zetten wat voor ideeën men heeft en wat men zelf evt kan bijdragen.quote:Op maandag 27 december 2010 22:03 schreef SeLang het volgende:
Goed, misschien moeten we maar eens gaan inventariseren wie er eventueel willen meedoen, wat voor ideeën men erover heeft en wat iedereen denkt te kunnen bijdragen. We hebben wel een bepaalde hoeveelheid kritieke massa nodig anders sterft het snel een stille dood.
Ik stel voor dat de gerichte wiskundige onderzoekjes ook in het Engels zijn. Begin februari geef ik les in een aantal seminars over algorithmic trading bij ons op school. Erg simpele powerpoint presentaties hoe men Ninjatrader moet gebruiken. En simpele strategien zoals RSI kunt testen en zelf simpele modelletjes in elkaar kunt zetten. Ik kan dit in combinatie doen met onze beleggersvereniging.quote:Op maandag 27 december 2010 22:03 schreef SeLang het volgende:
[..]
Goed, misschien moeten we maar eens gaan inventariseren wie er eventueel willen meedoen, wat voor ideeën men erover heeft en wat iedereen denkt te kunnen bijdragen. We hebben wel een bepaalde hoeveelheid kritieke massa nodig anders sterft het snel een stille dood.
Btw: wordt het een B/NL site of gaan we in het Engels?
quote:Op maandag 27 december 2010 22:26 schreef LXIV het volgende:
LXIV
Verdienmodel:
Shuffles op kleine fondsen
Ik vond het wel een goeie, eigenlijk.quote:
Dan heb je wel een heel ander soort doelgroep: mensen die over een paar jaar financiele profs zijn.quote:Op maandag 27 december 2010 22:25 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik stel voor dat de gerichte wiskundige onderzoekjes ook in het Engels zijn. Begin februari geef ik les in een aantal seminars over algorithmic trading bij ons op school. Erg simpele powerpoint presentaties hoe men Ninjatrader moet gebruiken. En simpele strategien zoals RSI kunt testen en zelf simpele modelletjes in elkaar kunt zetten. Ik kan dit in combinatie doen met onze beleggersvereniging.
Daarbij komend zijn we op dit moment ook een stichting in Engeland aan het opzetten met een aantal andere universitaire beleggingsclubs. Via deze stichting kunnen we een relatief groot (studenten) publiek bereiken. Dit dus..
Niet iedereen van de studenten die interesse hebben in de financiële markten wil ook een baan in die sector. Iedereen kan er ook lid van worden. Ik stel ook voor wat betreft doelgroep, dat het open is voor iedereen.quote:Op maandag 27 december 2010 22:35 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dan heb je wel een heel ander soort doelgroep: mensen die over een paar jaar financiële profs zijn.
Ik denk dat je jezelf wel moet onderscheiden, in inhoud, opzet of content. Er zijn al teveel van dat soort sites om er nog tussen te komen.quote:Op maandag 27 december 2010 22:42 schreef sitting_elfling het volgende:.
Mijn inziens wordt het grootste probleem het hele verhaal marketen. Een plekje veroveren tussen de bekende beursfora zal niet makkelijk zijn. Iemand een idee daarvoor?
Ik ben best bereid om hier flink tijd in te steken. Mede omdat ik denk dat er genoeg potentie voor is. Inhoudelijk zijn websites zoals iex en andere relatief makkelijk te verslaan.
Met een functioneel forum dat goed gemodereerd wordt, kom je al een heel eind.quote:Op maandag 27 december 2010 22:42 schreef sitting_elfling het volgende:
Mijn inziens wordt het grootste probleem het hele verhaal marketen. Een plekje veroveren tussen de bekende beursfora zal niet makkelijk zijn. Iemand een idee daarvoor?
Dit is zeker een goed plan! Hoe had je dit in gedachten? Een eigen uitleg hoe je zou moeten beleggen? Het is natuurlijk wel erg breed. Uitleg over wat een broker is, wat een aandeel is, hoe een aandeel berekend wordt. Hoe een hefboom berekend wordt. Hoe sprinters, opties etc. in elkaar zitten. Wat de meest bekende beleggings strategieën zijn?quote:Op maandag 27 december 2010 22:50 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik denk dat je jezelf wel moet onderscheiden, in inhoud, opzet of content. Er zijn al teveel van dat soort sites om er nog tussen te komen.
Ik merk dat er ook hier in het topic vaak mensen komen die beginnen en om advies vragen. Als je goede en duidelijke informatie kan bieden (bijv in een wiki), hulpvaardige mensen online hebt die vragen beantwoorden (kunnen ook users zijn) dan heeft dat wel potentie denk ik.
Volgens mij heeft IEX wel zoiets..quote:Op maandag 27 december 2010 22:44 schreef LXIV het volgende:
Wat ook heel nuttig zou zijn (en er nog niet echt is), is een wiki met allerlei informatie, speciaal voor de beginners.
Dat is er nog niet en helemaal niet moeilijk te implementeren.
Ja. Dat soort informatie, en dan heel duidelijk georganiseerd. Gewoon zoals ook bij wikipedia, maar dan helemaal financiëel.quote:Op maandag 27 december 2010 22:52 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dit is zeker een goed plan! Hoe had je dit in gedachten? Een eigen uitleg hoe je zou moeten beleggen? Het is natuurlijk wel erg breed. Uitleg over wat een broker is, wat een aandeel is, hoe een aandeel berekend wordt. Hoe een hefboom berekend wordt. Hoe sprinters, opties etc. in elkaar zitten. Wat de meest bekende beleggings strategieën zijn?
iex heeft enkel een woordenboek als wiki. Wel goed hoor, maar het kan uitgebreider.quote:Op maandag 27 december 2010 22:54 schreef Maryn. het volgende:
[..]
Volgens mij heeft IEX wel zoiets..
@SeLang
Heb jij ooit divergence getest?
Als de website van zeer goede kwaliteit is kun je een eventueel sponsor aanzoek verwachten en dan levert het vanzelf geld op. Het doel op zich om een website te starten om centen te verdienen is een verkeerd begin punt.quote:Op maandag 27 december 2010 22:54 schreef piepeloi55 het volgende:
Je moet je natuurlijk afvragen wat de hele bedoeling is van zo'n site. Is het voor de eventuele winst of omdat het een leuk initaitief is?
In de vorige lay-out was iig wel een 'universiteit' of bibliotheek beschikbaar, geschreven door Cornéquote:Op maandag 27 december 2010 22:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
iex heeft enkel een woordenboek als wiki. Wel goed hoor, maar het kan uitgebreider.
Zo denk ik er ook over. Een mooie doelgroep zou volgens mij de beginnende en kritische/ objectief informatie zoekende belegger zijn.quote:Op maandag 27 december 2010 22:59 schreef sitting_elfling het volgende:
Als de website van zeer goede kwaliteit is kun je een eventueel sponsor aanzoek verwachten en dan levert het vanzelf geld op. Het doel op zich om een website te starten om centen te verdienen is een verkeerd begin punt.
Goed idee.quote:Op maandag 27 december 2010 22:52 schreef LXIV het volgende:
De meeste kans van slagen heb je nog wanneer je you-tube filmpjes embed waarin een zeer schaarsgeklede jongedame de beurskoersen voorleest. Zo simpel is dat.
Met Joomla is dat allemaal netjes te regelen met verschillende gebruikersniveau's. Dus dan kan jij bijvoorbeeld wel op de voorpagina posten, maar verder niks aan de instellingen veranderen. En een ander kan wel een artikel schrijven en alvast klaarzetten, maar dan moet iemand met publisher-rechten het weer eerst goedkeuren en aanvinken.quote:Op maandag 27 december 2010 23:05 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Zo denk ik er ook over. Een mooie doelgroep zou volgens mij de beginnende en kritische/ objectief informatie zoekende belegger zijn.
Over de structuur van taken lijkt me de beste optie om te kiezen voor enkele die de site actief beheren en de rest die een aanvullende functie heeft door het schrijven van colums/ modereren/ spammene.d. Als je 20 man toegang geeft tot iets moet dat wel mis gaan.
Ik stel voor, in het kader van langlopende discussies: Zero-edge (quote:
quote:Op maandag 27 december 2010 23:16 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik stel voor, in het kader van langlopende discussies: Zero-edge ()
www.zero-edge.nl is nog beschikbaar. Ik weet ook niet in hoeverre ZH hier moeilijk over zou kunnen doen? Ik vind het namelijk best nog wel een goede titelquote:Op maandag 27 december 2010 23:16 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik stel voor, in het kader van langlopende discussies: Zero-edge ()
Wat mij betreft mag de cynische toon wel overheersend zijn als tegenlicht voor alle andere positief gestemde sites.
Zoveel Nederlandse sites zijn er volgens mij niet die zich ook richten op financiele wiskundige onderzoekjes en die kwalitatief goed in elkaar steken. Ik weet niet of je met een eigen frontpage op FOK! genoeg aandacht kunt trekken bij het grote publiek. En je zit als onderdeel van FOK! toch wel vast aan bepaalde zaken. En volgens mij trekken de subpagina's sport & games ook niet erg veel bekijks. Mede omdat de concurrentie daar natuurlijk ook vrij moordend is. Er zijn immers best kwalitatieve nederlandse game en sport websites.quote:Op maandag 27 december 2010 23:05 schreef jaco het volgende:
Jaco
Wat voor soort website:
Er zijn al zoveel websites. Ik zou er meer in zien om een subsite van fok.nl te ontwikkelen zoals 'sport' en 'games' met een eigen frontpage. Er is dan meteen een (informele/relaxte) toon gezet en zichtbaarheid bij een grote doelgroep.
Je mag mijn vriendin lenen. Ze heeft alleen geen dubbel D's maar dat valt wel te fixen met photoshop.quote:Op maandag 27 december 2010 23:05 schreef SeLang het volgende:
[..]
Goed idee.
Heeft er iemand een leuk zusje?
Inderdaad.quote:Op dinsdag 28 december 2010 08:21 schreef sintesi het volgende:
Het moeilijkste is denk ik het behouden van kwaliteit.
Dat lijkt mij helemaal goed. Een discussie hoeft helemaal geen 'algemene uitkomst' te hebben. Om het voorbeeld van goud te gebruiken, voor iemand die plezier heeft in speculeren is de invalshoek totaal anders dan een lange termijn belegger die zekerheid zoekt. Volgensmij hoeft dat elkaar niet in de weg te staan, als er maar begrip voor elkaars positie is. Op internet mist dat alleen nogal vaak, topics zoals deze zijn daarop een uitzondering.quote:Op dinsdag 28 december 2010 08:53 schreef Blandigan het volgende:
ik zou graag beide kanten van het verhaal willen lezen, zonder dat op de persoon wordt gespeeld en zonder waardeoordeel, want dat wil ik uiteindelijk zelf bepalen
Ik denk ook niet dat een 'haantjes' website potentie heeft, waar iedereen trots zijn rendement komt vertellen. Wat iemand heeft behaald qua rendement in een jaar zegt immers nog steeds niet zoveel. Ik denk dat er ook weinig mensen de toon zullen zetten in de zin van, ik verdien geld dus ik heb gelijk!. Daar prikt men hier immers ook door heen.quote:Op dinsdag 28 december 2010 10:15 schreef piepeloi55 het volgende:
In het verleden hebben we wel eens verhitte discussies gehad in het goudtopic. Dat wil echter niet zeggen dat ik en andere goudbugs voor gek verklaren. Iedereen kan immers zijn eigen ideologie/visie nastreven. Ikzelf heb trouwens de indruk dat juist de goldbugs mij voor gek verklaren inplaats van ik hun, maar dat zal wel door een andere invalshoek komen.Waar ik/wij wel naar vragen zijn feitelijke verklaringen en onderbouwingen waarom bepaalde beleggingsbeslissingen de juiste keuze zijn. Rendement alleen zegt immers niet of je de juiste visie hebt gehanteerd of gewoon geluk hebt gehad. Zelf ga ik ook uit van een hogere goudprijs, maar dan wel om een heel andere reden zoals je weet.
Ik ben het hier mee eens. Je ziet op veel andere financiële websites weinig moderaties en weinig gerichte kritiek. Maar wel veel loos gelul. En er mag best wat gezegd worden over de mensen die het hardst kwaken zonder stevige argumentatie in plaats van dat het klakkeloos over wordt genomen. Je ziet op die sites ook veel columns waar een bepaalde visie wordt ondersteunt met TA. Maar een kritische noot omtrent die TA ontbreekt bijna altijdquote:Wat niet helpt is het beweren van bepaalde dingen, zonder daar aantoonbaar bewijs voor aan te leveren. Een voorbeeld daarvan zijn de verhalen over goudprijs-manipulatie. Bij dergelijke nonsens vind ik het niet meer dan terecht dat je even op de vingers word getikt, voordat mensen klakkeloos gaan aannemen dat het zo is.
Wat betreft het modereren moet je mensen zo vrij mogelijk laten op de site, tot op een bepaalde hoogte. Dat houd de discussie ook levendig. Wat betreft de website ben ik het helemaal met je eens dat er verschillende geluiden moeten komen. Ik vind zero-edge een prachtige naam, maar de mogelijkheden zijn bij een dusdanig uitgesproken naam en daarmee verwachtingen toch beperkt lijkt me. Of er moet sprake zijn van een bepaald concept met zogenoemde 'gastschrijvers' die hun eigen visie weergeven.
Hoe denk jij daarover SE?
Maar je zegt het zelf al, rendement zegt niet zoveel. Het maakt echt niet uit hoor, gaat om je visie op de markt vind ik.quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:04 schreef Sokz het volgende:
En ik vraag me dan ook af wat julie rendement is geweest want hoe je het ook wendt of keert; uiteindelijk bepaalt je beleggingsrendement je bankrekening, en niet de mooie praatjes (mijn rendement was 183% dit jaar, om die vraag maar meteen voor te zijn). Hoeveel mensen hier hebben nou werkelijk winst gemaakt ?
Onzin, ik denk dat ik van de actieve users in dit topic, één van de meeste winst heb gemaakt. Doch weet ik ook zeker dat ik de minst ervaren en minst deskundig ben.
Dat hoeft ook niet. Het is immers niet een website bedoeld om flink centen mee te verdienen. Meer een soort van informatie dump waar ieder van ons wat kan bijdragen. De variëteit van users hier geeft goede mogelijkheden om daar wat aan toe te voegen. Dat wil niet zeggen dat we het hier moeten opdoekenquote:Op dinsdag 28 december 2010 10:24 schreef Rejected het volgende:
Aan de andere kant wil ik niet dat de community van FOK daarheen verschuift.
Bovenste alinea was van die Blandigan. Daarop counterde ik dat rendement niks uitmaakte.quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:11 schreef Rejected het volgende:
[..]
Maar je zegt het zelf al, rendement zegt niet zoveel. Het maakt echt niet uit hoor, gaat om je visie op de markt vind ik.
Schommel de laatste dagen tussen de -3% en de +3%.
Ik denk dat het nog niet eens gaat om hoeveel rendement je hebt gemaakt maar ik denk dat de focus met name moet liggen hoe je dat rendement hebt behaald. Mensen die ratelen over enorme hoge rendementen zonder daar stevige gegronde argumenten voor te kunnen geven prikt iedereen door heen. Daarom is de kritiek hier ook relatief groot op al die 'goeroes' en andere seminars waar je voor moet dokken zodat je 'gegarandeerd' veel geld kunt verdienen. Dat is dikke scam.quote:Op dinsdag 28 december 2010 07:55 schreef Blandigan het volgende:
Daarnaast heb ik mijn twijfels bij de deskundigheid van een aantal hier. Overtuigd zijn van eigen gelijk maakt je nog geen pro. En ik vraag me dan ook af wat julie rendement is geweest want hoe je het ook wendt of keert; uiteindelijk bepaalt je beleggingsrendement je bankrekening, en niet de mooie praatjes (mijn rendement was 183% dit jaar, om die vraag maar meteen voor te zijn). Hoeveel mensen hier hebben nou werkelijk winst gemaakt ?
Eén van de dingen die je ook kunt overwegen is om te modereren zoals ze op Tweakers doen, waarbij éénregelige reacties die niks toevoegen worden verborgen. Niet weggehaald, maar je moet er eerst apart op klikken voordat ze toch zichtbaar worden. Dat stimuleert om wat meer aandacht aan een reactie te besteden.quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:06 schreef sitting_elfling het volgende:
Je ziet op veel andere financiële websites weinig moderaties en weinig gerichte kritiek.
Precies dit.quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:15 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik denk dat het nog niet eens gaat om hoeveel rendement je hebt gemaakt maar ik denk dat de focus met name moet liggen hoe je dat rendement hebt behaald.
S_E en ikzelf hebben dit al meerdere malen gedaan hier op Fok.quote:Op dinsdag 28 december 2010 10:00 schreef Gremen het volgende:
Het zou pas tof zijn als mensen hun verlies zouden durven te posten en uit te leggen. Dat lijkt mij eigenlijk wel interessant
Hier staat een begrippenlijst, nog wel gemaakt door een Fok!-er.quote:Op maandag 27 december 2010 22:54 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ja. Dat soort informatie, en dan heel duidelijk georganiseerd. Gewoon zoals ook bij wikipedia, maar dan helemaal financiëel.
Kun je er nog voor kiezen om iedereen te laten modereren (zoals bij wikipedia) of alleen auteurs.
Je kunt ook achtergrondinfo van alle AEX/AMX fondsen erop zetten, terminologie, theorie over bijv. de efficiënte markt etc, de diverse optiestrategiën en ga zo maar door.
Zoiets is er nog niet.
Als je 1, 2, 10 jaar roept dat iets een bubbel is en de ineenstorting wil maar niet gebeuren, en in dezelfde tijd heeft iemand anders flink verdiend, dan kun je natuurlijk volhouden dat jouw analyse en visie de juiste was.quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:25 schreef SeLang het volgende:
[..]
Precies dit.
Daarnaast is het "rendement" dat je hebt gehaald als "bewijs" gebruiken van je eigen "kwaliteit" natuurlijk een epic fail in een wereld die voor minimaal 99% door chaos wordt bepaald.!
Iemand die een fantastische analyse heeft, al jaren lang, en geen rooie cent verdient, valt bij mij in dezelfde categorie als bovengenoemde goeroe's.quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:15 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik denk dat het nog niet eens gaat om hoeveel rendement je hebt gemaakt maar ik denk dat de focus met name moet liggen hoe je dat rendement hebt behaald. Mensen die ratelen over enorme hoge rendementen zonder daar stevige gegronde argumenten voor te kunnen geven prikt iedereen door heen. Daarom is de kritiek hier ook relatief groot op al die 'goeroes' en andere seminars waar je voor moet dokken zodat je 'gegarandeerd' veel geld kunt verdienen. Dat is dikke scam.
Je hebt een punt. Dat roepen over bubbels kan wel mits je verteld A) waarom het een bubbel is & waarom deze op instorten staat en B) waarom je het niet aan durft erop mee te surfen.quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:56 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Als je 1, 2, 10 jaar roept dat iets een bubbel is en de ineenstorting wil maar niet gebeuren, en in dezelfde tijd heeft iemand anders flink verdiend, dan kun je natuurlijk volhouden dat jouw analyse en visie de juiste was.
Mij gaat het er niet om wie gelijk heeft, maar wie het meeste rendement maakt. Daarvoor zit ik op een beleggersforum.
Dat verbergen wordt gedaan door andere users die posts omhoog en omlaag kunnen voten, wat volgensmij ook beter is dan echt moderaten (behalve voor de extreme gevallen)quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:21 schreef SeLang het volgende:
[..]
Eén van de dingen die je ook kunt overwegen is om te modereren zoals ze op Tweakers doen, waarbij éénregelige reacties die niks toevoegen worden verborgen. Niet weggehaald, maar je moet er eerst apart op klikken voordat ze toch zichtbaar worden. Dat stimuleert om wat meer aandacht aan een reactie te besteden.
Helaas is zoiets voor ons niet haalbaar want dan moet je 24/7 een moderator hebben.
Zo kan je er ook naar kijken natuurlijk. Maar veel mensen hebben gewoon veel geluk en kopen maar wat dan daadwerkelijk een visie op de markt te hebben. Ik lees liever iets van laatstgenoemde.quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:58 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Iemand die een fantastische analyse heeft, al jaren lang, en geen rooie cent verdient, valt bij mij in dezelfde categorie als bovengenoemde goeroe's.
Ik kan dat zo zondermeer niet zeggen. Misschien had persoon nummer 2 wel 20% winst kunnen maken met zijn visie en heeft hij 10% laten liggen.quote:Op dinsdag 28 december 2010 12:01 schreef Sokz het volgende:
[..]
Dus jij vind persoon X die 100% winst maakte met 0,0 strategie geloofwaardiger dan persoon Y die 10% winst maakt maar een duidelijke visie heeft?
nou ja, als ik je aanraadt om naar het casino te gaan en alles op rood te zetten, en je loopt met 100% winst weg, was dat dan een goed advies?quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:56 schreef Blandigan het volgende:
[quote]
Mij gaat het er niet om wie gelijk heeft, maar wie het meeste rendement maakt. Daarvoor zit ik op een beleggersforum.
Moah, dit vind ik toch wel wat overdreven. Als jij dusdanig veel geld hebt verdient tussen je 20e en 40e in combinatie met werken en beleggen dat je met pensioen kunt, maar op basis van je eigen berekeningen de markt nu te risicovol ziet om je vermogen daar op te zetten. (Met de kans dat je veel geld kwijt raakt en weer moet werken) is het logisch dat zo iemand defensief belegt. Oftewel 100% cash zit.quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:58 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Iemand die een fantastische analyse heeft, al jaren lang, en geen rooie cent verdient, valt bij mij in dezelfde categorie als bovengenoemde goeroe's.
Ok gaat dat zoquote:Op dinsdag 28 december 2010 12:05 schreef sintesi het volgende:
[..]
Dat verbergen wordt gedaan door andere users die posts omhoog en omlaag kunnen voten, wat volgensmij ook beter is dan echt moderaten (behalve voor de extreme gevallen)
Goed voorbeeld idd, dat bedoelde ik ook.quote:Op dinsdag 28 december 2010 12:06 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
nou ja, als ik je aanraadt om naar het casino te gaan en alles op rood te zetten, en je loopt met 100% winst weg, was dat dan een goed advies?
dat is zowel gokken als een strategie.quote:Op dinsdag 28 december 2010 12:23 schreef Blandigan het volgende:
Met een vergelijking met het casino kan ik niets.
Maar laten we het zo proberen.
Als jij denkt dat Spanje in 2011 knapt en je zet vol in op put opties ING, is dat dan gokken of een strategie? En zou je het aanraden of afraden?
Mijn antwoord zou zijn dat dat afhangt van de positie van die persoon, zijn speelruimte, het doel etc.
Ik lees hier dan veelal dat iemand er studie naar heeft gedaan en opties een zero sum game zijn sinds het jaar 1100 en je inzet op rood, en hij/zij het nooit zou doen.
Wellicht niet helemaal het perfecte voorbeeld maar ik hoop dat je snapt waar ik naar toe wil.
Met alle respect maar dan is je insteek volkomen verkeerd. Beleggen is immers een afweging tussen risico en rendement. Blijkbaar is de vanzelfsprekendheid achter deze fundamentele wijsheid nog niet tot iedereen doorgedrongen, tot mijn grote verbazing. Je zou immers verwachten dat de honderden topics die de revue gepasseerd hebben daar wel voldoende op gehamerd hebben.quote:Op dinsdag 28 december 2010 11:56 schreef Blandigan het volgende:
Mij gaat het er niet om wie gelijk heeft, maar wie het meeste rendement maakt. Daarvoor zit ik op een beleggersforum.
quote:Op dinsdag 28 december 2010 12:45 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
- of ik me senang voel met mijn kloten op het hakblok te leggen
Het ziet er inderdaad zo flashy uit dat ik het idee krijg geld te gaan verliezen.quote:Op dinsdag 28 december 2010 13:21 schreef sitting_elfling het volgende:
En de website moet er ook niet echt flashy uitzien. Heb dit net ff in 5 minuten in elkaar geflanst voor een visueel ideetje maar dit is echt wank. Ik zie liever de format van Wordpress terug maar weet niet hoe ik dat zelf kan aanpassen. Nul ervaring met dat soort spul.
Op basis van wat voor methodes beleg je dan? Welke analyse gebruik je hier voor? Zou je hier iets over kunnen vertellen? Ik houd op zich wel van de 'flinke cojones in combinatie met niet luisteren wat anderen zeggen'. Ik heb ook vaak genoeg gehoord dat beleggen in cfds onverstandig is en dat beleggingen waar je met 1 trade je hele kapitaal kan vernietigen gewoon dom is en vragen om problemen. Maar houdt me dat tegen?quote:Op dinsdag 28 december 2010 13:26 schreef Blandigan het volgende:
Persoonlijk denk ik dat mijn rendement een kwestie was van goede analyse, ballen, en enorm veel geluk. En vooral niet luisteren naar iedereen die tegen me zei dat ik x, y of z niet moest doen want dan had ik een bar slecht jaar gehad.
Het was dan ook als opzetje bedoeldquote:Op dinsdag 28 december 2010 13:33 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Het ziet er inderdaad zo flashy uit dat ik het idee krijg geld te gaan verliezen.Imo is een wordpress-layout het meest vertrouwde en praktische. Desalniettemin, een leuk opzetje!
pardon, ik kan de naamplaatjes niet helemaal goed lezen....quote:Op dinsdag 28 december 2010 14:04 schreef SeLang het volgende:
Zoals gezegd, goldbugs zijn ook welkom.
Ik heb alvast een plaatje gemaakt voor het goudhoekje
[ afbeelding ]
Tof! Maar ik zie zelf ook het liefst een overzichtelijke zo rustig mogelijke site zonder drukke flitsende dingen.quote:Op dinsdag 28 december 2010 13:21 schreef sitting_elfling het volgende:
En de website moet er ook niet echt flashy uitzien. Heb dit net ff in 5 minuten in elkaar geflanst voor een visueel ideetje maar dit is echt wank.
Dat zijn de (barely legal & single) zusjes van dvr (één-eiige tweeling).quote:Op dinsdag 28 december 2010 14:06 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
pardon, ik kan de naamplaatjes niet helemaal goed lezen....
Klopt, ik heb dit al even aangepast in mijn postquote:Op dinsdag 28 december 2010 14:10 schreef Mendeljev het volgende:
dvr wil tegenwoordig niet meer weggezet worden als goldbug maar als bullionaire.
Kijk naar de DJ, bijna alles staat all-time high, ongelooflijk maar waar, ik zie het niet snel in elkaar zakken eerlijk gezegd. Echt niet leuk meer.quote:Op dinsdag 28 december 2010 17:37 schreef JimmyJames het volgende:
Ik ben benieuwd wanneer de beurzen zich weer iets gaan aantrekken van het huizennieuws.
Hoezo? Je zit vol in de puts? De shorts? Ik vind de markt wel lekker op het moment. Indices sluimeren tegen deze erg lage volumes en de commodity's lopen lekker langzaam op. Bijna 10k te pakken op 1.5% stijging op goud.quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:06 schreef Mercer het volgende:
[..]
Kijk naar de DJ, bijna alles staat all-time high, ongelooflijk maar waar, ik zie het niet snel in elkaar zakken eerlijk gezegd. Echt niet leuk meer.![]()
Ik zit wel wat short, maar voornamelijk long. En wat ik er niet leuk aan vind, is dat er steeds minder goede ritjes zijn te maken. Ik bedoel ga jij hierin zitten? http://www.google.com/fin(...)ne&q=NYSE:CAT&ntsp=0quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Hoezo? Je zit vol in de puts? De shorts? Ik vind de markt wel lekker op het moment. Indices sluimeren tegen deze erg lage volumes en de commodity's lopen lekker langzaam op. Bijna 10k te pakken op 1.5% stijging op goud.
Ja, dat is inderdaad het spul wat achterblijft, maar dat vind ik nog steeds link. Commerzbank ook, en wat dacht je van National Bank of Greece: http://www.google.com/fin(...)ne&q=NYSE:NBG&ntsp=0quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:32 schreef JimmyJames het volgende:
De financials bij onze Zuiderburen:
http://www.belegger.nl/ko(...)n&naam=DEXIA&type=1j
http://www.belegger.nl/ko(...)n&naam=AGEAS&type=1j
http://www.belegger.nl/koersen.php?page=bkoersen&naam=KBC&type=1j
Allemaal ruim onder de low's van mei.
Ik doe sowieso nooit iets met financials. Te ingewikkeld.quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:34 schreef Mercer het volgende:
[..]
Ja, dat is inderdaad het spul wat achterblijft, maar dat vind ik nog steeds link.
Mja, ik zou zelf ook nooit voor Caterpillar gaan als het enorm groeit. Ik zelf ben een enorme fan van Novo Nordisk, ja, I know al vaak genoemd hier, volgens Dino zelfs een enorme short kandidaat, maar Novo boert lekker verder omhoog. Dat is waar ik wel vertrouwen in zou hebben voor de toekomst. Ook al is het enorm overgewaardeerd, dat zal ik zeker niet ontkennenquote:Op dinsdag 28 december 2010 18:30 schreef Mercer het volgende:
[..]
Ik zit wel wat short, maar voornamelijk long. En wat ik er niet leuk aan vind, is dat er steeds minder goede ritjes zijn te maken. Ik bedoel ga jij hierin zitten? http://www.google.com/fin(...)ne&q=NYSE:CAT&ntsp=0
Ik niet dus!Ergens gaat het draaien of stilstaan en dat moment komt natuurlijk dichter bij. En dus wordt het steeds linker. Dat vind ik er niet leuk aan.
Banken bij Belgie..quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:32 schreef JimmyJames het volgende:
De financials bij onze Zuiderburen:
http://www.belegger.nl/ko(...)n&naam=DEXIA&type=1j
http://www.belegger.nl/ko(...)n&naam=AGEAS&type=1j
http://www.belegger.nl/koersen.php?page=bkoersen&naam=KBC&type=1j
Allemaal onder de low's van mei.
Enig idee waarom?
Oogt inderdaad allemaal niet heel erg duur. Alleen waarom zou je er nou heel veel meer dan 6.5x EBITDA voor moeten betalen? Op lange termijn geloof ik er ook niet zo in. Uiteindelijk zijn het simpele financierders van boorcapaciteit. Als het hosanna is, spuit de winst er uit, bouwt iedereen bij en uiteindelijk zit je gemiddeld met een waardeloos rendement.quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:37 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Ik doe sowieso nooit iets met financials. Te ingewikkeld.
Ik vind de oil drillers wel interessant daarentegen:
http://www.google.com/finance?q=rig
http://www.google.com/finance?q=ne
Momenteel een beetje uit de gratie (downgrades hier en daar). Fundamenteel wel de moeite waard en de LT ziet er imho zonnig voor ze uit.
Je moet wat om beleggers te trekkenquote:Op dinsdag 28 december 2010 19:06 schreef Mercer het volgende:
http://www.google.com/fin(...)ne&q=NYSE:SLA&ntsp=0
Kan iemand uitleggen wat dat American Select Portfolio inhoudt? Het is een closed-end fund.Heel dik dividend!
Staat nu vrij laag, dus ik dacht misschien wel interessant?
quote:The Fund invests in mortgage-related assets that directly or indirectly represent a participation in or are secured by and payable from mortgage loans.
Ik short nooit iets hoorquote:Op dinsdag 28 december 2010 18:37 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Mja, ik zou zelf ook nooit voor Caterpillar gaan als het enorm groeit. Ik zelf ben een enorme fan van Novo Nordisk, ja, I know al vaak genoemd hier, volgens Dino zelfs een enorme short kandidaat, maar Novo boert lekker verder omhoog. Dat is waar ik wel vertrouwen in zou hebben voor de toekomst. Ook al is het enorm overgewaardeerd, dat zal ik zeker niet ontkennen.
En je kunt beter lichtjes long zitten op een bubble dan al van te voren short posities in nemen. Dat is althans mijn ervaring. Ben zo vaak nat gegaan toen ik dacht dat we vorig jaar maart nog niet de bodem hadden gezien. Pfoeij.
Wat voor multiples betaal je voor COWON en waarom zijn ze dit jaar gehalveerd qua koers? Ik gok dat ze last hebben gehad van een tekort aan AMOLED schermpjes?quote:Op dinsdag 28 december 2010 19:24 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ik zeg COWON, maar ik ben te lam om uit te zoeken hoe ik daar kostenefficient in kan investeren
Als een pakweg Sony, HTC, of Samsung of om het even welk electronica merk een halve wakkere business development meneer of mevrouw hebben, schrijven ze een blanco cheque uit
ow, er gaat vast geen blanco checque voor ze uitgeschreven worden, maar ze hebben exact de zelfde niche feeling en dito publiek als Apple ooit eens had voor ze helemaal mainstream werden (medio jaren '90), en ze maken onzettend superieure producten op audio gebiedquote:Op dinsdag 28 december 2010 19:45 schreef MrUnchained het volgende:
[..]
Wat voor multiples betaal je voor COWON en waarom zijn ze dit jaar gehalveerd qua koers? Ik gok dat ze last hebben gehad van een tekort aan AMOLED schermpjes?
En natuurlijk de hamvraag: waarom gaat er een blanco cheque voor ze worden uitgeschreven?
Je bedoelt dat als de day rates omhoog gaan er nieuwe rigs worden gebouwd --> overcapaciteit --> lagere day rates?quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:56 schreef MrUnchained het volgende:
[..]
Oogt inderdaad allemaal niet heel erg duur. Alleen waarom zou je er nou heel veel meer dan 6.5x EBITDA voor moeten betalen? Op lange termijn geloof ik er ook niet zo in. Uiteindelijk zijn het simpele financierders van boorcapaciteit. Als het hosanna is, spuit de winst er uit, bouwt iedereen bij en uiteindelijk zit je gemiddeld met een waardeloos rendement.
Inderdaad het overcapaciteitverhaal. Hoge marges zeggen overigens niets over pricing power, aangezien ze day rates als omzet rapporteren. Volgens mij zijn de barrieres helemaal niet zo hoog. Je moet alleen kapitaal hebben om wat te laten bouwen. Er zijn heel veel drillers. Zelfs een bedrijfje als VTG kan meespelen.quote:Op dinsdag 28 december 2010 20:22 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Je bedoelt dat als de day rates omhoog gaan er nieuwe rigs worden gebouwd --> overcapaciteit --> lagere day rates?
Daar zit wel wat in maar de barrieres om tot deze sector toe te treden zijn werkelijk enorm en ik denk dat gezien de hoge marges van de drillers ze toch over significante pricing power beschikken. Verder genereert Transocean momenteel een gigantische vrije kasstroom (die deels door onderinvestering zou kunnen komen dat wel) die ze zouden kunnen aanwenden om een fors dividend uit te keren.
Heb jij misschien een betere sub-sector op het oog die interessant is bij structureel hogere energieprijzen (waar ik in geloof)?
Transocean had dit jaar natuurlijk ook dat Golf-debacle, maar ik geloof dat wel mooie contracten op het Tuppi-veld hebben waar ze een poos mogen opereren.quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:37 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Ik doe sowieso nooit iets met financials. Te ingewikkeld.
Ik vind de oil drillers wel interessant daarentegen:
http://www.google.com/finance?q=rig
http://www.google.com/finance?q=ne
Momenteel een beetje uit de gratie (downgrades hier en daar). Fundamenteel wel de moeite waard en de LT ziet er imho zonnig voor ze uit.
En de bouwers van olieplatforms zou dat wat zijn?quote:Op dinsdag 28 december 2010 20:46 schreef MrUnchained het volgende:
[..]
Inderdaad het overcapaciteitverhaal. Hoge marges zeggen overigens niets over pricing power, aangezien ze day rates als omzet rapporteren. Volgens mij zijn de barrieres helemaal niet zo hoog. Je moet alleen kapitaal hebben om wat te laten bouwen. Er zijn heel veel drillers. Zelfs een bedrijfje als VTG kan meespelen.
Ik denk dat de meeste oil&gas sectors wel faire waarderingen hebben momenteel. Ik ben wel fan van de baggermarkt en subsea diving. Alleen qua timing ben ik er niet van overtuigd dat je ze nu nog moet hebben. Is ook een beetje een consensus call om de oil&gas sector te spelen. Voor de waaghalzen is het wellicht interessant om nu tegen de markt in de machinebouwers voor het maken van zonnecellen te spelen.
Ik ken Sembcorp Marine niet echt. Qua bouwers denk ik iig dat je de grote spelers moet hebben, vanwege de grootte van individuele projecten en eventuele financiering. Bovendien moet je spelers hebben met veel eigen engineering en geen standaard jack-up bouwer, dat kan iedere yard in Azie. SBM is misschien wel aardig als play op de FPSO markt.quote:Op dinsdag 28 december 2010 21:23 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
En de bouwers van olieplatforms zou dat wat zijn?
Noble heeft bijv net een contract met Sebcorp Marine afgesloten voor de bouw van twee olieplatforms link.
Voor wat betreft de baggermarkt gaat het capaciteitsverhaal toch evengoed op? Dat is althans de strekking van dit artikel.
@flyguy uiteraard.
Marge zegt in dit geval meer over hoe duur het materieel is dat wordt ingezet. Bovendien is Boskalis af en toe ook verantwoordelijk voor de aanleg van infrastructuur, wat weer veel door onderaannemers wordt uitgevoerd, dus lage marge.quote:Op dinsdag 28 december 2010 22:25 schreef JimmyJames het volgende:
Maar dan zou je toch verwachten dat de marges hoger zijn in de baggermarkt dan in de offshore oil-markt?
Zoals deze bijvoorbeeld: http://www.google.com/fin(...)ne&q=AMEX:EIM&ntsp=0quote:Op dinsdag 28 december 2010 23:14 schreef Mercer het volgende:
Waarom gaan al die (Municipal) Bonds naar beneden?
Despite Default Risk, Select Muni Bonds Strong Buy: Gross
Dan heb ik liever Shell wat ook tegen de 5% dividend aan zit ipv. zo'n fonds. En Eaton Vance, hmm. Liever een ander bedrijf.quote:Op dinsdag 28 december 2010 23:28 schreef Mercer het volgende:
[..]
Zoals deze bijvoorbeeld: http://www.google.com/fin(...)ne&q=AMEX:EIM&ntsp=0
Dat geeft wel dik 5% aan divi per jaar!![]()
Zelfs met leverage zijn dat zieke bedragen. Een kleine spike omhoog en je bent miljonair, als je dat nog niet was.quote:Op dinsdag 28 december 2010 23:20 schreef sitting_elfling het volgende:
Posities van 400 dollar per punt op de goud vanaf 1385.48 (long)
Posities van 300 pond per indexpunt op de FTSE vanaf 5595 (long)
Posities van 350 dollar per indexpunt op de Donnie Jones vanaf 11572 (long)
Posities van 350 dollar per punt op silver vanaf 3033.8 (March 11 positie) (long)
Posities van 350 euro per indexpunt short op de DAX vanaf 6966.8 (short)
Ik houd het dan ook goed in de gaten. Er staat ook wel wat op het spel. En het feit dat ik dit doe zegt ook wel dat ik nog niet vermogend genoeg ben. Anders had ik dit echt nooit gedaan. (Ook al heb ik een aantal weken eerder gezegd dat ik dit soort grappen niet meer uithaal.) Loopt het goed levert het inderdaad wat leuks op.quote:Op dinsdag 28 december 2010 23:34 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Zelfs met leverage zijn dat zieke bedragen. Een kleine spike omhoog en je bent miljonair, als je dat nog niet was.
Je bent er wel wat laconiek onder met een vertegenwoordigde waarde van meer dan 8M euro op een paar posities.quote:Op dinsdag 28 december 2010 23:39 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik houd het dan ook goed in de gaten. Er staat ook wel wat op het spel. En het feit dat ik dit doe zegt ook wel dat ik nog niet vermogend genoeg ben. Anders had ik dit echt nooit gedaan. (Ook al heb ik een aantal weken eerder gezegd dat ik dit soort grappen niet meer uithaal.) Loopt het goed levert het inderdaad wat leuks op.
Ook niet overdrijven. De markt is relatief rustig. Volumes liggen erg laag, day high en low liggen erg dicht bij elkaar. De FTSE is maar 2 puntjes omhoog gegaan sinds vanochtend. Dat is slechts 600 pond verschil. En dat is vergelijkbaar met sprinter/turbo werk. Er moet heel wat gebeuren wil de markt de beurzen met +1 of -1% laten stijgen morgen. Het is in dat geval dus 'relatief' safe. Margin zit overigens op een 5 cijferig bedrag.quote:Op dinsdag 28 december 2010 23:43 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Je bent er wel wat laconiek onder met een vertegenwoordigde waarde van meer dan 8M euro op een paar posities.Als ik in jouw schoenen stond zou ik als hartpatient het nieuwe jaar in gaan..
Yish. Als laatste ook genomen. Als het overnacht volledig de andere kant op mieterd, eur/usd tegen me gaat werken zakt goud en zilver ook en dan ga ik er van uit dat de DAX iig. stijgt. Geen reden omdat verlies volledig door te laten lopen. Staat wel op een strakke stoploss.quote:
Juist omdat de DAX relatief sterk is gestegen in vergelijking met de andere indices hoop ik in het slechtste scenario, alles dus in het rood, dat de DAX eindelijk eens voorop gaat. Ze zijn in vergelijking met de rest immers al zo veel gestegenquote:Op woensdag 29 december 2010 00:08 schreef flyguy het volgende:
Hmmm die Duitsers correleren de laatste tijd wat anders dan de rest. Denk dat ik de sp500 had gepakt of de cac.
Als je volatiliteit nodig hebt om geld te verdienen is er misschien iets mis met je strategie? (optie handelaren uitgesloten). Zolang je strategie klopt, en je dus uitgaat van een stijging op je long of daling op je short maakt het niet uit of het een volatiele markt is of niet. Het is vaak zelfs in je voordeel dat de markt nauwelijks beweegt!quote:Op woensdag 29 december 2010 00:35 schreef Sokz het volgende:
Ik vind het juist bloedsaai op dit moment .. trade dan ook nauwelijks.
Met volaliteit gaat 't sneller. Die kleine bewegingen zijn me de moeite niet waard om hele dag naar zo'n schermpje te turen.quote:Op woensdag 29 december 2010 00:40 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Als je volatiliteit nodig hebt om geld te verdienen is er misschien iets mis met je strategie? (optie handelaren uitgesloten). Zolang je strategie klopt, en je dus uitgaat van een stijging op je long of daling op je short maakt het niet uit of het een volatiele markt is of niet. Het is vaak zelfs in je voordeel dat de markt nauwelijks beweegt!
Met volatiliteit gaat het ook sneller de verkeerde kant opquote:Op woensdag 29 december 2010 00:46 schreef Sokz het volgende:
[..]
Met volaliteit gaat 't sneller. Die kleine bewegingen zijn me de moeite niet waard om hele dag naar zo'n schermpje te turen.
Daar kom je weer aan op de edge.quote:Op woensdag 29 december 2010 00:49 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Met volatiliteit gaat het ook sneller de verkeerde kant op. En ik hoef niet continu op een scherm te staren. Verkoop orders staan immers vaak en je hebt van te voren besloten hoeveel verlies je maximaal wilt hebben. Als je daar tevreden mee bent kun je relatief rustig slapen
Het is alleen een extra grote risico factor als er wat misgaat. Sinds wanneer staat de laatste week van het jaar op de beurs bekend als een periode met enorm gekke rare sprongen? Daar komt nog bij dat elke positie op een enorm strakke stoploss staat en dus voor(!) hij enorm naar beneden kan gaan kieperen allang gegarandeerd(!) verkocht is. Ik ben niet compleet mesjogge (ik weet dat je dat niet bedoelde maar toch), deze positie kan overigens ook niet mijn volledige kapitaal van tafel kieperen dus dat valt nog mee.quote:Op woensdag 29 december 2010 00:50 schreef SeLang het volgende:
Ook met een miljoen op de bank is dit een veel te hoge leverage. Periodes met lage volatiliteit zijn juist levensgevaarlijk want traders gaan dan steeds hogere leverage gebruiken terwijl die lage volatiliteit een abnormaliteit is. En laag volume is een extra risicofactor imo. Als er niks gebeurt dan is de markt inderdaad dood, maar als er wel iets gebeurt dan kunnen de uitslagen groot zijn. Net zoals bij weinig verhandelde aandelen.
Maar het zijn meestal ook de ietwat ongebruikelijke dingen die je in de problemen brengen.quote:Op woensdag 29 december 2010 00:54 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Het is alleen een extra grote risico factor als er wat misgaat. Sinds wanneer staat de laatste week van het jaar op de beurs bekend als een periode met enorm gekke rare sprongen?
Een gegarandeerde stoploss is inderdaad wel een goed idee, zeker in zo'n dunne markt. Alleen de keerzijde van een strakke stoploss is natuurlijk dat je ook bij elke scheet wordt uitgestopt. Hoe strakker je stop, deste slechter wordt over het algemeen je verwachte winst omdat je transactiekosten/ spread zwaarder gaan wegen. Je 'edge' wordt dus slechter.quote:Daar komt nog bij dat elke positie op een enorm strakke stoploss staat en dus voor(!) hij enorm naar beneden kan gaan kieperen allang gegarandeerd(!) verkocht is.
Ik mag hopen van niet neequote:Op woensdag 29 december 2010 00:54 schreef sitting_elfling het volgende:
deze positie kan overigens ook niet mijn volledige kapitaal van tafel kieperen dus dat valt nog mee.
Klopt. Als dat gebeurt, ben ik inderdaad de lul. Maar de meeste short time strategieën die ik tot dusver heb getest waren allemaal relatief zwak tegen korte termijn shocks. Je hebt altijd wel een aantal trades die uitgestopt worden omdat er ergens een lullo op een verkeerd knopje drukt of een CRA die een land gaat downgraden. Dat kun je niet volledig voorkomen.quote:Op woensdag 29 december 2010 01:03 schreef SeLang het volgende:
[..]
Maar het zijn meestal ook de ietwat ongebruikelijke dingen die je in de problemen brengen.
Dat is een risico wat ik bereid ben om te lopen. Iets wat ik op voorhand besloot. En transactie kosten bij CFDs zijn al geen pretje. Spread 5 punten tegen 300 pond per punt begin je dus met -1500quote:Een gegarandeerde stoploss is inderdaad wel een goed idee, zeker in zo'n dunne markt. Alleen de keerzijde van een strakke stoploss is natuurlijk dat je ook bij elke scheet wordt uitgestopt. Hoe strakker je stop, deste slechter wordt over het algemeen je verwachte winst omdat je transactiekosten/ spread zwaarder gaan wegen. Je 'edge' wordt dus slechter.
Je kunt het ook zien als tegenhanger van een staatslot kopenquote:Op woensdag 29 december 2010 01:09 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik mag hopen van niet nee. Maar ook het wegvagen van bijvoorbeeld 10% van je kapitaal zet je al op een groot nadeel (voor elke 10% verlies moet je alweer 11% winst maken). Dat is het verhaal van het plaatje hieronder. Je edge moet dan al behoorlijk groot zijn om nog tegen het structurele nadeel van de grote trades te kunnen opboksen.
Ik ben overigens op het moment aan het testen hoe ik dat plaatje van jouw iets beter kan doen laten lijken. Ik zoek het beste percentage waar je je verlies kunt nemen op het moment een leveraged positie in verlies komt te zitten. Met als doel je winst zo maximaal mogelijk te krijgen.quote:
Trade de scheetquote:Op woensdag 29 december 2010 01:20 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik ben overigens op het moment aan het testen hoe ik dat plaatje van jouw iets beter kan doen laten lijken. Ik zoek het beste percentage waar je je verlies kunt nemen op het moment een leveraged positie in verlies komt te zitten. Met als doel je winst zo maximaal mogelijk te krijgen.
Maarja dit verschilt weer behoorlijk tussen commodity en index futures en aandelen. En elke verkeerde scheet zorgt direct voor een behoorlijk verschil in netto profit. Je werkt immers met zulke kleine marges dat als een scheet groot genoeg is, hij je resultaat direct met tientallen procenten kan veranderen. (en waarbij je als conclusie dus moet hebben .. dat een externe shock een intraday trading strategie altijd, waardan ook.. compleet kan verneuken)
Aight, trustequote:Op woensdag 29 december 2010 01:19 schreef SeLang het volgende:
Ik zou allah op m'n blote knietjes danken en onmiddellijk die positie sluiten en met het geld een half jaar op vakantie gaan.
Anyway, ik ga nu pitten. Morgen wil ik echt wat gaan programmeren (word steeds afgeleid)
Hoe had je dit in gedachten? Ik neem aan dat jij er zelf ook vaak genoeg last van hebt gehad.quote:
Even simpel gezegd:quote:Op woensdag 29 december 2010 01:23 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Hoe had je dit in gedachten? Ik neem aan dat jij er zelf ook vaak genoeg last van hebt gehad.
Je bent bezig met wat intraday posities en opeens keldert de hele bende. Je wilt weten waarom en opeens hoor je dat Moodies de credit rating van Spanje heeft verlaagt. Op dat soort momenten kun je je gewoon niet verdedigenDe enige methode is ter aller tijde een stoploss hebben op elke open(!) positie.
Maar het volume loopt toch pas op na de bekendmaking van de downgrade? Of ik snap je strekking niet.quote:Op woensdag 29 december 2010 01:30 schreef flyguy het volgende:
[..]
Even simpel gezegd:
Stijging in volume meten in ms in de orderboeken afgezet tegen geraamde tijdeenheden ten opzichte van een trailingaverage op de volumes van de dag in vergelijking met een trailingaverage op volumes van een langere tijdsperiode.
Je kijkt ook niet naar het nieuws, maar naar de reactie daarop en met name hoe heftig die is in verhouding tot de normale gang van zaken.quote:Op woensdag 29 december 2010 01:40 schreef Sokz het volgende:
[..]
Maar het volume loopt toch pas op na de bekendmaking van de downgrade? Of ik snap je strekking niet.
Ik zal hier eerst iets voor moeten schrijven want deze manier van testen heb ik zo niet even klaar liggen in NT maar ik begrijp je punt hierin wel. Misschien valt een intraday strategie te combineren met een 'trade the scheet' strategie als de 1e nat gaat.quote:Op woensdag 29 december 2010 01:30 schreef flyguy het volgende:
Stijging in volume meten in ms in de orderboeken afgezet tegen geraamde tijdeenheden ten opzichte van een trailingaverage op de volumes van de dag in vergelijking met een trailingaverage op volumes van een langere tijdsperiode.
doe maarquote:Op woensdag 29 december 2010 09:59 schreef sitting_elfling het volgende:
Heb de posities nog steeds, behalve de DAX. Alles staat flink in het groen. Twijfel of ik de trekker moet overhalen.
[ afbeelding ]
Ik zou in ieder geval 2/3 cashen, maar ja that's me....quote:Op woensdag 29 december 2010 09:59 schreef sitting_elfling het volgende:
Heb de posities nog steeds, behalve de DAX. Alles staat flink in het groen. Twijfel of ik de trekker moet overhalen.
Daarom hamer ik er altijd op dat je je 'edge' in kaart moet brengen en een equitycurve moet bijhouden om de karakeristieken van je strategie te leren kennen.quote:Op woensdag 29 december 2010 01:20 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik zoek het beste percentage waar je je verlies kunt nemen op het moment een leveraged positie in verlies komt te zitten. Met als doel je winst zo maximaal mogelijk te krijgen.
Mja, ik kom zeker niet op getallen uit die een 25% van het kapitaal zouden toelatenquote:Op woensdag 29 december 2010 10:47 schreef SeLang het volgende:
[..]
Daarom hamer ik er altijd op dat je je 'edge' in kaart moet brengen en een equitycurve moet bijhouden om de karakeristieken van je strategie te leren kennen.
Als je de karakteristieken van je strategie kent dan kun je de optimale trade size uitrekenen met de Kelly formule:
f = ((B + 1) * P - 1)/B
f = optimale trade size als fractie van je kapitaal
B = verhouding payoff tussen winnende en verliezende trades
P = Percentage winnaars
Dus stel je wint 35% van de tijd en je winsten zijn gemiddeld 2 keer zo groot als je verliezen, dan is f = 2,5%
Als je geen mechanisch testbaar systeem hebt, probeer dan een inschatting van de parameters te maken op basis van je equitycurve (wel eerlijk tegen jezelf zijn en alles meerekenen!). Hou er rekening mee dat je wel veel trades moet hebben en een bepaalde consistentie ander krijg je natuurlijk onzin getallen.
De traders die op lange termijn overleven riskeren meestal 1-2% per trade dus dat is het getal waar je ongeveer op uit zou moeten komen.
Ik ga liever een aantal keer per jaar op 'korte' vakanties. Stedentrips etc. Weekend weg. Heb alle 4 de posities gesloten.quote:Op woensdag 29 december 2010 10:50 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
zeg s_e, waarom doe je niet jaarlijks 1 zo'n trade, en ga je de rest van het jaar lekker op vakantie?
Vul eens casino getallen in, dan krijg je negatieve waardes voor f (oftewel: niet spelen).quote:Op woensdag 29 december 2010 11:13 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik dacht overigens dat de Kelly methode meer voor casino werk was.
Van wie?quote:Op woensdag 29 december 2010 11:07 schreef SeLang het volgende:
Btw: Ik voorzie binnenkort weer een R&P topic
Niet van S_E.quote:
Wat voor trade heeft hij gemaakt?quote:Op woensdag 29 december 2010 12:23 schreef Sokz het volgende:
pff S_E ziek. Je harkt met 1 trade ongeveer een jaarsalaris in euro's binnen.
Zie vorige page.quote:Op woensdag 29 december 2010 12:26 schreef PaulieWalnuts het volgende:
[..]
Wat voor trade heeft hij gemaakt?
Daarbij zie ik in het AEX-subforum dat users als Sitting_Elfing keer op keer tussen 25% en 100% dagrendement maken met hun turbo's shorts en long. .quote:Op woensdag 29 december 2010 12:32 schreef SeLang het volgende:
Ken je klassiekers: Veel geld verloren.
CFD's .quote:
quote:Arc Sine Law A Trader's Dilemma
Team latte
Apr 4, 2006
If you are a trader (whatever the asset class or derivatives, doesnt matter) and if your P & L is totally random (it is a fair game) then your chances of spending 6 months in a year is either "red" (loss) or "black" (profits) is least likely. This may come as a complete surprise to you, if you are just joining the profession of trading derivatives or cash assets but ask an experienced trader and he will tell you this: there is a very high probability that you will either spend 1 month in a year in "black" (or "red") or spend 11 months in a year in "black" (or "red"). This empirical fact follows from the mathematical axiom of Levy's arcsine law and is perhaps the most counterintuitive aspects of Brownian motion.
Levys arcsine law in mathematical terms can be stated as* (you can ignore the formula):
If x is time (normally months) that a trader spends in "black" or "red" then the distribution of his P & L is given by the arcsine probability density function of x, where x is bounded between 0 and 1:
This striking arcsine law of Brownian motion also affects the distribution of the maximum and the minimum of a random walk. The distribution of the extrema of a Brownian motion will such that the random walk will hit a maximum very early on or very late in the process where the process is bounded by time, , where . This can be easily seen from the above graph.
Though a trader will very much like to spend six months out of a year in either "red" or "black" so as to maximize the expected value of his book, this is seldom the case. In all likelihood he will end up making a huge profit (or loss) early on in the game or very late in the game and the process will be such that either he will be very lucky so as to make money for 11 months in a year or pretty unlucky so as to lose money for 11 months in a year. This is the curse (or boon) of the arcsine law of random walk.
http://www.risklatte.com/quantlatte/quantsKnow060404.php
Er is een Fok!-er die al eens zoiets heeft onderzochtquote:Op woensdag 29 december 2010 12:47 schreef Sokz het volgende:
Trouwens een klein gedachtenkronkeltje:
Bij uitspraken waar men al weken op wacht en welke of enorm goed zijn of enorm slecht (denk aan het 750 miljard steunpakket, waarop we de maandag erop iets van 8% hoger eindigden) wat als je nou op zulke momenten:
Positie van 350 euro per indexpunt op de AEX long +
Positie van 350 euro per indexpunt op de AEX short gaat .. en bij beiden een strakke stoploss zet.
Je kapt het verlies van de tegenovergestelde richting snel af en de winst loopt door?
Ik vraag me af, heb je voor jezelf nu al een paar edges gevonden en ben je op zoek naar meer of ben je nog altijd op zoek?quote:Op woensdag 29 december 2010 13:02 schreef SeLang het volgende:
[..]
Er is een Fok!-er die al eens zoiets heeft onderzocht
Macrocijfers traden: winstgevend of niet?
Wauw wat een topic weer. Ze zouden je moeten betalen om dit te mogen lezen. Maargoed wel één met bruto edge ook al is die een twijfelgeval sinds 2009.quote:Op woensdag 29 december 2010 13:02 schreef SeLang het volgende:
[..]
Er is een Fok!-er die al eens zoiets heeft onderzocht
Macrocijfers traden: winstgevend of niet?
Ja ik vind af en toe weleens iets, maar de edge is altijd heel marginaal zodat het met kosten/ slippage en af en toe een ongelukje niet of nauwelijks winstgevend is. In elk geval niet zodanig dat ik me comfortabel voel om ze daadwerkelijk te traden.quote:Op woensdag 29 december 2010 13:20 schreef iamcj het volgende:
[..]
Ik vraag me af, heb je voor jezelf nu al een paar edges gevonden
Ja, ik ben nog steeds op zoek (zelfs as we speak). De laatste 2 jaar heb ik relatief weinig gedaan omdat het er naar uitzag dat er eindelijk weer een lange termijn instappunt zou komen. Maar omdat dat voorlopig even uit zicht lijkt te zijn ga ik m'n inspanningen weer wat opvoeren in 2011 (mijn voornemen voor het nieuwe jaar).quote:en ben je op zoek naar meer of ben je nog altijd op zoek?
Hey! Ik schrijf er mijn scriptie over verdoriequote:Op woensdag 29 december 2010 13:23 schreef Mendeljev het volgende:
Dat macrocijferonderzoek is inderdaad een pareltje. Ik had nog gekeken of er achteraf een publicatie van is geweest maar dat is volgens mij niet het geval. Met een klein vervolgonderzoekje is het wel een wetenschappelijke paper waard.
Ik ben benieuwd!quote:Op woensdag 29 december 2010 13:45 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Hey! Ik schrijf er mijn scriptie over verdorieEind April moet ik hem inleveren en dan zal ik hem hier ook wel neer zetten. Het zal van mijn prof. afhangen of het ook publishable gaat worden.
Kleine samenvatting van de paper.
-beginnende met een zelfde soort test als SeLang, test elke macrovariabele op de S&P500 en de DJ30 op basis van een simpel regressie model.
-dan alle significante macro factors er uit filteren op basis van wat simpele correlatie, matrix tests etc.
-op basis van die significante factors een trading model creëren en dat vergelijken met de resultaten van het Global Macro Hedgefunds van de laatste 15 jaar en de B&H strategie op basis van de simpele risico factoren zoals beta, standaard deviatie, sharpe ratio etc.
Met een CFD-account kan je niet tegelijkertijd long en short op de zelfde markt zitten + dat je een vaste spread in indexpunten hebt en niet een absoluut bedrag in een willekeurige valuta.quote:Op woensdag 29 december 2010 12:47 schreef Sokz het volgende:
[..]
CFD's .
Trouwens een klein gedachtenkronkeltje:
Bij uitspraken waar men al weken op wacht en welke of enorm goed zijn of enorm slecht (denk aan het 750 miljard steunpakket, waarop we de maandag erop iets van 8% hoger eindigden) wat als je nou op zulke momenten:
Positie van 350 euro per indexpunt op de AEX long +
Positie van 350 euro per indexpunt op de AEX short gaat .. en bij beiden een strakke stoploss zet.
Je kapt het verlies van de tegenovergestelde richting snel af en de winst loopt door?
Verschillende brokers nemenquote:Op woensdag 29 december 2010 14:53 schreef flyguy het volgende:
[..]
Met een CFD-account kan je niet tegelijkertijd long en short op de zelfde markt zitten
Morgen een nieuwe hype, weg aandeelhouderswaarde.... hoe kan iets wat zo eenvoudig reproduceerbaar is nou zo veel waard zijn???quote:Groupon wil bijna miljard ophalen met aandelenemissie
29 december 2010, 14:00 uur | FD.nl
Groupon, een snel groeiende kortingsbonnensite, wil $ 950 mln ophalen in een nieuwe investeringsronde.
Dat melden diverse media woensdag.
Groupon gaat aandelen uitgeven ter waarde van $ 31,59 per stuk. Als de investeringronde is afgerond zal de waarde van Groupon volgens analisten tussen de $ 6,4 mrd en $ 7,8 mrd komen te liggen.
Korting
Groupon biedt abonnees op een nieuwsbrief korting aan bij lokale winkeliers. Iedere dag is er een aanbieding, die alleen geldig is zolang een minimum aantal kopers zich aandient. Voor winkels is het een aantrekkelijk model, ze werven zonder marketinginspanning extra klanten.
Eerder deze maand sloeg het bedrijf een overnamebod van Google ter waarde van $ 6 mrd af. Groupon-oprichter Andrew Mason (30) zou bang zijn dat klanten en werknemers een overname door de internetreus niet zien zitten.
Sociale netwerksites
De waarde van sociale netwerksites zoals Facebook, Twitter en Groupon zijn in een half jaar met 54% in waarde gestegen, zo bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse private banker Nyppex.
De waarde van het populaire Facebook is volgens een berekening van Nyppex het afgelopen halfjaar met 56% gestegen naar $41,2 mrd (¤31,3 mrd). De waarde van Twitter verdubbelde over dezelfde periode naar $4,8 mrd (¤3,6 mrd). De waarde van Groupon verviervoudigde naar $3,7mrd (¤2,8 mrd).
Ik neem een aantal methodes in overweging. Je hebt een aantal macro variabelen die veel in academische papers zijn getest in de jaren 70 en 80. Fama, Gultekin etc. hebben hier onderzoek in gedaan. Op basis van die gevonden correlatie neem ik posities in. Op basis van de vrij onbekende macro variabelen, (ik test immers alle variabelen), moet ik nog wat bedenken. Uiteraard ook een 50/50 methode. Een macro gegeven komt uit, je kunt het niet voorspellen dus je neemt een random entry. En nog een 100/0 en een 0/100 methode.quote:Op woensdag 29 december 2010 14:00 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd!
Btw: hoe ga je het 'hindsight' probleem aanpakken? Je kunt achteraf natuurlijk altijd correlaties vinden die achteraf winst zouden hebben opgeleverd...
Ikzelf zou een soort van lopende correlatie toepassen (hier is vast wel een officiële term voor). Dus: in 1995 trade je dus op correlaties die in 1984-1994 golden, in 1996 op correlaties van 1985-1995, etc etc. Zo trade je echt met de kennis van die tijd en niet op basis van een uitkomst die je pas in 2010 kunt kennen.
OK, in dat geval is het geen hindsight maar testen of de correlaties uit de 70'e en 80's nog gelden in de periode die erna komt.quote:Op woensdag 29 december 2010 15:05 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik neem een aantal methodes in overweging. Je hebt een aantal macro variabelen die veel in academische papers zijn getest in de jaren 70 en 80. Fama, Gultekin etc. hebben hier onderzoek in gedaan. Op basis van die gevonden correlatie neem ik posities in.
Op de uni moeten ze toch wel ergens oudere data hebben dan 1995?quote:Ik zit ook nog met een ander probleem. Ik heb tot dusver slechts macrodata vanaf 1995 tot 2010 van Amerika.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |