Ik wil graag dat het OV bedrijf die dingen niet van mij weet. Zal ik nu ook met een stapel bavianen en gewapende mafiosi controleurs en agenten gaan pesten?quote:Op maandag 15 maart 2010 15:56 schreef Dennis_enzo het volgende:
Ja, mijn vader heeft het ook gehad met een OV jaarkaart. Hij heeft uiteindelijk geen boete gehad omdat hij boos wegliep, maar in principe heb je geen geldig vervoersbewijs als je niet incheckt en controleurs doen er heel moeilijk over. Het is technisch gezien helemaal niet nodig, maar het OV wil graag weten van en waar je heen reist. Big Brother is watching you.
Ze mogen van mij best even checken of de studentenreisproduct erop staat, deze staat er namelijk gewoon op. Maar of ik ingecheckt ben of niet, moet eigenlijk helemaal niet uitmaken, want of ik nou incheck of niet, ik betaal toch niet voor mijn vervoer. En die controle is er om mensen die niet betalen aan te pakken, lijkt me.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:03 schreef o.us het volgende:
De echte reden is (zeker jou als student) omdat ze willen checken of je echt ingechecked bent en of je wel het studentenreisproduct hebt opzitten.
Nadat jouw recht op stufi en OV is te komen vervallen mag je je Studenten OV houden om hem te gebruiken als een persoonlijke OV-Chipkaart. Als je hem alleen maar hoeft te laten zien om te weten of je een student bent wordt het wel heel erg gemakkelijk om zo gratis te reizen.
ah zoquote:Op maandag 15 maart 2010 16:03 schreef o.us het volgende:
De echte reden is (zeker jou als student) omdat ze willen checken of je echt ingechecked bent en of je wel het studentenreisproduct hebt opzitten.
Nadat jouw recht op stufi en OV is te komen vervallen mag je je Studenten OV houden om hem te gebruiken als een persoonlijke OV-Chipkaart. Als je hem alleen maar hoeft te laten zien om te weten of je een student bent wordt het wel heel erg gemakkelijk om zo gratis te reizen.
niet zo janken en gewoon in- en uitchecken.. je went er vanzelf aan.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:16 schreef VliegVlieg het volgende:
[..]
Ze mogen van mij best even checken of de studentenreisproduct erop staat, deze staat er namelijk gewoon op. Maar of ik ingecheckt ben of niet, moet eigenlijk doordeweeks helemaal niet uitmaken, want of ik nou incheck of niet, ik betaal toch niet voor mijn vervoer. En die controle is er om mensen die niet betalen aan te pakken, lijkt me.
Probeer anders wat meer inhoudelijk te reageren in plaats van zulke stupide reacties te plaatsen. Het probleem hier is niet dat ik niet wil inchecken, maar of ik een boete riskeer als ik dat bijvoorbeeld een keertje vergeet te doen.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
niet zo janken en gewoon in- en uitchecken.. je went er vanzelf aan.
quote:Op maandag 15 maart 2010 15:55 schreef Boschkabouter het volgende:
Men wil graag dat...
Dat heeft er niets mee te maken. Wanneer ze jouw OV-Chipkaart controleren door hem met hun eigen apparaatje te scannen, kunnen ze precies zien of jouw studentenreisproduct er op zit en of deze nog actief is, ongeacht of je nu ingechecked hebt of niet. Het gaat puur en alleen om het verzamelen van (niet-persoonlijke) reizigersdata.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:03 schreef o.us het volgende:
De echte reden is (zeker jou als student) omdat ze willen checken of je echt ingechecked bent en of je wel het studentenreisproduct hebt opzitten.
Nee, de reden is dat er een REGEL is dat je ingecheckt moet zijn.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:36 schreef VliegVlieg het volgende:
De reden dat de controleur mij dus een boete geeft, is dus puur omdat ze mijn "reizigersdata" niet kunnen inzien als ik niet ben ingechecked?![]()
Bullshit, ze kunnen wel regels uit hun duim zuigen bij de RET e.d. tot ze een ons wegen.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:39 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, de reden is dat er een REGEL is dat je ingecheckt moet zijn.
Ik vind het ook achterlijk als je een boeten krijgt wanneer je om 03:00 door een rood licht loopt terwijl er 0,0 autos te zien zijn omdat iedereen slaapt. Maar technisch gezien is er een regel dat je niet door rood mag lopen en dus een boete dient te krijgen
Die controle is er gewoon om extra geld bij studenten weg te gaan halenop deze manier.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:16 schreef VliegVlieg het volgende:
En die controle is er om mensen die niet betalen aan te pakken, lijkt me.
Je moet geen klacht indienen je moet hier gewoon niet als een schaap aan meewerken. Kom jij aan met je klacht indienenquote:Op maandag 15 maart 2010 16:43 schreef motorbloempje het volgende:
Het zijn en blijven regels, en als je wilt dat ze veranderen ga je de politiek maar in ofzoof uberhaupt stemmen.
Nederland is zo'n heerlijk land
klagen en schelden over alles, maar (gefundeerd) stemmen, meewerken aan enquetes of een klacht indienen bij de dienst die er over gaat, ho maar.. klagen tegen elkaar, da's veel gezelliger, en DAAR krijg je tenminste (bijna) altijd een meelevende 'aaah.. ja!' te horen...
Ja ik kom daar tot nu toe zeker verder mee.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
ja, en met lekker dwars niet meewerken kom je echt veel verder
Dat is anders wel het antwoord op de vraag.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:45 schreef Ad_rem het volgende:
Die hoeveelheid schapen die hier alleen reageren met een kort 'JA".
Dat ze een boete uitschrijven is een ding, minstens zo relevant is of je die ook daadwerkelijk zult moeten betalen.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:50 schreef Pool het volgende:
[..]
Dat is anders wel het antwoord op de vraag.
Als de vraag was geweest "In hoeverre is het fair dat je als student een boete krijg als je niet incheckt?", dan was het antwoord niet steeds JA geweest.
Ik heb medelijden met je....quote:Op maandag 15 maart 2010 16:53 schreef motorbloempje het volgende:
maargoedboete krijgen is dus een goede mogelijkheid, tenzij je een aardige conducteur treft
maar ook als ze 'niet aardig' zijn, doen ze nog steeds gewoon hun werk
als ik het ergens echt niet mee eens ben teken ik bezwaar in, heb ik tot nu toe 1 keer hoeven doen en daarmee ook gelijk gekregen.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:56 schreef heiden6 het volgende:
Wat heb jij een enge slaafse houding, motorbloempje. Ik wil me niet voorstellen hoe Nederland eruit zou zien als iedereen zich zo op zou stellen.
Je hoeft niet dankbaar te zijn, maar wees in elk geval maar blij dat er ook mensen zijn die niet zomaar alles pikken anders zag de maatschappij er helemaal niet best uit.quote:Op maandag 15 maart 2010 17:00 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
als ik het ergens echt niet mee eens ben teken ik bezwaar in, heb ik tot nu toe 1 keer hoeven doen en daarmee ook gelijk gekregen.
Verder houd ik me gewoon aan de regels (snelheden op de weg, netjes kaartjes kopen, rekeningen optijd betalen en nu me ook gewoon in- en uitchecken met de chipkaart) en heb ik echt nergens last van, nergens stress en ik hoef me nergens aan te ergeren.alleen aan mensen die over ALLES wat te zeiken hebben omdat ze het te veel moeite vinden om hun kaartje langs een lezer te halen.
Ja, het is anders dan de oude kaart, JA, je moet even wat moeite doen in plaats van je kaart alleen laten zien, en neuh, ik had het ook liever bij het oude gehoudenmaar nu het er is kan ik wel blijven zeiken en eikelen, maar daar verdwijnen die chipkaart of de regels die er bij horen ook niet mee hoor!
Maargoed, dat wordt een eindeloze discussie tussen de 'revolutionairen' en de mensen die geen zin hebben om dagtaken te besteden aan boos zijn over iets, terwijl je ook gewoon lekker van het weer kunt genieten en een biertje in de stad kunt gaan halen
Dus..einde discussie, want hier komen 'we' toch niet uit
Het is een kwestie van privacy.quote:Op maandag 15 maart 2010 17:00 schreef motorbloempje het volgende:
Maargoed, dat wordt een eindeloze discussie tussen de 'revolutionairen' en de mensen die geen zin hebben om dagtaken te besteden aan boos zijn over iets, terwijl je ook gewoon lekker van het weer kunt genieten en een biertje in de stad kunt gaan halen![]()
Die vervoersbedrijven hebben anders wel de wet aan hun zijde.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:53 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Dat ze een boete uitschrijven is een ding, minstens zo relevant is of je die ook daadwerkelijk zult moeten betalen.
Gelukkig gaan die vervoersbedrijven daar niet over.
En als je niet aan alle voorwaarden uit het artikel voldoet, dan bepaald art. 48 dat je de ritprijs en de wettelijke verhoging verschuldigd bent. Dus het antwoord blijft in beginsel nog steeds "JA".quote:Artikel 47 Besluit Personenvervoer
* 1. De reiziger is met uitzondering van de gevallen, bedoeld in artikel 45, en met uitzondering van de door de vervoerder bepaalde gevallen, verplicht zich van een geldig elektronisch vervoerbewijs te voorzien:
o a. voordat hij, hetzij het vervoermiddel betreedt, hetzij een gedeelte van een station of halte betreedt waar hij blijkens duidelijke aanwijzingen van de vervoerder in het bezit moet zijn van een geldig elektronisch vervoerbewijs of
o b. zo spoedig mogelijk nadat hij het vervoermiddel of het gedeelte van het station of de halte heeft betreden, voor zover daar een met afgifte of ontwaarding belaste functionaris of een voor afgifte of ontwaarding bestemd apparaat aanwezig is.
* 2. Een elektronisch vervoerbewijs is geldig indien:
o a. het een nationaal elektronisch vervoerbewijs of een op grond van de concessie door of namens de concessiehouder afgegeven elektronisch vervoerbewijs betreft,
o b. de reismogelijkheden van het elektronisch vervoerbewijs toereikend zijn voor de te maken reis en het vertrekpunt elektronisch is geregistreerd,
o c. het elektronisch vervoerbewijs, voor zover het op naam is gesteld, overeenstemt met de identiteit van de houder daarvan en
o d. de te betalen vervoerprijs voor de reis ten minste gelijk is aan het tarief dat de gebruiker van het elektronisch vervoerbewijs daarvoor verschuldigd is.
* 3. Een elektronisch vervoerbewijs is niet geldig indien het gewijzigd of anderszins bewerkt is.
Met een Studenten-OV doet het beginpunt van de reis niet ter zake en je zou best kunnen stellen dat aan de eis dat 'de reismogelijkheden van het elektronisch vervoerbewijs toereikend zijn voor de te maken reis' sowieso al is voldaan en dat registratie daarvoor niet noodzakelijk is.quote:Op maandag 15 maart 2010 17:23 schreef Pool het volgende:
[..]
Die vervoersbedrijven hebben anders wel de wet aan hun zijde.
[..]
En als je niet aan alle voorwaarden uit het artikel voldoet, dan bepaald art. 48 dat je de ritprijs en de wettelijke verhoging verschuldigd bent. Dus het antwoord blijft in beginsel nog steeds "JA".
Een andere vraag is nog steeds of het fair is. Als het echt alleen maar voor gegevensverzameling is, dan vind ik het niet echt proportioneel om een boete te geven.
Sinds wanneer moet je betalen voor je grondrechten?quote:Op maandag 15 maart 2010 16:38 schreef motorbloempje het volgende:
je weet van te voren de spelregels (ja, die kun je weten door gewoon het foldertje netjes te lezen en als je iets niet snapt dat te vragen) en als ze mij een boete geven zal ik eerst lief glimlachen en proberen eronder uit te komen, zoals elk student betaamt, maar ik zal zeker geen bezwaar aantekenen ofzo, omdat ik weet hoe dat ding werkt en dat ik zodra ik het OV in stap ingechecked moet zijn.
En of dat een inbreuk op je privacy is etc, dat is dan jammer. Als dat je grootste issue was, had je dat ding niet moeten nemen bij je stufi en zelf je kaartjes moeten kopen / een anonieme kaart moeten kopen.
Morgen dus wel.quote:Op maandag 15 maart 2010 17:52 schreef crossover het volgende:
Een conducteur van de NS vertelde mij dat hij niet kan zien of ik heb ingechecked met mijn studenten OV-chipkaart. Ook, zei hij, hoef je niet eens in te checken.
Er is mij meerdere malen, door de ns verteld dat vanaf morgen iedereen moet inchecken.quote:Op maandag 15 maart 2010 17:58 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Als je doelt op het inchecken, dat is dus niet juist.
Heerlijk duidelijk dus weerquote:Aftelcampagne Studenten OV-chipkaart 5 maart van start
04 maart 2010
Op vrijdag 5 maart start, namens de gezamenlijke vervoerbedrijven in Nederland, een grote aftelcampagne naar 16 maart 2010. Dat is een belangrijke dag voor studenten, omdat zij per 16 maart 2010 alleen nog toegang tot het openbaar vervoer hebben met een Studenten OV-chipkaart met een geldig reisproduct (reisrecht 2010). Deze datum is vrijdag 19 februari vastgesteld na overleg tussen de gezamenlijke openbaar vervoerbedrijven en het Ministerie van OCW.
Of ze je pasje nou scannen met de globale melding "deze kaart bevat een studenten-week-OV-product en is niet ingecheckt" of "deze kaart bevat een studenten-week-OV-product en is wel ingecheckt" zal ook niet zo heel veel uitmakenquote:Op maandag 15 maart 2010 16:03 schreef o.us het volgende:
De echte reden is (zeker jou als student) omdat ze willen checken of je echt ingechecked bent en of je wel het studentenreisproduct hebt opzitten.
Nadat jouw recht op stufi en OV is te komen vervallen mag je je Studenten OV houden om hem te gebruiken als een persoonlijke OV-Chipkaart. Als je hem alleen maar hoeft te laten zien om te weten of je een student bent wordt het wel heel erg gemakkelijk om zo gratis te reizen.
Zoek jij maar eens even, maar dat is dus niet waar. Voorspellingen zijn dat dat dit schooljaar niet meer gaat gebeuren.quote:Op maandag 15 maart 2010 18:00 schreef fs180 het volgende:
[..]
Er is mij meerdere malen, door de ns verteld dat vanaf morgen iedereen moet inchecken.
Even zoeken hoor..
Zou mij persoonlijk ook aan mijn reet roesten, ik check toch nooit in.quote:Op maandag 15 maart 2010 18:01 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Zoek jij maar eens even, maar dat is dus niet waar. Voorspellingen zijn dat dat dit schooljaar niet meer gaat gebeuren.
BEFEHL IST BEFEHL!quote:Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
niet zo janken en gewoon in- en uitchecken.. je went er vanzelf aan.
Als je "een keertje vergeet" een kaartje te kopen, mag je ook dokken. Waarom dan niet als je een kaart moet inchecken? Wat is nou godver de moeite, zo'n ding tegen een apparaatje aanhouden.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:23 schreef VliegVlieg het volgende:
[..]
Probeer anders wat meer inhoudelijk te reageren in plaats van zulke stupide reacties te plaatsen. Het probleem hier is niet dat ik niet wil inchecken, maar of ik een boete riskeer als ik dat bijvoorbeeld een keertje vergeet te doen.
Nee, als je het vaak genoeg vergeet word je kaart wel geblokkeerd en moet je hem opnieuw laten activeren.quote:Op maandag 15 maart 2010 19:07 schreef TwenteFC het volgende:
Moet je trouwens als je een OV kaart hebt die boete betalen voor het niet uitchecken?
Tja, officieel kan je er een boete voor krijgen, of ze die ook daadwerkelijk gaan schrijven zal nog moeten blijken, maar ik zou persoonlijk het risico niet nemen.quote:Op maandag 15 maart 2010 19:22 schreef Ad_rem het volgende:
Ik krijg steeds meer het idee dat dit met een ov studentenkaart dus helemaal niet hoeft. En dat ze er al helemaal geen boetes voor gaan geven.
Oh nee, leven volgens de regels van de samenlevingquote:
Ik heb vorige week nog een epistel naar de RET gestuurd.quote:Op maandag 15 maart 2010 19:42 schreef carboni het volgende:
Worden nog intressante bezwaarschriften.
Heb inmiddels een ontvangstbevestiging maar nog geen inhoudelijke reactie. Ik heb in elk geval excuses geëist en aangegeven dat ik niet van plan ben te betalen.quote:Ik wilde op die dag reizen van metrostation Maashaven naar het centrum van Rotterdam. Toen ik probeerde in te checken met mijn persoonlijke de OV-chipkaart, kreeg ik een melding te zien dat de kaart was geblokkeerd. Ik heb toen gebeld naar de klantenservice van de RET, om te vragen wat er aan de hand was, en kreeg te horen dat men dit niet wist, en dat ik naar een verkooppunt van de RET moest gaan om hier achter te komen. Op station Maashaven kon ik niet terecht, maar op mijn route naar het centrum van Rotterdam zou ik langs metrostation Beurs komen, waar volgens de RET-medewerkster een dergelijk verkooppunt aanwezig was. Ik besloot direct langs het verkooppunt te gaan in de hoop dat men daar duidelijkheid zou kunnen verschaffen en de kaart gedeblokkeerd zou kunnen worden.
Onderweg naar metrostation Beurs, bij halte/station Wilhelminaplein, zag ik een medewerker van de RET de metro in stappen, die enkele mensen vroeg naar hun vervoersbewijs. Ik wenkte hem, en deelde hem mede dat er schijnbaar een probleem was met mijn OV-chipkaart, omdat ik een vreemde melding kreeg, en overhandigde de kaart. De medewerker hield de kaart enkele keren tegen zijn scanapparaat en leek hier niets wijzer van te worden. Hij kon mij helaas geen duidelijkheid verschaffen over wat er met de kaart aan de hand was, maar vroeg mij even uit de metro te stappen. Vervolgens werd ik opgevangen door een uiterst onvriendelijke vrouwelijke collega van hem, aan wie ik wederom vroeg of zij mij kon vertellen wat er aan de hand was met de kaart. Dit was niet het geval, wel deelde zij mij mede dat ik een boete zou krijgen, wat mij uiteraard zeer bevreemdde. Ik heb de hele situatie nogmaals uitgelegd: dat ik reeds had gebeld met de RET en dat ik toen werd verwezen naar het verkoooppunt waarnaar ik nu onderweg was. Ofwel, ik deed precies hetgeen de RET-medewerkster mij had verzocht te doen. De medewerkster tegenover mij leek niet in staat tot het inhoudelijk beoordelen van de situatie en in plaats van excuses aan te bieden voor het vervelende ongemak van een zomaar geblokkeerde OV-chipkaart, was zij voornemens mij nota bene een boete te geven! Een uitermate frustrerende discussie ten spijt, dwong de medewerkster mij mijn gegevens te verschaffen teneinde de boete te kunnen uitschrijven. Natuurlijk vond ik dit bespottelijk en dit ik heb ik duidelijk gemaakt ,en uitgelegd waarom ik dit vond. Helaas mocht dit niet baten.
Regels van het vervoersbedrijf zijn niet automatisch de wet. Ik vraag me af hoe een rechter zou oordelen als je met een OV Jaarkaart een boete krijgt.quote:Op maandag 15 maart 2010 17:23 schreef Pool het volgende:
[..]
Die vervoersbedrijven hebben anders wel de wet aan hun zijde.
[..]
En als je niet aan alle voorwaarden uit het artikel voldoet, dan bepaald art. 48 dat je de ritprijs en de wettelijke verhoging verschuldigd bent. Dus het antwoord blijft in beginsel nog steeds "JA".
Een andere vraag is nog steeds of het fair is. Als het echt alleen maar voor gegevensverzameling is, dan vind ik het niet echt proportioneel om een boete te geven.
Ben je daarna nog bij het kantoor van de RET geweest?quote:Op maandag 15 maart 2010 20:06 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Ik heb vorige week nog een epistel naar de RET gestuurd.![]()
Stukje uit de mail:
[..]
Heb inmiddels een ontvangstbevestiging maar nog geen inhoudelijke reactie. Ik heb in elk geval excuses geëist en aangegeven dat ik niet van plan ben te betalen.
Ben benieuwd hoe ver de RET het wil doorzetten.
Sinds het versturen van de mail bedoel je?quote:Op maandag 15 maart 2010 21:01 schreef Boschkabouter het volgende:
[..]
Ben je daarna nog bij het kantoor van de RET geweest?
Mensen met karakter staan nou eenmaal boven bepaalde dingen. Voorbeelden:quote:Op maandag 15 maart 2010 19:45 schreef Yreal het volgende:
[..]
Oh nee, leven volgens de regels van de samenleving
of sta jij daarboven? dat je de wet en regels niet hoeft na te leven?
Als je verder ook mans genoeg bent om de consequenties te dragen moet je dat helemaal zelf weten.quote:Op maandag 15 maart 2010 22:37 schreef Ad_rem het volgende:
[..]
Mensen met karakter staan nou eenmaal boven bepaalde dingen. Voorbeelden:
om 3 uur 's nachts als er geen kip op de snelweg is 120 rijden.![]()
Een vergunning aanvragen om een boompje in je eigen tuin te kappen.![]()
24uur per dag een identiteitsbewijs bij je hebben.![]()
Inchecken met een studenten ovjaarkaart.![]()
Maargoed als jullie nietmeer willen nadenken moet je dat zelf weten, persoonlijk doe ik dat nog wel.
quote:Op maandag 15 maart 2010 22:37 schreef Ad_rem het volgende:
[..]
Mensen met karakter staan nou eenmaal boven bepaalde dingen. Voorbeelden:
om 3 uur 's nachts als er geen kip op de snelweg is 120 rijden.![]()
Een vergunning aanvragen om een boompje in je eigen tuin te kappen.![]()
24uur per dag een identiteitsbewijs bij je hebben.![]()
Inchecken met een studenten ovjaarkaart.![]()
Etc...
Maargoed als jullie nietmeer willen nadenken moet je dat helemaal zelf weten.
.......quote:Op maandag 15 maart 2010 22:38 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Als je verder ook mans genoeg bent om de consequenties te dragen moet je dat helemaal zelf weten.
Grow a pair of balls zeg. Zo kom je er toch nooit jongenquote:Op maandag 15 maart 2010 19:31 schreef Dennis101 het volgende:
Tja, officieel kan je er een boete voor krijgen, of ze die ook daadwerkelijk gaan schrijven zal nog moeten blijken, maar ik zou persoonlijk het risico niet nemen.
Ja echt belachelijk inderdaad, een medestudent kreeg van de RET wel direct een tijdelijke kaart mee (het kan dus blijkbaar wel).quote:Op maandag 15 maart 2010 22:38 schreef Balgehakt het volgende:
Nog een leuke bijkomstigheid. Als je studentenkaart stuk gaat mag je meer dan een maand gaan betalen voor het OV. Ze sturen je eerst een paar keer van het kastje naar de muur voordat er eindelijk iemand weet te vertellen dat je een nieuwe kaart aan moet vragen wat ongeveer een maand zal duren.
Dolgelukkig ben ik met dat geweldige systeem. Drie maal hoera voor de chipkaart.
quote:Op maandag 15 maart 2010 22:37 schreef Ad_rem het volgende:
[..]
Mensen met karakter staan nou eenmaal boven bepaalde dingen. Voorbeelden:
om 3 uur 's nachts als er geen kip op de snelweg is 120 rijden.![]()
Een vergunning aanvragen om een boompje in je eigen tuin te kappen.![]()
24uur per dag een identiteitsbewijs bij je hebben.![]()
Inchecken met een studenten ovjaarkaart.![]()
Etc...
Maargoed als jullie nietmeer willen nadenken moet je dat helemaal zelf weten.
Mwah aangezien ik geen zin heb in 40 euro boete per keer 9ook al krijg je dat vast wel terug) en ik dat ding alleen in de metro gebruik zie ik geen reden om niet in en uit te checken. Dus wat is precies je punt?quote:Op maandag 15 maart 2010 22:40 schreef Ad_rem het volgende:
[..]
.......
[..]
Grow a pair of balls zeg. Zo kom je er toch nooit jongen
Luister, als ik een fikse boete krijg als ik dat niet doe, dan ga ik echt niet de recalcitrante mongool uithangen zodat Fok trots op me is hoorquote:
Ze praten behoorlijk langs elkaar. Bij een telefoontje naar de klantenservice werd mij verteld dat de GVB mijn kaart door kon meten op een defect. De GVB wist van niets maar vertelde mij dat ik via de klantenservice een tijdelijke kaart kon krijgen. Dus ik bel weer naar de klantenservice. Vervolgens zeggen zij dat het de GVB is die de tijdelijke kaarten uit moet geven.quote:Op maandag 15 maart 2010 22:40 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Ja echt belachelijk inderdaad, een medestudent kreeg van de RET wel direct een tijdelijke kaart mee (het kan dus blijkbaar wel).
Tja.. als 130 mag, waarom 140 dan niet? en waarom 150 dan niet? ect.. ect.. eens trouwens dat snelheids limieten veel variabeler kunnenquote:Op maandag 15 maart 2010 22:37 schreef Ad_rem het volgende:
[..]
Mensen met karakter staan nou eenmaal boven bepaalde dingen. Voorbeelden:
om 3 uur 's nachts als er geen kip op de snelweg is 120 rijden.![]()
Een vergunning aanvragen om een boompje in je eigen tuin te kappen.![]()
24uur per dag een identiteitsbewijs bij je hebben.![]()
Inchecken met een studenten ovjaarkaart.![]()
Etc...
Maargoed als jullie nietmeer willen nadenken moet je dat helemaal zelf weten.
quote:Op maandag 15 maart 2010 22:26 schreef VonHinten het volgende:
Ik weet niet hoe het met trams en bussen zit, maar ik heb afgelopen zondag nog aan een treinconducteur gevraagd, en hij zei dat je als student NIET in en uit hoefde te checken.
De NS geeft inderdaad aan dat je (nog) niet verplicht bent in en uit te checken met een studenten-OV.quote:Vanaf 1 januari 2010 reis je als student met de Studenten OV-chipkaart. De OV-chipkaart wordt in Nederland stapsgewijs ingevoerd, dus je hoeft nog niet overal in en uit te checken.
Dus je mag alleen van je recht op de OV-studentenkaart gebruik maken als je daarvoor betaalt met de informatie waar je zoal heen gaat, terwijl die informatie op geen enkele manier nodig is om te controleren of je dit recht hebt?quote:Op maandag 15 maart 2010 16:38 schreef motorbloempje het volgende:
En of dat een inbreuk op je privacy is etc, dat is dan jammer. Als dat je grootste issue was, had je dat ding niet moeten nemen bij je stufi en zelf je kaartjes moeten kopen / een anonieme kaart moeten kopen.
Had dat alle joden destijds verteld..quote:Op maandag 15 maart 2010 22:38 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Als je verder ook mans genoeg bent om de consequenties te dragen moet je dat helemaal zelf weten.
Met je koophuis heeft de gemeent nog steeds wat over je grond te zeggen hoorquote:Op maandag 15 maart 2010 22:50 schreef Yreal het volgende:
[..]
Tja.. als 130 mag, waarom 140 dan niet? en waarom 150 dan niet? ect.. ect.. eens trouwens dat snelheids limieten veel variabeler kunnen
Als je koop woont heeft de gemeente echt geen flikker te vertellen over wat je met je tuin doet hoor
Ja want als echte man heb je natuurlijk een rijbewijs, en die heb je altijd bij je in je geldzak toch?
die tramsjappies scannen toch niet.
Ik vraag me altijd af waarom mensen die zoveel moeite hebben met regeltjes als deze geen moeite hebben met regels als rechts rijden op de weg, of betalen voor spullen
Kijk de volgende keer eerst even op ns.nl.quote:Op maandag 15 maart 2010 23:32 schreef henkde_j het volgende:
Wat een faal systeem. Laad ik mijn week OV op om in het weekend te kunnen treinen. Kom ik mooi op tijd aan op het station. Ik wil m'n pas bij zo'n paaltje langshalen. *blieb-blieb* Het gebruik van OV chipkaart is op dit moment niet mogelijk...
![]()
![]()
![]()
![]()
Zet dat dan even op zo'n paaltje.quote:Op maandag 15 maart 2010 23:33 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Kijk de volgende keer eerst even op ns.nl.
Jep, bestemmingsplan en dergelijken.quote:Op maandag 15 maart 2010 23:27 schreef fs180 het volgende:
[..]
Met je koophuis heeft de gemeent nog steeds wat over je grond te zeggen hoor
afhankelijk van het erg de boom in het zicht ligt danwel, en afhankelijk van hij de eigendom van de grond is geregeld. Indeen het een stuk grond met erfdienstbaarheid betreft of iets dergelijks ben je mooi de kampsjaak jaquote:Op dinsdag 16 maart 2010 00:00 schreef Balgehakt het volgende:
[..]
Jep, bestemmingsplan en dergelijken.
Dat valt tegen hoorquote:Op maandag 15 maart 2010 22:50 schreef Yreal het volgende:
Als je koop woont heeft de gemeente echt geen flikker te vertellen over wat je met je tuin doet hoor
Ik heb zo geen jurisprudentie bij de hand, wel een voorbeeld uit m'n nabije omgeving. Toevallig sprak ik laatst een buurman die nog zo gek was een vergunning aan te vragen voor t kappen van z'n eigen boom en die kreeg gewoon doodleuk een brief terug van de gemeente dat hij mocht kappen maar dat hij daarmee tot na de zomer moest wachten daar er nu mogelijk nog een vogelnest in de boom kon zitten. Dat dit kan in Nederland? Ja dat dacht ik ookquote:Op dinsdag 16 maart 2010 00:10 schreef Yreal het volgende:
[..]
afhankelijk van het erg de boom in het zicht ligt danwel, en afhankelijk van hij de eigendom van de grond is geregeld. Indeen het een stuk grond met erfdienstbaarheid betreft of iets dergelijks ben je mooi de kampsjaak ja![]()
maar als het gewoon een boompje is die vrijstaat in je tuin.. Jurisprudentie beschikbaar van dit soort gevallen?
Oversteken om 3:00 met rood licht - Theo Maassen.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 00:57 schreef Ad_rem het volgende:
[..]
Ik heb zo geen jurisprudentie bij de hand, wel een voorbeeld uit m'n nabije omgeving. Toevallig sprak ik laatst een buurman die nog zo gek was een vergunning aan te vragen voor t kappen van z'n eigen boom en die kreeg gewoon doodleuk een brief terug van de gemeente dat hij mocht kappen maar dat hij daarmee tot na de zomer moest wachten daar er mogelijk een vogelnest in de boom kom zitten. Dat dit kan in Nederland? Ja dat dacht ik ook![]()
Ik probeer niet de recalcitrante internet held te spelen en heb echt niet een (zware) hekel aan regeltjes maar komop... Die onconditionele acceptatie van doorgeschoten bureaucratie en gebrek aan gezond verstand en realiteitszin? Ik ben daar oprecht verbaasd over.
Koop een auto. Ben je ook gelijk van die irritante medereizigers verlost.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 01:20 schreef La_Vita het volgende:
In heel veel bussen (85% geloof ik) zijn nog geen OV incheckkastjes geinstalleerd. Doe daar vooral je voordeel mee en reis in het weekend ook gewoon gratis op je weekkaart![]()
Verder zuigt de chipkaart hard. In en uit checken in een overvolle bus is gewoon zwaar kut. En ik reis alleen maar met overvolle bussen. Die waar je met 1 wang tegen het raam geplakt staat. Zucht.
Studenten kunnen geen auto's betalen jahquote:Op dinsdag 16 maart 2010 01:22 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Koop een auto. Ben je ook gelijk van die irritante medereizigers verlost.
Ik reed op het einde van mijn studie een auto, maar werkte er ook veel bij. Dat kunnen veel mensen dus. En nee, mijn ouders droegen bitter weinig bij.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 01:25 schreef La_Vita het volgende:
[..]
Studenten kunnen geen auto's betalen jah
Woonde je dan ook op jezelf?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 01:28 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ik reed op het einde van mijn studie een auto, maar werkte er ook veel bij. Dat kunnen veel mensen dus. En nee, mijn ouders droegen bitter weinig bij.
Beetje hard werken, dan kan het prima.
Al sinds mn 19e.quote:
Wat een onzin, 'zomaar al je saldo kwijtraken'quote:Op dinsdag 16 maart 2010 01:34 schreef Frostu het volgende:
Het probleem is dat de conducteurs/chauffeurs niet aan je chipkaartje kunnen zien of je week- of weekend OV hebt, dus scan je 'm en betaal je gewoon altijd als het op dat moment voor jou niet gratis is. Probleem daarbij is dat het systeem nog wel is kan falen, waardoor soms per ongeluk al je geld wordt afgeschreven of zo. Daarom zet ik er ook nooit meer dan 5¤ tegelijk op, je hebt te weinig controle op je saldo imo.
Als niemand zou inchecken zou het zwartrijden enorm toenemen, immers controles gebeuren toch bijna nooit dus zouden veel studenten het risico nemen om illegaal te reizen. Sowieso deden buschauffeurs van GVB niet echt moeilijk in het 'oude' OV tijdperk met weekenden. Hoefde nauwelijks te strippen, kon vaak gewoon doorlopen.
Volgende keer loop ik ook boos weg bij een snelheidsovertreding, zou ik dan ook geen boete krijgen?quote:Op maandag 15 maart 2010 15:56 schreef Dennis_enzo het volgende:
Ja, mijn vader heeft het ook gehad met een OV jaarkaart. Hij heeft uiteindelijk geen boete gehad omdat hij boos wegliep, maar in principe heb je geen geldig vervoersbewijs als je niet incheckt en controleurs doen er heel moeilijk over. Het is technisch gezien helemaal niet nodig, maar het OV wil graag weten van en waar je heen reist. Big Brother is watching you.
Gast, die regeling die ik citeerde waren niet de regels van het vervoersbedrijf, dat was juist de wet. Om precies te zijn: een AMvB.quote:Op maandag 15 maart 2010 20:59 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Regels van het vervoersbedrijf zijn niet automatisch de wet. Ik vraag me af hoe een rechter zou oordelen als je met een OV Jaarkaart een boete krijgt.
quote:Op dinsdag 16 maart 2010 06:04 schreef ctje het volgende:
hoe kan ik een topic verwijderen?
ik hoor het graag mvg
Ctje
In de bus/tram ben je verplicht in te checken hoor, anders zegt de chauffeur er echt wel wat van.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 02:37 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Wat een onzin, 'zomaar al je saldo kwijtraken'Verder zeg je het zelf, inchecken is alleen nodig als je daadwerkelijk moet betalen, als je gewoon in heel Nederland gratis reist is inchecken nergens voor nodig. Verder kunnen conducteurs prima zien welke abonnementen je op je chipkaart hebt.
De tweede alinea slaat ook nergens op, zwartrijders checken sowieso niet in, of het nou verplicht is of niet.
Nee, een paar euro (in de bus/tram). Dat zie je al bij het inchecken, dan schrijft hij eerst een paar euro af. Als je dan na een korte rit uitcheckt, dan komt er weer wat bij. Als je bent vergeten uit te checken moet je even op de website kijken welke actie je moet ondernemen om je kaart weer in 'incheckbaar' te maken.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 08:32 schreef Frostu het volgende:
[..]
In de bus/tram ben je verplicht in te checken hoor, anders zegt de chauffeur er echt wel wat van.
En dat van dat saldo hoeft idd niet zo te zijn, maar gevaar bestaat wel. Is geen enkele controle op, terwijl je bij een strippenkaart nooit meer kwijt kan zijn dan je gestript hebt. Als je een keer dus vergeet uit te checken, ben je volgens mij gewoon al je geld kwijt of niet?
Ik weet dat het verplicht is, maar het hoeft technisch gezien niet, en er is voor mensen met een jaarkaart geen enkele goede reden voor om het te doen, dat bedoelde ik. Verder raak je nooit 'zomaar' al je geld kwijt. Of ben je bang dat je van je pin of chippas ook zomaar geld kwijtraakt?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 08:32 schreef Frostu het volgende:
[..]
In de bus/tram ben je verplicht in te checken hoor, anders zegt de chauffeur er echt wel wat van.
En dat van dat saldo hoeft idd niet zo te zijn, maar gevaar bestaat wel. Is geen enkele controle op, terwijl je bij een strippenkaart nooit meer kwijt kan zijn dan je gestript hebt. Als je een keer dus vergeet uit te checken, ben je volgens mij gewoon al je geld kwijt of niet?
Dat komt doordat in de trein de conducteur de controleur is en in de bus de chauffeur. Uiteindelijk moet je aan iemand kunnen bewijzen dat je bent ingecheckt.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 08:32 schreef Frostu het volgende:
[..]
In de bus/tram ben je verplicht in te checken hoor, anders zegt de chauffeur er echt wel wat van.
En dat van dat saldo hoeft idd niet zo te zijn, maar gevaar bestaat wel. Is geen enkele controle op, terwijl je bij een strippenkaart nooit meer kwijt kan zijn dan je gestript hebt. Als je een keer dus vergeet uit te checken, ben je volgens mij gewoon al je geld kwijt of niet?
Maar toch kan je er een boete voor krijgen (bij de NS dus niet).quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:30 schreef OldJeller het volgende:
Is het toch juist niet zo dat studenten momenteel met hun OV-chipkaart met de trein kunnen reizen, maar niet in hoeven te checken. De conducteurs checken dus alleen of ze een vrij reizen abonnement hebben. Is dat goed: dan is er niets aan de hand.
In feite is dat inchecken dus onzin.
Zou het ook niet zo zijn bij tram/buscontroleurs? Die zien vast ook dat studenten recht hebben op vrij reizen als ze het controleren.
Omdat ze met het aantal reisbewegingen wilen zien hoeveel wat voor soort reizigers gebruik maken van een bepaald traject, zodat zij daar rekening mee kunnen houden bij de dienstregeling, het opheffen van lijnen, het creëren van nieuwe lijnen en bij het aanbieden van advertentiemogelijkheden aan de doelgroep in de bus.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:50 schreef OldJeller het volgende:
Maar waarom als gewoon te zien is dat jij recht hebt op vrij reizen? Dat maakt dat hele inchecken eigenlijk overbodig. Leuk voor het idee, maar echt een functie heeft het niet.
Nou kijk, zo'n conducteur heeft alle tijd om na te gaan wat er op n kaartje staat. Een buschauffeur niet. Vooral niet doordat er niet op je kaart staat: "Studenten-weekkaart". De snelste manier voor een buschauffeur om te checken is dus door te horen of iedereen een piepje krijgt, kijken of iemand studentenkaart heeft of niet is dan extreem tijdrovend. Een conducteur daarentegen scant alles en ziet dus of iemand studenten-ov heeft of is ingecheckt.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:50 schreef OldJeller het volgende:
Maar waarom als gewoon te zien is dat jij recht hebt op vrij reizen? Dat maakt dat hele inchecken eigenlijk overbodig. Leuk voor het idee, maar echt een functie heeft het niet.
In- en uitchecken is gewoon onzin, blijkt maar weer.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:56 schreef Pool het volgende:
[..]
Omdat ze met het aantal reisbewegingen wilen zien hoeveel wat voor soort reizigers gebruik maken van een bepaald traject, zodat zij daar rekening mee kunnen houden bij de dienstregeling, het opheffen van lijnen, het creëren van nieuwe lijnen en bij het aanbieden van advertentiemogelijkheden aan de doelgroep in de bus.
Ik snap dat ze het graag willen, maar de inbreuk op de privacy vind ik het niet echt waard.
De meeste dingen die je daar noemt kun je ook doen door simpelweg reizigers te tellen. Volgens mij is echter een belangrijk voordeel dat je met de chipkaart kunt zien hoe veel een abonnement gebruikt wordt, waardoor de vervoersbedrijven de prijzen voor abonnementen beter kunnen kiezen. Zonder in- en uitchecken kun je daar alleen maar naar gissen.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:56 schreef Pool het volgende:
[..]
Omdat ze met het aantal reisbewegingen wilen zien hoeveel wat voor soort reizigers gebruik maken van een bepaald traject, zodat zij daar rekening mee kunnen houden bij de dienstregeling, het opheffen van lijnen, het creëren van nieuwe lijnen en bij het aanbieden van advertentiemogelijkheden aan de doelgroep in de bus.
Ik snap dat ze het graag willen, maar de inbreuk op de privacy vind ik het niet echt waard.
Plus dat.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:56 schreef Pool het volgende:
[..]
Omdat ze met het aantal reisbewegingen wilen zien hoeveel wat voor soort reizigers gebruik maken van een bepaald traject, zodat zij daar rekening mee kunnen houden bij de dienstregeling, het opheffen van lijnen, het creëren van nieuwe lijnen en bij het aanbieden van advertentiemogelijkheden aan de doelgroep in de bus.
Ik snap dat ze het graag willen, maar de inbreuk op de privacy vind ik het niet echt waard.
Nogmaals, hoe wil je dat een buschauffeur ziet dat jij student bent?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:58 schreef OldJeller het volgende:
[..]
In- en uitchecken is gewoon onzin, blijkt maar weer.
Het is inderdaad enkel om het reisgedrag te monitoren van de mensen.
Als ze dan "studenten-weekkaart" erop hadden gezet, dan kon ook de buschauffeur het bekijken.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:57 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Nou kijk, zo'n conducteur heeft alle tijd om na te gaan wat er op n kaartje staat. Een buschauffeur niet. Vooral niet doordat er niet op je kaart staat: "Studenten-weekkaart". De snelste manier voor een buschauffeur om te checken is dus door te horen of iedereen een piepje krijgt, kijken of iemand studentenkaart heeft of niet is dan extreem tijdrovend. Een conducteur daarentegen scant alles en ziet dus of iemand studenten-ov heeft of is ingecheckt.
Punt is dat je die kaart ook na je studie mag blijven gebruiken.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 12:00 schreef OldJeller het volgende:
[..]
Als ze dan "studenten-weekkaart" erop hadden gezet, dan kon ook de buschauffeur het bekijken.
Overigens hoor je nu al verhalen van mensen die inchecken bij de bus, en na één halte uitchecken, maar gewoon in de bus blijven zitten en bij hun eigen halte (paar haltes verder) pas uitstappen.
Dan is het hele idee weg dat ie flexibel isquote:Op dinsdag 16 maart 2010 12:00 schreef OldJeller het volgende:
[..]
Als ze dan "studenten-weekkaart" erop hadden gezet, dan kon ook de buschauffeur het bekijken.
Overigens hoor je nu al verhalen van mensen die inchecken bij de bus, en na één halte uitchecken, maar gewoon in de bus blijven zitten en bij hun eigen halte (paar haltes verder) pas uitstappen.
Ze willen de poortjes dan sluiten. Ik ben er ook niet voor verder hoor, vergaande inbreuk op privacy.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:50 schreef OldJeller het volgende:
Maar waarom als gewoon te zien is dat jij recht hebt op vrij reizen? Dat maakt dat hele inchecken eigenlijk overbodig. Leuk voor het idee, maar echt een functie heeft het niet.
quote:Op dinsdag 16 maart 2010 00:10 schreef Yreal het volgende:
[..]
afhankelijk van het erg de boom in het zicht ligt danwel, en afhankelijk van hij de eigendom van de grond is geregeld. Indeen het een stuk grond met erfdienstbaarheid betreft of iets dergelijks ben je mooi de kampsjaak ja![]()
maar als het gewoon een boompje is die vrijstaat in je tuin.. Jurisprudentie beschikbaar van dit soort gevallen?
Sinds wanneer is hij ook boa geworden?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:59 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Nogmaals, hoe wil je dat een buschauffeur ziet dat jij student bent?
Sinds wanneer mag je zonder geldig vervoersbewijs een bus in?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 12:45 schreef fs180 het volgende:
[..]
Sinds wanneer is hij ook boa geworden?
Ik zie dat niet. Je hebt n bankrekening... men kan zien wat je verdient en uitgeeft. Men zou als men wil je hele internetgedrag open en bloot kunnen leggen. Men kan al bijna alles van je achterhalen... en dan is het plotseling een bezwaar als men weet waar je geweest bent. Terwijl je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 12:17 schreef IHVK het volgende:
[..]
Ze willen de poortjes dan sluiten. Ik ben er ook niet voor verder hoor, vergaande inbreuk op privacy.
Van mij mogen ze alles weten, ik heb niets te verbergen.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 13:01 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Ik zie dat niet. Je hebt n bankrekening... men kan zien wat je verdient en uitgeeft. Men zou als men wil je hele internetgedrag open en bloot kunnen leggen. Men kan al bijna alles van je achterhalen... en dan is het plotseling een bezwaar als men weet waar je geweest bent. Terwijl je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen.
Je mag ook zonder legitimatie de straat op, geen probleem.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 12:47 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Sinds wanneer mag je zonder geldig vervoersbewijs een bus in?
Toch moet je bij een conducteur in de tram verplicht inchecken. En in de trein uiteindelijk ook, dat is alleen nog niet helemaal uitgerold. Verder zou het apparaat bij een bus gewoon een piep kunnen geven als je een weekkaart hebt, in plaats van het hele incheck-uitchek systeem.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:57 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Nou kijk, zo'n conducteur heeft alle tijd om na te gaan wat er op n kaartje staat. Een buschauffeur niet. Vooral niet doordat er niet op je kaart staat: "Studenten-weekkaart". De snelste manier voor een buschauffeur om te checken is dus door te horen of iedereen een piepje krijgt, kijken of iemand studentenkaart heeft of niet is dan extreem tijdrovend. Een conducteur daarentegen scant alles en ziet dus of iemand studenten-ov heeft of is ingecheckt.
Eh.. je bent ervan op de hoogte dat die piep er gewoon is en dat niet uitchecken met n gratis rit niet op een boete komt te staan?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 13:45 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Toch moet je bij een conducteur in de tram verplicht inchecken. En in de trein uiteindelijk ook, dat is alleen nog niet helemaal uitgerold. Verder zou het apparaat bij een bus gewoon een piep kunnen geven als je een weekkaart hebt, in plaats van het hele incheck-uitchek systeem.
Ja, of als het apparaatje niet werkt en je niet kunt uitchecken. Je kunt je geld dan wel terugkrijgen door een formulier op te halen, in te vullen en op te sturen met een printje van de transacties, wat je pas een week later online kunt zien. En dat is dan wel weer erg veel moeite voor die anderhalve euro. Makkelijk verdienen, dus.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 08:32 schreef Frostu het volgende:
[..]
In de bus/tram ben je verplicht in te checken hoor, anders zegt de chauffeur er echt wel wat van.
En dat van dat saldo hoeft idd niet zo te zijn, maar gevaar bestaat wel. Is geen enkele controle op, terwijl je bij een strippenkaart nooit meer kwijt kan zijn dan je gestript hebt. Als je een keer dus vergeet uit te checken, ben je volgens mij gewoon al je geld kwijt of niet?
Ja, datzelfde zei ik zelf een paar posts terugquote:Op dinsdag 16 maart 2010 14:11 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Eh.. je bent ervan op de hoogte dat die piep er gewoon is en dat niet uitchecken met n gratis rit niet op een boete komt te staan?
Zo'n niet uit te hoeven checken systeem, zou veel handiger zijn. Aangezien je kaart schijnt te worden geblokkeerd als je een aantal keer vergeet uit te checken.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 14:11 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Eh.. je bent ervan op de hoogte dat die piep er gewoon is en dat niet uitchecken met n gratis rit niet op een boete komt te staan?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |