kwakveense | donderdag 13 augustus 2009 @ 10:21 |
even de OP van vorige topic Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! gekaapt: In navolging van dit geniale topic: Foodgawker - feast your eyes! dat geopend was door minilot, vond ik het een tof idee om een fok-foodgawker topic te openen! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Je kunt er eventueel bijzetten hoe je het maakte - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen of photoshop of wat. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles - Het hóeft geen eigen verzonnen recept te zijn of iets dergelijks! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kan je net zo goed foto's posten! - Het idee is dat mensen op deze manier eerder geïnspireerd zijn om moeite te doen voor hun eigen avondeten! Vaak denkt men 'het is toch zo opgegeten' en vinden ze het dan zonde om moeite te doen. Op deze manier kan je iig nog indruk maken op je mede-fokkers met je geniale voedsel-creaties! Suggesties voor in de OP zijn welkom! | |
kwakveense | donderdag 13 augustus 2009 @ 10:24 |
mijn laatste post, die niet eens relevant was echt, want ik mixte de vrag naar engelse cream met een vraag naar engelse kookboek-ingredienten uit het slanktopic, maar toch...here goes:quote: | |
Stansfield | donderdag 13 augustus 2009 @ 10:27 |
Las dit in een ander topic:quote:Volgens mij wel heel handig om mooie foto's te maken van kleine dingen zoals borden met heerlijk eten | |
Miss_S | donderdag 13 augustus 2009 @ 10:37 |
Hier verder | |
Miss_S | donderdag 13 augustus 2009 @ 12:25 |
Muffinstory by Miss_S Beslag mixen (ja beetje lui) Vormpjes vullen De volgende keer iets voller Mini - banaan/kokosmuffins | |
ColdFeet | donderdag 13 augustus 2009 @ 12:51 |
En, heb je ze al geproefd, Miss_S? | |
Miss_S | donderdag 13 augustus 2009 @ 12:52 |
quote:Ja, ze zijn lekker alleen moest ik wel even wennen aan de banaansmaak | |
_Hestia_ | donderdag 13 augustus 2009 @ 14:55 |
Ziet er lekker uit hoor Miss_S! Ik heb wel een oven, maar maak eigenlijk nooit taartjes, cake of muffins ofzo, alleen ovenschotels enzo. Misschien ook maar eens een keer wat lekkers proberen te maken | |
golfer | donderdag 13 augustus 2009 @ 16:47 |
Ik wacht op de volgende kip met rijst en hamburgerfoto's van spy. | |
The_Hives | donderdag 13 augustus 2009 @ 20:11 |
ik krijg nooit mooie foto's . Meestal overbelicht (met 5 megapixel toestel. Zal wel aan de ondergrond liggen vermoed ik | |
DevilsAndDust | donderdag 13 augustus 2009 @ 21:59 |
Bij wijze van tvp. . | |
FutureFairytale | vrijdag 14 augustus 2009 @ 00:06 |
Jaaaaa dat heb ik vandaag ook gemaakt. Met als variatie dit keer wat betreft de bodem; country koekjes vermengd met pecan krokant (gehakte pecannootjes gebrand in suiker, echt heerlijk). Morgen mn 1e puntje | |
De_Taartjesfee | vrijdag 14 augustus 2009 @ 00:16 |
quote:Ohhhh | |
SuperRembo | vrijdag 14 augustus 2009 @ 10:26 |
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker: Aardappels met knoflook uit de oven Aardbeien-basilicum sorbet | |
FutureFairytale | vrijdag 14 augustus 2009 @ 11:09 |
Wat heb je dat mooi gedaan zeg! | |
Underdoggy | vrijdag 14 augustus 2009 @ 11:22 |
Hoe heb je die aardappeltjes gemaakt? Gewoon ingesneden en knof erbij? | |
misterddude | vrijdag 14 augustus 2009 @ 11:33 |
het ziet er weer heerlijk uit mensen... upload binnenkort ook wa picsSPOILER | |
SuperRembo | vrijdag 14 augustus 2009 @ 12:02 |
quote:Aardappels insnijden om de +/- 3 mm. Dan flinterdunne plakjes knoflook er tussen wurmen. Dan wat boter/olie er op en 45-60 min ind e oven @ 200 ºC. (1, 2). | |
Mini_rulez | vrijdag 14 augustus 2009 @ 12:42 |
Italiaanse broodsalade, en wat ciabatta met mozzarella. Niet zo hoogstaand als sommige andere dingen hier maar het was wel lekker. | |
Trusten | vrijdag 14 augustus 2009 @ 20:24 |
Zelfgemaakte 5-Vruchten en aardbeienjam | |
minilot | vrijdag 14 augustus 2009 @ 21:33 |
Wat leuk! Deel twee! En wat een gave gewaaierde aardappeltjes hierboven! | |
Mirjam | vrijdag 14 augustus 2009 @ 21:35 |
quote:oh, dat klinkt te lekker, wil je n receptje posten? en waar koop je pecan krokant? | |
#ANONIEM | zondag 16 augustus 2009 @ 23:36 |
Ik weet nu al dat ik volgend weekend ga zitten pielen om zulke mooie aardappeltjes te krijgen . | |
RobinOok | maandag 17 augustus 2009 @ 08:28 |
Tip voor bij de aardappeltjes: leg aan weerszijde van de aardappel 2 latjes (van 2 a 3 mm dus). Dan kun je nooit per ongeluk te ver snijden en zijn alle snedes perfect hetzelfde. | |
Chielus | maandag 17 augustus 2009 @ 12:07 |
quote:Goeie tip, (foto's zien er ook leuk uit) en als aanvulling daarop, als je in die latjes een uiensnijder prinkt heb je ook nog een de ideale afstand tussen de plakjes. | |
fokkerspy | maandag 17 augustus 2009 @ 18:32 |
quote:Onzin, je kunt de foto's zo mooi maken zoals je zelf wilt. Maakt niet uit welke camera. Gewoon zorgen dat je een beetje standvastige hand hebt en dan de camera +/- 30 cm van je eten houden en flitsen. Elke camera heeft tegenwoordig zo een wieltje bovenop met de standen. Gewoon op "auto" zetten en anders 'scene" waarin je de keuze krijgt welke stand bij welk soort omgeving te nemen. Heb je de foto genomen en wil je het bewerken zonder Photoshop oid dan kun je het ook gewoon online uploaden en bewerken met de vrije online image bewerkings programma's die er op het web zijn. Fluitje van een cent. ontopic: Vandaag heb ik op mijn vrije dag onderstaande bereid na even in de ochtend te zijn gaan shoppen bij de lokale toko's voor de rest vd week. Kreeft met gember en lente uitjes en het totaal plaatje. Gebruik: gemberwortel - lepel rijstwijn - blokje bouillon - 2 bosjes lente-uitjes - peterselie - theelepel suiker - Kikkoman saus - sesamolie totslot peper en zout. | |
RobinOok | maandag 17 augustus 2009 @ 18:36 |
quote:Nooit flitsen. | |
vaagsel | maandag 17 augustus 2009 @ 18:39 |
Hoe duur is zo'n kreeft nou bij de toko ? | |
De_Taartjesfee | maandag 17 augustus 2009 @ 19:30 |
doodgeflitste kreeft X_X Ik zal binnenkort ook weer eens iets gaan brouwen | |
RobinOok | maandag 17 augustus 2009 @ 20:33 |
Vorig jaar waren ze 22 euro de kilo, Vaagsel. Zal dit jaar niet veel anders zijn. Misschien iets goedkoper. | |
golfer | maandag 17 augustus 2009 @ 21:09 |
quote:Vers of ingevroren? | |
The_Hives | maandag 17 augustus 2009 @ 21:14 |
quote:dan is dat waarschijnlijk mn fout | |
RobinOok | maandag 17 augustus 2009 @ 21:56 |
quote:Ja, levend natuurlijk! Ingevroren kosten ze geen drol. | |
SnuggLe | maandag 17 augustus 2009 @ 22:31 |
Is dit geworden: ....en gaat morgen opgegeten worden! | |
Blues | maandag 17 augustus 2009 @ 22:33 |
quote:9 euro bij de aldi rond kerst | |
FutureFairytale | maandag 17 augustus 2009 @ 23:23 |
quote:Sorry, zie je reactie nu pas! Receptje van de bodem? Heel simpel; 3/4 rol countrykoekjes verkruimeld, 1/2 pakje margarine en van pecan krokant (9-12 mm) de kleine stukjes + gruis eruit halen. Als boter gesmolten is de koekjes en krokant in de pan. Waar te koop? Bij bepaalde ijssalons (ijspaleis, l'arcobaleno), vragen of je een zakje kunt kopen De grovere stukjes kun je lekker in al je toetjes gooien | |
DarkElf | maandag 17 augustus 2009 @ 23:26 |
wat een leuke aardappeltjes | |
fokkerspy | dinsdag 18 augustus 2009 @ 20:01 |
Wantansoep als voorafje en als hoofdgerecht rundvlees met kousenband en rijst. Wantansoep: Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg de inmiddels ontdooide gevulde wontons toe en laat ze koken. Voeg zodra de wontons beginnen te drijven 3 deciliter water toe. Laat verder koken en giet dan de wontons af. Doe de kippenbouillon in een pan. Breng het aan de kook en doe vervolgens de gember, kool, wantons, peper en 1 eetlepel rijstwijn bij. Kook de soep totdat alles gaar is. Breng op smaak met gesneden lenteui en wat sesamolie Rundvlees met kousenband: Snijd het vlees in dunne reepjes en pak een braadpan,doe er boter in en een teentje knoflook,en doe het vlees erin en schroei het aan alle kanten dicht. Voeg later toe wat extra ui, knoflook, en desnoods paprika en de tomaat en een bouillontablet en wat extra water. leg de deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuur ongeveer een 1/2 uur stoven. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de kouseband schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaat en snijd hem in partjes. Verhit de boter in een andere pan en fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de kouseband toe, bak nog 2 minuten door. Voeg de partjes tomaat, de bouillontablet en 100 mililiter warm water toe. Doe een deksel op de pan en laat in ca. 10 minuten gaar stoven. Bind het vocht evt. met een klein beetje allesbinder. Maak op smaak met zout en peper. Rijst opscheppen en vervolgens alles opdienen! | |
#ANONIEM | dinsdag 18 augustus 2009 @ 21:41 |
quote:Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt? | |
golfer | dinsdag 18 augustus 2009 @ 21:50 |
quote:Ik zou toch zweren dat ik deze post een paar uur geleden ook al gelezen heb | |
#ANONIEM | dinsdag 18 augustus 2009 @ 22:07 |
quote:Ja, dat was in 't andere Foodgawkers-topic, maar daar had spy z'n post weggehaald en verplaatst naar hier. Dus hier vraag ik het daarom nog een keer . | |
RobinOok | dinsdag 18 augustus 2009 @ 23:31 |
Recept uit de Currybijbel. Eigenlijk lekkerder met aardappelen, maar ik had met mijn duffe kop de rijst al opgezet voor ik daaraan dacht. :-) Lekker met bloemkool, maar dat komt misschien omdat ik van huis uit altijd bloemkool at met kerrie djawa erop. Dus bloemkool en kerrie horen nu eenmaal bij elkaar in mijn hoofd. | |
fokkerspy | donderdag 20 augustus 2009 @ 18:20 |
quote:Kijk eens goed bij de uitleg en dan heb je je antwoord. | |
vaagsel | donderdag 20 augustus 2009 @ 20:21 |
Vanavond Mexicaans gekookt voor de CUL wedstrijd. Ga morgen alles uploaden en uittypen maar hier alvast een foto van de (zelfgemaakte) nachos. | |
_Ophelia_ | donderdag 20 augustus 2009 @ 20:23 |
quote:Dat staat al zeker een half jaar op mijn "dat wil ik maken"-lijstje | |
minilot | vrijdag 21 augustus 2009 @ 15:43 |
Robin, dat ga ik volgende week eens maken! Eén ding: geen tijd voor toko's over andere buiten-dorpse uitstapjes de komende dagen, dus waar kan ik je hot madras currypoeder door vervangen? Vaagsel, zijn de tortillachips ook zelfgemaakt? Verder: Na twee weken quiches en meer Franse keuken (al die roomboter!) even een paar pitamientjes. Frambozen en blauwe bessen geblenderd met kokoswater (uit zo'n groene dus, niet zo'n bruine harige. ) Nu gauw opdrinken! | |
vaagsel | vrijdag 21 augustus 2009 @ 15:47 |
quote:Yep, met knof, oregano en koriander in het tortilladeeg. Deze vervolgens gefrituurd en dan zout, chilipoeder en paprikapoeder erover en met kaas in de oven. | |
minilot | vrijdag 21 augustus 2009 @ 15:52 |
quote:Hup-hup-kom-op-met-dat-recept! Ik heb volgens mijn avondetenlijst al sinds 12 MEI geen Mexicaanse dingen meer gegeten, dus hoog tijd! | |
minilot | vrijdag 21 augustus 2009 @ 19:41 |
Via Foodgawker gepikt recept van zijdezachte melkchocolade-karamelmousse. Eerst suiker in een pannetje laten kleuren, voorzichtig boter en room er doorheen: klassieke karamelsaus eigenlijk. Dan melkchocolade (ik gebruikte Cote d'Or) smelten, vermengen met karamelsaus en dan voorzichtig opgeklopte slagroom erdoor. Minstens vier uur in de koelkast laten opstijven en klaar! En verschrikkelijk lekker! Foto's vanaf mijn balkon: Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald! Smaakte er natuurlijk voor geen meter bij, maar enfin. [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 21-08-2009 19:47:07 ] | |
evo87 | vrijdag 21 augustus 2009 @ 20:49 |
is het niet nog veel lekkerder om door die mousse wat fijngemalen nootjes te gooien? Ziet er trouwens errrug goed uit. | |
golfer | vrijdag 21 augustus 2009 @ 20:50 |
quote: | |
RobinOok | vrijdag 21 augustus 2009 @ 21:48 |
quote:Oh, gewoon de kerrie die je in huis hebt. Kerrie djawa of zo. | |
RobinOok | zaterdag 22 augustus 2009 @ 15:27 |
Mosselen (met ui/knof/gember/tomaatje/groenelombok/kaneel/komijn/wijn/azijn) | |
awromele | zaterdag 22 augustus 2009 @ 21:24 |
...and now for something completely different Een typisch en heel simpel 'Franco-Belgisch' gerechtje; kabeljauw (of een andere witvis) & mosterdsausje & aardappelen in de schil. Zoals je merkt aan de foto ben ik maar een beroerde amateurkok, maar goed, het smaakte wel. Basisrecept via http://www.la-cucina.be/?page=recept&id=271 , met wat toevoegingen (witte wijn, citroensap en bladpeterselie & bieslook). | |
minilot | zondag 23 augustus 2009 @ 12:39 |
quote:Nou, lekker is dat vast wel, maar het idee ervan was toch echt een wolkige, zijdezachte mousse, en daar blief ik dan geen stukjes in. En huuu, mosselen. Die durf ik toch nog steeds niet te eten, al zien ze er prachtig uit. | |
fokkerspy | zondag 23 augustus 2009 @ 12:45 |
quote:is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintje Je moet mij toch eens vertellen hoe haarscherp jij je foto's altijd krijgt want dit riekt echt niet naar een gewone digitale 5.0 camera van.... Of je bent echt zo een goede photoshop bewerker.(dan nog mag je wat tips geven) [ Bericht 4% gewijzigd door fokkerspy op 24-08-2009 15:48:30 ] | |
LieLie | maandag 24 augustus 2009 @ 14:41 |
quote:Staat die daarachter nou op de kop? Klinkt wel heeeel erg lekker.. ga ik ook nog wel proberen denk ik! | |
RobinOok | maandag 24 augustus 2009 @ 18:18 |
quote:Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor. Enige wat ik doe is de pan of het bord in de vensterbank zetten, zodat ik optimaal licht heb. Daarna op macrostand, zonder flits, automatisch. Meer niet. En oja, gewoon een aantal foto's maken, van net verschillende hoek. Achteraf zijn er dan ook vaak maar 1 of 2 "gelukt". Aan deze foto heb ik nog wel wat geshopt. Eerst de blauwe waas eraf gehaald, 3 overbelichte mosselen donkerder gemaakt en dus de rand van de zwarte pan uitgeveegd tot in de hoeken. Meer niet. Maar euh, ik vind het leuk dat je zo onder de indruk van de resultaten bent hoor! | |
Anne | maandag 24 augustus 2009 @ 19:45 |
Koken doe ik niet. Foto's maken ook niet. Maar toch wil ik meelezen en kijken. | |
fokkerspy | maandag 24 augustus 2009 @ 20:53 |
quote:Nah ja...als ik jouw foto zie en dat afzet tegen de mijne soms dan denk ik: " Die heeft de D3 camera " terwijl ik een 5.0 canon gebruik. En ik photoshop altijd mijn foto's achteraf. Zal wel aan mij liggen dan. @Anne : Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet? Nou "hop" foto maken. Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan. | |
Anne | maandag 24 augustus 2009 @ 21:18 |
quote:Ik heb nergens gezegd dat ik niet kan koken. Ik doe het alleen niet . En deze gek heeft een prima camera. En gelukkig zegt inderdaad niet iedereen dat ze graag alleen meelurken, maar ik dus wel. Ontopic maar weer? Voordat het topic wel echt verneukt is? | |
minilot | maandag 24 augustus 2009 @ 21:31 |
Lurk maar lekker hoor, Anne! Welkom in het topic! quote:Haha, nou je het zegt! Mijn lief wilde even kijken hoe stevig de mousse was. | |
minilot | maandag 24 augustus 2009 @ 21:40 |
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn ) en rode ui. Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur. Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton. Vandaag geen foto, want ik at witlofsalade met peer en appel en roomkaasdressing en dat was bij elkaar vooral allemaal heel erg wit, ondanks peterselie, en ik heb alleen witte borden. Daarbij was het buiten al helemaal donker, en dan schiet het sowieso niet op. | |
The_Hives | dinsdag 25 augustus 2009 @ 08:07 |
quote:wie ben jij om dat te zeggen of op te dragen? Zij komt er tenminste voor uit dat ze een TVP post om het topic te volgen. Ja tuurlijk het gaat hier ook om foto's en eventueel recepten, maar sommige foto's die jij post over wat je in een wegrestaurant eet boeit mij ook weinig, maar daar wordt verder toch ook niets van gezegd? Ik vind het flauwekul om foto's te maken alleen om maar wat te posten Maar goed idd ontopic maar weer om niet in een zinloze discussie te verzanden/ | |
_Ophelia_ | dinsdag 25 augustus 2009 @ 08:24 |
quote:Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit. | |
minilot | dinsdag 25 augustus 2009 @ 08:31 |
quote: Te lang in de oven gezeten, maar niet zo mooi bruin geworden. Vandaar. O, en te hoog,want ik had per abuis te veel deeg in een te kleine ovenschaal. | |
minilot | woensdag 26 augustus 2009 @ 12:03 |
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op. | |
Anne | woensdag 26 augustus 2009 @ 13:47 |
Speciaal voor fokkerspy: Aangezien ik fan ben van rode ui en avocado heb ik stiekem RobinOok's idee gejat. Alleen heb ik er een honing-mosterd (ook al fan van) dressing van gemaakt. | |
Mini_rulez | woensdag 26 augustus 2009 @ 13:52 |
Dat ziet er goed uit Anne! Avocado. | |
RobinOok | woensdag 26 augustus 2009 @ 18:42 |
Dank je voor de credits, Anne maar van pikken lijkt me toch geen sprake, hooguit van inspireren. Mosterd en avocado, bijzondere combinatie. Was het lekker? | |
golfer | woensdag 26 augustus 2009 @ 19:10 |
Vanavond dit gemaakt: Wat eten en drinken we vandaag? #142 Met als eindresultaat: | |
_Ophelia_ | woensdag 26 augustus 2009 @ 19:14 |
quote:Wat een geduld Mooie kleur trouwens, volgende keer ga ik ook voor de kurkuma. | |
Blues | woensdag 26 augustus 2009 @ 20:08 |
quote:Lekker! Wat een werk, maar het resultaat is er naar | |
Anne | woensdag 26 augustus 2009 @ 21:53 |
quote:Heerlijk. | |
minilot | zondag 30 augustus 2009 @ 13:15 |
Basilicum-babietjes: eten in wording | |
Chicolate | zaterdag 5 september 2009 @ 17:32 |
quote:Werkt wel fijn ja, vooral omdat je er lampen bij krijgt (waardoor je niet meer hoeft te flitsen, want dan heb je genoeg licht), heb hem zelf ook (maar gebruik hem voor wel meer dingen). Scherpe foto's maken kan trouwens ook prima met een 5.0 canon (of hoe je het ook wil noemen). Wat niet betekent dat RobinOok geen prachtige foto's maakt, want die vind ik nog steeds altijd erg mooi en smakelijk eruit zien . OT: heb al een hele tijd niet meer zelf gekookt, maar over 2 weken weer een weekend alleen thuis, dan komt er vast wel iets . | |
minilot | zaterdag 5 september 2009 @ 19:43 |
Een pietsje verbrand, maar niettemin hartstikke lekker: Quiche met ricotta, geitenkaas, lente-ui, fuet-worst en een volkoren korst. Dit recept een beetje aangepast: Herbed Ricotta Tart van David Lebovitz Als basis een volkoren korstdeeg met olijfolie: Easy Olive Oil Tart Crust van Chocolate & Zucchini [ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 05-09-2009 19:53:16 ] | |
missy_c | zaterdag 5 september 2009 @ 21:41 |
TVP's zonder foto's mogen geloof ik niet hier.. dus maar wat foto's Beef Wellington.. Oven niet helemaal goed ingesteld, verbrand aan de bovenkant. Recept van Gordon Ramsay. Maar het vlees was lekkurrrrrrrr.. Medium rare zoals gewenst Eentje uit oude doos: zwarte sesamijs.. | |
Mirjam | zaterdag 5 september 2009 @ 21:42 |
quote:oh, dat ziet er echt lekker uit | |
TechXP | zondag 6 september 2009 @ 20:01 |
Vandaag een vegan potluck gehad. Ik had het volgende gemaakt: Flensjes met 'vegan mascarpone' en framboos/bramen. Gebaseerd op recept uit De Dunne Vegetarier. Alleen vegan gemaakt Lemony Roasted Potatoes (veganomicon) Gemarineerde bieten met gebakken gerookte tofu | |
_Ophelia_ | zondag 6 september 2009 @ 20:28 |
Ik vind bieten altijd zo mooi van kleur, waar zijn ze in gemarineerd? | |
TechXP | zondag 6 september 2009 @ 20:35 |
Ik had dit recept ongeveer gevolgd voor de bieten. : http://www.ah.nl/recepten/recept?id=7708&rq=biet&proteinSource=vegetarisch Alleen ipv sherry een gewone rode wijn. En verder gewone olijfolie gebruikt. De kleur is overigens niet heel anders dan de originele kleur van de bieten (waren wel biologische bieten). Misschien iets donkerder door de marinade. [ Bericht 1% gewijzigd door TechXP op 06-09-2009 20:41:22 ] | |
RobinOok | zondag 6 september 2009 @ 21:12 |
Zaterdag op de markt 3 duifjes op de kop getikt. Euh, niet letterlijk, ze waren al wel dood. Heb de borstjes gerookt en gebakken. Aan de rest zat zo weinig vlees dat ik er maar soep van heb getrokken. Ik had nog nooit duif klaargemaakt, het was ook maar gewoon een experimentje, maar het had wel wat. Volgende keer een leuke saus bij verzinnen. | |
minilot | woensdag 9 september 2009 @ 10:08 |
TechXP, waar koop je vegan mascarpone? Wil ik wel eens proeven, al vind ik tot nu toe vrijwel alle vegan zuivelvervangers die ik geproefd heb vrij ranzig. Missy_c, wat ziet dat sesamijs er gaaf uit! Heb je een recept? En Robin: duif! Dat heb ik nog nooit gegeten. Moet ik toch eens doen, als ik je foto zo zie. Mooi vlees! Enfin, na twee hele lange werkdagen mét overwerkavonden, en daardoor bijna niets gegeten, had ik trek in een hartig ontbijt! Een daarom eet ik nu: Currysoep van roze linzen, met bosuitjes en een schep zure room. | |
TechXP | woensdag 9 september 2009 @ 10:22 |
quote:Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htm Ik heb geen idee hoe mascarpone hoort te smaken. Het is denk meer de structuur/bite die hier vervangen wordt in gerecht. Vegan kaas zijn er wel een hoop... maar of ze echt naar kaas smaken.. sommige mensen zijn positief over bepaalde merken vegan kaas. Zelf luste ik gewone kaas nooit, dus heb ook geen behoefte aan kopen van vegan kaas. Het probleem met vegan kaas is dat er geen verslavende stof in zit zoals bij gewoon kaas. Dat maakt het ook denk dat mensen het minder trekt. Vind je de soja yoghurts en drinks niet lekker? Je hebt ook diverse melken (amandelmelk is vind ik wel lekker). Zelf praat ik niet zo erg over vervangers. Ik hoef niet perse de smaak te vervangen. | |
minilot | woensdag 9 september 2009 @ 10:32 |
quote:Nou, toevallig zijn de ongebrande, ongezouten cashewnoten in de aanbieding bij de plaatselijke notenboer, dus wellicht waag ik er eens een experimentje aan. Wat sojayoghurt en -drankjes betreft: ik kan me daarbij niet zo over het sojasmaakje heenzetten. Ik vind sojapeultjes (edamame) en sojasaus hartstikke lekker, maar in vleesvervangers en sojamelk ga ik er bijkans van over mijn nek. Die eet en drink ik dus gewoon niet meer. Tot nu toe vind ik alleen rijstmelk lekker, als alternatief voor koeienzuivel. | |
TechXP | woensdag 9 september 2009 @ 11:11 |
Heb je havermelk, amandelmelk of quinoamelk al eens geprobeerd? Rijstemelk is ook zeker lekker Overigens heb je veel merken sojamelk. Ken mensen die idd bij de ene de sojamelk niet lekker vinden door overheersende sojasmaak, maar bij ander merk dat weer niet hebben. Je hebt trouwens tegenwoordig ook sojaslagroom en zelfs rijstemelkslagroom. | |
MariaEtcetera | woensdag 9 september 2009 @ 12:01 |
Yay deel 2! Die currysoep Receptje? Die taart ziet er ook erg lekker uit, ga het even voorleggen bij het Comité van Vriendjes Ikzelf heb nog een paar foto's opgeduikeld. Tomatensoep met avocado erdoor uit Het Mediterrane Dieet Kookboek En een goed gevulde salade nicoise van ehhh ijsbergsla, sperzies, tomaat, ui, ei, tonijn uiteraard... Ik moet wel leren betere foto's te maken, want op de foto ziet het er allemaal niet zo lekker uit | |
DarkElf | woensdag 9 september 2009 @ 12:07 |
tis al een oudere foto maar dit is mijn lievelingsmanier van tomaatjes eten En ik moest toch een keer een foto plaatsen. (Alleen is mijn camera kapoet nu dus hier zal t even bij blijven vrees ik) Oven voorverwarmen op 260 graden, tomaatjes halveren, snijkant naar boven in bakblik/ovenschaal, pietsje suiker erover/ pietsje zout en peper/ wat gedroogde tijm (of verse.. of oregano gedroogde of verse.. wat je wilt) en olijfolie... Als de oven heet is schaal erin, deur dicht en oven uit zetten. Deur dichtlaten voor zeker 8 uur (dus je kan dit perfect ś avonds laat maken en de hele nacht laten staan dus in een afkoelende oven.) En de dag erna heb je heerlijke tomaatjes | |
Sarabi | vrijdag 11 september 2009 @ 16:22 |
Sushi die ik gisteren heb gemaakt en vandaag nog als ontbijt had: En mijn lunch voor vandaag Champignons met Philadelphia bieslook : | |
Julie. | vrijdag 11 september 2009 @ 19:32 |
quote:Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden? Ik heb het nog niet met kurkuma geprobeerd nl. , ben er benieuwd naar. | |
minilot | zaterdag 12 september 2009 @ 17:13 |
quote:Poeh, dat weet ik niet meer, ik hou zo'n beetje elke keer een ander recept aan. Er zit in elk geval limoensap, knoflook, komijn en kukurma in, maar de hoeveelheden heb ik - vrees ik - niet zo bijgehouden. En ik ontvel de kikkererwten! Tip: http://foodgawker.com/?s=hummus Alle hummus-gerelateerde recepten die ik hiervan geprobeerd heb (en ik heb er veel geprobeerd!) waren zonder uitzondering heel lekker! Misschien toeval, misschien vind ik gepureerde kikkerwten sowieso wel zo lekker dat het moeilijk mis kan gaan. | |
TechXP | zondag 13 september 2009 @ 23:04 |
Gevulde geroosterde paprika met een couscous-groente vulling (bloemkool, wortel, knoflook, zongedroogde tomaten, rucolasla, waterkers, kruiden, zout) | |
minilot | woensdag 16 september 2009 @ 10:27 |
Tijd voor ontbijt, maar geen brood in huis, en geen zin om boodschappen te doen.. Nog wél twee handperen achterin de koelkast gevonden.. + = Crumble! | |
DancingPhoebe | vrijdag 25 september 2009 @ 14:59 |
quote:Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin! Paar praktische vraagjes. Ik neem aan dat je slechts een enkel laagjes tomaatjes kan doen? Of kun je gewoon stapelen? En bij 1 laag, kan ik dan 2 roosters in de oven zetten, of gaat dat ook niet werken? En als laatse vraag, weet niet of je het al hebt geprobeerd of dat je ze altijd gelijk opnomnomnomnomnomt, maar kun je ze bewaren? Bijvoorbeeld in een pot vol olie, met wat kruiderij en daar de gedroogde tomaatjes in? Zodat ze dus echt wel goed in de olie zijn (mgighig) zeg maar? P heeft tomaatoverschot * | |
DancingPhoebe | zaterdag 26 september 2009 @ 11:48 |
Hmmm, tot dusver mislukt. Na een uur of 2 legde ik toevallig mijn hand op de buitenkant van de oven en daar merkte ik al dat het niet echt meer warm was. Vanmorgen was er dan ook weinig gebeurd met de tomaatjes. Ik heb ze nu op hoop van zegen weer in de oven gezet op een wat lagere temperatuur, maar wel met de oven aan. | |
misterddude | woensdag 30 september 2009 @ 20:05 |
paddenstoelen risotto het was de eerste keer dat ik risotto maakte maar toch was hij zeer geslaagd een 2e variant met wat extra groentjes ciabatta met een goede olijfolie en zout. | |
RobinOok | woensdag 30 september 2009 @ 20:48 |
Grappig, ik ga morgen ook paddestoelenrisotto maken, maar dan een oosterse variant. Vind je eerste bordje er het smakelijkst uitzien, daar loopt ie nog lekker. Tweede bordje zal ook vast lekker geweest zijn. | |
DarkElf | woensdag 30 september 2009 @ 20:51 |
quote:bewaren kan, gewoon in een pot met olie zetten... zal dezelfde houdbaarheid hebben als pesto denk ik. en in lagen? geen idee, ik gebruik altijd bakblikken die ik vul en daar kunnen een hóóp halve cherrytomaatjes in | |
minilot | woensdag 7 oktober 2009 @ 11:27 |
quote:Jaaa, risotto moet uilopen. Niets zo erg als ergens risotto bestellen en het dan in een torentje op je bord te krijgen. Kledderig moet het zijn! Gougères van gruyèrekaas, warm uit de oven. Ik eet ze nu op. Ze zijn een beetje slordig - als ik meer geduld had gehad dan had ik er met een natte vinger gladde bolletjes van gemaakt voordat ze de oven in gingen, maar ik had zó'n trek! | |
Gert | woensdag 7 oktober 2009 @ 13:51 |
Leuk topic zeg. | |
DesertRose | woensdag 7 oktober 2009 @ 20:51 |
wat een verslavende site zeg foodgawkers.com | |
AKnynke | woensdag 7 oktober 2009 @ 21:06 |
broodje groenteburger met kaas en sla en brocolli soup met blauwe kaas. En een radler | |
RobinOok | zondag 11 oktober 2009 @ 22:27 |
Duivenborst, take two. Drie duifjes gescoord op de markt voor 7 euro. Lief uitbeenmesje gescoord in te dure kookwinkel voor 49 euro. Duifjes verminkt. Zes borstjes (=335 gram) nachtlang gemarineerd in olie, teentje knoflook, takje rozemarijn, scheutje shaoxin rijstwijn (de cognac was op) en wat peper. De karkassen inclusief scharminkelige pootjes even aangebraden, dan uitje, bleekselderij, leftover prei, knoflook, een gedroogde chilipeper, zout, een eetlepel 4-seizoenen peperkorrels, shaoxin rijstwijn, steranijsje en water erbij. Drie kwartier in de snelkookpan. Zeven, invriezen en langzaam laten ontdooien in zeef met zakdoek. Saus gemaakt van ingekookte rode wijn, beetje bouillon erbij, monteren met boter. En oja, een scheppie appelstroop, want hij was echt te zuur. Borstjes 9 minuten in rookoventje gerookt op hickory, daarna 1.5 minuut per kant bakken in olie met boter. Laten rusten en hoppa, serveren met aardappelknolselderijpuree en gekookte spruitjes. | |
Blues | maandag 12 oktober 2009 @ 00:20 |
Noem dat maar hoppa | |
Chielus | maandag 12 oktober 2009 @ 11:07 |
Oké nu heb ik honger.... (chielus gaat een rookoven op z'n sinterklaasverlanglijst zetten) | |
FANN | vrijdag 16 oktober 2009 @ 01:49 |
tvp maar tevens een vraagje.. weet iemand een adresje in amsterdam waar je amandelmelk kan kopen? | |
Trusten | vrijdag 16 oktober 2009 @ 11:05 |
quote:Weet ik niet....maar je kan het ook vrij makkelijk zelf maken en dan zet je hier een foto neer? | |
evo87 | maandag 19 oktober 2009 @ 22:03 |
bakken + n00b skills = the following | |
FutureFairytale | maandag 19 oktober 2009 @ 22:41 |
taaaaaaaaaaaaart welke is de lekkerste? | |
minilot | maandag 19 oktober 2009 @ 23:30 |
Vast wel skills, want taarten zijn nog helemaal niet zo gemakkelijk! Ik ben a) op toetjes- koekjes- en taartenrantsoen en b) ongesteld, dus ik val zo'n beetje van mijn stoel van die chocoladepunt! Ik at vanavond: Flammenküche! Simpel, maar vreselijk lekker! | |
Stansfield | woensdag 21 oktober 2009 @ 22:12 |
Tijdje geleden lekker voorgerecht gemaakt en een lekker toetje: Voorgerecht: Meloen met parmaham, gemengde sla en baslamicoazijn wat ingedikt is met bruine suiker. Toetje: Wafeltjes met licht gecarameliseerde aarbeien en monchou met een vanillestokje erin. De foto's zijn nog niet van topkwaliteit maar daar wordt aan gewerkt. Net als de opmaak | |
FutureFairytale | woensdag 21 oktober 2009 @ 22:24 |
quote:wat was het hoofdgerecht dan? niet lekker?? brood? | |
Stansfield | woensdag 21 oktober 2009 @ 23:18 |
Dat was niet bijzonder genoeg om er een foto van te maken. Het is ook alweer van een tijdje geleden. | |
Twizu | donderdag 22 oktober 2009 @ 22:11 |
Dit topic moet verboden worden zeg.. | |
n0a | vrijdag 23 oktober 2009 @ 10:28 |
Brie in bladerdeeg hapjes. | |
Tinkerbel_ACC_ | maandag 26 oktober 2009 @ 10:57 |
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is: 1 head cauliflower = 1 bloemkool 2 large eggs 1/2 c cheddar cheese, grated = 1/2 cup cheddar cheese, ofwel 125 gram 1/2 c panko = 1/2 cup paneermeel, ofwel 125 gram 1/2 t cayenne pepper (more of less to taste) = 1/2 theelepel cayenne peper salt olive oil Alvast bedankt! | |
#ANONIEM | maandag 26 oktober 2009 @ 11:28 |
quote:Het gewicht van 1/2 cup hangt af van wat je in die cups stopt, het is een volume-maat en niet een gewichts-maat. Bijvoorbeeld: quote:Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediënten kunt kiezen om om te rekenen. Via deze website kom je op: 0.5 cup cheddar, shredded = 56.5 grams 0.5 cup breadcrumbs, dry = 54 grams [ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 26-10-2009 11:30:46 ] | |
Tinkerbel_ACC_ | maandag 26 oktober 2009 @ 12:19 |
Ontzettend bedankt! Ik laat nog weten of het allemaal gelukt is | |
Windigo | maandag 26 oktober 2009 @ 17:07 |
quote:Handig zeg die website, ik sla m meteen even op. | |
Iets-Anders | maandag 26 oktober 2009 @ 19:38 |
quote:Ik zou alleen de kaassoort veranderen. MIsschien meer kaasvariatie. Parmazaanse kaas en een klein beetje Gorgonzola. Ik ga het snel eens proberen. | |
RobinOok | zaterdag 14 november 2009 @ 17:55 |
Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado. Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen. | |
Twizu | zaterdag 14 november 2009 @ 17:58 |
quote:Ziet er echt ziekelijk lekker uit! | |
TechXP | zaterdag 14 november 2009 @ 21:13 |
Een paar foto's van afgelopen tijd: Bieten-tofu burger Een mini korstloze quiche Allemaal weer lekker 100% plantaardig | |
motorbloempje | zaterdag 14 november 2009 @ 21:50 |
quote:dank! Nu ga ik dus volgende week garnalen halen vroeger hadden we ze altijd vers. M'n opa ving ze zelf op z'n boot, en ze werden nog aan boord gekookt in zeewater Hele avonden heb ik zitten pellen... ben benieuwd of ik het niet verleerd ben | |
Gert | dinsdag 17 november 2009 @ 18:05 |
quote:Vét (en) lekker ziet dat eruit. | |
minilot | zaterdag 21 november 2009 @ 22:30 |
Geen maaltijd, maar wél blij met boodschappen van vandaag. Bloem van type 00 voor pizza's en broden, veel peterselie voor twintig cent, buffelmozzarella, pancetta, cherimoyas (lekker!) en mandarijnen met het blad er nog aan. Morgen pizzafoto's! | |
minilot | zaterdag 21 november 2009 @ 22:32 |
quote:Heb je daar misschien een recept van? Ik hou ontzettend van bietjes, maar ik gruwel nog steeds van tofu. Misschien helpt dit. | |
Hik | zondag 22 november 2009 @ 18:54 |
Na de hopeloze mislukking van het laatste kookwedstijd-topic dan maar eens wat foto's hier plaatsen! Hieronder Marokkaanse visballetjes Voor het recept: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Mezze! | |
minilot | vrijdag 27 november 2009 @ 21:16 |
Die visballetjes ga ik zeker maken! Hier vanavond: minipizzaatjes met pompoenpuree, rode ui, gehakt en feta. Bodem van naanbrooddeeg. (Lastig foto's maken nu het 's avonds zo pikdonker is) | |
minilot | vrijdag 27 november 2009 @ 23:32 |
En, net opgegeten: Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine!) dat voor één derde bestaat uit tot toffee ingekookte gecondenseerde melk. Verder geklopte slagroom, vanille en eidooiers. En elk half uur doorroeren tegen de ijskristallen! Er zitten ook zoute, geroosterde pecannoten door het ijs. Heel erg lekker! Jammer genoeg al een beetje aan het smelten op het moment van foto maken, maar enfin. | |
FutureFairytale | zaterdag 28 november 2009 @ 12:47 |
quote:ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger) | |
Mirjam | zaterdag 28 november 2009 @ 12:54 |
quote:als je een man was, dan was ik nú met je getrouwd. | |
minilot | zaterdag 28 november 2009 @ 13:09 |
quote:Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers. En verwar je feta niet per abuis met ricotta, of met van die blokjes 'witte kaas' uit de supermarkt? Ik ken weinig kazen die ziltiger zijn dan Griekse feta.. Al met al een heel wat pittiger pizza dan een gemiddelde pizza met tomaat, mozzarella en basilicum. quote:Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes. [ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 28-11-2009 13:17:58 ] | |
FutureFairytale | zaterdag 28 november 2009 @ 13:32 |
quote:ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak). | |
minilot | zaterdag 28 november 2009 @ 13:34 |
quote:Gelukkig maar! En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken! | |
FutureFairytale | zaterdag 28 november 2009 @ 13:44 |
quote:pannenkoeken? | |
minilot | zaterdag 28 november 2009 @ 13:47 |
quote:Kun je anders ook prima foto's van maken, kijk maar: http://foodgawker.com/?s=pancakes | |
LieLie | woensdag 6 januari 2010 @ 20:24 |
Waar blijven al die foto's van heerlijk uitziende gerechten? Hoop binnenkort ook weer eens tijd te hebben om uitgebreid te koken | |
Mirjam | woensdag 6 januari 2010 @ 20:55 |
quote:oeh, deze had ik gemist | |
RobinOok | woensdag 6 januari 2010 @ 22:55 |
Mislukte schuimkoekjes van van de week. Nou ja, niet echt mislukt, want ze waren evengoed lekker en ook best grappig om te zien. Maar het hadden dus rozetjes moeten worden. Alleen was het mengsel te zacht geworden en werden en blubjes op de bakplaat. Die dus later weer openbarstten. Grappig wel, schuimkoekjes vermomd als bitterkoekje. | |
Stansfield | donderdag 7 januari 2010 @ 09:49 |
Merinques zijn altijd erg lekker. | |
ajampaniki | zondag 10 januari 2010 @ 18:25 |
quote:Heb je toevallig het recept voor de chocoladetaart. Ziet er namelijk heerlijk uit. Misschien is het voor iedereen wel een leuk idee om waar mogelijk de recepten bij te zetten. Anders kan ik alleen maar lopen kwijlen en het niet zelf maken. | |
evo87 | zondag 10 januari 2010 @ 19:17 |
Oven op 175 graden voorverwarmen! (goeie temp is belangrijk anders lukt ie niet zo goed) 200 gram pure chocolade (in stukjes) ( > 55% cacao, wat je zelf het lekkerst vindt) 60 ml koffie 100 gram boter (in blokjes) koffie en chocolade smelten in pannetje (au-bain-marie) van vuur halen en de boter erin smelten. 190 gram suiker 6 eigelen eigelen kort loskloppen, langzaam suiker toevoegen en kloppen tot het redelijk dik is en er sliertjes op blijven liggen als je de garde eruit haalt. (de ribbon stage) 6 eiwitten snufje zout 30 gram suiker eiwitten met zout tot zachte pieken slaan, suiker toevoegen en doorslaan tot harde pieken. 100 gram cakemeel eigeel mengsel bij chocolade prutje doen. Hierbij cakebloem en eiwitten in delen toevoegen en erdoor vouwen. In ingevette springvorm (alleen de bodem invetten (+bloem), niet de zijkanten!) doen en iets van 50 min bakken in je oven. Als ie klaar is goed laten afkoelen, doormidden hakken en een vulling erin doen (of niet). Ik had hem gevuld met abrikozenjam en amandel-pralin. En vervolgens als je dat wilt nog een icing erover. Ik had een simpele ganache gedaan en daarover wat cacao gestrooid. Originele recept komt uit mastering the art of french cooking van Julia Child. Enne nog ff wat toevoegen (al in een ander topic gepost maja): | |
RobinOok | maandag 11 januari 2010 @ 16:01 |
Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen. Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon. (eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur) Lekkere & licht. [ Bericht 21% gewijzigd door RobinOok op 11-01-2010 16:19:32 ] | |
LieLie | maandag 11 januari 2010 @ 16:02 |
Ziet er heerlijk uit RobinOok! | |
DarkElf | maandag 11 januari 2010 @ 16:03 |
ziet er heerlijk uit | |
RobinOok | maandag 11 januari 2010 @ 16:20 |
Dank je! | |
DarkElf | maandag 11 januari 2010 @ 16:21 |
eendenstukjes uit de vriezer van de toko, wat een idee! ik ga binnenkort eens kijken | |
RobinOok | vrijdag 15 januari 2010 @ 21:08 |
Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews. Erg lekker, al zeg ik het zelf. (uitgebreidere beschrijving van 't recept hier) [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 15-01-2010 21:29:54 ] | |
Twizu | vrijdag 15 januari 2010 @ 21:13 |
quote: Wil jij met mij trouwen? | |
RobinOok | vrijdag 15 januari 2010 @ 21:30 |
Dat vind mijn lief denk ik niet goed. | |
ajampaniki | zondag 17 januari 2010 @ 10:46 |
quote:Mijn dank is groot. Ga hem zeker een keer uitproberen. | |
Blues | zondag 17 januari 2010 @ 13:15 |
quote:Mmmmmmmm | |
_Hestia_ | zondag 17 januari 2010 @ 15:32 |
quote:Dat ziet er erg goed uit! | |
vaagsel | maandag 18 januari 2010 @ 20:02 |
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger. | |
Blues | dinsdag 19 januari 2010 @ 23:21 |
Recept Foto bij het recept lijkt best op de mijne | |
RobinOok | dinsdag 19 januari 2010 @ 23:47 |
quote:Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld? Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook. | |
vaagsel | woensdag 20 januari 2010 @ 13:49 |
quote:Nee, is dat de gouden tip? Heb een aantal recepten op internet bekeken en er toen maar 1 gevolgd die mij het beste leek, maar nergens werd deze tip gegeven, maar ik ga het de volgende keer zeker proberen. | |
RobinOok | woensdag 20 januari 2010 @ 14:09 |
Dat is wat de chinezen doen en die zijn meester in krokant vel. :-) Onderdompelen in pan kokend water of overgieten met kokend water. En daarna, heel belangrijk, goed drogen. Maar wat die ook vaak nog doen is gewoon frituren. | |
prinseszondererwt | donderdag 21 januari 2010 @ 09:46 |
Deze waren echt heel erg lekker, al zeg ik het zelf. | |
Lotje-Plusone | woensdag 27 januari 2010 @ 16:55 |
quote:Robin ik ben fan van je!! Ik altijd meteen zin om te koken als ik jouw foto's voorbij zie komen! | |
Smallish | woensdag 27 januari 2010 @ 18:05 |
Beter laat dan nooiTVP....... Wat een mooie en lekkere dingen zie ik hier voorbij gaan. En die site is echt super! | |
RobinOok | donderdag 28 januari 2010 @ 11:42 |
Dank je, Lotje. Kijken of dit ook inspireert. Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker! Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop. | |
Windigo | donderdag 28 januari 2010 @ 14:49 |
quote:Mayo er op? Serieus? Is dat ècht lekker?? | |
RobinOok | donderdag 28 januari 2010 @ 15:15 |
Ja, echt. Ik heb het niet zelf verzonnen hoor. Is traditioneel Japans gerecht. Kijk op wiki: Okonomiyaki | |
Grooviee17 | donderdag 28 januari 2010 @ 22:38 |
quote:Het is echt een fantastisch gerecht. Je neemt dingen die je lekker vindt, braad die in een pan, doe er deeg overheen, keer dat een keer om en daarna smullen maar ! | |
_Arual_ | vrijdag 29 januari 2010 @ 09:40 |
quote:Ik heb het in Japan verschillende keren gegeten, steeds mét mayo, en ik ik vond het echt ontzettend lekker (en machtig)! | |
Isegrim | vrijdag 29 januari 2010 @ 13:49 |
quote:Dat ziet er echt uit. | |
prinseszondererwt | zondag 31 januari 2010 @ 12:57 |
Best een hit op de verjaardag van mijn lief: spanakopita! | |
Esje-lief | dinsdag 2 februari 2010 @ 14:37 |
http://www.atablefortwo.c(...)-sultanas-filo-cups/ mijn versie Filodeeg crumble custard gezoeten frambozen en nog een beetje crumble geserveerd met een beetje slagroom Heerlijk!! | |
julesenmax | dinsdag 2 februari 2010 @ 19:41 |
kun je de naam van de chocolade taart van Julia Child geven?? | |
#ANONIEM | donderdag 4 februari 2010 @ 11:40 |
Ik heb gisteren deze cappuccinotaart gebakken, hij is heerlijk ! | |
motorbloempje | donderdag 4 februari 2010 @ 11:41 |
nom! ziet er prachtig uit! | |
RobinOok | vrijdag 5 februari 2010 @ 22:42 |
Zo, na de Japanse, gevulde pannenkoek Okonomiyaki nu eens de Koreaanse Kimchi pannenkoek geprobeerd en jeetje, die is misschien nog wel lekkerder! Op zich vind ik kimchi erg lekker, maar het kwam er gewoon nooit van dat te eten. Het is ook eigenlijk een "bijgerecht" en dat ben ik niet gewend te eten, maar gooi het in een pannenkoek, samen met aardappelpuree, verkruimelde tofu, wat bloem en een ei en jeetje mina, dat is echt lekker! Voor het volledige recept, klik hier | |
vaagsel | vrijdag 5 februari 2010 @ 23:47 |
Heb trouwens vorige week voor het eerst een delicious gekocht en ik zag gelijk jouw site staan. Leuk dat jullie zo genoemd werden. | |
RobinOok | zaterdag 6 februari 2010 @ 00:10 |
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-) Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch? | |
vaagsel | zaterdag 6 februari 2010 @ 13:59 |
quote:Zeker een leuk artikel. Alleen een beetje te kort, en jammer dat er geen recepten werden gegeven bij de besproken producten. Hopelijk weten ze jullie te vinden als ze eens een Chinees thema-nummer gaan doen . | |
LieLie | zaterdag 6 februari 2010 @ 14:54 |
quote:Heb de Delicious. er ook even bijgepakt Inderdaad wel leuk! En heb de website ook ontdekt, die kende ik nog niet! En meteen gezien dat we hier in Drenthe welgeteld 1 toko hebben | |
Erasmo | zaterdag 6 februari 2010 @ 14:56 |
Aan het inmaken geweest: 10 minuutjes werk; - Snij de komkommer - Doe hem in een afsluitbaar bakje en bestrooi hem rijkelijk met suiker en zout - Paar minuten laten staan en af en toe door elkaar schudden(wel voorzichtig!) - Komkommer afspoelen en drogen tussen bv. 2 theedoeken - Half azijn half water even laten koken - Komkommer in de potjes, eventueel kruiden erbij(mosterdzaad in dit geval) - Vullen met azijn/water mengsel tot boven de komkommer - Half jaartje laten staan - Klaar! Recept komt van Piet | |
LieLie | zaterdag 6 februari 2010 @ 14:57 |
Dat ziet er cool uit | |
Erasmo | zaterdag 6 februari 2010 @ 15:01 |
quote:Dank je, het is makkelijk te doen met die komkommer die maar niet op komt, heb er even een receptje bij getikt | |
Lotje-Plusone | zondag 7 februari 2010 @ 12:04 |
quote:Welke aardappels kan ik hier het beste voor gebruiken? En welke groenten/vleesjes zijn lekker om erbij te maken. Ik wil dat vanavond 2 hongerige mannen voorschotelen. | |
DancingPhoebe | zondag 7 februari 2010 @ 12:06 |
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?! | |
Erasmo | zondag 7 februari 2010 @ 12:39 |
quote:Om wat voorbeelden te geven, als snelle snack, bij een stamppot, bij de nasi/bami. Mocht je het willen proberen, het is ook gewoon te koop hoor | |
DancingPhoebe | zondag 7 februari 2010 @ 12:43 |
Neee, de lol zou voor mij meer zitten in het maken dan het opeten! | |
DarkElf | vrijdag 12 februari 2010 @ 15:27 |
Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet. gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden) [ Bericht 43% gewijzigd door DarkElf op 12-02-2010 15:44:46 ] | |
prinseszondererwt | vrijdag 12 februari 2010 @ 20:33 |
Ziet er goed uit DarkElf! Ik bakte vanmiddag wortelmuffins. | |
p_iglet | vrijdag 12 februari 2010 @ 21:17 |
quote:heb je ook een recept met wat hoeveelheden? (evt per PM) ik leef op dit soort fruit/muesli repen namelijk en deze klinkt heerlijk. | |
DarkElf | zondag 14 februari 2010 @ 12:37 |
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella. | |
prinseszondererwt | zondag 14 februari 2010 @ 12:45 |
Ziet er wederom echt heel lekker uit. | |
Nieners | zondag 14 februari 2010 @ 17:48 |
Wrap met kip: Kokos-koekjes. | |
RobinOok | dinsdag 16 februari 2010 @ 12:26 |
Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook. (recept) | |
Erasmo | donderdag 18 februari 2010 @ 22:08 |
Aardperen, heerlijke groente Vandaag even wezen roerbakken; kippedij, rijst, winterwortel, prei, ui en taugé: Foto is mwah want het was al donker buiten | |
_Ophelia_ | zondag 21 februari 2010 @ 11:34 |
quote:Ik zit te twijfelen of ik deze vandaag ga bakken, ik vind het er alleen nogal veel. Denk je dat ze goed in te vriezen zijn? | |
minilot | zondag 21 februari 2010 @ 20:08 |
Avondeten van vandaag! Rottig foto's maken als het zo donker is buiten. Soep van tuinerwtjes en munt, met feta: Soort tortilla van half bloem, half maismeel en een schep zwarte komijn. Erin zelfgemaakte hummus en falafel, tomaten en ui: Crumble met peer, rozijnen en brandewijn. Ernaast een riesling. *burp* | |
prinseszondererwt | zondag 21 februari 2010 @ 20:31 |
Ziet er heerlijk uit Minilot! | |
minilot | maandag 22 februari 2010 @ 12:14 |
quote:Was het ook wel, zeker voor restjes-eten | |
vaagsel | dinsdag 23 februari 2010 @ 13:17 |
quote:Kwam ze tegen op de markt vorige week en herrinerde mij jouw recept dus had er wat meegenomen. Uiteindelijk een grove creme van gemaakt voor een voorgerecht met coquille, cantharellen en gedroogde serranoham. Was zeer blij verrast door de smaak van de aardperen. Heb vandaag dus wat gegoogled voor andere recepten en het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak. Ga vandaag nog even een halve kilo halen om een soepje van te draaien . | |
Lastpost | dinsdag 23 februari 2010 @ 13:24 |
Wat een heerlijke gerechten zie ik voorbij komen, even tvp'en om later te kijken wat ik zelf ga maken. | |
RobinOok | dinsdag 23 februari 2010 @ 13:32 |
quote:Lekkerder/smaakvoller dan aardappelpuree en niemand die daarvan zegt dat het flauw is. Maar ja, het is wel wat het is, het zal nooit een venkel of aubergine worden. Maar voor soepjes en zalfjes is het gewoon perfect. Eet ze ook wel eens rauw, heel dun geschaafd. Maar ja, als je dan een halve aardpeer eet is het al wel genoeg. Dus dat schiet in mijn ogen niet zo op. | |
minilot | dinsdag 23 februari 2010 @ 13:42 |
Groenteboer in het dorp heeft geen aardperen. Groentekraam op de markt ook niet. Dit weekend maar eens in Rotterdam op zoek gaan! | |
prinseszondererwt | dinsdag 23 februari 2010 @ 13:44 |
Natuurwinkels hebben die ook bijna altijd minilot. | |
Lastpost | dinsdag 23 februari 2010 @ 13:48 |
quote:Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen. | |
minilot | dinsdag 23 februari 2010 @ 13:50 |
quote:Daar ga ik wel vanuit ja ! | |
RobinOok | dinsdag 23 februari 2010 @ 14:16 |
Daar komen deze ook vandaan, van de zaterdagmarkt in R'dam. Maar de Groene Passage heeft meestal ook wel aardperen. Alleen niet altijd even "vers". En oja, turken kennen ze ook! Mijn turkse groenteboer heeft ze ook wel eens liggen. Er is ook nog een paarse variant, die wordt volgens mij hoger aangeschreven, maar dat lijkt me snobisme. Dat ze mooi vers zijn is het belangrijkst. | |
prinseszondererwt | dinsdag 23 februari 2010 @ 16:26 |
Zojuist een pastinaaksoepje met pompoen achter mijn kiezen, was heerlijk. | |
minilot | dinsdag 23 februari 2010 @ 17:02 |
quote:Hmmm, daar krijg ik honger van! Waar haal jij je garam masala? Ik ben die van onze dorpsturk beu. | |
prinseszondererwt | dinsdag 23 februari 2010 @ 17:25 |
Dank! Ik haal het bij de toko, niet echt een vast adres hoor. Is maar net waar ik in de buurt ben. | |
RobinOok | dinsdag 23 februari 2010 @ 17:38 |
Gewoon lekker zelf maken, minilot! | |
prinseszondererwt | dinsdag 23 februari 2010 @ 17:57 |
Ik ben er ook voor om zoveel mogelijk zelf te maken, maar met een fulltime baan kan dat echt niet Robin. Als ik niet zou werken hield ik een enorme moestuin bij, bakte ik elke dag zelf brood, maakte mijn eigen seitan en garam massala etc. Zit er nu niet in helaas. | |
minilot | dinsdag 23 februari 2010 @ 18:09 |
quote:Heb je ook gelijk in, maar de kom van mijn vijzel is een tijdje geleden kapot gevallen en met een staafmixer gaat het niet. | |
RobinOok | dinsdag 23 februari 2010 @ 18:17 |
Ja, zonder mijn oude koffiemalertje zou ik er ook niet aan beginnen. Maar met zo'n koffiemolen is het echt een fluitje van een cent. | |
minilot | dinsdag 23 februari 2010 @ 18:19 |
Toch maar eens zo'n ding kopen dan. Garam Masala is de enige kruidenmix die ik in mijn keuken toesta (oké, met uitzondering van een pot Pataks, een keer of drie per jaar ) en daar wil ik natuurlijk best vanaf! | |
minilot | dinsdag 23 februari 2010 @ 18:20 |
O, dat lieg ik - ik heb ook een pot raz el hanout, maar daar zitten volgens de verkoper (op diezelfde markt bij Blaak) tweeënveertig kruiden en specerijen in, en het is héél lekker, dus dat laat ik maar even zitten. | |
DancingPhoebe | dinsdag 23 februari 2010 @ 18:21 |
Lot: Markt op Blaak! | |
minilot | dinsdag 23 februari 2010 @ 18:56 |
quote:Ik ken 'm! Is alleen nogal een gedoe - ofwel anderhalf uur fietsen, ofwel uur met OV | |
DancingPhoebe | dinsdag 23 februari 2010 @ 19:01 |
Tja je wil massala of niet! | |
prinseszondererwt | dinsdag 23 februari 2010 @ 20:39 |
Lasagne van pompoen en pastinaak: | |
n0a | woensdag 24 februari 2010 @ 14:26 |
Pecan brownie: | |
prinseszondererwt | woensdag 24 februari 2010 @ 19:28 |
Bulgur met spelt-notenburgers. | |
DeHovenier | woensdag 24 februari 2010 @ 20:19 |
Tijdje geleden alweer, maargoed Gevulde speculaas Brownies | |
RobinOok | donderdag 25 februari 2010 @ 03:04 |
Rendier steak van de Lidl. Kan me niet herinneren ooit rendier gegeten te hebben, dus kon ze niet laten liggen, ook al vind ik 39,50 de kilo aan de prijzige kant. Maar goed, rendier kan van mijn lijstje "nog nooit gegeten" afgestreept worden. En oja, het was lekker. Mooi, mals vlees. Het deed me denken aan springbok, denk ik. Maar kan me vergissen, want ik haal al die rotbeesten door elkaar, hehe. Had ze eerst 10 minuutjes op alder gerookt zodat ze lekker op temperatuur waren en toen 4 x 20 seconden gegrilld. Was bang dat ze door zouden slaan, aangezien het nogal miezerig lapjes waren, maar dat viel dus heel erg mee. Gelukkig hou ik wel van rood vlees. | |
Erasmo | donderdag 25 februari 2010 @ 17:51 |
Als de rendier je bevalt, hier hebben ze ook rendier | |
RobinOok | donderdag 25 februari 2010 @ 18:23 |
He, wat leuk. Dat ziet er ook allemaal lekker uit. (Wel irri dat ze de kiloprijzen er niet bijzetten) | |
Lotje-Plusone | donderdag 25 februari 2010 @ 21:44 |
Ik heb een beetje hulp nodig. Morgen maak ik knoflookaardappels uit de oven met een salade van spinazie, roqefort, dadels en nog wat klein spul. Wat voor vlees of vis past hier lekker bij? Aangezien de salade al redelijk overheersende smaken heeft weet ik niet zo goed wat hier nu lekker bij is (uiteraard niet al te duur, ben maar een student ingredienten voor de salade zijn al duur genoeg ) | |
RobinOok | donderdag 25 februari 2010 @ 21:54 |
Rood vlees ligt het meest voor de hand, denk ik: biefstuk, entrecote, van die dingen. Of anders misschien een gegrilld kippetje. En ach, een dikke karbonade kan misschien ook nog wel. Kan me geen vis voorstellen bij roquefort en dadels. | |
prinseszondererwt | vrijdag 26 februari 2010 @ 14:13 |
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is | |
MariaEtcetera | vrijdag 26 februari 2010 @ 14:20 |
quote:Ooh mooie koekjes! En inderdaad tof dat het een eigen recept is! En ik hou van kokos Waar haal je polenta? * MariaEtcetera krijgt bezoek morgen | |
prinseszondererwt | vrijdag 26 februari 2010 @ 14:35 |
Dank je! Ik heb het bij de toko gehaald, zorg wel dat je de extra fijne variant koopt anders krijg je harde stukjes in je koekies. | |
_Hestia_ | vrijdag 26 februari 2010 @ 15:42 |
Ik heb gisteravond de hele avond op foodgawkers.com gekeken voor inspiratie om mijn nieuwe vierkante servies leuk op te maken. Ga dit weekend spaghetti, tomaatjes met roomkaasvulling, rosbief met aardappels en lente-ui en een salade, broodjes hamburger en geroosterd brood met soep maken. Dus na dit weekend komen er ook foto's van mij Die site is echt verslavend zeg, kan er uren naar kijken. | |
Isegrim | vrijdag 26 februari 2010 @ 15:47 |
quote:Dat heb je goed bedacht. Klinkt erg lekker! | |
Sjeen | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:15 |
quote:Ik heb komkommer te over en lege jampotjes, even wat azijn en mosterdzaad scoren dit weekend | |
Windigo | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:20 |
Ik wil een digitale camera zodat ik mn creaties ook kan fotograferen Ik hoop dat ik die van de actie op Fok deze maand win Kan zo'n ding echt niet betalen. | |
motorbloempje | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:21 |
het wordt srsly tijd voor een CUL-Foodgawkers-pot-luck-meet! dan kunnen anderen vast wel even hun camera uitlenen | |
Windigo | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:29 |
quote:Ja het lijkt me een super-idee, alleen ik kan met 4 zitplaatsen en 50 vierkante meter onmogelijk een stuk of 20 fokkers huisvesten Dus als er iemand met een groot huis wil opstaan die meer dan twee pitjes heeft om op te koken ben ik van de partij | |
motorbloempje | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:42 |
hier kunnen we met 15 man aan een tafel zitten grote oven, combinmagnetron, 2 werkbladen en een vierpitter | |
Windigo | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:46 |
quote:Open jij het topic of ik? | |
motorbloempje | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:51 |
jouw idee | |
Windigo | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:00 |
quote:Topic gemaakt! | |
minilot | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:43 |
quote:Hoera! Ik heb in een vlaag van verstandverbijstering een tijdje geleden kilo's polenta bij mijn dorpsturkje gekocht. Na twee maanden polentablubber met kaas, polentablubber met vis en polentablubber met paddestoelen zie ik nu wat ik met de rest kan doen! Knusse foto, trouwens. | |
_Hestia_ | zaterdag 27 februari 2010 @ 14:05 |
Trostomaatjes met kruiden-roomkaas en bosui Broodje hamburger met cheddarkaas, hamburger, rode ui, sla en tomaat | |
evo87 | zondag 28 februari 2010 @ 09:39 |
Pokke werk, ziet er niet uit, maar de smaak was awesome | |
prinseszondererwt | zondag 28 februari 2010 @ 10:33 |
En het zijn? | |
RobinOok | zondag 28 februari 2010 @ 11:04 |
Chocolade chroissants natuurlijk. From scratch, Evo? | |
evo87 | zondag 28 februari 2010 @ 11:07 |
yes, duurt redelijk lang, maar ze zijn zo gruwelijk lekker als ze vers zijn | |
prinseszondererwt | zondag 28 februari 2010 @ 11:11 |
quote:Dat zie ik natuurlijk ook wel, zelfs met zonnebril. Maar ik dacht spijs te ontwaren, vandaar mijn vraag. | |
evo87 | zondag 28 februari 2010 @ 11:20 |
het zijn trouwens gewone croissants en 1 pain au chocolat. | |
RobinOok | zondag 28 februari 2010 @ 11:41 |
Van danone? | |
#ANONIEM | zondag 28 februari 2010 @ 13:17 |
quote: quote: quote:Wat zou nog meer van Danone kunnen zijn dan? . | |
Erasmo | zondag 28 februari 2010 @ 13:22 |
quote:En? | |
RobinOok | zondag 28 februari 2010 @ 13:27 |
quote:Oh jee, had over de yes-reply heengelezen. | |
evo87 | zondag 28 februari 2010 @ 13:27 |
*edit* never mind | |
Sjeen | zondag 28 februari 2010 @ 16:33 |
quote:Dit was het resultaat, niet zo'n mooie foto En nu 6 maanden wachten... | |
PaarsBeestje | zondag 28 februari 2010 @ 16:50 |
quote:Heb je die potjes nog vacuum laten trekken of hoeft dat niet? | |
Sjeen | zondag 28 februari 2010 @ 16:54 |
quote:Als ik jam maak, doe ik dat door ze op de kop te zetten, maar dat durfde ik hierbij niet Ik heb wel het idee dat het vacuum is, doordat de azijn/watermix er kokend heet opging en daarna meteen de deksels erop. | |
ColdFeet | zondag 28 februari 2010 @ 19:41 |
quote:ik heb ze nu in de oven zitten! Ik had alleen maar limoen in huis, maar allez, limoen en kokos is een prima combi, dacht ik zo Voorlopig ben ik nog een klein beetje sceptisch; het deegje was echt soep toen ik er twee eieren bij had gedaan, ik heb er zeker 50 gram polenta bij moeten doen om het uberhaupt tot koekjes te kunnen vormen. En nu ruiken mijn handen echt mega-eierig Hopelijk smaken de koekjes niet naar ei. Ah well, over een minuut of 10 zullen we 't weten! | |
prinseszondererwt | zondag 28 februari 2010 @ 19:49 |
Soep?! Dat is gek, hier was het echt heul droog... Edit: ik had wel kleine biologische eitjes, maar toch. [ Bericht 16% gewijzigd door prinseszondererwt op 28-02-2010 19:56:45 ] | |
ColdFeet | zondag 28 februari 2010 @ 20:14 |
Ja, ik had wat grotere eieren. Maar ze zijn lekker! Misschien net iets te droog, ik ga 't recept voor mijn smaak nog een beetje aanpassen, denk ik. Maar polentakoekjes: Dank voor de inspiratie! | |
prinseszondererwt | zondag 28 februari 2010 @ 20:29 |
Graag gedaan, gelukkig smaken ze wel. | |
evo87 | dinsdag 2 maart 2010 @ 09:48 |
Beetje een 'bak' bui. Chocolate chip cookies! | |
PiperMaru | woensdag 3 maart 2010 @ 22:09 |
Fish 'n chips: | |
DancingPhoebe | woensdag 3 maart 2010 @ 22:44 |
Jeetje, dat ziet er lekker en ook erg leuk uit! | |
ColdFeet | woensdag 3 maart 2010 @ 23:00 |
Leuk, met die krant | |
PiperMaru | woensdag 3 maart 2010 @ 23:07 |
Thanks! Vond het toch wel wat toevoegen aan de 'beleving' om het van een krant te eten [bekentenis]Tevens de eerste keer dat ik zelf vis heb klaargemaakt [/bekentenis] | |
PiperMaru | donderdag 4 maart 2010 @ 19:40 |
Van vanavond: Kung pao chicken, lekker! | |
motorbloempje | vrijdag 5 maart 2010 @ 19:25 |
kwakz0r | vrijdag 5 maart 2010 @ 22:25 |
quote:ja, ik heb dus vanavond choc chip cookies gebakken, maar ze zijn te ver uitgelopen. wat zit er dan te veel of te weinig in, of is de oventemp verkeerd?? | |
Erasmo | vrijdag 5 maart 2010 @ 22:37 |
Dikke kans dat je teveel boter hebt gebruikt... | |
kwakz0r | vrijdag 5 maart 2010 @ 22:43 |
quote:ah, ja dat was ook de lastigste om te rekenen factor in t amerikaanse recept. er stond 1 3/4e stick of 14 tablespoons, ik kreeg daaruit 200 gram in een omrekending voor boter, maar het zag eruit als meer boter dan op t plaatje... alleen had het deeg dan wél weer de goeie consistentie... hmm... | |
evo87 | zaterdag 6 maart 2010 @ 07:35 |
200 gram boter is de juiste omrekening. wat zat er verder in, anders kan ik ook niet zien of de verhouding verkeerd is. Maar idd ook kans dat je oventemp te laag ingesteld is (190 graden C) en het deeg eerst een uurtje in de koelkast stoppen helpt ook. | |
FutureFairytale | zaterdag 6 maart 2010 @ 11:25 |
-verkeerde topic- | |
RobinOok | zaterdag 6 maart 2010 @ 15:35 |
Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus. (recept) | |
Blues | zaterdag 6 maart 2010 @ 16:20 |
mmmmm, weer even verlekkert hier rondgeneusd | |
Isabeau | zaterdag 6 maart 2010 @ 17:23 |
quote:Ik krijg hier altijd zo'n zin in eten (en in koken, dus dat is goed ) | |
PiperMaru | zaterdag 6 maart 2010 @ 17:40 |
quote: Die gaat in m'n bookmarks! | |
motorbloempje | zaterdag 6 maart 2010 @ 18:05 |
gisteren overigens ook nog: Farfalle met een saus van gezeefde tomaten, broccoli, bloemkool, kastanjechamps en knoflook. Op smaak met wat gedroogde basilicum, paprikapoeder en chilipoeder was lekker, maar niet zo lekker als 't voorgerecht Had ook nog wat pijnboompitjes over en wat grana padano geraspt | |
Windigo | zaterdag 6 maart 2010 @ 18:11 |
Ziet er goed uit allemaal! Ik baal soms zo dat ik geen digitale camera heb als ik dit zie.. | |
MariaEtcetera | zaterdag 6 maart 2010 @ 18:25 |
quote:Volgens mij balen we allemaal wel dat je die niet hebt, want als ik zie wat je soms in je weekmenu's hebt enzo denk ik Maar wat nie is kan nog komen! Ik moet ook vaker foto's maken! Maar ik eet niet vaak genoeg van die spannende dingen *goed voornemen-alert* Ziet er lekker uit, Mo! Farfalle ziet er altijd zo vrolijk uit op je bord | |
prinseszondererwt | zaterdag 6 maart 2010 @ 18:35 |
Ziet er weer heerlijk uit Robin en motorbloempje! | |
Windigo | zaterdag 6 maart 2010 @ 18:50 |
quote:Mja, hopelijk voor mijn verjaardag dan, want ik heb een inkomen onder het sociale minimum en kan dat dus echt niet betalen. (Het enige waar ik echt geld aan uit geef, is eten ) | |
kwakz0r | zondag 7 maart 2010 @ 02:53 |
quote:temp was ook goed, 190C zonder hete lucht... tweede batch had in de koelkast gezeten en was écht mislukt, maar misshcien had ik toen de hete lucht per ongeluk aan staan... recept wat ik had was dit recept: http://www.cooksillustrated.com/recipes/detail.asp?docid=19364 deeg zag er ook zo uit (iets donkerder want NL donkerbruine suiker is donkerder...). misshcien waren mn eieren iets te klein... smaak was trouwens écht heel lekker... en ook al waren ze te plat: midden was nog wel enigszins chewy... | |
evo87 | zondag 7 maart 2010 @ 07:43 |
probeer de hoeveelheid bloem eens te verhogen naar 12 oz. | |
minilot | zondag 7 maart 2010 @ 16:03 |
quote:Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet? Hier net gegeten: Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf. Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crème fraiche en in dit geval geroosterde knoflook. | |
motorbloempje | zondag 7 maart 2010 @ 16:12 |
ziet er geweldig uit | |
Isabeau | zondag 7 maart 2010 @ 16:31 |
Wat een geniaal idee, minilot! | |
minilot | zondag 7 maart 2010 @ 16:35 |
quote:Een geniaal idee van één of andere Australische elite-pizzaketen zul je bedoelen. De komende Lente staan hier de Saffron Chicken, de Szechuan Chilli Prawn, de Shepherd's Pie en de Peking Duck op het menu. Gewoon namaken van het plaatje op de website en de bijbehorende omschrijving. | |
evo87 | zondag 7 maart 2010 @ 19:46 |
vanavond risotto, met een gestoomd visje en gewokte groente gegeten. Als toetje tiramisu, daar toch maar ff een foto van gemaakt.... errrug lekker | |
Isegrim | zondag 7 maart 2010 @ 20:28 |
quote: | |
PiperMaru | zondag 7 maart 2010 @ 23:45 |
Mijn toetje van vanavond: | |
FutureFairytale | maandag 8 maart 2010 @ 09:00 |
quote:jummieeeeee, lekker zeg! | |
winkly | maandag 8 maart 2010 @ 09:25 |
quote:mooie fotos maak je | |
Puala | maandag 8 maart 2010 @ 09:59 |
quote:Oeh jammie | |
minilot | maandag 8 maart 2010 @ 12:13 |
Zooo. Zou bijna een hap uit het scherm nemen - die bovenste brownie lokt me! Nog een bijzonder recept? Om de een of andere reden lijken ze qua kleur erg op de brownies met koffie die ik wel eens maak.. | |
De_Taartjesfee | maandag 8 maart 2010 @ 13:35 |
Appelkersenkruimeltaart | |
The_Hives | maandag 8 maart 2010 @ 13:43 |
quote:jij maakt zulke geweldige dingen (kijk ook wel eens in het taarttopic) is dat gewoon hobby? Anders zou ik er echt mn werk van maken als ik jou was | |
De_Taartjesfee | maandag 8 maart 2010 @ 13:50 |
Dank je wel Is hobby ja Ik ben bang dat de lol er te snel af raakt als ik er m`n werk van maak | |
PiperMaru | maandag 8 maart 2010 @ 14:21 |
quote:Dit recept heb ik aangehouden, maar met iets minder suiker en volkorenmeel ipv gewoon meel. Ze zijn heel donker, ik denk door de (heel veel) pure chocola die erin gaat. Ze zijn - zoals de naam al zegt - decadent lekker Gelukkig maar, want vorige week heb ik brownies laten mislukken | |
Mini_rulez | maandag 8 maart 2010 @ 18:10 |
quote:Heb je hier een recept van? Het klinkt echt lekker! PiperMaru, jouw brownies zien er ook heerlijk uit! Net als de andere gerechten op je blog trouwens, uit het Day Zero-topic. Goeie inspiratie! | |
prinseszondererwt | maandag 8 maart 2010 @ 18:36 |
Jum, de brownies en de taart zien er heerlijk uit! | |
De_Taartjesfee | maandag 8 maart 2010 @ 22:14 |
Fok-Foodgawkers! Deel 3 Daar verder |