abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 23 februari 2010 @ 13:32:06 #201
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78341372
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 13:17 schreef vaagsel het volgende:
.. het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.
Lekkerder/smaakvoller dan aardappelpuree en niemand die daarvan zegt dat het flauw is. Maar ja, het is wel wat het is, het zal nooit een venkel of aubergine worden. Maar voor soepjes en zalfjes is het gewoon perfect. Eet ze ook wel eens rauw, heel dun geschaafd. Maar ja, als je dan een halve aardpeer eet is het al wel genoeg. Dus dat schiet in mijn ogen niet zo op.

pi_78341846
Groenteboer in het dorp heeft geen aardperen. Groentekraam op de markt ook niet.
Dit weekend maar eens in Rotterdam op zoek gaan!
Let me see you stripped down to the bone
pi_78341935
Natuurwinkels hebben die ook bijna altijd minilot.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 13:48:16 #204
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_78342087
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 13:42 schreef minilot het volgende:
Groenteboer in het dorp heeft geen aardperen. Groentekraam op de markt ook niet.
Dit weekend maar eens in Rotterdam op zoek gaan!
Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.
pi_78342167
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 13:48 schreef Lastpost het volgende:

[..]

Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.
Daar ga ik wel vanuit ja !
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 23 februari 2010 @ 14:16:54 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78343257


Daar komen deze ook vandaan, van de zaterdagmarkt in R'dam.
Maar de Groene Passage heeft meestal ook wel aardperen. Alleen niet altijd even "vers".
En oja, turken kennen ze ook! Mijn turkse groenteboer heeft ze ook wel eens liggen.
Er is ook nog een paarse variant, die wordt volgens mij hoger aangeschreven, maar dat lijkt me snobisme. Dat ze mooi vers zijn is het belangrijkst.

pi_78348531
Zojuist een pastinaaksoepje met pompoen achter mijn kiezen, was heerlijk.

pi_78350016
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 16:26 schreef prinseszondererwt het volgende:
Zojuist een pastinaaksoepje met pompoen achter mijn kiezen, was heerlijk.

[ afbeelding ]
Hmmm, daar krijg ik honger van!
Waar haal jij je garam masala? Ik ben die van onze dorpsturk beu.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78350917
Dank! Ik haal het bij de toko, niet echt een vast adres hoor. Is maar net waar ik in de buurt ben.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:38:13 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78351423


Gewoon lekker zelf maken, minilot!
pi_78352261
Ik ben er ook voor om zoveel mogelijk zelf te maken, maar met een fulltime baan kan dat echt niet Robin. Als ik niet zou werken hield ik een enorme moestuin bij, bakte ik elke dag zelf brood, maakte mijn eigen seitan en garam massala etc. Zit er nu niet in helaas.
pi_78352739
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:38 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Gewoon lekker zelf maken, minilot!
Heb je ook gelijk in, maar de kom van mijn vijzel is een tijdje geleden kapot gevallen en met een staafmixer gaat het niet.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 23 februari 2010 @ 18:17:16 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78352992
Ja, zonder mijn oude koffiemalertje zou ik er ook niet aan beginnen. Maar met zo'n koffiemolen is het echt een fluitje van een cent.
pi_78353095
Toch maar eens zo'n ding kopen dan.
Garam Masala is de enige kruidenmix die ik in mijn keuken toesta (oké, met uitzondering van een pot Pataks, een keer of drie per jaar ) en daar wil ik natuurlijk best vanaf!
Let me see you stripped down to the bone
pi_78353143
O, dat lieg ik - ik heb ook een pot raz el hanout, maar daar zitten volgens de verkoper (op diezelfde markt bij Blaak) tweeėnveertig kruiden en specerijen in, en het is héél lekker, dus dat laat ik maar even zitten.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78353153
Lot: Markt op Blaak!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_78354505
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 18:21 schreef DancingPhoebe het volgende:
Lot: Markt op Blaak!
Ik ken 'm! Is alleen nogal een gedoe - ofwel anderhalf uur fietsen, ofwel uur met OV
Let me see you stripped down to the bone
pi_78354715
Tja je wil massala of niet!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_78359695
Lasagne van pompoen en pastinaak:

pi_78404598
Bulgur met spelt-notenburgers.

pi_78406886
Tijdje geleden alweer, maargoed

Gevulde speculaas



Brownies
Children of the night. What music they make.
  donderdag 25 februari 2010 @ 03:04:08 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78422570


Rendier steak van de Lidl.
Kan me niet herinneren ooit rendier gegeten te hebben, dus kon ze niet laten liggen, ook al vind ik 39,50 de kilo aan de prijzige kant. Maar goed, rendier kan van mijn lijstje "nog nooit gegeten" afgestreept worden.

En oja, het was lekker. Mooi, mals vlees. Het deed me denken aan springbok, denk ik. Maar kan me vergissen, want ik haal al die rotbeesten door elkaar, hehe.
Had ze eerst 10 minuutjes op alder gerookt zodat ze lekker op temperatuur waren en toen 4 x 20 seconden gegrilld. Was bang dat ze door zouden slaan, aangezien het nogal miezerig lapjes waren, maar dat viel dus heel erg mee. Gelukkig hou ik wel van rood vlees.
  donderdag 25 februari 2010 @ 17:51:38 #224
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78444438
Als de rendier je bevalt, hier hebben ze ook rendier
  donderdag 25 februari 2010 @ 18:23:13 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78445516
He, wat leuk. Dat ziet er ook allemaal lekker uit.

(Wel irri dat ze de kiloprijzen er niet bijzetten)
pi_78454767
Ik heb een beetje hulp nodig.
Morgen maak ik knoflookaardappels uit de oven met een salade van spinazie, roqefort, dadels en nog wat klein spul.
Wat voor vlees of vis past hier lekker bij? Aangezien de salade al redelijk overheersende smaken heeft weet ik niet zo goed wat hier nu lekker bij is
(uiteraard niet al te duur, ben maar een student ingredienten voor de salade zijn al duur genoeg )
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  donderdag 25 februari 2010 @ 21:54:00 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78455242
Rood vlees ligt het meest voor de hand, denk ik: biefstuk, entrecote, van die dingen.
Of anders misschien een gegrilld kippetje.
En ach, een dikke karbonade kan misschien ook nog wel.

Kan me geen vis voorstellen bij roquefort en dadels.
pi_78480017
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
  vrijdag 26 februari 2010 @ 14:20:15 #229
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_78480275
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Ooh mooie koekjes! En inderdaad tof dat het een eigen recept is! En ik hou van kokos Waar haal je polenta?
* MariaEtcetera krijgt bezoek morgen
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_78480819
Dank je! Ik heb het bij de toko gehaald, zorg wel dat je de extra fijne variant koopt anders krijg je harde stukjes in je koekies.
pi_78483274
Ik heb gisteravond de hele avond op foodgawkers.com gekeken voor inspiratie om mijn nieuwe vierkante servies leuk op te maken. Ga dit weekend spaghetti, tomaatjes met roomkaasvulling, rosbief met aardappels en lente-ui en een salade, broodjes hamburger en geroosterd brood met soep maken. Dus na dit weekend komen er ook foto's van mij Die site is echt verslavend zeg, kan er uren naar kijken.
pi_78483463
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Dat heb je goed bedacht. Klinkt erg lekker!
  Licht Ontvlambaar vrijdag 26 februari 2010 @ 16:15:50 #233
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_78484686
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 14:56 schreef Erasmo het volgende:
Aan het inmaken geweest:



10 minuutjes werk;

- Snij de komkommer
- Doe hem in een afsluitbaar bakje en bestrooi hem rijkelijk met suiker en zout
- Paar minuten laten staan en af en toe door elkaar schudden(wel voorzichtig!)
- Komkommer afspoelen en drogen tussen bv. 2 theedoeken
- Half azijn half water even laten koken
- Komkommer in de potjes, eventueel kruiden erbij(mosterdzaad in dit geval)
- Vullen met azijn/water mengsel tot boven de komkommer
- Half jaartje laten staan
- Klaar!

Recept komt van Piet
Ik heb komkommer te over en lege jampotjes, even wat azijn en mosterdzaad scoren dit weekend
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:20:54 #234
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78484911
Ik wil een digitale camera zodat ik mn creaties ook kan fotograferen Ik hoop dat ik die van de actie op Fok deze maand win Kan zo'n ding echt niet betalen.
pi_78484943
het wordt srsly tijd voor een CUL-Foodgawkers-pot-luck-meet! dan kunnen anderen vast wel even hun camera uitlenen
Ja doei.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:29:09 #236
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78485273
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:
het wordt srsly tijd voor een CUL-Foodgawkers-pot-luck-meet! dan kunnen anderen vast wel even hun camera uitlenen
Ja het lijkt me een super-idee, alleen ik kan met 4 zitplaatsen en 50 vierkante meter onmogelijk een stuk of 20 fokkers huisvesten

Dus als er iemand met een groot huis wil opstaan die meer dan twee pitjes heeft om op te koken ben ik van de partij
pi_78485828
hier kunnen we met 15 man aan een tafel zitten

grote oven, combinmagnetron, 2 werkbladen en een vierpitter
Ja doei.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:46:33 #238
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78485998
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:42 schreef motorbloempje het volgende:
hier kunnen we met 15 man aan een tafel zitten

grote oven, combinmagnetron, 2 werkbladen en een vierpitter
Open jij het topic of ik?
pi_78486177
jouw idee
Ja doei.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 17:00:33 #240
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78486506
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:51 schreef motorbloempje het volgende:
jouw idee
Topic gemaakt!
pi_78487895
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Hoera! Ik heb in een vlaag van verstandverbijstering een tijdje geleden kilo's polenta bij mijn dorpsturkje gekocht. Na twee maanden polentablubber met kaas, polentablubber met vis en polentablubber met paddestoelen zie ik nu wat ik met de rest kan doen! Knusse foto, trouwens.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78518902
Trostomaatjes met kruiden-roomkaas en bosui



Broodje hamburger met cheddarkaas, hamburger, rode ui, sla en tomaat

pi_78545163
Pokke werk, ziet er niet uit, maar de smaak was awesome



pi_78545669
En het zijn?
  zondag 28 februari 2010 @ 11:04:30 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78546099
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
pi_78546167
yes, duurt redelijk lang, maar ze zijn zo gruwelijk lekker als ze vers zijn
pi_78546231
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
Dat zie ik natuurlijk ook wel, zelfs met zonnebril. Maar ik dacht spijs te ontwaren, vandaar mijn vraag.
pi_78546403
het zijn trouwens gewone croissants en 1 pain au chocolat.
  zondag 28 februari 2010 @ 11:41:36 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78546871
Van danone?
pi_78549540
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:41 schreef RobinOok het volgende:
Van danone?
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:07 schreef evo87 het volgende:
yes, duurt redelijk lang, maar ze zijn zo gruwelijk lekker als ze vers zijn
Wat zou nog meer van Danone kunnen zijn dan? .
  zondag 28 februari 2010 @ 13:22:57 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78549713
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:15 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Ik heb komkommer te over en lege jampotjes, even wat azijn en mosterdzaad scoren dit weekend
En?
  zondag 28 februari 2010 @ 13:27:13 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78549864
quote:
Op zondag 28 februari 2010 13:17 schreef clumsy_clown het volgende:
Wat zou nog meer van Danone kunnen zijn dan? .
Oh jee, had over de yes-reply heengelezen.
pi_78549881
*edit* never mind
  Licht Ontvlambaar zondag 28 februari 2010 @ 16:33:18 #254
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_78556060
quote:
Op zondag 28 februari 2010 13:22 schreef Erasmo het volgende:

[..]

En?
Dit was het resultaat, niet zo'n mooie foto En nu 6 maanden wachten...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_78556708
quote:
Op zondag 28 februari 2010 16:33 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Dit was het resultaat, niet zo'n mooie foto En nu 6 maanden wachten...
[ afbeelding ]
Heb je die potjes nog vacuum laten trekken of hoeft dat niet?
  Licht Ontvlambaar zondag 28 februari 2010 @ 16:54:20 #256
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_78556883
quote:
Op zondag 28 februari 2010 16:50 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Heb je die potjes nog vacuum laten trekken of hoeft dat niet?
Als ik jam maak, doe ik dat door ze op de kop te zetten, maar dat durfde ik hierbij niet Ik heb wel het idee dat het vacuum is, doordat de azijn/watermix er kokend heet opging en daarna meteen de deksels erop.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_78562534
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
ik heb ze nu in de oven zitten! Ik had alleen maar limoen in huis, maar allez, limoen en kokos is een prima combi, dacht ik zo

Voorlopig ben ik nog een klein beetje sceptisch; het deegje was echt soep toen ik er twee eieren bij had gedaan, ik heb er zeker 50 gram polenta bij moeten doen om het uberhaupt tot koekjes te kunnen vormen. En nu ruiken mijn handen echt mega-eierig Hopelijk smaken de koekjes niet naar ei.

Ah well, over een minuut of 10 zullen we 't weten!
pi_78562861
Soep?! Dat is gek, hier was het echt heul droog...
Edit: ik had wel kleine biologische eitjes, maar toch.

[ Bericht 16% gewijzigd door prinseszondererwt op 28-02-2010 19:56:45 ]
pi_78563983
Ja, ik had wat grotere eieren. Maar ze zijn lekker! Misschien net iets te droog, ik ga 't recept voor mijn smaak nog een beetje aanpassen, denk ik. Maar polentakoekjes: Dank voor de inspiratie!
pi_78564675
Graag gedaan, gelukkig smaken ze wel.
pi_78625065
Beetje een 'bak' bui. Chocolate chip cookies!

pi_78705310
Fish 'n chips:

pi_78708113
Jeetje, dat ziet er lekker en ook erg leuk uit!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_78709230
Leuk, met die krant
pi_78709675
Thanks! Vond het toch wel wat toevoegen aan de 'beleving' om het van een krant te eten

[bekentenis]Tevens de eerste keer dat ik zelf vis heb klaargemaakt [/bekentenis]
pi_78743299
Van vanavond: Kung pao chicken, lekker!

pi_78786553


Ja doei.
  vrijdag 5 maart 2010 @ 22:25:33 #268
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_78796329
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 09:48 schreef evo87 het volgende:
Beetje een 'bak' bui. Chocolate chip cookies!

[ afbeelding ]
ja, ik heb dus vanavond choc chip cookies gebakken, maar ze zijn te ver uitgelopen. wat zit er dan te veel of te weinig in, of is de oventemp verkeerd??
Kwak
  vrijdag 5 maart 2010 @ 22:37:39 #269
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78797016
Dikke kans dat je teveel boter hebt gebruikt...
  vrijdag 5 maart 2010 @ 22:43:02 #270
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_78797350
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 22:37 schreef Erasmo het volgende:
Dikke kans dat je teveel boter hebt gebruikt...
ah, ja dat was ook de lastigste om te rekenen factor in t amerikaanse recept. er stond 1 3/4e stick of 14 tablespoons, ik kreeg daaruit 200 gram in een omrekending voor boter, maar het zag eruit als meer boter dan op t plaatje... alleen had het deeg dan wél weer de goeie consistentie... hmm...
Kwak
pi_78805852
200 gram boter is de juiste omrekening. wat zat er verder in, anders kan ik ook niet zien of de verhouding verkeerd is. Maar idd ook kans dat je oventemp te laag ingesteld is (190 graden C) en het deeg eerst een uurtje in de koelkast stoppen helpt ook.
pi_78808741
-verkeerde topic-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 6 maart 2010 @ 15:35:29 #273
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78816111


Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus.
(recept)
pi_78817396
mmmmm, weer even verlekkert hier rondgeneusd
pi_78819194
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 16:20 schreef Bluezz het volgende:
mmmmm, weer even verlekkert hier rondgeneusd
Ik krijg hier altijd zo'n zin in eten (en in koken, dus dat is goed )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_78819831
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 15:35 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus.
(recept)

Die gaat in m'n bookmarks!
pi_78820694
gisteren overigens ook nog:


Farfalle met een saus van gezeefde tomaten, broccoli, bloemkool, kastanjechamps en knoflook. Op smaak met wat gedroogde basilicum, paprikapoeder en chilipoeder was lekker, maar niet zo lekker als 't voorgerecht
Had ook nog wat pijnboompitjes over en wat grana padano geraspt
Ja doei.
  zaterdag 6 maart 2010 @ 18:11:16 #278
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78820888
Ziet er goed uit allemaal! Ik baal soms zo dat ik geen digitale camera heb als ik dit zie..
  zaterdag 6 maart 2010 @ 18:25:53 #279
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_78821385
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 18:11 schreef Windigo het volgende:
Ziet er goed uit allemaal! Ik baal soms zo dat ik geen digitale camera heb als ik dit zie..
Volgens mij balen we allemaal wel dat je die niet hebt, want als ik zie wat je soms in je weekmenu's hebt enzo denk ik Maar wat nie is kan nog komen!
Ik moet ook vaker foto's maken! Maar ik eet niet vaak genoeg van die spannende dingen *goed voornemen-alert*

Ziet er lekker uit, Mo! Farfalle ziet er altijd zo vrolijk uit op je bord
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_78821750
Ziet er weer heerlijk uit Robin en motorbloempje!
  zaterdag 6 maart 2010 @ 18:50:30 #281
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78822327
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 18:25 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Volgens mij balen we allemaal wel dat je die niet hebt, want als ik zie wat je soms in je weekmenu's hebt enzo denk ik Maar wat nie is kan nog komen!
Mja, hopelijk voor mijn verjaardag dan, want ik heb een inkomen onder het sociale minimum en kan dat dus echt niet betalen. (Het enige waar ik echt geld aan uit geef, is eten )
  zondag 7 maart 2010 @ 02:53:05 #282
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_78837593
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 07:35 schreef evo87 het volgende:
200 gram boter is de juiste omrekening. wat zat er verder in, anders kan ik ook niet zien of de verhouding verkeerd is. Maar idd ook kans dat je oventemp te laag ingesteld is (190 graden C) en het deeg eerst een uurtje in de koelkast stoppen helpt ook.
temp was ook goed, 190C zonder hete lucht... tweede batch had in de koelkast gezeten en was écht mislukt, maar misshcien had ik toen de hete lucht per ongeluk aan staan...

recept wat ik had was dit recept: http://www.cooksillustrated.com/recipes/detail.asp?docid=19364

deeg zag er ook zo uit (iets donkerder want NL donkerbruine suiker is donkerder...). misshcien waren mn eieren iets te klein... smaak was trouwens écht heel lekker... en ook al waren ze te plat: midden was nog wel enigszins chewy...
Kwak
pi_78838837
probeer de hoeveelheid bloem eens te verhogen naar 12 oz.
  zondag 7 maart 2010 @ 16:03:03 #284
221912 minilot
Nancy boy
pi_78849878
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 18:50 schreef Windigo het volgende:

[..]

Mja, hopelijk voor mijn verjaardag dan, want ik heb een inkomen onder het sociale minimum en kan dat dus echt niet betalen. (Het enige waar ik echt geld aan uit geef, is eten )
Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?

Hier net gegeten:



Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf.

Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crčme fraiche en in dit geval geroosterde knoflook.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78850272
ziet er geweldig uit
Ja doei.
pi_78850854
Wat een geniaal idee, minilot!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 7 maart 2010 @ 16:35:34 #287
221912 minilot
Nancy boy
pi_78850975
quote:
Op zondag 7 maart 2010 16:31 schreef Isabeau het volgende:
Wat een geniaal idee, minilot!
Een geniaal idee van één of andere Australische elite-pizzaketen zul je bedoelen. De komende Lente staan hier de Saffron Chicken, de Szechuan Chilli Prawn, de Shepherd's Pie en de Peking Duck op het menu. Gewoon namaken van het plaatje op de website en de bijbehorende omschrijving.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78857576
vanavond risotto, met een gestoomd visje en gewokte groente gegeten. Als toetje tiramisu, daar toch maar ff een foto van gemaakt.... errrug lekker

pi_78859660
quote:
Op zondag 7 maart 2010 16:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?

Hier net gegeten:

[ afbeelding ]

Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf.

Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crčme fraiche en in dit geval geroosterde knoflook.
pi_78871125
Mijn toetje van vanavond:

pi_78877720
quote:
Op zondag 7 maart 2010 23:45 schreef PiperMaru het volgende:
Mijn toetje van vanavond:

[ afbeelding ]
jummieeeeee, lekker zeg!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_78878254
quote:
Op zondag 7 maart 2010 23:45 schreef PiperMaru het volgende:
Mijn toetje van vanavond:

[ afbeelding ]
mooie fotos maak je
pi_78879043
quote:
Op zondag 7 maart 2010 23:45 schreef PiperMaru het volgende:
Mijn toetje van vanavond:

[ afbeelding ]
Oeh jammie
  maandag 8 maart 2010 @ 12:13:45 #294
221912 minilot
Nancy boy
pi_78883756
Zooo. Zou bijna een hap uit het scherm nemen - die bovenste brownie lokt me!
Nog een bijzonder recept? Om de een of andere reden lijken ze qua kleur erg op de brownies met koffie die ik wel eens maak..
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 8 maart 2010 @ 13:35:51 #295
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_78886742
Appelkersenkruimeltaart

I`m not weird. I`m limited edition.
  maandag 8 maart 2010 @ 13:43:24 #296
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78887038
quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Appelkersenkruimeltaart

[ afbeelding ]
jij maakt zulke geweldige dingen (kijk ook wel eens in het taarttopic) is dat gewoon hobby? Anders zou ik er echt mn werk van maken als ik jou was
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 8 maart 2010 @ 13:50:29 #297
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_78887368
Dank je wel
Is hobby ja Ik ben bang dat de lol er te snel af raakt als ik er m`n werk van maak
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_78888722
quote:
Op maandag 8 maart 2010 12:13 schreef minilot het volgende:
Zooo. Zou bijna een hap uit het scherm nemen - die bovenste brownie lokt me!
Nog een bijzonder recept? Om de een of andere reden lijken ze qua kleur erg op de brownies met koffie die ik wel eens maak..
Dit recept heb ik aangehouden, maar met iets minder suiker en volkorenmeel ipv gewoon meel. Ze zijn heel donker, ik denk door de (heel veel) pure chocola die erin gaat. Ze zijn - zoals de naam al zegt - decadent lekker

Gelukkig maar, want vorige week heb ik brownies laten mislukken
pi_78898727
quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Appelkersenkruimeltaart

[ afbeelding ]
Heb je hier een recept van? Het klinkt echt lekker!

PiperMaru, jouw brownies zien er ook heerlijk uit! Net als de andere gerechten op je blog trouwens, uit het Day Zero-topic. Goeie inspiratie!
Are you pondering what I'm pondering?
pi_78899981
Jum, de brownies en de taart zien er heerlijk uit!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')