abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 23 februari 2010 @ 13:32:06 #201
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78341372
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 13:17 schreef vaagsel het volgende:
.. het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.
Lekkerder/smaakvoller dan aardappelpuree en niemand die daarvan zegt dat het flauw is. Maar ja, het is wel wat het is, het zal nooit een venkel of aubergine worden. Maar voor soepjes en zalfjes is het gewoon perfect. Eet ze ook wel eens rauw, heel dun geschaafd. Maar ja, als je dan een halve aardpeer eet is het al wel genoeg. Dus dat schiet in mijn ogen niet zo op.

pi_78341846
Groenteboer in het dorp heeft geen aardperen. Groentekraam op de markt ook niet.
Dit weekend maar eens in Rotterdam op zoek gaan!
Let me see you stripped down to the bone
pi_78341935
Natuurwinkels hebben die ook bijna altijd minilot.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 13:48:16 #204
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_78342087
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 13:42 schreef minilot het volgende:
Groenteboer in het dorp heeft geen aardperen. Groentekraam op de markt ook niet.
Dit weekend maar eens in Rotterdam op zoek gaan!
Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.
pi_78342167
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 13:48 schreef Lastpost het volgende:

[..]

Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.
Daar ga ik wel vanuit ja !
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 23 februari 2010 @ 14:16:54 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78343257


Daar komen deze ook vandaan, van de zaterdagmarkt in R'dam.
Maar de Groene Passage heeft meestal ook wel aardperen. Alleen niet altijd even "vers".
En oja, turken kennen ze ook! Mijn turkse groenteboer heeft ze ook wel eens liggen.
Er is ook nog een paarse variant, die wordt volgens mij hoger aangeschreven, maar dat lijkt me snobisme. Dat ze mooi vers zijn is het belangrijkst.

pi_78348531
Zojuist een pastinaaksoepje met pompoen achter mijn kiezen, was heerlijk.

pi_78350016
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 16:26 schreef prinseszondererwt het volgende:
Zojuist een pastinaaksoepje met pompoen achter mijn kiezen, was heerlijk.

[ afbeelding ]
Hmmm, daar krijg ik honger van!
Waar haal jij je garam masala? Ik ben die van onze dorpsturk beu.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78350917
Dank! Ik haal het bij de toko, niet echt een vast adres hoor. Is maar net waar ik in de buurt ben.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:38:13 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78351423


Gewoon lekker zelf maken, minilot!
pi_78352261
Ik ben er ook voor om zoveel mogelijk zelf te maken, maar met een fulltime baan kan dat echt niet Robin. Als ik niet zou werken hield ik een enorme moestuin bij, bakte ik elke dag zelf brood, maakte mijn eigen seitan en garam massala etc. Zit er nu niet in helaas.
pi_78352739
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:38 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Gewoon lekker zelf maken, minilot!
Heb je ook gelijk in, maar de kom van mijn vijzel is een tijdje geleden kapot gevallen en met een staafmixer gaat het niet.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 23 februari 2010 @ 18:17:16 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78352992
Ja, zonder mijn oude koffiemalertje zou ik er ook niet aan beginnen. Maar met zo'n koffiemolen is het echt een fluitje van een cent.
pi_78353095
Toch maar eens zo'n ding kopen dan.
Garam Masala is de enige kruidenmix die ik in mijn keuken toesta (oké, met uitzondering van een pot Pataks, een keer of drie per jaar ) en daar wil ik natuurlijk best vanaf!
Let me see you stripped down to the bone
pi_78353143
O, dat lieg ik - ik heb ook een pot raz el hanout, maar daar zitten volgens de verkoper (op diezelfde markt bij Blaak) tweeënveertig kruiden en specerijen in, en het is héél lekker, dus dat laat ik maar even zitten.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78353153
Lot: Markt op Blaak!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_78354505
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 18:21 schreef DancingPhoebe het volgende:
Lot: Markt op Blaak!
Ik ken 'm! Is alleen nogal een gedoe - ofwel anderhalf uur fietsen, ofwel uur met OV
Let me see you stripped down to the bone
pi_78354715
Tja je wil massala of niet!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_78359695
Lasagne van pompoen en pastinaak:

pi_78404598
Bulgur met spelt-notenburgers.

pi_78406886
Tijdje geleden alweer, maargoed

Gevulde speculaas



Brownies
Children of the night. What music they make.
  donderdag 25 februari 2010 @ 03:04:08 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78422570


Rendier steak van de Lidl.
Kan me niet herinneren ooit rendier gegeten te hebben, dus kon ze niet laten liggen, ook al vind ik 39,50 de kilo aan de prijzige kant. Maar goed, rendier kan van mijn lijstje "nog nooit gegeten" afgestreept worden.

En oja, het was lekker. Mooi, mals vlees. Het deed me denken aan springbok, denk ik. Maar kan me vergissen, want ik haal al die rotbeesten door elkaar, hehe.
Had ze eerst 10 minuutjes op alder gerookt zodat ze lekker op temperatuur waren en toen 4 x 20 seconden gegrilld. Was bang dat ze door zouden slaan, aangezien het nogal miezerig lapjes waren, maar dat viel dus heel erg mee. Gelukkig hou ik wel van rood vlees.
  donderdag 25 februari 2010 @ 17:51:38 #224
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78444438
Als de rendier je bevalt, hier hebben ze ook rendier
  donderdag 25 februari 2010 @ 18:23:13 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78445516
He, wat leuk. Dat ziet er ook allemaal lekker uit.

(Wel irri dat ze de kiloprijzen er niet bijzetten)
pi_78454767
Ik heb een beetje hulp nodig.
Morgen maak ik knoflookaardappels uit de oven met een salade van spinazie, roqefort, dadels en nog wat klein spul.
Wat voor vlees of vis past hier lekker bij? Aangezien de salade al redelijk overheersende smaken heeft weet ik niet zo goed wat hier nu lekker bij is
(uiteraard niet al te duur, ben maar een student ingredienten voor de salade zijn al duur genoeg )
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  donderdag 25 februari 2010 @ 21:54:00 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78455242
Rood vlees ligt het meest voor de hand, denk ik: biefstuk, entrecote, van die dingen.
Of anders misschien een gegrilld kippetje.
En ach, een dikke karbonade kan misschien ook nog wel.

Kan me geen vis voorstellen bij roquefort en dadels.
pi_78480017
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
  vrijdag 26 februari 2010 @ 14:20:15 #229
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_78480275
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Ooh mooie koekjes! En inderdaad tof dat het een eigen recept is! En ik hou van kokos Waar haal je polenta?
* MariaEtcetera krijgt bezoek morgen
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_78480819
Dank je! Ik heb het bij de toko gehaald, zorg wel dat je de extra fijne variant koopt anders krijg je harde stukjes in je koekies.
pi_78483274
Ik heb gisteravond de hele avond op foodgawkers.com gekeken voor inspiratie om mijn nieuwe vierkante servies leuk op te maken. Ga dit weekend spaghetti, tomaatjes met roomkaasvulling, rosbief met aardappels en lente-ui en een salade, broodjes hamburger en geroosterd brood met soep maken. Dus na dit weekend komen er ook foto's van mij Die site is echt verslavend zeg, kan er uren naar kijken.
pi_78483463
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Dat heb je goed bedacht. Klinkt erg lekker!
  Licht Ontvlambaar vrijdag 26 februari 2010 @ 16:15:50 #233
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_78484686
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 14:56 schreef Erasmo het volgende:
Aan het inmaken geweest:



10 minuutjes werk;

- Snij de komkommer
- Doe hem in een afsluitbaar bakje en bestrooi hem rijkelijk met suiker en zout
- Paar minuten laten staan en af en toe door elkaar schudden(wel voorzichtig!)
- Komkommer afspoelen en drogen tussen bv. 2 theedoeken
- Half azijn half water even laten koken
- Komkommer in de potjes, eventueel kruiden erbij(mosterdzaad in dit geval)
- Vullen met azijn/water mengsel tot boven de komkommer
- Half jaartje laten staan
- Klaar!

Recept komt van Piet
Ik heb komkommer te over en lege jampotjes, even wat azijn en mosterdzaad scoren dit weekend
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:20:54 #234
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78484911
Ik wil een digitale camera zodat ik mn creaties ook kan fotograferen Ik hoop dat ik die van de actie op Fok deze maand win Kan zo'n ding echt niet betalen.
pi_78484943
het wordt srsly tijd voor een CUL-Foodgawkers-pot-luck-meet! dan kunnen anderen vast wel even hun camera uitlenen
Ja doei.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:29:09 #236
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78485273
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:
het wordt srsly tijd voor een CUL-Foodgawkers-pot-luck-meet! dan kunnen anderen vast wel even hun camera uitlenen
Ja het lijkt me een super-idee, alleen ik kan met 4 zitplaatsen en 50 vierkante meter onmogelijk een stuk of 20 fokkers huisvesten

Dus als er iemand met een groot huis wil opstaan die meer dan twee pitjes heeft om op te koken ben ik van de partij
pi_78485828
hier kunnen we met 15 man aan een tafel zitten

grote oven, combinmagnetron, 2 werkbladen en een vierpitter
Ja doei.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:46:33 #238
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78485998
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:42 schreef motorbloempje het volgende:
hier kunnen we met 15 man aan een tafel zitten

grote oven, combinmagnetron, 2 werkbladen en een vierpitter
Open jij het topic of ik?
pi_78486177
jouw idee
Ja doei.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 17:00:33 #240
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78486506
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:51 schreef motorbloempje het volgende:
jouw idee
Topic gemaakt!
pi_78487895
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Hoera! Ik heb in een vlaag van verstandverbijstering een tijdje geleden kilo's polenta bij mijn dorpsturkje gekocht. Na twee maanden polentablubber met kaas, polentablubber met vis en polentablubber met paddestoelen zie ik nu wat ik met de rest kan doen! Knusse foto, trouwens.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78518902
Trostomaatjes met kruiden-roomkaas en bosui



Broodje hamburger met cheddarkaas, hamburger, rode ui, sla en tomaat

pi_78545163
Pokke werk, ziet er niet uit, maar de smaak was awesome



pi_78545669
En het zijn?
  zondag 28 februari 2010 @ 11:04:30 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78546099
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
pi_78546167
yes, duurt redelijk lang, maar ze zijn zo gruwelijk lekker als ze vers zijn
pi_78546231
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
Dat zie ik natuurlijk ook wel, zelfs met zonnebril. Maar ik dacht spijs te ontwaren, vandaar mijn vraag.
pi_78546403
het zijn trouwens gewone croissants en 1 pain au chocolat.
  zondag 28 februari 2010 @ 11:41:36 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78546871
Van danone?
pi_78549540
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:41 schreef RobinOok het volgende:
Van danone?
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:07 schreef evo87 het volgende:
yes, duurt redelijk lang, maar ze zijn zo gruwelijk lekker als ze vers zijn
Wat zou nog meer van Danone kunnen zijn dan? .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')