abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:13:15 #151
274528 Twizu
Is al zindelijk!
pi_76867949
quote:
Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.

(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier


Wil jij met mij trouwen?
Kiva FOK-team #8 Waar geld echt goed doet!
[b]Op zaterdag 26 juni 2010 18:48 schreef vosss het volgende:[/b]
6 eien
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:30:45 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76868787
Dat vind mijn lief denk ik niet goed.
pi_76916078
quote:
Op zondag 10 januari 2010 19:17 schreef evo87 het volgende:
Jummie recept
Mijn dank is groot. Ga hem zeker een keer uitproberen.
pi_76919875
quote:
Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)

Lekkere & licht.
Mmmmmmmm
pi_76925684
quote:
Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.

(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier)
Dat ziet er erg goed uit!
pi_76981093
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger.

Life is too short not to have fun
pi_77034957


Recept

Foto bij het recept lijkt best op de mijne

  dinsdag 19 januari 2010 @ 23:47:24 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77036136
quote:
Op maandag 18 januari 2010 20:02 schreef vaagsel het volgende:
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger.

[ afbeelding ]
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?
Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook.
pi_77050992
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 23:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?
Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook.
Nee, is dat de gouden tip? Heb een aantal recepten op internet bekeken en er toen maar 1 gevolgd die mij het beste leek, maar nergens werd deze tip gegeven, maar ik ga het de volgende keer zeker proberen.
Life is too short not to have fun
  woensdag 20 januari 2010 @ 14:09:44 #160
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77051966
Dat is wat de chinezen doen en die zijn meester in krokant vel. :-)
Onderdompelen in pan kokend water of overgieten met kokend water. En daarna, heel belangrijk, goed drogen.

Maar wat die ook vaak nog doen is gewoon frituren.
pi_77086385
Deze waren echt heel erg lekker, al zeg ik het zelf.

pi_77340870
quote:
Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)

Lekkere & licht.
Robin ik ben fan van je!!
Ik altijd meteen zin om te koken als ik jouw foto's voorbij zie komen!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_77343546
Beter laat dan nooiTVP....... Wat een mooie en lekkere dingen zie ik hier voorbij gaan. En die site is echt super!
Is dat zo?
  donderdag 28 januari 2010 @ 11:42:53 #164
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77370285
Dank je, Lotje.



Kijken of dit ook inspireert.
Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker!
Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop.
  donderdag 28 januari 2010 @ 14:49:41 #165
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_77377248
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je, Lotje. [ afbeelding ]

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Kijken of dit ook inspireert.
Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker!
Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop.
Mayo er op? Serieus? Is dat ècht lekker??
  donderdag 28 januari 2010 @ 15:15:03 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77378228
Ja, echt. Ik heb het niet zelf verzonnen hoor. Is traditioneel Japans gerecht.

Kijk op wiki: Okonomiyaki
pi_77397122
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:

[..]

Mayo er op? Serieus? Is dat ècht lekker??
Het is echt een fantastisch gerecht. Je neemt dingen die je lekker vindt, braad die in een pan, doe er deeg overheen, keer dat een keer om en daarna smullen maar !
pi_77405872
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:

[..]

Mayo er op? Serieus? Is dat ècht lekker??
Ik heb het in Japan verschillende keren gegeten, steeds mét mayo, en ik ik vond het echt ontzettend lekker (en machtig)!

pi_77414976
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn ) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.

[ afbeelding ]

Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
Dat ziet er echt uit.
pi_77474347
Best een hit op de verjaardag van mijn lief: spanakopita!

pi_77551168




http://www.atablefortwo.c(...)-sultanas-filo-cups/

mijn versie

Filodeeg crumble custard gezoeten frambozen en nog een beetje crumble

geserveerd met een beetje slagroom

Heerlijk!!
Be brave. Be kind.
pi_77563414
kun je de naam van de chocolade taart van Julia Child geven??
pi_77623730
Ik heb gisteren deze cappuccinotaart gebakken, hij is heerlijk !

pi_77623778
nom! ziet er prachtig uit!
Ja doei.
  vrijdag 5 februari 2010 @ 22:42:48 #175
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77687676
Zo, na de Japanse, gevulde pannenkoek Okonomiyaki nu eens de Koreaanse Kimchi pannenkoek geprobeerd en jeetje, die is misschien nog wel lekkerder! Op zich vind ik kimchi erg lekker, maar het kwam er gewoon nooit van dat te eten. Het is ook eigenlijk een "bijgerecht" en dat ben ik niet gewend te eten, maar gooi het in een pannenkoek, samen met aardappelpuree, verkruimelde tofu, wat bloem en een ei en jeetje mina, dat is echt lekker!



Voor het volledige recept, klik hier
pi_77689738
Heb trouwens vorige week voor het eerst een delicious gekocht en ik zag gelijk jouw site staan. Leuk dat jullie zo genoemd werden.
Life is too short not to have fun
  zaterdag 6 februari 2010 @ 00:10:02 #177
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77690430
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
pi_77701613
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Zeker een leuk artikel. Alleen een beetje te kort, en jammer dat er geen recepten werden gegeven bij de besproken producten. Hopelijk weten ze jullie te vinden als ze eens een Chinees thema-nummer gaan doen .
Life is too short not to have fun
pi_77703007
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Heb de Delicious. er ook even bijgepakt Inderdaad wel leuk! En heb de website ook ontdekt, die kende ik nog niet!

En meteen gezien dat we hier in Drenthe welgeteld 1 toko hebben
  zaterdag 6 februari 2010 @ 14:56:36 #180
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77703057
Aan het inmaken geweest:



10 minuutjes werk;

- Snij de komkommer
- Doe hem in een afsluitbaar bakje en bestrooi hem rijkelijk met suiker en zout
- Paar minuten laten staan en af en toe door elkaar schudden(wel voorzichtig!)
- Komkommer afspoelen en drogen tussen bv. 2 theedoeken
- Half azijn half water even laten koken
- Komkommer in de potjes, eventueel kruiden erbij(mosterdzaad in dit geval)
- Vullen met azijn/water mengsel tot boven de komkommer
- Half jaartje laten staan
- Klaar!

Recept komt van Piet
pi_77703084
Dat ziet er cool uit
  zaterdag 6 februari 2010 @ 15:01:53 #182
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77703198
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 14:57 schreef LieLie het volgende:
Dat ziet er cool uit
Dank je, het is makkelijk te doen met die komkommer die maar niet op komt, heb er even een receptje bij getikt
pi_77725816
quote:
Op vrijdag 14 augustus 2009 10:26 schreef SuperRembo het volgende:
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:

Aardappels met knoflook uit de oven
[ afbeelding ]
Welke aardappels kan ik hier het beste voor gebruiken? En welke groenten/vleesjes zijn lekker om erbij te maken. Ik wil dat vanavond 2 hongerige mannen voorschotelen.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_77725863
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 7 februari 2010 @ 12:39:31 #185
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77726640
quote:
Op zondag 7 februari 2010 12:06 schreef DancingPhoebe het volgende:
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?!
Om wat voorbeelden te geven, als snelle snack, bij een stamppot, bij de nasi/bami.

Mocht je het willen proberen, het is ook gewoon te koop hoor
pi_77726733
Neee, de lol zou voor mij meer zitten in het maken dan het opeten!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_77921980


Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet.

gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden)

[ Bericht 43% gewijzigd door DarkElf op 12-02-2010 15:44:46 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_77932352
Ziet er goed uit DarkElf!

Ik bakte vanmiddag wortelmuffins.
pi_77934508
quote:
Op vrijdag 12 februari 2010 15:27 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet.

gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden)
heb je ook een recept met wat hoeveelheden? (evt per PM)
ik leef op dit soort fruit/muesli repen namelijk en deze klinkt heerlijk.
pi_77980055
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella.



♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_77980342
Ziet er wederom echt heel lekker uit.
  zondag 14 februari 2010 @ 17:48:25 #192
269956 Nieners
Sofa King Addicted.
pi_77989388
Wrap met kip:



Kokos-koekjes.

Living and loving in the moment.
  dinsdag 16 februari 2010 @ 12:26:05 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78052255


Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook.
(recept)

  donderdag 18 februari 2010 @ 22:08:14 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78160098
Aardperen, heerlijke groente

Vandaag even wezen roerbakken;
kippedij, rijst, winterwortel, prei, ui en taugé:



Foto is mwah want het was al donker buiten
pi_78257830
quote:
Op zondag 14 februari 2010 12:37 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik zit te twijfelen of ik deze vandaag ga bakken, ik vind het er alleen nogal veel. Denk je dat ze goed in te vriezen zijn?
pi_78274717
Avondeten van vandaag! Rottig foto's maken als het zo donker is buiten.

Soep van tuinerwtjes en munt, met feta:


Soort tortilla van half bloem, half maismeel en een schep zwarte komijn. Erin zelfgemaakte hummus en falafel, tomaten en ui:


Crumble met peer, rozijnen en brandewijn. Ernaast een riesling.


*burp*
Let me see you stripped down to the bone
pi_78275684
Ziet er heerlijk uit Minilot!
pi_78298514
quote:
Op zondag 21 februari 2010 20:31 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er heerlijk uit Minilot!
Was het ook wel, zeker voor restjes-eten
Let me see you stripped down to the bone
pi_78340829
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 12:26 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook.
(recept)

[ afbeelding ]
Kwam ze tegen op de markt vorige week en herrinerde mij jouw recept dus had er wat meegenomen. Uiteindelijk een grove creme van gemaakt voor een voorgerecht met coquille, cantharellen en gedroogde serranoham. Was zeer blij verrast door de smaak van de aardperen. Heb vandaag dus wat gegoogled voor andere recepten en het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.

Ga vandaag nog even een halve kilo halen om een soepje van te draaien .
Life is too short not to have fun
  dinsdag 23 februari 2010 @ 13:24:49 #200
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_78341134
Wat een heerlijke gerechten zie ik voorbij komen, even tvp'en om later te kijken wat ik zelf ga maken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')