Weet ik niet....maar je kan het ook vrij makkelijk zelf maken en dan zet je hier een foto neer?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 01:49 schreef FANN het volgende:
weet iemand een adresje in amsterdam waar je amandelmelk kan kopen?
wat was het hoofdgerecht dan? niet lekker?? brood?quote:Op woensdag 21 oktober 2009 22:12 schreef Stansfield het volgende:
Tijdje geleden lekker voorgerecht gemaakt en een lekker toetje:
Voorgerecht:
Meloen met parmaham, gemengde sla en baslamicoazijn wat ingedikt is met bruine suiker.
[ afbeelding ]
Toetje:
Wafeltjes met licht gecarameliseerde aarbeien en monchou met een vanillestokje erin.
[ afbeelding ]
De foto's zijn nog niet van topkwaliteit maar daar wordt aan gewerkt. Net als de opmaak![]()
Het gewicht van 1/2 cup hangt af van wat je in die cups stopt, het is een volume-maat en niet een gewichts-maat. Bijvoorbeeld:quote:Op maandag 26 oktober 2009 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html
met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:
[...]
Alvast bedankt!
Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediėnten kunt kiezen om om te rekenen.quote:Granulated sugar: 1 cup = 200 grams
Brown sugar: 1 cup, packed = 220 grams
Sifted white flour: 1 cup = 125 grams
White rice, uncooked: 1 cup = 185 grams
Handig zeg die website, ik sla m meteen even op.quote:Op maandag 26 oktober 2009 11:28 schreef Razztwizzle het volgende:
Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediėnten kunt kiezen om om te rekenen.
Via deze website kom je op:
0.5 cup cheddar, shredded = 56.5 grams
0.5 cup breadcrumbs, dry = 54 grams
Ik zou alleen de kaassoort veranderen. MIsschien meer kaasvariatie. Parmazaanse kaas en een klein beetje Gorgonzola. Ik ga het snel eens proberen.quote:Op maandag 26 oktober 2009 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html
met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:
1 head cauliflower = 1 bloemkool
2 large eggs
1/2 c cheddar cheese, grated = 1/2 cup cheddar cheese, ofwel 125 gram
1/2 c panko = 1/2 cup paneermeel, ofwel 125 gram
1/2 t cayenne pepper (more of less to taste) = 1/2 theelepel cayenne peper
salt
olive oil
Alvast bedankt!
Ziet er echt ziekelijk lekker uit!quote:Op zaterdag 14 november 2009 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.
Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
dank! Nu ga ik dus volgende week garnalen halenquote:Op zaterdag 14 november 2009 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.
Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
Vét (en) lekker ziet dat eruit.quote:
Heb je daar misschien een recept van? Ik hou ontzettend van bietjes, maar ik gruwel nog steeds van tofu. Misschien helpt dit.quote:Op zaterdag 14 november 2009 21:13 schreef TechXP het volgende:
Een paar foto's van afgelopen tijd:
[ afbeelding ]
Bieten-tofu burger
ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:16 schreef minilot het volgende:
Die visballetjes ga ik zeker maken!![]()
Hier vanavond: minipizzaatjes met pompoenpuree, rode ui, gehakt en feta. Bodem van naanbrooddeeg.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Lastig foto's maken nu het 's avonds zo pikdonker is)
als je een man was, dan was ik nś met je getrouwd.quote:Op vrijdag 27 november 2009 23:32 schreef minilot het volgende:
En, net opgegeten:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine!) dat voor één derde bestaat uit tot toffee ingekookte gecondenseerde melk. Verder geklopte slagroom, vanille en eidooiers. En elk half uur doorroeren tegen de ijskristallen!
Er zitten ook zoute, geroosterde pecannoten door het ijs.
Heel erg lekker! Jammer genoeg al een beetje aan het smelten op het moment van foto maken, maar enfin.
Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.quote:Op zaterdag 28 november 2009 12:47 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)
Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.quote:Op zaterdag 28 november 2009 12:54 schreef Mirjam het volgende:
[..]
als je een man was, dan was ik nś met je getrouwd.
ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).quote:Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.
En verwar je feta niet per abuis met ricotta, of met van die blokjes 'witte kaas' uit de supermarkt? Ik ken weinig kazen die ziltiger zijn dan Griekse feta..
Al met al een heel wat pittiger pizza dan een gemiddelde pizza met tomaat, mozzarella en basilicum.
Gelukkig maar!quote:Op zaterdag 28 november 2009 13:32 schreef FutureFairytale het volgende:
ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).
pannenkoeken?quote:Op zaterdag 28 november 2009 13:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Gelukkig maar!En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken!
oeh, deze had ik gemistquote:Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:
.
[..]
Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.![]()
Heb je toevallig het recept voor de chocoladetaart. Ziet er namelijk heerlijk uit.quote:Op maandag 19 oktober 2009 22:03 schreef evo87 het volgende:
bakken + n00b skills = the following
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.![]()
(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier
Mmmmmmmmquote:Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)
Lekkere & licht.
Dat ziet er erg goed uit!quote:Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.![]()
(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier)
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?quote:Op maandag 18 januari 2010 20:02 schreef vaagsel het volgende:
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger.
[ afbeelding ]
Nee, is dat de gouden tip? Heb een aantal recepten op internet bekeken en er toen maar 1 gevolgd die mij het beste leek, maar nergens werd deze tip gegeven, maar ik ga het de volgende keer zeker proberen.quote:Op dinsdag 19 januari 2010 23:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?
Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook.
Robin ik ben fan van je!!quote:Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)
Lekkere & licht.
Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??quote:Op donderdag 28 januari 2010 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je, Lotje. [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Kijken of dit ook inspireert.
Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker!
Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop.
Het is echt een fantastisch gerecht. Je neemt dingen die je lekker vindt, braad die in een pan, doe er deeg overheen, keer dat een keer om en daarna smullen maarquote:Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??
Ik heb het in Japan verschillende keren gegeten, steeds mét mayo, en ik ik vond het echt ontzettend lekker (en machtig)!quote:Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??
Dat ziet er echtquote:Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.
[ afbeelding ]
Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
Zeker een leuk artikel. Alleen een beetje te kort, en jammer dat er geen recepten werden gegeven bij de besproken producten. Hopelijk weten ze jullie te vinden als ze eens een Chinees thema-nummer gaan doenquote:Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Heb de Delicious. er ook even bijgepaktquote:Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Dank je, het is makkelijk te doen met die komkommer die maar niet op komt, heb er even een receptje bij getiktquote:
Welke aardappels kan ik hier het beste voor gebruiken? En welke groenten/vleesjes zijn lekker om erbij te maken. Ik wil dat vanavond 2 hongerige mannen voorschotelen.quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 10:26 schreef SuperRembo het volgende:
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:
Aardappels met knoflook uit de oven
[ afbeelding ]
Om wat voorbeelden te geven, als snelle snack, bij een stamppot, bij de nasi/bami.quote:Op zondag 7 februari 2010 12:06 schreef DancingPhoebe het volgende:
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?!
heb je ook een recept met wat hoeveelheden? (evt per PM)quote:Op vrijdag 12 februari 2010 15:27 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet.
gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden)
Ik zit te twijfelen of ik deze vandaag ga bakken, ik vind het er alleen nogal veel. Denk je dat ze goed in te vriezen zijn?quote:Op zondag 14 februari 2010 12:37 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was het ook wel, zeker voor restjes-etenquote:Op zondag 21 februari 2010 20:31 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er heerlijk uit Minilot!
Kwam ze tegen op de markt vorige week en herrinerde mij jouw recept dus had er wat meegenomen. Uiteindelijk een grove creme van gemaakt voor een voorgerecht met coquille, cantharellen en gedroogde serranoham. Was zeer blij verrast door de smaak van de aardperen. Heb vandaag dus wat gegoogled voor andere recepten en het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 12:26 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook.
(recept)
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |