abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator woensdag 7 oktober 2009 @ 13:51:21 #101
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_73455892
Leuk topic zeg.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_73468823
wat een verslavende site zeg foodgawkers.com
  woensdag 7 oktober 2009 @ 21:06:59 #103
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_73469428


broodje groenteburger met kaas en sla en brocolli soup met blauwe kaas. En een radler
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zondag 11 oktober 2009 @ 22:27:01 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_73593867


Duivenborst, take two.
Drie duifjes gescoord op de markt voor 7 euro.
Lief uitbeenmesje gescoord in te dure kookwinkel voor 49 euro. Duifjes verminkt.
Zes borstjes (=335 gram) nachtlang gemarineerd in olie, teentje knoflook, takje rozemarijn, scheutje shaoxin rijstwijn (de cognac was op) en wat peper.
De karkassen inclusief scharminkelige pootjes even aangebraden, dan uitje, bleekselderij, leftover prei, knoflook, een gedroogde chilipeper, zout, een eetlepel 4-seizoenen peperkorrels, shaoxin rijstwijn, steranijsje en water erbij. Drie kwartier in de snelkookpan. Zeven, invriezen en langzaam laten ontdooien in zeef met zakdoek.
Saus gemaakt van ingekookte rode wijn, beetje bouillon erbij, monteren met boter. En oja, een scheppie appelstroop, want hij was echt te zuur.
Borstjes 9 minuten in rookoventje gerookt op hickory, daarna 1.5 minuut per kant bakken in olie met boter. Laten rusten en hoppa, serveren met aardappelknolselderijpuree en gekookte spruitjes.
pi_73598896
Noem dat maar hoppa
  maandag 12 oktober 2009 @ 11:07:09 #106
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_73604000
Oké nu heb ik honger....

(chielus gaat een rookoven op z'n sinterklaasverlanglijst zetten)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_73737258
tvp

maar tevens een vraagje..

weet iemand een adresje in amsterdam waar je amandelmelk kan kopen?
pi_73742399
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 01:49 schreef FANN het volgende:
weet iemand een adresje in amsterdam waar je amandelmelk kan kopen?
Weet ik niet....maar je kan het ook vrij makkelijk zelf maken en dan zet je hier een foto neer?
pi_73861444
bakken + n00b skills = the following







pi_73863046
taaaaaaaaaaaaart

welke is de lekkerste?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73865140
Vast wel skills, want taarten zijn nog helemaal niet zo gemakkelijk!
Ik ben a) op toetjes- koekjes- en taartenrantsoen en b) ongesteld, dus ik val zo'n beetje van mijn stoel van die chocoladepunt!

Ik at vanavond:


Flammenküche! Simpel, maar vreselijk lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73930438
Tijdje geleden lekker voorgerecht gemaakt en een lekker toetje:

Voorgerecht:
Meloen met parmaham, gemengde sla en baslamicoazijn wat ingedikt is met bruine suiker.


Toetje:
Wafeltjes met licht gecarameliseerde aarbeien en monchou met een vanillestokje erin.


De foto's zijn nog niet van topkwaliteit maar daar wordt aan gewerkt. Net als de opmaak
pi_73930987
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 22:12 schreef Stansfield het volgende:
Tijdje geleden lekker voorgerecht gemaakt en een lekker toetje:

Voorgerecht:
Meloen met parmaham, gemengde sla en baslamicoazijn wat ingedikt is met bruine suiker.
[ afbeelding ]

Toetje:
Wafeltjes met licht gecarameliseerde aarbeien en monchou met een vanillestokje erin.
[ afbeelding ]

De foto's zijn nog niet van topkwaliteit maar daar wordt aan gewerkt. Net als de opmaak
wat was het hoofdgerecht dan? niet lekker?? brood?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73933449
Dat was niet bijzonder genoeg om er een foto van te maken. Het is ook alweer van een tijdje geleden.
  donderdag 22 oktober 2009 @ 22:11:08 #115
274528 Twizu
Is al zindelijk!
pi_73965561
Dit topic moet verboden worden zeg..
Kiva FOK-team #8 Waar geld echt goed doet!
[b]Op zaterdag 26 juni 2010 18:48 schreef vosss het volgende:[/b]
6 eien
pi_73975810


Brie in bladerdeeg hapjes.
pi_74071212
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html

met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:

1 head cauliflower = 1 bloemkool
2 large eggs
1/2 c cheddar cheese, grated = 1/2 cup cheddar cheese, ofwel 125 gram
1/2 c panko = 1/2 cup paneermeel, ofwel 125 gram
1/2 t cayenne pepper (more of less to taste) = 1/2 theelepel cayenne peper
salt
olive oil

Alvast bedankt!
pi_74072192
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html

met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:

[...]

Alvast bedankt!
Het gewicht van 1/2 cup hangt af van wat je in die cups stopt, het is een volume-maat en niet een gewichts-maat. Bijvoorbeeld:
quote:
Granulated sugar: 1 cup = 200 grams
Brown sugar: 1 cup, packed = 220 grams
Sifted white flour: 1 cup = 125 grams
White rice, uncooked: 1 cup = 185 grams
Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediėnten kunt kiezen om om te rekenen.

Via deze website kom je op:
0.5 cup cheddar, shredded = 56.5 grams
0.5 cup breadcrumbs, dry = 54 grams

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 26-10-2009 11:30:46 ]
pi_74073778
Ontzettend bedankt!

Ik laat nog weten of het allemaal gelukt is
  maandag 26 oktober 2009 @ 17:07:19 #120
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_74083039
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 11:28 schreef Razztwizzle het volgende:
Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediėnten kunt kiezen om om te rekenen.

Via deze website kom je op:
0.5 cup cheddar, shredded = 56.5 grams
0.5 cup breadcrumbs, dry = 54 grams
Handig zeg die website, ik sla m meteen even op.
  maandag 26 oktober 2009 @ 19:38:15 #121
268051 Iets-Anders
Eens een keer....
pi_74088122
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html

met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:

1 head cauliflower = 1 bloemkool
2 large eggs
1/2 c cheddar cheese, grated = 1/2 cup cheddar cheese, ofwel 125 gram
1/2 c panko = 1/2 cup paneermeel, ofwel 125 gram
1/2 t cayenne pepper (more of less to taste) = 1/2 theelepel cayenne peper
salt
olive oil

Alvast bedankt!
Ik zou alleen de kaassoort veranderen. MIsschien meer kaasvariatie. Parmazaanse kaas en een klein beetje Gorgonzola. Ik ga het snel eens proberen.
  zaterdag 14 november 2009 @ 17:55:00 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74699863


Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.

Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
  zaterdag 14 november 2009 @ 17:58:21 #123
274528 Twizu
Is al zindelijk!
pi_74699953
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.

Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
Ziet er echt ziekelijk lekker uit!
Kiva FOK-team #8 Waar geld echt goed doet!
[b]Op zaterdag 26 juni 2010 18:48 schreef vosss het volgende:[/b]
6 eien
  zaterdag 14 november 2009 @ 21:13:42 #124
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_74705502
Een paar foto's van afgelopen tijd:

Bieten-tofu burger


Een mini korstloze quiche

Allemaal weer lekker 100% plantaardig
pi_74706483
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.

Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
dank! Nu ga ik dus volgende week garnalen halen
vroeger hadden we ze altijd vers. M'n opa ving ze zelf op z'n boot, en ze werden nog aan boord gekookt in zeewater

Hele avonden heb ik zitten pellen... ben benieuwd of ik het niet verleerd ben
Ja doei.
  Moderator dinsdag 17 november 2009 @ 18:05:42 #126
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_74788129
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 10:28 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Brie in bladerdeeg hapjes.
Vét (en) lekker ziet dat eruit.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_74908907


Geen maaltijd, maar wél blij met boodschappen van vandaag. Bloem van type 00 voor pizza's en broden, veel peterselie voor twintig cent, buffelmozzarella, pancetta, cherimoyas (lekker!) en mandarijnen met het blad er nog aan.
Morgen pizzafoto's!
Let me see you stripped down to the bone
pi_74908968
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 21:13 schreef TechXP het volgende:
Een paar foto's van afgelopen tijd:
[ afbeelding ]
Bieten-tofu burger

Heb je daar misschien een recept van? Ik hou ontzettend van bietjes, maar ik gruwel nog steeds van tofu. Misschien helpt dit.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 22 november 2009 @ 18:54:15 #129
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_74914056
Na de hopeloze mislukking van het laatste kookwedstijd-topic dan maar eens wat foto's hier plaatsen!

Hieronder Marokkaanse visballetjes





Voor het recept: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Mezze!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_75068881
Die visballetjes ga ik zeker maken!


Hier vanavond: minipizzaatjes met pompoenpuree, rode ui, gehakt en feta. Bodem van naanbrooddeeg.





(Lastig foto's maken nu het 's avonds zo pikdonker is)
Let me see you stripped down to the bone
pi_75074188
En, net opgegeten:



Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine!) dat voor één derde bestaat uit tot toffee ingekookte gecondenseerde melk. Verder geklopte slagroom, vanille en eidooiers. En elk half uur doorroeren tegen de ijskristallen!
Er zitten ook zoute, geroosterde pecannoten door het ijs.

Heel erg lekker! Jammer genoeg al een beetje aan het smelten op het moment van foto maken, maar enfin.
Let me see you stripped down to the bone
pi_75081669
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 21:16 schreef minilot het volgende:
Die visballetjes ga ik zeker maken!


Hier vanavond: minipizzaatjes met pompoenpuree, rode ui, gehakt en feta. Bodem van naanbrooddeeg.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

(Lastig foto's maken nu het 's avonds zo pikdonker is)
ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75081793
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 23:32 schreef minilot het volgende:
En, net opgegeten:

[ afbeelding ]

Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine!) dat voor één derde bestaat uit tot toffee ingekookte gecondenseerde melk. Verder geklopte slagroom, vanille en eidooiers. En elk half uur doorroeren tegen de ijskristallen!
Er zitten ook zoute, geroosterde pecannoten door het ijs.

Heel erg lekker! Jammer genoeg al een beetje aan het smelten op het moment van foto maken, maar enfin.
als je een man was, dan was ik nś met je getrouwd.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_75082084
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 12:47 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)
Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.
En verwar je feta niet per abuis met ricotta, of met van die blokjes 'witte kaas' uit de supermarkt? Ik ken weinig kazen die ziltiger zijn dan Griekse feta..

Al met al een heel wat pittiger pizza dan een gemiddelde pizza met tomaat, mozzarella en basilicum.
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 12:54 schreef Mirjam het volgende:

[..]

als je een man was, dan was ik nś met je getrouwd.
Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.

[ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 28-11-2009 13:17:58 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_75082545
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.
En verwar je feta niet per abuis met ricotta, of met van die blokjes 'witte kaas' uit de supermarkt? Ik ken weinig kazen die ziltiger zijn dan Griekse feta..

Al met al een heel wat pittiger pizza dan een gemiddelde pizza met tomaat, mozzarella en basilicum.

ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75082593
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:32 schreef FutureFairytale het volgende:


ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).
Gelukkig maar! En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken!
Let me see you stripped down to the bone
pi_75082791
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Gelukkig maar! En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken!
pannenkoeken?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75082876
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

pannenkoeken?
Kun je anders ook prima foto's van maken, kijk maar: http://foodgawker.com/?s=pancakes
Let me see you stripped down to the bone
pi_76497993
Waar blijven al die foto's van heerlijk uitziende gerechten?

Hoop binnenkort ook weer eens tijd te hebben om uitgebreid te koken
pi_76499603
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:
.
[..]

Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.
oeh, deze had ik gemist

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 6 januari 2010 @ 22:55:47 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76505717


Mislukte schuimkoekjes van van de week. Nou ja, niet echt mislukt, want ze waren evengoed lekker en ook best grappig om te zien. Maar het hadden dus rozetjes moeten worden. Alleen was het mengsel te zacht geworden en werden en blubjes op de bakplaat. Die dus later weer openbarstten. Grappig wel, schuimkoekjes vermomd als bitterkoekje.
pi_76513261
Merinques zijn altijd erg lekker.
pi_76643439
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 22:03 schreef evo87 het volgende:
bakken + n00b skills = the following

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heb je toevallig het recept voor de chocoladetaart. Ziet er namelijk heerlijk uit.

Misschien is het voor iedereen wel een leuk idee om waar mogelijk de recepten bij te zetten. Anders kan ik alleen maar lopen kwijlen en het niet zelf maken.
pi_76645987
Oven op 175 graden voorverwarmen! (goeie temp is belangrijk anders lukt ie niet zo goed)

200 gram pure chocolade (in stukjes) ( > 55% cacao, wat je zelf het lekkerst vindt)
60 ml koffie
100 gram boter (in blokjes)

koffie en chocolade smelten in pannetje (au-bain-marie) van vuur halen en de boter erin smelten.

190 gram suiker
6 eigelen

eigelen kort loskloppen, langzaam suiker toevoegen en kloppen tot het redelijk dik is en er sliertjes op blijven liggen als je de garde eruit haalt. (de ribbon stage)

6 eiwitten
snufje zout
30 gram suiker

eiwitten met zout tot zachte pieken slaan, suiker toevoegen en doorslaan tot harde pieken.

100 gram cakemeel

eigeel mengsel bij chocolade prutje doen. Hierbij cakebloem en eiwitten in delen toevoegen en erdoor vouwen. In ingevette springvorm (alleen de bodem invetten (+bloem), niet de zijkanten!) doen en iets van 50 min bakken in je oven.
Als ie klaar is goed laten afkoelen, doormidden hakken en een vulling erin doen (of niet). Ik had hem gevuld met abrikozenjam en amandel-pralin. En vervolgens als je dat wilt nog een icing erover. Ik had een simpele ganache gedaan en daarover wat cacao gestrooid.

Originele recept komt uit mastering the art of french cooking van Julia Child.

Enne nog ff wat toevoegen (al in een ander topic gepost maja):

  maandag 11 januari 2010 @ 16:01:10 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76682070


Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)

Lekkere & licht.

[ Bericht 21% gewijzigd door RobinOok op 11-01-2010 16:19:32 ]
pi_76682152
Ziet er heerlijk uit RobinOok!
pi_76682207
ziet er heerlijk uit
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 11 januari 2010 @ 16:20:48 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76683034
Dank je!
pi_76683063
eendenstukjes uit de vriezer van de toko, wat een idee! ik ga binnenkort eens kijken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:08:15 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76867720


Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.

(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 15-01-2010 21:29:54 ]
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:13:15 #151
274528 Twizu
Is al zindelijk!
pi_76867949
quote:
Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.

(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier


Wil jij met mij trouwen?
Kiva FOK-team #8 Waar geld echt goed doet!
[b]Op zaterdag 26 juni 2010 18:48 schreef vosss het volgende:[/b]
6 eien
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:30:45 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76868787
Dat vind mijn lief denk ik niet goed.
pi_76916078
quote:
Op zondag 10 januari 2010 19:17 schreef evo87 het volgende:
Jummie recept
Mijn dank is groot. Ga hem zeker een keer uitproberen.
pi_76919875
quote:
Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)

Lekkere & licht.
Mmmmmmmm
pi_76925684
quote:
Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.

(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier)
Dat ziet er erg goed uit!
pi_76981093
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger.

Life is too short not to have fun
pi_77034957


Recept

Foto bij het recept lijkt best op de mijne

  dinsdag 19 januari 2010 @ 23:47:24 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77036136
quote:
Op maandag 18 januari 2010 20:02 schreef vaagsel het volgende:
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger.

[ afbeelding ]
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?
Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook.
pi_77050992
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 23:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?
Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook.
Nee, is dat de gouden tip? Heb een aantal recepten op internet bekeken en er toen maar 1 gevolgd die mij het beste leek, maar nergens werd deze tip gegeven, maar ik ga het de volgende keer zeker proberen.
Life is too short not to have fun
  woensdag 20 januari 2010 @ 14:09:44 #160
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77051966
Dat is wat de chinezen doen en die zijn meester in krokant vel. :-)
Onderdompelen in pan kokend water of overgieten met kokend water. En daarna, heel belangrijk, goed drogen.

Maar wat die ook vaak nog doen is gewoon frituren.
pi_77086385
Deze waren echt heel erg lekker, al zeg ik het zelf.

pi_77340870
quote:
Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)

Lekkere & licht.
Robin ik ben fan van je!!
Ik altijd meteen zin om te koken als ik jouw foto's voorbij zie komen!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_77343546
Beter laat dan nooiTVP....... Wat een mooie en lekkere dingen zie ik hier voorbij gaan. En die site is echt super!
Is dat zo?
  donderdag 28 januari 2010 @ 11:42:53 #164
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77370285
Dank je, Lotje.



Kijken of dit ook inspireert.
Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker!
Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop.
  donderdag 28 januari 2010 @ 14:49:41 #165
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_77377248
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je, Lotje. [ afbeelding ]

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Kijken of dit ook inspireert.
Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker!
Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop.
Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??
  donderdag 28 januari 2010 @ 15:15:03 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77378228
Ja, echt. Ik heb het niet zelf verzonnen hoor. Is traditioneel Japans gerecht.

Kijk op wiki: Okonomiyaki
pi_77397122
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:

[..]

Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??
Het is echt een fantastisch gerecht. Je neemt dingen die je lekker vindt, braad die in een pan, doe er deeg overheen, keer dat een keer om en daarna smullen maar !
pi_77405872
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:

[..]

Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??
Ik heb het in Japan verschillende keren gegeten, steeds mét mayo, en ik ik vond het echt ontzettend lekker (en machtig)!

pi_77414976
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn ) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.

[ afbeelding ]

Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
Dat ziet er echt uit.
pi_77474347
Best een hit op de verjaardag van mijn lief: spanakopita!

pi_77551168




http://www.atablefortwo.c(...)-sultanas-filo-cups/

mijn versie

Filodeeg crumble custard gezoeten frambozen en nog een beetje crumble

geserveerd met een beetje slagroom

Heerlijk!!
Be brave. Be kind.
pi_77563414
kun je de naam van de chocolade taart van Julia Child geven??
pi_77623730
Ik heb gisteren deze cappuccinotaart gebakken, hij is heerlijk !

pi_77623778
nom! ziet er prachtig uit!
Ja doei.
  vrijdag 5 februari 2010 @ 22:42:48 #175
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77687676
Zo, na de Japanse, gevulde pannenkoek Okonomiyaki nu eens de Koreaanse Kimchi pannenkoek geprobeerd en jeetje, die is misschien nog wel lekkerder! Op zich vind ik kimchi erg lekker, maar het kwam er gewoon nooit van dat te eten. Het is ook eigenlijk een "bijgerecht" en dat ben ik niet gewend te eten, maar gooi het in een pannenkoek, samen met aardappelpuree, verkruimelde tofu, wat bloem en een ei en jeetje mina, dat is echt lekker!



Voor het volledige recept, klik hier
pi_77689738
Heb trouwens vorige week voor het eerst een delicious gekocht en ik zag gelijk jouw site staan. Leuk dat jullie zo genoemd werden.
Life is too short not to have fun
  zaterdag 6 februari 2010 @ 00:10:02 #177
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77690430
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
pi_77701613
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Zeker een leuk artikel. Alleen een beetje te kort, en jammer dat er geen recepten werden gegeven bij de besproken producten. Hopelijk weten ze jullie te vinden als ze eens een Chinees thema-nummer gaan doen .
Life is too short not to have fun
pi_77703007
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Heb de Delicious. er ook even bijgepakt Inderdaad wel leuk! En heb de website ook ontdekt, die kende ik nog niet!

En meteen gezien dat we hier in Drenthe welgeteld 1 toko hebben
  zaterdag 6 februari 2010 @ 14:56:36 #180
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77703057
Aan het inmaken geweest:



10 minuutjes werk;

- Snij de komkommer
- Doe hem in een afsluitbaar bakje en bestrooi hem rijkelijk met suiker en zout
- Paar minuten laten staan en af en toe door elkaar schudden(wel voorzichtig!)
- Komkommer afspoelen en drogen tussen bv. 2 theedoeken
- Half azijn half water even laten koken
- Komkommer in de potjes, eventueel kruiden erbij(mosterdzaad in dit geval)
- Vullen met azijn/water mengsel tot boven de komkommer
- Half jaartje laten staan
- Klaar!

Recept komt van Piet
pi_77703084
Dat ziet er cool uit
  zaterdag 6 februari 2010 @ 15:01:53 #182
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77703198
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 14:57 schreef LieLie het volgende:
Dat ziet er cool uit
Dank je, het is makkelijk te doen met die komkommer die maar niet op komt, heb er even een receptje bij getikt
pi_77725816
quote:
Op vrijdag 14 augustus 2009 10:26 schreef SuperRembo het volgende:
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:

Aardappels met knoflook uit de oven
[ afbeelding ]
Welke aardappels kan ik hier het beste voor gebruiken? En welke groenten/vleesjes zijn lekker om erbij te maken. Ik wil dat vanavond 2 hongerige mannen voorschotelen.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_77725863
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 7 februari 2010 @ 12:39:31 #185
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77726640
quote:
Op zondag 7 februari 2010 12:06 schreef DancingPhoebe het volgende:
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?!
Om wat voorbeelden te geven, als snelle snack, bij een stamppot, bij de nasi/bami.

Mocht je het willen proberen, het is ook gewoon te koop hoor
pi_77726733
Neee, de lol zou voor mij meer zitten in het maken dan het opeten!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_77921980


Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet.

gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden)

[ Bericht 43% gewijzigd door DarkElf op 12-02-2010 15:44:46 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_77932352
Ziet er goed uit DarkElf!

Ik bakte vanmiddag wortelmuffins.
pi_77934508
quote:
Op vrijdag 12 februari 2010 15:27 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet.

gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden)
heb je ook een recept met wat hoeveelheden? (evt per PM)
ik leef op dit soort fruit/muesli repen namelijk en deze klinkt heerlijk.
pi_77980055
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella.



♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_77980342
Ziet er wederom echt heel lekker uit.
  zondag 14 februari 2010 @ 17:48:25 #192
269956 Nieners
Sofa King Addicted.
pi_77989388
Wrap met kip:



Kokos-koekjes.

Living and loving in the moment.
  dinsdag 16 februari 2010 @ 12:26:05 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78052255


Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook.
(recept)

  donderdag 18 februari 2010 @ 22:08:14 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78160098
Aardperen, heerlijke groente

Vandaag even wezen roerbakken;
kippedij, rijst, winterwortel, prei, ui en taugé:



Foto is mwah want het was al donker buiten
pi_78257830
quote:
Op zondag 14 februari 2010 12:37 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik zit te twijfelen of ik deze vandaag ga bakken, ik vind het er alleen nogal veel. Denk je dat ze goed in te vriezen zijn?
pi_78274717
Avondeten van vandaag! Rottig foto's maken als het zo donker is buiten.

Soep van tuinerwtjes en munt, met feta:


Soort tortilla van half bloem, half maismeel en een schep zwarte komijn. Erin zelfgemaakte hummus en falafel, tomaten en ui:


Crumble met peer, rozijnen en brandewijn. Ernaast een riesling.


*burp*
Let me see you stripped down to the bone
pi_78275684
Ziet er heerlijk uit Minilot!
pi_78298514
quote:
Op zondag 21 februari 2010 20:31 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er heerlijk uit Minilot!
Was het ook wel, zeker voor restjes-eten
Let me see you stripped down to the bone
pi_78340829
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 12:26 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook.
(recept)

[ afbeelding ]
Kwam ze tegen op de markt vorige week en herrinerde mij jouw recept dus had er wat meegenomen. Uiteindelijk een grove creme van gemaakt voor een voorgerecht met coquille, cantharellen en gedroogde serranoham. Was zeer blij verrast door de smaak van de aardperen. Heb vandaag dus wat gegoogled voor andere recepten en het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.

Ga vandaag nog even een halve kilo halen om een soepje van te draaien .
Life is too short not to have fun
  dinsdag 23 februari 2010 @ 13:24:49 #200
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_78341134
Wat een heerlijke gerechten zie ik voorbij komen, even tvp'en om later te kijken wat ik zelf ga maken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')