quote:Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.![]()
(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier
Mmmmmmmmquote:Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)
Lekkere & licht.
Dat ziet er erg goed uit!quote:Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.![]()
(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier)
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?quote:Op maandag 18 januari 2010 20:02 schreef vaagsel het volgende:
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger.
[ afbeelding ]
Nee, is dat de gouden tip? Heb een aantal recepten op internet bekeken en er toen maar 1 gevolgd die mij het beste leek, maar nergens werd deze tip gegeven, maar ik ga het de volgende keer zeker proberen.quote:Op dinsdag 19 januari 2010 23:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?
Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook.
Robin ik ben fan van je!!quote:Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)
Lekkere & licht.
Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??quote:Op donderdag 28 januari 2010 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je, Lotje. [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Kijken of dit ook inspireert.
Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker!
Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop.
Het is echt een fantastisch gerecht. Je neemt dingen die je lekker vindt, braad die in een pan, doe er deeg overheen, keer dat een keer om en daarna smullen maarquote:Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??
Ik heb het in Japan verschillende keren gegeten, steeds mét mayo, en ik ik vond het echt ontzettend lekker (en machtig)!quote:Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??
Dat ziet er echtquote:Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.
[ afbeelding ]
Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
Zeker een leuk artikel. Alleen een beetje te kort, en jammer dat er geen recepten werden gegeven bij de besproken producten. Hopelijk weten ze jullie te vinden als ze eens een Chinees thema-nummer gaan doenquote:Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Heb de Delicious. er ook even bijgepaktquote:Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Dank je, het is makkelijk te doen met die komkommer die maar niet op komt, heb er even een receptje bij getiktquote:
Welke aardappels kan ik hier het beste voor gebruiken? En welke groenten/vleesjes zijn lekker om erbij te maken. Ik wil dat vanavond 2 hongerige mannen voorschotelen.quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 10:26 schreef SuperRembo het volgende:
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:
Aardappels met knoflook uit de oven
[ afbeelding ]
Om wat voorbeelden te geven, als snelle snack, bij een stamppot, bij de nasi/bami.quote:Op zondag 7 februari 2010 12:06 schreef DancingPhoebe het volgende:
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?!
heb je ook een recept met wat hoeveelheden? (evt per PM)quote:Op vrijdag 12 februari 2010 15:27 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet.
gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden)
Ik zit te twijfelen of ik deze vandaag ga bakken, ik vind het er alleen nogal veel. Denk je dat ze goed in te vriezen zijn?quote:Op zondag 14 februari 2010 12:37 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was het ook wel, zeker voor restjes-etenquote:Op zondag 21 februari 2010 20:31 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er heerlijk uit Minilot!
Kwam ze tegen op de markt vorige week en herrinerde mij jouw recept dus had er wat meegenomen. Uiteindelijk een grove creme van gemaakt voor een voorgerecht met coquille, cantharellen en gedroogde serranoham. Was zeer blij verrast door de smaak van de aardperen. Heb vandaag dus wat gegoogled voor andere recepten en het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 12:26 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook.
(recept)
[ afbeelding ]
Lekkerder/smaakvoller dan aardappelpuree en niemand die daarvan zegt dat het flauw is. Maar ja, het is wel wat het is, het zal nooit een venkel of aubergine worden. Maar voor soepjes en zalfjes is het gewoon perfect. Eet ze ook wel eens rauw, heel dun geschaafd. Maar ja, als je dan een halve aardpeer eet is het al wel genoeg. Dus dat schiet in mijn ogen niet zo op.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:17 schreef vaagsel het volgende:
.. het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.
Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:42 schreef minilot het volgende:
Groenteboer in het dorp heeft geen aardperen.Groentekraam op de markt ook niet.
![]()
Dit weekend maar eens in Rotterdam op zoek gaan!
Daar ga ik wel vanuit ja !quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:48 schreef Lastpost het volgende:
[..]
Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.
Hmmm, daar krijg ik honger van!quote:Op dinsdag 23 februari 2010 16:26 schreef prinseszondererwt het volgende:
Zojuist een pastinaaksoepje met pompoen achter mijn kiezen, was heerlijk.![]()
[ afbeelding ]
Heb je ook gelijk in, maar de kom van mijn vijzel is een tijdje geleden kapot gevallen en met een staafmixer gaat het niet.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:38 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Gewoon lekker zelf maken, minilot!
Ik ken 'm! Is alleen nogal een gedoe - ofwel anderhalf uur fietsen, ofwel uur met OVquote:
Ooh mooie koekjes! En inderdaad tof dat het een eigen recept is! En ik hou van kokosquote:Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is![]()
[ afbeelding ]
Dat heb je goed bedacht.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is![]()
[ afbeelding ]
Ik heb komkommer te over en lege jampotjes, even wat azijn en mosterdzaad scoren dit weekendquote:Op zaterdag 6 februari 2010 14:56 schreef Erasmo het volgende:
Aan het inmaken geweest:
10 minuutjes werk;
- Snij de komkommer
- Doe hem in een afsluitbaar bakje en bestrooi hem rijkelijk met suiker en zout
- Paar minuten laten staan en af en toe door elkaar schudden(wel voorzichtig!)
- Komkommer afspoelen en drogen tussen bv. 2 theedoeken
- Half azijn half water even laten koken
- Komkommer in de potjes, eventueel kruiden erbij(mosterdzaad in dit geval)
- Vullen met azijn/water mengsel tot boven de komkommer
- Half jaartje laten staan
- Klaar!
Recept komt van Piet![]()
Ja het lijkt me een super-idee, alleen ik kan met 4 zitplaatsen en 50 vierkante meter onmogelijk een stuk of 20 fokkers huisvestenquote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:
het wordt srsly tijd voor een CUL-Foodgawkers-pot-luck-meet!dan kunnen anderen vast wel even hun camera uitlenen
Open jij het topic of ik?quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:42 schreef motorbloempje het volgende:
hier kunnen we met 15 man aan een tafel zitten
grote oven, combinmagnetron, 2 werkbladen en een vierpitter![]()
Hoera! Ik heb in een vlaag van verstandverbijstering een tijdje geleden kilo's polenta bij mijn dorpsturkje gekocht. Na twee maanden polentablubber met kaas, polentablubber met vis en polentablubber met paddestoelen zie ik nu wat ik met de rest kan doen!quote:Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is![]()
[ afbeelding ]
Dat zie ik natuurlijk ook wel, zelfs met zonnebril. Maar ik dacht spijs te ontwaren, vandaar mijn vraag.quote:Op zondag 28 februari 2010 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
quote:
quote:Op zondag 28 februari 2010 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
Wat zou nog meer van Danone kunnen zijn dan?quote:Op zondag 28 februari 2010 11:07 schreef evo87 het volgende:
yes, duurt redelijk lang, maar ze zijn zo gruwelijk lekker als ze vers zijn
En?quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:15 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik heb komkommer te over en lege jampotjes, even wat azijn en mosterdzaad scoren dit weekend
Oh jee, had over de yes-reply heengelezen.quote:Op zondag 28 februari 2010 13:17 schreef clumsy_clown het volgende:
Wat zou nog meer van Danone kunnen zijn dan?.
Dit was het resultaat, niet zo'n mooie fotoquote:
Heb je die potjes nog vacuum laten trekken of hoeft dat niet?quote:Op zondag 28 februari 2010 16:33 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Dit was het resultaat, niet zo'n mooie fotoEn nu 6 maanden wachten...
[ afbeelding ]
Als ik jam maak, doe ik dat door ze op de kop te zetten, maar dat durfde ik hierbij nietquote:Op zondag 28 februari 2010 16:50 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Heb je die potjes nog vacuum laten trekken of hoeft dat niet?
ik heb ze nu in de oven zitten! Ik had alleen maar limoen in huis, maar allez, limoen en kokos is een prima combi, dacht ik zoquote:Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is![]()
[ afbeelding ]
ja, ik heb dus vanavond choc chip cookies gebakken, maar ze zijn te ver uitgelopen. wat zit er dan te veel of te weinig in, of is de oventemp verkeerd??quote:Op dinsdag 2 maart 2010 09:48 schreef evo87 het volgende:
Beetje een 'bak' bui. Chocolate chip cookies!![]()
[ afbeelding ]
ah, ja dat was ook de lastigste om te rekenen factor in t amerikaanse recept. er stond 1 3/4e stick of 14 tablespoons, ik kreeg daaruit 200 gram in een omrekending voor boter, maar het zag eruit als meer boter dan op t plaatje... alleen had het deeg dan wél weer de goeie consistentie... hmm...quote:Op vrijdag 5 maart 2010 22:37 schreef Erasmo het volgende:
Dikke kans dat je teveel boter hebt gebruikt...
Ik krijg hier altijd zo'n zin in etenquote:Op zaterdag 6 maart 2010 16:20 schreef Bluezz het volgende:
mmmmm, weer even verlekkert hier rondgeneusd
quote:Op zaterdag 6 maart 2010 15:35 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus.
(recept)
Volgens mij balen we allemaal wel dat je die niet hebt, want als ik zie wat je soms in je weekmenu's hebt enzo denk ikquote:Op zaterdag 6 maart 2010 18:11 schreef Windigo het volgende:
Ziet er goed uit allemaal! Ik baal soms zo dat ik geen digitale camera heb als ik dit zie..
Mja, hopelijk voor mijn verjaardag dan, want ik heb een inkomen onder het sociale minimum en kan dat dus echt niet betalen. (Het enige waar ik echt geld aan uit geef, is etenquote:Op zaterdag 6 maart 2010 18:25 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Volgens mij balen we allemaal wel dat je die niet hebt, want als ik zie wat je soms in je weekmenu's hebt enzo denk ikMaar wat nie is kan nog komen!
![]()
temp was ook goed, 190C zonder hete lucht... tweede batch had in de koelkast gezeten en was écht mislukt, maar misshcien had ik toen de hete lucht per ongeluk aan staan...quote:Op zaterdag 6 maart 2010 07:35 schreef evo87 het volgende:
200 gram boter is de juiste omrekening. wat zat er verder in, anders kan ik ook niet zien of de verhouding verkeerd is. Maar idd ook kans dat je oventemp te laag ingesteld is (190 graden C) en het deeg eerst een uurtje in de koelkast stoppen helpt ook.
Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?quote:Op zaterdag 6 maart 2010 18:50 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mja, hopelijk voor mijn verjaardag dan, want ik heb een inkomen onder het sociale minimum en kan dat dus echt niet betalen. (Het enige waar ik echt geld aan uit geef, is eten)
Een geniaal idee van één of andere Australische elite-pizzaketen zul je bedoelen. De komende Lente staan hier de Saffron Chicken, de Szechuan Chilli Prawn, de Shepherd's Pie en de Peking Duck op het menu. Gewoon namaken van het plaatje op de website en de bijbehorende omschrijving.quote:
quote:Op zondag 7 maart 2010 16:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?![]()
Hier net gegeten:
[ afbeelding ]
Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf.
Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crčme fraiche en in dit geval geroosterde knoflook.
jij maakt zulke geweldige dingen (kijk ook wel eens in het taarttopic) is dat gewoon hobby? Anders zou ik er echt mn werk van maken als ik jou wasquote:Op maandag 8 maart 2010 13:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Appelkersenkruimeltaart![]()
[ afbeelding ]
Dit recept heb ik aangehouden, maar met iets minder suiker en volkorenmeel ipv gewoon meel. Ze zijn heel donker, ik denk door de (heel veel) pure chocola die erin gaat. Ze zijn - zoals de naam al zegt - decadent lekkerquote:Op maandag 8 maart 2010 12:13 schreef minilot het volgende:
Zooo. Zou bijna een hap uit het scherm nemen - die bovenste brownie lokt me!
Nog een bijzonder recept? Om de een of andere reden lijken ze qua kleur erg op de brownies met koffie die ik wel eens maak..
Heb je hier een recept van? Het klinkt echt lekker!quote:Op maandag 8 maart 2010 13:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Appelkersenkruimeltaart![]()
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |