abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:13:15 #151
274528 Twizu
Is al zindelijk!
pi_76867949
quote:
Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.

(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier


Wil jij met mij trouwen?
Kiva FOK-team #8 Waar geld echt goed doet!
[b]Op zaterdag 26 juni 2010 18:48 schreef vosss het volgende:[/b]
6 eien
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:30:45 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76868787
Dat vind mijn lief denk ik niet goed.
pi_76916078
quote:
Op zondag 10 januari 2010 19:17 schreef evo87 het volgende:
Jummie recept
Mijn dank is groot. Ga hem zeker een keer uitproberen.
pi_76919875
quote:
Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)

Lekkere & licht.
Mmmmmmmm
pi_76925684
quote:
Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.

(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier)
Dat ziet er erg goed uit!
pi_76981093
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger.

Life is too short not to have fun
pi_77034957


Recept

Foto bij het recept lijkt best op de mijne

  dinsdag 19 januari 2010 @ 23:47:24 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77036136
quote:
Op maandag 18 januari 2010 20:02 schreef vaagsel het volgende:
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger.

[ afbeelding ]
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?
Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook.
pi_77050992
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 23:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?
Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook.
Nee, is dat de gouden tip? Heb een aantal recepten op internet bekeken en er toen maar 1 gevolgd die mij het beste leek, maar nergens werd deze tip gegeven, maar ik ga het de volgende keer zeker proberen.
Life is too short not to have fun
  woensdag 20 januari 2010 @ 14:09:44 #160
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77051966
Dat is wat de chinezen doen en die zijn meester in krokant vel. :-)
Onderdompelen in pan kokend water of overgieten met kokend water. En daarna, heel belangrijk, goed drogen.

Maar wat die ook vaak nog doen is gewoon frituren.
pi_77086385
Deze waren echt heel erg lekker, al zeg ik het zelf.

pi_77340870
quote:
Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)

Lekkere & licht.
Robin ik ben fan van je!!
Ik altijd meteen zin om te koken als ik jouw foto's voorbij zie komen!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_77343546
Beter laat dan nooiTVP....... Wat een mooie en lekkere dingen zie ik hier voorbij gaan. En die site is echt super!
Is dat zo?
  donderdag 28 januari 2010 @ 11:42:53 #164
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77370285
Dank je, Lotje.



Kijken of dit ook inspireert.
Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker!
Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop.
  donderdag 28 januari 2010 @ 14:49:41 #165
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_77377248
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je, Lotje. [ afbeelding ]

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Kijken of dit ook inspireert.
Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker!
Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop.
Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??
  donderdag 28 januari 2010 @ 15:15:03 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77378228
Ja, echt. Ik heb het niet zelf verzonnen hoor. Is traditioneel Japans gerecht.

Kijk op wiki: Okonomiyaki
pi_77397122
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:

[..]

Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??
Het is echt een fantastisch gerecht. Je neemt dingen die je lekker vindt, braad die in een pan, doe er deeg overheen, keer dat een keer om en daarna smullen maar !
pi_77405872
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:

[..]

Mayo er op? Serieus? Is dat čcht lekker??
Ik heb het in Japan verschillende keren gegeten, steeds mét mayo, en ik ik vond het echt ontzettend lekker (en machtig)!

pi_77414976
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn ) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.

[ afbeelding ]

Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
Dat ziet er echt uit.
pi_77474347
Best een hit op de verjaardag van mijn lief: spanakopita!

pi_77551168




http://www.atablefortwo.c(...)-sultanas-filo-cups/

mijn versie

Filodeeg crumble custard gezoeten frambozen en nog een beetje crumble

geserveerd met een beetje slagroom

Heerlijk!!
Be brave. Be kind.
pi_77563414
kun je de naam van de chocolade taart van Julia Child geven??
pi_77623730
Ik heb gisteren deze cappuccinotaart gebakken, hij is heerlijk !

pi_77623778
nom! ziet er prachtig uit!
Ja doei.
  vrijdag 5 februari 2010 @ 22:42:48 #175
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77687676
Zo, na de Japanse, gevulde pannenkoek Okonomiyaki nu eens de Koreaanse Kimchi pannenkoek geprobeerd en jeetje, die is misschien nog wel lekkerder! Op zich vind ik kimchi erg lekker, maar het kwam er gewoon nooit van dat te eten. Het is ook eigenlijk een "bijgerecht" en dat ben ik niet gewend te eten, maar gooi het in een pannenkoek, samen met aardappelpuree, verkruimelde tofu, wat bloem en een ei en jeetje mina, dat is echt lekker!



Voor het volledige recept, klik hier
pi_77689738
Heb trouwens vorige week voor het eerst een delicious gekocht en ik zag gelijk jouw site staan. Leuk dat jullie zo genoemd werden.
Life is too short not to have fun
  zaterdag 6 februari 2010 @ 00:10:02 #177
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77690430
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
pi_77701613
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Zeker een leuk artikel. Alleen een beetje te kort, en jammer dat er geen recepten werden gegeven bij de besproken producten. Hopelijk weten ze jullie te vinden als ze eens een Chinees thema-nummer gaan doen .
Life is too short not to have fun
pi_77703007
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Heb de Delicious. er ook even bijgepakt Inderdaad wel leuk! En heb de website ook ontdekt, die kende ik nog niet!

En meteen gezien dat we hier in Drenthe welgeteld 1 toko hebben
  zaterdag 6 februari 2010 @ 14:56:36 #180
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77703057
Aan het inmaken geweest:



10 minuutjes werk;

- Snij de komkommer
- Doe hem in een afsluitbaar bakje en bestrooi hem rijkelijk met suiker en zout
- Paar minuten laten staan en af en toe door elkaar schudden(wel voorzichtig!)
- Komkommer afspoelen en drogen tussen bv. 2 theedoeken
- Half azijn half water even laten koken
- Komkommer in de potjes, eventueel kruiden erbij(mosterdzaad in dit geval)
- Vullen met azijn/water mengsel tot boven de komkommer
- Half jaartje laten staan
- Klaar!

Recept komt van Piet
pi_77703084
Dat ziet er cool uit
  zaterdag 6 februari 2010 @ 15:01:53 #182
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77703198
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 14:57 schreef LieLie het volgende:
Dat ziet er cool uit
Dank je, het is makkelijk te doen met die komkommer die maar niet op komt, heb er even een receptje bij getikt
pi_77725816
quote:
Op vrijdag 14 augustus 2009 10:26 schreef SuperRembo het volgende:
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:

Aardappels met knoflook uit de oven
[ afbeelding ]
Welke aardappels kan ik hier het beste voor gebruiken? En welke groenten/vleesjes zijn lekker om erbij te maken. Ik wil dat vanavond 2 hongerige mannen voorschotelen.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_77725863
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 7 februari 2010 @ 12:39:31 #185
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77726640
quote:
Op zondag 7 februari 2010 12:06 schreef DancingPhoebe het volgende:
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?!
Om wat voorbeelden te geven, als snelle snack, bij een stamppot, bij de nasi/bami.

Mocht je het willen proberen, het is ook gewoon te koop hoor
pi_77726733
Neee, de lol zou voor mij meer zitten in het maken dan het opeten!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_77921980


Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet.

gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden)

[ Bericht 43% gewijzigd door DarkElf op 12-02-2010 15:44:46 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_77932352
Ziet er goed uit DarkElf!

Ik bakte vanmiddag wortelmuffins.
pi_77934508
quote:
Op vrijdag 12 februari 2010 15:27 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet.

gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden)
heb je ook een recept met wat hoeveelheden? (evt per PM)
ik leef op dit soort fruit/muesli repen namelijk en deze klinkt heerlijk.
pi_77980055
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella.



♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_77980342
Ziet er wederom echt heel lekker uit.
  zondag 14 februari 2010 @ 17:48:25 #192
269956 Nieners
Sofa King Addicted.
pi_77989388
Wrap met kip:



Kokos-koekjes.

Living and loving in the moment.
  dinsdag 16 februari 2010 @ 12:26:05 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78052255


Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook.
(recept)

  donderdag 18 februari 2010 @ 22:08:14 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78160098
Aardperen, heerlijke groente

Vandaag even wezen roerbakken;
kippedij, rijst, winterwortel, prei, ui en taugé:



Foto is mwah want het was al donker buiten
pi_78257830
quote:
Op zondag 14 februari 2010 12:37 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik zit te twijfelen of ik deze vandaag ga bakken, ik vind het er alleen nogal veel. Denk je dat ze goed in te vriezen zijn?
pi_78274717
Avondeten van vandaag! Rottig foto's maken als het zo donker is buiten.

Soep van tuinerwtjes en munt, met feta:


Soort tortilla van half bloem, half maismeel en een schep zwarte komijn. Erin zelfgemaakte hummus en falafel, tomaten en ui:


Crumble met peer, rozijnen en brandewijn. Ernaast een riesling.


*burp*
Let me see you stripped down to the bone
pi_78275684
Ziet er heerlijk uit Minilot!
pi_78298514
quote:
Op zondag 21 februari 2010 20:31 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er heerlijk uit Minilot!
Was het ook wel, zeker voor restjes-eten
Let me see you stripped down to the bone
pi_78340829
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 12:26 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook.
(recept)

[ afbeelding ]
Kwam ze tegen op de markt vorige week en herrinerde mij jouw recept dus had er wat meegenomen. Uiteindelijk een grove creme van gemaakt voor een voorgerecht met coquille, cantharellen en gedroogde serranoham. Was zeer blij verrast door de smaak van de aardperen. Heb vandaag dus wat gegoogled voor andere recepten en het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.

Ga vandaag nog even een halve kilo halen om een soepje van te draaien .
Life is too short not to have fun
  dinsdag 23 februari 2010 @ 13:24:49 #200
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_78341134
Wat een heerlijke gerechten zie ik voorbij komen, even tvp'en om later te kijken wat ik zelf ga maken.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 13:32:06 #201
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78341372
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 13:17 schreef vaagsel het volgende:
.. het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.
Lekkerder/smaakvoller dan aardappelpuree en niemand die daarvan zegt dat het flauw is. Maar ja, het is wel wat het is, het zal nooit een venkel of aubergine worden. Maar voor soepjes en zalfjes is het gewoon perfect. Eet ze ook wel eens rauw, heel dun geschaafd. Maar ja, als je dan een halve aardpeer eet is het al wel genoeg. Dus dat schiet in mijn ogen niet zo op.

pi_78341846
Groenteboer in het dorp heeft geen aardperen. Groentekraam op de markt ook niet.
Dit weekend maar eens in Rotterdam op zoek gaan!
Let me see you stripped down to the bone
pi_78341935
Natuurwinkels hebben die ook bijna altijd minilot.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 13:48:16 #204
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_78342087
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 13:42 schreef minilot het volgende:
Groenteboer in het dorp heeft geen aardperen. Groentekraam op de markt ook niet.
Dit weekend maar eens in Rotterdam op zoek gaan!
Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.
pi_78342167
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 13:48 schreef Lastpost het volgende:

[..]

Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.
Daar ga ik wel vanuit ja !
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 23 februari 2010 @ 14:16:54 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78343257


Daar komen deze ook vandaan, van de zaterdagmarkt in R'dam.
Maar de Groene Passage heeft meestal ook wel aardperen. Alleen niet altijd even "vers".
En oja, turken kennen ze ook! Mijn turkse groenteboer heeft ze ook wel eens liggen.
Er is ook nog een paarse variant, die wordt volgens mij hoger aangeschreven, maar dat lijkt me snobisme. Dat ze mooi vers zijn is het belangrijkst.

pi_78348531
Zojuist een pastinaaksoepje met pompoen achter mijn kiezen, was heerlijk.

pi_78350016
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 16:26 schreef prinseszondererwt het volgende:
Zojuist een pastinaaksoepje met pompoen achter mijn kiezen, was heerlijk.

[ afbeelding ]
Hmmm, daar krijg ik honger van!
Waar haal jij je garam masala? Ik ben die van onze dorpsturk beu.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78350917
Dank! Ik haal het bij de toko, niet echt een vast adres hoor. Is maar net waar ik in de buurt ben.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:38:13 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78351423


Gewoon lekker zelf maken, minilot!
pi_78352261
Ik ben er ook voor om zoveel mogelijk zelf te maken, maar met een fulltime baan kan dat echt niet Robin. Als ik niet zou werken hield ik een enorme moestuin bij, bakte ik elke dag zelf brood, maakte mijn eigen seitan en garam massala etc. Zit er nu niet in helaas.
pi_78352739
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:38 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Gewoon lekker zelf maken, minilot!
Heb je ook gelijk in, maar de kom van mijn vijzel is een tijdje geleden kapot gevallen en met een staafmixer gaat het niet.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 23 februari 2010 @ 18:17:16 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78352992
Ja, zonder mijn oude koffiemalertje zou ik er ook niet aan beginnen. Maar met zo'n koffiemolen is het echt een fluitje van een cent.
pi_78353095
Toch maar eens zo'n ding kopen dan.
Garam Masala is de enige kruidenmix die ik in mijn keuken toesta (oké, met uitzondering van een pot Pataks, een keer of drie per jaar ) en daar wil ik natuurlijk best vanaf!
Let me see you stripped down to the bone
pi_78353143
O, dat lieg ik - ik heb ook een pot raz el hanout, maar daar zitten volgens de verkoper (op diezelfde markt bij Blaak) tweeėnveertig kruiden en specerijen in, en het is héél lekker, dus dat laat ik maar even zitten.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78353153
Lot: Markt op Blaak!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_78354505
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 18:21 schreef DancingPhoebe het volgende:
Lot: Markt op Blaak!
Ik ken 'm! Is alleen nogal een gedoe - ofwel anderhalf uur fietsen, ofwel uur met OV
Let me see you stripped down to the bone
pi_78354715
Tja je wil massala of niet!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_78359695
Lasagne van pompoen en pastinaak:

pi_78404598
Bulgur met spelt-notenburgers.

pi_78406886
Tijdje geleden alweer, maargoed

Gevulde speculaas



Brownies
Children of the night. What music they make.
  donderdag 25 februari 2010 @ 03:04:08 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78422570


Rendier steak van de Lidl.
Kan me niet herinneren ooit rendier gegeten te hebben, dus kon ze niet laten liggen, ook al vind ik 39,50 de kilo aan de prijzige kant. Maar goed, rendier kan van mijn lijstje "nog nooit gegeten" afgestreept worden.

En oja, het was lekker. Mooi, mals vlees. Het deed me denken aan springbok, denk ik. Maar kan me vergissen, want ik haal al die rotbeesten door elkaar, hehe.
Had ze eerst 10 minuutjes op alder gerookt zodat ze lekker op temperatuur waren en toen 4 x 20 seconden gegrilld. Was bang dat ze door zouden slaan, aangezien het nogal miezerig lapjes waren, maar dat viel dus heel erg mee. Gelukkig hou ik wel van rood vlees.
  donderdag 25 februari 2010 @ 17:51:38 #224
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78444438
Als de rendier je bevalt, hier hebben ze ook rendier
  donderdag 25 februari 2010 @ 18:23:13 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78445516
He, wat leuk. Dat ziet er ook allemaal lekker uit.

(Wel irri dat ze de kiloprijzen er niet bijzetten)
pi_78454767
Ik heb een beetje hulp nodig.
Morgen maak ik knoflookaardappels uit de oven met een salade van spinazie, roqefort, dadels en nog wat klein spul.
Wat voor vlees of vis past hier lekker bij? Aangezien de salade al redelijk overheersende smaken heeft weet ik niet zo goed wat hier nu lekker bij is
(uiteraard niet al te duur, ben maar een student ingredienten voor de salade zijn al duur genoeg )
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  donderdag 25 februari 2010 @ 21:54:00 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78455242
Rood vlees ligt het meest voor de hand, denk ik: biefstuk, entrecote, van die dingen.
Of anders misschien een gegrilld kippetje.
En ach, een dikke karbonade kan misschien ook nog wel.

Kan me geen vis voorstellen bij roquefort en dadels.
pi_78480017
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
  vrijdag 26 februari 2010 @ 14:20:15 #229
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_78480275
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Ooh mooie koekjes! En inderdaad tof dat het een eigen recept is! En ik hou van kokos Waar haal je polenta?
* MariaEtcetera krijgt bezoek morgen
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_78480819
Dank je! Ik heb het bij de toko gehaald, zorg wel dat je de extra fijne variant koopt anders krijg je harde stukjes in je koekies.
pi_78483274
Ik heb gisteravond de hele avond op foodgawkers.com gekeken voor inspiratie om mijn nieuwe vierkante servies leuk op te maken. Ga dit weekend spaghetti, tomaatjes met roomkaasvulling, rosbief met aardappels en lente-ui en een salade, broodjes hamburger en geroosterd brood met soep maken. Dus na dit weekend komen er ook foto's van mij Die site is echt verslavend zeg, kan er uren naar kijken.
pi_78483463
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Dat heb je goed bedacht. Klinkt erg lekker!
  Licht Ontvlambaar vrijdag 26 februari 2010 @ 16:15:50 #233
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_78484686
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 14:56 schreef Erasmo het volgende:
Aan het inmaken geweest:



10 minuutjes werk;

- Snij de komkommer
- Doe hem in een afsluitbaar bakje en bestrooi hem rijkelijk met suiker en zout
- Paar minuten laten staan en af en toe door elkaar schudden(wel voorzichtig!)
- Komkommer afspoelen en drogen tussen bv. 2 theedoeken
- Half azijn half water even laten koken
- Komkommer in de potjes, eventueel kruiden erbij(mosterdzaad in dit geval)
- Vullen met azijn/water mengsel tot boven de komkommer
- Half jaartje laten staan
- Klaar!

Recept komt van Piet
Ik heb komkommer te over en lege jampotjes, even wat azijn en mosterdzaad scoren dit weekend
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:20:54 #234
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78484911
Ik wil een digitale camera zodat ik mn creaties ook kan fotograferen Ik hoop dat ik die van de actie op Fok deze maand win Kan zo'n ding echt niet betalen.
pi_78484943
het wordt srsly tijd voor een CUL-Foodgawkers-pot-luck-meet! dan kunnen anderen vast wel even hun camera uitlenen
Ja doei.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:29:09 #236
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78485273
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:
het wordt srsly tijd voor een CUL-Foodgawkers-pot-luck-meet! dan kunnen anderen vast wel even hun camera uitlenen
Ja het lijkt me een super-idee, alleen ik kan met 4 zitplaatsen en 50 vierkante meter onmogelijk een stuk of 20 fokkers huisvesten

Dus als er iemand met een groot huis wil opstaan die meer dan twee pitjes heeft om op te koken ben ik van de partij
pi_78485828
hier kunnen we met 15 man aan een tafel zitten

grote oven, combinmagnetron, 2 werkbladen en een vierpitter
Ja doei.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:46:33 #238
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78485998
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:42 schreef motorbloempje het volgende:
hier kunnen we met 15 man aan een tafel zitten

grote oven, combinmagnetron, 2 werkbladen en een vierpitter
Open jij het topic of ik?
pi_78486177
jouw idee
Ja doei.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 17:00:33 #240
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78486506
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:51 schreef motorbloempje het volgende:
jouw idee
Topic gemaakt!
pi_78487895
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Hoera! Ik heb in een vlaag van verstandverbijstering een tijdje geleden kilo's polenta bij mijn dorpsturkje gekocht. Na twee maanden polentablubber met kaas, polentablubber met vis en polentablubber met paddestoelen zie ik nu wat ik met de rest kan doen! Knusse foto, trouwens.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78518902
Trostomaatjes met kruiden-roomkaas en bosui



Broodje hamburger met cheddarkaas, hamburger, rode ui, sla en tomaat

pi_78545163
Pokke werk, ziet er niet uit, maar de smaak was awesome



pi_78545669
En het zijn?
  zondag 28 februari 2010 @ 11:04:30 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78546099
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
pi_78546167
yes, duurt redelijk lang, maar ze zijn zo gruwelijk lekker als ze vers zijn
pi_78546231
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
Dat zie ik natuurlijk ook wel, zelfs met zonnebril. Maar ik dacht spijs te ontwaren, vandaar mijn vraag.
pi_78546403
het zijn trouwens gewone croissants en 1 pain au chocolat.
  zondag 28 februari 2010 @ 11:41:36 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78546871
Van danone?
pi_78549540
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:41 schreef RobinOok het volgende:
Van danone?
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:07 schreef evo87 het volgende:
yes, duurt redelijk lang, maar ze zijn zo gruwelijk lekker als ze vers zijn
Wat zou nog meer van Danone kunnen zijn dan? .
  zondag 28 februari 2010 @ 13:22:57 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78549713
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:15 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Ik heb komkommer te over en lege jampotjes, even wat azijn en mosterdzaad scoren dit weekend
En?
  zondag 28 februari 2010 @ 13:27:13 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78549864
quote:
Op zondag 28 februari 2010 13:17 schreef clumsy_clown het volgende:
Wat zou nog meer van Danone kunnen zijn dan? .
Oh jee, had over de yes-reply heengelezen.
pi_78549881
*edit* never mind
  Licht Ontvlambaar zondag 28 februari 2010 @ 16:33:18 #254
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_78556060
quote:
Op zondag 28 februari 2010 13:22 schreef Erasmo het volgende:

[..]

En?
Dit was het resultaat, niet zo'n mooie foto En nu 6 maanden wachten...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_78556708
quote:
Op zondag 28 februari 2010 16:33 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Dit was het resultaat, niet zo'n mooie foto En nu 6 maanden wachten...
[ afbeelding ]
Heb je die potjes nog vacuum laten trekken of hoeft dat niet?
  Licht Ontvlambaar zondag 28 februari 2010 @ 16:54:20 #256
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_78556883
quote:
Op zondag 28 februari 2010 16:50 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Heb je die potjes nog vacuum laten trekken of hoeft dat niet?
Als ik jam maak, doe ik dat door ze op de kop te zetten, maar dat durfde ik hierbij niet Ik heb wel het idee dat het vacuum is, doordat de azijn/watermix er kokend heet opging en daarna meteen de deksels erop.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_78562534
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
ik heb ze nu in de oven zitten! Ik had alleen maar limoen in huis, maar allez, limoen en kokos is een prima combi, dacht ik zo

Voorlopig ben ik nog een klein beetje sceptisch; het deegje was echt soep toen ik er twee eieren bij had gedaan, ik heb er zeker 50 gram polenta bij moeten doen om het uberhaupt tot koekjes te kunnen vormen. En nu ruiken mijn handen echt mega-eierig Hopelijk smaken de koekjes niet naar ei.

Ah well, over een minuut of 10 zullen we 't weten!
pi_78562861
Soep?! Dat is gek, hier was het echt heul droog...
Edit: ik had wel kleine biologische eitjes, maar toch.

[ Bericht 16% gewijzigd door prinseszondererwt op 28-02-2010 19:56:45 ]
pi_78563983
Ja, ik had wat grotere eieren. Maar ze zijn lekker! Misschien net iets te droog, ik ga 't recept voor mijn smaak nog een beetje aanpassen, denk ik. Maar polentakoekjes: Dank voor de inspiratie!
pi_78564675
Graag gedaan, gelukkig smaken ze wel.
pi_78625065
Beetje een 'bak' bui. Chocolate chip cookies!

pi_78705310
Fish 'n chips:

pi_78708113
Jeetje, dat ziet er lekker en ook erg leuk uit!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_78709230
Leuk, met die krant
pi_78709675
Thanks! Vond het toch wel wat toevoegen aan de 'beleving' om het van een krant te eten

[bekentenis]Tevens de eerste keer dat ik zelf vis heb klaargemaakt [/bekentenis]
pi_78743299
Van vanavond: Kung pao chicken, lekker!

pi_78786553


Ja doei.
  vrijdag 5 maart 2010 @ 22:25:33 #268
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_78796329
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 09:48 schreef evo87 het volgende:
Beetje een 'bak' bui. Chocolate chip cookies!

[ afbeelding ]
ja, ik heb dus vanavond choc chip cookies gebakken, maar ze zijn te ver uitgelopen. wat zit er dan te veel of te weinig in, of is de oventemp verkeerd??
Kwak
  vrijdag 5 maart 2010 @ 22:37:39 #269
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78797016
Dikke kans dat je teveel boter hebt gebruikt...
  vrijdag 5 maart 2010 @ 22:43:02 #270
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_78797350
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 22:37 schreef Erasmo het volgende:
Dikke kans dat je teveel boter hebt gebruikt...
ah, ja dat was ook de lastigste om te rekenen factor in t amerikaanse recept. er stond 1 3/4e stick of 14 tablespoons, ik kreeg daaruit 200 gram in een omrekending voor boter, maar het zag eruit als meer boter dan op t plaatje... alleen had het deeg dan wél weer de goeie consistentie... hmm...
Kwak
pi_78805852
200 gram boter is de juiste omrekening. wat zat er verder in, anders kan ik ook niet zien of de verhouding verkeerd is. Maar idd ook kans dat je oventemp te laag ingesteld is (190 graden C) en het deeg eerst een uurtje in de koelkast stoppen helpt ook.
pi_78808741
-verkeerde topic-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 6 maart 2010 @ 15:35:29 #273
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78816111


Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus.
(recept)
pi_78817396
mmmmm, weer even verlekkert hier rondgeneusd
pi_78819194
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 16:20 schreef Bluezz het volgende:
mmmmm, weer even verlekkert hier rondgeneusd
Ik krijg hier altijd zo'n zin in eten (en in koken, dus dat is goed )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_78819831
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 15:35 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus.
(recept)

Die gaat in m'n bookmarks!
pi_78820694
gisteren overigens ook nog:


Farfalle met een saus van gezeefde tomaten, broccoli, bloemkool, kastanjechamps en knoflook. Op smaak met wat gedroogde basilicum, paprikapoeder en chilipoeder was lekker, maar niet zo lekker als 't voorgerecht
Had ook nog wat pijnboompitjes over en wat grana padano geraspt
Ja doei.
  zaterdag 6 maart 2010 @ 18:11:16 #278
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78820888
Ziet er goed uit allemaal! Ik baal soms zo dat ik geen digitale camera heb als ik dit zie..
  zaterdag 6 maart 2010 @ 18:25:53 #279
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_78821385
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 18:11 schreef Windigo het volgende:
Ziet er goed uit allemaal! Ik baal soms zo dat ik geen digitale camera heb als ik dit zie..
Volgens mij balen we allemaal wel dat je die niet hebt, want als ik zie wat je soms in je weekmenu's hebt enzo denk ik Maar wat nie is kan nog komen!
Ik moet ook vaker foto's maken! Maar ik eet niet vaak genoeg van die spannende dingen *goed voornemen-alert*

Ziet er lekker uit, Mo! Farfalle ziet er altijd zo vrolijk uit op je bord
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_78821750
Ziet er weer heerlijk uit Robin en motorbloempje!
  zaterdag 6 maart 2010 @ 18:50:30 #281
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78822327
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 18:25 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Volgens mij balen we allemaal wel dat je die niet hebt, want als ik zie wat je soms in je weekmenu's hebt enzo denk ik Maar wat nie is kan nog komen!
Mja, hopelijk voor mijn verjaardag dan, want ik heb een inkomen onder het sociale minimum en kan dat dus echt niet betalen. (Het enige waar ik echt geld aan uit geef, is eten )
  zondag 7 maart 2010 @ 02:53:05 #282
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_78837593
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 07:35 schreef evo87 het volgende:
200 gram boter is de juiste omrekening. wat zat er verder in, anders kan ik ook niet zien of de verhouding verkeerd is. Maar idd ook kans dat je oventemp te laag ingesteld is (190 graden C) en het deeg eerst een uurtje in de koelkast stoppen helpt ook.
temp was ook goed, 190C zonder hete lucht... tweede batch had in de koelkast gezeten en was écht mislukt, maar misshcien had ik toen de hete lucht per ongeluk aan staan...

recept wat ik had was dit recept: http://www.cooksillustrated.com/recipes/detail.asp?docid=19364

deeg zag er ook zo uit (iets donkerder want NL donkerbruine suiker is donkerder...). misshcien waren mn eieren iets te klein... smaak was trouwens écht heel lekker... en ook al waren ze te plat: midden was nog wel enigszins chewy...
Kwak
pi_78838837
probeer de hoeveelheid bloem eens te verhogen naar 12 oz.
  zondag 7 maart 2010 @ 16:03:03 #284
221912 minilot
Nancy boy
pi_78849878
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 18:50 schreef Windigo het volgende:

[..]

Mja, hopelijk voor mijn verjaardag dan, want ik heb een inkomen onder het sociale minimum en kan dat dus echt niet betalen. (Het enige waar ik echt geld aan uit geef, is eten )
Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?

Hier net gegeten:



Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf.

Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crčme fraiche en in dit geval geroosterde knoflook.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78850272
ziet er geweldig uit
Ja doei.
pi_78850854
Wat een geniaal idee, minilot!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 7 maart 2010 @ 16:35:34 #287
221912 minilot
Nancy boy
pi_78850975
quote:
Op zondag 7 maart 2010 16:31 schreef Isabeau het volgende:
Wat een geniaal idee, minilot!
Een geniaal idee van één of andere Australische elite-pizzaketen zul je bedoelen. De komende Lente staan hier de Saffron Chicken, de Szechuan Chilli Prawn, de Shepherd's Pie en de Peking Duck op het menu. Gewoon namaken van het plaatje op de website en de bijbehorende omschrijving.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78857576
vanavond risotto, met een gestoomd visje en gewokte groente gegeten. Als toetje tiramisu, daar toch maar ff een foto van gemaakt.... errrug lekker

pi_78859660
quote:
Op zondag 7 maart 2010 16:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?

Hier net gegeten:

[ afbeelding ]

Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf.

Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crčme fraiche en in dit geval geroosterde knoflook.
pi_78871125
Mijn toetje van vanavond:

pi_78877720
quote:
Op zondag 7 maart 2010 23:45 schreef PiperMaru het volgende:
Mijn toetje van vanavond:

[ afbeelding ]
jummieeeeee, lekker zeg!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_78878254
quote:
Op zondag 7 maart 2010 23:45 schreef PiperMaru het volgende:
Mijn toetje van vanavond:

[ afbeelding ]
mooie fotos maak je
pi_78879043
quote:
Op zondag 7 maart 2010 23:45 schreef PiperMaru het volgende:
Mijn toetje van vanavond:

[ afbeelding ]
Oeh jammie
  maandag 8 maart 2010 @ 12:13:45 #294
221912 minilot
Nancy boy
pi_78883756
Zooo. Zou bijna een hap uit het scherm nemen - die bovenste brownie lokt me!
Nog een bijzonder recept? Om de een of andere reden lijken ze qua kleur erg op de brownies met koffie die ik wel eens maak..
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 8 maart 2010 @ 13:35:51 #295
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_78886742
Appelkersenkruimeltaart

I`m not weird. I`m limited edition.
  maandag 8 maart 2010 @ 13:43:24 #296
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78887038
quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Appelkersenkruimeltaart

[ afbeelding ]
jij maakt zulke geweldige dingen (kijk ook wel eens in het taarttopic) is dat gewoon hobby? Anders zou ik er echt mn werk van maken als ik jou was
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 8 maart 2010 @ 13:50:29 #297
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_78887368
Dank je wel
Is hobby ja Ik ben bang dat de lol er te snel af raakt als ik er m`n werk van maak
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_78888722
quote:
Op maandag 8 maart 2010 12:13 schreef minilot het volgende:
Zooo. Zou bijna een hap uit het scherm nemen - die bovenste brownie lokt me!
Nog een bijzonder recept? Om de een of andere reden lijken ze qua kleur erg op de brownies met koffie die ik wel eens maak..
Dit recept heb ik aangehouden, maar met iets minder suiker en volkorenmeel ipv gewoon meel. Ze zijn heel donker, ik denk door de (heel veel) pure chocola die erin gaat. Ze zijn - zoals de naam al zegt - decadent lekker

Gelukkig maar, want vorige week heb ik brownies laten mislukken
pi_78898727
quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Appelkersenkruimeltaart

[ afbeelding ]
Heb je hier een recept van? Het klinkt echt lekker!

PiperMaru, jouw brownies zien er ook heerlijk uit! Net als de andere gerechten op je blog trouwens, uit het Day Zero-topic. Goeie inspiratie!
Are you pondering what I'm pondering?
pi_78899981
Jum, de brownies en de taart zien er heerlijk uit!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')