Heb je toevallig het recept voor de chocoladetaart. Ziet er namelijk heerlijk uit.quote:Op maandag 19 oktober 2009 22:03 schreef evo87 het volgende:
bakken + n00b skills = the following
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.![]()
(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier
Mmmmmmmmquote:Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)
Lekkere & licht.
Dat ziet er erg goed uit!quote:Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.![]()
(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier)
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?quote:Op maandag 18 januari 2010 20:02 schreef vaagsel het volgende:
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger.
[ afbeelding ]
Nee, is dat de gouden tip? Heb een aantal recepten op internet bekeken en er toen maar 1 gevolgd die mij het beste leek, maar nergens werd deze tip gegeven, maar ik ga het de volgende keer zeker proberen.quote:Op dinsdag 19 januari 2010 23:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?
Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook.
Robin ik ben fan van je!!quote:Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)
Lekkere & licht.
Mayo er op? Serieus? Is dat ècht lekker??quote:Op donderdag 28 januari 2010 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je, Lotje. [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Kijken of dit ook inspireert.
Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker!
Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop.
Het is echt een fantastisch gerecht. Je neemt dingen die je lekker vindt, braad die in een pan, doe er deeg overheen, keer dat een keer om en daarna smullen maarquote:Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mayo er op? Serieus? Is dat ècht lekker??
Ik heb het in Japan verschillende keren gegeten, steeds mét mayo, en ik ik vond het echt ontzettend lekker (en machtig)!quote:Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mayo er op? Serieus? Is dat ècht lekker??
Dat ziet er echtquote:Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.
[ afbeelding ]
Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
Zeker een leuk artikel. Alleen een beetje te kort, en jammer dat er geen recepten werden gegeven bij de besproken producten. Hopelijk weten ze jullie te vinden als ze eens een Chinees thema-nummer gaan doenquote:Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Heb de Delicious. er ook even bijgepaktquote:Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Dank je, het is makkelijk te doen met die komkommer die maar niet op komt, heb er even een receptje bij getiktquote:
Welke aardappels kan ik hier het beste voor gebruiken? En welke groenten/vleesjes zijn lekker om erbij te maken. Ik wil dat vanavond 2 hongerige mannen voorschotelen.quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 10:26 schreef SuperRembo het volgende:
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:
Aardappels met knoflook uit de oven
[ afbeelding ]
Om wat voorbeelden te geven, als snelle snack, bij een stamppot, bij de nasi/bami.quote:Op zondag 7 februari 2010 12:06 schreef DancingPhoebe het volgende:
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?!
heb je ook een recept met wat hoeveelheden? (evt per PM)quote:Op vrijdag 12 februari 2010 15:27 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet.
gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden)
Ik zit te twijfelen of ik deze vandaag ga bakken, ik vind het er alleen nogal veel. Denk je dat ze goed in te vriezen zijn?quote:Op zondag 14 februari 2010 12:37 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was het ook wel, zeker voor restjes-etenquote:Op zondag 21 februari 2010 20:31 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er heerlijk uit Minilot!
Kwam ze tegen op de markt vorige week en herrinerde mij jouw recept dus had er wat meegenomen. Uiteindelijk een grove creme van gemaakt voor een voorgerecht met coquille, cantharellen en gedroogde serranoham. Was zeer blij verrast door de smaak van de aardperen. Heb vandaag dus wat gegoogled voor andere recepten en het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 12:26 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook.
(recept)
[ afbeelding ]
Lekkerder/smaakvoller dan aardappelpuree en niemand die daarvan zegt dat het flauw is. Maar ja, het is wel wat het is, het zal nooit een venkel of aubergine worden. Maar voor soepjes en zalfjes is het gewoon perfect. Eet ze ook wel eens rauw, heel dun geschaafd. Maar ja, als je dan een halve aardpeer eet is het al wel genoeg. Dus dat schiet in mijn ogen niet zo op.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:17 schreef vaagsel het volgende:
.. het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.
Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:42 schreef minilot het volgende:
Groenteboer in het dorp heeft geen aardperen.Groentekraam op de markt ook niet.
![]()
Dit weekend maar eens in Rotterdam op zoek gaan!
Daar ga ik wel vanuit ja !quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:48 schreef Lastpost het volgende:
[..]
Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.
Hmmm, daar krijg ik honger van!quote:Op dinsdag 23 februari 2010 16:26 schreef prinseszondererwt het volgende:
Zojuist een pastinaaksoepje met pompoen achter mijn kiezen, was heerlijk.![]()
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |