abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_72468562
Een pietsje verbrand, maar niettemin hartstikke lekker:





Quiche met ricotta, geitenkaas, lente-ui, fuet-worst en een volkoren korst.

Dit recept een beetje aangepast: Herbed Ricotta Tart van David Lebovitz
Als basis een volkoren korstdeeg met olijfolie: Easy Olive Oil Tart Crust van Chocolate & Zucchini

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 05-09-2009 19:53:16 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_72472048
TVP's zonder foto's mogen geloof ik niet hier.. dus maar wat foto's

Beef Wellington..
Oven niet helemaal goed ingesteld, verbrand aan de bovenkant.
Recept van Gordon Ramsay.



Maar het vlees was lekkurrrrrrrr..
Medium rare zoals gewenst


Eentje uit oude doos: zwarte sesamijs..
Life is short, eat dessert first.
pi_72472069
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 21:41 schreef missy_c het volgende:
TVP's zonder foto's mogen geloof ik niet hier.. dus maar wat foto's

Beef Wellington..
Oven niet helemaal goed ingesteld, verbrand aan de bovenkant.
Recept van Gordon Ramsay.

[ afbeelding ]

Maar het vlees was lekkurrrrrrrr..
Medium rare zoals gewenst
[ afbeelding ]
oh, dat ziet er echt lekker uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 6 september 2009 @ 20:01:18 #80
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_72496171
Vandaag een vegan potluck gehad. Ik had het volgende gemaakt:



Flensjes met 'vegan mascarpone' en framboos/bramen.
Gebaseerd op recept uit De Dunne Vegetarier. Alleen vegan gemaakt



Lemony Roasted Potatoes (veganomicon)



Gemarineerde bieten met gebakken gerookte tofu
pi_72497436
Ik vind bieten altijd zo mooi van kleur, waar zijn ze in gemarineerd?
  zondag 6 september 2009 @ 20:35:44 #82
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_72497672
Ik had dit recept ongeveer gevolgd voor de bieten. :
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=7708&rq=biet&proteinSource=vegetarisch

Alleen ipv sherry een gewone rode wijn. En verder gewone olijfolie gebruikt. De kleur is overigens niet heel anders dan de originele kleur van de bieten (waren wel biologische bieten). Misschien iets donkerder door de marinade.

[ Bericht 1% gewijzigd door TechXP op 06-09-2009 20:41:22 ]
  zondag 6 september 2009 @ 21:12:48 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_72499316


Zaterdag op de markt 3 duifjes op de kop getikt. Euh, niet letterlijk, ze waren al wel dood.
Heb de borstjes gerookt en gebakken. Aan de rest zat zo weinig vlees dat ik er maar soep van heb getrokken.
Ik had nog nooit duif klaargemaakt, het was ook maar gewoon een experimentje, maar het had wel wat. Volgende keer een leuke saus bij verzinnen.
pi_72575157
TechXP, waar koop je vegan mascarpone? Wil ik wel eens proeven, al vind ik tot nu toe vrijwel alle vegan zuivelvervangers die ik geproefd heb vrij ranzig.

Missy_c, wat ziet dat sesamijs er gaaf uit! Heb je een recept?

En Robin: duif! Dat heb ik nog nooit gegeten. Moet ik toch eens doen, als ik je foto zo zie. Mooi vlees!

Enfin, na twee hele lange werkdagen mét overwerkavonden, en daardoor bijna niets gegeten, had ik trek in een hartig ontbijt! Een daarom eet ik nu:



Currysoep van roze linzen, met bosuitjes en een schep zure room.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 9 september 2009 @ 10:22:05 #85
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_72575406
quote:
Op woensdag 9 september 2009 10:08 schreef minilot het volgende:
TechXP, waar koop je vegan mascarpone? Wil ik wel eens proeven, al vind ik tot nu toe vrijwel alle vegan zuivelvervangers die ik geproefd heb vrij ranzig.
Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htm
Ik heb geen idee hoe mascarpone hoort te smaken. Het is denk meer de structuur/bite die hier vervangen wordt in gerecht. Vegan kaas zijn er wel een hoop... maar of ze echt naar kaas smaken.. sommige mensen zijn positief over bepaalde merken vegan kaas. Zelf luste ik gewone kaas nooit, dus heb ook geen behoefte aan kopen van vegan kaas. Het probleem met vegan kaas is dat er geen verslavende stof in zit zoals bij gewoon kaas. Dat maakt het ook denk dat mensen het minder trekt.

Vind je de soja yoghurts en drinks niet lekker? Je hebt ook diverse melken (amandelmelk is vind ik wel lekker). Zelf praat ik niet zo erg over vervangers. Ik hoef niet perse de smaak te vervangen.
pi_72575641
quote:
Op woensdag 9 september 2009 10:22 schreef TechXP het volgende:

[..]

Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htm
Ik heb geen idee hoe mascarpone hoort te smaken. Het is denk meer de structuur/bite die hier vervangen wordt in gerecht.
...
Vind je de soja yoghurts en drinks niet lekker? Je hebt ook diverse melken (amandelmelk is vind ik wel lekker). Zelf praat ik niet zo erg over vervangers. Ik hoef niet perse de smaak te vervangen.
Nou, toevallig zijn de ongebrande, ongezouten cashewnoten in de aanbieding bij de plaatselijke notenboer, dus wellicht waag ik er eens een experimentje aan.

Wat sojayoghurt en -drankjes betreft: ik kan me daarbij niet zo over het sojasmaakje heenzetten. Ik vind sojapeultjes (edamame) en sojasaus hartstikke lekker, maar in vleesvervangers en sojamelk ga ik er bijkans van over mijn nek. Die eet en drink ik dus gewoon niet meer.
Tot nu toe vind ik alleen rijstmelk lekker, als alternatief voor koeienzuivel.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 9 september 2009 @ 11:11:27 #87
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_72576518
Heb je havermelk, amandelmelk of quinoamelk al eens geprobeerd? Rijstemelk is ook zeker lekker
Overigens heb je veel merken sojamelk. Ken mensen die idd bij de ene de sojamelk niet lekker vinden door overheersende sojasmaak, maar bij ander merk dat weer niet hebben. Je hebt trouwens tegenwoordig ook sojaslagroom en zelfs rijstemelkslagroom.
  woensdag 9 september 2009 @ 12:01:19 #88
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_72577927
Yay deel 2!

Die currysoep Receptje?

Die taart ziet er ook erg lekker uit, ga het even voorleggen bij het Comité van Vriendjes

Ikzelf heb nog een paar foto's opgeduikeld.
Tomatensoep met avocado erdoor uit Het Mediterrane Dieet Kookboek


En een goed gevulde salade nicoise van ehhh ijsbergsla, sperzies, tomaat, ui, ei, tonijn uiteraard...


Ik moet wel leren betere foto's te maken, want op de foto ziet het er allemaal niet zo lekker uit
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_72578070


tis al een oudere foto maar dit is mijn lievelingsmanier van tomaatjes eten En ik moest toch een keer een foto plaatsen. (Alleen is mijn camera kapoet nu dus hier zal t even bij blijven vrees ik)

Oven voorverwarmen op 260 graden, tomaatjes halveren, snijkant naar boven in bakblik/ovenschaal, pietsje suiker erover/ pietsje zout en peper/ wat gedroogde tijm (of verse.. of oregano gedroogde of verse.. wat je wilt) en olijfolie... Als de oven heet is schaal erin, deur dicht en oven uit zetten.

Deur dichtlaten voor zeker 8 uur (dus je kan dit perfect ś avonds laat maken en de hele nacht laten staan dus in een afkoelende oven.) En de dag erna heb je heerlijke tomaatjes
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_72647092
Sushi die ik gisteren heb gemaakt en vandaag nog als ontbijt had:









En mijn lunch voor vandaag Champignons met Philadelphia bieslook :







pi_72653640
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?

Ik heb het nog niet met kurkuma geprobeerd nl. , ben er benieuwd naar.
pi_72676787
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 19:32 schreef Julie. het volgende:

[..]

Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?

Poeh, dat weet ik niet meer, ik hou zo'n beetje elke keer een ander recept aan. Er zit in elk geval limoensap, knoflook, komijn en kukurma in, maar de hoeveelheden heb ik - vrees ik - niet zo bijgehouden. En ik ontvel de kikkererwten!

Tip:
http://foodgawker.com/?s=hummus

Alle hummus-gerelateerde recepten die ik hiervan geprobeerd heb (en ik heb er veel geprobeerd!) waren zonder uitzondering heel lekker! Misschien toeval, misschien vind ik gepureerde kikkerwten sowieso wel zo lekker dat het moeilijk mis kan gaan.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 13 september 2009 @ 23:04:18 #93
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_72716576




Gevulde geroosterde paprika met een couscous-groente vulling (bloemkool, wortel, knoflook, zongedroogde tomaten, rucolasla, waterkers, kruiden, zout)
pi_72794830
Tijd voor ontbijt, maar geen brood in huis, en geen zin om boodschappen te doen.. Nog wél twee handperen achterin de koelkast gevonden..



+



=



Crumble!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73100850
quote:
Op woensdag 9 september 2009 12:07 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

tis al een oudere foto maar dit is mijn lievelingsmanier van tomaatjes eten En ik moest toch een keer een foto plaatsen. (Alleen is mijn camera kapoet nu dus hier zal t even bij blijven vrees ik)

Oven voorverwarmen op 260 graden, tomaatjes halveren, snijkant naar boven in bakblik/ovenschaal, pietsje suiker erover/ pietsje zout en peper/ wat gedroogde tijm (of verse.. of oregano gedroogde of verse.. wat je wilt) en olijfolie... Als de oven heet is schaal erin, deur dicht en oven uit zetten.

Deur dichtlaten voor zeker 8 uur (dus je kan dit perfect ś avonds laat maken en de hele nacht laten staan dus in een afkoelende oven.) En de dag erna heb je heerlijke tomaatjes
Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!

Paar praktische vraagjes. Ik neem aan dat je slechts een enkel laagjes tomaatjes kan doen? Of kun je gewoon stapelen?

En bij 1 laag, kan ik dan 2 roosters in de oven zetten, of gaat dat ook niet werken?

En als laatse vraag, weet niet of je het al hebt geprobeerd of dat je ze altijd gelijk opnomnomnomnomnomt, maar kun je ze bewaren? Bijvoorbeeld in een pot vol olie, met wat kruiderij en daar de gedroogde tomaatjes in? Zodat ze dus echt wel goed in de olie zijn (mgighig) zeg maar?

P heeft tomaatoverschot *
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_73121386
Hmmm, tot dusver mislukt. Na een uur of 2 legde ik toevallig mijn hand op de buitenkant van de oven en daar merkte ik al dat het niet echt meer warm was. Vanmorgen was er dan ook weinig gebeurd met de tomaatjes. Ik heb ze nu op hoop van zegen weer in de oven gezet op een wat lagere temperatuur, maar wel met de oven aan.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_73253607
paddenstoelen risotto

het was de eerste keer dat ik risotto maakte maar toch was hij zeer geslaagd

een 2e variant met wat extra groentjes

ciabatta met een goede olijfolie en zout.
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  woensdag 30 september 2009 @ 20:48:03 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_73255270
Grappig, ik ga morgen ook paddestoelenrisotto maken, maar dan een oosterse variant.
Vind je eerste bordje er het smakelijkst uitzien, daar loopt ie nog lekker. Tweede bordje zal ook vast lekker geweest zijn.
pi_73255431
quote:
Op vrijdag 25 september 2009 14:59 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!

Paar praktische vraagjes. Ik neem aan dat je slechts een enkel laagjes tomaatjes kan doen? Of kun je gewoon stapelen?

En bij 1 laag, kan ik dan 2 roosters in de oven zetten, of gaat dat ook niet werken?

En als laatse vraag, weet niet of je het al hebt geprobeerd of dat je ze altijd gelijk opnomnomnomnomnomt, maar kun je ze bewaren? Bijvoorbeeld in een pot vol olie, met wat kruiderij en daar de gedroogde tomaatjes in? Zodat ze dus echt wel goed in de olie zijn (mgighig) zeg maar?

P heeft tomaatoverschot *
bewaren kan, gewoon in een pot met olie zetten... zal dezelfde houdbaarheid hebben als pesto denk ik.

en in lagen? geen idee, ik gebruik altijd bakblikken die ik vul en daar kunnen een hóóp halve cherrytomaatjes in
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73451238
quote:
Op woensdag 30 september 2009 20:48 schreef RobinOok het volgende:
Vind je eerste bordje er het smakelijkst uitzien, daar loopt ie nog lekker. Tweede bordje zal ook vast lekker geweest zijn.
Jaaa, risotto moet uilopen. Niets zo erg als ergens risotto bestellen en het dan in een torentje op je bord te krijgen. Kledderig moet het zijn!



Gougères van gruyèrekaas, warm uit de oven. Ik eet ze nu op.
Ze zijn een beetje slordig - als ik meer geduld had gehad dan had ik er met een natte vinger gladde bolletjes van gemaakt voordat ze de oven in gingen, maar ik had zó'n trek!
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator woensdag 7 oktober 2009 @ 13:51:21 #101
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_73455892
Leuk topic zeg.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_73468823
wat een verslavende site zeg foodgawkers.com
  woensdag 7 oktober 2009 @ 21:06:59 #103
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_73469428


broodje groenteburger met kaas en sla en brocolli soup met blauwe kaas. En een radler
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zondag 11 oktober 2009 @ 22:27:01 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_73593867


Duivenborst, take two.
Drie duifjes gescoord op de markt voor 7 euro.
Lief uitbeenmesje gescoord in te dure kookwinkel voor 49 euro. Duifjes verminkt.
Zes borstjes (=335 gram) nachtlang gemarineerd in olie, teentje knoflook, takje rozemarijn, scheutje shaoxin rijstwijn (de cognac was op) en wat peper.
De karkassen inclusief scharminkelige pootjes even aangebraden, dan uitje, bleekselderij, leftover prei, knoflook, een gedroogde chilipeper, zout, een eetlepel 4-seizoenen peperkorrels, shaoxin rijstwijn, steranijsje en water erbij. Drie kwartier in de snelkookpan. Zeven, invriezen en langzaam laten ontdooien in zeef met zakdoek.
Saus gemaakt van ingekookte rode wijn, beetje bouillon erbij, monteren met boter. En oja, een scheppie appelstroop, want hij was echt te zuur.
Borstjes 9 minuten in rookoventje gerookt op hickory, daarna 1.5 minuut per kant bakken in olie met boter. Laten rusten en hoppa, serveren met aardappelknolselderijpuree en gekookte spruitjes.
pi_73598896
Noem dat maar hoppa
  maandag 12 oktober 2009 @ 11:07:09 #106
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_73604000
Oké nu heb ik honger....

(chielus gaat een rookoven op z'n sinterklaasverlanglijst zetten)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_73737258
tvp

maar tevens een vraagje..

weet iemand een adresje in amsterdam waar je amandelmelk kan kopen?
pi_73742399
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 01:49 schreef FANN het volgende:
weet iemand een adresje in amsterdam waar je amandelmelk kan kopen?
Weet ik niet....maar je kan het ook vrij makkelijk zelf maken en dan zet je hier een foto neer?
pi_73861444
bakken + n00b skills = the following







pi_73863046
taaaaaaaaaaaaart

welke is de lekkerste?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73865140
Vast wel skills, want taarten zijn nog helemaal niet zo gemakkelijk!
Ik ben a) op toetjes- koekjes- en taartenrantsoen en b) ongesteld, dus ik val zo'n beetje van mijn stoel van die chocoladepunt!

Ik at vanavond:


Flammenküche! Simpel, maar vreselijk lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73930438
Tijdje geleden lekker voorgerecht gemaakt en een lekker toetje:

Voorgerecht:
Meloen met parmaham, gemengde sla en baslamicoazijn wat ingedikt is met bruine suiker.


Toetje:
Wafeltjes met licht gecarameliseerde aarbeien en monchou met een vanillestokje erin.


De foto's zijn nog niet van topkwaliteit maar daar wordt aan gewerkt. Net als de opmaak
pi_73930987
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 22:12 schreef Stansfield het volgende:
Tijdje geleden lekker voorgerecht gemaakt en een lekker toetje:

Voorgerecht:
Meloen met parmaham, gemengde sla en baslamicoazijn wat ingedikt is met bruine suiker.
[ afbeelding ]

Toetje:
Wafeltjes met licht gecarameliseerde aarbeien en monchou met een vanillestokje erin.
[ afbeelding ]

De foto's zijn nog niet van topkwaliteit maar daar wordt aan gewerkt. Net als de opmaak
wat was het hoofdgerecht dan? niet lekker?? brood?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73933449
Dat was niet bijzonder genoeg om er een foto van te maken. Het is ook alweer van een tijdje geleden.
  donderdag 22 oktober 2009 @ 22:11:08 #115
274528 Twizu
Is al zindelijk!
pi_73965561
Dit topic moet verboden worden zeg..
Kiva FOK-team #8 Waar geld echt goed doet!
[b]Op zaterdag 26 juni 2010 18:48 schreef vosss het volgende:[/b]
6 eien
pi_73975810


Brie in bladerdeeg hapjes.
pi_74071212
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html

met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:

1 head cauliflower = 1 bloemkool
2 large eggs
1/2 c cheddar cheese, grated = 1/2 cup cheddar cheese, ofwel 125 gram
1/2 c panko = 1/2 cup paneermeel, ofwel 125 gram
1/2 t cayenne pepper (more of less to taste) = 1/2 theelepel cayenne peper
salt
olive oil

Alvast bedankt!
pi_74072192
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html

met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:

[...]

Alvast bedankt!
Het gewicht van 1/2 cup hangt af van wat je in die cups stopt, het is een volume-maat en niet een gewichts-maat. Bijvoorbeeld:
quote:
Granulated sugar: 1 cup = 200 grams
Brown sugar: 1 cup, packed = 220 grams
Sifted white flour: 1 cup = 125 grams
White rice, uncooked: 1 cup = 185 grams
Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediënten kunt kiezen om om te rekenen.

Via deze website kom je op:
0.5 cup cheddar, shredded = 56.5 grams
0.5 cup breadcrumbs, dry = 54 grams

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 26-10-2009 11:30:46 ]
pi_74073778
Ontzettend bedankt!

Ik laat nog weten of het allemaal gelukt is
  maandag 26 oktober 2009 @ 17:07:19 #120
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_74083039
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 11:28 schreef Razztwizzle het volgende:
Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediënten kunt kiezen om om te rekenen.

Via deze website kom je op:
0.5 cup cheddar, shredded = 56.5 grams
0.5 cup breadcrumbs, dry = 54 grams
Handig zeg die website, ik sla m meteen even op.
  maandag 26 oktober 2009 @ 19:38:15 #121
268051 Iets-Anders
Eens een keer....
pi_74088122
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html

met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:

1 head cauliflower = 1 bloemkool
2 large eggs
1/2 c cheddar cheese, grated = 1/2 cup cheddar cheese, ofwel 125 gram
1/2 c panko = 1/2 cup paneermeel, ofwel 125 gram
1/2 t cayenne pepper (more of less to taste) = 1/2 theelepel cayenne peper
salt
olive oil

Alvast bedankt!
Ik zou alleen de kaassoort veranderen. MIsschien meer kaasvariatie. Parmazaanse kaas en een klein beetje Gorgonzola. Ik ga het snel eens proberen.
  zaterdag 14 november 2009 @ 17:55:00 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74699863


Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.

Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
  zaterdag 14 november 2009 @ 17:58:21 #123
274528 Twizu
Is al zindelijk!
pi_74699953
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.

Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
Ziet er echt ziekelijk lekker uit!
Kiva FOK-team #8 Waar geld echt goed doet!
[b]Op zaterdag 26 juni 2010 18:48 schreef vosss het volgende:[/b]
6 eien
  zaterdag 14 november 2009 @ 21:13:42 #124
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_74705502
Een paar foto's van afgelopen tijd:

Bieten-tofu burger


Een mini korstloze quiche

Allemaal weer lekker 100% plantaardig
pi_74706483
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.

Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
dank! Nu ga ik dus volgende week garnalen halen
vroeger hadden we ze altijd vers. M'n opa ving ze zelf op z'n boot, en ze werden nog aan boord gekookt in zeewater

Hele avonden heb ik zitten pellen... ben benieuwd of ik het niet verleerd ben
Ja doei.
  Moderator dinsdag 17 november 2009 @ 18:05:42 #126
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_74788129
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 10:28 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Brie in bladerdeeg hapjes.
Vét (en) lekker ziet dat eruit.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_74908907


Geen maaltijd, maar wél blij met boodschappen van vandaag. Bloem van type 00 voor pizza's en broden, veel peterselie voor twintig cent, buffelmozzarella, pancetta, cherimoyas (lekker!) en mandarijnen met het blad er nog aan.
Morgen pizzafoto's!
Let me see you stripped down to the bone
pi_74908968
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 21:13 schreef TechXP het volgende:
Een paar foto's van afgelopen tijd:
[ afbeelding ]
Bieten-tofu burger

Heb je daar misschien een recept van? Ik hou ontzettend van bietjes, maar ik gruwel nog steeds van tofu. Misschien helpt dit.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 22 november 2009 @ 18:54:15 #129
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_74914056
Na de hopeloze mislukking van het laatste kookwedstijd-topic dan maar eens wat foto's hier plaatsen!

Hieronder Marokkaanse visballetjes





Voor het recept: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Mezze!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_75068881
Die visballetjes ga ik zeker maken!


Hier vanavond: minipizzaatjes met pompoenpuree, rode ui, gehakt en feta. Bodem van naanbrooddeeg.





(Lastig foto's maken nu het 's avonds zo pikdonker is)
Let me see you stripped down to the bone
pi_75074188
En, net opgegeten:



Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine!) dat voor één derde bestaat uit tot toffee ingekookte gecondenseerde melk. Verder geklopte slagroom, vanille en eidooiers. En elk half uur doorroeren tegen de ijskristallen!
Er zitten ook zoute, geroosterde pecannoten door het ijs.

Heel erg lekker! Jammer genoeg al een beetje aan het smelten op het moment van foto maken, maar enfin.
Let me see you stripped down to the bone
pi_75081669
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 21:16 schreef minilot het volgende:
Die visballetjes ga ik zeker maken!


Hier vanavond: minipizzaatjes met pompoenpuree, rode ui, gehakt en feta. Bodem van naanbrooddeeg.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

(Lastig foto's maken nu het 's avonds zo pikdonker is)
ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75081793
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 23:32 schreef minilot het volgende:
En, net opgegeten:

[ afbeelding ]

Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine!) dat voor één derde bestaat uit tot toffee ingekookte gecondenseerde melk. Verder geklopte slagroom, vanille en eidooiers. En elk half uur doorroeren tegen de ijskristallen!
Er zitten ook zoute, geroosterde pecannoten door het ijs.

Heel erg lekker! Jammer genoeg al een beetje aan het smelten op het moment van foto maken, maar enfin.
als je een man was, dan was ik nú met je getrouwd.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_75082084
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 12:47 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)
Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.
En verwar je feta niet per abuis met ricotta, of met van die blokjes 'witte kaas' uit de supermarkt? Ik ken weinig kazen die ziltiger zijn dan Griekse feta..

Al met al een heel wat pittiger pizza dan een gemiddelde pizza met tomaat, mozzarella en basilicum.
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 12:54 schreef Mirjam het volgende:

[..]

als je een man was, dan was ik nú met je getrouwd.
Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.

[ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 28-11-2009 13:17:58 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_75082545
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.
En verwar je feta niet per abuis met ricotta, of met van die blokjes 'witte kaas' uit de supermarkt? Ik ken weinig kazen die ziltiger zijn dan Griekse feta..

Al met al een heel wat pittiger pizza dan een gemiddelde pizza met tomaat, mozzarella en basilicum.

ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75082593
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:32 schreef FutureFairytale het volgende:


ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).
Gelukkig maar! En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken!
Let me see you stripped down to the bone
pi_75082791
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Gelukkig maar! En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken!
pannenkoeken?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75082876
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

pannenkoeken?
Kun je anders ook prima foto's van maken, kijk maar: http://foodgawker.com/?s=pancakes
Let me see you stripped down to the bone
pi_76497993
Waar blijven al die foto's van heerlijk uitziende gerechten?

Hoop binnenkort ook weer eens tijd te hebben om uitgebreid te koken
pi_76499603
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:
.
[..]

Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.
oeh, deze had ik gemist

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 6 januari 2010 @ 22:55:47 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76505717


Mislukte schuimkoekjes van van de week. Nou ja, niet echt mislukt, want ze waren evengoed lekker en ook best grappig om te zien. Maar het hadden dus rozetjes moeten worden. Alleen was het mengsel te zacht geworden en werden en blubjes op de bakplaat. Die dus later weer openbarstten. Grappig wel, schuimkoekjes vermomd als bitterkoekje.
pi_76513261
Merinques zijn altijd erg lekker.
pi_76643439
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 22:03 schreef evo87 het volgende:
bakken + n00b skills = the following

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heb je toevallig het recept voor de chocoladetaart. Ziet er namelijk heerlijk uit.

Misschien is het voor iedereen wel een leuk idee om waar mogelijk de recepten bij te zetten. Anders kan ik alleen maar lopen kwijlen en het niet zelf maken.
pi_76645987
Oven op 175 graden voorverwarmen! (goeie temp is belangrijk anders lukt ie niet zo goed)

200 gram pure chocolade (in stukjes) ( > 55% cacao, wat je zelf het lekkerst vindt)
60 ml koffie
100 gram boter (in blokjes)

koffie en chocolade smelten in pannetje (au-bain-marie) van vuur halen en de boter erin smelten.

190 gram suiker
6 eigelen

eigelen kort loskloppen, langzaam suiker toevoegen en kloppen tot het redelijk dik is en er sliertjes op blijven liggen als je de garde eruit haalt. (de ribbon stage)

6 eiwitten
snufje zout
30 gram suiker

eiwitten met zout tot zachte pieken slaan, suiker toevoegen en doorslaan tot harde pieken.

100 gram cakemeel

eigeel mengsel bij chocolade prutje doen. Hierbij cakebloem en eiwitten in delen toevoegen en erdoor vouwen. In ingevette springvorm (alleen de bodem invetten (+bloem), niet de zijkanten!) doen en iets van 50 min bakken in je oven.
Als ie klaar is goed laten afkoelen, doormidden hakken en een vulling erin doen (of niet). Ik had hem gevuld met abrikozenjam en amandel-pralin. En vervolgens als je dat wilt nog een icing erover. Ik had een simpele ganache gedaan en daarover wat cacao gestrooid.

Originele recept komt uit mastering the art of french cooking van Julia Child.

Enne nog ff wat toevoegen (al in een ander topic gepost maja):

  maandag 11 januari 2010 @ 16:01:10 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76682070


Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)

Lekkere & licht.

[ Bericht 21% gewijzigd door RobinOok op 11-01-2010 16:19:32 ]
pi_76682152
Ziet er heerlijk uit RobinOok!
pi_76682207
ziet er heerlijk uit
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 11 januari 2010 @ 16:20:48 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76683034
Dank je!
pi_76683063
eendenstukjes uit de vriezer van de toko, wat een idee! ik ga binnenkort eens kijken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:08:15 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76867720


Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.

(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 15-01-2010 21:29:54 ]
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:13:15 #151
274528 Twizu
Is al zindelijk!
pi_76867949
quote:
Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.

(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier


Wil jij met mij trouwen?
Kiva FOK-team #8 Waar geld echt goed doet!
[b]Op zaterdag 26 juni 2010 18:48 schreef vosss het volgende:[/b]
6 eien
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:30:45 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76868787
Dat vind mijn lief denk ik niet goed.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')