oh, dat ziet er echt lekker uitquote:Op zaterdag 5 september 2009 21:41 schreef missy_c het volgende:
TVP's zonder foto's mogen geloof ik niet hier.. dus maar wat foto's
Beef Wellington..
Oven niet helemaal goed ingesteld, verbrand aan de bovenkant.![]()
Recept van Gordon Ramsay.
[ afbeelding ]
Maar het vlees was lekkurrrrrrrr..![]()
Medium rare zoals gewenst![]()
[ afbeelding ]
Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htmquote:Op woensdag 9 september 2009 10:08 schreef minilot het volgende:
TechXP, waar koop je vegan mascarpone? Wil ik wel eens proeven, al vind ik tot nu toe vrijwel alle vegan zuivelvervangers die ik geproefd heb vrij ranzig.
Nou, toevallig zijn de ongebrande, ongezouten cashewnoten in de aanbieding bij de plaatselijke notenboer, dus wellicht waag ik er eens een experimentje aan.quote:Op woensdag 9 september 2009 10:22 schreef TechXP het volgende:
[..]
Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htm
Ik heb geen idee hoe mascarpone hoort te smaken. Het is denk meer de structuur/bite die hier vervangen wordt in gerecht.
...
Vind je de soja yoghurts en drinks niet lekker? Je hebt ook diverse melken (amandelmelk is vind ik wel lekker). Zelf praat ik niet zo erg over vervangers. Ik hoef niet perse de smaak te vervangen.
Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?quote:Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Poeh, dat weet ik niet meer, ik hou zo'n beetje elke keer een ander recept aan. Er zit in elk geval limoensap, knoflook, komijn en kukurma in, maar de hoeveelheden heb ik - vrees ik - niet zo bijgehouden. En ik ontvel de kikkererwten!quote:Op vrijdag 11 september 2009 19:32 schreef Julie. het volgende:
[..]
Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?
Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!quote:Op woensdag 9 september 2009 12:07 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
tis al een oudere foto maar dit is mijn lievelingsmanier van tomaatjes etenEn ik moest toch een keer een foto plaatsen. (Alleen is mijn camera kapoet nu dus hier zal t even bij blijven vrees ik)
Oven voorverwarmen op 260 graden, tomaatjes halveren, snijkant naar boven in bakblik/ovenschaal, pietsje suiker erover/ pietsje zout en peper/ wat gedroogde tijm (of verse.. of oregano gedroogde of verse.. wat je wilt) en olijfolie... Als de oven heet is schaal erin, deur dicht en oven uit zetten.
Deur dichtlaten voor zeker 8 uur (dus je kan dit perfect ś avonds laat maken en de hele nacht laten staan dus in een afkoelende oven.) En de dag erna heb je heerlijke tomaatjes
bewaren kan, gewoon in een pot met olie zetten... zal dezelfde houdbaarheid hebben als pesto denk ik.quote:Op vrijdag 25 september 2009 14:59 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!
Paar praktische vraagjes. Ik neem aan dat je slechts een enkel laagjes tomaatjes kan doen? Of kun je gewoon stapelen?
En bij 1 laag, kan ik dan 2 roosters in de oven zetten, of gaat dat ook niet werken?
En als laatse vraag, weet niet of je het al hebt geprobeerd of dat je ze altijd gelijk opnomnomnomnomnomt, maar kun je ze bewaren? Bijvoorbeeld in een pot vol olie, met wat kruiderij en daar de gedroogde tomaatjes in? Zodat ze dus echt wel goed in de olie zijn (mgighig) zeg maar?P heeft tomaatoverschot
*
Jaaa, risotto moet uilopen. Niets zo erg als ergens risotto bestellen en het dan in een torentje op je bord te krijgen. Kledderig moet het zijn!quote:Op woensdag 30 september 2009 20:48 schreef RobinOok het volgende:
Vind je eerste bordje er het smakelijkst uitzien, daar loopt ie nog lekker.Tweede bordje zal ook vast lekker geweest zijn.
Weet ik niet....maar je kan het ook vrij makkelijk zelf maken en dan zet je hier een foto neer?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 01:49 schreef FANN het volgende:
weet iemand een adresje in amsterdam waar je amandelmelk kan kopen?
wat was het hoofdgerecht dan? niet lekker?? brood?quote:Op woensdag 21 oktober 2009 22:12 schreef Stansfield het volgende:
Tijdje geleden lekker voorgerecht gemaakt en een lekker toetje:
Voorgerecht:
Meloen met parmaham, gemengde sla en baslamicoazijn wat ingedikt is met bruine suiker.
[ afbeelding ]
Toetje:
Wafeltjes met licht gecarameliseerde aarbeien en monchou met een vanillestokje erin.
[ afbeelding ]
De foto's zijn nog niet van topkwaliteit maar daar wordt aan gewerkt. Net als de opmaak![]()
Het gewicht van 1/2 cup hangt af van wat je in die cups stopt, het is een volume-maat en niet een gewichts-maat. Bijvoorbeeld:quote:Op maandag 26 oktober 2009 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html
met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:
[...]
Alvast bedankt!
Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediënten kunt kiezen om om te rekenen.quote:Granulated sugar: 1 cup = 200 grams
Brown sugar: 1 cup, packed = 220 grams
Sifted white flour: 1 cup = 125 grams
White rice, uncooked: 1 cup = 185 grams
Handig zeg die website, ik sla m meteen even op.quote:Op maandag 26 oktober 2009 11:28 schreef Razztwizzle het volgende:
Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediënten kunt kiezen om om te rekenen.
Via deze website kom je op:
0.5 cup cheddar, shredded = 56.5 grams
0.5 cup breadcrumbs, dry = 54 grams
Ik zou alleen de kaassoort veranderen. MIsschien meer kaasvariatie. Parmazaanse kaas en een klein beetje Gorgonzola. Ik ga het snel eens proberen.quote:Op maandag 26 oktober 2009 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html
met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:
1 head cauliflower = 1 bloemkool
2 large eggs
1/2 c cheddar cheese, grated = 1/2 cup cheddar cheese, ofwel 125 gram
1/2 c panko = 1/2 cup paneermeel, ofwel 125 gram
1/2 t cayenne pepper (more of less to taste) = 1/2 theelepel cayenne peper
salt
olive oil
Alvast bedankt!
Ziet er echt ziekelijk lekker uit!quote:Op zaterdag 14 november 2009 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.
Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
dank! Nu ga ik dus volgende week garnalen halenquote:Op zaterdag 14 november 2009 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.
Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
Vét (en) lekker ziet dat eruit.quote:
Heb je daar misschien een recept van? Ik hou ontzettend van bietjes, maar ik gruwel nog steeds van tofu. Misschien helpt dit.quote:Op zaterdag 14 november 2009 21:13 schreef TechXP het volgende:
Een paar foto's van afgelopen tijd:
[ afbeelding ]
Bieten-tofu burger
ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:16 schreef minilot het volgende:
Die visballetjes ga ik zeker maken!![]()
Hier vanavond: minipizzaatjes met pompoenpuree, rode ui, gehakt en feta. Bodem van naanbrooddeeg.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Lastig foto's maken nu het 's avonds zo pikdonker is)
als je een man was, dan was ik nú met je getrouwd.quote:Op vrijdag 27 november 2009 23:32 schreef minilot het volgende:
En, net opgegeten:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine!) dat voor één derde bestaat uit tot toffee ingekookte gecondenseerde melk. Verder geklopte slagroom, vanille en eidooiers. En elk half uur doorroeren tegen de ijskristallen!
Er zitten ook zoute, geroosterde pecannoten door het ijs.
Heel erg lekker! Jammer genoeg al een beetje aan het smelten op het moment van foto maken, maar enfin.
Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.quote:Op zaterdag 28 november 2009 12:47 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)
Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.quote:Op zaterdag 28 november 2009 12:54 schreef Mirjam het volgende:
[..]
als je een man was, dan was ik nú met je getrouwd.
ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).quote:Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.
En verwar je feta niet per abuis met ricotta, of met van die blokjes 'witte kaas' uit de supermarkt? Ik ken weinig kazen die ziltiger zijn dan Griekse feta..
Al met al een heel wat pittiger pizza dan een gemiddelde pizza met tomaat, mozzarella en basilicum.
Gelukkig maar!quote:Op zaterdag 28 november 2009 13:32 schreef FutureFairytale het volgende:
ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).
pannenkoeken?quote:Op zaterdag 28 november 2009 13:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Gelukkig maar!En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken!
oeh, deze had ik gemistquote:Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:
.
[..]
Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.![]()
Heb je toevallig het recept voor de chocoladetaart. Ziet er namelijk heerlijk uit.quote:Op maandag 19 oktober 2009 22:03 schreef evo87 het volgende:
bakken + n00b skills = the following
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.![]()
(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |