FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / De Beursvloer #89: Buy in May
pberendszondag 10 mei 2009 @ 20:08

Dit is het [AEX]-topic waarin je de beurzen en de laatste economische nieuws kunt volgen. De OP voor het openen van een nieuw topic staat hier. Voeg onderaan in de Wiki het zojuist gesloten topic toe, sla de pagina op en copy-paste het dan naar je nieuwe topic op Fok.


BNR Nieuwsradio
Forex Factory (alle economische data's op een rij)
Bloomberg
CNBC
MarketWatch (Dow Jones)
Briefing.com (incl. economische kalenders)
RTL Z (streaming TV)
CNBC Europe TV (streaming TV, alleen 's ochtends)
[2] (streaming TV)


AEX-fondsen

Intraday AEX-index




Europese Indices

FDAX Duitsland


CAC40 Frankrijk


BEL20 België


FTSE100 Verenigd Koninkrijk


RTS-index Rusland




Amerikaanse Indices
Yahoo! Dow Jones Indices - Streaming
Yahoo! S&P Indices - Streaming
Yahoo! Nasdaq Indices - Streaming
Google Finance - Real-time
MarketWatch - Real-time
IG-Index - Dow Jones-index (fair value) streaming (spread betting)

Amerikaanse Futures
ProFinance - Streaming S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
CNN Money - Delayed S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
US Markets - S&P- en Nasdaq-futures Semi-real-time

Federal Funds Futures (indicatie van aankomende rentebesluiten, info)
CBOT - Federal Funds Futures - Semi-real-time

Intraday Dow Jones-index


Intraday S&P 500-index


Intraday Nasdaq Composite


Intraday Dow, S&P, Nasdaq (dagverschil in percentage)




Wereldwijde Indices






Intraday Euro-Dollar


Intraday grondstoffen




Bestens order - Een order om effecten te kopen of te verkopen zonder limiet, dus zonder maximumprijs voor een kooporder of zonder minimumprijs voor een verkooporder. Een bestens order wordt ook wel marktorder genoemd. Een bestens order kan altijd worden uitgevoerd.

Calloptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Commodities - Engelse term voor (bulk)goederen. Termijncontracten en opties op commodities worden onder andere verhandeld op de optiebeurs van Euronext.

Dividend - Een winstuitkering in de vorm van geld (cashdividend) of aandelen (stockdividend) aan de houder van een aandeel. De hoogte van de dividenduitkering is doorgaans gerelateerd aan de hoogte van de behaalde winst.

Expiratie - Het ophouden te bestaan,‘expireren’, van een optie of een future. Een optie heeft altijd een beperkte looptijd, na het bereiken van de einddatum (expiratiedatum) bestaat de optie niet meer.

FTI - De future op de AEX-index.

Future - Termijncontract. Er zijn futures op o.a. indices, aandelen, valuta en commodities. Anders dan bij opties hebben bij futures zowel de koper als de verkoper een verplichting en er is geen premiebetaling.

Hedgen - Engelse term voor afdekken. Hedging is het afdekken van risico’s door het aangaan van een andere positie. Een belegger die callopties schrijft, kan deze shortpositie afdekken door het kopen van de onderliggende waarde.

In-the-money optie - Een optie is in-the-money als deze intrinsieke waarde heeft. Callopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Koers-winstverhouding - Een cijfer waarmee de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel wordt uitgedrukt. Als de koers van een aandeel ¤ 100 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt ¤ 5, dan is de koers-winstverhouding 20.

Limit order - Het bij een beursorder opgeven tegen welke maximale koers men wenst te kopen of tegen welke minimale koers men wenst te verkopen.

Liquideren - Het (gedwongen) afbouwen van een effectenpositie. Dit kan door een clearingorganisatie, bank of commissionair worden afgedwongen als een belegger bijvoorbeeld niet aan zijn margin-verplichtingen kan voldoen.

Longpositie - Een ander woord voor een kooppositie. Men krijgt een longpositie door het kopen van een effect.

Looptijd - Opties en futures hebben een beperkte levensduur, de zogeheten looptijd. De meeste optieklassen hebben een maximale looptijd van negen maanden, een aantal maximaal vijf jaar. Futures hebben een maximale looptijd van twaalf maanden.

Margin - De margin is een vereist geldbedrag dat als onderpand fungeert voor eventuele verliezen op de termijn- en optiemarkten.

Onderliggende waarde - Een product waarop een optie of een future wordt verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, een index, valuta, (edel)metaal of een bulkgoed (commodity) zoals aardappelen, graan of goud.

Openingsveiling - Alle orders die 's morgens voor de opening zijn binnengekomen worden verzameld in het orderboek. Bij de opening is dus een verhoudingsgewijs grote liquiditeit voorhanden. Direct bij de opening vindt een veiling plaats waarbij orders daar waar mogelijk worden gekoppeld aan de in het orderboek aanwezige tegenorders en zo mogelijk uitgevoerd. Dit gebeurt in het NSC-systeem, het verloopt volgens vaste regels en is volledig geautomatiseerd.

Optiepremie - De prijs van een optie. De optiepremie bestaat uit de intrinsieke waarde plus de tijd- en verwachtingswaarde. De optiepremie is uiteraard variabel.

Out-of-the-money optie - Een optie zonder intrinsieke waarde wordt out-of-the-money genoemd. Een calloptie is out-of-the-money wanneer de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde. Een putoptie is out-of-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. De premie van een out-of-the-money optie bestaat alleen uit tijd- en verwachtingswaarde. Door een sterke koersbeweging kan een out-of-the-money optie intrinsieke waarde ontwikkelen en dus at-the-money of zelfs in-the-money worden.

Putoptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Real-time - Koersen zijn (zo goed als) actueel. Je zult alleen moeten F5-en voor een nieuwe stand.

Scheefzitten - Een belegger zit ‘scheef’ als zijn effectenpositie op (een nog ongerealiseerd) verlies staat.

Schrijven - Het verkrijgen van een shortpositie in een optie door een openingsverkoop.

Shortpositie - Effectenbeurs: indien een belegger effecten heeft verkocht die hij op dat moment niet in bezit heeft. Optiebeurs: een positie aangegaan door een openingsverkoop waarbij schrijver de verplichting neemt de onderliggende waarde te leveren of af te nemen.

Slotveiling - Om de slotkoersen niet af te laten hangen van orders die toevallig de laatste zijn is er voor het slot een korte handelsonderbreking van 5 minuten. Gedurende deze tijd worden de orders verzameld waarna er een slotveiling plaats vindt die een breed gedragen slotkoers oplevert.

Spread - Het verschil tussen de bied- en laatprijs. Als de markt ¤ 22,50 biedt en ¤ 23 laat, dan is de spread dus ¤ 0,50.

Streaming - Koersen zijn actueel. Ze worden live op je scherm geüpdate.

Technische analyse - Een methode waarbij met behulp van koersgrafieken en rekenmodellen wordt getracht een trend op de beurs te voorspellen. Er wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen kopers en verkopers. In feiten tracht men met technische analyse het (massa)gedrag van de beleggers te doorgronden om daaruit de mogelijke richting van de markt te voorspellen.

Tracker - Een tracker is feitelijk een aandeel op een index. Een tracker volgt nauwkeurig de koersontwikkeling van de index, inclusief de dividenduitkering.

Turbo - Een turbo (ook bekend als sprinter of speeder) is een beleggingsproduct dat beleggers de mogelijkheid geeft met een hefboom te beleggen in verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, beursindices of valuta.

Volatility - Engels voor beweeglijkheid of volatiliteit. Met het begrip volatility wordt de beweeglijkheid van de koers van een effect aangeduid. Een hoge volatility betekent dat de koers van een fonds sterk stijgt en daalt binnen een relatief korte periode. Volatility is mede een indicator voor het risico dat een belegger loopt met een bepaald fonds. Volatility is een belangrijke factor bij de waardebepaling van een optie.


De Beursvloer #1: Beurzen duiken weer in het rood
De Beursvloer #2: Wall Street weer in achtbaan
De Beursvloer #3: Beurzen kelderen tot 10%
De Beursvloer #4: Could've been worse
De Beursvloer #5: Bloedbad Azië; trekt Europa mee
De Beursvloer #6: Wall Street maakt duikvlucht in laatste kwartier
De Beursvloer #7: Wall Street sluit 11% hoger
De Beursvloer #8: 5e grootste dagwinst ooit voor AEX
De Beursvloer #9: Waar de AEX weer omhoog gaat
De Beursvloer #10: Wall Street onderuit op recessienieuws
De Beursvloer #11: Beurzen onrustig na renteverlagingen
De Beursvloer #12: Stemming slaat om
De Beursvloer #13: Wall Street terug in achtbaan
De Beursvloer #14: Wall Street levert deel winst weer in
De Beursvloer #15: Mijn Aegon, wat doe je!
De Beursvloer #16: Wall Street bloedrood, nieuwe lows
De Beursvloer #17: Ook Europa zoekt nieuwe lows
De Beursvloer #18: Wall Street in vrije val
De Beursvloer #19: Europa begint week goed
De Beursvloer #20: AEX 10% hoger
De Beursvloer #21: Europa lager in afwachting van Wall Street
De Beursvloer #22: Beurzen beginnen week fors lager
De Beursvloer #23: Wall Street herstelt van kater
De Beursvloer #24: Beurzen omlaag na renteverlaging
De Beursvloer #25: Beurzen dieprood na banenrapport
De Beursvloer #26: AEX sluit ruim 8% hoger
De Beursvloer #27: Beurzen rustig omhoog
De Beursvloer #28: Beurzen duiken in het rood
De Beursvloer #29: Wall Street herpakt zich
De Beursvloer #30: AEX zoekt het iets hogerop
De Beursvloer #31: Europese beurzen proberen het nog eens
De Beursvloer #32: AEX start nieuwe jaar met 5% winst
De Beursvloer #33: AEX hardloper; door 270 punten
De Beursvloer #34: Europese beurzen openen in de min
De Beursvloer #35: Bouwers krijgen 'm wel omhoog
De Beursvloer #36: Europese beurzen verliezen 3%
De Beursvloer #37: Europese beurzen starten hoger
De Beursvloer #38: Banken zorgen voor onrust op Europese beurzen
De Beursvloer #39: Wall Street kleurt bloedrood op 'Obama Day'
De Beursvloer #40: AEX onder 230 tijdens downtime FOK!
De Beursvloer #41: AEX sluit 5,8% hoger, overheidsdeal ING
De Beursvloer #42: Europese beurzen leveren in
De Beursvloer #43: AEX licht groen op rustige handelsdag
De Beursvloer #44: rentevoet gehandhaafd op 2%
De Beursvloer #45: AEX sluit 4,3% lager na details plan
De Beursvloer #46: AEX start nieuwe week lager
De Beursvloer #47: Beurzen verder onderuit
De Beursvloer #48: AEX fors lager en richting 230pt grens
De Beursvloer #49: Willem voor 't laatst bij rtlz, AEX -2%
De Beursvloer #50: Willempies laatste shot op RTL Z
De Beursvloer #51: Wall Street dondert 3,5% omlaag
De Beursvloer #52: AEX verspeelt meeste winst weer
De Beursvloer #53: Dow Jones 2 % lager, AEX door 218?
De Beursvloer #54: AEX intraday op laagste niveau in 12 jaar
De Beursvloer #55: AEX zakt door 210, Dow door 7000
De Beursvloer #56: AEX zakt richting 200-puntengrens
De Beursvloer #57: Winst gisteren weer teniet gedaan
De Beursvloer #58: AEX zakt 5% tot net boven 200 pnt
De Beursvloer #59: AEX breekt intraday 200pt grens
De Beursvloer #60: AEX in nieuwe week <200
De Beursvloer #61: AEX sluit 5,6% hoger
De Beursvloer #62: De interne mail van miljarden
De Beursvloer #63: AEX opent onder de 210pt
De Beursvloer #64: AEX ruim in 't groen (+2%)
De Beursvloer #65: AEX in de min, CPB blijft bij -3,5%
De Beursvloer #66: AEX licht in 't groen rond de 210pt
De Beursvloer #67: AEX rond 220 punten
De Beursvloer #68: AEX test 218 punten weer
De Beursvloer #69: Met een groene AEX
De Beursvloer #70: AEX fors lager; -3,5%
De Beursvloer #71: AEX ziet duidelijk herstel na rode dag
De Beursvloer #72: Faber's nieuwsbrief
De Beursvloer #73: Shorters worden uitgerookt
De Beursvloer #74: Waahaarheen leiheidt de weg?
De Beursvloer #75: Wachten op cijfers Alcoa!
De Beursvloer #76: Snap jij het? Dan snap ik het
De Beursvloer #77: Waar de mark to fantasy regels geldden
De Beursvloer #78: Wachten met klamme handjes op opening
De Beursvloer #79: Wanneer gaat Aegon failliet?
De Beursvloer #80: AEX maakt een top
De Beursvloer #81: Euronext plat. Duimen draaien dus!
De Beursvloer #82: Nikkei opening -9%
De Beursvloer #83: Schijthner praat de beurs omhoog
De Beursvloer #84: Weekend!
De Beursvloer #85: Waar MT door het stof gaat!
De Beursvloer #86: Stoplichten op groen
De Beursvloer #87: Wat doet Sitting_Elfling om 17:29?
pberendszondag 10 mei 2009 @ 20:08


The Authors@Google program welcomed Peter Schiff to Google's NY office to discuss his book, "Crash Proof: How to Profit from the Coming Economic Collapse".

"Peter Schiff is an American economic commentator, author and licensed stock broker who currently serves as president of Euro Pacific Capital Inc., a fully accredited brokerage firm based in Darien, Connecticut."
henkwayzondag 10 mei 2009 @ 20:22
Sell in May
m0m0zondag 10 mei 2009 @ 20:29
Short morgen.
Heb de aandelen weggedaan en kijken wat het wordt.
TeringHenkiezondag 10 mei 2009 @ 20:30
quote:
Op zondag 10 mei 2009 20:22 schreef henkway het volgende:
Sell in May
Ik hoop 't ook, ik heb nog een put mei 250 slingeren die me vrijdag geld gekost heeft
Falcozondag 10 mei 2009 @ 20:33
We gaan up morgen
foetrezondag 10 mei 2009 @ 20:49
UP UP UP!!
SeLangzondag 10 mei 2009 @ 21:25
Er zit één positieve kant aan de huidige aandelenbubble: doordat mensen denken dat de economie op de goede weg zit neemt het draagvlak voor bailouts en geld wegsmijten verder af.

(tvp)
SeLangzondag 10 mei 2009 @ 21:26
Hier heb je trouwens die green shoots die beleggers zien:

pberendszondag 10 mei 2009 @ 21:31
quote:
Op zondag 10 mei 2009 21:26 schreef SeLang het volgende:
Hier heb je trouwens die green shoots die beleggers zienroken:

[ afbeelding ]
SeLangzondag 10 mei 2009 @ 21:34
De rally begint trouwens absurde vormen aan te nemen. Een mijnaandeel (for Christ sake! we zitten in de diepste downturn sinds The Great Depression) als Rio Tinto staat momenteel op een k/w van 16,3 . Zoiets hoort in de low single digits te zitten.
Bolkesteijnzondag 10 mei 2009 @ 21:48
quote:
Op zondag 10 mei 2009 21:34 schreef SeLang het volgende:
De rally begint trouwens absurde vormen aan te nemen. Een mijnaandeel (for Christ sake! we zitten in de diepste downturn sinds The Great Depression) als Rio Tinto staat momenteel op een k/w van 16,3 .
Rio Tinto wordt wellicht overgenomen door een Chinees staatsbedrijf las ik een tijdje terug. Enkele aandeelhouders bieden fel verzet, maar er zit een kans in dat de overname door gaat.
Twpkzondag 10 mei 2009 @ 21:50
quote:
Op zondag 10 mei 2009 20:29 schreef m0m0 het volgende:
Short morgen.
Heb de aandelen weggedaan en kijken wat het wordt.
Ik zit al dagen short, 't mag nu gvd wel een keertje lukken :p Heb nu wel genoeg verloren
Japsnarszondag 10 mei 2009 @ 21:58
Ik kijk morgenochtend wel wat ik ga doen

TVP

Edit: Ook eerst maar eens wat geld overmaken

[ Bericht 34% gewijzigd door Japsnars op 10-05-2009 22:04:09 ]
SeLangzondag 10 mei 2009 @ 22:08
quote:
Op zondag 10 mei 2009 21:48 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Rio Tinto wordt wellicht overgenomen door een Chinees staatsbedrijf las ik een tijdje terug. Enkele aandeelhouders bieden fel verzet, maar er zit een kans in dat de overname door gaat.
BHP biliton staat ook op 12,6 en Anglo American op 13,5 op basis van 2007 winst (op basis van 2008 winst zal dat dus nog wel hoger zijn). Dat zijn echt geen normale waarderingen hoor, voor een cyclische business zonder pricing power midden in een depressie.
sitting_elflingzondag 10 mei 2009 @ 22:37
quote:
Op zondag 10 mei 2009 21:34 schreef SeLang het volgende:
De rally begint trouwens absurde vormen aan te nemen. Een mijnaandeel (for Christ sake! we zitten in de diepste downturn sinds The Great Depression) als Rio Tinto staat momenteel op een k/w van 16,3 . Zoiets hoort in de low single digits te zitten.
Ha, Rio Tinto! Toen een spaanse mede student van mij vroeg wat m'n laatste belegging was zei ik dat ik een ritje had gemaakt met Arcelor. "Arcelor, is mining .. yes?" "So mining good now, no? Toen is hij op basis van het feit dat ik winst maakte met een Arcelor op Rio Tinto afgegaan, dat leek volgens hem het meest op Arcelor. Hij kan alleen beleggen op de FTSE/LSE ivm zn krakkemikkige barclays account. Het leverde hem goed geld op

En klooien met formules voor metastock is gaaf maar zo tijdvretend
en tevens de tilburgse volks partij
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 01:03
quote:
US banks have been given government assurances they will be allowed to raise less than the $74.6bn in equity mandated by stress tests if earnings over the next six months outstrip regulators’ forecasts, bankers said.

The agreement, which was not mentioned when the government revealed the results on Thursday, means some banks may not have to raise as much equity through share issues and asset sales as the market is expecting. It could also increase the incentive for banks to book profits in the next two quarters.

The banks have 28 days to announce their capital-raising plans and until November 9 to implement them. Wells Fargo and other banks that will have to raise capital told the Financial Times that if operating profits were greater than the government’s stress-case forecast for the second and third quarter, they would receive credit for the difference. That, in turn, would reduce the need to raise fresh equity from other sources.
Dat wordt dus weer flink knoeien met cijfers het komende half jaar

Echt onvoorstelbaar wat een onzin dit allemaal weer is. Een stresstest die supermakkelijk is en dus nauwelijks een 'stress'test genoemd kan worden. Dan concluderen dat er 74 miljard moet worden opgehaald, wat al veel minder is dan iedereen verwachtte. En nu blijkt weer dat ze zelfs die 74 miljard nieteens volledig hoeven op te halen, want door het afschaffen van die mark to market regels kun je elke winst rapporteren die je maar wilt . Iedereen dolblij, maar er is dus helemaal niets concreet verbeterd.

[ Bericht 9% gewijzigd door SeLang op 11-05-2009 01:25:21 ]
sitting_elflingmaandag 11 mei 2009 @ 01:50
Zijn er hier mensen die hier RSI voor lange termijn gebruiken? Wat ik ook test de inefficiëntie neemt per jaar echt keihard toe haha. Ik kom op een average efficiency van 12% uit. Uitgaande van de 30 (buy) / 70 (sell ) en getest over 1897 - 2009. De eerste 74 jaar komt er haast ook geen profitable trade uit bwhehe. Kan eventueel wel wat plaatjes er bij gooien als daar interesse voor is maar het spreekt vrij voor zich zelf

Als je de 30 / 70 verandert naar 31 / 69 of 29/71 verandert de boel echt hevig RSI is rommel
One_conundrummaandag 11 mei 2009 @ 08:46
tvrood
lammegirafmaandag 11 mei 2009 @ 08:53
tvp
Anoniemosmaandag 11 mei 2009 @ 08:54
Vandaag dan het begin van de daling? Amerikaanse fut's niet te ontvangen bij Binck, maar de Nederlandse staat 0,55% in de min.
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 09:09
AEX in de min, wat een verrassing! Futures nog dik positief .

Leuke column btw:

Hocuspocus stresstest
http://www.iex.nl/columns/columns_artikel.asp?colid=42005
Neutrinomaandag 11 mei 2009 @ 09:09
Woohoo .. we zijn open en gaan down
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 09:10
Fugro .
Twpkmaandag 11 mei 2009 @ 09:10
Rood! Wat een fantastisch begin van deze mooie dag.
dramatiekmaandag 11 mei 2009 @ 09:16
quote:
Op maandag 11 mei 2009 09:10 schreef Twpk het volgende:
Rood! Wat een fantastisch begin van deze mooie dag.
daar dacht mijn vriendin anders over-tvp
TeringHenkiemaandag 11 mei 2009 @ 09:36
En in Mei...koop ik er een putje bij
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 09:57
quote:
Op maandag 11 mei 2009 01:50 schreef sitting_elfling het volgende:
RSI is rommel
Je klinkt als mij 11 jaar geleden toen ik net 1000 gulden van mijn zuurverdiende centjes had uitgegeven aan Metastock (nog weken op moeten wachten want dat kwam per post uit Amerika) en ik toen dezelfde conclusies trok als jij nu. Maar goed, jeugdsentiment is meer iets voor MLN

Overigens zijn alle oscillatoren (RSI, ROC, Stochastics, CCI, MACD, etc) gecorreleerd. Mathematisch gezien zijn zij allen imperfecte implementaties van wat we in de electrotechniek een differentiator noemen (of een hoogdoorlaatfilter). En door het toepassen van smoothing of een signaallijn verandert ze in een bandfiter waarmee je feitelijk middenfrequenties in de grafiek versterkt.
rvlaak_werk2maandag 11 mei 2009 @ 10:02
Italian Industrial Production m/m Cijfer: -4.6% Verwachting: -1.7% Vorig cijfer: -3.5%

Uhm... Oeps .

Tevens ook lid van de Tilburgse Volks Partij
LXIVmaandag 11 mei 2009 @ 10:12
Nou, ik dump weer een plukje ING. Ik wilde toch afbouwen. Gaat het alsnog stijgen, ook goed want ik heb nog genoeg. Gaat er >15% af deze week, dan pak ik hetzelfde aantal aandelen weer op en steek ik het cashverschil in de zak. Alles is goed wat mij betreft.
sitting_elflingmaandag 11 mei 2009 @ 10:20
quote:
Op maandag 11 mei 2009 09:57 schreef SeLang het volgende:

[..]

Je klinkt als mij 11 jaar geleden toen ik net 1000 gulden van mijn zuurverdiende centjes had uitgegeven aan Metastock (nog weken op moeten wachten want dat kwam per post uit Amerika) en ik toen dezelfde conclusies trok als jij nu. Maar goed, jeugdsentiment is meer iets voor MLN

Overigens zijn alle oscillatoren (RSI, ROC, Stochastics, CCI, MACD, etc) gecorreleerd. Mathematisch gezien zijn zij allen imperfecte implementaties van wat we in de electrotechniek een differentiator noemen (of een hoogdoorlaatfilter). En door het toepassen van smoothing of een signaallijn verandert ze in een bandfiter waarmee je feitelijk middenfrequenties in de grafiek versterkt.
Zo te horen heeft die studie werktuigbouwkunde die je toch gedaan had? je geen kwaad gedaan Ik moet wel zeggen dat programma's zoals metastock en ninjatrader mijn ogen iig. wel weer goed openen, en uiteraard kan ik het goed voor school gebruiken, dat RSI onderzoek gooi ik zo in project voor Uni. En die programma's zijn verdomde verslavend Het meest schrikbarende vind ik gewoon dat de efficiency echt keihard naar beneden wordt geschroefd als je over lange periodes gaat kijken alhoewel dat misschien ook wel logisch is.

Wat is overigens de beste TA indicator, of iig de minst slechtste ? Gooi ik dat zo even door de testbank.
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 10:29


Hoe verlies is 12% m'n geld in 40 minuten...
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 10:34
quote:
Op zondag 10 mei 2009 20:08 schreef pberends het volgende:


The Authors@Google program welcomed Peter Schiff to Google's NY office to discuss his book, "Crash Proof: How to Profit from the Coming Economic Collapse".

"Peter Schiff is an American economic commentator, author and licensed stock broker who currently serves as president of Euro Pacific Capital Inc., a fully accredited brokerage firm based in Darien, Connecticut."
Leuke verhalen over deflatie van Schiff. Vroeger was deflatie normaal?
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 10:39
quote:
Op maandag 11 mei 2009 10:20 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Zo te horen heeft die studie werktuigbouwkunde die je toch gedaan had? je geen kwaad gedaan
Elektrotechniek. En TA is natuurlijk gewoon signaalprocessing. Ik begrijp wel waarom er zoveel TU-ers bij hedgefunds zitten.
quote:
Ik moet wel zeggen dat programma's zoals metastock en ninjatrader mijn ogen iig. wel weer goed openen, en uiteraard kan ik het goed voor school gebruiken, dat RSI onderzoek gooi ik zo in project voor Uni. En die programma's zijn verdomde verslavend
Vooral Ninjatrader is echt tof (voor nerds). Mogelijkheden kwa systemen ontwerpen zijn bijna onbeperkt. Maar Metastock is dan weer tof voor het gebruiksgemak, snel mooie charts maken en snel eenvoudige backtests doen zonder gelijk veel 'nerd stuff' te hoeven doen.
quote:
Het meest schrikbarende vind ik gewoon dat de efficiency echt keihard naar beneden wordt geschroefd als je over lange periodes gaat kijken alhoewel dat misschien ook wel logisch is.
Dat is illustratief voor waarneming in de praktijk dat een succesvolle methode maar een beperkte houbaarheid heeft. Of misschien beter gezegd: dat je waarschijnlijk gewoon geluk had dat je de op een bepaald moment een methode gebruikte die op dat moment toevallig goede resultaten gaf.
quote:
Wat is overigens de beste TA indicator, of iig de minst slechtste ? Gooi ik dat zo even door de testbank.
Van de eenvoudige indicatoren vond ik voor lange termijn strategieen toch de beste resultaten met hele langzame MA's in een long-only systeem (dus feitelijk gebruikt als stoploss). Je gaat buy&hold niet verslaan kwa winst, maar op risk-adjusted basis kan er een voordeel zijn.

Moving average gebruikt als 'stoploss'
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 10:48
quote:
Op maandag 11 mei 2009 10:12 schreef LXIV het volgende:
Nou, ik dump weer een plukje ING. Ik wilde toch afbouwen. Gaat het alsnog stijgen, ook goed want ik heb nog genoeg. Gaat er >15% af deze week, dan pak ik hetzelfde aantal aandelen weer op en steek ik het cashverschil in de zak. Alles is goed wat mij betreft.
ING komt deze week met cijfers, ben benieuwd. Het zal wel een mooiweer-show zijn. Q3 en Q4 gaat ING echter helemaal door het putje.
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 11:03


AEX op 218 punten in 2003, terwijl er niet eens een echte recessie was.

De ergste crisis sinds 1879?
http://www.z24.nl/economi(...)sis_sinds_1879_.html
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 11:05
Morgen wordt interessant:

14:30 USD Trade Balance -29.2B -26.0B

Wanneer het tekort groter is, zullen de consumentenuitgaven waarschijnlijk meevallen. Is het tekort maar -20, zullen de consumentenuitgaven zwaar tegenvallen. Let ook op de dollar op dat moment, vaak laat die bij het zien van het handelstekort nog geen reactie zien, maar die komt pas later.
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 11:10
@Sitting_elfling
Even een voorbeeldje van wat je bijvoorbeeld kunt met NinjaTrader:

De markt heeft een fractal structuur van trends binnen trends binnen trends...
Ik heb regels geschreven waarmee ik trends definieer en dan in realtime de markt kan ontleden in trends volgens die (flexibele) regels. Dit kan dan weer deel gaan uitmaken van een groter tradingsysteem.

De plaatjes hieronder zijn de 5 minuten grafiek van ES (de S&P500 future) en dit wordt volledig automatisch in realtime gegenereerd. Geen enkele annotatie in deze grafieken is handmatig getekend.

Je kunt dit weer combineren met honderden andere dingen en backtesten of het winst oplevert. Uiteindelijk kan NinjaTrader zelf volledig automatisch handelen terwijl je zelf met een koud flesje bier en een paar breezers op het strand ligt

Btw: het gaat er hier dus even niet om of deze specifieke exercitie nuttig is of niet, ik wil alleen even een voorbeeldje laten zien van wat je met NinjaTrader allemaal kunt doen.





[ Bericht 3% gewijzigd door SeLang op 11-05-2009 11:21:32 ]
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 11:12
Mooie kleurplaat.
sitting_elflingmaandag 11 mei 2009 @ 11:20
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:10 schreef SeLang het volgende:
@Sitting_elfling
Even een voorbeeldje van wat je bijvoorbeeld kunt met NinjaTrader:

De markt heeft een fractal structuur van trends binnen trends binnen trends...
Ik heb regels geschreven waarmee ik trends definieer en dan in realtime de markt kan ontleden in trends volgens die (flexibele) regels. Dit kan dan weer deel gaan uitmaken van een groter tradingsysteem.

Het plaatje hieronder is de 5 minuten grafiek van ES (de S&P500 future) en dit wordt volledig automatisch in realtime gegenereerd. Geen enkele annotatie in deze grafiek is handmatig getekend.

Je kunt dit weer combineren met honderden andere dingen en backtesten of het winst oplevert. Uiteindelijk kan NinjaTrader zelf volledig automatisch handelen terwijl je zelf met een koud flesje bier en een paar breezers op het strand ligt

[ afbeelding ]
Tof man ik wist niet dat je dat met Ninjatrader ook kon doen, je eigen indicator schrijven en dat real-time automatisch mee laten genereren met de koers van een index of iets anders. Overigens ziet het plaatje er nog al warrig uit, het trends binnen trend en dergelijke. [ik reageerde voordat je de edit deed het is idd niet de vraag of het nuttig is.]

Over hoeveel regels hebben we het hier qua formule overigens? Het lijkt me dat dit nog niet pagina's in beslag neemt?

En in betrekking tot je vorige post, Metastock 10 is inderdaad wat 'makkelijker' en voor mij op dit moment nog wat gebruiksvriendelijker. Al heb ik wel het idee dat Ninjatrader wat meer mogelijkheden biedt
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 11:21
quote:
Tempo banenverlies vertraagt

In de VS gingen in april 540.000 banen verloren. Een forse afname, maar het goede nieuws is dat het tempo van de krimp afneemt. Het is de meest geringe afname in zes maanden tijd. Sinds de start van de recessie zijn inmiddels 5,7 miljoen banen verloren gegaan en is het werkloosheidspercentage opgelopen tot 8,9%. Dat is het hoogste percentage sinds begin jaren ’80. Ter vergelijking en relativering: ten tijde van de depressiejaren ’30 schoot het werkloosheidspercentage omhoog naar 25%.

Verlies voor Buffett
Ook Warren Buffett is vooralsnog niet geheel ongeschonden door de crisis heen gekomen. Zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway Inc realiseerde over het eerste kwartaal een verlies van $ 1,5 miljard. Afschrijvingen op derivatenposities ($ 1,3 miljard) en een afboeking op een belang in olieconcern Conoco Philips ($ 1,9 miljard) drukten op het resultaat. De laatste keer dat Buffett een verlies moest rapporteren was in 2001. De grootmeester van het waarde beleggen stak de hand nadrukkelijk in eigen boezem en stelde dat de aankoop van ConocoPhilips, net op het moment dat de olieprijs piekte boven de $ 140 per vat, een ‘grote fout is geweest.’

Stresstest wassen neus
De uitkomsten van de stresstest van de Amerikaanse banken is bekend. Overall beeld: meevallend. Althans, zo lijkt het. Uit diverse hoeken valt op te tekenen dat een aantal grootbanken flink handjeklap heeft lopen spelen met de Fed en de uitkomsten heeft gedownplayed. De Wall Street Journal wist te melden dat de Fed toch een andere rekenmethodiek koos voor de bankratio’s dan waar de markt en analisten op rekenden. Verder konden banken volgens de Financial Times de kapitaalvereisten terugschroeven als de winstgevendheid voor de komende zes maanden hoger is dan waarin bij de stresstest werd gerekend. Tot slot nog maar een keer: de Amerikaanse minister van financiën Geithner had voorafgaand aan de uitkomst van de stresstest duidelijk gesteld dat ‘de overgrote meerderheid van de aan de test onderworpen banken over voldoende kapitaal beschikt.’ Nu blijkt dat tien van de negentien onderzochte banken toch kapitaal nodig hebben, heeft Geithner voor zichzelf een enorm geloofwaardigheidsprobleem geschapen, iets dat feitelijk ook opgaat voor de uitkomsten van de stresstests.
Ter relativering:



De werkloosheid werd in de jaren 30 waarschijnlijk een stuk eerlijker gemeten.
BlaZmaandag 11 mei 2009 @ 11:30
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:21 schreef pberends het volgende:

[..]

Ter relativering:

[ afbeelding ]

De werkloosheid werd in de jaren 30 waarschijnlijk een stuk eerlijker gemeten.
Wat word er eigenlijk bij welke statistiek meegeteld en wat niet? Makkelijk mee te rommelen die cijfers over werkloosheid.
Mendeljevmaandag 11 mei 2009 @ 11:32
Als ik al die NinjaTrader/Metastock figuren zie krijg ik ook steeds meer zin om zelf aan de slag te gaan.
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:10 schreef SeLang het volgende:
Uiteindelijk kan NinjaTrader zelf volledig automatisch handelen terwijl je zelf met een koud flesje bier en een paar breezers op het strand ligt
En dit is natuurlijk helemaal koning!!!
rvlaak_werk2maandag 11 mei 2009 @ 11:33
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:30 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Wat word er eigenlijk bij welke statistiek meegeteld en wat niet? Makkelijk mee te rommelen die cijfers over werkloosheid.
Sowieso worden de mensen die 2 banen hadden en er van 1 ontslagen worden niet meegeteld. Ondanks het feit dat ze die 2 inkomens daadwerkelijk nodig hadden om te kunnen leven.
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 11:34
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:20 schreef sitting_elfling het volgende:
Over hoeveel regels hebben we het hier qua formule overigens? Het lijkt me dat dit nog niet pagina's in beslag neemt?
Ongeveer 4000 regels code, maar dat is dan wel inclusief witregels en een hoop debug routines die uiteindelijk gewoon ballast zijn. Het document met structuurdiagrammen ter documentatie van de code is 48 paginas.
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 11:39
He, er zijn nog realisten te vinden:
quote:
Analysts Turning Bearish on S&P 500 After 14% Rally (Update1)

By Michael Tsang and Lynn Thomasson

May 11 (Bloomberg) -- The biggest earnings-season rally since 2002 has pushed 34 percent of the companies in the Standard & Poor’s 500 Index above analysts’ price targets for the next year, raising concerns about the pace of the recovery.

The S&P 500 is within 5 percent of the combined price projections of more than 1,700 securities analysts after gaining 14 percent since Alcoa Inc. reported first-quarter results on April 7. Caterpillar Inc., the largest maker of excavators, and Citigroup Inc., the bank rescued by $45 billion in U.S. taxpayer funds, are among 170 companies that trade above their average price estimates, data compiled by Bloomberg show.

So far, analysts have resisted lifting price and earnings targets after the S&P 500 surged 37 percent from a 12-year low in March. The combination of falling profit predictions, rising valuations and higher costs for options that insure against losses are raising investor concerns that the rally may have come too far, too fast.

To expect this to continue to move onward and upward from here would be unrealistic,” said Leo Grohowski, chief investment officer at Bank of New York Mellon Wealth Management, which oversees $132 billion in New York. “It would be healthy for the market to take a breather and allow some of the fundamentals to catch up.”

With more than a third of the companies in the benchmark index for U.S. stocks overvalued compared with their price targets, the S&P 500’s fair value is 970.21, compared with its 929.23 close on May 8, according to data compiled by Bloomberg.

Historic Rally

The S&P 500 rose 5.9 percent last week, erasing this year’s losses, after results from the government’s examination of banks reassured investors and the Labor Department said the pace of job cuts slowed in April. Financial stocks led the measure’s advance, surging 23 percent.

Futures on the index lost 1.1 percent as of 9:09 a.m. today in London.

More than 200 companies in the gauge have risen at least 50 percent since this year’s low on March 9. Prices of almost half the companies in the measure are within 5 percent of the fair value target, according to data compiled by Bloomberg.

The S&P 500’s steepest nine-week rally since the 1930s began as the biggest U.S. banks said they were profitable in the first quarter, President Barack Obama outlined $787 billion in spending and tax cuts and the Treasury unveiled plans to finance as much as $1 trillion in purchases of lenders’ distressed assets.

Lack of Support

“Estimates suggest there isn’t that much further to run because equities are fairly valued,” said Hayes Miller, who helps manage $30.9 billion at Baring Asset Management Inc. in Boston. “Earnings growth for 2009 and 2010 can’t support prices too much higher than where we are today.”

S&P 500 companies beating profit forecasts outnumbered those that trailed by 2-to-1. A majority of companies in each of the index’s 10 industries posted results that beat projections, data compiled by Bloomberg show.

Caterpillar reported 14 times more per-share profit on April 21 than the consensus estimate. Since then, 15 of 19 analysts cut second-quarter forecasts by about 53 percent and 16 reduced their outlooks for the third quarter by 66 percent. No one covering Peoria, Illinois-based Caterpillar boosted estimates, Bloomberg data show.

The company’s 30 percent surge since its earnings release has pushed the shares to $39.64, 25 percent higher than the $31.83 analysts on average say the company is worth.

‘Sudden Jamming’

Nick Heymann at Sterne Agee & Leach Inc. in New York rates Caterpillar a “sell” and expects the stock will fall 39 percent, based on his price target of $24.

“We’re going to have a sudden jamming on the breaks of investors’ enthusiasm for early-cycle stocks when they realize they made a big mistake,” he said in a telephone interview last week. “If you’re not properly positioned in your portfolio, you may find that you go through the windshield.”

Since New York-based Citigroup reported per-share profit that was 48 percent higher than the consensus on April 17, more than 50 percent of the analysts reduced their estimates for the second quarter and half cut their projections for all of 2010, Bloomberg data show.

Shares of the bank surged 35 percent last week, leaving them overvalued by 33 percent, based on the average 12-month price target compiled by Bloomberg.

Starwood Estimates

Of the 17 analysts with estimates for Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., owner of the St. Regis and W Hotels chains, 13 cut earnings forecasts for the second and third quarters since the company’s per-share profit in the first quarter beat projections by 300 percent, according to data compiled by Bloomberg.

Starwood, based in White Plains, New York, more than doubled to $22.08 from its low in March, lifting its market value to $4.12 billion. That’s $1.08 billion more than analysts say it is worth, based on price targets compiled by Bloomberg.

Goldman Sachs Group Inc.’s Steven Kent trimmed his profit estimates through 2011 and said on May 1 that “aggressive” cost cuts were behind the results from the first quarter. Kent, based in New York, recommended selling Starwood and says its earnings only support a price of $11, half its closing level last week.

The 17-month bear market hurt the credibility of Wall Street analysts and strategists who remained bullish during the worst year for stocks since the 1930s.

They were slow to recognize a recovery, which may force them to play catch-up as stocks climb, said Richard Bernstein, the former chief investment strategist at Bank of America Corp.

S&P 500 Forecasts

“We’re not real good at forecasting the future,” Bernstein, who left last month to start his own money-management firm, said during an interview in New York. “I used to tell everyone that the most-watched, least-important thing I do is the target on the S&P.”

Strategists said the index would rally 11 percent last year, according to data compiled by Bloomberg. It lost 38 percent instead.

Analysts overestimated earnings by an average 13 percentage points in each period between the third quarter of 2007 and the end of 2008. Better-than-expected first-quarter results haven’t prompted them to boost forecasts for the rest of 2009. Instead, they’ve ratcheted down predictions as the first global recession since World War II weakened demand.

Analysts said in March that profit among S&P 500 companies may drop 29 percent in the second quarter and 15 percent in the third before jumping 95 percent in the final three months of the year, according to data compiled by Bloomberg.

Steeper Drops

Now, they expect a 35 percent slide in second-quarter income and a 23 percent decrease in the third. The consensus is for profits to rebound 69 percent in the last quarter, with financial companies accounting for all of the gain.

Analysts project that companies in the benchmark stock index will earn $57.17 on a share-weighted basis this year, data compiled by Bloomberg show. Based on the measure’s closing price last week, investors are paying $16.25 for each dollar of forecasted profit.

That’s in line with the historic average of 16.3 times earnings over the past 128 years, data compiled by Yale University Professor Robert Shiller show. Strategists say stocks are fairly valued, predicting the S&P 500 will end the year at 949, with its companies producing per-share earnings of $47.06.

The estimate represents a gain of 2.1 percent in the next seven months as declining profits push the index’s price- earnings ratio to 20.2. That’s more expensive than any time in the past five years.

“The equity market has priced this recovery and then some,” said Barry Knapp, U.S. equity strategist at Barclays Plc in New York. “It looks pretty expensive to us.”

Rallied Past Projections

Knapp, the most bearish of the 10 strategists tracked by Bloomberg, says the S&P 500 will decline 19 percent from last week’s closing price, based on his year-end target of 757.

Gains have already pushed the index past projections from Barclays, Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG, HSBC Holdings Plc and Morgan Stanley. None of the 10 forecasters polled by Bloomberg News has raised outlooks for 2009.

Leon Goldfeld, chief investment officer of the Hong Kong unit at HSBC Global Asset Management, which oversees more than $350 billion, said in an interview on May 4 that it’s “hard to see” enough profit growth to justify higher stock prices. The firm’s strategy will be to reduce its holdings of equities and move into bonds and cash, he said.

Chop and Grind

Options traders are increasing bets that the rally is about to end. Futures on the Chicago Board Options Exchange Volatility Index, which measures the cost of buying or selling options as insurance against declines in the S&P 500, are priced above the gauge’s level of 32.05.

The premium on VIX contracts expiring this month through November indicates traders are betting the stock index will fall in the next six months.

History also shows rallies from bear-market lows suffer setbacks before climbing. The last time U.S. stocks broke out of a bear market in 2002, a seven-week, 21 percent surge from the trough gave way to a 15 percent drop before the bull market resumed. In the Great Depression, a 47 percent surge after the stock-market crash in 1929 was followed by at least six retreats of at least 25 percent.

“We’re going to be in a very volatile, chop-and-grind type of market,” said Christopher Hyzy, chief investment officer at Bank of America’s private wealth management unit, which oversees $200 billion. He said the S&P 500 may retreat as much as 10 percent as investors focus on the ability of companies to increase earnings to pre-recession levels.

“We’ve been shown that there is a small light at the end of the tunnel, it’s dim but getting brighter, and that’s why stock prices have come this far this fast,” Hyzy said from New York. “Now, it’s all about ‘show me.’”
We zitten nu ongeveer al op fair value .
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 11:42
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:30 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Wat word er eigenlijk bij welke statistiek meegeteld en wat niet? Makkelijk mee te rommelen die cijfers over werkloosheid.
mensen die het opgegeven hebben om een baan te zoeken, mensen die parttime werken maar meer willen werken, enzovoorts .
sitting_elflingmaandag 11 mei 2009 @ 11:45
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:34 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ongeveer 4000 regels code, maar dat is dan wel inclusief witregels en een hoop debug routines die uiteindelijk gewoon ballast zijn. Het document met structuurdiagrammen ter documentatie van de code is 48 paginas.
Wow, 48 pagina's . En dat heb je zeker allemaal zelf geschreven? Ik neem aan dat, als je nu terug kijkt op het gebruiken van deze tools, het toch echt wel voordelen heeft opgeleverd na al die jaren om de markt en bepaalde principes te begrijpen? (al heb ik het idee dat je echt verschrikkelijk veel uren hier mee bezig bent geweest )
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:32 schreef Mendeljev het volgende:
Als ik al die NinjaTrader/Metastock figuren zie krijg ik ook steeds meer zin om zelf aan de slag te gaan.
[..]

En dit is natuurlijk helemaal koning!!!
Wat houdt je tegen? Ik zelf ben er onlangs aan begonnen en het is echt verslavend
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 11:55
quote:
Analysts project that companies in the benchmark stock index will earn $57.17 on a share-weighted basis this year, data compiled by Bloomberg show. Based on the measure’s closing price last week, investors are paying $16.25 for each dollar of forecasted profit.

That’s in line with the historic average of 16.3 times earnings over the past 128 years, data compiled by Yale University Professor Robert Shiller show. Strategists say stocks are fairly valued, predicting the S&P 500 will end the year at 949, with its companies producing per-share earnings of $47.06.
Hier gaat ie enigzins de fout in.
Die 16,3 is de Shiller P/E en is dus de P/E op basis van het 10 jaars gemiddelde. De Shiller P/E ligt daardoor doorgaans hoger dan de 'gewone' 1yr trailing P/E. Het gemiddelde van de gewone P/E (op basis van Shiller's data) ligt op 15,5.

Dus hierboven worden appels met peren vergeleken en zit hij dus zelfs nog iets te hoog met z'n schatting. Geen enorm verschil, maar ik vond het toch nodig om hier even op te wijzen
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 11:58
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:55 schreef SeLang het volgende:

[..]

Hier gaat ie enigzins de fout in.
Die 16,3 is de Shiller P/E en is dus de P/E op basis van het 10 jaars gemiddelde. De Shiller P/E ligt daardoor doorgaans hoger dan de 'gewone' 1yr trailing P/E. Het gemiddelde van de gewone P/E (op basis van Shiller's data) ligt op 15,5.

Dus hierboven worden appels met peren vergeleken en zit hij dus zelfs nog iets te hoog met z'n schatting. Geen enorm verschil, maar ik vond het toch nodig om hier even op te wijzen
Dus de markt staat al boven die 15,5?
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 12:01
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:45 schreef sitting_elfling het volgende:
Wow, 48 pagina's . En dat heb je zeker allemaal zelf geschreven?
Ja, ik heb geen leven
quote:
Ik neem aan dat, als je nu terug kijkt op het gebruiken van deze tools, het toch echt wel voordelen heeft opgeleverd na al die jaren om de markt en bepaalde principes te begrijpen? (al heb ik het idee dat je echt verschrikkelijk veel uren hier mee bezig bent geweest )
Ik heb het gevoel dat ik er wel veel van heb geleerd. Aan de andere kant heeft het niet de 'holy grail' opgeleverd. De grootste winst zit denk ik in het begrijpen van wat niet werkt en het daarmee voorkomen van verliezen. Je zou maar blind een RSI aan het volgen zijn...
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 12:05
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:58 schreef pberends het volgende:

[..]

Dus de markt staat al boven die 15,5?
Mwah...



Maar ook op basis van die geprojecteerde winst van $57 die is genoemd in dat artikel staan we boven die 15,5.
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 12:40
quote:
Op maandag 11 mei 2009 12:05 schreef SeLang het volgende:

[..]

Mwah...

[ afbeelding ]

Maar ook op basis van die geprojecteerde winst van $57 die is genoemd in dat artikel staan we boven die 15,5.
nice..
Neutrinomaandag 11 mei 2009 @ 14:25
O noes.. de 2e afstort is begonnen.. (iets na 14:00)



Zal ik me vasthouden aan een lekkere sprinter short.. of wordt het een zachte landing vandaag..
Lemans24maandag 11 mei 2009 @ 14:28
En KPN snapt het weer.
Laat die afstort maar komen, kan KPN naar de 14,00!
M.Melandrimaandag 11 mei 2009 @ 14:35
quote:
Op maandag 11 mei 2009 14:28 schreef Lemans24 het volgende:
En KPN snapt het weer.
Laat die afstort maar komen, kan KPN naar de 14,00!
Hoe lang wil jij ze wel niet vasthouden?
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 14:36
quote:
Duitse staalproductie sterkst gedaald sinds 1990

11 mei 2009, 11:43 | ANP
WIESBADEN (AFN) - De productie van staal en ijzer in Duitsland is in april het sterkst gedaald sinds de Duitse eenwording in 1990. De productie van ruw staal en onbewerkt ijzer kelderde met meer dan 50 procent vergeleken met een jaar eerder, volgens het Duitse federale bureau voor de statistiek.

In maart ging de productie van staal en ijzer in Duitsland ook al met ongeveer de helft omlaag op jaarbasis. De productie van staal nam in april met 56,8 procent af tot 1,06 miljoen ton en de ijzerproductie daalde met 53,1 procent tot 1,88 miljoen ton. Ruw ijzer wordt onder meer gebruikt als grondstof voor gietijzer.

In de eerste vier maanden van 2009 ging de productie van staal en ijzer in Duitsland met meer dan 40 procent omlaag vergeleken met een jaar eerder. Duitsland is de grootste staalproducent van Europa.
Het wordt weer tijd voor oorlog
Perrinmaandag 11 mei 2009 @ 14:46
quote:
Op maandag 11 mei 2009 14:36 schreef SeLang het volgende:

[..]

Het wordt weer tijd voor oorlog
Wel graag enkele divisies bankiers in de frontlinie!
Lemans24maandag 11 mei 2009 @ 15:01
quote:
Op maandag 11 mei 2009 14:35 schreef M.Melandri het volgende:

[..]

Hoe lang wil jij ze wel niet vasthouden?
ik zou graag weer wat anders willen kopen over vier weken...
Dinosaur_Srmaandag 11 mei 2009 @ 15:03
quote:
Op maandag 11 mei 2009 09:10 schreef pberends het volgende:
Fugro .
ex dividend slimpie
(1,5 euro)
BlaZmaandag 11 mei 2009 @ 15:05
quote:
Op maandag 11 mei 2009 14:46 schreef Perrin het volgende:

[..]

Wel graag enkele divisies bankiers in de frontlinie!
Southpark the movie met die negers
Dinosaur_Srmaandag 11 mei 2009 @ 15:05
quote:
Op maandag 11 mei 2009 12:05 schreef SeLang het volgende:

[..]

Mwah...

[ afbeelding ]

Maar ook op basis van die geprojecteerde winst van $57 die is genoemd in dat artikel staan we boven die 15,5.
even een stomme vraag, ik te lui om me daarin te verdiepen.

hoe zit het megaverlies van AIG vorig jaar in de E van de P/E?
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 15:11
http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?url=http://streaming.bnr.nl/csStreamingAudio/columns/y2009/m05/d11/kort_20090511.mp3&title=Kees+de+Kort

De de kost over Fannie Mae .
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 15:20
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:05 schreef Dinosaur_Sr het volgende:

[..]

even een stomme vraag, ik te lui om me daarin te verdiepen.

hoe zit het megaverlies van AIG vorig jaar in de E van de P/E?
Die zit er heel erg hard in, vandaar die spike omhoog.
Dat is ook de reden dat ik de gewone P/E niet zo interessant vind en liever naar de Shiller P/E kijk.
Zie dit topic: S&P500 bedrijfswinsten en waardering
Dinosaur_Srmaandag 11 mei 2009 @ 15:23
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:20 schreef SeLang het volgende:

[..]

Die zit er heel erg hard in, vandaar die spike omhoog.
Dat is ook de reden dat ik de gewone P/E niet zo interessant vind en liever naar de Shiller P/E kijk.
Zie dit topic: S&P500 bedrijfswinsten en waardering
is er ook zoiets als P/cash flow , want die E is nogal beinvloedbaar?
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 15:38
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:23 schreef Dinosaur_Sr het volgende:

[..]

is er ook zoiets als P/cash flow , want die E is nogal beinvloedbaar?
Ik wou dat ik daar lange termijn historische data van had...

Hoewel de 'E' nogal beinvloedbaar is lijkt mij dat het nemen van een 10-jaars gemiddelde ook die 'E' wat representatiever maakt. Je kunt immers winsten niet blijven beinvloeden. Veel van de grote afschrijvingen die nu worden gedaan zijn een paar jaar geleden (direct of indirect) als kunstmatig hoge winsten geboekt. Door naar een langer gemiddelde te kijken cancelt dat dus in zekere mate elkaar uit.

Maar dit soort metrics blijft natuurlijk z'n problemen houden. Zo zijn boekhoudmethodes door de jaren heen veranderd en ook de samenstelling van de index. Je moet zo'n plaatje imo dus alleen gebruiken om een idee te krijgen van grootte orde en niet op een paar procentjes kijken.
rvlaak_werk2maandag 11 mei 2009 @ 15:52
Trichet: wereldeconomie op keerpunt
quote:
De wereldeconomie heeft een keerpunt bereikt en de eerste tekenen van herstel zijn al te zien.

G10
Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Jean-Claude Trichet, maandag op een topontmoeting van centrale bankiers van de rijke industrielanden, de G10 in Basel.

Dieptepunt
'We hebben, als het om groei gaat, ongeveer het dieptepunt in de cyclus bereikt. We zien in alle gevallen een afzwakkende krimp en in bepaalde situaties zelfs groei', aldus Trichet. Hij waarschuwt er wel voor voorzichtig te blijven. 'We moeten waakzaam blijven, we zijn in onbekende wateren. Het is geen tijd voor zelfgenoegzaamheid', zei Trichet.
De nieuwe Bernanke is opgestaan volgens mij...
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 15:57
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:52 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
Trichet: wereldeconomie op keerpunt
[..]

De nieuwe Bernanke is opgestaan volgens mij...
Goed, laat hem dan nu maar daad bij het woord voegen en beginnen de rente te verhogen
M.Melandrimaandag 11 mei 2009 @ 15:58
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:57 schreef SeLang het volgende:

[..]

Goed, laat hem dan nu maar daad bij het woord voegen en beginnen de rente te verhogen
lekker obligaties opkopen
rvlaak_werk2maandag 11 mei 2009 @ 15:59
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:57 schreef SeLang het volgende:

[..]

Goed, laat hem dan nu maar daad bij het woord voegen en beginnen de rente te verhogen
Dat zou leuk zijn... Kijken hoe hard alles dan in elkaar stort
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 16:02
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:57 schreef SeLang het volgende:

[..]

Goed, laat hem dan nu maar daad bij het woord voegen en beginnen de rente te verhogen
Idd, als hij al herstel ziet moet hij snel de rente omhoog gooien. Beetje vooruitlopen he.
Lemans24maandag 11 mei 2009 @ 16:22
Waarom stijgt ING ineens zo snel? De verwachte verliezen zijn niet mals.
rvlaak_werk2maandag 11 mei 2009 @ 16:25
quote:
Op maandag 11 mei 2009 16:22 schreef Lemans24 het volgende:
Waarom stijgt ING ineens zo snel? De verwachte verliezen zijn niet mals.
Vraag me eerder af waarom de NASDAQ zo snel stijgt...
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 16:43
quote:
Mortgages Over 5% Mean Fed Purchases as Bonds Slump (Update2)

By Daniel Kruger

May 11 (Bloomberg) -- The world’s biggest investors are increasing bets that Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke will boost purchases of Treasuries as the steepest losses on government debt since 1994 send mortgage rates above 5 percent.

The slump in Treasuries the past seven weeks pushed yields on longer-maturity bonds up by more than half a percentage point and sent average rates on 30-year mortgages to the highest since the start of April, according to North Palm Beach, Florida-based Bankrate.com. Policy makers said March 18 they were committing “greater support to mortgage lending and housing markets” when they pledged to buy as much as $300 billion of Treasuries and stepped up purchases of bonds backed by home loans.

BlackRock Inc., American Century Investments, Federated Investors and Pioneer Investment Management say it’s time to buy Treasuries because the Fed will need to expand its purchases to keep consumer borrowing costs from rising further. While higher bond yields, the 37 percent increase in the Standard & Poor’s 500 Index since March 9 and U.S. reports on housing and inventories show the economy may be stabilizing, Bernanke said May 5 that “mortgage credit is still relatively tight.”

“The Fed needs to consider increasing its purchases of Treasuries,” said Stuart Spodek, co-head of U.S. bonds in New York at BlackRock, which manages $483 billion in debt. Spodek said he resumed buying Treasuries. “We are still in a recession. It’s quite bad. They need to stabilize long-term rates.”

Fed Precedent

Reviving the housing market is critical to ending the longest recession since the 1930s. The National Association of Home Builders says the industry accounted for 13.6 percent of U.S. gross domestic product in the first quarter of 2009, down from 16.7 percent in 2005. GDP contracted at a 6.1 percent rate last quarter after shrinking at a 6.3 percent pace in the final three months of 2008.

There is precedent for the central bank to expand purchases. The Fed increased its commitment to buy mortgage bonds to $1.25 trillion in March from $500 billion when it said it would begin buying government debt in a policy known as quantitative easing.

“We think there’s a point very close to here where the Fed would act,” said James Platz, a fund manager at Mountain View, California-based American Century, which invests about $24 billion in bonds and resumed buying Treasuries. “We would expect at some point an announcement of additional buybacks.”

The Fed purchased $92.2 billion of Treasuries since the March 18 announcement, according to data compiled by Bloomberg.

Losing Streak

At the same time, 10-year note yields, a benchmark for consumer and mortgage rates, reached 3.38 percent last week, the highest since November and up from 2.46 percent on March 19, according to BGCantor Market data. Thirty-year mortgage rates are up from 4.85 percent on April 28.

Yields rose for seven weeks, the longest streak in five years. The benchmark 3.125 percent note due in May 2019, which was auctioned by the Treasury on May 6, ended last week at 98 20/32 to yield 3.29 percent. The yield declined to 3.21 percent today at 9:32 a.m. in New York.

Treasuries lost 3.93 percent this year, according to Merrill Lynch & Co.’s U.S. Treasury Master index, after gaining 14 percent in 2008 as investors sought a refuge from tumbling prices of securities tied to subprime mortgages. Losses and writedowns at the world’s largest financial institutions total $1.41 trillion since the start of 2007, Bloomberg data show.

‘Tight’ Credit

The declines are the most since Treasuries tumbled 4.94 percent at the same point in 1994, according to Merrill Lynch indexes. That year, the Fed raised its target rate for overnight loans between banks to 5.5 percent from 3 percent in an effort to contain inflation. Treasuries ended up losing 3.35 percent for all of 1994, before returning 18.5 percent in 1995 and 2.61 percent in 1996, including reinvested interest.

Thirty-year mortgage rates as measured by Freddie Mac rose to 9.25 percent on November 1994, from 6.74 percent in 1993, before falling to 6.94 percent in February 1996.

Home prices have declined for 31 straight months and are down 31 percent from their peak, according to S&P/Case Shiller indexes. Mortgage applications to purchase a home remain below the high reached in September when rates averaged 5.94 percent, Mortgage Bankers Association and Bankrate.com data show.

“The supply of mortgage credit is still relatively tight, and mortgage activity remains heavily dependent on the support of government programs or the government-sponsored enterprises,” Bernanke told the Joint Economic Committee of Congress on May 5.

Thawing the Freeze

Bernanke succeeded in narrowing the difference in yields between mortgage securities, which also influence home loan rates, and Treasuries.

The gap between the 30-year current coupon Fannie Mae bond and the benchmark 10-year Treasury shrank to a 15-year low of 0.77 percentage point on May 6. It averaged 1.23 percentage points in the five years prior to the collapse of Lehman Brothers Holdings Inc. in September. Thirty-year mortgage rates are down from 6.46 percent in October.

Other lending rates also show Fed efforts to thaw frozen credit markets are working, which may reduce pressure on policy makers to step up purchases of Treasuries.

The London interbank offered rate, or Libor, for three- month dollar loans fell to a record 0.92 percent. The difference between Libor and what the Treasury pays to borrow for three months, the so-called TED spread, was 0.72 percentage point, the narrowest in almost a year and down from 4.64 percentage points on Oct. 10.

Bond Switch

Investors anticipating an expansion of the Fed’s Treasury purchases were disappointed after the Federal Open Market Committee’s April 29 meeting, when policy makers left the size of planned buybacks unchanged and said the economy is showing signs of stability. Yields on 10-year notes rose 16 basis points, or 0.16 percentage point, to 3.16 percent that week, the biggest increase since the period ended Feb. 27.

Treasuries are falling in part because investors are switching to higher-yielding assets on signs the worst of the recession is over.

Unemployment in the U.S. grew by the smallest amount since October last month. Payrolls fell by 539,000, after a 699,000 loss in March, while the unemployment rate rose to 8.9 percent, the highest level since 1983, the Labor Department said May 8. The Commerce Department said the same day wholesalers reduced supplies of unsold goods for a seventh month in March.

Corporate Debt Sales

“People are feeling a little bit more comfortable that the economy is not getting as bad as it was,” said Richard Schlanger, who helps invest $13 billion in fixed-income securities as vice president at Pioneer Investment in Boston. “There has been a slight migration out of the safe-haven mentality.”

Besides the gain in stocks and the drop in the rate banks charge to lend to each other, U.S. companies including New York- based Morgan Stanley and Bank of America Corp. in Charlotte, North Carolina, have sold more than $500 billion of bonds, according to Bloomberg data.

There is still plenty of incentive for Bernanke to contain borrowing costs as job losses threaten to restrain consumer spending after a first-quarter rebound, according to economists surveyed by Bloomberg News last month.

The government is likely to sell a record $3.25 trillion of debt this fiscal year ending Sept. 30, according to Goldman Sachs Group Inc., to finance bank bailouts, economic stimulus plans and fund a growing budget deficit.

Consumer credit in the U.S. contracted by a record $11.1 billion, the most since records began in 1943, to $2.55 trillion in March, according to a Fed report released May 7.

“If all of a sudden this rise in the 10-year yield feeds into higher all-in mortgage rates, that’s when we think the Fed will come in with a vengeance” to increase its Treasury purchases, said Joseph Balestrino, a money manager at Federated Investors in Pittsburgh, which oversees $21 billion in bonds. “We are a buyer.”
Oepsie.
rvlaak_werk2maandag 11 mei 2009 @ 16:51
quote:
Op maandag 11 mei 2009 16:43 schreef pberends het volgende:

[..]

Oepsie.
Heel veel tekst voor de maandagmiddag... Heb je een (korte) samenvatting?
Lemans24maandag 11 mei 2009 @ 16:58
verder had ik graag shorts gehad, want m'n voorspelling kwam perfect uit vandaag.
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 17:10
quote:
Op maandag 11 mei 2009 16:51 schreef rvlaak_werk2 het volgende:

[..]

Heel veel tekst voor de maandagmiddag... Heb je een (korte) samenvatting?
Men verwacht dat de Fed meer staatsobligaties gaat opkopen om de rente te drukken.

Beetje een vicieuze cirkel, want dan wordt de dollar weer minder waard.
rvlaak_werk2maandag 11 mei 2009 @ 17:13
quote:
Op maandag 11 mei 2009 17:10 schreef pberends het volgende:

[..]

Men verwacht dat de Fed meer staatsobligaties gaat opkopen om de rente te drukken.

Beetje een vicieuze cirkel, want dan wordt de dollar weer minder waard.
Dank. Maar uhm... de val van de dollar is toch al lang niet meer tegen te houden? Of ben ik nou te pessimistisch?
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 17:17
quote:
Op maandag 11 mei 2009 17:13 schreef rvlaak_werk2 het volgende:

[..]

Dank. Maar uhm... de val van de dollar is toch al lang niet meer tegen te houden? Of ben ik nou te pessimistisch?
Dat is de grap juist. Of ze kopen meer t-bonds op en de dollar wordt zwakker (waardoor men meer rente wil), of ze kopen niet meer t-bonds op en de rente gaat omhoog = meer onbetaalbare hypotheken en t-bonds.
Neutrinomaandag 11 mei 2009 @ 17:30
Ik had die stomme sprinter 264 short vrijdag. Het had een kwart procent gescheeld of m'n stoploss was bereikt. En nu vandaag ff 20% gepakt omdat ik over het weekend heen heb gehouden.. Gokken is nog nooit zo leuk geweest.

Vanavond leuk met ninjatrader spelen.. Danzkij sitting_elf toch maar begonnen met het backtesten van een tradingsysteem. Anders blijft het dus gokken..
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 17:41
quote:
'Nieuwe beurscrash nabij om dollar te steunen'

De Illuminati-bankiers hoeven alleen nog maar op de knop de drukken, en de nieuwe geplande beurscrash is een feit.

De dollarindex zakte afgelopen vrijdag onder de psychologisch belangrijke 82.50 puntengrens, die al enige tijd door analisten gemarkeerd wordt als het begin van hyperinflatie. Volgens Bob Chapman (Global Research) stuurt de elite nu aan op een aanstaande nieuwe beurscrash, waardoor beleggers wederom hun toevlucht zullen zoeken tot de dollar, zodat deze weer zal gaan stijgen. Na 75 jaar is de op krediet gebaseerde economie echter uitgeput, en is het uiteenvallen van de het wereldwijde financiële systeem onhoudbaar in gang gezet.

Chapman vroeg zich op 9 mei af tot welk niveau de elite de dollarindex zal laten zakken, voordat ingegrepen wordt met een nieuwe beurscrash. Vandaag, 11 mei, zijn de eerste tekenen van dit ingrijpen al zichtbaar: de beurzen staan in de min, de enorme sprong van de goudkoers afgelopen week kalft af, en de dollar wordt inderdaad weer omhoog geforceerd.

Een nieuwe crash is 'nodig', om zo beleggers weer terug te krijgen naar de dollar en Amerikaanse staatsobligaties, die eveneens in elkaar gestort zijn. De rente op schatkistpapieren stijgt weer, ondanks talloze miljardenaankopen van de FED. De gefingeerde stresstest van de Amerikaanse banken kan de prullenbak in, nu de situatie veel ernstiger blijkt te zijn, dan 'verwacht'.

Het nepherstel van de beurzen in dit voorjaar en de nu door het PPT (Plunge Protecton Team) geplande aanstaande nieuwe crash is niets anders dan het spannen en loslaten van een katapult, bedoeld om de dollar weer omhoog te krijgen. Het moment van deze nieuwe instorting is zorgvuldig gepland door de Illuminati-insiders, die onverminderd doorgaan met het plunderen van de welvaart, ter verheerlijking van hun almaar groeiende berg valselijk verkregen winsten.

Ook het recente herstel, dat gebaseerd was op gemanipuleerde financiële statistieken, sprookjesachtige verzinsels van topmannen en politici, en fascistische injecties van monopoliegeld in de economie, was slechts bedoeld om de gedupeerde beleggers mee te zuigen, zodat deze dienst kunnen blijven doen als geldbron voor de insiders en een middel om de stervende dollar zo lang mogelijk overeind te houden.

Zodra het PPT de wereldwijde ondersteuning van de aandelenmarkten intrekt, zullen deze instorten, waardoor massaal aandelen verkocht zullen worden. Als laatste 'veilige' vluchthaven worden zoals gebruikelijk de Amerikaanse staatsobligaties gezien. Omdat deze in dollars moeten worden aangekocht, zal de vraag naar dollars enorm gaan stijgen, wat de koers van de munt weer omhoog zal duwen.

Het advies van Chapman aan alle beleggers is dan ook: verkoop nú, voordat je geroosterd wordt door de laserstraal van de Illuminati, die gericht is op de arme, nietsvermoedende schaapjes, die blijven denken en hopen dat het ergste van de recessie voorbij is, en hun geld weer in aandelen steken. Daarnaast is een nieuwe crash mede bedoeld om de FED te helpen met misschien wel haar belangrijkste taak: de goudprijs zo laag mogelijk houden.

Bodem nog lang niet bereikt
Net als in 1933 zijn de beurzen na de instorting vorig jaar zo'n 30% gestegen. En net als in 1933 wordt ons door de authoriteiten en de financiële topmannen verteld, dat de bodem bereikt is, en we het ergste van de recessie gehad hebben. In 1933 moest echter het ergste nog komen, en dat is ook nu het geval.

In de VS ligt het aantal in aanbouw genomen nieuwe huizen 80,4% lager dan 3 jaar terug. De huizenprijzen zijn 20% of meer gedaald, en de gemiddelde daling kan uiteindelijk wel eens 40% worden. Aan het eind van dit jaar zullen er in het gunstigste geval 3 miljoen banen verdwenen zijn (11% officiële werkeloosheid). Experts houden het echter op 7,8 miljoen verloren banen. De werkelijke werkeloosheid bedraagt nu al 15,8%, en de Amerikaanse industriële produktie zal nog eens 17% verder zakken. De economie moet er echter iedere maand 125.000 banen bij scheppen, om alleen al de nieuwe toestroom op de arbeidsmarkt te kunnen opvangen. Dat betekent dat het op zijn minst zes jaar gaat duren, voordat de werkgelegenheid in de VS weer gaat stijgen - en dat alleen, als alles meezit, onder de best denkbare omstandigheden.

De wereldhandel is inmiddels met 35% gekrompen. Zo'n 1000 schepen, waaronder enorme olietankers en containerschepen, velen groter dan de Titanic, wacht de sloop.

De depressie is daarom nu al een feit, en de elite weet dat. Zij blijven enorme hoeveelheden geld tegen het probleem aangooien, maar na 75 jaar kredietverstrekking en bijbehorende inflatie, is de rek er definitief uit.

Negatieve rente = idioterie
Sommige economen komen nu met het krankzinnige advies om negatieve rentetarieven in te stellen. De voormalige topeconoom van het Witte Huis, Gregory Mankiw, stelt een rente van -3% voor. Dat betekent dat als je $ 100 leent, er maar $ 97 terug hoeft te betalen. Dit zou inflatie aanwakkeren, waardoor het geld steeds minder waard wordt en de mensen wel geld móeten gaan uitgeven, voordat je er niets meer mee kunt kopen. En dat zou dan de economie weer op gang moeten helpen!

Maar zelfs deze idioterie zal, indien in werking gesteld, niet gaan werken, omdat de mensen hun snel in waarde dalende dollars (en euro's) veel beter kunnen (en zullen) steken in waardevaste metalen, zoals goud en zilver. Want zelfs al zouden de koersen van goud en zilver niet gaan stijgen, dan nog behouden de metalen toch hun waarde. En dat kan van de dollar beslist niet gezegd worden.

Alle huidige problemen kunnen herleid worden tot te lage rentetarieven en ongebreideld geld lenen en uitgeven. Op de lange termijn verergert dit de problemen en veroorzaakt dit patroon het monetariseren van de schuldenlast, zoals nu in gang is gezet. Daarom zakte de dollarindex tot onder de 82.50, en daarom moest het PPT ingrijpen, om het onmiddellijke instorten van de dollar te voorkomen.

Krediettijdperk is definitief voorbij
Kortom: het tijdperk van makkelijk lenen en makkelijk geld uitgeven is definitief voorbij. Ook de vastgoedmarkt zal nooit meer tot op het oude niveau herstellen. De enige manier om de onvermijdelijke dood van het huidige systeem uit te stellen, is wat nu al maanden aan de gang is: het pompen van gigantische hoeveelheden geld in het systeem. En dat betekent over hooguit twee of drie jaar, maar mogelijk (veel) eerder: hyperinflatie. De ingezakte dollarindex afgelopen vrijdag, tot onder de 82.50, was daar het eerste signaal van.

De triljoenen die de banken reeds ontvingen hebben de kredietmarkt niet opnieuw op gang weten te helpen. Waarom niet? Waarom zijn de banken nog steeds huiverig met het verstrekken van leningen en krediet? Omdat zij voor ongelooflijke bedragen waardeloos geworden financiële produkten in hun boeken hebben staan. Negatieve rentetarieven, nul procent rente en gigantische geld- en kredietexpansie zorgen voor verarming, omdat degenen die onze welvaart in stand zouden kunnen houden, geen risico's meer willen nemen, en in goud en zilver gaan beleggen.

Alle extra overheidsfondsen in de VS worden de komende jaren gebruikt om de Illuminati-bankiers uit te kopen en overeind te houden. Ondertussen is het Amerikaanse volk meegedeeld, dat er de komende twee jaar geen geld bij kan voor de gezondheidszorg en de sociale zekerheid - iets dat echter wel broodnodig is.

'Black Swan' auteur Nassim Nicholas Taleb verklaarde afgelopen zaterdag op een conferentie in Singapore: 'Dit is de moeilijkste periode waar de mensheid ooit doorheen is gegaan, omdat de overheden er geen controle over hebben.' Er komt dan ook geen spoedig economisch herstel, wat de massamedia u ook willen doen geloven. Dit zal door sommigen doemdenkerij worden genoemd, maar door anderen worden opgevat als een reëele waarschuwing om zich schrap te zetten voor de storm, die over de wereld komen zal, en voorlopig alleen maar in kracht zal toenemen.

Xander

Bron: The Market Oracle
http://xandernieuws.punt.nl/?id=515864&r=1&tbl_archief=&

[ Bericht 0% gewijzigd door pberends op 11-05-2009 17:54:24 ]
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 17:50
Eindelijk weer een leuk dagje voor KPN.
Falcomaandag 11 mei 2009 @ 17:56
Ja!

Morgen gaan we weer up.
sitting_elflingmaandag 11 mei 2009 @ 18:01
quote:
Op maandag 11 mei 2009 17:30 schreef Neutrino het volgende:
Vanavond leuk met ninjatrader spelen.. Danzkij sitting_elf toch maar begonnen met het backtesten van een tradingsysteem. Anders blijft het dus gokken..
Inderdaad! Het opent je ogen wel En het is ontzettend verslavend ;P

Zie hier een het resultaat van een RSI backtest op de Dow Jones van 1897 tot nu. Het enige wat deze backtest op af ging was kopen op een RSI van 30 en verkopen op een RSI van 70.


Je denkt van, wow toffe mooie lijn omhoog zonder al te veel fluctuaties in je portefeuille. Maar als je kijkt naar de position trade efficiency zie je dat het meer op een aantal lucky trades is gebaseerd :


Zie hier hoe we gepresteerd hebben. Slechts 25K $ dollar over meer dan 100 jaar! Met een miezerige 3% per jaar. Zoals je ziet ging buy & hold er ver over heen
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 18:07
Trichet: wereldeconomie op keerpunt
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 18:13
quote:
Op maandag 11 mei 2009 18:01 schreef sitting_elfling het volgende:
Zie hier een het resultaat van een RSI backtest op de Dow Jones van 1897 tot nu. Het enige wat deze backtest op af ging was kopen op een RSI van 30 en verkopen op een RSI van 70.
[ afbeelding ]
Wat een raar plaatje met die exponentiele stijging....
Het lijkt wel alsof je de meeste jaren helemaal niet in de markt bent en het rendement komt van de bankrente als je cash zit. Ik zou dit nog eens even nakijken...
Ritmomaandag 11 mei 2009 @ 18:15
quote:
edit

Onprofessioneel, het youtube-filmpje eronder. Wanneer begint het voorzichtige herstel volgens jou?
sitting_elflingmaandag 11 mei 2009 @ 18:21
quote:
Op maandag 11 mei 2009 18:13 schreef SeLang het volgende:

[..]

Wat een raar plaatje met die exponentiele stijging....
Het lijkt wel alsof je de meeste jaren helemaal niet in de markt bent en het rendement komt van de bankrente als je cash zit. Ik zou dit nog eens even nakijken...
Idd, met 1 blik in het orderboek zag je dat de laatste trade was gedaan in 5/1/1933, ik vond het al een naar luchtje hebben . Overigens was het aantal gecancelde trades ( alle trades na 1933 ) 10 keer zo hoog dan het aantal werkelijk gedane trades. Overigens ging hij hier uit van een RSI 14.
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 18:32
quote:
Op maandag 11 mei 2009 18:21 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Idd, met 1 blik in het orderboek zag je dat de laatste trade was gedaan in 5/1/1933, ik vond het al een naar luchtje hebben . Overigens was het aantal gecancelde trades ( alle trades na 1933 ) 10 keer zo hoog dan het aantal werkelijk gedane trades. Overigens ging hij hier uit van een RSI 14.
Oftwel, je maakt zelfs verlies met je systeem
Want na de laatste trade staat de equitycurve aanzienlijk lager dan toen je startte.
Alleen dankzij geld op de bank zetten verdien je nog wat.

Meestal is het interpreteren van de resultaten van de backtest (het "waarom") het meeste werk. De backtest zelf is zo gepiept.
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 18:32
quote:
Op maandag 11 mei 2009 18:15 schreef Ritmo het volgende:

[..]

edit

Onprofessioneel, het youtube-filmpje eronder. Wanneer begint het voorzichtige herstel volgens jou?
Ach, het is Fok.

Ergens in 2012.

Luister eens naar deze slimme man:

SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 18:36
@SE
Btw: die getallen daar klopt natuurlijk geen hol van.
"Annualized buy&Hold performance: 97.51%"
Yeah right
sitting_elflingmaandag 11 mei 2009 @ 18:39
quote:
Op maandag 11 mei 2009 18:32 schreef SeLang het volgende:

[..]

Oftwel, je maakt zelfs verlies met je systeem
Want na de laatste trade staat de equitycurve aanzienlijk lager dan toen je startte.
Alleen dankzij geld op de bank zetten verdien je nog wat.

Meestal is het interpreteren van de resultaten van de backtest (het "waarom") het meeste werk. De backtest zelf is zo gepiept.
Daar heb je inderdaad wel gelijk in. Al is het geklooi in de formules ook tijdrovend, vooral als je op done wil drukken en hij weer! een fout aangeeft in de broncode ._.

Wat kan ik overigens het beste aanhouden voor slippage en in hoeverre affect dat mijn daadwerkelijke resultaten?

En hoe zit dat met de commission costs? Op dit moment hanteer ik voor het gemak 10tje per commissie maar die commisie kosten lagen vroeger hoger lijkt me.
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 18:50
Waarom deed de Nasdaq het zo goed trouwens?
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 18:59
quote:
Op maandag 11 mei 2009 18:39 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Daar heb je inderdaad wel gelijk in. Al is het geklooi in de formules ook tijdrovend, vooral als je op done wil drukken en hij weer! een fout aangeeft in de broncode ._.

Wat kan ik overigens het beste aanhouden voor slippage en in hoeverre affect dat mijn daadwerkelijke resultaten?

En hoe zit dat met de commission costs? Op dit moment hanteer ik voor het gemak 10tje per commissie maar die commisie kosten lagen vroeger hoger lijkt me.
Om het eenvoudig te houden draai ik altijd eerst een test zonder commissie en slippage. Dan kun je zien of het systeem in zijn meest pure vorm uberhaupt een 'edge' heeft. De meerderheid van de systemen kan dan al gelijk de vuilnisbak in dus dat spaart tijd

Als je toch een zekere 'edge' vindt dan is die meestal klein. Commissie en slippage hebben dan een grote invloed. Als je 100 jaar terugkijkt dan is dat natuurlijk niet meer te vergelijken met nu. Voor een actieve tradingstrategie (in tegenstelling tot Buy&Hold) zou ik niet zo extreem ver terugkijken. Ik zou ~20 jaar data pakken als je end of day data gebruikt en gewoon de commissie nemen zoals die nu geldt. Dat is niet realistisch voor het verleden (ik betaalde nog 1,5% per kant in 1992) maar zolang je dat weet kun je dat in je achterhouft houden als de equitycurve is de vroege jaren een stuk beter is dan in latere jaren. Slippage hangt sterk van de markt af.

Zelf benader ik de tradingkosten meestal iets anders. Ik kijk in de eerste instantie naar de 'average trade' , dus de opbrengst per trade, met nul commissie en nul slippage. Stel dat dat x% is, dan wil je dat dat significant boven je commissie en slippage ligt, en je weet wel ongeveer hoeveel dat is.

In het geval van intraday werk ik sowieso meestal met futures en dan kijk ik hoeveel 'ticks' (minimale trading unit) mijn 'average trade' is. Op de S&P500 kom ik wel weg met 1-2 tick spread/slippage tijdens markturen (niet aftermarket!) en een fractie van een tick aan commissie.

Uiteindelijk voeg ik die kosten dan toe en teken opnieuw de equitycurve.
Mortaxxmaandag 11 mei 2009 @ 19:12
Maakt iemand hier gebruik van de applicatie van Alex Plus? Ik krijg een foutmelding bij het installeren
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 19:12
Eventjes m'n archief ingedoken en dit is bijvoorbeeld een systeem voor intraday £/$ currency trading.

Dit is de equitycurve in z'n meest pure vorm



En hier na toevoegen van een 4-pip spread/ commission



De pure 'edge' van het systeem was ongeveer 9 pips, dus dat klopt wel ongeveer. Bijna de helft van je edge gaat hier op aan spread/ commission. Zolang de spread/ slippage/ commission onder de 9 pips blijft maak je nog winst.
sitting_elflingmaandag 11 mei 2009 @ 19:25
quote:
Op maandag 11 mei 2009 18:59 schreef SeLang het volgende:

[..]

Om het eenvoudig te houden draai ik altijd eerst een test zonder commissie en slippage. Dan kun je zien of het systeem in zijn meest pure vorm uberhaupt een 'edge' heeft. De meerderheid van de systemen kan dan al gelijk de vuilnisbak in dus dat spaart tijd

Als je toch een zekere 'edge' vindt dan is die meestal klein. Commissie en slippage hebben dan een grote invloed. Als je 100 jaar terugkijkt dan is dat natuurlijk niet meer te vergelijken met nu. Voor een actieve tradingstrategie (in tegenstelling tot Buy&Hold) zou ik niet zo extreem ver terugkijken. Ik zou ~20 jaar data pakken als je end of day data gebruikt en gewoon de commissie nemen zoals die nu geldt. Dat is niet realistisch voor het verleden (ik betaalde nog 1,5% per kant in 1992) maar zolang je dat weet kun je dat in je achterhouft houden als de equitycurve is de vroege jaren een stuk beter is dan in latere jaren. Slippage hangt sterk van de markt af.

In het geval van intraday werk ik sowieso meestal met futures en dan kijk ik hoeveel 'ticks' (minimale trading unit) mijn 'average trade' is. Op de S&P500 kom ik wel weg met 1-2 tick spread/slippage tijdens markturen (niet aftermarket!) en een fractie van een tick aan commissie.

Uiteindelijk voeg ik die kosten dan toe en teken opnieuw de equitycurve.
Dank! Dit noteer ik even en die instellingen ga ik zelf vanaf nu maar toepassen. Het wel en niet gebruiken van de commissie was voor mij even een lastig punt want bij sommige strategieën zit je in een lange periode zo over de 5k trades. En dat tikt er hard op in qua kosten

Overigens gaat het me natuurlijk niet alleen om het zoeken naar een goed systeem, ook het miserabel falen van een strategie in kaart brengen is ook wel interessant
quote:
Zelf benader ik de tradingkosten meestal iets anders. Ik kijk in de eerste instantie naar de 'average trade' , dus de opbrengst per trade, met nul commissie en nul slippage. Stel dat dat x% is, dan wil je dat dat significant boven je commissie en slippage ligt, en je weet wel ongeveer hoeveel dat is.
Dit is inderdaad een handige methode wat ik zo even ga toepassen op m'n RSI modelletje . Ben op het ogenblik nog aan het focussen waarom hij na 1933 letterlijk geen trade meer confirmed en alles wat een indicatie op een trade is flikkert het systeem de prullenbak in.
Japsnarsmaandag 11 mei 2009 @ 19:48
Morgen weer de plus in?
Dinosaur_Srmaandag 11 mei 2009 @ 20:06
quote:
Op maandag 11 mei 2009 19:48 schreef Japsnars het volgende:
Morgen weer de plus in?
want?
Mr.Jmaandag 11 mei 2009 @ 21:36
DJI zakt wat verder weg nu.
sitting_elflingmaandag 11 mei 2009 @ 21:45
quote:
Op maandag 11 mei 2009 21:36 schreef Mr.J het volgende:
DJI zakt wat verder weg nu.
Werd tijd
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 22:04
Goh, zakt het toch nog een beetje weg. Mja, de futures zullen wel weer opgekocht worden.
#ANONIEMmaandag 11 mei 2009 @ 22:36
quote:
Nu ben ik behoorlijk een alu-hoedje en "weet" ik behoorlijk wat over Bilderberg & de illuminatie, maar dit gaat mij wat ver .

Heb je dit ook in BNW gepost? Ben wel zeer geïnteresseerd in een discussie aldaar
pberendsmaandag 11 mei 2009 @ 22:38
rente t-bond weer beter op 3,16 ipv 3,33. Dat geeft weer wat lucht.
Alistairmaandag 11 mei 2009 @ 22:43
De afgelopen handelsdagen heb ik meerdere van mijn longposities gesloten. Ik zit nu weer voor 68% in cash en de rest is verdeeld over 5 fondsen:

TomTom
AMG
General Electric
Citigroup
Cell Therapeutics

Met al deze fondsen sta ik nog tussen de 5% en 60% in het groen dus het is mij om het even als het nu wat daalt. Ik hou wel van een gokje, anders zou ik ook niet in CTIC 'investeren'

Op mijn 'cash' deel heb ik een rendement behaald van 40,98% in de afgelopen 2 maanden
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 22:51
quote:
Op maandag 11 mei 2009 22:43 schreef Alistair het volgende:
Op mijn 'cash' deel heb ik een rendement behaald van 40,98% in de afgelopen 2 maanden
Goed gedaan!
Alistairmaandag 11 mei 2009 @ 22:56
quote:
Op maandag 11 mei 2009 22:51 schreef SeLang het volgende:

[..]

Goed gedaan!
Dank
SeLangmaandag 11 mei 2009 @ 23:00
quote:
Op maandag 11 mei 2009 22:38 schreef pberends het volgende:
rente t-bond weer beter op 3,16 ipv 3,33. Dat geeft weer wat lucht.
Grote kans op nieuwe aankopen door de FED. Iedereen koopt nu natuurlijk snel treasuries om ze straks voor veel te duur aan de FED te verkopen.
Ik ben toch wel benieuwd hoe dat gaat aflopen. Vorige keer veroorzaakten die aankopen slechts een kleine spike en daarna donderden die treasuries meteen weer in elkaar. Ik verwacht eigenlijk hetzelfde.

Btw:
Beurs vandaag gezakt maar omzetten van niks. Wat dat betreft is de uptrend nog steeds intact.
Alistairmaandag 11 mei 2009 @ 23:05
CTIC is trouwens een geweldig leuk 'casino fonds' als je houdt van (grote) risico's. Het opwaarts potentieel is gigantisch met meerdere medicijnen die ze proberen klaar te stomen voor FDA approval.

Zelf denk ik dat dit fonds zomaar naar de $10,- kan binnen enkele maanden. Anderzijds kan het ook zomaar terug naar de $0,05 maar dat vind ik juist wel leuk
Alistairmaandag 11 mei 2009 @ 23:09
En de komende paar handelsdagen blijf ik Sequenom volgen. Wederom leuk als je een gokje durft te wagen
Dave7maandag 11 mei 2009 @ 23:11
Whitney's Wisdom:
http://www.cnbc.com/id/15840232?video=1120084432&play=1
sitting_elflingmaandag 11 mei 2009 @ 23:37
Overigens zag ik in de OP verder geen link een economische agenda, misschien is onderstaande link usefull?
http://www.fxstreet.com/fundamental/economic-calendar/

En die gruwelijke tievus buy&hold systeem die automatisch in Metastock zit komt vrolijk met een Annualized Performance van minstens 100% per jaar gerekend vanaf 1897 en ik kan die broncode niet wijzigen ._. * insert aantal vloekwoorden * Overigens kom ik er ook niet achter waarom hij geen RSI trades doet na de 30 jarigen terwijl als je de RSI er op na trekt dat wel moet doen, alleen cancelt hij alle indicatieve orders ._.

klooien !
Dinosaur_Srmaandag 11 mei 2009 @ 23:43
quote:
Op maandag 11 mei 2009 23:37 schreef sitting_elfling het volgende:
Overigens zag ik in de OP verder geen link een economische agenda, misschien is onderstaande link usefull?
http://www.fxstreet.com/fundamental/economic-calendar/

En die gruwelijke tievus buy&hold systeem die automatisch in Metastock zit komt vrolijk met een Annualized Performance van minstens 100% per jaar gerekend vanaf 1897 en ik kan die broncode niet wijzigen ._. * insert aantal vloekwoorden * Overigens kom ik er ook niet achter waarom hij geen RSI trades doet na de 30 jarigen terwijl als je de RSI er op na trekt dat wel moet doen, alleen cancelt hij alle indicatieve orders ._.

klooien !
hier past alleen een hardgrondige

Alistairmaandag 11 mei 2009 @ 23:50
Gaat lekker, CTIC staat ruim in de min in the after hours
Dave7maandag 11 mei 2009 @ 23:54
quote:
Op maandag 11 mei 2009 23:50 schreef Alistair het volgende:
Gaat lekker, CTIC staat ruim in de min in the after hours
Nou je kan wel wat lijden, me dunkt! CNB TSFG en CORS misschien ook wat om in de gaten te houden, zijn flink gestegen vandaag.
Alistairmaandag 11 mei 2009 @ 23:59
quote:
Op maandag 11 mei 2009 23:54 schreef Dave7 het volgende:

[..]

Nou je kan wel wat lijden, me dunkt! CNB TSFG en CORS misschien ook wat om in de gaten te houden, zijn flink gestegen vandaag.
Wow, wisten we dat afgelopen vrijdag maar
Ja, ik heb slechts een kleine positie in CTIC (2% van de 32% die nog in aandelen zit), mede omdat het puur speculatief is dus ik mag niet klagen. Ik zit nog vrij fors in GE (10% van de 32% die nog in aandelen zit) maar daar verwacht ik niet zulke enorme dalingen en/of stijgingen van

Zal me eens proberen in te lezen in de fondsen welke jij net noemt
Dave7dinsdag 12 mei 2009 @ 00:05
quote:
Op maandag 11 mei 2009 23:59 schreef Alistair het volgende:
[..]
Wow, wisten we dat afgelopen vrijdag maar
Ja, ik heb slechts een kleine positie in CTIC, mede omdat het puur speculatief is dus ik mag niet klagen. Ik zit nog vrij fors in GE maar daar verrwacht ik niet zulke enorme dalingen en/of stijgingen van

Zal me eens proberen in te lezen in de fondsen welke jij net noemt
Ja idd, zijn natuurlijk vrij speculatief, kan ook weer hard naar beneden. PMI group ook nog zo eentje.
Ik weet niet op hoeveel je GE hebt gekocht, maar die zou ik echt jaren houden.
Dave7dinsdag 12 mei 2009 @ 00:06
dubbel
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 00:12
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 00:05 schreef Dave7 het volgende:

[..]

Ja idd, zijn natuurlijk vrij speculatief, kan ook weer hard naar beneden. PMI group ook nog zo eentje.
Ik weet niet op hoeveel je GE hebt gekocht, maar die zou ik echt jaren houden.
Eigenlijk ben ik vrij laat in GE ingestapt aangezien ik $11,20 per aandeel heb moeten betalen. Overigens heb ik met GE geen haast om ze te verkopen. De enige 2 die ik mogelijk uit mijn lijst zou dumpen is TomTom en Citigroup hoewel ik met beiden geen haast heb eigenlijk. Ik heb Citigroup gekocht op $2,40 en TomTom op 2,98 euro.
Dave7dinsdag 12 mei 2009 @ 00:25
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 00:12 schreef Alistair het volgende:

[..]

Eigenlijk ben ik vrij laat in GE ingestapt aangezien ik $11,20 per aandeel heb moeten betalen. Overigens heb ik met GE geen haast om ze te verkopen. De enige 2 die ik mogelijk uit mijn lijst zou dumpen is TomTom en Citigroup hoewel ik met beiden geen haast heb eigenlijk. Ik heb Citigroup gekocht op $2,40 en TomTom op 2,98 euro.
Tja, of het wordt nooit meer iets met tomtom, en dan zou het misschien goed zijn winst te pakken. Maar waarschijnlijker is dat het wel wat wordt en dan gaan ze zeker veel hoger staan dan die 5,- waar ze nu staan en zou het dus stom zijn te verkopen. Ik zou aanhouden, en alleen verkopen als het verliesgevend dreigt te worden.
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 00:32
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 00:25 schreef Dave7 het volgende:

[..]

Tja, of het wordt nooit meer iets met tomtom, en dan zou het misschien goed zijn winst te pakken. Maar waarschijnlijker is dat het wel wat wordt en dan gaan ze zeker veel hoger staan dan die 5,- waar ze nu staan en zou het dus stom zijn te verkopen. Ik zou aanhouden, en alleen verkopen als het verliesgevend dreigt te worden.
Daar stond ikzelf ook nogal over in dubio vandaag. TomTom zal met meer nieuwe dingen moeten komen. Tegenwoordig heeft elke smartphone een ingebouwd navigatie systeem en denk ik dat RIM een beter alternatief is of Apple. Anderzijds, ik heb TomTom naar mijn mening 'goedkoop' kunnen aanschaffen en kan dus nog wel even de kat uit de boom kijken. Ook van Garmin heb ik geen hoge pet op eigenlijk. Bedrijven als TomTom en Garmin zullen nooit meer zijn wat het was denk ik. Vooralsnog doe ik ze niet weg maar ze staan wel samen met Citigroup op mijn nominatie lijstje om te verkopen
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 00:41
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 00:32 schreef Alistair het volgende:

[..]

Daar stond ikzelf ook nogal over in dubio vandaag. TomTom zal met meer nieuwe dingen moeten komen. Tegenwoordig heeft elke smartphone een ingebouwd navigatie systeem en denk ik dat RIM een beter alternatief is of Apple. Anderzijds, ik heb TomTom naar mijn mening 'goedkoop' kunnen aanschaffen en kan dus nog wel even de kat uit de boom kijken. Ook van Garmin heb ik geen hoge pet op eigenlijk. Bedrijven als TomTom en Garmin zullen nooit meer zijn wat het was denk ik. Vooralsnog doe ik ze niet weg maar ze staan wel samen met Citigroup op mijn nominatie lijstje om te verkopen
TomTom zelf is nog niet eens zo'n erg slecht bedrijf en heeft vooral klappen gekregen door TeleAtlas voor de hoofdprijs aan te schaffen. Intern gezien draait het nog niet eens zo heel slecht en de markt zal er dan ook wel weer voor aantrekken. TomTom en Garmin zitten immers in een vroegcyclische sector en garmin is afgelopen maand dan ook gegroeid van 15$ tot 26$ tot ze die waardeloze prul cijfers lieten zien

Garmin staat iig. wel op mijn lijstje. Ook met het oog op de toekomst dat Garmin en TomTom eventueel onderdeel worden van een groter concern. Ze kunnen immers niet die navigatie troep tot sint-juttemis in 2114 verkopen.
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 01:00
quote:


Neutrinodinsdag 12 mei 2009 @ 01:30

Lol

Hopelijk heeft Peter Schiff niet gelijk.. anders

pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 08:39
quote:
Op maandag 11 mei 2009 23:00 schreef SeLang het volgende:

[..]

Grote kans op nieuwe aankopen door de FED. Iedereen koopt nu natuurlijk snel treasuries om ze straks voor veel te duur aan de FED te verkopen.
Ik ben toch wel benieuwd hoe dat gaat aflopen. Vorige keer veroorzaakten die aankopen slechts een kleine spike en daarna donderden die treasuries meteen weer in elkaar. Ik verwacht eigenlijk hetzelfde.

Btw:
Beurs vandaag gezakt maar omzetten van niks. Wat dat betreft is de uptrend nog steeds intact.
Zit een hoop speculatie in die bonds nu idd . Iedereen gaat de bonds weer in om ze vervolgens te dumpen na de Fed-aankoop. Echt geweldig. Iedereen probeert zo gewoon geld te verdienen aan de Fed. Na de Fed-aankondiging gaat iedereen weer goedkoper short op die kut-bonds.
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 09:10
quote:
Op maandag 11 mei 2009 23:00 schreef SeLang het volgende:

[..]
Btw:
Beurs vandaag gezakt maar omzetten van niks. Wat dat betreft is de uptrend nog steeds intact.
Vandaag gaan we daar wat aan doen!
Oh, je zou een correctie toch wel op z'n plaats vinden, je vond aandelen toch onrealistisch hoog staan?
rvlaak_werk2dinsdag 12 mei 2009 @ 09:20
Paul LaSeur op BNR nu: "Beleggers hebben last van hoogtevrees"
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 09:29
quote:
Op maandag 11 mei 2009 23:00 schreef SeLang het volgende:

[..]
Btw:
Beurs vandaag gezakt maar omzetten van niks. Wat dat betreft is de uptrend nog steeds intact.
Voor de uptrend intact houden kan de AEX zelfs even naar de 245. Ik denk dat er dan weer koopsignalen afgaan bij Jan en Alleman.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 09:31
quote:
Landsbanki Kepler Sell↓ - - - 08-05-2009
ING Nick Hatch Sell 18,00 1,46 - 08-05-2009
Citigroup Smith Barney Johan U. Rode Sell↓ 18,00 - - 06-05-2009
Norddeutsche Landesbank Holger Fechner Sell↓ 16,00 0,40 - 05-05-2009
Mooi die adviezen voor MT .
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 09:34
Of je nou aan TA doet of niet, het is wel erg duidelijk dat de AEX is afgeketst op de 'weerstand' van 263,95. Zou zelfs een dubbele weerstand zijn. Ik zie geen forse stijging meer!

Shell houdt de AEX nu trouwens nog groen.
Anoniemosdinsdag 12 mei 2009 @ 09:39
In de plus
dramatiekdinsdag 12 mei 2009 @ 09:41
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 09:39 schreef Anoniemos het volgende:
In de plus
dat ging rap, ik kijk rood, kijk nog eens groen.
Mr.Jdinsdag 12 mei 2009 @ 09:49
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 09:31 schreef pberends het volgende:

[..]

Mooi die adviezen voor MT .
Pffff, kon met mazzel mijn MT Mei 19 putjes nog dumpen tegen 0,30 vandaag. Zat er gemiddeld voor 0,325 in dus beter een beetje verlies dan straks tegen 0,05 opties aankijken in je porto.
Neutrinodinsdag 12 mei 2009 @ 09:51
Hallo daar! Was het niet de bedoeling dat we vandaag de economie omzeep zouden helpen ? Doe allemaal eens flink short gaan.
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 10:01
Van 255 naar 257, niet heel dramatisch. Eind mei op 220?
lammegirafdinsdag 12 mei 2009 @ 10:21
hehe...Ad Nooten ziet het volgens mij ook niet meer zitten
M.Melandridinsdag 12 mei 2009 @ 10:24
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 10:21 schreef lammegiraf het volgende:
hehe...Ad Nooten ziet het volgens mij ook niet meer zitten
Wie?
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 10:38
lammegirafdinsdag 12 mei 2009 @ 10:40
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 10:24 schreef M.Melandri het volgende:

[..]

Wie?
www.adnbeursanalyse.nl

geinig site
Falcodinsdag 12 mei 2009 @ 11:02
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 10:38 schreef SeLang het volgende:
[ afbeelding ]
Wat houden de begrippen Smart Money- en Dumb Money-confidence precies in? Wel grappig dat de ratio van die twee tijdens deze rally onder een schijnbare grenswaarde (-0,25) nu zit, maar in begin 2008 juist boven de 0,25. Ik weet niet wat nou daar dan zo 'smart' aan was.
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 11:05
quote:
MARKET COMMENT: AEX +0,8%, Shell en KPN bieden steun
12-05-2009 10:30:00

AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX noteert in de loop van dinsdagochtend 0,8% hoger in een markt die nog steeds onder invloed staat van een goed sentiment, zegt handelaar Cees Smit van Today's Beheer. "De lagere opening van de AEX kun je toeschrijven aan het lagere slot van de Nikkei-225, het herstel is vooral het gevolg van de opgelopen koers van Shell en KPN, toch twee zwaargewichten in de index", aldus Smit. Hij wijst verder op de verdedigende woorden van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Ben Bernanke ten aanzien van de stresstest en de dollarkoers. De omzetten zijn vooralsnog gering. De AEX noteert dinsdag rond 10.25 uur 0,8% hoger op 258,77 punten. (ANS)
KPN een steunpilaar... Dank u, Cees Smit!
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 11:05
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 11:02 schreef Falco het volgende:

[..]

Wat houden de begrippen Smart Money- en Dumb Money-confidence precies in? Wel grappig dat de ratio van die twee tijdens deze rally onder een schijnbare grenswaarde (-0,25) nu zit, maar in begin 2008 juist boven de 0,25. Ik weet niet wat nou daar dan zo 'smart' aan was.
Ik weet het ook niet precies. Dit plaatje was (van mijn kant) ook meer als grapje bedoeld. Maar de maker van het plaatje is misschien wel bloedserieus.
Falcodinsdag 12 mei 2009 @ 11:14
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 09:31 schreef pberends het volgende:

[..]

Mooi die adviezen voor MT .
Kwartet!

Ik negeer ze gewoon, die adviezen (Landsbanki ) en houd lekker de Arcelor Mittal-aandelen aan .
rvlaak_werk2dinsdag 12 mei 2009 @ 11:26
Is dit nou gewoon een reactie op de daling van gisteren, of is er "goed" nieuws geweest?
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 11:36
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 11:26 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
Is dit nou gewoon een reactie op de daling van gisteren, of is er "goed" nieuws geweest?
Als instituten en anderen gewoon nog steeds koop orders hebben staan op elke dip, veert de beurs vanzelf wel weer omhoog. Vergeet niet dat er nog steeds veel geld aan de zijlijn staat wat staat te springen van ongeduld om in te stappen.
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 11:46
Ik denk dat gisteren het begin van een langere daling was. Mittal stond op bijna 22, de defensieve fondsen stijgen ineens hard, IK overwoog zelfs in te stappen, vorige week. Voor mij allemaal tekenen dat we op een top zaten.
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 11:47
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 11:36 schreef sitting_elfling het volgende:
Vergeet niet dat er nog steeds veel geld aan de zijlijn staat wat staat te springen van ongeduld om in te stappen.
Als ik met m'n geld aan de zijlijn sta en ik koop aandelen van jou, dan staat daarna jouw geld aan de zijlijn. Dus er staat gewoon altijd evenveel geld aan de zijlijn.
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 11:59
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 11:47 schreef SeLang het volgende:

[..]

Als ik met m'n geld aan de zijlijn sta en ik koop aandelen van jou, dan staat daarna jouw geld aan de zijlijn. Dus er staat gewoon altijd evenveel geld aan de zijlijn.
nee, je kan toch altijd kiezen uit cash of aandelen?
Als ik voor een miljoen verkoop en de waarde van de aandelen daalt vervolgens naar 100.000, staat er toch 900.000 meer aan de zijlijn dan wanneer ik later verkocht zou hebben?
UncleSamdinsdag 12 mei 2009 @ 12:00
Eindelijk KPN dik groen!
Mendeljevdinsdag 12 mei 2009 @ 12:01
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 11:47 schreef SeLang het volgende:

[..]

Als ik met m'n geld aan de zijlijn sta en ik koop aandelen van jou, dan staat daarna jouw geld aan de zijlijn. Dus er staat gewoon altijd evenveel geld aan de zijlijn.
Nu ben ik echt in de war.

Als er gewoon handel plaatsvindt en de koersen stijgen dan heb je toch uiteindelijk altijd een afname van het geld aan de zijlijn?
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 12:02
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:00 schreef UncleSam het volgende:
Eindelijk KPN dik groen!
Ik ben al van -5% naar -1% gegaan vandaag. Nu nog in de plus
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 12:03
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 11:47 schreef SeLang het volgende:

[..]

Als ik met m'n geld aan de zijlijn sta en ik koop aandelen van jou, dan staat daarna jouw geld aan de zijlijn. Dus er staat gewoon altijd evenveel geld aan de zijlijn.
Das niet waar op het moment dat het geld van bonds naar aandelen gaat right?
Aardwetenschapperdinsdag 12 mei 2009 @ 12:03
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 11:59 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

nee, je kan toch altijd kiezen uit cash of aandelen?
Als ik voor een miljoen verkoop en de waarde van de aandelen daalt vervolgens naar 100.000, staat er toch 900.000 meer aan de zijlijn dan wanneer ik later verkocht zou hebben?
Er is dan altijd iemand 900.000 verloren of niet dan??

[ Bericht 0% gewijzigd door Aardwetenschapper op 12-05-2009 12:16:23 ]
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 12:08
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:01 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Nu ben ik echt in de war.

Als er gewoon handel plaatsvindt en de koersen stijgen dan heb je toch uiteindelijk altijd een afname van het geld aan de zijlijn?
Het is ook meer in de zin van mensen die NOG niet ingestapt zijn. Anders blijft de geldhoeveelheid immers vrij constant en daarmee krijg je een beurs niet tot grote hoogte. Al dus de economie lessen
TeringHenkiedinsdag 12 mei 2009 @ 12:10
Denken jullie dat we vandaag nog een soort van afstort kunnen verwachten? Of zijn we hiervoor te weinig gestegen sinds de opening?
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 12:12
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 11:59 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

nee, je kan toch altijd kiezen uit cash of aandelen?
Als ik voor een miljoen verkoop en de waarde van de aandelen daalt vervolgens naar 100.000, staat er toch 900.000 meer aan de zijlijn dan wanneer ik later verkocht zou hebben?
Als jij aandelen koopt voor 1.000.000, dan zit jouw 1.000.000 in aandelen en de verkopers hebben 1.000.000 aan de zijlijn. Als die aandelen dan dalen en jij verkoopt ze in paniek voor 100.000, dan wordt jouw 100.000 toegevoegd aan het 'zijlijn' geld maar het 'zijlijn' geld dat jouw aandelen koopt verdwijnt, dus de hoeveelheid geld aan de zijlijn is nog steeds gelijk.
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 12:14
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:10 schreef TeringHenkie het volgende:
Denken jullie dat we vandaag nog een soort van afstort kunnen verwachten? Of zijn we hiervoor te weinig gestegen sinds de opening?
Er is al een afstort gaan, alleen houden enkele aandelen de boel overeind.
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 12:16
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:12 schreef SeLang het volgende:

[..]

Als jij aandelen koopt voor 1.000.000, dan zit jouw 1.000.000 in aandelen en de verkopers hebben 1.000.000 aan de zijlijn. Als die aandelen dan dalen en jij verkoopt ze in paniek voor 100.000, dan wordt jouw 100.000 toegevoegd aan het 'zijlijn' geld maar het 'zijlijn' geld dat jouw aandelen koopt verdwijnt, dus de hoeveelheid geld aan de zijlijn is nog steeds gelijk.
klopt ja. Alleen bij nieuwe emissies gaat dat dus niet op. Als die niet gekocht worden, blijft er meer geld op de spaarrekeningen staan.
UncleSamdinsdag 12 mei 2009 @ 12:18
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:02 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Ik ben al van -5% naar -1% gegaan vandaag. Nu nog in de plus
Ik sta nu -0,49%
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 12:18
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:03 schreef pberends het volgende:

[..]

Das niet waar op het moment dat het geld van bonds naar aandelen gaat right?
Jawel.
Alleen kan de totale marktwaarde van bonds tov aandelen natuurlijk wel veranderen. Een gestegen koers is geen echt geld. Een 'koers' is niks anders dan de laatst gedane transactie. Stel dat één idioot één aandeel Fortis koopt voor ¤ 1.000.000, dan is de marktwaarde van Fortis plotseling een paar biljoen (trillion) geworden. Maar er is geen geld bijgekomen ofzo.
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 12:19
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:16 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

klopt ja. Alleen bij nieuwe emissies gaat dat dus niet op. Als die niet gekocht worden, blijft er meer geld op de spaarrekeningen staan.
Klopt.
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 12:21
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:08 schreef sitting_elfling het volgende:
Het is ook meer in de zin van mensen die NOG niet ingestapt zijn.
Maar voor iedereen die instapt is er ook iemand die uitstapt (afgezien van emissies dus).
Mendeljevdinsdag 12 mei 2009 @ 12:26
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:08 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Het is ook meer in de zin van mensen die NOG niet ingestapt zijn. Anders blijft de geldhoeveelheid immers vrij constant en daarmee krijg je een beurs niet tot grote hoogte. Al dus de economie lessen
Als ik simpel redeneer dat de beurswaarde*volume stijgt bij een stijgende beurs lijkt het mij logisch dat er netto geld wordt onttrokken uit het geld aan de zijlijn. Anders begrijp ik dat er momenteel evenveel geld circuleert in fondsen als een jaar geleden.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 12:27




Leuk interview met Faber afgelopen vrijdag. Hij verkocht sommige van zijn long posities afgelopen donderdag en gaat uit van een correctie. Daarna weer up tot in juli.

Natural gas en suiker vind Faber interessant, en in juni tot augustus verwacht hij zwakte in goud, wat een mooi koopmoment is.
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 12:28
Overigens erg ik me groen en geel als ik de turbo's bekijk en dat afschuwelijke blauwe logo van RBS, een bank waar men hier niet goed ( rond uit bar slecht ) over spreekt. Met die dude die daar weg is gegaan en lekker met een aantal ton per jaar weg gaat, pensioen eikel. Turbo's associeren met de nationale bank RBS .. brr.
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 12:35
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:28 schreef sitting_elfling het volgende:
Overigens erg ik me groen en geel als ik de turbo's bekijk en dat afschuwelijke blauwe logo van RBS, een bank waar men hier niet goed ( rond uit bar slecht ) over spreekt. Met die dude die daar weg is gegaan en lekker met een aantal ton per jaar weg gaat, pensioen eikel. Turbo's associeren met de nationale bank RBS .. brr.
Eén positief ding over RBS: ze hebben een leuk (en gratis) museum in Edinburgh over de geschiedenis van de bank met o.a. vals geld dat honderden jaren oud is en oude kasboeken enzo. En zoals bij alle musea in de UK: veel toelichting en uitleg. Het klinkt saai (een bank museum) maar is het niet. Aanrader als je in Edinburgh bent en ff niets te doen hebt.
Mendeljevdinsdag 12 mei 2009 @ 12:37
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:18 schreef SeLang het volgende:
Jawel.
Alleen kan de totale marktwaarde van bonds tov aandelen natuurlijk wel veranderen. Een gestegen koers is geen echt geld. Een 'koers' is niks anders dan de laatst gedane transactie. Stel dat één idioot één aandeel Fortis koopt voor ¤ 1.000.000, dan is de marktwaarde van Fortis plotseling een paar biljoen (trillion) geworden. Maar er is geen geld bijgekomen ofzo.
Ik ben dom...
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 13:01
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:35 schreef SeLang het volgende:

[..]

Eén positief ding over RBS: ze hebben een leuk (en gratis) museum in Edinburgh over de geschiedenis van de bank met o.a. vals geld dat honderden jaren oud is en oude kasboeken enzo. En zoals bij alle musea in de UK: veel toelichting en uitleg. Het klinkt saai (een bank museum) maar is het niet. Aanrader als je in Edinburgh bent en ff niets te doen hebt.
Voor het geval ik nog een keer in schotland komt zal ik het onthouden. Zal uiteraard wel weer verschrikkelijk veel controle zijn? Toen ik laatst de bank of england museum was binnen gegaan leek de controle haast wel op die van bij een vliegveld

En bij die dikke staaf goud wat je daar mag vast pakken staan 4 camera's + bewakers. Net of je zo'n staaf zou willen meenemen
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 13:05
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 13:01 schreef sitting_elfling het volgende:

En bij die dikke staaf goud wat je daar mag vast pakken staan 4 camera's + bewakers. Net of je zo'n staaf zou willen meenemen
Dat voelde wel lekker trouwens . Ik zou er bijna zelf eentje kopen.
Falcodinsdag 12 mei 2009 @ 13:38
ArcelorMittal CEO: meest kosteneffectieve fabrieken als 1e open 13:17:00
ArcelorMittal CEO: prod verhogen als voorraden EU, VS opdrogen 13:16:00
ArcelorMittal CEO: ziet herstel vraag China in H2 2009 13:08:00
ArcelorMittal CEO: op koers om doel schuldverlaging te halen 13:07:00

Even een overdosis positief Mittal-nieuws .
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 13:54


http://www.rtl.nl/compone(...)_jacob.avi_plain.xml
12:00: Huidige bankencrisis lijkt op vorige crises: er komt nog 1 dip

Interessant: normaal komt er nog 1 dip, en dat zou dan in dit geval in het najaar zijn.
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 13:57
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 13:54 schreef pberends het volgende:

Interessant: normaal komt er nog 1 dip, en dat zou dan in dit geval in het najaar zijn.
een dubbele bodem dus. Ofwel: een tweede instapmogelijkheid. Behalve dan, als de tweede bodem niet houdt...
rvlaak_werk2dinsdag 12 mei 2009 @ 14:05
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 13:54 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]

http://www.rtl.nl/compone(...)_jacob.avi_plain.xml
12:00: Huidige bankencrisis lijkt op vorige crises: er komt nog 1 dip

Interessant: normaal komt er nog 1 dip, en dat zou dan in dit geval in het najaar zijn.
Denk je dat die tweede bodem het houdt, of gaan we er doorheen?
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 14:07
KPN op nieuwe day-high. Nu eens zien of dat de rest van de week doorzet.
QFX23dinsdag 12 mei 2009 @ 14:10
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:27 schreef pberends het volgende:




Leuk interview met Faber afgelopen vrijdag. Hij verkocht sommige van zijn long posities afgelopen donderdag en gaat uit van een correctie. Daarna weer up tot in juli.

Natural gas en suiker vind Faber interessant, en in juni tot augustus verwacht hij zwakte in goud, wat een mooi koopmoment is.
Zou je al die interessante video's van jou ook in het youtube topic willen plaatsen? Vind het altijd wel leuk om te bekijken maar heb niet altijd de tijd om alle beursvloertopics door te lezen.
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 14:22
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 13:54 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]

http://www.rtl.nl/compone(...)_jacob.avi_plain.xml
12:00: Huidige bankencrisis lijkt op vorige crises: er komt nog 1 dip

Interessant: normaal komt er nog 1 dip, en dat zou dan in dit geval in het najaar zijn.
Wat een onzin verhaal. Die grafieken wijken gigantisch van elkaar af. Hoe kun je nu op basis hiervan een laatste dip verwachten?

Wat ikzelf wel aardig vind is de overeenkomst met The Great Depression. Je had daar ruwweg 3 fasen.

1) Bubble klapt. In 1929 was dat een aandelenbubble, in 2007 vooral een huizenbubble

2) Banken komen massaal in de problemen doordat de bubble gefinancierd was met geleend geld dat nooit meer kan worden terugbetaald. Er ontstaan bankruns en veel banken gaan failliet.

Tot zover loopt het analoog. Nu de laatste fase:

3) Negatieve zijeffecten van het overheidsingrijpen. In 1932 (de maanden voor de bodem) ontstaat er een vlucht uit de dollar door angst voor devaluatie. Door de kosten van overheidmaatregelen en geldprinten is namelijk de goudstandaard op de huidige dollarwaarde niet meer te handhaven. Dollars werden dus massaal ingewisseld voor goud. (uiteindelijk volgt er in 1933 inderdaad een devaluatie van 43% en goud in privé bezit werd door de toenmalige Obama geconfisceerd).

Nu hebben we natuurlijk geen goudstandaard meer, maar de moderne versie van die derde fase zou kunnen zijn een vlucht uit de dollar en/of treasuries. Ik ben benieuwd of het zover komt.
UncleSamdinsdag 12 mei 2009 @ 14:23
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 14:07 schreef Lemans24 het volgende:
KPN op nieuwe day-high. Nu eens zien of dat de rest van de week doorzet.
sta op +0,86%
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 14:49
Komt het toch nog goed... tja, als niemand het aandeel wil en de koersdoelen zijn hoger dan het aandeel kan het aandeel uiteindelijk alleen maar omhoog.
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 14:51
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 00:41 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

TomTom zelf is nog niet eens zo'n erg slecht bedrijf en heeft vooral klappen gekregen door TeleAtlas voor de hoofdprijs aan te schaffen. Intern gezien draait het nog niet eens zo heel slecht en de markt zal er dan ook wel weer voor aantrekken. TomTom en Garmin zitten immers in een vroegcyclische sector en garmin is afgelopen maand dan ook gegroeid van 15$ tot 26$ tot ze die waardeloze prul cijfers lieten zien

Garmin staat iig. wel op mijn lijstje. Ook met het oog op de toekomst dat Garmin en TomTom eventueel onderdeel worden van een groter concern. Ze kunnen immers niet die navigatie troep tot sint-juttemis in 2114 verkopen.
Een overname door Microsoft, Google of zelfs Sony zou leuk zijn op dit niveau. Alleen zijn de meeste aandelen van TomTom in handen van familie Goddijn cs. In Garmin zie ik nog minder mogelijkheden eigenlijk
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 14:54
Iemand die redelijk bekend is met Eurocastle Investment Ltd Vraag me af waarom het de laatste paar dagen zo flink stijgt namelijk
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 14:54


De huiseconoom van het ministerie van Arbeid was positief over het banenrapport... omdat er vele mensen waren aangenomen om opnieuw een volkstelling te doen in de VS .
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 14:56
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 14:23 schreef UncleSam het volgende:

[..]

sta op +0,86%
Net op de top stond ik op -0,19%
Het gaat de goede kant op. Uiteindelijk wil ik wel +10% zien natuurlijk.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 14:57
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 14:05 schreef rvlaak_werk2 het volgende:

[..]

Denk je dat die tweede bodem het houdt, of gaan we er doorheen?
Ik denk dat we erdoorheen gaan, maar dat misschien pas in 2010 of 2011 zijn.
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 14:57
Dit jaar maar eens meedoen met het beursspel van DFT
dramatiekdinsdag 12 mei 2009 @ 14:58
“It looks to me now as if the markets are now pricing in a rapid recovery, that they’re pricing in a V-shaped recession, which I consider extremely unlikely,” Krugman, 56, said at a forum in Shanghai today. “The market seems to be looking as if this is going to be an average recession, but it’s not.”

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aE0mkwMWHxQs&refer=home
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 14:59
Olie Hoog 60,06

.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 15:01
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 14:58 schreef dramatiek het volgende:
“It looks to me now as if the markets are now pricing in a rapid recovery, that they’re pricing in a V-shaped recession, which I consider extremely unlikely,” Krugman, 56, said at a forum in Shanghai today. “The market seems to be looking as if this is going to be an average recession, but it’s not.”

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aE0mkwMWHxQs&refer=home
Nominaal kan de recovery best snel gaan . Geldprinten!
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 15:04
Jim Rogers Says Dollar Rally Will End; May Short Stocks

Federated's Tice Sees S&P 500 at 400 Within Six Months

Heerlijk die beren .

http://www.bloomberg.com/news/av/
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 15:08
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:04 schreef pberends het volgende:
Jim Rogers Says Dollar Rally Will End; May Short Stocks

Federated's Tice Sees S&P 500 at 400 Within Six Months

Heerlijk die beren .

http://www.bloomberg.com/news/av/
Als de S&P 500 zo laag zou staan over 6 maanden verkoop ik mijn appartement en auto en ga ik met al mijn geld in aandelen
Ooh, en dan sluit ik ook nog een lening af en neem ik creditcards om ook dat allemaal in aandelen te pompen
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 15:10
Waarom kun je via dat hoeren Binck niet eens beleggen in Savills of ABI
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 15:12
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:08 schreef Alistair het volgende:

[..]

Als de S&P 500 zo laag zou staan over 6 maanden verkoop ik mijn appartement en auto en ga ik met al mijn geld in aandelen
Ooh, en dan sluit ik ook nog een lening af en neem ik creditcards om ook dat allemaal in aandelen te pompen
Ik ook!
LXIVdinsdag 12 mei 2009 @ 15:30
Als de dollar echt crashed, dan kun je relatief wel eens zo goedkoop inkopen. Met euro's wel te verstaan. Alhoewel, als de dollar crashed dan zal de beurs eerder stijgen.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 15:30
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:04 schreef pberends het volgende:

Federated's Tice Sees S&P 500 at 400 Within Six Months

http://www.bloomberg.com/news/av/
"I've never been anymore confident in my life that we're heading into that direction" op de vraag of we naar de S&P 400 gaan.
rvlaak_werk2dinsdag 12 mei 2009 @ 15:30
WS opent groen... ben benieuwd of ze het volhouden.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 15:31
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:30 schreef LXIV het volgende:
Als de dollar echt crashed, dan kun je relatief wel eens zo goedkoop inkopen. Met euro's wel te verstaan. Alhoewel, als de dollar crashed dan zal de beurs eerder stijgen.
Veel NL-bedrijven halen hun omzet in dollars, dus ik zou zeggen dat een crash vet slecht is voor de AEX. Wel kunnen ze bedrijven in dollars goedkoper opkopen.
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 15:33
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:30 schreef LXIV het volgende:
Als de dollar echt crashed, dan kun je relatief wel eens zo goedkoop inkopen.
Winsten in dollars dalen dan ook, dus het is minder goedkoop dan het lijkt.
LXIVdinsdag 12 mei 2009 @ 15:35
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:33 schreef SeLang het volgende:

[..]

Winsten in dollars dalen dan ook, dus het is minder goedkoop dan het lijkt.
Indirect beleg je dan natuurlijk ook in de dollar en hoop je op een herstel.
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 15:39
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 14:57 schreef Alistair het volgende:
Dit jaar maar eens meedoen met het beursspel van DFT
Exactly! Er moet toch iemand die hoofdprijs in beslag nemen Dat kan maar beter een FOK!er zijn
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 15:41
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:08 schreef Alistair het volgende:

[..]

Als de S&P 500 zo laag zou staan over 6 maanden verkoop ik mijn appartement en auto en ga ik met al mijn geld in aandelen
Ooh, en dan sluit ik ook nog een lening af en neem ik creditcards om ook dat allemaal in aandelen te pompen
Haha, ik zie je al zitten met je slaapzak en een laptopje onder een brug !

Maar inderdaad, gelijk heb je want je zult dan grote winsten binnenvissen.
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 15:41
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:39 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Exactly! Er moet toch iemand die hoofdprijs in beslag nemen Dat kan maar beter een FOK!er zijn
Zou leuk zijn!
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 15:43
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:41 schreef Alistair het volgende:

[..]

Zou leuk zijn!
Ik doe overigens mee met meerdere accouts, een aantal op safe en een aantal vet op risky stuff spelen
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 15:45
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:43 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Ik doe overigens mee met meerdere accouts, een aantal op safe en een aantal vet op risky stuff spelen
Mogelijk dat ik ook een 2e en zelfs een 3e ga gebruiken. Heb er vooralsnog maar 1 namelijk
TeringHenkiedinsdag 12 mei 2009 @ 15:53
UncleSamdinsdag 12 mei 2009 @ 15:54
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:53 schreef TeringHenkie het volgende:
[ afbeelding ]
Dumpen?
richbitchdinsdag 12 mei 2009 @ 16:00
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 15:43 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Ik doe overigens mee met meerdere accouts, een aantal op safe en een aantal vet op risky stuff spelen
Mr.Jdinsdag 12 mei 2009 @ 16:03
Pfff, geen idee welke kan we de komende dagen opgaan. Wil wel wat weekcalletjes meepakken maar 1 dagje verkeerde richting en ze zijn flink leegelopen.
TeringHenkiedinsdag 12 mei 2009 @ 16:09
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 16:03 schreef Mr.J het volgende:
Pfff, geen idee welke kan we de komende dagen opgaan. Wil wel wat weekcalletjes meepakken maar 1 dagje verkeerde richting en ze zijn flink leegelopen.
Same here, ik durf sowieso overnight niks meer mee te pakken. Ik probeer ook steeds de afstort mee te pakken, alleen kon ik dat net niet doen omdat ik even wat geld heen en weer moest boeken.
m0m0dinsdag 12 mei 2009 @ 16:15
hehe, op de top van vandaag een put optie uitgevoerd op 255.

FF kijken hoe lang ik hem vasthou.
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 16:19
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 16:09 schreef TeringHenkie het volgende:

[..]

Same here, ik durf sowieso overnight niks meer mee te pakken. Ik probeer ook steeds de afstort mee te pakken, alleen kon ik dat net niet doen omdat ik even wat geld heen en weer moest boeken.
Same het is lang geleden dat ik zo twijfelde over keuzens wat betreft long en short. Mn verstand zegt short maar het was continu long. Naja, dan maar even niet beleggen
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 16:34
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 16:19 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Same het is lang geleden dat ik zo twijfelde over keuzens wat betreft long en short. Mn verstand zegt short maar het was continu long. Naja, dan maar even niet beleggen
De huidige stand is echt een tussenfase, ik zit zelf ook veelal cash, want zowel short als long is te weinig teveel risk en te weinig reward. Ik wil op zijn minst weer een paar weken een zijwaartse beweging zien voordat ik long ga, en het liefst een (scherpe) correctie.
Mortaxxdinsdag 12 mei 2009 @ 16:34
Heb nog steeds shorts van donderdag, als ik er vanochtend bij opening was geweest had ik ze verkocht.. gelukkig ziet het ernaar uit dat we de 254 weer gaan opzoeken
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 16:36
Olie >$60
Wanneer gaat de FED olie shorten? Want een hogere olieprijs helpt het 'herstel' natuurlijk ook om zeep.
Lemans24dinsdag 12 mei 2009 @ 16:38
Mooi rood is niet lelijk, zeker niet als er nog aandelen op +3% staan

Die achterlijke banken mogen van mij weer naar 2 euro gaan.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 16:39
quote:
Bos ziet meer positief nieuws over economie

Minister Wouter Bos (Financiën) ziet een "groeiende stroom positieve berichten'' over de wereldeconomie. Dat zei hij dinsdag in het wekelijkse 'Gesprek met de Minister' bij RTLZ.

Het volledige gesprek met Wouter Bos (12 mei)

Het accent verschuift
Bos uitte zich voorzichtig omdat hij tegelijk wereldwijd nog onverminderd een grote stroom negatieve cijfers ziet. Zo worden groeicijfers nog steeds negatief bijgesteld, dalen handelscijfers en stijgt de werkloosheid.


Maar er zijn onmiskenbaar positieve cijfers over het consumentenvertrouwen, onder meer vanuit de Verenigde Staten en in een aantal landen over de huizenmarkt. "Het accent verschuift langzaam'', aldus Bos. Ook de olieprijs stijgt, wat duidt op meer economische activiteit.

http://www.rtl.nl/(/finan(...)g_rente_dividend.xml

ING
Bos krijgt vandaag voor het eerst rente betaald over de 10 miljard euro die ING als steun heeft gekregen. Bos houdt er wel rekening mee dat ING niet altijd de rente van 850 miljoen euro betaald. Dat gebeurt als het bedrijf verlies maakt en geen dividend betaalt.
Is Bos een mongool? Olieprijs is puur speculatief cq een hedge tegen dollar-inflatie.
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 16:40
Oops! en de US$ zakt ook.
Wanneer gaat de FED dollars kopen?
Ow wacht, die waren ze juist aan het printen.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 16:47
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 16:40 schreef SeLang het volgende:
Oops! en de US$ zakt ook.
Wanneer gaat de FED dollars kopen?
Ow wacht, die waren ze juist aan het printen.
LOL !

Overigens hebben de ECB en de Bank of Japan wel noodpotjes klaarliggen om een val van de dollar te voorkomen. Ze hebben al 1 keer eerder ingegrepen.
rvlaak_werk2dinsdag 12 mei 2009 @ 16:49
GM doet het ook lekker... -20%
SeLangdinsdag 12 mei 2009 @ 16:52
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 16:47 schreef pberends het volgende:

[..]

LOL !

Overigens hebben de ECB en de Bank of Japan wel noodpotjes klaarliggen om een val van de dollar te voorkomen. Ze hebben al 1 keer eerder ingegrepen.
De ECB en de BOJ printen gewoon wat geld en kopen daarmee dollars op
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 16:53
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 16:38 schreef Lemans24 het volgende:
Mooi rood is niet lelijk, zeker niet als er nog aandelen op +3% staan

Die achterlijke banken mogen van mij weer naar 2 euro gaan.
Van mij ook want dan stap ik opnieuw in
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 16:54
Overigens heb ik nog altijd aandelen Citigroup en ik weet eigenlijk niet of ik ze nu moet verkopen of maar zal aanhouden. Vind het sowieso een weinig spannend aandeel de laatste 2 maanden.
Mr.Jdinsdag 12 mei 2009 @ 17:12
20x ING C Juni 8,80.

Hier ga ik spijt van krijgen.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 17:15
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 17:12 schreef Mr.J het volgende:
20x ING C Juni 8,80.

Hier ga ik spijt van krijgen.
ik zou juli 9,50 pakken ofzo.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 17:17
Olieprijs klimt naar 60 dollar
M.Melandridinsdag 12 mei 2009 @ 17:23
GM
M.Melandridinsdag 12 mei 2009 @ 17:25
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 16:54 schreef Alistair het volgende:
Overigens heb ik nog altijd aandelen Citigroup en ik weet eigenlijk niet of ik ze nu moet verkopen of maar zal aanhouden. Vind het sowieso een weinig spannend aandeel de laatste 2 maanden.
Dan volg jij het aandeer PM nooit zeker kan me nog op cijferdag herinneren dat ie alle kanten op schoot. Echter was er bij opening gelijk een selloff
Falcodinsdag 12 mei 2009 @ 17:28
GM wordt een pennystock ?
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 17:34
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 17:25 schreef M.Melandri het volgende:

[..]

Dan volg jij het aandeer PM nooit zeker kan me nog op cijferdag herinneren dat ie alle kanten op schoot. Echter was er bij opening gelijk een selloff
Nope, nooit gevolgd
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 17:37
De komende dagen ga ik KBC in de gaten houden. Als de financials genoeg zakken stap ik opnieuw in
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 17:56
Krugman waarschuwt voor verloren decennium
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 17:57
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 17:28 schreef Falco het volgende:
GM wordt een pennystock ?
100 aandelen GM zijn straks 1 aandeel 'nieuw' GM
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 17:59


Vandaag -31,82%....
quote:
De Vries Robbe Groep failliet verklaard door rechter
12-5-2009 17:03:00

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Vries Robbe Groep nv (DVRG) is door de rechter failliet verklaard. Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend.

Volgens DVRG heeft de rechter de op 29 januari 2009 voorlopig verleende surseance ingetrokken en gelijktijdig de vennootschap in staat van faillissement verklaard.

Mr W.E. Merens is benoemd tot rechter-commissaris en mr H.E.G.P. Van Rootselaar tot curator, aldus DVRG.
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 17:59
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 17:57 schreef Alistair het volgende:

[..]

100 aandelen GM zijn straks 1 aandeel 'nieuw' GM
Oplichtersclub UPC had toen zoiets. 555 oude aandelen werd 1 nieuw aandeel
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 18:00
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 17:59 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag -31,82%....
[..]
Verbaasd me dat het nog niet op 1 of 2 cent staat zoals Dico
Overigens is de zeer recente opleving erg lachwekkend
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 18:02
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 18:00 schreef Alistair het volgende:

[..]

Verbaasd me dat het nog niet op 1 of 2 cent staat zoals Dico
Overigens is de zeer recente opleving erg lachwekkend
dikke vette shortsqeeuze... aandeel was ooit 15 euro waard.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 18:05
De Nasdaq lijkt overigens uit zijn stijgende trendkanaal te zwikken. Das leuk.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 18:08


Lijntjes trekken .
TeringHenkiedinsdag 12 mei 2009 @ 18:17
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 18:08 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]

Lijntjes trekken .
En nu? Nasdaq short?
Westlanderdinsdag 12 mei 2009 @ 18:23
Morgen shorts 266 kopen voor de komende weken ? Wat denken jullie ?
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 18:29
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 18:17 schreef TeringHenkie het volgende:

[..]

En nu? Nasdaq short?
Niet specifiek Nasdaq, maar meestal is de Nasdaq een leading indicator, dus een verdere val voor alle indices is goed mogelijk op korte termijn.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 18:31
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 18:23 schreef Westlander het volgende:
Morgen shorts 266 kopen voor de komende weken ? Wat denken jullie ?
Ben je rijkelijk laat mee. Dat had je vrijdag moeten doen. Toch zou ik short prefereren boven long, maar you never know.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 18:53
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 12:27 schreef pberends het volgende:




Leuk interview met Faber afgelopen vrijdag. Hij verkocht sommige van zijn long posities afgelopen donderdag en gaat uit van een correctie. Daarna weer up tot in juli.

Natural gas en suiker vind Faber interessant, en in juni tot augustus verwacht hij zwakte in goud, wat een mooi koopmoment is.
Fantastisch hoe Faber precies de getallen van de toppen en bodems kan noemen, zelfs van de bondmarket op de komma's na .
Mortaxxdinsdag 12 mei 2009 @ 19:27
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 18:53 schreef pberends het volgende:

[..]

Fantastisch hoe Faber precies de getallen van de toppen en bodems kan noemen, zelfs van de bondmarket op de komma's na .
Waarschijnlijk luistert hij de Bilderberg conferenties af waar de crisis tot in de allerkleinste details wordt gecoordineert
edwinhdinsdag 12 mei 2009 @ 19:30
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 18:23 schreef Westlander het volgende:
Morgen shorts 266 kopen voor de komende weken ? Wat denken jullie ?
ik denk dat je al short had moeten zitten
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 19:30
Hoe zit dat eigenlijk met de stijging van de Olieprijs? Ik las net in de nieuwsbrief van RBS! dat de OPEC de productie wil verlagen want zij willen een olie prijs van minstens 70$ om kostendekkend bezig te zijn.

Wat moeten die landen als de olie straks weg is ? :/

En zal RBS straks verhandelbaar zijn op de Amsterdamse markt?
edwinhdinsdag 12 mei 2009 @ 19:36
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 19:30 schreef sitting_elfling het volgende:
Hoe zit dat eigenlijk met de stijging van de Olieprijs? Ik las net in de nieuwsbrief van RBS! dat de OPEC de productie wil verlagen want zij willen een olie prijs van minstens 70$ om kostendekkend bezig te zijn.

Wat moeten die landen als de olie straks weg is ? :/

En zal RBS straks verhandelbaar zijn op de Amsterdamse markt?
Olie gaat wel oplopen alleen verwacht ik toch nog een correctie naar rond de 50 dollar. olie is ook super over bought, maar ik zou ook niet raar opkijken als ze wel ineens doorschieten naar 80 dollar. Echter de propaganda van afgelopen weken zal ook weer weg zakken. Dat de olie prijs oploopt is volgens mij mede te danken dat er elke maand vele productie eilanden worden ontmanteld.
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 19:36
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 19:30 schreef sitting_elfling het volgende:
Hoe zit dat eigenlijk met de stijging van de Olieprijs? Ik las net in de nieuwsbrief van RBS! dat de OPEC de productie wil verlagen want zij willen een olie prijs van minstens 70$ om kostendekkend bezig te zijn.

Wat moeten die landen als de olie straks weg is ? :/

En zal RBS straks verhandelbaar zijn op de Amsterdamse markt?
RBS is verhandelbaar op de lokale markt
Althans, als je Royal Bank of Scotland bedoelt
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 20:05
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 19:36 schreef Alistair het volgende:

[..]

RBS is verhandelbaar op de lokale markt
Althans, als je Royal Bank of Scotland bedoelt
Nooit geweten dat RBS op de lokale markt verhandelbaar was, ik had gezien de grootte verwacht dat ze misschien in de midkap of ascx zouden zitten.

Overigens vinden m'n mede studenten het niet fair dat zij via RBS uk niet in turbo's kunnen handelen en het moeten doen met de CFD's en spreadbetting.
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 20:09
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 20:05 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Nooit geweten dat RBS op de lokale markt verhandelbaar was, ik had gezien de grootte verwacht dat ze misschien in de midkap of ascx zouden zitten.

Overigens vinden m'n mede studenten het niet fair dat zij via RBS uk niet in turbo's kunnen handelen en het moeten doen met de CFD's en spreadbetting.
Zelf vind ik het vreemd dat het uberhaupt verhandelbaar is in Nederland. Zo is Barclays, HSBC, Lloyds of Prudential dat namelijk niet. Volgens mij is het pas verhandelbaar in Nederland sinds de overname van ABN Amro
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 20:14
Komop GE, trek de Dow weer in het groen
edwinhdinsdag 12 mei 2009 @ 20:31
ING Bank kiest voor software van BinckBank
12-5-2009 9:34:00


Vandaar -7%
TeringHenkiedinsdag 12 mei 2009 @ 20:33
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 20:14 schreef Alistair het volgende:
Komop GE, trek de Dow weer in het groen
Nee! Bloed moet er vloeien!
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 20:33
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 20:31 schreef edwinh het volgende:
ING Bank kiest voor software van BinckBank
12-5-2009 9:34:00


Vandaar -7%
Morgen nog verder omlaag na pruts cijfers
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 20:35
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 20:33 schreef TeringHenkie het volgende:

[..]

Nee! Bloed moet er vloeien!
Voor de overige fondsen is het mij om het even. Die mogen inderdaad hard omlaag
Ach, en als GE ook keihard blijft dalen koop ik er gewoon aandelen bij
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 20:37
quote:
General Electric (GE) said on May 12 that it would invest $100 million in a battery manufacturing plant in upstate New York, which will produce sodium-based batteries for hybrid trains and other vehicles. The venture, a new business for the company's GE Transportation unit, should bring in $500 million by 2015 and $1 billion a few years later, says Chief Executive Jeffrey Immelt.
Woohoo
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 20:38
De DOW staat nu al zwaar in de plus
quote:
Dow 8,422.68 +3.91 (0.05%)
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 20:42
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 20:37 schreef Alistair het volgende:

[..]

Woohoo
Wow, een private investering.
Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 21:02
quote:
Dow 8,481.54 +62.77 (0.75%)
S&P 500 911.67 +2.43 (0.27%)
Nasdaq 1,719.64 -11.60 (-0.67%)
Het is allemaal wel erg onvoorspelbaar deze week zeg!
LXIVdinsdag 12 mei 2009 @ 21:11
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 21:02 schreef Alistair het volgende:

[..]

Het is allemaal wel erg onvoorspelbaar deze week zeg!
Niet meer of minder onvoorspelbaar dan iedere andere week. Per definitie is de markt in evenwicht en is het welhaast onmogelijk om van te voren te weten of zij zal dalen of zal stijgen. Als het zo gemakkelijk was dan was iedereen miljonair!

Denk vooral niet om op Fingerspitzengefühl in te kunnen schatten wat de beurs gaat doen. Vergeet niet dat er vandaag weer net zoveel kopers voor aandelen (die verwachten dat het omhoog gaat, anders kochten ze niet) als verkopers zijn geweest. Ook al per definitie zo.

Sommige mensen/instellingen proberen met lange, ingewikkelde berekeningen een heel klein kansje (edge) te krijgen om de beurs een beetje te voorspellen. Zie dat dan in de range als: een kans van 50,4% dat de beurs gaat stijgen ipv dalen. Als je zo'n "edge" weet te vinden dan ben je al miljonair in spe. En op het moment dat je die edge gaat toepassen, dan verdwijnt zij ook. Alhoewel je er wel wat geld uit kunt tappen dan.

Maar om nu te denken dat de algemene consensus hier dat het nu wel mooi genoeg is geweest met stijgen en dat er een daling aankomt iets zegt: nee. Onmogelijk.

Ik heb trouwens ook wat verkocht. Maar dat heeft meer met spreiding te maken dan met analyse.
Mr.Jdinsdag 12 mei 2009 @ 21:13
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 20:33 schreef Alistair het volgende:

[..]

Morgen nog verder omlaag na pruts cijfers
Hey! Echt niet he.


Alistairdinsdag 12 mei 2009 @ 21:17
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 21:13 schreef Mr.J het volgende:

[..]

Hey! Echt niet he.



Oja, jij bent zwaar in de call opties gesprongen
Ik hou wel van een beetje lef en dat heb jij duidelijk met zo'n actie wat mij betreft
Mr.Jdinsdag 12 mei 2009 @ 21:24
Had eigenlijk een strangle willen nemen, maar shortselling op finnen is officieel verboden he.

Al had ik laatste wel wat putjes ING gekocht als bescherming van mijn aandelen porto.
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 21:27
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 21:24 schreef Mr.J het volgende:
Had eigenlijk een strangle willen nemen, maar shortselling op finnen is officieel verboden he.

Al had ik laatste wel wat putjes ING gekocht als bescherming van mijn aandelen porto.
Volgens mij mag het gewoon hoor, er worden elke dag massaal ING putjes en calls gekocht.
Mr.Jdinsdag 12 mei 2009 @ 21:31
Mag niet, gebeurt alleen wel.
quote:
Maatregelen tegen 'short selling' verlengd tot 1 juni 2009 6-10-2008

Door de aanhoudende uitzonderlijke marktomstandigheden heeft de AFM maatregelen genomen op het gebied van 'short selling' in financiële ondernemingen. Onder short selling wordt verstaan het innemen van een positie waarmee u speculeert op een koersdaling. Samenvattend komen de maatregelen neer op het volgende:

- U mag geen nieuwe positie innemen waarmee u speculeert op een koersdaling in de aandelen Aegon, ING Groep, Fortis, BinckBank, Kas Bank, SNS Reaal, Van der Moolen en Van Lanschot en de Belgische aandelen Dexia en KBC Group.

- Als u per vrijdag 3 oktober 2008 een positie had in bovenstaande aandelen waarmee u speculeert op een koersdaling, mag u deze positie aanhouden. Het vergroten van deze shortpositie is niet toegestaan.

- Deze maatregel geldt niet alleen voor de aandelen van deze financiële ondernemingen, maar ook voor geschreven call- en gekochte putopties, short-turbo's en andere derivaten op aandelen Aegon, ING Groep, Fortis, BinckBank, Kas Bank, SNS Reaal, Van der Moolen, Van Lanschot, Dexia en KBC Group.

- Deze beperkende maatregel wordt door ons systeemtechnisch niet afgedwongen. Bij het inleggen van orders dient u te handelen conform de nieuwe richtlijn van de AFM. Voor het volledige bericht verwijzen wij u naar de website van de AFM, www.afm.nl.

- Deze maatregel geldt tot 1 juni 2009.

Voor vragen staat onze Klantenservice & Orderdesk u graag te woord. U kunt contact opnemen op telefoonnummer 020 606 2666 of een e-mail sturen naar klantenservice@binck.nl. De Klantenservice & Orderdesk is bereikbaar op werkdagen van 08:00 uur tot 22:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Met vriendelijke groet,

BinckBank
Westlanderdinsdag 12 mei 2009 @ 21:34
Maar als je short gaat op een index (AEX) met een sprinter/turbo pak je toch ook ING automatisch mee ?
De onderliggende waarde zou dus ook ING / Aegon bevatten. En dat mag dus wel ?
TeringHenkiedinsdag 12 mei 2009 @ 21:48
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 21:34 schreef Westlander het volgende:
Maar als je short gaat op een index (AEX) met een sprinter/turbo pak je toch ook ING automatisch mee ?
De onderliggende waarde zou dus ook ING / Aegon bevatten. En dat mag dus wel ?
Je handelt op de stand van de AEX future (FTI), niet op de AEX zelf. Dan zouden ze short gaan op de future ook af moeten schaffen. Als er trouwens iemand is die me kan uitleggen hoe het kan dat de future de openingsstand beïnvloed, mag hij zich melden.
Bolkesteijndinsdag 12 mei 2009 @ 22:00
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 21:31 schreef Mr.J het volgende:
Mag niet, gebeurt alleen wel.
[..]


Dat bericht klopt niet, het gaat volgens mij alleen om ongedekte transacties. Dus bijvoorbeeld 'naked short-selling', dan verkoop je aandelen die je niet in je bezit hebt, je stelt de levering van de stukken dan een bepaalde periode uit.
Mr.Jdinsdag 12 mei 2009 @ 22:06
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 22:00 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Dat bericht klopt niet, het gaat volgens mij alleen om ongedekte transacties. Dus bijvoorbeeld 'naked short-selling', dan verkoop je aandelen die je niet in je bezit hebt, je stelt de levering van de stukken dan een bepaalde periode uit.
"Deze maatregel geldt niet alleen voor de aandelen van deze financiële ondernemingen, maar ook voor geschreven call- en gekochte putopties, short-turbo's en andere derivaten op aandelen Aegon, ING Groep, Fortis, BinckBank, Kas Bank, SNS Reaal, Van der Moolen, Van Lanschot, Dexia en KBC Group."

Denk dat een grote broker zoals Binck 't toch wel bij 't juiste eind heeft?
TeringHenkiedinsdag 12 mei 2009 @ 22:12
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 22:06 schreef Mr.J het volgende:

[..]

"Deze maatregel geldt niet alleen voor de aandelen van deze financiële ondernemingen, maar ook voor geschreven call- en gekochte putopties, short-turbo's en andere derivaten op aandelen Aegon, ING Groep, Fortis, BinckBank, Kas Bank, SNS Reaal, Van der Moolen, Van Lanschot, Dexia en KBC Group."

Denk dat een grote broker zoals Binck 't toch wel bij 't juiste eind heeft?
Je mag niet eens gedekt short gaan! Daarom dus ook geen puts (komt op hetzelfde neer).
Ik kan 't weten want ik heb het een paar weken geleden aan Hoogervorst himself gevraagd
Hij zei dat het om het economische effect gaat, ook al vraag ik me af waar de correlatie dan precies ligt

[ Bericht 0% gewijzigd door TeringHenkie op 12-05-2009 22:19:52 ]
pberendsdinsdag 12 mei 2009 @ 22:27
Volgens mij doet het AFM hier geen reet tegen, zeker tegen kleine beleggers niet.

Vandaag werden er zoals gewoonlijk weer duizenden calls en putjes ING verkocht.
Bolkesteijndinsdag 12 mei 2009 @ 22:33
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 22:06 schreef Mr.J het volgende:
Denk dat een grote broker zoals Binck 't toch wel bij 't juiste eind heeft?
Voor hetzelfde geld heeft een of andere miep van de persvoorlichting een persberichtje getypt, dat zegt niet zo veel vind ik. De site van de AFM meldt er dit over, alleen ongedekte transacties zijn dus verboden.
quote:
21-9-2008 Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) geven hierbij te kennen dat gezien de huidige uitzonderlijke marktomstandigheden, en na consultatie door de AFM met de overige toezichthouders verantwoordelijk voor het toezicht op Euronext, de AFM maatregelen aankondigt met betrekking tot het ongedekt verkopen van aandelen uitgegeven door financiële ondernemingen.

DNB verwelkomt deze aankondiging vanuit het oogpunt van financiële stabiliteit.

1. De maatregelen betreffen (certificaten van) aandelen uitgegeven door financiële ondernemingen die worden verhandeld aan Euronext Amsterdam; deze hebben betrekking op transacties uitgevoerd voor eigen rekening of voor rekening van derden, met uitzondering van transacties die worden gedaan door tussenpersonen die handelen als cash marketmaker1 of tegenpartij bij bloktransacties.

2. Alle verkooporders die leiden tot uitgestelde vereffening/levering met betrekking tot één van de betrokken (certificaten van) aandelen, moet ten belope van 100% gedekt zijn door de financiële instrumenten die het voorwerp uitmaken van de verkooporders.

[..]


[ Bericht 0% gewijzigd door Bolkesteijn op 12-05-2009 22:46:01 ]
M.Melandridinsdag 12 mei 2009 @ 22:42
Er zijn ook gewoon speeders short ING te koop hoor
Westlanderdinsdag 12 mei 2009 @ 22:54
CB ING Speeder Short 10.95 3,75 +0,51 15,74%

Umzz inderdaad.. vandaag 3 transacties, Volume 990 stuks.. lol
LXIVdinsdag 12 mei 2009 @ 23:00
Dat je niet mag shortsellen snap ik nog wel. Hier werden koersen mee gemanipuleerd met zeer schadelijke gevolgen.

Dat je geen puts mag kopen vind ik al heel wat bedenkelijker

Maar dat je aandelen niet mag dekken met een put slaatwerkelijk nergens op!
Bolkesteijndinsdag 12 mei 2009 @ 23:17
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 23:00 schreef LXIV het volgende:
Dat je niet mag shortsellen snap ik nog wel. Hier werden koersen mee gemanipuleerd met zeer schadelijke gevolgen.
Manipuleren is alleen nuttig met ongedekt short gaan. Dan kun je namelijk een grote partij aandelen verkopen, nog niet leveren dus, en de aandelen die geleverd moeten worden dan tegen een lagere prijs kopen.
LXIVdinsdag 12 mei 2009 @ 23:26
Ja, dat bedoel ik ook. (en staat er ook)
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 23:29
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 23:26 schreef LXIV het volgende:
Ja, dat bedoel ik ook. (en staat er ook)
Elke keer als ik jouw reacties lees doet me dat weer denken aan het moment dat je long zat en je verontwaardigend reageerde op een beurs die verder naar beneden kakte.

Overigens ben ik het eens met wat je zei dat een beurs in enige zin onvoorspelbaar is. En welke edge je ook probeert te maken, bij het toepassen verdwijnt dat al erg snel.

Alleen deel ik de mening ook met mensen dat de beurs op dit moment net dat ene tikkeltje ( who knows 10%? ) meer onvoorspelbaar is dan anders.
LXIVdinsdag 12 mei 2009 @ 23:32
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 23:29 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Elke keer als ik jouw reacties lees doet me dat weer denken aan het moment dat je long zat en je verontwaardigend reageerde op een beurs die verder naar beneden kakte.

Overigens ben ik het eens met wat je zei dat een beurs in enige zin onvoorspelbaar is. En welke edge je ook probeert te maken, bij het toepassen verdwijnt dat al erg snel.

Alleen deel ik de mening ook met mensen dat de beurs op dit moment net dat ene tikkeltje ( who knows 10%? ) meer onvoorspelbaar is dan anders.
Iedere beurs is per definitie onvoorspelbaar. En wanneer zij dat niet is, en de edge wordt gevonden en gebruikt, is zij dat weer opnieuw.

De beurs is op dit moment net zo volkomen onvoorspelbaar als altijd. Kopers en verkopers zijn toch altijd volmaakt in evenwicht? Het enige wat bestaat is volatiliteit, hedgen en spreiden.
sitting_elflingdinsdag 12 mei 2009 @ 23:49
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 23:32 schreef LXIV het volgende:

[..]

Iedere beurs is per definitie onvoorspelbaar. En wanneer zij dat niet is, en de edge wordt gevonden en gebruikt, is zij dat weer opnieuw.

De beurs is op dit moment net zo volkomen onvoorspelbaar als altijd. Kopers en verkopers zijn toch altijd volmaakt in evenwicht? Het enige wat bestaat is volatiliteit, hedgen en spreiden.
Hmm, feitelijk heb je in die zin gelijk maar het gevoel spreekt anders. En als trader probeer je altijd het gevoel te creëren dat je enige controle hebt over wat je doet qua beleggingen. Dat dit vaak berust op geluk is weer een heel ander verhaal

Overigens was die opmerking over jou dat je die verontwaardiging had over het neergaan van de beurs niet negatief bedoelt. Het viel me alleen toen zo op dat je de enige bull was in een kudde van fok beertjes.
LXIVdinsdag 12 mei 2009 @ 23:53
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 23:49 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Hmm, feitelijk heb je in die zin gelijk maar het gevoel spreekt anders. En als trader probeer je altijd het gevoel te creëren dat je enige controle hebt over wat je doet qua beleggingen. Dat dit vaak berust op geluk is weer een heel ander verhaal

Overigens was die opmerking over jou dat je die verontwaardiging had over het neergaan van de beurs niet negatief bedoelt. Het viel me alleen toen zo op dat je de enige bull was in een kudde van fok beertjes.
Achteraf is het allemaal toch nog goed gekomen gelukkig. Op een zeker moment, toen ING onder de 3 euro tjoepte heb ik nog even getwijfeld. UPC had ik via een dergelijke manier helemaal het putje in zien gaan. ING maar roepen dat er echt niks aan de hand was. Dat deed UPC ook totdat de koers op 5 cent stond.

Maar goed. Inmiddels weer 300% hoger. Maar toch mijn positie ING nu met 40% afgebouwd en deels cash en deels in andere fondsen gestopt. Want ik wil niet twee keer met die achtbaan naar beneden.

Natuurlijk werk je ook altijd met gevoel. Anders kun je enkel Buy&Hold doen en is er niks aan. Ik ga ook van een daling van de AEX tussen de 10 en de 15% uit de komende 3 weken. Maar ik besef wel dat dit gevoel is en geluk als het werkelijk gebeurt.
TeringHenkiedinsdag 12 mei 2009 @ 23:54
Ach, die 3/4/5 o'clock afstort is toch wel altijd redelijk te voorspellen
Alistairwoensdag 13 mei 2009 @ 08:16
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 20:33 schreef Alistair het volgende:

[..]

Morgen nog verder omlaag na pruts cijfers
En toch zijn het slechte cijfers
edwinhwoensdag 13 mei 2009 @ 08:39
ING boekt meer verlies dan verwacht
Bankverzekeraar ING heeft in de eerste drie maanden van dit jaar fors meer verlies geboekt dan analisten hadden verwacht.


Wellink: Balansen banken geleider gezonder

800 miljoen verlies
Het nettoverlies kwam uit op 793 800 miljoen euro. Dat heeft ING woensdag bekendgemaakt. Analisten gepolsd door persbureau Reuters hadden in doorsnee gerekend op een verlies van 451 miljoen euro.


Staatssteun
In het eerste kwartaal van 2008 boekte het financiële concern nog een winst van 1,5 miljard euro. Over heel 2008 leed ING een verlies van 729 miljoen euro. De bankverzekeraar moest vorig jaar bij de Nederlandse staat aankloppen voor steun.

Verlies bij verzekeringen
De bankentak van ING boekte een nettowinst van 443 miljoen euro. De verzekeringstak deed minder goede zaken en leed een nettoverlies van 1,3 miljard euro. Het onderdeel had vooral last van de waardedaling van beleggingen. Verrekend voor onder meer belasting bleef onder de streep een verlies van 793 miljoen euro over.

Risico omlaag
Topman Jan Hommen zei in een toelichting dat het eerste kwartaal, waarin de crisis oversloeg van de financiële markten naar de echte economie, moeilijk was. ,,Onze eerste prioriteit is nu om kosten en risico te reduceren om weer aan te sterken", aldus Hommen.

Kostenbesparing
ING kondigde in januari aan zevenduizend banen te schrappen. Eind maart zijn daarvan al ruim vijfduizend arbeidsplaatsen gerealiseerd, aldus ING woensdag. Het concern ligt verder op schema met de jaarlijkse kostenbesparingen van 1 miljard euro.

Dividend voor Bos
Het was gisteren een mooie dag voor Wouter Bos. Er werd namelijk in één klap 425 miljoen euro naar de minister van financiën overgemaakt door Jan Hommen, bestuursvoorzitter van ING. De betaling vloeit voort uit de steunoperatie van afgelopen najaar. Blijft ING geld betalen aan
Mr.Jwoensdag 13 mei 2009 @ 08:44
Noshibawoensdag 13 mei 2009 @ 08:45
Godver, ik dact dat ING het wel een beetje beter had gedaan
Alistairwoensdag 13 mei 2009 @ 08:52
Ben benieuwd wat Air France-KLM vandaag gaat doen maar ik verwacht mooie groene cijfers
Alistairwoensdag 13 mei 2009 @ 08:53
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 08:44 schreef Mr.J het volgende:

Het is maar een spelletje

Nee, serieus, slechte cijfers zijn de laatste weken niet per definitie een reden dat ING nu in elkaar dondert
Anoniemoswoensdag 13 mei 2009 @ 09:01
toch een 5% in de min bij ING.

En geen koersen bij Binck, erg handig!
Alistairwoensdag 13 mei 2009 @ 09:01
ING -5% in de opening. Misschien dat het nog meevalt vandaag
Twpkwoensdag 13 mei 2009 @ 09:05
binck.....
edwinhwoensdag 13 mei 2009 @ 09:06
ing nu op -4% chartnet + binck :p
Alistairwoensdag 13 mei 2009 @ 09:07
AMG wordt ook weer eens afgeslacht. Toch fijn dat ik deze aandelen nog altijd bezit
Mr.Jwoensdag 13 mei 2009 @ 09:07
Binck.
Neutrinowoensdag 13 mei 2009 @ 09:08
Wat is een goed alternatief op Binck?

Alex? Ik geloof nl dat je daar weer enkel in aandelen, fut, opties kan handelen. Echter niet in speeders, turbo's of sprinters
Alistairwoensdag 13 mei 2009 @ 09:09
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 09:08 schreef Neutrino het volgende:
Wat is een goed alternatief op Binck?

Alex? Ik geloof nl dat je daar weer enkel in aandelen, fut, opties kan handelen. Echter niet in speeders, turbo's of sprinters
Gelukkig is Alex wel onderdeel van Binck
Neutrinowoensdag 13 mei 2009 @ 09:12
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 09:09 schreef Alistair het volgende:

[..]

Gelukkig is Alex wel onderdeel van Binck
Amerikaanse brokers waarmee je op de AEX kan spelen?

Sowieso vind ik Bink met 8 a 7.5 euro per order heel erg duur. Ben net begonnen en heb al iets minder dan 200 aan orders betaald.
Alistairwoensdag 13 mei 2009 @ 09:14
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 09:12 schreef Neutrino het volgende:

[..]

Amerikaanse brokers waarmee je op de AEX kan spelen?

Sowieso vind ik Bink met 8 a 7.5 euro per order heel erg duur. Ben net begonnen en heb al iets minder dan 200 aan orders betaald.
Je kunt Lynx proberen als je meer dan 4000 euro belegd geloof ik
rvlaak_werk2woensdag 13 mei 2009 @ 09:15
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 09:09 schreef Alistair het volgende:

[..]

Gelukkig is Alex wel onderdeel van Binck
Was het niet andersom?
Alistairwoensdag 13 mei 2009 @ 09:16
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 09:15 schreef rvlaak_werk2 het volgende:

[..]

Was het niet andersom?
Binck heeft Alex overgenomen
pberendswoensdag 13 mei 2009 @ 09:17
http://www.investorsintelligence.com/x/free_chart.html?r=101

Oei, de eerste minnetjes.
Neutrinowoensdag 13 mei 2009 @ 09:20
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 09:14 schreef Alistair het volgende:

[..]

Je kunt Lynx proberen als je meer dan 4000 euro belegd geloof ik
Binck doet het alweer. Ik beleg nog niet met 4000,-

Momenteel leuk met 1000,- Als dat goed gaat ga ik verder. Ik ben nog een methodiek aan het opzetten.
Nu lijkt het nog heel erg op gokken.
pberendswoensdag 13 mei 2009 @ 09:20
Deze is leuk:
quote:
MARKET TALK: Fugro koersdoel omhoog naar EUR30 - Goldman Sachs
12-5-2009 9:10:00

Fugro NV Cert.
28,160 ( 09:18 ) 00 /

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het koersdoel voor Fugro is door Goldman Sachs verhoogd naar EUR30 van EUR22. De raming voor de winst per aandeel werd verhoogd naar EUR3,45 van EUR3,12 voor 2009 en naar EUR1,71 van EUR1,10 voor 2010. Het advies blijft sell. Dinsdag rond 9.10 uur noteert het aandeel 0,6% lager op EUR27,59, terwijl de AEX 0,8% verliest. (BTZ)
Sell advies, terwijl het koersdoel hoger ligt.

De Beursvloer #90: ING, de financiële Titanic.