abonnement Unibet Coolblue
pi_67117029



Intraday koers:


Vorige delen:
ING #3 - Aandeel daalt intraday tot 2,52
ING #2 - Waarde aandeel onder de 3 euro
ING (Tosti-ijzer warm)

Laatste nieuws:
- Steun AIG deels naar ING en Rabobank
- Schadeclaims tegen ING
- ING: hypotheekverkopen sterk gedaald

[ Bericht 7% gewijzigd door Bolkesteijn op 16-03-2009 22:31:39 (Even plaatje op maat geresized.) ]
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  Moderator maandag 16 maart 2009 @ 22:12:28 #3
236264 crew  capricia
pi_67118154
Mag Aegon ook in de OP? Beetje zelfde laken een pak.
Definitely not CIA
pi_67119265
quote:
Op maandag 16 maart 2009 22:12 schreef capricia het volgende:
Mag Aegon ook in de OP? Beetje zelfde laken een pak.
Dan kan je beter een Aegon topic maken.
pi_67119352
quote:
Op maandag 16 maart 2009 22:12 schreef capricia het volgende:
Mag Aegon ook in de OP? Beetje zelfde laken een pak.
Next up: Aegon?
Beetje weggezakt .
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_67120748
openstaande vraag over de perpetuals van ING. Uit het jaarverslag 2007 van ING
quote:
Achtergestelde leningen bestaan uit eeuwigdurende achtergestelde obligatieleningen uitgegeven door ING Groep N.V. Deze obligatieleningen zijn uitgegeven om hybride kapitaal voor ING Verzekeringen N.V. en Tier-1 vermogen voor ING Bank N.V. te verwerven. Onder IFRS-EU worden deze leningen geclassificeerd als verplichtingen, voor wettelijke vereisten met betrekking tot solvabiliteit worden deze obligatieleningen beschouwd als kapitaal.
Waarom zijn deze perps zo belangrijk voor ING, en waarom kan ze geen (gegarandeerde) reguliere obligatieleningen aantrekken om ze in te kopen?

Stel een bank heeft 100 eigen vermogen
ze mag van regelgevers 10x zoveel uitlenen
een bank trekt dan 900 spaarmiddelen aan (+ 100 eigen vermogen is 1000), en leent 1000 uit.
stel even dat ze een marge van 3% maakt (6 -/- 3%).
dan verdient ze 3% x 900 + 6% x 300 is 27 + 18 is 45.

nu geeft ze een perp uit. tegen 8%, groot 900
eigen vermogen is nog steeds 100, maar vermogen voor regelgevers is 1000.
ze mag van regelgevers 10x uitlenen, dat is 1000 x 10 is 10000
ze trekt dan 9000 tegoeden (+900 perp en 100 eigen vermogen is 10000) aan, en leent 10000 uit
als de marge hetzelfde is, verdient ze
3%x 9000 + 6% x 100 (eigen vermogen) -/- 2% x 900 (negatieve marge op perp) is 256.

Reken eens door met een perp met een rente van zeg 20%, en je begrijpt dat het nog steeds interessant is voor een bank. Omdat het hun mogelijk leverage opfokt. Overigens is bovenstaande een extreem voorbeeld: een leverage van 10000/100 is 100. ING zat maar ongeveer op 50 toen de crisis begon

Met andere woorden: de perpetuals inkopen heeft alleen nut als daar eigen vermogen of hybride vermogen voor terugkomt. Dat is niet logisch, want de markt zal eenzelfde korting verlangen als er nu op de perp's zit.
Of inkopen is zinnig wanneer de leverage tegelijkertijd omlaag wordt gebracht. Oftewel als ING krimpt. Dat zal wel gebeuren, maar ze kunnen dat niet zo snel.

[ Bericht 2% gewijzigd door Dinosaur_Sr op 16-03-2009 23:08:30 ]
pi_67121864
quote:
Op maandag 16 maart 2009 22:12 schreef capricia het volgende:
Mag Aegon ook in de OP? Beetje zelfde laken een pak.
Ik denk dat Aegon eerder aan de beurt is dan ING.
pi_67216581
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_67256447
tvp
Before all else, be armed.
  maandag 23 maart 2009 @ 18:22:16 #10
141482 Q.
JurassiQ
pi_67331870
quote:
***************************************
OR ING hekelt bonusoproep topman

***************************************
` De ondernemingsraad van ING staat
niet achter de oproep van topman Hommen
om bonussen vrijwillig terug te geven.
Voorzitter Rob Eijt wijst erop dat er
prestatie-afspraken zijn gemaakt.De or
vindt de druk op managers onterecht.

De ondernemingsraad zegt dat managers
in Nederland een positieve bijdrage
hebben geleverd aan het jaarresultaat.
"De problemen zitten in Amerika,niet
hier",zegt Eijt.Van de 1200 managers
die een bonus kregen,werken er volgens
de ondernemingsraad 200 in Nederland.

De or vindt dat minister Bos zich beter
moet informeren.Volgens de or laat Bos
zich er soms ongenuanceerd over uit.
.
For great justice!
  zaterdag 28 maart 2009 @ 23:08:36 #12
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_67507914

ING neemt risico's in VS
Moody's overweegt jumbo-hypotheken af te waarderen

Kredietbeoordelaar Moody's overweegt 241 miljard dollar aan zogenoemde Amerikaanse 'jumbo-hypotheken' af te waarderen. ING Direct USA is actief in dat segment en neemt daarmee een risico.

Jumbo-hypotheken beginnen bij bedragen van 417.000 dollar, welke niet gegarandeerd worden door Amerikaanse overheidsorganen als Fannie Mae en Freddie Mac.

Dit zijn juist de hypotheken die nu door kredietbeoordelaars op de korrel genomen worden.

Twijfels over hypotheeksoort
Eén van 's werelds grootste kredietbeoordelaars, Moody's, is gaan twijfelen aan de soliditeit van de hypotheken, nu steeds meer Amerikanen moeite hebben met het betalen van hun hypotheekpremies. Dit als gevolg van de recessie, die leidt tot banenverlies.

Onduidelijk is nog hoeveel ING precies uit heeft staan aan zogenoemde jumbo-hypotheken. Aan het einde van 2008 had ING 25,2 miljard euro aan hypotheken in de VS. Daaronder bevinden zich ook de jumbo-hypotheken, maar ING wil niet zeggen hoeveel van die 25,2 miljard euro uit jumbo-hypotheken bestaat.

Wel heeft ING 7,2 miljard euro aan hypotheken uitstaan die om de een of andere reden niet onder Amerikaanse overheidsgaranties vallen. Hoeveel daarvan jumbo-hypotheken zijn, kan ING niet zeggen.

Impact
Hoewel ING zegt dat de afwaardering van een bosje hypotheken door Moody's geen directe impact heeft op de waarde van, of vertrouwen in, de hypotheekportefeuille van de bank, erkent een woordvoerder dat de ontwikkeling die Moody's signaleert een impact zou kunnen hebben.

ING laat in het midden of het zichzelf beschouwt als een grote speler op de jumbo-hypotheekmarkt. Wel wordt ING Direct in diverse Amerikaanse media, waaronder de Wall Street Journal en de Washington Post, consequent aangehaald als één van de bekende aanbieders van jumbo-hypotheken, en dat tegen relatief voordelige voorwaarden.

'Geen tweede Alt-A'
De problematiek rondom rond jumbo-hypotheken is niet te vergelijken met die rond Alt-A hypotheken, stelt ING. Volgens de bank worden deze Amerikaanse hypotheken gefinancierd door spaargeld dat ING Direct ophaalt in de VS, niet door discutabele leen- en kredietconstructies.

ING is volgens Amerikaanse regels verplicht om het geld van spaarders te steken in Amerikaanse hypotheken. Dat is een verplichting waar ING, maar ook andere banken niet onderuit kunnen.

Anders, maar toch niet helemaal
Ook zit het met deze zaak anders dan met de Alt-A obligaties. De giftige Alt-A hypotheken, die leidden tot een verzoek om hulp van de Nederlandse overheid, zijn gesecuritiseerd, wat betekent dat er op basis van de onderliggende hypotheken nieuwe leningen zijn afgesloten.

ING geeft wel toe dat er mogelijk ook jumbo-hypotheken zijn die wél onder de Alt-A obligaties vallen, maar kan niet zeggen hoeveel dat er zijn, en welke waarde die vertegenwoordigen. Maar er zijn dus kennelijk hypotheken van rijke Amerikanen waarvan de risico's al gedeeltelijk afgedekt worden door het ministerie van Financiën.

Maar zelfs dan kan een afwaardering ING nog steeds problemen opleveren, stellen analisten.

Grote risico's
Hoe meer jumbo-hypotheken ING Direct heeft en nog afsluit in een wankele huizenmarkt die zich ook nog eens in het midden van een recessie bevindt, des te meer risico het neemt.

Dat zegt een gespecialiseerde analist van een groot handelshuis. Volgens hem zal het aantal Amerikaanse 'non-performing loans', ofwel leningen en hypotheken die in problemen komen doordat de consument niet meer kan afbetalen, dit jaar flink toenemen bij ING.

"Ik voorzie voor 2009 een piek in het aantal non-performing loans bij ING. Daarvoor moet ING dan 'loan-loss provisions' afsluiten; letterlijk geld apart zetten om de verliezen te dekken. Dat zal ING miljarden meer gaan kosten", aldus de analist.

Onrust
De vraag is of aandeelhouders, en zelfs het Nederlandse ministerie van Financiën daarop zitten te wachten. Volgens de analist vinden de aandeelhouders het niet leuk, gezien het recente verleden. ING zal een minder riskante strategie moeten gaan bepalen onder de nieuwe bestuursvoorzitter, Jan Hommen.

"Aandeelhouders willen dat ING eens wat minder risico's gaat nemen", constateert de analist.

De Nederlandse overheid nam eind januari 80 procent van de risico's van de Alt-A gifkredieten van ING voor zijn rekening. Bestuursvoorzitter Michel Tilmant moest het veld ruimen, en de overheid stelde twee eigen commissarissen aan in de raad van commissarissen van ING.

Het ministerie van Financiën kon nog niet reageren.

Spaarders
Zoals gezegd financiert ING Direct de hypotheken die het uitdeelt, met spaargeld dat Amerikanen bij ING Direct aanbrengen.

Amerikaanse spaarders zullen het vermoedelijk niet leuk vinden om te horen dat hun geld deels ook in hypotheken zit van mensen die de 'mortgage' niet meer kunnen betalen. Als die spaarders nerveus worden en hun geld van ING Direct-rekeningen gaan halen, dan vormt dat een niet te onderschatten probleem.

Niet dat daar direct aanleiding voor zou zijn, want de Amerikaanse staat garandeert via de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) spaardeposito's tot 250.000 dollar.

Tekenen aan de wand
De jongste berichten over de Amerikaanse huizenmarkt zullen Moody's mogelijk sneller laten besluiten om de jumbo-hypotheken indirect af te waarderen. Moody's zegt dan niets direct over de hypotheken zelf, maar over de financiële producten waarvan de waarde wordt gevormd door die hypotheken.

Maar juist de soliditeit van de onderliggende hypotheken vormt de aanleiding voor de waarde van de af te waarderen financiële producten, en het nieuws over de Amerikaanse hypotheekmarkt wordt er niet beter op.

Hoewel het aantal verkochte huizen in februari enigszins steeg, stortte de gemiddelde verkoopprijs in. Er werd 15,5 procent minder voor de woningen betaald dan een jaar eerder.

In het westen van de VS, juist in het gebied waar de afgelopen twee jaar een grote run was op grote, duurdere nieuwbouw, kelderde de gemiddelde huizenprijs met niet minder dan 30,3 procent, zo meldde de Amerikaanse nationale vereniging van makelaars (NAR).

In het zuiden van het land daalde de huizenprijs met 10 procent. De lagere prijsgemiddelden komen doordat niet minder dan 45 procent van de verkochte woningen op de markt kwamen vanwege executieverkopen en faillissementen.

Ook cijfers over de nieuwe huizenverkopen in de VS stemmen niet optimistisch. Ja, er werden meer nieuwe huizen verkocht, maar de gemiddelde nieuwprijs lag beduidend lager.

Nauwelijks oplossingen
Vooral eigenaren van dure huizen, maar met een jumbo hypotheek, zitten met hun bezit in hun maag. De prijs van hun huis is fors omlaag gegaan, in sommige gebieden met een derde terwijl hun financiële positie verslechterd is, en dat maakt herfinanciering moeilijk.

Ook zijn er veel mensen die jaren geleden een huis kochten tegen een gemiddelde prijs, maar die hun voorheen gemiddelde hypotheek moesten herfinancieren tegen 'jumbo-prijzen' omdat de prijs van hun woning fors gestegen was in de jaren vóór de subprime-crisis.

Het huis verkopen, om zo van hun hypotheek af te komen, is voor veel mensen geen optie, want de prijs van de woning bevindt zich vaak onder de waarde waarvoor ze destijds de hypotheek afsloten. Die huizen zijn 'underwater', zoals dat in Amerikaans makelaarsjargon heet. Daarbij ligt de huizenmarkt in het dure segment zo goed als stil, wat een extra neerwaarts prijseffect heeft.

Met dit alles moet ING hopen dat de blootstelling aan jumbo-hypotheken niet al te groot is, ook niet op het herfinancieringsvlak.

ING gaat door
Nochtans lijkt ING Direct risico te willen blijven nemen. Waar veel Amerikaanse banken nu hoge rentepercentages vragen voor jumbo-hypotheken, en sommige banken zelfs helemaal geen jumbo's meer aanbieden, hanteert ING Direct relatief voordelige voorwaarden. Al moeten huizenkopers in het dure segment gemiddeld 25 procent van het leenbedrag zelf meebrengen.

Nu maar hopen dat de Amerikaanse consument zijn spaarcentjes naar ING Direct blijft brengen.

  zaterdag 28 maart 2009 @ 23:12:55 #13
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_67508038
Wouter Bos gaat zo hard falen. Die komt straks huilend op televisie.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  zaterdag 28 maart 2009 @ 23:59:17 #15
66113 digitaLL
Dammit guess what
pi_67509125
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 23:37 schreef henkway het volgende:
ALs de dollar valt, valt ING om
Dat hoeft toch niet. Die hypotheken zijn in $ en gefinancierd met $ van spaarders en worden afgelost in $.
Sterker nog een evt gat is makkelijker te vullen met goedkopere dollars van hier waar ze euro's hebben. Evt foreclosures kunnen ze dan voor een habbekrats doorverkopen als vakantiehuizen aan europeanen

[ Bericht 0% gewijzigd door digitaLL op 29-03-2009 00:13:46 ]
It is important to distinguish between a stupid person and a shit head. A stupid person simply can't process the information , a shit head is intelligent but his mind is full of garbage.
pi_67509445
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 23:59 schreef digitaLL het volgende:

[..]

Dat hoeft toch niet. Die hypotheken zijn in $ en gefinancierd met $ van spaarders en worden afgelost in $.
Sterker nog een evt gat is makkelijker te vullen met goedkopere dollars van hier waar ze euro's hebben. Evt foreclosures kunnen ze dan voor een habbekrats doorverkopen als vakantiehuizen aan europeanen
beleggingen van ING en ABP zijn in dollars genoteerd
quote:
do 17 jul 2008, 16:45
ABP en DNB beleggen in Freddie en Fannie
AMSTERDAM -
Ambtenarenpensioenfonds ABP heeft voor 8,6 miljard euro belegd in de noodlijdende Amerikaanse hypotheekfinanciers Fannie Mae en Freddie Mac. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft obligaties ter waarde van 750 miljoen euro in de twee bedrijven.
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2004/06/04/R260.htm
pi_67509546
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 23:59 schreef digitaLL het volgende:

[..]

Dat hoeft toch niet. Die hypotheken zijn in $ en gefinancierd met $ van spaarders en worden afgelost in $.
Sterker nog een evt gat is makkelijker te vullen met goedkopere dollars van hier waar ze euro's hebben. Evt foreclosures kunnen ze dan voor een habbekrats doorverkopen als vakantiehuizen aan europeanen
Dan moet de euro wel een sterke munt zijn en dat kan nog best wel eens tegenvallen.
pi_67510669
quote:
Op zondag 29 maart 2009 00:16 schreef henkway het volgende:
beleggingen van ING en ABP zijn in dollars genoteerd
In het bericht staat anders euro's.
pi_67511570
quote:
Op zondag 29 maart 2009 01:30 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

In het bericht staat anders euro's.
ter waarde van staat er
  zondag 29 maart 2009 @ 10:32:39 #20
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_67513373
Als ze het valutarisico niet afgedekt hebben (en bij de gokkers van het ABP is dat naar verwachting inderdaad niet het geval) gaan die obligaties behoorlijk door het putje. Het ABP zit trouwens ook rechtstreeks behoorlijk diep in onroerend goed in de VS en het VK. Qua aandelen was ING, volgens het jaarverslag 2007, één van de tien grootste investeringen. Bij het ABP gaat nog heel wat vermogen verdampen de komende tijd.
Never explain, never apologize.
  zondag 29 maart 2009 @ 10:41:42 #21
66113 digitaLL
Dammit guess what
pi_67513475
quote:
Op zondag 29 maart 2009 00:16 schreef henkway het volgende:

[..]

beleggingen van ING en ABP zijn in dollars genoteerd
Tja, daar hebben ze dan nog wat af te schrijven
It is important to distinguish between a stupid person and a shit head. A stupid person simply can't process the information , a shit head is intelligent but his mind is full of garbage.
  zaterdag 4 april 2009 @ 15:01:38 #22
250970 Alistair
Falling knife
pi_67704248
ING zal naar mijn mening NOOIT volledig worden genationaliseerd. Wel mogelijk zijn grotere deelnemingen door de overheid in ING zoals dat ook door de Britse overheid is gebeurd bij onder meer Lloyds.

Het feit dat geld uit de markt kan worden opgehaald wat door de Nederlandse Staat wordt gegarandeerd zal voorkomen dat ING volledig zal worden genationaliseerd. Ik ben daarnaast benieuwd wat er gaat gebeuren met de boekhoudregels in Europa maar het zal mij niets verbazen als we dezelfde koers gaan varen als in de VS
'I am who I am because of everyone'
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 7 april 2009 @ 12:42:55 #23
78918 SeLang
Black swans matter
pi_67790357
quote:
ING ontkent gedwongen verkoop ING Direct

ING ontkent dat het door de Europese Commissie gedwongen zou zijn om delen, zoals ING Direct, van de hand te doen.

De Financial Times Deutschland meldde vanochtend dat de Europese commissie de verkoop van een aantal dochterondernemingen, onder meer ING Direct in Duitsland, zou eisen in verband met de kapitaalinjectie door de overheid van 10 miljard.

ING kreeg naast de kapitaalinjectie van 10 miljard nog van de staat gedaan dat de overheid de waarde van zijn problematische hypotheken in de Verenigde Staten voor 80% garandeert.
ING krijgt opnieuw overheidssteun

Een woordvoerder van ING stelt nu dat niet wordt ovewogen om ING Direct in Duitsland te verkopen. ING bekijkt wél waar de focus van het concern komt te liggen. Hierbij zou ING zich beperken in het aantal markten en activiteiten waar het zich op wil toeleggen.

ING moet ook nog een herstructureringsplan presenteren om te voldoen aan de regels van de EU voor overheidssteun.

© RTLZ.nl
Dat zou wat zijn, als ze ING-Direct wegdoen
ING-Direct was een belangrijke oorzaak van de bubble in ING aandelen in 2005-2007
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 7 april 2009 @ 13:16:52 #24
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_67791329
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:42 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dat zou wat zijn, als ze ING-Direct wegdoen
ING-Direct was een belangrijke oorzaak van de bubble in ING aandelen in 2005-2007
Volgens mij is ING Direct ook niks meer waard (aangezien alle tegoeden zijn verdampt), dus heeft het weinig zin om dat bedrijfsonderdeel te verkopen.

Het is wel duidelijk dat het bergafwaarts gaat met dit concern. En het bestuur maar lekker doorgraaien.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
pi_67793918
ING kan dus wel nog een euro of twee naar beneden?
  dinsdag 7 april 2009 @ 14:30:40 #26
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_67793971
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 14:29 schreef TeringHenkie het volgende:
ING kan dus wel nog een euro of twee naar beneden?
Geen idee. Ik ben geen beursgoeroe, maar ik zou er m'n geld niet meer insteken.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
pi_67802243
Een half jaar geleden heb ik correspondentie gehad via marktplaats en email met een medewerker van de administratieve/ financiele afdeling van ING over eventuele koop van zijn auto.

Dat hij op de administratieve/ financiele afdeling werkte was af te leiden uit zijn email-adres@ing.nl.

Je wil niet weten hoe BOMVOL spelfouten, omgekeerde woorden en omgekeerde zinnen die mails zaten die ik van hem heb ontvangen!! Echt heeeeel zwaar dyslectisch, niet normaal!!!

Heb het er toen met m'n vriendin nog over gehad dat ik zo verbaasd was dat die vent een dergelijke positie bij ING kon hebben.
pi_67804275
medewerker

dat zegt dus niet zo veel
pi_67805014
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:23 schreef TubewayDigital het volgende:
medewerker

dat zegt dus niet zo veel
Sorry, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens! Want een incapabele medewerker wordt wel door iemand aangenomen! En wie is dat??? Juist ja!
  dinsdag 7 april 2009 @ 19:47:38 #30
141482 Q.
JurassiQ
pi_67805044
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:46 schreef Dave7 het volgende:

[..]

Sorry, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens! Want een incapabele medewerker wordt wel door iemand aangenomen!
En wie is dat??? Juist ja!
Michel Tilmant?
For great justice!
pi_67805161
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 19:47 schreef Q. het volgende:

[..]

Michel Tilmant?
Nou sorry, maar als een bedrijf beneden ziek is, dan is het dat ook van boven en vice versa. En dan kan het misschien een incident zijn, maar tegelijkertijd is het wel tekenend.
  dinsdag 7 april 2009 @ 21:02:09 #32
141482 Q.
JurassiQ
pi_67807514
Oh ja, en daarom is het hele bedrijf meteen incompetent. Sorry hoor, maar dat vind ik echt een achterlijke beredenering.
For great justice!
  dinsdag 7 april 2009 @ 21:02:36 #33
141482 Q.
JurassiQ
pi_67807531
Ik zag pas een schoonmaakster bij de ING en die sprak geen woord nederlands! Het bedrijf is ziek!
For great justice!
pi_67807788
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 21:02 schreef Q. het volgende:
Ik zag pas een schoonmaakster bij de ING en die sprak geen woord nederlands! Het bedrijf is ziek!
Ik zag pas een auto bij de ING met een buitenlands kenteken, ik zweer je, ziek ziek
pi_67809102
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 21:02 schreef Q. het volgende:
Oh ja, en daarom is het hele bedrijf meteen incompetent. Sorry hoor, maar dat vind ik echt een achterlijke beredenering.
In een kerngezond bedrijf zou zoiets niet voorkomen, dus zo'n "achterlijke" beredenering is het niet! Maar ik begrijp hieruit dat jij zonder probleem de eerste de beste analfabeet aan zou nemen om de financiele administratie van je bedrijf te doen. Dan zou ik liever geen zaken met je doen iig!
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 21:02 schreef Q. het volgende:
Ik zag pas een schoonmaakster bij de ING en die sprak geen woord nederlands! Het bedrijf is ziek!
We hebben het hier niet over een schoonmaakster idioot, maar over een financieel administratieve functie! Over achterlijke vergelijkingen gesproken....

[ Bericht 20% gewijzigd door Dave7 op 07-04-2009 21:58:27 ]
pi_67835817
Via BB kwam zojuist een gerucht binnen vanuit Fortis (die zich op 2 interne (anonieme) bronnen bij ING baseert dat het op KT zal aankondigen het zichzelf gaat splitsen in een apart bank en verzekeringsbedrijfs. Morgen is er een analistenmeeting.

Het is een gerucht natuurlijk, maar het zou niet een onlogische stap zijn in mijn optiek.
  woensdag 8 april 2009 @ 18:55:22 #37
250970 Alistair
Falling knife
pi_67837824
quote:
Op woensdag 8 april 2009 17:45 schreef veekeend het volgende:
Via BB kwam zojuist een gerucht binnen vanuit Fortis (die zich op 2 interne (anonieme) bronnen bij ING baseert dat het op KT zal aankondigen het zichzelf gaat splitsen in een apart bank en verzekeringsbedrijfs. Morgen is er een analistenmeeting.

Het is een gerucht natuurlijk, maar het zou niet een onlogische stap zijn in mijn optiek.
Fortis is natuurlijk buitengewoon betrouwbaar. Overigens zie ik het absoluut niet gebeuren
'I am who I am because of everyone'
pi_67838046
quote:
Op woensdag 8 april 2009 18:55 schreef Alistair het volgende:

[..]

Fortis is natuurlijk buitengewoon betrouwbaar. Overigens zie ik het absoluut niet gebeuren
Ik zie dat zelf ook niet gebeuren overigens.

Al hoop ik wel dat ING begint met cafe's hier neer te zetten in Nederland. Denk wel dat dat zou werken, die cafeetjes die ze nu in Amerika hebben vind ik ook wel erg trendy. Leuk oranje enzo
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_67838139
quote:
Op woensdag 8 april 2009 18:55 schreef Alistair het volgende:

[..]

Fortis is natuurlijk buitengewoon betrouwbaar. Overigens zie ik het absoluut niet gebeuren
Waarom is Fortis niet betrouwbaar an sich? En waarom zie je het niet gebeuren? ING is zo groot geworden, dat het compacter maken wellicht het concern beter beheersbaar maakt.
pi_67846110
zojuist interview met Neelie Smit Kroes in NOVA. Over uitstaande vragen in het kader van evt. verboden staatssteun bij ABN Amro / Fortis. Vraag: is er ook zo'n onderzoek t.a.v. ING? Smit Kroes letterlijk: hebben 6 maanden de tijd om herstructureringsplannen in te dienen en dat kon wel eens sneller zijn dan u denkt, incl. ingehouden lachje.

Waarom zou het mij niet verbazen als we donderdag of dinsdag een persbericht hebben van ING dat er e.e.a. op het hakblok gaat, of dat achtergestelde leningen in aandelenkapitaal wordt omgezet....
pi_67852415
and here we go: http://www.nu.nl/economie(...)ernactiviteiten.html
quote:
AMSTERDAM - ING gaat voor 6 tot 8 milard euro aan niet-kernactiviteiten verkopen. Dit maakte de bankverzekeraar donderdag vooruitlopend op zijn jaarlijkse investeerdersdag bekend.

ING wil zich onder de nieuwe topman Jan Hommen gaan richten op zijn kernactiviteiten. Dit zijn onder meer de activiteiten in de Benelux. ''We richten ons op minder, maar meer transparante producten'', aldus Hommen.

Het bedrijf zei verder dat de maatregelen om kosten te besparen op koers liggen. In februari kondigde ING onder meer aan 7000 banen te schrappen. Ook stopt het bedrijf met de sponsoring van de Formule 1.
pi_67858834
Voor ingewikkelde financiële constructies is geen plaats meer bij het concern, lees ik nu net op teletekst. We waren in nederland blijkbaar te dom om die te begrijpen.
pi_67859560
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 21:43 schreef Dave7 het volgende:

[..]

In een kerngezond bedrijf zou zoiets niet voorkomen, dus zo'n "achterlijke" beredenering is het niet! Maar ik begrijp hieruit dat jij zonder probleem de eerste de beste analfabeet aan zou nemen om de financiele administratie van je bedrijf te doen. Dan zou ik liever geen zaken met je doen iig!
[..]

We hebben het hier niet over een schoonmaakster idioot, maar over een financieel administratieve functie! Over achterlijke vergelijkingen gesproken....
Heb je zitten mailen met de treasurer van ING?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_67863025
quote:
Het actuele saldo van uw Betaalrekeningen
Rekening Saldo (¤)
Er zijn tijdelijk geen gegevens beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Overzicht van uw rekeningen
Voorkeursinstellingen

De laatste af- en bijschrijvingen
Selecteer uw rekening
Datum Rekening Naam/Omschrijving Bedrag (¤)
Er zijn tijdelijk geen gegevens beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.
ING failliet?
pi_67869136
quote:
Op donderdag 9 april 2009 12:03 schreef TubewayDigital het volgende:
Voor ingewikkelde financiële constructies is geen plaats meer bij het concern, lees ik nu net op teletekst.
Hilarisch, geen ingewikkelde financiele constructies meer bij ING. Allereerst zijn er natuurlijk geen ingewikkelde constructies als je ze begrijpt is er geen kunst meer aan. Maar laten we eens kijken hoe de 10 miljard staatssteun aan ING is opgezet. Het probleem dat getackeld moest worden bij het verlenen van die staatssteun was dat de leverage omlaag moest, ofwel het eigen vermogen omhoog of het vreemde vermogen omlaag.

Dat laatste gaat lastig met een lening (want dat is vreemd vermogen), dus ging men kijken naar een manier om het eigen vermogen op te krikken, bij een NV kan dat alleen met reserves of aandelen (effecten). ING heeft daarop effecten gecreeerd met als onderliggende waarde het 'core Tier 1 kapitaal' ook geven deze effecten geen stemrecht, deze aandelen mogen als onderdeel van het eigen vermogen beschouwd worden. Er wordt dus ook geen rente betaald door ING maar een vastgesteld bedrag dat middels een coupon van deze 10 miljard aan 'core Tier 1 kapitaal'-effecten, er dus sprake van dividend en niet van rente. De staat kan die 10 miljard terug krijgen als ING deze effecten van de staat terug koopt, van aflossing is dus ook geen sprake, er is sprake van een transactie. Deze aandelen zijn volstrekt waardeloos buiten deze ene kleine markt van de Nederlandse staat enerzijds en ING anderzijds. Zij zijn de enige twee spelers in de markt voor deze effecten. Mocht er dus was mis gaan met ING dan zal de Nederlandse staat met waardeloze aandelen zitten want die zitten lager in de liquidatiepot van vreemd vermogen verschaffers.

Bos sloeg zich nog op de borst met deze constructie, hij sprak haast van het ei van Columbus en bood andere overheden aan de constructie bij hen af te komen kijken. Het is geen complexe constructie zoals ik al eerder aangaf maar het is wel dubieus om ING nu ineens zien te zeggen dat zij van financiele constructies af wil. Nota bene de overheid zelf is er een aangegaan.

Het is puur gelul in de ruimte om het publiek met een kluitje het riet in te sturen, en niet in mindere mate ook omdat het aangaan van financiele constructies juist de manier is waarop de bank de markt beter kan bedienen en dus economisch gezien waardevoller wordt, financiele constructies zijn nuttig.
pi_67869250
quote:
Op donderdag 9 april 2009 14:13 schreef QFX23 het volgende:
ING failliet?
Laten we het hopen, ING is één groot kutbedrijf. Zeker nu het omgevormd is tot een politieke moloch waar kapitein Bos zijn smerige socialistische ideeen gaat exploiteren.
pi_67871210
Hopelijk komt de Postbank dan weer terug en kan die weer zelfstandig verder.
pi_67871521
quote:
Op donderdag 9 april 2009 18:08 schreef Bankfurt het volgende:
Hopelijk komt de Postbank dan weer terug en kan die weer zelfstandig verder.



Dan te bedenken dat ze ook een bod op ABN AMRO wilden doen , dan waren ze nu ook failliet geweest en ook de postbank
pi_67879440
quote:
Op donderdag 9 april 2009 18:19 schreef henkway het volgende:

[..]




Dan te bedenken dat ze ook een bod op ABN AMRO wilden doen , dan waren ze nu ook failliet geweest en ook de postbank
nou ja, dat moet je ze nageven, helemaal dom waren ze niet om daarvan af te zien
pi_67886534
quote:
Personeel ING in België staakt
Brussel, 9 april. Het personeel van ING in België is vandaag in staking gegaan. Volgens de socialistische vakbond, die de staking organiseert, werken maar driehonderd van de in totaal 3000 medewerkers.

Vakbondsleden hebben bovendien de ingang van het hoofdkantoor van de bank-verzekeraar in Brussel geblokkeerd.

De personeelsleden zijn boos over een nieuw systeem om de salarissen te berekenen. Hierdoor zou een aantal medewerkers erop achteruit gaan. De christelijke en liberale vakbonden steunen de staking niet.
Bron
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  vrijdag 10 april 2009 @ 13:06:23 #51
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_67893740
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 09:08 schreef PietjePuk007 het volgende:

[..]

Bron
Lijkt me een uitgemaakte zaak waat daar dient te gebeuren. 9000 mensen moesten er toch uit?
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
pi_67897416
Mijn aandelen ING zijn in iets meer dan een maand tijd 2x zoveel waard geworden, ING gaat splitsen, lijkt me goed nieuws, komt best goed met ING ;-)
  Moderator vrijdag 10 april 2009 @ 15:34:36 #53
236264 crew  capricia
pi_67897736
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 15:23 schreef waterrad het volgende:
Mijn aandelen ING zijn in iets meer dan een maand tijd 2x zoveel waard geworden, ING gaat splitsen, lijkt me goed nieuws, komt best goed met ING ;-)
Mijn gevoel (geen garantie!): ING kan zo naar de 10 euro gaan.
Zelf heb ik ze verkocht zodra ik 25% winst had... maar het is niet slecht om ze langer aan te houden, hoor!
Definitely not CIA
pi_67898382
Mijn 500 aandeeltjes ING (koop @3) hebben het verlies van m'n 1000 Fortis (gemiddeld 2.50) intussen ruimschoots goedgemaakt, ik houd ze lekker allebei nog 'n tijdje vast
pi_67907158
2000 eu op 2,82 en 2000 eu op 3,22, dp = blij
pi_67929520
Nette resultaten. Ik denk dat ING best naar de 10 kan, maar dat is sowieso een uiterst sterk verkoopsignaal. Voer liever een order in op 9,88 ofzo.

ING is tegen die tijd wel een heerlijke shortkandidaat. ING, met een zeer beperkt eigen vermogen, staat pas aan het begin van alle afschrijvingen. Ze kunnen nog even mooi weer spelen, maar wat als huizenprijzen in Nederland 25% dalen en de werkeloosheid verdriedubbeld? Niet te vergeten de Commercial real estate bubbel die in de VS aan't inklappen staan. Daarnaast nog vele persoonlijke en bedrijfsfaillissementen.
pi_67929567
quote:
Op donderdag 9 april 2009 12:03 schreef TubewayDigital het volgende:
Voor ingewikkelde financiële constructies is geen plaats meer bij het concern, lees ik nu net op teletekst. We waren in nederland blijkbaar te dom om die te begrijpen.
Ongelooflijk dat ING hun eigen producten niet eens snapte.
  woensdag 24 juni 2009 @ 06:23:50 #58
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_70311955
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 23:08 schreef Drugshond het volgende:
[ afbeelding ]
ING neemt risico's in VS
Moody's overweegt jumbo-hypotheken af te waarderen

Kredietbeoordelaar Moody's overweegt 241 miljard dollar aan zogenoemde Amerikaanse 'jumbo-hypotheken' af te waarderen. ING Direct USA is actief in dat segment en neemt daarmee een risico.

Jumbo-hypotheken beginnen bij bedragen van 417.000 dollar, welke niet gegarandeerd worden door Amerikaanse overheidsorganen als Fannie Mae en Freddie Mac.

Dit zijn juist de hypotheken die nu door kredietbeoordelaars op de korrel genomen worden.

Twijfels over hypotheeksoort
Eén van 's werelds grootste kredietbeoordelaars, Moody's, is gaan twijfelen aan de soliditeit van de hypotheken, nu steeds meer Amerikanen moeite hebben met het betalen van hun hypotheekpremies. Dit als gevolg van de recessie, die leidt tot banenverlies.

Onduidelijk is nog hoeveel ING precies uit heeft staan aan zogenoemde jumbo-hypotheken. Aan het einde van 2008 had ING 25,2 miljard euro aan hypotheken in de VS. Daaronder bevinden zich ook de jumbo-hypotheken, maar ING wil niet zeggen hoeveel van die 25,2 miljard euro uit jumbo-hypotheken bestaat.

Wel heeft ING 7,2 miljard euro aan hypotheken uitstaan die om de een of andere reden niet onder Amerikaanse overheidsgaranties vallen. Hoeveel daarvan jumbo-hypotheken zijn, kan ING niet zeggen.

Impact
Hoewel ING zegt dat de afwaardering van een bosje hypotheken door Moody's geen directe impact heeft op de waarde van, of vertrouwen in, de hypotheekportefeuille van de bank, erkent een woordvoerder dat de ontwikkeling die Moody's signaleert een impact zou kunnen hebben.

ING laat in het midden of het zichzelf beschouwt als een grote speler op de jumbo-hypotheekmarkt. Wel wordt ING Direct in diverse Amerikaanse media, waaronder de Wall Street Journal en de Washington Post, consequent aangehaald als één van de bekende aanbieders van jumbo-hypotheken, en dat tegen relatief voordelige voorwaarden.

'Geen tweede Alt-A'
De problematiek rondom rond jumbo-hypotheken is niet te vergelijken met die rond Alt-A hypotheken, stelt ING. Volgens de bank worden deze Amerikaanse hypotheken gefinancierd door spaargeld dat ING Direct ophaalt in de VS, niet door discutabele leen- en kredietconstructies.

ING is volgens Amerikaanse regels verplicht om het geld van spaarders te steken in Amerikaanse hypotheken. Dat is een verplichting waar ING, maar ook andere banken niet onderuit kunnen.

Anders, maar toch niet helemaal
Ook zit het met deze zaak anders dan met de Alt-A obligaties. De giftige Alt-A hypotheken, die leidden tot een verzoek om hulp van de Nederlandse overheid, zijn gesecuritiseerd, wat betekent dat er op basis van de onderliggende hypotheken nieuwe leningen zijn afgesloten.

ING geeft wel toe dat er mogelijk ook jumbo-hypotheken zijn die wél onder de Alt-A obligaties vallen, maar kan niet zeggen hoeveel dat er zijn, en welke waarde die vertegenwoordigen. Maar er zijn dus kennelijk hypotheken van rijke Amerikanen waarvan de risico's al gedeeltelijk afgedekt worden door het ministerie van Financiën.

Maar zelfs dan kan een afwaardering ING nog steeds problemen opleveren, stellen analisten.

Grote risico's
Hoe meer jumbo-hypotheken ING Direct heeft en nog afsluit in een wankele huizenmarkt die zich ook nog eens in het midden van een recessie bevindt, des te meer risico het neemt.

Dat zegt een gespecialiseerde analist van een groot handelshuis. Volgens hem zal het aantal Amerikaanse 'non-performing loans', ofwel leningen en hypotheken die in problemen komen doordat de consument niet meer kan afbetalen, dit jaar flink toenemen bij ING.

"Ik voorzie voor 2009 een piek in het aantal non-performing loans bij ING. Daarvoor moet ING dan 'loan-loss provisions' afsluiten; letterlijk geld apart zetten om de verliezen te dekken. Dat zal ING miljarden meer gaan kosten", aldus de analist.

Onrust
De vraag is of aandeelhouders, en zelfs het Nederlandse ministerie van Financiën daarop zitten te wachten. Volgens de analist vinden de aandeelhouders het niet leuk, gezien het recente verleden. ING zal een minder riskante strategie moeten gaan bepalen onder de nieuwe bestuursvoorzitter, Jan Hommen.

"Aandeelhouders willen dat ING eens wat minder risico's gaat nemen", constateert de analist.

De Nederlandse overheid nam eind januari 80 procent van de risico's van de Alt-A gifkredieten van ING voor zijn rekening. Bestuursvoorzitter Michel Tilmant moest het veld ruimen, en de overheid stelde twee eigen commissarissen aan in de raad van commissarissen van ING.

Het ministerie van Financiën kon nog niet reageren.

Spaarders
Zoals gezegd financiert ING Direct de hypotheken die het uitdeelt, met spaargeld dat Amerikanen bij ING Direct aanbrengen.

Amerikaanse spaarders zullen het vermoedelijk niet leuk vinden om te horen dat hun geld deels ook in hypotheken zit van mensen die de 'mortgage' niet meer kunnen betalen. Als die spaarders nerveus worden en hun geld van ING Direct-rekeningen gaan halen, dan vormt dat een niet te onderschatten probleem.

Niet dat daar direct aanleiding voor zou zijn, want de Amerikaanse staat garandeert via de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) spaardeposito's tot 250.000 dollar.

Tekenen aan de wand
De jongste berichten over de Amerikaanse huizenmarkt zullen Moody's mogelijk sneller laten besluiten om de jumbo-hypotheken indirect af te waarderen. Moody's zegt dan niets direct over de hypotheken zelf, maar over de financiële producten waarvan de waarde wordt gevormd door die hypotheken.

Maar juist de soliditeit van de onderliggende hypotheken vormt de aanleiding voor de waarde van de af te waarderen financiële producten, en het nieuws over de Amerikaanse hypotheekmarkt wordt er niet beter op.

Hoewel het aantal verkochte huizen in februari enigszins steeg, stortte de gemiddelde verkoopprijs in. Er werd 15,5 procent minder voor de woningen betaald dan een jaar eerder.

In het westen van de VS, juist in het gebied waar de afgelopen twee jaar een grote run was op grote, duurdere nieuwbouw, kelderde de gemiddelde huizenprijs met niet minder dan 30,3 procent, zo meldde de Amerikaanse nationale vereniging van makelaars (NAR).

In het zuiden van het land daalde de huizenprijs met 10 procent. De lagere prijsgemiddelden komen doordat niet minder dan 45 procent van de verkochte woningen op de markt kwamen vanwege executieverkopen en faillissementen.

Ook cijfers over de nieuwe huizenverkopen in de VS stemmen niet optimistisch. Ja, er werden meer nieuwe huizen verkocht, maar de gemiddelde nieuwprijs lag beduidend lager.

Nauwelijks oplossingen
Vooral eigenaren van dure huizen, maar met een jumbo hypotheek, zitten met hun bezit in hun maag. De prijs van hun huis is fors omlaag gegaan, in sommige gebieden met een derde terwijl hun financiële positie verslechterd is, en dat maakt herfinanciering moeilijk.

Ook zijn er veel mensen die jaren geleden een huis kochten tegen een gemiddelde prijs, maar die hun voorheen gemiddelde hypotheek moesten herfinancieren tegen 'jumbo-prijzen' omdat de prijs van hun woning fors gestegen was in de jaren vóór de subprime-crisis.

Het huis verkopen, om zo van hun hypotheek af te komen, is voor veel mensen geen optie, want de prijs van de woning bevindt zich vaak onder de waarde waarvoor ze destijds de hypotheek afsloten. Die huizen zijn 'underwater', zoals dat in Amerikaans makelaarsjargon heet. Daarbij ligt de huizenmarkt in het dure segment zo goed als stil, wat een extra neerwaarts prijseffect heeft.

Met dit alles moet ING hopen dat de blootstelling aan jumbo-hypotheken niet al te groot is, ook niet op het herfinancieringsvlak.

ING gaat door
Nochtans lijkt ING Direct risico te willen blijven nemen. Waar veel Amerikaanse banken nu hoge rentepercentages vragen voor jumbo-hypotheken, en sommige banken zelfs helemaal geen jumbo's meer aanbieden, hanteert ING Direct relatief voordelige voorwaarden. Al moeten huizenkopers in het dure segment gemiddeld 25 procent van het leenbedrag zelf meebrengen.

Nu maar hopen dat de Amerikaanse consument zijn spaarcentjes naar ING Direct blijft brengen.

And done.
quote:
Standard & Poor’s has reviewed 101 RMBS transactions backed by U.S. prime jumbo mortgage loan collateral issued in 2005, 2006, and 2007 and downgraded almost all of them: S&P downgraded 956 classes from 93 of these transactions and affirmed ratings on 246 classes from 40 transactions.
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 24 juni 2009 @ 09:47:28 #59
78918 SeLang
Black swans matter
pi_70314323
Het probleem met jumbo hypotheken (en ook de gewone prime hypotheken) wordt vooral beinvloed door de werkloosheid. Veel van die hypotheken zijn gebaseerd op 2 inkomens en waren oorspronkelijk best op te brengen. De laatste maanden zie je echter dat de problemen vooral toenemen bij de prime hypotheken doordat één of beide inkomens (gedeeltelijk) wegvallen door de stijgende werkloosheid.

In dat verband is het ook interessant dat de werkloosheid veel sneller toeneemt dan werd aangenomen in het adverse scenario van de stesstesten voor banken. De piek van 10,3% die in de adverse stresstest zou worden bereikt eind 2010 gaat vrijwel zeker dit jaar al worden bereikt, waarschijnlijk in augustus al, en zal daarna nog een aantal % doorlopen tot minimaal eind 2010 en mogelijk langer (werkloosheid is een sterk lagging parameter).

De implicatie is dat de problemen voor jumbo en prime hypotheken waarschijnlijk ook groter zullen zijn dan was aangenomen in de worstcase stresstest. In combinatie met instortend commercial real estate verwacht ik daarom nog wel een nieuw rondje bailouts in de loop van dit jaar of volgend jaar. De vraag is of dat dan tegen net zo gunstige voorwaarden gaat als vorige keer, want het publiek is het zo onderhand helemaal zat.

ING heeft natuurlijk het voordeel dat Wouter Bos zo'n fantastische deal heeft gesloten waarbij wij (de belastingbetalers) voor 80% van de Amerikaanse hypotheekverliezen van ING gaan opdraaien, maar zoals bovenstaand artikel al aangeeft betekent dat nog niet dat ING helemaal uit de problemen is.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_70531914
Vandaag was er MT bijeenkomst, er zal wel weer iemand uit de school geklapt zijn gezien de berichtgeving (RTL).

Dikke kans dat het merk RVS het loodje zal leggen, net als de blauwe postbank leeuw.

Morgen vanaf 8.30 uur bijeenkomsten van RVS (apart) en NN, zal me verbazen als ING in deze tijd z'n hele verzekeringstak in de uitverkoop doet maar niets is zeker natuurlijk in deze tijden.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_70532621
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 23:37 schreef DIGGER het volgende:
Vandaag was er MT bijeenkomst, er zal wel weer iemand uit de school geklapt zijn gezien de berichtgeving (RTL).

Dikke kans dat het merk RVS het loodje zal leggen, net als de blauwe postbank leeuw.

Morgen vanaf 8.30 uur bijeenkomsten van RVS (apart) en NN, zal me verbazen als ING in deze tijd z'n hele verzekeringstak in de uitverkoop doet maar niets is zeker natuurlijk in deze tijden.
NN kunnen ze niet verkopen, want dat kreng komt nooit door de due diligence heen. Denk aan een multinationale schoenendoes waar een orkaan doorheen gewaaid heeft.
pi_70763423
zo'n groot en veelgesteund bedrijf zal de weg naar boven wel weer weten te vinden denk ik.
pi_70766092
quote:
Op dinsdag 7 juli 2009 23:12 schreef ricardo398 het volgende:
zo'n groot en veelgesteund bedrijf zal de weg naar boven wel weer weten te vinden denk ik.
Wishful thinking?

To big to fail?

Ik denk het laatste, maar van mij mag er een bom op, en als we dan toch een tapijtje leggen doe AEGON dan ook maar een paar 1000 ponders cadeau
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
pi_70775903
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 23:37 schreef DIGGER het volgende:
Vandaag was er MT bijeenkomst, er zal wel weer iemand uit de school geklapt zijn gezien de berichtgeving (RTL).

Dikke kans dat het merk RVS het loodje zal leggen, net als de blauwe postbank leeuw.
Dat is het einde van de beschaving.

Ik heb trouwens een vaag voorgevoel dat ING nog een stel zeer grote lijken in de kast heeft staan, die nog naar buiten moeten worden getoond.
pi_72175051
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 26 augustus 2009 @ 16:45:37 #66
78918 SeLang
Black swans matter
pi_72175296
quote:
Dat is zeker exlcusief de verliezen op de Amerikaanse Alt-A portefeuille die de staat voor 80% garandeert
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_72392987
quote:
Schoonmaak bij ING nog geen succes
Bankverzekeraar ING heeft grote moeite met het verkopen van twee onderdelen die zich bezighouden met vermogensbeheer.

Maar nu de echte veiling van de twee activiteiten dichterbij komt en er definitieve biedingen op tafel moeten komen, zouden verschillende partijen twijfelen of ze nog een bod gaan uitbrengen en zou een aantal andere gegadigden inmiddels zijn afgehaakt. Aanvankelijk toonden ongeveer zes banken interesse; maar daarvan zijn nu nog maar twee serieuze kandidaten over, zo wist persbureau Reuters aan bronnen rond de onderhandelingen te ontfutselen.

De Zwitserse bank Julius Bear zou interesse hebben in beide divisies. DBS Group uit Singapore zou alleen zijn oog hebben laten vallen op de Aziatische tak. De Britse bank Barclays zou zich helemaal teruggetrokken hebben. Ook het Australische ANZ en Commonwealth Bank zouden geen interesse meer hebben.

Volgens Reuters was onduidelijk of de Zwitserse bank Credit Suisse nog van plan was om een bod uit te brengen. Maar persbureau Dow Jones wist later te melden dat ook Credit Suisse het voor gezien houdt.

Geïnteresseerde partijen zouden tot vandaag kunnen bieden op de twee activiteiten. ING zou er naar verluidt 700 miljoen euro voor willen hebben.

Een woordvoerder van ING weigert commentaar en wil ontkennen noch bevestigen dat er op dit moment onderhandelingen lopen over de verkoop. ‘Dat doen we nooit’, zegt hij. Dat ING van de vermogensbeheeractiviteiten in Azië en Zwitserland af zou willen, komt echter niet als een verrassing. De bankverzekeraar haalt momenteel de bezem door de organisatie. ING kreeg vorig jaar 10 miljard euro staatssteun en vlak na die reddingsoperatie zei ING al dat het zich weer wil richten op de dingen die het echt belangrijk vindt: sparen en investeren.

In april van dit jaar kondigde ING aan dat het 10 tot 15 verschillende onderdelen wil afstoten. Daarmee hoopt het concern tussen de 6 en 8 miljard euro op te halen. Ook zei ING toen dat het zich terug wil trekken uit tien van de 48 landen waarin het nu nog actief is.
Bron
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_72491197
quote:
Op donderdag 3 september 2009 11:01 schreef PietjePuk007 het volgende:

[..]

Bron
PUTS! PUTS!
pi_72679913
Nu bij Kassa een item over misleiding door de Postbank. Klanten werd 4,75% (eerste half jaar) en daarna 4% belooft. Na een half jaar blijkt 't opeens 2,75% te zijn .
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_72680077
quote:
Op zaterdag 12 september 2009 19:13 schreef PietjePuk007 het volgende:
Nu bij Kassa een item over misleiding door de Postbank. Klanten werd 4,75% (eerste half jaar) en daarna 4% belooft. Na een half jaar blijkt 't opeens 2,75% te zijn .
Bedoel je de 'bonus rente' rekening?
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
pi_72680121
Nee, toprekening.
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_72680901
quote:
Op zaterdag 12 september 2009 19:13 schreef PietjePuk007 het volgende:
Nu bij Kassa een item over misleiding door de Postbank. Klanten werd 4,75% (eerste half jaar) en daarna 4% belooft. Na een half jaar blijkt 't opeens 2,75% te zijn .
Banken worden steeds grotere Boeven , nu met steun van de overheid, die denken, als de Banken maar weer snel erg rijk zijn, dan is de recessie voorbij
Maar de banken hebben de les geleerd en gaan nu voor de dike marges, ze weten hoe de overheid erover denkt en ze wel een kartelletje gunt, ze gaan nu voor de topmarge en een lage leveradge
pi_72757742
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  dinsdag 15 september 2009 @ 09:37:39 #74
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 15 september 2009 @ 10:10:21 #75
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 15 september 2009 @ 10:12:50 #76
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_72758642
Ja, ING zál nu ooit klappen. Maar wanneer?
  dinsdag 15 september 2009 @ 10:17:49 #77
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_72758768
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 10:12 schreef Lemans24 het volgende:
Ja, ING zál nu ooit klappen. Maar wanneer?
Simpel... ING = too big too fail = ontmantelen (met dicreet).
Marktwerking my ass.
  dinsdag 15 september 2009 @ 10:20:43 #78
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 15 september 2009 @ 10:25:11 #79
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_72764482
quote:
Uhm, misschien moeten we de NRC op wijzen dat de overheid helemaal geen aandelen ING Groep N.V. (het aandeel waarvan de koers staat afgebeeld) heeft, maar een pakket van 1 miljard effecten op basis van het Tier-1 kernkapitaal, die effecten worden niet op de beurs verhandeld en hebben dus ook geen koers. Sterker nog, de Nederlandse staat is de enige die dergelijke aandelen heeft, en volgens mij zijn ze ook nog op naam. Valt mij trouwens tegen van de NRC dat ze dat niet weten, het staat gewoon ergens in de persberichten die ING op z'n site heeft staan.
pi_72764528
quote:
Bossie, daar ga je met je mooie woorden.
pi_72765220
quote:
MARKET TALK: ING moet mogelijk meer betalen voor steun - SNS

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het ziet er naar uit dat ING een hogere vergoeding aan de staat zal moeten betalen voor de staatssteun, stelt analist Maarten Altena van SNS Securities, naar aanleiding van een mediabericht dat de Europese Commissie dinsdag bekendmaakt vooralsnog geen goedkeuring te geven aan de steun. Op basis van een eerder rapport van de Commissie bij de voorlopige goedkeuring van de staatssteun had de analist al hetzelfde geconcludeerd, waarbij hij als somber scenario een extra vergoeding noemt van EUR1,7 miljard. Hierdoor zou de core Tier-1-ratio van ING tot beneden 7% zakken, wat een "absoluut minimum" is, volgens de analist, wat zou moeten worden opgelost door de verkoop van onderdelen en/of ophalen van meer kapitaal. SNS heeft een reduce-advies en koersdoel van EUR10,50. Het aandeel ING sloot maandag op EUR10,91 (AVR).
Oeh, lekker zo'n Tier-1 ratio van 7%. Wanneer wordt ING genationaliseerd?
pi_72765325
quote:
Op zaterdag 12 september 2009 19:13 schreef PietjePuk007 het volgende:
Nu bij Kassa een item over misleiding door de Postbank. Klanten werd 4,75% (eerste half jaar) en daarna 4% belooft. Na een half jaar blijkt 't opeens 2,75% te zijn .
Toprekening wist iedereen dat het vrij opneembaar was, oftewel de rente is variabel. Als je het geld perse vast zet via een deposito weet je enkel en alleen dat de rente gegarandeerd is. Ook wel erg flauw om hier over te zeuren.

Anderzijds: die lage rentes zijn eigenlijk een drama voor ING. Nu halen veel mensen spaargeld bij ING (en andere banken) weg, en stoppen het in aandelen/obligaties/grondstoffen enzovoorts. Zeg maar dag tegen het eigen vermogen.
pi_72765485
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 14:09 schreef pberends het volgende:

[..]Toprekening wist iedereen dat het vrij opneembaar was, oftewel de rente is variabel.
In de folder stond 4% met een voetnootje, er stond niet variabel. Dat neigt toch naar "garantie tot aan de deur" en dat soort praktijken. Een bank onwaardig. En lekker korte termijn. Ik dacht dat banken weer voor het duurzame lange rendement gingen. Silly me!
pi_72765508
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 14:09 schreef pberends het volgende:

Anderzijds: die lage rentes zijn eigenlijk een drama voor ING. Nu halen veel mensen spaargeld bij ING (en andere banken) weg, en stoppen het in aandelen/obligaties/grondstoffen enzovoorts. Zeg maar dag tegen het eigen vermogen.
Dat doen ze zichzelf aan.

Wanneer men zou willen zouden de spaar rentes hetzelfde als op hypotheken kunnen zijn, aangezien ze toch een factor meer geld mogen uitlenen dan men aan eigen vemogen heeft zou er op die manier altijd nog winst gemaakt moeten kunnen worden.
pi_72765578
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 14:14 schreef zoost het volgende:

[..]

In de folder stond 4% met een voetnootje, er stond niet variabel. Dat neigt toch naar "garantie tot aan de deur" en dat soort praktijken. Een bank onwaardig. En lekker korte termijn. Ik dacht dat banken weer voor het duurzame lange rendement gingen. Silly me!
Het had waarschijnlijk wel duidelijker gekund... dat wel .
pi_72765880
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 14:05 schreef pberends het volgende:

[..]

Oeh, lekker zo'n Tier-1 ratio van 7%. Wanneer wordt ING genationaliseerd?
Dat kan je zo niet zeggen. Dat hangt af van een hoop factoren. Echter ik denk dat ING zelf ook geen idee heeft welke risico's ze nog gaan lopen. Het zal niet zo zeer zijn dat hun Eigen vermogen daalt (al is dat misschien ook het geval), maar dat hun risico's stijgen wat een effect heeft op hun Tier-1 ratio.
quote:
The Tier 1 capital ratio is the ratio of a bank's core equity capital to its total assets. The Tier 1 risk based capital ratio is the ratio of a bank's core (equity capital) to its total risk-weighted assets. Risk-weighted assets are the total of all assets held by the bank which are weighted for credit risk according to a formula determined by the Regulator
pi_72765919
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 14:05 schreef pberends het volgende:

[..]

Oeh, lekker zo'n Tier-1 ratio van 7%. Wanneer wordt ING genationaliseerd?
Heerlijk, kaalplukken die zooi en desnoods nationaliseren. ING moet de geschiedenis ingaan als het grootste faalbedrijf uit de Vaderlandse geschiedenis en Michel Tilmant, het arrogante Belgische graaikonijn, als de grootste faalhaas uit de gezamenlijke geschiedenis van de Lage Landen. Hoogmoed komt voor de val, dat weten we allemaal, alleen zijn bankiers die oeroude tegeltjeswijsheid de afgelopen jaren compleet vergeten.
  woensdag 7 oktober 2009 @ 12:56:55 #89
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_73453958
Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie heeft overwogen ING te vervolgen voor faillissementsfraude. Doordat de bank een gevraagd kredietdossier niet kon vinden , zag justitie van verdere vervolging af. Dat blijkt uit de regiezitting in een grote faillissementsfraudezaak rond kledingketen Bentex. Twee maanden voor het bankroet had kredietverstrekker ING extra zekerheden in de vorm van een verpanding gekregen. Volgens justitie was sprake van een schijnconstructie die de curator ruim drie ton kostte . (FD, p. 11)
http://www.iex.nl/newsletters/DNR_HTML.asp?sid=NWLDNR#36754
  woensdag 7 oktober 2009 @ 13:02:18 #90
139330 TNA
For the stars that shine
pi_73454160
Er gebeurt zoveel 'bijna'. Alleen daadwerkelijke gebeurtenissen zijn topicwaardig.
pi_73454893
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 13:02 schreef TNA het volgende:
Er gebeurt zoveel 'bijna'. Alleen daadwerkelijke gebeurtenissen zijn topicwaardig.
Witteboordencriminaliteit wordt gewoon niet aangepakt. Als burger zijnde wordt je altijd wel op een kapstokwet gepakt en dit soort organisaties heeft vrijspel.
pi_73455559
Het topic over de overweging tot mogelijke vervolging ( ) is gemerged met 't centrale INGtopic.
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  maandag 26 oktober 2009 @ 11:13:18 #93
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_74071716
ING splitst bank- en verzekeringstak

AMSTERDAM (AFN) - ING gaat zijn bank- en verzekeringsactiviteiten splitsen. Dat maakte de bank en verzekeraar maandagochtend bekend. Alle verzekeringsactiviteiten en het vermogensbeheer zullen de komende drie jaar worden afgestoten.

De beslissing maakt deel uit van een herstructureringsplan dat ING heeft ingediend bij de Europese Commissie. De afsplitsing vindt plaats via verkopen, beursgangen of een combinatie daarvan, aldus ING. Ook moet ING zijn Amerikaanse tak ING Direct USA afstoten. De verkoop moet tegen 2013 rond zijn.

ING maakte verder bekend voor 7,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uit te geven om de helft van de staatssteun die het eerder ontving, af te lossen. Ook neemt de bank een last van 1,3 miljard euro om de overheid extra te compenseren voor de garanties die werden gegeven voor risicovolle hypotheken in bezit van ING. Die last, die uitkomt op 1 miljard na belasting, wordt in het vierde kwartaal genomen.

Resterende schuld

In december van dit jaar betaalt ING 5 miljard euro aan de staat. De resterende schuld, eveneens 5 miljard euro, zal later worden afbetaald, zo liet topman Jan Hommen maandagochtend in een toelichting weten. Maar daarover zijn nog geen afspraken met de overheid gemaakt.

Daarnaast maakte ING voorlopige resultaten over het derde kwartaal bekend. Het voorlopige onderliggende nettoresultaat komt waarschijnlijk uit op 750 miljoen euro. ING liet verder weten de structuur en samenstelling van het bestuur te veranderen.
pi_74073303
check de top 10 van graaiende bankiers van 2008 op Quotenet dan:

http://www.quotenet.nl/lijstjes/top_10_graaiende_bankiers/10.php?TB_iframe=true&height=520&width=700

8 van de 10 in deze lijst zijn van de ING, die bank is door en door verrot als je het mij vraagt. de overige twee graaiers komen van de sns (ook wankel) en de eerste plaats wordt bezet door de ABN AMRO, lekker zooitje dus.

ik ga vd week een rabobank rekening openen, de ING kan naar de klote lopen.
pi_74073856
quote:
Balans ING daalt 45% door reorganisaties
26-10-2009 11:29:00

AMSTERDAM (Dow Jones)--De balans van ING daalt door de reorganisatieplannen die sinds eind september vorig jaar zijn aangekondigd met 45%, tot EUR760 miljard van EUR1.376 miljard, blijkt maandag uit een presentatie van het concern.

Daarvan is EUR164 miljard al gerealiseerd door de vermindering van de bankbalans die medio 2009 werd afgerond, terwijl er ook al voor EUR40 miljard aan desinvesteringen zijn gedaan sinds eind september 2008.

De maandag aangekondigde verkoop van alle resterende verzekeringsactiviteiten krimpt de balans verder in met EUR277 miljard.

De verdere verkoop van een aantal bankactiviteiten, waaronder ING Direct VS en een aantal Nederlandse retailbankactiviteiten, en verdere integratie zullen de balans met nog eens EUR135 miljard verkleinen.

ING Direct VS wordt verkocht met inbegrip van de grote Alt-A-portefeuille van Alt-A-kredietproducten.

Voor die miljardenportefeuille trof ING in januari van dit jaar een steunregeling met de Nederlandse staat, vanwege de dreiging van grote afschrijvingen door de kredietcrisis.

ING meldt verder dat het geen uitbetaling van couponrente op perpetuele obligaties of andere hybride effecten hoeft op te schorten in verband met de ontvangen staatssteun.

ING meldde eerder maandag dat het een claimemissie doet van EUR7,5 miljard, om dit jaar nog EUR5 miljard van de vorig najaar ontvangen staatssteun terug te kunnen betalen. De stappen zijn onderdeel van een reorganisatieplan dat werd overeengekomen met de Europese Commissie, in verband met de ontvangen staatssteun.
Complimenten voor Jan Hommen hoor, hij doet goed werk voor het Nederlandsche volk .
  maandag 26 oktober 2009 @ 12:33:02 #96
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_74074136
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 12:21 schreef pberends het volgende:
Complimenten voor Jan Hommen hoor, hij doet goed werk voor het Nederlandsche volk .
Kost wel wat maar de risico's worden wel kleiner.
pi_74074338
Kan iemand die een beetje objectief zicht op de zaak heeft mij vertellen of ik mijn centen bij ING vandaan moet halen? Ik heb er zowel een betaal als een spaar rekening. Gaat ING het schip in?
lekker faxen heel de dag echt genot
  maandag 26 oktober 2009 @ 12:42:17 #98
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_74074376
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 12:40 schreef wolfrolf het volgende:
Kan iemand die een beetje objectief zicht op de zaak heeft mij vertellen of ik mijn centen bij ING vandaan moet halen? Ik heb er zowel een betaal als een spaar rekening. Gaat ING het schip in?
Die laten ze niet vallen....= Ned systeembank.

Kees de Kort hierover.
pi_74075108
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 12:40 schreef wolfrolf het volgende:
Kan iemand die een beetje objectief zicht op de zaak heeft mij vertellen of ik mijn centen bij ING vandaan moet halen? Ik heb er zowel een betaal als een spaar rekening. Gaat ING het schip in?
Als je meer dan 'n ton op die spaarrekening hebt staan, is het wellicht zinvol om een deel elders onder te brengen. Maar ik denk dat als ING daadwerkelijk om zou vallen, we problemen hebben van een hele andere orde dan dat beetje spaargeld...
  maandag 26 oktober 2009 @ 13:15:47 #100
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_74075330
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 12:40 schreef wolfrolf het volgende:
Gaat ING het schip in?
Ing is allang failliet
Alleen de afschrijvingen op de rommel op de balans stellen ze uit totdat ze het kunnen dragen

dwz eerst aandelen emissie a 7.5 mrd
vermogensbeheer verkopena XX mrd
Verzekeringsact verkopen a XX mrd
operationele winst a XX mrd [2009t/m2013]
---------------------------------------------------

Dan afschrijving in 2013 van evenveel mrd

-------------------------------------------------------------

Dan in 2013 ING weer een beetje gezond

Totdie tijd staats en systeembank en gegarandeerd
pi_74076151
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  maandag 26 oktober 2009 @ 14:22:09 #102
79128 HarryP
mijnCV.com
pi_74077337
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 13:15 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Ing is allang failliet
Alleen de afschrijvingen op de rommel op de balans stellen ze uit totdat ze het kunnen dragen

dwz eerst aandelen emissie a 7.5 mrd
vermogensbeheer verkopena XX mrd
Verzekeringsact verkopen a XX mrd
operationele winst a XX mrd [2009t/m2013]
---------------------------------------------------

Dan afschrijving in 2013 van evenveel mrd

-------------------------------------------------------------

Dan in 2013 ING weer een beetje gezond

Totdie tijd staats en systeembank en gegarandeerd
Opsplitsen = afsteken en afzinken.
Gewoon de rotte plekken eruit en kijken welke gek er nog wat voor geeft.
pi_74078226
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 14:22 schreef HarryP het volgende:

[..]

Opsplitsen = afsteken en afzinken.
Gewoon de rotte plekken eruit en kijken welke gek er nog wat voor geeft.
Verstandig. Zoveel mogelijk rotzooi aan het buitenland verkopen aub, nu de markten toch weer kunstmatig hoog staan.
  maandag 26 oktober 2009 @ 17:56:48 #104
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_74084673
Hier legt iemand even uit hoe de rommelleningen werken........

alleen hij haalt het einde niet

http://www.dumpert.nl/med(...)i_m_passing_out.html
  maandag 26 oktober 2009 @ 21:59:19 #105
96922 Public_NME
Come on you Whites!
pi_74093604
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 14:22 schreef HarryP het volgende:

[..]

Opsplitsen = afsteken en afzinken.
Gewoon de rotte plekken eruit en kijken welke gek er nog wat voor geeft.
Nou, vermogensbeheer doet het naar mijn weten weer naar behoren.
The black and white you'll never pass, stick yer blue flag up yer arse!
'They know on the Continent that European football without the English is like a hot dog without the mustard' Sir Bobby Charlton
  maandag 26 oktober 2009 @ 22:06:16 #106
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_74093847
ING krimpt fors NOVA 22.15-22.50 Ned 2

Bank/verzekeraar ING stoot grote delen, waaronder de verzekeringsactiviteiten, af en geeft voor 7,5 miljard euro nieuwe aandelen uit waarmee onder meer vijf miljard euro staatssteun wordt terugbetaald.

Eisen
Met deze grote reorganisatie komt ING tegemoet aan eisen van eurocommissaris Neelie Kroes. Zij ging eerder tijdelijk akkoord met twee steunacties voor ING door de Nederlandse staat. Maar omdat bedrijven geen oneigenlijke staatsteun mogen krijgen, verlangde ze van ING wijzigingen in de organisatie waardoor het bedrijf sneller steun kan terugbetalen.

Winst
Met de terugbetaling van de staatssteun behaalt de overheid tot nu toe een mooi rendement: ING betaalt binnenkort dus de helft terug, plus 800 miljoen euro aan rente, een rente van zeker vijftien procent.

Nieuwe bank
De bankactiviteiten van dochter Interadvies, de hypotheekactiviteiten van Nationale-Nederlanden en de leenportefeuille van ING Retail worden samengevoegd tot een nieuwe bank met een marktaandeel in Nederland van ongeveer 6 procent. Alle maatregelen leiden ertoe dat ING straks alleen nog een bank is. Per eind 2013 zal ING bijna een derde kleiner zijn dan nu.

Tijdperk
"Het pakket aan maatregelen dat wij vandaag presenteren, is een duidelijk plan om de onzekerheden die door de financiële crisis zijn geschapen op te lossen en luidt een nieuw tijdperk in voor ING", aldus bestuursvoorzitter Jan Hommen.
http://www.novatv.nl/page(...)7337/ING+krimpt+fors
pi_74097168
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 22:06 schreef ikweethetookniet het volgende:
ING krimpt fors NOVA 22.15-22.50 Ned 2

eurocommissaris Neelie Kroes
Wat een geweldig wijfie is dat toch. Iemand zou buttons en t-shirts met haar beeltenis moeten laten drukken.
pi_74098228
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 21:59 schreef Public_NME het volgende:

[..]

Nou, vermogensbeheer doet het naar mijn weten weer naar behoren.
Dus feitelijk gezien valt de economie flauw.
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_74098351
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 23:35 schreef dvr het volgende:

[..]

Wat een geweldig wijfie is dat toch. Iemand zou buttons en t-shirts met haar beeltenis moeten laten drukken.
Voor zolang ze er nog zit.
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 01:52:13 #110
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_74099918
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 00:07 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Dus feitelijk gezien valt de economie flauw.
goed gezien geen woekerpolissen meer dus ook geen woekerwinsten meer

en ing heeft geld nodig dus --->>>> verkopen
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 08:57:26 #111
238694 Rbhp
sakwadicock
pi_74101509
Wat hebben ze nou tot nu toe allemaal verkocht (voornamelijk in het buitenland)?

- 51% aandeel in hun life en wealth management jv in Australie a 1.53mld USD.
- Life insurance business in Taiwan a 600mln USD.
- PB Azie business a 1.5mld USD.
- US reinsurance business a 150mln USD.
-
No bad soldiers under a good leader
pi_74102053
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 11:47:31 #113
37777 Sigmund_Freud
Whats On a Mans Mind
pi_74105933
Tenaanzien van de extra aandelen emmisie welke ING geplaned heeft heb ik een vraag. De extra aandelen zorgen voor winstverwatering bij de zittende aandeelhouders, iets waar ze meestal niet blij mee zijn. Moet een dergelijke drastische ingreep - het uitgeven van nieuwe aandelen - niet goedgekeurd worden door een meerderheid van de aandeelhouders? Beetje rare situatie zo.

Wat betreft de strategie verandering kan ik begrijpen dat het zittende management deze keuze zelf mag maken, zij zijn destijds als compentent genoeg gekozen voor de job.

[ Bericht 1% gewijzigd door Sigmund_Freud op 27-10-2009 12:33:18 ]
Multiply it by infinity, and take it to the depth of forever, and you will still have barely a glimpse of what I'm talking about.
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 13:09:07 #114
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_74108531
Ik mis NMB ("Meedenkbank") in dat rijtje (maarja, hoeveel mensen kennen die naam tegenwoordig nog?)
pi_74108608
Blijft rommelen.
pi_74108933
DSB
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 13:36:21 #118
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_74109234
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 13:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
DSB


DSB= De Staats Bank
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 13:39:49 #119
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_74109358
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 23:35 schreef dvr het volgende:

[..]

Wat een geweldig wijfie is dat toch. Iemand zou buttons en t-shirts met haar beeltenis moeten laten drukken.
En over 4 jaar opgekocht worden door een grote buitenlandse bank, en dan geen Nederlandse grootbank meer over hebben, behalve het staatsbedrijf ABN. Prachtig inderdaad.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 14:18:08 #120
79128 HarryP
mijnCV.com
pi_74110659
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 13:09 schreef Drugshond het volgende:
Hoe moet de nieuwe bank heten?

Postbank : 61%
MyMoney Bank : 7%
Thuisbank : 10%
DSB : 22%
Terug naar het blauw..
Ik zeg doen.
pi_74115812
quote:
Was ING niet de 7e wereldwijd?!
Ben benieuwd wat er van overblijft...
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 17:10:37 #122
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_74116992
Handel in aandelen ING geschorst

De handel in aandelen ING is vanmiddag stilgelegd. Na de koersdaling van gisteren 18%, zakt het aandeel vanmiddag opnieuw met ruim 6%.

8,98 = -0,58 = -6,07%


http://www.fd.nl/artikel/13495474/handel-aandelen-ing-geschorst
pi_74118054
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 17:10 schreef ikweethetookniet het volgende:
Handel in aandelen ING geschorst

De handel in aandelen ING is vanmiddag stilgelegd. Na de koersdaling van gisteren 18%, zakt het aandeel vanmiddag opnieuw met ruim 6%.

8,98 = -0,58 = -6,07%


http://www.fd.nl/artikel/13495474/handel-aandelen-ing-geschorst
Niets aan de hand
quote:
Handel in aandelen ING gestopt wegen technische problemen
Euronext probeert de problemen ze snel mogelijk op te lossen, aldus een woordvoerder van het handelsplatform.

De handel in het aandeel ING is stilgelegd om technische redenen, dat meldt Dow Jones Newsdienst vandaag zich baserend op een woordvoerder van NYSE Euronext. Volgens de woordvoerder is het stilzetten niet het gevolg van een te abrupte stijging of daling van de aandelenkoers. Een aandeel ING kost op dit moment 8,983 euro, een daling van 6,05 procent vergeleken met de slotkoers van gisteren. Euronext probeert de handel zo snel mogelijk te herstellen, aldus de woordvoerder.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_74118108
quote:
quote:
Eerder meldde minister Wouter Bos van Financiën dat hij tevreden is over de euro 5 mrd kapitaalinjectie die ING vervroegd met boeterente terugbetaalt. 'Ik geef de belastingbetaler 15% rendement op zijn investering in ING. Dat is meer dan welke spaarrekening dan ook.'
Ik word echt zo moe van die vent, als het zo'n goede investering is dan had je er natuurlijk nog wel 10 miljard bij kunnen doen Bos. Ook laat Bos consequent de garanties op het hypotheekportefeuille van ING buiten beschouwing.
pi_74118230
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 17:45 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]


[..]

Ik word echt zo moe van die vent, als het zo'n goede investering is dan had je er natuurlijk nog wel 10 miljard bij kunnen doen Bos. Ook laat Bos consequent de garanties op het hypotheekportefeuille van ING buiten beschouwing.
Denk je nu echt dat een zalm anders gedaan zou hebben.

Dat is hoe de wereld der indoctrinatie werkt, maar vaak genoeg de boodschap die je wilt vertellen herhalen en op den duur wordt deze voor waarheid aangenomen en kijken mensen niet meer kritisch naar de rest van de implicaties.
pi_74118288
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 17:49 schreef Basp1 het volgende:
Denk je nu echt dat een zalm anders gedaan zou hebben.
Ik hoop het wel, maar ik denk het niet. Alleen kan ik Zalm qua persoon beter pruimen zodat ik mij minder erger.
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 19:16:28 #127
231016 Goverman
asfalteren kun je leren
pi_74122262
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 17:45 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]


[..]

Ik word echt zo moe van die vent, als het zo'n goede investering is dan had je er natuurlijk nog wel 10 miljard bij kunnen doen Bos. Ook laat Bos consequent de garanties op het hypotheekportefeuille van ING buiten beschouwing.
Het woord 'investering' is inderdaad nogal misplaatst. Redden van de ondergang was een beter woord geweest, maar... dat laat onverlet dat het natuurlijk wel prettig is dat er NU bijna 6 miljard euro van ING naar de Nederlandse Staat gaat.
Als alles op jou afkomt, zit jij op de verkeerde baan.
pi_74126634
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 17:45 schreef Bolkesteijn het volgende:

Ook laat Bos consequent de garanties op het hypotheekportefeuille van ING buiten beschouwing.
En op de obligaties die diverse bedrijven -binnenkort Aegon weer- onder het reddingsplan met staatsgarantie hebben uitgegeven.
pi_74126746
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 20:44 schreef dvr het volgende:
En op de obligaties die diverse bedrijven -binnenkort Aegon weer- onder het reddingsplan met staatsgarantie hebben uitgegeven.
Hoe bedoel je dat precies? Ik kan even niet voor me zien waar je op doelt.
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 20:48:38 #130
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_74126843
110 Teletekst di 27 okt
***************************************
Veel beursorders ING;handel plat

***************************************
` Op de Amsterdamse effectenbeurs heeft
de handel in ING in het laatste uur
platgelegen.Volgens Euronext werd de
handel niet stilgelegd,maar was er
een technische probleem doordat er
extreem veel orders voor ING waren.

Morgen wordt de handel gewoon hervat.
De koers ging heftig op en neer,tussen
14,5 procent verlies en 3 procent
winst.Toen de handel stilviel,stond een
verlies van 6,05 procent op de borden.

Toch wel iets aan de hand dus

Gisteren verloor ING 18 procent.Op de
beurs heerst grote onzekerheid over de
waarde van ING na de aankondiging dat
het bedrijf wordt gesplitst en dat er
extra aandelen worden uitgegeven.
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 21:09:10 #131
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_74127890
Het lijkt me sterk dat de Euronext een bepaalde hoeveelheid orders niet aan kan. Gisteren is ook extreem veel verhandeld. Er zal wel een dump van een paar miljoen geweest zijn.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_74128260
ING=Is Niet Goed=virtueel failliet.
pi_74128546
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 21:09 schreef LXIV het volgende:
Het lijkt me sterk dat de Euronext een bepaalde hoeveelheid orders niet aan kan. Gisteren is ook extreem veel verhandeld. Er zal wel een dump van een paar miljoen geweest zijn.
Dat dus! Maar een boel mensen hebben wel leuk lopen cashen op ING, en opnieuw ontstaat er een scenario waar mensen denken 'winst' uit ING te kunnen trekken door nu 'goedkoop' aandelen te kopen. Wat veel interessanter is, is naar de gemiddelde verkoop orders en gemiddelde koop orders te kijken van afgelopen 2 dagen. Grote orders worden er door gedrukt en relatief kleine koop orders worden uitgevoerd.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_74129219
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 08:57 schreef Rbhp het volgende:
Wat hebben ze nou tot nu toe allemaal verkocht (voornamelijk in het buitenland)?

- 51% aandeel in hun life en wealth management jv in Australie a 1.53mld USD.
- Life insurance business in Taiwan a 600mln USD.
- PB Azie business a 1.5mld USD.
- US reinsurance business a 150mln USD.
-
Kan je nagaan hoe erg ze in de schit zitten. Denk dat de versnelde terugbetaling van een x% aan de NL staat een mooie PR stunt is. Heb het idee dat het daar hard naarbinnen regent. Maar da's slechts een gevoel, heb me er niet (meer) heel erg in verdiept.

btw....wat is de omvang van de door ING aangekondigde uitgifte van vijfjarige obligaties ?

[ Bericht 3% gewijzigd door dramatiek op 27-10-2009 21:44:34 ]
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 21:45:23 #135
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_74129552
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 21:22 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Dat dus! Maar een boel mensen hebben wel leuk lopen cashen op ING, en opnieuw ontstaat er een scenario waar mensen denken 'winst' uit ING te kunnen trekken door nu 'goedkoop' aandelen te kopen. Wat veel interessanter is, is naar de gemiddelde verkoop orders en gemiddelde koop orders te kijken van afgelopen 2 dagen. Grote orders worden er door gedrukt en relatief kleine koop orders worden uitgevoerd.
Ik ga ook inslaan hoor! Ben alweer begonnen. Heb gemiddeld op 10,50 verkocht. Als ik nu voor gem. 8,50 terugkoop dan steek ik toch 2 euro per aandeel in mijn zak. En die 10,50 zien we wel weer hoor! Ooit...
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_74130902
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 20:46 schreef Bolkesteijn het volgende:

Hoe bedoel je dat precies? Ik kan even niet voor me zien waar je op doelt.
Net als in Amerika worden hier sommige obligaties die door Nederlandse financials worden uitgegeven, door de overheid gegarandeerd. Dit in het kader van de bankensteun. Ze bieden als bedrijfsobligaties meestal een hoger rendement dan staatsobligaties, maar bieden dezelfde zekerheid. 'Best of both worlds' dus voor beleggers. Voorbeeld: Fortis en ING
pi_74137605
Ik heb wat schulden bij de ING, wat gebeurt er als die bank failliet gaat? Is er een kans dat die schulden verdwijnen? Sorry als het een domme vraag is, maar ik weet hier echt niets van af.
pi_74137619
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 04:02 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ik heb wat schulden bij de ING, wat gebeurt er als die bank failliet gaat? Is er een kans dat die schulden verdwijnen? Sorry als het een domme vraag is, maar ik weet hier echt niets van af.
De schulden van jou zijn een bezit van de bank. Als de bank failliet gaat wordt de balans opgesplitst, de curator verkoopt dan alle bezittingen (activa), waaronder jouw schuld die je aan de bank hebt, en betaald daarmee de schuldeisers (passiva) af. Bij schuldeisers moet je denken aan rekeninghouders, aandeelhouders, obligatiehouders, de belastingdienst en de normale crediteuren (mensen die geld tegoed hebben van de bank). Een schuld aan de bank wordt hoogstwaarschijnlijk gewoon doorverkocht, tenzij er geen koper is, en die moet je dus ook gewoon voldoen. Er bestaat altijd een koper, behalve als jij niet meer in staat bent die schuld af te lossen, dan is de waarde namelijk nul en is iedere prijs te hoog.
pi_74137624
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 04:07 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

De schulden van jou zijn een bezit van de bank. Als de bank failliet gaat wordt de balans opgesplitst, de curator verkoopt dan alle bezittingen (activa), waaronder jouw schuld die je aan de bank hebt, en betaald daarmee de schuldeisers (passiva) af. Bij schuldeisers moet je denken aan rekeninghouders, aandeelhouders, obligatiehouders, de belastingdienst en de normale crediteuren (mensen die geld tegoed hebben van de bank). Een schuld aan de bank wordt hoogstwaarschijnlijk gewoon doorverkocht, tenzij er geen koper is, en die moet je dus ook gewoon voldoen. Er bestaat altijd een koper, behalve als jij niet meer in staat bent die schuld af te lossen, dan is de waarde namelijk nul en is iedere prijs te hoog.
Dankje voor uitgebreid antwoord.

In welke gevallen ben je niet meer in staat die schuld af te lossen?

Hoe zit het eigenlijk met studieschuld?

Is er een scenario te bedenken waarin die gewoon wordt opgeheven?
pi_74137644
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 04:10 schreef Ali_Kannibali het volgende:
In welke gevallen ben je niet meer in staat die schuld af te lossen?
Als je gewoon geen rooie cent meer hebt. Geen inkomen, geen bezittingen, dan valt er niks meer te halen.
quote:
Hoe zit het eigenlijk met studieschuld?
Precies hetzelfde.
quote:
Is er een scenario te bedenken waarin die gewoon wordt opgeheven?
Ja, als je geen rooie cent meer hebt, maar dan heb je daar natuurlijk niks aan, want dan kan je niks meer. Maar volgens mij is er zoiets als schuldsanering, maar het lijkt mij dat dat behoorlijk streng is, crediteuren zijn best goed beschermd in Nederland. En terecht.
pi_74138973
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 04:10 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]Hoe zit het eigenlijk met studieschuld?

Is er een scenario te bedenken waarin die gewoon wordt opgeheven?
Ik heb wel verhalen gehoord van mensen die geemigreerd zijn en gestopt met afbetalen.


Maar normaal worden vorderingen altijd doorverkocht aan een andere bank of incassobureau
pi_74141685
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 21:45 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik ga ook inslaan hoor! Ben alweer begonnen. Heb gemiddeld op 10,50 verkocht. Als ik nu voor gem. 8,50 terugkoop dan steek ik toch 2 euro per aandeel in mijn zak. En die 10,50 zien we wel weer hoor! Ooit...
Ik zit ook alweer te kijken wanneer ik weer 'n handje ga inslaan. Denk niet dat ik m'n vorige run ga evenaren (koop in maart 500@E3, verkoop in september @10,80 ), maar er zal best wel weer wat leuks inzitten.
pi_74141799
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 10:46 schreef anboni het volgende:

[..]

Ik zit ook alweer te kijken wanneer ik weer 'n handje ga inslaan. Denk niet dat ik m'n vorige run ga evenaren (koop in maart 500@E3, verkoop in september @10,80 ), maar er zal best wel weer wat leuks inzitten.
Verschil in Maart begon de Bear Market Rally, deze is nu ten einde/bijna ten einde, dus ik vrees voor je mooie rendement.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 28 oktober 2009 @ 11:23:51 #144
862 Arcee
Look closer
pi_74143012
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 10:46 schreef anboni het volgende:
koop in maart 500@E3, verkoop in september @10,80
pi_74144587
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 11:23 schreef Arcee het volgende:

[..]


Dat zijn van die momenten dat je denkt... had ik maar 5000 van die dingen gekocht
  woensdag 28 oktober 2009 @ 14:36:58 #146
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_74150157
Het effect op de koers verbaast me wel enigzins. Iedereen die @12 kocht wist toch wel dat er nog iets in het vat zat? Zelf verwachtte ik een claimemissie rond die koers. Nu reageert de beurs alsof het een complete verrassing was dat ING nog moest schokken! Als je op tijd verkocht had dan kun je nu het percentage verwatering gewoon terugkopen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 28 oktober 2009 @ 16:51:21 #147
37777 Sigmund_Freud
Whats On a Mans Mind
pi_74155136
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 11:47 schreef Sigmund_Freud het volgende:
Tenaanzien van de extra aandelen emmisie welke ING geplaned heeft heb ik een vraag. De extra aandelen zorgen voor winstverwatering bij de zittende aandeelhouders, iets waar ze meestal niet blij mee zijn. Moet een dergelijke drastische ingreep - het uitgeven van nieuwe aandelen - niet goedgekeurd worden door een meerderheid van de aandeelhouders? Beetje rare situatie zo.
Niemand
Multiply it by infinity, and take it to the depth of forever, and you will still have barely a glimpse of what I'm talking about.
  woensdag 28 oktober 2009 @ 17:13:11 #148
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_74155817
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 14:36 schreef LXIV het volgende:
Het effect op de koers verbaast me wel enigzins. Iedereen die @12 kocht wist toch wel dat er nog iets in het vat zat? Zelf verwachtte ik een claimemissie rond die koers. Nu reageert de beurs alsof het een complete verrassing was dat ING nog moest schokken! Als je op tijd verkocht had dan kun je nu het percentage verwatering gewoon terugkopen.
Denk dat de timing zo gelijk met het nieuws over de opsplitsing nogal rot is.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_74174718
quote:
ING verder omlaag na hervatten handel

Amsterdam, 28 okt. Na de hervatting van de handel in het aandeel ING op de beurs van Amsterdam vanochtend, bleef het koersverloop onrustig. Rond het middaguur stond de het aandeel 4 procent lager op 8,64 euro.

Na de koersdaling van gisteren (min 6 procent) was de handel in ING op Euronext Amsterdam om 16.41 uur tijdelijk stopgezet. Dat gebeurde niet omdat de autoriteiten de koersval wilden bevriezen, maar omdat het handelssysteem het grote aantal orders niet kon verwerken. Euronext sprak van „een technisch probleem”. Er werden in de loop van de dag bijna 100 miljoen orders geplaatst, bijna vier maal zoveel als het normale handelsvolume.

De run op het aandeel ING was ingegeven door het nieuws van maandag dat het concern zichzelf zal opsplitsen. Die dag daalde de koers al met 18 procent. Het verzekeringsbedrijf, de omvangrijke Amerikaanse internetbank ING Direct USA en enkele Nederlandse bankonderdelen zullen voor 2014 worden verkocht. Daarnaast zal ING nog dit jaar middels een claimemissie 7,5 miljard euro willen ophalen op de kapitaalmarkt om de helft van de kapitaalinjectie door de staat vervroegd te kunnen terugbetalen.

Massale verkoopgolf


Vanochtend werd de handel in ING weer hervat. Rond half 10 werd een nieuw dieptepunt bereikt van 8,38 euro, een kleine 7 procent lager dan de slotkoers van gisteren. In de uren daarna krabbelde de koers iets op. Al met al is ING in de afgelopen drie dagen een kwart in waarde gedaald. Ten opzichte van een jaar geleden is de beurswaarde van ING meer dan gehalveerd, van 37 miljard tot een kleine 18 miljard euro nu.

Volgens analist Paul Beijsens van Theodoor Gilissen wordt de massale verkoopgolf onder beleggers vooral gevoed door het knellende gevoel van onzekerheid. „De aankondiging van een grote emissie drukt altijd wel op de koers, maar is doorgaans tijdelijk. Nu worstelen beleggers met de vraag wat er na de opsplitsing overblijft van ING. Wat kan er nog verdiend worden en wat is dat dan waard?”

Speculanten


Beijsens en ook andere analisten vermoeden dat het gedrag van speculanten als hedgefondsen een extra negatief effect hebben op het koersverloop. In juni werd het tijdelijke verbod op ‘short selling’, waarbij beleggers speculeren op een koersdaling, door toezichthouder AFM opgeheven. Het was vorig jaar ingevoerd na aanvallen door hedgefondsen op financiële aandelen als die van Fortis. Ook het nog meer omstreden ‘naked’ short selling, waarbij de handelaar de aandelen niet zelf in bezit heeft, maar leent, is weer toegestaan.

De voltallige top van ING is sinds gisteren op rondreis langs professionele beleggers om de aangekondigde maatregelen toe te lichten. Volgens analist Beijsens is dat hard nodig. „ING moet zo snel mogelijk het vertrouwen onder beleggers zien te herstellen.”
pi_74174749
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 11:47 schreef Sigmund_Freud het volgende:
Tenaanzien van de extra aandelen emmisie welke ING geplaned heeft heb ik een vraag. De extra aandelen zorgen voor winstverwatering bij de zittende aandeelhouders, iets waar ze meestal niet blij mee zijn. Moet een dergelijke drastische ingreep - het uitgeven van nieuwe aandelen - niet goedgekeurd worden door een meerderheid van de aandeelhouders? Beetje rare situatie zo.
Ja, dat moet goedgekeurd worden door de aandeelhouders. Op 25 november is er een BAvA, op de agenda staat dan ook de uitgifte van nieuwe aandelen, en trouwens ook de versnelde aflossing van de 10 miljard staatssteun die ING heeft ontvangen. Je kunt de emissie dus nog weg stemmen. Bos zijn aandelen tellen dan overigens niet mee, dat zijn geen aandelen ING Groep N.V. zoals je die op de beurs kunt kopen.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 09:23:09 #151
14513 SilverMane
It`s all about the Mammon
pi_74176809
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 11:47 schreef Sigmund_Freud het volgende:
Tenaanzien van de extra aandelen emmisie welke ING geplaned heeft heb ik een vraag. De extra aandelen zorgen voor winstverwatering bij de zittende aandeelhouders, iets waar ze meestal niet blij mee zijn. Moet een dergelijke drastische ingreep - het uitgeven van nieuwe aandelen - niet goedgekeurd worden door een meerderheid van de aandeelhouders? Beetje rare situatie zo.

Wat betreft de strategie verandering kan ik begrijpen dat het zittende management deze keuze zelf mag maken, zij zijn destijds als compentent genoeg gekozen voor de job.
Ach, niet zolang geleden lag ING bijna op hun gat toen hoorde ik, na het ingrijpen, de aandeelhouders ook niet zeggen dat de overheid niet met hun aandeel moest bemoeien. Nu moeten ze een deel van hun aandelen omzetten in geld en dan zijn de aandeelhouders boehoe een deel van hun investering kwijt. Kortom het had natuurlijk met hetzelfde gemak helemaal verdampt kunnen zijn.
Je bent geen dwaas als je opgeeft wat je niet kunt vasthouden om te krijgen wat je nooit meer afgenomen kan worden.
pi_74180872
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 09:23 schreef SilverMane het volgende:
Nu moeten ze een deel van hun aandelen omzetten in geld en dan zijn de aandeelhouders boehoe een deel van hun investering kwijt.
Hoe bedoel je dat?
  donderdag 29 oktober 2009 @ 13:01:31 #153
14513 SilverMane
It`s all about the Mammon
pi_74183671
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 11:42 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Hoe bedoel je dat?
Idd niet zo helder geformuleerd, ik bedoelde dat de aandeelhouders moeten inleveren op hun geïnvesteerde waarde in het aandeel ING. Maar als je dit in perspectief zet met een eerder mogelijk faillissement dan valt deze 'pijnlijke' maatregel nog wel mee.
Je bent geen dwaas als je opgeeft wat je niet kunt vasthouden om te krijgen wat je nooit meer afgenomen kan worden.
pi_74623951
quote:
ING behaalt half miljard winst

Amsterdam, 11 nov. Bank en verzekeraar ING heeft in het derde kwartaal de winst fors zien stijgen. In totaal bedroeg de winst na belasting 499 miljoen euro. Een jaar geleden boekte het concern nog een verlies van 478 miljoen.

Dat heeft bestuursvoorzitter Jan Hommen van ING vanmorgen bekend gemaakt. De cijfers zijn geen verrassing meer, omdat ING op 26 oktober al een deel ervan bekend maakte. Destijds maakte ING ook bekend het bedrijf onder druk van Brussel op te splitsen in een bank en een verzekeraar, die te koop wordt gezet. ING moet tevens een deel van de bankactiviteiten afsplitsen en zelfstandig naar de markt brengen. Ook wordt Amerikaanse tak van de succesvolle ING Direct-formule afgestoten.

ING kondigde destijds aan de helft van de staatssteun van 10 miljard snel terug te betalen via een claimemissie van 7,5 miljard euro. Hommen voegde daar vandaag aan toe ook de resterende 5 miljard snel af te willen lossen met de opbrengst van de te verkopen verzekeringsactiviteiten in de komende vier jaar. ING wil van de steun af omdat de Europese Commissie het concern beperkt in zijn groei zolang de staat nog kapitaal in ING heeft zitten.

Hommen liet tevens weten dat de verzekeringstak, die in de verkoop staat, op veel belangstelling kan reken. „Ik heb handen en voeten nodig om ze te tellen", zei hij.
pi_74988695
Linkje naar BAvA van ING (met dank aan Kwezel voor de link):

http://switch.streamgate.nl/cgi-bin/ingswitch?streamid=1&a=.asx
pi_74989151
heeft iemand niet toevallig een stream zonder die verschrikkelijke vertaler?
pi_74989191
quote:
Op woensdag 25 november 2009 14:46 schreef racingweirdo het volgende:
heeft iemand niet toevallig een stream zonder die verschrikkelijke vertaler?
Omg, ik dacht al, wat praat Hommen raar. Was me niet opgevallen dat het een vertaler is.
pi_74989308
quote:
Op woensdag 25 november 2009 14:47 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Omg, ik dacht al, wat praat Hommen raar. Was me niet opgevallen dat het een vertaler is.
ik zag het toen die man een vraagde stelde, en zijn mond eerder bewoog dan het geluid.
pi_74989315
Link naar uitzending zonder vertaler:
http://webcast.ing.com/ing20091125bava-ams/pop_nl_high2.php
pi_74989393
hier is de nederlandse stream http://webcast.ing.com/ing20091125bava-ams/pop_nl_high2.php#

Daar word nederlands gesproken


directe link: http://switch.streamgate.nl/cgi-bin/ingswitch?streamid=3&a=.asx (nederlandse stream)
pi_74990480
Net wel een aardige vraag (van een vertegenwoordiger van een aantal pensioenfondsen in de grafische sector en metaal sector) over de interactie tussen ING, de Nederlandse overheid en de EC, helaas werd er niet diepgaand op in gegaan, zou interessant zijn om te weten hoe zoiets in zijn werk gaat.
pi_74990945
Oh ja...wat hoor ik nu...de ING stond helemaal niet op omvallen, maar het waren de speculanten die de prijs van het aandeel zo naar beneden gehaald hebben, aldus Hommen.
Geloof ik dit?

[ Bericht 0% gewijzigd door capricia op 25-11-2009 15:57:35 ]
Definitely not CIA
pi_74991561
quote:
Op woensdag 25 november 2009 15:39 schreef capricia het volgende:
Oh ja...wat hoor ik nu...de ING stond helemaal niet op onvallen, maar het waren de speculanten die de prijs van het aandeel zo naar beneden gehaald hebben, aldus Hommen.
Geloof ik dit?
ja, want dat heeft bos ook altijd geroepen.

Zowel in de media, als in het wekelijks gesprek op rtlz als in de tweede kamer.
pi_74991663
"u kunt het onderzoek van Oxfam Novib"(gaat over het onderzoek: wapens betaald door banken)
mr voorzitter:"fout onderzoek'
pi_75036323
FD.nl:
quote:
ING 'kleinere' partij in miljardenlening aan Dubai World

ING Groep nv is een 'kleinere partij' in het consortium van banken dat in juni 2008 een lening van $5,5 mrd heeft verstrekt aan Dubai World, zegt een woordvoerder van ING donderdag tegen FD.nl/DJ.

"We hebben een deel van die lening verstrekt, maar waren geen leidende partij en zaten onderin het consortium", aldus de woordvoerder.

De Nederlandse bank en verzekeraar, die daarnaast een 'verwaarloosbare' blootstelling heeft aan obligaties van Dubai World, ziet naar aanleiding van het betalingsuitstel bij het Arabische staatsfonds geen reden om de afgegeven verwachting voor kredietverliezen in de komende kwartalen aan te passen.

ING heeft aangegeven dat de risicokosten, in de vorm van toevoegingen aan de voorzieningen voor slechte leningen, in de komende kwartalen op een vergelijkbaar niveau zullen liggen als in de eerste drie kwartalen van dit jaar.

Het staatsfonds uit het Arabische emiraat heeft een half jaar uitstel gevraagd voor afbetaling van schulden aan schuldeisers, in het kader van een herstructurering.

Andere banken die in juni 2008 de meest recente lening aan Dubai World faciliteerden waren de Britse banken HSBC, RBS, Lloyds, de Franse investeringsbank Calyon, onderdeel van Credit Agricole, Japanse en Arabische banken.

Calyon heeft laten weten een "kleine blootstelling" te hebben aan de schuld van Dubai World, en zich geen zorgen te maken over de herstructurering.

Banken in een bankconsortium dat een lening verstrekt, verstrekken een deel van het geleende geld doorgaans zelf, en plaatsen de rest door naar andere banken en institutionele beleggers.
Een minimale blootstelling dus aan het zich ontvouwende Dubai-debâcle, valt me nog mee.
pi_75036759
quote:
Op donderdag 26 november 2009 22:05 schreef Bolkesteijn het volgende:
FD.nl:
[..]

Een minimale blootstelling dus aan het zich ontvouwende Dubai-debâcle, valt me nog mee.
Rechtstreeks misschien wel maar de indirecte gevolgen worden op de wat langere termijn zichtbaar

Kortom weer een winstwaarschuwing en de overheid weer geld pompen

maar dat gebeurd pas in 2010 en dat is nu nog niet te voorzien
pi_75039975
Is Niet Goed
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 27 november 2009 @ 01:54:00 #168
862 Arcee
Look closer
pi_75043001
quote:
ING meldde dat het via obligatieleningen een 'verwaarloosbare blootstelling' heeft aan de betalingsproblemen in Dubai.
Net zoals ING ook geen sub-prime-hypotheken had zeker.:')
pi_75051290
Iemand nog even nu "laag" instappen qua aandelen?

Het domino effect van Dubai zal andere banken ook wel weer raken, links om of rechts om ook al hebben ze maar weinig of niet geïnvesteerd in Dubai.
  vrijdag 27 november 2009 @ 12:26:24 #170
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_75051365
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 12:24 schreef HarryP het volgende:
Iemand nog even nu "laag" instappen qua aandelen?

Het domino effect van Dubai zal andere banken ook wel weer raken, links om of rechts om ook al hebben ze maar weinig of niet geïnvesteerd in Dubai.
als je vandaag instapt in ING, krijg je nog te maken met die claim. Zou ik wel even goed uitzoeken, voor je er een hele zooi koopt!
pi_75085221
Maandag openen we als het goed is heel laag, dan kun je wel lekker laag instappen
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 28 november 2009 @ 15:57:55 #172
862 Arcee
Look closer
pi_75086035
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 15:26 schreef TeringHenkie het volgende:
Maandag openen we als het goed is heel laag, dan kun je wel lekker laag instappen
Maar gaan we dan nog verder omlaag of juist omhoog?
pi_75086782
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 15:57 schreef Arcee het volgende:

[..]

Maar gaan we dan nog verder omlaag of juist omhoog?
Waarom vraag je continu naar de bekende weg?
En om even antwoord op je vraag te geven, beiden
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 28 november 2009 @ 16:35:18 #174
862 Arcee
Look closer
pi_75086944
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 16:29 schreef sitting_elfling het volgende:
Waarom vraag je continu naar de bekende weg?
En om even antwoord op je vraag te geven, beiden
Hoe kun je vragen naar de bekende weg als de weg onbekend is?
  zaterdag 28 november 2009 @ 16:46:51 #175
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75087266
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 15:26 schreef TeringHenkie het volgende:
Maandag openen we als het goed is heel laag, dan kun je wel lekker laag instappen
Ja, maar het maakt toch niet uit of je maandag voor 6250 euro 1000 aandelen koopt of voor de claim voor 6250 euro 600 aandelen? Je deel van het bedrijf blijft gewoon gelijk.

Ik hoop wel dat na de claim de 'kou" een beetje uit de lucht is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_75087384
Ik ben niet erg bekend met beleggen en aandelen, maar ik las gister dat ING nieuwe aandelen uitgaf met een korting van 40% tov marktwaarde.
Kan iemand mij duidelijk maken waarom ze de aandelen met een korting aanbieden? Want naar mijn weten geeft dit juist een signaal aan de markt dat de aandelen 'over-priced' waren voor de aandelenuitgifte. Dit lijkt me niet het doel van ING, maar wat is het dan wel?
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 28 november 2009 @ 16:55:12 #177
862 Arcee
Look closer
pi_75087482
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 16:46 schreef LXIV het volgende:
Ja, maar het maakt toch niet uit of je maandag voor 6250 euro 1000 aandelen koopt of voor de claim voor 6250 euro 600 aandelen? Je deel van het bedrijf blijft gewoon gelijk.
Hoe werkt die claim dan dat 600 aandelen gelijk zijn aan 1000 aandelen?
  zaterdag 28 november 2009 @ 16:57:48 #178
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75087553
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 16:51 schreef BraveDribbel het volgende:
Ik ben niet erg bekend met beleggen en aandelen, maar ik las gister dat ING nieuwe aandelen uitgaf met een korting van 40% tov marktwaarde.
Kan iemand mij duidelijk maken waarom ze de aandelen met een korting aanbieden? Want naar mijn weten geeft dit juist een signaal aan de markt dat de aandelen 'over-priced' waren voor de aandelenuitgifte. Dit lijkt me niet het doel van ING, maar wat is het dan wel?
Zo'n claim komt eigenlijk op niks anders neer dan met de pet rondgaan bij de aandeelhouders. Alleen die krijgen die aandelen aangeboden met korting (anders zou de koers ogenblikkelijk naar het kortingsniveau zakken). Maar omdat het totale aantal aandelen precies net zoveel groter wordt als het aantal aandelen dat jij bezit, ga je er in feite qua percentage van het bedrijf dat je bezit er niks op vooruit. (Dus voor de claim had je 1/1000.000) ste van het bedrijf, de claim komt en je doet mee, na de claim heb je dan nog steeds 1/1000.000 ste van het bedrijf. Maar je hebt wel geld betaald! Dat geld gaat ING dan gebruiken om de schulden aan Nederland (met forse rentes) en de zeer forse boetes van de EU te betalen)
Het voordeel voor de aandeelhouder (net nadeel moge duidelijk zijn, het kost geld) is dat ING na de emissie een betere uitgangspositie heeft en dat het weer dividend kan gaan uitbetalen, waardoor de koers ook kan stijgen.

Je hoeft niet mee te doen natuurlijk. Je kunt jouw rechten op die "goedkope" aandelen ook gewoon verkopen. Dan steek je zelfs geld in je zak! Maar dan verwateren je aandelen wel. Het komt er dan op neer dat je eigenlijk gewoon een percentage (ca. 40%) van je aandelen verkoopt.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zaterdag 28 november 2009 @ 16:58:59 #179
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75087579
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 16:55 schreef Arcee het volgende:

[..]

Hoe werkt die claim dan dat 600 aandelen gelijk zijn aan 1000 aandelen?
quote:
Basic example

An investor: Mr. A had 100 shares of company X at a total investment of $40,000, assuming he purchased the shares at $400 per share.

Assuming a 1:1 subscription rights issue at an offer price of $200, Mr. A will be notified by a broker dealer that he has the option to subscribe for an additional 100 shares of Common stock of the company at the offer price. Now, if he exercises his option, he would have to pay an additional $20,000 in order to acquire the shares, thus effectively bringing his average cost of acquisition for the 200 shares to $300 per share ((40,000+20,000)/200=300). Although the price on the stock markets should reflect a new price of $300 (see below), the investor is actually not making any profit nor any loss.

The company: Company X has 100 million outstanding shares. The share price currently quoted on the stock exchanges is $400 thus the market capitalization of the stock would be $40 billion (outstanding shares times share price).

If all the shareholders of the company choose to exercise their stock option, the company's outstanding shares would increase to 200 million. The market capitalization of the stock would increase to $60 billion (previous market capitalization + cash received from owners of rights converting their rights to shares), implying a share price of $300 ($60 billion / 200 million shares). If the company were to do nothing with the raised money, its Earnings per share (EPS) would be reduced by half. However, if the equity raised by the company is reinvested (e.g. to acquire another company), the EPS may be impacted depending upon the outcome of the reinvestment.
[edit] See also
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_75088488
Thanks LXIV, het is me nu een stuk duidelijker geworden!!
pi_75097099
quote:
'ING voor 2 miljard in Dubai World'
28 11 09 - 19:02 Bankverzekeraar ING heeft een geschatte exposure van ruim 2 miljard dollar in Dubai World en Nakheel. Dat staat in een nieuw rapport van Bank of America. ING gaf zelf aan slechts een ‘kleine partij’ te zijn binnen een bankenconsortium.

Het rapport van Bank of America gaat uitgebreid in op de schuldpositie van Dubai en de mogelijke exposure van banken. De website Zerohedge publiceerde vrijdag een aantal details. ING staat in de top-10 van banken met de grootste blootstelling aan Dubai World en projectontwikkelaar Nakheel. Er wordt voor ING een geschat bedrag van 2,2 miljard dollar vermeldt aan verstrekte leningen.

‘Verwaarloosbare blootstelling’
De hoge geschatte exposure van ING is opvallend, aangezien de bankverzekeraar donderdag zelf benadrukte slechts een ‘kleine partij’ te zijn. Een woordvoerder bevestigde dat ING deel uitmaakte van een consortium van banken dat in juni 2008 een lening van 5,5 miljard dollar heeft verstrekt aan Dubai. Hoe groot het aandeel van ING is wilde de woordvoerder echter niet kwijt. Verder heeft ING naar eigen zeggen een 'verwaarloosbare blootstelling’ aan obligaties van Dubai World.

Mocht de crisis zich verspreiden naar andere Emiraten binnen de VAE, dan leidt het Nederlandse bedrijfsleven mogelijke een miljardenschade. Volgens Credit Suisse, die zich baseert op de Bank for International Settlements, hebben Nederlandse partijen voor 4,6 miljard dollar aan vorderingen op de Verenigde Arabische Emiraten uitstaan. Ons land staat daarmee op de zevende plaats, achter Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, Japan en Zwitserland.

ABN Amro en RBS
Zakenbank Goldman Sachs kwam donderdag met een analistenrapport over de Dubai-crisis, dat in het bezit is van deze site. Hierin wordt ABN Amro genoemd, met een exposure van 2,2 miljard dollar in de VAE. Deze portefeuille is in principe overgegaan naar Royal Bank of Scotland. Onduidelijk is echter of er financiële afspraken zijn gemaakt, indien RBS op de leningen moet afschrijven.

Het nieuws dat staatsholding Dubai World de aflossing van haar schulden met een half jaar bevriest, zorgde donderdag voor een schokgolf op financiële markten. Dubai World kampt met een schuldenlast van ca. 60 miljard dollar. De analisten van Bank of America schatten de schuldenpositie van geheel Dubai op 88 miljard dollar en die van de Verenigde Arabische Emiraten op 184 miljard dollar.

© Blikopdebeurs.com
http://www.blikopdebeurs.com/weblog1/pivot/entry.php?id=486

  zaterdag 28 november 2009 @ 22:28:45 #182
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75097283
quote:
Dan laat je me wel even schrikken Hans. Maar als je goed kijkt gaat het om de mogelijke exposure, en wordt het bedrag van 2,2Mld wel héél vaak genoemd. Met andere woorden: dat consortium heeft 2,2Mld geinvesteerd en de verdeelsleutel is onbekend. Aangezien dat ING aangaf een kleine speler te zijn hierin zal het dus waarschijnlijk wel meevallen. Hopelijk dan, want nu zit ik eenmaal long en onder de 8,50 maak ik geen winst.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_75097321
En dan nog: Volgens mij is het niet zo dat de ING dat bedrag moet afschijven.
Definitely not CIA
pi_75097351
correct, het is een mogelijke exposure, begin het artikel dan ook met 'geschatte exposure'.
Maar BofA rapport is slechts dag oud, dus vond het toch wel nieuwswaardig...
pi_75097478
"dat consortium heeft 2,2Mld geinvesteerd en de verdeelsleutel is onbekend"

Volgens analistenrapport betreft dit het individuele aandeel van de betreffende bank
  zaterdag 28 november 2009 @ 22:56:08 #186
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75098114
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 22:35 schreef HansAEX het volgende:
"dat consortium heeft 2,2Mld geinvesteerd en de verdeelsleutel is onbekend"

Volgens analistenrapport betreft dit het individuele aandeel van de betreffende bank
Waarom zie je die 2,2 Miljard dan telkens terugkomen in die tabel? Precies dat bedrag? Volgens mij is dat nu net het consortium wat daar staat. Dus de mogelijke exposure is precies dat.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_75098529
Zelfde bedrag is opvallend en zal idd met consortia te maken hebben

Maar dat wil niet zeggen dat die 2,2 mld niet het individuele aandeel van die betreffende bank kan zijn.
Als bv ING met 5 partners in totaal er bv voor 11 mld in zit, dan krijg je per bank 2,2 mld :-)
Bovendien sluit het totaal per bank wel op 25,4 mld.

Laat ING nu maar eens duidelijkheid geven hoe het nu echt zit
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 28 november 2009 @ 23:15:20 #188
78918 SeLang
Black swans matter
pi_75098723
Ach, de belastingbetaler zal wel weer gaan bijlappen
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 28 november 2009 @ 23:16:36 #189
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75098763
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 23:08 schreef HansAEX het volgende:
Zelfde bedrag is opvallend en zal idd met consortia te maken hebben

Maar dat wil niet zeggen dat die 2,2 mld niet het individuele aandeel van die betreffende bank kan zijn.
Als bv ING met 5 partners in totaal er bv voor 11 mld in zit, dan krijg je per bank 2,2 mld :-)
Bovendien sluit het totaal per bank wel op 25,4 mld.

Laat ING nu maar eens duidelijkheid geven hoe het nu echt zit
Als er 6 partners voor 11 miljard inzitten is de maximale eposure per deelnemer 11,999,995. Al is dat onwaarschijnlijk.

ING heeft al aangegeven hoe het echt zit: te verwaarlozen exposure. Zal waarschijnlijk opgevangen kunnen worden met het geld dat opzij gelegd is voor dit soort gevallen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 28 november 2009 @ 23:16:39 #190
78918 SeLang
Black swans matter
pi_75098768
Ik ben trouwens benieuwd hoe diep ING in Oost Europa zit, want dat komt ook nog binnenkort
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 28 november 2009 @ 23:18:07 #191
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75098819
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 23:15 schreef SeLang het volgende:
Ach, de belastingbetaler zal wel weer gaan bijlappen
Hoe wordt er in de UK nu tegen RBS aangekeken (door het volk). Het geld dat daar in de financiele instellingen is gepompt is toch van een andere orde dan hier in Nederland. En nu óók weer Dubai en straks dan weer WOL waarvan de claim -deels- bij RBS zal terechtkomen.

Is daar ook al geroepen: tot hier en niet verder of wordt het allemaal gezapig ondergaan? De leefomstandigheden van de gemiddelde Brit zijn nu ook niet echt fantastisch te noemen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 28 november 2009 @ 23:20:46 #192
78918 SeLang
Black swans matter
pi_75098880
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 23:16 schreef LXIV het volgende:
Zal waarschijnlijk opgevangen kunnen worden met het geld dat opzij gelegd is voor dit soort gevallen.
Geen idee hoeveel ING daarvoor opzij heeft gezet, maar ik weet wel dat in 2009 de bankensector in het algemeen reserveringen heeft gedaan die historisch gezien extreem laag zijn (laatst nog een grafiekje van gezien). Dit alles natuurlijk om winstcijfers te pimpen zodat de koersen omhoog gaan en ze tegen betere voorwaarden emissies kunnen doen (en de bonussen natuurlijk )
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 28 november 2009 @ 23:25:10 #193
78918 SeLang
Black swans matter
pi_75099013
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 23:18 schreef LXIV het volgende:

[..]

Hoe wordt er in de UK nu tegen RBS aangekeken (door het volk). Het geld dat daar in de financiele instellingen is gepompt is toch van een andere orde dan hier in Nederland. En nu óók weer Dubai en straks dan weer WOL waarvan de claim -deels- bij RBS zal terechtkomen.

Is daar ook al geroepen: tot hier en niet verder of wordt het allemaal gezapig ondergaan? De leefomstandigheden van de gemiddelde Brit zijn nu ook niet echt fantastisch te noemen.
RBS is tenminste voor 80% ofzo genationaliseerd! Maar ik heb de reacties (nog) niet gezien op de exposure van RBS naar Dubai.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 28 november 2009 @ 23:25:26 #194
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75099021
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 23:20 schreef SeLang het volgende:

[..]

Geen idee hoeveel ING daarvoor opzij heeft gezet, maar ik weet wel dat in 2009 de bankensector in het algemeen reserveringen heeft gedaan die historisch gezien extreem laag zijn (laatst nog een grafiekje van gezien). Dit alles natuurlijk om winstcijfers te pimpen zodat de koersen omhoog gaan en ze tegen betere voorwaarden emissies kunnen doen (en de bonussen natuurlijk )
ING heeft juist veel gereserveerd, om weinig winst te hebben, dus met alle reden geen dividend, dus ook geen rente naar de staat.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 28 november 2009 @ 23:27:26 #195
78918 SeLang
Black swans matter
pi_75099072
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 23:25 schreef LXIV het volgende:

[..]

ING heeft juist veel gereserveerd, om weinig winst te hebben, dus met alle reden geen dividend, dus ook geen rente naar de staat.
Jij zal het wel bestudeerd hebben, maar ING had natuurlijk ook belang bij een hoge koers ivm de emissie.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 28 november 2009 @ 23:29:39 #196
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75099134
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 23:27 schreef SeLang het volgende:

[..]

Jij zal het wel bestudeerd hebben, maar ING had natuurlijk ook belang bij een hoge koers ivm de emissie.
Die emissie hadden ze toch kunnen uitstellen? Wat ik niet begrijp is dat ze Bos niet z'n 1 miljard aandelen in de maag gesplitst hebben ipv een emissie te doen. Dan was de verwatering kleiner geweest en het balanstotaal beter. Dat was in het contract een optie. De virtuele "uitgiftekoers" was 10 euro, ver boven de huidige koers en boven de koers van de claim.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 28 november 2009 @ 23:36:25 #197
78918 SeLang
Black swans matter
pi_75099339
Er zit trouwens nog een hoop shit aan te komen, en ik denk niet dat de banken daar al klaar voor zijn. Ik hou nog steeds rekening met een verregaande nationalisatie van de bankensector.

Met een factor 20 leverage hoeven je assets maar 5% te dalen en je bent failliet...
Je kunt natuurlijk een tijdje doen alsof je neus bloedt met die 'mark to fantasy', maar uiteindelijk....



En de banken zijn natuurlijk niet gek. Die weten best dat ze nog enorm moeten gaan bloeden, daarom lenen ze zo weinig uit en gaat al het vers geprinte geld van Bernanke direct de bankreserves in. Zie onderstaand plaatje; er ligt $1T gewoon 'in de kluis' te niksen! En dat bedrag neemt alleen maar scherp toe.



Daarom heb je ook geen inflatie. Dat geld kun je straks wegstrepen tegen honderden miljarden meer verliezen die de banken moeten afboeken (uiteindelijk)

[ Bericht 7% gewijzigd door SeLang op 28-11-2009 23:52:09 ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 28 november 2009 @ 23:48:39 #198
78918 SeLang
Black swans matter
pi_75099687
Btw: ondanks dat de authoriteiten zeggen dat ze willen dat banken meer uitlenen willen ze dat in werkelijkheid helemaal niet! Daarom betaalt de FED tegenwoordig zelfs rente op bankreserves (voorheen nooit gebeurd). De NUL rente dient ook helemaal niet om de economie te stimuleren maar om de banken stiekum te subsidieren zodat ze hun reserves kunnen spekken
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_75100595
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 23:36 schreef SeLang het volgende:

En de banken zijn natuurlijk niet gek. Die weten best dat ze nog enorm moeten gaan bloeden, daarom lenen ze zo weinig uit en gaat al het vers geprinte geld van Bernanke direct de bankreserves in. Zie onderstaand plaatje; er ligt $1T gewoon 'in de kluis' te niksen! En dat bedrag neemt alleen maar scherp toe.
Eigenlijk geven die plaatjes zelf al genoeg bewijs dat er nog een boel shit aan komt.

Het is jammer dat de economen die hier kritiek op hebben, het op zo'n manier doen, dat ze niet erg geloofwaardig overkomen. Het zou beter zijn als een Buffet of een Soros eens zijn bek opentrekt en dat hele systeem naar te kelder schreeuwt (met goede argumenten)
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  zondag 29 november 2009 @ 00:36:25 #200
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75100656
Nah, ik lees uit die plaatjes juist dat de leverage toch heel snel wordt afgebouwd (met alle economische gevolgen van dien, want al die leverage was natuurlijk wél een aanjager voor de economie, laten we eerlijk zijn) RBS bouwt zijn leverage van 574 af naar 48. Dat is met 90%!

Er is wel heel veel geld in de kluis gelegd. Wat bizar, zo'n grafiek die jarenlang op nul lijkt te staan en dan in één rechte lijn omhoog gaat!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_75100899
quote:
Op zondag 29 november 2009 00:36 schreef LXIV het volgende:
Nah, ik lees uit die plaatjes juist dat de leverage toch heel snel wordt afgebouwd (met alle economische gevolgen van dien, want al die leverage was natuurlijk wél een aanjager voor de economie, laten we eerlijk zijn) RBS bouwt zijn leverage van 574 af naar 48. Dat is met 90%!

Er is wel heel veel geld in de kluis gelegd. Wat bizar, zo'n grafiek die jarenlang op nul lijkt te staan en dan in één rechte lijn omhoog gaat!
Als iets de ene kant snel op kan gaan, geld dat ook andersom.. Ik zeg niet dat het gebeurt, maar de kans is er wel degelijk, en dan kan het ook weer net zo snel verkeert gaan.

Waarom houden die banken volgens jou zo veel geld vast dan?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  zondag 29 november 2009 @ 00:50:03 #202
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_75100944
quote:
Op zondag 29 november 2009 00:48 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Als iets de ene kant snel op kan gaan, geld dat ook andersom.. Ik zeg niet dat het gebeurt, maar de kans is er wel degelijk, en dan kan het ook weer net zo snel verkeert gaan.

Waarom houden die banken volgens jou zo veel geld vast dan?
Om een situatie zoals in begin dit jaar te voorkomen. Voorheen hadden ze parameters waarbinnen ze "veilig" waren. Van het scenario van de kredietcrisis gingen ze gewoon niet uit. Nu dit daadwerkelijk gebeurd is moesten ze hun parameters aanpassen. Effectief dus hun leverage omlaag brengen.

Dit betekent lagere winsten in de toekomst, een minder snel groeiende economie, minder gemakkelijk krediet te verkrijgen. Maar juist meer zekerheid. Vooral voor de banken.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_75101003
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 23:48 schreef SeLang het volgende:
Btw: ondanks dat de authoriteiten zeggen dat ze willen dat banken meer uitlenen willen ze dat in werkelijkheid helemaal niet! Daarom betaalt de FED tegenwoordig zelfs rente op bankreserves (voorheen nooit gebeurd). De NUL rente dient ook helemaal niet om de economie te stimuleren maar om de banken stiekum te subsidieren zodat ze hun reserves kunnen spekken
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 23:36 schreef SeLang het volgende:
[ afbeelding ]

Daarom heb je ook geen inflatie. Dat geld kun je straks wegstrepen tegen honderden miljarden meer verliezen die de banken moeten afboeken (uiteindelijk)
Ha, dit is wel een zeer tof grafiekje en een heel erg goed punt, die ga ik dinsdag eens aan de UD laten zien bij een vak dat ik volg, Monetary Economics. Hij is er zelf van overtuigd dat het weer veel beter gaat met de economie dankzij de inspanningen van de centrale banken.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 29 november 2009 @ 00:55:14 #204
78918 SeLang
Black swans matter
pi_75101050
quote:
Op zondag 29 november 2009 00:53 schreef Bolkesteijn het volgende:
Hij is er zelf van overtuigd dat het weer veel beter gaat met de economie.
Zeker zo'n Keynes type.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_75101077
quote:
Op zondag 29 november 2009 00:50 schreef LXIV het volgende:

[..]

Om een situatie zoals in begin dit jaar te voorkomen. Voorheen hadden ze parameters waarbinnen ze "veilig" waren. Van het scenario van de kredietcrisis gingen ze gewoon niet uit. Nu dit daadwerkelijk gebeurd is moesten ze hun parameters aanpassen. Effectief dus hun leverage omlaag brengen.

Dit betekent lagere winsten in de toekomst, een minder snel groeiende economie, minder gemakkelijk krediet te verkrijgen. Maar juist meer zekerheid. Vooral voor de banken.
Mja, maar dat al die grote banken het geld op kas laten staan, zorgt er voor dat de kleinere banken in de problemen komen omdat die geldmarkten nog steeds niet erg soepel lopen. Is een beetje jammer.

Bij ons werd ook netjes verteld ten tijde van colleges dat dit quantitative easing gedrag bedoeld was zodat banken goedkoop geld konden krijgen en dat weer door laten draaien in die vicieuze financiële cirkel. Men ging er niet van uit dat men dat lekker ging oppotten en dat de geldmarkten alsnog niet in beweging kwamen. Althans, zo werd het tijdens onze hoorcolleges uitgelegd. Maarja, dat kun je de banken ook niet kwalijk nemen, zij krijgen immers de kans op goedkoop geld en ze worden niet gepusht om dit ook weer door te dringen naar de markten zelf.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_75101088
quote:
Op zondag 29 november 2009 00:55 schreef SeLang het volgende:
Zeker zo'n Keynes type
Die zitten er bijna alleen maar in de hoek macro-economie.
  zondag 29 november 2009 @ 00:57:24 #207
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_75101099


Dit soort slordigheden in het spatiegebruik helpt natuurlijk niet voor het vertrouwen
pi_75101104
quote:
Op zondag 29 november 2009 00:55 schreef SeLang het volgende:

[..]

Zeker zo'n Keynes type
Begin er niet over lol. Keynes wordt hier echt als trotse held gezien, en men was hier op de universiteit maar wat trots dat men zijn ideeën van vroeger weer van stal haalde vorig jaar
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_75101114
quote:
Op zondag 29 november 2009 00:56 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Die zitten er bijna alleen maar in de hoek macro-economie.
Moah, ook wel in de historische kant van de economie hoor (maar dat komt uiteraard omdat ze brits zijn bij ons )
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 29 november 2009 @ 00:59:32 #210
78918 SeLang
Black swans matter
pi_75101136
Misschien kun je ook eens aan je professor vragen wat hij van de FED balancesheet vindt en hoe hij denkt dat ze deze catastrofe weer gaan terugdraaien ('exitscenario')

"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 29 november 2009 @ 01:17:27 #211
78918 SeLang
Black swans matter
pi_75101501
quote:
Op zondag 29 november 2009 00:53 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]


[..]

Ha, dit is wel een zeer tof grafiekje en een heel erg goed punt, die ga ik dinsdag eens aan de UD laten zien bij een vak dat ik volg, Monetary Economics. Hij is er zelf van overtuigd dat het weer veel beter gaat met de economie dankzij de inspanningen van de centrale banken.
Onderstaand plaatje spreekt ook boekdelen. Het gaat helemaal niet beter. Krediet krimpt.
Welkom in een deflatoire depressie.

"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_75101586
quote:
Op zondag 29 november 2009 00:58 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Moah, ook wel in de historische kant van de economie hoor (maar dat komt uiteraard omdat ze brits zijn bij ons )
Wat ik zo raar vind is dat de theoretische basis van veel macro-economische modellen zo dun is. Je zou verwachten dat men een hypothese bedenkt aan de hand van een theoretische kader dat men heeft opgezet en dat dan empirische gaat toetsen. Maar er lijkt alleen maar empirisch onderzoek plaats te vinden, denk aan de Taylor-rule bijvoorbeeld dat is een echt empirisch model. Ook dingen als output-gap vind ik niet erg sterk, want de gap hangt maar net af van welk model je neemt voor de trend van het GDP. Alleen het Solow-groeimodel is iets waarvan ik denk, daar zit een echte consistente gedachtegang achter.

Bij de micro-economie en finance heeft men dat toch veel beter op de rails. Voorspellingen en zaken die onderwerp zijn van onderzoek worden altijd goed ondersteund met een grondig theoretisch kader. Ik snap niet waarom macro-economen niet meer gebruik maken van de inzichten van de micro-economie, in plaats daarvan gaat men uit van rare simplificaties zoals Aggregate Demand en Aggregate Supply.

SeLang, ik zal de overige vragen ook voor leggen. Ik hoop dat de pauze genoeg tijd biedt. Misschien kan ik hem er beter een mail over sturen.
pi_75101738
quote:
Op zondag 29 november 2009 01:23 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Wat ik zo raar vind is dat de theoretische basis van veel macro-economische modellen zo dun is. Je zou verwachten dat men een hypothese bedenkt aan de hand van een theoretische kader dat men heeft opgezet en dat dan empirische gaat toetsen. Maar er lijkt alleen maar empirisch onderzoek plaats te vinden, denk aan de Taylor-rule bijvoorbeeld dat is een echt empirisch model. Ook dingen als output-gap vind ik niet erg sterk, want de gap hangt maar net af van welk model je neemt voor de trend van het GDP. Alleen het Solow-groeimodel is iets waarvan ik denk, dat zit een echte consistente gedachtegang achter.

Bij de micro-economie en finance heeft men dat toch veel beter op de rails. Voorspellingen en zaken die onderwerp zijn van onderzoek worden altijd goed ondersteund met een grondig theoretisch kader. Ik snap niet waarom macro-economen niet meer gebruik maken van de inzichten van de micro-economie, in plaats daarvan gaat men uit van rare simplificaties zoals Aggregate Demand en Aggregated Supply.
Ik ben al lang tot de conclusie gekomen dat ik nooit (wiskundige) economie had moeten studeren maar iets wat zinvol was geweest en de economie had ik verder wel uit boekjes kunnen bestuderen. De meeste modellen die ik tot dusver op micro en macro economie gebied heb gehad zijn allemaal erg zwak. Ben absoluut niet onder de indruk. Vorig jaar kregen we de modulering van Keynes uitgelegd, over de injecties die er op macro gebied worden gedaan. Wordt er netjes verteld aan het eind van de hoor college, het model is alleen wel wat onderhevig aan bepaalde external shocks die soms jaren kunnen duren, dan kan het model direct de prullenbak in (! )

Of de human capital theory van Becker, over op micro en macro niveau uitleggen waarom er discriminatie bestaat op de verschillende arbeidsmarkten tussen vrouwen en mannen, en tussen etniciteit zelf. Voordat de college begon vertelde hij vrolijk dat hij de theorie wat onzinnig was, je kunt ook gewoon je gezond verstand gebruiken waarom mannen meer verdienen daarvoor heb je echt niet allemaal vage modellen voor nodig die in wezen niks ondersteunen, alleen hetgeen wat we al weten, dat bepaalde etniciteit moeite heeft om van de secundaire labour markt naar de 1e te komen, ja, dat is geen nieuws. Maar de beste man (becker) heeft hiervoor een Nobel prijs voor gewonnen, dus in de naam van de wetenschap(!) gaan we toch maar beginnen ...



Ben het niet helemaal met je eens dat micro economie en finance de zaken wel beter op orde hebben. Alleen de puur wiskundige modellen op micro economie basis zijn wel interessant qua relevantie, maar omdat wij het ook krijgen in combinatie met econometrie, merk je vanzelf dat er overal een behoorlijke mate van error in zit, en dat er maar ergens in een belangrijk economisch land een scheet word gelaten het hele model de prullenbak in kan
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_75101744
quote:
Op zondag 29 november 2009 01:23 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]
SeLang, ik zal de overige vragen ook voor leggen. Ik hoop dat de pauze genoeg tijd biedt. Misschien kan ik hem er beter een mail over sturen.
Desnoods doe je dit voor de les, na de les, tijdens zijn contacturen?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  Moderator zondag 29 november 2009 @ 01:56:34 #215
236264 crew  capricia
pi_75101993
Hey Bolkesteijn en S_E: Hoewel ik niet onderlegd ben in alle modellen die jullie bespreken, vind ik het wel heel interessant om te lezen. Wat mij betreft bespreken jullie dit wel gewoon op Fok, en niet via de mail! Ik wil er graag kennis van nemen, namelijk!!
Definitely not CIA
pi_75102192
quote:
Op zondag 29 november 2009 01:33 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik ben al lang tot de conclusie gekomen dat ik nooit (wiskundige) economie had moeten studeren maar iets wat zinvol was geweest en de economie had ik verder wel uit boekjes kunnen bestuderen.
Haha. Maar als volledige auto-didact je iets eigen maken is zo simpel nog niet volgens mij, daar is toch een brok discipline voor nodig dat ik in ieder geval niet heb. Ook zit je met het gevaar van eenzijdigheid, door bepaalde boeken te lezen kan je een eenzijdig beeld krijgen, ik vind dat ze hier in Rotterdam je toch echt met ieder aspect in aanraking laten komen waardoor je een genuanceerder wereldbeeld krijgt.
quote:
De meeste modellen die ik tot dusver op micro en macro economie gebied heb gehad zijn allemaal erg zwak. Ben absoluut niet onder de indruk. Vorig jaar kregen we de modulering van Keynes uitgelegd, over de injecties die er op macro gebied worden gedaan. Wordt er netjes verteld aan het eind van de hoor college, het model is alleen wel wat onderhevig aan bepaalde external shocks die soms jaren kunnen duren, dan kan het model direct de prullenbak in (! )

Of de human capital theory van Becker, over op micro en macro niveau uitleggen waarom er discriminatie bestaat op de verschillende arbeidsmarkten tussen vrouwen en mannen, en tussen etniciteit zelf. Voordat de college begon vertelde hij vrolijk dat hij de theorie wat onzinnig was, je kunt ook gewoon je gezond verstand gebruiken waarom mannen meer verdienen daarvoor heb je echt niet allemaal vage modellen voor nodig die in wezen niks ondersteunen, alleen hetgeen wat we al weten, dat bepaalde etniciteit moeite heeft om van de secundaire labour markt naar de 1e te komen, ja, dat is geen nieuws. Maar de beste man (becker) heeft hiervoor een Nobel prijs voor gewonnen, dus in de naam van de wetenschap(!) gaan we toch maar beginnen ...
Ha,dit sluit dus echt precies aan bij hoe ik er over denk. Het komt veel te vaak voor dat docenten hier het college beginnen dat wat we vandaag gaan bespreken eigenlijk of triviaal is of dat het inmiddels al in de prullenbak zit.

Bij mijn werktuigbouwkunde studie hoor je dat toch echt nooit.
quote:
Ben het niet helemaal met je eens dat micro economie en finance de zaken wel beter op orde hebben. Alleen de puur wiskundige modellen op micro economie basis zijn wel interessant qua relevantie, maar omdat wij het ook krijgen in combinatie met econometrie, merk je vanzelf dat er overal een behoorlijke mate van error in zit, en dat er maar ergens in een belangrijk economisch land een scheet word gelaten het hele model de prullenbak in kan
Ik ben van mening dat het onderscheid tussen macro-economie en micro-economie echt onzinnig is. Wie macro gebeurtenissen goed zal willen kunnen beschrijven moet eerst terug gaan naar de basis, en dat is toch op micro-niveau kunnen beschrijven hoe economische keuzes plaats vinden. Ik de natuurkunde laat men moleculaire, atomaire en sub-atomaire schalen ook niet voor wat het is. Ook al hoef je er bij het doorrekenen van een constructie geen rekening mee te houden omdat het teveel tijd kost tegenover de waarde die het oplevert in de zin van een betere constructie, wie het zou willen kan helemaal terug gaan naar de interactie tussen moleculen in een stalen balk.

Je hoort altijd dat je sociale wetenschappen niet met natuurwetenschappen moet vergelijken, maar dat vind ik onzin. De natuurkunde heeft zijn karretjes als een van de wetenschappen die de werkelijke wereld (in tegenstelling tot de theoretische wereld die men in de wiskunde beschrijft) probeert te beschrijven echt het best op de rails. Natuurlijk komt dat omdat het onderzoeksobject vaak veel gewilliger is (je legt een blokje materiaal zo op de trekbank, bij mensen gaat dat wat lastiger), maar het is wel een goede benchmark om in perspectief te zetten waar men in de sociale wetenschappen mee bezig is. Ook omdat de mens zich echt niet aan de natuurwetten kan onttrekken, ook de mens wordt daar uiteindelijk door beschreven als het goed is.

Gaat wel ernstig off-topic trouwens. Maar de discussie is wel interessant.

En capricia, het was niet mijn bedoeling te gaan converseren via de e-mail. Ik zal het antwoord van de ud gewoon hier in het topic zetten, ook al verkrijg ik dat antwoord misschien via de e-mail.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bolkesteijn op 29-11-2009 02:21:29 ]
pi_75102611
quote:
Op zondag 29 november 2009 02:14 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Haha. Maar als volledige auto-didact je iets eigen maken is zo simpel nog niet volgens mij, daar is toch een brok discipline voor nodig dat ik in ieder geval niet heb. Ook zit je met het gevaar van eenzijdigheid, door bepaalde boeken te lezen kan je een eenzijdig beeld krijgen, ik vind dat ze hier in Rotterdam je toch echt met ieder aspect in aanraking laten komen waardoor je een genuanceerder wereldbeeld krijgt.
Discipline valt te leren! Maarja, ik ben d'r ook geen ster in. De enige reden waarom ik nog online ben is omdat ik keihard aan het falen ben omtrent een, je raad het al, een micro economie opdracht die ingeleverd moet worden. En ben dus flink aan het soggen

De achterliggende gedachte waarom de studie economie interessant blijft is omdat iedereen het om je heen doet, en je dus makkelijk in discussie kan komen met anderen die dezelfde interesse hebben. En dit gaat wat makkelijker face 2 face ipv. via een forum zoals FOK!
quote:
Ha,dit sluit dus echt precies aan bij hoe ik er over denk. Het komt veel te vaak voor dat docenten hier het college beginnen dat wat we vandaag gaan bespreken eigenlijk of triviaal is of dat het inmiddels al in de prullenbak zit.

Bij mijn werktuigbouwkunde studie hoor je dat toch echt nooit.
[..]

1. Ik zou mezelf nooit serieus kunnen nemen als micro of macro economie professor.
2. Ik verbaas me over de weinige weerstand die studenten bieden tijdens de hoor colleges.

Wat niet wil zeggen dat de hoorcolleges minder leuk zijn. Voor het vak labour economics hebben we een professor die regelmatig fuck of iets anders roept en met z'n middelvinger op steekt. En dan niet boos naar de leerlingen ofzo maar om wat meer 'nadruk te tonen op bepaalde voorbeelden'
quote:
Ik ben van mening dat het onderscheid tussen macro-economie en micro-economie echt onzinnig is. Wie macro gebeurtenissen goed zal willen kunnen beschrijven moet eerst terug gaan naar de basis, en dat is toch op micro-niveau kunnen beschrijven hoe economische keuzes plaats vinden. Ik de natuurkunde laat men moleculaire, atomaire en sub-atomaire schalen ook niet voor wat het is. Ook al hoef je er bij het doorrekenen van een constructie geen rekening mee te houden omdat het teveel tijd kost tegenover de waarde die het oplevert in de zin van een betere constructie, wie het zou willen kan helemaal terug gaan naar de interactie tussen moleculen in een stalen balk.
Mja, maar omdat wij bijna bij alle economie die we krijgen ook econometrische ondersteuning krijgen, het bepalen dus van de relevantie van modellen. Kom je gewoon continu terug op het feit dat er overal flaws zijn. Volgespekt met errors. En ik kan me bijvoorbeeld nog van mijn PMN herinneren op school, dat was zeg maar Natuurkunde 1,2 met speciaal examen in vage sterrenkunde enzo, dat als er ook maar 1 vraag rees over de significantie van deze modellen dat als we het niet geloofden, we het zelf maar moesten onderzoeken.

Ik blijf er bij dat ik vakken zoals labour economics, economics of employment, micro en macro economics echt gewoon onzinnig vind. Als je mij zou vragen wat heb ik tot dusver met micro en macro ecnomie geleerd op de universiteit wat ook degelijk useful was en toepasbaar is moet ik je het antwoord schuldig blijven op het stukje environmental economics na, wat over de bestrijding van de greenhous gasses gaat
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_75102701
Even kort nog: errors kunnen natuurlijk ook ontstaan door dat de informatie waarmee je onderzoek doet niet vrij is van allerlei andere invloeden. In dat opzicht hebben natuurwetenschappen een groot voordeel, het is veel makkelijker om 'schone' informatie te onderzoeken, betekent imo nog niet dat de economische wetenschap waardeloos is, het kost alleen veel meer tijd om tot zinnige uitspraken te kunnen komen.
pi_75103204
quote:
Op zondag 29 november 2009 03:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Even kort nog: errors kunnen natuurlijk ook ontstaan door dat de informatie waarmee je onderzoek doet niet vrij is van allerlei andere invloeden. In dat opzicht hebben natuurwetenschappen een groot voordeel, het is veel makkelijker om 'schone' informatie te onderzoeken, betekent imo nog niet dat de economische wetenschap waardeloos is, het kost alleen veel meer tijd om tot zinnige uitspraken te kunnen komen.
Daar heb je direct het probleem bij veel economische modellen, die zijn namelijk niet vrij van allerlei invloeden. En als je dan net eindelijk denkt dat je alle variabelen in een juiste context hebt gezet, laat er iemand in Amerika een scheet, en kan de formule de prullenbak weer in (lees wordt het uitgegeven als academisch boek over iets wat vroeger werkte, en nu weer door economie studenten moet worden bestudeerd )
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 30 november 2009 @ 21:38:03 #220
862 Arcee
Look closer
pi_75161676
ING is de week iig slecht begonnen en was vandaag de grootste daler in de AEX en zakte met -5,28%.
  maandag 30 november 2009 @ 21:40:23 #221
141482 Q.
JurassiQ
pi_75161782
quote:
Op maandag 30 november 2009 21:38 schreef Arcee het volgende:
ING is de week iig slecht begonnen en was vandaag de grootste daler in de AEX en zakte met -5,28%.
Dit topic gaat over echte economie, niet over die hocus-pocus op Beursplein 5.
For great justice!
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 30 november 2009 @ 21:44:51 #222
862 Arcee
Look closer
pi_75161976
quote:
Op maandag 30 november 2009 21:40 schreef Q. het volgende:
Dit topic gaat over echte economie, niet over die hocus-pocus op Beursplein 5.
Ik haakte een beetje in op de TT.
  maandag 30 november 2009 @ 22:01:14 #223
141482 Q.
JurassiQ
pi_75162665
quote:
Op maandag 30 november 2009 21:44 schreef Arcee het volgende:

[..]

Ik haakte een beetje in op de TT.
Dat dal gaat niet over de koers maar over de invloed van oa de Alt-A-hypotheekportefueille op de toekomst van het bedrijf. De beurskoers is immers ook niet bepalend of een bank moet worden genationaliseerd.
For great justice!
  zondag 21 februari 2010 @ 17:17:58 #224
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_78269304
geldt dit ook voor ING België?

schiet me maar dood als ik iets verkeerds doe
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  zondag 21 februari 2010 @ 19:40:52 #225
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_78273727
Je post een half jaar te laat!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 21 februari 2010 @ 20:34:02 #226
78918 SeLang
Black swans matter
pi_78275809
quote:
Op maandag 16 maart 2009 23:02 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
openstaande vraag over de perpetuals van ING. Uit het jaarverslag 2007 van ING
[..]

Waarom zijn deze perps zo belangrijk voor ING, en waarom kan ze geen (gegarandeerde) reguliere obligatieleningen aantrekken om ze in te kopen?

Stel een bank heeft 100 eigen vermogen
ze mag van regelgevers 10x zoveel uitlenen
een bank trekt dan 900 spaarmiddelen aan (+ 100 eigen vermogen is 1000), en leent 1000 uit.
stel even dat ze een marge van 3% maakt (6 -/- 3%).
dan verdient ze 3% x 900 + 6% x 300 is 27 + 18 is 45.

nu geeft ze een perp uit. tegen 8%, groot 900
eigen vermogen is nog steeds 100, maar vermogen voor regelgevers is 1000.
ze mag van regelgevers 10x uitlenen, dat is 1000 x 10 is 10000
ze trekt dan 9000 tegoeden (+900 perp en 100 eigen vermogen is 10000) aan, en leent 10000 uit
als de marge hetzelfde is, verdient ze
3%x 9000 + 6% x 100 (eigen vermogen) -/- 2% x 900 (negatieve marge op perp) is 256.

Reken eens door met een perp met een rente van zeg 20%, en je begrijpt dat het nog steeds interessant is voor een bank. Omdat het hun mogelijk leverage opfokt. Overigens is bovenstaande een extreem voorbeeld: een leverage van 10000/100 is 100. ING zat maar ongeveer op 50 toen de crisis begon

Met andere woorden: de perpetuals inkopen heeft alleen nut als daar eigen vermogen of hybride vermogen voor terugkomt. Dat is niet logisch, want de markt zal eenzelfde korting verlangen als er nu op de perp's zit.
Of inkopen is zinnig wanneer de leverage tegelijkertijd omlaag wordt gebracht. Oftewel als ING krimpt. Dat zal wel gebeuren, maar ze kunnen dat niet zo snel.
Die onderstreepte "300" moet "100" zijn neem ik aan?
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_78277154
Maar een bank kan toch niet meer uitlenen dan hij zelf aan spaartegoeden/kapitaal heeft ala centrale bank? Ik dacht dat de leverage juist zat in het feit dat er teveel geld uit werd geleend wat direct opeisbaar is?
  zondag 21 februari 2010 @ 21:05:51 #228
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_78277341
quote:
Op zondag 21 februari 2010 21:01 schreef TeringHenkie het volgende:
Maar een bank kan toch niet meer uitlenen dan hij zelf aan spaartegoeden/kapitaal heeft ala centrale bank? Ik dacht dat de leverage juist zat in het feit dat er teveel geld uit werd geleend wat direct opeisbaar is?
Dat kan een bank wel. Dat was nu juist de kredietcrisis! De leverage is het aantal malen dat het geld uitgeleend is@
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_78288687
ING vet ondergewaardeerd!
Veni,Vidi, Vici
pi_78291802
quote:
Op maandag 22 februari 2010 00:44 schreef Angelonfire23 het volgende:
ING vet ondergewaardeerd!
pi_86308028
quote:
'ING klantonvriendelijk bij spaarloon'
De Consumentenbond wil dat ING anders omgaat met het spaarloon van haar rekeninghouders. Het kabinet heeft besloten dat mensen vanaf 15 september spaarloon mogen opnemen zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de belasting die ze moeten betalen. ING maakt echter al het spaarloon vrij opneembaar, ook als de klanten daar niet om vragen, en volgens de Consumentenbond kan dat nadelig voor hen zijn.

Klanten van ING die willen dat hun spaarloon geblokkeerd blijft, moeten in de telefoon klimmen en ook nog eens extra betalen voor het gesprek. De Consumentenbond wil dat spaarloon geblokkeerd blijft totdat de klant ervoor kiest om het op te nemen.

Volgens de bond hebben mensen kans op een lagere rente als het geld van de spaarloonrekening wordt weggezet als gedeblokkeerd of wel vrij opneembaar. Bovendien moeten ze er rekening mee houden dat vrij opneembaar spaarloon mee telt in de vermogensbelasting vanaf een drempelbedrag.
Wat een actie weer :N. Uitermate lonend voor ING natuurlijk, nog geen 3% zal in de telefoon klimmen en ondertussen hoeven ze x% minder rente uit te keren.

Overheid verzint weer iets, en de banken gaan met 't rendement lopen. Schuld van de overheid |:(
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_86309271
quote:
Op zondag 21 februari 2010 20:34 schreef SeLang het volgende:

[..]

Die onderstreepte "300" moet "100" zijn neem ik aan?
Ja want 3% maal 900 = en 6% van 100 = totaal dus 33%

leuk rendement dus, dat deed de koers wel goed de afgelopen twintig jaar.
Dat is dus ook de reden dat je uit de banken moet blijven, bankaandelen worden weer saai :O

[ Bericht 4% gewijzigd door Verburg_K op 11-09-2010 12:23:10 ]
Het meest bijzondere vind ik wel dat de minister van Volksgezondheid uit de directiekamer van Achmea komt, dus de zorgmaffia zit nu in de regering
pi_86315278
ING..jaja
Het mooiste voorbeeld is er één uit eigen ervaring.
Ik wilde een nieuwe rekening openen voor mijn oudste zoon. INg, de bank waar ik al mijn leven bankierde en mijn vader voor mij, zou dat wel even regelen.
Totdat ik te horen kreeg dat men weigerde een rekening te openen omdat "wij als ING daar geen enkel profijt van hebben".

Je snapt dat ik, emotioneel als ik was, gelijk een andere bank heb gezocht en ING de lange vinger heb gegeven.

Maar het geeft wel aan waar ING momenteel tegen opbokst: ze staan niet bepaald bekend als een bank voor Henk en Ingrid.
pi_86315497
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 15:48 schreef Blandigan het volgende:
ING..jaja
Het mooiste voorbeeld is er één uit eigen ervaring.
Ik wilde een nieuwe rekening openen voor mijn oudste zoon. INg, de bank waar ik al mijn leven bankierde en mijn vader voor mij, zou dat wel even regelen.
Totdat ik te horen kreeg dat men weigerde een rekening te openen omdat "wij als ING daar geen enkel profijt van hebben".

Je snapt dat ik, emotioneel als ik was, gelijk een andere bank heb gezocht en ING de lange vinger heb gegeven.

Maar het geeft wel aan waar ING momenteel tegen opbokst: ze staan niet bepaald bekend als een bank voor Henk en Ingrid.
Vandaar ook dat ik na de sluiting van mijn Girorekening bij de Postbank gelijk de rekening hebt opgezegd
Het meest bijzondere vind ik wel dat de minister van Volksgezondheid uit de directiekamer van Achmea komt, dus de zorgmaffia zit nu in de regering
pi_86315753
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 15:48 schreef Blandigan het volgende:
ING..jaja
Het mooiste voorbeeld is er één uit eigen ervaring.
Ik wilde een nieuwe rekening openen voor mijn oudste zoon. INg, de bank waar ik al mijn leven bankierde en mijn vader voor mij, zou dat wel even regelen.
Totdat ik te horen kreeg dat men weigerde een rekening te openen omdat "wij als ING daar geen enkel profijt van hebben".

Je snapt dat ik, emotioneel als ik was, gelijk een andere bank heb gezocht en ING de lange vinger heb gegeven.

Maar het geeft wel aan waar ING momenteel tegen opbokst: ze staan niet bepaald bekend als een bank voor Henk en Ingrid.
Wat een onzin zeg, hoe kunnen zij nu zicht hebben op de financiële situatie van jouw oudste zoon? Via de website van ING kun je gewoon een basispakket aanvragen, ze kunnen en mogen dat niet eens weigeren volgens mij.
pi_86315872
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 16:08 schreef pberends het volgende:

[..]



Wat een onzin zeg, hoe kunnen zij nu zicht hebben op de financiële situatie van jouw oudste zoon? Via de website van ING kun je gewoon een basispakket aanvragen, ze kunnen en mogen dat niet eens weigeren volgens mij.
Jij kunt het onzin vinden. Maar dit is exact mijn ervaring bij de balie.
En mijn reactie was navernant.
  zaterdag 11 september 2010 @ 16:19:55 #237
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_86316026
ik ben niet aangesloten bij ING
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_86316250
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 16:13 schreef Blandigan het volgende:

[..]

Jij kunt het onzin vinden. Maar dit is exact mijn ervaring bij de balie.
En mijn reactie was navernant.
Wtf doe jij nog anno 2010 bij een balie van een bank?

http://www.ing.nl/particu(...)sispakket/index.aspx

Hoppa, aanvragen doe je tegenwoordig gewoon online. De mening van een of andere medewerker die z'n dag niet heeft interessant me geen reet.
pi_86316374
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 16:29 schreef pberends het volgende:

[..]



Wtf doe jij nog anno 2010 bij een balie van een bank?

http://www.ing.nl/particu(...)sispakket/index.aspx

Hoppa, aanvragen doe je tegenwoordig gewoon online. De mening van een of andere medewerker die z'n dag niet heeft interessant me geen reet.
Mij interesseert die medewerker ook geen reet. Maar ik vind het een mooi voorbeeld van de bedrijfscultuur. Want die medewerker heeft dat niet zelf bedacht, daarvoor zat ie niet in een voldoende hoge salarisschaal; zijn manager moet hem dat verteld hebben in de wekelijkse management meeting. En zijn baas weer aan hem.

Als zodanig vind ik het een mooi voorbeeld van de cultuur van een bedrijf: één waar ik me totaal niet thuisvoel, maar dat was al helder.
pi_86316432
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 15:48 schreef Blandigan het volgende:
ING..jaja
Het mooiste voorbeeld is er één uit eigen ervaring.
Ik wilde een nieuwe rekening openen voor mijn oudste zoon. INg, de bank waar ik al mijn leven bankierde en mijn vader voor mij, zou dat wel even regelen.
Totdat ik te horen kreeg dat men weigerde een rekening te openen omdat "wij als ING daar geen enkel profijt van hebben".

Je snapt dat ik, emotioneel als ik was, gelijk een andere bank heb gezocht en ING de lange vinger heb gegeven.

Maar het geeft wel aan waar ING momenteel tegen opbokst: ze staan niet bepaald bekend als een bank voor Henk en Ingrid.
Waarom zouden ze moeilijk doen, als het slecht gaat kloppen ze gewoon bij de overheid aan voor een zak geld :7
pi_86316498
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 16:35 schreef Blandigan het volgende:

[..]

Mij interesseert die medewerker ook geen reet. Maar ik vind het een mooi voorbeeld van de bedrijfscultuur. Want die medewerker heeft dat niet zelf bedacht, daarvoor zat ie niet in een voldoende hoge salarisschaal; zijn manager moet hem dat verteld hebben in de wekelijkse management meeting. En zijn baas weer aan hem.

Als zodanig vind ik het een mooi voorbeeld van de cultuur van een bedrijf: één waar ik me totaal niet thuisvoel, maar dat was al helder.
Ach ja, over alle banken hoor ik geregeld klachten. Probeer gewoon zo weinig mogelijk met welke medewerker dan ook te maken te hebben door bijna alles online te regelen.
pi_86320030
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 15:48 schreef Blandigan het volgende:
ING..jaja
Het mooiste voorbeeld is er één uit eigen ervaring.
Ik wilde een nieuwe rekening openen voor mijn oudste zoon. INg, de bank waar ik al mijn leven bankierde en mijn vader voor mij, zou dat wel even regelen.
Totdat ik te horen kreeg dat men weigerde een rekening te openen omdat "wij als ING daar geen enkel profijt van hebben".

Je snapt dat ik, emotioneel als ik was, gelijk een andere bank heb gezocht en ING de lange vinger heb gegeven.

Maar het geeft wel aan waar ING momenteel tegen opbokst: ze staan niet bepaald bekend als een bank voor Henk en Ingrid.
Kan mij er niets bij voorstellen, juist omdat ze klanten zo jong mogelijk willen haken, zoals elk bedrijf. Daarnaast heeft ING gewoon een jongerenrekening.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_86321481
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 19:03 schreef Cheiron het volgende:

[..]

Kan mij er niets bij voorstellen, juist omdat ze klanten zo jong mogelijk willen haken, zoals elk bedrijf. Daarnaast heeft ING gewoon een jongerenrekening.
Precies. Via online aanvraag controleren ze hoogstens of je een BKR-notering hebt ofzo (als ze dat al doen). Geen van de banken lijken mij discrimineren voor een simpele betaal/spaarrekening.
pi_86321631
Ja, nu zullen ze er ongetwijfeld alles aan doen om weer spaarders binnen te halen. Destijds (voor de credietcrisis) was er een hele andere houding.
En dan ben ik een olifant; toen niet, dan nu ook niet.

Maar afgezien van mijn persoonlijke ervaring; ik heb er totaal geen behoefte aan om bij ING te bankieren. er zijn wel andere/betere banken te bedenken.
pi_86321677
ING internetbankieren is het beste in Nederland. Lekker met je mobieltje, geen ander apart apparaatje nodig. Super.
pi_86321680
Je twee verhalen lijken niet echt in lijn te zijn met elkaar..
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_86321743
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:02 schreef pberends het volgende:
ING internetbankieren is het beste in Nederland. Lekker met je mobieltje, geen ander apart apparaatje nodig. Super.
Ben je aandeelhouder of werk je er? Je bent verdacht optimistisch over die club.
pi_86321802
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:04 schreef Blandigan het volgende:

[..]

Ben je aandeelhouder of werk je er? Je bent verdacht optimistisch over die club.
Nee, ING gaat genationaliseerd worden op termijn, of "failliet" natuurlijk.
  zaterdag 11 september 2010 @ 20:09:14 #249
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_86321901
Ik wou al zeggen: het lijkt wel alsof PBerends long is gegaan op ING, zo positief hij is in vergelijking tot het verleden.

Of ben je gewoon als klant positief? Zelf ben ik ook klant en ook heel positief. Maar ik ben natuurlijk ook aandeelhouder.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_86321934
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:09 schreef LXIV het volgende:
Ik wou al zeggen: het lijkt wel alsof PBerends long is gegaan op ING, zo positief hij is in vergelijking tot het verleden.

Of ben je gewoon als klant positief? Zelf ben ik ook klant en ook heel positief. Maar ik ben natuurlijk ook aandeelhouder.
Ik heb uiteraard geen aandelen ING; maar ben wel klant natuurlijk.

Behalve over de lage spaarrente ben ik een uitermate tevreden klant van ING.

Positief doen over ING op FOK! heeft overigens geen enkele invloed op de prijs van het aandeel :'). De aandelen gaan sowieso naar (bijna) nul.
pi_86321943
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:05 schreef pberends het volgende:

[..]



Nee, ING gaat genationaliseerd worden op termijn, of "failliet" natuurlijk.
Afijn....nog niet zo lang geleden lag hun internet bankieren 9 van de 10 keer op zijn gat....Ik vind het prima als je fan bent van een bedrijf of dienst, maar echt serieus nemen kan ik het in dit geval niet.

Ik bankier bij Rabo en ben dik tevreden over hun internetbankieren en mijn rendement op ledencertificaten.
  zaterdag 11 september 2010 @ 20:10:45 #252
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_86321951
Lage spaarrente heb je nu overal. Daarom moet je ook gewoon long durven te gaan.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_86321998
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:10 schreef Blandigan het volgende:

[..]

Afijn....nog niet zo lang geleden lag hun internet bankieren 9 van de 10 keer op zijn gat....Ik vind het prima als je fan bent van een bedrijf of dienst, maar echt serieus nemen kan ik het in dit geval niet.
:') Denk niet dat anderen er wakker van liggen dat je ze al dan niet serieus neemt
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_86322071
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:12 schreef Cheiron het volgende:

[..]

:') Denk niet dat anderen er wakker van liggen dat je ze al dan niet serieus neemt
Prima joh, dan negeer je me toch gewoon. Scheelt weer een hoop energie.
pi_86322146
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:10 schreef Blandigan het volgende:

[..]

Afijn....nog niet zo lang geleden lag hun internet bankieren 9 van de 10 keer op zijn gat....Ik vind het prima als je fan bent van een bedrijf of dienst, maar echt serieus nemen kan ik het in dit geval niet.
Misschien moet je een andere internetprovider kopen :').

Ik heb nog nooit problemen gehad met ING-internetbankieren, behalve wanneer het aangekondigd was dan.

Maar wat ik al zei; iedereen heeft zo z'n eigen problemen/ervaringen met banken.
pi_86322186
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:17 schreef pberends het volgende:

[..]



Misschien moet je een andere internetprovider kopen :').

Ik heb nog nooit problemen gehad met ING-internetbankieren, behalve wanneer het aangekondigd was dan.

Maar wat ik al zei; iedereen heeft zo z'n eigen problemen/ervaringen met banken.
http://webwereld.nl/nieuw(...)kieren---update.html
Het is al weer even gelden maar ja, geheugen van een olifant he.
pi_86334765


[ Bericht 100% gewijzigd door fedsingularity op 13-09-2010 11:03:37 ]
Escaping from a liquidity trap may be impossible, much like light trapped in a black hole.
Op zaterdag 19 november 2011 13:27 schreef Perrin het volgende: En net als van voetbal, heeft iedereen verstand van macro-economie
pi_86362298
morgen word het leuk... emissie db.. -12% ing daalt vrolijk mee natuurlijk.
pi_86374255
quote:
Op zondag 12 september 2010 22:17 schreef arjan1212 het volgende:
morgen word het leuk... emissie db.. -12% ing daalt vrolijk mee natuurlijk.
En dus stijgt het aandeel als een speer.....knettergek, die beurs.
pi_86912598
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  dinsdag 28 september 2010 @ 06:11:08 #262
250237 huizenmarkt-zeepbel.nl
De zeepbel in de huizenmarkt
pi_86930217
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 06:11 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:

Als je dit zo terugziet.....brrrrr
En het zure is dat ze het zo weer zouden doen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')