abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 2 maart 2009 @ 19:19:08 #1
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_66627024
Een nieuwe manier van bewustzijn zoals beschreven in boeken zoals 'de kracht van het nu' (Eckhart Tolle).
quote:
Op dit forum verschijnen er af en toe topics van mensen die teveel nadenken en hier veel last van ondervinden. Onderstaande post had ik al in een ander topic geplaatst maar dat topic bloedde al snel dood. Aangezien het een lange reactie was waar ik veel tijd in had gestopt, vond ik het jammer dat er geen leuke discussie ontstond. Vandaar dat ik even apart een topic open. De TS uit het vorige topic was al een beetje aan het mediteren om het dwangmatige denken iets te verzachten. Mijn post ging over hoe het verstand ons vaak in de weg staat en hoe dat precies werkt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Met mediteren zit je in de goede richting alleen het is eigenlijk alleen symptoombestrijding.

Mensen moeten zich goed beseffen dat hun verstand een INSTRUMENT is dat wij hebben "gekregen" van de evolutie. Een slang heeft zijn gif, een luipaard zijn snelheid en wij hebben ons verstand.

Verstand = instrument

Dit instrument is het meest machtige instrument dat de evolutie ooit heeft voortgebracht. Het stelde ons in staat om de wereld om ons heen te begrijpen en om taal te ontwikkelen waardoor wij beter konden samenwerken en (ingewikkelde) ideeen konden overdragen op de volgende generatie.

Het verstand heeft ons apen naar de maan gebracht, het verstand heeft allerlei geheimen vh universum ontrafeld (bijv. E=mc2). Het verstand neemt dus nogal een belangrijke rol in, in ons leven. Zonder het waren wij nog apen. Dit is erg belangrijk. Wij onderscheiden ons DOOR het verstand, maar wij zijn NIET ons verstand.

In de loop der tijd heeft zich een "gevoel van jezelf" ontwikkeld IN je verstand, in je geheugen. Informatie wordt opgeslagen in je hersenen of verstand en aan de hand daarvan vormen wij een beeld van de wereld om ons heen, maar wij vormen zo ook een beeld van ons zelf, met de nadruk op BEELD van ONSZELF.

Dit beeld van onszelf noemen wij het ego. Van het woord ego zijn meerdere interpretaties, ik bedoel hier: ego = een op het verstand gebaseerd gevoel van jezelf.

Het ego

Het verstand produceert gedachten, dat is de manier waarop het de wereld kan bevatten. Nadat wij een ego hadden ontwikkeld, leek het voor ons of de gedachten werden geproduceerd door het ego, dus door onszelf! Maar bedenk je dus goed dat jij NIET je ego bent. Het ego is een BEELD van jezelf, het is niet de laatste waarheid over wie jij bent.

Veel mensen geloven dat ze niet kunnen ophouden met denken omdat je niet zou kunnen functioneren zonder gedachten. Ik denk dus ik besta zeg maar. DIT IS ONZIN. Jij bent veel meer dan je gedachten. Je hebt je gedachten niet constant nodig bij alles wat je doet. Minstens 80% van je gedachten zijn totaal niet constructief en productief. Toch denken we de hele dag door, een verslaving.

Dit gebeurt omdat het verstand een instrument is gegeven aan ons door de evolutie om te OVERLEVEN. Inmiddels hebben wij in het westen voldaan aan onze primaire levensbehoeften. Dus wat voor overleven praten we dan over? In dit geval het overleven van ons ego, het beeld dat wij van onszelf hebben en wat in grote mate wordt beinvloed door wat anderen van ons denken.

Dat machtige instrument het verstand is zijn doel dus voorbijgeschoten en is gedegradeerd tot het levend houden van ons zelfbeeld, niet de levende mens achter dat zelfbeeld. We denken ons soms suf over totaal nutteloze dingen.

De oplossing hiervoor, is meer leven in het nu. Genieten van het moment is belangrijk, piekeren over iets wat in de toekomst misschien kan gaan gebeuren niet. Tuurlijk is het belangrijk om te plannen, maar lang obsessief nadenken over kleine dingen die geen invloed hebben op jouw overleven in de echte wereld, dat is uiteraard kansloos.

Het probleem ligt hem in onze identificatie met het ego en onze gedachten. Gedachten zijn middelen om de wereld te begrijpen. Deze worden op hun beurt weer geproduceert door het verstand. Het verstand is dus een instrument en een gedachtengenerator, maar het is NIET wie jij bent!!

De observeerder

Jij bent de observeerder van je gedachten, DAAR ligt je ware identiteit. Datgene wat de gedachten voorbij ziet komen en ze hoort, dat is de observeerder en DAT ben jij. Zo gauw die observeerder niet observeert maar "naar de gedachte toespringt" en zich ermee identificeert, dan hou jij op de observeerder te zijn en wordt jij je ego.

Het ego en de observeerder zijn dus twee verschillende dingen: het ego is een op het verstand gebaseerd gevoel van jezelf, voornamelijk geinteresseerd in het "overleven" in een wereld waar we allang overleven. Het houdt zich bezig met: is dit de juiste kleur eyeliner, is deze broek hip genoeg, enz.

De observeerder dat is je ware natuur en de observeerder hoort het verstand te gebruiken, niet andersom! De observeerder hoort helemaal niet de sprong naar de gedachte te maken en zich ermee te identificeren. De observeerder moet van een afstandje kijken naar de gedachten en zich er niet mee te identificeren. Het verstand is immers een instrument.... een instrument dat gebruikt moet worden door JOU en niet andersom.

Het verstand heeft het ego voortgebracht en het is dit ego dat de macht heeft overgenomen VAN JOU! Zie het als een computervirus dat de macht heeft overgenomen van de computer. Maar hoe komen wij af van dit virus? Dat moeten we doen door te beseffen dat wij onze gedachten niet zijn. Hou op met de identificatie met je verstand! Ook al produceert het gedachten die beginnen met "ik"....

Wanneer er in jouw hoofd een gedachte voorbijkomt waarin het woordje "ik" zit, dan gaat het niet over jou, maar die "ik" is dus het ego, het op het verstand gebaseerde gevoel van jezelf. Dit is heel moeilijk te bevatten allemaal, maar vraag wanneer iemand zegt:

"Ik word zo moe van mezelf", "Ik kan niet meer leven met mezelf".....

Wie zijn dan die ik en die zelf??? Wie is die ik die met zichzelf moet leven?? Zijn bovenstaande zinnen mischien gedachten waarbij onze ware natuur even naar boven komt? Je echte ik, de observeerder, die samen moet zien te leven met de eeuwige kwelgeest, het ego?

We zullen de identificatie moeten doorbreken om jezelf echt te vinden. Ik snap dat ik hier in deze post niet goed duidelijk kan maken hoe het nou precies in elkaar zit... Maar misschien dat je iets herkent of dat je het wel interessant vindt. Goede boeken om te lezen zijn "De kracht van het nu" van Eckhart Tolle of "Radical Honesty" van Brad Blanton. Het eerste boek is het meest diepe maar wanneer je het gewoon niet ziet, kan het snel totaal oninteressant worden. Dan kan het tweede boek erg goed zijn omdat het meer gebruikt maakt van een praktische aanpak. Ongetwijfeld zullen er veel meer boeken zijn, maar ik raad toch iedereen aan om De kracht van het nu op zn minst te proberen.

De kracht van het nu

Toen ik dat boek voor het eerst las, wist ik dat ik dat ene had gevonden waarna ik mn hele leven zocht. Ik heb ook altijd veel gepiekerd en werd hier depressief van enz. Toch wist ik dat ik iets verkeerds deed en dat er toch een manier moest zijn om iets te doen aan dat obsesieve denken? Het was verdomme mn eigen hoofd!! Ik heb mn hele lichaam onder controle, maar het belangrijkste, het verstand had ik niet onder controle. Dat vond ik op zn minst erg vreemd. Maar goed, ik had geen kader waarbinnen ik moest zoeken naar een oplossing voor dit probleem. Daarom deed ik het maar af als een hersenspinsel.

Tot dus die ene dag kwam jaren later, toen ik de Kracht vh nu op de deurmat kreeg. Na het lezen van een aantal bladzijden wist ik dus dat het de identificatie met het verstand was, de sprong van de observeerder naar de gedachte, dat mij al die jaren in de weg had gestaan. Op dat moment zag ik dus de ware natuur van mijn ego: het is nep en bestaat alleen bij de gratie van JOUW identificatie met dat ego.

Op dat moment doorbrak ik de identificatie met mijn ego en was ik VRIJ!!! Vrij van die eeuwige kwelgeest die mn leven af en toe een hel maakte. Op dat moment kreeg ik vijf golven van geluk door me heen, beginnend bij mn tenen, eindigend in mn hoofd. De ene golf was nog intenser dan de andere... Ik begon weer te denken toen ik bang werd dat ik zou klaarkomen ( ) aangezien ik nog nooit in mn leven een mentaal orgasme had gehad.

Maar dat was het dus, een mentaal orgasme, vijf achter elkaar, de 1 nog intenser dan de andere, alsof mn hele lichaam vierde dat het verlost was van die "duivel", het ego. Dat kleinzerige beperkende gedrocht dat zich ahw "genesteld" had in mn hersenen.

Ik ben nu degene die meestal de macht heeft, niet mn ego, hoewel mn ego nog steeds macht over me heeft. Ik identificeer me nog vaak genoeg met mn gedachten. Old habits die hard. Maar down raken of lang piekeren over dingen? No way. Die macht heeft mn ego niet meer over me. Zo gauw ik me kut voel weet ik namelijk waar dat kutte gevoel vandaan komt: De identificatie met mn ego. Het is het ego dat problemen uit het niets creeert, onder het motto van "overleven" waar dat allang niet meer nodig is.

Flow

Ik kan tegenwoordig mn gedachten gewoon stopzetten. In het begin kun je dat 2 seconden, dan 5, dan 10 enz. Wanneer je dat doet ben je opeens gelukkig en je ziet de wereld veel voller en alles is 1 hoe vaag en zweverig dat ook mag klinken. Om even aan te geven dat dat niet zo zweverig is als het lijkt: in de sport kennen ze het begrip "flow". Dat is een staat van zijn waarbij het verstand naar de achtergrond verdwijnt en iets anders de controle overneemt. Op zo'n moment is de sporter 1 met zijn omgeving en DAAROM voelt de sporter alles perfect aan en kan het komen tot uitzonderlijke sportprestaties waar wij ons over verbazen.

Dit soort momenten van flow lijken een uitzondering te zijn, maar door bewustwording en zelfreflectie kunnen wij als mensen naar zo'n staat van zijn toe. Deze staat van flow zal de norm moeten worden in onze maatschappij ipv de staat van zijn waarbij wij ons identificeren met ons verstand. Het verstand deelt de wereld onder in dingen, het fragmenteert en snijdt ons af van de rest van de wereld. Daarom is de wereld zoals ie is vandaag de dag. Wij zullen nooit echte beschaving kennen zolang wij ons identificeren met ons verstand. Wij moeten naar een andere staat van zijn, die van voorbij het verstand, die toestand van flow, waarbij de observeerder de macht overneemt van het verstand. Deze toestand alleen zal ons werkelijk het leven laten ervaren in al zijn volheid. Dan pas zullen wij weten wat echte liefde is en wat echt geluk is.

Succes
Ik ben er nu ong. 3 maanden mee bezig en veel andere fokkers ook, met Probably_on_pcp en Cmonv als onze geestelijk leraren.

Game on


Vorige topic: Teveel nadenken - waarom?
:')
  maandag 2 maart 2009 @ 19:24:43 #2
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_66627227
Van het nu krijg je spijt, ik denk liever na.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 2 maart 2009 @ 19:27:18 #3
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_66627316
quote:
n de sport kennen ze het begrip "flow". Dat is een staat van zijn waarbij het verstand naar de achtergrond verdwijnt en iets anders de controle overneemt.
Dat kennen zo bv ook in de muziek. Sport en muziek hebben met elkaar gemeen dat er eerst van tevoren is gestudeerd en uitgeprobeerd en daarna eindeloos geoefend. Het is dus niet alleen een kwestie van stoppen met denken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 2 maart 2009 @ 19:27:42 #4
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_66627328
quote:
Op maandag 2 maart 2009 19:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Van het nu krijg je spijt, ik denk liever na.
Nadenken moet je doen over zaken waar je invloed op uit kunt oefenen, en je kunt alleen maar dingen in het nu doen, niet in de toekomst en niet in het verleden. Oftewel: TVP
Don't let my username fool you...
pi_66627607
TVP, volg met interesse.

Boek besteld bij bol, ben benieuwd

[ Bericht 74% gewijzigd door Handschoen op 02-03-2009 19:45:42 ]
Have fun...
pi_66629881
* droomkoningin denkt dat ze ook maar een tvp gaat doen hier
There are 3 kinds of people in this world...those you want things to happen, those that make things happen, and those who just wonder what the hell happened!
pi_66630836
meldt
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_66631459
tvp inderdaad.(zie laatste post van vorige topic PCP)
Lambo of Rekt
  maandag 2 maart 2009 @ 21:51:14 #9
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_66633097
tvp, lees wel ff bij als ik meer tijd heb
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_66633678
TVP, klink interessant.
  maandag 2 maart 2009 @ 22:45:34 #11
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66635535
quote:
Op maandag 2 maart 2009 19:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Van het nu krijg je spijt, ik denk liever na.
Ik hecht ook erg veel waarde aan mijn gedachten, maar het is wel eens lekker als je er even van af kunt komen als het je bijvoorbeeld uit je slaap houdt of als je te diep doordenkt over bepaalde materie.

Het is allemaal niet zo zwart-wit als mensen het zich voorstellen.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  maandag 2 maart 2009 @ 22:54:24 #12
262 Re
Kiss & Swallow
pi_66635882
tvp , interessant materiaal, ik heb achter de schermen een ideetje hierover neergelegd
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  maandag 2 maart 2009 @ 23:24:52 #13
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_66637127
quote:
Op maandag 2 maart 2009 22:54 schreef Re het volgende:
tvp , interessant materiaal, ik heb achter de schermen een ideetje hierover neergelegd
Een ideetje om het te bekritiseren of een plan om het in je eigen leven in te voegen?
:')
pi_66637680
TVP, ik ga het boek lezen als ik American Psycho uit heb.
I HATE MUSIC
pi_66639151
quote:
Op maandag 2 maart 2009 19:27 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Nadenken moet je doen over zaken waar je invloed op uit kunt oefenen, en je kunt alleen maar dingen in het nu doen, niet in de toekomst en niet in het verleden. Oftewel: TVP
Las je laatste post in het vorige topic. Dat wat jij beschrijft lijkt idd op een "nu-ervaring". Alles "is" gewoon in zo'n moment. En of het nou mooi of lellijk is zoals je badkamer, het "is", en dat maakt het speciaal.

Mooi dat het voor je begint te werken


Verder tvp uiteraard
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_66639160
quote:
Op maandag 2 maart 2009 21:11 schreef EggsTC het volgende:
tvp inderdaad.(zie laatste post van vorige topic PCP)
PM staat aan
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_66639204
quote:
Op maandag 2 maart 2009 19:27 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat kennen zo bv ook in de muziek. Sport en muziek hebben met elkaar gemeen dat er eerst van tevoren is gestudeerd en uitgeprobeerd en daarna eindeloos geoefend. Het is dus niet alleen een kwestie van stoppen met denken.
Dat is zo bij sport en muziek. Dat zijn talenten die niet iedereen heeft. Maar ieder mens heeft het wel in zich om te leven. Sterker nog, dat doen we allemaal
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_66639215
quote:
Op maandag 2 maart 2009 19:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Van het nu krijg je spijt, ik denk liever na.
Constant? Of zou het af en toe wel eens lekker zijn om niet te denken?
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_66644779
Heb het boek ook besteld, interessante post.
Hey, nerds! Who's got two thumbs, speaks limited French, and hasn't cried once today? This moi.
pi_66646163
Ik ben op dit moment het boek weer aan het herlezen. Het is leuk om te merken hoe ik tijdens het lezen dat gevoel van rust alweer terug krijg .
  dinsdag 3 maart 2009 @ 11:22:43 #21
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_66646239
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 11:20 schreef Geartsjuh het volgende:
Ik ben op dit moment het boek weer aan het herlezen. Het is leuk om te merken hoe ik tijdens het lezen dat gevoel van rust alweer terug krijg .
He dat heb ik ook, alleen het laatste stuk wordt erg moeilijk te begrijpen voor mij, heb jij dat ook?
Ik noemde het al aan het einde van het vorige topic.
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_66646355
boek ligt nog te wachten. Ben nu eerst bezig in: Minder moeten, meer flow van Jan Bommerez. Ben nog maar bij het begin. Iemand die dit boek kent?
  dinsdag 3 maart 2009 @ 11:31:21 #23
243037 Lamba
Just lamba
pi_66646520
Deel 2 alweer

Heb deel 1 met veel plezier gevolgd. Heb het boek ook gelezen, zelf wel veel aan gehad.
Maar bij mij is het denken toch nog steeds een 'verslaving'. Kan het niet altijd stopzetten wat erg vermoeiend kan werken. Vermoeiend omdat je verstand maar blijft malen en van sommige dingen problemen maakt en ze op 100 verschillende manieren bekijkt.

Ben het boek oorspronkelijk gaan lezen omdat ik heel erg te kampen heb met extreme stemmingswisselingen. Ik kan me de ene dag gewoon top voelen en de volgende dag vrij down. Ga dit topic maar is bijhouden, misschien leer ik er nog wat van

L.
pi_66647255
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 11:22 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]

He dat heb ik ook, alleen het laatste stuk wordt erg moeilijk te begrijpen voor mij, heb jij dat ook?
Ik noemde het al aan het einde van het vorige topic.
Ik kan me niet herinneren dat ik het laatste stuk lastiger vond dan de rest van het boek. Ik ben ook pas net weer begonnen met lezen dus ik ben nog lang niet op het end. Als ik hem uit heb post ik wel weer ff.
pi_66650241
Ik heb het boek een tijdje terug ook gelezen (en het vorige topic ook). Ik moet zeggen dat ik tijdens het lezen van het boek enorm rustig werd, en in de directe periode erna ook. Helaas moet ik wel zeggen dat naarmate je minder met die filosofie bezig bent, je al snel terugvalt in je oude denkpatroon.
Ik hoop door het bijlezen van dit topic, de oude draad weer op te pakken
pi_66651121
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 11:22 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]

He dat heb ik ook, alleen het laatste stuk wordt erg moeilijk te begrijpen voor mij, heb jij dat ook?
Ik noemde het al aan het einde van het vorige topic.
Dat had ik wel een beetje. Ik ben een man en misschien dat daarom het verhaal van het pijnlichaam niet zo heel veel herkenning bij mij opriep. Ik ben meer bezig met mijn denken dan met mijn emoties.

En aan het einde vh boek valt Eckhart Tolle ook steeds meer in herhaling natuurlijk. Vindt het juist wel goed dat hij alles zo vaak herhaalt maar dan elke keer weer op een net iets andere manier. Op die manier kan alles begrijpelijk worden voor veel verschillende mensen.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 3 maart 2009 @ 20:59:32 #27
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_66667549
ik denk, dus ik besta ..
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
pi_66670190
Hmm dit plaatje kwam ik tegen op een youtube filmpje. Ik vond hem wel toepasselijk voor het topic.

Lambo of Rekt
  dinsdag 3 maart 2009 @ 23:03:25 #29
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_66672989
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 22:06 schreef EggsTC het volgende:
Hmm dit plaatje kwam ik tegen op een youtube filmpje. Ik vond hem wel toepasselijk voor het topic.

[ afbeelding ]
'self' in het unconscious gedeelte ?

Maar ziet er interessant uit, welk filmpje is het?

Ik was net naar een proeflesje yoga maar het heeft me niet echt veel goeds gedaan, ik heb een erg slechte dag qua denken en ik heb een onophoudelijke herrie in mijn hoofd. Tegelijkertijd kan ik mijn benen niet goed strekken, ik kan niet op de grond zitten met mijn benen gestrekt zonder pijn te hebben.

Ik dacht dat yoga me wel zou kunnen helpen, er is ook een andere vorm van yoga bij dat instituutje om de hoek, dru-yoga, meer gericht op vinden van stille punten oid.

Iemand hier enig idee welke vorm van yoga goed zou kunnen aansluiten op het hele nu-gebeuren?
:')
  dinsdag 3 maart 2009 @ 23:10:57 #30
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_66673325
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 11:31 schreef Lamba het volgende:
Ben het boek oorspronkelijk gaan lezen omdat ik heel erg te kampen heb met extreme stemmingswisselingen. Ik kan me de ene dag gewoon top voelen en de volgende dag vrij down. Ga dit topic maar is bijhouden, misschien leer ik er nog wat van
Herkenbaar, dat kan echt met de dag verschillen en vaak is er niet echt een aanwijsbare reden voor. Vandaag bijvoorbeeld lekker druk bezig geweest en nu nergens last van, maar afgelopen weekend (met uitzondering van zondagavond (zie mijn laatste post in het vorige topic)) voelde ik me behoorlijk down, ondanks goed weer en alles.
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 20:59 schreef ebeaydojraes het volgende:
ik denk, dus ik besta ..
Grappig, die quote gebruikt hij ook in het boek en weerlegt hij ook mooi. Waarom zou je je hele bestaan (en daarmee hoe je je voelt) laten afhangen van je gedachten? Als je negatieve gedachten hebt, voel je je dus ook slecht, terwijl dat vaak niet eens nodig hoeft te zijn.
Don't let my username fool you...
  dinsdag 3 maart 2009 @ 23:25:38 #31
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66673918
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 11:22 schreef NouMooiNiet het volgende:
He dat heb ik ook, alleen het laatste stuk wordt erg moeilijk te begrijpen voor mij, heb jij dat ook?
Ik noemde het al aan het einde van het vorige topic.
Ik vond het laatste stuk ook lastiger, maar dat was voor mij meer omdat ik mijn deel er al uit had gehaald en ik het meer een herhaling van zetten vond. Tevens begon ik me steeds meer te ergeren aan dat 'God' gedoe en de theologische dingen eromheen, daar ben ik toch ergens allergisch voor.

Maar zoals ik eerder zei, ik neem lang niet alles mee, ik pak alleen de delen die ik herken. Ik zie het boek dan ook meer als een stukje herinnering aan mezelf van wat ik wel eens vergeet (relativeren/ stoppen met malen/ genieten van dingen terwijl er van alles speelt).
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  dinsdag 3 maart 2009 @ 23:37:09 #32
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_66674382
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 23:03 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

'self' in het unconscious gedeelte ?

Maar ziet er interessant uit, welk filmpje is het?

Ik was net naar een proeflesje yoga maar het heeft me niet echt veel goeds gedaan, ik heb een erg slechte dag qua denken en ik heb een onophoudelijke herrie in mijn hoofd. Tegelijkertijd kan ik mijn benen niet goed strekken, ik kan niet op de grond zitten met mijn benen gestrekt zonder pijn te hebben.

Ik dacht dat yoga me wel zou kunnen helpen, er is ook een andere vorm van yoga bij dat instituutje om de hoek, dru-yoga, meer gericht op vinden van stille punten oid.

Iemand hier enig idee welke vorm van yoga goed zou kunnen aansluiten op het hele nu-gebeuren?
Ik ben met een paar proeflessen Tai Chi bezig, daar word je heel erg bewust gemaakt van iedere kleine spierspanning die je onbewust maakt en welke houding je automatisch aanneemt.
Ik vind het erg interessant.
De ontspanningsoefening (ademhaling) is heerlijk.
Yoga heb ik geen ervaring mee (nog niet) maar ben wel van plan om me daar ook eens aan te gaan wagen.
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  dinsdag 3 maart 2009 @ 23:40:28 #33
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_66674524
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 14:01 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Dat had ik wel een beetje. Ik ben een man en misschien dat daarom het verhaal van het pijnlichaam niet zo heel veel herkenning bij mij opriep. Ik ben meer bezig met mijn denken dan met mijn emoties.

Ik denk dat het een beetje vrouw-eigen is, emotioneel en man-eigen rationeel.
Maar ik heb toch wel wat aan het boek gehad, al had ik geen ervaring....
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_66675816
Iemand al het boek "Moeten maakt gek" van Ellis & Backx gelezen? Vanuit dit boek gaan we namelijk werken met een cursus RET (rationeel emotieve therapie).
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  woensdag 4 maart 2009 @ 00:29:11 #35
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_66676121
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 00:17 schreef uppie83 het volgende:
Iemand al het boek "Moeten maakt gek" van Ellis & Backx gelezen? Vanuit dit boek gaan we namelijk werken met een cursus RET (rationeel emotieve therapie).
RET, dat is toch opschrijven wat er allemaal in je omgaat om er zo achter te komen hoe belangrijk de gedachtes eigenlijk zijn en te relativeren. Mijn vader heeft er veel aan gehad maar mij deed het niet zoveel.
:')
  woensdag 4 maart 2009 @ 00:36:07 #36
109065 sungaMsunitraM
Fancybox is not a function
pi_66676283
Tvp.
Ik heb het boek ook maar ik heb m nog niet uit


Deze is mogelijk ook interessant voor mensen in dit topic, erg leuk en luchtig boek.
Op donderdag 28 augustus 2008 14:34 schreef Breathtaking het volgende:
:9~
pi_66676383
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 00:29 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

RET, dat is toch opschrijven wat er allemaal in je omgaat om er zo achter te komen hoe belangrijk de gedachtes eigenlijk zijn en te relativeren. Mijn vader heeft er veel aan gehad maar mij deed het niet zoveel.
Ik heb nog geen idee wat het precies is. Het is me aangeraden door de psychologen, maar ik moet er nog aan beginnen.
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  woensdag 4 maart 2009 @ 00:58:29 #38
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_66676681
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 00:41 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Ik heb nog geen idee wat het precies is. Het is me aangeraden door de psychologen, maar ik moet er nog aan beginnen.
Voor een perfectionist zou het wel eens goed kunnen werken denk ik.
:')
pi_66676786
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 00:29 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

RET, dat is toch opschrijven wat er allemaal in je omgaat om er zo achter te komen hoe belangrijk de gedachtes eigenlijk zijn en te relativeren. Mijn vader heeft er veel aan gehad maar mij deed het niet zoveel.
Dit doet me denken aan iets wat ik een tijd lang heb gedaan en me ook enorm heeft geholpen. Ik heb een tijd terug een goed boek gevonden dat mij wist te overtuigen in simpele taal dat het ontleden van je dromen je heel veel kan vertellen over de problemen die je hebt en ook hoe je ze moet aanpakken.

Dromen analyseren klinkt misschien heel zweverig en dat is ook heel lang mijn overtuiging geweest. Voornamelijk omdat er veel boeken en websites te vinden zijn die zeggen: Als je over dit droomt (een panter bijv.) dan is er dit, dit en dit aan de hand in je leven. Dit is echt veel te kort door de bocht. Wanneer je dromen op een bepaalde manier ontleed (in het boek wordt een heel effectieve manier hiervoor gegeven die iedereen kan snappen en doen) dan worden situaties waar je mee zit, vaak messcherp ontleed.

Nadat ik hier een tijdje mee bezig was en er steeds handiger in begon te worden begon ik idd te zien hoe het ontleden van je dromen je heel veel helderheid kan geven in je levenssituatie. Dromen zijn niet zomaar een leuke bijkomstigheid van de menselijke psyche. Er zijn intelligente mensen die denken dat dromen juist de bouwsteen zijn van ons menselijke bewustzijn. Leuk om hierbij te noemen is dat babies relatief veel dromen. Misschien dus omdat zij volop in hun geestelijke ontwikkeling staan.

Ik zal hier in dit topic er niet verder op ingaan. Ik ga denk ik zo even een nieuw topic openen
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_66677062
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 00:58 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Voor een perfectionist zou het wel eens goed kunnen werken denk ik.
Teruggelezen?
Maar idd, perfectionist, maar wel een die teveel nadenkt... misschien als gevolg van, wie zal het zeggen.
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  woensdag 4 maart 2009 @ 08:00:38 #41
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_66678736
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 23:25 schreef elcastel het volgende:

[..]

Ik vond het laatste stuk ook lastiger, maar dat was voor mij meer omdat ik mijn deel er al uit had gehaald en ik het meer een herhaling van zetten vond. Tevens begon ik me steeds meer te ergeren aan dat 'God' gedoe en de theologische dingen eromheen, daar ben ik toch ergens allergisch voor.
Ja, dat heb ik dus ook. Hij begint wel erg vaak over God en ook over een soort van leven na de dood, helaas, daar geloof ik niet in en verzet me altijd tegen zulke waanideeën.
Don't let my username fool you...
  woensdag 4 maart 2009 @ 16:41:08 #42
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_66696037
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 01:06 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Dit doet me denken aan iets wat ik een tijd lang heb gedaan en me ook enorm heeft geholpen. Ik heb een tijd terug een goed boek gevonden dat mij wist te overtuigen in simpele taal dat het ontleden van je dromen je heel veel kan vertellen over de problemen die je hebt en ook hoe je ze moet aanpakken.

Dromen analyseren klinkt misschien heel zweverig en dat is ook heel lang mijn overtuiging geweest. Voornamelijk omdat er veel boeken en websites te vinden zijn die zeggen: Als je over dit droomt (een panter bijv.) dan is er dit, dit en dit aan de hand in je leven. Dit is echt veel te kort door de bocht. Wanneer je dromen op een bepaalde manier ontleed (in het boek wordt een heel effectieve manier hiervoor gegeven die iedereen kan snappen en doen) dan worden situaties waar je mee zit, vaak messcherp ontleed.

Nadat ik hier een tijdje mee bezig was en er steeds handiger in begon te worden begon ik idd te zien hoe het ontleden van je dromen je heel veel helderheid kan geven in je levenssituatie. Dromen zijn niet zomaar een leuke bijkomstigheid van de menselijke psyche. Er zijn intelligente mensen die denken dat dromen juist de bouwsteen zijn van ons menselijke bewustzijn. Leuk om hierbij te noemen is dat babies relatief veel dromen. Misschien dus omdat zij volop in hun geestelijke ontwikkeling staan.

Ik zal hier in dit topic er niet verder op ingaan. Ik ga denk ik zo even een nieuw topic openen
Eens kijken of ik die ook ga volgen

Net weer bij mijn psycholoog geweest, ik ben er weer eens flink doorheen, al die energie die ik in mijn denken stop neemt mijn leven over, maar mogelijk heb ik ook een vorm van lichte depressie oid (dysthymie) waar medicatie voor mogelijk is. Maar dat moet nog uitwijzen.

Soms heb ik wel het gevoel als ik er helemaal doorheen ben en het me allemaal even niks meer uitmaak, dat ik me dan juist meer tot het nu voel, ookal is het maar voor een paar minuten.
:')
pi_66750369
Heb er ook ontzettend last van, soms houdt het mij urenlang wakker tot laat in de nacht. Maar aan de andere kant geeft het mij een raar gevoel van zelfvertrouwen, ik voel mij er zelfbewuster door, ik voel mij specialer en slimmer/beter. Tijdens vergaderingen/gesprekken ben ik al ver vooruit in het onderwerp. Zo erger ik mij bijvoorbeeld aan de wekelijkse vergadering bij mij op werk, we doen er een uur over maar ik vind 30min genoeg. Alles is voor mij logisch en duidelijk. Dit heeft toch een verband met elkaar?

Soms merk ik dat ik teveel informatie in een paar woorden los wil laten waardoor ik over m'n woorden struikel of nog erger 'het even kwijtraak wat ik wou zeggen' omdat ik het gevoel heb dat ik het al verteld heb en achter mij gelaten heb. Dit laatste lijkt mij meer op ADHD maar kan dat ook, ADHD alleen in je hoofd? Want lichamelijk ben ik rustig en kalm. Mijn collega's zeggen ook vaak dat ik alles te snel wil.

Ik wil het boek toch graag lezen, morgen bestellen en kijken wat er uit rolt.
pi_66750452
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 08:00 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Ja, dat heb ik dus ook. Hij begint wel erg vaak over God en ook over een soort van leven na de dood, helaas, daar geloof ik niet in en verzet me altijd tegen zulke waanideeën.
Hier nog 1, alles over jezus christus enzo... maarja ik denk dat die dingen erin zitten zodat gelovigen het ook kunnen lezen zonder boos te worden.
Lambo of Rekt
  vrijdag 6 maart 2009 @ 00:16:40 #45
122997 zquing
Drama Junk
pi_66751404
iemand een samenvatting over het concept?
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_66751484
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 00:16 schreef zquing het volgende:
iemand een samenvatting over het concept?
Het concept is dat mensen altijd maar nadenken nadenken en nadenken. En dus denken dat ze hun verstand zijn. Het verstand bepaalt zegmaar de persoon terwijl dat in werkelijkheid nonsense is. Het verstand dient gebruikt te worden maar is zo ver doorgeslagen dat het een zelfbeeld creeert wat we ego noemen. Bevrijd jezelf van het ego door in het nu te leven (door dus je gedachten stil te zetten) en proef het geluk.

Da's zo'n beetje een korte samenvatting ervan maar ik raad je toch wel aan die openingspost van PCP te lezen.
Lambo of Rekt
  vrijdag 6 maart 2009 @ 00:22:50 #47
122997 zquing
Drama Junk
pi_66751560
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 00:20 schreef EggsTC het volgende:

[..]

...

Da's zo'n beetje een korte samenvatting ervan maar ik raad je toch wel aan die openingspost van PCP te lezen.
Maar dan moet ik teveel nadenken
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_66751590
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 00:22 schreef zquing het volgende:

[..]

Maar dan moet ik teveel nadenken
k, its your loss
Lambo of Rekt
  vrijdag 6 maart 2009 @ 00:45:16 #49
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_66752084
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 00:22 schreef zquing het volgende:

[..]

Maar dan moet ik teveel nadenken
Das nog niks, check het vorige topic maar eens
:')
pi_66880089
Denken mag zolang je maar geen psychose krijgt..
pi_66885083
quote:
Op maandag 9 maart 2009 23:17 schreef Conjo78 het volgende:
Denken mag zolang je maar geen psychose krijgt..
Ik ben dus wel beniewd of iemand met een psychose, als diegene dit boek toepast, er vanaf raakt.
Lambo of Rekt
pi_66895895
Ben begonnen in het boek "Moeten maakt gek" van Ellis en Backx. Tot nu toe ziet het er goed uit, al gaat het niet specifiek over het denken, maar vooral ook over gevoelens. Door die gevoelens ga je weer piekeren. Als de gevoelens nu beperkt worden tot adequate gevoelens, dan moet het piekeren ook minder worden.
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_66913498
Het klinkt mischien gek, maar ik heb het boek gelezen en zaterdag middag had ik het, ik zag het... Ik heb sindsdien helemaal nergens meer stress voor gehad, denk niet meer constant, praat makkelijk met mensen en doe ik dingen die ik al veel langer had moeten doen en 'geniet' ik op een soort manier van het nu, omdat ik voel dat het goed is...

Het is moeilijk uit te leggen, maar ik heb het gevoel dat ik nu 'weet' wat het doel is, waar de godsdiensten naar streven... Het is een onbeschrijvelijk gevoel...

Jullie vinden me misschien gek, maar weet je, voor de H4T3rs , jullie mogen dat denken, het maakt me niet meer uit...
Have fun...
pi_66914580
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:38 schreef Handschoen het volgende:
Het klinkt mischien gek, maar ik heb het boek gelezen en zaterdag middag had ik het, ik zag het... Ik heb sindsdien helemaal nergens meer stress voor gehad, denk niet meer constant, praat makkelijk met mensen en doe ik dingen die ik al veel langer had moeten doen en 'geniet' ik op een soort manier van het nu, omdat ik voel dat het goed is...

Het is moeilijk uit te leggen, maar ik heb het gevoel dat ik nu 'weet' wat het doel is, waar de godsdiensten naar streven... Het is een onbeschrijvelijk gevoel...

Jullie vinden me misschien gek, maar weet je, voor de H4T3rs , jullie mogen dat denken, het maakt me niet meer uit...
Hoelang duurde het nadat je het boek uit had? Of was het tijdens het lezen?
Lambo of Rekt
  dinsdag 10 maart 2009 @ 22:22:52 #55
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_66915691
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:38 schreef Handschoen het volgende:
Het klinkt mischien gek, maar ik heb het boek gelezen en zaterdag middag had ik het, ik zag het... Ik heb sindsdien helemaal nergens meer stress voor gehad, denk niet meer constant, praat makkelijk met mensen en doe ik dingen die ik al veel langer had moeten doen en 'geniet' ik op een soort manier van het nu, omdat ik voel dat het goed is...

Het is moeilijk uit te leggen, maar ik heb het gevoel dat ik nu 'weet' wat het doel is, waar de godsdiensten naar streven... Het is een onbeschrijvelijk gevoel...

Jullie vinden me misschien gek, maar weet je, voor de H4T3rs , jullie mogen dat denken, het maakt me niet meer uit...


Ik herken t wel, maar bij mij ging het niet zo van INEENS.. Maar hetzelfde gevoel zit er wel..
Alsof je verder IN jezelf bent en niet meer zo gevoelig voor wat anderen van je vinden..
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_66916857
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 23:43 schreef Psycho-R het volgende:
Heb er ook ontzettend last van, soms houdt het mij urenlang wakker tot laat in de nacht. Maar aan de andere kant geeft het mij een raar gevoel van zelfvertrouwen, ik voel mij er zelfbewuster door, ik voel mij specialer en slimmer/beter. Tijdens vergaderingen/gesprekken ben ik al ver vooruit in het onderwerp. Zo erger ik mij bijvoorbeeld aan de wekelijkse vergadering bij mij op werk, we doen er een uur over maar ik vind 30min genoeg. Alles is voor mij logisch en duidelijk. Dit heeft toch een verband met elkaar?

Soms merk ik dat ik teveel informatie in een paar woorden los wil laten waardoor ik over m'n woorden struikel of nog erger 'het even kwijtraak wat ik wou zeggen' omdat ik het gevoel heb dat ik het al verteld heb en achter mij gelaten heb. Dit laatste lijkt mij meer op ADHD maar kan dat ook, ADHD alleen in je hoofd? Want lichamelijk ben ik rustig en kalm. Mijn collega's zeggen ook vaak dat ik alles te snel wil.

Ik wil het boek toch graag lezen, morgen bestellen en kijken wat er uit rolt.
Herkenbaar. Heb je wel eens een iq-test gedaan?
En ja, het nadenken is wel heel productief vind ik. Het kan dan 80% onzin zijn, volgens mij is en blijft het ook hersentraining/gymnastiek. Ik ken genoeg 'lopende-band-figuren' die zo afgestomt als de nete zjin. Daar pas ik voor, dan maar een mega-maler. Maar altijd blijven zoeken naar antwoorden is ook vermoeiend natuurlijk.

Maar het kan vreselijk irritant zijn als je al mijlen verder bent dan de rest. Vandaar dat je het misschien eens in hoogbegaafdheid moet zoeken, jouw 'probleem'. Het lijkt dan of de rest een beetje achterlijk is, dat zijn ze natuurlijk niet, alleen jij bent dan sneller (en vaak ook beter, hoe arrogant het ook mag klinken).

Ik herken het in mezelf ook. Vroeger op school was ik altijd al diep aan het nadenken over van alles en nog wat. Dat is nu uiteindelijk wel in iets heel moois geresulteert, namelijk een eigen bedrijf wat enorm goed draait en veel potentie heeft. Ik wijt dat grotendeels aan het 'altijd maar aan 't denken zijn'. Waar anderen lekker liepen te 'kloten' zeg maar, dus onzin liepen te verkopen in mijn ogen, was ik altijd maar aan het nadenken.
En mijn inziens is het niet voor niks geweest, achteraf bezien. Het leidt je dus in mijn ogen wel ergens naar toe, maar wellicht denkt de ene mens dan toch productiever dan de ander. Dat weet ik dan weer niet.

Ik weet wel dat mijn iq-test scores hoog zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat je dat in de praktijk ook goed kunt combineren. Dat hoeft niet altijd. Ik ken ook hoogbegaafde personen die praktisch zo knullig als de nete zijn. Daar hoef je dus niet blij mee te zijn.

Afijn, ik brei er nu een eind aan. Maar dat 'probleem' van het snelle denken, zou je eens in hoogbegaafdheid kunnen gaan zoeken wellicht.
Succes!
pi_66917691
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:38 schreef Handschoen het volgende:
Het klinkt mischien gek, maar ik heb het boek gelezen en zaterdag middag had ik het, ik zag het... Ik heb sindsdien helemaal nergens meer stress voor gehad, denk niet meer constant, praat makkelijk met mensen en doe ik dingen die ik al veel langer had moeten doen en 'geniet' ik op een soort manier van het nu, omdat ik voel dat het goed is...

Het is moeilijk uit te leggen, maar ik heb het gevoel dat ik nu 'weet' wat het doel is, waar de godsdiensten naar streven... Het is een onbeschrijvelijk gevoel...

Jullie vinden me misschien gek, maar weet je, voor de H4T3rs , jullie mogen dat denken, het maakt me niet meer uit...
Dan neem ik aan dat je het over het boek "de kracht van het nu" hebt? Bedoel je dan ook dat je het voor het einde van het boek al door had? Of was je al verder en heb je het enkel zaterdag uitgelezen?
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_66918138
Vet interessant... Ik denk teveel na over onzinnige dingen die ZOUDEN kunnen gebeuren, en ik sloop mezelf ermee.. Ik probeer het te onderdrukken, maar het lukt niet echt.. Ik ga "De kracht van het nu" maar eens een keer bestellen.
Ripped her heart out right before her eyes! Eyes over easy, eat it! Eat it! Eat it!
pi_66918952
Misschien handig te bedenken dat het spreekwoord 'een mens lijdt het meest, van het lijden dat ie vreest' er niet voor niks is.
Maar goed, makkelijk lullen, ik doe het zelf ook. Doch misschien helpt het jou.
Heb jij toevallig familie die ook zo zijn? Overal leeuwen en beren zien? Dat wil namelijk ook nog wel eens aan de orde zijn, een paniekvogel in de familie die de rest er ook mee 'besmet' zeg maar. Zwaar irritant, maar je kunt het over gaan nemen, vooral als kind zijnde, omdat je geen beter voorbeeld krijgt / niet beter weet dan dat.
pi_66919038
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 23:24 schreef jollieboer1 het volgende:
Misschien handig te bedenken dat het spreekwoord 'een mens lijdt het meest, van het lijden dat ie vreest' er niet voor niks is.
Maar goed, makkelijk lullen, ik doe het zelf ook. Doch misschien helpt het jou.
Heb jij toevallig familie die ook zo zijn? Overal leeuwen en beren zien? Dat wil namelijk ook nog wel eens aan de orde zijn, een paniekvogel in de familie die de rest er ook mee 'besmet' zeg maar. Zwaar irritant, maar je kunt het over gaan nemen, vooral als kind zijnde, omdat je geen beter voorbeeld krijgt / niet beter weet dan dat.
Mijn pa ja...
Ripped her heart out right before her eyes! Eyes over easy, eat it! Eat it! Eat it!
pi_66920285
Toevallig, mijn pa ook. Altijd stressen, altijd dingen zien die er niet zijn. Je kunt kinderen daar totaal mee uit balans brengen mijn inziens en heel onzeker door maken.

Gekke is, zijn moeder was ook zo. Maar zijn broers/zus véél minder tot geheel niet. Hij is heel erg.
en ook stemmingsgevoelig/veranderlijk. Beetje manisch depressief zou je zeggen.

Ik ben er wel druk mee bezig om er afstand van te nemen, dat wordt hoog tijd. Want het is dom gedrag, het voegt niks toe en het staat ver van de werkelijkheid vaak. Je kunt nooit dingen voorspellen, niemand kan in de toekomst kijken. En je overal van te voren al bang voor maken, is niet handig. Het pakt toch altijd anders uit.
Maar je wilt het graag controleren, doch dat kun je niet. En daar ontstaat die stress volgens mij o.a. door.

In elk geval, proberen te relativeren en zijn tekortkomingen in te gaan zien, ik denk dat je dan al een heel eind bent. Doch makkelijk gezegd.....wederom. Het blijft gewoon lastig.
pi_66920596
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 23:57 schreef jollieboer1 het volgende:
Toevallig, mijn pa ook. Altijd stressen, altijd dingen zien die er niet zijn. Je kunt kinderen daar totaal mee uit balans brengen mijn inziens en heel onzeker door maken.

Gekke is, zijn moeder was ook zo. Maar zijn broers/zus véél minder tot geheel niet. Hij is heel erg.
en ook stemmingsgevoelig/veranderlijk. Beetje manisch depressief zou je zeggen.

Ik ben er wel druk mee bezig om er afstand van te nemen, dat wordt hoog tijd. Want het is dom gedrag, het voegt niks toe en het staat ver van de werkelijkheid vaak. Je kunt nooit dingen voorspellen, niemand kan in de toekomst kijken. En je overal van te voren al bang voor maken, is niet handig. Het pakt toch altijd anders uit.
Maar je wilt het graag controleren, doch dat kun je niet. En daar ontstaat die stress volgens mij o.a. door.

In elk geval, proberen te relativeren en zijn tekortkomingen in te gaan zien, ik denk dat je dan al een heel eind bent. Doch makkelijk gezegd.....wederom. Het blijft gewoon lastig.
Wow, dat is gewoon precies hoe het hier gaat. Ik sluit mezelf meestal op in mijn kamer(niet letterlijk), om mijn pa te ontwijken. Ga dus daarom ook heel weinig naar beneden als ik thuis ben, alleen gewoon even voor de badkamer of wat te eten halen.
Ripped her heart out right before her eyes! Eyes over easy, eat it! Eat it! Eat it!
pi_66920831
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:38 schreef Handschoen het volgende:
Het klinkt mischien gek, maar ik heb het boek gelezen en zaterdag middag had ik het, ik zag het... Ik heb sindsdien helemaal nergens meer stress voor gehad, denk niet meer constant, praat makkelijk met mensen en doe ik dingen die ik al veel langer had moeten doen en 'geniet' ik op een soort manier van het nu, omdat ik voel dat het goed is...

Het is moeilijk uit te leggen, maar ik heb het gevoel dat ik nu 'weet' wat het doel is, waar de godsdiensten naar streven... Het is een onbeschrijvelijk gevoel...

Jullie vinden me misschien gek, maar weet je, voor de H4T3rs , jullie mogen dat denken, het maakt me niet meer uit...


Het is in mijn ogen idd die staat van zijn waar godsdiensten naar refereren. Daarom heb ik nu ook minder moeite met de verwijzingen van Eckhart Tolle naar dat wat men God noemt in het boek. Tolle zegt ook in het boek dat heel veel dingen uit de bijbel geinterpreteerd kunnen worden als een uitleg over hoe men in het nu moet leven. Alleen door de eeuwen heen is deze betekenis helemaal verloren gegaan.

Ik kan me ook wel vinden in de theorie dat Jezus in een boedhistisch klooster heeft geleefd en daarna pas weer ten tonele verscheen. Het zou goed kunnen dat Jezus refereerde naar het nu als "het koninkrijk van God".

Wanneer je in het nu bent, is alles 1, letterlijk. Er zijn geen gedachten die de wereld fragmenteren. Dit 1 zijn is iets wat ook uit de bijbel gehaald kan worden. Ik wil hier nog wel even bij zeggen dat ik zelf niets met godsdienst heb.

Maar mooi voor jou Handschoen, dat je het nu "weet"
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_66921055
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:59 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Hoelang duurde het nadat je het boek uit had? Of was het tijdens het lezen?
Heb eindelijk een PM teruggestuurd
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_66921096
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 22:59 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Dan neem ik aan dat je het over het boek "de kracht van het nu" hebt? Bedoel je dan ook dat je het voor het einde van het boek al door had? Of was je al verder en heb je het enkel zaterdag uitgelezen?
Ben ik ook wel benieuwd naar. Kan me nl. nog vaag herinneren dat Handschoen een hele tijd geleden al eens had gereageerd in een topic over oa De Kracht vh Nu. Volgens mij had hij (of zij?) het boek een tijdje geleden al besteld. Handschoen?
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_66921525
quote:
Op maandag 2 maart 2009 19:35 schreef Handschoen het volgende:
TVP, volg met interesse.

Boek besteld bij bol, ben benieuwd
Oh, zat er volgens mij toch naast
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_66921906
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 22:45 schreef jollieboer1 het volgende:

[..]


Ik herken het in mezelf ook. Vroeger op school was ik altijd al diep aan het nadenken over van alles en nog wat. Dat is nu uiteindelijk wel in iets heel moois geresulteert, namelijk een eigen bedrijf wat enorm goed draait en veel potentie heeft. Ik wijt dat grotendeels aan het 'altijd maar aan 't denken zijn'. Waar anderen lekker liepen te 'kloten' zeg maar, dus onzin liepen te verkopen in mijn ogen, was ik altijd maar aan het nadenken.
En mijn inziens is het niet voor niks geweest, achteraf bezien. Het leidt je dus in mijn ogen wel ergens naar toe, maar wellicht denkt de ene mens dan toch productiever dan de ander. Dat weet ik dan weer niet.

Ik denk dat het bij jou beter uitpakt omdat jij het denken gericht gebruikt. En DAAR is het voor bedoeld. Het verstand is een probleemoplosser. Wanneer jij jezelf een doel stelt en daar een weg naar toe bedenkt, dan gebruik jij je verstand.

In veel gevallen bij veel mensen heeft het verstand de controle en creeert het problemen waar die niet zijn. Het verstand is een overlevingsmachine, moet problemen hebben om te doen waar het voor gemaakt is. Wanneer je dus geen doel hebt (een zelf gekozen probleem) dan maakt je verstand eigenlijk automatisch een probleem. En in combinatie met het ego zijn deze problemen vaak problemen op een persoonlijk vlak. Althans het lijkt persoonlijk omdat mensen zich identificeren met hun ego.

Klinkt misschien een beetje vaag als je alleen deze reactie leest maar ik kan er nu niet volledig op ingaan. Daarvoor moet eigenlijk het vorige topic gelezen worden.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  woensdag 11 maart 2009 @ 12:22:43 #68
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_66930557
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:38 schreef Handschoen het volgende:
Het klinkt mischien gek, maar ik heb het boek gelezen en zaterdag middag had ik het, ik zag het... Ik heb sindsdien helemaal nergens meer stress voor gehad, denk niet meer constant, praat makkelijk met mensen en doe ik dingen die ik al veel langer had moeten doen en 'geniet' ik op een soort manier van het nu, omdat ik voel dat het goed is...
Ik heb dat pas 1 keer gehad en ik lijk het niet echt meer te kunnen herhalen. Maar die ene keer moest ik er juist best veel moeite voor doen, ik zou echt niet weten hoe ik dat in het huidige drukke leven zou kunnen toepassen. Het lijkt me heerlijk om dat te ervaren wat jij ervaart, maar ik heb pas één keer iets soortgelijks ervaren, maar dat was toen ik helemaal alleen was, tijd zat had en het goed stil was overal. Bij andere mensen kan ik dat niet.
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 23:24 schreef jollieboer1 het volgende:
Misschien handig te bedenken dat het spreekwoord 'een mens lijdt het meest, van het lijden dat ie vreest' er niet voor niks is.
Maar goed, makkelijk lullen, ik doe het zelf ook. Doch misschien helpt het jou.
Heb jij toevallig familie die ook zo zijn? Overal leeuwen en beren zien? Dat wil namelijk ook nog wel eens aan de orde zijn, een paniekvogel in de familie die de rest er ook mee 'besmet' zeg maar. Zwaar irritant, maar je kunt het over gaan nemen, vooral als kind zijnde, omdat je geen beter voorbeeld krijgt / niet beter weet dan dat.
Dat zou wel eens goed kunnen. Ik heb dat voorzichtige ook al eens terug kunnen leiden naar de opvoeding en dan vooral naar mijn vader. Die wil zich ook altijd voor ALLES meer dan 100% indekken en durft NOOIT eens risico's te nemen waarvan je van tevoren niet helemaal weet hoe ze gaan uitpakken. Hij heeft zelf ook al vaker redelijk lange tijd overspannen thuis gezeten. Maar blijkbaar heb ik dat behoorlijk overgenomen. Maar hij doet het nu nog wel: toen ik bijvoorbeeld zei dat ik op mezelf ging wonen, begon hij meteen over dat ik wel moest denken aan de verzekeringen, dat ik hiermee rekening moest houden, daarmee enz. Ook als ik nu eens zeg wat te gaan doen is het altijd: kijk wel uit dat dit en dit niet gebeurt en denk daar en daar aan. Gek word ik er soms van, allemaal goed bedoeld, dat zeker, maar ik heb zelf die denkwijze teveel overgenomen merk ik heel vaak. Ik denk altijd aan de mogelijke gevolgen van bepaalde acties. Maar zoals een vriend van me afgelopen weekend dat tegen me zei: "Jij denkt altijd weer iets meer naar voren" waarbij dat op dat moment juist positief bedoeld was, omdat hij iets riep waarbij hij dus niet aan de gevolgen had gedacht (we zouden ergens naartoe gaan, maar ik hield ook weer rekening met de terugweg, hij dacht daar nog niet aan) Maar dit leid ik dus wel allemaal terug naar mijn opvoeding, nooit eens risico's durven te nemen, dat hebben mijn ouders ook nog nooit in hun leven gedaan. Maar ik ben nu zo gewend aan dat denkpatroon dat ik het vrijwel onmogelijk vind om er doorheen te breken, ik blijf toch nog altijd aan de (mogelijke) gevolgen denken, hoe hard ik mezelf ook zeg dat niet te doen.
Don't let my username fool you...
pi_66938197
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:59 schreef EggsTC het volgende:
Hoelang duurde het nadat je het boek uit had? Of was het tijdens het lezen?
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 22:59 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Dan neem ik aan dat je het over het boek "de kracht van het nu" hebt? Bedoel je dan ook dat je het voor het einde van het boek al door had? Of was je al verder en heb je het enkel zaterdag uitgelezen?
Over dat boek heb ik het ja... Ik had het door tussen blz 80 en 84 ongeveer. De dag later heb ik het uit gelezen...

Het is vreemd. Ik maak me nergens meer druk om, ben veel relaxter, 'weet' meer, ik merk steeds vaker dat ik soort van in mijn verstand kan 'tappen' om er gebruik van te maken. Klinkt vreemd, maar dat is de clou natuurlijk, omdat je het niet snapt, kan je je er niet mee identificeren en zegt je, tja, ik noem het maar je ego, dat het 'niet klopt'

Maar ik realiseer me dat niet iedereen dit zal volgen . Maar daar heb ik vrede mee
Have fun...
pi_66938403
En begrijp me niet verkeerd, tot deze ervaring was ik heel erg van de wetenschappelijke kant, (nog steeds natuurlijk, ben niet voor niets process engineer ). Maak het is alsof ik nu een ander 'besef' heb en de dingen anders zie.

Het is alleen, dat ik op een bepaald vlak denk (of eigenlijk technisch gezien niet-meer-denk), dat als ik het begrijp, dat ik dan 'dood' zal gaan. En dat dood niet iets slechts is, maar het is het doel, een verschuiving, maar ja, op dit soort momenten vraag ik me ook af of ik wel helemaal ok ben in mijn bovenkamer, zeker ivm mijn wetenschappeijke achtergrond, maar omdat dit zo ok voelt heb ik er wel vrede mee...
Have fun...
  woensdag 11 maart 2009 @ 21:11:21 #71
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_66949117
Ik krijg altijd een beetje kromme tenen van die zelfhulp-boeken en de mensen die er heilig in geloven...
  woensdag 11 maart 2009 @ 21:22:15 #72
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66949479
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 21:11 schreef Wheelgunner het volgende:
Ik krijg altijd een beetje kromme tenen van die zelfhulp-boeken en de mensen die er heilig in geloven...
Voor sommige mensen is het handig om dingen te lezen voor ze het - eventueel - herkennen ? Ik zie het probleem niet, ja jij krijgt er kromme tenen van en dat loopt waarschijnlijk klote.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  woensdag 11 maart 2009 @ 21:44:01 #73
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_66950397
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 21:22 schreef elcastel het volgende:

[..]

Voor sommige mensen is het handig om dingen te lezen voor ze het - eventueel - herkennen ? Ik zie het probleem niet, ja jij krijgt er kromme tenen van en dat loopt waarschijnlijk klote.
Het is niet voor niets het best verkopende genre. Een grotere melkkoe is er bijna niet, daar word ik een beetje achterdochtig van.

Vaak worden dat soort boeken vanwege een zekere hype ook opgepikt door mensen die verder niet echt belezen en opgeleid zijn, waardoor ze mogelijk wat snel onder de indruk zijn. Dan is het dus de vraag of zo'n boek echt werkt, of dat het schijn is; een soort placebo effect.

Er zullen vast oprechte en goede werken tussen zitten die echt mensen helpen, maar een beetje kritisch blijven mag wel.
pi_66950786
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 21:44 schreef Wheelgunner het volgende:

[..]

Het is niet voor niets het best verkopende genre. Een grotere melkkoe is er bijna niet, daar word ik een beetje achterdochtig van.

Vaak worden dat soort boeken vanwege een zekere hype ook opgepikt door mensen die verder niet echt belezen en opgeleid zijn, waardoor ze mogelijk wat snel onder de indruk zijn. Dan is het dus de vraag of zo'n boek echt werkt, of dat het schijn is; een soort placebo effect.

Er zullen vast oprechte en goede werken tussen zitten die echt mensen helpen, maar een beetje kritisch blijven mag wel.
Je wordt verder ook niet gevraagd om het te geloven, het topic is meer om ervaringen en gedachten uit te wisselen. Kritisch zijn is niet verboden maar het meteen aftekenen als "onzin" gaat ook weer wat ver.
Lambo of Rekt
  woensdag 11 maart 2009 @ 21:55:31 #75
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_66950979
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 21:51 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Je wordt verder ook niet gevraagd om het te geloven, het topic is meer om ervaringen en gedachten uit te wisselen. Kritisch zijn is niet verboden maar het meteen aftekenen als "onzin" gaat ook weer wat ver.
Dat doe ik ook niet, ik heb het immers niet gelezen. Mijn interesse werd gewekt door de TT, maar toen ik het topic las kreeg ik toch een beetje een gevoel.

Waarom omarm jij overigens als zelfverklaard atheist überhaupt iets dat ik overal zie beschreven als een spiritueel zelfhulpboek?
  woensdag 11 maart 2009 @ 22:07:41 #76
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66951558
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 21:44 schreef Wheelgunner het volgende:
Het is niet voor niets het best verkopende genre. Een grotere melkkoe is er bijna niet, daar word ik een beetje achterdochtig van.
Newsflash. Psychologie en het nadenken, proberen te plaatsen etc zit overal in, overal ! We leven hier in het Westen in een wereld waar je wordt bekogeld met allerlei info, meningen, keuze's, dilemma's etc. Dat wordt mensen snel teveel (ik durf wel te beweren iedereen), ben je wel eens naar Zuid-Amerika gegaan, Peru, Chili ? Er gaat een wereld voor je open, een wereldvol eenvoud, rust, ellende, maar vooral minder hectiek.
quote:
Vaak worden dat soort boeken vanwege een zekere hype ook opgepikt door mensen die verder niet echt belezen en opgeleid zijn, waardoor ze mogelijk wat snel onder de indruk zijn. Dan is het dus de vraag of zo'n boek echt werkt, of dat het schijn is; een soort placebo effect.
De arrogantie straalt van je post door zoiets als dit te beweren, mijn opvatting over beleerde mensen is dat ze het raakvlak met het simpele denken vaak kwijtraken. Ik kom dag in dag uit in aanraking met hoogopgeleide mensen die de ballen verstand hebben van simpele zaken als menselijkheid, ethiek of lange termijn denken.

Een boek als in dit topic werkt voor iedereen die erin geloofd en dit heeft werkelijk niks te maken met een bepaald denkniveau of opleiding. Sterker nog, ik ken nogal wat hoogopgeleide of hooggeplaatste mensen die bijzonder slecht slapen omdat ze 'de knop' niet om kunnen zetten. Ja met drank of andere drugs .

Jij herkent je er niet in ? Prima, maar het is een keurmerk van een even grote leek als degene die er wel iets in vindt. Bovendien vraag ik me werkelijk af wat er mis is met een placebo (wat dit boek in mijn ogen nou net niet is) ?
quote:
Er zullen vast oprechte en goede werken tussen zitten die echt mensen helpen, maar een beetje kritisch blijven mag wel.
Jij komt hier niet kritisch over, maar neerbuigend. Ik vat je post op als dat dit boek geschikt is voor mensen met een lage opleiding, die elke hype achterna lopen. Je doet het voorkomen alsof er dingen in staan die óf logisch zijn óf schijn. Ik vind dat een bizar oordeel, ik denk dat juist jij teveel (verkeerde) boekjes hebt gelezen.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_66951643
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 21:55 schreef Wheelgunner het volgende:

[..]

Dat doe ik ook niet, ik heb het immers niet gelezen. Mijn interesse werd gewekt door de TT, maar toen ik het topic las kreeg ik toch een beetje een gevoel.

Waarom omarm jij overigens als zelfverklaard atheist überhaupt iets dat ik overal zie beschreven als een spiritueel zelfhulpboek?
Spiritualiteit heeft weinig met atheisme te maken. Ik brand ook wierrook. Daarnaast ben erg geinteresseerd in psychologie.
quote:
Expliciete atheïsten kunnen dan het geloof in goden bewust negeren/vermijden (zwak atheïsme) of er bewust voor uitkomen dat goden niet bestaan (sterk atheïsme).
Ohja, ik geloof ook niet in god.
quote:
Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.
Lambo of Rekt
  woensdag 11 maart 2009 @ 22:11:07 #78
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66951723
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 21:55 schreef Wheelgunner het volgende:
Waarom omarm jij overigens als zelfverklaard atheist überhaupt iets dat ik overal zie beschreven als een spiritueel zelfhulpboek?
Beweer jij hier nu dat een atheist niet spiritueel kan zijn ?
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  woensdag 11 maart 2009 @ 22:17:45 #79
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_66951999
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:07 schreef elcastel het volgende:

[..]

Newsflash. Psychologie en het nadenken, proberen te plaatsen etc zit overal in, overal ! We leven hier in het Westen in een wereld waar je wordt bekogeld met allerlei info, meningen, keuze's, dilemma's etc. Dat wordt mensen snel teveel (ik durf wel te beweren iedereen), ben je wel eens naar Zuid-Amerika gegaan, Peru, Chili ? Er gaat een wereld voor je open, een wereldvol eenvoud, rust, ellende, maar vooral minder hectiek.
Dat klopt wel ja, maar waarom is zo'n boek daarvoor dé oplossing?
quote:
[..]

De arrogantie straalt van je post door zoiets als dit te beweren, mijn opvatting over beleerde mensen is dat ze het raakvlak met het simpele denken vaak kwijtraken. Ik kom dag in dag uit in aanraking met hoogopgeleide mensen die de ballen verstand hebben van simpele zaken als menselijkheid, ethiek of lange termijn denken.

Een boek als in dit topic werkt voor iedereen die erin geloofd en dit heeft werkelijk niks te maken met een bepaald denkniveau of opleiding. Sterker nog, ik ken nogal wat hoogopgeleide of hooggeplaatste mensen die bijzonder slecht slapen omdat ze 'de knop' niet om kunnen zetten. Ja met drank of andere drugs .

Jij herkent je er niet in ? Prima, maar het is een keurmerk van een even grote leek als degene die er wel iets in vindt. Bovendien vraag ik me werkelijk af wat er mis is met een placebo (wat dit boek in mijn ogen nou net niet is) ?
Ik weet dat ik arrogant kan overkomen, daar heb ik me bij neergelegd. Het dogmatisch in de verdediging schieten getuigt overigens ook niet van een bescheiden houding.

En ik ken een hoop laagopgeleide mensen die in de meest belachelijke onzin trappen, overal achteraan lopen, totaal niet voor henzelf kunnen denken en zich dus gemakkelijk de zakken laten kloppen. Mogelijk is dat hier niet het geval, maar het heeft er wel een beetje de schijn van als ik de reacties zo lees.

Denkniveau en opleiding is in mijn ogen relevant omdat het vaak iets zegt over kritisch denkvermogen. Daarom geloven dat soort mensen ook minder snel in bijvoorbeeld horoscopen.
quote:
[..]

Jij komt hier niet kritisch over, maar neerbuigend. Ik vat je post op als dat dit boek geschikt is voor mensen met een lage opleiding, die elke hype achterna lopen. Je doet het voorkomen alsof er dingen in staan die óf logisch zijn óf schijn. Ik vind dat een bizar oordeel, ik denk dat juist jij teveel (verkeerde) boekjes hebt gelezen.
Dat is nou eenmaal het belangrijkste publiek voor dit soort werken. En de reacties van de adepten hier bevestiggen dat beeld. Ik kan er naast zitten hoor, maar het leek me dat jullie wel eens wat tegengas konden gebruiken.
  woensdag 11 maart 2009 @ 22:19:30 #80
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_66952070
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:11 schreef elcastel het volgende:

[..]

Beweer jij hier nu dat een atheist niet spiritueel kan zijn ?
Eigenlijk niet nee, een agnost natuurlijk wel, maar een atheist is per definitie wat stelliger in het ontkennen van alles bovennatuurlijk.
pi_66952136
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:19 schreef Wheelgunner het volgende:

[..]

Eigenlijk niet nee, een agnost natuurlijk wel, maar een atheist is per definitie wat stelliger in het ontkennen van alles bovennatuurlijk.
Spiritualiteit is dan ook niet per definitie "bovennatuurlijk".
Lambo of Rekt
  woensdag 11 maart 2009 @ 22:22:54 #82
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_66952212
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:09 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Spiritualiteit heeft weinig met atheisme te maken. Ik brand ook wierrook.
Ik ook, maar dat doe ik omdat ik het lekker en ontspannend vind, niet uit spirituele overwegingen.
quote:

[..]

Ohja, ik geloof ook niet in god.
[..]


Ok, dat is al duidelijker, maar naar wat ik over dit boek lees gaat de spritualiteit van de auteur wel wat verder dan die van jou.
pi_66952355
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:22 schreef Wheelgunner het volgende:

[..]

Ik ook, maar dat doe ik omdat ik het lekker en ontspannend vind, niet uit spirituele overwegingen.
[..]
Ik mediteer ook en doe aan lucide dromen.
quote:
Ok, dat is al duidelijker, maar naar wat ik over dit boek lees gaat de spritualiteit van de auteur wel wat verder dan die van jou.
Jep, maar dat betekent niet dat gelijk het hele boek voor mij waardeloos is. Er zijn altijd wel dingen die je eruit kan halen. Bovendien ben ik het best wel eens met de stelling van de auteur en kan ik me goed vinden in de posts van PCP. Voor mij rede genoeg om het boek te lezen. Baat het niet, dan schaadt het niet.
Lambo of Rekt
  woensdag 11 maart 2009 @ 22:47:22 #84
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66953194
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:17 schreef Wheelgunner het volgende:
Dat klopt wel ja, maar waarom is zo'n boek daarvoor dé oplossing?
Ik zeg nergens dat dit boek dé oplossing is ? Ik zeg alleen dat het voor sommige mensen een baken kan zijn, voor mij was het lezen van het boek herkenning, het markeerde wat ik al wist, maar niet precies wist te bevatten.
quote:
Ik weet dat ik arrogant kan overkomen, daar heb ik me bij neergelegd. Het dogmatisch in de verdediging schieten getuigt overigens ook niet van een bescheiden houding.
Je hebt gewoon mijn manier van antwoorden verdiend, je walst over dingen heen alsof het niks is, in de letterlijke zin. Ik hou daar totaal niet van, dus krijg je je verdiende veeg uit de pan. Dat is niet bescheiden, maar zeker niet arrogant ! En maak aub niet uit mijn toon op dat je me ergens raakt, want ik hoef nieteens na te denken over mijn antwoorden.
quote:
En ik ken een hoop laagopgeleide mensen die in de meest belachelijke onzin trappen, overal achteraan lopen, totaal niet voor henzelf kunnen denken en zich dus gemakkelijk de zakken laten kloppen. Mogelijk is dat hier niet het geval, maar het heeft er wel een beetje de schijn van als ik de reacties zo lees.
Ik ken een hoop hoogopgeleide mensen die zich geen raad weten met hun slapeloze nachten en hun dagelijkse dingen (/problemen) niet kunnen loslaten en toevlucht zoeken in de drank en drugs. Dat kost ze niet alleen geld en verstand, maar het is vooral vluchtgedrag wat niks oplost. (Ik herhaal nog maar eens wat ik al eerder zei)
quote:
Denkniveau en opleiding is in mijn ogen relevant omdat het vaak iets zegt over kritisch denkvermogen. Daarom geloven dat soort mensen ook minder snel in bijvoorbeeld horoscopen.
Ja en horoscopen en sprritualiteit en alles valt onder 1 noemer, dus dit boek ook. Dit is natuurlijk ook gewoon kwakzalverij, . Sorry, ik heb de juiste termen niet in mijn vocabulaire, maar je klinkt als hoogopgeleid maar schrikbarend kortzichtig. En dan wil ik nog wel mijn excuus erbij te maken voor het label wat ik je opplak, maar ik schrik gewoon van de plaat voor je kop, generalisatie ten top.

Nogmaals, wij zijn in het Westen op de hoogte van van alles, weten veel, hebben hoog opgeleide mensen, we denken een onszelf een enorm denkniveau te hebben aangemeten. Ik sprak gisteren een meid (hoogopgeleid) die een half jaar in Zuid-Amerika heeft rondgekeken, ze vertelde over de eenvoud die je er enerzijds aantreft, maar de dingen die de mensen daar weten, kennen wij nauwelijks. Wij (jij én ik) in het Westen zijn zo arrogant om van onszelf te beweren dat we alles het beste weten, ik geloof steeds meer in de Oosterse kennis van eeuwen geleden, in dingen als spiritualiteit, terug naar jezelf keren, echte rust vinden, dagelijkse mooie dingen herkennen. Misschien weet jij al die dingen wel te vinden, maar het is ronduit kortzichtig om dat aan je eigen opleidingsniveau op te hangen, daar blijf ik bij.
quote:
Dat is nou eenmaal het belangrijkste publiek voor dit soort werken. En de reacties van de adepten hier bevestiggen dat beeld. Ik kan er naast zitten hoor, maar het leek me dat jullie wel eens wat tegengas konden gebruiken.
Ik kan je tegengas prima gebruiken, eerlijk gezegd valt je pleidooi me vies tegen. Het raakt kant noch wal in mijn ogen. En waar jij oordeelt over denkniveau denk ik ... moet ik hier nou echt serieus op antwoorden ?

Besides ik ben niet laag opgeleid en adviseer bankdirecteuren, professionele beleggers en 'paupers' op straat.

[ Bericht 0% gewijzigd door elcastel op 11-03-2009 22:52:39 ]
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  woensdag 11 maart 2009 @ 22:48:01 #85
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_66953226
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 21:44 schreef Wheelgunner het volgende:

[..]

Het is niet voor niets het best verkopende genre. Een grotere melkkoe is er bijna niet, daar word ik een beetje achterdochtig van.

Vaak worden dat soort boeken vanwege een zekere hype ook opgepikt door mensen die verder niet echt belezen en opgeleid zijn, waardoor ze mogelijk wat snel onder de indruk zijn. Dan is het dus de vraag of zo'n boek echt werkt, of dat het schijn is; een soort placebo effect.

Er zullen vast oprechte en goede werken tussen zitten die echt mensen helpen, maar een beetje kritisch blijven mag wel.
In het vorige topic ben ik anders heel erg kritisch geweest over de inhoud van het boek en dat ben ik eigenlijk nog steeds. Ik ben het ook voor een groot gedeelte niet met de auteur eens, ook niet omdat hij zijn theorie als vaststaande feiten over probeert te brengen, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid ergens in zijn verhaal. En als mensen zich er beter door gaan voelen, is het dan een placebo of werkt het dan echt? Ik denk soms bij het lezen van het boek ook dat je jezelf een beetje voor de gek aan het houden bent, dat werkt bijvoorbeeld voor mij dan ook niet. Maar als iemand dat anders ziet en daarmee geholpen is, waarom zou je je daar dan druk om maken? Uiteindelijk draait het toch gewoon om je eigen leven en of jíj gelukkig bent. Als het vvor jou werkt, dan prima, werkt het voor jou niet, ook prima, zoek dan maar iets anders.

Overigens denk ik dat laagopgeleide mensen dit boek niet gauw zullen begrijpen. Echt makkelijk kom je er niet doorheen vind ik en ja, ik mag mezelf hoogopgeleid noemen. Vooral het laatste stuk is vrij lastig, voornamelijk vanwege de vele verwijzingen naar iets bovennatuurlijks en naar God, waar ik dus, als atheïst, inderdaad moeite mee heb zoals je ook zegt. Maar er zijn wel gedeeltes in het boek die wel degelijk interessant zijn en ook gewoon op je huidige manier van leven van toepassing kan zijn.

Zelfhulp vind ik niet meteen iets negatiefs. Ik vind het juist slechter dat hier altijd bij het minste of geringste wordt doorverwezen naar een psycholoog om jezelf een of andere afwijking aan te laten praten. Probeer eerst jezelf eens te doorgronden en daar is totaal niets bovennatuurlijks aan. Je hebt daar natuurlijk wel een flink relativeringsvermogen voor nodig en je moet zoals jij ook zegt kritisch blijven, niet zomaar klakkeloos alles aannemen dat in een boekje staat. Ik vind het bijvoorbeeld gewoon interessant om meer van die psychologische processen te weten te komen.
Don't let my username fool you...
  woensdag 11 maart 2009 @ 22:49:22 #86
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66953282
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:22 schreef Wheelgunner het volgende:
Ok, dat is al duidelijker, maar naar wat ik over dit boek lees gaat de spritualiteit van de auteur wel wat verder dan die van jou.
Kolere, pak jij in elk boek elk woord letterlijk vast ? Ik heb in het vorige topic ook al eens vermeld dat het hele theologische aspect van het boek me vies tegen stond. Maakt dat het een slecht boek ? Overigens viel niemand erover dat ik daar over viel, maar dat zal mijn manier van communiceren wel zijn.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  woensdag 11 maart 2009 @ 22:52:14 #87
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66953385
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:48 schreef Metalfreak het volgende:
Zelfhulp vind ik niet meteen iets negatiefs. Ik vind het juist slechter dat hier altijd bij het minste of geringste wordt doorverwezen naar een psycholoog om jezelf een of andere afwijking aan te laten praten. Probeer eerst jezelf eens te doorgronden en daar is totaal niets bovennatuurlijks aan. Je hebt daar natuurlijk wel een flink relativeringsvermogen voor nodig en je moet zoals jij ook zegt kritisch blijven, niet zomaar klakkeloos alles aannemen dat in een boekje staat. Ik vind het bijvoorbeeld gewoon interessant om meer van die psychologische processen te weten te komen.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  woensdag 11 maart 2009 @ 22:59:04 #88
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_66953636
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:47 schreef elcastel het volgende:

[..]

Ik zeg nergens dat dit boek dé oplossing is ? Ik zeg alleen dat het voor sommige mensen een baken kan zijn, voor mij was het lezen van het boek herkenning, maar stipte het wel aan wat ik wist, maar niet precies wist te bevatten.
[..]

je hebt gewoon mijn manier van antwoorden verdiend, je walst over dingen heen alsof het niks is, in de letterlijke zin. Ik hou daar totaal niet van, dus krijg je je verdiende veeg uit de pan. Dat is niet bescheiden, maar zeker niet arrogant ! En maak aub niet uit mijn toon op dat je me ergens raakt, want ik hoef nieteens na te denken over mijn antwoorden.
Ok, ik laat dit even voor wat het is, ik heb geen zin in ruzie.
quote:
[..]

Ik ken een hoop hoogopgeleide mensen die zich geen raad weten met hun slapeloze nachten en hun dagelijkse dingen (/problemen) niet kunnen loslaten en toevlucht zoeken in de drank en drugs. Dat kost ze niet alleen geld en verstand, maar het is vooral vluchtgedrag wat niks oplost. (Ik herhaal nog maar eens wat ik al eerder zei)
[..]

Ja en horoscopen en sprritualiteit en alles valt onder 1 noemer, dus dit boek ook. Dit is natuurlijk ook gewoon kwakzalverij, . Sorry, ik heb de juiste termen niet in mijn vocabulaire, maar je klinkt als hoogopgeleid maar schrikbarend kortzichtig. En dan wil ik nog wel mijn excuus erbij te maken voor het label wat ik je opplak, maar ik schrik gewoon van de plaat voor je kop, generalisatie ten top.
Over het algemeen zijn zaken als horoscopen onzin, een schrikbarend deel van de zelfhulpboeken ook. Ja, dat is wat ongenuanceerd en generaliserend, maar zo is het nou eenmaal.
quote:
Nogmaals, wij zijn in het Westen op de hoogte van van alles, weten veel, hebben hoog opgeleide mensen, we denken een onszelf een enorm denkniveau te hebben aangemeten. Ik sprak gisteren een meid (hoogopgeleid) die een half jaar in Zuid-Amerika heeft rondgekeken, ze vertelde over de eenvoud die je er enerzijds aantreft, maar de dingen die de mensen daar weten, kennen wij nauwelijks. Wij (jij én ik) in het Westen zijn zo arrogant om van onszelf te beweren dat we alles het beste weten, ik geloof steeds meer in de Oosterse kennis van eeuwen geleden, in dingen als spiritualiteit, terug naar jezelf keren, echte rust vinden, dagelijkse mooie dingen herkennen. Misschien weet jij al die dingen wel te vinden, maar het is ronduit kortzichtig om dat aan je eigen opleidingsniveau op te hangen, daar blijf ik bij.
Ik heb zelf een behoorlijke tijd in China gewoond en gewerkt, en heb sowieso veel gereisd. Ik weet dus dat mensen op verschillende plekken verschillend leven. Je kunt echter wat ver gaan in het idoliseren van vreemde culturen. Zij hebben ook hun problemen en mindere kanten.

Het idealiseren en romantiseren van bijvoorbeeld Oosterse kennis wat jij nu een beetje doet, zie je sommige mensen daar juist over de Westerse leefwijze en wetenschap doen.

Je hoeft ook niet per se zo ver om spirtualiteit te ontdekken, ook lokale Europese culturen zitten daar vol mee. Alleen tegenwoordig minder dan vroeger, maar dat probleem heb je in veel ontwikkelde gebieden in Azie en Zuid Amerika ook.
quote:
[..]

Ik kan je tegengas prima gebruiken, eerlijk gezegd valt je pleidooi me vies tegen. Het raakt kant noch wal in mijn ogen. En waar jij oordeelt over denkniveau denk ik ... moet ik hier nou echt serieus op antwoorden ?
Tsja, je doet het wel. Ik bedoel het ook verder serieus, ik probeer niet te trollen ofzo.
quote:
Besides ik ben niet laag opgeleid en adviseer bankdirecteuren, professionele beleggers en 'paupers' op straat.
Dat zal best, het gaat me ook niet om jou persoonlijk.

Er zijn natuurlijk genoeg lageropgeleide mensen die wél kritisch denken en vice versa, maar de trend is het tegenovergestelde.
  woensdag 11 maart 2009 @ 23:02:39 #89
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_66953785
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:48 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

In het vorige topic ben ik anders heel erg kritisch geweest over de inhoud van het boek en dat ben ik eigenlijk nog steeds. Ik ben het ook voor een groot gedeelte niet met de auteur eens, ook niet omdat hij zijn theorie als vaststaande feiten over probeert te brengen, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid ergens in zijn verhaal. En als mensen zich er beter door gaan voelen, is het dan een placebo of werkt het dan echt? Ik denk soms bij het lezen van het boek ook dat je jezelf een beetje voor de gek aan het houden bent, dat werkt bijvoorbeeld voor mij dan ook niet. Maar als iemand dat anders ziet en daarmee geholpen is, waarom zou je je daar dan druk om maken? Uiteindelijk draait het toch gewoon om je eigen leven en of jíj gelukkig bent. Als het vvor jou werkt, dan prima, werkt het voor jou niet, ook prima, zoek dan maar iets anders.

Overigens denk ik dat laagopgeleide mensen dit boek niet gauw zullen begrijpen. Echt makkelijk kom je er niet doorheen vind ik en ja, ik mag mezelf hoogopgeleid noemen. Vooral het laatste stuk is vrij lastig, voornamelijk vanwege de vele verwijzingen naar iets bovennatuurlijks en naar God, waar ik dus, als atheïst, inderdaad moeite mee heb zoals je ook zegt. Maar er zijn wel gedeeltes in het boek die wel degelijk interessant zijn en ook gewoon op je huidige manier van leven van toepassing kan zijn.

Zelfhulp vind ik niet meteen iets negatiefs. Ik vind het juist slechter dat hier altijd bij het minste of geringste wordt doorverwezen naar een psycholoog om jezelf een of andere afwijking aan te laten praten. Probeer eerst jezelf eens te doorgronden en daar is totaal niets bovennatuurlijks aan. Je hebt daar natuurlijk wel een flink relativeringsvermogen voor nodig en je moet zoals jij ook zegt kritisch blijven, niet zomaar klakkeloos alles aannemen dat in een boekje staat. Ik vind het bijvoorbeeld gewoon interessant om meer van die psychologische processen te weten te komen.
Tsja, ik heb het boek in kwestie zelf niet gelezen, dus misschien kan ik beter terugkomen als ik het ooit nog lees. Maar de TT deed me dan ook vermoeden dat dit over meer dan een specifieke zelfhulpmethode zou gaan.

En omdat ik een bepaald beeld heb bij dergelijke lectuur, lijk ik misschien wat scherp uit de hoek te komen.
  woensdag 11 maart 2009 @ 23:11:42 #90
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66954093
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:59 schreef Wheelgunner het volgende:
Ok, ik laat dit even voor wat het is, ik heb geen zin in ruzie.
Watje.
.
quote:
Over het algemeen zijn zaken als horoscopen onzin, een schrikbarend deel van de zelfhulpboeken ook. Ja, dat is wat ongenuanceerd en generaliserend, maar zo is het nou eenmaal.
Ik heb ook niks met horoscopen hoor, ze zijn zo algemeen dat je je er altijd wel in herkent. maar een horoscoop is iets anders dan jezelf in het 'NU' krijgen of 'ZIJN', ik denk dat jij een heel deel kennis mist (dat kan ook een voordeel zijn hoor . )
quote:
Ik heb zelf een behoorlijke tijd in China gewoond en gewerkt, en heb sowieso veel gereisd. Ik weet dus dat mensen op verschillende plekken verschillend leven. Je kunt echter wat ver gaan in het idoliseren van vreemde culturen. Zij hebben ook hun problemen en mindere kanten.
Klopt, vooral qua Westerse maatstaven liggen ze wat achter hè ? Ik had gehoopt dat je begreep wat ik bedoelde, ik vind dat er een hoop belangrijke kennis in het boedhisme ligt, ik weet er te weinig van, daarom lees ik van die 'boekies'.
quote:
Het idealiseren en romantiseren van bijvoorbeeld Oosterse kennis wat jij nu een beetje doet, zie je sommige mensen daar juist over de Westerse leefwijze en wetenschap doen.
Katsjing !!! We-kunnen-een-hoop-van-elkaar(s fouten)-leren !!!!
quote:
Je hoeft ook niet per se zo ver om spirtualiteit te ontdekken, ook lokale Europese culturen zitten daar vol mee. Alleen tegenwoordig minder dan vroeger, maar dat probleem heb je in veel ontwikkelde gebieden in Azie en Zuid Amerika ook.
Ik probeerde het een beetje zwart-wit neer te zetten, omdat we zover uit elkaar lagen. Ik denk dat je prima weet waar ik op doel.
.
quote:
Tsja, je doet het wel. Ik bedoel het ook verder serieus, ik probeer niet te trollen ofzo.
I know, maar als jij iets stellig en standvast gaat beweren, krijg je hem terug, ik spiegel graag.
quote:
Dat zal best, het gaat me ook niet om jou persoonlijk.
Insgelijks, het gaat me om het kort door de bocht redeneren van je.
quote:
Er zijn natuurlijk genoeg lageropgeleide mensen die wél kritisch denken en vice versa, maar de trend is het tegenovergestelde.
Ik merk een evenredige maar contraire trend bij hoogopgeleide mensen, een kredietcrisis is er een (veel te makkelijk) voorbeeld van. Ik ben het geloof in opleiding helemaal kwijt en geloof in ethiek en de juiste mens op de juiste plaats.

Waar veeg jij je hol mee af als er geen laagopgeleide mensen meer zijn die schijtpapiermachine's bedienen ? Wat maakt zo iemand minder dan jij bent ? En zo gaat het alle kanten op, ik vind echt dat hoogopgeleide mensen zichzelf gigantisch voorbij zijn gestreefd door de jaren.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  woensdag 11 maart 2009 @ 23:28:30 #91
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_66954713
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 23:11 schreef elcastel het volgende:


[..]

Klopt, vooral qua Westerse maatstaven liggen ze wat achter hè ?
Dat is natuurlijk niet wat ik zei, en ook zeker niet wat ik bedoelde. Punt is dat beide goede en slechte dingen te bieden hebben
quote:
Ik had gehoopt dat je begreep wat ik bedoelde, ik vind dat er een hoop belangrijke kennis in het boedhisme ligt, ik weet er te weinig van, daarom lees ik van die 'boekies'.


[..]

Katsjing !!! We-kunnen-een-hoop-van-elkaar(s fouten)-leren !!!!
Daar ben ik het dus wel mee eens. Ik heb ook veel geleerd van mijn tijd in China. Over mezelf, over de wereld, over een andere cultuur. En zaken als wierook branden heb ik daar ook opgepikt.
quote:
[..]

Ik probeerde het een beetje zwart-wit neer te zetten, omdat we zover uit elkaar lagen. Ik denk dat je prima weet waar ik op doel.
.
De waarheid ligt vaak in het midden?
quote:
[..]

I know, maar als jij iets stellig en standvast gaat beweren, krijg je hem terug, ik spiegel graag.
[..]

Insgelijks, het gaat me om het kort door de bocht redeneren van je.
Ik zal ook echt niet beweren de braverik te zijn hoor, en een beetje felle discussie is prima. Het risico is echter dat het vervalt in kinderlijk gescheld. Wat ik overigens wel vaker uitlok met mijn ongezoute meningen
quote:
[..]

Ik merk een evenredige maar contraire trend bij hoogopgeleide mensen, een kredietcrisis is er een (veel te makkelijk) voorbeeld van. Ik ben het geloof in opleiding helemaal kwijt en geloof in ethiek en de juiste mens op de juiste plaats.

Waar veeg jij je hol mee af als er geen laagopgeleide mensen meer zijn die schijtpapiermachine's bedienen ? Wat maakt zo iemand minder dan jij bent ? En zo gaat het alle kanten op, ik vind echt dat hoogopgeleide mensen zichzelf gigantisch voorbij zijn gestreefd door de jaren.
Ik hecht inderdaad (misschien te) veel waarde aan opleiding, maar dat is omdat het mijzelf veel gebracht heeft, direct en indirect.

Verder heb ik sowieso niet zo'n hoge pet op van de mens en de samenleving in het algemeen, en kan me dan ook groen en geel ergeren aan mensen die naar mijn mening dom zijn of doen. En vaak kan ik dat terugkoppelen aan opleidingsniveau, bijvoorbeeld als ik weer eens een stel hangende bontkraag VMBO'ers achterlijk zie doen, een glimps van Idols of de nieuwste telefonische geldklopperij opvang op de TV, een asociale pauper in de supermarkt stennis zie schoppen, enzovoorts.
pi_66958221
Veel reacties

Heb nu geen tijd om overal op in te gaan. Morgen vast wel even. Voor nu wil ik het volgende even zeggen:

Zo spiritueel is dit alles niet in mijn ogen. In het boek komt het allemaal over als spiritueel, dat zeker.

Voor mij is het eigenlijk evolutionaire psychologie. We waren dieren, ontwikkelden een instrument het verstand, net zoals alle andere dieren instrumenten of eigenschappen ontwikkelden om te kunnen overleven.

Ons onderscheidende instrument, het verstand, heeft ontzettend veel potentie. We kunnen de wereld beter begrijpen en daardoor ook beinvloeden. Naast een beeld van de wereld, bouwen we ook een beeld van onszelf in het verstand. Dit beeld gaat zijn eigen leven leiden en wordt het ego. De problemen die dit ego voortbrengt worden in het vorige topic en in het boek uitgebreid behandeld.

Daarnaast vind ik het raar dat mensen dit topic raar vinden. Ik ben aanhanger van de wetenschap en op het moment wijst de wetenschap richting een oerknal als begin van alles. Dit houdt dus in dat jij, degene die dit leest, ik, Hitler, Gandhi, de spaceshuttle, de hele aarde, de dinosaurussen en uiteindelijk het hele fucking heelal uit 1 klein punt komen. Wij hebben met zn allen en met alles om ons heen 13,7 miljard jaar geleden in dat ene kleine punt gezeten. En dat ene kleine punt heeft na een explosie alles om ons heen voortgebracht.

Sorry, maar als dat geen debiel verhaal is weet ik het ook niet meer. Maar ik geloof er wel in

Raar en normaal zijn vreemde begrippen vanuit dit perspectief bezien en dit is een perspectief dat wordt ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Daaruit leid ik af dat niets raar is en daarom sta ik open voor alles. Dus mensen die een uitgesproken mening hebben over dit topic en dit boek terwijl ze zich er niet in hebben verdiept omdat ze er niet voor open staan, zijn in mijn ogen erg dom en onvolwassen bezig.

Kritisch nadenken juichen we hier toe. En nee, het is niet de bedoeling dat er aannames gedaan worden en dat we van daaruit conclusies gaan trekken zoals dat met het geloof gebeurd.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_66958248
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 00:25 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Constant? Of zou het af en toe wel eens lekker zijn om niet te denken?
Tuurlijk. 8 uur per nacht even buiten bewustzijn heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.
pi_66958257
Interessante materie.
AFC Ajax | SS Lazio | SK Slavia | Bobby Haarms †
"Het gaat nu even slecht, maar je moet Ajax altijd blijven steunen hè," zei hij. Hij herhaalde zijn boodschap nog eens: "Altijd blijven steunen, die club. Daar ben je Ajacied voor."
  donderdag 12 maart 2009 @ 06:42:29 #95
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66958452
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 23:28 schreef Wheelgunner het volgende:
Daar ben ik het dus wel mee eens. Ik heb ook veel geleerd van mijn tijd in China. Over mezelf, over de wereld, over een andere cultuur. En zaken als wierook branden heb ik daar ook opgepikt.
Misschien zit het grote verschil dan wel niet in dingen als opleiding, maar in het feit dat jij andere culturen (en gewoonten) hebt kunnen zien en anderen daar een boek voor lezen om ermee in aanraking te komen ?
quote:
Ik hecht inderdaad (misschien te) veel waarde aan opleiding, maar dat is omdat het mijzelf veel gebracht heeft, direct en indirect.
Wat heeft het je gebracht ? Dat je je kunt afzetten tegen mensen die dat niet konden ? Wat heb je nou meer dan iemand die laagopgeleid is of minder uit zijn leven weet te halen ? Ik gok voornamelijk materiele dingen.
quote:
Verder heb ik sowieso niet zo'n hoge pet op van de mens en de samenleving in het algemeen, en kan me dan ook groen en geel ergeren aan mensen die naar mijn mening dom zijn of doen. En vaak kan ik dat terugkoppelen aan opleidingsniveau, bijvoorbeeld als ik weer eens een stel hangende bontkraag VMBO'ers achterlijk zie doen, een glimps van Idols of de nieuwste telefonische geldklopperij opvang op de TV, een asociale pauper in de supermarkt stennis zie schoppen, enzovoorts.
Grappig, ik denk dan altijd dat die valkuilen zijn opgezet door mensen die 'slim en intelligent' genoeg zijn om anderen erin te laten trappen. Waar jij de mensen die erin trappen dom vindt, vind ik de mensen die die dingen bedenken oppervlakkige materialisten.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet anti-Westers, ik ben geen hippie en ik weet ook dat de sterkste wint in deze maatschappij (op deze wereld), maar ik verdom hebt om een verschil te maken tussen domme mensen en slimme mensen. Op dit moment draait de domme mens op voor de foute van zogenaamde slimme mensen.

Handig van de slimme mensen ? Van mij mag je het vinden, maar klaag dan niet over de afgunst die die domme mensen soms hebben jegens de mensen die het beter hebben. Ik denk dat je het nog altijd samen moet doen op deze planeet en verschil in welk niveau dan ook is makkelijker bij elkaar te houden als je wat meer onderlinge respect hebt.

En ja ik walg soms ook van dit idealistische denken en ik ook vind sommige mensen dom, ik weet ook precies wat je bedoeld, maar ik zie slim en dom de meeste DOMME fouten maken, after all we're all human. Overigens spreek ik dagelijks (elk niveau) mens aan op hun 'domme' acties of uitspraken, maar geef mijn uitleg erbij, dan klinkt iemand dom noemen opeens heel anders.

De dingen die ik niet heb gequote vond ik niet meer de moeite om verder op door te gaan.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_66960240
Mensen zijn hier (en over het algemeen) tegendraads, omdat ze het niet 'begrijpen'. Maar je moet de dingen niet met je verstand proberen te begrijpen, je moet ze 'voelen.' Zo kom je dichter bij het nu.
Have fun...
  donderdag 12 maart 2009 @ 10:36:27 #97
207353 Wheelgunner
Met de Noorderzon...
pi_66962260
quote:
Op donderdag 12 maart 2009 06:42 schreef elcastel het volgende:

[..]

Misschien zit het grote verschil dan wel niet in dingen als opleiding, maar in het feit dat jij andere culturen (en gewoonten) hebt kunnen zien en anderen daar een boek voor lezen om ermee in aanraking te komen ?
Als je de keuze hebt, kies dan het eerste! Maar zo niet is een boek inderdaad beter dan niets. Maar een boek over een andere cultuur of leefwijze is in mijn beleving iets anders dan een gemiddeld zweverig zelfhulpboek!
quote:
[..]

Wat heeft het je gebracht ? Dat je je kunt afzetten tegen mensen die dat niet konden ? Wat heb je nou meer dan iemand die laagopgeleid is of minder uit zijn leven weet te halen ? Ik gok voornamelijk materiele dingen.
Juist niet moet ik zeggen. Ik ben momenteel nog aan het afstuderen dus nog steeds een arme student. Daarbij doe ik een taal & cultuur studie dus voor het geld zit ik er zeker niet in.

Het heeft me enorm veel gebracht op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Je wordt uitgedaagd om kritisch te denken, wordt geconfronteerd met zoveel ideeën en wijze mensen, je mag zelf je gedachten ontwikkelen en leert ze wetenschappelijk uit te drukken. Zelf een boek lezen is leuk, maar het is nog veel leuker om vervolgens dat boek te analyseren met een hoop mensen die weten waar ze het over hebben.

Op een universiteit gaat een gesprek zelden over de laatste aflevering van x-factor of een voetbalwedstrijd. En als er al een keer oppervlakkig wordt gedaan weet je dat die mensen in staat zijn tot meer. Natuurlijk is het niet allemaal geweldig, het ligt ook aan wat je zelf uit een studie wil halen, maar ik denk dat een goede opleiding mensen heel veel kan bieden, veel meer dan alleen baanperspectief.

Studeren is ook wat mij de kansen heeft gegeven om in andere landen les te geven bijvoorbeeld. Die ervaring heb ik daaraan te danken en zie ik er dus zeker niet los van.
quote:
[..]

Grappig, ik denk dan altijd dat die valkuilen zijn opgezet door mensen die 'slim en intelligent' genoeg zijn om anderen erin te laten trappen. Waar jij de mensen die erin trappen dom vindt, vind ik de mensen die die dingen bedenken oppervlakkige materialisten.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet anti-Westers, ik ben geen hippie en ik weet ook dat de sterkste wint in deze maatschappij (op deze wereld), maar ik verdom hebt om een verschil te maken tussen domme mensen en slimme mensen. Op dit moment draait de domme mens op voor de foute van zogenaamde slimme mensen.

Handig van de slimme mensen ? Van mij mag je het vinden, maar klaag dan niet over de afgunst die die domme mensen soms hebben jegens de mensen die het beter hebben. Ik denk dat je het nog altijd samen moet doen op deze planeet en verschil in welk niveau dan ook is makkelijker bij elkaar te houden als je wat meer onderlinge respect hebt.

En ja ik walg soms ook van dit idealistische denken en ik ook vind sommige mensen dom, ik weet ook precies wat je bedoeld, maar ik zie slim en dom de meeste DOMME fouten maken, after all we're all human. Overigens spreek ik dagelijks (elk niveau) mens aan op hun 'domme' acties of uitspraken, maar geef mijn uitleg erbij, dan klinkt iemand dom noemen opeens heel anders.

De dingen die ik niet heb gequote vond ik niet meer de moeite om verder op door te gaan.
Waarschijnlijk ben ik dus wat cynischer dan jij, misschien zelfs bitter in sommige opzichten. Ik sta overigens echt niet te juichen voor slimmere mensen die misbruik maken van anderen hoor zeker niet.

En dat we allemaal fouten maken is prima, tot op zekere hoogte. We zijn allemaal zelfbewuste wezens en dragen dus verantwoordelijkheid voor onze eigen daden. Ik heb dus weinig geduld voor mensen die veel fouten maken, of dat nou uit domheid, of uit kwade motieven (misdaad dus) is.
pi_66968681
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 00:13 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]



Het is in mijn ogen idd die staat van zijn waar godsdiensten naar refereren.
Als "dat" de staat is waar godsdiensten naar verwijzen zou je ook dieper kunnen denken (denken ja ) en je afvragen of dat he verstand bedoelt wordt met "de duivel" Als we dan toch symbolisch bezig zijn.
Lambo of Rekt
pi_66969953
quote:
Op donderdag 12 maart 2009 13:43 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Als "dat" de staat is waar godsdiensten naar verwijzen zou je ook dieper kunnen denken (denken ja ) en je afvragen of dat he verstand bedoelt wordt met "de duivel" Als we dan toch symbolisch bezig zijn.
Scherp

Dat is idd wat Tolle ook zegt. Als ik tijd heb zal ik eens wat voorbeelden uit De Kracht vh Nu halen waarin Tolle paralellen trekt met godsdienst. De bijbel bevat informatie waarvan de boodschap allang verloren is door duizenden jaren van doorgeven en vertalen. Kans is groot dat als er een diepere boodschap was, deze allang verloren is in al die tijd.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  donderdag 12 maart 2009 @ 17:34:31 #100
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_66976717
quote:
Op donderdag 12 maart 2009 10:36 schreef Wheelgunner het volgende:
En dat we allemaal fouten maken is prima, tot op zekere hoogte. We zijn allemaal zelfbewuste wezens en dragen dus verantwoordelijkheid voor onze eigen daden. Ik heb dus weinig geduld voor mensen die veel fouten maken, of dat nou uit domheid, of uit kwade motieven (misdaad dus) is.
Ik stop met deze discussie, want ik vind hem té offtopic worden. Het boek is handig voor mensen die hun gedachten willen stoppen als het hun uitkomt, voor mensen die ook wel eens rust in hun hoofd willen en dat niet direct kunnen.

Dat geldt voor simpele zielen, ingewikkelde mensen, druktemakers, rijke stinkerds, iedereen die de boel een keer stil wil zetten als het hem/haar uitkomt. Als je verder wilt lullen PM je maar.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  donderdag 12 maart 2009 @ 20:15:31 #101
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_66982180
quote:
Op donderdag 12 maart 2009 14:19 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Scherp

Dat is idd wat Tolle ook zegt. Als ik tijd heb zal ik eens wat voorbeelden uit De Kracht vh Nu halen waarin Tolle paralellen trekt met godsdienst. De bijbel bevat informatie waarvan de boodschap allang verloren is door duizenden jaren van doorgeven en vertalen. Kans is groot dat als er een diepere boodschap was, deze allang verloren is in al die tijd.
Maar ik durf te beweren dat 90% van de gelovigen dat niet snappen, die lezen de teksten allemaal veel letterlijker en streven in mijn ogen naar het verkeerde doel. Volgens mij weten vele gelovigen eigenlijk niet wat ze eigenlijk willen bereiken met hun gelovig zijn, ik vind het altijd een beetje gemakzucht, de dingen die je niet meteen kunt verklaren maar toeschrijven aan godsdienstige onzin in plaats van zelf na te denken en te onderzoeken.

Maar ik ben wel eens benieuwd dan naar jouw visie hierop.
Don't let my username fool you...
  vrijdag 13 maart 2009 @ 12:22:50 #102
58063 uppie83
Sousousou
pi_67004373
Krijgt een interessante wending hier
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_67133469
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 00:23 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Ben ik ook wel benieuwd naar. Kan me nl. nog vaag herinneren dat Handschoen een hele tijd geleden al eens had gereageerd in een topic over oa De Kracht vh Nu. Volgens mij had hij (of zij?) het boek een tijdje geleden al besteld. Handschoen?
Klopt, ik heb het boek een anderhalve week uit en het heeft zeker 'hemel en aarde' voor me bewogen .

Ik moet alleen nu oppassen dat ik niet overal symboliek in ga zien en alles op mezelf ga reflecteren
Have fun...
pi_67312521
Wellicht hendig voor mensen die oefeningen zoeken voor deze vrij lastige staat van bewustzijn. Ik heb het zelf nog niet meegemaakt maar ik ben beniewd of het een weg is die je nodig hebt of dat "het" er ineens is, zodra je het ziet.

iig klik (PDF)
Lambo of Rekt
pi_67322931
Het bewust blijven in dagelijks leven gaat bij mij steeds beter, maar ik ondersteun deze materie dan ook met dagelijkse meditatie. Ik ben het dan ook niet helemaal eens met TS waar hij meditatie symptoombestrijding noemt. Ik ben van mening dat meditatie wel zeker bij kan dragen aan een bewuster en geconcentreerder leven.

Juist door eerst de kracht van het nu te lezen en daarna een meditatie boek (mediteren voor dummies), vallen de puzzelstukjes perfect in elkaar. De kracht van het nu beschrijft zeer duidelijk op welke plaats de gedachten en emoties gezet moeten worden. Het meditatie boek gaat hier enigzins op in (raakt de snaar net niet), maar geeft juist enorm veel praktische informatie en oefeningen om dit te bereiken.
  maandag 23 maart 2009 @ 17:12:00 #106
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_67329898
tvp
pi_67331404
Ik wil mijn ervaringen hier ook kort delen, ik heb boek Radical Honesty gelezen. Het is een beetje het zelfde verhaal als dit allemaal, en ik moet zeggen dat het mijn leven een andere wending geeft.

Door naar jezelf te kijken wat je ECHT wilt, i.p.v. je te laten beïnvloeden door anderen voel ik me ook een stuk sterker en waardeer ik mijn leven continu. En natuurlijk leven in het NU, genieten van wat je hebt: namelijk jezelf. JIJ bent degene die kan ervaren en ervan kan genieten! Ik ben mezelf dankbaar geworden dat ik kan: kijken, horen, voelen, proeven, etc. Het geeft mij een zeer goed gevoel als ik hier even bij stilsta.

Dit idd in tegenstelling wat je denkt te willen, wat vaak door andere mensen jouw wordt opgelegd: Manager, veel geld, mooie auto, grote huis. En als je dat niet hebt, voel je je niet gelukkig? Mensen zijn te gefocused op dit soort objecten, en als ze eenmaal die Audi of die flatscreen hebben, valt het gevoel van bevrediging achteraf toch vaak tegen. Mensen vergeten weleens wat ze nu hebben, omdat dat vanzelfsprekend begint te worden, en willen vaak wat hun "ego" willen.

Al moet ik zeggen, dat de oude gedachten makkelijk terugkomen en makkelijk in oude patronen val. Hoe gaan jullie daarmee om?
  maandag 23 maart 2009 @ 19:21:21 #108
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_67333685
Ik vind het erg interresant, maar heb ook nog wel twijfels; Je zegt dat je je als het ware "los moet koppelen" van je ego en je gedachten. Wanneer deze gedachten negatief zijn kan ik me voorstellen dat dit positief kan werken. Maar zullen positieve gedachten nog wel dezelfde waarde hebben voor je?

Een mens kan immers (tijdelijk) een erg gelukkig gevoel krijgen als je als het ware door jezelf (je ego) wordt beloond. Dat kan het verschil maken tussen tevreden en heel erg gelukkig zijn toch?
En wordt je niet een beetje "vlak" als je alleen kijkt naar het heden en niet gepusht wordt om ergens naar uit te kijken of heen te werken?

Ook vraag ik me af of het niet als een soort van vermijden van negatieve gedachten gezien kan worden. Als dat zo is, zou het dan op termijn niet constructiever zijn om juist je gedachten als wapen te gebrruiken om je ego in positieve zin te veranderen in plaats van er niet meer naar te luisteren?
pi_67333833
quote:
Op maandag 23 maart 2009 19:21 schreef DaneV het volgende:
Ik vind het erg interresant, maar heb ook nog wel twijfels; Je zegt dat je je als het ware "los moet koppelen" van je ego en je gedachten. Wanneer deze gedachten negatief zijn kan ik me voorstellen dat dit positief kan werken. Maar zullen positieve gedachten nog wel dezelfde waarde hebben voor je?

Een mens kan immers (tijdelijk) een erg gelukkig gevoel krijgen als je als het ware door jezelf (je ego) wordt beloond. Dat kan het verschil maken tussen tevreden en heel erg gelukkig zijn toch?
En wordt je niet een beetje "vlak" als je alleen kijkt naar het heden en niet gepusht wordt om ergens naar uit te kijken of heen te werken?

Ook vraag ik me af of het niet als een soort van vermijden van negatieve gedachten gezien kan worden. Als dat zo is, zou het dan op termijn niet constructiever zijn om juist je gedachten als wapen te gebrruiken om je ego in positieve zin te veranderen in plaats van er niet meer naar te luisteren?
Dat is wat ik me ook afvraag ja. Je gedachten bepalen grotendeels je gevoel dus positieve gedachten geven een positief gevoel en vica versa. Ik vroeg me dus af of je uberhaupt wel iets "voelt" als je gedachtenloos bent. Zelf heb ik nog niet het punt van "nu" kunnen bereiken. Tijdens meditatie sessies wel maar daar duurde het zo kort omdat ik er (onbewust?) van schrok dat het lukte en gelijk kwamen m'n gedachten weer terug. Erg vervelend maar ik blijf voorlopig proberen
Lambo of Rekt
  maandag 23 maart 2009 @ 19:33:09 #110
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_67334073
Ik ben op het moment meer bezig met antidepressiva maar hou me nog regelmatig bezig met de kracht van het nu. Ik ga vanavond denk ik het boek van voor af aan beginnen, omdat de puzzel nog lang niet compleet is.

Als ik me probeer heel erg bewust te maken krijg ik vaak een onheilspellend gevoel. Laat me denken aan een mindgame die ik als kind met mezelf speelde. Naar een muur of ander object kijken en denken van 'wat ís dit eigenlijk?' Zolang tot ik mezelf een raar gevoel kon geven. Moeilijk uit te leggen maar het voelde alsof ik mijn eigen bestaan even onder de loep nam.

Ik besteed steeds meer tijd in gewoon een half uurtje in de tuin proberen heel bewust alles te zien, horen etc. Maar het maakt me bang. Mijn hartslag gaat omhoog en ik kan objecten ombuigen naar vriend en vijand. Ik heb ook nog een hele tijd naar mezelf in de spiegel gekeken, proberen bewust te worden van mezelf. Enigszins confronterend. Mijn verstand is kennelijk zo sterk.

De combinatie van psychologen, nieuwe medicijnen, en een chaotische levensstijl en de kracht van het nu dagelijks oefenen is iets heel moeilijks. Maar als ik kijk wat ik in de afgelopen maanden heb bereikt mag ik daar denk ik best trots op zijn. Ik hoop dat de verlichting geleidelijk mijne gaat worden.
:')
  maandag 23 maart 2009 @ 19:42:26 #111
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_67334370
quote:
Op maandag 23 maart 2009 19:21 schreef DaneV het volgende:

Een mens kan immers (tijdelijk) een erg gelukkig gevoel krijgen als je als het ware door jezelf (je ego) wordt beloond. Dat kan het verschil maken tussen tevreden en heel erg gelukkig zijn toch?
En wordt je niet een beetje "vlak" als je alleen kijkt naar het heden en niet gepusht wordt om ergens naar uit te kijken of heen te werken?

Hier twijfel ik ook over. Ik heb mij naast heel depressief ook heel gelukkig gevoeld in mijn leven. Belevenissen van onbeschrijfelijk geluk omdat ik door mijn ego beloond werd. Maar tegenwoordig gebeurt dat nauwlijks tot nooit meer.
:')
  maandag 23 maart 2009 @ 20:32:58 #112
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_67336350
quote:
Op maandag 23 maart 2009 19:21 schreef DaneV het volgende:
Ik vind het erg interresant, maar heb ook nog wel twijfels; Je zegt dat je je als het ware "los moet koppelen" van je ego en je gedachten. Wanneer deze gedachten negatief zijn kan ik me voorstellen dat dit positief kan werken. Maar zullen positieve gedachten nog wel dezelfde waarde hebben voor je?

Een mens kan immers (tijdelijk) een erg gelukkig gevoel krijgen als je als het ware door jezelf (je ego) wordt beloond. Dat kan het verschil maken tussen tevreden en heel erg gelukkig zijn toch?
En wordt je niet een beetje "vlak" als je alleen kijkt naar het heden en niet gepusht wordt om ergens naar uit te kijken of heen te werken?

Ook vraag ik me af of het niet als een soort van vermijden van negatieve gedachten gezien kan worden. Als dat zo is, zou het dan op termijn niet constructiever zijn om juist je gedachten als wapen te gebrruiken om je ego in positieve zin te veranderen in plaats van er niet meer naar te luisteren?
Ja, dat ben ik met je eens! Dat ego zal er altijd zijn, of je het wilt of niet, daarom vind ik ook dat je het het beste kunt aanleren om het zinvol te gebruiken. Over dat "vlak" zijn heb ik het ook wel eens gehad. Een mens heeft doelen nodig anders dwaal je maar wat door het leven, dan kan elk moment misschien wel leuk zijn, maar ben je dan wel op weg naar geluk? En is het streven naar geluk niet ook gewoon een doel? Voor mij werkt het bijvoorbeeld veel beter als ik een duidelijk doel voor ogen heb, heb ik dat niet, dan zie ik soms ook het nut niet in van sommige dingen en waarom zou je die dan doen? Mensen die doelen nastreven zijn ook veel interessanter voor andere mensen en trekken die weer aan en aangezien mensen sociale wezens zijn, worden wij daar weer gelukkiger door. Je gedachten onder controle krijgen lijkt mij inderdaad een zinnigere techniek dan gewoon je gedachten stop te zetten. Zelfs als je je gedachten stop zet, heb ik het idee dat je nog steeds gedachten hebt, de gedachte om stop te zeggen tegen je gedachtes (ja, klinkt vaag inderdaad )

Wat ik overigens ook vrij vreemd vind is dat ik de theorie van dit soort dingen vaak heel goed uit kan leggen aan anderen, maar zelf het heel moeilijk vind om toe te passen op mezelf.
quote:
Op maandag 23 maart 2009 19:33 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Ik ben op het moment meer bezig met antidepressiva maar hou me nog regelmatig bezig met de kracht van het nu. Ik ga vanavond denk ik het boek van voor af aan beginnen, omdat de puzzel nog lang niet compleet is.
Hoe ben je zover gekomen dat je aan de antidepressiva bent geraakt, als ik vragen mag? Want in mijn ogen is dat toch echt een van de laatste redmiddelen. Ik heb het idee dat die tegenwoordig wat te snel worden voorgeschreven om symptomen te bestrijden, maar daar pak je de oorzaak van het probleem niet mee aan en de bijwerkingen zijn soms nog erger dan hetgeen je ermee wilt bestrijden. Was het echt het teveel aan nadenken, of speelde er meer?


Overigens kwam ik gisteren het volledige boek "The Power of Now" ook online tegen (Engelstalig):
http://www.scribd.com/doc(...)ower-of-Now-complete
Don't let my username fool you...
  maandag 23 maart 2009 @ 21:31:41 #113
243037 Lamba
Just lamba
pi_67338558
Ik heb de kracht van het nu twee keer gelezen
Ook de kracht van het nu; in de praktijk heb ik gelezen (iets kortere en wat makkelijker te lezen versie van het boek)

Heb net weer wat bijgelezen en merk dat het bij meerdere mensen ineens inslaat? Dat ze ineens begrijpen wat Tolle er allemaal mee bedoelt? Verlichting noemt Tolle geloof ik. Hoe komt het dat het deze mensen wel lukt en mij, ben er veel mee bezig, nog steeds niet? Wat is de key die deze mensen gevonden hebben om het plotseling te snappen? Jullie klinken er in ieder geval erg positief over!

En hoe komt het dat zoveel mensen hier last van hebben?
Ligt het aan de hectische maatschappij waarin we leven?

L.
pi_67338711
quote:
Op maandag 23 maart 2009 20:32 schreef Metalfreak het volgende:

Zelfs als je je gedachten stop zet, heb ik het idee dat je nog steeds gedachten hebt, de gedachte om stop te zeggen tegen je gedachtes (ja, klinkt vaag inderdaad )
Dat is dus de truuk van meditatie, zelfs die gedachte moet je niet meer hebben. Gewoon 1 grote zwarte leegte. En dat is moeilijk om te bereiken ja. Vooral in het begin.
quote:
Op maandag 23 maart 2009 21:31 schreef Lamba het volgende:
Ik heb de kracht van het nu twee keer gelezen
Ook de kracht van het nu; in de praktijk heb ik gelezen (iets kortere en wat makkelijker te lezen versie van het boek)

Heb net weer wat bijgelezen en merk dat het bij meerdere mensen ineens inslaat? Dat ze ineens begrijpen wat Tolle er allemaal mee bedoelt? Verlichting noemt Tolle geloof ik. Hoe komt het dat het deze mensen wel lukt en mij, ben er veel mee bezig, nog steeds niet? Wat is de key die deze mensen gevonden hebben om het plotseling te snappen? Jullie klinken er in ieder geval erg positief over!

En hoe komt het dat zoveel mensen hier last van hebben?
Ligt het aan de hectische maatschappij waarin we leven?

L.
Daar had PCP het dus ook over... Het teveel er mee bezig zijn kan frustraties opleveren dat het niet lukt en daardoor zal je het niet zien. Laat het ns rusten voor een tijd. Ik heb het idee ook dat ik het nooit zal zien, maar ik blijf ook ermee bezig
Lambo of Rekt
  maandag 23 maart 2009 @ 22:31:51 #115
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_67340916
quote:
Op maandag 23 maart 2009 21:37 schreef EggsTC het volgende:
Daar had PCP het dus ook over... Het teveel er mee bezig zijn kan frustraties opleveren dat het niet lukt en daardoor zal je het niet zien. Laat het ns rusten voor een tijd. Ik heb het idee ook dat ik het nooit zal zien, maar ik blijf ook ermee bezig
Ik weet ook nogsteeds niet wat ik aan het boek heb gehad. Ik herkende er veel in, zag meer beschreven wat ik al dacht, maar heb nu wel de tijd van mijn leven, qua mezelf zijn vooral. Ik geloof absoluut niet dat het door dat boek komt, maar toevallig is het dan wel.

Verder denk ik inderdaad dat als je graag iets wil bereiken, je het ook met dit boek niet zult vinden. Het boek gaat juist over het niet moeten, maar gewoon ervaren. Kortom, misschien willen mensen wel te graag iets leren van het boek, terwijl de boodschap juist is dat je niks moet willen, of teveel moet van jezelf. Ach, misschien werkt het boek daarom ook wel alleen bij bepaalde mensen ...
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  maandag 23 maart 2009 @ 22:35:35 #116
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_67341088
quote:
Op maandag 23 maart 2009 22:31 schreef elcastel het volgende:

[..]
Verder denk ik inderdaad dat als je graag iets wil bereiken, je het ook met dit boek niet zult vinden. Het boek gaat juist over het niet moeten, maar gewoon ervaren. Kortom, misschien willen mensen wel te graag iets leren van het boek, terwijl de boodschap juist is dat je niks moet willen, of teveel moet van jezelf. Ach, misschien werkt het boek daarom ook wel alleen bij bepaalde mensen ...
Ja, daarom is het boek eigenlijk een beetje tegenstrijdig. Het geeft aan dat je geen doelen moet stellen, maar je leest het boek niet zomaar, maar eigenlijk met het doel om je beter te gaan voelen, om je gedachten onder controle te krijgen. Dat vind ik eigenlijk een bepaalde tegenstrijdigheid. Je wilt iets bereiken, maar om dat te bereiken moet je het niet meer willen.
Don't let my username fool you...
  maandag 23 maart 2009 @ 22:37:18 #117
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_67341148
quote:
Op maandag 23 maart 2009 22:35 schreef Metalfreak het volgende:
Je wilt iets bereiken, maar om dat te bereiken moet je het niet meer willen.
Dat is em. Tja wat zal ik zeggen, ... het leven zit vol met tegenstrijdigheden ?
.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  dinsdag 24 maart 2009 @ 00:03:44 #118
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_67344276
quote:
Op maandag 23 maart 2009 20:32 schreef Metalfreak het volgende:

Hoe ben je zover gekomen dat je aan de antidepressiva bent geraakt, als ik vragen mag? Want in mijn ogen is dat toch echt een van de laatste redmiddelen. Ik heb het idee dat die tegenwoordig wat te snel worden voorgeschreven om symptomen te bestrijden, maar daar pak je de oorzaak van het probleem niet mee aan en de bijwerkingen zijn soms nog erger dan hetgeen je ermee wilt bestrijden. Was het echt het teveel aan nadenken, of speelde er meer?

Ik heb al een paar jaar depressieve klachten en heb al jaren psychologen etc. Omdat het nu in een enorm neerwaardse spiraal ging was ik wel toe aan een volgende stap. Heb niet zo heel veel last van bijwerkingen. Bovendien is dit iets wat veel in mijn familie speelt en bij mijn vader werken deze medicijnen al jaren.

En bij mij dysthymie stoornis gediagnostiseerd, soort langdradige chronische depressie.
quote:
Wat ik overigens ook vrij vreemd vind is dat ik de theorie van dit soort dingen vaak heel goed uit kan leggen aan anderen, maar zelf het heel moeilijk vind om toe te passen op mezelf.
Heb ik ook ja.
quote:
Dat vind ik eigenlijk een bepaalde tegenstrijdigheid. Je wilt iets bereiken, maar om dat te bereiken moet je het niet meer willen.
Dat is wel een scherpe, ik herken me hier ook in. Ik heb snel faalangst en het gevoel 'dat het me toch niet gaat lukken'. Dus als ik een doel stel zet ik het goed neer en ga ik er echt voor.

De tegenstrijdigheid van het willen bereiken en het niet willen is erg aanwezig.

[ Bericht 8% gewijzigd door sinterklaaskapoentje op 24-03-2009 00:11:55 ]
:')
pi_67379270
quote:
Op maandag 23 maart 2009 19:21 schreef DaneV het volgende:
Ik vind het erg interresant, maar heb ook nog wel twijfels; Je zegt dat je je als het ware "los moet koppelen" van je ego en je gedachten. Wanneer deze gedachten negatief zijn kan ik me voorstellen dat dit positief kan werken. Maar zullen positieve gedachten nog wel dezelfde waarde hebben voor je?
Gedachten worden dan gewoon weer instrumenten waarmee je de werkelijkheid kunt bevatten. Gedachten zullen er nog steeds zijn maar je identificeert je er niet meer mee. Je ziet gewoon in dat een gedachte losstaat van wie je echt bent.
quote:
Een mens kan immers (tijdelijk) een erg gelukkig gevoel krijgen als je als het ware door jezelf (je ego) wordt beloond. Dat kan het verschil maken tussen tevreden en heel erg gelukkig zijn toch?
En wordt je niet een beetje "vlak" als je alleen kijkt naar het heden en niet gepusht wordt om ergens naar uit te kijken of heen te werken?
Door de identificatie te doorbreken kun je eigenlijk altijd gelukkig zijn zolang je in je eerste levensbehoeften kunt voorzien. Geluk is dus altijd aanwezig. Je hoeft niet meer een doel te bereiken om een gelukkig of bevredigd gevoel te hebben.


En verder is het idd een goed om te vragen wat voor leven je dan overhoudt zonder dat je jezelf doelen stelt. In mijn ervaring komt dit vanzelf. Je bent gelukkig en gaat gewoon dingen doen je leuk vindt. Daaruit vloeit vanzelf een bepaald doel voort. Het bereiken van dat doel is dan niet meer het allerbelangrijkste. De weg naar dat doel toe is minstens net zo belangrijk omdat je geniet van elke stap.
quote:
Ook vraag ik me af of het niet als een soort van vermijden van negatieve gedachten gezien kan worden. Als dat zo is, zou het dan op termijn niet constructiever zijn om juist je gedachten als wapen te gebrruiken om je ego in positieve zin te veranderen in plaats van er niet meer naar te luisteren?
Ik ben ooit begonnen met positief denken. Heb een goed boek gelezen over hoe overtuigingen je leven bepalen en welke rol positieve of negatieve gedachten spelen bij het vormen van deze overtuigingen. Door jezelf te dwingen positief te blijven denken zullen er positievere overtuigingen ontstaan.

Dit is in mijn ogen ook een goede weg om in te slaan. Ik ben hier ooit mee begonnen en het had zeker een effect alleen er is erg veel zelfdiscipline en constante oplettendheid voor nodig. Toen ik met de Kracht vh Nu in aanraking kwam en dit meteen wist toe te passen doordat ik de identificatie gelijk wist te doorbreken met mn ego, toen werd dat voor mij de oplossing.

Het verschil tussen positief denken en verlichting is denk ik dat positief denken voor iederen te begrijpen is alleen er gaat veel tijd en energie in zitten. Bij verlichting is er vaak 1 moment van inzicht nodig die in 1 klap je leven kan veranderen.

Verder weet ik nog dat de schrijver van Radical Honesty zei: Positief denken is voor negatieve mensen. Dat vond ik wel een leuke. In hoeverre dat waar is op de langere termijn weet ik niet.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67379390
quote:
Op maandag 23 maart 2009 18:02 schreef MaxKalav het volgende:
Ik wil mijn ervaringen hier ook kort delen, ik heb boek Radical Honesty gelezen. Het is een beetje het zelfde verhaal als dit allemaal, en ik moet zeggen dat het mijn leven een andere wending geeft.
Ben echt heel benieuwd wat jouw mening is over Radical Honesty
quote:
Al moet ik zeggen, dat de oude gedachten makkelijk terugkomen en makkelijk in oude patronen val. Hoe gaan jullie daarmee om?
Geduld hebben en je niet gek laten maken. Wordt niet boos op jezelf als je even weer in oude patronen vervalt. Lach erom zo gauw je het ziet. Dit zijn namelijk gewoon leermomenten. Er is tijd voor nodig om van oude gewoontes af te komen.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67379577
quote:
Op donderdag 12 maart 2009 20:15 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Maar ik durf te beweren dat 90% van de gelovigen dat niet snappen, die lezen de teksten allemaal veel letterlijker en streven in mijn ogen naar het verkeerde doel. Volgens mij weten vele gelovigen eigenlijk niet wat ze eigenlijk willen bereiken met hun gelovig zijn, ik vind het altijd een beetje gemakzucht, de dingen die je niet meteen kunt verklaren maar toeschrijven aan godsdienstige onzin in plaats van zelf na te denken en te onderzoeken.

Maar ik ben wel eens benieuwd dan naar jouw visie hierop.
Tja.. Eerder had ik een heel zwart-witte kijk op religie. Ik ging er vanuit iedereen die geloofde dat op dezelfde manier deed. Nu weet ik wel beter. Het is natuurlijk wel zo dat religie heel makkelijk is. Het is niet fijn om geen sluitend kader te hebben waarbinnen je leeft.

Wanneer je geen antwoord hebt op bepaalde belangrijke levensvragen zal er een leegte ontstaan en worden mensen onzeker. Ik denk dat voor veel mensen een antwoord dan belangrijker is dan geen antwoord. Is ook niet direct iets mis mee. Wanneer je een leegte voelt en het leven als nutteloos ziet en je vergooit je leven dan ben je uiteraard verkeerd bezig. Kun je misschien nog beter iemand hebben die zichzelf onbewust voor de gek houdt maar daardoor wel gelukkiger is en daardoor een positievere invloed heeft dan de mensen die hun leven kapot maken.

Mijn visie is op dit moment weer wat beter omlijnd doordat ik van de week Techocalyps heb gezien. Een hele goede documentaire over de toekomst van de mens en de technologie en onze relatie tot het heelal en de realiteit waarin we leven.

http://www.imdb.com/title/tt0899298/
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67379674
quote:
Op maandag 23 maart 2009 19:25 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Dat is wat ik me ook afvraag ja. Je gedachten bepalen grotendeels je gevoel dus positieve gedachten geven een positief gevoel en vica versa. Ik vroeg me dus af of je uberhaupt wel iets "voelt" als je gedachtenloos bent.
Ik hoorde laatst iemand zeggen: Met welk zintuig neem je je gevoelens en gedachten waar? Ik denk dus dat dit gewoon je bewustzijn is en je bewustzijn omvat je gedachten en al het andere wat er in je omgaat. Je maakt denk ik de fout gedachten gelijk te stellen met bewustzijn.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67380115
quote:
Op maandag 23 maart 2009 20:32 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Ja, dat ben ik met je eens! Dat ego zal er altijd zijn, of je het wilt of niet, daarom vind ik ook dat je het het beste kunt aanleren om het zinvol te gebruiken.
Zoals ik hiervoor zei: je kunt idd leren met je ego om te gaan. In mijn ervaring is dat een lange weg. Het voordeel aan verlichting is dat je met 1 enkel inzicht je leven kunt veranderen. Het nadeel is dat je dat inzicht niet zomaar kunt afdwingen.
quote:
Over dat "vlak" zijn heb ik het ook wel eens gehad. Een mens heeft doelen nodig anders dwaal je maar wat door het leven, dan kan elk moment misschien wel leuk zijn, maar ben je dan wel op weg naar geluk? En is het streven naar geluk niet ook gewoon een doel?
Die laatste is een hele goede vraag. Wat is geluk? Dat is eigenlijk de plek waar vandaan "je zoektocht" moet starten. Ga op zoek naar meerdere denkwijzen over wat geluk is en verdiep je hierin. In het westen is de heersende gedachte vaak dat je naar geluk moet streven. In het Oosten denkt men hier anders over, althans wanneer je zoekt in de oude Oosterse tradities. Daar zegt men eigenlijk: Geluk is op elk moment voor iedereen toegankelijk.

Kies die manier die jou het meeste aanstaat, maar gun het jezelf wel om hier grondig onderzoek naar te doen. Geluk is iets waar we allemaal uiteindelijk naar streven. Eigenlijk is elke beslissing in ons dagelijks leven eentje die we nemen om ons geluk te optimaliseren. Geluk is dus wat ons drijft. Maar wat is het?
Aangezien het zo belangrijk is voor ieder mens, lijjkt het me heel belangrijk om niet te snel over de vraag heen te stappen van wat is geluk? Het is eigenlijk de belangrijkste vraag die een mens zich kan stellen in zijn leven.

Om je verder nog even een zetje te geven: In de oosterse filosofie kan men hele boeken schrijven over wat geluk nou is. Hier in het westen krijgen we enk ik met moeite 1 A4tje vol met onze gedachtes over geluk. In het westen komen we vaak niet verder dan anecdotes en beschrijvingen van wat ons gelukkig maakt maar een echte grondige studie van wat geluk is, daarvoor moet je toch eerder naar de oosterse filosofie toe.
quote:
Voor mij werkt het bijvoorbeeld veel beter als ik een duidelijk doel voor ogen heb, heb ik dat niet, dan zie ik soms ook het nut niet in van sommige dingen en waarom zou je die dan doen? Mensen die doelen nastreven zijn ook veel interessanter voor andere mensen en trekken die weer aan en aangezien mensen sociale wezens zijn, worden wij daar weer gelukkiger door.
Ik streef geen echte doelen na op het moment (behalve dan dat ik contractverlenging wil straks in deze economische tijd), maar ik doe wat ik leuk vind. Ik geniet meer van het leven en ben niet gestresst. Hierdoor vinden mensen mij fijn in de omgang en heb ik veel vrienden.

Ik denk dat jij meer doelt op mensen die geen doelen durven te hebben omdat ze faalangst hebben of gewoon lui zijn. Dat is het soort mens dat je niet wil worden. Ik streef geen echte doelen meer na omdat ik een bepaald inzicht heb gehad in hoe dingen werken. Ik wil nog steeds wel dingen hoor. Ik wil graag een boek schrijven, mn huis nog mooier inrichten met zelfgemaakte meubels, leuke dingen doen met mn vriendin, ooit mn eigen huis bouwen en nog wel wat dingen. Maar ik omschrijf dit niet echt als doelen. Wat komt dat komt. Ik hoef niet ooit mn eigen huis te bouwen om gelukkig te zijn, ik hoef mn huis niet perse nog mooier in te richten, ik heb niet perse een vriendin nodig om gelukkig te zijn.

Ik ben gelukkig door dat inzicht dat ik heb gehad en dat is mijn beginpunt. Het enige wat ik van mezelf moet is dingen doen die ik leuk vind. De rest volgt vanzelf.
quote:
Je gedachten onder controle krijgen lijkt mij inderdaad een zinnigere techniek dan gewoon je gedachten stop te zetten. Zelfs als je je gedachten stop zet, heb ik het idee dat je nog steeds gedachten hebt, de gedachte om stop te zeggen tegen je gedachtes (ja, klinkt vaag inderdaad )
Het stopzetten van de gedachten is tijdelijk he? En dan op momenten dat je geen gedachten nodig hebt. Tijdens een belangrijke vergadering waarin je moet meedenken is het goed om je gedachten te gebruiken, het is in zo'n geval productief omdat het op een oplossing is gericht. Wanneer je naar huis fietst hoef je niet perse over van alles en nog wat na te denken. Je kunt ook gewoon stil zijn en genieten van alles om je heen.

Verder moet je gedachten niet verwarren met bewustzijn. Gedachten komen op in je bewustzijn, ze zijn te zien in je bewustzijn en door je bewustzijn. Zonder gedachtes kun je je nog steeds bewust zijn van dingen. Je hebt geen gedachte nodig die stop zegt tegen andere gedachtes. Dit is waar het lastig wordt, dat weet ik, maar uit eigen ervaring weet ik dat je niet je gedachten hoeft te controleren met je gedachten.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67380284
quote:
Op maandag 23 maart 2009 21:31 schreef Lamba het volgende:

Heb net weer wat bijgelezen en merk dat het bij meerdere mensen ineens inslaat? Dat ze ineens begrijpen wat Tolle er allemaal mee bedoelt? Verlichting noemt Tolle geloof ik.
Ja bij mij was dat zo. Wat in het boek wordt beschreven moet uiteindelijk leiden tot 1 enkel inzicht. Het is geen vaardigheid die je kunt leren. Er zijn wel oefeningen en technieken die je meer inzicht verschaffen in de materie, maar uiteindelijk gaat het om 1 enkel inzicht.
quote:
Hoe komt het dat het deze mensen wel lukt en mij, ben er veel mee bezig, nog steeds niet? Wat is de key die deze mensen gevonden hebben om het plotseling te snappen? Jullie klinken er in ieder geval erg positief over!
De key bij mij was dat ik eerder hele nachten lag te piekeren over een periode van zes jaar. Na heel lang nadenken en piekeren en oplossingen zoeken kwam ik vaak na zo'n lange denksessie tot een soort van conclusie: Er moet iets simpels zijn waardoor ik gewoon gelukkig kan zijn.

Ik bedenk me nu dat ik misschien tot deze conclusie kwam omdat ik werkelijk alle andere oplossingen al tienduizend keer had geanalyseerd en geprobeerd had toe te passen. Eigenlijk na al die jaren van nadenken kwam ik erachter dat ik met nadenken mijn problemen niet kon oplossen en na het afgaan van alle mogelijkheden bleef er nog maar 1 mogelijkheid over: het is iets heel simpels dat zo simpel is dat ik het over het hoofd zie. Ik zag het altijd voor me als een lichtknopje dat moest worden omgezet. Ik kreeg bij deze conclusie toch altijd een positief gevoel alsof ik iets op het spoor was. Alleen de volgende dag verklaarde ik mezelf dan weer voor gek omdat de oplossing nooit zo simpel zou kunnen zijn. Ik heb mezelf daarna ook nog jaren lang gekweld door mijn obsessieve denken.

Totdat ik de Kracht vh Nu las. Na een aantal bladzijdes had ik door dat ik die lichtknop gevonden had waarvan ik dus een aantal keer al het vermoeden had dat die er moest zijn! En toen doorzag ik het ego voor het eerst in mn leven en kreeg ik die vijf golven van overweldigend geluk door me heen zoals ik al eerder heb beschreven. Sindsdien is mn leven nooit meer hetzelfde geweest.

Tolle zegt ook in het boek dat de mensen die in hun leven het meest gekweld zijn door hun ego de meeste kans hebben op verlichting. Daar kan ik me dus wel in vinden.
quote:
En hoe komt het dat zoveel mensen hier last van hebben?
Ligt het aan de hectische maatschappij waarin we leven?
Dat komt door ons ego en ook door ons individualisme en materialisme. Deze laatste twee versterken de afgescheidenheid die het ego veroorzaakt.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67380377
quote:
Op maandag 23 maart 2009 22:31 schreef elcastel het volgende:


Verder denk ik inderdaad dat als je graag iets wil bereiken, je het ook met dit boek niet zult vinden. Het boek gaat juist over het niet moeten, maar gewoon ervaren. Kortom, misschien willen mensen wel te graag iets leren van het boek, terwijl de boodschap juist is dat je niks moet willen, of teveel moet van jezelf. Ach, misschien werkt het boek daarom ook wel alleen bij bepaalde mensen ...
Ligt eraan waarom je iets wilt bereiken. Zoek je status, macht, geluk? Wanneer je er achter komt dat je zonder het bereiken van bepaalde doelen ook gelukkig kan zijn, waarom zul je dan nog bepaalde doelen nastreven?

Verder wil ik nog wel even zeggen dat het niet zo is dat je geen echte doelen meer nastreeft. Je doelen veranderen. Ipv die carriere najagen besluit je er altijd te zijn voor je kinderen. Je kunt dan wel zeggen dat je opgeeft om een doel te verwezenlijken, maar is het zijn van een goede moeder dan ook geen doel?

En als je gelukkig wordt van rust in je leven en jezelf niet teveel hoeven pushen om doelen te bereiken, dan geef je misschien een aantal doelen op maar je bent wel gelukkiger. En gelukkig zijn is het ultieme doel van iedereen. Alle andere doelen dienen eigenlijk ook alleen maar dit doel.
Dus waarom zou je dan nog doelen nastreven op zoek naar geluk terwijl je al gelukkig bent? Laat die doelen vallen en doe wat je leuk vindt, waar je van geniet zonder dat je daarbij een doel hoeft te stellen.

Ik denk dat mensen op een veel gezondere manier net zo productief kunnen zijn als mensen die nauwgezet hun doelen najagen. Beide personen kunnen op een bepaalde bestemming aankomen, alleen de gelukkige persoon die er geen big deal van maakte komt beter uit de bus denk ik.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67380431
quote:
Op maandag 23 maart 2009 22:35 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Ja, daarom is het boek eigenlijk een beetje tegenstrijdig. Het geeft aan dat je geen doelen moet stellen, maar je leest het boek niet zomaar, maar eigenlijk met het doel om je beter te gaan voelen, om je gedachten onder controle te krijgen. Dat vind ik eigenlijk een bepaalde tegenstrijdigheid. Je wilt iets bereiken, maar om dat te bereiken moet je het niet meer willen.
Het ultieme doel is geluk. Alle andere doelen stel je om geluk te bereiken. Wanneer je verlicht bent zie je in dat je altijd gelukkig kunt zijn dus doelen stellen is idd niet meer nodig. Dit betekent niet dat je een stinkende werkloze parasiet wordt. Je bent gelukkig, daardoor vrolijk en positief, ziet in hoe mooi de wereld is en vanuit die plek ga je genieten van het leven. Je gaat werk doen dat je leuk vindt en waarin je jezelf kwijt kunt. Je bent gelukkig, vrolijk, energiek en daardoor automatisch ondernemend. Dat is zoals ik het ervaar.

Ik ben echt niet veranderd in een onverzorgd langharig werkschuw stuk tuig Dat zijn voornamelijk mensen die weglopen voor de maatschappij vanuit faalangst of luiheid of omdat ze het nut niet inzien van bepaalde dingen. Dat nut niet inzien kan kloppen, maar vervolgens moet wel de volgende stap worden gezet, nl. op onderzoek uitgaan wat dan WEL het nut is van het leven.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67380447
quote:
Op dinsdag 24 maart 2009 00:03 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:


Dat is wel een scherpe, ik herken me hier ook in. Ik heb snel faalangst en het gevoel 'dat het me toch niet gaat lukken'. Dus als ik een doel stel zet ik het goed neer en ga ik er echt voor.

De tegenstrijdigheid van het willen bereiken en het niet willen is erg aanwezig.
Wat is het dan dat je wilt bereiken en waarom wil je dit bereiken?
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67380554
Ik wil ook nog even opmerken dat je interesses in bepaalde zaken niet verdwijnen wanneer je de identificatie met je ego doorbreekt. Ben je nu gefascineerd door de wetenschap en ben je daarom in die discipline gaan werken, dan zal dat niet veranderen.

Je houdt echt niet op te bestaan wanneer je in het nu leeft. Je bent gewoon meer dan alleen je ego.

Ook denk ik dat het stellen van doelen niet perse nodig is om succesvol te zijn. Wanneer je gelukkig bent en je interesses volgt bereik je veel meer. Einstein en andere grote wetenschappers hebben bereikt wat ze bereikt hebben omdat ze zich vol passie en overgave stortten op hun interesse, de wetenschap.

Einstein had zijn werk nooit zo goed gedaan als hij alleen op zoek was naar erkenning of status. Hij werd gedreven door iets diepers en dat is wat hem zo succesvol maakte.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67384850
Is dat een proces van het ego doorbreken en hoe weet je of je op de goede weg bent of niet? Toen jij die 5 golven had waar je het over hebt PCP, mij lijkt het dat meteen na die eerste golf van geluk, je gedachten terug komen met zoiets van "wtf is dit?!"

Bedankt voor je update weer in het topic
Lambo of Rekt
  woensdag 25 maart 2009 @ 14:05:32 #130
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_67391893
quote:
Op woensdag 25 maart 2009 01:29 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Wat is het dan dat je wilt bereiken en waarom wil je dit bereiken?
Me beter voelen, de kracht van het 'nu' ervaren enz.

Ik heb de laatste 2 dagen 2 momenten gehad dat ik een enorme vlaag van geluk over me heen kreeg. Al twijfelde ik of het geluk was, stilte in mijn hoofd en een met alles. Dat voor een paar minuten tot het verstand weer een beetje begon te praten.

Ik denk dat het een beetje onder de knie begin te krijgen. Herken ook dat gedeelte van 'alsof je alles voor het eerst ziet' gedeelte.
:')
  donderdag 26 maart 2009 @ 18:42:54 #131
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_67438820
Ik volg het topic nog steeds met interesse.
Heb t boek uit, maar ga het nog een keer lezen totdat bij mij `t kwartje` ook valt, dus het inzicht waar PCP het over heeft..
Ik merk wel dat ik minder aan t piekeren ben en me bewust ben als mn gedachten de ´negatieve kant´ op willen gaan. Dat is alvast een begin lijkt me..
Heel erg interessant allemaal!!!
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  donderdag 26 maart 2009 @ 23:08:36 #132
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_67448273
Heb vanmiddag het boek gekocht, en ga er morgen mee aan de slag. Ben benieuwd
  vrijdag 27 maart 2009 @ 09:40:58 #133
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_67455025
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 18:42 schreef NouMooiNiet het volgende:
Ik volg het topic nog steeds met interesse.
Heb t boek uit, maar ga het nog een keer lezen totdat bij mij `t kwartje` ook valt, dus het inzicht waar PCP het over heeft..
Ik merk wel dat ik minder aan t piekeren ben en me bewust ben als mn gedachten de ´negatieve kant´ op willen gaan. Dat is alvast een begin lijkt me..
Heel erg interessant allemaal!!!
Interessant is het zeker, ik weet niet of je het boek net uit hebt. maar misschien is het handig (?) als je het eerst even een maandje latrusten, dan kun je wennen aan de dingen/ideëen die je hebt gelezen. Ik heb zelf het idee dat de dingen (die ik zou kunnen betrekken op het boek, ik zie het verband nogsteeds niet helemaal) vanzelf vielen hier.

Ik wou het ook nog een keer lezen, maar heb nu helemaal die behoefte niet meer ? Ik voel me precies zoals in het boek omschreven, ben van binnen de rust zichzelve, maak puike beslissingen zonder mijn kop erover te breken en ben voor een aantal mensen heel belangrijk opeens. En ik ? Ik vind alles heel normaal.

Misschien moet je het dus eerst eens de tijd geven om te kijken of de info zijn eigen weg vindt. Zo niet, pak je het boek weer op, misschien wil je te graag en dan denk ik dat een tweede keer lezen in zo'n kort tijdsbestek niet veel nut heeft. Overigens mijn idee erover hoor, doe vooral wat je zelf het best lijkt.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  vrijdag 27 maart 2009 @ 12:40:29 #134
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_67459484
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 09:40 schreef elcastel het volgende:


Misschien moet je het dus eerst eens de tijd geven om te kijken of de info zijn eigen weg vindt. Zo niet, pak je het boek weer op, misschien wil je te graag en dan denk ik dat een tweede keer lezen in zo'n kort tijdsbestek niet veel nut heeft. Overigens mijn idee erover hoor, doe vooral wat je zelf het best lijkt.
Hier ben ik het me eens, ik ben al meer dan 3 maanden bezig en wou het eerst ook 'te graag'. Geduld is een schone zaak. Helaas. Het is niet voor niets een kwestie van rust
:')
  vrijdag 27 maart 2009 @ 20:53:47 #135
245489 IceBeach
Ice... on the beach
pi_67475569
Ik heb het boek inmiddels gelezen, maar ik vond het heel lastig om er door heen te komen. Ook heb ik het idee dat nog niet alles helemaal tot me is doorgedrongen... Meer mensen last van?

Hopelijk is voor het mij ooit ook mogelijk om in het 'nu' te leven i.p.v. het nu en de toekomst te willen ontvluchten.
Emperor Meiji: I am a living god. As long as I do what they think is right.
pi_67475957
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 20:53 schreef IceBeach het volgende:
Ik heb het boek inmiddels gelezen, maar ik vond het heel lastig om er door heen te komen. Ook heb ik het idee dat nog niet alles helemaal tot me is doorgedrongen... Meer mensen last van?

Hopelijk is voor het mij ooit ook mogelijk om in het 'nu' te leven i.p.v. het nu en de toekomst te willen ontvluchten.
Ik heb er ook last van ja. Ik heb "het" nog niet gezien.
Lambo of Rekt
pi_67480728
Ik vraag me toch af, wat voelen diegene nou concreet die 'het' wel voelen zeg maar....?
Zijn jullie allemaal 30-ers trouwens? Gisteren zat ik toevallig ff naar zooooo 30 te kijken, een 1-malig live programma. Was wel grappig op zich.
Dertigers schijnen enorme moeilijke beslissers te zijn en dat nekt ze.

Toch zou het fijn zijn, als je als mens soms meer rust kon vinden. Ik snap mezelf bijv. ook soms niet.
Nu speelt er bij mij ook hoogbegaafdheid mee, wat soms lastig is. Maar ik heb werkelijk alles wat m'n hart begeeft, alle luxe die ik maar kan bedenken, geen geldzorgen, geen schulden, m'n hele familie is er nog, geen buren in de buurt te bekennen (want dat schijnt ook slecht voor je te zijn ), nou ja noem het maar op. Dusdanig succesvol dat het tamelijk opzienbarend is, zonder hier over op te willen scheppen.
En dan nog...ik trek me aan wat anderen van me vinden, van mijn beslissingen vinden, etc. etc. nu heb ik een vrij moeilijke vader en dat speelt ook mee.
Maar het zou heerlijk zijn, om die vrijheid te voelen, waar men het over heeft. Ik denk dat je er best wel wat dingen voor op moet offeren én het gevaar loopt dat je anderen onbedoeld tegen het hoofd stoot, omdat je je eigen leven in de hand neemt. Dat waardeert niet iedereen (lijkt me).
En daar kon je wel eens gezeik om krijgen dan. Met andere woorden, als mensen je niet snappen, dat je ze kwijt raakt.
Ik snap ook niet dat mensen elkaar zo weinig vrijheid geven soms en zoveel veroordelen. Dat kan heel benauwend zijn, voor degene die ze veroordelen. En dat vind ik persoonlijk zwaar irritant.

Maar het is soms lastig om uit te vinden waar 'je probleem' zit. Al schijn je tot in perfectie te leven, er is altijd wel iemand die wat te mekkeren heeft. Ik denk dat dat mens eigen is, maar de kunt is om je het langs je heen te laten gaan. En dat is nou juist zo moeilijk, als je waarde aan mensen hun meningen hecht (wat vaak onterecht is, maar ontstaat uit beleefheid mijn inziens).

Voor mezelf denk ik wel eens, werd ik maar eens wat makkelijker en losser. Ik heb ook personeel waar ik soms wel van denk, stelletje heikneuters, hufters. Maar dan blijf ik altijd beleefd en probeer het correct op te lossen, terwijl ik eigenlijk denk, je bent geen knip voor je neus waard.
Hoe laat je dat dan tactvol doch duidelijk merken he. Brutaal ben ik nooit, maar ik weet wel dat ik gezag uit kan stralen en kan geven, doch voor mijn gevoel dringt het vaak niet door. En dan word ik uiteindelijk boos op mezelf.
  vrijdag 27 maart 2009 @ 23:44:30 #138
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_67482357
Nou, ik heb vanochtend een stuk gelezen en ik heb er echt een heel goed gevoel over!
Toen ik vanmiddag naar huis reed, leek het heel even of ik het helemaal begreep. Ik voelde me echt intens gelukkig en ik zat een gewoon hardop te lachen in mijn auto omdat ik zo van het moment genoot.

Nu voel ik me weer redelijk "normaal" en kan ik ook niet goed zo goed begrijpen waarom ik me vanmiddag nou zo voelde, maar ik hoop dat ik met wat oefening en leesmateriaal (ben nog niet halverwege) het klaar ga krijgen om dit gevoel staks "eigen" te maken.

[ Bericht 13% gewijzigd door DaneV op 27-03-2009 23:54:25 ]
pi_67484129
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 22:58 schreef jollieboer1 het volgende:
Ik vraag me toch af, wat voelen diegene nou concreet die 'het' wel voelen zeg maar....?
Zijn jullie allemaal 30-ers trouwens? Gisteren zat ik toevallig ff naar zooooo 30 te kijken, een 1-malig live programma. Was wel grappig op zich.
Dertigers schijnen enorme moeilijke beslissers te zijn en dat nekt ze.
Ik ben 27. Ik ben hiermee begonnen toen ik ongeveer 22 was, misschien iets jonger.
quote:
Toch zou het fijn zijn, als je als mens soms meer rust kon vinden. Ik snap mezelf bijv. ook soms niet.
Nu speelt er bij mij ook hoogbegaafdheid mee, wat soms lastig is.
Het zou kunnen zijn dat ik hoogbegaafd ben maar godzijdank heb ik me daar allang van weten los te maken. Echt intelligente mensen zijn niet bang om fouten te maken en weten hun hoogbegaafdheid een plek te geven. Ik heb een tijd op het hiq.nl forum gezeten en daar werd ik zo moe van al die koppige mensen die zo overtuigd zijn van hun eigen gelijk

1 vd oplossingen tegen de negatieve gevolgen van hoogbegaafdheid is jezelf voor lul durven zetten en fouten durven toe te geven. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Maar om ontopic te blijven: Veel hoogbegaafde mensen zullen heel veel aan De kracht vh nu kunnen hebben zolang te alles maar niet doorblijven denken.
quote:
Maar het zou heerlijk zijn, om die vrijheid te voelen, waar men het over heeft. Ik denk dat je er best wel wat dingen voor op moet offeren én het gevaar loopt dat je anderen onbedoeld tegen het hoofd stoot, omdat je je eigen leven in de hand neemt. Dat waardeert niet iedereen (lijkt me).
En daar kon je wel eens gezeik om krijgen dan. Met andere woorden, als mensen je niet snappen, dat je ze kwijt raakt.
Zo belangrijk is die mening van andere mensen niet hoor. Zo gauw je doorhebt dat je van jezelf gelukkig kunt zijn en dat je anderen niet nodig hebt om je geluk te vinden dan kun je al veel relaxter met mensen omgaan.
quote:
Voor mezelf denk ik wel eens, werd ik maar eens wat makkelijker en losser. Ik heb ook personeel waar ik soms wel van denk, stelletje heikneuters, hufters. Maar dan blijf ik altijd beleefd en probeer het correct op te lossen, terwijl ik eigenlijk denk, je bent geen knip voor je neus waard.
Hoe laat je dat dan tactvol doch duidelijk merken he. Brutaal ben ik nooit, maar ik weet wel dat ik gezag uit kan stralen en kan geven, doch voor mijn gevoel dringt het vaak niet door. En dan word ik uiteindelijk boos op mezelf.
Misschien moet je Radical Honesty eens lezen Zo lang je eerlijk bent in je mening en niet in je oordeel zullen mensen over het algemeen heel relaxed reageren op je eerlijkheid. Een mening heb je wanneer je weet dat het MAAR jouw mening is en dat veel waarheid subjectief is. Je mening is dan niet bedreigend. Een oordeel is wel dreigend omdat een oordeel in jouw ogen de laatste waarheid is mbt datgene wat je zegt. Een oordeel is dus wel bedreigend en geloof mij, onbewust reageren mensen heel anders op een mening en een oordeel.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67484159
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 23:44 schreef DaneV het volgende:
Nou, ik heb vanochtend een stuk gelezen en ik heb er echt een heel goed gevoel over!
Toen ik vanmiddag naar huis reed, leek het heel even of ik het helemaal begreep. Ik voelde me echt intens gelukkig en ik zat een gewoon hardop te lachen in mijn auto omdat ik zo van het moment genoot.

Nu voel ik me weer redelijk "normaal" en kan ik ook niet goed zo goed begrijpen waarom ik me vanmiddag nou zo voelde, maar ik hoop dat ik met wat oefening en leesmateriaal (ben nog niet halverwege) het klaar ga krijgen om dit gevoel staks "eigen" te maken.
Mooi
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  zaterdag 28 maart 2009 @ 08:21:08 #141
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_67486898
Ik heb t boek nu 3 of 4 weken geleden uitgelezen. Ben er nog wel dagelijks mee bezig (van de bewustwordingen) en soms ben ik ook helemaal blij met het NU. Het werkt dus wel door om het zo maar te noemen.
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 22:58 schreef jollieboer1 het volgende:
Ik vraag me toch af, wat voelen diegene nou concreet die 'het' wel voelen zeg maar....?
Zijn jullie allemaal 30-ers trouwens? Gisteren zat ik toevallig ff naar zooooo 30 te kijken, een 1-malig live programma. Was wel grappig op zich.
Dertigers schijnen enorme moeilijke beslissers te zijn en dat nekt ze.
Ik ben 31. Maar ben al heel lang 'zoekende', omdat ik me altijd al anders heb gevoeld dan anderen.
quote:
Maar het zou heerlijk zijn, om die vrijheid te voelen, waar men het over heeft. Ik denk dat je er best wel wat dingen voor op moet offeren én het gevaar loopt dat je anderen onbedoeld tegen het hoofd stoot, omdat je je eigen leven in de hand neemt. Dat waardeert niet iedereen (lijkt me).
En daar kon je wel eens gezeik om krijgen dan. Met andere woorden, als mensen je niet snappen, dat je ze kwijt raakt.
Ik snap ook niet dat mensen elkaar zo weinig vrijheid geven soms en zoveel veroordelen. Dat kan heel benauwend zijn, voor degene die ze veroordelen. En dat vind ik persoonlijk zwaar irritant.
Als je zelf in een veranderingsproces zit, zijn er inderdaad mensen die dat niet 'accepteren'. Deze mensen willen je in je oude patroon houden (al dan niet bewust). Ik heb veel 'vrienden' hierdoor verloren.
Soms passen deze mensen dan niet meer bij je 'nieuwe ik'. Je groeit uit elkaar.

Het is dus de kunst (voor mij nu) om dicht bij mezelf te blijven, grenzen aan te geven en te kiezen voor mezelf. Dat is heel moeilijk als je dat nooit gewend bent geweest. Het is ook erg eenzaam omdat ik nog geen mensen heb gevonden (live ) die ook in zo'n fase zitten. Aan de andere kant voelt het ook als een nieuw begin, een schone lei..
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_67513965
Meer dan een jaar geleden probeerde ik De Kracht Van Het Nu te lezen. Inderdaad, probeerde. Er was voor mij geen doorkomen aan, ik vond het quatsch. Een paar maanden geleden probeerde ik het weer en las het in een paar dagen uit. De inhoud fascineerde mij. Het gekke was dat ik het een jaar geleden meer nodig had maar dat ik het dus niet wilde lezen.

De eerst doorbraak was op een avond dat ik moe was en me beroerd voelde en dat ik - zoals zo vaak - mezelf kwelde en zei dat ik weg wilde naar huis toe, naar bed. Ik moest denken aan De Kracht Van Het Nu en probeerde gewoon te accepteren wat was, en het werkte! Wat ik ervoer kan het beste omschreven worden als een mentaal orgasme. Voor het eerst sinds meer dan 8 jaar voelde ik dat ik in positieve zin veranderde. Ik begon met mediteren en kon mijn gedachten stilzetten, iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. Ik heb meerdere sessies gehad waarin het voelde alsof mijn ziel opsteeg en hij tegen het plafond bleef hangen. Heeft iemand hier een verklaring voor? Ik heb lang heel laatdunkend gedaan over spiritualiteit en esoterie maar hoezeer de kwaliteit van mij leven is verbeterd is toch wel wonderbaarlijk.

Ik vraag me af hoeveel mensen er daadwerkelijk permanent in het NU zullen gaan leven, oftewel verlicht zullen raken. Ik ben er van overtuigd dat een spirituele evolutie of revolutie het enige is dat de mens en de planeet kan behoeden van vernietiging door ons eigen toedoen.
  zondag 29 maart 2009 @ 11:34:16 #143
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_67514162
Ow ja mediteren ! Ik heb vrijdagnacht met mijn dronken kop een boek over mediteren besteld bedenk ik me nu.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_67514213
Interessante kost dit! Ik heb gelezen, maar nog lang niet alles - te druk in m'n hoofd
Een paar weken geleden werd me verteld dat ik, terwijl ik heerlijk lig te slapen, 14 x per uur bijna wakker word. Kwaaltje komt vooral voor bij mensen die erg precies zijn en/of veel piekeren, zei de neuroloog. Bingo! Hij bood een cursus aan en daar zit ik heel sterk aan te denken.
Maar als ik dit topic zo even snel scan, kan dit boek me ook een heel stuk op weg helpen.

Meer mensen met slaapproblemen die er baat bij hebben?
hier kommt die Sonne!
alias Idril-2, alias anneVi
  zondag 29 maart 2009 @ 11:47:55 #145
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_67514419
quote:
Op zondag 29 maart 2009 11:36 schreef anne_Chris het volgende:
Meer mensen met slaapproblemen die er baat bij hebben?
Ik denk uiteindelijk wel, maar je hebt pas rust in je kop als je alles wat erin zit hebt verwerkt. Ik zie het boek dan ook niet als leidraad om het denken te stoppen, maar meer het organiseren van je gedachten, dingen waar je over piekert 'raken' je tot een bepaald punt. Het helpt met relativeren, je wordt geen ander mens opeens.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  zondag 29 maart 2009 @ 12:53:26 #146
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_67515642
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 08:21 schreef NouMooiNiet het volgende:
[..]

Ik ben 31. Maar ben al heel lang 'zoekende', omdat ik me altijd al anders heb gevoeld dan anderen.
Ow, dat herken ik ook wel. Ik ben overigens 26, maar ik begrijp dat probleem van die 30-ers in dat programma wel. Je moet tegenwoordig zoveel belangrijke keuzes maken in je leven en steeds blijf je je afvragen of je wel de goeie keuze hebt gemaakt. In de kracht van het nu word je eigenlijk geleerd dat welke keuze je ook maakt, dat altijd de goeie is, je weet immers niet wat er met die andere keuze zou zijn gebeurd, je maakt je daar alleen een (vaak veel te rooskleurige) voorstelling van in je gedachten. Maar ik heb inderdaad ook wel eens het idee alsof ik de enige ben in mijn omgeving die met dat soort problemen zit. (alhoewel mijn vader ook wel een beetje hetzelfde heeft, alleen heb ik het met hem nooit over zo'n dingen)
quote:
[..]

Als je zelf in een veranderingsproces zit, zijn er inderdaad mensen die dat niet 'accepteren'. Deze mensen willen je in je oude patroon houden (al dan niet bewust). Ik heb veel 'vrienden' hierdoor verloren.
Soms passen deze mensen dan niet meer bij je 'nieuwe ik'. Je groeit uit elkaar.

Het is dus de kunst (voor mij nu) om dicht bij mezelf te blijven, grenzen aan te geven en te kiezen voor mezelf. Dat is heel moeilijk als je dat nooit gewend bent geweest. Het is ook erg eenzaam omdat ik nog geen mensen heb gevonden (live ) die ook in zo'n fase zitten. Aan de andere kant voelt het ook als een nieuw begin, een schone lei..
Uiteindelijk draait ALLES wat je doet in je hele leven om jezelf. Zelfs als je iets voor anderen doet, doe je het indirect ook voor jezelf. Maar ik zou het wel heel moeilijk vinden om vrienden te moeten laten vallen, dat zou me ook denk ik wel tegenhouden om te veranderen. Eenzaamheid zit ik al helemaal niet op te wachten, alhoewel ik dat nu al wel eens ervaar. Maar bij een bepaalde vriend heb ik dat inderdaad wel heel erg dat we langzaam uit elkaar groeien, hij ontloopt nog steeds elke verantwoordelijkheid in zijn leven en volwassenheid lijkt nog ver weg te zijn voor hem. Maar toch ga ik er nog veel mee om en ik zou zo iemand ook niet zomaar kwijt willen raken.
quote:
Op zondag 29 maart 2009 11:47 schreef elcastel het volgende:

[..]

Ik denk uiteindelijk wel, maar je hebt pas rust in je kop als je alles wat erin zit hebt verwerkt. Ik zie het boek dan ook niet als leidraad om het denken te stoppen, maar meer het organiseren van je gedachten, dingen waar je over piekert 'raken' je tot een bepaald punt. Het helpt met relativeren, je wordt geen ander mens opeens.
Hmmm, maar met relativeren heb ik dus totaal geen probleem. Dat houdt me ook wel op de been en daardoor zie ik ook zeker de leuke kanten van het leven en zo Slaapproblemen heb ik overigens niet meer zoveel, dat had ik rond mijn 20e veel meer. Heb wel last van RSI, en ik heb wel eens het idee dat dat wel eens uiteindelijk van stress (en dan niet zozeer op mijn werk) afkomstig kan zijn... Oftewel door de chaos in mijn hoofd ga ik spieren onbewust aanspannen, resultaat: veel pijn. Een half jaar fysiotherapie heeft niets opgeleverd.
Don't let my username fool you...
  zondag 29 maart 2009 @ 12:58:41 #147
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_67515767
quote:
Op zondag 29 maart 2009 12:53 schreef Metalfreak het volgende:
Hmmm, maar met relativeren heb ik dus totaal geen probleem. Dat houdt me ook wel op de been en daardoor zie ik ook zeker de leuke kanten van het leven en zo Slaapproblemen heb ik overigens niet meer zoveel, dat had ik rond mijn 20e veel meer. Heb wel last van RSI, en ik heb wel eens het idee dat dat wel eens uiteindelijk van stress (en dan niet zozeer op mijn werk) afkomstig kan zijn... Oftewel door de chaos in mijn hoofd ga ik spieren onbewust aanspannen, resultaat: veel pijn. Een half jaar fysiotherapie heeft niets opgeleverd.
Probeer dan eens te achterhalen of je wel elk aspect overdenkt ? Laat je niet ergens wat dingen liggen omdat ze je even niet uitkomen of omdat je ze weglegt als niet relevant ?
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_67520197
tvp
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_67531734
misschien een rare vraag, maar wat betekent 'tvp'...?
en dan gelijk ook maar wtf, wat ik ook wel eens lees. (ben een beetje een forumdummy)
  zondag 29 maart 2009 @ 22:50:28 #150
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_67532200
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:34 schreef jollieboer1 het volgende:
misschien een rare vraag, maar wat betekent 'tvp'...?
en dan gelijk ook maar wtf, wat ik ook wel eens lees. (ben een beetje een forumdummy)
TVP = TerugVindPost, oftewel, dan staat hij in je "My Active Topics"
WTF = What The Fuck
Don't let my username fool you...
  zondag 29 maart 2009 @ 22:52:15 #151
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_67532261
quote:
Op zondag 29 maart 2009 12:58 schreef elcastel het volgende:

[..]

Probeer dan eens te achterhalen of je wel elk aspect overdenkt ? Laat je niet ergens wat dingen liggen omdat ze je even niet uitkomen of omdat je ze weglegt als niet relevant ?
Ja, ik heb daar al heel vaak over nagedacht en er zijn ook wel wat dingen waar ik mee zit, maar ik weet niet echt hoe ik eraan moet beginnen om dat te verhelpen...
Don't let my username fool you...
pi_67532428
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:34 schreef jollieboer1 het volgende:
misschien een rare vraag, maar wat betekent 'tvp'...?
en dan gelijk ook maar wtf, wat ik ook wel eens lees. (ben een beetje een forumdummy)
tvp = Terug-Vind-Post
wtf = What-The-Fuck


ff OT (even On Topic )

heb dit weekend "de kracht van nu" en "de kracht van nu in de praktijk" geleend bij de bieb...
nog niet begonnen met lezen... heb de kracht van nu en de nieuwe aarde al eens eerder in huis gehad.. kwam er toen niet echt doorheen... heb even door kracht van nu gebladerd en ik denk dat ik er nu wel meer voor open sta

wat is handiger om mee te beginnen? eerst de praktijk of de theorie?
There are 3 kinds of people in this world...those you want things to happen, those that make things happen, and those who just wonder what the hell happened!
pi_67532454
hmmz mosterd dus
There are 3 kinds of people in this world...those you want things to happen, those that make things happen, and those who just wonder what the hell happened!
  maandag 30 maart 2009 @ 01:05:25 #154
247759 Oelaman
Kiep it Simpel
pi_67535634
Dit is volgens mij iets waar ik al heel lang naar zoek! TVP voor morgen!
pi_67535775
quote:
Op maandag 30 maart 2009 01:05 schreef Oelaman het volgende:
Dit is volgens mij iets waar ik al heel lang naar zoek! TVP voor morgen!
Join the club
Lambo of Rekt
pi_67536323
quote:
Op zondag 29 maart 2009 11:21 schreef Biekuh het volgende:
Meer dan een jaar geleden probeerde ik De Kracht Van Het Nu te lezen. Inderdaad, probeerde. Er was voor mij geen doorkomen aan, ik vond het quatsch. Een paar maanden geleden probeerde ik het weer en las het in een paar dagen uit. De inhoud fascineerde mij. Het gekke was dat ik het een jaar geleden meer nodig had maar dat ik het dus niet wilde lezen.

De eerst doorbraak was op een avond dat ik moe was en me beroerd voelde en dat ik - zoals zo vaak - mezelf kwelde en zei dat ik weg wilde naar huis toe, naar bed. Ik moest denken aan De Kracht Van Het Nu en probeerde gewoon te accepteren wat was, en het werkte! Wat ik ervoer kan het beste omschreven worden als een mentaal orgasme. Voor het eerst sinds meer dan 8 jaar voelde ik dat ik in positieve zin veranderde. Ik begon met mediteren en kon mijn gedachten stilzetten, iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. Ik heb meerdere sessies gehad waarin het voelde alsof mijn ziel opsteeg en hij tegen het plafond bleef hangen. Heeft iemand hier een verklaring voor? Ik heb lang heel laatdunkend gedaan over spiritualiteit en esoterie maar hoezeer de kwaliteit van mij leven is verbeterd is toch wel wonderbaarlijk.

Ik vraag me af hoeveel mensen er daadwerkelijk permanent in het NU zullen gaan leven, oftewel verlicht zullen raken. Ik ben er van overtuigd dat een spirituele evolutie of revolutie het enige is dat de mens en de planeet kan behoeden van vernietiging door ons eigen toedoen.
Kijk, nog iemand met een succesverhaal

Dat van dat mentale orgasme heb ik trouwens ook gehad
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_67541291
Kan iemand die er succes mee heeft gehad aangeven of het een bepaalde concentratie is die je moet pakken hiervoor? Dat idee heb ik erbij en ik weet niet zeker of dat klopt zegmaar.
Lambo of Rekt
  woensdag 1 april 2009 @ 13:05:13 #158
153954 NZYM
Genosha Records
pi_67609470
tvp
Waarom makkelijk doen als je moeilijk bent?
  woensdag 1 april 2009 @ 15:10:32 #159
243037 Lamba
Just lamba
pi_67613597
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:57 schreef droomkoningin het volgende:

[..]

tvp = Terug-Vind-Post
wtf = What-The-Fuck


ff OT (even On Topic )

heb dit weekend "de kracht van nu" en "de kracht van nu in de praktijk" geleend bij de bieb...
nog niet begonnen met lezen... heb de kracht van nu en de nieuwe aarde al eens eerder in huis gehad.. kwam er toen niet echt doorheen... heb even door kracht van nu gebladerd en ik denk dat ik er nu wel meer voor open sta

wat is handiger om mee te beginnen? eerst de praktijk of de theorie?
De praktijk is wat gemakkelijker te lezen en de theorie is wat diepzinniger, wat meer stof en wat meer uitgelegd. Ligt er dus maar net aan wat je gewend bent om te lezen, ik zou in de theorie beginnen en later in de praktijk, maar het zal niet echt veel uitmaken.
  donderdag 2 april 2009 @ 23:52:09 #160
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_67662991
quote:
Op maandag 30 maart 2009 11:32 schreef EggsTC het volgende:
Kan iemand die er succes mee heeft gehad aangeven of het een bepaalde concentratie is die je moet pakken hiervoor? Dat idee heb ik erbij en ik weet niet zeker of dat klopt zegmaar.
Nou, wat ik merk als ik af en toe een beetje richting het Nu ga is dat het inderdaad een concentratie is. Ga je eens goed bedenken waar je NU eigenlijk mee bezig bent, niet waar je naartoe gaat, wat het doel is van wat je nu aan het doen bent, wat je nog moet gaan doen, maar echt wat je nu aan het doen bent. En denk ook dat je nu geen resultaten kunt beïnvloeden die pas in de toekomst beslist werden. Ik ben tot dat inzicht gekomen toen ik richting een glazen deur liep, ineens werd ik me bewust van het feit dat ik in gedachten die deur al door was en ik besefte me dat dat totaal nutteloos is. Je kunt niet nu iets doen achter die deur, je zult toch echt eerst die deur door moeten en wie weet blijkt het toch anders te zijn dan je in gedachten had. Ook 's morgens in de auto helpt het, het helpt om gewoon te accepteren dat je nu niet meer kunt doen dan gewoon rijden en niet continu aan het denken bent "ga ik het wel op tijd halen?", "ik ga te laat komen", "wat zal ik voor excuus opgeven dat ik te laat ben?" enz. Je kunt op dat moment niet meer doen dan gewoon blijven rijden en ook al ben je te laat, daar kun je op dat moment niets meer aan doen, dat IS gewoon zo. Ik snap wel dat hij dat bedoelt met die acceptatie van dingen. Maar inderdaad, het is moeilijk en ik moet me continu blijven zeggen dat ik me bewust moet zijn van het nu en dat lukt me nog wel redelijk als ik alleen ben, maar als ik met anderen ben lukt me dat nog niet. Als ik dat ga doen, heb ik geen aandacht meer voor die anderen omdat ik dan teveel bezig ben met mezelf zeggen dat ik in het nu moet leven. Gedachten als "ik had dat zo moeten doen" worden dan compleet overbodig omdat je beseft dat je er niets aan kunt veranderen en dus is het beste dat je kunt doen, gewoon accepteren dat iets zo is. En ja, lastig is dat soms wel, vooral omdat het vaak dingen zijn waar je mee zit waar je eigenlijk niet geheel tevreden over bent.
Don't let my username fool you...
  zondag 5 april 2009 @ 13:14:02 #161
38039 Katana
Snoekduiker
pi_67726176
tvp
-Wij zijn PSV , Wij zijn de beste!
-Landskampioen 2005-2008
pi_67728303
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:52 schreef Metalfreak het volgende:
En denk ook dat je nu geen resultaten kunt beïnvloeden die pas in de toekomst beslist werden.
Je kunt de toets van morgen nu al beinvloeden door te gaan studeren, of die presentatie op kantoor nu alvast te oefenen.
quote:
Ik ben tot dat inzicht gekomen toen ik richting een glazen deur liep, ineens werd ik me bewust van het feit dat ik in gedachten die deur al door was en ik besefte me dat dat totaal nutteloos is. Je kunt niet nu iets doen achter die deur, je zult toch echt eerst die deur door moeten en wie weet blijkt het toch anders te zijn dan je in gedachten had.
Dat doen zoveel mensen, het is een soort mentale voorbereiding wat het zelfvertrouwen verstevigd en leid tot meer succes dan wanneer je onvoorbereid een situatie ingaat en dan dichtklapt.
quote:
Gedachten als "ik had dat zo moeten doen" worden dan compleet overbodig omdat je beseft dat je er niets aan kunt veranderen en dus is het beste dat je kunt doen, gewoon accepteren dat iets zo is. En ja, lastig is dat soms wel, vooral omdat het vaak dingen zijn waar je mee zit waar je eigenlijk niet geheel tevreden over bent.
Er is niets mis mee met achteraf bedenken hoe een situatie ook anders had kunnen lopen. Het kan zelfs heel constructief zijn als je bedenkt dat je alvast "oefent" om het de volgende keer anders te kunnen doen.
  zondag 5 april 2009 @ 15:34:34 #163
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_67730556
quote:
Op maandag 30 maart 2009 11:32 schreef EggsTC het volgende:
Kan iemand die er succes mee heeft gehad aangeven of het een bepaalde concentratie is die je moet pakken hiervoor? Dat idee heb ik erbij en ik weet niet zeker of dat klopt zegmaar.
Ik heb er niks voor gedaan. geen andere gedachten, geen concentratie, ik ben er niet me bezig geweest, ik heb alleen gelezen (en herkend) wat erin stond. Pas weken erna voelde ik me zoals in het boek omschreven; maar bij mij zijn er privé heel wat dingen verschoven in diezelfde tijd. Eigenlijk heb ik gevoelsmatig zo weinig direct uit het boek, dat ik mezelf geen goeie bron vind voor je vraag, maar ik vind de synchronisatie tussen inhoud boek en mijn gemoedstoestand dan wel weer typerend.

Maar nogmaals, ik vind dat je het boek moet lezen en eventueel na een maand of twee, of gewoon wanneer je dat zelf aanvoelt nog een keer. Ik heb het overigens maar 1 keer gelezen en als ik dit gevoel ooit kwijt mocht raken, ga ik in het boek terugkijken waar de gelijkenissen nou precies zaten (al dan niet).
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_67730959
quote:
Op zondag 5 april 2009 14:18 schreef loop het volgende:

Je kunt de toets van morgen nu al beinvloeden door te gaan studeren, of die presentatie op kantoor nu alvast te oefenen.
Ja maar het heeft geen zin om je nu al bezig te houden met het cijfer of hoe je je morgen ten tijde van de toets voelt. Je zorgen maken schiet niet op, het enige wat je kan doen is je voorbereiden door te leren.
quote:
Dat doen zoveel mensen, het is een soort mentale voorbereiding wat het zelfvertrouwen verstevigd en leid tot meer succes dan wanneer je onvoorbereid een situatie ingaat en dan dichtklapt.
Ja want om door een deur te gaan heb je zelfvertrouwen nodig Wie dit niet mentaal oefent loopt idd het risico dicht te klappen wanneer je de deur open wil doen en dan sta je mooi voor lul omdat je niet weet hoe je door een deur heen moet

Ik weet niet in hoeverre je dit topic hebt doorgelezen, maar het gaat hier om het niet constructieve dwangmatige denken.
quote:
Er is niets mis mee met achteraf bedenken hoe een situatie ook anders had kunnen lopen. Het kan zelfs heel constructief zijn als je bedenkt dat je alvast "oefent" om het de volgende keer anders te kunnen doen.
Zolang je er constructief over nadenkt met het doel voor ogen te oefenen of een oplossing te vinden, dan is er niets mis mee. Wanneer je meerdere malen over hetzelfde nadenkt en je afvraagt of je het wel goed zult doorstaan, dat is dwangmatig en niet constructief.

[ Bericht 0% gewijzigd door Probably_on_pcp op 05-04-2009 20:04:47 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  zondag 5 april 2009 @ 18:58:33 #165
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_67736223
quote:
Op zondag 5 april 2009 14:18 schreef loop het volgende:

[..]

Je kunt de toets van morgen nu al beinvloeden door te gaan studeren, of die presentatie op kantoor nu alvast te oefenen.
En dat studeren of oefenen doe je dus NU, niet morgen of gisteren, maar nu. Daarmee verander je helemaal niets aan het feit dat die toets morgen is of dat die presentatie eraan gaat komen. Ik heb nooit gezegd dat je dat dan maar niet meer moet doen en dat is ook niet het hele idee van deze theorie. Het heeft alleen geen zin om tijdens dat leren of voorbereiden van die presentatie continu te denken hoe het morgen gaat zijn.
quote:
[..]

Dat doen zoveel mensen, het is een soort mentale voorbereiding wat het zelfvertrouwen verstevigd en leid tot meer succes dan wanneer je onvoorbereid een situatie ingaat en dan dichtklapt.
Wie heeft er gezegd dat je onvoorbereid een situatie in moet gaan? Dat heb ik nooit gezegd. Het gaat erom dat je niet van tevoren gaat nadenken over hoe het in de toekomst gaat verlopen en daardoor niet meer ziet wat je op dit moment kunt doen.
quote:
[..]

Er is niets mis mee met achteraf bedenken hoe een situatie ook anders had kunnen lopen. Het kan zelfs heel constructief zijn als je bedenkt dat je alvast "oefent" om het de volgende keer anders te kunnen doen.
Ben ik niet met je eens... Hoe weet jij dat die situate in het echt ook zo verlopen zou zijn zoals je denkt dat die verlopen zou zijn bij die andere keuze? Meestal stel je jezelf zo'n situatie iets te rooskleurig voor. Wat heeft het voor zin om continu te blijven denken dat je het beter had kunnen doen? En wie zegt dat dat ook echt beter zou zijn geweest? Zijn er dan niet andere problemen die zich voordoen? Je kunt beter accepteren dat je iets fout hebt gedaan, je kunt het nu eenmaal niet meer omkeren. En dat kan veel constructiever zijn dan maar met je gedachten in het verleden te blijven hangen...
Don't let my username fool you...
  maandag 6 april 2009 @ 00:06:05 #166
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_67746227
Ik ben dit weekend bij STRP geweest, 2 nachten techno/acid etc. Afijn, dag 1 was ik alleen met een vriend en was ik ook een gedeelte van de avond alleen, we hadden nogal wat gedronken dus verdoofd als een malle. Maar tegen een uur of 4 ging ik liggen en naar het plafond kijken en ik voelde het helemaal door mijn lichaam heen. Ik kon alleen nog maar heel langzaam bewegen en genoot van alles om me heen enz. Ik weet niet in hoeverre de drank hier meespeelde eigenlijk.

Dag 2 was al een stuk vermoeiender, ik stond vooraan bij Aphex Twin en trok het gewoon echt niet. Ik probeerde en probeerde me maar meer bewust te worden maar het werd er alleen maar erger op. Ik heb waarschijnlijk zo erg in mijn hoofd zitten hoe ik me behoor te voelen om het zo goed mogelijk te ervaren, dat het averechtse effect gebeurt. Ik heb weinig gedronken en voelde me veel delen van de nacht/ochtend echt compleet gevangen in gedachten, gedachten -> tegengedachten -> tegen-tegengedachten vooral.

Niet dat ik daardoor een verneukte avond had, maar het is toch wel heel storend en vooral onzekermakend.

Ik heb me ook gerealiseerd dat ik de laatste 2 jaar teveel drink, ik was gister bijna nuchter en toen merkte ik vooral dat mijn verstand mij enorm aan het overnemen was.

Ook ben ik de laatste jaren eigenlijk meestal aan het uitkijken naar het weekend. Om uit te gaan en mensen te zien maar vooral om lekker te zuipen, liefst 2 dagen in de week. Ik ben ook redelijk vaak dronken geweest de laatste tijd. Een enorme afleiding.
:')
  woensdag 8 april 2009 @ 16:05:45 #167
245323 Foque
El Delicioso
pi_67832379
TVP, binnenkort een beginnetje maken met het boek.
Alice came to a fork in the road. "Which road do I take?" she asked.
"Where do you want to go?" responded the Cheshire cat.
"I don't know," Alice answered.
"Then," said the cat, "it doesn't matter."
pi_67835616
quote:
Op maandag 6 april 2009 00:06 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Ik ben dit weekend bij STRP geweest, 2 nachten techno/acid etc. Afijn, dag 1 was ik alleen met een vriend en was ik ook een gedeelte van de avond alleen, we hadden nogal wat gedronken dus verdoofd als een malle. Maar tegen een uur of 4 ging ik liggen en naar het plafond kijken en ik voelde het helemaal door mijn lichaam heen. Ik kon alleen nog maar heel langzaam bewegen en genoot van alles om me heen enz. Ik weet niet in hoeverre de drank hier meespeelde eigenlijk.

Dag 2 was al een stuk vermoeiender, ik stond vooraan bij Aphex Twin en trok het gewoon echt niet. Ik probeerde en probeerde me maar meer bewust te worden maar het werd er alleen maar erger op. Ik heb waarschijnlijk zo erg in mijn hoofd zitten hoe ik me behoor te voelen om het zo goed mogelijk te ervaren, dat het averechtse effect gebeurt. Ik heb weinig gedronken en voelde me veel delen van de nacht/ochtend echt compleet gevangen in gedachten, gedachten -> tegengedachten -> tegen-tegengedachten vooral.

Niet dat ik daardoor een verneukte avond had, maar het is toch wel heel storend en vooral onzekermakend.

Ik heb me ook gerealiseerd dat ik de laatste 2 jaar teveel drink, ik was gister bijna nuchter en toen merkte ik vooral dat mijn verstand mij enorm aan het overnemen was.

Ook ben ik de laatste jaren eigenlijk meestal aan het uitkijken naar het weekend. Om uit te gaan en mensen te zien maar vooral om lekker te zuipen, liefst 2 dagen in de week. Ik ben ook redelijk vaak dronken geweest de laatste tijd. Een enorme afleiding.
Alcohol heeft daar zeker wel mee te maken, alcohol is een sterke drugs en dat overschatten veel mensen. Veel mensen drinken om zich lekkerder te voelen en de zorgen eventjes een beetje te vergeten. Als je uitgaat en je drinkt erbij, denk je vaak nooit aan wat komen gaat of wat er gebeurd is, je leeft dan erg in het nu. Echter wel in een verdoofd nu en de kater komt later .
pi_67839979
quote:
Op woensdag 8 april 2009 17:38 schreef frenkck het volgende:

[..]

Alcohol heeft daar zeker wel mee te maken, alcohol is een sterke drugs en dat overschatten veel mensen. Veel mensen drinken om zich lekkerder te voelen en de zorgen eventjes een beetje te vergeten. Als je uitgaat en je drinkt erbij, denk je vaak nooit aan wat komen gaat of wat er gebeurd is, je leeft dan erg in het nu. Echter wel in een verdoofd nu en de kater komt later .
Dan vraag ik me af of alcohol een positief of een negatief effect heeft op het oefenen van dit?
Lambo of Rekt
  woensdag 8 april 2009 @ 20:03:14 #170
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_67840052
bij de één positief en bij de ander negatief.
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  woensdag 8 april 2009 @ 20:52:20 #171
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_67842038
quote:
Op woensdag 8 april 2009 20:03 schreef ebeaydojraes het volgende:
bij de één positief en bij de ander negatief.
Ik vind het negatief. Toen ik het boek las verwarde ik mijn stonede of aangeschoten avondjes met het loslaten; het voelt hetzelfde, maar het komt niet van binnenuit, die connectie heb je dan niet. Om het maar een beetje wazig te zeggen. Als je echt een overtuigend gevoel van binnenuit wil bereiken, zul je dit nuchter moeten kunnen bereiken in mijn ogen.

Toegegeven, drank en of drugs geven je inderdaad een soort van zelfde gevoel, alleen in mijn ogen schijn.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  woensdag 8 april 2009 @ 20:54:52 #172
209973 Slickk
Flügeldrinkprivéles
pi_67842149
quote:
Op woensdag 8 april 2009 17:38 schreef frenkck het volgende:

[..]

Alcohol heeft daar zeker wel mee te maken, alcohol is een sterke drugs en dat overschatten veel mensen. Veel mensen drinken om zich lekkerder te voelen en de zorgen eventjes een beetje te vergeten. Als je uitgaat en je drinkt erbij, denk je vaak nooit aan wat komen gaat of wat er gebeurd is, je leeft dan erg in het nu. Echter wel in een verdoofd nu en de kater komt later .
Ik zat dit topic voor de grap eens door te lezen, maar wou toch hier graag op inspringen

Als ik redelijk wat gedronken heb en vrij aangeschoten ben, heb ik heel vaak van die 'bewustwordings'-momenten. Geen idee of er een woord voor is, maar zo noem ik ze maar even. Dan opeens voelt het alsof ik in één klap nuchter ben. Ik bedenk mij dan, 'Wat DOE ik hier eigenlijk?'. En dan kijk ik om mij heen en zie mensen allemaal lekker feesten en gek doen en dan denk ik vaak, wat zijn we ook een stelletje malloten. Maar dan een tien seconden later denk ik, 'Ach wat maakt het ook uit' en dan ben ik weer helemaal terug in de 'trance' van het feestvieren en de effecten van alcohol voel ik dan ook weer.

Valt dat dan ook onder de kracht van NU?
  woensdag 8 april 2009 @ 20:56:30 #173
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_67842217
quote:
Op woensdag 8 april 2009 20:54 schreef Slickk het volgende:
Valt dat dan ook onder de kracht van NU?
Eeeh nee !
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  woensdag 8 april 2009 @ 21:13:27 #174
209973 Slickk
Flügeldrinkprivéles
pi_67842889
quote:
Op woensdag 8 april 2009 20:56 schreef elcastel het volgende:

[..]

Eeeh nee !
Oké, dan is dit het verkeerde topic.
pi_67842997
Dat is de 'kracht' van alcohol
Have fun...
  woensdag 8 april 2009 @ 21:19:54 #176
209973 Slickk
Flügeldrinkprivéles
pi_67843121
quote:
Op woensdag 8 april 2009 21:16 schreef Handschoen het volgende:
Dat is de 'kracht' van alcohol
Dat maakt niet veel uit toch? Het is gewoon het besef opeens en ik dacht dat het hier mee te maken had maar dat is dus niet zo.
pi_67843706
quote:
Op woensdag 8 april 2009 20:52 schreef elcastel het volgende:
Ik vind het negatief. Toen ik het boek las verwarde ik mijn stonede of aangeschoten avondjes met het loslaten; het voelt hetzelfde, maar het komt niet van binnenuit, die connectie heb je dan niet. Om het maar een beetje wazig te zeggen. Als je echt een overtuigend gevoel van binnenuit wil bereiken, zul je dit nuchter moeten kunnen bereiken in mijn ogen.

Toegegeven, drank en of drugs geven je inderdaad een soort van zelfde gevoel, alleen in mijn ogen schijn.
Dat is exact verwoord hoe ik het nu ook zie. Ik dacht eerst dat het makkelijker zou worden met, maar dan 'mis' ik iets, die connectie...
Have fun...
  woensdag 8 april 2009 @ 23:18:58 #178
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_67848281
Ik heb de laatste 3 jaar bijna elk weekend veel gedronken of drugs gebruikt (af en toe). Daar leefde ik ook nogal naar toe, uitgaan was het hoogtepunt van de week en even lekker bijkomen. Eigenlijk hoefde ik me ook nooit zorgen te maken dat het niet gebeurde want dat gebéurde gewoon. Ik ga het eens uitgebreid met mijn psycholoog over hebben. Die doet veel met mindfullness enzo, ik ga deze week wat vragen maken van de kracht van het nu om het een en ander op een rijtje te zetten
:')
pi_67852297
quote:
Op woensdag 8 april 2009 23:18 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Ik heb de laatste 3 jaar bijna elk weekend veel gedronken of drugs gebruikt (af en toe). Daar leefde ik ook nogal naar toe, uitgaan was het hoogtepunt van de week en even lekker bijkomen. Eigenlijk hoefde ik me ook nooit zorgen te maken dat het niet gebeurde want dat gebéurde gewoon. Ik ga het eens uitgebreid met mijn psycholoog over hebben. Die doet veel met mindfullness enzo, ik ga deze week wat vragen maken van de kracht van het nu om het een en ander op een rijtje te zetten
Dat was bij mij tot 1 januari dit jaar, 10 jaar lang het geval.
Lambo of Rekt
  donderdag 9 april 2009 @ 19:28:25 #180
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_67873679
quote:
Op donderdag 9 april 2009 07:34 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Dat was bij mij tot 1 januari dit jaar, 10 jaar lang het geval.
I know
:')
  donderdag 9 april 2009 @ 19:43:42 #181
240781 JJ.Johnson
Hollah: we want prenup!
pi_67874185
Dat begrijp ik dus niet. Niet denigrerend naar jullie toe bedoeld hoor, maar als ik toch elke week alleen maar naar het weekend toe zou leven om vervolgens weer een week te beginnen waarin ik naar het weekend toe leef ... Ik zou depressief worden.
Luck is what happens when preparation meets opportunity.
  donderdag 9 april 2009 @ 23:24:48 #182
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_67881522
quote:
Op maandag 6 april 2009 00:06 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Ik heb me ook gerealiseerd dat ik de laatste 2 jaar teveel drink, ik was gister bijna nuchter en toen merkte ik vooral dat mijn verstand mij enorm aan het overnemen was.

Ook ben ik de laatste jaren eigenlijk meestal aan het uitkijken naar het weekend. Om uit te gaan en mensen te zien maar vooral om lekker te zuipen, liefst 2 dagen in de week. Ik ben ook redelijk vaak dronken geweest de laatste tijd. Een enorme afleiding.
Ik herken mezelf hier ook wel in. Ik kijk ook echt altijd weer uit naar het weekend, maar vaak dan is het eenmaal zover en denk ik ook wel eens "is dit alles?" Ook dat zonder alcohol vaak niet kunnen genieten van het moment herken ik, dan vind ik alles belachelijk om me heen en dan gaan m'n gedachten echt alle kanten op. Gelukkig ging het vorige week bij het concert van Metallica in Ahoy wel goed, vaak ben ik bij zoiets al aan het bedenken hoe ik weer van de parkeerplaats af kom, hoe laat ik dan thuis ga zijn enz. Doordat ik de technieken aan het toepassen was de dagen ervoor zat ik ook makkelijker in die vibe van het nu en heb ik ook echt elke seconde van het concert genoten. Als ik uitga komt het ook vrij weinig voor dat ik het rustig aan doe qua alcohol (behalve als ik de Bob ben, maar dat vermijd ik zoveel mogelijk) het gaat eigenlijk altijd door tot ik niets meer op kan (nee, dan ga ik nog lang niet kotsen, mijn lichaam waarschuwt mij op tijd dat het genoeg is geweest ) maar dat zit ook wel een beetje in onze vriendengroep... Alcohol helpt in elk geval om even (als is het maar tijdelijk) van zoveel gedachtes af te komen en dat is toch ook wel even heel lekker. Het is alleen niet zo dat ik niet meer weet wat ik doe, zover is het nog nooit gekomen. Het werkt overigens wel alleen in gezelschap lijkt het, alleen drinken vind ik niets en dan heb ik juist het idee dat het erger wordt.
Don't let my username fool you...
  donderdag 9 april 2009 @ 23:29:18 #183
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_67881661
quote:
Op donderdag 9 april 2009 19:43 schreef JJ.Johnson het volgende:
Dat begrijp ik dus niet. Niet denigrerend naar jullie toe bedoeld hoor, maar als ik toch elke week alleen maar naar het weekend toe zou leven om vervolgens weer een week te beginnen waarin ik naar het weekend toe leef ... Ik zou depressief worden.
Mwah, wat noem je depressief? Ik vind dat mensen zich het stempel "depressief" soms wat makkelijk op laten plakken bijvoorbeeld. En als je maar met genoeg dingen bezig bent doordeweeks heb je niet eens tijd om depressieve gevoelens te hebben. Maar iedereen heeft toch wel eens wat minder positieve gevoelens? Het ligt eraan of je ze kunt relativeren en dat kan ik vrij goed. Maar toch moet ik zeggen dat vooral de zondagen mij vaak vrij zwaar vallen, dan ben ik meestal alleen en weet ik niet echt wat ik moet gaan doen, met als resultaat veel nadenken.
Don't let my username fool you...
pi_67891939
quote:
Op donderdag 9 april 2009 23:24 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Ik herken mezelf hier ook wel in. Ik kijk ook echt altijd weer uit naar het weekend, maar vaak dan is het eenmaal zover en denk ik ook wel eens "is dit alles?" Ook dat zonder alcohol vaak niet kunnen genieten van het moment herken ik, dan vind ik alles belachelijk om me heen en dan gaan m'n gedachten echt alle kanten op. Gelukkig ging het vorige week bij het concert van Metallica in Ahoy wel goed, vaak ben ik bij zoiets al aan het bedenken hoe ik weer van de parkeerplaats af kom, hoe laat ik dan thuis ga zijn enz. Doordat ik de technieken aan het toepassen was de dagen ervoor zat ik ook makkelijker in die vibe van het nu en heb ik ook echt elke seconde van het concert genoten. Als ik uitga komt het ook vrij weinig voor dat ik het rustig aan doe qua alcohol (behalve als ik de Bob ben, maar dat vermijd ik zoveel mogelijk) het gaat eigenlijk altijd door tot ik niets meer op kan (nee, dan ga ik nog lang niet kotsen, mijn lichaam waarschuwt mij op tijd dat het genoeg is geweest ) maar dat zit ook wel een beetje in onze vriendengroep... Alcohol helpt in elk geval om even (als is het maar tijdelijk) van zoveel gedachtes af te komen en dat is toch ook wel even heel lekker. Het is alleen niet zo dat ik niet meer weet wat ik doe, zover is het nog nooit gekomen. Het werkt overigens wel alleen in gezelschap lijkt het, alleen drinken vind ik niets en dan heb ik juist het idee dat het erger wordt.
Kleng.... herkenbaar.
Lambo of Rekt
  vrijdag 10 april 2009 @ 13:22:29 #185
240781 JJ.Johnson
Hollah: we want prenup!
pi_67894225
quote:
Op donderdag 9 april 2009 23:29 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Mwah, wat noem je depressief? Ik vind dat mensen zich het stempel "depressief" soms wat makkelijk op laten plakken bijvoorbeeld. En als je maar met genoeg dingen bezig bent doordeweeks heb je niet eens tijd om depressieve gevoelens te hebben. Maar iedereen heeft toch wel eens wat minder positieve gevoelens? Het ligt eraan of je ze kunt relativeren en dat kan ik vrij goed. Maar toch moet ik zeggen dat vooral de zondagen mij vaak vrij zwaar vallen, dan ben ik meestal alleen en weet ik niet echt wat ik moet gaan doen, met als resultaat veel nadenken.
Het gaat niet om het begrip depressief, het gaat erom dat ik niet eraan moet denken om op die manier te leven. Je kunt alles wel weg relativeren, maar je leven is niet erg boeiend als je alleen maar het weekend toeleeft.. Waarom niet gewoon zorgen dat je door de week ook interessante en leuke dingen te doen hebt? Zowel tijdens als na je werk? Natuurlijk is werken niet vaak echt een hobby, maar het is wel zo slim om het zo leuk mogelijk te maken. Gewoon boeiend werk.
Luck is what happens when preparation meets opportunity.
  vrijdag 10 april 2009 @ 13:24:36 #186
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_67894280
Zo dit gaat lekker offtopic hier inmiddels zie ik.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_67915336
Met alcohol is het gewoon allemaal schijn, het schakelt als ware je frontale kwabben uit:

De frontale kwabben spelen een rol bij het aansturen van willekeurige bewegingen. Ook zijn ze betrokken bij veel mentale functies, zoals impulscontrole, beoordelingsvermogen, probleemoplossing, planning, sociaal gedrag, taal (via de gebieden van Broca en Wernicke) en geheugen.

Met andere woorden, je kan minder goed oordelen, je wordt losser etc. maar dat weten jullie ook allemaal wel Ik zelf vind dat af en toe wel leuk, maar je wordt er ook behoorlijk door beperkt en de volgende dag is meestel niet heel fijn Ik had de laatste tijd een periode met veel feestjes, waar het er hard aan toe ging, nu wil ik ook weer wat rustiger aan doen, want alcohol maakt mij eigenlijk ook alleen maar meer depri..

Daarnaast denk ik trouwens ook dat we in deze maatschappij te veel op zoek zijn naar geluk. Door de zoektocht vinden we het juist niet, en wat is geluk? Je mag je toch af en toe wel kut voelen? Zolang je maar tevreden bent, tevreden zijn, daar gaat het naar mijn idee om.... Tegenwoordig zijn veel mensen, waaronder ik, eigenlijk een beetje het echte bewustzijn verloren... dat besefte ik opeens 2 jaar terug(ben nu 19), sinds dien ben ik er ook veel mee bezig, maar het werd op een gegeven moment wel vermoeidend.... als ik dan eindelijk zo'n ''gelukkige gemoedstoestand'' bereikt had, raakte ik het later ook weer snel kwijt doordat je weer afdwaalt etc. Eigenlijk moet je voor je zelf gewoon een paar krachtige triggers hebben, zoals; het leven is kort, geniet ervan, om maar wat simpels te noemen(voor mij te simpel ), die je naar een relaxte, tevreden gemoedstoestand brengen, dan wordt het een stuk makkelijker...
Ik heb zelf de boeken Je brein als medicijn en de 7 spirituele wetten van succes en ga die binnenkort maar nog even goed doorlezen.. ik weet wel dat ik ook echt minder moet gaan zoeken, en dus minder nadenken....heb ook last van een laag/negatief zelfbeeld, daar moet ik ook wat aan doen....

[ Bericht 0% gewijzigd door Stefanovich op 12-04-2009 20:28:34 ]
pi_67915509
quote:
Op donderdag 9 april 2009 23:24 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Ik herken mezelf hier ook wel in. Ik kijk ook echt altijd weer uit naar het weekend, maar vaak dan is het eenmaal zover en denk ik ook wel eens "is dit alles?" Ook dat zonder alcohol vaak niet kunnen genieten van het moment herken ik, dan vind ik alles belachelijk om me heen en dan gaan m'n gedachten echt alle kanten op. Gelukkig ging het vorige week bij het concert van Metallica in Ahoy wel goed, vaak ben ik bij zoiets al aan het bedenken hoe ik weer van de parkeerplaats af kom, hoe laat ik dan thuis ga zijn enz. Doordat ik de technieken aan het toepassen was de dagen ervoor zat ik ook makkelijker in die vibe van het nu en heb ik ook echt elke seconde van het concert genoten. Als ik uitga komt het ook vrij weinig voor dat ik het rustig aan doe qua alcohol (behalve als ik de Bob ben, maar dat vermijd ik zoveel mogelijk) het gaat eigenlijk altijd door tot ik niets meer op kan (nee, dan ga ik nog lang niet kotsen, mijn lichaam waarschuwt mij op tijd dat het genoeg is geweest ) maar dat zit ook wel een beetje in onze vriendengroep... Alcohol helpt in elk geval om even (als is het maar tijdelijk) van zoveel gedachtes af te komen en dat is toch ook wel even heel lekker. Het is alleen niet zo dat ik niet meer weet wat ik doe, zover is het nog nooit gekomen. Het werkt overigens wel alleen in gezelschap lijkt het, alleen drinken vind ik niets en dan heb ik juist het idee dat het erger wordt.
Bij mij precies hetzelfde! Jammer genoeg voel ik mij de dag(en) na een flink avondje stappen meer depri....
  vrijdag 17 april 2009 @ 10:51:51 #189
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_68100038
quote:
Op zaterdag 11 april 2009 00:46 schreef Stefanovich het volgende:

[..]

Bij mij precies hetzelfde! Jammer genoeg voel ik mij de dag(en) na een flink avondje stappen meer depri....
Ja, maar ben er bij mij ook wel achter dat het een gedeelte gaat om eenzaamheid. Je bent dan na het stappen weer alleen en hebt weer tijd om teveel na te denken. Maar ik heb nu een hele leuke meid leren kennen en die beheerst de kracht van het nu echt geweldig, ben er best wel van onder de indruk eigenlijk... En dat zonder boek of niks, maar ze gebruikt de kracht van het moment echt heel goed. Merk wel dat dat "besmettelijk" is, je gaat zelf ook steeds meer zo denken.
Don't let my username fool you...
pi_68100325
quote:
Op zaterdag 11 april 2009 00:46 schreef Stefanovich het volgende:

[..]

Bij mij precies hetzelfde! Jammer genoeg voel ik mij de dag(en) na een flink avondje stappen meer depri....
En dat depri gevoel komt niet door alcohol of andere middelen? Ik heb altijd het gevoel dat een stevig avondje drinken juist extra bijdraagt aan negatieve gedachten de andere dag.
  vrijdag 17 april 2009 @ 16:06:58 #191
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_68112182
Ik spreek vanmiddag met iemand af die ook veel met het boek bezig is, hij heeft voornamelijk last van dwanggedachtes (als hij een docu over een vreselijke ziekte op tv is stelt hij zich constant voor dat hij die ook zal krijgen of dat die mogelijkheid er is). Kijken of we elkaar nog wat kunnen leren .

pcp, kom terug

[ Bericht 14% gewijzigd door sinterklaaskapoentje op 17-04-2009 16:19:48 ]
:')
  vrijdag 17 april 2009 @ 20:25:08 #192
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_68120457
Ik ben er de laatste week veel mee bezig en ik merk dat ik me eigenlijk bijna de hele dag door bewust ben van mijn gedachten. Ook lukt het me regelmatig, en steeds langer, om mijn gedachten even helemaal stil te zetten.

Ik merk wel dat ik momenten heb waarbij ik graag terug zou willen gaan in mijn oude patroon. Lekker veilig in je eigen gedachtenwereldje waar ik al die jaren heb in gezeten, hoe negatief dat wereldje ook kan zijn. Ik heb het gevoel dat mijn negatieve gedachten nu meer naar het oppervlak toe komen omdat ik ze veel beter waarneem. En hoewel ik mijn best doe niet over deze gedachten te oordelen, merk ik nu hoe dwangmatig ze eigenlijk zijn en hoe graag ik hier vanaf zou willen. Maar ik weet dat als ik dat te graag wil en dat forceer, dat ik er juist niet vanaf kom.

Ik heb de laatste paar dagen ook het gevoel dat ik juist meer afgesloten ben van de wereld, omdat ik nu de hele tijd actief en bijna dwangmatig op mijn gedachten/ego aan het letten ben.

Ik vind het moeilijk om dit te formuleren, maar is er iemand die er iets in herkent?

[ Bericht 1% gewijzigd door DaneV op 18-04-2009 00:28:05 ]
pi_68165531
Ik heb het gevonden: ik kan nu de gedachten in mijn hoofd stilzetten bij wens... Ik heb het tot op het bot geanalyseerd door mezelf af te vragen: Why, why, why... en dan heb je het opeens: je moet alles gewoon doen... met de juiste intenties, dus niet impulsief zodner er over na te denken... Waar het op neer komt, komt redelijk neer op de filosofie van de boedisten (Dat realiseerde ik me pas later toen ik daar een uitspraak over tegenkwam )
Have fun...
pi_68224647
quote:
Op zondag 19 april 2009 12:54 schreef Handschoen het volgende:
Ik heb het gevonden: ik kan nu de gedachten in mijn hoofd stilzetten bij wens... Ik heb het tot op het bot geanalyseerd door mezelf af te vragen: Why, why, why... en dan heb je het opeens: je moet alles gewoon doen... met de juiste intenties, dus niet impulsief zodner er over na te denken... Waar het op neer komt, komt redelijk neer op de filosofie van de boedisten (Dat realiseerde ik me pas later toen ik daar een uitspraak over tegenkwam )
Bedoel je dan dat wat je ook doet, je er vol achter moet staan?
Ik voelde me een jaar geleden een tijdje ook ongeveer zo... kon toen heel makkelijk een soort van knop in mijn hoofd omzetten, waardoor ik mij meteen weer heel goed voelde, in welke situatie dan ook. Op een gegeven moment vervaagde dit echter weer, jammer genoeg. Je psyche zit toch verdomd lastig in elkaar he
Maar goed, van de afgelopen jaren heb ik veel geleerd en veel zelfkennis opgedaan, nu moet ik ook een keer echt wat veranderen in m'n leven.
pi_68224851
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 00:08 schreef Stefanovich het volgende:

[..]

Bedoel je dan dat wat je ook doet, je er vol achter moet staan?
Ik voelde me een jaar geleden een tijdje ook ongeveer zo... kon toen heel makkelijk een soort van knop in mijn hoofd omzetten, waardoor ik mij meteen weer heel goed voelde, in welke situatie dan ook. Op een gegeven moment vervaagde dit echter weer, jammer genoeg. Je psyche zit toch verdomd lastig in elkaar he
Maar goed, van de afgelopen jaren heb ik veel geleerd en veel zelfkennis opgedaan, nu moet ik ook een keer echt wat veranderen in m'n leven.
Als het je helpt. Complete impulsiviteit werkt redelijk goed, niet op internet, maar irl. Dus gewoon doen waar je zin in hebt op dat moment. Het heeft me 1 of 2 keer iets rots opgeleverd, maar het is echt beter dan alles 10 keer wegen.

Gewoon iemand bellen, die je eigenlijk niet durft te bellen als je zou nadenken, iets zeggen tegen iemand wat je nooit zou kunnen zeggen als je er bij stil zou staan. Impulsiviteit is goed.
pi_68225114
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 00:16 schreef Lamon het volgende:

[..]

Als het je helpt. Complete impulsiviteit werkt redelijk goed, niet op internet, maar irl. Dus gewoon doen waar je zin in hebt op dat moment. Het heeft me 1 of 2 keer iets rots opgeleverd, maar het is echt beter dan alles 10 keer wegen.

Gewoon iemand bellen, die je eigenlijk niet durft te bellen als je zou nadenken, iets zeggen tegen iemand wat je nooit zou kunnen zeggen als je er bij stil zou staan. Impulsiviteit is goed.
Ja dat vind ik ook. Alleen bij het idee al heb ik zin om iets geks te doen Het staat ook recht tegenover teveel nadenken, dus als je daar last van hebt is het zeker goed
pi_68225206
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 00:27 schreef Stefanovich het volgende:

[..]

Ja dat vind ik ook. Alleen bij het idee al heb ik zin om iets geks te doen Het staat ook recht tegenover teveel nadenken, dus als je daar last van hebt is het zeker goed
Klinkt een beetje puberaal, maar heb je ooit de film "Pump Up The Volume" gezien?
Die film is, hoe kinderachtig ook, mijn leidraad geworden voor wat ik wil zijn.
  dinsdag 21 april 2009 @ 00:33:04 #198
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_68225226
dubbel
  dinsdag 21 april 2009 @ 00:33:30 #199
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_68225233
Dit filmpje vond ik erg interresant en verklaart wellicht het e.e.a wetenschappelijk. Je "ego" is dus je linker hersenhelft , waar de "observeerder" de rechterhelft van je hersenen is.



[ Bericht 6% gewijzigd door DaneV op 21-04-2009 00:42:18 ]
pi_68225346
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 00:31 schreef Lamon het volgende:

[..]

Klinkt een beetje puberaal, maar heb je ooit de film "Pump Up The Volume" gezien?
Die film is, hoe kinderachtig ook, mijn leidraad geworden voor wat ik wil zijn.
Nee nooit gezien, miss moet ik die maar eens gaan kijken dan
pi_68225550
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 00:33 schreef DaneV het volgende:
Dit filmpje vond ik erg interresant en verklaart wellicht het e.e.a wetenschappelijk. Je "ego" is dus je linker hersenhelft , waar de "observeerder" de rechterhelft van je hersenen is.


Hmm.. dat vind ik wel een heel interessante gedachte zeg

edit:

Heb zojuist het filmpje gezien en ik heb er eigenlijk geen woorden voor om te beschrijven hoe blij ik ben met dit filmpje

Dit filmpje geeft voor mij heel veel dingen een plek. Een aantal dingen worden zo mooi verwoord. Echt te mooi dat een neuroloog een beroerte krijgt en daar dan vervolgens zo over kan vertellen.

Dane, heel erg bedankt dat je dit hebt gepost. Bij het volgende topic moet dit filmpje echt in de OP komen

[ Bericht 26% gewijzigd door Probably_on_pcp op 21-04-2009 01:20:10 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_68225558
quote:
Op zondag 19 april 2009 12:54 schreef Handschoen het volgende:
Ik heb het gevonden: ik kan nu de gedachten in mijn hoofd stilzetten bij wens... Ik heb het tot op het bot geanalyseerd door mezelf af te vragen: Why, why, why... en dan heb je het opeens: je moet alles gewoon doen... met de juiste intenties, dus niet impulsief zodner er over na te denken... Waar het op neer komt, komt redelijk neer op de filosofie van de boedisten (Dat realiseerde ik me pas later toen ik daar een uitspraak over tegenkwam )
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_68226223
http://video.google.nl/videosearch?q=eckhart+tolle+flowering&www_google_domain=www.google.nl&emb=0#

Hier een goede lezing door Tolle. Misschien een lange zit om alles in 1 keer te bekijken maar zeker de moeite waard. Zijn lezingen zijn ook wel in mp3 formaat te vinden op het internet zoals EggsTC ook al eerder zei. Deze zijn goed om op je iPod te zetten en af te luisteren wanneer je met iets bezig bent waar je niet echt je aandacht bij hoeft te houden. Ik heb ze bijv. regelmatig in de sportschool geluisterd.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_68246504
quote:
Op zondag 19 april 2009 12:54 schreef Handschoen het volgende:
Ik heb het gevonden: ik kan nu de gedachten in mijn hoofd stilzetten bij wens... Ik heb het tot op het bot geanalyseerd door mezelf af te vragen: Why, why, why... en dan heb je het opeens: je moet alles gewoon doen... met de juiste intenties, dus niet impulsief zodner er over na te denken... Waar het op neer komt, komt redelijk neer op de filosofie van de boedisten (Dat realiseerde ik me pas later toen ik daar een uitspraak over tegenkwam )
Ik snap je nu ook. Ik wilde het toen nog posten.. maar idd, de kern is juiste intenties
So thanks for posting
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_68249695
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 00:33 schreef DaneV het volgende:
Dit filmpje vond ik erg interresant en verklaart wellicht het e.e.a wetenschappelijk. Je "ego" is dus je linker hersenhelft , waar de "observeerder" de rechterhelft van je hersenen is.


Geniaal!
Lambo of Rekt
  dinsdag 21 april 2009 @ 21:08:11 #206
240781 JJ.Johnson
Hollah: we want prenup!
pi_68251555
Geniaal filmpje idd, kende 'm al.
Tevens TVP
Luck is what happens when preparation meets opportunity.
pi_68252974
Tvp voor morgen, heel wat te bij te lezen.
Life is Music
pi_68253115
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 02:27 schreef Probably_on_pcp het volgende:
http://video.google.nl/videosearch?q=eckhart+tolle+flowering&www_google_domain=www.google.nl&emb=0#

Hier een goede lezing door Tolle. Misschien een lange zit om alles in 1 keer te bekijken maar zeker de moeite waard. Zijn lezingen zijn ook wel in mp3 formaat te vinden op het internet zoals EggsTC ook al eerder zei. Deze zijn goed om op je iPod te zetten en af te luisteren wanneer je met iets bezig bent waar je niet echt je aandacht bij hoeft te houden. Ik heb ze bijv. regelmatig in de sportschool geluisterd.
Heb nu 48 min gezien. Morgen het andere uur. Ik vind het wel lastige stof, want hij geeft dus duidelijk aan dat je geen doel moet hebben en dat is best moeilijk als je hiermee bezig bent.
Lambo of Rekt
  woensdag 22 april 2009 @ 00:09:42 #209
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_68258137
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 21:49 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Heb nu 48 min gezien. Morgen het andere uur. Ik vind het wel lastige stof, want hij geeft dus duidelijk aan dat je geen doel moet hebben en dat is best moeilijk als je hiermee bezig bent.
Inderdaad een moeilijk punt bij veel van ons, de neiging om 'iets' te bereiken. Ik ben er de laatste dagen weer meer mee bezig. Ik wil vooral minder alcohol drinken, dat verstoort het proces alleenmaar.
:')
  woensdag 22 april 2009 @ 01:15:06 #210
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_68259006
quote:
Op woensdag 22 april 2009 00:09 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Inderdaad een moeilijk punt bij veel van ons, de neiging om 'iets' te bereiken. Ik ben er de laatste dagen weer meer mee bezig. Ik wil vooral minder alcohol drinken, dat verstoort het proces alleenmaar.
Inderdaad, als we met zijn allen niet iets zouden willen bereiken zou dit topic ook niet bestaan. Ik denk dat dat ook niet echt een probleem is, zo lang je maar accepteert dat je dit doel nu nog blijkbaar niet bereikt hebt en jezelf ook niks dwingt. En luister naar de stof zonder dat je hier verwachtingen bij hebt, maar puur omdat je het interresante informatie vindt.

[ Bericht 5% gewijzigd door DaneV op 22-04-2009 01:22:17 ]
pi_68259517
quote:
Op woensdag 22 april 2009 01:15 schreef DaneV het volgende:

[..]

Inderdaad, als we met zijn allen niet iets zouden willen bereiken zou dit topic ook niet bestaan. Ik denk dat dat ook niet echt een probleem is, zo lang je maar accepteert dat je dit doel nu nog blijkbaar niet bereikt hebt en jezelf ook niks dwingt. En luister naar de stof zonder dat je hier verwachtingen bij hebt, maar puur omdat je het interresante informatie vindt.
Er is op zich ook niets verkeerd met het hebben van een doel. Alleen we moeten ons niet constant bezighouden met het doel van overleving van ons ego. Dus hoe kom ik over op anderen? Zie ik er wel goed genoeg uit? Ben ik wel leuk genoeg voor anderen?

Mbt dit onderwerp is het hebben van het doel vh bereiken van verlichting idd niet mogelijk omdat je dan weer de toekomst gebruikt, terwijl je alleen in het nu verlicht kunt zijn.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_68287390
De rest ook gezien nu Erg stevige lezing.

Ik ga dat ns proberen met wat hij zei over die bloem.
Lambo of Rekt
pi_68521845
tvp
  zaterdag 9 mei 2009 @ 18:00:02 #214
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_68846716
Hebben jullie er ook last van dat het soms met perioden moeilijker gaat om in het nu te leven dan anders ?

Ik merk de laatste dagen dat ik, zonder enige reden, het weer een stuk moeilijk vind om me te concentreren in het nu en mijn gedachten niet af te laten dwalen.
pi_68847913
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 18:00 schreef DaneV het volgende:
Hebben jullie er ook last van dat het soms met perioden moeilijker gaat om in het nu te leven dan anders ?

Ik merk de laatste dagen dat ik, zonder enige reden, het weer een stuk moeilijk vind om me te concentreren in het nu en mijn gedachten niet af te laten dwalen.
Doe je wel dagelijks oefeningen om in het nu te komen?
pi_68848149
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 18:00 schreef DaneV het volgende:
Hebben jullie er ook last van dat het soms met perioden moeilijker gaat om in het nu te leven dan anders ?

Ik merk de laatste dagen dat ik, zonder enige reden, het weer een stuk moeilijk vind om me te concentreren in het nu en mijn gedachten niet af te laten dwalen.
Ja absoluut. Gaat met ups en downs. Maar hoe vaker je aan de goede kant vd cyclus zit hoe makkelijker het wordt om in het Nu te blijven. Ik doe het nog steeds niet vaak omdat ik zo'n druk leven leid maar als ik het doe gaat het nu erg gemakkelijk, waar ik er eerder nogal wat problemen mee had.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  zaterdag 9 mei 2009 @ 19:50:05 #217
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_68849952
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 18:00 schreef DaneV het volgende:
Hebben jullie er ook last van dat het soms met perioden moeilijker gaat om in het nu te leven dan anders ?

Ik merk de laatste dagen dat ik, zonder enige reden, het weer een stuk moeilijk vind om me te concentreren in het nu en mijn gedachten niet af te laten dwalen.
Ja, dat zeker, net weer een kutervaring achter de rug en dan komen de gedachten weer massaal terug... Heb dan ook nog echt niet de controle om ze te stoppen, hoe graag ik dat ook wil. Leverde me zelfs een aantal slapeloze nachten op... Als ik dan probeer om in het nu te leven, dan krijg ik meteen het gevoel dat ik mezelf voor de gek aan het houden ben en dat voelt vrij zinloos.
Don't let my username fool you...
  zondag 10 mei 2009 @ 18:32:34 #218
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_68879165
Ik voel me een stuk beter de laatste tijd, de kutervaring die ik had heb ik al steeds minder last van, ik ga veel uit en maak nieuwe vrienden enzo. Maar ik heb meer het gevoel dat het beter ga als ik níet aanwezig ben. Als ik een beetje zorgeloos de week door kom met weinig moeite en ik probeer het nu te ervaren, kómen de gedachten juist. Het blijft de enorme angst om alles onder ogen te zien.
:')
pi_68887137
quote:
Op zondag 10 mei 2009 18:32 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:.... en ik probeer het nu te ervaren, kómen de gedachten juist.
Tricky isn't it.. Ik herken het wel Het blijft het concept: Je moet het niet proberen, je moet het doen... Maar das best lastig
Have fun...
  zondag 10 mei 2009 @ 22:42:40 #220
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_68887987
quote:
Op zondag 10 mei 2009 22:21 schreef Handschoen het volgende:

[..]

Tricky isn't it.. Ik herken het wel Het blijft het concept: Je moet het niet proberen, je moet het doen... Maar das best lastig
En das nog licht gezegt
:')
  donderdag 21 mei 2009 @ 16:27:37 #221
167595 mirved
Infobesitas
pi_69263643
Ik heb mij de afgelopen weken verdient een andere zelf hulp cursus hierin kwam het boek ook al ter sprake. alhoewel ik nog verre van klaar ben hiermee, merkte ik als positieve effecten (niet meer piekeren s' nachts). Maar als ik jullie ervaringen lees dan gaat dit nog een stapje verder. Wel interessant om het boek eens echt te lezen.
Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.
  donderdag 21 mei 2009 @ 18:06:48 #222
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_69267018
het gaat dit jaar et zo slecht als vorig jaar, maar er is één verschil. Als er nu ies gebeurt lach ik erom en zit er niet mee in me hoofd. Scheelt wel. het zal de leeftijd zijn denk ik .
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  vrijdag 22 mei 2009 @ 01:14:02 #223
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69279884
Het gaat tegenwoordig beter met gedachten ordenen, gewoon een volwassen rol aan proberen te nemen ipv in een slachtofferrol of depressie komen. Zodra ik diepgaand met de kracht van het nu aan de gang ga merk ik nog steeds de extreme tegenwerking van mijn ego waardoor ik in een verwarrende of zelfs neurotische wereld terecht kom. Een mix van neurotisch en verheerlijkend, tussen gedachten en voelen. Als ik ver ga vraag ik me telkens weer af: wíl ik dit wel?

Het is toch allemaal wat.
:')
pi_69280172
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 01:14 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Het gaat tegenwoordig beter met gedachten ordenen, gewoon een volwassen rol aan proberen te nemen ipv in een slachtofferrol of depressie komen. Zodra ik diepgaand met de kracht van het nu aan de gang ga merk ik nog steeds de extreme tegenwerking van mijn ego waardoor ik in een verwarrende of zelfs neurotische wereld terecht kom. Een mix van neurotisch en verheerlijkend, tussen gedachten en voelen. Als ik ver ga vraag ik me telkens weer af: wíl ik dit wel?

Het is toch allemaal wat.
Die strijd wordt vanzelf minder. Juist de situatie waarin je nu ziet kan je veel leren. Je kunt nu heel goed de strijd zien die het ego levert als het bedreigd wordt.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_69282017
Ik heb mensen een aantal keer Ik denk, dus ik besta zien noemen. En dat werd weerlegd met dat je leven niet af moet hangen van jouw denken, en dat jouw bestaansrecht niet wordt ontleend aan denken.

Maar de quote van Descartes heeft niets te maken met dat je moet denken. De quote moet worden uitgelegd als 'je weet niet of je bestaat, omdat je alleen maar kan denken dat je bestaat. En van je gedachten kan je niet altijd controleren of ze waar zijn. Dus de enige rechtvaardiging van jouw bestaan is het feit dat je denkt.'

Dit is ook niet een 100% accurate uitleg (kan de boeken er nu niet op naslaan) maar dat is wel heel wat anders dan de uitleg die ik in deze topicreeks een paar keer tegen ben gekomen.


Dit is verder offtopic, maar wou het toch even gezegd hebben. Carry on!
pi_69282195
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 21:45 schreef Fredo55 het volgende:
Tvp voor morgen, heel wat te bij te lezen.
mijn idee
Hé, kom mee naar smurfenland!
pi_69289865
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 07:53 schreef Mystikvm het volgende:
Ik heb mensen een aantal keer Ik denk, dus ik besta zien noemen. En dat werd weerlegd met dat je leven niet af moet hangen van jouw denken, en dat jouw bestaansrecht niet wordt ontleend aan denken.

Maar de quote van Descartes heeft niets te maken met dat je moet denken. De quote moet worden uitgelegd als 'je weet niet of je bestaat, omdat je alleen maar kan denken dat je bestaat. En van je gedachten kan je niet altijd controleren of ze waar zijn. Dus de enige rechtvaardiging van jouw bestaan is het feit dat je denkt.'

Dit is ook niet een 100% accurate uitleg (kan de boeken er nu niet op naslaan) maar dat is wel heel wat anders dan de uitleg die ik in deze topicreeks een paar keer tegen ben gekomen.


Dit is verder offtopic, maar wou het toch even gezegd hebben. Carry on!
Klopt. Dat verhaal ben ik laatst ook een keer tegengekomen. Toch wordt die uitspraak van Descartes vaak op de verkeerde manier uitgelegd. Ik dacht namelijk eerder ook dat het letterlijjk bedoeld was die uitspraak, weer gebaseerd op de foute interpretatie van andere mensen.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  vrijdag 22 mei 2009 @ 13:46:43 #228
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69290286
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 01:33 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Die strijd wordt vanzelf minder. Juist de situatie waarin je nu ziet kan je veel leren. Je kunt nu heel goed de strijd zien die het ego levert als het bedreigd wordt.
Een stukje kwaliteitsobserveren dus. Een vermoeiende bezigheid is het wel .
:')
  vrijdag 22 mei 2009 @ 14:18:18 #229
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_69291357
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 01:14 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Het gaat tegenwoordig beter met gedachten ordenen, gewoon een volwassen rol aan proberen te nemen ipv in een slachtofferrol of depressie komen. Zodra ik diepgaand met de kracht van het nu aan de gang ga merk ik nog steeds de extreme tegenwerking van mijn ego waardoor ik in een verwarrende of zelfs neurotische wereld terecht kom. Een mix van neurotisch en verheerlijkend, tussen gedachten en voelen. Als ik ver ga vraag ik me telkens weer af: wíl ik dit wel?

Het is toch allemaal wat.
Ik herken het wel een klein beetje, alhoewel ik het mezelf tegenwoordig niet meer toesta om in die slachtofferrol te komen. Dat heb ik een beetje geleerd toen ik de DVD "On being a man" aan het kijken was van datinggoeroe David DeAngelo, hij heeft best goeie tips voor dit soort dingen. Het gaat daarbij ook om de volwassener kijk op veel dingen. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk hoe je je voelt. Sommige dingen kosten gewoon tijd om er gewend aan te raken. Ik heb gelezen dat een nieuwe gewenning ongeveer een 4 weken zou moeten duren als je het dagelijks blijft herhalen. Dus dagelijks tegen jezelf zeggen "ik voel me goed" en zo'n dingen, dat werkt dus echt. Ook moet je niet teveel je geluk van anderen af laten hangen (of eigenlijk helemaal niet)

Vraag me trouwens een beetje af wat de leeftijd is van de mensen die hiermee zitten. Heb het idee dat we hier allemaal een beetje rond dezelfde leeftijd zitten en dat dat misschien wel een beetje hoort bij deze fase in je leven in de huidige maatschappij.
Don't let my username fool you...
  vrijdag 22 mei 2009 @ 14:40:17 #230
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69292127
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 14:18 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Ik herken het wel een klein beetje, alhoewel ik het mezelf tegenwoordig niet meer toesta om in die slachtofferrol te komen. Dat heb ik een beetje geleerd toen ik de DVD "On being a man" aan het kijken was van datinggoeroe David DeAngelo, hij heeft best goeie tips voor dit soort dingen. Het gaat daarbij ook om de volwassener kijk op veel dingen. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk hoe je je voelt. Sommige dingen kosten gewoon tijd om er gewend aan te raken. Ik heb gelezen dat een nieuwe gewenning ongeveer een 4 weken zou moeten duren als je het dagelijks blijft herhalen. Dus dagelijks tegen jezelf zeggen "ik voel me goed" en zo'n dingen, dat werkt dus echt. Ook moet je niet teveel je geluk van anderen af laten hangen (of eigenlijk helemaal niet)

Vraag me trouwens een beetje af wat de leeftijd is van de mensen die hiermee zitten. Heb het idee dat we hier allemaal een beetje rond dezelfde leeftijd zitten en dat dat misschien wel een beetje hoort bij deze fase in je leven in de huidige maatschappij.
Ik ben zelf 19 en vind mezelf ook wat jong. Ik denk dat de doelgroep hiervoor eerder tussen de 23 en de 33 oid ligt. Eckhart was zelf ook 29 toen hij het licht zag en ik zag een tijd terug iets over het befaamde "30ers dilemma" (voor de leeftijd 25-35).

Ik heb zelf nog zelfs wat pubergevoelens (je hoort wel eens dat je vanaf 21 écht volwassen bent). Ik ben meer in een andere fase, die van de adolescent. Al zou ik niet zo goed kunnen benoemen wat de aspecten daarvan zijn, ookal merk ik ze wel.

Anyway, wat die goeroe zegt van dat je met 4 weken (ik neem aan intensieve) training tot een bepaald punt komt is weer iets waar ik Tolle weer heb over horen tegenspreken. Tijd ís namelijk helemaal niet als je in het nu bent en je kunt nooit zeggen tegen mensen van 'ik ben al bij stap 4 van de kracht van het nu' bijvoorbeeld. En wat bedoel je met tegen jezelf zeggen "ik voel me goed"? Dat is toch iets wat bij tig andere manieren van zelfhulp hoort?
:')
  vrijdag 22 mei 2009 @ 15:10:39 #231
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_69293081
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 14:40 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Ik ben zelf 19 en vind mezelf ook wat jong. Ik denk dat de doelgroep hiervoor eerder tussen de 23 en de 33 oid ligt. Eckhart was zelf ook 29 toen hij het licht zag en ik zag een tijd terug iets over het befaamde "30ers dilemma" (voor de leeftijd 25-35).
Ja, dat bedacht ik me ook toen over dat programma en dat "30ers dilemma" herkende ik toen helemaal. Ik vraag me heel vaak af of ik wel de juiste keuzes heb gemaakt in het leven en elke keuze is even belangrijk voor het verloop van je leven. Tolle heeft het hier ook over en geeft dus ook aan dat eigenlijk élke keuze goed is, aangezien je nooit zal weten wat er gebeurd zou zijn als je die andere keuze had gemaakt. Heeft ook geen zin om daarover na te denken, maar toch is het af en toe ook wel eens fijn om te fantaseren hoe sommige dingen hadden kunnen zijn. Het helpt je alleen geen steek verder.
quote:
Anyway, wat die goeroe zegt van dat je met 4 weken (ik neem aan intensieve) training tot een bepaald punt komt is weer iets waar ik Tolle weer heb over horen tegenspreken. Tijd ís namelijk helemaal niet als je in het nu bent en je kunt nooit zeggen tegen mensen van 'ik ben al bij stap 4 van de kracht van het nu' bijvoorbeeld.

Nou, die 4 weken tehorie heb ik weer uit een ander boekje en ik lees wel eens wat dingen door elkaar en neem ook dan de bruikbare dingen uit verschillende theorieën. Wat ik bedoel met die 4 weken is dat dingen dan een gewoonte kunnen worden, dus dat je dan vanzelf je gedachten gaat uitschakelen bijvoorbeeld, nu kost dat bijvoorbeeld nog veel moeite om te doen. Dat heeft gewoon met gewenning te maken, daarbij moet je je niet te druk maken om die tijd, Bij de ene persoon werkt dit na 2 weken al, bij de andere pas na 6.
quote:
En wat bedoel je met tegen jezelf zeggen "ik voel me goed"? Dat is toch iets wat bij tig andere manieren van zelfhulp hoort?
Nou, Tolle zegt ook in zijn boek dat je van positieve gedachtes er niet genoeg kunt hebben, die zijn dan weer wel goed. Dat is er bijvoorbeeld één van. En beperk jezelf niet tot 1 theorie, je moet ook niet te krampachtig aan die "kracht van het nu" theorie vast willen houden, want dan zal het je juist nooit gaan lukken. Dat is net zoals bij vrouwen, als je TE graag wilt, lukt het juist niet. Als iets voor jou werkt is dat toch alleen maar mooi? Ik ben zelf altijd erg geïnteresseerd in dit soort dingen.
Don't let my username fool you...
  dinsdag 26 mei 2009 @ 18:07:26 #232
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69425205
Ik heb ook een tijd gehad dat ik het 'te' graag wilde, ookal was dat niet eens bewust denk ik. En ik had wat bijna iedereen wel eens heeft, dat ik iets wilde 'toevoegen' terwijl de waarheid schuilt in iets wat je al hebt.

Ik heb me ook een tijd verdiept in boeddhisme wat in grote lijnen op hetzelfde neerkomt, verder lees ik wel eens de happinez waar mindfullsness helemaal de nieuwe rage is volgens mij (maar dan vooral bij 40+ vrouwen..).

Het gaat de laatste tijd beter, ook doordat mijn levenssituatie is veranderd in positieve zin, in tijden van teveel denken heb dat soms verkeerd geuit en heb daardoor 2x goed ruzie gehad wat dan ook weer door een overvol verstand moet worden opgenomen wat dan zelfs niet eens lukt.

Ik ga door zoals ik ga, het is vaak moeilijk om het ego op te geven, alsof je een doel nastreven opgeeft, in welke zin dan ook. Daar heb ik soms ook helemaal geen zin in.

Heeft iemand trouwens de andere boeken van tolle gelezen? Nieuwe aarde en de stilte spreekt enzo, gaat allemaal een beetje over hetzelfde volgens mij, de moeite waard?
:')
  dinsdag 26 mei 2009 @ 18:10:28 #233
247667 zbbrox
zarkin frood
pi_69425305
tvp
Today we lived a thousand years
All we have is now
  dinsdag 26 mei 2009 @ 22:41:47 #234
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_69436257
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 18:07 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Ik ga door zoals ik ga, het is vaak moeilijk om het ego op te geven, alsof je een doel nastreven opgeeft, in welke zin dan ook. Daar heb ik soms ook helemaal geen zin in.
Dat herken ik ook. Soms, als ik me wat minder voel, dan zijn de gedachten soms zo sterk dat je ze niet los kan en wil laten, want als je dat probeert lijdt dat tot alleen maar meer frustratie.
Zoals hij in het boek beschrijft, moet je gewoon accepteren dat je gedachten hebt, als je dat niet kunt dan moet je accepteren dat je het niet kunt accepteren... Het klinkt vaag, maar dat doet bij mij ooit wonderen

Bij mij gaat het op en neer... de laatste dagen gaat weer wat minder, een tijdje terug juist heel erg goed. Ik blijf in ieder geval doorgaan omdat ik gewoon voel dat het klopt wat hij zegt.
  dinsdag 26 mei 2009 @ 22:52:59 #235
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69436728
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 22:41 schreef DaneV het volgende:

[..]

Dat herken ik ook. Soms, als ik me wat minder voel, dan zijn de gedachten soms zo sterk dat je ze niet los kan en wil laten, want als je dat probeert lijdt dat tot alleen maar meer frustratie.
Zoals hij in het boek beschrijft, moet je gewoon accepteren dat je gedachten hebt, als je dat niet kunt dan moet je accepteren dat je het niet kunt accepteren... Het klinkt vaag, maar dat doet bij mij ooit wonderen

Bij mij gaat het op en neer... de laatste dagen gaat weer wat minder, een tijdje terug juist heel erg goed. Ik blijf in ieder geval doorgaan omdat ik gewoon voel dat het klopt wat hij zegt.
Ik betrap mezelf om alles bij anderen te herkennen. bv. het is uit tussen die en die en een van de 2 is er kapot van. Ik denk al snel " Ego zoekt de liefde maar ziet geen wegen ernaar toe wat leidt tot kutgevoel en eindeloos malen van gedachten" . Groot voorbeeld, maar ik maak die vergelijking nu bijna bij elke ruzie/conflict.
:')
  dinsdag 26 mei 2009 @ 22:54:59 #236
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69436812
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 22:41 schreef DaneV het volgende:

[..]
Bij mij gaat het op en neer... de laatste dagen gaat weer wat minder, een tijdje terug juist heel erg goed. Ik blijf in ieder geval doorgaan omdat ik gewoon voel dat het klopt wat hij zegt.
Ik denk dat doorgaan een van de keys is. Als je nu een groot keerpunt meemaakt is je ego tijdelijk vervult en kun je al gouw naar meer gaan neigen. Wie fijn wil zijn moet overgave lijden .
:')
  dinsdag 26 mei 2009 @ 22:56:03 #237
166653 DR34M3R
*Knuffel!*
pi_69436861
tvp, morgen eens op mijn gemak bekijken..
Those who dream by night in the dusty recesses of their mind, wake in the morning to find that it was vanity.
But the dreamers of the day are dangerous people, for they dream their dreams with open eyes, and make them come true.
pi_69448322
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 22:52 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Ik betrap mezelf om alles bij anderen te herkennen. bv. het is uit tussen die en die en een van de 2 is er kapot van. Ik denk al snel " Ego zoekt de liefde maar ziet geen wegen ernaar toe wat leidt tot kutgevoel en eindeloos malen van gedachten" . Groot voorbeeld, maar ik maak die vergelijking nu bijna bij elke ruzie/conflict.
Beng, QTF.

Ik ga ook weer er naar kijken, heb het een tijdje laten bezinken.. ff de 2e helft van het boek uitlezen
Lambo of Rekt
pi_69624702
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 11:18 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Beng, QTF.

Ik ga ook weer er naar kijken, heb het een tijdje laten bezinken.. ff de 2e helft van het boek uitlezen
Lukt het al een beetje Eggs?

Om even in te haken op wat sinterklaaskapoentje zei:

Ik heb het vooral bij discussies over veel onderwerpen, dat doorzien van de rol die de identificatie van het ego erbij speelt. Dit is terug te vinden in allerlei discussies zoals de verharding van de maatschappij en allerlei politieke kwesties.

Veel van de problemen worden in stand gehouden door gedachtenstructuren, door overtuigingen die mensen hebben en waarmee ze zich identificeren. Sommige discussies worden ook onnodig complex zonder dat men kijkt naar waar het probleem echt vandaan komt, namelijk de menselijke psychologie. Of beter gezegd: De gebrekkige kennis en beheersing van onze eigen psychologie.

Door een gedegen kennis te hebben vd psychologie kan de wereld al een heel stuk beter worden doordat er meer begrip ontstaat voor anderen en ook voor jezelf.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 2 juni 2009 @ 07:22:04 #240
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_69625032
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 14:40 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Ik ben zelf 19 en vind mezelf ook wat jong. Ik denk dat de doelgroep hiervoor eerder tussen de 23 en de 33 oid ligt. Eckhart was zelf ook 29 toen hij het licht zag en ik zag een tijd terug iets over het befaamde "30ers dilemma" (voor de leeftijd 25-35).

Ik heb zelf nog zelfs wat pubergevoelens (je hoort wel eens dat je vanaf 21 écht volwassen bent). Ik ben meer in een andere fase, die van de adolescent. Al zou ik niet zo goed kunnen benoemen wat de aspecten daarvan zijn, ookal merk ik ze wel.

Anyway, wat die goeroe zegt van dat je met 4 weken (ik neem aan intensieve) training tot een bepaald punt komt is weer iets waar ik Tolle weer heb over horen tegenspreken. Tijd ís namelijk helemaal niet als je in het nu bent en je kunt nooit zeggen tegen mensen van 'ik ben al bij stap 4 van de kracht van het nu' bijvoorbeeld. En wat bedoel je met tegen jezelf zeggen "ik voel me goed"? Dat is toch iets wat bij tig andere manieren van zelfhulp hoort?
wat ikzelf wel grappig vindt is dat ik dit inzicht (het nu) al had toen ik 16/17/18 was. Echter helpt het mij nu erg weinig. Ik blijf een 'dromer'.
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  dinsdag 2 juni 2009 @ 07:49:04 #241
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69625169
Ik heb gisteren mijn boek weer voor de dag gehaald. Het is nu een paar maanden geleden dat ik het heb gelezen en ik ben t weer helemaal kwijt..

Laatste tijd weer een paar conflicten gehad, waarin ik door de emoties die de overhand nemen, de hele draad van het verhaal kwijt raak. Dat is heel erg verwarrend. Ik vind het moeilijk om in zo'n situatie het hele plaatje van een afstand objectief te bekijken en verlies me dus in mijn emoties.
Daardoor loopt het conflict nog hoger op.

Ik weet door die verwarring ook niet meer wat IK nou denk / voel? wat is goed om te denken / voelen? heb ik het nou helemaal mis? stel ik me aan? Dat soort dingen houden me constant bezig..

[ Bericht 25% gewijzigd door NouMooiNiet op 02-06-2009 07:54:42 ]
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  dinsdag 2 juni 2009 @ 11:10:17 #242
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69628767
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 07:49 schreef NouMooiNiet het volgende:

Ik weet door die verwarring ook niet meer wat IK nou denk / voel? wat is goed om te denken / voelen? heb ik het nou helemaal mis? stel ik me aan? Dat soort dingen houden me constant bezig..
Herkenbaar, vooral als er ook nog eens weinig slaap/brakheid aan te pas komt, dan wordt ik er eerder paranoia van als ik theorieën erbij probeer te halen. Dan lijkt 'de kracht van het nu' alleen maar extra voer voor het ego.
:')
pi_69700273
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 03:20 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Lukt het al een beetje Eggs?

Niet echt, recent kwam mn ex even met het verhaal dat ze met een ander ging, dat schopte mn emoties goed in de war. Ook twijfel ik nog steeds of ik m'n eigen gedachten met andere gedachten observeer, of met de observeerder. Erg lastig te bepalen gezien je geen eikpunt hebt wat nou de observeerder is en wat gedachten zijn. Althans, dat eikpunt heb ik nog niet gevonden en ik weet ook niet of het wel de bedoeling is of ik dat vind.
Lambo of Rekt
pi_69726883
quote:
Flow

Ik kan tegenwoordig mn gedachten gewoon stopzetten. In het begin kun je dat 2 seconden, dan 5, dan 10 enz. Wanneer je dat doet ben je opeens gelukkig en je ziet de wereld veel voller en alles is 1 hoe vaag en zweverig dat ook mag klinken. Om even aan te geven dat dat niet zo zweverig is als het lijkt: in de sport kennen ze het begrip "flow". Dat is een staat van zijn waarbij het verstand naar de achtergrond verdwijnt en iets anders de controle overneemt. Op zo'n moment is de sporter 1 met zijn omgeving en DAAROM voelt de sporter alles perfect aan en kan het komen tot uitzonderlijke sportprestaties waar wij ons over verbazen.

Dit soort momenten van flow lijken een uitzondering te zijn, maar door bewustwording en zelfreflectie kunnen wij als mensen naar zo'n staat van zijn toe. Deze staat van flow zal de norm moeten worden in onze maatschappij ipv de staat van zijn waarbij wij ons identificeren met ons verstand. Het verstand deelt de wereld onder in dingen, het fragmenteert en snijdt ons af van de rest van de wereld. Daarom is de wereld zoals ie is vandaag de dag. Wij zullen nooit echte beschaving kennen zolang wij ons identificeren met ons verstand. Wij moeten naar een andere staat van zijn, die van voorbij het verstand, die toestand van flow, waarbij de observeerder de macht overneemt van het verstand. Deze toestand alleen zal ons werkelijk het leven laten ervaren in al zijn volheid. Dan pas zullen wij weten wat echte liefde is en wat echt geluk is.
De eerste alinea lijkt een verdraaide interpretatie van Flow ten opzichte van de algemeen geaccepteerde betekenis van het concept. De tweede alinea lijdt daar enigszins onder.

Ik kan me echter niet meer herinneren of Tolle zich daadwerkelijk op deze manier uitdrukt over Flow. Of is dit een vrije interpretatie van een lezer? (of vertaler? ) Iemand? Ik heb het boek allang niet meer in mijn bezit.
pi_69727806
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 01:43 schreef Gaurav het volgende:

[..]

De eerste alinea lijkt een verdraaide interpretatie van Flow ten opzichte van de algemeen geaccepteerde betekenis van het concept. De tweede alinea lijdt daar enigszins onder.

Ik kan me echter niet meer herinneren of Tolle zich daadwerkelijk op deze manier uitdrukt over Flow. Of is dit een vrije interpretatie van een lezer? (of vertaler? ) Iemand? Ik heb het boek allang niet meer in mijn bezit.
Het is idd een vrije interpretatie van mij. Ik wil ook niet zeggen dat in het Nu zijn en Flow precies hetzelfde zijn, maar voor Flow heb je wel het Nu nodig.

En dat het een verdraaide betekenis is, dat verbaast me niets. Het concept van verlichting dmv te leven in het nu is niet alom geaccepteerd in onze westerse samenleving.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  vrijdag 5 juni 2009 @ 14:30:06 #246
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69739209
Ik blijf een groot probleem hebben, mijn verstand blijft me vertellen dat het NU niet toegankelijk zou moeten zijn omdat het onverantwoordelijk is. Ik blijf dat denken. Als ik niet genoeg nadenk en genoeg scenario's verzin bij dingen die ik doe komt er een onzekerheid die kan overgaan in een gedachtenmaalmachine waar nauwelijks uit is te komen.

Ik heb nu iets met een ex die me ooit veel pijn heeft gedaan waar ik misschien bij terugkom. Mijn verstand gaat het liefst direct haar liefde accepteren en terug naar de liefde (verslaving aan haar liefde?) die er lange tijd was. Ik probeer met man en macht die pijn niet terug te krijgen die ik had toen mijn hart werd gebroken. Oftewel, ik ga me niet laten verleiden tot de enorme aantrekkingskracht aan haar tot ik totale zekerheid heb.
Dit is een moeilijk punt die natuurlijk mijn verstand weer volle toeren laat draaien.

Ik kan de laatste tijd wel beter alleen zijn, het is nu op een andere manier eenzaam. Niet meer op de destructieve manier wat erop neerkomt dat ik intens smacht naar aandacht en begrip of liefde. Het kost wel redelijk wat moeite om in deze situatie te blijven, maar ik hoop dat het steeds meer een gewoonte wordt

Maar een probleem waar ik dus mee kamp is het feit dat ik altijd het gevoel heb dat ik naïef te werk ga als ik me niet meer identificeer met mijn verstand. Dat ik keuzes maak waar ik niet over nadenk enzovoort. Dat ik al mijn werk en bezigheden stil laat liggen voor 'in het nu' zijn. Mijn verstand kan er niet bij. En met logisch denken kom ik er ook vaak op uit. PCP?
:')
pi_69739573
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 14:30 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:


Maar een probleem waar ik dus mee kamp is het feit dat ik altijd het gevoel heb dat ik naïef te werk ga als ik me niet meer identificeer met mijn verstand. Dat ik keuzes maak waar ik niet over nadenk enzovoort. Dat ik al mijn werk en bezigheden stil laat liggen voor 'in het nu' zijn. Mijn verstand kan er niet bij. En met logisch denken kom ik er ook vaak op uit. PCP?
Ik zou graag uitgebreid ingaan op je post maar ik ben op t moment ziek en kan niet echt mn hoofd ergens bijhouden. Daar komt ook nog bij dat ik morgen op vakantie ga dus het kan nog even duren voor je een echte reply van me krijgt
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  zaterdag 6 juni 2009 @ 20:16:15 #248
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69777835
Ik zit momenteel in een behoorlijke emotionele fase en heb heel veel moeite om los te komen van mijn emoties en gedachten..
Iemand tips om te leren afstand te nemen, of zoals in het boek beschreven wordt: observeerder te worden??
Ik word echt gek van mezelf!!!!
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_69794799
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 20:16 schreef NouMooiNiet het volgende:
Ik zit momenteel in een behoorlijke emotionele fase en heb heel veel moeite om los te komen van mijn emoties en gedachten..
Iemand tips om te leren afstand te nemen, of zoals in het boek beschreven wordt: observeerder te worden??
Ik word echt gek van mezelf!!!!
Helpt het niet als je je ogen dicht doet en héél diep ademhaalt en langzaam uitblaast? en dat net zo lang blijven doen, tot je rustig bent geworden. Als je in een drukke omgeving bent, dan dan desnoods op de wc zitten. Wat ook goed helpt, is eens elke dag een grote wandeling te maken in het bos. En ook dan diep ademhalen en de rust tot je door te laten dringen.

En als je dan weer zo'n onrustig moment hebt, denk dan terug aan dat bos, dat je daar bent. En ook dan weer, diep in- en uit ademen. Laat je niet gek maken hoor, je hebt controle over deze emoties en gedachten, je hebt het zelf alleen nog niet door geloof ik. Jij bent de enige die het onder controle kan krijgen bij jezelf.

Ga er gewoon mee aan de slag, 'een dagje focussen op je ademhaling' en zo andere gedachten uit te bannen, je zult zien dat je je 's avonds relaxed voelt. je moet in gaan zien dat je jezelf rustig kunt maken, want dat kun je. Maar alleen door het te doen, echt in de praktijk gaan brengen dus.

Sterkte en hou je haaks.
  zondag 7 juni 2009 @ 20:56:40 #250
119225 Poison-Ivy
Poison-Ivy
pi_69806557
Hoi

Ik ga me mengen in dit topic (bedankt voor de tip Probably_on_pcp) maar ik ben eerst nog bezig met het doornemen van # 1... en daar staat nogal wat tekst zeg maar

[ Bericht 97% gewijzigd door Poison-Ivy op 07-06-2009 22:03:23 ]
The secret of getting ahead is getting started
  maandag 8 juni 2009 @ 00:30:17 #251
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69814160
Ik zit weer met een probleem van een half jaar geleden momenteel. Moeilijk hoe ik daar nou weer mee om moet gaan. Naja. Een vriend van me loopt bij een haptonoom die zich ook veel met dit soort zaken doet (ook met ademhaling etc). Ik heb al vaker overwogen eens te kijken of het wat is. Heeft iemand ervaringen met een haptonoom?
:')
pi_69837638
Wie doet hier nog verder aan meditatie om te oefenen bewust te worden? Ik zie daar namelijk vrij weinig over terug in dit topic.
  maandag 8 juni 2009 @ 20:55:16 #253
119225 Poison-Ivy
Poison-Ivy
pi_69839482
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:14 schreef frenkck het volgende:
Wie doet hier nog verder aan meditatie om te oefenen bewust te worden? Ik zie daar namelijk vrij weinig over terug in dit topic.
Ik probeer wel eens te mediteren maar dat lukt me hoogstens een paar minuten.
Als dat een ontspanning moet geven, dan ga ik liever ontspannen een boek lezen of tv kijken ofzo.
Ik vind het heel lastig, vooral om het vol te houden maar ik probeer het wel regelmatig. Alleen vraag ik me steeds wat wat voor een goeds het doet.
En als ik een soort van 'mantra' zin in mijn hoofd heb, bijvoorbeeld ik ben ontspannen en kalm, dan houd ik dat niet lang vol.
The secret of getting ahead is getting started
  maandag 8 juni 2009 @ 21:41:56 #254
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69841862
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:14 schreef frenkck het volgende:
Wie doet hier nog verder aan meditatie om te oefenen bewust te worden? Ik zie daar namelijk vrij weinig over terug in dit topic.
In het 'nu' komen is al een soort van meditatie in deze leer denk ik. Het is alleen enorm moeilijk als je ego je koste wat het kost terug wil brengen in je verstand.
:')
  maandag 8 juni 2009 @ 21:51:14 #255
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69842297
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:41 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

In het 'nu' komen is al een soort van meditatie in deze leer denk ik. Het is alleen enorm moeilijk als je ego je koste wat het kost terug wil brengen in je verstand.
klopt
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  maandag 8 juni 2009 @ 21:59:33 #256
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69842665
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:51 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]

klopt
Dat is een punt waar we allemaal over struikelen Kracht-van-het-nu meeting anyone
:')
  maandag 8 juni 2009 @ 22:01:55 #257
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69842779
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:59 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Dat is een punt waar we allemaal over struikelen Kracht-van-het-nu meeting anyone
Jaa, we kunnen een 'fanclub' oprichten. Zoals in het boek Spiegelogie van Willem de Ridder...
Ik doe mee!!
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_69842850
Het lukt mij hoogstens een minuut, maar oefening baart kunst schijnt
  maandag 8 juni 2009 @ 22:12:44 #259
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69843275
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:01 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]

Jaa, we kunnen een 'fanclub' oprichten. Zoals in het boek Spiegelogie van Willem de Ridder...
Ik doe mee!!
Wat voor fanclub is dat dan
:')
pi_69845007
quote:
Op maandag 8 juni 2009 20:55 schreef Poison-Ivy het volgende:

[..]

Ik probeer wel eens te mediteren maar dat lukt me hoogstens een paar minuten.
Als dat een ontspanning moet geven, dan ga ik liever ontspannen een boek lezen of tv kijken ofzo.
Ik vind het heel lastig, vooral om het vol te houden maar ik probeer het wel regelmatig. Alleen vraag ik me steeds wat wat voor een goeds het doet.
En als ik een soort van 'mantra' zin in mijn hoofd heb, bijvoorbeeld ik ben ontspannen en kalm, dan houd ik dat niet lang vol.
Hoe bedoel je een paar minuten? Mediteren is een constant spel van in het nu treden of in je gedachten verzonken raken. Dat je tijdens meditatie soms erg lastig kan concentreren op het bewust zijn is niet iets slechts, maar juist een proces om je gedachten te leren herkennen en daarmee bewuster worden.

Ik probeer tegenwoordig dagelijks 15 minuten te mediteren en ga elke woensdag naar een meditatie avond bij een boeddhistisch centrum waar je een uur achtereenvolgens mediteert. Ik vind het echt fantastisch.
pi_69845104
Ik doe dat ook wel eens, meditatie.
Lambo of Rekt
  dinsdag 9 juni 2009 @ 07:45:23 #262
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69851163
quote:
Op maandag 8 juni 2009 22:12 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Wat voor fanclub is dat dan
Iedereen is fan van elkaar en stimuleert elkaar om t beste uit jezelf te halen
Dat zou in het dagelijks leven normaal moeten zijn eigenlijk...
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_69859220
tvp
  dinsdag 9 juni 2009 @ 15:43:23 #264
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69864710
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 07:45 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]

Iedereen is fan van elkaar en stimuleert elkaar om t beste uit jezelf te halen
Dat zou in het dagelijks leven normaal moeten zijn eigenlijk...
We zijn hier toch al een soort fanclub dan
:')
  dinsdag 9 juni 2009 @ 18:24:06 #265
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69870795
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 15:43 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

We zijn hier toch al een soort fanclub dan
oh ja das waar...
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_69870849
Vrouwen kunnen de kracht van het nu behoorlijk opfocken
Have fun...
  dinsdag 9 juni 2009 @ 18:27:44 #267
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69870905
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 18:25 schreef Handschoen het volgende:
Vrouwen kunnen de kracht van het nu behoorlijk opfocken
Mannen ook!
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_69871843
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 18:25 schreef Handschoen het volgende:
Vrouwen kunnen de kracht van het nu behoorlijk opfocken
Inderdaad.
Lambo of Rekt
pi_69874370
Ik kan jullie uit eigen ervaring aangeven dat mannen dat ook kunnen. En laten we er nu geen wedstrijd van maken. Laten we het gewoon als een constatering zien

Enne.. ook hier kun je gewoon telkens je gedachten vastpakken en er iets mee doen. Vertrouwen hebben en kweken in jezelf. Niet altijd gemakkelijk, maar denk maar zo: gisteren was het lastig, vandaag zal het ook lastig zijn maar het gaat beter dan gisteren.
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_69876626
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 20:11 schreef MNR het volgende:
Ik kan jullie uit eigen ervaring aangeven dat mannen dat ook kunnen. En laten we er nu geen wedstrijd van maken. Laten we het gewoon als een constatering zien

Enne.. ook hier kun je gewoon telkens je gedachten vastpakken en er iets mee doen. Vertrouwen hebben en kweken in jezelf. Niet altijd gemakkelijk, maar denk maar zo: gisteren was het lastig, vandaag zal het ook lastig zijn maar het gaat beter dan gisteren.
Het moet ook geen wedstrijd zijn, het kan van beide kanten ja. Bovendien zou een wedstrijd "elkaar proberen te overtuigen" zijn waar emoties een rol in spelen. Emoties kunnen we niet hebben, die moeten we observeren
Lambo of Rekt
  dinsdag 9 juni 2009 @ 23:41:08 #271
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_69882344
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 18:25 schreef Handschoen het volgende:
Vrouwen kunnen de kracht van het nu behoorlijk opfocken
Klopt, maar als het goed gaat, kunnen ze dat ook juist versterken. Dat heb ik onlangs wel gemerkt, maar erna kwam dus dat opfockgedoe inderdaad... Maar ik ben er weer overheen, je moet je goed realiseren dat je je eigen geluk niet van anderen moet laten afhangen. Die realisatie heeft me goed geholpen daarbij en dan komt de kracht van het nu weer kijken, je moet kijken naar wat je nu hebt en niet wat je graag gehad zou hebben. Die acceptatie van wat je dan nu hebt is heel belangrijk. Een relatie is leuk bijvoorbeeld, maar laat daarvan niet afhangen of je gelukkig bent of niet. Ga niet denken: "als ik met haar samen ben, dan ben ik zo gelukkig" want dat ben je op dat moment niet en automatisch ga je dan denken dat je ongelukkig bent en dan komt dat kutgevoel weer. Been there, done that, got the t-shirt Accepteer wat je hebt en wat je NU kunt doen, laat je niet gek maken door gedachten van situaties die je graag zou hebben/ervaren! Ik heb het nu echt al veel beter door dan een paar maanden geleden en vind ook echt dat ik in positieve zin veranderd ben. Krijg nu echt veel meer gedaan dan eerst en zit veel lekkerder in mijn vel.


Maar vrouwen zijn onbegrijpelijke wezens, dat is iets wat zeker is
Don't let my username fool you...
  woensdag 10 juni 2009 @ 00:34:37 #272
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_69883983
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 23:41 schreef Metalfreak het volgende:

[..]


Maar vrouwen zijn onbegrijpelijke wezens, dat is iets wat zeker is
en daar loopt het spaak
They can mess you up pretty bad ...


ah well. back to life so we say
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  woensdag 10 juni 2009 @ 00:36:59 #273
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69884034
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 23:41 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Maar vrouwen zijn onbegrijpelijke wezens, dat is iets wat zeker is
Gelukkig zijn we een mannen-clan hierzo

Maar het stomme is dat ik sinds een paar dagen min of meer weer terug ben bij mijn ex. De ex die mij zoveel pijn heeft gedaan een half jaar geleden waardoor ik later in een flink diep dal ben gekomen.

Ik weet niet hoe ik me moet gedragen, ik ben het ermee eens dat ik nooit meer mijn geluk zo enorm veel van anderen moet laten afhangen. Ik wil geen figurant worden in mijn eigen leven.

Maar bij dat meisje heb ik dus het probleem hoe erg ik me aan dr moet hechten nu. We zijn voor bijna een jaar echt helemaal vertrouwd bij elkaar geweest waar altijd de verliefdheid, of de verslaving aan de liefde mijn hele leven overnam. Ik had dus ook veel meer liefde dan zij nodig.

Nu zit ik met het lastige parket dat ik moet gaan uitmaken in hoeverre ik me met haar ga binden, we zien elkaar waarschijnlijk maar 1 of 2 keer in de week. Ik moet me natuurlijk wel weer voor mezelf beschermen want ik wil echt niet dat die rampzalige gebeurtenis nog eens plaatsvind. Maar ik wil ook weer ouderwets bij elkaar zijn zoals het altijd goed werkte.

Zo, dat heb ik ook ff van me af geschreven
:')
  woensdag 10 juni 2009 @ 07:22:30 #274
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69886468
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 23:41 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Klopt, maar als het goed gaat, kunnen ze dat ook juist versterken. Dat heb ik onlangs wel gemerkt, maar erna kwam dus dat opfockgedoe inderdaad... Maar ik ben er weer overheen, je moet je goed realiseren dat je je eigen geluk niet van anderen moet laten afhangen. Die realisatie heeft me goed geholpen daarbij en dan komt de kracht van het nu weer kijken, je moet kijken naar wat je nu hebt en niet wat je graag gehad zou hebben. Die acceptatie van wat je dan nu hebt is heel belangrijk. Een relatie is leuk bijvoorbeeld, maar laat daarvan niet afhangen of je gelukkig bent of niet. Ga niet denken: "als ik met haar samen ben, dan ben ik zo gelukkig" want dat ben je op dat moment niet en automatisch ga je dan denken dat je ongelukkig bent en dan komt dat kutgevoel weer. Been there, done that, got the t-shirt Accepteer wat je hebt en wat je NU kunt doen, laat je niet gek maken door gedachten van situaties die je graag zou hebben/ervaren! Ik heb het nu echt al veel beter door dan een paar maanden geleden en vind ook echt dat ik in positieve zin veranderd ben. Krijg nu echt veel meer gedaan dan eerst en zit veel lekkerder in mijn vel.
quote:
Maar vrouwen MANNEN zijn onbegrijpelijke wezens, dat is iets wat zeker is
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  woensdag 10 juni 2009 @ 07:23:55 #275
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69886472
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 00:36 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Gelukkig zijn we een mannen-clan hierzo

Maar het stomme is dat ik sinds een paar dagen min of meer weer terug ben bij mijn ex. De ex die mij zoveel pijn heeft gedaan een half jaar geleden waardoor ik later in een flink diep dal ben gekomen.

Ik weet niet hoe ik me moet gedragen, ik ben het ermee eens dat ik nooit meer mijn geluk zo enorm veel van anderen moet laten afhangen. Ik wil geen figurant worden in mijn eigen leven.

Maar bij dat meisje heb ik dus het probleem hoe erg ik me aan dr moet hechten nu. We zijn voor bijna een jaar echt helemaal vertrouwd bij elkaar geweest waar altijd de verliefdheid, of de verslaving aan de liefde mijn hele leven overnam. Ik had dus ook veel meer liefde dan zij nodig.

Nu zit ik met het lastige parket dat ik moet gaan uitmaken in hoeverre ik me met haar ga binden, we zien elkaar waarschijnlijk maar 1 of 2 keer in de week. Ik moet me natuurlijk wel weer voor mezelf beschermen want ik wil echt niet dat die rampzalige gebeurtenis nog eens plaatsvind. Maar ik wil ook weer ouderwets bij elkaar zijn zoals het altijd goed werkte.

Zo, dat heb ik ook ff van me af geschreven
Moeilijk verhaal, maar afgaande op wat je schrijft "weet" je volgens mij al wat het beste is om te doen..
Je gaat zo krampachtig proberen het goed te laten gaan met een aantal regels die je jezelf oplegt..
Ik denk niet dat het zo moet lopen in de liefde.
(maar misschien ben ik daarom wel single... )
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  woensdag 10 juni 2009 @ 15:09:31 #276
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69899392
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 07:23 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]

Moeilijk verhaal, maar afgaande op wat je schrijft "weet" je volgens mij al wat het beste is om te doen..
Je gaat zo krampachtig proberen het goed te laten gaan met een aantal regels die je jezelf oplegt..
Ik denk niet dat het zo moet lopen in de liefde.
(maar misschien ben ik daarom wel single... )
Zij is degene die de 'afspraken' wilt. Omdat ze 'vrijheid' wilt (VROUWEN GVD). Elkaar dus weinig zien hoort erbij. Ik kijk wel of het werkt op deze manier, en misschien kan ik daarna wel weer verliefd worden.. Ik wil ook vrijheid, maar mijn beeld van vrijheid is voor mij vooral veel feesten en doen waar de fuck je zin in hebt zoals ik de laatste weken doe
:')
  woensdag 10 juni 2009 @ 19:12:24 #277
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_69907755
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 07:22 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]


[..]


nee mannen zijn juist heel erg makkelijk te begrijpen. heel simpel...
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  donderdag 11 juni 2009 @ 09:08:23 #278
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69924345
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 15:09 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Zij is degene die de 'afspraken' wilt. Omdat ze 'vrijheid' wilt (VROUWEN GVD). Elkaar dus weinig zien hoort erbij. Ik kijk wel of het werkt op deze manier, en misschien kan ik daarna wel weer verliefd worden.. Ik wil ook vrijheid, maar mijn beeld van vrijheid is voor mij vooral veel feesten en doen waar de fuck je zin in hebt zoals ik de laatste weken doe
Als je een 'relatie' hebt, hoor je toch blij te zijn om elkaar te zien en elkaar zo vaak mogelijk te willen zien? Als daar aller lei regels aan verbonden zijn, is er toch iets niet goed??
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  donderdag 11 juni 2009 @ 09:09:27 #279
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_69924373
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 19:12 schreef ebeaydojraes het volgende:

[..]

nee mannen zijn juist heel erg makkelijk te begrijpen. heel simpel...
Niet
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  donderdag 11 juni 2009 @ 17:13:27 #280
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_69942449
quote:
Op donderdag 11 juni 2009 09:08 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]

Als je een 'relatie' hebt, hoor je toch blij te zijn om elkaar te zien en elkaar zo vaak mogelijk te willen zien? Als daar aller lei regels aan verbonden zijn, is er toch iets niet goed??
My tought exactly. Maar zij vind van niet. Zij is voor studie verhuist, dus ik zag d'r al niet doordeweeks, dus wilde ik haar eigenlijk zoveel mogelijk in het weekend zien. Dan ging ze ook nog werk zoeken wat ze in het weekend kon doen ipv doordeweeks. . Ik zou dr vanavond al kunnen zien maar ik ga gewoon met wat andere vrienden naar de stad en ik zie dr morgen wel...

Als het een oppervlakkige relatie blijft kap ik er wel gewoon mee, ik moet mijn mindstate clear houden
:')
pi_69952471
Kun je nagaan, ik ben een vrouw en ik begrijp mezelf niet eens ...laat staan dat een man me begrijpt
The secret of getting ahead is getting started
  donderdag 11 juni 2009 @ 21:50:37 #282
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_69953774
quote:
Op donderdag 11 juni 2009 09:09 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]

Niet
wat valt er niet te begrijpen?
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  donderdag 11 juni 2009 @ 21:50:51 #283
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_69953789
quote:
Op donderdag 11 juni 2009 21:22 schreef Poison-Ivy het volgende:
Kun je nagaan, ik ben een vrouw en ik begrijp mezelf niet eens ...laat staan dat een man me begrijpt
owww. a challenge
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
pi_70090616
Ik heb de kracht van het nu ook gelezen, maar het wordt niet geheel duidelijk voor mij.

Naar mijn idee kun je alleen in het NU leven als je totaal niets doet. Of kan dat alleen tot op bepaalde hoogte tijdens een automatische werkzaamheid die je uitvoert.

Hoe kun je bijvoorbeeld s' ochtends opstaan en dan in het NU leven?, Je moet toch nadenken dat je straks moet gaan douchen en dan gaat eten omdat je bijvoorbeeld 8 uur weg moet.

Ik weet dat Tolle zegt dat je de tijd moet gebruiken als praktisch middel in je levenssituatie.
Maar als ik opsta en denk ik moet douchen, dan kan ik tijdens het douchen misschien in het NU zijn omdat dat toch een vrijwel automatische bezigheid is.
Maar ik zal toch moeten nadenken over het feit dat ik ook op een gegeven moment onder de douche vandaan moet gaan omdat ik nog eten moet.
Als je daar over nadenkt dan denk je dus in de toekomst, dan leef je niet meer in het NU.

Ik snap niet hoe je in het NU kan leven tijdens het “normale “leven. Op dit moment denk ik dat in het NU leven alleen mogelijk is als je totaal niets doet.
Naar mijn inzien is ben je tijdens het dagelijks leven toch vrijwel continu bezig met nadenken over je volgende stap?.
  woensdag 17 juni 2009 @ 12:42:13 #285
247632 Waag-hals
Op het randje
pi_70092209
Gewoon weer een manier om mensen geld af te troggelen met hun zwakte.

Met nadenken over de toekomst kan je namelijk ook geld verdienen, zie analisten, filosofen en Piet Paulusma.
Kamina, manlier than you could ever hope to be
  woensdag 17 juni 2009 @ 12:58:12 #286
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_70092739
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 12:42 schreef Waag-hals het volgende:
Gewoon weer een manier om mensen geld af te troggelen met hun zwakte.

Met nadenken over de toekomst kan je namelijk ook geld verdienen, zie analisten, filosofen en Piet Paulusma.
Je hebt je duidelijk niet verdiept in wat dit inhoudt of je snapt er geen snars van..

Er wordt helemaal niet gezegd dat je niet meer moet nadenken over de toekomst... dat zou in onze maatschappij ook niet mogelijk zijn. Het gaat er gewoon om dat je je niet alleen maar bezig houdt met het doel dat je voor ogen hebt, maar ook kunt genieten en aanwezig kan zijn in de dingen die je nu doet.
  woensdag 17 juni 2009 @ 13:27:52 #287
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_70093820
Precies wat daneV zegt, je meer bewust worden van de momenten die NU plaatsvinden en niet alleen maar denken aan vroeger of aan dingen die je nog moet doen of die nog gaan komen. Het enige moment wat bestaat is nu. Morgen is er nog niet en komt misschien ook wel nooit dus probeer je momenten te koesteren en intens te beleven.

Meditatie kan daar zeker bij helpen, zeker als je (net als ik) een stel hersens hebt wat nooit stilzit en áltijd en eeuwig over van alles aan het piekeren is, nadenken over de toekomst, vroeger verheerlijken etc, alsof het niet wil toegeven dat dat allemaal bedenksels zijn en dat NU de enige realiteit is. Bij meditatie probeer je jezelf en je omgeving intens te ervaren en ik moet zeggen dat dat best werkt. Ik probeer elke dag wel minstens 10 min of langer te mediteren.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  woensdag 17 juni 2009 @ 13:47:13 #288
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_70094523
quote:
[b]Op woensdag 17 juni 2009 13:27
...

Meditatie kan daar zeker bij helpen, zeker als je (net als ik) een stel hersens hebt wat nooit stilzit en áltijd en eeuwig over van alles aan het piekeren is, nadenken over de toekomst, vroeger verheerlijken etc, alsof het niet wil toegeven dat dat allemaal bedenksels zijn en dat NU de enige realiteit is. Bij meditatie probeer je jezelf en je omgeving intens te ervaren en ik moet zeggen dat dat best werkt. Ik probeer elke dag wel minstens 10 min of langer te mediteren.
Heb je misschien tips voor te mediteren?
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_70095100
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 13:47 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]

Heb je misschien tips voor te mediteren?
Mediteren voor dummies is mijn start geweest, maar ben nu actief geworden bij een Boeddhistisch meditatie centrum. Onder begeleiding van mensen met veel ervaring werkt toch echt het beste en het geeft ook een enorme stimulans om er dagelijks mee bezig te blijven.
pi_70095188
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 13:27 schreef Metro2005 het volgende:
Precies wat daneV zegt, je meer bewust worden van de momenten die NU plaatsvinden en niet alleen maar denken aan vroeger of aan dingen die je nog moet doen of die nog gaan komen. Het enige moment wat bestaat is nu. Morgen is er nog niet en komt misschien ook wel nooit dus probeer je momenten te koesteren en intens te beleven.

Meditatie kan daar zeker bij helpen, zeker als je (net als ik) een stel hersens hebt wat nooit stilzit en áltijd en eeuwig over van alles aan het piekeren is, nadenken over de toekomst, vroeger verheerlijken etc, alsof het niet wil toegeven dat dat allemaal bedenksels zijn en dat NU de enige realiteit is. Bij meditatie probeer je jezelf en je omgeving intens te ervaren en ik moet zeggen dat dat best werkt. Ik probeer elke dag wel minstens 10 min of langer te mediteren.
Maar dit kan ik niet helemaal bevatten, hoe kan je dat nou toepassen in je dagelijks leven.
Je staat op s'ochtends, je moet toch nadenken dat je straks douchen, aankleden moet. Daarna dat je moet eten en je rekening ermee moet houden dat je bijvoorbeeld half 9 op je werk moet zijn.

Je moet toch altijd wel nadenken over de toekomst in het dagelijkse leven. Dat je tijdens mediteren in het NU kan komen snap ik maar ik snap niet hoe dit in het dagelijks leven te doen.

En ook al zou je wel over de volgende 5 minuten mogen nadenken, wat is dan het verschil tussen aan de volgende 5 minuten denken of nadenken over volgend jaar?.
  woensdag 17 juni 2009 @ 15:18:56 #291
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_70097860
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 14:04 schreef logicc123 het volgende:

[..]

Maar dit kan ik niet helemaal bevatten, hoe kan je dat nou toepassen in je dagelijks leven.
Je staat op s'ochtends, je moet toch nadenken dat je straks douchen, aankleden moet. Daarna dat je moet eten en je rekening ermee moet houden dat je bijvoorbeeld half 9 op je werk moet zijn.

Je moet toch altijd wel nadenken over de toekomst in het dagelijkse leven. Dat je tijdens mediteren in het NU kan komen snap ik maar ik snap niet hoe dit in het dagelijks leven te doen.

En ook al zou je wel over de volgende 5 minuten mogen nadenken, wat is dan het verschil tussen aan de volgende 5 minuten denken of nadenken over volgend jaar?.
Je mag best nadenken over wat je straks gaat doen maar het moet niet je gedachten overheersen, je moet niet CONSTANT in de toekomst of het verleden denken maar ook proberen de momenten die nu plaatsvinden intens te beleven.

Sommige mensen (waaronder ik) hebben een hersenpannetje wat heel graag bijna uitsluitend nadenkt over de komende 10 minuten, de komende jaren, het afgelopen jaar, wat ik 5 min geleden gedaan heb etc zodat je je dag door bent gekomen en niet eens meer weet wat je nou die dag gedaan hebt omdat je alleen maar aan het denken bent geweest en geen moment van de dag echt hebt 'ervaren'

Je leeft dan feitenlijk in je eigen wereld vol bedenksels met dingen die vaak niet eens gebeuren en de realiteit begin je uit het oog te verliezen.
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 13:47 schreef NouMooiNiet het volgende:

[..]

Heb je misschien tips voor te mediteren?
Ademhalingsoefeningen doen, proberen je gedachten in jezelf te keren, je omgeving te voelen en te ervaren (wind tegen je aan, zon op je kop etc) en langzaam aan je hartslag verlagen, je gedachten eruit wippen etc.

Zoek eens op zelfhypnose of google gewoon eens op meditatietechnieken staat genoeg over geschreven.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_70098355
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 14:04 schreef logicc123 het volgende:

[..]

Maar dit kan ik niet helemaal bevatten, hoe kan je dat nou toepassen in je dagelijks leven.
Je staat op s'ochtends, je moet toch nadenken dat je straks douchen, aankleden moet. Daarna dat je moet eten en je rekening ermee moet houden dat je bijvoorbeeld half 9 op je werk moet zijn.

Je moet toch altijd wel nadenken over de toekomst in het dagelijkse leven. Dat je tijdens mediteren in het NU kan komen snap ik maar ik snap niet hoe dit in het dagelijks leven te doen.

En ook al zou je wel over de volgende 5 minuten mogen nadenken, wat is dan het verschil tussen aan de volgende 5 minuten denken of nadenken over volgend jaar?.
Het gaat er vooral om dat je je gedachten niet zo serieus meer moet nemen. Wordt bewust van je gedachten en probeer daar af en toe een stapje terug van te nemen.

Mijn ervaring is dat meditatie hier fantastisch bij helpt. Volledig in jezelf keren en echt even een momentje alleen aan jezelf besteden. Gedachten komen en gaan op zulke momenten, maar vooral belangrijk is het constant opnieuw bewust worden hiervan dat je afdwaalt. Zo kan je gedachten steeds beter herkennen in het dagelijks leven en zo steeds vaker een stapje terug nemen van de gedachtenstroom.

Het is dus absoluut niet zo dat er iets bestaat als verkeerd mediteren of dat het niet lukt, het is juist een constant spel van afdwalen in gedachten en je opnieuw terug focussen op je ademhaling. Naar verloop van tijd merk je dan misschien vanzelf wel dat het afdwalen wat minder wordt, maar focus je hier niet op!
pi_70098364
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 15:18 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Je mag best nadenken over wat je straks gaat doen maar het moet niet je gedachten overheersen, je moet niet CONSTANT in de toekomst of het verleden denken maar ook proberen de momenten die nu plaatsvinden intens te beleven.

Sommige mensen (waaronder ik) hebben een hersenpannetje wat heel graag bijna uitsluitend nadenkt over de komende 10 minuten, de komende jaren, het afgelopen jaar, wat ik 5 min geleden gedaan heb etc zodat je je dag door bent gekomen en niet eens meer weet wat je nou die dag gedaan hebt omdat je alleen maar aan het denken bent geweest en geen moment van de dag echt hebt 'ervaren'

Je leeft dan feitenlijk in je eigen wereld vol bedenksels met dingen die vaak niet eens gebeuren en de realiteit begin je uit het oog te verliezen.
[..]

Ademhalingsoefeningen doen, proberen je gedachten in jezelf te keren, je omgeving te voelen en te ervaren (wind tegen je aan, zon op je kop etc) en langzaam aan je hartslag verlagen, je gedachten eruit wippen etc.

Zoek eens op zelfhypnose of google gewoon eens op meditatietechnieken staat genoeg over geschreven.


Maar als je hier last van hebt, zou het dan niet betekenen dat je een te saai leven hebt?.
Of te saai werk hebt, als je gedachten constant naar een ander moment willen gaan.

Misschien is dat wat je op het NU moment doet ook wel niet boeiend genoeg voor je om je erop te kunnen focussen?.
pi_70098605
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 15:36 schreef logicc123 het volgende:

[..]

Maar als je hier last van hebt, zou het dan niet betekenen dat je een te saai leven hebt?.
Of te saai werk hebt, als je gedachten constant naar een ander moment willen gaan.

Misschien is dat wat je op het NU moment doet ook wel niet boeiend genoeg voor je om je erop te kunnen focussen?.
Elk moment is hetzelfde, de situatie is misschien anders maar dat maakt niet uit. Je gedachten koppelen er echter een emotionele lading aan en geven waarde aan de situatie tot iets leuks of iets minder leuks. In een gedachteloze wereld bestaat er niet een negatief of positief moment, maar alleen het moment. Verlangens/begeerten ontstaan alleen door je gedachten, helaas kunnen deze nooit definitief en voor eeuwig bevredigd worden. Daarom is het zoeken van geluk naar idee van je gedachten (bepaalde doelen halen, consumeren) niet mogelijk en moet je het zoeken buiten je gedachten (het gedachteloze).
  woensdag 17 juni 2009 @ 16:06:38 #295
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_70099556
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 15:36 schreef logicc123 het volgende:

[..]

Maar als je hier last van hebt, zou het dan niet betekenen dat je een te saai leven hebt?.
Of te saai werk hebt, als je gedachten constant naar een ander moment willen gaan.

Misschien is dat wat je op het NU moment doet ook wel niet boeiend genoeg voor je om je erop te kunnen focussen?.
Het is erg moeilijk om de nodige spanning te vinden bij een kantoorbaan en elke dag dezelfde sleur. Alleen in vakanties , 's avonds en in het weekend kan ik proberen echt het leven intens te beleven. En dat lukt ook steeds beter
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  woensdag 17 juni 2009 @ 16:35:51 #296
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_70100815
Thanks voor de reacties, ik ga hier echt weer mee aan de slag. En ben ook weer bezig in het boek. T is hard nodig!
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_70110396
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 15:43 schreef frenkck het volgende:

[..]

Elk moment is hetzelfde, de situatie is misschien anders maar dat maakt niet uit. Je gedachten koppelen er echter een emotionele lading aan en geven waarde aan de situatie tot iets leuks of iets minder leuks. In een gedachteloze wereld bestaat er niet een negatief of positief moment, maar alleen het moment. Verlangens/begeerten ontstaan alleen door je gedachten, helaas kunnen deze nooit definitief en voor eeuwig bevredigd worden. Daarom is het zoeken van geluk naar idee van je gedachten (bepaalde doelen halen, consumeren) niet mogelijk en moet je het zoeken buiten je gedachten (het gedachteloze).
Als elk moment hetzelfde is, wat maakt het dan nog uit wat voor sport je doet. Want in een gedachteloze wereld bestaat er volgens jouw geen negatief of positief moment.
Wat maakt het dan nog uit wat je doet in je leven?.

Ik heb het boek gelezen en in het begin dacht ik , hier heeft hij best een punt. En dat je niet teveel in het verleden moet hangen of te ver in de toekomst wil kijken ben ik het mee eens. Maar meer dan dat kan ik niet geloven, bevatten.
En zeg nou niet,” je kan de he gedachteloze moment NU niet bevatten met je gedachten omdat ze gedachteloos zijn.”
pi_70110405
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 16:06 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Het is erg moeilijk om de nodige spanning te vinden bij een kantoorbaan en elke dag dezelfde sleur. Alleen in vakanties , 's avonds en in het weekend kan ik proberen echt het leven intens te beleven. En dat lukt ook steeds beter
Maar volgens Tolle moet je tijdens die sleur je juist focussen op je bezigheid, stel je bent kopietjes aan het maken bij de kopieermachine. Dan kan je je toch volledig focussen daarop en focussen op wat je voelt/hoort/ruikt. Dan kom je in het NU, volgens Tolle dan.

Volgens mij is dat niet mogelijk, je zal toch moeten nadenken over wat je doet, niet je papier op de grond laten vallen, de handeling op zich uitvoeren etc.

En hoezo zoek je spanning tijdens je kantoorbaan. Het gaat er toch juist om dat je je geluksgevoel haalt uit het gedachteloze moment van het NU?

Iets klopt er gewoon niet aan De kracht van het NU.
pi_70114380
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 21:01 schreef logicc123 het volgende:


En zeg nou niet,” je kan de he gedachteloze moment NU niet bevatten met je gedachten omdat ze gedachteloos zijn.”
Waarom zou je dat niet mogen zeggen? Dat is namelijk de kern van het verhaal.

Je kunt je gedachtenstroom stopzetten en dan zie je dat bewustzijn meer is dan alleen maar gedachten. Je verstand en je gedachten zijn een belangrijk onderdeel van je bewustzijn, maar ze zijn niet het bewustzijn.

Ik snap wel wat je bedoelt met je opmerking. Onze wereld is nou eenmaal voornamelijk gebouwd op logica en als er dan iets niet in duidelijke logica volledig uit te leggen is, dan is dat verdacht. Het hele probleem met de Kracht van het Nu is dat er een radicale sprong in perspectief vereist is. En aangezien niemand van ons ooit is geleerd hoe dit moet, weten we het gewoon niet.

Vergelijk het met de platte en de ronde aarde: Het is best begrijpelijk dat mensen vroeger dachten dat de aarde plat was, maar nu weten we hoe primitief dit perspectief is. Toch kunnen we dat die mensen van toen niet kwalijk nemen omdat zij geen toegang hadden tot dat andere perspectief. Wij weten nu wel beter.

Zo is het ook met het doorbreken van de identificiatie met je verstand. Het is een bepaald perspectief dat je moet zien te bemachtigen. Vanuit dat perspectief wordt alles in 1 keer duidelijk. Helaas is dat perspectief niet makkelijk in woorden uit te drukken waardoor het allemaal wat zweverig kan lijken voor ons linkerhersenhelft-georienteerde mensen.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_70114733
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 22:34 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Waarom zou je dat niet mogen zeggen? Dat is namelijk de kern van het verhaal.

Je kunt je gedachtenstroom stopzetten en dan zie je dat bewustzijn meer is dan alleen maar gedachten. Je verstand en je gedachten zijn een belangrijk onderdeel van je bewustzijn, maar ze zijn niet het bewustzijn.

Ik snap wel wat je bedoelt met je opmerking. Onze wereld is nou eenmaal voornamelijk gebouwd op logica en als er dan iets niet in duidelijke logica volledig uit te leggen is, dan is dat verdacht. Het hele probleem met de Kracht van het Nu is dat er een radicale sprong in perspectief vereist is. En aangezien niemand van ons ooit is geleerd hoe dit moet, weten we het gewoon niet.

Vergelijk het met de platte en de ronde aarde: Het is best begrijpelijk dat mensen vroeger dachten dat de aarde plat was, maar nu weten we hoe primitief dit perspectief is. Toch kunnen we dat die mensen van toen niet kwalijk nemen omdat zij geen toegang hadden tot dat andere perspectief. Wij weten nu wel beter.

Zo is het ook met het doorbreken van de identificiatie met je verstand. Het is een bepaald perspectief dat je moet zien te bemachtigen. Vanuit dat perspectief wordt alles in 1 keer duidelijk. Helaas is dat perspectief niet makkelijk in woorden uit te drukken waardoor het allemaal wat zweverig kan lijken voor ons linkerhersenhelft-georienteerde mensen.
Oke,

Maar hoe kan je iets doen terwijl je in het NU bent?. Voor alles wat je doet heb je toch je verstand nodig? Anders weet je niet hoe je het moet doen.

En dat doen dat kan van alles zijn, afwassen, peren plukken, hardlopen.
Ben je zelf trouwens in staat om je verstand uit te schakelen en in het NU te komen?
pi_70118359
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 22:43 schreef logicc123 het volgende:


Maar hoe kan je iets doen terwijl je in het NU bent?. Voor alles wat je doet heb je toch je verstand nodig?
Nee je hebt bewustzijn nodig om dingen te kunnen doen. Het verstand is een onderdeel vh bewustzijn. Het verstand is heel nuttig want daardoor kunnen we in veel meer detail problemen oplossen. Je gedachten en je verstand zijn echt niet nutteloos, integendeel. Het heeft de mens gebracht waar ze vandaag de dag is.

Ik kan zo weer een heel verhaal gaan vertellen, maar dit is allemaal al uitgelegd in dit topic en ook vooral het vorige topic. Het is heel veel om te lezen, maar het is dan ook geen makkelijke materie. Ik kan je dus niet zomaar duidelijk maken hoe ik dat ervaar, dat doen zonder denken.
quote:
Ben je zelf trouwens in staat om je verstand uit te schakelen en in het NU te komen?
Ja hoor geen probleem. In het begin kon ik het een paar seconden, nu veel langer. Ik heb ooit een ervaring gehad waarbij de identificatie met mijn verstand werd doorbroken. Dat was het meest gelukzalige moment van heel mijn leven Vijf golven van intens geluk bewogen zich door mijn lichaam, de een nog heviger dan de andere. Ik snap heel goed dat wanneer mensen deze ervaring niet hebben gehad, deze materie heel lastig te begrijpen is.

Het enige wat ik persoonlijk probeer te bereiken is mensen te interesseren voor deze denkwijze. Sowieso, mensen overtuigen om hierin te geloven dat werkt niet. Het gaat namelijk om de ervaring en dat moet men zelf doen. Dat maakt deze leer juist vrij onschuldig in tegenstelling tot dogmatische godsdiensten, scientology, culten enz.

In principe is het ook gewoon psychologie. En de psychologie staat nog in zijn kinderschoenen. Het is nog niet zo'n ontwikkeld gebied als de natuurkunde, scheikunde, biologie enz. Er is dus nog veel te ontdekken.

De moderne mens is nog een jonge soort op deze aarde en de menselijke beschaving staat nog maar aan het begin van zijn reis. Als soort zijn we nog vrij onvolwassen en nog niet voluit ontwikkeld. Het beter begrijpen van onze eigen psychologie is een eerste stap naar een meer volwassen wereld en dientengevolge een betere, gezondere en meer veilige wereld.

Dit zie je ook in de ontwikkeling van 1 enkel mens. Hoe ouder een mens wordt hoe beter hij of zij zichzelf leert kennen. Dit levert een meer evenwichtigere persoonlijkheid op.

Uiteindelijk denk ik zelf dat onze soort alleen in staat zal zijn te overleven wanneer we dit andere perspectief van onze psychologie gaan gebruiken. We moeten toe naar een verlichte (een niet met het verstand en het ego identificerende) wereld toe, om alle (?) conflicten achter ons te laten.

edit: Teveel nadenken - waarom? Kracht vh Nu topic #3

[ Bericht 2% gewijzigd door Probably_on_pcp op 18-06-2009 01:46:57 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')