Vanzelfsprekendquote:
Zie ik zaanse? Mijn favo mosterd er dan ook maar bijquote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:09 schreef FritsVanEgters het volgende:
Ik ben geen grootverbruiker, maar als het op mayonaise aankomt is dit de enige:
[ afbeelding ]
Hier nog zo eentje!quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:14 schreef m3nster het volgende:
Altijd van alles een voorraad hebben zeg ik altijd..
Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:12 schreef Kaat38 het volgende:
[..]
Zie ik zaanse? Mijn favo mosterd er dan ook maar bij![]()
[ afbeelding ]
Opgeslagen. Het klinkt al bijzonder smakelijk. Heeft het een naam?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:15 schreef Kaat38 het volgende:
[..]
Hier nog zo eentje!
Oh ja, dit is een van mijn favo's:
ingrediënten:
50g (2oz) pijnboompitten, licht geroosterd
1 grote teen knoflook, geplet
100g (4oz) verse basilicum of rucola bladeren, verscheurd
8 eetlepels extra-vierge olijfolie
5 eetlepels fijngemalen parmesaanse kaas, liefst versgemalen van een blok
zout
versgemalen peper
bereiding:
Doe de pijnboompitten, knoflook, verscheurde basilicum of rucola en een paar eetlepels olijfolie in een kom en stamp het mengsel met een vijzel fijn tot een ruw deeg. Voeg de parmesaanse kaas en de rest van de olijfolie eraan toe en meng goed. U kunt de ingredi?nten ook mixen in een blender. Onmiddellijk gebruiken of in een fles met schroefdop tot 2 weken bewaren in de ijskast.
Serveertips: Vervang de pijnboompitten door amandelen. Laat voor een korianderpesto de parmesaanse kaas achterwege en gebruik korianderblaadjes in plaats van basilicum of rucola. 'Some like it hot': voeg er een halve theelepel fijngehakte verse rode chilipeper aan toe. Voor extra smaak: voeg aan de pesto een paar eetlepels zongedroogde tomatenpasta toe. Maak uw eigen verse pestosaus met extra-vierge olijfolie, pijnboompitten, parmesaanse kaas en flink wat verse basilicum of rucola blaadjes, en voeg ze naar believen toe aan pastagerechten, sladressings, aardappelpuree - en nog veel meer.
Alleen knal ik er een extra knoflookje bij maar ja, dat doe ik bij alles geloof ik.
Neeeee, ik hou alleen van groffe mosterd! Niet van die slappe troep.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:16 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.![]()
Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww....een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Yep! Pestosaus! Zaaaaaaaaaaalig!quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:17 schreef Twerk het volgende:
[..]
Opgeslagen. Het klinkt al bijzonder smakelijk. Heeft het een naam?
Nee precies, maar dit gaat ook tegen alle regels in van de saus. Sauzen moeten puur en karakteristiek blijven.. Bepaalde varianten zijn ok, maar ze mengen is in de meeste gevallen natuurlijk doodzonde. Bij Curry en mayo kan dit natuurlijk weer wel.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:16 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.![]()
Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww....een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:15 schreef Kaat38 het volgende:
[..]
Hier nog zo eentje!
[ afbeelding ]
Dat lijkt me ook niet nee. Op sauzen zou je niet moeten bezuinigen vind ik.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:23 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!![]()
![]()
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Zelf maken is het lekkerste en leukste maar voor het gemak koop ik ook weleens potjes, heb nou wat bertolipotjes op voorraad staan.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:24 schreef Twerk het volgende:
[..]
Dat lijkt me ook niet nee. Op sauzen zou je niet moeten bezuinigen vind ik.
Oy, ik had eens pestokruid of zo waar je zelf saus van moest maken, keiranzigquote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:23 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!![]()
![]()
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Het is redelijk gestoord, we moeten het eigenlijk nu over ontbijt hebben maar ala.........saus is leuker en lekkerder!quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:35 schreef Twerk het volgende:
Het is werkelijk hartverwarmend om te zien hoe gepassioneerd mensen al praten over saus, terwijl het pas 6:30 is.
Mogen we stroop ook tot de sauzen rekenen vind je?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:36 schreef Kaat38 het volgende:
[..]
Het is redelijk gestoord, we moeten het eigenlijk nu over ontbijt hebben maar ala.........saus is leuker en lekkerder!
Tuurlijk, zolang het maar lekker is!quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:37 schreef Twerk het volgende:
[..]
Mogen we stroop ook tot de sauzen rekenen vind je?
Geniaal. VOoral bij de hamburgers.quote:
Men nemen een banaan, beetje licht insmeren met citroensap, in schijfjes en dan deze chocosaus erover.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 07:06 schreef Twerk het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Laten we vooral ook niet vergeten dat bijv. chocoladesaus op ijs ook uitstekend is.
Kerrie Ananas? Klinkt apart, maar relax.quote:
Ja ik zag het een tijd terug thuis een keer staan bij de barbecue, en dacht ook 'hm aparte combinatie'. Het leek me wel lekker dus geprobeerd, en sindsdien vind ik het de beste Calvé saus ever.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 07:12 schreef Twerk het volgende:
[..]
Kerrie Ananas? Klinkt apart, maar relax.
quote:Op vrijdag 20 februari 2009 07:30 schreef krioro het volgende:
[ afbeelding ]
Niet voor de faint-hearted.
= Niks zonder sausquote:
Ik ken het hele merk niet, waar haal je deze?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 08:41 schreef Karina het volgende:
Voor bij de patat is deze mayonaise echt het allerlekkerst, de DL mayonaise met citroen komt op de tweede plaats (kon ik geen plaatje van vinden).
[ afbeelding ]
http://www.hellmanns.com/products/real_mayo.aspxquote:Op vrijdag 20 februari 2009 08:45 schreef Kaat38 het volgende:
[..]
Ik ken het hele merk niet, waar haal je deze?
Dit vind ik dan weer niet ok. Saus isquote:
Het staat er vermoedelijk ook voor een buffet. Speciaal voor jou zullen we dan wel een klein bakje fixen waaruit jij je saus haalt ipv dat jij moet scheppen uit idd bijna een oceaan vol saus.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 08:53 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Dit vind ik dan weer niet ok. Saus ismaar zo gauw het een zwembad wordt haak ik af
Ja maar dan is het al verpest, ook al is het voor een buffet. Goede oplossing, bedankt.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 08:57 schreef Twerk het volgende:
[..]
Het staat er vermoedelijk ook voor een buffet. Speciaal voor jou zullen we dan wel een klein bakje fixen waaruit jij je saus haalt ipv dat jij moet scheppen uit idd bijna een oceaan vol saus.
Idd. Doodeenvoudig, maar mag zeker niet ontbreken is onze grote vriend Curry:quote:Op vrijdag 20 februari 2009 09:06 schreef babipangang het volgende:
[ afbeelding ]
deze saus is echt de bomb!
De DL of de Hellman?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 08:45 schreef Kaat38 het volgende:
[..]
Ik ken het hele merk niet, waar haal je deze?
Ja jammer dan. Dat is echt te gezond hoor voor dit topicquote:Op vrijdag 20 februari 2009 09:14 schreef Isabeau het volgende:
In het Engels is het 'applesauce'
[ afbeelding ]
Apart? Is heel bekende combinatie.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 07:12 schreef Twerk het volgende:
[..]
Kerrie Ananas? Klinkt apart, maar relax.
Dat zal best wel, maar schijnbaar moeten de meesten het toch per toeval ontdekken. Ik had het ook nog nooit gezien bij de supermarkt.quote:
Ik vind DL-sauzen vaak ook vrij zurig. Maar ze zijn inderdaad goed! Volgens mij wel wat vetter dan wat je meestal in NL koopt.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 09:10 schreef Karina het volgende:
[..]
De DL of de Hellman?
De DL zag ik toevallig bij de Albert Heijn, uitgeprobeerd en die was echt lekker (niet zoet).
De Hellman hebben ze volgens mij ook bij sommige AH's, maar ik koop hem altijd bij een delicatessenwinkel, dat is de enige winkel bij mij in de buurt die het verkoopt.
De Hellman is een beetje zurig en de is ook wat anders dan normale mayonaise, het is niet zo romig, maar meer puddingachtig van substantie (kan het niet anders omschrijven).
Zeggen van saus te houden en vervolgens een plaatje van supermarkt-saus neerzettenquote:Op vrijdag 20 februari 2009 05:59 schreef Twerk het volgende:
Ik ben ervan overtuigd dat alles om de saus draait.. Zeker bij het eten, maar toch ook wel een groot deel van het leven draait om saus. Het is een wondermiddel, een goede vriend bijna.. Saus kan gekke dingen realiseren. Een bord prei met aardappelen wordt weer eetbaar met een respectabele dosis whiskysaus erover heengegoten.
En dames en heren, zeg nou zelf.. Wat zou een patatje zijn zonder vette, zaanse mayo.
Ik hanteer daarom eigenlijk vaak de saus-first kookfilosofie. Met andere woorden, ik bedenk welke saus ik die dag zie zitten en zoek daar een gerecht bij. Het belangrijkste stel ik centraal.
Post hier sauzen(liefst met pic). De gangbare, varianten of exotische sauzen.. Want zoals ik al zei: Alles draait om de saus.
[ afbeelding ]
Whisky Cocktail saus
quote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:41 schreef eleusis het volgende:
Kan je het niet leuk hebben zonder saus?
Zwakke mensen zijn dit.
quote:Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.
Erg lekker, en deze mosterd is toch ook wel onze favoriet..quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:30 schreef Kaat38 het volgende:
Voor de gehaaste variant:
![]()
[ afbeelding ]
Gadverdamme man. Whiskeysaus uit een potje. YUK! Niet te eten!quote:
Ik vind guacamole uit een potje maar ranzig; zit ongeveer 5% avocado inquote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:32 schreef _Arual_ het volgende:
Guacamole!![]()
Eerst hadden zie die ook kant en klaar als wrapsaus, van casa fiesta.
[ afbeelding ]
Nergens meer te krijgen. Nu maak ik hem zelf, en dat is zo lekker!
Verder ben ik geen sauseter, zelfs niet bij het gourmetten of zo. Soms Zaanse mayo bij de gebakken aardappeltjes, dat was het dan.
quote:Op vrijdag 20 februari 2009 11:36 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Zeggen van saus te houden en vervolgens een plaatje van supermarkt-saus neerzetten
Een echte sausliefhebber maakt z'n sauzen zelf !
Ga zelf eens aan de slag met (zelfgemaakte) mayonaise, whisky, worcester-sauce, gember-siroop, de hele rataplan - veel lekkerder !
Hoe maak je dat? Waar koop je dat?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 15:08 schreef Dat_Drink_lk_Op het volgende:
Zwarte bonensaus, je proeft zelfs de groenten niet meer![]()
[ afbeelding ]
Geef mij aub dat nummer van die Japanner van jou.. dan weet je het over een paar minutenquote:Op vrijdag 20 februari 2009 15:57 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Hoe maak je dat? Waar koop je dat?
En godsamme, in elk friggin topic in CUL komen er wel huilies aan dat je alles zelf moet maken![]()
![]()
Ga fietsen
0528 275237quote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:04 schreef Twerk het volgende:
[..]
Geef mij aub dat nummer van die Japanner van jou.. dan weet je het over een paar minuten
Zozo nog redelijk verstaanbaar ook.. En dat voor een Japanner uit Hoogeveenquote:
Ja wtf is dat nu weer manquote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:18 schreef Twerk het volgende:
[..]
Zozo nog redelijk verstaanbaar ook.. En dat voor een Japanner uit Hoogeveen![]()
Maargoed.. het is dus Soja Bonensaus.
De saus waar je onderhand al een week driftig naar op zoek bent.quote:
Ik haal het gewoon bij de lokale turktoko, het is van het merk ''Lee Kum Kee''.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 15:57 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Hoe maak je dat? Waar koop je dat?
En godsamme, in elk friggin topic in CUL komen er wel huilies aan dat je alles zelf moet maken![]()
![]()
Ga fietsen
Dus zwarte bonensaus is hetzelfde als soja bonensaus? -_- Enw aar haal ik dat nu vandaan, want de supermakrten hebben het nietquote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:24 schreef Twerk het volgende:
[..]
De saus waar je onderhand al een week driftig naar op zoek bent.
Black bean sauce / SojaBonenSaus.
Lovely, thanksquote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:25 schreef Dat_Drink_lk_Op het volgende:
[..]
Ik haal het gewoon bij de lokale turktoko, het is van het merk ''Lee Kum Kee''.
Yep is dezelfde. Die Japanner van jou noemt het Soja bonensaus. Maar zoals hierboven al werd gezegd hebben diverse winkels het wel..quote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:26 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Dus zwarte bonensaus is hetzelfde als soja bonensaus? -_- Enw aar haal ik dat nu vandaan, want de supermakrten hebben het niet
En hoeft er dan verder niets in?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:28 schreef Twerk het volgende:
[..]
Yep is dezelfde. Die Japanner van jou noemt het Soja bonensaus. Maar zoals hierboven al werd gezegd hebben diverse winkels het wel..
In jouw geval natuurlijk wel champignons he.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:30 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
En hoeft er dan verder niets in?
Jaquote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:31 schreef Twerk het volgende:
[..]
In jouw geval natuurlijk wel champignons he.
Dat zit er nu al in neem ik aan.. En anders kijk je op het potje als je het koopt en eventueel naar het recept.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:36 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
JaMaar in die andere shizzle moest maizena, suiker, peper, soja
Hij was al voorbij gekomen, maar ketchup mag gerust nogeens extra benadrukt worden.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 17:09 schreef ShinobizWinter het volgende:
hoe maak je een sauzentopic, maar vergeet je de grootvader der sauzen:
[ afbeelding ]
Dat het idd zo divers bruikbaar is, maakt het toch wel een master-saus. 1 van de sauzen die nooit maar dan ook nooit mag ontbreken in de keukenkast van ieder zichzelf respecterend huishouden. Altijd meenemen op vakantie ook.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 17:18 schreef ShinobizWinter het volgende:
O, dan heb ik 't gemist, sorry.
Het is misschien volgens sommigen niet de lekkerste saus, maar alles smaakt lekkerder met ketchup
Ik heb wel gezegd dat ik namens jou belde, dus dan weet je waarom ze de volgende keer zo wijzen en lachen als je binnenkomt om het op te halenquote:
Ze kennen toch geen Harajukuquote:Op vrijdag 20 februari 2009 19:05 schreef Twerk het volgende:
[..]
Ik heb wel gezegd dat ik namens jou belde, dus dan weet je waarom ze de volgende keer zo wijzen en lachen als je binnenkomt om het op te halen
quote:Op vrijdag 20 februari 2009 17:21 schreef Twerk het volgende:
Ik beschouw het ook wel als een schandaal dat de meeste snackbar-eigenaren er maar klakkeloos vanuit gaan dat men een patatje speciaal wil met curry en niet met ketchup. Niet dat er wat mis is met curry, maar ketchup doet er natuurlijk niets voor onder.
Nou en.. Van jouw echte naam wonen er vast ook geen 10 in jullie woonplaats.quote:
Precies. De vanzelfsprekendheid ook waarmee dat gepaard gaat. Eigenlijk zou iedereen dit weekend even naar hun vaste snackbar moeten bellen met een bestelling waaronder een patatje speciaal.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 19:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]![]()
Ik vraag altijd specifiek om ketchup omdat ze idd anders altijd curry gebruiken! Why?!!
ja belachelijk inderdaad. Volgens mij vinden de meeste mensen ketchup erbij veel lekkerder.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 19:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]![]()
Ik vraag altijd specifiek om ketchup omdat ze idd anders altijd curry gebruiken! Why?!!
Dus je denkt dat het min of meer ook nog opzet is? Ik denk dat ze zich niet bewust zijn (mede door de haast) van het feit dat er ook zoveel ketchup-liefhebbers zijn.. Of misschien denken ze wel van "als iemand ketchup wil dan zeggen ze het wel" (gemakzucht).quote:Op vrijdag 20 februari 2009 20:46 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja belachelijk inderdaad. Volgens mij vinden de meeste mensen ketchup erbij veel lekkerder.
Misschien doen ze dat erbij omdat het pittiger is en je daarom misschien eerder drinken koopt (als het tenmisnte ter plekke op eet)?
Ze schijnen het overal anders te noemen idd, maar volgens mij komt het allemaal op hetzelfde neer. Ik had vanmiddag 'toevallig' een Japanner aan de telefoon en die had het over Sojabonen-saus.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 21:35 schreef missy_c het volgende:
zwarte bonen saus/ tausisaus/ sojabonen saus
Verkopen ze ook trouwens in de supermarkt onder merk Amoy of die chinese chef "Ken" nog iets.. geloof ik..
Ik heb het eerder en vaker in de super gezien..
fluistert: maar je kan het natuurlijk ook zelfmaken..
Nou inderdaad.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 23:26 schreef golfer het volgende:
Maken de users nog wel eens zelf sauzen of komt alles uit flesjes en potjes?
En natuurlijk zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen en houdtbaarheids-chemicaliën?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 23:38 schreef Twerk het volgende:
[ afbeelding ]
Vers uit de fabriek.. uit de fles, niks geen geklieder met potjes en lepels.. Saus keurig uit de fles.![]()
Patatgeneratie.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 23:43 schreef golfer het volgende:
[..]
En natuurlijk zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen en houdtbaarheids-chemicaliën?
Puur natuur allemaal die flessen en potjes van je?
quote:Op vrijdag 20 februari 2009 23:56 schreef Twerk het volgende:
En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc.
Het is ook onzin om te stellen dat zelfgemaakte saus beter smaakt.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 23:56 schreef Twerk het volgende:
Inderdaad.. vet en vol onnatuurlijke stoffen.. Zo consumeren wij de saus zoals jullie hebben gezien.
Het spijt me dat jullie culinaire puristen het graag anders zien, maar het meerendeel van de saus-liefhebbers zijn bovenal gemakzuchtig.
En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc.
quote:Op zaterdag 21 februari 2009 00:22 schreef mistdeja1 het volgende:
ik ben het absoluut niet eens met het topic, saus is echt niet heel belangrijk, je kan prima koken en lekker eten zonder echt waar, maak bv maar is een goede puree met lenteuitjes ofso met varkens oesters, nouja het kan iig prima zonder
Lastig he, een beetje tegengas. Papkind.quote:
Nee. Integendeel.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:16 schreef popolon het volgende:
[..]
Lastig he, een beetje tegengas. Papkind.![]()
't Zal me benieuwen wat je volgende kloon is.
Zo maak je je er wel heel makkelijk van af boefje.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:19 schreef Twerk het volgende:
[..]
Nee. Integendeel.
Je lijkt (6 pagina's verder) nog steeds niet de cynische ondertoon van dit hele topic te hebben begrepen.
Dat jij dan ook niet snapt waarom ik zo op haar uiterst serieuze bericht (dezelfde kinderlijke fout die jij al eerder maakte vandaag) reageerde zegt al erg veel. En ondertussen nog elitair doen omdat jij zelf weleens een sausje maakt. Sad.
Waar makkelijk vanaf? Door nog maareens te benoemen wat voor de meerderheid al lang duidelijk is?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:23 schreef popolon het volgende:
[..]
Zo maak je je er wel heel makkelijk van af boefje.
Stik niet in je pot mayo als je straks in je ledikantje gaat liggen.
Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:28 schreef Twerk het volgende:
[..]
Waar makkelijk vanaf? Door nog maareens te benoemen wat voor de meerderheid al lang duidelijk is?
Jij was 1 van de weinigen hier die hier elitair trachtte te doen met een nietszeggende bezigheid als zelf een sausje in elkaar prutsen.
Aan jouw bolle hoofd te zien lig jij misschien met saus (zelfgemaakt?) in jouw bed, maar jij bent eigenlijk de enige die hier kinderachtig bezig is. (zowel qua taalniveau als qua inhoud)
Nee, dat zeg ik niet. Het ging nergens over de hoeveelheid, maar om het feit dat jij je zo geweldig vond omdat jij het wel allemaal zelf maakte. Wat ik overigens betwijfel, maar goed.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:36 schreef popolon het volgende:
[..]
Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair?!
Ja goed joh, maak je volgende account maar vast want heel veel langer zal het niet duren. We'll meet again.
Die bolle kop is welvaart trouwens.Je mag komen zwemmen als je durft, zet ik de barbecue aan.
Jij eet zeker ook rucola?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:36 schreef popolon het volgende:
Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair?!
Zie de laatste zin van mijn vorige post.quote:
Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:45 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Jij eet zeker ook rucola?
rucola is lekker!quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:45 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Jij eet zeker ook rucola?
Een grap?! Hoe durf je!quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:48 schreef popolon het volgende:
[..]
Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.
Niks tegen een goede saus zoals twerkstra doet geloven, wel tegen een overvloed van. Maar dit topic is een grap, ik kan mezelf wel voor m'n hoofd slaan.
Dit bedoelde ik (wellicht ken je alleen het Amerikaanse woord ervoor, daar het een tikje modern isquote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:48 schreef popolon het volgende:
[..]
Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.
Zeg Frits, ik weet dat de Amerikanen een vreemd volk zijn maar dat is nog steeds geen taal.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:53 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Dit bedoelde ik (wellicht ken je alleen het Amerikaanse woord ervoor, daar het een tikje modern is)
[ afbeelding ]
Yeah I know, maar je wil toch niet beweren dat je Algemeen Beschaafd Engels (Oxford English?) spreekt met je buren of wel soms?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:57 schreef popolon het volgende:
[..]
Zeg Frits, ik weet dat de Amerikanen een vreemd volk zijn maar dat is nog steeds geen taal.
Nou goed, zijn we het toch nog eens.quote:
Stoort het jou ook ja?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 05:09 schreef popolon het volgende:
[..]
Nou goed, zijn we het toch nog eens.
Lang niet meer gehad, maar soms zeer relaxquote:Op zaterdag 21 februari 2009 05:16 schreef lubje25 het volgende:
Bij boerenkool of spruitjes:
[ afbeelding ]
Eens! Alleen vind ik die van Kuhne niet zo, merkte ik laatst. Geen idee welk merk dan wel lekker is, we eten het alleen bij boerenkool, dus als we 1 pot per jaar eten is het veel.quote:
Yoghurt op je aardappelen?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 08:00 schreef Windigo het volgende:
Ik mis deze nog:
Voor mij onmisbaar bij patat, gebakken aardappels
Het is een slanke mayonaise/fritessausquote:
Dat is mayo kerrie ui en nog watquote:Op zaterdag 21 februari 2009 09:18 schreef QuarK het volgende:
Kwa ketchup vind ik de biologische ketchup to echt verreweg het allerlekkerst. Veel vollere smaak dan die oververzadigde Heinz prut.
[ afbeelding ]
En gelijk een vraagje: Wat is die Joppie saus? Heb ik bij verschillende snackbars gezien, maar me er nog niet aangewaagd.
Dat hij slank is vind ik niet zo belangrijk, maar ik vind hem vreselijk lekker. Het is geen joghurt, maar joghurtmayo.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 12:04 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is een slanke mayonaise/fritessaus
quote:Op zaterdag 21 februari 2009 08:00 schreef Windigo het volgende:
Ik mis deze nog:
[ afbeelding ]
Voor mij onmisbaar bij patat, gebakken aardappels en als hoofdbestanddeel voor dressings.
quote:Op zaterdag 21 februari 2009 09:18 schreef QuarK het volgende:
Kwa ketchup vind ik de biologische ketchup to echt verreweg het allerlekkerst. Veel vollere smaak dan die oververzadigde Heinz prut.
[ afbeelding ]
En gelijk een vraagje: Wat is die Joppie saus? Heb ik bij verschillende snackbars gezien, maar me er nog niet aangewaagd.
Het is overigens best goed te doen.quote:Joppie saus is een koude, gelige saus. Het is een enigszins op fritessaus gelijkende saus die verkrijgbaar is in diverse cafetaria's in Nederland. De saus kan gegeten worden op de friet of bij diverse snacks en hamburgers.
De basis van de Joppie saus is hetzelfde als bij de meeste sauzen: olie, water en een emulgator. Verder bevat het ook uien en kerrie, die domineren de smaak dan ook. Het originele recept van Joppie saus is geheim, maar op het Internet circuleren recepten die de smaak van Joppie saus zeer goed benaderen. In deze recepten wordt Joppie saus bijvoorbeeld gemaakt door de ingrediënten van 'speciaal', d.w.z. mayonaise, curry en uien, samen met kerrie in een bepaalde verhouding zeer fijn te malen en te mengen.
bij sommige zeker. Ik heb bijvoorbeeld in een horeca/sportcentrum gewerkt. Daar gingen we ook wel eens met een schaal met hapjes rond. Waarom denk je dat daar altijd pittige saus bij was? En dat we een bakje curry bij de tosti's deden?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 21:08 schreef Twerk het volgende:
[..]
Dus je denkt dat het min of meer ook nog opzet is? Ik denk dat ze zich niet bewust zijn (mede door de haast) van het feit dat er ook zoveel ketchup-liefhebbers zijn.. Of misschien denken ze wel van "als iemand ketchup wil dan zeggen ze het wel" (gemakzucht).
Het is in ieder geval een kwalijke zaak.
Dit topic gaat daar o.a. over:quote:Op zaterdag 21 februari 2009 20:32 schreef The_Hives het volgende:
[..]
bij sommige zeker. Ik heb bijvoorbeeld in een horeca/sportcentrum gewerkt. Daar gingen we ook wel eens met een schaal met hapjes rond. Waarom denk je dat daar altijd pittige saus bij was? En dat we een bakje curry bij de tosti's deden?
Waarom denk je dat café's nootjes op tafel zetten? Niet omdat je er zo hongerig uitziet hoor
Ik wil niet zeggen dat iedereen daarom er curry bij doet, maar als ik in mijn familie/vrienden/kennissenkring kijk zijn de meeste toch echt voorstander van ketchup tov curry. dan is het toch gek dat curry er vaak bij geserveerd wordt?
Dat was Heinz Hot Ketchup. Veel lekkerder dan gewone Heinz Tomato Ketchup vind ik.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 17:11 schreef Twerk het volgende:
[..]
Hij was al voorbij gekomen, maar ketchup mag gerust nogeens extra benadrukt worden.
Inderdaad, ik zag het ook echt beginnen toen de eersten zich meldden.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 07:23 schreef Isabeau het volgende:
Hmm, ik twijfel tussen de sc/discussie laten staan en verwijderen. Nou ja, ik laat het maar staan, dan krijgen we hopelijk niet weer het gezeur over het zelf maken van sausjesIk wachtte eigenlijk al op die zelf-maak-maffia, aangezien dat helemaal in de lijn der verwachting lag
Haha nu pas?quote:
Hij was idd niet te missenquote:
Volgens mij lijkt die op de pikata saus?quote:Op vrijdag 27 februari 2009 00:07 schreef Isabeau het volgende:
Die sambasaus is idd lekkerEén van de weinige sauzen van Calvé die ik echt lekker vind
Terecht.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 01:10 schreef Klaagbak het volgende:
[ afbeelding ]
Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd!
Ik heb nu trek gekregen in patat met deze saus.Helaas zit ik op mijn werk.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 01:10 schreef Klaagbak het volgende:
[ afbeelding ]
Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd!
Je bedoelt dezequote:Op vrijdag 27 februari 2009 01:10 schreef Klaagbak het volgende:
[ afbeelding ]
Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd!
Is dat raar?quote:
Het sausje in mijn post is geen yoghurt, maar yoghurtmayo. Overigens is Griekse yoghurt met kruiden op je gepofte aardappel ook heel lekker inderdaad, of yoghurt door de aardappelsalade..:9quote:Op vrijdag 27 februari 2009 14:29 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Is dat raar?Zo'n lekker dik griekse-yoghurtprutje op je gepofte aardappel, da's toch serieus goed te eten
Een mooie Oosterse wijsheid!quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |