En hoeft er dan verder niets in?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:28 schreef Twerk het volgende:
[..]
Yep is dezelfde. Die Japanner van jou noemt het Soja bonensaus. Maar zoals hierboven al werd gezegd hebben diverse winkels het wel..
			
			
			
			
			
			
			
			In jouw geval natuurlijk wel champignons he.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:30 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
En hoeft er dan verder niets in?
			
			
			
			Jaquote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:31 schreef Twerk het volgende:
[..]
In jouw geval natuurlijk wel champignons he.
			
			
			
			Dat zit er nu al in neem ik aan.. En anders kijk je op het potje als je het koopt en eventueel naar het recept.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:36 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
JaMaar in die andere shizzle moest maizena, suiker, peper, soja
			
			
			
			Hij was al voorbij gekomen, maar ketchup mag gerust nogeens extra benadrukt worden.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 17:09 schreef ShinobizWinter het volgende:
hoe maak je een sauzentopic, maar vergeet je de grootvader der sauzen:
[ afbeelding ]
			
			
			
			
			
			
			
			Dat het idd zo divers bruikbaar is, maakt het toch wel een master-saus. 1 van de sauzen die nooit maar dan ook nooit mag ontbreken in de keukenkast van ieder zichzelf respecterend huishouden. Altijd meenemen op vakantie ook.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 17:18 schreef ShinobizWinter het volgende:
O, dan heb ik 't gemist, sorry.
Het is misschien volgens sommigen niet de lekkerste saus, maar alles smaakt lekkerder met ketchup
			
			
			
			Ik heb wel gezegd dat ik namens jou belde, dus dan weet je waarom ze de volgende keer zo wijzen en lachen als je binnenkomt om het op te halenquote:
			
			
			
			Ze kennen toch geen Harajukuquote:Op vrijdag 20 februari 2009 19:05 schreef Twerk het volgende:
[..]
Ik heb wel gezegd dat ik namens jou belde, dus dan weet je waarom ze de volgende keer zo wijzen en lachen als je binnenkomt om het op te halen
			
			
			
			quote:Op vrijdag 20 februari 2009 17:21 schreef Twerk het volgende:
Ik beschouw het ook wel als een schandaal dat de meeste snackbar-eigenaren er maar klakkeloos vanuit gaan dat men een patatje speciaal wil met curry en niet met ketchup. Niet dat er wat mis is met curry, maar ketchup doet er natuurlijk niets voor onder.
			
			
			
			Nou en.. Van jouw echte naam wonen er vast ook geen 10 in jullie woonplaats.quote:
			
			
			
			Precies. De vanzelfsprekendheid ook waarmee dat gepaard gaat. Eigenlijk zou iedereen dit weekend even naar hun vaste snackbar moeten bellen met een bestelling waaronder een patatje speciaal.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 19:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]![]()
Ik vraag altijd specifiek om ketchup omdat ze idd anders altijd curry gebruiken! Why?!!
			
			
			
			
			
			
			
			ja belachelijk inderdaad. Volgens mij vinden de meeste mensen ketchup erbij veel lekkerder.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 19:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]![]()
Ik vraag altijd specifiek om ketchup omdat ze idd anders altijd curry gebruiken! Why?!!
			
			
			
			Dus je denkt dat het min of meer ook nog opzet is? Ik denk dat ze zich niet bewust zijn (mede door de haast) van het feit dat er ook zoveel ketchup-liefhebbers zijn.. Of misschien denken ze wel van "als iemand ketchup wil dan zeggen ze het wel" (gemakzucht).quote:Op vrijdag 20 februari 2009 20:46 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja belachelijk inderdaad. Volgens mij vinden de meeste mensen ketchup erbij veel lekkerder.
Misschien doen ze dat erbij omdat het pittiger is en je daarom misschien eerder drinken koopt (als het tenmisnte ter plekke op eet)?
			
			
			
			
			
			
			
			Ze schijnen het overal anders te noemen idd, maar volgens mij komt het allemaal op hetzelfde neer. Ik had vanmiddag 'toevallig' een Japanner aan de telefoon en die had het over Sojabonen-saus.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 21:35 schreef missy_c het volgende:
zwarte bonen saus/ tausisaus/ sojabonen saus
Verkopen ze ook trouwens in de supermarkt onder merk Amoy of die chinese chef "Ken" nog iets.. geloof ik..
Ik heb het eerder en vaker in de super gezien..
fluistert: maar je kan het natuurlijk ook zelfmaken..
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Nou inderdaad.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 23:26 schreef golfer het volgende:
Maken de users nog wel eens zelf sauzen of komt alles uit flesjes en potjes?
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			En natuurlijk zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen en houdtbaarheids-chemicaliën?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 23:38 schreef Twerk het volgende:
[ afbeelding ]
Vers uit de fabriek.. uit de fles, niks geen geklieder met potjes en lepels.. Saus keurig uit de fles.![]()
			
			
			
			Patatgeneratie.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 23:43 schreef golfer het volgende:
[..]
En natuurlijk zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen en houdtbaarheids-chemicaliën?
Puur natuur allemaal die flessen en potjes van je?
			
			
			
			
			
			
			
			quote:Op vrijdag 20 februari 2009 23:56 schreef Twerk het volgende:
En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc.
			
			
			
			Het is ook onzin om te stellen dat zelfgemaakte saus beter smaakt.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 23:56 schreef Twerk het volgende:
Inderdaad.. vet en vol onnatuurlijke stoffen.. Zo consumeren wij de saus zoals jullie hebben gezien.
Het spijt me dat jullie culinaire puristen het graag anders zien, maar het meerendeel van de saus-liefhebbers zijn bovenal gemakzuchtig.
En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc.
			
			
			
			
			
			
			
			quote:Op zaterdag 21 februari 2009 00:22 schreef mistdeja1 het volgende:
ik ben het absoluut niet eens met het topic, saus is echt niet heel belangrijk, je kan prima koken en lekker eten zonder echt waar, maak bv maar is een goede puree met lenteuitjes ofso met varkens oesters, nouja het kan iig prima zonder
			
			
			
			Lastig he, een beetje tegengas. Papkind.quote:
			
			
			
			Nee. Integendeel.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:16 schreef popolon het volgende:
[..]
Lastig he, een beetje tegengas. Papkind.![]()
't Zal me benieuwen wat je volgende kloon is.
			
			
			
			Zo maak je je er wel heel makkelijk van af boefje.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:19 schreef Twerk het volgende:
[..]
Nee. Integendeel.
Je lijkt (6 pagina's verder) nog steeds niet de cynische ondertoon van dit hele topic te hebben begrepen.
Dat jij dan ook niet snapt waarom ik zo op haar uiterst serieuze bericht (dezelfde kinderlijke fout die jij al eerder maakte vandaag) reageerde zegt al erg veel. En ondertussen nog elitair doen omdat jij zelf weleens een sausje maakt. Sad.
			
			
			
			Waar makkelijk vanaf? Door nog maareens te benoemen wat voor de meerderheid al lang duidelijk is?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:23 schreef popolon het volgende:
[..]
Zo maak je je er wel heel makkelijk van af boefje.
Stik niet in je pot mayo als je straks in je ledikantje gaat liggen.
			
			
			
			Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:28 schreef Twerk het volgende:
[..]
Waar makkelijk vanaf? Door nog maareens te benoemen wat voor de meerderheid al lang duidelijk is?
Jij was 1 van de weinigen hier die hier elitair trachtte te doen met een nietszeggende bezigheid als zelf een sausje in elkaar prutsen.
Aan jouw bolle hoofd te zien lig jij misschien met saus (zelfgemaakt?) in jouw bed, maar jij bent eigenlijk de enige die hier kinderachtig bezig is. (zowel qua taalniveau als qua inhoud)
			
			
			
			Nee, dat zeg ik niet. Het ging nergens over de hoeveelheid, maar om het feit dat jij je zo geweldig vond omdat jij het wel allemaal zelf maakte. Wat ik overigens betwijfel, maar goed.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:36 schreef popolon het volgende:
[..]
Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair?!
Ja goed joh, maak je volgende account maar vast want heel veel langer zal het niet duren. We'll meet again.
Die bolle kop is welvaart trouwens.Je mag komen zwemmen als je durft, zet ik de barbecue aan.
			
			
			
			
			
			
			
			Jij eet zeker ook rucola?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:36 schreef popolon het volgende:
Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair?!
			
			
			
			Zie de laatste zin van mijn vorige post.quote:
			
			
			
			Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:45 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Jij eet zeker ook rucola?
			
			
			
			rucola is lekker!quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:45 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Jij eet zeker ook rucola?
			
			
			
			Een grap?! Hoe durf je!quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:48 schreef popolon het volgende:
[..]
Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.
Niks tegen een goede saus zoals twerkstra doet geloven, wel tegen een overvloed van. Maar dit topic is een grap, ik kan mezelf wel voor m'n hoofd slaan.
			
			
			
			Dit bedoelde ik (wellicht ken je alleen het Amerikaanse woord ervoor, daar het een tikje modern isquote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:48 schreef popolon het volgende:
[..]
Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.
			
			
			
			
			
			
			
			Zeg Frits, ik weet dat de Amerikanen een vreemd volk zijn maar dat is nog steeds geen taal.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:53 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Dit bedoelde ik (wellicht ken je alleen het Amerikaanse woord ervoor, daar het een tikje modern is)
[ afbeelding ]
			
			
			
			Yeah I know, maar je wil toch niet beweren dat je Algemeen Beschaafd Engels (Oxford English?) spreekt met je buren of wel soms?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 03:57 schreef popolon het volgende:
[..]
Zeg Frits, ik weet dat de Amerikanen een vreemd volk zijn maar dat is nog steeds geen taal.
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Nou goed, zijn we het toch nog eens.quote:
			
			
			
			Stoort het jou ook ja?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 05:09 schreef popolon het volgende:
[..]
Nou goed, zijn we het toch nog eens.
			
			
			
			Lang niet meer gehad, maar soms zeer relaxquote:Op zaterdag 21 februari 2009 05:16 schreef lubje25 het volgende:
Bij boerenkool of spruitjes:
[ afbeelding ]
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Eens! Alleen vind ik die van Kuhne niet zo, merkte ik laatst. Geen idee welk merk dan wel lekker is, we eten het alleen bij boerenkool, dus als we 1 pot per jaar eten is het veel.quote:
			
			
			
			Yoghurt op je aardappelen?quote:Op zaterdag 21 februari 2009 08:00 schreef Windigo het volgende:
Ik mis deze nog:
Voor mij onmisbaar bij patat, gebakken aardappels
			
			
			
			Het is een slanke mayonaise/fritessausquote:
			
			
			
			Dat is mayo kerrie ui en nog watquote:Op zaterdag 21 februari 2009 09:18 schreef QuarK het volgende:
Kwa ketchup vind ik de biologische ketchup to echt verreweg het allerlekkerst. Veel vollere smaak dan die oververzadigde Heinz prut.
[ afbeelding ]
En gelijk een vraagje: Wat is die Joppie saus? Heb ik bij verschillende snackbars gezien, maar me er nog niet aangewaagd.
			
			
			
			
			
			
			
			Dat hij slank is vind ik niet zo belangrijk, maar ik vind hem vreselijk lekker. Het is geen joghurt, maar joghurtmayo.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 12:04 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is een slanke mayonaise/fritessaus
			
			
			
			quote:Op zaterdag 21 februari 2009 08:00 schreef Windigo het volgende:
Ik mis deze nog:
[ afbeelding ]
Voor mij onmisbaar bij patat, gebakken aardappels en als hoofdbestanddeel voor dressings.
			
			
			
			quote:Op zaterdag 21 februari 2009 09:18 schreef QuarK het volgende:
Kwa ketchup vind ik de biologische ketchup to echt verreweg het allerlekkerst. Veel vollere smaak dan die oververzadigde Heinz prut.
[ afbeelding ]
En gelijk een vraagje: Wat is die Joppie saus? Heb ik bij verschillende snackbars gezien, maar me er nog niet aangewaagd.
Het is overigens best goed te doen.quote:Joppie saus is een koude, gelige saus. Het is een enigszins op fritessaus gelijkende saus die verkrijgbaar is in diverse cafetaria's in Nederland. De saus kan gegeten worden op de friet of bij diverse snacks en hamburgers.
De basis van de Joppie saus is hetzelfde als bij de meeste sauzen: olie, water en een emulgator. Verder bevat het ook uien en kerrie, die domineren de smaak dan ook. Het originele recept van Joppie saus is geheim, maar op het Internet circuleren recepten die de smaak van Joppie saus zeer goed benaderen. In deze recepten wordt Joppie saus bijvoorbeeld gemaakt door de ingrediënten van 'speciaal', d.w.z. mayonaise, curry en uien, samen met kerrie in een bepaalde verhouding zeer fijn te malen en te mengen.
			
			
			
			bij sommige zeker. Ik heb bijvoorbeeld in een horeca/sportcentrum gewerkt. Daar gingen we ook wel eens met een schaal met hapjes rond. Waarom denk je dat daar altijd pittige saus bij was? En dat we een bakje curry bij de tosti's deden?quote:Op vrijdag 20 februari 2009 21:08 schreef Twerk het volgende:
[..]
Dus je denkt dat het min of meer ook nog opzet is? Ik denk dat ze zich niet bewust zijn (mede door de haast) van het feit dat er ook zoveel ketchup-liefhebbers zijn.. Of misschien denken ze wel van "als iemand ketchup wil dan zeggen ze het wel" (gemakzucht).
Het is in ieder geval een kwalijke zaak.
			
			
			
			
			
			
			
			Dit topic gaat daar o.a. over:quote:Op zaterdag 21 februari 2009 20:32 schreef The_Hives het volgende:
[..]
bij sommige zeker. Ik heb bijvoorbeeld in een horeca/sportcentrum gewerkt. Daar gingen we ook wel eens met een schaal met hapjes rond. Waarom denk je dat daar altijd pittige saus bij was? En dat we een bakje curry bij de tosti's deden?
Waarom denk je dat café's nootjes op tafel zetten? Niet omdat je er zo hongerig uitziet hoor
Ik wil niet zeggen dat iedereen daarom er curry bij doet, maar als ik in mijn familie/vrienden/kennissenkring kijk zijn de meeste toch echt voorstander van ketchup tov curry. dan is het toch gek dat curry er vaak bij geserveerd wordt?
			
			
			
			Dat was Heinz Hot Ketchup. Veel lekkerder dan gewone Heinz Tomato Ketchup vind ik.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 17:11 schreef Twerk het volgende:
[..]
Hij was al voorbij gekomen, maar ketchup mag gerust nogeens extra benadrukt worden.
			
			
			
			Inderdaad, ik zag het ook echt beginnen toen de eersten zich meldden.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 07:23 schreef Isabeau het volgende:
Hmm, ik twijfel tussen de sc/discussie laten staan en verwijderen. Nou ja, ik laat het maar staan, dan krijgen we hopelijk niet weer het gezeur over het zelf maken van sausjesIk wachtte eigenlijk al op die zelf-maak-maffia, aangezien dat helemaal in de lijn der verwachting lag
			
			
			
			
			
			
			
			Haha nu pas?quote:
			
			
			
			Hij was idd niet te missenquote:
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Volgens mij lijkt die op de pikata saus?quote:Op vrijdag 27 februari 2009 00:07 schreef Isabeau het volgende:
Die sambasaus is idd lekkerEén van de weinige sauzen van Calvé die ik echt lekker vind
			
			
			
			Terecht.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 01:10 schreef Klaagbak het volgende:
[ afbeelding ]
Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd!
			
			
			
			Ik heb nu trek gekregen in patat met deze saus.Helaas zit ik op mijn werk.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 01:10 schreef Klaagbak het volgende:
[ afbeelding ]
Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd!
			
			
			
			Je bedoelt dezequote:Op vrijdag 27 februari 2009 01:10 schreef Klaagbak het volgende:
[ afbeelding ]
Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd!
			
			
			
			Is dat raar?quote:
			
			
			
			Het sausje in mijn post is geen yoghurt, maar yoghurtmayo. Overigens is Griekse yoghurt met kruiden op je gepofte aardappel ook heel lekker inderdaad, of yoghurt door de aardappelsalade..:9quote:Op vrijdag 27 februari 2009 14:29 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Is dat raar?Zo'n lekker dik griekse-yoghurtprutje op je gepofte aardappel, da's toch serieus goed te eten
| 
 | 
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |