abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66264378
Ik ben ervan overtuigd dat alles om de saus draait.. Zeker bij het eten, maar toch ook wel een groot deel van het leven draait om saus. Het is een wondermiddel, een goede vriend bijna.. Saus kan gekke dingen realiseren. Een bord prei met aardappelen wordt weer eetbaar met een respectabele dosis whiskysaus erover heengegoten.
En dames en heren, zeg nou zelf.. Wat zou een patatje zijn zonder vette, zaanse mayo.

Ik hanteer daarom eigenlijk vaak de saus-first kookfilosofie. Met andere woorden, ik bedenk welke saus ik die dag zie zitten en zoek daar een gerecht bij. Het belangrijkste stel ik centraal.

Post hier sauzen(liefst met pic). De gangbare, varianten of exotische sauzen.. Want zoals ik al zei: Alles draait om de saus.


Whisky Cocktail saus

[ Bericht 4% gewijzigd door Twerk op 20-02-2009 06:09:48 ]
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264386
Knoflooksaus.
WOS'ser for life.
pi_66264389
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:02 schreef Gabbylicious het volgende:
Knoflooksaus.
Vanzelfsprekend

The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264390
  † In Memoriam † vrijdag 20 februari 2009 @ 06:05:15 #5
135486 Manu82
How you doin'?
pi_66264391
Some memories are best forgotten
Room 23
  One tough cookie vrijdag 20 februari 2009 @ 06:05:56 #6
169210 liesje1979
pi_66264393
Klopt!


En nu heb ik honger,

[ Bericht 26% gewijzigd door liesje1979 op 20-02-2009 14:47:06 ]
pi_66264399
Ik ben geen grootverbruiker, maar als het op mayonaise aankomt is dit de enige:

Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_66264401
Two things are infinite: the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe.
-- Albert Einstein
  † In Memoriam † vrijdag 20 februari 2009 @ 06:11:06 #9
135486 Manu82
How you doin'?
pi_66264403
Pepersaus natuurlijk

Some memories are best forgotten
Room 23
pi_66264405
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:09 schreef FritsVanEgters het volgende:
Ik ben geen grootverbruiker, maar als het op mayonaise aankomt is dit de enige:

[ afbeelding ]
Zie ik zaanse? Mijn favo mosterd er dan ook maar bij
pi_66264407
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:11 schreef m3nster het volgende:
[ afbeelding ]
Grootgebruiker?
pi_66264413
Altijd van alles een voorraad hebben zeg ik altijd..
Two things are infinite: the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe.
-- Albert Einstein
pi_66264416


Teriyaki
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264420
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:14 schreef m3nster het volgende:
Altijd van alles een voorraad hebben zeg ik altijd..
Hier nog zo eentje!

Oh ja, dit is een van mijn favo's:

ingrediënten:


50g (2oz) pijnboompitten, licht geroosterd
1 grote teen knoflook, geplet
100g (4oz) verse basilicum of rucola bladeren, verscheurd
8 eetlepels extra-vierge olijfolie
5 eetlepels fijngemalen parmesaanse kaas, liefst versgemalen van een blok
zout
versgemalen peper

bereiding:
Doe de pijnboompitten, knoflook, verscheurde basilicum of rucola en een paar eetlepels olijfolie in een kom en stamp het mengsel met een vijzel fijn tot een ruw deeg. Voeg de parmesaanse kaas en de rest van de olijfolie eraan toe en meng goed. U kunt de ingredi?nten ook mixen in een blender. Onmiddellijk gebruiken of in een fles met schroefdop tot 2 weken bewaren in de ijskast.
Serveertips: Vervang de pijnboompitten door amandelen. Laat voor een korianderpesto de parmesaanse kaas achterwege en gebruik korianderblaadjes in plaats van basilicum of rucola. 'Some like it hot': voeg er een halve theelepel fijngehakte verse rode chilipeper aan toe. Voor extra smaak: voeg aan de pesto een paar eetlepels zongedroogde tomatenpasta toe. Maak uw eigen verse pestosaus met extra-vierge olijfolie, pijnboompitten, parmesaanse kaas en flink wat verse basilicum of rucola blaadjes, en voeg ze naar believen toe aan pastagerechten, sladressings, aardappelpuree - en nog veel meer.

Alleen knal ik er een extra knoflookje bij maar ja, dat doe ik bij alles geloof ik.

pi_66264423
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:12 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Zie ik zaanse? Mijn favo mosterd er dan ook maar bij
[ afbeelding ]
Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.

Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww.. ..een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_66264424
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:15 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Hier nog zo eentje!

Oh ja, dit is een van mijn favo's:

ingrediënten:


50g (2oz) pijnboompitten, licht geroosterd

1 grote teen knoflook, geplet

100g (4oz) verse basilicum of rucola bladeren, verscheurd

8 eetlepels extra-vierge olijfolie

5 eetlepels fijngemalen parmesaanse kaas, liefst versgemalen van een blok

zout

versgemalen peper

bereiding:
Doe de pijnboompitten, knoflook, verscheurde basilicum of rucola en een paar eetlepels olijfolie in een kom en stamp het mengsel met een vijzel fijn tot een ruw deeg. Voeg de parmesaanse kaas en de rest van de olijfolie eraan toe en meng goed. U kunt de ingredi?nten ook mixen in een blender. Onmiddellijk gebruiken of in een fles met schroefdop tot 2 weken bewaren in de ijskast.
Serveertips: Vervang de pijnboompitten door amandelen. Laat voor een korianderpesto de parmesaanse kaas achterwege en gebruik korianderblaadjes in plaats van basilicum of rucola. 'Some like it hot': voeg er een halve theelepel fijngehakte verse rode chilipeper aan toe. Voor extra smaak: voeg aan de pesto een paar eetlepels zongedroogde tomatenpasta toe. Maak uw eigen verse pestosaus met extra-vierge olijfolie, pijnboompitten, parmesaanse kaas en flink wat verse basilicum of rucola blaadjes, en voeg ze naar believen toe aan pastagerechten, sladressings, aardappelpuree - en nog veel meer.

Alleen knal ik er een extra knoflookje bij maar ja, dat doe ik bij alles geloof ik.
Opgeslagen. Het klinkt al bijzonder smakelijk. Heeft het een naam?
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264431
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:16 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.

Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww.. ..een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Neeeee, ik hou alleen van groffe mosterd! Niet van die slappe troep.
pi_66264435
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:17 schreef Twerk het volgende:

[..]

Opgeslagen. Het klinkt al bijzonder smakelijk. Heeft het een naam?
Yep! Pestosaus! Zaaaaaaaaaaalig!
pi_66264443
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:16 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.

Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww.. ..een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Nee precies, maar dit gaat ook tegen alle regels in van de saus. Sauzen moeten puur en karakteristiek blijven.. Bepaalde varianten zijn ok, maar ze mengen is in de meeste gevallen natuurlijk doodzonde. Bij Curry en mayo kan dit natuurlijk weer wel.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264447
Moet eigenlijk niet aan eten denken nu.. Heb zoveel redbulls achter mn kiezen..
Two things are infinite: the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe.
-- Albert Einstein
pi_66264449
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:15 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Hier nog zo eentje!

[ afbeelding ]
Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden ), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_66264452
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:23 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden ), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Dat lijkt me ook niet nee. Op sauzen zou je niet moeten bezuinigen vind ik.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264458
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:24 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook niet nee. Op sauzen zou je niet moeten bezuinigen vind ik.
Zelf maken is het lekkerste en leukste maar voor het gemak koop ik ook weleens potjes, heb nou wat bertolipotjes op voorraad staan.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 06:27:18 #24
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66264463
Bruine Chinese saus van de Jap
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 06:28:07 #25
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66264466
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:23 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden ), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Oy, ik had eens pestokruid of zo waar je zelf saus van moest maken, keiranzig
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66264474


Tzatzikisaus
Tzatziki saus is bereid volgens Grieks recept met yoghurt, komkommer en knoflook. Lekker bij gegrilde kipfilet, varkensvlees of op stokbrood.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264475
Carbonara saus:

ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 grote ui
150 reepjes ontbijtspek of ham
1 ei
4 eetlepels crème fraîche
nootmuskaat
100 gr Parmezaanse kaas
zout en peper.
Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan bak hier de spekjes of de in uit.Voeg de gesnipperde ui toe, en fruit deze mee.De geraspte kaas, de eieren, en room vermengen en met grof gemalen zwarte peper en nootmuskaat op smaak brengen.Giet het room ei mengsel bij de spekjes en de ui, en roer alles goed door.Laat het geheel even warm worden op een laag vuurtje.
Eet smakelijk.
pi_66264477
Voor de gehaaste variant:



pi_66264494
Het is werkelijk hartverwarmend om te zien hoe gepassioneerd mensen al praten over saus, terwijl het pas 6:30 is.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264496
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:35 schreef Twerk het volgende:
Het is werkelijk hartverwarmend om te zien hoe gepassioneerd mensen al praten over saus, terwijl het pas 6:30 is.
Het is redelijk gestoord, we moeten het eigenlijk nu over ontbijt hebben maar ala.........saus is leuker en lekkerder!
pi_66264499
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:36 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Het is redelijk gestoord, we moeten het eigenlijk nu over ontbijt hebben maar ala.........saus is leuker en lekkerder!
Mogen we stroop ook tot de sauzen rekenen vind je?
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264509
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:37 schreef Twerk het volgende:

[..]

Mogen we stroop ook tot de sauzen rekenen vind je?
Tuurlijk, zolang het maar lekker is!
pi_66264516


Zonder stroop geen pannenkoeken. Essential.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 06:42:52 #34
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66264523
Ik vind van niet.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 06:44:10 #35
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_66264532
  vrijdag 20 februari 2009 @ 06:45:34 #36
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_66264541
pi_66264548
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:44 schreef DrDarwin het volgende:
[ afbeelding ]
Geniaal. VOoral bij de hamburgers.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 06:47:52 #38
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_66264553


Chimichurri Sauce

You can mince the ingredients by hand or use a food processor, which is faster and easier. There are many variations on this condiment, and it is served with everything from empanadas to grilled steak.

1/2 cup olive oil
2 tablespoons fresh lemon juice
1/3 cup minced fresh parsley
1 clove garlic
2 minced shallots
1 teaspoon minced basil, thyme or oregano, or mixture
Salt and pepper to taste

Combine all ingredients and let set for at least 2 hours before serving.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 06:48:00 #39
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_66264554
  vrijdag 20 februari 2009 @ 06:49:57 #40
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_66264564


Piri piri saus.
pi_66264565
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264573
verplicht in de keuken!
  vrijdag 20 februari 2009 @ 07:02:45 #43
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_66264614


Mijn dochters favoriete sausje.
pi_66264635






Laten we vooral ook niet vergeten dat bijv. chocoladesaus op ijs ook uitstekend is.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264649
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:06 schreef Twerk het volgende:
[ afbeelding ]


[ afbeelding ]


Laten we vooral ook niet vergeten dat bijv. chocoladesaus op ijs ook uitstekend is.
Men nemen een banaan, beetje licht insmeren met citroensap, in schijfjes en dan deze chocosaus erover.
Mijn dochter kan ik daar weer voor wakker maken .
pi_66264664
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  vrijdag 20 februari 2009 @ 07:11:12 #47
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66264670

I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66264671
full stops and exclamation marks
pi_66264673
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:11 schreef krioro het volgende:
[ afbeelding ]
Kerrie Ananas? Klinkt apart, maar relax.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264702
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:12 schreef Twerk het volgende:

[..]

Kerrie Ananas? Klinkt apart, maar relax.
Ja ik zag het een tijd terug thuis een keer staan bij de barbecue, en dacht ook 'hm aparte combinatie'. Het leek me wel lekker dus geprobeerd, en sindsdien vind ik het de beste Calvé saus ever.
full stops and exclamation marks
pi_66264727


Kruidige coctailsaus dus!
pi_66264765


Niet voor de faint-hearted.
full stops and exclamation marks
pi_66264771
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:30 schreef krioro het volgende:
[ afbeelding ]

Niet voor de faint-hearted.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 07:45:53 #54
179735 UnderTheWingsOfLove
Imperio. Crucio. Avada Kedavra
pi_66264839
friet
Celebrities walk on red carpet because they are famous, I walk on toilet paper because I'm the shit
5 Xbox360 spellen: Halo 3 , Fable 2 ,Saints Row 2 , Pure en Virtua Tennis 3 te koop!
pi_66264842
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:45 schreef UnderTheWingsOfLove het volgende:
friet
= Niks zonder saus
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66265403


Good old babi pangang.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  Moderator vrijdag 20 februari 2009 @ 08:41:46 #57
9859 crew  Karina
Woman
pi_66265467
Voor bij de patat is deze mayonaise echt het allerlekkerst, de DL mayonaise met citroen komt op de tweede plaats (kon ik geen plaatje van vinden).
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_66265547
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:41 schreef Karina het volgende:
Voor bij de patat is deze mayonaise echt het allerlekkerst, de DL mayonaise met citroen komt op de tweede plaats (kon ik geen plaatje van vinden).
[ afbeelding ]
Ik ken het hele merk niet, waar haal je deze?
pi_66265587
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:45 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Ik ken het hele merk niet, waar haal je deze?
http://www.hellmanns.com/products/real_mayo.aspx
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66265683




En van die zure Belgische mayonaise voor bij de friet.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 08:53:52 #61
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66265705
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:37 schreef Twerk het volgende:
[ afbeelding ]

Good old babi pangang.
Dit vind ik dan weer niet ok. Saus is maar zo gauw het een zwembad wordt haak ik af
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66265776
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:53 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Dit vind ik dan weer niet ok. Saus is maar zo gauw het een zwembad wordt haak ik af
Het staat er vermoedelijk ook voor een buffet. Speciaal voor jou zullen we dan wel een klein bakje fixen waaruit jij je saus haalt ipv dat jij moet scheppen uit idd bijna een oceaan vol saus.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 08:58:32 #63
191846 makkie88
Zo moeilijk is het niet
pi_66265812
chapeau!!..
eens

vanmorgen losse noodles met potje Goreng saus dr overheen

pi_66265946
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:41 schreef Karina het volgende:
[ afbeelding ]
Hellmann's mayo is idd

En hun Dijonnaise ook

full stops and exclamation marks
pi_66265964
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:52 schreef ruud.nl het volgende:
[ afbeelding ]


Heb ik ook altijd in huis
full stops and exclamation marks
pi_66265983


deze saus is echt de bomb!
pi_66266016


ook erg lekker!
  vrijdag 20 februari 2009 @ 09:09:21 #68
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66266061
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:57 schreef Twerk het volgende:

[..]

Het staat er vermoedelijk ook voor een buffet. Speciaal voor jou zullen we dan wel een klein bakje fixen waaruit jij je saus haalt ipv dat jij moet scheppen uit idd bijna een oceaan vol saus.
Ja maar dan is het al verpest, ook al is het voor een buffet. Goede oplossing, bedankt.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66266078
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 09:06 schreef babipangang het volgende:
[ afbeelding ]

deze saus is echt de bomb!
Idd. Doodeenvoudig, maar mag zeker niet ontbreken is onze grote vriend Curry:

The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  Moderator vrijdag 20 februari 2009 @ 09:10:27 #70
9859 crew  Karina
Woman
pi_66266086
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:45 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Ik ken het hele merk niet, waar haal je deze?
De DL of de Hellman?
De DL zag ik toevallig bij de Albert Heijn, uitgeprobeerd en die was echt lekker (niet zoet).
De Hellman hebben ze volgens mij ook bij sommige AH's, maar ik koop hem altijd bij een delicatessenwinkel, dat is de enige winkel bij mij in de buurt die het verkoopt.

De Hellman is een beetje zurig en de is ook wat anders dan normale mayonaise, het is niet zo romig, maar meer puddingachtig van substantie (kan het niet anders omschrijven).
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_66266205
In het Engels is het 'applesauce'

"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66266318
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 09:14 schreef Isabeau het volgende:
In het Engels is het 'applesauce'

[ afbeelding ]
Ja jammer dan. Dat is echt te gezond hoor voor dit topic
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66266352
Volgens mij is het meer suiker dan appel
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66266367
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:12 schreef Twerk het volgende:

[..]

Kerrie Ananas? Klinkt apart, maar relax.
Apart? Is heel bekende combinatie.
pi_66266418
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 09:21 schreef Zon het volgende:

[..]

Apart? Is heel bekende combinatie.
Dat zal best wel, maar schijnbaar moeten de meesten het toch per toeval ontdekken. Ik had het ook nog nooit gezien bij de supermarkt.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66269127


Samba saus
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
pi_66270120
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 09:10 schreef Karina het volgende:

[..]

De DL of de Hellman?
De DL zag ik toevallig bij de Albert Heijn, uitgeprobeerd en die was echt lekker (niet zoet).
De Hellman hebben ze volgens mij ook bij sommige AH's, maar ik koop hem altijd bij een delicatessenwinkel, dat is de enige winkel bij mij in de buurt die het verkoopt.

De Hellman is een beetje zurig en de is ook wat anders dan normale mayonaise, het is niet zo romig, maar meer puddingachtig van substantie (kan het niet anders omschrijven).
Ik vind DL-sauzen vaak ook vrij zurig. Maar ze zijn inderdaad goed! Volgens mij wel wat vetter dan wat je meestal in NL koopt.
pi_66270570
Guacamole!

Eerst hadden zie die ook kant en klaar als wrapsaus, van casa fiesta.



Nergens meer te krijgen. Nu maak ik hem zelf, en dat is zo lekker!

Verder ben ik geen sauseter, zelfs niet bij het gourmetten of zo. Soms Zaanse mayo bij de gebakken aardappeltjes, dat was het dan.

[ Bericht 14% gewijzigd door _Arual_ op 20-02-2009 12:04:46 ]
  vrijdag 20 februari 2009 @ 11:36:51 #79
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_66270743
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 05:59 schreef Twerk het volgende:
Ik ben ervan overtuigd dat alles om de saus draait.. Zeker bij het eten, maar toch ook wel een groot deel van het leven draait om saus. Het is een wondermiddel, een goede vriend bijna.. Saus kan gekke dingen realiseren. Een bord prei met aardappelen wordt weer eetbaar met een respectabele dosis whiskysaus erover heengegoten.
En dames en heren, zeg nou zelf.. Wat zou een patatje zijn zonder vette, zaanse mayo.

Ik hanteer daarom eigenlijk vaak de saus-first kookfilosofie. Met andere woorden, ik bedenk welke saus ik die dag zie zitten en zoek daar een gerecht bij. Het belangrijkste stel ik centraal.

Post hier sauzen(liefst met pic). De gangbare, varianten of exotische sauzen.. Want zoals ik al zei: Alles draait om de saus.

[ afbeelding ]
Whisky Cocktail saus
Zeggen van saus te houden en vervolgens een plaatje van supermarkt-saus neerzetten

Een echte sausliefhebber maakt z'n sauzen zelf !

Ga zelf eens aan de slag met (zelfgemaakte) mayonaise, whisky, worcester-sauce, gember-siroop, de hele rataplan - veel lekkerder !
zzz
  vrijdag 20 februari 2009 @ 11:41:27 #80
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_66270937
Kan je het niet leuk hebben zonder saus?
Zwakke mensen zijn dit.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  vrijdag 20 februari 2009 @ 11:41:52 #81
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_66270962
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 11:41 schreef eleusis het volgende:
Kan je het niet leuk hebben zonder saus?
Zwakke mensen zijn dit.
zzz
pi_66271184
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:19 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Yep! Pestosaus! Zaaaaaaaaaaalig!
En 1 van mijn favoriete sauzen is niet meer te krijgen
Life is too short not to have fun
pi_66271536
Lekker op een

"Als je geen argumenten meer kan bedenken, ga dan over op beledigingen, want 'onbeleefdheid' maakt een einde aan alle meningsverschillen."
pi_66271551
Over de kikoman:

De wasabi saus van hassanjassan zijn recept!
Geniaal!
quote:
Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.


Tonijnsteak met wasabi saus
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_66271935
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:30 schreef Kaat38 het volgende:
Voor de gehaaste variant:



[ afbeelding ]
Erg lekker, en deze mosterd is toch ook wel onze favoriet..

Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:17:46 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66272319
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 05:59 schreef Twerk het volgende:

Whisky Cocktail saus
Gadverdamme man. Whiskeysaus uit een potje. YUK! Niet te eten!
Er zijn sowieso weinig sauzen uit potjes die ik te pruimen vind. Mayo is er een. En verder weet ik het niet.
En ik snap het echt niet, hoe anderen die zure kotssauzen wel te vreten vinden.

PS. Oja, tomatenketchup is ook okay.
pi_66276970
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 11:32 schreef _Arual_ het volgende:
Guacamole!

Eerst hadden zie die ook kant en klaar als wrapsaus, van casa fiesta.

[ afbeelding ]

Nergens meer te krijgen. Nu maak ik hem zelf, en dat is zo lekker!

Verder ben ik geen sauseter, zelfs niet bij het gourmetten of zo. Soms Zaanse mayo bij de gebakken aardappeltjes, dat was het dan.
Ik vind guacamole uit een potje maar ranzig; zit ongeveer 5% avocado in Alleen de verse variant van de Appie is wel ok.

RobinOok: zeker iets simpels als whiskysaus maak je natuurlijk gewoon zelf
pi_66277793
4
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 11:36 schreef _Led_ het volgende:

[..]

Zeggen van saus te houden en vervolgens een plaatje van supermarkt-saus neerzetten

Een echte sausliefhebber maakt z'n sauzen zelf !

Ga zelf eens aan de slag met (zelfgemaakte) mayonaise, whisky, worcester-sauce, gember-siroop, de hele rataplan - veel lekkerder !


Als de hele strekking van dit topic je nog niet duidelijk was en dat de saus-filosofie ook deels gebaseerd is op luiheid, dan ben je nog een grotere e-autist dan ik al dacht.

Zelf mayonaise maken.. Right. Dat doe je maar op de huishoudbeurs.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  One tough cookie vrijdag 20 februari 2009 @ 14:58:40 #89
169210 liesje1979
pi_66278591
Valt sambal onder de noemer saus eigenlijk?
pi_66279047
Zwarte bonensaus, je proeft zelfs de groenten niet meer

Hey, nerds! Who's got two thumbs, speaks limited French, and hasn't cried once today? This moi.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 15:57:51 #91
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66281061
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 15:08 schreef Dat_Drink_lk_Op het volgende:
Zwarte bonensaus, je proeft zelfs de groenten niet meer

[ afbeelding ]
Hoe maak je dat? Waar koop je dat?

En godsamme, in elk friggin topic in CUL komen er wel huilies aan dat je alles zelf moet maken Ga fietsen
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66281341
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 15:57 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Hoe maak je dat? Waar koop je dat?

En godsamme, in elk friggin topic in CUL komen er wel huilies aan dat je alles zelf moet maken Ga fietsen
Geef mij aub dat nummer van die Japanner van jou.. dan weet je het over een paar minuten
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 16:12:29 #93
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66281673
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:04 schreef Twerk het volgende:

[..]

Geef mij aub dat nummer van die Japanner van jou.. dan weet je het over een paar minuten
0528 275237
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66281942
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:12 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

0528 275237
Zozo nog redelijk verstaanbaar ook.. En dat voor een Japanner uit Hoogeveen

Maargoed.. het is dus Soja Bonensaus.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 16:20:00 #95
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66281993
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:18 schreef Twerk het volgende:

[..]

Zozo nog redelijk verstaanbaar ook.. En dat voor een Japanner uit Hoogeveen

Maargoed.. het is dus Soja Bonensaus.
Ja wtf is dat nu weer man
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66282156
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:20 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ja wtf is dat nu weer man
De saus waar je onderhand al een week driftig naar op zoek bent.

Black bean sauce / SojaBonenSaus.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66282221
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 15:57 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Hoe maak je dat? Waar koop je dat?

En godsamme, in elk friggin topic in CUL komen er wel huilies aan dat je alles zelf moet maken Ga fietsen
Ik haal het gewoon bij de lokale turktoko, het is van het merk ''Lee Kum Kee''.
Hey, nerds! Who's got two thumbs, speaks limited French, and hasn't cried once today? This moi.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 16:26:54 #98
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66282264
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:24 schreef Twerk het volgende:

[..]

De saus waar je onderhand al een week driftig naar op zoek bent.

Black bean sauce / SojaBonenSaus.
Dus zwarte bonensaus is hetzelfde als soja bonensaus? -_- Enw aar haal ik dat nu vandaan, want de supermakrten hebben het niet
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 16:27:24 #99
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66282288
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:25 schreef Dat_Drink_lk_Op het volgende:

[..]

Ik haal het gewoon bij de lokale turktoko, het is van het merk ''Lee Kum Kee''.
Lovely, thanks
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66282324
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:26 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Dus zwarte bonensaus is hetzelfde als soja bonensaus? -_- Enw aar haal ik dat nu vandaan, want de supermakrten hebben het niet
Yep is dezelfde. Die Japanner van jou noemt het Soja bonensaus. Maar zoals hierboven al werd gezegd hebben diverse winkels het wel..
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 16:30:28 #101
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66282392
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:28 schreef Twerk het volgende:

[..]

Yep is dezelfde. Die Japanner van jou noemt het Soja bonensaus. Maar zoals hierboven al werd gezegd hebben diverse winkels het wel..
En hoeft er dan verder niets in?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66282407
Deze is dat dus van Lee Kum Kee:

The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66282426
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:30 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

En hoeft er dan verder niets in?
In jouw geval natuurlijk wel champignons he.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 16:36:29 #104
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66282614
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:31 schreef Twerk het volgende:

[..]

In jouw geval natuurlijk wel champignons he.
Ja Maar in die andere shizzle moest maizena, suiker, peper, soja
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66282736
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:36 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ja Maar in die andere shizzle moest maizena, suiker, peper, soja
Dat zit er nu al in neem ik aan.. En anders kijk je op het potje als je het koopt en eventueel naar het recept.
Dus kopen en de keuken in!
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66283766
hoe maak je een sauzentopic, maar vergeet je de grootvader der sauzen:

pi_66283829
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 17:09 schreef ShinobizWinter het volgende:
hoe maak je een sauzentopic, maar vergeet je de grootvader der sauzen:

[ afbeelding ]
Hij was al voorbij gekomen, maar ketchup mag gerust nogeens extra benadrukt worden.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66284068
O, dan heb ik 't gemist, sorry.

Het is misschien volgens sommigen niet de lekkerste saus, maar alles smaakt lekkerder met ketchup
pi_66284168
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 17:18 schreef ShinobizWinter het volgende:
O, dan heb ik 't gemist, sorry.

Het is misschien volgens sommigen niet de lekkerste saus, maar alles smaakt lekkerder met ketchup
Dat het idd zo divers bruikbaar is, maakt het toch wel een master-saus. 1 van de sauzen die nooit maar dan ook nooit mag ontbreken in de keukenkast van ieder zichzelf respecterend huishouden. Altijd meenemen op vakantie ook.

Ik beschouw het ook wel als een schandaal dat de meeste snackbar-eigenaren er maar klakkeloos vanuit gaan dat men een patatje speciaal wil met curry en niet met ketchup. Niet dat er wat mis is met curry, maar ketchup doet er natuurlijk niets voor onder.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 19:03:40 #110
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66287332
En bedankt voor t bellen
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66287408
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:03 schreef Harajuku. het volgende:
En bedankt voor t bellen
Ik heb wel gezegd dat ik namens jou belde, dus dan weet je waarom ze de volgende keer zo wijzen en lachen als je binnenkomt om het op te halen
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 19:10:14 #112
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66287592
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:05 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ik heb wel gezegd dat ik namens jou belde, dus dan weet je waarom ze de volgende keer zo wijzen en lachen als je binnenkomt om het op te halen
Ze kennen toch geen Harajuku
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66287770
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 17:21 schreef Twerk het volgende:

Ik beschouw het ook wel als een schandaal dat de meeste snackbar-eigenaren er maar klakkeloos vanuit gaan dat men een patatje speciaal wil met curry en niet met ketchup. Niet dat er wat mis is met curry, maar ketchup doet er natuurlijk niets voor onder.
Ik vraag altijd specifiek om ketchup omdat ze idd anders altijd curry gebruiken! Why?!!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66287932
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:10 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ze kennen toch geen Harajuku
Nou en.. Van jouw echte naam wonen er vast ook geen 10 in jullie woonplaats.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66288186
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vraag altijd specifiek om ketchup omdat ze idd anders altijd curry gebruiken! Why?!!
Precies. De vanzelfsprekendheid ook waarmee dat gepaard gaat. Eigenlijk zou iedereen dit weekend even naar hun vaste snackbar moeten bellen met een bestelling waaronder een patatje speciaal.

Als ze vervolgens de bestelling zomaar aannemen, zonder te informeren of je ketchup of curry wil dan kun je zeggen: "Als je zomaar voorbij gaat aan de mogelijkheid van een patatje speciaal met ketchup, dan laat de rest ook maar zitten".

Misschien creeer je op deze manier toch wat meer bewustzijn onder de snackbareigenaren.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66288322
Gekke Nederlanders

Ontopic; knoflooksaus En curry!!! Van Elite wel te verstaan. Of Remia.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 20:43:20 #117
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66291315
met pindasaus is alles lekker te maken

Met sterke knoflooksaus proef je sowieso de rest van het eten nauwelijks meer. Maar is wel lekker
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 20 februari 2009 @ 20:46:43 #118
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66291472
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vraag altijd specifiek om ketchup omdat ze idd anders altijd curry gebruiken! Why?!!
ja belachelijk inderdaad. Volgens mij vinden de meeste mensen ketchup erbij veel lekkerder.
Misschien doen ze dat erbij omdat het pittiger is en je daarom misschien eerder drinken koopt (als het tenmisnte ter plekke op eet)?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66292699
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 20:46 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ja belachelijk inderdaad. Volgens mij vinden de meeste mensen ketchup erbij veel lekkerder.
Misschien doen ze dat erbij omdat het pittiger is en je daarom misschien eerder drinken koopt (als het tenmisnte ter plekke op eet)?
Dus je denkt dat het min of meer ook nog opzet is? Ik denk dat ze zich niet bewust zijn (mede door de haast) van het feit dat er ook zoveel ketchup-liefhebbers zijn.. Of misschien denken ze wel van "als iemand ketchup wil dan zeggen ze het wel" (gemakzucht).

Het is in ieder geval een kwalijke zaak.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66294225
zwarte bonen saus/ tausisaus/ sojabonen saus

Verkopen ze ook trouwens in de supermarkt onder merk Amoy of die chinese chef "Ken" nog iets.. geloof ik..
Ik heb het eerder en vaker in de super gezien..

fluistert: maar je kan het natuurlijk ook zelfmaken..
Life is short, eat dessert first.
pi_66294435
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 21:35 schreef missy_c het volgende:
zwarte bonen saus/ tausisaus/ sojabonen saus

Verkopen ze ook trouwens in de supermarkt onder merk Amoy of die chinese chef "Ken" nog iets.. geloof ik..
Ik heb het eerder en vaker in de super gezien..

fluistert: maar je kan het natuurlijk ook zelfmaken..
Ze schijnen het overal anders te noemen idd, maar volgens mij komt het allemaal op hetzelfde neer. Ik had vanmiddag 'toevallig' een Japanner aan de telefoon en die had het over Sojabonen-saus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Twerk op 20-02-2009 21:43:47 ]
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66294938
Ja het is allemaal het zelfde spul..

Het is eigenlijk zwarte sojabonen saus.. (tausi = de chinese naam er voor)
Life is short, eat dessert first.
pi_66295689


ff wennen maar wel lekker!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  vrijdag 20 februari 2009 @ 23:26:28 #124
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66299660
Maken de users nog wel eens zelf sauzen of komt alles uit flesjes en potjes?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 februari 2009 @ 23:28:16 #125
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_66299722
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:26 schreef golfer het volgende:
Maken de users nog wel eens zelf sauzen of komt alles uit flesjes en potjes?
Nou inderdaad.

Ik maak m'n hot sauce voor de wings altijd zelf. Verder vind ik sauzen vaak overgewaardeerd. Als je er teveel van nodig hebt kun je gewoon niet koken.

Kruiden/specerijen zijn veel belangrijker dan die kleffe bende wat zich vaak 'saus' noemt.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 23:37:13 #126
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_66300037


Altijd in huis.

Ik snap mensen niet die zakjes poedersaus posten, maar goed. En die potjes baggervette calve-meuk,,,maak het eens zelf en je weet niet wat je meemaakt.
pi_66300071


Vers uit de fabriek.. uit de fles, niks geen geklieder met potjes en lepels.. Saus keurig uit de fles.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 23:43:23 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66300272
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:38 schreef Twerk het volgende:
[ afbeelding ]

Vers uit de fabriek.. uit de fles, niks geen geklieder met potjes en lepels.. Saus keurig uit de fles.
En natuurlijk zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen en houdtbaarheids-chemicaliën?
Puur natuur allemaal die flessen en potjes van je?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 februari 2009 @ 23:45:53 #129
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_66300345
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:43 schreef golfer het volgende:

[..]

En natuurlijk zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen en houdtbaarheids-chemicaliën?
Puur natuur allemaal die flessen en potjes van je?
Patatgeneratie.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_66300800
Inderdaad.. vet en vol onnatuurlijke stoffen.. Zo consumeren wij de saus zoals jullie hebben gezien.

Het spijt me dat jullie culinaire puristen het graag anders zien, maar het meerendeel van de saus-liefhebbers zijn bovenal gemakzuchtig.

En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  zaterdag 21 februari 2009 @ 00:00:27 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66300943
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:56 schreef Twerk het volgende:


En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc.

Het is echt zo veel leuker en lekkerder om zelf dat te maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_66300979
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:56 schreef Twerk het volgende:
Inderdaad.. vet en vol onnatuurlijke stoffen.. Zo consumeren wij de saus zoals jullie hebben gezien.

Het spijt me dat jullie culinaire puristen het graag anders zien, maar het meerendeel van de saus-liefhebbers zijn bovenal gemakzuchtig.

En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc.
Het is ook onzin om te stellen dat zelfgemaakte saus beter smaakt.
Het is maar net wat je gewend bent en wat voor waarde je aan het product hecht.
De subjectieve waarde van zelfgemaakt is bij velen automatisch hoger. En dat is terecht, omdat jezelf er extra tijd aan kwijt bent.
pi_66301689
ik ben het absoluut niet eens met het topic, saus is echt niet heel belangrijk, je kan prima koken en lekker eten zonder echt waar, maak bv maar is een goede puree met lenteuitjes ofso met varkens oesters, nouja het kan iig prima zonder
pi_66302329
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 00:22 schreef mistdeja1 het volgende:
ik ben het absoluut niet eens met het topic, saus is echt niet heel belangrijk, je kan prima koken en lekker eten zonder echt waar, maak bv maar is een goede puree met lenteuitjes ofso met varkens oesters, nouja het kan iig prima zonder


The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  One tough cookie zaterdag 21 februari 2009 @ 02:52:03 #135
169210 liesje1979
  zaterdag 21 februari 2009 @ 03:16:34 #136
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_66305468
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 00:39 schreef Twerk het volgende:

[..]



Lastig he, een beetje tegengas. Papkind.

't Zal me benieuwen wat je volgende kloon is.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_66305491
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:16 schreef popolon het volgende:

[..]

Lastig he, een beetje tegengas. Papkind.

't Zal me benieuwen wat je volgende kloon is.
Nee. Integendeel.

Je lijkt (6 pagina's verder) nog steeds niet de cynische ondertoon van dit hele topic te hebben begrepen.
Dat jij dan ook niet snapt waarom ik zo op haar uiterst serieuze bericht (dezelfde kinderlijke fout die jij al eerder maakte vandaag) reageerde zegt al erg veel. En ondertussen nog elitair doen omdat jij zelf weleens een sausje maakt . Sad.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  zaterdag 21 februari 2009 @ 03:23:02 #138
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_66305508
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:19 schreef Twerk het volgende:

[..]

Nee. Integendeel.

Je lijkt (6 pagina's verder) nog steeds niet de cynische ondertoon van dit hele topic te hebben begrepen.
Dat jij dan ook niet snapt waarom ik zo op haar uiterst serieuze bericht (dezelfde kinderlijke fout die jij al eerder maakte vandaag) reageerde zegt al erg veel. En ondertussen nog elitair doen omdat jij zelf weleens een sausje maakt . Sad.
Zo maak je je er wel heel makkelijk van af boefje.

Stik niet in je pot mayo als je straks in je ledikantje gaat liggen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_66305549
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:23 schreef popolon het volgende:

[..]

Zo maak je je er wel heel makkelijk van af boefje.

Stik niet in je pot mayo als je straks in je ledikantje gaat liggen.
Waar makkelijk vanaf? Door nog maareens te benoemen wat voor de meerderheid al lang duidelijk is?
Jij was 1 van de weinigen hier die hier elitair trachtte te doen met een nietszeggende bezigheid als zelf een sausje in elkaar prutsen.

Aan jouw bolle hoofd te zien lig jij misschien met saus (zelfgemaakt?) in jouw bed, maar jij bent eigenlijk de enige die hier kinderachtig bezig is. (zowel qua taalniveau als qua inhoud)
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  One tough cookie zaterdag 21 februari 2009 @ 03:34:46 #140
169210 liesje1979
pi_66305576
Whehehehehhehe
  zaterdag 21 februari 2009 @ 03:36:08 #141
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_66305584
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:28 schreef Twerk het volgende:

[..]

Waar makkelijk vanaf? Door nog maareens te benoemen wat voor de meerderheid al lang duidelijk is?
Jij was 1 van de weinigen hier die hier elitair trachtte te doen met een nietszeggende bezigheid als zelf een sausje in elkaar prutsen.

Aan jouw bolle hoofd te zien lig jij misschien met saus (zelfgemaakt?) in jouw bed, maar jij bent eigenlijk de enige die hier kinderachtig bezig is. (zowel qua taalniveau als qua inhoud)
Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair? !

Ja goed joh, maak je volgende account maar vast want heel veel langer zal het niet duren. We'll meet again.

Die bolle kop is welvaart trouwens. Je mag komen zwemmen als je durft, zet ik de barbecue aan.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_66305621
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:36 schreef popolon het volgende:

[..]

Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair? !

Ja goed joh, maak je volgende account maar vast want heel veel langer zal het niet duren. We'll meet again.

Die bolle kop is welvaart trouwens. Je mag komen zwemmen als je durft, zet ik de barbecue aan.
Nee, dat zeg ik niet. Het ging nergens over de hoeveelheid, maar om het feit dat jij je zo geweldig vond omdat jij het wel allemaal zelf maakte. Wat ik overigens betwijfel, maar goed.

Ik snap alleen niet zo waarom je er telkens op terugkomt dat ik een clone zou zijn. Waar baseer je dat eigenlijk op?

Dat het je goed gaat ben ik verder heel blij om voor je. Zwemmen is niet zo mijn ding, maar een steak of hamburger overgoten met saus uit de fles sla ik niet af. Ik laat het je weten als ik ooit in de buurt mocht zijn.(de saus neem ik zelf mee deal?)

[ Bericht 0% gewijzigd door Twerk op 21-02-2009 03:46:49 ]
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  zaterdag 21 februari 2009 @ 03:45:02 #143
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_66305635
Neem je dan wel je eigen saus mee?

't Is 'steak' trouwens.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_66305637
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:36 schreef popolon het volgende:
Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair? !
Jij eet zeker ook rucola?
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_66305638
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:45 schreef popolon het volgende:
Neem je dan wel je eigen saus mee?
Zie de laatste zin van mijn vorige post.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  zaterdag 21 februari 2009 @ 03:48:21 #146
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_66305655
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:45 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Jij eet zeker ook rucola?
Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.

Niks tegen een goede saus zoals twerkstra doet geloven, wel tegen een overvloed van. Maar dit topic is een grap, ik kan mezelf wel voor m'n hoofd slaan.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  One tough cookie zaterdag 21 februari 2009 @ 03:48:38 #147
169210 liesje1979
pi_66305656
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:45 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Jij eet zeker ook rucola?
rucola is lekker!
Met kant klare dressing, dat wel.

Serieus, mensen die hun eigen sausjes maken, respect, maar ik ben van de potjes, flesjes en zakjes.
  One tough cookie zaterdag 21 februari 2009 @ 03:50:19 #148
169210 liesje1979
pi_66305662
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:48 schreef popolon het volgende:

[..]

Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.

Niks tegen een goede saus zoals twerkstra doet geloven, wel tegen een overvloed van. Maar dit topic is een grap, ik kan mezelf wel voor m'n hoofd slaan.
Een grap?! Hoe durf je!
Sausjes
pi_66305684
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:48 schreef popolon het volgende:

[..]

Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.
Dit bedoelde ik (wellicht ken je alleen het Amerikaanse woord ervoor, daar het een tikje modern is )



Aangezien je zo'n elitaire saushater bent.
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_66305692
Rocket
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')