Maneki.Neko | dinsdag 4 november 2008 @ 22:46 |
deel 1|deel 2|deel 3|deel 4| cup⋅cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Linkjes naar shops waar je spullen kunt kopen: De leukste taarten Maak je taart Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! linkje naar de OP op Wiki [ Bericht 42% gewijzigd door Maneki.Neko op 05-11-2008 10:26:56 ] | |
Maneki.Neko | dinsdag 4 november 2008 @ 22:51 |
Gawd nu zijn er allemaal linkjes van gemaakt..wat een ellende ![]() Enniehow..ik ben vanmorgen weer productief bezig geweest. Op bestelling, 24 cupcakes met Hello Kitty ![]() ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 4 november 2008 @ 22:53 |
quote:geweldig! Hoeveel kost je per uur? ![]() | |
Maneki.Neko | dinsdag 4 november 2008 @ 22:55 |
Ik reken per stuk, niet per uur ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 4 november 2008 @ 23:00 |
hoeveel als ik vragen mag? | |
FutureFairytale | dinsdag 4 november 2008 @ 23:00 |
of ligt dat ook aan het figuurtje? | |
ColdFeet | dinsdag 4 november 2008 @ 23:05 |
Schattige cupcakes ![]() | |
Muck | dinsdag 4 november 2008 @ 23:08 |
Lief die kitty-cupcakes ![]() | |
Isabeau | dinsdag 4 november 2008 @ 23:38 |
Mooie cupcakes idd en als ik tijd heb vannacht zal ik eens met de OP bezig gaan ![]() | |
Principessa.Farfallus | dinsdag 4 november 2008 @ 23:41 |
Kan je hem niet gewoon bewerken uit het vorige deel copy paste | |
Muck | dinsdag 4 november 2008 @ 23:45 |
ja, gewoon even in de oude OP op 'edit' drukken en dan copy/pasten in dit deeltje. scheelt enorm veel werk ![]() | |
ColdFeet | woensdag 5 november 2008 @ 00:46 |
quote:Doe je mijn taarten er ook in? ![]() ![]() | |
VegaKip | woensdag 5 november 2008 @ 08:24 |
Wat een leuke cupcakes ![]() | |
Maneki.Neko | woensdag 5 november 2008 @ 10:24 |
Zo, ik heb de op aangepast en iets vriendelijker gemaakt om te laden. Ik heb tevens een wiki aangemaakt met de OP, het zou fijn zijn als iemand die af en toe zou aanpassen ![]() | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 5 november 2008 @ 11:34 |
leuke cupcakes ![]() | |
PM-girl | woensdag 5 november 2008 @ 11:41 |
Hello Kitty doet het goed in de taart en cupcake wereld! ![]() | |
_Ophelia_ | woensdag 5 november 2008 @ 12:18 |
quote:*verliefd is Waar heb je de Kitty's vandaan? | |
Maneki.Neko | woensdag 5 november 2008 @ 13:32 |
kruidvat ![]() | |
Taartje | woensdag 5 november 2008 @ 21:20 |
Maneki, wat een geweldig schattige cupcakes! Twee vraagjes: - Hoe komen jullie aan die gave bakvormen in de vorm van een bolletje/ halve cirkel? Ik ben ze nog in geen enkele winkel tegengekomen, en vind juist die taartjes er zo gaaf uitzien! - Wanneer jullie een taart bekleden met fondant of marsepein, hoe zorgen jullie dan dat het er aan de onderkant mooi afgewerkt uitziet? Slimme manier van afsnijden, of stiekem verbergen onder een bloemenrandje? | |
Nouwk | woensdag 5 november 2008 @ 23:10 |
Haha wat lief ![]() @ Taartje, de meeste gebruiken een vorm van de ikea. www.deleukstetaartenshop.nl heb je hem ook! Op je tweede vraag: Ik gebruik meestal een onderplaatje van een paar mm dat even groot is als de taart. Eerst leg ik de fondant over de taart en snijd dan rondom weg, tot een extra randje van 4 cm ongeveer. En dan heeeel precies met een mes of pizzaroller stukjes afsnijden en dan met de platte kant van het mes tegen de onderkant aandrukken, stukje bij beetje wegsnijdend zeg maar tot het mooi is ![]() ![]() ![]() Hier zie je dat ik hem net boven het zilverenrandje gesneden heb.. Maar heb geen betere foto sorry! | |
NoralyZ | donderdag 6 november 2008 @ 12:35 |
Taart! Cupcakes! ![]() Ik bak redelijk vaak taarten en cakes, varieer met van alles en nogwat qua ingredienten maar heb nog nooit echt uitbundig gedecoreerd met MMF of marsepein.. Dit weekend is mijn beste vriendinnetje jarig, dus ik denk dat ik dan eens iets ga uitproberen! Wat een onwijs gave taarten maken jullie trouwens ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 6 november 2008 @ 14:29 |
quote:En deze mopjes waren dus voor mijn dochter bestemd om te trakteren op school! Ze is vandaag 8 jaar geworden ![]() Echt superveel complimentjes gekregen, ze zijn dan natuurlijk ook gewoonweg te schattig ![]() Maneki, nogmaals dank! ![]() | |
ColdFeet | donderdag 6 november 2008 @ 14:39 |
Ohhh, wat leuk ![]() ![]() | |
VegaKip | donderdag 6 november 2008 @ 19:29 |
Ik heb net een cupcakes pyjama gekocht ![]() En een cupcakes plaat, beslagkom en cakeprikker, waren in de aanbieding bij de xenos ![]() Kan ik ipv vanille-essence ook vanillesuiker gebruiken voor cupcakes? | |
NoralyZ | donderdag 6 november 2008 @ 23:23 |
Sure! Zou dan wel wat van de gewone suiker afhalen - tenminste, dat doe ik. Ik gebruik altijd vanillesuiker ipv essence. | |
Muck | donderdag 6 november 2008 @ 23:35 |
Mijn vader is zaterdag jarig, dus ik heb een heel klein, maar vrolijk taartje voor hem in elkaar geknutseld vanavond. Okee, hij is niet zo mooi als sommige kunstwerken hier, maar het is de eerste keer dat ik met MMF werk, dus ik vind het nog best netjes, haha. ![]() De doorsnede is overigens ongeveer 12 cm, ik heb een hele kleine springvorm ![]() | |
PM-girl | vrijdag 7 november 2008 @ 08:23 |
Leuk en vrolijk Muck! Zijn het Skittles die erop zitten? | |
VegaKip | vrijdag 7 november 2008 @ 08:29 |
@ NoralyZ: Bedankt ![]() Leuk Taartje Muck ![]() | |
het-is-mij | vrijdag 7 november 2008 @ 12:27 |
deel 4 alweer, ook een weekje zonder internet gezeten hehe. Van het weekend maar eens goed inlezen want woensdag moet ik er een met chocoladeachtig thema maken. Nu maar eens een ronde taart maken. En vergat mijn vraag: donker gekleurd beslag, kun je daar wat cacao poeder doorheen doen? of word dat raar van smaak ofzo? [ Bericht 25% gewijzigd door het-is-mij op 07-11-2008 12:34:01 ] | |
Muck | vrijdag 7 november 2008 @ 12:46 |
quote:thanks! Nee, het zijn mini-smarties ![]() | |
Nouwk | vrijdag 7 november 2008 @ 13:23 |
Wil je alleen gekleurd beslag of moet het ook een smaakje hebben? | |
Nouwk | vrijdag 7 november 2008 @ 13:24 |
Oja, Ingrid, de taartenwinkel hier is al 2 dagen 'wegens omstandigheden gesloten'. Ik ga het maandag weer proberen, anders ga ik maar via internet wat bestellen denk ik ![]() | |
SHE | vrijdag 7 november 2008 @ 14:16 |
Ik ga vanmiddag aan de slag. Ik ga een briochetaart maken ( brioche kapsel dus ), met citroencustard vulling. En ter experiment; gevulde chocolade muffins met kersencreme en een paar met praline creme. Ik heb alleen 1 vraag: ik heb net geoefend met de rolfondant; maar ik had een paar scheurtjes ![]() Doe ik het dan te dun? | |
Bla_Bla_Bla | vrijdag 7 november 2008 @ 14:33 |
SHE, te dun hoeft niet perse het probleem te zijn. Je moet echt voorzichtig zijn, dus niet te hard aan trekken ofzo want dan scheurt het idd. | |
PM-girl | vrijdag 7 november 2008 @ 14:53 |
En goed blijven aanvetten met bakspray oid. Misschien scheurt het ook vanwege het te droog zijn? In dat geval is een paar seconden magnetron de uitkomst. | |
VegaKip | vrijdag 7 november 2008 @ 15:16 |
![]() Is dit de vanille-essence die je nodig hebt voor cupcakes? ![]() | |
SHE | vrijdag 7 november 2008 @ 15:25 |
Het is mijn eerste taart en ik was wat gehaast dus niet bitchen ![]() ![]() en toen meneer er natuurlijk weer met zijn poten aanzitten ![]() ![]() Dikke cheat: brioche cakes gekocht, doormidden gesneden 2 x 4 ; rolfondant kant en klaar, citroen custard wel zelf gemaakt, kersengelei ook.Icing deco gekocht natuurlijk | |
Mirjam | vrijdag 7 november 2008 @ 15:51 |
gotver, nu moet ik bonennkort ook taarten gaan maken ![]() *jaloers* | |
Bla_Bla_Bla | vrijdag 7 november 2008 @ 16:01 |
Cheaten mag best bij je eerste taart, maar volgende keer willen we eigen gebakken spul en eigengemaakte decoratie..godver ![]() ![]() ow en dit is mijn creatie van vandaag...ben niet tevreden, beetje een kindertaart ![]() | |
Muck | vrijdag 7 november 2008 @ 16:02 |
Ziet er tof uit she ![]() | |
Viking84 | vrijdag 7 november 2008 @ 16:10 |
quote:Ik vind hem haske leuk ![]() En SHE, dat doe je beter dan ik het zou kunnen ![]() | |
SHE | vrijdag 7 november 2008 @ 16:11 |
quote:Helpt het als ik zeg dat ik die kerstballetjes zelf heb gedraaid, zelf nat heb gemaakt en door de spikkels heb gehaald ? ![]() Ik kan niet decoreren; serieus. Ik ging een roosje maken en toen werd het een kut. Taarten maken is voor serieuze mensen denk ik. Ik werd er melig van en ik heb echt NUL geduld. | |
Viking84 | vrijdag 7 november 2008 @ 16:12 |
quote: ![]() Maar oefening baart kunst ![]() | |
SHE | vrijdag 7 november 2008 @ 16:14 |
Ja...maar ik verlies snel mijn aandacht; en raak nog sneller verveeld. En ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind rolfondant echt smerig zoet. Echt bah. Nu hoe ik niet van zoet en ook niet van taart ![]() Is die rolbare chocolade zooi te doen? of ook zo zoet? hij was uitverkocht bij de taarten webshop,k dus ik heb witte gekocht, maar dat spul is puur suiker joh. | |
Bla_Bla_Bla | vrijdag 7 november 2008 @ 16:20 |
quote:whehe ![]() nou vooruit, dat helpt wel ![]() Ow en de rolfondant IS ook smerig zoet...maar ik hou dan ook niet van zoetigheid, geef mij maar kaas. Maar andere vinden t wel erg lekker/ niet te zoet, dus mijn taarten raak ik wel kwijt ![]() De rolbare chocolade smaakte ook niet echt naar chocola, wel anders dan de witte fondant, maar geen chocola, helaas ![]() | |
SHE | vrijdag 7 november 2008 @ 16:24 |
Hmmm..dan ga ik denk ik toch maar voor de creme of icing. Ondanks dat ik 'm zo dun mogelijk heb gerold, vind ik die fondant echt te ranzig voor woorden. Zo godsgruwelijk zoet ;'( Ik heb trouwens 2 AH's afgelopen voor kant en klare kapsels, maar niet te vinden ![]() Zou ik het bij een bakker kunnen scoren? | |
Bla_Bla_Bla | vrijdag 7 november 2008 @ 16:29 |
gewoon proberen, maar kapsel bakken is echt niet veel werk hoor en je kunt ze gewoon in de vriezer gooien en decoreren als je tijd/zin hebt | |
ColdFeet | vrijdag 7 november 2008 @ 16:58 |
quote:Vies hè. Ik vind het ook leuker om te maken dan om te eten ![]() Ik vind hem mooi, SHE. Hij ziet er significant beter uit dan mijn eerste probeersel ![]() | |
SHE | vrijdag 7 november 2008 @ 17:36 |
De choco covered muffins zijn beter van smaak geworden; Ik heb als bedekking gebruikt: beker slagroom, 2 flinke eetlepels ongezouten roomboter, 1 heel pakje bonbon bloc praline ![]() Muffins maken; door beslag gehakte hazelnootjes, als muffins klaar zijn omgekeerd in de praline shizzle dopen ( paar keer zodat je dikke laag hebt ) , dan versieren. Ze waren fab. Met de nadruk op waren, want meneer heeft ze al achter de kiezen. Kon geen piks meer maken. ![]() Dan heb ik nog een vraag; waar haal ik zo'n taart houd ding wat ik rond kan draaien? Zoals in dat youtube filmpje in de OP ( having fun with fondant ) Het was voor de taart nl een crime om hem mooi af te werken, omdat je er lastig bij kan. | |
SHE | vrijdag 7 november 2008 @ 17:41 |
quote:Ja, ik ook. Ik lust gewoon echt geen taart. Ik moet dan ook flink oefenen met de vullingen en idd misschien toch maar op de kapsels storten. Al dat proeven vind ik niet zo fijn/lekker om te doen, maar misschien went het op den duur? | |
Ewelina | vrijdag 7 november 2008 @ 17:59 |
SHE, ziet er voor een eerste probeersel goed uit hoor! ![]() En die cupcakes zijn echt schattig ![]() | |
Principessa.Farfallus | vrijdag 7 november 2008 @ 18:00 |
Ik wil wel helpen proeven want ik hou van suiker/taart ![]() | |
Vlitsie | vrijdag 7 november 2008 @ 18:04 |
quote:Ikea heeft grote ronde draai plateau's. Werkt prima! Trouwens wat een leuke taartjes hebben jullie weer gemaakt. | |
BE | vrijdag 7 november 2008 @ 18:30 |
Bla! Da's precies de taart die ik in gedachten heb voor Sasha's verjaardag! ![]() | |
SHE | vrijdag 7 november 2008 @ 18:42 |
quote:Oh ja, dit wilde ik nog ff aanhalen..invetten?? ![]() Ik heb gewoon bloem gebruikt om 'm niet te laten plakken en niet verder aangevet ofzo. Is dat wel nodig? | |
Nouwk | vrijdag 7 november 2008 @ 18:49 |
Ik zet de taart gewoon op een groot bord of een precies passend onderplaatje (maar die zijn best duur om 1 keer te gebruiken ![]() ![]() Mooie taart trouwens BlaBla, hoe heb je die kerstboom gefabriceerd? @ She, ik gebruik nooit bloem, volgens mij wordt dat ook afgeraden maar kan het mis hebben. Ik gebruik altijd wat poedersuiker, gaat prima ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 7 november 2008 @ 18:59 |
Ik doe dat idd ook altijd met poedersuiker. Ik vind van die vetvrije bakspray echt een smerig product ![]() Ik wil trouwens ook een draaiplateau; onmisbaar als je randjes wilt spuiten rondom. Nouwk, we krijgen wel een foto te zien, toch? | |
SHE | vrijdag 7 november 2008 @ 19:00 |
Ah poedersuiker! natuurlijk!! Supermanythnx Dit was gewoon een oefentaart hoor, dus sowieso niet bedoeld voor consumptie,..al heeft meneer dat ding al te pakken gehad ![]() Maar dit komt wel goed! Morgen ga ik een poesie taart maken, met poezenvoetjes en een zelfgebouwde hello kitty | |
Nouwk | vrijdag 7 november 2008 @ 19:01 |
Haha jawel, volgens mij was ze heel trots op onze taart, dus dat zal ongetwijfeld gebeuren, maar hij is wel erg simpel.. Wel echt een taart voor mijn schoonvader ![]() | |
Vivi | vrijdag 7 november 2008 @ 20:38 |
Godver, nu moet ik dit ook gaan leren. | |
Bla_Bla_Bla | vrijdag 7 november 2008 @ 21:19 |
quote: ![]() ![]() quote:de vorm van de kerstboom rollen, die op de achterkant van een penceel zetten en met een schaartje met kromme punt steeds rondom inknippen ![]() hier de filpmjes van de sneeuwpop en de kerstboom ![]() kerstboom Sneeuwpop [ Bericht 6% gewijzigd door Bla_Bla_Bla op 07-11-2008 21:25:54 ] | |
BE | vrijdag 7 november 2008 @ 21:29 |
Thanks Bla. Ik moet echt eens gaan oefenen, maar ik durf niet. Wegens voorliefde voor lekkere taarten en de vrees dat ik alle probeersels zelf op vreet. ![]() | |
Bla_Bla_Bla | vrijdag 7 november 2008 @ 21:33 |
je moet gewoon vantevoren de collega's van je man of je eigen collega's beloven dat ze de dag erna taart krijgen...dan kun je t niet meer maken t zelf op te eten ![]() | |
Susanne81 | vrijdag 7 november 2008 @ 21:52 |
quote:Ik vind hem wel erg leuk geworden! | |
VegaKip | vrijdag 7 november 2008 @ 21:56 |
quote:Wat leuk om te zien ![]() Laat ze dat stokje bij de hoed van de sneewpop er nou inzitten? | |
SHE | vrijdag 7 november 2008 @ 22:17 |
Die howto's !!! ik heb mijn fondant erbij gepakt en zit driftig te kneden op de bank ![]() Men wat is dit verslavend! | |
SHE | zaterdag 8 november 2008 @ 13:17 |
spoed probleem ![]() Ik ben de sneeuwman aan het maken ( zoals bla ) alleen ik heb helemaal geen zwarte kleurstof ![]() Gaat het werken als ik er cacao doorkneed? Of zal ik pure choco moeten smelten? en verneuk ik dan niet de structuur van de fondant? | |
Maneki.Neko | zaterdag 8 november 2008 @ 13:44 |
rare tip, kneed er een verpulverd pilletje norit doorheen. | |
SHE | zaterdag 8 november 2008 @ 13:44 |
![]() Die heb ik ook nog ![]() Geweldig, thnx! | |
PM-girl | zaterdag 8 november 2008 @ 14:11 |
quote:Ik bedoel met aanvetten dat je je werkblad of handen even insprayt. Ik heb bakspray van Oetker, maar ik zie op de filmpjes ook wel blikken van grisco oid. Wanneer mijn fondant scheurt is het te droog, vandaar! Leuke eerste projecten heb je gemaakt! | |
PM-girl | zaterdag 8 november 2008 @ 14:12 |
Ik lees soms dulce leche-creme oid? Wat is dat precies? En hoe maak je het? Het klinkt zo lekker! ![]() ![]() | |
SHE | zaterdag 8 november 2008 @ 14:24 |
Oh, als ik die fondant ff op de verwarming leg dan scheurt ie niet meer. Ik vind die sprays ook vies ![]() Dulce de leche maak je van gecondenseerde melk; in laten koken tot je een toffee achtige kleur hebt. Is heerlijk. | |
PM-girl | zaterdag 8 november 2008 @ 14:26 |
Just that? Zo'n blikje melk in de pan gooien en laten inkoken (en ervoor zorgen dat je pan niet verpest?) | |
SHE | zaterdag 8 november 2008 @ 14:29 |
Just that ![]() blikje gecondenseerde melk, suiker, beetje bakpoeder en dan langzaam laten inkoken tot je een toffeekleurige stroop hebt. Yum! | |
Kings | zaterdag 8 november 2008 @ 14:30 |
Even een paar van mijn probeersels (Ik heb een half jaar in Engeland gezeten en ben lekker ermee gaan experimenteren): ![]() Dat was mijn allereerste! ![]() Even een simpel pakketje ![]() Ik had bij deze helaas geen poederkleurstof, dus heb gebruik moeten maken van vloeibare, wat zo'n druiperige glimmend effect geeft En diegene waar ik het meest trots op ben: ![]() Nu heb ik alle spulletjes uit engeland meegenomen om fantastische taarten te maken, hebben we in dit studentenhuis geen oven! GRMBL! | |
VegaKip | zaterdag 8 november 2008 @ 15:14 |
Wow wat een mooie taarten ![]() Vanmorgen voor het eerst cupcakes gemaakt! ![]() De vanille zijn lekker, de chocolade niet ![]() | |
NoralyZ | zaterdag 8 november 2008 @ 15:17 |
Too bad.. Oefening baart kunst ![]() ![]() Ik ga straks ook cupcakes bakken en versieren! Ben benieuwd wat ik er van maak haha! | |
VegaKip | zaterdag 8 november 2008 @ 15:22 |
Ik had hetzelfde beslag als de vanille, heb er alleen wat cacao en gesmolten chocolade doorgedaan, en ze zijn superdroog...Iemand enig idee wat ik daaraan kan doen? ![]() Versieren komt een volgende keer wel ![]() | |
NoralyZ | zaterdag 8 november 2008 @ 15:25 |
Misschien wat melk toevoegen? | |
VegaKip | zaterdag 8 november 2008 @ 15:29 |
Dat kan inderdaad....Ik had een beslag waar sowieso helemaal geen melk in voorkwam...Dus het verbaasde me eigenlijk dat de vanille zo luchtig waren ![]() Volgende keer maar een ander recept met melk proberen inderdaad ![]() | |
Bla_Bla_Bla | zaterdag 8 november 2008 @ 16:50 |
Oe die chocoladetaart ziet er lekker uit ![]() ik had de cacao weggelaten uit de cupcakes, alleen gesmolten chocola lijkt me voldoende | |
VegaKip | zaterdag 8 november 2008 @ 19:12 |
quote:Bedankt voor de tip, volgende keer maar proberen ![]() | |
SHE | zaterdag 8 november 2008 @ 19:49 |
mijn lemoncurd is gaan schiften; wat heb ik verkeerd gedaan? te hoog vuur? | |
Reese | zaterdag 8 november 2008 @ 20:16 |
Dat lijkt me wel. Ingredienten zijn boter, suiker, eieren en citroen, neem ik aan? Als je dat te snel verwarmt kan het gaan schiften inderdaad. Ik heb vorige week een potje kant-en-klare lemoncurd gekocht ![]() ![]() | |
_Ophelia_ | zaterdag 8 november 2008 @ 20:20 |
quote:Melk hoort niet in cake dus dat klopt. Ik vermoed dat het aan de gesmolten chocola ligt. Waarschijnlijk heb je de reactie tussen de bloem en eieren verstoord door er hete, vloeibare chocolade door te mengen. Doe er volgende keer de chocola fijngehakt door en niet meer dan een paar eetlepels cacao, dan moet het goed gaan. | |
VegaKip | zaterdag 8 november 2008 @ 20:29 |
quote:Ik heb maar 1 theelepel cacao gebruikt voor die 8 cupcakes dus te veel cacao zal het niet geweest zijn denk ik ![]() De volgende keer probeer ik fijngehakte chocola, bedankt voor de tip ![]() | |
Trusten | zaterdag 8 november 2008 @ 20:50 |
quote:Een extra eidooier toevoegen ![]() | |
VegaKip | zaterdag 8 november 2008 @ 21:24 |
quote:Ik denk dat ik voor de gehakte chocola ga, bij deze proefde ik ook bijna geen chocola ![]() ![]() | |
Trusten | zondag 9 november 2008 @ 09:25 |
quote:Das ook neit zo raar met maar 1 theelepel cacao, ze zijn ook super licht. Ik zou zeker voor een eetlepel of 3 gaan minimaal. Als je van biscuitdeeg chocoladedeeg wilt maken dan is het advies om 1 eidooier toe te voegen tegen het droog worden dus met cupcakes moet dat volgens mij ook werken. Gehakte chocola kan natuurlijk ook maar van cacao krijg je toch een wat puurdere chocoladesmaak.. Anyway, zelf weten natuurlijk ![]() | |
VegaKip | zondag 9 november 2008 @ 10:00 |
quote:Ik had er ook nog gesmolten chocola doorgedaan he, niet alleen die theelepel cacao ![]() Hopelijk heb ik volgend weekend tijd om het te proberen ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 9 november 2008 @ 11:06 |
Vraagje; Ik wil dinsdag weer aan de slag met een taartje met 2 lagen kapsel. Ik ga hiervoor het recept uit mn 'hoe word ik een goddelijke huisvrouw?' gebruiken. Daarstaat alleen dat je de 2 lagen apart in vormen moet gieten en bakken. Ik heb echter maar vorm en 2 lagen achter elkaar bakken neemt weer dubbel zoveel tijd in beslag en 1 portie een tijd buiten de oven laten wachten doet de sturctuur ook niet veel goed meestal. Ok, dé vraag; kan ik ook een dubbele portie bakken en deze dan doormidden snijden of loop ik dan teveel risico op een droge verbrande buitenkant en een natte binnenkant? Het is een kleine springvorm van 22 cm of zoiets. | |
_Ophelia_ | zondag 9 november 2008 @ 11:41 |
Kun je niet een tweede vorm uit aluminiumfolie maken? | |
Bla_Bla_Bla | zondag 9 november 2008 @ 12:18 |
Ik bak altijd maar 1 vorm die ik dan doormidden snij. | |
Maneki.Neko | zondag 9 november 2008 @ 13:33 |
Ik bak ook maar 1 vorm en afhankelijk van de hoogte snij ik hem 1, 2 of 3 keer door ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 9 november 2008 @ 16:57 |
Dankjulliewel! Dan ga ik dat maar eens proberen denk ik! ![]() | |
Maeghan | zondag 9 november 2008 @ 17:10 |
SHE: Heb je het al met marsepein geprobeerd? Marsepein is ook wel zoet, maar het smaakt tenminste nog ergens naar en fondant is echt alleen maar ranzig zoet. [ Bericht 4% gewijzigd door Maeghan op 09-11-2008 17:16:36 ] | |
Nouwk | zondag 9 november 2008 @ 17:35 |
Zo-is-dat, je bedoelt gewoon dat je laagjes in de taart wil? Gewoon doorsnijden hoor, wel wachten tot hij koud is, dat gaat prima en ik vind het mooier dan taarten op elkaar, smaakt ook beter! | |
Nouwk | zondag 9 november 2008 @ 17:40 |
Trouwens, Kings, wat voor vloeibare kleurstof bedoel jij? Ik heb ook vloeibare, maar dat zal dan wel andere zijn als jij bedoelt! | |
Maeghan | zondag 9 november 2008 @ 18:35 |
Misschien bedoelt Kings echt helemaal vloeibare kleurstof, voor taarten gebruik je toch meestal van die pasta. | |
Nouwk | zondag 9 november 2008 @ 19:03 |
Ik heb zowel druppels als pasta in gebruik, de druppels zijn toch echt vloeibaar, vandaar, maar ik krijg mat fondant.. Daarom ben ik benieuwd ![]() | |
Nouwk | zondag 9 november 2008 @ 21:12 |
Jeeeeeeeeemig KIJK NOU! ![]() ![]() van het deleukstetaarten forum... Wat een ongelooflijk werk maar wat supermooi! Dat zou je toch niet eens op willen eten? | |
Ewelina | zondag 9 november 2008 @ 21:13 |
Oh wow ![]() | |
Principessa.Farfallus | maandag 10 november 2008 @ 13:39 |
![]() deze is ook gaaaaf! klik voor meer foto's! | |
Principessa.Farfallus | maandag 10 november 2008 @ 13:45 |
Oh deze moet heel makkelijk zijn, maar ik snap er werkelijkwaar niets van!quote: ![]() | |
Principessa.Farfallus | maandag 10 november 2008 @ 13:48 |
En deze dan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ik moet NU een taart maken! | |
Principessa.Farfallus | maandag 10 november 2008 @ 13:53 |
En deze dan ![]() ![]() | |
Principessa.Farfallus | maandag 10 november 2008 @ 14:02 |
En hier nog een leuke how to ![]() http://www.keetie.com/pageID_6812821.html | |
NoralyZ | maandag 10 november 2008 @ 15:13 |
Ik heb van de week voor het eerst MMF geprobeerd te maken, maar het lukte voor geen meter! Het leek wel alsof mijn marshmellows niet goed smolten of zo... Terwijl ik volgens mij wel dezelfde heb gebruikt als iemand in een van de vorige topics (zo'n geel/roze zak met roze en witte marshmellows). En ik heb ze een paar minuten (!!) in de magnetron gehad, mn bak was ook behoorlijk heet. Maar hier stond dat je dan de poedersuiker erdoorheen moest roeren, maar dat was bij mij ook amper mogelijk, moest bijna meteen gaan kneden. En vervolgens werd het nogal droog of zo. Ik snap er niks van. Wie herkent dit probleem en heeft een magische oplossing? ![]() | |
Maneki.Neko | maandag 10 november 2008 @ 15:47 |
had je er wel wat water door gedaan? | |
Principessa.Farfallus | maandag 10 november 2008 @ 16:09 |
Kan iemand een linkje naar zelf biscuits maken in de OP zetten? Ik kan het echt niet vinden en ook niet met google ![]() | |
CalamityJane | maandag 10 november 2008 @ 16:20 |
Schaamteloze TVP, ik wilde een barbiejurktaart maken voor de verjaardag van een van mijn deeltijddochters over 2 weken, maar dacht dat het te veel op het budget zou gaan drukken. Met zelfgebrouwen MMF zou het toch kostentechnisch haalbaar moeten zijn! Ik ben weer om! | |
Muck | maandag 10 november 2008 @ 17:08 |
quote:copy/paste uit mijn taartbak-tekstbestandje: quote:Als je wilt, voeg ik hem ook wel even toe aan de wiki ![]() Oh, en ik laat de citroenrasp overigens altijd gewoon weg | |
Muck | maandag 10 november 2008 @ 17:09 |
Oh, en er staat as we speak een choco-kapsel in de oven ![]() | |
NoralyZ | maandag 10 november 2008 @ 18:16 |
quote:Ja! een ruime eetlepel, zoals in het recept stond. Misschien moet ik er volgende keer nog wat meer bijdoen... Ik had zelf een beetje het idee dat het aan de marshmellows lag, maar dat lijkt me zo vreemd.. | |
Muck | maandag 10 november 2008 @ 18:26 |
Een paar minuten is ook wel erg lang hoor! ik doe die van mij er 20 seconden in en dan zijn ze al helemaal zacht | |
Maneki.Neko | maandag 10 november 2008 @ 18:57 |
quote:Het kan hoor, sommige marshmellows smelten gewoon niet zo goed | |
Principessa.Farfallus | maandag 10 november 2008 @ 22:23 |
Er staat een biscuit in de oven! En ik probeerde mmf te maken (heb liever marsepein ![]() heeft iemand de verhoudingen? | |
Maneki.Neko | dinsdag 11 november 2008 @ 00:00 |
Zo, ik heb me vandaag weer uitgeleefd ![]() Alleen die verrotte randjes, daar moet ik nog wat meer op oefenen! ![]() | |
Mirjam | dinsdag 11 november 2008 @ 00:24 |
![]() | |
Bla_Bla_Bla | dinsdag 11 november 2008 @ 08:00 |
whehe ![]() Wel goed gelukt. | |
Nouwk | dinsdag 11 november 2008 @ 08:37 |
Mooi bekleed! ![]() ![]() ![]() | |
PM-girl | dinsdag 11 november 2008 @ 09:56 |
Het verhaal hierachter willen we natuurlijk wel weten he Maneki | |
Maneki.Neko | dinsdag 11 november 2008 @ 10:16 |
Het verhaal is niet zo bijzonder, een tietengek die jarig is ![]() | |
Vlitsie | dinsdag 11 november 2008 @ 10:46 |
Hihi blijft leuk zo'n tietentaart ![]() | |
PM-girl | dinsdag 11 november 2008 @ 13:03 |
quote:Ok! Ben dan ook nog wel even benieuwd naar hoe je die vorm gemaakt hebt. Van een standaardkapsel gesneden, of zijn er ook boobiesbakvormen ![]() | |
Maneki.Neko | dinsdag 11 november 2008 @ 13:05 |
![]() Ikea ![]() | |
PM-girl | dinsdag 11 november 2008 @ 13:29 |
quote:Wat slim! En leuk, die heb ik ook, dat opent perspectieven...! | |
Maeghan | dinsdag 11 november 2008 @ 23:51 |
Heeft iemand hier ervaring met de bakmixen van deleukstetaarten? Ik heb nu biscuitdeeg in de oven staan, al een uur, en het is nog niet in de buurt van gaar. Volgens de verpakking moest het 30 tot 35 minuten. Na die tijd zag ik al dat het nog niet goed was, dus ik heb er tien minuten bijgedaan. Toen zag het er wel redelijk uit en heb ik erin geprikt, maar toen bleek dat ie nog veel te zacht was en stortte ie alsnog in. Maar goed, hij ziet er op zich nog redelijk uit, weet iemand of het nog wel te eten is als het is ingestort? Want hij heeft nog genoeg hoogte om 'm aan de bovenkant glad te snijden en ik vind het zonde om 'm onnodig weg te gooien. | |
Zo-is-dat | woensdag 12 november 2008 @ 10:43 |
Mn taart die ik gister heb gemaakt is een beetje mislukt; er komt geen foto van denk ik. Ik kreeg het kapsel maar niet gaar, heb uiteindelijk wat van de bovenkant gehaald zodat het binnenin toch nog gaar zou wordenl. Vervolgens werd mn roomkaas met karamel veel te dun en lukte het niet het kapsel mooi door te snijden... ![]() Maar; De zelfgemaakte karamel is met poging 2 heeerlijk geworden!! ![]() | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 12 november 2008 @ 10:55 |
Ik had de laatste keer de chocolade bakmix van de leukstetaarten.nl en die werd ook maar niet gaar. De keren ervoor had ik de bakmix van maakjetaart.nl en die was echt goed gaar in die 30 minuten. Ik dacht al dat t verschil m zat in de cholade/ naturel mix. Bij mij was hij dan ook niet zo lekker uiteindelijk. | |
PM-girl | woensdag 12 november 2008 @ 21:21 |
Ik heb (kant en klare) cupcakes versierd, erg leuk gelukt! Het logo van mijn werk staat er op. ![]() | |
ftt1989 | woensdag 12 november 2008 @ 21:25 |
@maeghan, mijn vriendin maakt erg veel taarten gemiddeld 2 per week ook voor klanten enz. ze gebruikt hier ook die biscuitmix, maar bij haar is die altijd perfect gaar na 35 minuten, heb je mischien de oven open gedaan tijdens het bakken? | |
Nouwk | woensdag 12 november 2008 @ 21:56 |
Maeghan, hoe groot en hoe hoog was je vorm? Prik er anders in het midden een schone spijker in, die geleid warmte zodat het midden ook gaar wordt. Laat je oven in stappen 'bakken', dus de temperatuur iets lager beginnen en dan opbouwen, duurt wel iets langer maar dan stort het niet in ![]() | |
Taartje | donderdag 13 november 2008 @ 08:59 |
![]() Dit boek heb ik gisteren besteld, ben er erg nieuwsgierig naar! Is er hier toevallig ook iemand die hem heeft? | |
Axia | donderdag 13 november 2008 @ 10:01 |
![]() | |
Stansfield | donderdag 13 november 2008 @ 13:30 |
quote:Waar op de site staan die? Die heb ik nog nooit zien liggen bij de ikea in amersfoort. | |
Trusten | donderdag 13 november 2008 @ 14:47 |
quote:http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20057255 | |
Stansfield | donderdag 13 november 2008 @ 16:12 |
quote:Tnx. Ik heb er al wat bij dille en kamille gezien. Maar eens even bekijken hoe groot deze precies zijn. Liggen die gewoon bij de kookspullen? | |
Maeghan | donderdag 13 november 2008 @ 19:06 |
quote:Nee, pas na 45 minuten heb ik de oven voor het eerst opengedaan. | |
Maeghan | donderdag 13 november 2008 @ 19:07 |
quote:Een 'standaard'springvorm van 24 cm doorsnee (24 cm was de maat die op de verpakking werd aangegeven). Nou, ach, als ik weet dat het langer duurt is het niet zo erg, dan laat ik 'm er voortaan meteen een stuk langer instaan. Ik vroeg me gewoon af of het nou aan mij lag of dat er meer mensen waren met die ervaring. | |
Muck | donderdag 13 november 2008 @ 19:39 |
quote:Oeh, moet ik in gedachten houden voor Sinterklaas ![]() | |
VegaKip | donderdag 13 november 2008 @ 19:54 |
quote:Is ie er niet in het Nederlands? ![]() | |
Wampi | vrijdag 14 november 2008 @ 15:27 |
superleuke taartjes weer!! die boobies ![]() ![]() http://www.flickr.com/photos/sweetsbyzoe/2885281442/ (kan van flickr niet direct de foto posten denk ik..) | |
PM-girl | zaterdag 15 november 2008 @ 13:45 |
Ik heb gisteren een perfect strak kapseltje gebakken, de aankleding is echter wat minder gelukt. Nu heb ik een rond bol kapsel in de oven staan, in de Ikea-schaal. Goede tip Maneki! Ik merk overigens dat de mmf niet overal goed aanslaat, ivm het te zoet smaken ervan. Marsepein lust ik zelf niet, maar meer opties zijn er niet denk ik? Of is icing een goede mogelijkheid om een taart te bedekken? En kun je dat zelf maken, met kleurtjes? | |
Nouwk | zaterdag 15 november 2008 @ 14:04 |
Je kunt ook rolfondant gebruiken, dat koop je vaak kant en klaar, ik lust zelf geen Marsepein maar dit vind ik heerlijk ![]() | |
PM-girl | zaterdag 15 november 2008 @ 14:04 |
Mijn bolkapsel is mislukt, het komt niet uit de schaal. Volgende keer bakpapier erin leggen denk ik, dan komt het er sowieso uit. Het kapsel ruikt ook naar gebakken ei, dan lijkt het me niet (meer) goed? | |
PM-girl | zaterdag 15 november 2008 @ 14:05 |
Nouwk, ik zal eens online kijken, dan ga ik dat misschien bestellen. | |
SHE | zaterdag 15 november 2008 @ 14:23 |
Oh Bla....Ik heb je sneeuwman idee gejat ![]() ![]() | |
SHE | zaterdag 15 november 2008 @ 14:25 |
Die Sushi taart OH MY GOD!!!!! Wat een heldin!!! | |
Maneki.Neko | zaterdag 15 november 2008 @ 16:46 |
quote:Ik heb dat ook eens gehad, kapsels kwamen niet los en ik was heel voorzichtig aan het peuren om ze er toch uit te krijgen. Toen ik wanhoop nabij was gewoon m`n hand erin en graaien, en ik heb ze er nog nooit zo netjes uit gekregen ![]() Ik heb ook wel eens dat het naar gebakken ei ruikt, dan zit er waarschijnlijk iets te veel ei in. Als je hem gevuld en bekleed hebt zit er zoveel anders in dat je dat niet meer merkt ![]() Lief taartje SHE ![]() | |
Bla_Bla_Bla | zaterdag 15 november 2008 @ 17:00 |
Leuk taartje SHE ![]() | |
SHE | zaterdag 15 november 2008 @ 17:01 |
Ja leuk, maar ik kan dat soort dingen dus niet zelf verzinnen he! Ik moet het eerst gezien hebben voor ik het na kan maken ![]() Hoe verzinnen jullie dat? | |
Maneki.Neko | zaterdag 15 november 2008 @ 17:02 |
beter goed gejat dan slecht verzonnen ![]() | |
Trusten | zaterdag 15 november 2008 @ 17:03 |
quote:http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewforum.php?id=3 | |
SHE | zaterdag 15 november 2008 @ 17:05 |
quote: ![]() Daar kan ik wel even mee vooruit ![]() | |
Trusten | zaterdag 15 november 2008 @ 17:05 |
quote: ![]() | |
SHE | zaterdag 15 november 2008 @ 17:08 |
Nog een vraag, inzake tremperen. Om de siroop + water gelijkmatiger te verdelen wilde ik het in een verstuiver doen en dan op de biscuit. Gaat dat werken denken jullie? Of verzeik ik 'm daarmee? Hoe doen jullie het? En weten jullie een goed boek voor marsepein/fondant decoraties? Vind ik makkelijker dan laptop er steeds naast houden. Dus een boek waarin dingen staan als bouwen van bloemen, linten, beestjes, autootjes etc. | |
SHE | zaterdag 15 november 2008 @ 17:10 |
quote:Is ook zo; en ik moet het toch ergens leren ![]() | |
Bla_Bla_Bla | zaterdag 15 november 2008 @ 17:52 |
ach ik verzin t ook niet altijd zelf hoor..de leukstetaarten.nl is een supersite om inspiratie op te doen ![]() | |
Maneki.Neko | zaterdag 15 november 2008 @ 19:03 |
tremperen is niet altijd nodig maar áls je het wil doen is een verstuiver wel een goede. Als je een echt leuk boek wil om de kunst af te kijken moet je 'hoe versier ik een lekker koekje' van peggy Porschen hebben, hoewel die in het nederlands nauwelijks meer verkrijgbaar is. Ik heb hem wel deels ingescand, voor wie hem graag wil. | |
Trusten | zaterdag 15 november 2008 @ 19:28 |
Dit is trouwens ook erg handig: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=35342 | |
#ANONIEM | zondag 16 november 2008 @ 04:36 |
ik heb geen foto's en het was geen bijnzondere creatie verder, maar ik heb een souffle gemaakt met kersen ![]() ![]() Nu wil ik ook mooie taartjes maken ![]() | |
Onsterfelijkheid | zondag 16 november 2008 @ 04:41 |
TVP om de prachtige creacties te aanschouwen | |
Muck | zondag 16 november 2008 @ 15:51 |
quote:Nou, ik hou me van harte aanbevolen! | |
Trusten | zondag 16 november 2008 @ 15:53 |
quote:Me 2 ![]() | |
Maneki.Neko | zondag 16 november 2008 @ 17:51 |
wat is je emailadres? | |
Muck | zondag 16 november 2008 @ 17:53 |
quote:Muck at fok punt nl ![]() | |
Maneki.Neko | zondag 16 november 2008 @ 17:57 |
ja die had ik al gevonden ![]() ![]() | |
Nouwk | maandag 17 november 2008 @ 00:30 |
Ik ga een dirty dancing taart maken denk ik, zo zin in ![]() | |
NoralyZ | maandag 17 november 2008 @ 01:45 |
Ik eet wel hoor ![]() | |
CalamityJane | maandag 17 november 2008 @ 12:41 |
Hmmm, ik heb van de week een kant en klaar kapsel gekocht bij AH, maar twijfel of ik hem zal gebruiken, aangezien hier wordt vermeld dat hij zo droog is en tempreren vind ik zo'n noodmaatregel. @Maneki: heb je enig idee hoeveel van de ingrediënten voor kapsel ik nodig ga hebben om 1 rond kapsel (van plm 26 cm) en 1 standaarformaat tulband te bakken? | |
Maneki.Neko | maandag 17 november 2008 @ 13:24 |
mehh ik denk wel een ei of 10 a 12 en dan zou ik eerder aan de kant van de 12 gaan zitten. En dan 12 x 30 gram suiker en 12 x 30 gram bloem (eventueel 80 gram bloem vervangen door 80 gram maizena) | |
Nouwk | maandag 17 november 2008 @ 20:23 |
Je kunt ook even kijken op de leukstetaarten.nl, daar staan schema's en recepten, kun je precies zien hoeveel je van alles (ook van fondant/marsepein) nodig hebt. Hoe hoog zijn je vormen bijvoorbeeld? http://www.felicitaartjes(...).php?paginaid=196929 Das de verhouding van je kapselmix (zoals Maneki zegt, maar hier staan nog wat tips, en vergeet niet minimaal 10 minuten te mixen op hoogste snelheid!), en kijk vervolgens bij http://www.felicitaartjes(...).php?paginaid=197033 naar je vorm of inhoud in liters en zo je aantal eieren, dan zit je altijd goed ![]() [ Bericht 68% gewijzigd door Nouwk op 17-11-2008 20:33:34 ] | |
PM-girl | maandag 17 november 2008 @ 21:53 |
Ik heb vandaag een lekker taartje gegeten van iemand anders, met een hard chocolaagje binnenin. Dat was ook lekker! Is rolfondant net als mmf in de magnetron te verzachten, meerdere keren? | |
Principessa.Farfallus | maandag 17 november 2008 @ 22:01 |
Als je botercreme maakt, hoe doe je dat dan precies? Ik wil er bastogne doorheen kruimelen en moet je daarover dan jam smeren of op een nieuwe laag? | |
SHE | maandag 17 november 2008 @ 22:33 |
quote:Ja, ik heb het voor de sneeuman taart echt een paar keer ff paar sec in de magnetron gedaan en dat werkte prima. Ik vind bij nader inzien marspein wel een stuk fijner werken. | |
Vivi | dinsdag 18 november 2008 @ 01:31 |
Dit is ook wel een leuk boek ![]() ![]() | |
CalamityJane | dinsdag 18 november 2008 @ 11:59 |
Maneki en Nouwk bedankt! Uiteraard komt er een verslag met foto's van het resultaat! | |
Nouwk | dinsdag 18 november 2008 @ 18:36 |
Daar wachten we zeker op ![]() @ Principessa, botercrememixen kun je kant en klaar kopen maar je kunt ook deze (http://www.deleukstetaarten.nl/index.php?Recepten:Decoreren:Botercr%26egrave%3Bme) of http://www.felicitaartjes(...).php?paginaid=196929 deze gebruiken. Ik heb zelf die eerste een aantal keer gemaakt en met een heel klein beetje advocaat erdoorheen is hij goed te doen, die tweede weet ik niet. Hierdoor kun je smaakjes, kleurtjes, kruimeltjes of wat dan ook doen. De jam zou ik op een aparte laag doen, sommige mensen doen het samen maar ik vind dat minder ![]() | |
Maeghan | dinsdag 18 november 2008 @ 23:16 |
quote:http://www.bol.com/nl/p/b(...)005009186/index.html Ik heb het boek zelf nog niet gezien, maar deze meneer schijnt er nogal goed in te zijn en ik heb positieve recensies van het boek gezien. http://www.bol.com/nl/p/b(...)000019832/index.html Dit boek schijnt wat meer 'basisvormen' te behandelen en heeft stap-voor-stap foto's. | |
Maeghan | dinsdag 18 november 2008 @ 23:29 |
Nou, daar komt ie, m'n verjaardagstaart:![]() Biscuittaart met een laagje lemon curd en een laagje lavendelroom, bekleed met marsepein. | |
huuphuup | woensdag 19 november 2008 @ 00:44 |
Oh wat mooi ![]() Gefeliciteerd alvast! | |
Maneki.Neko | woensdag 19 november 2008 @ 07:54 |
Heel mooi Maeghan! | |
Mirjam | woensdag 19 november 2008 @ 07:55 |
tof! ![]() | |
PM-girl | woensdag 19 november 2008 @ 09:47 |
Mooi Maeghan! Ik moet nog even iets bedenken voor zaterdag, dan is er weer iemand jarig! ![]() | |
Nouwk | woensdag 19 november 2008 @ 11:32 |
Nice ![]() | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 19 november 2008 @ 11:58 |
aaaah die is mooi! | |
CalamityJane | donderdag 20 november 2008 @ 12:32 |
@Meaghan: Mooie taart! Dat is toch niet je eerste probeersel? Anders komt de lat nog hoger te liggen voor ons groentjes... Ik heb gisteravond alvast mijn eetbare klei (MMF) gemaakt. Wat een geweldige klus is dat, zeg! Ik ben begonnen met de witte fondant. Op een gegeven moment kwam ik er met de lepel niet meer doorheen (ik heb zelfs een blaar), dus ging ik maar met de hand verder. Maar het was nog een ongelooflijke drap, die toen accuut overal aan mijn handen zat. En maar draden trekken... Ik dacht echt dat het nooit ging lukken. De enige reden dat ik doorgegaan ben, is dat het toch niet meer van mijn handen af ging... ![]() De roze fondant heb ik laten roeren door mijn lief en toen ik met de hand verder moest, was het dus al een redelijke bal, wel nog erg kleverig, maar niet meer stroperig, zeg maar. Dus nu heb ik twee mooie ballen eetbare klei van 295 (roze) en 320 (wit) gram. Nu hopen dat dat genoeg is voor een barbiejurk en ondertaart. Anders moet ik zaterdag nog een keer in de drap graaien... Maar stiekem was het wel leuk om te doen. | |
Maeghan | donderdag 20 november 2008 @ 13:29 |
Ja, het was wel m'n eerste taart. Maar ik heb wel al een keertje eerder muffins gemaakt en ondergekledderd met lelijke botercreme en mislukt suikerwerk. En de randjes van m'n taart waren ook niet recht (maar dat zie je lekker niet op de foto, haha). Helpt dat? ![]() MMF maken vond ik ook een drama en ik heb wel geprobeerd er iets mee te doen, maar ik vond het niks. Het is te plakkerig, te zoet en smakeloos en niet zo makkelijk te kleuren en vormen als marsepein. Ik houd het dus lekker bij marsepein. | |
Isabeau | donderdag 20 november 2008 @ 18:41 |
Over 10 dagen ben ik jarig en ik denk...nee, ik weet het zeker: ik ga het proberen ![]() ![]() Nog ultieme beginnerstips? Dingen die je zelf in het begin verkeerd deed en waar ik van zou kunnen leren? Misschien eerst alleen kleine cupcakes maken ipv een grote taart en dan daarmee experimenteren? | |
Muck | donderdag 20 november 2008 @ 18:45 |
Maeghan hij is echt prachtig ![]() ![]() | |
soares | donderdag 20 november 2008 @ 19:26 |
![]() ![]() deze heb ik helemaaaaaal zelf gemaakt, en ik was er heeeeel trots op ![]() en deze heb ik gemaakt op een cursus taart versieren... i'm just starting out... maar vind het echt heel leuk, en wil steeds meer en meer. Ik ben nu ook steeds meer bezig met aanschaffen van de juiste spullen en vind het al heeeel lang leuk om te kijken naar jullie creations... | |
Muck | donderdag 20 november 2008 @ 19:32 |
Ik vind ze allemaal leuk ![]() dat idee van die overlappende sterren ga ik onbeschaamd van je stelen denk ik ![]() | |
Nouwk | donderdag 20 november 2008 @ 19:35 |
Wauw, cool ![]() | |
soares | donderdag 20 november 2008 @ 19:37 |
hahaha, is leuk he, me volgende taart wil ik alleen maar sterren, allemaal verschillende kleuren... (ja ik heb wat met sterren ![]() | |
Anne | donderdag 20 november 2008 @ 19:40 |
Wat strak bekleed, Maeghan. Ziet er goed uit ![]() En jouw taartjes zijn werkelijk schattig, soares. Mijn fondant is trouwens flink aan het verharden. Kan ik daar nog iets aan doen? [ Bericht 0% gewijzigd door Anne op 20-11-2008 19:52:38 ] | |
Nouwk | donderdag 20 november 2008 @ 19:43 |
Ijsmeis, heb je het wel in vershoudfolie verpakt? Anders goed lang kneden als dat nog wil tot het soepel is en dan inpakken. | |
Muck | donderdag 20 november 2008 @ 19:50 |
quote:sterren zijn ook gewoon heel vrolijk ![]() quote:heel even in de magnetron leggen, dan issie weer kneedbaar ![]() | |
PM-girl | donderdag 20 november 2008 @ 20:13 |
Ijsmeis, echt heel goed inpakken. Als het gaat brokkelen helpt de magnetron niet meer. Die sterren zijn leuk zeg! Calamity Jane, had je je handen wel ingevet van te voren, dat scheelt echt veel plakhanden! Ik heb poging 2 tot bolcake in de oven staan. | |
ColdFeet | donderdag 20 november 2008 @ 21:47 |
Als het hard is gewoon een beetje doorkneden met wat water. Deed ik, iig. | |
Nouwk | vrijdag 21 november 2008 @ 00:28 |
PM-girl, issie gelukt? Ik ga ook maar gauw een bolvormpje kopen, vraag me alleen af waar maargoed! Ikea zit hier nou niet zo heeeel erg dichtbij, misschien ff action shoppen oid ![]() | |
PM-girl | vrijdag 21 november 2008 @ 08:09 |
Mwah, gelukt, gelukt. Ik had repen bakpapier in de schaal gelegd, zodat ik zeker wist dat de bol los zou komen. Maar het beslag is niet zwaar genoeg om gefrommeld bakpapier plat te drukken, waardoor de bol nu verre van mooi rond is. ![]() Brengt mij tot de vraag, wat kan ik (behalve botercreme) gebruiken om grof af te smeren? Botercreme met een smaakje? | |
CalamityJane | vrijdag 21 november 2008 @ 09:31 |
Ik ga voor mijn Barbietaart witte chocopasta gebruiken, lekker zoet. Eventueel vermeng ik het nog met boter (en poedersuiker), maar dat denk ik niet. Gewoon veel witte chocopasta. En ik denk dat ik mijn kapsel met een goed scherp mes misschien nog wat bijwerk voor het afsmeren... We zien wel. Ik had mijn handen idd niet ingevet, maar alleen in de poedersuiker gedoopt. Mooie tip voor volgende keer dus. Bedankt! Mijn MMF ligt in de koelkast en is inmiddels keihard, maar ik ga hem gewoon op kamertemperatuur laten komen voor ik hem gebruik en eventueel, net als met klei, met wat water kneden. Dan hoop ik dat hij weer zacht wordt. Met klei lukt dat ook, tenslotte. | |
ColdFeet | vrijdag 21 november 2008 @ 10:14 |
PM: botercreme met frambozenjam ![]() | |
PM-girl | vrijdag 21 november 2008 @ 13:51 |
quote:Magnetron, 10-20 seconden, echt waar! ColdFeet, ja, dat klinkt goed! | |
Nouwk | vrijdag 21 november 2008 @ 17:20 |
Idd chocopasta's, jam, botercreme, alles van die substantie ![]() ![]() | |
Bla_Bla_Bla | vrijdag 21 november 2008 @ 18:50 |
ehm, smelt de fondant niet van jam en chocopasta?...dat soort dingen kun je toch niet gebruiken om af te smeren? | |
PM-girl | vrijdag 21 november 2008 @ 23:25 |
quote:Hoop het niet, heb nu de botercreme gemixt met 4vruchtenjam, en dat is best jammie! ![]() | |
PM-girl | zaterdag 22 november 2008 @ 14:47 |
![]() Mijn tochnietzobolle taart. Gevuld met een harde chocolaag en 4-vruchtenjam. Afgesmeerd met 4-vruchtenjambotercreme en de onderste spuitrand (man dat is moeilijk!) is frambozenjam met botercreme. | |
Mirjam | zaterdag 22 november 2008 @ 18:25 |
tof! ![]() | |
ColdFeet | zaterdag 22 november 2008 @ 18:36 |
quote:Als je jam en botercreme lekker lang mixt op hoge snelheid, heeft het nog steeds de 'mechanische eigenschappen ( ![]() PM, ik ging gewoon eerst even op een bord oefenen met botercremerandjes spuiten (dan kun je het spul erna gewoon nog gebruiken). Je kunt er wel mooi lelijke fondantrandjes mee afwerken ![]() Die roosjes zijn echt mooi; je taart oogt bijna victoriaans ![]() | |
Principessa.Farfallus | zaterdag 22 november 2008 @ 19:41 |
ik wil een buitenkant maken maar heb geen marsepein poedersuiker met boter en een kleurtje ![]() | |
ColdFeet | zaterdag 22 november 2008 @ 19:50 |
Marshmallowfondant? | |
Principessa.Farfallus | zaterdag 22 november 2008 @ 20:09 |
Dat lukte niet zo de laatste keer, heb hem zo maar opgegeten ![]() | |
_Ingrid_ | zaterdag 22 november 2008 @ 23:16 |
Hier nog even Nouwk bedanken voor de eiwitpoeder. ![]() Mooie taartjes zag ik weer voorbij komen! | |
Maneki.Neko | zondag 23 november 2008 @ 23:25 |
lekker pyjamadagje vandaag..had maar wat chococupcakes gebakken voor het huiselijke gevoel ![]() ![]() PM dat randjes spuiten lukt mij ook nog niet hoor, maar je rozen zien er prachtig uit! | |
Muck | maandag 24 november 2008 @ 00:12 |
oh die vlindertjes ![]() | |
soares | maandag 24 november 2008 @ 13:00 |
mijn eerste buiscuit ding staat in de oven.. eng eng eng eng Pffff hij is er overheen aant lopen ![]() | |
Bla_Bla_Bla | maandag 24 november 2008 @ 18:33 |
PM mooi taartje ![]() En Maneki wat een schattige cupcakes ![]() quote:Ah oke ![]() Heb net een taart gevuld met kersenjam met wat extra gelei erdoor en afgesmeerd met botercreme. Die ligt nu in de vriezer zodat ik m vrijdag alleen nog hoef te bekleden en dan komt dit plaatje erop: | |
Maeghan | maandag 24 november 2008 @ 18:57 |
quote:Oei, die kunnen zo | |
soares | maandag 24 november 2008 @ 21:46 |
nou heb er toch wat van gemaakt.... vulling van banketbakkersroom en besmeerd met zelf gemaakte mokka... versierd met mokka en chocostrooisel ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 25 november 2008 @ 01:06 |
Ooh dit lijkt me echt geweldig om te doen! Dat priegelwerk is helemaal aan mij besteed. Ik zou alleen niet weten waar ik zo'n taart moet laten. ![]() | |
Nouwk | dinsdag 25 november 2008 @ 08:25 |
Ingrid, bedankt nog, ondanks de stomme dure post! Soares, bravo ![]() ![]() @ -Mellow-, heb je geen leuke (schoon)ouders, buren, collega's etc? Gewoon iedereen de dupe laten worden, vooral met kerst is het leuk om zoiets weg te geven ![]() | |
CalamityJane | dinsdag 25 november 2008 @ 09:36 |
Hierbij mij Barbietaart. ![]() Helaas kon ik er pas 's avonds om 9 uur aan beginnen en had ik er om 11 uur echt wel genoeg van, anders had ik er nog wat meer versiering op gemaakt. Maar het moest een verrassing blijven, dus we moesten de kinderen eerst op bed leggen. Voor een eerste taart ben ik er niet ontevreden mee. Volgende keer gaan we proberen te boetseren. De foto is ook best beroerd, maar hij is gemaakt met een mobieltje dus vandaar... Edit: De Barbiejurk is trouwens gevuld met banketbakkersroom en bbr vermengd met dulce de leche (uit een potje Mijn Oma). De ondertaart met bbr en aardbeienjam. En hij was heerlijk. [ Bericht 14% gewijzigd door CalamityJane op 25-11-2008 09:57:30 ] | |
Sorbootje | dinsdag 25 november 2008 @ 14:16 |
Ik ga volgende week mijn eerste poging wagen. Als het niet té beschamend wordt plaats ik uiteraard foto's van het resultaat ![]() Diep respect voor de mooie creaties die ik hier voorbij zie komen! | |
PM-girl | dinsdag 25 november 2008 @ 14:57 |
Maneki ![]() CalamityJane, leuk zo! Waar koop je kant en klare dulce leche? | |
CalamityJane | dinsdag 25 november 2008 @ 15:40 |
quote:Bij de Jumbo. Het spul heet ook echt Mijn Oma. Tegenwoordig hebben ze het ook bij de AH XL. | |
Isabeau | dinsdag 25 november 2008 @ 17:07 |
quote:Dat spul is echt smerig vergeleken met zelfgemaakte dulce de leche....en het zelf maken is zo simpel ![]() Prachtige taart trouwens ![]() | |
Nouwk | dinsdag 25 november 2008 @ 17:14 |
Zojuist een vierkante bakvorm gekocht, en een quichevorm (ook voor het bekleden) en een muffinvorm.. Jeej ![]() | |
PM-girl | dinsdag 25 november 2008 @ 20:11 |
quote:Wellicht een beetje offtopic, maar waar kun je dat nog meer bij gebruiken dan op taart? Heb nu even geen taartgelegenheid en wil het weekend misschien dit toch eens gaan maken zelf. | |
_Ophelia_ | dinsdag 25 november 2008 @ 20:32 |
quote:De kant en klaar variant staat tussen het broodbeleg. | |
Isabeau | woensdag 26 november 2008 @ 04:49 |
quote:Gewoon zelf maken, kost je alleen een paar uurtjes wachten en dan zitten al die toevoegingen die de structuur en smnaak in dat potje minder lekker maken er niet door. Ik maak het voor banoffeepie of op brood. Gisteren allemaal versierselen ingeslagen voor de cupcakes, maar waar ik woon verkopen ze niet echt kleurstof. Bij een toko kon ik uiteindelijk oranje en blauw kopen....heb maar blauw gekocht. | |
Nouwk | woensdag 26 november 2008 @ 11:41 |
Op www.detaartenfee.be en www.deleukstetaartenshop.nl etc heb je veel goedkoper dan in de winkel je spullen is mijn ervaring. ![]() ![]() | |
_Ophelia_ | woensdag 26 november 2008 @ 13:54 |
quote:Ik bedoelde het meer om aan te geven dat het ook op brood kon. Ik vergeet altijd foto's te maken van mijn creaties, maar een omschrijving: Ik heb laatst een chocoladekapsel gemaakt, de middelste plak getrempeerd met kirsch en besmeerd met kersenjam. Tussen alle lagen heb ik chocolademousse en kersen gedaan. Ik heb de taart rondom afgewerkt met hele dunne plakjes chocolade (smelten, dun uitsmeren en in stukken breken) Hij was erg ![]() | |
Sorbootje | woensdag 26 november 2008 @ 14:42 |
Mijn hemel dat klinkt hemels! Mijn spulletjes zijn binnen. Dit weekend maar eens oefenen!! | |
soares | woensdag 26 november 2008 @ 19:54 |
![]() ![]() ![]() vandaag gemaakt.... Met toblerone vulling.. ![]() | |
PM-girl | woensdag 26 november 2008 @ 21:03 |
Dat klinkt erg ok, toblerone vulling! Hoe doe je dat, fijnhakselen? | |
soares | woensdag 26 november 2008 @ 21:12 |
anderhalve reep smelten... halve beker slagroom kloppen... door elkaar en dan half zakje banketbakkersroom maak spul om het beter te laten binden... hij is bijna op... nog 2 stukjes.... yummmm | |
Nouwk | woensdag 26 november 2008 @ 21:24 |
Je kunt ook lekkere ganache maken, om over je taart te gieten.. Even veel slagroom als chocolade toevoegen (dus 1:1, 200:200 bijvoorbeeld).. Choco met nootjes is dan ook lekker ![]() | |
Sorbootje | donderdag 27 november 2008 @ 07:21 |
Vraagje aan de deskundigen hier; zou je botercreme kunnen opleuken met wat speculoospasta erdoor? Ik heb het met jam of koffie voorbij zien komen... maar zou 't met speculoospasta ook kunnen? | |
Nouwk | donderdag 27 november 2008 @ 08:01 |
Om af te smeren? Of als vulling? | |
Sorbootje | donderdag 27 november 2008 @ 09:00 |
Beide? | |
CalamityJane | donderdag 27 november 2008 @ 12:20 |
quote:Ik kan niet zeggen dat ik het spul in Argentinië veel lekkerder vond dan hier in de potjes eigenlijk. Maar ik ben ook nog wel van plan om het een keer te proberen met gecondenseerde melk... Ik vond het gewoon makkelijk, omdat ik toch altijd wel een potje DdL in huis heb. Alleen vind ik die uit een potje niet geschikt om puur te gebruiken, want hij is nogal compact van structuur. Daarom had ik hem gemengd met banketbakkersroom. Op de vraag waar je het voor kunt gebruiken: op brood, op de pannenkoek ![]() Mijn deeltijddochter vond hem geweldig en de overige visite op haar verjaardag trouwens ook. We hadden voor 20 man wel genoeg aan alleen de jurk, dus de ondertaart is ten prooi gevallen aan de eetlust van mijn lief en mij. [ Bericht 5% gewijzigd door CalamityJane op 27-11-2008 12:25:52 ] | |
CalamityJane | donderdag 27 november 2008 @ 12:24 |
quote:Ik zie niet in waarom niet, alleen heeft Speculoospasta een kleurtje, dat misschien zichtbaar blijft onder je fondantlaag... Daar moet je wel mee oppassen. | |
Sorbootje | donderdag 27 november 2008 @ 12:57 |
Bedankt! Ik was toch van plan misschien bruin fondant te gebruiken... dus dat komt dan goed uit ![]() | |
Nouwk | donderdag 27 november 2008 @ 13:34 |
Ik had net 1,5 kilo rolfondant gehaald ('ja er zit nog iets meeer in hoor'), moest ik 18 euro betalen :| Maar ze had het al gesneden.. Kom ik thuis, weeg ik het, is het maar 1300 gram. En mijn moeder had toevallig al gepland dat we vandaag naar Elburg gingen en daar dus rolfondant haalden, dus nu had ik dubbel.. Mocht ik het gelukkig terug brengen, maar wat een geld! Ik ga morgen (vandaag) een taart maken met een pump erop en misschien een handtas.. Iemand een idee voor leuke kleuren? ![]() | |
Taartje | donderdag 27 november 2008 @ 19:38 |
Zondag maakte ik voor het eerst een cake met biscuitmix, maar deze is geimplodeerd. De verpakking gaf aan dat hij 30-35 in de oven moest. Ik heb een nieuwe gemaakt, deze was na 50 gaar. Hebben meer mensen hier last van? Ik had hem gemaakt in de Ikea-kom, zou het daaraan kunnen liggen? De taart heb ik bekleed met roze gekleurde rolfondant en versierd met iets donkerdere roze bloemetjes. Voor een jarig oppaskind, een meisje dat 8 werd en helemaal gelukkig was met de kleurtjes:) Tussenin heb ik een vulling gestopt van aardbeienjam. Was een groot succes volgens haar, zo laat ook deze foto zien: ![]() | |
Nouwk | donderdag 27 november 2008 @ 20:55 |
Ik heb net een taart van 24 cm uit de oven gevist.. Hijs alleen superhoog, wel hip ^^ Zo meteen even de strik maken, kunnen jullie morgen het resultaat zien ![]() Mooie taart trouwens, en lief oppaskindje ![]() | |
Sorbootje | vrijdag 28 november 2008 @ 08:46 |
Ze kijkt alsof ze het hele taartje in één keer wil verorberen! Kan ik me wel voorstellen ook ![]() | |
Bla_Bla_Bla | vrijdag 28 november 2008 @ 15:20 |
Leuk taartje, taart ![]() Aangezien mijn plaatje van jojo en hoops (vorige pagina) hard was geworden en ik niet meer het geduld had een nieuwe te maken heb ik snel iets anders verzonnen voor de verjaardagstaart van een vriendinnetje. Dit is het geworden | |
PM-girl | vrijdag 28 november 2008 @ 15:21 |
Erg leuk hoor blablabla! | |
Sorbootje | vrijdag 28 november 2008 @ 16:06 |
Oh dat vind ik echt een schattig taartje! | |
Isabeau | vrijdag 28 november 2008 @ 16:31 |
Hoe maken jullie die roosjes zo mooi? ![]() | |
Bla_Bla_Bla | vrijdag 28 november 2008 @ 16:36 |
Ik maak ze volgens de howto van deleukstetaarten.nl http://www.deleukstetaart(...)eken:Roosjes_van_MMF | |
Taartje | vrijdag 28 november 2008 @ 17:15 |
Lief taartje bla_bla! Mooi met die zachte kleuren, en je roosjes zijn erg mooi gelukt! Mijn oppaskind was zo lief ons ook een stukje te gunnen, dus heb er zelf ook van mogen genieten ![]() | |
Nouwk | vrijdag 28 november 2008 @ 17:37 |
Mooi taartje Blabla, lekker rustig, erg mooi ![]() ![]() ![]() Gevuld met slagroom en baileyscreme (Bah! Baileys) | |
Isegrim | zaterdag 29 november 2008 @ 17:43 |
Taartje va Blabla heeft mooie kleuren. ![]() | |
PM-girl | zaterdag 29 november 2008 @ 22:56 |
Vrolijk Nouwk! ![]() | |
YPrue | zondag 30 november 2008 @ 13:22 |
Die taart op de FOK!Games-pagina al gezien? ![]() 4-Jarig meisje krijgt de taart van haar leven | |
Isegrim | zondag 30 november 2008 @ 13:29 |
Ik vond die Super Mario-taart van Cakewrecks mooier. ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 30 november 2008 @ 14:17 |
Deze?![]() ![]() Of deze? ![]() | |
Isegrim | zondag 30 november 2008 @ 15:08 |
Plaatjes doen het niet. ![]() Deze: http://cakewrecks.blogspo(...)io-wedding-cake.html | |
Muck | zondag 30 november 2008 @ 15:15 |
OMG ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 30 november 2008 @ 15:17 |
Geweldig hè? ![]() | |
Isegrim | zondag 30 november 2008 @ 15:22 |
En van de makers daarvan: http://www.letthemeatcake.net/weddingcakes.php![]() | |
Muck | zondag 30 november 2008 @ 15:32 |
echt prachtig ![]() | |
Isegrim | zondag 30 november 2008 @ 15:34 |
Ik ben benieuwd wat zo'n taart moet kosten. Zal wel vele honderden dollars zijn. Edit: ja dus - http://www.letthemeatcake.net/pricing.php | |
Muck | zondag 30 november 2008 @ 15:44 |
quote:3-D Cakes $100.00 minimum, $3.50 per slice plus labor/sculpture time* * Labor/Sculpture time billed at $75.00 per hour Serves 100 persons: 100 x $3.50 = $350.00 10 hours of Sculpture and Decoration time: 10 x $75.00 = $750.00 Total: $1100.00 ![]() maar ja, wel logisch als je de taarten zo ziet. Al zou ik er nooit zoveel geld voor over hebben ![]() | |
Sorbootje | zondag 30 november 2008 @ 20:10 |
Mijn allereerste poging. Ik vind hem best lief geworden!![]() ![]() | |
Sorbootje | zondag 30 november 2008 @ 20:11 |
Vulling is banketbakkersroom met speculoospasta en slagroom met nutella en frangelico likeur | |
PM-girl | zondag 30 november 2008 @ 20:45 |
Leuk Sorbootje en erg netjes! Hoe heb je zo'n kussenachtig zijkantje gemaakt? | |
Muck | zondag 30 november 2008 @ 20:52 |
Leuk sorbootje ![]() | |
Sorbootje | maandag 1 december 2008 @ 07:08 |
quote:Met een liniaal. Maar dat ging niet helemaal goed, want ik hield de liniaal kennelijk steeds schuiner, waardoor de print aan één kant wat psychedelisch werd... maar dat heb ik uiteraard niet op de foto gezet ![]() | |
CalamityJane | maandag 1 december 2008 @ 14:54 |
Die vind ik ook leuk... Gebruik je kant en klare rolfondant met kleurstof? | |
Sorbootje | maandag 1 december 2008 @ 15:01 |
Ja. Ik heb mintgroen gemaakt met blauw en groen en lila maakte ik met roze en een klein tikje blauw. De rozen zijn heel zachtgeel. Volgend weekend project nummer twee voor mijn stiefzoontje. Hij wordt 7 ![]() | |
Sorbootje | maandag 1 december 2008 @ 15:02 |
Inmiddels zijn mijn collega's de hele dag al aan het uitbuiken van één stukje van deze taart. 't Ligt wel zwaar op de maag zeg maar ![]() | |
Bla_Bla_Bla | maandag 1 december 2008 @ 17:49 |
Aaah die is mooi Sorbootje! ![]() | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 3 december 2008 @ 17:04 |
wie van jullie gebruikt ook wel eens marsepein oor het bekleden van de taart? ik heb nu nl een oefentaartje met voorgekleurde rode fondant gemaakt, maar die lijkt veel sneller te scheuren als de fondant die ik zelf kleur. Dus nu hoopte ik dat dat met reeds gekleurde marsepein minder erg is zodat ik die kan gebruiken. | |
Maneki.Neko | woensdag 3 december 2008 @ 17:14 |
ik! heel fijn, kun je mooi dun uitrollen en scheurt niet zo gek snel ![]() | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 3 december 2008 @ 17:17 |
Ah oke, nou dat klinkt goed ![]() heb mijn vriend nl beloofd voor zn verjaardag een mooie taart te maken en hij wilt perse een rode kerstachtige taart whehe ![]() Zo zag mijn rode fondant er nl na het bekleden uit ![]() Ben erg blij dat ik t vantevoren even heb uitgeprobeerd ![]() | |
Trusten | woensdag 3 december 2008 @ 18:29 |
quote:Ik gebruik alleen maar marsepein, vind het het fijnst werken en de meeste mensen vinden dat het lekkerst ![]() | |
Isabeau | woensdag 3 december 2008 @ 18:46 |
quote:110 dollar per taartpunt.... ![]() Mooie taarten, Sorbootje en Bla Bla Bla!! Leuk ook dat patroon. | |
Isegrim | woensdag 3 december 2008 @ 19:36 |
quote:Volgens mij moet je ff iets aan je rekenskillz doen. ![]() ![]() | |
Nouwk | woensdag 3 december 2008 @ 21:54 |
Mooi hoor BlaBla, wat is er mis mee? Ik vind hem schattig. ![]() | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 3 december 2008 @ 22:32 |
de fondat is op verschillende plaatsen gescheurd (linksboven en onder op de foto en aan de zijkanten is t al helemaal niet mooi) Maar hij is wel lekker ![]() | |
Nouwk | woensdag 3 december 2008 @ 23:15 |
Hoe ingescheurd dan? Doordat je met liniaal (of wat dan ook) te diep hebt gedrukt oid? Misschien de fondant of marsepein misschien wat dikker rollen? ![]() ![]() | |
Bla_Bla_Bla | donderdag 4 december 2008 @ 10:34 |
Ik heb de fondant net zo dik uigerolt als normaal, maar deze had al scheurtjes tijdens het uitrollen. T leek gewoon alsof die een stuk minder soepel was. En bovenop is t nog verder gescheurd door de lineaal idd. Ah volgende keer beter ![]() | |
Sorbootje | donderdag 4 december 2008 @ 16:10 |
Ik vind 't een lieve taart, ook met scheurtjes en je vriend vast ook! | |
Mirjam | donderdag 4 december 2008 @ 16:16 |
quote:ik vind 'm heel erg gaaf ![]() | |
-Mellow- | donderdag 4 december 2008 @ 22:15 |
quote:Ik zou er bijna op gaan zitten ![]() | |
Bla_Bla_Bla | donderdag 4 december 2008 @ 22:29 |
quote:whehe dan scheurt ie gegarandeerd verder ![]() en thnx dames ![]() | |
PM-girl | donderdag 4 december 2008 @ 22:46 |
Ik wil graag eenvoudige chococreme maken, zoals slagroom met choco(poeder)(la) erdoorheen. Maar dit kan ik geen uren bewaren wanneer het mooi gespoten zit of wel? Kan ik er iets aan toevoegen zodat het wat stijver blijft? | |
Nouwk | donderdag 4 december 2008 @ 22:53 |
Oef dat weet ik niet zo goed.. Ik zou idd denken aan iets van opgeklopte ganache oid! Gewoon klein beetje proberen of het werkt? Wacht, ik heb wat linkjes voor je. http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=22976 http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=20413 http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=26459 Die laatste is een choco-botercreme. Hoop dat je er wat aan hebt! [ Bericht 69% gewijzigd door Nouwk op 04-12-2008 22:58:41 ] | |
Sorbootje | vrijdag 5 december 2008 @ 09:38 |
Ik ga morgen ploeteren op een Shrektaart voor mijn stiefzoontje! Ik vind het eigenlijk best wel spannend... als het niet lukt sta ik mooi voor l*l op zijn verjaardag zondag! ![]() | |
_Ingrid_ | vrijdag 5 december 2008 @ 17:05 |
Bla mooi zeg! Kun je muffins een dag van tevoren maken? Dat ze morgen nog lekker zijn. Of beter morgenochtend. En misschien weet iemand het hier toevallig. Ik ga soesjes door glazuur halen en dan spikkels erop. Zou dat bevroren kunnen en dan weer in de diepvries en dan 's morgens eruit. Of zou het goor worden dan? | |
Nouwk | vrijdag 5 december 2008 @ 17:15 |
Taarten kun je iig wel versierd en al invriezen, dus ik neem aan van wel dat dit ook kan! anders doe je er twee of drie om te proberen? ![]() Wanneer wl je de muffins versieren en opeten? Voor de versheid zou ik het morgenochtend doen, of anders 's avonds ervoor. Doe ik wel met taarten. | |
Deliah | vrijdag 5 december 2008 @ 18:05 |
quote:Mooi hoor! | |
Popples | vrijdag 5 december 2008 @ 18:21 |
quote:wil je verse soesjes gebruiken gebruiken? anders diepvriessoesjes gebruiken bevroren en snel doen en dan de vriezer in. zo heb ik ze een keer gemaakt met witte chocolade en muisjes en dan de vriezer in en een uur van te voren eruit halen als. ik had dat als kraamtraktatie. moet maar weer eens gaan frobelen. kom er met 2 meisjes gewoon niet aan toe ![]() | |
Nouwk | vrijdag 5 december 2008 @ 18:24 |
Meisjes willen toch juist frobelen? Of zijn ze nog te jong? ![]() | |
Popples | vrijdag 5 december 2008 @ 19:18 |
de oudste is bijna 2 en de jongste is 8maanden. van de week wel appelflappen gemaakt. ik heb een biscuitmix bij de molen gehaald gatver wat een gore zooi. zo hoorde die echt niet te smaken. morgen eieren halen dan kan ik ook eens gaan bakken. | |
BE | vrijdag 5 december 2008 @ 19:29 |
Hij is leuk Bla! Ik heb mijn idee voor een winter-verjaardagstaart voor Sasha maar opgegeven. Ga maar gewoon saai een taart met foto bestellen en dan kijken of ik het zelfmaken volgend jaar eens aan durf. ![]() | |
BE | vrijdag 5 december 2008 @ 19:31 |
Ah nee he... shit. gooi ik hem dicht! ![]() Taarten en cupcakes decoreren #5 |