FOK!forum / Culinesse à gogo / Taarten en cupcakes decoreren #4
Maneki.Nekodinsdag 4 november 2008 @ 22:46
deel 1|deel 2|deel 3|deel 4|

cup⋅cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:



Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Linkjes naar shops waar je spullen kunt kopen:
De leukste taarten
Maak je taart

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!

linkje naar de OP op Wiki

[ Bericht 42% gewijzigd door Maneki.Neko op 05-11-2008 10:26:56 ]
Maneki.Nekodinsdag 4 november 2008 @ 22:51
Gawd nu zijn er allemaal linkjes van gemaakt..wat een ellende

Enniehow..ik ben vanmorgen weer productief bezig geweest. Op bestelling, 24 cupcakes met Hello Kitty

FutureFairytaledinsdag 4 november 2008 @ 22:53
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 22:51 schreef Maneki.Neko het volgende:
Gawd nu zijn er allemaal linkjes van gemaakt..wat een ellende

Enniehow..ik ben vanmorgen weer productief bezig geweest. Op bestelling, 24 cupcakes met Hello Kitty

[ afbeelding ]
geweldig! Hoeveel kost je per uur?
Maneki.Nekodinsdag 4 november 2008 @ 22:55
Ik reken per stuk, niet per uur
FutureFairytaledinsdag 4 november 2008 @ 23:00
hoeveel als ik vragen mag?
FutureFairytaledinsdag 4 november 2008 @ 23:00
of ligt dat ook aan het figuurtje?
ColdFeetdinsdag 4 november 2008 @ 23:05
Schattige cupcakes
Muckdinsdag 4 november 2008 @ 23:08
Lief die kitty-cupcakes
Isabeaudinsdag 4 november 2008 @ 23:38
Mooie cupcakes idd en als ik tijd heb vannacht zal ik eens met de OP bezig gaan
Principessa.Farfallusdinsdag 4 november 2008 @ 23:41
Kan je hem niet gewoon bewerken uit het vorige deel
copy
paste
Muckdinsdag 4 november 2008 @ 23:45
ja, gewoon even in de oude OP op 'edit' drukken en dan copy/pasten in dit deeltje. scheelt enorm veel werk
ColdFeetwoensdag 5 november 2008 @ 00:46
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 23:38 schreef Isabeau het volgende:
Mooie cupcakes idd en als ik tijd heb vannacht zal ik eens met de OP bezig gaan
Doe je mijn taarten er ook in? Ookal zijn ze nog enigszins amateuristisch?
VegaKipwoensdag 5 november 2008 @ 08:24
Wat een leuke cupcakes
Maneki.Nekowoensdag 5 november 2008 @ 10:24
Zo, ik heb de op aangepast en iets vriendelijker gemaakt om te laden. Ik heb tevens een wiki aangemaakt met de OP, het zou fijn zijn als iemand die af en toe zou aanpassen
Bla_Bla_Blawoensdag 5 november 2008 @ 11:34
leuke cupcakes
PM-girlwoensdag 5 november 2008 @ 11:41
Hello Kitty doet het goed in de taart en cupcake wereld!
_Ophelia_woensdag 5 november 2008 @ 12:18
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 22:51 schreef Maneki.Neko het volgende:
Gawd nu zijn er allemaal linkjes van gemaakt..wat een ellende

Enniehow..ik ben vanmorgen weer productief bezig geweest. Op bestelling, 24 cupcakes met Hello Kitty

[ afbeelding ]
*verliefd is

Waar heb je de Kitty's vandaan?
Maneki.Nekowoensdag 5 november 2008 @ 13:32
kruidvat
Taartjewoensdag 5 november 2008 @ 21:20
Maneki, wat een geweldig schattige cupcakes!

Twee vraagjes:

- Hoe komen jullie aan die gave bakvormen in de vorm van een bolletje/ halve cirkel? Ik ben ze nog in geen enkele winkel tegengekomen, en vind juist die taartjes er zo gaaf uitzien!

- Wanneer jullie een taart bekleden met fondant of marsepein, hoe zorgen jullie dan dat het er aan de onderkant mooi afgewerkt uitziet? Slimme manier van afsnijden, of stiekem verbergen onder een bloemenrandje?
Nouwkwoensdag 5 november 2008 @ 23:10
Haha wat lief

@ Taartje, de meeste gebruiken een vorm van de ikea. www.deleukstetaartenshop.nl heb je hem ook!

Op je tweede vraag: Ik gebruik meestal een onderplaatje van een paar mm dat even groot is als de taart. Eerst leg ik de fondant over de taart en snijd dan rondom weg, tot een extra randje van 4 cm ongeveer. En dan heeeel precies met een mes of pizzaroller stukjes afsnijden en dan met de platte kant van het mes tegen de onderkant aandrukken, stukje bij beetje wegsnijdend zeg maar tot het mooi is Of net over het plaatje heen, of juist net boven het randje, dan duw ik de fondant een beetje weg



Hier zie je dat ik hem net boven het zilverenrandje gesneden heb.. Maar heb geen betere foto sorry!
NoralyZdonderdag 6 november 2008 @ 12:35
Taart! Cupcakes!
Ik bak redelijk vaak taarten en cakes, varieer met van alles en nogwat qua ingredienten maar heb nog nooit echt uitbundig gedecoreerd met MMF of marsepein..
Dit weekend is mijn beste vriendinnetje jarig, dus ik denk dat ik dan eens iets ga uitproberen!

Wat een onwijs gave taarten maken jullie trouwens
#ANONIEMdonderdag 6 november 2008 @ 14:29
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 22:51 schreef Maneki.Neko het volgende:
Gawd nu zijn er allemaal linkjes van gemaakt..wat een ellende

Enniehow..ik ben vanmorgen weer productief bezig geweest. Op bestelling, 24 cupcakes met Hello Kitty

[ afbeelding ]
En deze mopjes waren dus voor mijn dochter bestemd om te trakteren op school!
Ze is vandaag 8 jaar geworden
Echt superveel complimentjes gekregen, ze zijn dan natuurlijk ook gewoonweg te schattig

Maneki, nogmaals dank!
ColdFeetdonderdag 6 november 2008 @ 14:39
Ohhh, wat leuk Gefeliciteerd met Milou
VegaKipdonderdag 6 november 2008 @ 19:29
Ik heb net een cupcakes pyjama gekocht

En een cupcakes plaat, beslagkom en cakeprikker, waren in de aanbieding bij de xenos

Kan ik ipv vanille-essence ook vanillesuiker gebruiken voor cupcakes?
NoralyZdonderdag 6 november 2008 @ 23:23
Sure! Zou dan wel wat van de gewone suiker afhalen - tenminste, dat doe ik. Ik gebruik altijd vanillesuiker ipv essence.
Muckdonderdag 6 november 2008 @ 23:35
Mijn vader is zaterdag jarig, dus ik heb een heel klein, maar vrolijk taartje voor hem in elkaar geknutseld vanavond.
Okee, hij is niet zo mooi als sommige kunstwerken hier, maar het is de eerste keer dat ik met MMF werk, dus ik vind het nog best netjes, haha.



De doorsnede is overigens ongeveer 12 cm, ik heb een hele kleine springvorm
PM-girlvrijdag 7 november 2008 @ 08:23
Leuk en vrolijk Muck! Zijn het Skittles die erop zitten?
VegaKipvrijdag 7 november 2008 @ 08:29
@ NoralyZ: Bedankt

Leuk Taartje Muck
het-is-mijvrijdag 7 november 2008 @ 12:27
deel 4 alweer, ook een weekje zonder internet gezeten hehe.
Van het weekend maar eens goed inlezen want woensdag moet ik er een met chocoladeachtig thema maken.
Nu maar eens een ronde taart maken.
En vergat mijn vraag: donker gekleurd beslag, kun je daar wat cacao poeder doorheen doen? of word dat raar van smaak ofzo?

[ Bericht 25% gewijzigd door het-is-mij op 07-11-2008 12:34:01 ]
Muckvrijdag 7 november 2008 @ 12:46
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 08:23 schreef PM-girl het volgende:
Leuk en vrolijk Muck! Zijn het Skittles die erop zitten?
thanks! Nee, het zijn mini-smarties
Nouwkvrijdag 7 november 2008 @ 13:23
Wil je alleen gekleurd beslag of moet het ook een smaakje hebben?
Nouwkvrijdag 7 november 2008 @ 13:24
Oja, Ingrid, de taartenwinkel hier is al 2 dagen 'wegens omstandigheden gesloten'. Ik ga het maandag weer proberen, anders ga ik maar via internet wat bestellen denk ik
SHEvrijdag 7 november 2008 @ 14:16
Ik ga vanmiddag aan de slag.
Ik ga een briochetaart maken ( brioche kapsel dus ), met citroencustard vulling.

En ter experiment; gevulde chocolade muffins met kersencreme en een paar met praline creme.

Ik heb alleen 1 vraag: ik heb net geoefend met de rolfondant; maar ik had een paar scheurtjes
Doe ik het dan te dun?
Bla_Bla_Blavrijdag 7 november 2008 @ 14:33
SHE, te dun hoeft niet perse het probleem te zijn. Je moet echt voorzichtig zijn, dus niet te hard aan trekken ofzo want dan scheurt het idd.
PM-girlvrijdag 7 november 2008 @ 14:53
En goed blijven aanvetten met bakspray oid.
Misschien scheurt het ook vanwege het te droog zijn? In dat geval is een paar seconden magnetron de uitkomst.
VegaKipvrijdag 7 november 2008 @ 15:16

Is dit de vanille-essence die je nodig hebt voor cupcakes?
SHEvrijdag 7 november 2008 @ 15:25
Het is mijn eerste taart en ik was wat gehaast dus niet bitchen Mijn kerst oefen taart



en toen meneer er natuurlijk weer met zijn poten aanzitten





Dikke cheat: brioche cakes gekocht, doormidden gesneden 2 x 4 ; rolfondant kant en klaar, citroen custard wel zelf gemaakt, kersengelei ook.Icing deco gekocht natuurlijk
Mirjamvrijdag 7 november 2008 @ 15:51
gotver, nu moet ik bonennkort ook taarten gaan maken

*jaloers*
Bla_Bla_Blavrijdag 7 november 2008 @ 16:01
Cheaten mag best bij je eerste taart, maar volgende keer willen we eigen gebakken spul en eigengemaakte decoratie..godver

ow en dit is mijn creatie van vandaag...ben niet tevreden, beetje een kindertaart

Muckvrijdag 7 november 2008 @ 16:02
Ziet er tof uit she
Viking84vrijdag 7 november 2008 @ 16:10
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:01 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Cheaten mag best bij je eerste taart, maar volgende keer willen we eigen gebakken spul en eigengemaakte decoratie..godver

ow en dit is mijn creatie van vandaag...ben niet tevreden, beetje een kindertaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vind hem haske leuk .

En SHE, dat doe je beter dan ik het zou kunnen .
SHEvrijdag 7 november 2008 @ 16:11
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:01 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Cheaten mag best bij je eerste taart, maar volgende keer willen we eigen gebakken spul en eigengemaakte decoratie..godver

ow en dit is mijn creatie van vandaag...ben niet tevreden, beetje een kindertaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Helpt het als ik zeg dat ik die kerstballetjes zelf heb gedraaid, zelf nat heb gemaakt en door de spikkels heb gehaald ?

Ik kan niet decoreren; serieus. Ik ging een roosje maken en toen werd het een kut. Taarten maken is voor serieuze mensen denk ik. Ik werd er melig van en ik heb echt NUL geduld.
Viking84vrijdag 7 november 2008 @ 16:12
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:11 schreef SHE het volgende:
Ik ging een roosje maken en toen werd het een kut.
.

Maar oefening baart kunst .
SHEvrijdag 7 november 2008 @ 16:14
Ja...maar ik verlies snel mijn aandacht; en raak nog sneller verveeld.
En ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind rolfondant echt smerig zoet. Echt bah.
Nu hoe ik niet van zoet en ook niet van taart dus wellicht dat een ander het wel zou lusten?
Is die rolbare chocolade zooi te doen? of ook zo zoet? hij was uitverkocht bij de taarten webshop,k dus ik heb witte gekocht, maar dat spul is puur suiker joh.
Bla_Bla_Blavrijdag 7 november 2008 @ 16:20
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:11 schreef SHE het volgende:

Helpt het als ik zeg dat ik die kerstballetjes zelf heb gedraaid, zelf nat heb gemaakt en door de spikkels heb gehaald ?

Ik kan niet decoreren; serieus. Ik ging een roosje maken en toen werd het een kut. Taarten maken is voor serieuze mensen denk ik. Ik werd er melig van en ik heb echt NUL geduld.
whehe
nou vooruit, dat helpt wel

Ow en de rolfondant IS ook smerig zoet...maar ik hou dan ook niet van zoetigheid, geef mij maar kaas. Maar andere vinden t wel erg lekker/ niet te zoet, dus mijn taarten raak ik wel kwijt
De rolbare chocolade smaakte ook niet echt naar chocola, wel anders dan de witte fondant, maar geen chocola, helaas
SHEvrijdag 7 november 2008 @ 16:24
Hmmm..dan ga ik denk ik toch maar voor de creme of icing. Ondanks dat ik 'm zo dun mogelijk heb gerold, vind ik die fondant echt te ranzig voor woorden. Zo godsgruwelijk zoet ;'(

Ik heb trouwens 2 AH's afgelopen voor kant en klare kapsels, maar niet te vinden
Zou ik het bij een bakker kunnen scoren?
Bla_Bla_Blavrijdag 7 november 2008 @ 16:29
gewoon proberen, maar kapsel bakken is echt niet veel werk hoor en je kunt ze gewoon in de vriezer gooien en decoreren als je tijd/zin hebt
ColdFeetvrijdag 7 november 2008 @ 16:58
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:14 schreef SHE het volgende:

En ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind rolfondant echt smerig zoet. Echt bah.
Nu hoe ik niet van zoet en ook niet van taart dus wellicht dat een ander het wel zou lusten?

Vies hè. Ik vind het ook leuker om te maken dan om te eten

Ik vind hem mooi, SHE. Hij ziet er significant beter uit dan mijn eerste probeersel
SHEvrijdag 7 november 2008 @ 17:36
De choco covered muffins zijn beter van smaak geworden;

Ik heb als bedekking gebruikt: beker slagroom, 2 flinke eetlepels ongezouten roomboter, 1 heel pakje bonbon bloc praline
Muffins maken; door beslag gehakte hazelnootjes, als muffins klaar zijn omgekeerd in de praline shizzle dopen ( paar keer zodat je dikke laag hebt ) , dan versieren.
Ze waren fab.

Met de nadruk op waren, want meneer heeft ze al achter de kiezen. Kon geen piks meer maken.

Dan heb ik nog een vraag; waar haal ik zo'n taart houd ding wat ik rond kan draaien? Zoals in dat youtube filmpje in de OP ( having fun with fondant )
Het was voor de taart nl een crime om hem mooi af te werken, omdat je er lastig bij kan.
SHEvrijdag 7 november 2008 @ 17:41
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:58 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Vies hè. Ik vind het ook leuker om te maken dan om te eten

Ik vind hem mooi, SHE. Hij ziet er significant beter uit dan mijn eerste probeersel
Ja, ik ook. Ik lust gewoon echt geen taart.
Ik moet dan ook flink oefenen met de vullingen en idd misschien toch maar op de kapsels storten. Al dat proeven vind ik niet zo fijn/lekker om te doen, maar misschien went het op den duur?
Ewelinavrijdag 7 november 2008 @ 17:59
SHE, ziet er voor een eerste probeersel goed uit hoor!

En die cupcakes zijn echt schattig
Principessa.Farfallusvrijdag 7 november 2008 @ 18:00
Ik wil wel helpen proeven want ik hou van suiker/taart
Vlitsievrijdag 7 november 2008 @ 18:04
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 17:36 schreef SHE het volgende:
Dan heb ik nog een vraag; waar haal ik zo'n taart houd ding wat ik rond kan draaien? Zoals in dat youtube filmpje in de OP ( having fun with fondant )
Het was voor de taart nl een crime om hem mooi af te werken, omdat je er lastig bij kan.
Ikea heeft grote ronde draai plateau's. Werkt prima!

Trouwens wat een leuke taartjes hebben jullie weer gemaakt.
BEvrijdag 7 november 2008 @ 18:30
Bla! Da's precies de taart die ik in gedachten heb voor Sasha's verjaardag!
SHEvrijdag 7 november 2008 @ 18:42
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 14:53 schreef PM-girl het volgende:
En goed blijven aanvetten met bakspray oid.
Misschien scheurt het ook vanwege het te droog zijn? In dat geval is een paar seconden magnetron de uitkomst.
Oh ja, dit wilde ik nog ff aanhalen..invetten??

Ik heb gewoon bloem gebruikt om 'm niet te laten plakken en niet verder aangevet ofzo.
Is dat wel nodig?
Nouwkvrijdag 7 november 2008 @ 18:49
Ik zet de taart gewoon op een groot bord of een precies passend onderplaatje (maar die zijn best duur om 1 keer te gebruiken ) Vandaag zelfs op een wat diepig bord gedaan en dat ging goed, samen met schoonmams aan de taartmakerij Ze wilde een heel eenvoudige taart voor haar man, dus een witte taart met wat zwarte stipjes en ruitjes, henk 46 en een racevlaggetje bovenop en klaar. Ze vond het wel heel erg leuk dus misschien wil ze de volgende keker ook wel improviseren enzo ^^

Mooie taart trouwens BlaBla, hoe heb je die kerstboom gefabriceerd?

@ She, ik gebruik nooit bloem, volgens mij wordt dat ook afgeraden maar kan het mis hebben. Ik gebruik altijd wat poedersuiker, gaat prima
ColdFeetvrijdag 7 november 2008 @ 18:59
Ik doe dat idd ook altijd met poedersuiker. Ik vind van die vetvrije bakspray echt een smerig product

Ik wil trouwens ook een draaiplateau; onmisbaar als je randjes wilt spuiten rondom.

Nouwk, we krijgen wel een foto te zien, toch?
SHEvrijdag 7 november 2008 @ 19:00
Ah poedersuiker! natuurlijk!!
Supermanythnx

Dit was gewoon een oefentaart hoor, dus sowieso niet bedoeld voor consumptie,..al heeft meneer dat ding al te pakken gehad
Maar dit komt wel goed!

Morgen ga ik een poesie taart maken, met poezenvoetjes en een zelfgebouwde hello kitty
Nouwkvrijdag 7 november 2008 @ 19:01
Haha jawel, volgens mij was ze heel trots op onze taart, dus dat zal ongetwijfeld gebeuren, maar hij is wel erg simpel.. Wel echt een taart voor mijn schoonvader
Vivivrijdag 7 november 2008 @ 20:38
Godver, nu moet ik dit ook gaan leren.
Bla_Bla_Blavrijdag 7 november 2008 @ 21:19
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 18:30 schreef Brighteyes het volgende:
Bla! Da's precies de taart die ik in gedachten heb voor Sasha's verjaardag!
hij is in elk geval niet moeilijk, de kerstboom en de sneeuwpop heb ik gemaakt adhv een "how to" op youtube. Kan ik wel even voor je opzoeken als je wilt
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 18:49 schreef Nouwk het volgende:
Mooie taart trouwens BlaBla, hoe heb je die kerstboom gefabriceerd?
de vorm van de kerstboom rollen, die op de achterkant van een penceel zetten en met een schaartje met kromme punt steeds rondom inknippen
wacht, zal de filmpjes ff erbij zoeken.

hier de filpmjes van de sneeuwpop en de kerstboom
kerstboom
Sneeuwpop

[ Bericht 6% gewijzigd door Bla_Bla_Bla op 07-11-2008 21:25:54 ]
BEvrijdag 7 november 2008 @ 21:29
Thanks Bla.
Ik moet echt eens gaan oefenen, maar ik durf niet. Wegens voorliefde voor lekkere taarten en de vrees dat ik alle probeersels zelf op vreet.
Bla_Bla_Blavrijdag 7 november 2008 @ 21:33
je moet gewoon vantevoren de collega's van je man of je eigen collega's beloven dat ze de dag erna taart krijgen...dan kun je t niet meer maken t zelf op te eten
Susanne81vrijdag 7 november 2008 @ 21:52
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:01 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:


ow en dit is mijn creatie van vandaag...ben niet tevreden, beetje een kindertaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vind hem wel erg leuk geworden!
VegaKipvrijdag 7 november 2008 @ 21:56
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 21:19 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
hier de filpmjes van de sneeuwpop en de kerstboom
kerstboom
Sneeuwpop
Wat leuk om te zien
Laat ze dat stokje bij de hoed van de sneewpop er nou inzitten?
SHEvrijdag 7 november 2008 @ 22:17
Die howto's !!!

ik heb mijn fondant erbij gepakt en zit driftig te kneden op de bank

Men wat is dit verslavend!
SHEzaterdag 8 november 2008 @ 13:17
spoed probleem

Ik ben de sneeuwman aan het maken ( zoals bla ) alleen ik heb helemaal geen zwarte kleurstof

Gaat het werken als ik er cacao doorkneed? Of zal ik pure choco moeten smelten? en verneuk ik dan niet de structuur van de fondant?
Maneki.Nekozaterdag 8 november 2008 @ 13:44
rare tip, kneed er een verpulverd pilletje norit doorheen.
SHEzaterdag 8 november 2008 @ 13:44
!

Die heb ik ook nog

Geweldig, thnx!
PM-girlzaterdag 8 november 2008 @ 14:11
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 18:42 schreef SHE het volgende:

[..]

Oh ja, dit wilde ik nog ff aanhalen..invetten??

Ik heb gewoon bloem gebruikt om 'm niet te laten plakken en niet verder aangevet ofzo.
Is dat wel nodig?
Ik bedoel met aanvetten dat je je werkblad of handen even insprayt. Ik heb bakspray van Oetker, maar ik zie op de filmpjes ook wel blikken van grisco oid.
Wanneer mijn fondant scheurt is het te droog, vandaar!
Leuke eerste projecten heb je gemaakt!
PM-girlzaterdag 8 november 2008 @ 14:12
Ik lees soms dulce leche-creme oid? Wat is dat precies? En hoe maak je het? Het klinkt zo lekker!
SHEzaterdag 8 november 2008 @ 14:24
Oh, als ik die fondant ff op de verwarming leg dan scheurt ie niet meer.
Ik vind die sprays ook vies al maakt het voor deco niet uit, die eet je toch niet op.

Dulce de leche maak je van gecondenseerde melk; in laten koken tot je een toffee achtige kleur hebt. Is heerlijk.
PM-girlzaterdag 8 november 2008 @ 14:26
Just that? Zo'n blikje melk in de pan gooien en laten inkoken (en ervoor zorgen dat je pan niet verpest?)
SHEzaterdag 8 november 2008 @ 14:29
Just that

blikje gecondenseerde melk, suiker, beetje bakpoeder en dan langzaam laten inkoken tot je een toffeekleurige stroop hebt. Yum!
Kingszaterdag 8 november 2008 @ 14:30
Even een paar van mijn probeersels (Ik heb een half jaar in Engeland gezeten en ben lekker ermee
gaan experimenteren):


Dat was mijn allereerste!


Even een simpel pakketje



Ik had bij deze helaas geen poederkleurstof, dus heb gebruik moeten maken van vloeibare, wat zo'n druiperige glimmend effect geeft

En diegene waar ik het meest trots op ben:



Nu heb ik alle spulletjes uit engeland meegenomen om fantastische taarten te maken, hebben we in dit studentenhuis geen oven! GRMBL!
VegaKipzaterdag 8 november 2008 @ 15:14
Wow wat een mooie taarten

Vanmorgen voor het eerst cupcakes gemaakt!

De vanille zijn lekker, de chocolade niet
NoralyZzaterdag 8 november 2008 @ 15:17
Too bad.. Oefening baart kunst Ik vind chocoladecupcakes altijd lekker met stukjes chocolade erdoorheen

Ik ga straks ook cupcakes bakken en versieren! Ben benieuwd wat ik er van maak haha!
VegaKipzaterdag 8 november 2008 @ 15:22
Ik had hetzelfde beslag als de vanille, heb er alleen wat cacao en gesmolten chocolade doorgedaan, en ze zijn superdroog...Iemand enig idee wat ik daaraan kan doen?

Versieren komt een volgende keer wel
NoralyZzaterdag 8 november 2008 @ 15:25
Misschien wat melk toevoegen?
VegaKipzaterdag 8 november 2008 @ 15:29
Dat kan inderdaad....Ik had een beslag waar sowieso helemaal geen melk in voorkwam...Dus het verbaasde me eigenlijk dat de vanille zo luchtig waren
Volgende keer maar een ander recept met melk proberen inderdaad
Bla_Bla_Blazaterdag 8 november 2008 @ 16:50
Oe die chocoladetaart ziet er lekker uit

ik had de cacao weggelaten uit de cupcakes, alleen gesmolten chocola lijkt me voldoende
VegaKipzaterdag 8 november 2008 @ 19:12
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 16:50 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ik had de cacao weggelaten uit de cupcakes, alleen gesmolten chocola lijkt me voldoende
Bedankt voor de tip, volgende keer maar proberen
SHEzaterdag 8 november 2008 @ 19:49
mijn lemoncurd is gaan schiften; wat heb ik verkeerd gedaan?

te hoog vuur?
Reesezaterdag 8 november 2008 @ 20:16
Dat lijkt me wel. Ingredienten zijn boter, suiker, eieren en citroen, neem ik aan? Als je dat te snel verwarmt kan het gaan schiften inderdaad.

Ik heb vorige week een potje kant-en-klare lemoncurd gekocht . Voor het geval ik ook een bakaanval zou krijgen. Nog niet gebeurd trouwens
_Ophelia_zaterdag 8 november 2008 @ 20:20
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 15:22 schreef VegaKip het volgende:
Ik had hetzelfde beslag als de vanille, heb er alleen wat cacao en gesmolten chocolade doorgedaan, en ze zijn superdroog...Iemand enig idee wat ik daaraan kan doen?

Versieren komt een volgende keer wel
Melk hoort niet in cake dus dat klopt. Ik vermoed dat het aan de gesmolten chocola ligt. Waarschijnlijk heb je de reactie tussen de bloem en eieren verstoord door er hete, vloeibare chocolade door te mengen. Doe er volgende keer de chocola fijngehakt door en niet meer dan een paar eetlepels cacao, dan moet het goed gaan.
VegaKipzaterdag 8 november 2008 @ 20:29
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 20:20 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Melk hoort niet in cake dus dat klopt. Ik vermoed dat het aan de gesmolten chocola ligt. Waarschijnlijk heb je de reactie tussen de bloem en eieren verstoord door er hete, vloeibare chocolade door te mengen. Doe er volgende keer de chocola fijngehakt door en niet meer dan een paar eetlepels cacao, dan moet het goed gaan.
Ik heb maar 1 theelepel cacao gebruikt voor die 8 cupcakes dus te veel cacao zal het niet geweest zijn denk ik
De volgende keer probeer ik fijngehakte chocola, bedankt voor de tip
Trustenzaterdag 8 november 2008 @ 20:50
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 15:22 schreef VegaKip het volgende:
Ik had hetzelfde beslag als de vanille, heb er alleen wat cacao en gesmolten chocolade doorgedaan, en ze zijn superdroog...Iemand enig idee wat ik daaraan kan doen?
Een extra eidooier toevoegen
VegaKipzaterdag 8 november 2008 @ 21:24
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 20:50 schreef Trusten het volgende:

[..]

Een extra eidooier toevoegen
Ik denk dat ik voor de gehakte chocola ga, bij deze proefde ik ook bijna geen chocola Maar toch bedankt
Trustenzondag 9 november 2008 @ 09:25
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 21:24 schreef VegaKip het volgende:
Ik denk dat ik voor de gehakte chocola ga, bij deze proefde ik ook bijna geen chocola Maar toch bedankt
Das ook neit zo raar met maar 1 theelepel cacao, ze zijn ook super licht. Ik zou zeker voor een eetlepel of 3 gaan minimaal. Als je van biscuitdeeg chocoladedeeg wilt maken dan is het advies om 1 eidooier toe te voegen tegen het droog worden dus met cupcakes moet dat volgens mij ook werken. Gehakte chocola kan natuurlijk ook maar van cacao krijg je toch een wat puurdere chocoladesmaak..

Anyway, zelf weten natuurlijk
VegaKipzondag 9 november 2008 @ 10:00
quote:
Op zondag 9 november 2008 09:25 schreef Trusten het volgende:

[..]

Das ook neit zo raar met maar 1 theelepel cacao, ze zijn ook super licht. Ik zou zeker voor een eetlepel of 3 gaan minimaal. Als je van biscuitdeeg chocoladedeeg wilt maken dan is het advies om 1 eidooier toe te voegen tegen het droog worden dus met cupcakes moet dat volgens mij ook werken. Gehakte chocola kan natuurlijk ook maar van cacao krijg je toch een wat puurdere chocoladesmaak..

Anyway, zelf weten natuurlijk
Ik had er ook nog gesmolten chocola doorgedaan he, niet alleen die theelepel cacao

Hopelijk heb ik volgend weekend tijd om het te proberen
Zo-is-datzondag 9 november 2008 @ 11:06
Vraagje; Ik wil dinsdag weer aan de slag met een taartje met 2 lagen kapsel. Ik ga hiervoor het recept uit mn 'hoe word ik een goddelijke huisvrouw?' gebruiken. Daarstaat alleen dat je de 2 lagen apart in vormen moet gieten en bakken. Ik heb echter maar vorm en 2 lagen achter elkaar bakken neemt weer dubbel zoveel tijd in beslag en 1 portie een tijd buiten de oven laten wachten doet de sturctuur ook niet veel goed meestal. Ok, dé vraag; kan ik ook een dubbele portie bakken en deze dan doormidden snijden of loop ik dan teveel risico op een droge verbrande buitenkant en een natte binnenkant? Het is een kleine springvorm van 22 cm of zoiets.
_Ophelia_zondag 9 november 2008 @ 11:41
Kun je niet een tweede vorm uit aluminiumfolie maken?
Bla_Bla_Blazondag 9 november 2008 @ 12:18
Ik bak altijd maar 1 vorm die ik dan doormidden snij.
Maneki.Nekozondag 9 november 2008 @ 13:33
Ik bak ook maar 1 vorm en afhankelijk van de hoogte snij ik hem 1, 2 of 3 keer door
Zo-is-datzondag 9 november 2008 @ 16:57
Dankjulliewel! Dan ga ik dat maar eens proberen denk ik!
Maeghanzondag 9 november 2008 @ 17:10
SHE: Heb je het al met marsepein geprobeerd? Marsepein is ook wel zoet, maar het smaakt tenminste nog ergens naar en fondant is echt alleen maar ranzig zoet.

[ Bericht 4% gewijzigd door Maeghan op 09-11-2008 17:16:36 ]
Nouwkzondag 9 november 2008 @ 17:35
Zo-is-dat, je bedoelt gewoon dat je laagjes in de taart wil? Gewoon doorsnijden hoor, wel wachten tot hij koud is, dat gaat prima en ik vind het mooier dan taarten op elkaar, smaakt ook beter!
Nouwkzondag 9 november 2008 @ 17:40
Trouwens, Kings, wat voor vloeibare kleurstof bedoel jij? Ik heb ook vloeibare, maar dat zal dan wel andere zijn als jij bedoelt!
Maeghanzondag 9 november 2008 @ 18:35
Misschien bedoelt Kings echt helemaal vloeibare kleurstof, voor taarten gebruik je toch meestal van die pasta.
Nouwkzondag 9 november 2008 @ 19:03
Ik heb zowel druppels als pasta in gebruik, de druppels zijn toch echt vloeibaar, vandaar, maar ik krijg mat fondant.. Daarom ben ik benieuwd
Nouwkzondag 9 november 2008 @ 21:12
Jeeeeeeeeemig KIJK NOU!


van het deleukstetaarten forum... Wat een ongelooflijk werk maar wat supermooi!
Dat zou je toch niet eens op willen eten?
Ewelinazondag 9 november 2008 @ 21:13
Oh wow
Principessa.Farfallusmaandag 10 november 2008 @ 13:39

deze is ook gaaaaf! klik voor meer foto's!
Principessa.Farfallusmaandag 10 november 2008 @ 13:45
Oh deze moet heel makkelijk zijn, maar ik snap er werkelijkwaar niets van!
quote:
Die vlinders zijn gemaakt met patchwork cutters (butterflies, ladybirds & bees), en dan met gumpaste van Wilton. Je kan het ook (goed) met mexican paste doen, de andere gumastes vind ik wat minder werken (dan moet je dus echt mexican nemen).
Dan op een gevouwen kartonnetje laten drogen (voor de hoek van de vleugels) en dan beschilderen.
That's it smile
Principessa.Farfallusmaandag 10 november 2008 @ 13:48
En deze dan



Ik moet NU een taart maken!
Principessa.Farfallusmaandag 10 november 2008 @ 13:53
En deze dan
Principessa.Farfallusmaandag 10 november 2008 @ 14:02
En hier nog een leuke how to
http://www.keetie.com/pageID_6812821.html
NoralyZmaandag 10 november 2008 @ 15:13
Ik heb van de week voor het eerst MMF geprobeerd te maken, maar het lukte voor geen meter! Het leek wel alsof mijn marshmellows niet goed smolten of zo... Terwijl ik volgens mij wel dezelfde heb gebruikt als iemand in een van de vorige topics (zo'n geel/roze zak met roze en witte marshmellows). En ik heb ze een paar minuten (!!) in de magnetron gehad, mn bak was ook behoorlijk heet. Maar hier stond dat je dan de poedersuiker erdoorheen moest roeren, maar dat was bij mij ook amper mogelijk, moest bijna meteen gaan kneden. En vervolgens werd het nogal droog of zo. Ik snap er niks van. Wie herkent dit probleem en heeft een magische oplossing?
Maneki.Nekomaandag 10 november 2008 @ 15:47
had je er wel wat water door gedaan?
Principessa.Farfallusmaandag 10 november 2008 @ 16:09
Kan iemand een linkje naar zelf biscuits maken in de OP zetten? Ik kan het echt niet vinden en ook niet met google
CalamityJanemaandag 10 november 2008 @ 16:20
Schaamteloze TVP, ik wilde een barbiejurktaart maken voor de verjaardag van een van mijn deeltijddochters over 2 weken, maar dacht dat het te veel op het budget zou gaan drukken. Met zelfgebrouwen MMF zou het toch kostentechnisch haalbaar moeten zijn! Ik ben weer om!
Muckmaandag 10 november 2008 @ 17:08
quote:
Op maandag 10 november 2008 16:09 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Kan iemand een linkje naar zelf biscuits maken in de OP zetten? Ik kan het echt niet vinden en ook niet met google
copy/paste uit mijn taartbak-tekstbestandje:
quote:
Kapsel:
Klop in een kom 4 eidooiers met 35 gram suiker tot een luchtige creme, die als een dik lint van de garde loopt.
Klop in een vetvrije kom met een schone garde 4 eiwitten met een snufje zout heel stijf.
Voeg tijdens het kloppen geleidelijk 55 g suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe.
Schep het eiwit en twee theelepels citroenrasp op de dooiercreme.
Zeef er 60 g bloem en 40 g maizena boven.
Spatel alles luchtig door elkaar.
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet het met Blue Band in.
Giet hierop het beslag en strijk het glad.
Bak de biscuitbodem in het midden van een voorverwarmde oven van 165 graden in ca. 50 minuten gaar.
Laat de bodm eerst in de vorm iets afkoelen en stort deze dan op een taartrooster.
Laat de bodem afkoelen.
Als je wilt, voeg ik hem ook wel even toe aan de wiki
Oh, en ik laat de citroenrasp overigens altijd gewoon weg
Muckmaandag 10 november 2008 @ 17:09
Oh, en er staat as we speak een choco-kapsel in de oven
NoralyZmaandag 10 november 2008 @ 18:16
quote:
Op maandag 10 november 2008 15:47 schreef Maneki.Neko het volgende:
had je er wel wat water door gedaan?
Ja! een ruime eetlepel, zoals in het recept stond. Misschien moet ik er volgende keer nog wat meer bijdoen... Ik had zelf een beetje het idee dat het aan de marshmellows lag, maar dat lijkt me zo vreemd..
Muckmaandag 10 november 2008 @ 18:26
Een paar minuten is ook wel erg lang hoor!
ik doe die van mij er 20 seconden in en dan zijn ze al helemaal zacht
Maneki.Nekomaandag 10 november 2008 @ 18:57
quote:
Op maandag 10 november 2008 18:16 schreef NoralyZ het volgende:

[..]

Ja! een ruime eetlepel, zoals in het recept stond. Misschien moet ik er volgende keer nog wat meer bijdoen... Ik had zelf een beetje het idee dat het aan de marshmellows lag, maar dat lijkt me zo vreemd..
Het kan hoor, sommige marshmellows smelten gewoon niet zo goed
Principessa.Farfallusmaandag 10 november 2008 @ 22:23
Er staat een biscuit in de oven!
En ik probeerde mmf te maken (heb liever marsepein ) maar het is zo dun? Te veel water? te weinig poeder suiker? te weinig spekjes?
heeft iemand de verhoudingen?
Maneki.Nekodinsdag 11 november 2008 @ 00:00
Zo, ik heb me vandaag weer uitgeleefd
Alleen die verrotte randjes, daar moet ik nog wat meer op oefenen!

Mirjamdinsdag 11 november 2008 @ 00:24
Bla_Bla_Bladinsdag 11 november 2008 @ 08:00
whehe
Wel goed gelukt.
Nouwkdinsdag 11 november 2008 @ 08:37
Mooi bekleed! En een mooie 18+ Je bedoelt de allerbuitenste randjes? Gewoon met de platte kant van een mesje er zachtjes tegenaan duwen en het als het ware eronder drukken, dat is het mooi recht
PM-girldinsdag 11 november 2008 @ 09:56
Het verhaal hierachter willen we natuurlijk wel weten he Maneki
Maneki.Nekodinsdag 11 november 2008 @ 10:16
Het verhaal is niet zo bijzonder, een tietengek die jarig is
Vlitsiedinsdag 11 november 2008 @ 10:46
Hihi blijft leuk zo'n tietentaart
PM-girldinsdag 11 november 2008 @ 13:03
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 10:16 schreef Maneki.Neko het volgende:
Het verhaal is niet zo bijzonder, een tietengek die jarig is
Ok!
Ben dan ook nog wel even benieuwd naar hoe je die vorm gemaakt hebt. Van een standaardkapsel gesneden, of zijn er ook boobiesbakvormen ?
Maneki.Nekodinsdag 11 november 2008 @ 13:05

Ikea
PM-girldinsdag 11 november 2008 @ 13:29
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 13:05 schreef Maneki.Neko het volgende:
[ afbeelding ]
Ikea
Wat slim! En leuk, die heb ik ook, dat opent perspectieven...!
Maeghandinsdag 11 november 2008 @ 23:51
Heeft iemand hier ervaring met de bakmixen van deleukstetaarten? Ik heb nu biscuitdeeg in de oven staan, al een uur, en het is nog niet in de buurt van gaar. Volgens de verpakking moest het 30 tot 35 minuten. Na die tijd zag ik al dat het nog niet goed was, dus ik heb er tien minuten bijgedaan. Toen zag het er wel redelijk uit en heb ik erin geprikt, maar toen bleek dat ie nog veel te zacht was en stortte ie alsnog in.

Maar goed, hij ziet er op zich nog redelijk uit, weet iemand of het nog wel te eten is als het is ingestort? Want hij heeft nog genoeg hoogte om 'm aan de bovenkant glad te snijden en ik vind het zonde om 'm onnodig weg te gooien.
Zo-is-datwoensdag 12 november 2008 @ 10:43
Mn taart die ik gister heb gemaakt is een beetje mislukt; er komt geen foto van denk ik. Ik kreeg het kapsel maar niet gaar, heb uiteindelijk wat van de bovenkant gehaald zodat het binnenin toch nog gaar zou wordenl. Vervolgens werd mn roomkaas met karamel veel te dun en lukte het niet het kapsel mooi door te snijden... Boehoe!

Maar; De zelfgemaakte karamel is met poging 2 heeerlijk geworden!! En de tussenlaag is na een nacht in de koelkast toch nog wat stevig geworden dus ik denk dat ie wel nog erg lekker zal smaken ondanks dat de taart eruit ziet alsof ie eerst op de grond is gevallen ofzo, hihi Vanavond proberen!
Bla_Bla_Blawoensdag 12 november 2008 @ 10:55
Ik had de laatste keer de chocolade bakmix van de leukstetaarten.nl en die werd ook maar niet gaar. De keren ervoor had ik de bakmix van maakjetaart.nl en die was echt goed gaar in die 30 minuten. Ik dacht al dat t verschil m zat in de cholade/ naturel mix. Bij mij was hij dan ook niet zo lekker uiteindelijk.
PM-girlwoensdag 12 november 2008 @ 21:21
Ik heb (kant en klare) cupcakes versierd, erg leuk gelukt! Het logo van mijn werk staat er op.
ftt1989woensdag 12 november 2008 @ 21:25
@maeghan, mijn vriendin maakt erg veel taarten gemiddeld 2 per week ook voor klanten enz. ze gebruikt hier ook die biscuitmix, maar bij haar is die altijd perfect gaar na 35 minuten, heb je mischien de oven open gedaan tijdens het bakken?
Nouwkwoensdag 12 november 2008 @ 21:56
Maeghan, hoe groot en hoe hoog was je vorm? Prik er anders in het midden een schone spijker in, die geleid warmte zodat het midden ook gaar wordt. Laat je oven in stappen 'bakken', dus de temperatuur iets lager beginnen en dan opbouwen, duurt wel iets langer maar dan stort het niet in Ik gebruik mix van de bakzolder, die is nog nooit mislukt!
Taartjedonderdag 13 november 2008 @ 08:59

Dit boek heb ik gisteren besteld, ben er erg nieuwsgierig naar! Is er hier toevallig ook iemand die hem heeft?
Axiadonderdag 13 november 2008 @ 10:01
Ik wil dat boek ook!
Stansfielddonderdag 13 november 2008 @ 13:30
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 13:05 schreef Maneki.Neko het volgende:
[ afbeelding ]
Ikea
Waar op de site staan die? Die heb ik nog nooit zien liggen bij de ikea in amersfoort.
Trustendonderdag 13 november 2008 @ 14:47
quote:
Op donderdag 13 november 2008 13:30 schreef Stansfield het volgende:
Waar op de site staan die? Die heb ik nog nooit zien liggen bij de ikea in amersfoort.
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20057255
Stansfielddonderdag 13 november 2008 @ 16:12
quote:
Tnx. Ik heb er al wat bij dille en kamille gezien. Maar eens even bekijken hoe groot deze precies zijn. Liggen die gewoon bij de kookspullen?
Maeghandonderdag 13 november 2008 @ 19:06
quote:
Op woensdag 12 november 2008 21:25 schreef ftt1989 het volgende:
@maeghan, mijn vriendin maakt erg veel taarten gemiddeld 2 per week ook voor klanten enz. ze gebruikt hier ook die biscuitmix, maar bij haar is die altijd perfect gaar na 35 minuten, heb je mischien de oven open gedaan tijdens het bakken?
Nee, pas na 45 minuten heb ik de oven voor het eerst opengedaan.
Maeghandonderdag 13 november 2008 @ 19:07
quote:
Op woensdag 12 november 2008 21:56 schreef Nouwk het volgende:
Maeghan, hoe groot en hoe hoog was je vorm? Prik er anders in het midden een schone spijker in, die geleid warmte zodat het midden ook gaar wordt. Laat je oven in stappen 'bakken', dus de temperatuur iets lager beginnen en dan opbouwen, duurt wel iets langer maar dan stort het niet in Ik gebruik mix van de bakzolder, die is nog nooit mislukt!
Een 'standaard'springvorm van 24 cm doorsnee (24 cm was de maat die op de verpakking werd aangegeven).

Nou, ach, als ik weet dat het langer duurt is het niet zo erg, dan laat ik 'm er voortaan meteen een stuk langer instaan. Ik vroeg me gewoon af of het nou aan mij lag of dat er meer mensen waren met die ervaring.
Muckdonderdag 13 november 2008 @ 19:39
quote:
Op donderdag 13 november 2008 08:59 schreef Taartje het volgende:
[ afbeelding ]
Dit boek heb ik gisteren besteld, ben er erg nieuwsgierig naar! Is er hier toevallig ook iemand die hem heeft?
Oeh, moet ik in gedachten houden voor Sinterklaas
VegaKipdonderdag 13 november 2008 @ 19:54
quote:
Op donderdag 13 november 2008 08:59 schreef Taartje het volgende:
[ afbeelding ]
Dit boek heb ik gisteren besteld, ben er erg nieuwsgierig naar! Is er hier toevallig ook iemand die hem heeft?
Is ie er niet in het Nederlands?
Wampivrijdag 14 november 2008 @ 15:27
superleuke taartjes weer!! die boobies . die met de smarties is ook lief, net als de sneeuwmannen, en die van SHE ziet er ook heel mooi uit! ik kwam deze tegen, op zoek naar een mooie foto van sushi
http://www.flickr.com/photos/sweetsbyzoe/2885281442/ (kan van flickr niet direct de foto posten denk ik..)
PM-girlzaterdag 15 november 2008 @ 13:45
Ik heb gisteren een perfect strak kapseltje gebakken, de aankleding is echter wat minder gelukt.
Nu heb ik een rond bol kapsel in de oven staan, in de Ikea-schaal. Goede tip Maneki!

Ik merk overigens dat de mmf niet overal goed aanslaat, ivm het te zoet smaken ervan. Marsepein lust ik zelf niet, maar meer opties zijn er niet denk ik?
Of is icing een goede mogelijkheid om een taart te bedekken? En kun je dat zelf maken, met kleurtjes?
Nouwkzaterdag 15 november 2008 @ 14:04
Je kunt ook rolfondant gebruiken, dat koop je vaak kant en klaar, ik lust zelf geen Marsepein maar dit vind ik heerlijk
PM-girlzaterdag 15 november 2008 @ 14:04
Mijn bolkapsel is mislukt, het komt niet uit de schaal. Volgende keer bakpapier erin leggen denk ik, dan komt het er sowieso uit.
Het kapsel ruikt ook naar gebakken ei, dan lijkt het me niet (meer) goed?
PM-girlzaterdag 15 november 2008 @ 14:05
Nouwk, ik zal eens online kijken, dan ga ik dat misschien bestellen.
SHEzaterdag 15 november 2008 @ 14:23
Oh Bla....Ik heb je sneeuwman idee gejat

SHEzaterdag 15 november 2008 @ 14:25
Die Sushi taart

OH MY GOD!!!!! Wat een heldin!!!
Maneki.Nekozaterdag 15 november 2008 @ 16:46
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 14:04 schreef PM-girl het volgende:
Mijn bolkapsel is mislukt, het komt niet uit de schaal. Volgende keer bakpapier erin leggen denk ik, dan komt het er sowieso uit.
Het kapsel ruikt ook naar gebakken ei, dan lijkt het me niet (meer) goed?
Ik heb dat ook eens gehad, kapsels kwamen niet los en ik was heel voorzichtig aan het peuren om ze er toch uit te krijgen. Toen ik wanhoop nabij was gewoon m`n hand erin en graaien, en ik heb ze er nog nooit zo netjes uit gekregen
Ik heb ook wel eens dat het naar gebakken ei ruikt, dan zit er waarschijnlijk iets te veel ei in. Als je hem gevuld en bekleed hebt zit er zoveel anders in dat je dat niet meer merkt

Lief taartje SHE
Bla_Bla_Blazaterdag 15 november 2008 @ 17:00
Leuk taartje SHE
SHEzaterdag 15 november 2008 @ 17:01
Ja leuk, maar ik kan dat soort dingen dus niet zelf verzinnen he! Ik moet het eerst gezien hebben voor ik het na kan maken
Hoe verzinnen jullie dat?
Maneki.Nekozaterdag 15 november 2008 @ 17:02
beter goed gejat dan slecht verzonnen
Trustenzaterdag 15 november 2008 @ 17:03
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 17:01 schreef SHE het volgende:
Ja leuk, maar ik kan dat soort dingen dus niet zelf verzinnen he! Ik moet het eerst gezien hebben voor ik het na kan maken
Hoe verzinnen jullie dat?
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewforum.php?id=3
SHEzaterdag 15 november 2008 @ 17:05
quote:
!

Daar kan ik wel even mee vooruit
Trustenzaterdag 15 november 2008 @ 17:05
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 17:05 schreef SHE het volgende:
!

Daar kan ik wel even mee vooruit
Succes
SHEzaterdag 15 november 2008 @ 17:08
Nog een vraag, inzake tremperen.
Om de siroop + water gelijkmatiger te verdelen wilde ik het in een verstuiver doen en dan op de biscuit.
Gaat dat werken denken jullie? Of verzeik ik 'm daarmee?
Hoe doen jullie het?

En weten jullie een goed boek voor marsepein/fondant decoraties? Vind ik makkelijker dan laptop er steeds naast houden. Dus een boek waarin dingen staan als bouwen van bloemen, linten, beestjes, autootjes etc.
SHEzaterdag 15 november 2008 @ 17:10
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 17:02 schreef Maneki.Neko het volgende:
beter goed gejat dan slecht verzonnen
Is ook zo; en ik moet het toch ergens leren
Bla_Bla_Blazaterdag 15 november 2008 @ 17:52
ach ik verzin t ook niet altijd zelf hoor..de leukstetaarten.nl is een supersite om inspiratie op te doen
Maneki.Nekozaterdag 15 november 2008 @ 19:03
tremperen is niet altijd nodig maar áls je het wil doen is een verstuiver wel een goede. Als je een echt leuk boek wil om de kunst af te kijken moet je 'hoe versier ik een lekker koekje' van peggy Porschen hebben, hoewel die in het nederlands nauwelijks meer verkrijgbaar is.
Ik heb hem wel deels ingescand, voor wie hem graag wil.
Trustenzaterdag 15 november 2008 @ 19:28
Dit is trouwens ook erg handig:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=35342
#ANONIEMzondag 16 november 2008 @ 04:36
ik heb geen foto's en het was geen bijnzondere creatie verder, maar ik heb een souffle gemaakt met
kersen Het was meer dan goed te binnen te houdden
Nu wil ik ook mooie taartjes maken
Onsterfelijkheidzondag 16 november 2008 @ 04:41
TVP om de prachtige creacties te aanschouwen
Muckzondag 16 november 2008 @ 15:51
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 19:03 schreef Maneki.Neko het volgende:
tremperen is niet altijd nodig maar áls je het wil doen is een verstuiver wel een goede. Als je een echt leuk boek wil om de kunst af te kijken moet je 'hoe versier ik een lekker koekje' van peggy Porschen hebben, hoewel die in het nederlands nauwelijks meer verkrijgbaar is.
Ik heb hem wel deels ingescand, voor wie hem graag wil.
Nou, ik hou me van harte aanbevolen!
Trustenzondag 16 november 2008 @ 15:53
quote:
Op zondag 16 november 2008 15:51 schreef Muck het volgende:
Nou, ik hou me van harte aanbevolen!
Me 2
Maneki.Nekozondag 16 november 2008 @ 17:51
wat is je emailadres?
Muckzondag 16 november 2008 @ 17:53
quote:
Op zondag 16 november 2008 17:51 schreef Maneki.Neko het volgende:
wat is je emailadres?
Muck at fok punt nl
Maneki.Nekozondag 16 november 2008 @ 17:57
ja die had ik al gevonden mail is onderweg
Nouwkmaandag 17 november 2008 @ 00:30
Ik ga een dirty dancing taart maken denk ik, zo zin in Nu nog eters..
NoralyZmaandag 17 november 2008 @ 01:45
Ik eet wel hoor
CalamityJanemaandag 17 november 2008 @ 12:41
Hmmm, ik heb van de week een kant en klaar kapsel gekocht bij AH, maar twijfel of ik hem zal gebruiken, aangezien hier wordt vermeld dat hij zo droog is en tempreren vind ik zo'n noodmaatregel.

@Maneki: heb je enig idee hoeveel van de ingrediënten voor kapsel ik nodig ga hebben om 1 rond kapsel (van plm 26 cm) en 1 standaarformaat tulband te bakken?
Maneki.Nekomaandag 17 november 2008 @ 13:24
mehh ik denk wel een ei of 10 a 12 en dan zou ik eerder aan de kant van de 12 gaan zitten. En dan 12 x 30 gram suiker en 12 x 30 gram bloem (eventueel 80 gram bloem vervangen door 80 gram maizena)
Nouwkmaandag 17 november 2008 @ 20:23
Je kunt ook even kijken op de leukstetaarten.nl, daar staan schema's en recepten, kun je precies zien hoeveel je van alles (ook van fondant/marsepein) nodig hebt. Hoe hoog zijn je vormen bijvoorbeeld?

http://www.felicitaartjes(...).php?paginaid=196929
Das de verhouding van je kapselmix (zoals Maneki zegt, maar hier staan nog wat tips, en vergeet niet minimaal 10 minuten te mixen op hoogste snelheid!), en kijk vervolgens bij
http://www.felicitaartjes(...).php?paginaid=197033
naar je vorm of inhoud in liters en zo je aantal eieren, dan zit je altijd goed

[ Bericht 68% gewijzigd door Nouwk op 17-11-2008 20:33:34 ]
PM-girlmaandag 17 november 2008 @ 21:53
Ik heb vandaag een lekker taartje gegeten van iemand anders, met een hard chocolaagje binnenin. Dat was ook lekker!

Is rolfondant net als mmf in de magnetron te verzachten, meerdere keren?
Principessa.Farfallusmaandag 17 november 2008 @ 22:01
Als je botercreme maakt, hoe doe je dat dan precies? Ik wil er bastogne doorheen kruimelen
en moet je daarover dan jam smeren of op een nieuwe laag?
SHEmaandag 17 november 2008 @ 22:33
quote:
Op maandag 17 november 2008 21:53 schreef PM-girl het volgende:
Ik heb vandaag een lekker taartje gegeten van iemand anders, met een hard chocolaagje binnenin. Dat was ook lekker!

Is rolfondant net als mmf in de magnetron te verzachten, meerdere keren?
Ja, ik heb het voor de sneeuman taart echt een paar keer ff paar sec in de magnetron gedaan en dat werkte prima.
Ik vind bij nader inzien marspein wel een stuk fijner werken.
Vividinsdag 18 november 2008 @ 01:31
Dit is ook wel een leuk boek .

CalamityJanedinsdag 18 november 2008 @ 11:59
Maneki en Nouwk bedankt! Uiteraard komt er een verslag met foto's van het resultaat!
Nouwkdinsdag 18 november 2008 @ 18:36
Daar wachten we zeker op @ She, dat kun je inderdaad in de magnetron doen, maar als je goede rolfondant hebt wordt het zodra je het kneed steeds fijner. Ik heb nog nooit met marsepein gewerkt maar mijn 'eters' vinden marsepeinen taarten net wat te zoet!

@ Principessa, botercrememixen kun je kant en klaar kopen maar je kunt ook deze (http://www.deleukstetaarten.nl/index.php?Recepten:Decoreren:Botercr%26egrave%3Bme) of http://www.felicitaartjes(...).php?paginaid=196929 deze gebruiken. Ik heb zelf die eerste een aantal keer gemaakt en met een heel klein beetje advocaat erdoorheen is hij goed te doen, die tweede weet ik niet. Hierdoor kun je smaakjes, kleurtjes, kruimeltjes of wat dan ook doen. De jam zou ik op een aparte laag doen, sommige mensen doen het samen maar ik vind dat minder
Maeghandinsdag 18 november 2008 @ 23:16
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 17:08 schreef SHE het volgende:
En weten jullie een goed boek voor marsepein/fondant decoraties? Vind ik makkelijker dan laptop er steeds naast houden. Dus een boek waarin dingen staan als bouwen van bloemen, linten, beestjes, autootjes etc.
http://www.bol.com/nl/p/b(...)005009186/index.html
Ik heb het boek zelf nog niet gezien, maar deze meneer schijnt er nogal goed in te zijn en ik heb positieve recensies van het boek gezien.

http://www.bol.com/nl/p/b(...)000019832/index.html

Dit boek schijnt wat meer 'basisvormen' te behandelen en heeft stap-voor-stap foto's.
Maeghandinsdag 18 november 2008 @ 23:29
Nou, daar komt ie, m'n verjaardagstaart:


Biscuittaart met een laagje lemon curd en een laagje lavendelroom, bekleed met marsepein.
huuphuupwoensdag 19 november 2008 @ 00:44
Oh wat mooi
Gefeliciteerd alvast!
Maneki.Nekowoensdag 19 november 2008 @ 07:54
Heel mooi Maeghan!
Mirjamwoensdag 19 november 2008 @ 07:55
tof!
PM-girlwoensdag 19 november 2008 @ 09:47
Mooi Maeghan!

Ik moet nog even iets bedenken voor zaterdag, dan is er weer iemand jarig!
Nouwkwoensdag 19 november 2008 @ 11:32
Nice
Bla_Bla_Blawoensdag 19 november 2008 @ 11:58
aaaah die is mooi!
CalamityJanedonderdag 20 november 2008 @ 12:32
@Meaghan: Mooie taart! Dat is toch niet je eerste probeersel? Anders komt de lat nog hoger te liggen voor ons groentjes...

Ik heb gisteravond alvast mijn eetbare klei (MMF) gemaakt. Wat een geweldige klus is dat, zeg!

Ik ben begonnen met de witte fondant. Op een gegeven moment kwam ik er met de lepel niet meer doorheen (ik heb zelfs een blaar), dus ging ik maar met de hand verder. Maar het was nog een ongelooflijke drap, die toen accuut overal aan mijn handen zat. En maar draden trekken... Ik dacht echt dat het nooit ging lukken. De enige reden dat ik doorgegaan ben, is dat het toch niet meer van mijn handen af ging... Gelukkig is het anderhalve bus poedersuiker later toch nog goedgekomen.

De roze fondant heb ik laten roeren door mijn lief en toen ik met de hand verder moest, was het dus al een redelijke bal, wel nog erg kleverig, maar niet meer stroperig, zeg maar.

Dus nu heb ik twee mooie ballen eetbare klei van 295 (roze) en 320 (wit) gram. Nu hopen dat dat genoeg is voor een barbiejurk en ondertaart. Anders moet ik zaterdag nog een keer in de drap graaien...

Maar stiekem was het wel leuk om te doen.
Maeghandonderdag 20 november 2008 @ 13:29
Ja, het was wel m'n eerste taart. Maar ik heb wel al een keertje eerder muffins gemaakt en ondergekledderd met lelijke botercreme en mislukt suikerwerk. En de randjes van m'n taart waren ook niet recht (maar dat zie je lekker niet op de foto, haha). Helpt dat?

MMF maken vond ik ook een drama en ik heb wel geprobeerd er iets mee te doen, maar ik vond het niks. Het is te plakkerig, te zoet en smakeloos en niet zo makkelijk te kleuren en vormen als marsepein. Ik houd het dus lekker bij marsepein.
Isabeaudonderdag 20 november 2008 @ 18:41
Over 10 dagen ben ik jarig en ik denk...nee, ik weet het zeker: ik ga het proberen Er staat hier zoveel inspiratie dat het wel moet lukken Idee nog even uitwerken en foto's volgen natuurlijk.

Nog ultieme beginnerstips? Dingen die je zelf in het begin verkeerd deed en waar ik van zou kunnen leren?
Misschien eerst alleen kleine cupcakes maken ipv een grote taart en dan daarmee experimenteren?
Muckdonderdag 20 november 2008 @ 18:45
Maeghan hij is echt prachtig
soaresdonderdag 20 november 2008 @ 19:26




deze heb ik helemaaaaaal zelf gemaakt, en ik was er heeeeel trots op



en deze heb ik gemaakt op een cursus taart versieren...


i'm just starting out... maar vind het echt heel leuk, en wil steeds meer en meer. Ik ben nu ook steeds meer bezig met aanschaffen van de juiste spullen en vind het al heeeel lang leuk om te kijken naar jullie creations...
Muckdonderdag 20 november 2008 @ 19:32
Ik vind ze allemaal leuk

dat idee van die overlappende sterren ga ik onbeschaamd van je stelen denk ik
Nouwkdonderdag 20 november 2008 @ 19:35
Wauw, cool Ik ga volgende week een taart maken met een handtas, pumps en een fles baileys (zowel echt als nep, hihi).. Zin in!
soaresdonderdag 20 november 2008 @ 19:37
hahaha, is leuk he, me volgende taart wil ik alleen maar sterren, allemaal verschillende kleuren...

(ja ik heb wat met sterren )
Annedonderdag 20 november 2008 @ 19:40
Wat strak bekleed, Maeghan. Ziet er goed uit .
En jouw taartjes zijn werkelijk schattig, soares.

Mijn fondant is trouwens flink aan het verharden. Kan ik daar nog iets aan doen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Anne op 20-11-2008 19:52:38 ]
Nouwkdonderdag 20 november 2008 @ 19:43
Ijsmeis, heb je het wel in vershoudfolie verpakt? Anders goed lang kneden als dat nog wil tot het soepel is en dan inpakken.
Muckdonderdag 20 november 2008 @ 19:50
quote:
Op donderdag 20 november 2008 19:37 schreef soares het volgende:
hahaha, is leuk he, me volgende taart wil ik alleen maar sterren, allemaal verschillende kleuren...

(ja ik heb wat met sterren )
sterren zijn ook gewoon heel vrolijk
quote:
Op donderdag 20 november 2008 19:40 schreef ijsmeis het volgende:
Wat straks bekleed, Maeghan. Ziet er goed uit .
En jouw taartjes zijn werkelijk schattig, soares.

Mijn fondant is trouwens flink aan het verharden. Kan ik daar nog iets aan doen?
heel even in de magnetron leggen, dan issie weer kneedbaar
PM-girldonderdag 20 november 2008 @ 20:13
Ijsmeis, echt heel goed inpakken. Als het gaat brokkelen helpt de magnetron niet meer.

Die sterren zijn leuk zeg!

Calamity Jane, had je je handen wel ingevet van te voren, dat scheelt echt veel plakhanden!

Ik heb poging 2 tot bolcake in de oven staan.
ColdFeetdonderdag 20 november 2008 @ 21:47
Als het hard is gewoon een beetje doorkneden met wat water. Deed ik, iig.
Nouwkvrijdag 21 november 2008 @ 00:28
PM-girl, issie gelukt? Ik ga ook maar gauw een bolvormpje kopen, vraag me alleen af waar maargoed! Ikea zit hier nou niet zo heeeel erg dichtbij, misschien ff action shoppen oid
PM-girlvrijdag 21 november 2008 @ 08:09
Mwah, gelukt, gelukt. Ik had repen bakpapier in de schaal gelegd, zodat ik zeker wist dat de bol los zou komen. Maar het beslag is niet zwaar genoeg om gefrommeld bakpapier plat te drukken, waardoor de bol nu verre van mooi rond is.

Brengt mij tot de vraag, wat kan ik (behalve botercreme) gebruiken om grof af te smeren? Botercreme met een smaakje?
CalamityJanevrijdag 21 november 2008 @ 09:31
Ik ga voor mijn Barbietaart witte chocopasta gebruiken, lekker zoet. Eventueel vermeng ik het nog met boter (en poedersuiker), maar dat denk ik niet. Gewoon veel witte chocopasta. En ik denk dat ik mijn kapsel met een goed scherp mes misschien nog wat bijwerk voor het afsmeren... We zien wel.

Ik had mijn handen idd niet ingevet, maar alleen in de poedersuiker gedoopt. Mooie tip voor volgende keer dus. Bedankt!

Mijn MMF ligt in de koelkast en is inmiddels keihard, maar ik ga hem gewoon op kamertemperatuur laten komen voor ik hem gebruik en eventueel, net als met klei, met wat water kneden. Dan hoop ik dat hij weer zacht wordt. Met klei lukt dat ook, tenslotte.
ColdFeetvrijdag 21 november 2008 @ 10:14
PM: botercreme met frambozenjam
PM-girlvrijdag 21 november 2008 @ 13:51
quote:
Op vrijdag 21 november 2008 09:31 schreef CalamityJane het volgende:
Mijn MMF ligt in de koelkast en is inmiddels keihard, maar ik ga hem gewoon op kamertemperatuur laten komen voor ik hem gebruik en eventueel, net als met klei, met wat water kneden. Dan hoop ik dat hij weer zacht wordt. Met klei lukt dat ook, tenslotte.
Magnetron, 10-20 seconden, echt waar!

ColdFeet, ja, dat klinkt goed!
Nouwkvrijdag 21 november 2008 @ 17:20
Idd chocopasta's, jam, botercreme, alles van die substantie Wat ook lekker is, botercreme met een schepje advocaat, heerlijk
Bla_Bla_Blavrijdag 21 november 2008 @ 18:50
ehm, smelt de fondant niet van jam en chocopasta?...dat soort dingen kun je toch niet gebruiken om af te smeren?
PM-girlvrijdag 21 november 2008 @ 23:25
quote:
Op vrijdag 21 november 2008 18:50 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ehm, smelt de fondant niet van jam en chocopasta?...dat soort dingen kun je toch niet gebruiken om af te smeren?
Hoop het niet, heb nu de botercreme gemixt met 4vruchtenjam, en dat is best jammie!
PM-girlzaterdag 22 november 2008 @ 14:47


Mijn tochnietzobolle taart. Gevuld met een harde chocolaag en 4-vruchtenjam. Afgesmeerd met 4-vruchtenjambotercreme en de onderste spuitrand (man dat is moeilijk!) is frambozenjam met botercreme.
Mirjamzaterdag 22 november 2008 @ 18:25
tof!
ColdFeetzaterdag 22 november 2008 @ 18:36
quote:
Op vrijdag 21 november 2008 18:50 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ehm, smelt de fondant niet van jam en chocopasta?...dat soort dingen kun je toch niet gebruiken om af te smeren?
Als je jam en botercreme lekker lang mixt op hoge snelheid, heeft het nog steeds de 'mechanische eigenschappen ( ) van botercreme, maar niet meer zo'n onwijze botersmaak. Ik vond het echt een succes!

PM, ik ging gewoon eerst even op een bord oefenen met botercremerandjes spuiten (dan kun je het spul erna gewoon nog gebruiken). Je kunt er wel mooi lelijke fondantrandjes mee afwerken

Die roosjes zijn echt mooi; je taart oogt bijna victoriaans
Principessa.Farfalluszaterdag 22 november 2008 @ 19:41
ik wil een buitenkant maken maar heb geen marsepein
poedersuiker met boter en een kleurtje
ColdFeetzaterdag 22 november 2008 @ 19:50
Marshmallowfondant?
Principessa.Farfalluszaterdag 22 november 2008 @ 20:09
Dat lukte niet zo de laatste keer,
heb hem zo maar opgegeten Het deeg was alleen een beetje taai..
_Ingrid_zaterdag 22 november 2008 @ 23:16
Hier nog even Nouwk bedanken voor de eiwitpoeder.

Mooie taartjes zag ik weer voorbij komen!
Maneki.Nekozondag 23 november 2008 @ 23:25
lekker pyjamadagje vandaag..had maar wat chococupcakes gebakken voor het huiselijke gevoel


PM dat randjes spuiten lukt mij ook nog niet hoor, maar je rozen zien er prachtig uit!
Muckmaandag 24 november 2008 @ 00:12
oh die vlindertjes
soaresmaandag 24 november 2008 @ 13:00
mijn eerste buiscuit ding staat in de oven.. eng eng eng eng

Pffff hij is er overheen aant lopen
Bla_Bla_Blamaandag 24 november 2008 @ 18:33
PM mooi taartje
En Maneki wat een schattige cupcakes
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 18:36 schreef ColdFeet het volgende:
Als je jam en botercreme lekker lang mixt op hoge snelheid, heeft het nog steeds de 'mechanische eigenschappen ( ) van botercreme, maar niet meer zo'n onwijze botersmaak. Ik vond het echt een succes!
Ah oke dan ga ik dat volgende keer ook maar eens proberen.
Heb net een taart gevuld met kersenjam met wat extra gelei erdoor en afgesmeerd met botercreme. Die ligt nu in de vriezer zodat ik m vrijdag alleen nog hoef te bekleden en dan komt dit plaatje erop:

Maeghanmaandag 24 november 2008 @ 18:57
quote:
Op zondag 23 november 2008 23:25 schreef Maneki.Neko het volgende:
lekker pyjamadagje vandaag..had maar wat chococupcakes gebakken voor het huiselijke gevoel
[ afbeelding ]

PM dat randjes spuiten lukt mij ook nog niet hoor, maar je rozen zien er prachtig uit!
Oei, die kunnen zo mijn mond in in een kookboek, wat een lekkere foto.
soaresmaandag 24 november 2008 @ 21:46
nou heb er toch wat van gemaakt....

vulling van banketbakkersroom en besmeerd met zelf gemaakte mokka...

versierd met mokka en chocostrooisel

-Mellow-dinsdag 25 november 2008 @ 01:06
Ooh dit lijkt me echt geweldig om te doen! Dat priegelwerk is helemaal aan mij besteed.

Ik zou alleen niet weten waar ik zo'n taart moet laten.
Nouwkdinsdag 25 november 2008 @ 08:25
Ingrid, bedankt nog, ondanks de stomme dure post!
Soares, bravo Mooi hoor En wat een leuk puzzelplaatje Bla-Bla!

@ -Mellow-, heb je geen leuke (schoon)ouders, buren, collega's etc? Gewoon iedereen de dupe laten worden, vooral met kerst is het leuk om zoiets weg te geven
CalamityJanedinsdag 25 november 2008 @ 09:36
Hierbij mij Barbietaart.



Helaas kon ik er pas 's avonds om 9 uur aan beginnen en had ik er om 11 uur echt wel genoeg van, anders had ik er nog wat meer versiering op gemaakt. Maar het moest een verrassing blijven, dus we moesten de kinderen eerst op bed leggen. Voor een eerste taart ben ik er niet ontevreden mee. Volgende keer gaan we proberen te boetseren.

De foto is ook best beroerd, maar hij is gemaakt met een mobieltje dus vandaar...

Edit: De Barbiejurk is trouwens gevuld met banketbakkersroom en bbr vermengd met dulce de leche (uit een potje Mijn Oma). De ondertaart met bbr en aardbeienjam. En hij was heerlijk.

[ Bericht 14% gewijzigd door CalamityJane op 25-11-2008 09:57:30 ]
Sorbootjedinsdag 25 november 2008 @ 14:16
Ik ga volgende week mijn eerste poging wagen. Als het niet té beschamend wordt plaats ik uiteraard foto's van het resultaat


Diep respect voor de mooie creaties die ik hier voorbij zie komen!
PM-girldinsdag 25 november 2008 @ 14:57
Maneki

CalamityJane, leuk zo! Waar koop je kant en klare dulce leche?
CalamityJanedinsdag 25 november 2008 @ 15:40
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 14:57 schreef PM-girl het volgende:
Maneki

CalamityJane, leuk zo! Waar koop je kant en klare dulce leche?
Bij de Jumbo. Het spul heet ook echt Mijn Oma. Tegenwoordig hebben ze het ook bij de AH XL.
Isabeaudinsdag 25 november 2008 @ 17:07
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 15:40 schreef CalamityJane het volgende:
Bij de Jumbo. Het spul heet ook echt Mijn Oma. Tegenwoordig hebben ze het ook bij de AH XL.
Dat spul is echt smerig vergeleken met zelfgemaakte dulce de leche....en het zelf maken is zo simpel

Prachtige taart trouwens Vertel je nog hoe je dochter het vond?
Nouwkdinsdag 25 november 2008 @ 17:14
Zojuist een vierkante bakvorm gekocht, en een quichevorm (ook voor het bekleden) en een muffinvorm.. Jeej
PM-girldinsdag 25 november 2008 @ 20:11
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 17:07 schreef Isabeau het volgende:
Dat spul is echt smerig vergeleken met zelfgemaakte dulce de leche....en het zelf maken is zo simpel
Wellicht een beetje offtopic, maar waar kun je dat nog meer bij gebruiken dan op taart? Heb nu even geen taartgelegenheid en wil het weekend misschien dit toch eens gaan maken zelf.
_Ophelia_dinsdag 25 november 2008 @ 20:32
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 20:11 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Wellicht een beetje offtopic, maar waar kun je dat nog meer bij gebruiken dan op taart? Heb nu even geen taartgelegenheid en wil het weekend misschien dit toch eens gaan maken zelf.
De kant en klaar variant staat tussen het broodbeleg.
Isabeauwoensdag 26 november 2008 @ 04:49
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 20:32 schreef _Ophelia_ het volgende:

De kant en klaar variant staat tussen het broodbeleg.
Gewoon zelf maken, kost je alleen een paar uurtjes wachten en dan zitten al die toevoegingen die de structuur en smnaak in dat potje minder lekker maken er niet door.

Ik maak het voor banoffeepie of op brood.

Gisteren allemaal versierselen ingeslagen voor de cupcakes, maar waar ik woon verkopen ze niet echt kleurstof. Bij een toko kon ik uiteindelijk oranje en blauw kopen....heb maar blauw gekocht.
Nouwkwoensdag 26 november 2008 @ 11:41
Op www.detaartenfee.be en www.deleukstetaartenshop.nl etc heb je veel goedkoper dan in de winkel je spullen is mijn ervaring. Veel bestellen dan heb je de kosten er weer uit
_Ophelia_woensdag 26 november 2008 @ 13:54
quote:
Op woensdag 26 november 2008 04:49 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Gewoon zelf maken, kost je alleen een paar uurtjes wachten en dan zitten al die toevoegingen die de structuur en smnaak in dat potje minder lekker maken er niet door.
Ik bedoelde het meer om aan te geven dat het ook op brood kon.

Ik vergeet altijd foto's te maken van mijn creaties, maar een omschrijving:
Ik heb laatst een chocoladekapsel gemaakt, de middelste plak getrempeerd met kirsch en besmeerd met kersenjam. Tussen alle lagen heb ik chocolademousse en kersen gedaan.
Ik heb de taart rondom afgewerkt met hele dunne plakjes chocolade (smelten, dun uitsmeren en in stukken breken)
Hij was erg
Sorbootjewoensdag 26 november 2008 @ 14:42
Mijn hemel dat klinkt hemels!

Mijn spulletjes zijn binnen. Dit weekend maar eens oefenen!!
soareswoensdag 26 november 2008 @ 19:54






vandaag gemaakt.... Met toblerone vulling..
PM-girlwoensdag 26 november 2008 @ 21:03
Dat klinkt erg ok, toblerone vulling! Hoe doe je dat, fijnhakselen?
soareswoensdag 26 november 2008 @ 21:12
anderhalve reep smelten... halve beker slagroom kloppen... door elkaar en dan half zakje banketbakkersroom maak spul om het beter te laten binden...

hij is bijna op... nog 2 stukjes.... yummmm
Nouwkwoensdag 26 november 2008 @ 21:24
Je kunt ook lekkere ganache maken, om over je taart te gieten.. Even veel slagroom als chocolade toevoegen (dus 1:1, 200:200 bijvoorbeeld).. Choco met nootjes is dan ook lekker
Sorbootjedonderdag 27 november 2008 @ 07:21
Vraagje aan de deskundigen hier;

zou je botercreme kunnen opleuken met wat speculoospasta erdoor? Ik heb het met jam of koffie voorbij zien komen... maar zou 't met speculoospasta ook kunnen?
Nouwkdonderdag 27 november 2008 @ 08:01
Om af te smeren? Of als vulling?
Sorbootjedonderdag 27 november 2008 @ 09:00
Beide?
CalamityJanedonderdag 27 november 2008 @ 12:20
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 17:07 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat spul is echt smerig vergeleken met zelfgemaakte dulce de leche....en het zelf maken is zo simpel

Prachtige taart trouwens Vertel je nog hoe je dochter het vond?
Ik kan niet zeggen dat ik het spul in Argentinië veel lekkerder vond dan hier in de potjes eigenlijk. Maar ik ben ook nog wel van plan om het een keer te proberen met gecondenseerde melk... Ik vond het gewoon makkelijk, omdat ik toch altijd wel een potje DdL in huis heb. Alleen vind ik die uit een potje niet geschikt om puur te gebruiken, want hij is nogal compact van structuur. Daarom had ik hem gemengd met banketbakkersroom.

Op de vraag waar je het voor kunt gebruiken: op brood, op de pannenkoek , door de vanillevla, over ijs of pudding... Eigenlijk bij alles wat toch al zoet is. Of tussen twee koeken, bij gebrek aan echte Alfajores...

Mijn deeltijddochter vond hem geweldig en de overige visite op haar verjaardag trouwens ook. We hadden voor 20 man wel genoeg aan alleen de jurk, dus de ondertaart is ten prooi gevallen aan de eetlust van mijn lief en mij.

[ Bericht 5% gewijzigd door CalamityJane op 27-11-2008 12:25:52 ]
CalamityJanedonderdag 27 november 2008 @ 12:24
quote:
Op donderdag 27 november 2008 09:00 schreef Sorbootje het volgende:
Beide?
Ik zie niet in waarom niet, alleen heeft Speculoospasta een kleurtje, dat misschien zichtbaar blijft onder je fondantlaag... Daar moet je wel mee oppassen.
Sorbootjedonderdag 27 november 2008 @ 12:57
Bedankt! Ik was toch van plan misschien bruin fondant te gebruiken... dus dat komt dan goed uit
Nouwkdonderdag 27 november 2008 @ 13:34
Ik had net 1,5 kilo rolfondant gehaald ('ja er zit nog iets meeer in hoor'), moest ik 18 euro betalen :| Maar ze had het al gesneden.. Kom ik thuis, weeg ik het, is het maar 1300 gram. En mijn moeder had toevallig al gepland dat we vandaag naar Elburg gingen en daar dus rolfondant haalden, dus nu had ik dubbel.. Mocht ik het gelukkig terug brengen, maar wat een geld!

Ik ga morgen (vandaag) een taart maken met een pump erop en misschien een handtas.. Iemand een idee voor leuke kleuren? Ik vul hem met baileyscreme, en maar met slagroom denk ik, of iemand betere suggesties?
Taartjedonderdag 27 november 2008 @ 19:38
Zondag maakte ik voor het eerst een cake met biscuitmix, maar deze is geimplodeerd. De verpakking gaf aan dat hij 30-35 in de oven moest. Ik heb een nieuwe gemaakt, deze was na 50 gaar. Hebben meer mensen hier last van? Ik had hem gemaakt in de Ikea-kom, zou het daaraan kunnen liggen?

De taart heb ik bekleed met roze gekleurde rolfondant en versierd met iets donkerdere roze bloemetjes. Voor een jarig oppaskind, een meisje dat 8 werd en helemaal gelukkig was met de kleurtjes:) Tussenin heb ik een vulling gestopt van aardbeienjam. Was een groot succes volgens haar, zo laat ook deze foto zien:

Nouwkdonderdag 27 november 2008 @ 20:55
Ik heb net een taart van 24 cm uit de oven gevist.. Hijs alleen superhoog, wel hip ^^ Zo meteen even de strik maken, kunnen jullie morgen het resultaat zien

Mooie taart trouwens, en lief oppaskindje Is die nu tonnetje rond of mocht jij ook een stukje?
Sorbootjevrijdag 28 november 2008 @ 08:46
Ze kijkt alsof ze het hele taartje in één keer wil verorberen! Kan ik me wel voorstellen ook
Bla_Bla_Blavrijdag 28 november 2008 @ 15:20
Leuk taartje, taart

Aangezien mijn plaatje van jojo en hoops (vorige pagina) hard was geworden en ik niet meer het geduld had een nieuwe te maken heb ik snel iets anders verzonnen voor de verjaardagstaart van een vriendinnetje. Dit is het geworden

PM-girlvrijdag 28 november 2008 @ 15:21
Erg leuk hoor blablabla!
Sorbootjevrijdag 28 november 2008 @ 16:06
Oh dat vind ik echt een schattig taartje!
Isabeauvrijdag 28 november 2008 @ 16:31
Hoe maken jullie die roosjes zo mooi?
Bla_Bla_Blavrijdag 28 november 2008 @ 16:36
Ik maak ze volgens de howto van deleukstetaarten.nl
http://www.deleukstetaart(...)eken:Roosjes_van_MMF
Taartjevrijdag 28 november 2008 @ 17:15
Lief taartje bla_bla! Mooi met die zachte kleuren, en je roosjes zijn erg mooi gelukt!

Mijn oppaskind was zo lief ons ook een stukje te gunnen, dus heb er zelf ook van mogen genieten
Nouwkvrijdag 28 november 2008 @ 17:37
Mooi taartje Blabla, lekker rustig, erg mooi Mijn taart voor een vriendinnetjes verjaardag:




Gevuld met slagroom en baileyscreme (Bah! Baileys)
Isegrimzaterdag 29 november 2008 @ 17:43
Taartje va Blabla heeft mooie kleuren.
PM-girlzaterdag 29 november 2008 @ 22:56
Vrolijk Nouwk!
YPruezondag 30 november 2008 @ 13:22
Die taart op de FOK!Games-pagina al gezien?

4-Jarig meisje krijgt de taart van haar leven
Isegrimzondag 30 november 2008 @ 13:29
Ik vond die Super Mario-taart van Cakewrecks mooier.
_Ophelia_zondag 30 november 2008 @ 14:17
Deze?





Of deze?

Isegrimzondag 30 november 2008 @ 15:08
Plaatjes doen het niet.

Deze: http://cakewrecks.blogspo(...)io-wedding-cake.html
Muckzondag 30 november 2008 @ 15:15
OMG
Isegrimzondag 30 november 2008 @ 15:17
Geweldig hè?
Isegrimzondag 30 november 2008 @ 15:22
En van de makers daarvan: http://www.letthemeatcake.net/weddingcakes.php

Muckzondag 30 november 2008 @ 15:32
echt prachtig
Isegrimzondag 30 november 2008 @ 15:34
Ik ben benieuwd wat zo'n taart moet kosten. Zal wel vele honderden dollars zijn.

Edit: ja dus - http://www.letthemeatcake.net/pricing.php
Muckzondag 30 november 2008 @ 15:44
quote:
Op zondag 30 november 2008 15:34 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben benieuwd wat zo'n taart moet kosten. Zal wel vele honderden dollars zijn.

Edit: ja dus - http://www.letthemeatcake.net/pricing.php
3-D Cakes $100.00 minimum, $3.50 per slice plus labor/sculpture time*

* Labor/Sculpture time billed at $75.00 per hour

Serves 100 persons: 100 x $3.50 = $350.00
10 hours of Sculpture and Decoration time: 10 x $75.00 = $750.00
Total: $1100.00



maar ja, wel logisch als je de taarten zo ziet. Al zou ik er nooit zoveel geld voor over hebben
Sorbootjezondag 30 november 2008 @ 20:10
Mijn allereerste poging. Ik vind hem best lief geworden!



Sorbootjezondag 30 november 2008 @ 20:11
Vulling is banketbakkersroom met speculoospasta en slagroom met nutella en frangelico likeur
PM-girlzondag 30 november 2008 @ 20:45
Leuk Sorbootje en erg netjes!

Hoe heb je zo'n kussenachtig zijkantje gemaakt?
Muckzondag 30 november 2008 @ 20:52
Leuk sorbootje
Sorbootjemaandag 1 december 2008 @ 07:08
quote:
Op zondag 30 november 2008 20:45 schreef PM-girl het volgende:
Leuk Sorbootje en erg netjes!

Hoe heb je zo'n kussenachtig zijkantje gemaakt?
Met een liniaal. Maar dat ging niet helemaal goed, want ik hield de liniaal kennelijk steeds schuiner, waardoor de print aan één kant wat psychedelisch werd... maar dat heb ik uiteraard niet op de foto gezet
CalamityJanemaandag 1 december 2008 @ 14:54
Die vind ik ook leuk... Gebruik je kant en klare rolfondant met kleurstof?
Sorbootjemaandag 1 december 2008 @ 15:01
Ja. Ik heb mintgroen gemaakt met blauw en groen en lila maakte ik met roze en een klein tikje blauw. De rozen zijn heel zachtgeel.

Volgend weekend project nummer twee voor mijn stiefzoontje. Hij wordt 7
Sorbootjemaandag 1 december 2008 @ 15:02
Inmiddels zijn mijn collega's de hele dag al aan het uitbuiken van één stukje van deze taart. 't Ligt wel zwaar op de maag zeg maar
Bla_Bla_Blamaandag 1 december 2008 @ 17:49
Aaah die is mooi Sorbootje!
Bla_Bla_Blawoensdag 3 december 2008 @ 17:04
wie van jullie gebruikt ook wel eens marsepein oor het bekleden van de taart?
ik heb nu nl een oefentaartje met voorgekleurde rode fondant gemaakt, maar die lijkt veel sneller te scheuren als de fondant die ik zelf kleur. Dus nu hoopte ik dat dat met reeds gekleurde marsepein minder erg is zodat ik die kan gebruiken.
Maneki.Nekowoensdag 3 december 2008 @ 17:14
ik! heel fijn, kun je mooi dun uitrollen en scheurt niet zo gek snel
Bla_Bla_Blawoensdag 3 december 2008 @ 17:17
Ah oke, nou dat klinkt goed
heb mijn vriend nl beloofd voor zn verjaardag een mooie taart te maken en hij wilt perse een rode kerstachtige taart whehe (hij is eerte kerstdag jarig)

Zo zag mijn rode fondant er nl na het bekleden uit
Ben erg blij dat ik t vantevoren even heb uitgeprobeerd
Trustenwoensdag 3 december 2008 @ 18:29
quote:
Op woensdag 3 december 2008 17:04 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
wie van jullie gebruikt ook wel eens marsepein oor het bekleden van de taart?
Ik gebruik alleen maar marsepein, vind het het fijnst werken en de meeste mensen vinden dat het lekkerst
Isabeauwoensdag 3 december 2008 @ 18:46
quote:
Op zondag 30 november 2008 15:44 schreef Muck het volgende:

[..]

3-D Cakes $100.00 minimum, $3.50 per slice plus labor/sculpture time*

* Labor/Sculpture time billed at $75.00 per hour

Serves 100 persons: 100 x $3.50 = $350.00
10 hours of Sculpture and Decoration time: 10 x $75.00 = $750.00
Total: $1100.00



maar ja, wel logisch als je de taarten zo ziet. Al zou ik er nooit zoveel geld voor over hebben
110 dollar per taartpunt.... Woei!!!

Mooie taarten, Sorbootje en Bla Bla Bla!! Leuk ook dat patroon.
Isegrimwoensdag 3 december 2008 @ 19:36
quote:
Op woensdag 3 december 2008 18:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

110 dollar per taartpunt.... Woei!!!
Volgens mij moet je ff iets aan je rekenskillz doen. 110 maal 100 = 11.000.
Nouwkwoensdag 3 december 2008 @ 21:54
Mooi hoor BlaBla, wat is er mis mee? Ik vind hem schattig.
Bla_Bla_Blawoensdag 3 december 2008 @ 22:32
de fondat is op verschillende plaatsen gescheurd (linksboven en onder op de foto en aan de zijkanten is t al helemaal niet mooi)
Maar hij is wel lekker
Nouwkwoensdag 3 december 2008 @ 23:15
Hoe ingescheurd dan? Doordat je met liniaal (of wat dan ook) te diep hebt gedrukt oid? Misschien de fondant of marsepein misschien wat dikker rollen? Maar ik vind hem heeel erg mooi van bovenaf hoor, mag je trots op zijn Net als op de lekkerheid.
Bla_Bla_Bladonderdag 4 december 2008 @ 10:34
Ik heb de fondant net zo dik uigerolt als normaal, maar deze had al scheurtjes tijdens het uitrollen. T leek gewoon alsof die een stuk minder soepel was. En bovenop is t nog verder gescheurd door de lineaal idd.
Ah volgende keer beter
Sorbootjedonderdag 4 december 2008 @ 16:10
Ik vind 't een lieve taart, ook met scheurtjes en je vriend vast ook!
Mirjamdonderdag 4 december 2008 @ 16:16
quote:
Op woensdag 3 december 2008 17:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Ah oke, nou dat klinkt goed
heb mijn vriend nl beloofd voor zn verjaardag een mooie taart te maken en hij wilt perse een rode kerstachtige taart whehe (hij is eerte kerstdag jarig)

Zo zag mijn rode fondant er nl na het bekleden uit
Ben erg blij dat ik t vantevoren even heb uitgeprobeerd
[ afbeelding ]
ik vind 'm heel erg gaaf
-Mellow-donderdag 4 december 2008 @ 22:15
quote:
Op woensdag 3 december 2008 17:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Ah oke, nou dat klinkt goed
heb mijn vriend nl beloofd voor zn verjaardag een mooie taart te maken en hij wilt perse een rode kerstachtige taart whehe (hij is eerte kerstdag jarig)

Zo zag mijn rode fondant er nl na het bekleden uit
Ben erg blij dat ik t vantevoren even heb uitgeprobeerd
[ afbeelding ]
Ik zou er bijna op gaan zitten
Bla_Bla_Bladonderdag 4 december 2008 @ 22:29
quote:
Op donderdag 4 december 2008 22:15 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ik zou er bijna op gaan zitten
whehe dan scheurt ie gegarandeerd verder

en thnx dames
PM-girldonderdag 4 december 2008 @ 22:46
Ik wil graag eenvoudige chococreme maken, zoals slagroom met choco(poeder)(la) erdoorheen. Maar dit kan ik geen uren bewaren wanneer het mooi gespoten zit of wel? Kan ik er iets aan toevoegen zodat het wat stijver blijft?
Nouwkdonderdag 4 december 2008 @ 22:53
Oef dat weet ik niet zo goed.. Ik zou idd denken aan iets van opgeklopte ganache oid! Gewoon klein beetje proberen of het werkt? Wacht, ik heb wat linkjes voor je.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=22976
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=20413
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=26459

Die laatste is een choco-botercreme. Hoop dat je er wat aan hebt!

[ Bericht 69% gewijzigd door Nouwk op 04-12-2008 22:58:41 ]
Sorbootjevrijdag 5 december 2008 @ 09:38
Ik ga morgen ploeteren op een Shrektaart voor mijn stiefzoontje! Ik vind het eigenlijk best wel spannend... als het niet lukt sta ik mooi voor l*l op zijn verjaardag zondag!
_Ingrid_vrijdag 5 december 2008 @ 17:05
Bla mooi zeg!

Kun je muffins een dag van tevoren maken? Dat ze morgen nog lekker zijn. Of beter morgenochtend.

En misschien weet iemand het hier toevallig. Ik ga soesjes door glazuur halen en dan spikkels erop. Zou dat bevroren kunnen en dan weer in de diepvries en dan 's morgens eruit. Of zou het goor worden dan?
Nouwkvrijdag 5 december 2008 @ 17:15
Taarten kun je iig wel versierd en al invriezen, dus ik neem aan van wel dat dit ook kan! anders doe je er twee of drie om te proberen?

Wanneer wl je de muffins versieren en opeten? Voor de versheid zou ik het morgenochtend doen, of anders 's avonds ervoor. Doe ik wel met taarten.
Deliahvrijdag 5 december 2008 @ 18:05
quote:
Op woensdag 3 december 2008 17:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Ah oke, nou dat klinkt goed
heb mijn vriend nl beloofd voor zn verjaardag een mooie taart te maken en hij wilt perse een rode kerstachtige taart whehe (hij is eerte kerstdag jarig)

Zo zag mijn rode fondant er nl na het bekleden uit
Ben erg blij dat ik t vantevoren even heb uitgeprobeerd
[ afbeelding ]
Mooi hoor!
Popplesvrijdag 5 december 2008 @ 18:21
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 17:05 schreef _Ingrid_ het volgende:
Bla mooi zeg!

Kun je muffins een dag van tevoren maken? Dat ze morgen nog lekker zijn. Of beter morgenochtend.

En misschien weet iemand het hier toevallig. Ik ga soesjes door glazuur halen en dan spikkels erop. Zou dat bevroren kunnen en dan weer in de diepvries en dan 's morgens eruit. Of zou het goor worden dan?
wil je verse soesjes gebruiken gebruiken?

anders diepvriessoesjes gebruiken bevroren en snel doen en dan de vriezer in.
zo heb ik ze een keer gemaakt met witte chocolade en muisjes en dan de vriezer in en een uur van te voren eruit halen als. ik had dat als kraamtraktatie.

moet maar weer eens gaan frobelen. kom er met 2 meisjes gewoon niet aan toe
Nouwkvrijdag 5 december 2008 @ 18:24
Meisjes willen toch juist frobelen? Of zijn ze nog te jong?
Popplesvrijdag 5 december 2008 @ 19:18
de oudste is bijna 2 en de jongste is 8maanden.
van de week wel appelflappen gemaakt.
ik heb een biscuitmix bij de molen gehaald gatver wat een gore zooi.
zo hoorde die echt niet te smaken. morgen eieren halen dan kan ik ook eens gaan bakken.
BEvrijdag 5 december 2008 @ 19:29
Hij is leuk Bla!

Ik heb mijn idee voor een winter-verjaardagstaart voor Sasha maar opgegeven. Ga maar gewoon saai een taart met foto bestellen en dan kijken of ik het zelfmaken volgend jaar eens aan durf.
BEvrijdag 5 december 2008 @ 19:31
Ah nee he... shit. gooi ik hem dicht!

Taarten en cupcakes decoreren #5