abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63246445
Leuk taartje SHE
  zaterdag 15 november 2008 @ 17:01:36 #152
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63246485
Ja leuk, maar ik kan dat soort dingen dus niet zelf verzinnen he! Ik moet het eerst gezien hebben voor ik het na kan maken
Hoe verzinnen jullie dat?
pi_63246504
beter goed gejat dan slecht verzonnen
Saartje
pi_63246508
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 17:01 schreef SHE het volgende:
Ja leuk, maar ik kan dat soort dingen dus niet zelf verzinnen he! Ik moet het eerst gezien hebben voor ik het na kan maken
Hoe verzinnen jullie dat?
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewforum.php?id=3
  zaterdag 15 november 2008 @ 17:05:13 #155
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63246546
quote:
!

Daar kan ik wel even mee vooruit
pi_63246553
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 17:05 schreef SHE het volgende:
!

Daar kan ik wel even mee vooruit
Succes
  zaterdag 15 november 2008 @ 17:08:31 #157
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63246602
Nog een vraag, inzake tremperen.
Om de siroop + water gelijkmatiger te verdelen wilde ik het in een verstuiver doen en dan op de biscuit.
Gaat dat werken denken jullie? Of verzeik ik 'm daarmee?
Hoe doen jullie het?

En weten jullie een goed boek voor marsepein/fondant decoraties? Vind ik makkelijker dan laptop er steeds naast houden. Dus een boek waarin dingen staan als bouwen van bloemen, linten, beestjes, autootjes etc.
  zaterdag 15 november 2008 @ 17:10:47 #158
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63246641
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 17:02 schreef Maneki.Neko het volgende:
beter goed gejat dan slecht verzonnen
Is ook zo; en ik moet het toch ergens leren
pi_63247532
ach ik verzin t ook niet altijd zelf hoor..de leukstetaarten.nl is een supersite om inspiratie op te doen
pi_63248977
tremperen is niet altijd nodig maar įls je het wil doen is een verstuiver wel een goede. Als je een echt leuk boek wil om de kunst af te kijken moet je 'hoe versier ik een lekker koekje' van peggy Porschen hebben, hoewel die in het nederlands nauwelijks meer verkrijgbaar is.
Ik heb hem wel deels ingescand, voor wie hem graag wil.
Saartje
pi_63255861
ik heb geen foto's en het was geen bijnzondere creatie verder, maar ik heb een souffle gemaakt met
kersen Het was meer dan goed te binnen te houdden
Nu wil ik ook mooie taartjes maken
  zondag 16 november 2008 @ 04:41:28 #163
234312 Onsterfelijkheid
Servus_Universitas <3
  zondag 16 november 2008 @ 15:51:54 #164
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63264631
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 19:03 schreef Maneki.Neko het volgende:
tremperen is niet altijd nodig maar įls je het wil doen is een verstuiver wel een goede. Als je een echt leuk boek wil om de kunst af te kijken moet je 'hoe versier ik een lekker koekje' van peggy Porschen hebben, hoewel die in het nederlands nauwelijks meer verkrijgbaar is.
Ik heb hem wel deels ingescand, voor wie hem graag wil.
Nou, ik hou me van harte aanbevolen!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_63264681
quote:
Op zondag 16 november 2008 15:51 schreef Muck het volgende:
Nou, ik hou me van harte aanbevolen!
Me 2
pi_63267465
wat is je emailadres?
Saartje
  zondag 16 november 2008 @ 17:53:23 #167
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63267541
quote:
Op zondag 16 november 2008 17:51 schreef Maneki.Neko het volgende:
wat is je emailadres?
Muck at fok punt nl
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_63267678
ja die had ik al gevonden mail is onderweg
Saartje
pi_63278485
Ik ga een dirty dancing taart maken denk ik, zo zin in Nu nog eters..
pi_63279618
Ik eet wel hoor
pi_63285803
Hmmm, ik heb van de week een kant en klaar kapsel gekocht bij AH, maar twijfel of ik hem zal gebruiken, aangezien hier wordt vermeld dat hij zo droog is en tempreren vind ik zo'n noodmaatregel.

@Maneki: heb je enig idee hoeveel van de ingrediėnten voor kapsel ik nodig ga hebben om 1 rond kapsel (van plm 26 cm) en 1 standaarformaat tulband te bakken?
[. [__] .]
[+[__]◊]
pi_63286752
mehh ik denk wel een ei of 10 a 12 en dan zou ik eerder aan de kant van de 12 gaan zitten. En dan 12 x 30 gram suiker en 12 x 30 gram bloem (eventueel 80 gram bloem vervangen door 80 gram maizena)
Saartje
pi_63298415
Je kunt ook even kijken op de leukstetaarten.nl, daar staan schema's en recepten, kun je precies zien hoeveel je van alles (ook van fondant/marsepein) nodig hebt. Hoe hoog zijn je vormen bijvoorbeeld?

http://www.felicitaartjes(...).php?paginaid=196929
Das de verhouding van je kapselmix (zoals Maneki zegt, maar hier staan nog wat tips, en vergeet niet minimaal 10 minuten te mixen op hoogste snelheid!), en kijk vervolgens bij
http://www.felicitaartjes(...).php?paginaid=197033
naar je vorm of inhoud in liters en zo je aantal eieren, dan zit je altijd goed

[ Bericht 68% gewijzigd door Nouwk op 17-11-2008 20:33:34 ]
  maandag 17 november 2008 @ 21:53:06 #174
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63301244
Ik heb vandaag een lekker taartje gegeten van iemand anders, met een hard chocolaagje binnenin. Dat was ook lekker!

Is rolfondant net als mmf in de magnetron te verzachten, meerdere keren?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63301555
Als je botercreme maakt, hoe doe je dat dan precies? Ik wil er bastogne doorheen kruimelen
en moet je daarover dan jam smeren of op een nieuwe laag?
  maandag 17 november 2008 @ 22:33:58 #176
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63302748
quote:
Op maandag 17 november 2008 21:53 schreef PM-girl het volgende:
Ik heb vandaag een lekker taartje gegeten van iemand anders, met een hard chocolaagje binnenin. Dat was ook lekker!

Is rolfondant net als mmf in de magnetron te verzachten, meerdere keren?
Ja, ik heb het voor de sneeuman taart echt een paar keer ff paar sec in de magnetron gedaan en dat werkte prima.
Ik vind bij nader inzien marspein wel een stuk fijner werken.
  dinsdag 18 november 2008 @ 01:31:17 #177
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_63306702
Dit is ook wel een leuk boek .

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_63312645
Maneki en Nouwk bedankt! Uiteraard komt er een verslag met foto's van het resultaat!
[. [__] .]
[+[__]◊]
pi_63322962
Daar wachten we zeker op @ She, dat kun je inderdaad in de magnetron doen, maar als je goede rolfondant hebt wordt het zodra je het kneed steeds fijner. Ik heb nog nooit met marsepein gewerkt maar mijn 'eters' vinden marsepeinen taarten net wat te zoet!

@ Principessa, botercrememixen kun je kant en klaar kopen maar je kunt ook deze (http://www.deleukstetaarten.nl/index.php?Recepten:Decoreren:Botercr%26egrave%3Bme) of http://www.felicitaartjes(...).php?paginaid=196929 deze gebruiken. Ik heb zelf die eerste een aantal keer gemaakt en met een heel klein beetje advocaat erdoorheen is hij goed te doen, die tweede weet ik niet. Hierdoor kun je smaakjes, kleurtjes, kruimeltjes of wat dan ook doen. De jam zou ik op een aparte laag doen, sommige mensen doen het samen maar ik vind dat minder
pi_63332475
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 17:08 schreef SHE het volgende:
En weten jullie een goed boek voor marsepein/fondant decoraties? Vind ik makkelijker dan laptop er steeds naast houden. Dus een boek waarin dingen staan als bouwen van bloemen, linten, beestjes, autootjes etc.
http://www.bol.com/nl/p/b(...)005009186/index.html
Ik heb het boek zelf nog niet gezien, maar deze meneer schijnt er nogal goed in te zijn en ik heb positieve recensies van het boek gezien.

http://www.bol.com/nl/p/b(...)000019832/index.html

Dit boek schijnt wat meer 'basisvormen' te behandelen en heeft stap-voor-stap foto's.
Sanity is (not) statistical
pi_63332830
Nou, daar komt ie, m'n verjaardagstaart:


Biscuittaart met een laagje lemon curd en een laagje lavendelroom, bekleed met marsepein.
Sanity is (not) statistical
pi_63334531
Oh wat mooi
Gefeliciteerd alvast!
Zomerkind &lt;3 & Winterkind &lt;3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_63336528
Heel mooi Maeghan!
Saartje
pi_63336537
tof!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 19 november 2008 @ 09:47:51 #185
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63338074
Mooi Maeghan!

Ik moet nog even iets bedenken voor zaterdag, dan is er weer iemand jarig!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63340698
Nice
pi_63341367
aaaah die is mooi!
pi_63370973
@Meaghan: Mooie taart! Dat is toch niet je eerste probeersel? Anders komt de lat nog hoger te liggen voor ons groentjes...

Ik heb gisteravond alvast mijn eetbare klei (MMF) gemaakt. Wat een geweldige klus is dat, zeg!

Ik ben begonnen met de witte fondant. Op een gegeven moment kwam ik er met de lepel niet meer doorheen (ik heb zelfs een blaar), dus ging ik maar met de hand verder. Maar het was nog een ongelooflijke drap, die toen accuut overal aan mijn handen zat. En maar draden trekken... Ik dacht echt dat het nooit ging lukken. De enige reden dat ik doorgegaan ben, is dat het toch niet meer van mijn handen af ging... Gelukkig is het anderhalve bus poedersuiker later toch nog goedgekomen.

De roze fondant heb ik laten roeren door mijn lief en toen ik met de hand verder moest, was het dus al een redelijke bal, wel nog erg kleverig, maar niet meer stroperig, zeg maar.

Dus nu heb ik twee mooie ballen eetbare klei van 295 (roze) en 320 (wit) gram. Nu hopen dat dat genoeg is voor een barbiejurk en ondertaart. Anders moet ik zaterdag nog een keer in de drap graaien...

Maar stiekem was het wel leuk om te doen.
[. [__] .]
[+[__]◊]
pi_63372319
Ja, het was wel m'n eerste taart. Maar ik heb wel al een keertje eerder muffins gemaakt en ondergekledderd met lelijke botercreme en mislukt suikerwerk. En de randjes van m'n taart waren ook niet recht (maar dat zie je lekker niet op de foto, haha). Helpt dat?

MMF maken vond ik ook een drama en ik heb wel geprobeerd er iets mee te doen, maar ik vond het niks. Het is te plakkerig, te zoet en smakeloos en niet zo makkelijk te kleuren en vormen als marsepein. Ik houd het dus lekker bij marsepein.
Sanity is (not) statistical
pi_63380739
Over 10 dagen ben ik jarig en ik denk...nee, ik weet het zeker: ik ga het proberen Er staat hier zoveel inspiratie dat het wel moet lukken Idee nog even uitwerken en foto's volgen natuurlijk.

Nog ultieme beginnerstips? Dingen die je zelf in het begin verkeerd deed en waar ik van zou kunnen leren?
Misschien eerst alleen kleine cupcakes maken ipv een grote taart en dan daarmee experimenteren?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 20 november 2008 @ 18:45:19 #191
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63380836
Maeghan hij is echt prachtig
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_63382064




deze heb ik helemaaaaaal zelf gemaakt, en ik was er heeeeel trots op



en deze heb ik gemaakt op een cursus taart versieren...


i'm just starting out... maar vind het echt heel leuk, en wil steeds meer en meer. Ik ben nu ook steeds meer bezig met aanschaffen van de juiste spullen en vind het al heeeel lang leuk om te kijken naar jullie creations...
And It Hurts With Every HeartBeat
  donderdag 20 november 2008 @ 19:32:55 #193
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63382291
Ik vind ze allemaal leuk

dat idee van die overlappende sterren ga ik onbeschaamd van je stelen denk ik
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_63382384
Wauw, cool Ik ga volgende week een taart maken met een handtas, pumps en een fles baileys (zowel echt als nep, hihi).. Zin in!
pi_63382448
hahaha, is leuk he, me volgende taart wil ik alleen maar sterren, allemaal verschillende kleuren...

(ja ik heb wat met sterren )
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_63382551
Wat strak bekleed, Maeghan. Ziet er goed uit .
En jouw taartjes zijn werkelijk schattig, soares.

Mijn fondant is trouwens flink aan het verharden. Kan ik daar nog iets aan doen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Anne op 20-11-2008 19:52:38 ]
pi_63382638
Ijsmeis, heb je het wel in vershoudfolie verpakt? Anders goed lang kneden als dat nog wil tot het soepel is en dan inpakken.
  donderdag 20 november 2008 @ 19:50:06 #198
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63382851
quote:
Op donderdag 20 november 2008 19:37 schreef soares het volgende:
hahaha, is leuk he, me volgende taart wil ik alleen maar sterren, allemaal verschillende kleuren...

(ja ik heb wat met sterren )
sterren zijn ook gewoon heel vrolijk
quote:
Op donderdag 20 november 2008 19:40 schreef ijsmeis het volgende:
Wat straks bekleed, Maeghan. Ziet er goed uit .
En jouw taartjes zijn werkelijk schattig, soares.

Mijn fondant is trouwens flink aan het verharden. Kan ik daar nog iets aan doen?
heel even in de magnetron leggen, dan issie weer kneedbaar
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 20 november 2008 @ 20:13:59 #199
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63383541
Ijsmeis, echt heel goed inpakken. Als het gaat brokkelen helpt de magnetron niet meer.

Die sterren zijn leuk zeg!

Calamity Jane, had je je handen wel ingevet van te voren, dat scheelt echt veel plakhanden!

Ik heb poging 2 tot bolcake in de oven staan.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63386944
Als het hard is gewoon een beetje doorkneden met wat water. Deed ik, iig.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')