abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62949738
deel 1|deel 2|deel 3|deel 4|

cup⋅cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:



Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Linkjes naar shops waar je spullen kunt kopen:
De leukste taarten
Maak je taart

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!

linkje naar de OP op Wiki

[ Bericht 42% gewijzigd door Maneki.Neko op 05-11-2008 10:26:56 ]
Saartje
pi_62949944
Gawd nu zijn er allemaal linkjes van gemaakt..wat een ellende

Enniehow..ik ben vanmorgen weer productief bezig geweest. Op bestelling, 24 cupcakes met Hello Kitty

Saartje
pi_62950008
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 22:51 schreef Maneki.Neko het volgende:
Gawd nu zijn er allemaal linkjes van gemaakt..wat een ellende

Enniehow..ik ben vanmorgen weer productief bezig geweest. Op bestelling, 24 cupcakes met Hello Kitty

[ afbeelding ]
geweldig! Hoeveel kost je per uur?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_62950085
Ik reken per stuk, niet per uur
Saartje
pi_62950252
hoeveel als ik vragen mag?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_62950275
of ligt dat ook aan het figuurtje?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_62950455
Schattige cupcakes
  dinsdag 4 november 2008 @ 23:08:18 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62950552
Lief die kitty-cupcakes
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_62951687
Mooie cupcakes idd en als ik tijd heb vannacht zal ik eens met de OP bezig gaan
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_62951762
Kan je hem niet gewoon bewerken uit het vorige deel
copy
paste
  dinsdag 4 november 2008 @ 23:45:16 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62951919
ja, gewoon even in de oude OP op 'edit' drukken en dan copy/pasten in dit deeltje. scheelt enorm veel werk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_62954008
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 23:38 schreef Isabeau het volgende:
Mooie cupcakes idd en als ik tijd heb vannacht zal ik eens met de OP bezig gaan
Doe je mijn taarten er ook in? Ookal zijn ze nog enigszins amateuristisch?
pi_62960432
Wat een leuke cupcakes
pi_62962900
Zo, ik heb de op aangepast en iets vriendelijker gemaakt om te laden. Ik heb tevens een wiki aangemaakt met de OP, het zou fijn zijn als iemand die af en toe zou aanpassen
Saartje
pi_62964787
leuke cupcakes
  woensdag 5 november 2008 @ 11:41:53 #16
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62964954
Hello Kitty doet het goed in de taart en cupcake wereld!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62965818
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 22:51 schreef Maneki.Neko het volgende:
Gawd nu zijn er allemaal linkjes van gemaakt..wat een ellende

Enniehow..ik ben vanmorgen weer productief bezig geweest. Op bestelling, 24 cupcakes met Hello Kitty

[ afbeelding ]
*verliefd is

Waar heb je de Kitty's vandaan?
pi_62967771
kruidvat
Saartje
pi_62982249
Maneki, wat een geweldig schattige cupcakes!

Twee vraagjes:

- Hoe komen jullie aan die gave bakvormen in de vorm van een bolletje/ halve cirkel? Ik ben ze nog in geen enkele winkel tegengekomen, en vind juist die taartjes er zo gaaf uitzien!

- Wanneer jullie een taart bekleden met fondant of marsepein, hoe zorgen jullie dan dat het er aan de onderkant mooi afgewerkt uitziet? Slimme manier van afsnijden, of stiekem verbergen onder een bloemenrandje?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_62986309
Haha wat lief

@ Taartje, de meeste gebruiken een vorm van de ikea. www.deleukstetaartenshop.nl heb je hem ook!

Op je tweede vraag: Ik gebruik meestal een onderplaatje van een paar mm dat even groot is als de taart. Eerst leg ik de fondant over de taart en snijd dan rondom weg, tot een extra randje van 4 cm ongeveer. En dan heeeel precies met een mes of pizzaroller stukjes afsnijden en dan met de platte kant van het mes tegen de onderkant aandrukken, stukje bij beetje wegsnijdend zeg maar tot het mooi is Of net over het plaatje heen, of juist net boven het randje, dan duw ik de fondant een beetje weg



Hier zie je dat ik hem net boven het zilverenrandje gesneden heb.. Maar heb geen betere foto sorry!
pi_62996287
Taart! Cupcakes!
Ik bak redelijk vaak taarten en cakes, varieer met van alles en nogwat qua ingredienten maar heb nog nooit echt uitbundig gedecoreerd met MMF of marsepein..
Dit weekend is mijn beste vriendinnetje jarig, dus ik denk dat ik dan eens iets ga uitproberen!

Wat een onwijs gave taarten maken jullie trouwens
pi_63000313
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 22:51 schreef Maneki.Neko het volgende:
Gawd nu zijn er allemaal linkjes van gemaakt..wat een ellende

Enniehow..ik ben vanmorgen weer productief bezig geweest. Op bestelling, 24 cupcakes met Hello Kitty

[ afbeelding ]
En deze mopjes waren dus voor mijn dochter bestemd om te trakteren op school!
Ze is vandaag 8 jaar geworden
Echt superveel complimentjes gekregen, ze zijn dan natuurlijk ook gewoonweg te schattig

Maneki, nogmaals dank!
pi_63000627
Ohhh, wat leuk Gefeliciteerd met Milou
pi_63008698
Ik heb net een cupcakes pyjama gekocht

En een cupcakes plaat, beslagkom en cakeprikker, waren in de aanbieding bij de xenos

Kan ik ipv vanille-essence ook vanillesuiker gebruiken voor cupcakes?
pi_63017851
Sure! Zou dan wel wat van de gewone suiker afhalen - tenminste, dat doe ik. Ik gebruik altijd vanillesuiker ipv essence.
  donderdag 6 november 2008 @ 23:35:53 #26
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63018213
Mijn vader is zaterdag jarig, dus ik heb een heel klein, maar vrolijk taartje voor hem in elkaar geknutseld vanavond.
Okee, hij is niet zo mooi als sommige kunstwerken hier, maar het is de eerste keer dat ik met MMF werk, dus ik vind het nog best netjes, haha.



De doorsnede is overigens ongeveer 12 cm, ik heb een hele kleine springvorm
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 7 november 2008 @ 08:23:36 #27
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63022242
Leuk en vrolijk Muck! Zijn het Skittles die erop zitten?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63022311
@ NoralyZ: Bedankt

Leuk Taartje Muck
pi_63027337
deel 4 alweer, ook een weekje zonder internet gezeten hehe.
Van het weekend maar eens goed inlezen want woensdag moet ik er een met chocoladeachtig thema maken.
Nu maar eens een ronde taart maken.
En vergat mijn vraag: donker gekleurd beslag, kun je daar wat cacao poeder doorheen doen? of word dat raar van smaak ofzo?

[ Bericht 25% gewijzigd door het-is-mij op 07-11-2008 12:34:01 ]
  vrijdag 7 november 2008 @ 12:46:34 #30
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63027819
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 08:23 schreef PM-girl het volgende:
Leuk en vrolijk Muck! Zijn het Skittles die erop zitten?
thanks! Nee, het zijn mini-smarties
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_63028794
Wil je alleen gekleurd beslag of moet het ook een smaakje hebben?
pi_63028856
Oja, Ingrid, de taartenwinkel hier is al 2 dagen 'wegens omstandigheden gesloten'. Ik ga het maandag weer proberen, anders ga ik maar via internet wat bestellen denk ik
  vrijdag 7 november 2008 @ 14:16:14 #33
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63030215
Ik ga vanmiddag aan de slag.
Ik ga een briochetaart maken ( brioche kapsel dus ), met citroencustard vulling.

En ter experiment; gevulde chocolade muffins met kersencreme en een paar met praline creme.

Ik heb alleen 1 vraag: ik heb net geoefend met de rolfondant; maar ik had een paar scheurtjes
Doe ik het dan te dun?
pi_63030602
SHE, te dun hoeft niet perse het probleem te zijn. Je moet echt voorzichtig zijn, dus niet te hard aan trekken ofzo want dan scheurt het idd.
  vrijdag 7 november 2008 @ 14:53:10 #35
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63031087
En goed blijven aanvetten met bakspray oid.
Misschien scheurt het ook vanwege het te droog zijn? In dat geval is een paar seconden magnetron de uitkomst.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63031574

Is dit de vanille-essence die je nodig hebt voor cupcakes?
  vrijdag 7 november 2008 @ 15:25:10 #37
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63031794
Het is mijn eerste taart en ik was wat gehaast dus niet bitchen Mijn kerst oefen taart



en toen meneer er natuurlijk weer met zijn poten aanzitten





Dikke cheat: brioche cakes gekocht, doormidden gesneden 2 x 4 ; rolfondant kant en klaar, citroen custard wel zelf gemaakt, kersengelei ook.Icing deco gekocht natuurlijk
pi_63032535
gotver, nu moet ik bonennkort ook taarten gaan maken

*jaloers*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_63032785
Cheaten mag best bij je eerste taart, maar volgende keer willen we eigen gebakken spul en eigengemaakte decoratie..godver

ow en dit is mijn creatie van vandaag...ben niet tevreden, beetje een kindertaart

  vrijdag 7 november 2008 @ 16:02:11 #40
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63032806
Ziet er tof uit she
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 7 november 2008 @ 16:10:30 #41
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_63033041
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:01 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Cheaten mag best bij je eerste taart, maar volgende keer willen we eigen gebakken spul en eigengemaakte decoratie..godver

ow en dit is mijn creatie van vandaag...ben niet tevreden, beetje een kindertaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vind hem haske leuk .

En SHE, dat doe je beter dan ik het zou kunnen .
Niet meer actief op Fok!
  vrijdag 7 november 2008 @ 16:11:35 #42
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63033070
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:01 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Cheaten mag best bij je eerste taart, maar volgende keer willen we eigen gebakken spul en eigengemaakte decoratie..godver

ow en dit is mijn creatie van vandaag...ben niet tevreden, beetje een kindertaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Helpt het als ik zeg dat ik die kerstballetjes zelf heb gedraaid, zelf nat heb gemaakt en door de spikkels heb gehaald ?

Ik kan niet decoreren; serieus. Ik ging een roosje maken en toen werd het een kut. Taarten maken is voor serieuze mensen denk ik. Ik werd er melig van en ik heb echt NUL geduld.
  vrijdag 7 november 2008 @ 16:12:36 #43
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_63033095
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:11 schreef SHE het volgende:
Ik ging een roosje maken en toen werd het een kut.
.

Maar oefening baart kunst .
Niet meer actief op Fok!
  vrijdag 7 november 2008 @ 16:14:33 #44
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63033155
Ja...maar ik verlies snel mijn aandacht; en raak nog sneller verveeld.
En ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind rolfondant echt smerig zoet. Echt bah.
Nu hoe ik niet van zoet en ook niet van taart dus wellicht dat een ander het wel zou lusten?
Is die rolbare chocolade zooi te doen? of ook zo zoet? hij was uitverkocht bij de taarten webshop,k dus ik heb witte gekocht, maar dat spul is puur suiker joh.
pi_63033315
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:11 schreef SHE het volgende:

Helpt het als ik zeg dat ik die kerstballetjes zelf heb gedraaid, zelf nat heb gemaakt en door de spikkels heb gehaald ?

Ik kan niet decoreren; serieus. Ik ging een roosje maken en toen werd het een kut. Taarten maken is voor serieuze mensen denk ik. Ik werd er melig van en ik heb echt NUL geduld.
whehe
nou vooruit, dat helpt wel

Ow en de rolfondant IS ook smerig zoet...maar ik hou dan ook niet van zoetigheid, geef mij maar kaas. Maar andere vinden t wel erg lekker/ niet te zoet, dus mijn taarten raak ik wel kwijt
De rolbare chocolade smaakte ook niet echt naar chocola, wel anders dan de witte fondant, maar geen chocola, helaas
  vrijdag 7 november 2008 @ 16:24:52 #46
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63033425
Hmmm..dan ga ik denk ik toch maar voor de creme of icing. Ondanks dat ik 'm zo dun mogelijk heb gerold, vind ik die fondant echt te ranzig voor woorden. Zo godsgruwelijk zoet ;'(

Ik heb trouwens 2 AH's afgelopen voor kant en klare kapsels, maar niet te vinden
Zou ik het bij een bakker kunnen scoren?
pi_63033545
gewoon proberen, maar kapsel bakken is echt niet veel werk hoor en je kunt ze gewoon in de vriezer gooien en decoreren als je tijd/zin hebt
pi_63034366
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:14 schreef SHE het volgende:

En ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind rolfondant echt smerig zoet. Echt bah.
Nu hoe ik niet van zoet en ook niet van taart dus wellicht dat een ander het wel zou lusten?

Vies hè. Ik vind het ook leuker om te maken dan om te eten

Ik vind hem mooi, SHE. Hij ziet er significant beter uit dan mijn eerste probeersel
  vrijdag 7 november 2008 @ 17:36:09 #49
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63035163
De choco covered muffins zijn beter van smaak geworden;

Ik heb als bedekking gebruikt: beker slagroom, 2 flinke eetlepels ongezouten roomboter, 1 heel pakje bonbon bloc praline
Muffins maken; door beslag gehakte hazelnootjes, als muffins klaar zijn omgekeerd in de praline shizzle dopen ( paar keer zodat je dikke laag hebt ) , dan versieren.
Ze waren fab.

Met de nadruk op waren, want meneer heeft ze al achter de kiezen. Kon geen piks meer maken.

Dan heb ik nog een vraag; waar haal ik zo'n taart houd ding wat ik rond kan draaien? Zoals in dat youtube filmpje in de OP ( having fun with fondant )
Het was voor de taart nl een crime om hem mooi af te werken, omdat je er lastig bij kan.
  vrijdag 7 november 2008 @ 17:41:48 #50
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63035293
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:58 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Vies hè. Ik vind het ook leuker om te maken dan om te eten

Ik vind hem mooi, SHE. Hij ziet er significant beter uit dan mijn eerste probeersel
Ja, ik ook. Ik lust gewoon echt geen taart.
Ik moet dan ook flink oefenen met de vullingen en idd misschien toch maar op de kapsels storten. Al dat proeven vind ik niet zo fijn/lekker om te doen, maar misschien went het op den duur?
pi_63035724
SHE, ziet er voor een eerste probeersel goed uit hoor!

En die cupcakes zijn echt schattig
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_63035730
Ik wil wel helpen proeven want ik hou van suiker/taart
pi_63035815
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 17:36 schreef SHE het volgende:
Dan heb ik nog een vraag; waar haal ik zo'n taart houd ding wat ik rond kan draaien? Zoals in dat youtube filmpje in de OP ( having fun with fondant )
Het was voor de taart nl een crime om hem mooi af te werken, omdat je er lastig bij kan.
Ikea heeft grote ronde draai plateau's. Werkt prima!

Trouwens wat een leuke taartjes hebben jullie weer gemaakt.
  vrijdag 7 november 2008 @ 18:30:27 #54
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_63036311
Bla! Da's precies de taart die ik in gedachten heb voor Sasha's verjaardag!
***
  vrijdag 7 november 2008 @ 18:42:49 #55
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63036613
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 14:53 schreef PM-girl het volgende:
En goed blijven aanvetten met bakspray oid.
Misschien scheurt het ook vanwege het te droog zijn? In dat geval is een paar seconden magnetron de uitkomst.
Oh ja, dit wilde ik nog ff aanhalen..invetten??

Ik heb gewoon bloem gebruikt om 'm niet te laten plakken en niet verder aangevet ofzo.
Is dat wel nodig?
pi_63036774
Ik zet de taart gewoon op een groot bord of een precies passend onderplaatje (maar die zijn best duur om 1 keer te gebruiken ) Vandaag zelfs op een wat diepig bord gedaan en dat ging goed, samen met schoonmams aan de taartmakerij Ze wilde een heel eenvoudige taart voor haar man, dus een witte taart met wat zwarte stipjes en ruitjes, henk 46 en een racevlaggetje bovenop en klaar. Ze vond het wel heel erg leuk dus misschien wil ze de volgende keker ook wel improviseren enzo ^^

Mooie taart trouwens BlaBla, hoe heb je die kerstboom gefabriceerd?

@ She, ik gebruik nooit bloem, volgens mij wordt dat ook afgeraden maar kan het mis hebben. Ik gebruik altijd wat poedersuiker, gaat prima
pi_63037002
Ik doe dat idd ook altijd met poedersuiker. Ik vind van die vetvrije bakspray echt een smerig product

Ik wil trouwens ook een draaiplateau; onmisbaar als je randjes wilt spuiten rondom.

Nouwk, we krijgen wel een foto te zien, toch?
  vrijdag 7 november 2008 @ 19:00:54 #58
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63037036
Ah poedersuiker! natuurlijk!!
Supermanythnx

Dit was gewoon een oefentaart hoor, dus sowieso niet bedoeld voor consumptie,..al heeft meneer dat ding al te pakken gehad
Maar dit komt wel goed!

Morgen ga ik een poesie taart maken, met poezenvoetjes en een zelfgebouwde hello kitty
pi_63037056
Haha jawel, volgens mij was ze heel trots op onze taart, dus dat zal ongetwijfeld gebeuren, maar hij is wel erg simpel.. Wel echt een taart voor mijn schoonvader
  vrijdag 7 november 2008 @ 20:38:50 #60
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_63039511
Godver, nu moet ik dit ook gaan leren.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_63040585
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 18:30 schreef Brighteyes het volgende:
Bla! Da's precies de taart die ik in gedachten heb voor Sasha's verjaardag!
hij is in elk geval niet moeilijk, de kerstboom en de sneeuwpop heb ik gemaakt adhv een "how to" op youtube. Kan ik wel even voor je opzoeken als je wilt
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 18:49 schreef Nouwk het volgende:
Mooie taart trouwens BlaBla, hoe heb je die kerstboom gefabriceerd?
de vorm van de kerstboom rollen, die op de achterkant van een penceel zetten en met een schaartje met kromme punt steeds rondom inknippen
wacht, zal de filmpjes ff erbij zoeken.

hier de filpmjes van de sneeuwpop en de kerstboom
kerstboom
Sneeuwpop

[ Bericht 6% gewijzigd door Bla_Bla_Bla op 07-11-2008 21:25:54 ]
  vrijdag 7 november 2008 @ 21:29:57 #62
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_63040878
Thanks Bla.
Ik moet echt eens gaan oefenen, maar ik durf niet. Wegens voorliefde voor lekkere taarten en de vrees dat ik alle probeersels zelf op vreet.
***
pi_63040963
je moet gewoon vantevoren de collega's van je man of je eigen collega's beloven dat ze de dag erna taart krijgen...dan kun je t niet meer maken t zelf op te eten
pi_63041577
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:01 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:


ow en dit is mijn creatie van vandaag...ben niet tevreden, beetje een kindertaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vind hem wel erg leuk geworden!
pi_63041706
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 21:19 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
hier de filpmjes van de sneeuwpop en de kerstboom
kerstboom
Sneeuwpop
Wat leuk om te zien
Laat ze dat stokje bij de hoed van de sneewpop er nou inzitten?
  vrijdag 7 november 2008 @ 22:17:15 #66
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63042316
Die howto's !!!

ik heb mijn fondant erbij gepakt en zit driftig te kneden op de bank

Men wat is dit verslavend!
  zaterdag 8 november 2008 @ 13:17:07 #67
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63051937
spoed probleem

Ik ben de sneeuwman aan het maken ( zoals bla ) alleen ik heb helemaal geen zwarte kleurstof

Gaat het werken als ik er cacao doorkneed? Of zal ik pure choco moeten smelten? en verneuk ik dan niet de structuur van de fondant?
pi_63052335
rare tip, kneed er een verpulverd pilletje norit doorheen.
Saartje
  zaterdag 8 november 2008 @ 13:44:42 #69
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63052345
!

Die heb ik ook nog

Geweldig, thnx!
  zaterdag 8 november 2008 @ 14:11:19 #70
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63052792
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 18:42 schreef SHE het volgende:

[..]

Oh ja, dit wilde ik nog ff aanhalen..invetten??

Ik heb gewoon bloem gebruikt om 'm niet te laten plakken en niet verder aangevet ofzo.
Is dat wel nodig?
Ik bedoel met aanvetten dat je je werkblad of handen even insprayt. Ik heb bakspray van Oetker, maar ik zie op de filmpjes ook wel blikken van grisco oid.
Wanneer mijn fondant scheurt is het te droog, vandaar!
Leuke eerste projecten heb je gemaakt!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zaterdag 8 november 2008 @ 14:12:59 #71
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63052830
Ik lees soms dulce leche-creme oid? Wat is dat precies? En hoe maak je het? Het klinkt zo lekker!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zaterdag 8 november 2008 @ 14:24:28 #72
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63053055
Oh, als ik die fondant ff op de verwarming leg dan scheurt ie niet meer.
Ik vind die sprays ook vies al maakt het voor deco niet uit, die eet je toch niet op.

Dulce de leche maak je van gecondenseerde melk; in laten koken tot je een toffee achtige kleur hebt. Is heerlijk.
  zaterdag 8 november 2008 @ 14:26:50 #73
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63053091
Just that? Zo'n blikje melk in de pan gooien en laten inkoken (en ervoor zorgen dat je pan niet verpest?)
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zaterdag 8 november 2008 @ 14:29:50 #74
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63053156
Just that

blikje gecondenseerde melk, suiker, beetje bakpoeder en dan langzaam laten inkoken tot je een toffeekleurige stroop hebt. Yum!
pi_63053166
Even een paar van mijn probeersels (Ik heb een half jaar in Engeland gezeten en ben lekker ermee
gaan experimenteren):


Dat was mijn allereerste!


Even een simpel pakketje



Ik had bij deze helaas geen poederkleurstof, dus heb gebruik moeten maken van vloeibare, wat zo'n druiperige glimmend effect geeft

En diegene waar ik het meest trots op ben:



Nu heb ik alle spulletjes uit engeland meegenomen om fantastische taarten te maken, hebben we in dit studentenhuis geen oven! GRMBL!
Find your prince, before you start kissing frogs
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')