abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 25 november 2008 @ 14:57:01 #226
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63507570
Maneki

CalamityJane, leuk zo! Waar koop je kant en klare dulce leche?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63508698
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 14:57 schreef PM-girl het volgende:
Maneki

CalamityJane, leuk zo! Waar koop je kant en klare dulce leche?
Bij de Jumbo. Het spul heet ook echt Mijn Oma. Tegenwoordig hebben ze het ook bij de AH XL.
[. [__] .]
[+[__]◊]
pi_63511568
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 15:40 schreef CalamityJane het volgende:
Bij de Jumbo. Het spul heet ook echt Mijn Oma. Tegenwoordig hebben ze het ook bij de AH XL.
Dat spul is echt smerig vergeleken met zelfgemaakte dulce de leche....en het zelf maken is zo simpel

Prachtige taart trouwens Vertel je nog hoe je dochter het vond?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63511765
Zojuist een vierkante bakvorm gekocht, en een quichevorm (ook voor het bekleden) en een muffinvorm.. Jeej
  dinsdag 25 november 2008 @ 20:11:30 #230
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63517273
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 17:07 schreef Isabeau het volgende:
Dat spul is echt smerig vergeleken met zelfgemaakte dulce de leche....en het zelf maken is zo simpel
Wellicht een beetje offtopic, maar waar kun je dat nog meer bij gebruiken dan op taart? Heb nu even geen taartgelegenheid en wil het weekend misschien dit toch eens gaan maken zelf.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63517994
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 20:11 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Wellicht een beetje offtopic, maar waar kun je dat nog meer bij gebruiken dan op taart? Heb nu even geen taartgelegenheid en wil het weekend misschien dit toch eens gaan maken zelf.
De kant en klaar variant staat tussen het broodbeleg.
pi_63527094
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 20:32 schreef _Ophelia_ het volgende:

De kant en klaar variant staat tussen het broodbeleg.
Gewoon zelf maken, kost je alleen een paar uurtjes wachten en dan zitten al die toevoegingen die de structuur en smnaak in dat potje minder lekker maken er niet door.

Ik maak het voor banoffeepie of op brood.

Gisteren allemaal versierselen ingeslagen voor de cupcakes, maar waar ik woon verkopen ze niet echt kleurstof. Bij een toko kon ik uiteindelijk oranje en blauw kopen....heb maar blauw gekocht.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63532113
Op www.detaartenfee.be en www.deleukstetaartenshop.nl etc heb je veel goedkoper dan in de winkel je spullen is mijn ervaring. Veel bestellen dan heb je de kosten er weer uit
pi_63535561
quote:
Op woensdag 26 november 2008 04:49 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Gewoon zelf maken, kost je alleen een paar uurtjes wachten en dan zitten al die toevoegingen die de structuur en smnaak in dat potje minder lekker maken er niet door.
Ik bedoelde het meer om aan te geven dat het ook op brood kon.

Ik vergeet altijd foto's te maken van mijn creaties, maar een omschrijving:
Ik heb laatst een chocoladekapsel gemaakt, de middelste plak getrempeerd met kirsch en besmeerd met kersenjam. Tussen alle lagen heb ik chocolademousse en kersen gedaan.
Ik heb de taart rondom afgewerkt met hele dunne plakjes chocolade (smelten, dun uitsmeren en in stukken breken)
Hij was erg
pi_63536928
Mijn hemel dat klinkt hemels!

Mijn spulletjes zijn binnen. Dit weekend maar eens oefenen!!
pi_63544474






vandaag gemaakt.... Met toblerone vulling..
And It Hurts With Every HeartBeat
  woensdag 26 november 2008 @ 21:03:22 #237
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63546575
Dat klinkt erg ok, toblerone vulling! Hoe doe je dat, fijnhakselen?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63546818
anderhalve reep smelten... halve beker slagroom kloppen... door elkaar en dan half zakje banketbakkersroom maak spul om het beter te laten binden...

hij is bijna op... nog 2 stukjes.... yummmm
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_63547276
Je kunt ook lekkere ganache maken, om over je taart te gieten.. Even veel slagroom als chocolade toevoegen (dus 1:1, 200:200 bijvoorbeeld).. Choco met nootjes is dan ook lekker
pi_63556164
Vraagje aan de deskundigen hier;

zou je botercreme kunnen opleuken met wat speculoospasta erdoor? Ik heb het met jam of koffie voorbij zien komen... maar zou 't met speculoospasta ook kunnen?
pi_63556487
Om af te smeren? Of als vulling?
pi_63557159
Beide?
pi_63562140
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 17:07 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat spul is echt smerig vergeleken met zelfgemaakte dulce de leche....en het zelf maken is zo simpel

Prachtige taart trouwens Vertel je nog hoe je dochter het vond?
Ik kan niet zeggen dat ik het spul in Argentinië veel lekkerder vond dan hier in de potjes eigenlijk. Maar ik ben ook nog wel van plan om het een keer te proberen met gecondenseerde melk... Ik vond het gewoon makkelijk, omdat ik toch altijd wel een potje DdL in huis heb. Alleen vind ik die uit een potje niet geschikt om puur te gebruiken, want hij is nogal compact van structuur. Daarom had ik hem gemengd met banketbakkersroom.

Op de vraag waar je het voor kunt gebruiken: op brood, op de pannenkoek , door de vanillevla, over ijs of pudding... Eigenlijk bij alles wat toch al zoet is. Of tussen twee koeken, bij gebrek aan echte Alfajores...

Mijn deeltijddochter vond hem geweldig en de overige visite op haar verjaardag trouwens ook. We hadden voor 20 man wel genoeg aan alleen de jurk, dus de ondertaart is ten prooi gevallen aan de eetlust van mijn lief en mij.

[ Bericht 5% gewijzigd door CalamityJane op 27-11-2008 12:25:52 ]
[. [__] .]
[+[__]◊]
pi_63562216
quote:
Op donderdag 27 november 2008 09:00 schreef Sorbootje het volgende:
Beide?
Ik zie niet in waarom niet, alleen heeft Speculoospasta een kleurtje, dat misschien zichtbaar blijft onder je fondantlaag... Daar moet je wel mee oppassen.
[. [__] .]
[+[__]◊]
pi_63563151
Bedankt! Ik was toch van plan misschien bruin fondant te gebruiken... dus dat komt dan goed uit
pi_63564196
Ik had net 1,5 kilo rolfondant gehaald ('ja er zit nog iets meeer in hoor'), moest ik 18 euro betalen :| Maar ze had het al gesneden.. Kom ik thuis, weeg ik het, is het maar 1300 gram. En mijn moeder had toevallig al gepland dat we vandaag naar Elburg gingen en daar dus rolfondant haalden, dus nu had ik dubbel.. Mocht ik het gelukkig terug brengen, maar wat een geld!

Ik ga morgen (vandaag) een taart maken met een pump erop en misschien een handtas.. Iemand een idee voor leuke kleuren? Ik vul hem met baileyscreme, en maar met slagroom denk ik, of iemand betere suggesties?
pi_63573662
Zondag maakte ik voor het eerst een cake met biscuitmix, maar deze is geimplodeerd. De verpakking gaf aan dat hij 30-35 in de oven moest. Ik heb een nieuwe gemaakt, deze was na 50 gaar. Hebben meer mensen hier last van? Ik had hem gemaakt in de Ikea-kom, zou het daaraan kunnen liggen?

De taart heb ik bekleed met roze gekleurde rolfondant en versierd met iets donkerdere roze bloemetjes. Voor een jarig oppaskind, een meisje dat 8 werd en helemaal gelukkig was met de kleurtjes:) Tussenin heb ik een vulling gestopt van aardbeienjam. Was een groot succes volgens haar, zo laat ook deze foto zien:

A balanced diet is a cookie in each hand
pi_63576005
Ik heb net een taart van 24 cm uit de oven gevist.. Hijs alleen superhoog, wel hip ^^ Zo meteen even de strik maken, kunnen jullie morgen het resultaat zien

Mooie taart trouwens, en lief oppaskindje Is die nu tonnetje rond of mocht jij ook een stukje?
pi_63586409
Ze kijkt alsof ze het hele taartje in één keer wil verorberen! Kan ik me wel voorstellen ook
pi_63596316
Leuk taartje, taart

Aangezien mijn plaatje van jojo en hoops (vorige pagina) hard was geworden en ik niet meer het geduld had een nieuwe te maken heb ik snel iets anders verzonnen voor de verjaardagstaart van een vriendinnetje. Dit is het geworden

  vrijdag 28 november 2008 @ 15:21:29 #251
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63596354
Erg leuk hoor blablabla!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63597642
Oh dat vind ik echt een schattig taartje!
pi_63598304
Hoe maken jullie die roosjes zo mooi?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63598436
Ik maak ze volgens de howto van deleukstetaarten.nl
http://www.deleukstetaart(...)eken:Roosjes_van_MMF
pi_63599340
Lief taartje bla_bla! Mooi met die zachte kleuren, en je roosjes zijn erg mooi gelukt!

Mijn oppaskind was zo lief ons ook een stukje te gunnen, dus heb er zelf ook van mogen genieten
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_63599783
Mooi taartje Blabla, lekker rustig, erg mooi Mijn taart voor een vriendinnetjes verjaardag:




Gevuld met slagroom en baileyscreme (Bah! Baileys)
pi_63622122
Taartje va Blabla heeft mooie kleuren.
  zaterdag 29 november 2008 @ 22:56:56 #258
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63629423
Vrolijk Nouwk!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zondag 30 november 2008 @ 13:22:00 #259
137173 YPrue
Message in a bottle...
pi_63642212
Die taart op de FOK!Games-pagina al gezien?

4-Jarig meisje krijgt de taart van haar leven
The Police 08-06-2008
pi_63642343
Ik vond die Super Mario-taart van Cakewrecks mooier.
pi_63643326
Deze?





Of deze?

  zondag 30 november 2008 @ 15:15:54 #263
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63644571
OMG
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_63644592
Geweldig hè?
  zondag 30 november 2008 @ 15:32:45 #266
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63644916
echt prachtig
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_63644963
Ik ben benieuwd wat zo'n taart moet kosten. Zal wel vele honderden dollars zijn.

Edit: ja dus - http://www.letthemeatcake.net/pricing.php
  zondag 30 november 2008 @ 15:44:42 #268
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63645154
quote:
Op zondag 30 november 2008 15:34 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben benieuwd wat zo'n taart moet kosten. Zal wel vele honderden dollars zijn.

Edit: ja dus - http://www.letthemeatcake.net/pricing.php
3-D Cakes $100.00 minimum, $3.50 per slice plus labor/sculpture time*

* Labor/Sculpture time billed at $75.00 per hour

Serves 100 persons: 100 x $3.50 = $350.00
10 hours of Sculpture and Decoration time: 10 x $75.00 = $750.00
Total: $1100.00



maar ja, wel logisch als je de taarten zo ziet. Al zou ik er nooit zoveel geld voor over hebben
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_63650701
Mijn allereerste poging. Ik vind hem best lief geworden!



pi_63650717
Vulling is banketbakkersroom met speculoospasta en slagroom met nutella en frangelico likeur
  zondag 30 november 2008 @ 20:45:30 #271
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63651609
Leuk Sorbootje en erg netjes!

Hoe heb je zo'n kussenachtig zijkantje gemaakt?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zondag 30 november 2008 @ 20:52:47 #272
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_63651851
Leuk sorbootje
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_63659724
quote:
Op zondag 30 november 2008 20:45 schreef PM-girl het volgende:
Leuk Sorbootje en erg netjes!

Hoe heb je zo'n kussenachtig zijkantje gemaakt?
Met een liniaal. Maar dat ging niet helemaal goed, want ik hield de liniaal kennelijk steeds schuiner, waardoor de print aan één kant wat psychedelisch werd... maar dat heb ik uiteraard niet op de foto gezet
pi_63668622
Die vind ik ook leuk... Gebruik je kant en klare rolfondant met kleurstof?
[. [__] .]
[+[__]◊]
pi_63668847
Ja. Ik heb mintgroen gemaakt met blauw en groen en lila maakte ik met roze en een klein tikje blauw. De rozen zijn heel zachtgeel.

Volgend weekend project nummer twee voor mijn stiefzoontje. Hij wordt 7
pi_63668893
Inmiddels zijn mijn collega's de hele dag al aan het uitbuiken van één stukje van deze taart. 't Ligt wel zwaar op de maag zeg maar
pi_63673718
Aaah die is mooi Sorbootje!
pi_63729138
wie van jullie gebruikt ook wel eens marsepein oor het bekleden van de taart?
ik heb nu nl een oefentaartje met voorgekleurde rode fondant gemaakt, maar die lijkt veel sneller te scheuren als de fondant die ik zelf kleur. Dus nu hoopte ik dat dat met reeds gekleurde marsepein minder erg is zodat ik die kan gebruiken.
pi_63729401
ik! heel fijn, kun je mooi dun uitrollen en scheurt niet zo gek snel
Saartje
pi_63729448
Ah oke, nou dat klinkt goed
heb mijn vriend nl beloofd voor zn verjaardag een mooie taart te maken en hij wilt perse een rode kerstachtige taart whehe (hij is eerte kerstdag jarig)

Zo zag mijn rode fondant er nl na het bekleden uit
Ben erg blij dat ik t vantevoren even heb uitgeprobeerd
pi_63731177
quote:
Op woensdag 3 december 2008 17:04 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
wie van jullie gebruikt ook wel eens marsepein oor het bekleden van de taart?
Ik gebruik alleen maar marsepein, vind het het fijnst werken en de meeste mensen vinden dat het lekkerst
pi_63731637
quote:
Op zondag 30 november 2008 15:44 schreef Muck het volgende:

[..]

3-D Cakes $100.00 minimum, $3.50 per slice plus labor/sculpture time*

* Labor/Sculpture time billed at $75.00 per hour

Serves 100 persons: 100 x $3.50 = $350.00
10 hours of Sculpture and Decoration time: 10 x $75.00 = $750.00
Total: $1100.00



maar ja, wel logisch als je de taarten zo ziet. Al zou ik er nooit zoveel geld voor over hebben
110 dollar per taartpunt.... Woei!!!

Mooie taarten, Sorbootje en Bla Bla Bla!! Leuk ook dat patroon.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63733212
quote:
Op woensdag 3 december 2008 18:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

110 dollar per taartpunt.... Woei!!!
Volgens mij moet je ff iets aan je rekenskillz doen. 110 maal 100 = 11.000.
pi_63738228
Mooi hoor BlaBla, wat is er mis mee? Ik vind hem schattig.
pi_63739956
de fondat is op verschillende plaatsen gescheurd (linksboven en onder op de foto en aan de zijkanten is t al helemaal niet mooi)
Maar hij is wel lekker
pi_63741633
Hoe ingescheurd dan? Doordat je met liniaal (of wat dan ook) te diep hebt gedrukt oid? Misschien de fondant of marsepein misschien wat dikker rollen? Maar ik vind hem heeel erg mooi van bovenaf hoor, mag je trots op zijn Net als op de lekkerheid.
pi_63749049
Ik heb de fondant net zo dik uigerolt als normaal, maar deze had al scheurtjes tijdens het uitrollen. T leek gewoon alsof die een stuk minder soepel was. En bovenop is t nog verder gescheurd door de lineaal idd.
Ah volgende keer beter
pi_63758105
Ik vind 't een lieve taart, ook met scheurtjes en je vriend vast ook!
pi_63758336
quote:
Op woensdag 3 december 2008 17:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Ah oke, nou dat klinkt goed
heb mijn vriend nl beloofd voor zn verjaardag een mooie taart te maken en hij wilt perse een rode kerstachtige taart whehe (hij is eerte kerstdag jarig)

Zo zag mijn rode fondant er nl na het bekleden uit
Ben erg blij dat ik t vantevoren even heb uitgeprobeerd
[ afbeelding ]
ik vind 'm heel erg gaaf
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 4 december 2008 @ 22:15:40 #290
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63768151
quote:
Op woensdag 3 december 2008 17:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Ah oke, nou dat klinkt goed
heb mijn vriend nl beloofd voor zn verjaardag een mooie taart te maken en hij wilt perse een rode kerstachtige taart whehe (hij is eerte kerstdag jarig)

Zo zag mijn rode fondant er nl na het bekleden uit
Ben erg blij dat ik t vantevoren even heb uitgeprobeerd
[ afbeelding ]
Ik zou er bijna op gaan zitten
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63768732
quote:
Op donderdag 4 december 2008 22:15 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ik zou er bijna op gaan zitten
whehe dan scheurt ie gegarandeerd verder

en thnx dames
  donderdag 4 december 2008 @ 22:46:17 #292
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63769390
Ik wil graag eenvoudige chococreme maken, zoals slagroom met choco(poeder)(la) erdoorheen. Maar dit kan ik geen uren bewaren wanneer het mooi gespoten zit of wel? Kan ik er iets aan toevoegen zodat het wat stijver blijft?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63769627
Oef dat weet ik niet zo goed.. Ik zou idd denken aan iets van opgeklopte ganache oid! Gewoon klein beetje proberen of het werkt? Wacht, ik heb wat linkjes voor je.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=22976
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=20413
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=26459

Die laatste is een choco-botercreme. Hoop dat je er wat aan hebt!

[ Bericht 69% gewijzigd door Nouwk op 04-12-2008 22:58:41 ]
pi_63776320
Ik ga morgen ploeteren op een Shrektaart voor mijn stiefzoontje! Ik vind het eigenlijk best wel spannend... als het niet lukt sta ik mooi voor l*l op zijn verjaardag zondag!
pi_63786959
Bla mooi zeg!

Kun je muffins een dag van tevoren maken? Dat ze morgen nog lekker zijn. Of beter morgenochtend.

En misschien weet iemand het hier toevallig. Ik ga soesjes door glazuur halen en dan spikkels erop. Zou dat bevroren kunnen en dan weer in de diepvries en dan 's morgens eruit. Of zou het goor worden dan?
pi_63787233
Taarten kun je iig wel versierd en al invriezen, dus ik neem aan van wel dat dit ook kan! anders doe je er twee of drie om te proberen?

Wanneer wl je de muffins versieren en opeten? Voor de versheid zou ik het morgenochtend doen, of anders 's avonds ervoor. Doe ik wel met taarten.
pi_63788269
quote:
Op woensdag 3 december 2008 17:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Ah oke, nou dat klinkt goed
heb mijn vriend nl beloofd voor zn verjaardag een mooie taart te maken en hij wilt perse een rode kerstachtige taart whehe (hij is eerte kerstdag jarig)

Zo zag mijn rode fondant er nl na het bekleden uit
Ben erg blij dat ik t vantevoren even heb uitgeprobeerd
[ afbeelding ]
Mooi hoor!
pi_63788568
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 17:05 schreef _Ingrid_ het volgende:
Bla mooi zeg!

Kun je muffins een dag van tevoren maken? Dat ze morgen nog lekker zijn. Of beter morgenochtend.

En misschien weet iemand het hier toevallig. Ik ga soesjes door glazuur halen en dan spikkels erop. Zou dat bevroren kunnen en dan weer in de diepvries en dan 's morgens eruit. Of zou het goor worden dan?
wil je verse soesjes gebruiken gebruiken?

anders diepvriessoesjes gebruiken bevroren en snel doen en dan de vriezer in.
zo heb ik ze een keer gemaakt met witte chocolade en muisjes en dan de vriezer in en een uur van te voren eruit halen als. ik had dat als kraamtraktatie.

moet maar weer eens gaan frobelen. kom er met 2 meisjes gewoon niet aan toe
mama van 3 kids!
pi_63788626
Meisjes willen toch juist frobelen? Of zijn ze nog te jong?
pi_63789920
de oudste is bijna 2 en de jongste is 8maanden.
van de week wel appelflappen gemaakt.
ik heb een biscuitmix bij de molen gehaald gatver wat een gore zooi.
zo hoorde die echt niet te smaken. morgen eieren halen dan kan ik ook eens gaan bakken.
mama van 3 kids!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')