quote:Op donderdag 12 juli 2007 17:24 schreef freddygonzales het volgende:
[afbeelding]
[afbeelding]
Beetje wazig komt door telefoon.
en VEEEEL licht, liefst blauwig.quote:Op donderdag 12 juli 2007 21:41 schreef MadGuy het volgende:
CO2 toevoegen, bemesting op peil houden en bijknippen.
Het ze lijken op kegelvlekbarbelen zonder kegel als je het mij vraagt.quote:Op donderdag 12 juli 2007 23:10 schreef broodmonkeh het volgende:
Iemand nog geinteresseerd in een neon school van 8 neons en 1 kardinaal (weet niet hoe die ertussen is gekomen) ? 3 / 4 euro ofzo voor de school.
Ook heb ik deze 2 nog gratis in de aanbieding:
[afbeelding]
kan iemand mij gelijk de naam van deze 2 visjes vertellen (let op de geel / zwarte rugvin)?
Het aller- allerbelangrijkste is ervoor te zorgen dat het aquarium op een beschutte plek staat, d.w.z: niet in de zon. Het beste is om een donker plekje in de kamer te gebruiken en minstens 12 uur per dag licht d.m.v. tl-verlichting. Op deze manier krijg je geen algenplaag.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 13:59 schreef Bullebak het volgende:
Volgende week krijg ik mijn bak.
Nog nooit eerder een aquarium gehad, dus ik zal wel een aantal fouten maken
Maar met een hoop lezen kom je al een eind.
![]()
Je bedoelt dat de bak niet in direct zonlicht staat neem ik aan. Dat had ik gelezen indd. Echte beschutte plaatsen heb ik niet, maar wel plaatsen waar geen direct zonlicht in schijnt.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 14:12 schreef freddygonzales het volgende:
[..]
Het aller- allerbelangrijkste is ervoor te zorgen dat het aquarium op een beschutte plek staat, d.w.z: niet in de zon. Het beste is om een donker plekje in de kamer te gebruiken en minstens 12 uur per dag licht d.m.v. tl-verlichting. Op deze manier krijg je geen algenplaag.
Probeer als je veel zon in je huis hebt overdag de boel te verduisteren door gordijnen.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 14:19 schreef Bullebak het volgende:
[..]
Je bedoelt dat de bak niet in direct zonlicht staat neem ik aan. Dat had ik gelezen indd. Echte beschutte plaatsen heb ik niet, maar wel plaatsen waar geen direct zonlicht in schijnt.
Volgens mij zijn het iets met zilver...zalm. kheb ze zelf ooit ook gehad.quote:Op donderdag 12 juli 2007 23:10 schreef broodmonkeh het volgende:
Iemand nog geinteresseerd in een neon school van 8 neons en 1 kardinaal (weet niet hoe die ertussen is gekomen) ? 3 / 4 euro ofzo voor de school.
Ook heb ik deze 2 nog gratis in de aanbieding:
kan iemand mij gelijk de naam van deze 2 visjes vertellen (let op de geel / zwarte rugvin)?
nee die zijn het zeker niet. Ik vind ze zelf een beetje lijken op de Minor:quote:Op vrijdag 13 juli 2007 15:29 schreef Byte_Me het volgende:
of van die glasdingessen
dacht dat je de glasmeerval bedoelde!quote:Op vrijdag 13 juli 2007 17:17 schreef Byte_Me het volgende:
[afbeelding]
Pristella maxillaris/glaszalm
wat voor bak krijg je?quote:Op vrijdag 13 juli 2007 13:59 schreef Bullebak het volgende:
Volgende week krijg ik mijn bak.
Nog nooit eerder een aquarium gehad, dus ik zal wel een aantal fouten maken
Maar met een hoop lezen kom je al een eind.
![]()
kreeg vandaag juist de tip om de verlichting niet al te lang aan te laten ivm algen..quote:Op vrijdag 13 juli 2007 14:12 schreef freddygonzales het volgende:
[..]
Het aller- allerbelangrijkste is ervoor te zorgen dat het aquarium op een beschutte plek staat, d.w.z: niet in de zon. Het beste is om een donker plekje in de kamer te gebruiken en minstens 12 uur per dag licht d.m.v. tl-verlichting. Op deze manier krijg je geen algenplaag.
Met het starten moet je eerst je aquarium helemaal inrichten enz. , is allemaal op internet te vinden. een goeie site is www.punkyfish.nl. Hierna moet je de bak minimaal 3 weken laten rijpen , dus water erin , filter aanzetten en dan zo laten staan zonder vissen en zonder planten. Dan komt er namelijk een bacteriecultuur in je bak die je bak in evenwicht houdt. Doe je dit niet heb je grote kans dat je vissen in 2 weken dood zijn. Ik heb de gok genomen omdat ik een 2e hands aquarium incl. vissen had gekocht en geen tijdelijk onderkomen had , heb er wel spul ingegooid (aqutan en nitrivec), en er is niks gebeurd maar ik zou het risico niet nemen.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 17:22 schreef Bullebak het volgende:
Iemand die nog een aanrader heeft qua boeken? Zoek een boek voor een absolute beginner, waarin alles duidelijk omschreven staat. Ook qua plantensamenstelling, vissamenstelling etc.
Zijn alleen nogal wat boeken, en ik heb weinig zin om ze allemaal te kopen![]()
Rare beredenering dat heb ik nog nooit gehoord zowel niet van een verkoper als van een ervaren aquariaan.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 23:15 schreef lucky_birdie het volgende:
[..]
kreeg vandaag juist de tip om de verlichting niet al te lang aan te laten ivm algen..
bij voorkeur s' ochtends licht aan tot n uur of 1, en daarna uit. En s' avonds eventueel weer aan, want dat staat wel gezellie
Lees het maar na in de literatuur en vraag het maar eens aan een aquariaan. Minstens 12 uur per dag on-onderbroken.quote:planten groeien s' ochtends.. en in de natuur hangt er ook geen tl balk boven de vissen (aldus de verkoper in de dierenwinkel![]()
)
dus voor de vissen is het ook niet noodzakelijk de hele dag in een verlichte bak te zitten..
heb vandaag voor t eerst de tijidschakelaar erop gezet.. ben benieuwd..
Als je veel algen hebt komt je bak dan niet (in) direct in aanraking met zonlicht? Daarom moet een aquarium ook op het donkerste plekje van de kamer staan, liefst waar de zon helemaal geen vat krijgt erop.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 16:15 schreef lucky_birdie het volgende:
Dan heb ik binnen no time matglas (door de algen..)
aan de kant waar het raam is zitten ook als eerste de algen..
S' avonds de lichten weer aan is niet in het belang van de planten of vissen, maar gewoon puur omdat het er mooier uit ziet.
De verkoper in de dierenwinkel heeft zelf een aquarium van 2 meter, en hij doet het al jaren op deze manier, en hij heeft nauwelijks last van algen..
Ik ga dit gewoon uitproberen, als het niet werkt laat ik het licht gewoon weer wat langer aan..
Uehm Ja. ik.. 20 Jaar geleden met een klasgenootje van de middelbare school.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 15:19 schreef Bass-Miss het volgende:
Zijn hier mensen die zelf al eens een aquarium gemaakt hebben?
Dank je wel! Ik ben er ook erg blij meequote:Op zaterdag 21 juli 2007 12:32 schreef Guppyfriend het volgende:
@gathering storm,
wat staat je planten er mooi bij, echt super!
garnaaltjes zijn leuk, maar mijn ervaring is dat je ze maar zelden ziet als je er 4 hebt. ik had er eens stuk of 100 in een 200L aquarium, en zelfs daar moest je er nog naar zoeken. maar wie weet heb jij dat probleem niet. trouwens, met antennebaasjes in je bak zou ik geen jonkies van je garnalen verwachten, al weet ik sowieso niet of japonicas een beetje makkelijk te kweken zijn. ik had redtails in mn bak, die kweekten erg goed na. helaas zijn ze na een uitgevallen pomp allemaal gestorvenquote:Op zaterdag 21 juli 2007 15:08 schreef gathering_storm het volgende:
[..]
Dank je wel! Ik ben er ook erg blij mee
Heb zojuist vier Caridina Japonica-garnaaltjes gekocht en ga die nu vrijlaten
Tot nu toe valt het me mee; ik heb een stuk kienhout in de bak en daar zijn ze niet vanaf te slaanquote:Op zaterdag 21 juli 2007 15:43 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
garnaaltjes zijn leuk, maar mijn ervaring is dat je ze maar zelden ziet als je er 4 hebt. ik had er eens stuk of 100 in een 200L aquarium, en zelfs daar moest je er nog naar zoeken. maar wie weet heb jij dat probleem niet. trouwens, met antennebaasjes in je bak zou ik geen jonkies van je garnalen verwachten, al weet ik sowieso niet of japonicas een beetje makkelijk te kweken zijn. ik had redtails in mn bak, die kweekten erg goed na. helaas zijn ze na een uitgevallen pomp allemaal gestorven
Wij zitten hier een beetje met het plan in ons hoofd om iets te metsen met kogelvrije ramen in.quote:Op woensdag 18 juli 2007 00:00 schreef drdolittle het volgende:
[..]
Uehm Ja. ik.. 20 Jaar geleden met een klasgenootje van de middelbare school.
Was mijn eerste bakje : 70x30x30", draait nog steeds (na een aantal jaren ongebruikt in de hoek te hebben gestaan)![]()
ik heb weleens een bak gerepareerd, nieuwe bodemplaat erin gelijmd. maar op internet kun je bergen handleidingen vinden over het maken van een aquarium. de glasdikte is erg belangrijk in verhouding met de maten van je bak. verder moet je bij grotere bakken dwarsverstevigingen lijmen, etc. het is ook handig om een maat te kiezen die overeenkomt met de breedte van een TL buis, en als je het goed aan wil pakken kijk dan meteen eens naar die T5 buizen.quote:Op zondag 22 juli 2007 15:00 schreef Bass-Miss het volgende:
[..]
Wij zitten hier een beetje met het plan in ons hoofd om iets te metsen met kogelvrije ramen in.
We dachten eigenlijk meer aan een soort muur met ramen in, waarachter je de vissen dan kan zien zwemmen.quote:Op zondag 22 juli 2007 16:48 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
ik heb weleens een bak gerepareerd, nieuwe bodemplaat erin gelijmd. maar op internet kun je bergen handleidingen vinden over het maken van een aquarium. de glasdikte is erg belangrijk in verhouding met de maten van je bak. verder moet je bij grotere bakken dwarsverstevigingen lijmen, etc. het is ook handig om een maat te kiezen die overeenkomt met de breedte van een TL buis, en als je het goed aan wil pakken kijk dan meteen eens naar die T5 buizen.
hoe dik is die muur dan wel niet? en hoe ga je bij het aquarium komen?quote:Op zondag 22 juli 2007 17:12 schreef Bass-Miss het volgende:
[..]
We dachten eigenlijk meer aan een soort muur met ramen in, waarachter je de vissen dan kan zien zwemmen.
En vanbinnen bekleden met polyester, zodat het water niet bij de buren binnenloopt.
Langs de bovenkant, en de muur maak je zo dik als je wil, he.quote:Op dinsdag 7 augustus 2007 15:44 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
hoe dik is die muur dan wel niet? en hoe ga je bij het aquarium komen?
Mijn artikel!quote:Op maandag 13 augustus 2007 18:09 schreef broodmonkeh het volgende:
veeeel te klein , sumatranen moeten in een school gehouden worden , dus minimaal 80cm. In een aqua 40 bakje zou ik gaan voor een harem bengaalse vuurtjes en / of garnalen en / of guppen.
http://www.punkyfish.nl/pages/artikel/41
ik zou hem zo graag willen hebben , alleen hij past nietquote:Op woensdag 15 augustus 2007 10:10 schreef Prowl het volgende:
FF spammen:
[TK] Aquarium Juwel Rio 125 compleet
- Ik wil ook zoveel mogelijk water meenemen. De regenton wordt ook helemaal gevuld met water uit de bak.quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:06 schreef Guppyfriend het volgende:
wat ik deed:
1. neem zoveel mogelijk water mee om door te starten.
2. bij voorkeur ook je bodem.
3. vervoer je vissen zoveel mogelijk in het donker en laat ze met rust.
4. start de bak eventueel op met een nieuwe bacterie kolonie.
5. probeer de vissen toch redelijk snel terug te zetten, wanneer je het water vertrouwt.
6. ververs de eerste dagen regelmatig water en test het. zo ben je nare veranderingen voor.
succes !
Nou, de 2 maanvissen lagen vanochtend ook doodquote:Op vrijdag 17 augustus 2007 09:38 schreef Guppyfriend het volgende:
in ieder geval regelmatig water verversen. en dan, als je pomp echt faalt, ook de pomp vervangen.
goed plan! succes!quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:15 schreef Kresj het volgende:
[..]
- Ik wil ook zoveel mogelijk water meenemen. De regenton wordt ook helemaal gevuld met water uit de bak.
- De pomp maak ik expres niet schoon om de bacterien zoveel mogelijk mee te verhuizen.
- De vissen wil ik in de ton vervoeren (donker) en vervolgens 1 a 2 dagen met rust laten terwijl ik hun bak weer inricht en laat draaien en op temperatuur laat komen aangezien er toch wel een aanzienlijk deel nieuw water in zal moeten.
- Zodra het water het toelaat zet ik de vissen terug.
goed idee..quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:42 schreef -f het volgende:
[..]
Nou, de 2 maanvissen lagen vanochtend ook dood
Water had ik deze week al 2x keer verversd, zonder resultaat, bleef en vies uitzien en stinken
Aangezien er niks meer in zit gooi ik al het water eruit, boel schoonmaken, en opnieuw beginnen...
Zijn dat die kleine bakjes die je ook in het zilver hebt?? Met zo'n bolle voorkant?quote:
niet veel! als je daar vissen in wil hebben moet je echt goed zoeken. ze bestaan wel hoor:quote:Op vrijdag 31 augustus 2007 23:21 schreef Cutebutpsycho het volgende:
[..]
Zijn dat die kleine bakjes die je ook in het zilver hebt?? Met zo'n bolle voorkant?
Wat kan daar nog meer in???![]()
Zover kwam ik zelf ook maar ze hebben het niet...quote:Op zondag 2 september 2007 20:36 schreef Guppyfriend het volgende:
de dierenwinkel, intratuin, hornbach, aquarium speciaalzaken? ik denk dat je daar even moet kijken
ik wil met veel liefde alle vissen eruit halen en van voor af aan beginnen maar ik heb niks waar ik de vissen 1,5 week levend in kan bewaren.quote:Op zaterdag 1 september 2007 22:08 schreef Guppyfriend het volgende:
mijn eerste ingeving (nu weet ik natuurlijk niet precies om wat voor situatie het gaat) is om alle vissen uit te vangen en gewoon een nieuwe, dikke laag eroverheen te leggen. zo kan je er weer tijden tegen
hoe groot is je aquarium? Haal is bij een andere dierenwinkel , misschien koop je steeds inteelt.quote:Op zondag 2 september 2007 21:16 schreef Chandler het volgende:
Ik heb een probleem met mijn aquarium. Iedere keer als ik nieuwe guppen haal vergroeien er een paar. ze gaan dan echt van 'vorm' veranderen. Ook blijven de guppen niet echt heel lang leven en ook de mannetjes zitten niet achter de vrouwtjes aan.
Het zelfde heb ik ook gehad met neons maar daar was er meestal maar 1 van de zoveel die niet overleefde.. De rest heeft nergens last van.
Ook de N(O), PH, etc waarden zijn goed.
Heeft iemand een idee?
welke N(O) waarde is goed? nitriet of nitraat? en laat je fosfaat waarde ook eens testen.quote:Op zondag 2 september 2007 21:16 schreef Chandler het volgende:
Ik heb een probleem met mijn aquarium. Iedere keer als ik nieuwe guppen haal vergroeien er een paar. ze gaan dan echt van 'vorm' veranderen. Ook blijven de guppen niet echt heel lang leven en ook de mannetjes zitten niet achter de vrouwtjes aan.
Het zelfde heb ik ook gehad met neons maar daar was er meestal maar 1 van de zoveel die niet overleefde.. De rest heeft nergens last van.
Ook de N(O), PH, etc waarden zijn goed.
Heeft iemand een idee?
kunnen ze ook niks voor je bestellen, heb je dat gevraagd? en anders een andere lamp in de maat van jouw aquarium? of wil je per se de Flora Sun?quote:Op zondag 2 september 2007 20:42 schreef Trusten het volgende:
[..]
Zover kwam ik zelf ook maar ze hebben het niet...
Ik hoef niet perse de Flora Sun maar ik wil wel een keer een goede lamp en die standaard die er nu in zit is ***. Daarbij is het in 15 watt maat nogal moeilijk om iets te vinden aangezien het ķf op is ķf sowiezo niet bestaat in die maat ķf tijdelijk niet leverbaar etcquote:Op maandag 3 september 2007 07:23 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
kunnen ze ook niks voor je bestellen, heb je dat gevraagd? en anders een andere lamp in de maat van jouw aquarium? of wil je per se de Flora Sun?
waar ben je allemaal geweest dan?
de 830 en 840 van philips zijn trouwens prima lampen hoor, gebruik ze zelf ook.quote:Op maandag 3 september 2007 18:49 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik hoef niet perse de Flora Sun maar ik wil wel een keer een goede lamp en die standaard die er nu in zit is ***. Daarbij is het in 15 watt maat nogal moeilijk om iets te vinden aangezien het ķf op is ķf sowiezo niet bestaat in die maat ķf tijdelijk niet leverbaar etc![]()
Of Dario dario!quote:Op vrijdag 31 augustus 2007 23:39 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
niet veel! als je daar vissen in wil hebben moet je echt goed zoeken. ze bestaan wel hoor:
http://aquavisie.retry.org/Database/Vissen/Boraras_brigittae.html
http://aquavisie.retry.or(...)randria_formosa.html
http://aquavisie.retry.or(...)acidium_aphanes.html
de 830 en 840 zijn inderdaad prima lampen.quote:Op maandag 3 september 2007 19:14 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
de 830 en 840 van philips zijn trouwens prima lampen hoor, gebruik ze zelf ook.
je hoeft denk ik ook niet helemaal op nieuw te beginnen. stel het je zo voor:quote:Op zondag 2 september 2007 21:10 schreef stevengerrard het volgende:
[..]
ik wil met veel liefde alle vissen eruit halen en van voor af aan beginnen maar ik heb niks waar ik de vissen 1,5 week levend in kan bewaren.
het aquarium is verders prima in orde, de vissen doen het goed, de planten die er nu in zitten doen het ook prima alleen er is weinig grond schijnbaar over om nieuwe planten te poten.
80cm lang en 30cm diep en 40 cm hoogquote:Op zondag 2 september 2007 22:13 schreef broodmonkeh het volgende:
hoe groot is je aquarium? Haal is bij een andere dierenwinkel , misschien koop je steeds inteelt.
Beiden volgens de 'test' flaconquote:Op zondag 2 september 2007 22:34 schreef Byte_Me het volgende:
welke N(O) waarde is goed? nitriet of nitraat? en laat je fosfaat waarde ook eens testen.
Als al je vissen dood zijn / of je hebt een vervangend aquarium zou ik em is helemaal leeghalen , alles goed wassen / omspoelen en weer 3 weken laten rijpen met nieuw water.quote:Op maandag 3 september 2007 21:01 schreef Chandler het volgende:
[..]
80cm lang en 30cm diep en 40 cm hoogen ik koop idd wel een beetje inteelt maar toch zou het moeten blijven leven... en niet allemaal binnen enkele weken verdwijnen
[..]
Beiden volgens de 'test' flaconen fosfaat? hoe en waar kan ik die laten testen? bij iedere zaak waar ze gespecialiseerd zijn in aquariums?
oh ik had opgemaakt dat niks het overleefdequote:Op dinsdag 4 september 2007 07:29 schreef Chandler het volgende:
Alleen guppen overleven het niet mijn plecto's, garnalen, tetra's, coelies en roodkopzalmpjes doen het heel erg goed anders
je bak moet ook goed dicht zijn, anders kruipen ze eruit. en ik dacht dat ze ook een rustplek boven water nodig hebben, maar dat weet ik niet zeker.quote:Op vrijdag 7 september 2007 15:49 schreef E-Z-R-A het volgende:
heeft er iemand ervaring met een rode krab?
heb me laten vertellen dat ik genoeg schuilplekjes moet hebben en dat hij apart voer moet krijgen omdat hij anders wel eens een klein visje kan pakken.maar dat het best samen gaat.
iemand ervaring mee?
vind hem namelijk wel stoer in mijn bakkie.
Aankomende dinsdag krijg ik een bak waar ik 100 van mijn 180- liter water + vissen in kan doen om vervolgens het aqaurium te voorzien van extra plantengrond.quote:Op maandag 3 september 2007 20:06 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
je hoeft denk ik ook niet helemaal op nieuw te beginnen. stel het je zo voor:
vissen eruit, in een emmer, cementkuip of iets dergelijks. planten er ook uit. nieuw aquarium zand/grind was je vantevoren. het gewassen zand doe je in de bak, gewoon waar je water voor nog in zit. die boel laat je even bezinken, en daarna zet je de planten weer terug. water aanvullen, even op temperatuur laten komen en daarna even watertesten. wanneer alles goed is kunnen je vissen zo weer in de nieuwe bak, die toch nog grotendeels vol 'oud' water zit.
lijkt mij de simpelste oplossing. wanneer iemand t anders ziet moet ie t maar even zeggen![]()
gefeliquote:Op zondag 9 september 2007 15:17 schreef stevengerrard het volgende:
Aankomende dinsdag krijg ik een bak waar ik 100 van mijn 180- liter water + vissen in kan doen om vervolgens het aqaurium te voorzien van extra plantengrond.
Je zit fout, want door eerst de vissen er uit te halen en daarna de planten wordt het water troebel. De stappen die imho het beste zijn als volgt.quote:Als ik het dus goed begrijp moet ik de volgende stappen nemen;'
1- alle vissen eruit
1a- Alle planten er voorzichtig uit halen
2- dan het water zoveel mogelijk eruit om vervolgens het grind en zand uit de bak te halen
3- dan blijft er nog een laagje zand over waardoor het water vertroebeld.
4- dan nieuw zand en nieuw grind in de bak
5- planten weer in de bak en 1 a 2 dagen laten bezinken en testen of het water goed is.
6- bij goede waardes de vissen weer terug erin
Zie hierbovenquote:Nou rijst mij toch een aantal vragen:
1- Hoe hou ik mijn vissen 1 a 2 dagen levend in een cementkuip van 100 liter?? DE vorige keer dat ik dit probeerde waren al mijn vissen binnen 1 dag dood
Klopt, Men raad aan om een nieuw aquarium een weekje of 2-3 laten staan voordat je er vis in gooit!quote:2- als ik water in het aquarium laat zitten en vervolgens plantenzand in de bak gooi dan krijg ik toch een enorme slechte waarde van het water door de vertroebeling?
Waterwaardes zijn belangrijk maar niet zo belangrijk hoor, je kunt wel aan je vissen zien of het goed met ze gaan, maar je water moet eerst wennen aan zijn omgevingquote:3- als ik het water laat bezinken dan hou ik nog steeds plantenzand op mijn grind over waardoor de waterwaarde slecht is.
[/quote]quote:
Zwart grind 1-3 mm (van aquatotaal) met daaronder voedingsbodem en die blijft prima op zijn plekquote:Op maandag 10 september 2007 07:38 schreef stevengerrard het volgende:
Wat heb je op de bodem liggen?
een aquarium van 60*30*30 heb je al voor ¤ 55,-. dan heb ik het wel over een bak compleet met filterhuis, pomp, verwarming en verlichting. (juwel rekord 60 bijvoorbeeld).quote:Op maandag 24 september 2007 18:40 schreef rene90 het volgende:
Beste medefokkers,
Ik heb een vraagje, het lijkt me leuk om eens te beginnen met een klein aquariumpje (60*30*30?) met wat kleine visjes erin, schooltjes en misschien wat ander spul. Wanneer heb je nou een pomp nodig en hoeveel kost het ongeveer om vanaf scratch een kleinschalig aquariumpje te beginnen?
weet ik maar ik heb net een maand aan slechte ervaring met 3 keer nieuwe visjes die meteen weer doodgingen.quote:Op maandag 24 september 2007 18:55 schreef Guppyfriend het volgende:
@saaw, een tip van mij, haal dan cory's erbij, want dat is een scholenvisje. (de neons en sumatraantjes eigenlijk ook...)
- er zijn zeker bepaalde vissoorten die je niet bij elkaar moet houden. er zijn ook bepaalde vissoorten die elkaar onderling (dus van dezelfde soort) afmaken als je die bij elkaar houd. er zijn veel soorten die dat doen, teveel om nu op te noemen eigenlijk. een voorbeeld is in ieder geval het betta splendens mannetje, ook wel bekend als de kempvis.quote:Op maandag 24 september 2007 19:02 schreef rene90 het volgende:
Top bedankt voor de info guppy,
Nog een aantal vraagjes:
-zijn er ook bepaalde vissoorten die elkaar afmatten, en je dus zeker niet bij elkaar moet zetten?
-Ik heb hier in me stadje een faunaland, staat die een beetje goed bekent? of heb je een ander alternatief in amsterdam?
-Hoe zorg je dat de temperatuur op peil blijft? ik hoor dat je moet zorgen dat het tussen de 23-25 graden blijft?
-Ik had ook ergens allemaal van die spulletjes gezien die je in je water kan mikken, is dit ook echt nodig?
-Nog andere tips? een algenmagneet had me broer altijd weet ik nog, enne hoe verschoon je zo'n aquarium of of dat niet snel nodig als je vaak met dat magneetje heen en weer gaat? Kan je eigenlijk een algeneter erin zetten, me broer had er altijd 1 dacht ik maar die had wel een wat groter aquarium.
Bedankt:)
goed zoquote:Op maandag 24 september 2007 19:04 schreef saaw het volgende:
[..]
weet ik maar ik heb net een maand aan slechte ervaring met 3 keer nieuwe visjes die meteen weer doodgingen.
meer visjes zijn onderweg!
Ik heb in een dergelijk bakje 6 sumatraantjes gehad. Dat was een drama. Ze jaagden elkaar op en vraten elkaar op. Uiteindelijk bleef er een grote over (hij had de rest opgevroten) die teruggegaan is naar de winkel. Ik neem nooit meer sumatranen. Wat een krengen zijn dat.quote:Op maandag 13 augustus 2007 17:56 schreef Cutebutpsycho het volgende:
Ik vroeg me af of en hoeveel Barbus tetrazona ("Sumatranen") ik zou kunnen houden in een Aqua 40 bakje? ( 33 x 30 x 37cm)
even wat meer info over Sumatranen:quote:Op maandag 24 september 2007 22:48 schreef Mirre het volgende:
[..]
Ik heb in een dergelijk bakje 6 sumatraantjes gehad. Dat was een drama. Ze jaagden elkaar op en vraten elkaar op. Uiteindelijk bleef er een grote over (hij had de rest opgevroten) die teruggegaan is naar de winkel. Ik neem nooit meer sumatranen. Wat een krengen zijn dat.
ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat je echt onderzoek moet doen naar wat de vis nodig heeft. een Aqua 40 (33 x 30 x 37cm) is echt heel klein en maar voor heel weinig vissen geschikt.quote:Het is een levendige vreedzame scholenvis die veel vrije zwemruimte nodig heeft in een aquarium van minimaal 80 centimeter dat aan de randen en achtergrond dicht beplant is. Hij moet met minimaal 8 - 10 exemplaren worden gehouden. Hij is af en toe een beetje bijterig ten opzichte van vissen met lange vinnen (bv Maanvissen). In de school heerst een bepaalde rangorde. Hij kan dus niet direct met alle vissen samen gehouden worden. De planten moeten enigszins hard zijn, daar de dieren aan zachte planten vreten.
over garnaaltjes weet ik eerlijk gezegd niet veel, maar ik weet zeker dat er meer mensen zijn die daar iets over kunnen zeggen.quote:Op maandag 24 september 2007 19:53 schreef rene90 het volgende:
Ik ga morgen eens kijken in de faunaland, wel zo makkelijk is hier vlakbij vandaar, 5 min met de fiets. Als daar een mooi bakje staat met die afmetingen zal ik deze kopen en dan de nodige plantjes en dergelijke, visnetje al die zooi. en dan de visjes er maar eens in,
wat ik in plaats van die algeneters zag waren deze garnaaltjes:
caridina japonica
Wat zou je adviseren voor een 54 liter aquariumpje voor de hoeveelheid visjes of iets in die richting? en goudvissen kunnen die gewoon tussen alle andere zwemmen (dan komen er een stuk of 3/4? goudvissen in namelijk, aangezien me pa op ze werk vissen overheeft.
En ik wil het simpel houden hoor, gewoont er afleiding en een leuke bezigheid, misschien als ik het echt leuk vind ga ik het nog uitbreiden. En nog een laatste vraagje, maanvissen vind ik erg mooi, zijn deze ook toe te voegen aan zo'n 54 liter aquarium? en heb je niet leuke lichtgevende visjes?
Bedankt voor al je informatie stel ik erg op prijs:D
een voedingsbodem heb ik zelf niet... nooit gehad ook. mijn plantjes groeien prima ook. mijn ervaring is dat alles valt of staat met het rijpen van je aquarium. in die tijd krijgen de planten de tijd om zich te aarden en stevig te wortelen.quote:Op dinsdag 25 september 2007 08:12 schreef rene90 het volgende:
Oke guppy dankjewel,
Ik zal het nog wel laten horen vanmiddag of ik een aquarium heb gekocht. Het worden dus kleine visjes en dan laat ik de goudvissen eruit. Nog een advies qua plantjes? plantjes die je echt moet hebben of iets? Of die noodzakkelijk zijn? En qua bodem heb ik gelezen dat het een goede voedingsbodem moet zijn, is dat ook van toepassing op deze kleine visjes?
Wil je eens een foto van jou aquarium posten:D
Bronquote:Witte stip
Hoewel witte stip één van de meest voorkomende ziektes in het aquarium is, heeft het bij mij toch meer dan drie jaar geduurd voordat deze ziekte zich bij mijn vissen uitte (bij enkele kardinaaltetra's). Toch heb ik van het begin af aan medicijnen voor deze ziekte gehad, om bij een eventueel voorkomen van deze ziekte toe te kunnen passen. Ondanks deze medicijnen heb ik in eerste instantie getracht deze ziekte te bestrijden door middel van een temperatuursverhoging van het water tot zo'n 30 ā 31 graden Celsius. Deze temperatuur zou voor de witte stip dodelijk moeten zijn, terwijl het biologisch evenwicht juist nauwelijks te leiden heeft onder deze methode. De hoge temperatuur heb ik gedurende een week vol gehouden, waarna ik de verwarming weer terug heb gezet naar zijn normale stand. Hoewel de stip wel iets verminderd was kon ik nog wel kleine puntjes zien op de vis, die langzaam weg leken te trekken. Wanneer men het aquarium tijdens een warmtebehandeling geheel blindeert blijkt het zelfs dat de stip al na een dag verdwenen moet zijn. Toen ik zelf stip in mijn aquarium had was dit laatste mij nog niet bekend, zodat ik hier zelf geen ervaringen mee heb. Het voordeel van dit blinderen is dat de stip veel sneller dood zal zijn, waaroor een lange temperatuursverhoging van enkele dagen niet nodig is. Wel moet men in het geval van een dicht beplant aquarium het aquarium zeker niet langer dan een dag blinderen, aangezien de planten voor hun bestaan licht nodig hebben en dan ook niet te lang zonder licht mogen zitten.
Toch kwam de stip na zo'n kleine maand weer terug, waarna ik besloot om toch maar een medicijn te gebruiken. Aangezien ik in mijn aquarium vissen van het soort Microgeophagus ramirezi (Antennebaars) heb, die vaak erg gevoelig zijn voor vreemde stoffen zoals medicijnen, had ik gekozen voor het medicijn Exit van het merk eSHa. Van dit medicijn wist ik dat het bij mijn zus geen negatieve invloed had gehad toen zij het toepaste bij een aantal jonge goudvissen van enkele weken oud. Ook zou dit medicijn volgens de bijsluiter zelfs op zeer gevoelige vissen geen negatieve invloed hebben. Gezien deze feiten durfde ik het wel aan dit medicijn in mijn aquarium te gebruiken zonder quarantaine bakken in te richten voor de Antennebaarsjes. Na een kuur van drie dagen was de stip op de vissen verdwenen en bleken ook de Antennebaarsjes geen hinder gehad te hebben van dit medicijn. Sindsdien is de stip ook niet meer teruggekomen bij mijn vissen.
Een ander medicijn dat ik voor het bestrijden van witte stip achter de hand heb, is het medicijn Femse van de firma Colombo. Voordat ik kennis maakte met het medicijn Exit wat hier boven beschreven is, was dit mijn eerste keus voor het geval er stip op zou treden in het aquarium. Zelf heb ik dit medicijn nooit gebruikt, maar mijn zus heeft het in het verleden wel met succes gebruikt bij Platy's met stip. Toch heb ik persoonlijk het idee dat dit medicijn minder "mild" is voor de vissen in het aquarium dan het middel Exit. Dit medicijn is volgens de bijsluiter ook te gebruiken in geval van schimmelinfecties, maar mijn waarnemingen hiermee zijn over het algemeen minder positief. In het geval van schimmelinfecties is het eerder beschreven medicijn Unicell naar mijn idee beter geschikt.
nah in mijn 60cm bak zit er maar 1 , en die heeft het prima naar z'n zin. Lekker actief enz. De reden dat ik hem niet in die 40cm bak doe is omdat ik eerst een kweekpoging wil ga wagen met 6 oto's in de 40cm bak, en in de 60cm bak een ziekte zit die ik er niet uit krijg , zou wel stom zijn om die ook over te brengen naar die 40cm bak. Die 6 oto's gaan na een jaar naar de 60cm bak.quote:Op dinsdag 25 september 2007 13:54 schreef Guppyfriend het volgende:
voor otocinclussen is het minimale aantal 5 exemplaren. als ik jou was zou ik er dus 2 bij kopen, aangezien je ook niet een al te grote bak hebt. en het dan even aankijken. echter niet nu meteen, maar over een paar weken pas, maar dat was je denk ik al van plan
Planten staan er zat in, en via mijn filter wordt ook lucht (bubbels) toegevoegd.. alle andere vissen blijven vrolijk zwemmenquote:Op dinsdag 25 september 2007 15:07 schreef Guppyfriend het volgende:
eerst even aankijken, misschien is het nieuwigheid.
het zou natuurlijk ook kunnen dat je water niet zuurstofrijk genoeg is. dan blijven de vissen aan de oppervlakte, want daar is meer zuurstof.
je kan dit oplossen door plantjes in je aquarium te zetten (ik weet niet of je dat hebt?), of door een zuurstofpompje aan te sluiten (bubbels!)
maar voor je dat doet, eerst even aankijken. misschien zijn ze gewoon nog een beetje aan het wennen aan de nieuwe omgeving.
ja ik denk dat die het zijnquote:Op dinsdag 25 september 2007 15:24 schreef rene90 het volgende:
ook de caridina japonica waar ik het over had? lijken me leuke beestjes:)
vind het trouwens wel irritant dat je eerst 2 weken moet wachten voordat je visjes erin kan gaan doen
is het verstandig om de aantal vissen op de bouwen, eerst beginnen met een stuk of 5 neon tetras, en dan een aantal dagen later een paar garnaaltjes, of wat zouden jullie adviseren?
oeh spannendquote:Op dinsdag 25 september 2007 15:45 schreef rene90 het volgende:
Ach ik ga zo naar de "faunaland" hier in de buurt, is max 10 min fietsen alleen bedenk ik me hoe ik weer terug kom met zo een bak...ach we zien het wel:) ik laat het horen
quote:Error
Forbidden
Your client does not have permission to get URL /s1600 from this server.
Van de otocinclus in een 60cm bak kun je er wel een stuk of 5 / 6 nemen (hun bijnaam is niet voor niks dwergharnasmeervalquote:Op dinsdag 25 september 2007 21:33 schreef rene90 het volgende:
de otocinclus is een mooi beestje ook ja:) en wanneer die mooi klein blijft neem ik er 1 / 2 ? (wat is handiger? ) in de bak, vind ik toch wat leuker dan de garnaaltjes.
foto van me aquarium
lekkere onnatuurlijke kleuren groen / geel maar ach:) de plantjes staan er al in en zo als jullie kunnen zien (en voor wie mee hebben gelezen in het topic) heb ik een keukenkastje (keuken gaat er over 3 weken uit) los gesloopt, en gezaagd in het juiste formaat:) Met montagekit vastgemaakt, nu even morgen de rest van het water erbij doen anders word de montagekit eruit geperst. Ook dat spul sera-aqutan en sera-nitrivec gebruikt:)
Dus de otocinclus staat sowieso op me lijstje, als iemand een bepaald aantal kan aanbevelen en m/v?
Met een combinatie appelslakken , corydoras en otocinclussen is mijn bak vrijwel algenvrij / troepvrij.quote:Op dinsdag 25 september 2007 21:50 schreef rene90 het volgende:
ik zoek meer de wat donkerdere visjes, die vallen goed op op de lichte bodem, of gekleurde, maar hoeveel heb jij er? en hoe schoon blijft je bak?
De vissen die je opnoemt kunnen sowieso goed met elkaar weg!quote:Op dinsdag 25 september 2007 22:21 schreef rene90 het volgende:
Dus wie helpt me met me "vissenbestand" voor mijn 54 liter bak
Wat mij leuk lijkt zijn donkere / kleurrijke visjes, neon tetra's, de otocinclus...
wie kan een mooi lijstje in elkaar zitten zodat de bakverdeling goed is qua bodem / midden / oppervlakte, en dat ze elkaar niet opeten en het een beetje klopt:)
edit:
de slakjes zijn niet echt mijn ding, heb dan liever de garnaaltjes erbij als die goed met elkaar kunnen,
de corydoras vind ik leuk en de Otocinclus ook
Dus even op een rijtje:
-Otocinclus
-Corydoras
-caridina japonica (de garnaaltjes)
dit zijn bodembewoners als ik me niet vergis toch? iemand die ook aantallen kan aanbevelen?
En wat is verder nog leuk voor de midden / boven gedeelte, en de aantallen zouden me ook wel een beetje helpen in het inzicht![]()
Zoals je het boven opnoemt heb je maar 1 schooltje. De otocinclus is geen scholenvis maar een groepsvis. Net als de platy trouwens.quote:Op dinsdag 25 september 2007 22:52 schreef rene90 het volgende:
de corydoras vallen af, ik heb geen fijn zand namelijk en dat is niet goed voor de baardharen, het leukste lijkt me echter een schooltje neon tetra's,
8 Paracyprichromis nigripinnis (blue neon) (of moet ik voor de "gewone neon tetra's gaan, die worden wat kleiner) (boven / midden)
3 otocinclus flexilis (schooltje) (bodem)
4 cardina japonica (bodem)
6 platys (midden)
ik heb meer scholen merk ik op, welke visjes zijn leuk die in hun eentje kunnen en ik heb nog wat voor de boven verdieping nodig? Waarom is eigenlijk maar 1 schooltje genoeg? waarom niet meer? en kunnen wel weer 1 schooltje op de bodem, 1 schooltje in het midden, 1 schooltje boven? of 1 schooltje in het gehele aquarium
wees gerust , de neon's eten minimaal wel 3kwart op :pquote:Op dinsdag 25 september 2007 23:05 schreef rene90 het volgende:
maar zoveel platys moet ik niet hoor:p
Verder nog een leuke toevoeging? misschien een leuk kreeftje of iets
niet veel verstand van maar schijnt een bak nodig te hebben van 180 liter , omdat ie zwaar agressief is. http://nl.wikipedia.org/wiki/Siamese_kempvisquote:Op dinsdag 25 september 2007 23:06 schreef rene90 het volgende:
een kempvis lijkt me mooi?
Een kempvis kan ook redelijk agressief zijn tegenover andere vissen die hij als bedreiging ziet. Als je kempvissen neemt, kun je beter één mannetje en twee ā drie vrouwtjes nemen. Eén vrouwtje is te weinig, ze zal teveel opgejaagd worden en dat komt haar gezondheid niet ten goede...quote:Op dinsdag 25 september 2007 23:17 schreef rene90 het volgende:
is vooral als je 2 mannetjes bij elkaar plaatst... 1 vrouwtje werkt misschien wel?
of is er nog een andere leuke vis die goed in ze eentje in het midden kan
van te voren goed uitkoken!quote:Op woensdag 26 september 2007 13:52 schreef saaw het volgende:
ik heb trouwens gister hout in mn aquarium gedan, ziet er allemaal leuk uit en alles maar nu is mn hele water bruinig [ja ik heb het hout eerst goed afgespoeld]
iets aan te doen? of gewoon de pomp een keertje extra schoonmaken en hopen dat het zakt
ik zat te denken aan misschien in plaats van de platys een paartje kersenbuiken, die paren er ook op los hoorde ik en dat lijkt me ook wel leuk...quote:8 neon tetra's (boven / midden)
3 otocinclus flexilis (groepje) (bodem)
4 cardina japonica (bodem)
kan dat nu alsnog?quote:
alsnog koken en ff 1/3 liter water verversen en wachten totdat het gezakt is.quote:Op woensdag 26 september 2007 16:39 schreef saaw het volgende:
[..]
kan dat nu alsnog?
heb het hout wel bij de aquariuwinkel gekocht, daar zeiden ze ' goed afspoelen en dan is het oke'
nu is mn water bruinkan er amper dorheen kijken
help
kun je beter een paartje antennebaarsjes nemen (ramirezi) , kersenbuiken worden te groot volgens mij.quote:Op woensdag 26 september 2007 16:31 schreef rene90 het volgende:
[..]
ik zat te denken aan misschien in plaats van de platys een paartje kersenbuiken, die paren er ook op los hoorde ik en dat lijkt me ook wel leuk...
of wordt het nu allemaal te vol?
filteren over actieve kool wil nog wel eens helpen. ik weet niet hoe je filtert, maar de filters van juwel hebben ruimte voor een kolensponsquote:Op woensdag 26 september 2007 16:49 schreef broodmonkeh het volgende:
[..]
alsnog koken en ff 1/3 liter water verversen en wachten totdat het gezakt is.
de neons en antennebaarsjes zullen ook regelmatig aan de oppervlakte komen. persoonlijk zou ik er niet veel meer aan doen (maar ik houd dan ook niet zo van volle bakkenquote:Op woensdag 26 september 2007 17:19 schreef rene90 het volgende:
het antennebaarsje wordt inderdaad iets kleiner, en lijkt me ook wel geschikt en leuk,
het nieuwe lijstje:
8 neon tetra's (boven / midden)
3 otocinclus flexilis (groepje) (bodem)
4 cardina japonica (bodem)
1 paartje antennebaarsjes
Nu zitten er 16 vissen in de 54 liter bak, eigenlijk zou ik het wel leuk vinden als er een oppervlakte visje bijkomt, die in ze eentje goed overweg kan met de rest met mooie kleuren, wie o wie:)
'officieel' een week geloof ikquote:Op woensdag 26 september 2007 18:27 schreef rene90 het volgende:
oke top bedankt voor die tip ga het meteen even aanpassen:)
dan ga ik volgende week vrijdag een aantal visjes halen, en even meteen de rest van de visjes regelen, maar hoeveel dagen is te adviseren tussen de tijd dat je een nieuw soort visje toevoegt?
watertesten is zowiezo aan te bevelen wanneer je voor het eerst vissen in het water doet. heb je bij de winkel gevraagd of ze dat voor je kunnen, of ga je het zelf doen?quote:Op woensdag 26 september 2007 18:31 schreef broodmonkeh het volgende:
De antennebaarsjes zijn heeeel gevoelig , dus test je water wel goed voordat je ze erin doet!
als je een aquarium van een meter neemt kan dat bestquote:Op donderdag 27 september 2007 14:10 schreef rene90 het volgende:
en in plaats van 3 oto's 1 Ancistrus Dolichopterus, is dat niet mooier? hij wordt wel groot maar het is wel mooi:)
waarom eigenlijk maar 2 in zo'n bak? als ik vragen mag?quote:Op donderdag 27 september 2007 14:21 schreef Prowl het volgende:
Ik heb 2 oto's in mn 500+ liter aquarium
met een 54 liter bak moet je niet aan oppervlakte vissen gaan denken. daar heb je te weinig oppervlak voor. en mocht je bijv ramirezi nemen, die zwemmen ook overal en komen dus ook bij het oppervlak. je zou anders ook aan bijv de dwerggoerami kunnen denken (colisa lalia) of de honinggoerami, die blijft volgens mij ook klein. maar dan moet je weer even kijken of dat uitkomt qua waterwaarden met de rest van je vissenbestand. ws wel, want ik heb ze ook gehad (colisa lalia). maar hoedanook, je kunt makkelijk 5 oto's kwijt.quote:Op donderdag 27 september 2007 15:06 schreef rene90 het volgende:
500+ liter toe maar:) maar oke dan blijf ik bij de 3 otocinclus beestjes
zijn er nog echte leuke opppervlakte visjes want die heb ik nog niet echt....
De enige soort die je kan houden is de marmerbijlzalm of de zilverbijlzalm. De rest (zoals een halfsnavelbeksnoekje) wordt te groot. En als je tussen die 2 kiest zou ik voor de marmerbijlzalm gaan omdat die een slag kleiner is als de zilverbijlzalmquote:Op donderdag 27 september 2007 15:06 schreef rene90 het volgende:
500+ liter toe maar:) maar oke dan blijf ik bij de 3 otocinclus beestjes
zijn er nog echte leuke opppervlakte visjes want die heb ik nog niet echt....
aantal cm vis per liter gaat meer om biologische belasting. en een vis van een bepaalde grootte heeft weer een bak van een bepaalde lengte nodig. de garnalen mag je van mij overslaan in de rekensom, die vervuilen nauwelijks. oto's zijn geen bodemvissen, eerder wandvissen, aangezien ze graag aan het glas hangen. maar je zult ze overal in je aquarium tegen komen. ik weet dat ik zelf de lalia had aangeraden, maar ik denk dat je bak er toch te klein voor is. ik ben ook begonnen met een 54l aquarium en weet dat het behelpen is. vandaar dat ik inmiddels aan de 240 liter zit. de 54 liter bak heb ik trouwens ook nog steeds, maar daar zitten alleen garnalen in.quote:Op donderdag 27 september 2007 15:53 schreef rene90 het volgende:
maar je pakt nu allemaal de maximale maten toch? En als je een garnaaltje neemt die alleen op de bodem zit hoef je niet mee te rekenen lijkt me.
Dit lijstje dan iets beter?
8 neon tetra's (boven / midden)
3 otocinclus flexilis (bodem)
4 cardina japonica (bodem)
1 paartje colisa lalia (boven)
de killivissen lijken me niks:) liever wat meer verschillende soorten
Komt waarsch door het zand hequote:Op zondag 30 september 2007 18:23 schreef rene90 het volgende:
het water ziet heel erg troebel?
Niet doen hoor....hoeveel Nitrivec of andere waterbereider je er ook in gooid, je hebt dan alsnog een kans op een nitrietpiek en dan kan je al je vissen dood uit het aquarium halen. Heb gewoon een beetje geduld en laat je bak 2 a 3 weken draaien, test regelmatig je water, ververs en laat de bacteriecultuur in je filter zichzelf opbouwen....quote:Op maandag 1 oktober 2007 19:54 schreef rene90 het volgende:
ik gooi braaf al dat spul erin:) daar staat op dat je al na een dag eigenlijk de vissen erin mag doen?
als je het volgens de regels doet is twee weken (in mijn ogen) goed genoeg. uiteraard wel eerst water testen, maar dat mag voor zich spreken.quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 09:34 schreef Chandler het volgende:
Ik raad mensen altijd aan om een bak minimaal een maand te laten staan voordat je er vissen in gaat doen. Dan hebben planten en het water de tijd om zich klaar te maken voor de visjes. Wel is het handig dat als je slakken neemt deze er na een week bij in te knikkeren, veel soorten slakken kunnen tegen beginnend water.
jaah, hahahaquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 09:35 schreef Klonk het volgende:
Ook dat ja, en telkens maar als een demente gek voor die bakken daar staan kwijlen
ik kan het mis hebben, maar ik dacht dat dit verboden is in NL. of gaat dat alleen om lichtgevende stoffen? dat is zekerweten verboden.quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 10:07 schreef Klonk het volgende:
net zoals die visjes die een kleurstofje krijgen ingespoten, echt verschrikkelijk...
quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 10:46 schreef Guppyfriend het volgende:
tja, het is net zoiets als die doorzichtige kikker die ze in japan gekweekt hebben... ik vind het absoluut zinloos en totaal niet mooi. maar (helaas), er zijn zat andere mensen die het wel leuk vinden
volgens het krantenartikel was de kikker gekweekt om het ontleden overbodig te makenquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 12:29 schreef Litso het volgende:
[..]
Dan vind ik fluoriserende vissen nog interessanter, een doorzichtige kikker heb je helemaal niks aanMaar beide vind ik eigenlijk ontzettend zinloos inderdaad.
tis idd zinloos. Tis leuk om te zien wat je allemaal kan doen met genenquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 12:29 schreef Litso het volgende:
[..]
Dan vind ik fluoriserende vissen nog interessanter, een doorzichtige kikker heb je helemaal niks aanMaar beide vind ik eigenlijk ontzettend zinloos inderdaad.
al 3 keer gedaan, helpt nietsquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 14:48 schreef rene90 het volgende:
en je filter is nog schoon? anders misschien even je wilter vervangen?
maar ik heb het gewoon bij de aquariumzaak gekocht dus dat kan ik me ook niet voorstellenquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 15:08 schreef rene90 het volgende:
dan lijkt het hout me niet geschikt? was er niet iets een soort coating wat je om stenen kan doen waardoor het niet aan het water afgeeft of iets in die richting? dat je het vacumeert of tja een soort laagje erop verft?
Ik had een appelslak er vanaf dag 1 inzitten, en die is nu 10x zo groot als z'n even oude broertjes / zusjes in mijn 1e aquarium, dus dat werkt perfectquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 09:34 schreef Chandler het volgende:
Ik raad mensen altijd aan om een bak minimaal een maand te laten staan voordat je er vissen in gaat doen. Dan hebben planten en het water de tijd om zich klaar te maken voor de visjes. Wel is het handig dat als je slakken neemt deze er na een week bij in te knikkeren, veel soorten slakken kunnen tegen beginnend water.
ik snap ook dat een winkel geld wilt verdienen, en ik waardeer jullie adviezen ook, alleen het lijkt me ook wel wat te zeggen over de winkel als ik een pomp gewoon even meekreeg zonder problemen.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 12:57 schreef Klonk het volgende:
Een goeie vraag, wat denk je dat een winkel wil, geld verdienen en ook bij de vissenboeren heb je zwarte schapen...
Ik ken de rest van je verhaal niet.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 13:20 schreef saaw het volgende:
heb dus gister 1/3 van het water vervangen en de pomp weer schoongemaakt, dat scheelt wel veel maar het lijkt er niet op dat de bak weer zo helder als eerst word
iemand tips?
al het water vervangen lijkt me qua vissen die er al in zitten niet zo'n goed idee, maar op deze manier schiet het ook niet op
het was helemaal perfect helder
nu is het als slappe thee
heb een bak van 60x30x35quote:Op woensdag 3 oktober 2007 13:32 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Ik ken de rest van je verhaal niet.
Maar, watvoor filter inhoud heb je? Welke materialen?
Hoeveel liter aqua/water. Watvoor vissen. Hoeveel, hoevaak en wat voer je?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |