Ik ben niet zo van de AH. De lokale toko is goedkoper en heeft beter spul imho.quote:Op woensdag 18 april 2007 09:21 schreef Stansfield het volgende:
In de allerhande stond nog een advertentie van een hele zelf sushi maak kit ofzo.
Mijn easter egg, wat doe je?quote:Op woensdag 18 april 2007 10:25 schreef Disher het volgende:
hmmm de bovenste foto lijkt meer een verzameling van sushi USB-sticks
Een OP maken ook. Ik ben alleen bang dat ik meteen weer zin krijg om het zelf te maken. En de sushirijst is thuis op, dus dat gaat niet lukkenquote:
Idd, de wasabi is veel heter en je hebt een kilo rijst voor de prijs van een halve kilo bij de AHquote:Op woensdag 18 april 2007 09:56 schreef Pheno het volgende:
Ik ben niet zo van de AH. De lokale toko is goedkoper en heeft beter spul imho.
Wat een leuk idee!quote:Op zaterdag 21 april 2007 00:07 schreef Geluk het volgende:
Het is met gasten ook leuk om alles voor te snijden, de rijst klaar te maken, en dan alles op tafel te zetten. Dan kan iedereen zijn eigen combinaties maken en zelf rollen.
Mijn favoriete ingredienten:
- zalm
- tonijn
- surimi
- komkommer
- avocado
- wortel
Blanceer je deze wortel dan even van te voren want anders lijkt het me wel een erge bite geven?quote:Op zaterdag 21 april 2007 00:07 schreef Geluk het volgende:
- wortel
Thanx en zo smaakte het ookquote:
Het lijkt dan een beetje op gourmetten/kaasfonduen, aan tafel zelf met je eten spelen en maken wat je het lekkerst vindt.quote:Op zaterdag 21 april 2007 15:32 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Wat een leuk idee!
Nooit bij stil gestaan.
Die rijste tonnetjes zijn ok makelijk thuis te maken. Je moet dan gewoon slierten van een Nori vel knippenquote:Op zondag 22 april 2007 11:43 schreef mirugai het volgende:
Dat doe-het-zelf-en wordt meestal een sushi party genoemd. Het beste kun je iedereen handrollen laten maken: is makkelijker, leuker en smaakt ook een stuk beter als je thuis sushi maakt.
Ooit eens een keer bij Hamachi afgehaald. De sushi was super, de fried rice niet de moeite waard.quote:Op zaterdag 21 april 2007 23:06 schreef QTPi het volgende:
Dat ziet er goed uit Christiaan & Martijn![]()
Ik eet ook graag sushi maar maak t niet zelf... Volgende week een tentje uitproberen in Schiedam >> Hamachi
Dit is van iemand met magische handen. Dit vind je niet in NL. Wat mensen thuis maken is hondevoer, wat je in NL'se sushi restaurants vind is de goedkope chinees op de hoek, dit is 3 sterren porno.quote:Op woensdag 9 mei 2007 14:56 schreef SeaOfLove het volgende:
@ mirugai: leuk geschreven en zit er ook verrukkelijk uit![]()
klik op het huisjesicoon, naast het fotoboekicoonquote:Op donderdag 10 mei 2007 18:57 schreef Bluezz het volgende:
Geweldig verslag M.
Geniet ervan
Leuk dat je ons op de hoogte houd, en ik wil graag je weblogadres
Ik heb het vorige week in Londen als voorgerecht gegeten, en toen had ik er nog niet genoeg van, dus toen heb ik het ook als bij-hoofd-wat-dan-ook-gerecht gegeten. Maakt die Japanners allemaal geen zier uit volgens mij, als je maar genietquote:Op donderdag 10 mei 2007 17:17 schreef kassenbouwer het volgende:
Tot voor kort had ik nooit sushi op. En het lijkt me ook wel grappig om eens zelf te gaan maken. Maar ik heb vorige week gegeten in restaurant Ono in Rotterdam. Maar daar was sushi een van de gangen van het menu, we kregen ook nog wat rijst met kip in teriyaki saus. Maar eten jullie sushi meestal als voorgerecht of gewoon als hoofdgerecht zonder iets warms verder?
Maak je daar ook even een foto van? Die pyjama?quote:Op zaterdag 9 juni 2007 18:38 schreef SeaOfLove het volgende:
De eerste foto's zijn ookal gemaakt.
En nee, ik heb geen zin om naar de supermarkt te gaan, ik heb een luie dag en zit nog in pyjama![]()
Rijst is nu aan het afkoelen, duurt wel ff nog, zag dat ik ook nog een bakje garnalen in de koelkast had, dus het wordt al ietwat uitgebreider.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 18:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoer
Het lastigste is de rijst.
Morgen zijn wij aan de beurt, voor het eerst zonder instructeur
Ik heb 1 workshop gevolgd, daarna zijn we wat gaan aankloten. Het lukt ook allemaal zonder instructeurquote:Op zaterdag 9 juni 2007 18:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoer
Het lastigste is de rijst.
Morgen zijn wij aan de beurt, voor het eerst zonder instructeur
Heb je wel Japanse sojasaus in huis?quote:Op zaterdag 9 juni 2007 19:15 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Rijst is nu aan het afkoelen, duurt wel ff nog, zag dat ik ook nog een bakje garnalen in de koelkast had, dus het wordt al ietwat uitgebreider.
Ga de eerste foto's er maar vast opzetten in de tussentijd![]()
Yepz zat in die doos en had zelf ook nog een fles staanquote:Op zaterdag 9 juni 2007 19:28 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Heb je wel Japanse sojasaus in huis?
Het water loopt mij in de mond.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 19:44 schreef SeaOfLove het volgende:
Speciaal voor golfer, en ik hoop niet voor je dat je er straks met de deegroller van langs krijgt van Bluezz:
[afbeelding]
quote:Op zaterdag 9 juni 2007 20:20 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dat wordt meteen met de deegroller afgestraft![]()
[afbeelding]
Die sushi-kit kwam volgens mij ook van de AH.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:18 schreef Serinde het volgende:
Hé dat is best goed voor een beginner inderdaad. Als het zo kan, dan ga ik dat ook eens zelf proberen![]()
Ik ben alleen erg lui (ik laat de boodschappen bijv. altijd bezorgen) en ik zou dus ook écht niet weten waar hier een toko zit. Of zoeken, of toch maar voor de eerste keer iets van de AH. Voor een eerste keer is dat goed genoeg hoop ik
Foto's zonder pyjama dan maarquote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:29 schreef golfer het volgende:
Ziet er prima uit hoor SOL.![]()
Morgen gaan wij knutselen. Zal proberen er ook een fotoreportage aan te wijden.
al dan niet met pyjama...oh, nee die heb ik niet
Tnxquote:
Ik ben benieuwdquote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:29 schreef golfer het volgende:
Ziet er prima uit hoor SOL.![]()
Morgen gaan wij knutselen. Zal proberen er ook een fotoreportage aan te wijden.
al dan niet met pyjama...oh, nee die heb ik niet
haha, die is leuk!quote:Op zaterdag 9 juni 2007 20:20 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dat wordt meteen met de deegroller afgestraft![]()
[afbeelding]
Ben benieuwd naar jouw soesjies morgenquote:Op zaterdag 9 juni 2007 23:17 schreef Bluezz het volgende:
SOLLIEEEEEEEE,
wat een mooie soesjies zijn het geworden![]()
Ik mis de naked-picsquote:Op zaterdag 9 juni 2007 23:49 schreef golfer het volgende:
Ter voorbereiding van ons geknutsel van morgen heeft deze naked chef alvast Usuyaki Tamago proberen te maken (dunne omelet om in reepjes te verwerken in de sushi's).
Kan nu mooi verder afkoelen en afgesloten bewaard worden in de koelkast:
[afbeelding]
Ik had even geen recentere van mij voorhanden:quote:Op zaterdag 9 juni 2007 23:51 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik mis de naked-picsMaargoed ik ging slapen
![]()
Ik heb liever een echte man, met een zacht buikje enzoquote:Op zondag 10 juni 2007 00:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik had even geen recentere van mij voorhanden:
[afbeelding]
Trusteh!
Volgens mij hebben jullie het wel gezellig samenquote:Op zondag 10 juni 2007 20:14 schreef golfer het volgende:
En we hebben nu nog aardig wat sushi's over, die later vanavond opgepeuzeld gaan worden.
Je legt het geheel met de vellen wel op je matje, maar je rolt het niet echt erín, het uiteinde waarmee je rolt gaat erover heen als het ware, en dan leg je je matje er nog een keer over, dus niet dóórrollen en druk het goed aan zoals hier, waarbij de voor en achterkant op je plank blijven.. het was voor ons ook een beetje rommelen ermee, dat welquote:Op zondag 10 juni 2007 20:52 schreef Greys het volgende:
Oke, en dan nu waarschijnlijk de domme-vraag-van-de-week....
Hoe voorkom je dat je het bamboe matje mee IN de rol rolt, zeg maar? Je rolt met dat matje de rol op, maar die draait dan toch mee die rol in?![]()
(Daar vocht ik dus de vorige keer mee)
![]()
Nee het was niet echt knapperig of krakerig, had je wel genoeg rijst, en was je rijst niet te droog?quote:En Bluezz, is de rest van het velletje nori dan niet 'knapperig' zoals het bij mij bleef? Bij mij kraakte dat vel nog als ik er een hap van nam, van de sushi! Dat hoort niet he?
De liefde gaat vaak door de maag.quote:Op zondag 10 juni 2007 21:07 schreef Greys het volgende:
(En zoals Viev ook al zei... wat zijn jullie toch leuk met zijn tweetjes! Lekker genieten enzo, lees ook altijd jullie recensies van de restaurants!)
Of.. Je stuurt het hier naartoe..!quote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots![]()
Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen![]()
Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?
[afbeelding]
Dank je! Heerlijk gekliederd!quote:Op dinsdag 12 juni 2007 21:45 schreef Bluezz het volgende:
Jaaaaaaaa, ziet er goed uit Greys
Lekker gekliederd? En hoe smaakte het norivel?
Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterstequote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen![]()
Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?
Ik dacht dat je daar per ronde 5 dingen per persoon kon bestellen zoals bij Sumo. Ben nog nooit bij Shabu Shabu geweest. Een aanrader volgens jou?quote:Op woensdag 13 juni 2007 20:43 schreef Kersje86 het volgende:
krijg echt honger van al deze fotos!! BLEHHHHH zelf maak ik alleen die rol dingen, vind die andere zo lastig, maar heb sinds kort Shabu Shabu ontdekt in Rotterdam. Voor 16 euro kan je 8 rondes eten en per ronde 8 dingen... nou ik had aan 4 rondes al genoeg, had echt keiveel gegeten ook.... oja nog een tipje voor de zalm, ik koop de zalm altijd bij de Lidl, gerookt en erg lekker.... ook lekker voor op een crackertje
Thanks! Heb het de volgende dag mee naar mijn werk genomen en met mijn collega's elk drie stukjes gesnoept als tussendoortje. Ging nog prima inderdaad!quote:Op woensdag 13 juni 2007 21:21 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterste
quote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots![]()
Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen![]()
Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?
[afbeelding]
Dat ziet er heel goed uit Greysquote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots![]()
Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen![]()
Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?
[afbeelding]
Klopt. Denk er wel aan de sushi bij hooguit 4 graden Celsius te bewaren, i.v.m. de rauwe vis.quote:Op woensdag 13 juni 2007 21:21 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterste
Dat is een hele goeie opmerking.quote:Op donderdag 14 juni 2007 17:37 schreef Escaflowne het volgende:
Klopt. Denk er wel aan de sushi bij hooguit 4 graden Celsius te bewaren, i.v.m. de rauwe vis.
Dankjewel!quote:Op donderdag 14 juni 2007 17:35 schreef Escaflowne het volgende:
[..]
Dat ziet er heel goed uit Greysen wat een mooie foto!
![]()
De rijst is bij ons nooit warm, ik laat het rustig afkoelen tot kamertemp. Meestal twee uurtjes nodig om het goed te krijgenquote:Op donderdag 14 juni 2007 20:34 schreef Kersje86 het volgende:
krabsalademaar wel zorgen dat rijst helemaal niet meer warm is , anders is het vies
Rauwe tarbotfilet is ook heerlijk, mits goed gesneden.quote:Op donderdag 14 juni 2007 19:57 schreef Pheno het volgende:
Iemand nog een goed idee om tussen de sushi te leggen? We gaan dit weekend weer eens aan de slag, zalm, avacado, garnaaltjes, sushimi, komkommer, tonijn met mayo zijn al geprobeerd (en goed bevonden). Samen met het sushi in ei gewikkeld.
Ik ben even inspiratieloos.
Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt.quote:Op donderdag 14 juni 2007 22:58 schreef Pheno het volgende:
[..]
De rijst is bij ons nooit warm, ik laat het rustig afkoelen tot kamertemp. Meestal twee uurtjes nodig om het goed te krijgen1x zo stom geweest het bij een open raam te zetten, dus dat plakte voor geen meter meer.
De twee uur is inclusief spoelen, koken etcquote:Op vrijdag 15 juni 2007 08:20 schreef aceHigh het volgende:
[..]
Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt.
http://www.videojug.com/film/how-to-make-sushi-ricequote:Op vrijdag 15 juni 2007 10:14 schreef Perruche het volgende:
En iemand tips voor hoe de rijst te koken?
In de OP staat ook een uitgebreide beschrijvingquote:Op vrijdag 15 juni 2007 10:14 schreef Perruche het volgende:
TVP
En iemand tips voor hoe de rijst te koken?
sorry SoL ik ben lui aangelegdquote:Op vrijdag 15 juni 2007 12:49 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
In de OP staat ook een uitgebreide beschrijvingOf je leest even op de zak/pak rijst hoe je het moet bereiden
![]()
quote:Op vrijdag 15 juni 2007 13:25 schreef Perruche het volgende:
[..]
sorry SoL ik ben lui aangelegden de tekst op de pakjes is hier in het russisch of ests en daar snap ik geen drol van
Maar ik neem een voorbeeld aan jous sushi, keukenprinses
Gewoon lekker op je gemakje 's middags beginnen. De rijst laten afkoelen duurt nog het langstquote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:24 schreef Sassefras het volgende:
Geweldig topic dit, ben al een tijdje aan het meelezen en nu gaat het er dan toch van komen!
Ik ga ook proberen om sushi te maken, maar ik vraag me eigenlijk af hoelang ik daarvoor in de keuken moet staan.. hoeveel tijd kost het ongeveer in totaal?
dan weet ik wanneer ik moet beginnen als ik het rond half 7 klaar wil hebben..
alvast bedankt!
Sas
ben niet zo goed in foto's uploaden enzo, maar ik zal het proberen..quote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:26 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Gewoon lekker op je gemakje 's middags beginnen. De rijst laten afkoelen duurt nog het langst![]()
Oja en wel foto's maken he, dat is zo'n beetje verplicht geworden in dit topic![]()
Je mag ze mij mailen, dan wil ik ze wel voor je uploaden en postenquote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:30 schreef Sassefras het volgende:
[..]
ben niet zo goed in foto's uploaden enzo, maar ik zal het proberen..ik den dat ik dan zo maar eens moet gaan beginnen.. hahah
nog tips?
Het recept voor die Usuyaki Tamago kan je hier vinden.quote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:53 schreef Perruche het volgende:
ik wil ook dat ei maken, ik is 3 eiren te veel? dan die ik 2 ei in de pan, opkloppen eerst natuurlijk, 1 theelepel suiker en een beetje soyasaus?
danku!quote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Het recept voor die Usuyaki Tamago kan je hier vinden.
Ik had 'm iig helemaal koudquote:Op vrijdag 15 juni 2007 16:26 schreef Sassefras het volgende:
ik heb nu alle ingedienten klaar staan.. maar moet de rijst echt helemaal koud zijn of mag het ook lauw zijn?
quote:Op vrijdag 15 juni 2007 16:46 schreef Sassefras het volgende:
hmmm.. volgens mij is mijn eerste rol veelste slap..gelukkig heb ik nog 3 pogingen.. de laatste wordt vast het mooist! Ik ben foto's aan het maken, maar weet nog niet hoe ik die hier krijg..
Ja hoor.quote:Op vrijdag 15 juni 2007 17:36 schreef Sassefras het volgende:
Nou, ik heb 4 rolletjes af!! Ik heb ze nu heel in de koelkast gezet, omdat mijn ventje pas over een uur thuis is. als hij thuis is snijd ik ze pas aan. Kan dat wel eigenlijk?
Eraf snijden.quote:Hoe doe je dat met de zijkanten eigenlijk? Hoe druk je die aan? dat is nu zo'n slap stukje zeg maar.
(ik ga ff mijn foto's tot dusver proberen te uploaden.)
Ik heb mijn leesbrilletje erbij opgezet.quote:Op vrijdag 15 juni 2007 17:44 schreef Sassefras het volgende:
mmm zijn wel kleine foto's.. is het uberhaupt te zien?
oh dat doe ik niet... na 15 min ofzo begin ik al... ik vind dat wanneer hij niet helemaal afgekoeld is beter is om op te scheppen en te verspreideren over het zeewierblaadjequote:Op vrijdag 15 juni 2007 08:20 schreef aceHigh het volgende:
[..]
Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt.
ik vind 50 blaadjes wel veel.quote:Op vrijdag 15 juni 2007 18:24 schreef Kersje86 het volgende:
goedkoper dan 50 blaadjes voor 4/5 euro?
quote:Op vrijdag 15 juni 2007 19:00 schreef Sanne het volgende:
Ziet er lekker uit Sassefras!
Morgen ga ik mijzelf weer eens met sushi verwennen.
Wil alleen van Golfer en Bluezz ff weten hoe je dat ei zo mooi hebt gebakken?
Klutsen van tevoren?
quote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:56 schreef golfer het volgende:
Het recept voor die Usuyaki Tamago kan je hier vinden.
tx babe, ik had erover heen gelezen.quote:
Voor zo ver ik weet is dat de juste manierquote:Op vrijdag 15 juni 2007 20:58 schreef n0a het volgende:
Ik geloof dat de rijst op kamer temperatuur moet zijn en dat nori nou juist knapperig moet blijven.
*kijkt uit naar Mirugai*
Had je nog zo gevraagd die foto van mij niet te plaatsenquote:Op zondag 10 juni 2007 00:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik had even geen recentere van mij voorhanden:
[afbeelding]
Trusteh!
Béértje, je iconquote:Op vrijdag 15 juni 2007 23:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Had je nog zo gevraagd die foto van mij niet te plaatsen
quote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:12 schreef Sanne het volgende:
Ik heb nog 140 gram heb ik net gewogen, daar begin ik gewoon mee en zie hoever ik kom.
Als ik het door elkaar heen ga gooien lukt er waarschijnlijk niets.
Eitje staat op trouwens. FF checekn
Nogal, basmati schijnt ook te kunnen, maar ik heb liever 'echte' rijst, voorzover dat echt is hier in NL natuurlijk.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:32 schreef Sanne het volgende:
Als het nou ff ophoudt met onweren en mooi weer wordt ga ik nog even langs Albert Heijn.
Het is wel erg weinig rijst geloof ik 140 gram.
Die hebben we niet zo lang geleden al een keer gehad:quote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:29 schreef Sanne het volgende:
Ik krijg nu zin in een maak je eigen sushi meeting.
En dan sturen jullie mij geen PM?quote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Die hebben we niet zo lang geleden al een keer gehad:
Zelf Sushi maken deel 2
Dat dusquote:
succesquote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:38 schreef Pheno het volgende:
[..]
Dat dus
Maar goed, ik ga zo'n ei weer rollen met stokjes, wish me luck
Niet gelukt, die pan die blijft maar aan dat ei plakken, krijg het er gewoon niet op een normale manier eruit. Dit wordt weer zo'n dag dat ik die pan eigenlijk het raam uit wil gooien. Wel eerst het raam open doen, natuurlijk.quote:
Je hebt het iig een kans gegeven moet je maar denkenquote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:51 schreef Pheno het volgende:
[..]
Niet gelukt, die pan die blijft maar aan dat ei plakken, krijg het er gewoon niet op een normale manier eruit. Dit wordt weer zo'n dag dat ik die pan eigenlijk het raam uit wil gooien. Wel eerst het raam open doen, natuurlijk.
edit: erge typoquote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:52 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Je hebt het iig een kans gegeven moet je maar denkenlukt de rest wel?
Waar de mond vol van isquote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:52 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Je hebt het iig een kans gegeven moet je maar denkenRukt de rest wel?
Dat had ik ook altijd.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:51 schreef Pheno het volgende:
[..]
Niet gelukt, die pan die blijft maar aan dat ei plakken, krijg het er gewoon niet op een normale manier eruit. Dit wordt weer zo'n dag dat ik die pan eigenlijk het raam uit wil gooien. Wel eerst het raam open doen, natuurlijk.
Bij mij.quote:Op woensdag 18 april 2007 09:56 schreef Pheno het volgende:
Bij wie komt het water niet in de mond bij het zien van dit?[afbeelding]
Dit is een tefal pan en ik kook al heel mijn leven. Ja een man die koken leuk vindtquote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:57 schreef Sanne het volgende:
[..]
Dat had ik ook altijd.
Tot ik over ging op Tefal pannen. Nu kan ík zelfs een ei bakken!
Mag ik je een tip geven ga de volgende keer naar de toko en koop alles los dan ben je voor de helft van je geld klaarquote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:21 schreef Sanne het volgende:
Naar Appie geweest, en meteen maar de hele sushi kit meegenomen en een extra pak rijst.
Eerst ff zitten dan ga ik weer verder.
Dt lijkt me echt érg gaaf!quote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:29 schreef Sanne het volgende:
Ik krijg nu zin in een maak je eigen sushi meeting.
Ze zijn grootquote:Op zaterdag 16 juni 2007 19:53 schreef Sanne het volgende:
Ik ben nu de eerste ronde aan het wegkanen en OMG wat is het heerlijk!!!
[afbeelding]
ok. het zijn niet de mooiste.
Waarschijnlijk tobiko, vliegvis eitjes.quote:Op dinsdag 19 juni 2007 17:54 schreef boylovesgirl het volgende:
o boy nu heb ik net al besloten om naar roopram te gaan maar anders ging ik lekker sushi maken... heerlijk gewoon... al die zalm en tonijn en dingentjes die ik niet weet te benoemen maar eruit zien als kleine oranje viseieren... yummy
o boy zalmeitjes... lekker tussen men tanden laten uiteenspatten. heerlijk... wat is jou opper sushi Duderinnetjes?quote:
Met zalmeitjes. Eerlijk gezegd maak ik alle andere sushi maar als figuratiequote:Op dinsdag 19 juni 2007 23:12 schreef boylovesgirl het volgende:
[..]
o boy zalmeitjes... lekker tussen men tanden laten uiteenspatten. heerlijk... wat is jou opper sushi Duderinnetjes?
quote:Op woensdag 20 juni 2007 00:07 schreef Duderinnetje het volgende:
Met zalmeitjes. Eerlijk gezegd maak ik alle andere sushi maar als figuratie![]()
Visboer? Hier op de markt kan ik ze ook halen, dus zo speciaal zijn ze nietquote:
Zalmeitjes gewoon bij de AH. Tobico (de kleinere (vliegvis)eitjes die je bijv op california rolls hebt) kun je bij house of caviar (zit in sommige bijenkorf'en) in verschillende kleuren kopen. Masago (smelt eitjes) heb ik ooit bij Kazaguruma gekocht in Rotterdam.quote:
ik ga komende week maar es naar de visboer bij de nieuwmarkt, kijken of ze zalmetijes hebben. en dan echt een onwijze berg maken!!!quote:Op woensdag 20 juni 2007 00:07 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Met zalmeitjes. Eerlijk gezegd maak ik alle andere sushi maar als figuratie![]()
Oei. goeie! Even googlen.quote:Op woensdag 20 juni 2007 20:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
en chinese omelet natuurlijk
http://www.coquinaria.nl/recepten/06.2recept.htmquote:Op woensdag 20 juni 2007 21:00 schreef Nosh het volgende:
[..]
Oei. goeie! Even googlen.
Jullie zijn góed!
Het lijkt mij een geweldige combinatie, om eerlijk te zijn.quote:Op woensdag 20 juni 2007 21:08 schreef Kersje86 het volgende:
mango??? hhmmzzzz gwn stukje mango er tussen proppen? Sorry het idee alleen al, mango en rijst, lijkt MIJ niet echt lekker
wij halen onze spullen bij een 'gewone' toko.quote:Op vrijdag 22 juni 2007 14:39 schreef Cutebutpsycho het volgende:
Hmm. Tvp! Ook eens proberen..:D Eerst vond ik ze gewoonweg ranzig.. (Zeker verkeerd restaurant geweest waar ik ze gegeten had..) Maar sinds ik laatst uit eten ben geweest en de betere sushi gebproefd heb...........
En ook nog eens super gezond en caloriearm.. Wat wil een mens nog meer.
Dus: TVP!
![]()
Trouwens, leuke foto's in dit topic.
Waar kopen jullie die beginnerssets? Matje ed? Ik ken China town in Den Haag of Rotterdam, maar Japanse toko's???
Dan zou ik nog naar de toko gaan zeker als je kijkt naar de kosten en de smaakquote:Op vrijdag 22 juni 2007 16:31 schreef neo2000 het volgende:
Beginners setjes e.d. o.a. bij de Appie H, en de Jumbo.. Verkopen ze ook de rolletjes e.d. los. Zal wel neit zulke kwaliteit zijn als import spullen bij de toko maar hey, om mee te beginnen
Ga overal wel rondkijken.. Vind toko'tjes altijd leukquote:Op vrijdag 22 juni 2007 18:43 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Dan zou ik nog naar de toko gaan zeker als je kijkt naar de kosten en de smaak![]()
Ik weet niet precies wat in zo'n setje zit. Ik geloof rijst, azijn, wasaibi soja saus en matjes. Maar de ingredienten zoals zalm enzo krijg je er niet bijquote:Op vrijdag 22 juni 2007 19:15 schreef Cutebutpsycho het volgende:
[..]
Ga overal wel rondkijken.. Vind toko'tjes altijd leukMaarem, aan zo'n setje zit toch geen smaak
Of krijg je er ingerdienten bij?
Ja, begrijp ik. had er echt geen idee van dat dat gewoon bij de Ah verkrijgbaar was...quote:Op vrijdag 22 juni 2007 19:39 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Ik weet niet precies wat in zo'n setje zit. Ik geloof rijst, azijn, wasaibi soja saus en matjes. Maar de ingredienten zoals zalm enzo krijg je er niet bij
Dan kan dat best een tijdje geloof ikquote:Op zaterdag 23 juni 2007 09:17 schreef neo2000 het volgende:
Gewoon in de donkere kelder, maar nog wel ongeopend..
Rustig snijden met een nat mes en het mes zijn werk laten doenquote:Op zondag 1 juli 2007 13:00 schreef Kersje86 het volgende:
het snijden van die california rolls is echt een ramp -_-
quote:Op woensdag 4 juli 2007 14:42 schreef n0a het volgende:
Misschien dat dit kan helpen:
http://community.iexplore.com/planning/journalEntryFreeForm.asp?journalID=27267&entryID=15515&n=I+have+a+shellfish+allergy!++What+can+I+do%3F
Tip ga voor de Vis echt naar de visboer en vraag om een mooi stukjequote:Op woensdag 26 september 2007 20:46 schreef Ole het volgende:
Pakket is aangeschaft. Vrijdag vrij, dan kan ik aan de slag met de verse ingedienten
Leukkkk, maak je foto'squote:Op woensdag 26 september 2007 20:46 schreef Ole het volgende:
Pakket is aangeschaft. Vrijdag vrij, dan kan ik aan de slag met de verse ingedienten
ga mijn best doen!quote:
had ik je vannacht nog verteld dat ik kom eten?quote:Op vrijdag 28 september 2007 03:28 schreef Ole het volgende:
[..]
ga mijn best doen!
maar eerst voor de zalm. tonijn, krab...![]()
ja, dat roep ik hier nu al jaren.quote:Op vrijdag 28 september 2007 09:25 schreef _Arual_ het volgende:
Ik ben nu in Japan. We hebben vaak sushi gegeten, o.a. bij de vismarkt in Tokyo. Een aanrader, mocht je toevallig in de buurt zijn. Alleen de sushi met zee-egel kon ik niet echt waarderen.
Japans eten is sowieso... apart. Vissen met kop en staart, sprinkhanen. Ze zijn hier ook dol op pickles. Het eten hier is totaal niet te vergelijken met het voedsel dat je in NL bij <echte> Japanse restaurants krijgt voorgeschoteld.
quote:Op vrijdag 28 september 2007 09:26 schreef Sanne het volgende:
[..]
had ik je vannacht nog verteld dat ik kom eten?
Ik geloof je wel, alleen heb ik voorlopig niet de kans om het "echte" te eten.quote:Op vrijdag 28 september 2007 09:52 schreef mirugai het volgende:
[..]
ja, dat roep ik hier nu al jaren.
Maar natuurlijk niemand die naar mij luistert![]()
Zee-egel, waar smaakt dat naar???quote:Op vrijdag 28 september 2007 09:25 schreef _Arual_ het volgende:
Ik ben nu in Japan. We hebben vaak sushi gegeten, o.a. bij de vismarkt in Tokyo. Een aanrader, mocht je toevallig in de buurt zijn. Alleen de sushi met zee-egel kon ik niet echt waarderen.
Nee, het is het inwendige van de zee-egel.quote:Op vrijdag 28 september 2007 15:56 schreef Kersje86 het volgende:
zee-egel? is dat niet zo'n dingetje met stekeltjes? (A)
Nee , ben er de halve stad voor afgereden,heb echt alles in huis maar de matjes vergeten .quote:Op zaterdag 29 september 2007 16:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
euhm, met een matje?
heb je geen grote supermarkt in de buurt? die hebben ze ook nog wel eens
wij gaan vanavond ook wat simpele sushi maken, en voor mij gewoon lekker stukjes tonijn
Ik fabriceer wel wat ( als ik niet al de helft van de ingredienten heb opgesnoept)quote:Op zaterdag 29 september 2007 17:04 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb eerlijk gezegd geen idee of het gaat lukken zonder matje
Zo vatte ik het ook absoluut niet op , ik moest er gewoon erg om lachenquote:Op zaterdag 29 september 2007 17:27 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik bedoelde het niet verkeerd hoor
Of temari sushi, balletje rijst met topping.quote:Op zaterdag 29 september 2007 17:20 schreef MissyMirjaM het volgende:
je kunt ook temakizushi maken
da's handgerolde sushi, heeft wel wat weg van puntzakjes met de vulling erin.
http://www.kikkoman.com/c(...)+Sushi+(Temakizushi)
http://hyotenka.blogspot.com/2007/01/making-temakizushi.html
http://www.imtc.gatech.ed(...)09/30103i09c_vid.htm <-- slechte kwaliteit filmpje
O dat is wel erg leukquote:Op zaterdag 29 september 2007 19:04 schreef n0a het volgende:
[..]
Of temari sushi, balletje rijst met topping.
Plastic folie, topping erop, rijst erop en balletje draaien.
[afbeelding]
Ziet er erg goed uitquote:Op zaterdag 29 september 2007 19:04 schreef n0a het volgende:
[..]
Of temari sushi, balletje rijst met topping.
Plastic folie, topping erop, rijst erop en balletje draaien.
[afbeelding]
Lijkt er wel op: http://scentofgreenbanana(...)ef-temari-sushi.htmlquote:Op zondag 30 september 2007 17:30 schreef Dahahan het volgende:
Zit er nou kimchi op dat 2de balletje?
Sashimi is gewoon plakjes vis, je bedoelt misschien nigiri? Dat is een blokje sushi rijst met vis erop. Ik heb zelf een vormpje ervoor, omdat met de hand niet wil lukken bij mij.quote:Op maandag 1 oktober 2007 15:40 schreef motorbloempje het volgende:
waar kan ik het beste rauwe vis halen om de sushi en sashimi mee te maken?
Kan dit gewoon bij de plaatselijke AHof liever bij de visboer?(omgeving Arnhem
)
en ik willen binnenkort eens lekker sushi en sashimi gaan maken
maar ik vraag me af waar je het best de vis kunt halen dus
enneh.. hoe krijg je de sashimiblokjes? gewoon hand-kneden?
Ik begrijp dat soort vragen hier eigenlijk nooit zoquote:Op maandag 1 oktober 2007 15:40 schreef motorbloempje het volgende:
waar kan ik het beste rauwe vis halen om de sushi en sashimi mee te maken?
Kan dit gewoon bij de plaatselijke AHof liever bij de visboer?(omgeving Arnhem
)
en ik willen binnenkort eens lekker sushi en sashimi gaan maken
maar ik vraag me af waar je het best de vis kunt halen dus
enneh.. hoe krijg je de sashimiblokjes? gewoon hand-kneden?
Vis bij een visboer is niet zo veel duurder dan in de supermarkt hoorquote:
Het gaat niet fout, echt niet. Hoogstens zijn je rolletjes nog niet zo mooi of zo. Nou, dan moet het toch nog wel gewoon goed en vers smaken?quote:Op maandag 1 oktober 2007 22:01 schreef motorbloempje het volgende:
nee?
ja.. Scheveningse he? Kreeg altijd al de vis gratisch en vers uit de zee van wijlen mijn opaHeb geen idee van wat dat allemaal kost
![]()
maar heb nog nooit Sushi gemaakt enzo, dus wilde het liever eerst wat 'goedkoper' proberen, zodat het wat minder pijn doet als het fout gaat
Maak me gek!quote:Op maandag 1 oktober 2007 22:56 schreef motorbloempje het volgende:
had altijd verse tong, lekkerbekjes,verse nog warme gerookte makreel
, haring, schol, garnalen...
en dan gekookte tongetjesgekookt in 50% boter / 50% water met uienringen
oei.. das lang geleden...
en met kerst maakte m'n opa altijd gerookte tong
![]()
maar helaas is opa overleden en de vissersboot verkocht..en nu woon ik ook nog in Arnhem...
zit me nog wel beetje te staren naar hoe dat moet met dat rolmatjemaar dat moet dan maar eens uitgeprobeerd gaan worden.. binnenkort eens met
bekijken wanneer we het sushi avontuur induiken
Rolletjes ook met tonijn gemaakt MM?quote:Op maandag 1 oktober 2007 22:59 schreef MissyMirjaM het volgende:
net even snel 3 rollen gemaakt, staan nu koud te worden
lekker wat dunne plakjes tonijn voor mezelf gesneden
Ja, doorgaans welquote:Op maandag 1 oktober 2007 23:07 schreef motorbloempje het volgende:
zat vandaag even bij de appie naar die zeewier te kijken toevallig..
was 4 euro voor een pakje.. ik neem aan dat dit bij 'je plaatselijke toko' goedkoper is?
ja,1tjequote:Op maandag 1 oktober 2007 23:03 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Rolletjes ook met tonijn gemaakt MM?
Lekkah![]()
Niet zo klagen. Er is een prima en erg grote toko in Arnhem: http://www.orientalgroup.nl/Arnhem.htmquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 09:48 schreef motorbloempje het volgende:
toch maar 's een goede toko hier zoeken dan
in Den Haag had jeChinatown
, maar Arnhem
Weet jij nog een goede toko in Nijmegen zelf dan?quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 10:37 schreef mirugai het volgende:
[..]
Niet zo klagen. Er is een prima en erg grote toko in Arnhem: http://www.orientalgroup.nl/Arnhem.htm
Het hoekje met Japanse producten is bescheiden, maar voor sushi basis producten zoals shoyu, nori, azijn, rijst e.d. meer dan zat.
En toen ik nog in Nijmegen woonde ging ik (elke) vrijdagochtend naar de markt in Arnhem voor m'n vis. Er is een grote kraam (ben de naam vergeten) die zo'n beetje de beste kwaliteit van de viskramen in die hoek heeft. De vis is daar ook het duurste, niet te missen eigenlijk.
ik klaag niet, ik vraagquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 10:37 schreef mirugai het volgende:
[..]
Niet zo klagen. Er is een prima en erg grote toko in Arnhem: http://www.orientalgroup.nl/Arnhem.htm
Het hoekje met Japanse producten is bescheiden, maar voor sushi basis producten zoals shoyu, nori, azijn, rijst e.d. meer dan zat.
En toen ik nog in Nijmegen woonde ging ik (elke) vrijdagochtend naar de markt in Arnhem voor m'n vis. Er is een grote kraam (ben de naam vergeten) die zo'n beetje de beste kwaliteit van de viskramen in die hoek heeft. De vis is daar ook het duurste, niet te missen eigenlijk.
daar zit vlakbij Plein 44, als je naar de Markt loopt (daar waar de Blauwe Hand zit enzo) aan de linkerkant, schuin tegenover de Food XLquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 11:42 schreef tonks het volgende:
[..]
Weet jij nog een goede toko in Nijmegen zelf dan?
Die toko op de augustijnenstraat is wel ok. Ik ging meestal naar de toko bij Doddendaal (om de hoek bij Its op plein 44).quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 13:12 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
daar zit vlakbij Plein 44, als je naar de Markt loopt (daar waar de Blauwe Hand zit enzo) aan de linkerkant, schuin tegenover de Food XL
die schijnt wel goed te zijn, volgens mn vriend
Hmm moet toch eens gaan zoeken ik ga altijd bij die Toko shuin tegenover de Hema naast de dynabyte daar. Of is dat die waar jullie het over hebben?quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 13:12 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
daar zit vlakbij Plein 44, als je naar de Markt loopt (daar waar de Blauwe Hand zit enzo) aan de linkerkant, schuin tegenover de Food XL
die schijnt wel goed te zijn, volgens mn vriend
Ik stel mn vraag nog maar een keertje. Zou je zeggen dat de sushi in dusseldorf wat dichter bij "het echte" komt?quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 13:58 schreef mirugai het volgende:
[..]
Die toko op de augustijnenstraat is wel ok. Ik ging meestal naar de toko bij Doddendaal (om de hoek bij Its op plein 44).
De markt in Arnhem is idd. die bij de Eusebius.
Ik moet bekennen dat ik er maar een paar keer sushi heb gegeten. Meestal ga ik naar een noodles/ramen bar als ik er benquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 14:25 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik stel mn vraag nog maar een keertje. Zou je zeggen dat de sushi in dusseldorf wat dichter bij "het echte" komt?
Ik vind Duesseldorf een erg leuke stad. Als je in het oosten of in het midden vh. land woont dan is een dagje prima te doen. Sterker nog, als je in het oosten woont dan is het helemaal niet ver; een dagje Amsterdam is net zo ver. (Vanaf Nijmegen bijv. is Duesseldorf minder ver dan Amsterdam).quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 20:14 schreef n0a het volgende:
Zit er wel eens aan te denken om een (lang)weekendje Dusseldorf te doen, dat zou eigenlijk meer om het eten gaan dan wat anders.
Ik kom vanuit Schiedam / Rotterdam. Denk ik nog steeds wel te doen. Zou het eigenlijk ook gewoon een keertje moeten doen. Jammer alleen dat we geen eigen vervoer hebben, maar over een half jaartje is dat ook weer anders. Nog tips voor adresjes in Dusseldorf? Hoeft niet persee sushi te zijn.quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 22:45 schreef mirugai het volgende:
[..]
Ik vind Duesseldorf een erg leuke stad. Als je in het oosten of in het midden vh. land woont dan is een dagje prima te doen. Sterker nog, als je in het oosten woont dan is het helemaal niet ver; een dagje Amsterdam is net zo ver. (Vanaf Nijmegen bijv. is Duesseldorf minder ver dan Amsterdam).
Ben zelf wel eens een keertje op en neer gereden vanuit A'dam om er wat te eten en ingredienten te halen. Denk dat het me totaal ongeveer 4,5 a 5 uur aan reistijd heeft gekost. Nu is de noodzaak daarvoor wat minder omdat ik hier nu de lokale adresjes ken.
Dus wat let je?
Verkopen ze ook dat ei voor op de sushi?quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 10:37 schreef mirugai het volgende:
[..]
Niet zo klagen. Er is een prima en erg grote toko in Arnhem: http://www.orientalgroup.nl/Arnhem.htm
Het hoekje met Japanse producten is bescheiden, maar voor sushi basis producten zoals shoyu, nori, azijn, rijst e.d. meer dan zat.
Kan ik je alleen maar aanbevelenquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 20:14 schreef n0a het volgende:
Zit er wel eens aan te denken om een (lang)weekendje Dusseldorf te doen, dat zou eigenlijk meer om het eten gaan dan wat anders.
Neem de trein, er zijn vaak hele goede weekend aanbiedingen citytrip Düsseldorf incl de ICE.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 12:15 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik kom vanuit Schiedam / Rotterdam. Denk ik nog steeds wel te doen. Zou het eigenlijk ook gewoon een keertje moeten doen. Jammer alleen dat we geen eigen vervoer hebben, maar over een half jaartje is dat ook weer anders. Nog tips voor adresjes in Dusseldorf? Hoeft niet persee sushi te zijn.
Bedankt voor de info trouwens.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |