abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 27 februari 2005 @ 11:57:38 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25279571
Gisteren weer heerlijk bij de Japaner geweest een lekker Sushi zitten eten nu vroeg ik mij alleen af of je dat ook makelijk thuis zou kunnen maken

In dit topic Wat is nou precies sushi? heb ik al verschillende soorten sushi gevonden.

Heeft iemand goede tips / ervaringen met het thuis maken van Sushi?

Recepten zijn natuurlijk ook altijd welkom
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25279749
Ik heb wel een geheimpje van de Japanner kunnen ontfutselen...
Die sesam saus, die heeeeeeel moeilijk is om te maken, maken ze met.....
Appelmoes... Echt waar, dus daar moet ik mee gaan experimeteren...

En sushi zelf maken...
Wel eens geprobeerd, maar damn dat is moeilijk.
Koop tegenwoordig gewoon verse zalm, of tonijn, stukjes maken, kikkoman soya en lekker met stokkies eten, Beetje nep wasabi erbij...
Me is happy.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 27 februari 2005 @ 12:13:29 #3
108504 Shreever
Tintinnabulation!
pi_25279788
Het is wel leuk om te doen, al lukt het de eerste paar keren niet echt
(ze worden bij mij nog steeds niet hoe ze horen te zijn )
Ach.. de sake maakt alles goed
Excuse me... have you seen my sanity...I think I lost it.
pi_25281295
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:57 schreef Martijn_77 het volgende:
Gisteren weer heerlijk bij de Japaner geweest een lekker Sushi zitten eten nu vroeg ik mij alleen af of je dat ook makelijk thuis zou kunnen maken

In dit topic Wat is nou precies sushi? heb ik al verschillende soorten sushi gevonden.

Heeft iemand goede tips / ervaringen met het thuis maken van Sushi?

Recepten zijn natuurlijk ook altijd welkom
Ik doe het vrij vaak, vind het best makkelijk. Het lastigste is de rijst goed te krijgen. Dat is gewoon een kwestie van beetje proberen en zeker niet vergeten rijstazijn en beetj suiker toe te voegen. Verder is het dan alleen rollen en dat is niet zo lastig (ooit van de vrouw van mijn neef geleerd, zij is Japans en woont pas net hier). Je kunt het zo lastig maken als je zelf wilt, ik maak meestal rolletjes met zoete omelet, zalm, tonijn en imitatie kaviaar. Die laatste rol je heel anders. Beetje sliertjes komkommer erbij en klaar is Drive-r.
Je kunt bij meeste toko's tegenwoordig wel alle spulletjes halen en je moet heel even een keer zien hoe je hoort te rollen, dan moet het wel lukken. Anders kun je altijd gewoon met de hand bolletjes rijst maken en hier de vis opleggen. Leuke variaties zijn met zwarte sesam ipv zeewier rollen, dan zit het sesam dus aan de buitenkant. En ach, zoals je al zei, via internet kun je vervolgens op genoeg ideeen komen. Ikzelf hou het meestal simpel...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 27 februari 2005 @ 20:31:43 #5
65330 Ruzbeh
Five inches but its thick
pi_25286513
Rauwe vis is toch vies? Nooit geprobeerd hoor, maar het lijkt me vies.

Gebakken vis met rijst! HEERLIJK!!!!
De beste user. (Waar jij geen waardering voor hebt.)
  zondag 27 februari 2005 @ 20:36:09 #6
38433 snijder
snijderdotcom
pi_25286580
sushi is best zelf goed te makem, maar pas op dat je de rijstazijn niet te veel op je marmer aanrecht laat lekken. Dan krijg je doffe vlekken.....
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_25286588
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:31 schreef Ruzbeh het volgende:
Rauwe vis is toch vies? Nooit geprobeerd hoor, maar het lijkt me vies.

Gebakken vis met rijst! HEERLIJK!!!!
Is haring ook vies? Ik ben zelf gek op rauwe vis. Als de verse lading vis in het restaurant geleverd wordt sta ik altijd lekker vooraan met de soya saus en wasabi! Meteen even stuk tonijn afsnijden, heerlijk! Maar goed, iedereen zijn ding, ik heb er geen moeite mee
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 27 februari 2005 @ 20:46:35 #8
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25286708
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:31 schreef Ruzbeh het volgende:
Gebakken vis met rijst! HEERLIJK!!!!
Daar kun je volgens mij geen sushi van maken of wel?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25286904
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:31 schreef Ruzbeh het volgende:
Rauwe vis is toch vies? Nooit geprobeerd hoor, maar het lijkt me vies.
Echt, probeer het eens, doe eens wild..
Je kan beginnen met eenvoudige sashimi, zalm en tonijn.
Smelt op de tong...
Je zal zien dat je verslaafd raakt...

MEER MEER!

Ik gebruik met de japanse rijst eigenlijk altijd azijnpoeder, gaat nooit mis, qua smaak.
Zit een klein zakje, koop je bij de toko, naast de nohri (?) bladeren...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25286937
Verse rauwe vis is heerlijk!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Games zondag 27 februari 2005 @ 21:13:54 #11
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_25287075
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:31 schreef Ruzbeh het volgende:
Rauwe vis is toch vies? Nooit geprobeerd hoor, maar het lijkt me vies.

Gebakken vis met rijst! HEERLIJK!!!!
Jij moet nog leren vis gegeten..

Rauwe verse zalm, tonijn, haring... prima te eten...

Voor de rijst gewoon zorgen dat je een beetje plakkerige rijst hebt. Japanse plakrijst met een dikkere korrel (maar Pandan is er ook goed voor geschikt). Verder een beetje rijstwijnazijn, wat sesamolie en wat suiker. Variëren met verschillende soorten vis of groenten. Rollen in zeewierblad met een Sushi rol-matje gemaakt van bamboe.
Dan is het nog een kwestie van oefenen met het rollen, maar eigenlijk heel makkelijk

En eet smakelijk

Uiteraard serveren met Wasabi

[ Bericht 3% gewijzigd door Mr.Noodle op 27-02-2005 21:19:00 ]
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_25287210
En die heerlijke gember!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Redactie Games zondag 27 februari 2005 @ 21:32:50 #13
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_25287390
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:22 schreef krakkemieke het volgende:
En die heerlijke gember!
Kan ook, maar ben er zelf niet zo dol op
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_25287433
Voor mijn wel met gember, jammie...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 27 februari 2005 @ 22:21:36 #15
65330 Ruzbeh
Five inches but its thick
pi_25288339
Oh, ja. Tonijn en zalm zijn natuurlijk rauw.

Rauw vis is lekker.

Ik eet wel is tonijn met rijst. Is dat dan gelijk sushi?
De beste user. (Waar jij geen waardering voor hebt.)
pi_25288514

Sushi.


Sashimi.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 27 februari 2005 @ 22:43:56 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25288848
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:22 schreef krakkemieke het volgende:
En die heerlijke gember!
Ja, ze hadden idd gisteren er ook heerlijke gember sojasaus bij erg lekker met het vlees ook.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25288974
Nee, ik bedoel die roze, zure gember.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_25289024
Deze dus:



Lekkah!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 27 februari 2005 @ 22:51:31 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25289026
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:49 schreef krakkemieke het volgende:
Nee, ik bedoel die roze, zure gember.
Ken ik helemaal niet. Vertel....
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25289128
Is gewoon lekkere zoet-zure gember.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 27 februari 2005 @ 23:11:25 #22
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25289461
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:56 schreef krakkemieke het volgende:
Is gewoon lekkere zoet-zure gember.
Kun je die ook zelf maken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 1 maart 2005 @ 15:42:58 #23
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_25314044
Je kan bij van die goedkope boeken zaken van die goedkope kookboekjes over sushi halen.
Ik heb er een aantal van en ik maak dan ook sinds een paar jaar zelf sushi.

Het neemt wel erg veel tijd in beslag. Rijst koken, rijst laten afkoelen, rijst op nori (zeewier) doen, prut er in, rollen (wat natuurlijk de eerste keer nooit goed lukt ).

Meestal maak ik rond de 10 rollen. Hieruit kunnen 60 tot 80 sushi's gemaakt worden (Hangt er vanaf hoe dik je ze wilt hebben.
Meestal maak ik het voor verjaardagen van mijn familie of als ik veel vrije tijd heb

Je hebt gewone sushi met rijst en vulling aan de binnen kant en je hebt binnenstebuiten sushi met binnenin vulling, daarom nori en de rijst zit buiten-om. Dat laatste is erg moeilijk om te maken omdat die rijst overal aan plakt. Je hebt ook nog andere varianten maar die staan allemaal beschreven in die boekjes

Mijn favoriete sushi is met als vulling: Zalm, lenteuit, komkommer, sla en sesamzaadjes.
Ook lekker is tonijn met chilipoeder en paprikapoeder als vulling gebruiken.



Hier nog een lekker recept voor sausje om de sush in te dopen:
- Gembersaus met Sojasaus met beetje Citroensap lekker veel Sesamzaadjes

Oef! Ik krijg er helemaal trek in!

[ Bericht 4% gewijzigd door Radyhyn op 01-03-2005 16:00:54 ]
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  dinsdag 1 maart 2005 @ 22:23:11 #24
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25320212
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 15:42 schreef Radyhyn het volgende:
Hier nog een lekker recept voor sausje om de sush in te dopen:
- Gembersaus met Sojasaus met beetje Citroensap lekker veel Sesamzaadjes
Kun je ook de verhoudingen aangeven want dit sausje zocht ik. Dit is idd een erg lekkere saus (De rest van de sushi ook niet vergeten).
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 2 maart 2005 @ 10:22:19 #25
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_25328268
Gembersaus - Sojasaus - Citroensap - Sesamzaadjes:
verhouding: 4 - 8 - 1 - 3

Zo is de verhouding ongeveer... maar meestal doe ik maar wat en proef dan om te kijken of er nog wat bij moet van een ingredient.
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')