Ik doe het vrij vaak, vind het best makkelijk. Het lastigste is de rijst goed te krijgen. Dat is gewoon een kwestie van beetje proberen en zeker niet vergeten rijstazijn en beetj suiker toe te voegen. Verder is het dan alleen rollen en dat is niet zo lastig (ooit van de vrouw van mijn neef geleerd, zij is Japans en woont pas net hier). Je kunt het zo lastig maken als je zelf wilt, ik maak meestal rolletjes met zoete omelet, zalm, tonijn en imitatie kaviaar. Die laatste rol je heel anders. Beetje sliertjes komkommer erbij en klaar is Drive-r.quote:Op zondag 27 februari 2005 11:57 schreef Martijn_77 het volgende:
Gisteren weer heerlijk bij de Japaner geweest een lekker Sushi zitten eten nu vroeg ik mij alleen af of je dat ook makelijk thuis zou kunnen maken
In dit topic Wat is nou precies sushi? heb ik al verschillende soorten sushi gevonden.
Heeft iemand goede tips / ervaringen met het thuis maken van Sushi?
Recepten zijn natuurlijk ook altijd welkom
Is haring ook vies? Ik ben zelf gek op rauwe vis. Als de verse lading vis in het restaurant geleverd wordt sta ik altijd lekker vooraan met de soya saus en wasabi! Meteen even stuk tonijn afsnijden, heerlijk! Maar goed, iedereen zijn ding, ik heb er geen moeite meequote:Op zondag 27 februari 2005 20:31 schreef Ruzbeh het volgende:
Rauwe vis is toch vies? Nooit geprobeerd hoor, maar het lijkt me vies.
Gebakken vis met rijst! HEERLIJK!!!!
Daar kun je volgens mij geen sushi van maken of wel?quote:Op zondag 27 februari 2005 20:31 schreef Ruzbeh het volgende:
Gebakken vis met rijst! HEERLIJK!!!!
Echt, probeer het eens, doe eens wild..quote:Op zondag 27 februari 2005 20:31 schreef Ruzbeh het volgende:
Rauwe vis is toch vies? Nooit geprobeerd hoor, maar het lijkt me vies.
Jij moet nog leren vis gegeten..quote:Op zondag 27 februari 2005 20:31 schreef Ruzbeh het volgende:
Rauwe vis is toch vies? Nooit geprobeerd hoor, maar het lijkt me vies.
Gebakken vis met rijst! HEERLIJK!!!!
Kan ook, maar ben er zelf niet zo dol opquote:Op zondag 27 februari 2005 21:22 schreef krakkemieke het volgende:
En die heerlijke gember!
Ja, ze hadden idd gisteren er ook heerlijke gember sojasaus bij erg lekker met het vlees ook.quote:Op zondag 27 februari 2005 21:22 schreef krakkemieke het volgende:
En die heerlijke gember!
Ken ik helemaal niet. Vertel....quote:Op zondag 27 februari 2005 22:49 schreef krakkemieke het volgende:
Nee, ik bedoel die roze, zure gember.
Kun je die ook zelf maken?quote:Op zondag 27 februari 2005 22:56 schreef krakkemieke het volgende:
Is gewoon lekkere zoet-zure gember.
Kun je ook de verhoudingen aangeven want dit sausje zocht ik. Dit is idd een erg lekkere saus (De rest van de sushi ook niet vergeten).quote:Op dinsdag 1 maart 2005 15:42 schreef Radyhyn het volgende:
Hier nog een lekker recept voor sausje om de sush in te dopen:
- Gembersaus met Sojasaus met beetje Citroensap lekker veel Sesamzaadjes
Gaat dit niet tenkoste van de smaak?quote:Op woensdag 2 maart 2005 11:17 schreef Nuek het volgende:
Kun je sushi eigenlijk invriezen? Dan is het nog wel eens leuk een hele hoop tegelijk te maken, of niet?
Dat vraag ik me ook af. Of anders: kun je het ergens kopen? Weet iemand dat?quote:
Bij de Appie zijn ze wel erg duurquote:Op zondag 6 maart 2005 14:58 schreef Oblivion het volgende:
Alhoewel ik denk dat je het bij appie heijn ook wel kan halen.
Dankquote:Op zondag 6 maart 2005 14:58 schreef Oblivion het volgende:
Bij de toko, dude.
Alhoewel ik denk dat je het bij appie heijn ook wel kan halen.
Het heet amazu shoga. Ingelegde gember.
Heb ze hier bij de Appie toch vaak zien staan. Maar zal binnenkort ook eens bij de toko kijkenquote:Op zondag 6 maart 2005 23:29 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Dank
Volgens mij heeft de Appie het niet. Maar ik zal eens in de toko kijken!
Ach ik heb gewoon een kutAppie ook. Waar staan ze dan in een beter geoutilleerde Appie? Bij de andere sushi-dingen?quote:Op zondag 20 maart 2005 17:47 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Heb ze hier bij de Appie toch vaak zien staan. Maar zal binnenkort ook eens bij de toko kijken
Alleen rijstazijn verder niks geen suiker of zo?quote:Op woensdag 23 maart 2005 11:32 schreef Lempicka het volgende:
je kan ook verse gember nemen, en hem in hele dunne plakjes snijden, en vervolgens in de rijstazijn zetten.. jum.
Droog moet het zeker niet worden, anders plakt het niet mer en valt je sushi uit elkaar.quote:Op vrijdag 1 april 2005 10:24 schreef 430n het volgende:
Ik heb het zelf ook weleens geprobeerd. Het rollen, etc vond ik niet zo moeilijk, maar de rijst was idd het probleem.
Heeft er iemand een goed recept voor de rijst? Ik heb gehoord dat de rijst twee keer afgespoeld, en gedroogd moet worden enzo,....
Mèn....quote:Op zaterdag 2 april 2005 23:49 schreef hassanjassan het volgende:
ik heb vanmiddag voor 14,50 onbeperkt sushi gegeten, maar ook nog udon soep en ebi tempura 2 porties.
Echt aan aanrader !!
Nee joh, is absoluut niet moeilijk. Enige moeilijke vind in wel de vulling mooi in het midden te krijgen, maar dat doet niets af aan de smaakquote:Op maandag 4 april 2005 08:54 schreef Isabeau het volgende:
Ik wil ook nog steeds een keer sushi maken, vind het spul heerlijk, maar het ziet er zo ingewikkeld uit. KIjken of het lukt met de tips uit dit topic.
dankje ga ik snel een keer doen !quote:[b]Op zaterdag 2 april 2005 23:49 schreef hassanjassan het volgende:[/b
voor wie het wil ervaren....ga naar rotterdam, japanse lunchroom sumo aan het schouwburgplein,
Echt aan aanrader !!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |