Ik ben niet zo van de AH. De lokale toko is goedkoper en heeft beter spul imho.quote:Op woensdag 18 april 2007 09:21 schreef Stansfield het volgende:
In de allerhande stond nog een advertentie van een hele zelf sushi maak kit ofzo.
Mijn easter egg, wat doe je?quote:Op woensdag 18 april 2007 10:25 schreef Disher het volgende:
hmmm de bovenste foto lijkt meer een verzameling van sushi USB-sticks
Een OP maken ook. Ik ben alleen bang dat ik meteen weer zin krijg om het zelf te maken. En de sushirijst is thuis op, dus dat gaat niet lukkenquote:
Idd, de wasabi is veel heter en je hebt een kilo rijst voor de prijs van een halve kilo bij de AHquote:Op woensdag 18 april 2007 09:56 schreef Pheno het volgende:
Ik ben niet zo van de AH. De lokale toko is goedkoper en heeft beter spul imho.
Wat een leuk idee!quote:Op zaterdag 21 april 2007 00:07 schreef Geluk het volgende:
Het is met gasten ook leuk om alles voor te snijden, de rijst klaar te maken, en dan alles op tafel te zetten. Dan kan iedereen zijn eigen combinaties maken en zelf rollen.
Mijn favoriete ingredienten:
- zalm
- tonijn
- surimi
- komkommer
- avocado
- wortel
Blanceer je deze wortel dan even van te voren want anders lijkt het me wel een erge bite geven?quote:Op zaterdag 21 april 2007 00:07 schreef Geluk het volgende:
- wortel
Thanx en zo smaakte het ookquote:
Het lijkt dan een beetje op gourmetten/kaasfonduen, aan tafel zelf met je eten spelen en maken wat je het lekkerst vindt.quote:Op zaterdag 21 april 2007 15:32 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Wat een leuk idee!
Nooit bij stil gestaan.
Die rijste tonnetjes zijn ok makelijk thuis te maken. Je moet dan gewoon slierten van een Nori vel knippenquote:Op zondag 22 april 2007 11:43 schreef mirugai het volgende:
Dat doe-het-zelf-en wordt meestal een sushi party genoemd. Het beste kun je iedereen handrollen laten maken: is makkelijker, leuker en smaakt ook een stuk beter als je thuis sushi maakt.
Ooit eens een keer bij Hamachi afgehaald. De sushi was super, de fried rice niet de moeite waard.quote:Op zaterdag 21 april 2007 23:06 schreef QTPi het volgende:
Dat ziet er goed uit Christiaan & Martijn![]()
Ik eet ook graag sushi maar maak t niet zelf... Volgende week een tentje uitproberen in Schiedam >> Hamachi
Dit is van iemand met magische handen. Dit vind je niet in NL. Wat mensen thuis maken is hondevoer, wat je in NL'se sushi restaurants vind is de goedkope chinees op de hoek, dit is 3 sterren porno.quote:Op woensdag 9 mei 2007 14:56 schreef SeaOfLove het volgende:
@ mirugai: leuk geschreven en zit er ook verrukkelijk uit![]()
klik op het huisjesicoon, naast het fotoboekicoonquote:Op donderdag 10 mei 2007 18:57 schreef Bluezz het volgende:
Geweldig verslag M.
Geniet ervan
Leuk dat je ons op de hoogte houd, en ik wil graag je weblogadres
Ik heb het vorige week in Londen als voorgerecht gegeten, en toen had ik er nog niet genoeg van, dus toen heb ik het ook als bij-hoofd-wat-dan-ook-gerecht gegeten. Maakt die Japanners allemaal geen zier uit volgens mij, als je maar genietquote:Op donderdag 10 mei 2007 17:17 schreef kassenbouwer het volgende:
Tot voor kort had ik nooit sushi op. En het lijkt me ook wel grappig om eens zelf te gaan maken. Maar ik heb vorige week gegeten in restaurant Ono in Rotterdam. Maar daar was sushi een van de gangen van het menu, we kregen ook nog wat rijst met kip in teriyaki saus. Maar eten jullie sushi meestal als voorgerecht of gewoon als hoofdgerecht zonder iets warms verder?
Maak je daar ook even een foto van? Die pyjama?quote:Op zaterdag 9 juni 2007 18:38 schreef SeaOfLove het volgende:
De eerste foto's zijn ookal gemaakt.
En nee, ik heb geen zin om naar de supermarkt te gaan, ik heb een luie dag en zit nog in pyjama![]()
Rijst is nu aan het afkoelen, duurt wel ff nog, zag dat ik ook nog een bakje garnalen in de koelkast had, dus het wordt al ietwat uitgebreider.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 18:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoer
Het lastigste is de rijst.
Morgen zijn wij aan de beurt, voor het eerst zonder instructeur
Ik heb 1 workshop gevolgd, daarna zijn we wat gaan aankloten. Het lukt ook allemaal zonder instructeurquote:Op zaterdag 9 juni 2007 18:45 schreef Bluezz het volgende:
Stoer
Het lastigste is de rijst.
Morgen zijn wij aan de beurt, voor het eerst zonder instructeur
Heb je wel Japanse sojasaus in huis?quote:Op zaterdag 9 juni 2007 19:15 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Rijst is nu aan het afkoelen, duurt wel ff nog, zag dat ik ook nog een bakje garnalen in de koelkast had, dus het wordt al ietwat uitgebreider.
Ga de eerste foto's er maar vast opzetten in de tussentijd![]()
Yepz zat in die doos en had zelf ook nog een fles staanquote:Op zaterdag 9 juni 2007 19:28 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Heb je wel Japanse sojasaus in huis?
Het water loopt mij in de mond.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 19:44 schreef SeaOfLove het volgende:
Speciaal voor golfer, en ik hoop niet voor je dat je er straks met de deegroller van langs krijgt van Bluezz:
[afbeelding]
quote:Op zaterdag 9 juni 2007 20:20 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dat wordt meteen met de deegroller afgestraft![]()
[afbeelding]
Die sushi-kit kwam volgens mij ook van de AH.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:18 schreef Serinde het volgende:
Hé dat is best goed voor een beginner inderdaad. Als het zo kan, dan ga ik dat ook eens zelf proberen![]()
Ik ben alleen erg lui (ik laat de boodschappen bijv. altijd bezorgen) en ik zou dus ook écht niet weten waar hier een toko zit. Of zoeken, of toch maar voor de eerste keer iets van de AH. Voor een eerste keer is dat goed genoeg hoop ik
Foto's zonder pyjama dan maarquote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:29 schreef golfer het volgende:
Ziet er prima uit hoor SOL.![]()
Morgen gaan wij knutselen. Zal proberen er ook een fotoreportage aan te wijden.
al dan niet met pyjama...oh, nee die heb ik niet
Tnxquote:
Ik ben benieuwdquote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:29 schreef golfer het volgende:
Ziet er prima uit hoor SOL.![]()
Morgen gaan wij knutselen. Zal proberen er ook een fotoreportage aan te wijden.
al dan niet met pyjama...oh, nee die heb ik niet
haha, die is leuk!quote:Op zaterdag 9 juni 2007 20:20 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dat wordt meteen met de deegroller afgestraft![]()
[afbeelding]
Ben benieuwd naar jouw soesjies morgenquote:Op zaterdag 9 juni 2007 23:17 schreef Bluezz het volgende:
SOLLIEEEEEEEE,
wat een mooie soesjies zijn het geworden![]()
Ik mis de naked-picsquote:Op zaterdag 9 juni 2007 23:49 schreef golfer het volgende:
Ter voorbereiding van ons geknutsel van morgen heeft deze naked chef alvast Usuyaki Tamago proberen te maken (dunne omelet om in reepjes te verwerken in de sushi's).
Kan nu mooi verder afkoelen en afgesloten bewaard worden in de koelkast:
[afbeelding]
Ik had even geen recentere van mij voorhanden:quote:Op zaterdag 9 juni 2007 23:51 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik mis de naked-picsMaargoed ik ging slapen
![]()
Ik heb liever een echte man, met een zacht buikje enzoquote:Op zondag 10 juni 2007 00:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik had even geen recentere van mij voorhanden:
[afbeelding]
Trusteh!
Volgens mij hebben jullie het wel gezellig samenquote:Op zondag 10 juni 2007 20:14 schreef golfer het volgende:
En we hebben nu nog aardig wat sushi's over, die later vanavond opgepeuzeld gaan worden.
Je legt het geheel met de vellen wel op je matje, maar je rolt het niet echt erín, het uiteinde waarmee je rolt gaat erover heen als het ware, en dan leg je je matje er nog een keer over, dus niet dóórrollen en druk het goed aan zoals hier, waarbij de voor en achterkant op je plank blijven.. het was voor ons ook een beetje rommelen ermee, dat welquote:Op zondag 10 juni 2007 20:52 schreef Greys het volgende:
Oke, en dan nu waarschijnlijk de domme-vraag-van-de-week....
Hoe voorkom je dat je het bamboe matje mee IN de rol rolt, zeg maar? Je rolt met dat matje de rol op, maar die draait dan toch mee die rol in?![]()
(Daar vocht ik dus de vorige keer mee)
![]()
Nee het was niet echt knapperig of krakerig, had je wel genoeg rijst, en was je rijst niet te droog?quote:En Bluezz, is de rest van het velletje nori dan niet 'knapperig' zoals het bij mij bleef? Bij mij kraakte dat vel nog als ik er een hap van nam, van de sushi! Dat hoort niet he?
De liefde gaat vaak door de maag.quote:Op zondag 10 juni 2007 21:07 schreef Greys het volgende:
(En zoals Viev ook al zei... wat zijn jullie toch leuk met zijn tweetjes! Lekker genieten enzo, lees ook altijd jullie recensies van de restaurants!)
Of.. Je stuurt het hier naartoe..!quote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots![]()
Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen![]()
Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?
[afbeelding]
Dank je! Heerlijk gekliederd!quote:Op dinsdag 12 juni 2007 21:45 schreef Bluezz het volgende:
Jaaaaaaaa, ziet er goed uit Greys
Lekker gekliederd? En hoe smaakte het norivel?
Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterstequote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen![]()
Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?
Ik dacht dat je daar per ronde 5 dingen per persoon kon bestellen zoals bij Sumo. Ben nog nooit bij Shabu Shabu geweest. Een aanrader volgens jou?quote:Op woensdag 13 juni 2007 20:43 schreef Kersje86 het volgende:
krijg echt honger van al deze fotos!! BLEHHHHH zelf maak ik alleen die rol dingen, vind die andere zo lastig, maar heb sinds kort Shabu Shabu ontdekt in Rotterdam. Voor 16 euro kan je 8 rondes eten en per ronde 8 dingen... nou ik had aan 4 rondes al genoeg, had echt keiveel gegeten ook.... oja nog een tipje voor de zalm, ik koop de zalm altijd bij de Lidl, gerookt en erg lekker.... ook lekker voor op een crackertje
Thanks! Heb het de volgende dag mee naar mijn werk genomen en met mijn collega's elk drie stukjes gesnoept als tussendoortje. Ging nog prima inderdaad!quote:Op woensdag 13 juni 2007 21:21 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterste
quote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots![]()
Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen![]()
Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?
[afbeelding]
Dat ziet er heel goed uit Greysquote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots![]()
Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen![]()
Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?
[afbeelding]
Klopt. Denk er wel aan de sushi bij hooguit 4 graden Celsius te bewaren, i.v.m. de rauwe vis.quote:Op woensdag 13 juni 2007 21:21 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterste
Dat is een hele goeie opmerking.quote:Op donderdag 14 juni 2007 17:37 schreef Escaflowne het volgende:
Klopt. Denk er wel aan de sushi bij hooguit 4 graden Celsius te bewaren, i.v.m. de rauwe vis.
Dankjewel!quote:Op donderdag 14 juni 2007 17:35 schreef Escaflowne het volgende:
[..]
Dat ziet er heel goed uit Greysen wat een mooie foto!
![]()
De rijst is bij ons nooit warm, ik laat het rustig afkoelen tot kamertemp. Meestal twee uurtjes nodig om het goed te krijgenquote:Op donderdag 14 juni 2007 20:34 schreef Kersje86 het volgende:
krabsalademaar wel zorgen dat rijst helemaal niet meer warm is , anders is het vies
Rauwe tarbotfilet is ook heerlijk, mits goed gesneden.quote:Op donderdag 14 juni 2007 19:57 schreef Pheno het volgende:
Iemand nog een goed idee om tussen de sushi te leggen? We gaan dit weekend weer eens aan de slag, zalm, avacado, garnaaltjes, sushimi, komkommer, tonijn met mayo zijn al geprobeerd (en goed bevonden). Samen met het sushi in ei gewikkeld.
Ik ben even inspiratieloos.
Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt.quote:Op donderdag 14 juni 2007 22:58 schreef Pheno het volgende:
[..]
De rijst is bij ons nooit warm, ik laat het rustig afkoelen tot kamertemp. Meestal twee uurtjes nodig om het goed te krijgen1x zo stom geweest het bij een open raam te zetten, dus dat plakte voor geen meter meer.
De twee uur is inclusief spoelen, koken etcquote:Op vrijdag 15 juni 2007 08:20 schreef aceHigh het volgende:
[..]
Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt.
http://www.videojug.com/film/how-to-make-sushi-ricequote:Op vrijdag 15 juni 2007 10:14 schreef Perruche het volgende:
En iemand tips voor hoe de rijst te koken?
In de OP staat ook een uitgebreide beschrijvingquote:Op vrijdag 15 juni 2007 10:14 schreef Perruche het volgende:
TVP
En iemand tips voor hoe de rijst te koken?
sorry SoL ik ben lui aangelegdquote:Op vrijdag 15 juni 2007 12:49 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
In de OP staat ook een uitgebreide beschrijvingOf je leest even op de zak/pak rijst hoe je het moet bereiden
![]()
quote:Op vrijdag 15 juni 2007 13:25 schreef Perruche het volgende:
[..]
sorry SoL ik ben lui aangelegden de tekst op de pakjes is hier in het russisch of ests en daar snap ik geen drol van
Maar ik neem een voorbeeld aan jous sushi, keukenprinses
Gewoon lekker op je gemakje 's middags beginnen. De rijst laten afkoelen duurt nog het langstquote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:24 schreef Sassefras het volgende:
Geweldig topic dit, ben al een tijdje aan het meelezen en nu gaat het er dan toch van komen!
Ik ga ook proberen om sushi te maken, maar ik vraag me eigenlijk af hoelang ik daarvoor in de keuken moet staan.. hoeveel tijd kost het ongeveer in totaal?
dan weet ik wanneer ik moet beginnen als ik het rond half 7 klaar wil hebben..
alvast bedankt!
Sas
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |