abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_48449887
Bij wie komt het water niet in de mond bij het zien van dit?


En natuurlijk kun je dit kant en klaar kopen, maar leuker is het om het zelf te maken:


De rijst
De basis is natuurlijk de rijst. Hieronder een basisrecept om de sushirijst klaar te maken.

De typische Japanse rijst is kleverig na het koken, hetgeen noodzakelijk is voor het maken van sushi.
De Japanse rijst dient goed gewassen te worden tot het water helder blijft. Doe het daarna in een vergiet, zodat het kan uitlekken. Doe de rijst in een pan en voeg er 1¼ x zoveel water bij. (Bij bijv. 2 kopjes rijst moet 2½ kopje water). Laat de rijst ongeveer een uur in het water staan. Breng daarna het water aan de kook en laat vervolgens 15-20 minuten op een laag pitje staan, met een deksel op de pan, tot het water is verdwenen. Haal tussentijds niet het deksel van de pan. Tenslotte nog een kwartiertje zonder vuur laten staan maar met nog wel het deksel erop.
Voor gebruik voor sushi dient de rijst nu eerst nog aangezuurd te worden.
Doe een paar eetlepels Japanse rijstazijn in een klein pannetje. Voeg daar ong. 1½ eetlepel suiker en een theelepel zout aan toe. Verwarm dit tot de suiker is opgelost.
De rijst kan nu het beste in een grote ondiepe schaal gedaan worden zodat het gemaakte azijnmengsel zachtjes over de rijst gegoten kan worden. Om het geheel goed te mengen dient de rijst met een houten spatel zachtjes omgespateld te worden. Er mag echter niet geroerd worden. Tijdens dit 'omspatelen' kan de rijst, bijv. met een waaier of een föhn afgekoeld worden. Als de rijst een graad of 30 is (handwarm), is de temperatuur goed. De sushirijst is klaar.

Bij het maken van sushi is het goed om een kom met hand-azijn (ongeveer 250 cc water met zo'n 4 eetlepels rijstazijn) te hebben, waar de handen steeds in bevochtigd kunnen worden. Dit voorkomt het vastkleven van de rijst aan de handen.

Na het klaarmaken van de rijst kun je verschillende variaties van sushi maken.

Soorten
Soorten
1.Maki-zushi of norimaki. De klaargemaakte sushirijst opgerold in een vel nori (zeewier) met in het midden één van de bepalende ingrediënten, zoals komkommer, zalm, krabvlees of stukjes omelet. De rol die ontstaat wordt in (8) "moten" gesneden.
2. Oshi-zushi of bo-zushi. De klaargemaakte sushirijst wordt in een vierkant bakje geperst met boven op de rijst een plak vis, als gerookte zalm of forel. Nadat er een paar uur op geperst is wordt de rijst met vis er uit genomen en op maat gesneden. Ze worden ook wel Ishi-zushi (geperste sushi) of masu-zushi (gerookte vis sushi) genoemd.
3. Nigiri-sushi. Dit is de bekendste en misschien in de restaurants de meest gegeten sushi. Met de hand wordt rijst gekneed in ongeveer 5x2x2 cm. Hier bovenop wordt dan een plak tonijn, zalm, omelet of garnaal gelegd, maar iets anders is ook mogelijk. Een speciale uitvoering van de nigiri-zushi is de gukanmaki, de klaargemaakte sushirijst met een bandje van nori er omheen en extra beleg er bovenop van bijv. zalmeitjes (ikura).
4. Chirashi-zushi. Niet bekend bij ons maar zeer populair in Japan als lunch. Een kom met rijst en alle andere ingrediënten er op en door heen.

Er zijn nog meer soorten, maar we houden het hier even bij


Vorige delen
Zelf Sushi maken deel 2
Zelf Sushi maken


Laatste post:
quote:
Op woensdag 18 april 2007 09:21 schreef Stansfield het volgende:
In de allerhande stond nog een advertentie van een hele zelf sushi maak kit ofzo.
Ik ben niet zo van de AH. De lokale toko is goedkoper en heeft beter spul imho.

[ Bericht 32% gewijzigd door Pheno op 18-04-2007 20:46:55 ]
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  woensdag 18 april 2007 @ 10:25:32 #2
30307 Disher
Sors Salutis
pi_48450884
hmmm de bovenste foto lijkt meer een verzameling van sushi USB-sticks
"Wie geen plezier vindt in eenzaamheid zal niet van de vrijheid houden."
"Verleden en toekomst bestaan slechts voorzover wij eraan denken."
"De kunst van liefde is de kunst van het volhouden."
"Logica brengt je van A naar B. Verbeelding Overal"
pi_48451033
quote:
Op woensdag 18 april 2007 10:25 schreef Disher het volgende:
hmmm de bovenste foto lijkt meer een verzameling van sushi USB-sticks
Mijn easter egg, wat doe je?

Nou ja, dan zet ik er weer iets normaals neer....
Iemand zin om de OP wat uitegbreider te maken met wat verschillende sushis etc? Anders ga ik dat zelf vanavond even doen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_48451166
sushi maken is leuk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_48451352
quote:
Op woensdag 18 april 2007 10:31 schreef MissyMirjaM het volgende:
sushi maken is leuk
Een OP maken ook. Ik ben alleen bang dat ik meteen weer zin krijg om het zelf te maken. En de sushirijst is thuis op, dus dat gaat niet lukken

Maar met regelmaat zijn _Arual_ en ik aan het sushirollen. Meestal 1 a 2x per maand En elke keer weer wat nieuws erbij proberen, zoals dat rollen in ei van vorige week
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_48452766
nah, tvp'tje dan maar...
  woensdag 18 april 2007 @ 19:23:24 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_48473966
quote:
Op woensdag 18 april 2007 09:56 schreef Pheno het volgende:
Ik ben niet zo van de AH. De lokale toko is goedkoper en heeft beter spul imho.
Idd, de wasabi is veel heter en je hebt een kilo rijst voor de prijs van een halve kilo bij de AH

Nee, geef mij de toko maar
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 18 april 2007 @ 20:30:43 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_48476857
Binnenkort gaan wij ook maar weer eens knutselen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_48477730
Ik heb de OP wat uitgebreider gemaakt. A.u.b. op- of aanmerkingen via PM, zodat dit topic zo ontopic mogelijk blijft
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_48480040
Oh ik heb net gegeten maar bij het zien van de OP krijg ik meteen weer trek
Saartje
  woensdag 18 april 2007 @ 23:57:09 #11
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_48486766
Waarom staat mijn resumé betreffende het inleggen van de gember niet in de OP?

tvp
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_48486992
Tvp!
  vrijdag 20 april 2007 @ 18:33:17 #13
122997 zquing
Drama Junk
pi_48548307
tvp
"Those unforgettable days, for them I live"
  vrijdag 20 april 2007 @ 19:47:16 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_48550592
We gaan het morgen weer maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_48559969
Het is met gasten ook leuk om alles voor te snijden, de rijst klaar te maken, en dan alles op tafel te zetten. Dan kan iedereen zijn eigen combinaties maken en zelf rollen.

Mijn favoriete ingredienten:
- zalm
- tonijn
- surimi
- komkommer
- avocado
- wortel
Geluk duurt je leven lang.
  zaterdag 21 april 2007 @ 15:32:07 #16
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_48572554
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 00:07 schreef Geluk het volgende:
Het is met gasten ook leuk om alles voor te snijden, de rijst klaar te maken, en dan alles op tafel te zetten. Dan kan iedereen zijn eigen combinaties maken en zelf rollen.

Mijn favoriete ingredienten:
- zalm
- tonijn
- surimi
- komkommer
- avocado
- wortel
Wat een leuk idee!

Nooit bij stil gestaan.
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 21 april 2007 @ 15:34:10 #17
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_48572610
Ik ga over een half uurtje naar de AH spullen halen.
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  zaterdag 21 april 2007 @ 18:55:36 #18
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_48577601




Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  zaterdag 21 april 2007 @ 20:07:20 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_48579888
Ziet er goed uit, --Christiaan--
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 21 april 2007 @ 21:12:38 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_48581836
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 00:07 schreef Geluk het volgende:
- wortel
Blanceer je deze wortel dan even van te voren want anders lijkt het me wel een erge bite geven?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 21 april 2007 @ 21:15:23 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_48581903
Vandaag zelf ook Sushi gemaakt.

De ingredienten:


  • Zalm
  • Tonijn
  • Surimi
  • Komkomer
  • Ei
  • Advocado
  • Mango (verrassend fris in de sushi)

    Het resultaat:




    [ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 21-04-2007 22:07:26 ]
  • Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_48582164
    Hey dat ziet er goed uit
      zaterdag 21 april 2007 @ 21:39:52 #23
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_48582516
    quote:
    Op zaterdag 21 april 2007 21:27 schreef Bluezz het volgende:
    Hey dat ziet er goed uit
    Thanx en zo smaakte het ook
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_48584649
    Dat ziet er goed uit Christiaan & Martijn
    Ik eet ook graag sushi maar maak t niet zelf... Volgende week een tentje uitproberen in Schiedam >> Hamachi
    pi_48591699
    quote:
    Op zaterdag 21 april 2007 15:32 schreef Duderinnetje het volgende:

    [..]

    Wat een leuk idee!

    Nooit bij stil gestaan.
    Het lijkt dan een beetje op gourmetten/kaasfonduen, aan tafel zelf met je eten spelen en maken wat je het lekkerst vindt.
    Meestal knip ik de nori wel in vieren, zodat je niet meteen een enorme rol hoeft te maken.
    Geluk duurt je leven lang.
      zondag 22 april 2007 @ 11:43:20 #26
    120482 mirugai
    very fishy
    pi_48592561
    Dat doe-het-zelf-en wordt meestal een sushi party genoemd. Het beste kun je iedereen handrollen laten maken: is makkelijker, leuker en smaakt ook een stuk beter als je thuis sushi maakt.
      zondag 22 april 2007 @ 12:23:44 #27
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_48593550
    quote:
    Op zondag 22 april 2007 11:43 schreef mirugai het volgende:
    Dat doe-het-zelf-en wordt meestal een sushi party genoemd. Het beste kun je iedereen handrollen laten maken: is makkelijker, leuker en smaakt ook een stuk beter als je thuis sushi maakt.
    Die rijste tonnetjes zijn ok makelijk thuis te maken. Je moet dan gewoon slierten van een Nori vel knippen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_48598074
    quote:
    Op zaterdag 21 april 2007 23:06 schreef QTPi het volgende:
    Dat ziet er goed uit Christiaan & Martijn
    Ik eet ook graag sushi maar maak t niet zelf... Volgende week een tentje uitproberen in Schiedam >> Hamachi
    Ooit eens een keer bij Hamachi afgehaald. De sushi was super, de fried rice niet de moeite waard.
      woensdag 25 april 2007 @ 21:17:57 #29
    90482 TheArowana
    wild-erotisch
    pi_48719220
    (het bier op het plaatje in de OP wordt verkocht als zijnde Japans (volgens mij), maar wordt in Tsjechië gebrouwen! Boeh!)
    Demolish your own Face
    I fractured my skull while dancing to dubstep
    pi_49129967
    Ik weet niet wat die schotel kost op dat plaatje, zal wel duur zijn, maar die schranz ik letterlijk in no time naar binnen , ik ga het daarom zelf maken met de tijd, volgens mij is het rijst maken het moeilijkste als je die maki's gaat maken, en die rijst lijkt me niet zo moeilijk (als ik sushi voor mezelf maak, dan hoeft het er niet zo mooi uit te zien).

    ik heb net een boek besteld, even kijken of het wat is.....

    Goed topic trouwens
    "Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
    pi_49131416
    Laatste poging was al weer op voordat de fotocamera er aan te pas kwam. Dit keer was het een "budget" versie met tonijn uit blik met avocado, komkommer en japanse mayonaise.
    Bij de Bijenkorf/House opf Caviar ook even groene tobico gekocht. Deze hadden niet echt de wasabi smaak maar vond ik wel lekkerder dan de oranje tobico van House of Caviar.
      dinsdag 8 mei 2007 @ 20:16:54 #32
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49157717
    @nOa waar heb je die japanse mayo gekocht?

    Hierbij de toko is het niet te vinden
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_49167277
    In Rotterdam bij Kazaguruma, Pannekoekstraat 99 dicht bij de centrale bibliotheek.
      woensdag 9 mei 2007 @ 09:52:09 #34
    120482 mirugai
    very fishy
    pi_49173784
    Ik zit nu voor m'n werk in de VS en ben vanmiddag naar een sushi bar geweest, die een goede reputatie heeft, met een Japanse chef die al bijna dertig jaar in het vak zit (z'n Japanse licentie en z'n licentie voor kogelvis hangen aan de muur).
    En mijn god! Ik geloof dat ik in de hemel zat en ik voelde me bij deze kerel een hele, hele kleine jongen. Een amateurtje op z'n best. Bij z'n hamachi voelde ik een brok in m'n keel. Niet omdat ik misselijk werd, maar omdat het me bijna deed huilen van ontroering. En de shari (de rijst dus), die was van een andere planeet. Godverdomme, dit was geweldig...
    Ik schrijf nog wel een uitgebreide recentie op m'n web-log, maar voorlopig heb ik daar geen tijd voor. Hier alvast een paar plaatjes:





    pi_49185036
    Oh Yeah. Schranzen maar.
    *KoekieSushiMonsterModus*
    "Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
    pi_49185698
    OMG dat zit er allemaal geweldig lekker uit Martijn en Christiaan

    @ mirugai: leuk geschreven en zit er ook verrukkelijk uit

    Heb nu al tijden zo'n sushi-kit van de AH staan, dit weekend maar eens aan de slag, had verders toch geen plannen dus ga maar lekker knutselen in de keuken
    pi_49233178
    Tot voor kort had ik nooit sushi op. En het lijkt me ook wel grappig om eens zelf te gaan maken. Maar ik heb vorige week gegeten in restaurant Ono in Rotterdam. Maar daar was sushi een van de gangen van het menu, we kregen ook nog wat rijst met kip in teriyaki saus. Maar eten jullie sushi meestal als voorgerecht of gewoon als hoofdgerecht zonder iets warms verder?
    Maak nie regtig saak nie
      donderdag 10 mei 2007 @ 17:23:55 #38
    48067 neo2000
    Asking the important questions
    pi_49233395
    Tuvupuh.
    Common sense is my super power. What's yours?
    Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
      donderdag 10 mei 2007 @ 17:38:25 #39
    120482 mirugai
    very fishy
    pi_49233886
    quote:
    Op woensdag 9 mei 2007 14:56 schreef SeaOfLove het volgende:
    @ mirugai: leuk geschreven en zit er ook verrukkelijk uit
    Dit is van iemand met magische handen. Dit vind je niet in NL. Wat mensen thuis maken is hondevoer, wat je in NL'se sushi restaurants vind is de goedkope chinees op de hoek, dit is 3 sterren porno.
    Als ik de tijd kan vinden, dan ga ik morgen naar een andere sushi bar, die van dezelfde kwaliteit moet zijn. Een paar dagen terug was ik er al naartoe gegaan, maar ik stond voor een lege deur: alleen drie dagen per week open, mogelijk omdat op die dagen de vis nog het verst is. Ik hoorde van iemand dat het een 'very strict and intense guy' is. Hij bepaalt wat je eet, als klant heb je het maar te accepteren anders kun je opzouten. En zo hoort het ook! Haha, ik zie er erg naar uit.
    pi_49236433
    Geweldig verslag M.
    Geniet ervan

    Leuk dat je ons op de hoogte houd, en ik wil graag je weblogadres
    pi_49236858
    quote:
    Op donderdag 10 mei 2007 18:57 schreef Bluezz het volgende:
    Geweldig verslag M.
    Geniet ervan

    Leuk dat je ons op de hoogte houd, en ik wil graag je weblogadres
    klik op het huisjesicoon, naast het fotoboekicoon
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      donderdag 10 mei 2007 @ 19:17:42 #42
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_49237105
    quote:
    Op donderdag 10 mei 2007 17:17 schreef kassenbouwer het volgende:
    Tot voor kort had ik nooit sushi op. En het lijkt me ook wel grappig om eens zelf te gaan maken. Maar ik heb vorige week gegeten in restaurant Ono in Rotterdam. Maar daar was sushi een van de gangen van het menu, we kregen ook nog wat rijst met kip in teriyaki saus. Maar eten jullie sushi meestal als voorgerecht of gewoon als hoofdgerecht zonder iets warms verder?
    Ik heb het vorige week in Londen als voorgerecht gegeten, en toen had ik er nog niet genoeg van, dus toen heb ik het ook als bij-hoofd-wat-dan-ook-gerecht gegeten. Maakt die Japanners allemaal geen zier uit volgens mij, als je maar geniet

    Zaterdag hier weer traditioneel zelfmaak-sushi tijdens het eurovisiesongfestival
    Snobs have more fun!
    KLIK!
      zaterdag 12 mei 2007 @ 18:42:57 #43
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49306607
    Vandaag weer zelf gemaakt gewoon makelijk wat rollen met zalm, surimi, advocado, komkomer etc.

    Was weer erg lekker
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_50275802
    Ik ben nu bezig, de rijst is al aan de kook De eerste foto's zijn ookal gemaakt. Ik maak btw alleen maar maki-rollen met komkommer want dat is het enige dat ik in huis heb.
    En nee, ik heb geen zin om naar de supermarkt te gaan, ik heb een luie dag en zit nog in pyjama

    Vind het wel spannend hoor, is voor het eerst dat ik het ga maken
    pi_50275982
    Stoer
    Het lastigste is de rijst.

    Morgen zijn wij aan de beurt, voor het eerst zonder instructeur
      zaterdag 9 juni 2007 @ 18:49:02 #46
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_50276069
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 18:38 schreef SeaOfLove het volgende:
    De eerste foto's zijn ookal gemaakt.
    En nee, ik heb geen zin om naar de supermarkt te gaan, ik heb een luie dag en zit nog in pyjama
    Maak je daar ook even een foto van? Die pyjama?
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_50276723
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 18:45 schreef Bluezz het volgende:
    Stoer
    Het lastigste is de rijst.

    Morgen zijn wij aan de beurt, voor het eerst zonder instructeur
    Rijst is nu aan het afkoelen, duurt wel ff nog, zag dat ik ook nog een bakje garnalen in de koelkast had, dus het wordt al ietwat uitgebreider.

    Ga de eerste foto's er maar vast opzetten in de tussentijd
    pi_50276980
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 18:45 schreef Bluezz het volgende:
    Stoer
    Het lastigste is de rijst.

    Morgen zijn wij aan de beurt, voor het eerst zonder instructeur
    Ik heb 1 workshop gevolgd, daarna zijn we wat gaan aankloten. Het lukt ook allemaal zonder instructeur
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      zaterdag 9 juni 2007 @ 19:28:19 #49
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_50277082
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 19:15 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    Rijst is nu aan het afkoelen, duurt wel ff nog, zag dat ik ook nog een bakje garnalen in de koelkast had, dus het wordt al ietwat uitgebreider.

    Ga de eerste foto's er maar vast opzetten in de tussentijd
    Heb je wel Japanse sojasaus in huis?
    Snobs have more fun!
    KLIK!
    pi_50277226
    Owwww, wij kregen een bekertje echte japanse sojasaus van de visboer mee, nadat we een paar slierten zalm met dat goedje te proeven kregen
    Het water loopt me wéér in de mond nu
    pi_50277591
    De tussenstand....rijst is nog niet afgekoeld

    Men neme een sushi-kit voor beginners:



    We halen de producten eruit en schenken natuurlijk een droog wit wijntje in, er wordt hier nl. niet uitgebreid gekokkereld zonder een wijntje. Een wijntje is onmisbaar



    De rijst het pannetje in:



    Speciaal voor golfer, en ik hoop niet voor je dat je er straks met de deegroller van langs krijgt van Bluezz:

    pi_50277626
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 19:28 schreef Duderinnetje het volgende:

    [..]

    Heb je wel Japanse sojasaus in huis?
    Yepz zat in die doos en had zelf ook nog een fles staan
      zaterdag 9 juni 2007 @ 20:07:26 #53
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_50278280
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 19:44 schreef SeaOfLove het volgende:


    Speciaal voor golfer, en ik hoop niet voor je dat je er straks met de deegroller van langs krijgt van Bluezz:

    [afbeelding]
    Het water loopt mij in de mond.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_50278802
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 20:07 schreef golfer het volgende:


    Het water loopt mij in de mond.
    Dat wordt meteen met de deegroller afgestraft

    pi_50279551
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 20:20 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Dat wordt meteen met de deegroller afgestraft

    [afbeelding]
    pi_50279803
    Maargoed verder met mijn sushi-avonturen

    De rijst gemengd met rijstazijn is afgekoeld, de komkommer in dunne reepjes gesneden en de garnalen liggen ookal klaar"



    De rijst op het nori-vel gelegd"



    En daarna netjes verspreid over het nori-vel



    Komkommer en garnalen erop



    Even rollen met dit als resultaat



    Daarna plakken snijden, en wasabi in de soja-saus




    Voor een eerste keer valt het me best mee, ik had echt onwijze misbaksels verwacht

    Ik ga zo even proeven

    [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 09-06-2007 20:48:08 ]
    pi_50280494
    Het smaakt helemaal goed Dit ga ik vaker doen
    pi_50280859
    Hé dat is best goed voor een beginner inderdaad. Als het zo kan, dan ga ik dat ook eens zelf proberen
    Ik ben alleen erg lui (ik laat de boodschappen bijv. altijd bezorgen) en ik zou dus ook écht niet weten waar hier een toko zit. Of zoeken, of toch maar voor de eerste keer iets van de AH. Voor een eerste keer is dat goed genoeg hoop ik
      zaterdag 9 juni 2007 @ 21:20:22 #59
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_50280935
    Bluezz !

    Goed gedaan SOL
    Snobs have more fun!
    KLIK!
      zaterdag 9 juni 2007 @ 21:23:39 #60
    122648 Bravebart
    København er på plads ja
    pi_50281034
    Goed topic

    SOL en koken
    Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
    liefdevolle gevoelens voor de duisternis
    pi_50281109
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 21:18 schreef Serinde het volgende:
    Hé dat is best goed voor een beginner inderdaad. Als het zo kan, dan ga ik dat ook eens zelf proberen
    Ik ben alleen erg lui (ik laat de boodschappen bijv. altijd bezorgen) en ik zou dus ook écht niet weten waar hier een toko zit. Of zoeken, of toch maar voor de eerste keer iets van de AH. Voor een eerste keer is dat goed genoeg hoop ik
    Die sushi-kit kwam volgens mij ook van de AH.

    Heb de helft maar klaargemaakt ervan, maar nu ik weet hoe leuk en lekker dit is om te doen ga ik dit natuurlijk veel vaker maken en mijn repetoire uitbreiden en dus even op zoek naar een goede toko hier in de buurt

    [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 09-06-2007 21:27:05 ]
      zaterdag 9 juni 2007 @ 21:29:45 #62
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_50281244
    Ziet er prima uit hoor SOL.

    Morgen gaan wij knutselen. Zal proberen er ook een fotoreportage aan te wijden.
    al dan niet met pyjama...oh, nee die heb ik niet
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_50281276
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 21:29 schreef golfer het volgende:
    Ziet er prima uit hoor SOL.

    Morgen gaan wij knutselen. Zal proberen er ook een fotoreportage aan te wijden.
    al dan niet met pyjama...oh, nee die heb ik niet
    Foto's zonder pyjama dan maar
    pi_50282116
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 21:20 schreef Duderinnetje het volgende:
    Bluezz !

    Goed gedaan SOL
    Tnx

    Vond alleen de rijst een beetje te klef. Misschien te veel rijst gebruikt? Of te lang gekookt? De smaak was wel helemaal goed
    Maargoed, al doende leert men
    pi_50282148
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 21:29 schreef golfer het volgende:
    Ziet er prima uit hoor SOL.

    Morgen gaan wij knutselen. Zal proberen er ook een fotoreportage aan te wijden.
    al dan niet met pyjama...oh, nee die heb ik niet
    Ik ben benieuwd
    pi_50282289
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 21:23 schreef Bravebart het volgende:
    Goed topic

    SOL en koken
    Snel weer een diner-meet bij mij eej beeb, ik kook wel voor jullie
      zaterdag 9 juni 2007 @ 22:24:41 #67
    120482 mirugai
    very fishy
    pi_50282936
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 20:20 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Dat wordt meteen met de deegroller afgestraft

    [afbeelding]
    haha, die is leuk!

    on-topic: gisteren ook weer 'ns sushi gemaakt. Voorbeeldje:

    pi_50283999
    Mirugai, wat zijn jouw rolletjes toch altijd mooi rond zonder randjes erdoorheen


    Tonijn en?
    pi_50284595
    SOLLIEEEEEEEE,

    wat een mooie soesjies zijn het geworden
    pi_50284864
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 23:17 schreef Bluezz het volgende:
    SOLLIEEEEEEEE,

    wat een mooie soesjies zijn het geworden
    Ben benieuwd naar jouw soesjies morgen
      zaterdag 9 juni 2007 @ 23:49:50 #71
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_50285524
    Ter voorbereiding van ons geknutsel van morgen heeft deze naked chef alvast Usuyaki Tamago proberen te maken (dunne omelet om in reepjes te verwerken in de sushi's).

    Kan nu mooi verder afkoelen en afgesloten bewaard worden in de koelkast:

    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_50285559
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 23:49 schreef golfer het volgende:
    Ter voorbereiding van ons geknutsel van morgen heeft deze naked chef alvast Usuyaki Tamago proberen te maken (dunne omelet om in reepjes te verwerken in de sushi's).

    Kan nu mooi verder afkoelen en afgesloten bewaard worden in de koelkast:

    [afbeelding]
    Ik mis de naked-pics Maargoed ik ging slapen
      zondag 10 juni 2007 @ 00:07:41 #73
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_50286060
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 23:51 schreef SeaOfLove het volgende:


    Ik mis de naked-pics Maargoed ik ging slapen
    Ik had even geen recentere van mij voorhanden:



    Trusteh!
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_50287288
    quote:
    Op zondag 10 juni 2007 00:07 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Ik had even geen recentere van mij voorhanden:

    [afbeelding]

    Trusteh!
    Ik heb liever een echte man, met een zacht buikje enzo
    pi_50295281
    *heeft gister bij doozo gegeten..*

    die sushi was toch ook wel enorm appetijtelijk!
      zondag 10 juni 2007 @ 18:48:34 #76
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_50304632
    Vandaag weer gemaakt. Lekker in de tuin zitten rollen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_50307473
    Ons sushi avontuur, wij ook gezellig gerold idd
    Fotostrippie :







    HET RUIKT HIER NAAR VIS MAMMIE













    VOOR SOL :



      zondag 10 juni 2007 @ 20:14:14 #78
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_50307561
    En we hebben nu nog aardig wat sushi's over, die later vanavond opgepeuzeld gaan worden.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      zondag 10 juni 2007 @ 20:15:19 #79
    3123 Sanne
    dat zure BB modje...
    pi_50307598
    Ziet er heerlijk uit!!!
    Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
    I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
      zondag 10 juni 2007 @ 20:23:49 #80
    11803 Vivi
    Computer off. Life on.
    pi_50308008
    quote:
    Op zondag 10 juni 2007 20:14 schreef golfer het volgende:
    En we hebben nu nog aardig wat sushi's over, die later vanavond opgepeuzeld gaan worden.
    Volgens mij hebben jullie het wel gezellig samen
    Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
    pi_50308607
    Ziet er helemaal geweldig uit Bluezz en Golfer
      Eurovisie Songfestival Queen zondag 10 juni 2007 @ 20:38:31 #82
    163650 Greys
    pi_50308663
    Ik krijg trek van dit topic, elke keer weer
    Wil het ook graag maken, maar ben zo bang dat het rollen mislukt. Heb het jaren geleden eens geprobeerd en toen waren de norivellen te droog ofzo, want het leek wel crepepapier ipv het zachte velletje wat er omheen hoort te zitten. En de uiteindjes bleven dus ook niet plakken dus rolde het elke keer open.

    * Greys is dol op sushi, kan prima koken maar sushi ben ik een beetje bang voor om zelf te maken
    IT'S GREYSIE IT'S PARTY
    pi_50308900
    Oh, maar het lukte ons ook niet al te goed hoor, gewoon wat water aan de randjes van de velletjes en flink aandrukken met de matjes
    Ze zijn dan ook niet foutloos, maar gewoon leuk, en lekker

    Ja Vivi, wij hebben het altijd wel gezellig samen
      Eurovisie Songfestival Queen zondag 10 juni 2007 @ 20:52:56 #84
    163650 Greys
    pi_50309304
    Oke, en dan nu waarschijnlijk de domme-vraag-van-de-week....
    Hoe voorkom je dat je het bamboe matje mee IN de rol rolt, zeg maar? Je rolt met dat matje de rol op, maar die draait dan toch mee die rol in? (Daar vocht ik dus de vorige keer mee)

    En Bluezz, is de rest van het velletje nori dan niet 'knapperig' zoals het bij mij bleef? Bij mij kraakte dat vel nog als ik er een hap van nam, van de sushi! Dat hoort niet he?

    Ik klink als een enorme debiel nu, maar verder ben ik vrij keukenprinsessespullerig, maar die sushi...
    IT'S GREYSIE IT'S PARTY
    pi_50309601
    quote:
    Op zondag 10 juni 2007 20:52 schreef Greys het volgende:
    Oke, en dan nu waarschijnlijk de domme-vraag-van-de-week....
    Hoe voorkom je dat je het bamboe matje mee IN de rol rolt, zeg maar? Je rolt met dat matje de rol op, maar die draait dan toch mee die rol in? (Daar vocht ik dus de vorige keer mee)
    Je legt het geheel met de vellen wel op je matje, maar je rolt het niet echt erín, het uiteinde waarmee je rolt gaat erover heen als het ware, en dan leg je je matje er nog een keer over, dus niet dóórrollen en druk het goed aan zoals hier, waarbij de voor en achterkant op je plank blijven.. het was voor ons ook een beetje rommelen ermee, dat wel

    quote:
    En Bluezz, is de rest van het velletje nori dan niet 'knapperig' zoals het bij mij bleef? Bij mij kraakte dat vel nog als ik er een hap van nam, van de sushi! Dat hoort niet he?
    Nee het was niet echt knapperig of krakerig, had je wel genoeg rijst, en was je rijst niet te droog?

    Wij zijn ook niet echt keukenprinsen, wij hobby-en, prutsen en proberen ook maar wat hoor
      Eurovisie Songfestival Queen zondag 10 juni 2007 @ 21:07:38 #86
    163650 Greys
    pi_50309840
    Dank je! Ik geloof dat ik het nu begrijp, dat het matje er overheen gaat en dan een stukje opschuiven en dan weer rollen! Van de week ga ik het weer proberen, eerst even met zo'n setje van de Appie en dan zelf lekker spulletjes halen om er in te stoppen. Mocht ik dat rollen dan eens onder de knie hebben ga ik verder experimenteren
    En ik denk dus idd dat de rijst te droog was, want anders zou het vocht in de rijst wel zorgen dat die vellen zachter worden lijkt me.

    Je hebt me in ieder geval genoeg gerustgesteld en geleerd om het nog eens te gaan proberen
    (En zoals Viev ook al zei... wat zijn jullie toch leuk met zijn tweetjes! Lekker genieten enzo, lees ook altijd jullie recensies van de restaurants!)
    IT'S GREYSIE IT'S PARTY
      zondag 10 juni 2007 @ 21:10:49 #87
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_50309956
    quote:
    Op zondag 10 juni 2007 21:07 schreef Greys het volgende:

    (En zoals Viev ook al zei... wat zijn jullie toch leuk met zijn tweetjes! Lekker genieten enzo, lees ook altijd jullie recensies van de restaurants!)
    De liefde gaat vaak door de maag.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_50311016
    Nog een tip voor het rollen, bedek heel het velletje met rest behalve de bovenste 10(of kleiner voor minder bredere sushi)% ofzo, dan leg je gewoon de dingentjes in het midden op de rijst - als je gaat rollen pak je de nori onderaan, doe je in een floeps, stevig, over de ingredienten heen. Alsof je hem zeg maar dubbelklapt maar het wel een rolletje krijgt. Oefening baart kunst maar zo krijg je hele mooie rollen, zonder ''uitstekende'' nori, wat ik zelf erg lelijk vind ^^. Deze tip krijg van een oud lief koreaans vrouwtje die een toko hier heeft waar ik mijn ingredienten haal.
      Eurovisie Songfestival Queen maandag 11 juni 2007 @ 19:50:42 #89
    163650 Greys
    pi_50343689
    Dank allen! Ik ga het morgen proberen
    IT'S GREYSIE IT'S PARTY
      Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 12 juni 2007 @ 19:29:57 #90
    163650 Greys
    pi_50382765
    Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots
    Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen
    Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?

    IT'S GREYSIE IT'S PARTY
      dinsdag 12 juni 2007 @ 20:57:21 #91
    48067 neo2000
    Asking the important questions
    pi_50386281
    quote:
    Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
    Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots
    Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen
    Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?

    [afbeelding]
    Of.. Je stuurt het hier naartoe..!
    Common sense is my super power. What's yours?
    Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
    pi_50388163
    Jaaaaaaaa, ziet er goed uit Greys
    Lekker gekliederd? En hoe smaakte het norivel?
      Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 12 juni 2007 @ 22:22:57 #93
    163650 Greys
    pi_50390006
    quote:
    Op dinsdag 12 juni 2007 21:45 schreef Bluezz het volgende:
    Jaaaaaaaa, ziet er goed uit Greys
    Lekker gekliederd? En hoe smaakte het norivel?
    Dank je! Heerlijk gekliederd! De rijstkorrels lagen (plakten ) echt overal.
    Met natte handen de rijst verdelen, dus steeds je handen onder de kraan, dus steeds meer rijst in de gootsteen enzo! Maar ik denk dat de rijst de vorige keer te droog is geweest, want nu waren de vellen niet meer knapperig en krakerig, nadat ik er rollen van had gemaakt. Het was echt heeeeeerlijk
    En nog goed voor de lijn ook he, toch?

    Heb tonijn en komkommer gedaan. Had ook nog surimisticks, maar die ben ik vergeten
    IT'S GREYSIE IT'S PARTY
    pi_50391500
    Oh maar 2 dingen kan toch ook, wij doen er ook nog wat mayo overheen, wij hadden ook veel over en zaten best vol, of het 'goed voor de lijn' is, geen idee daar doen wij niet aan
    Wij hadden bakjes water op tafel staan en daar hebben we zitten kleien en kliederen, op den duur lag er wel heel veel rijst onderin het bakje ja
    pi_50424605
    krijg echt honger van al deze fotos!! BLEHHHHH zelf maak ik alleen die rol dingen, vind die andere zo lastig, maar heb sinds kort Shabu Shabu ontdekt in Rotterdam. Voor 16 euro kan je 8 rondes eten en per ronde 8 dingen... nou ik had aan 4 rondes al genoeg, had echt keiveel gegeten ook.... oja nog een tipje voor de zalm, ik koop de zalm altijd bij de Lidl, gerookt en erg lekker.... ook lekker voor op een crackertje
      woensdag 13 juni 2007 @ 21:21:53 #96
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_50426427
    quote:
    Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
    Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen
    Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?
    Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterste
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_50438152
    quote:
    Op woensdag 13 juni 2007 20:43 schreef Kersje86 het volgende:
    krijg echt honger van al deze fotos!! BLEHHHHH zelf maak ik alleen die rol dingen, vind die andere zo lastig, maar heb sinds kort Shabu Shabu ontdekt in Rotterdam. Voor 16 euro kan je 8 rondes eten en per ronde 8 dingen... nou ik had aan 4 rondes al genoeg, had echt keiveel gegeten ook.... oja nog een tipje voor de zalm, ik koop de zalm altijd bij de Lidl, gerookt en erg lekker.... ook lekker voor op een crackertje
    Ik dacht dat je daar per ronde 5 dingen per persoon kon bestellen zoals bij Sumo. Ben nog nooit bij Shabu Shabu geweest. Een aanrader volgens jou?
    pi_50443304
    nope 8 dingen per persoon... dan heb je wel dat sommige per 2 of 3 stuks gaan he, dat telt gwn als 1.... maar Shabu Shabu is zeker een aanrader, ik vind het lekkerder dan Sumo
      Eurovisie Songfestival Queen donderdag 14 juni 2007 @ 14:04:11 #99
    163650 Greys
    pi_50448836
    quote:
    Op woensdag 13 juni 2007 21:21 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterste
    Thanks! Heb het de volgende dag mee naar mijn werk genomen en met mijn collega's elk drie stukjes gesnoept als tussendoortje. Ging nog prima inderdaad!
    IT'S GREYSIE IT'S PARTY
    pi_50451374
    quote:
    Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
    Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots
    Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen
    Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?

    [afbeelding]
    Ziet er ook helemaal lekker uit
    pi_50457284
    quote:
    Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
    Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots
    Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen
    Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?

    [afbeelding]
    Dat ziet er heel goed uit Greys en wat een mooie foto!
    pi_50457368
    quote:
    Op woensdag 13 juni 2007 21:21 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterste
    Klopt. Denk er wel aan de sushi bij hooguit 4 graden Celsius te bewaren, i.v.m. de rauwe vis.
      donderdag 14 juni 2007 @ 18:00:22 #103
    11091 SEMTEX
    Mevr. Hoe-die-nie
    pi_50458167
    Oh! Ik krijg trek van dit topic. Moet het zelf nog steeds eens proberen .
    Kierkegaard: Life Can Only Be Understood Backwards, But It Must Be Lived Forwards
    pi_50459461
    quote:
    Op donderdag 14 juni 2007 17:37 schreef Escaflowne het volgende:


    Klopt. Denk er wel aan de sushi bij hooguit 4 graden Celsius te bewaren, i.v.m. de rauwe vis.
    Dat is een hele goeie opmerking.
    En ik kende jou niet
    Hoi
    pi_50462059
    Iemand nog een goed idee om tussen de sushi te leggen? We gaan dit weekend weer eens aan de slag, zalm, avacado, garnaaltjes, sushimi, komkommer, tonijn met mayo zijn al geprobeerd (en goed bevonden). Samen met het sushi in ei gewikkeld.

    Ik ben even inspiratieloos.
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_50463389
    krabsalade maar wel zorgen dat rijst helemaal niet meer warm is , anders is het vies
      Eurovisie Songfestival Queen donderdag 14 juni 2007 @ 22:16:06 #107
    163650 Greys
    pi_50467243
    quote:
    Op donderdag 14 juni 2007 17:35 schreef Escaflowne het volgende:

    [..]

    Dat ziet er heel goed uit Greys en wat een mooie foto!
    Dankjewel!
    En hoe bedoel je 'mooie foto', want ik vond het bij nader inzien maar een raar gezicht, mijn sushi op mijn oerhollandse delftsblauwe Ikea-bord
    IT'S GREYSIE IT'S PARTY
    pi_50469182
    quote:
    Op donderdag 14 juni 2007 20:34 schreef Kersje86 het volgende:
    krabsalade maar wel zorgen dat rijst helemaal niet meer warm is , anders is het vies
    De rijst is bij ons nooit warm, ik laat het rustig afkoelen tot kamertemp. Meestal twee uurtjes nodig om het goed te krijgen 1x zo stom geweest het bij een open raam te zetten, dus dat plakte voor geen meter meer.
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      vrijdag 15 juni 2007 @ 00:10:56 #109
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_50471783
    quote:
    Op donderdag 14 juni 2007 19:57 schreef Pheno het volgende:
    Iemand nog een goed idee om tussen de sushi te leggen? We gaan dit weekend weer eens aan de slag, zalm, avacado, garnaaltjes, sushimi, komkommer, tonijn met mayo zijn al geprobeerd (en goed bevonden). Samen met het sushi in ei gewikkeld.

    Ik ben even inspiratieloos.
    Rauwe tarbotfilet is ook heerlijk, mits goed gesneden.
    Inktvis kan ook.

    Nou ja, eigenlijk elke goede kwaliteit verse vis kan er tussen.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_50476026
    quote:
    Op donderdag 14 juni 2007 22:58 schreef Pheno het volgende:

    [..]

    De rijst is bij ons nooit warm, ik laat het rustig afkoelen tot kamertemp. Meestal twee uurtjes nodig om het goed te krijgen 1x zo stom geweest het bij een open raam te zetten, dus dat plakte voor geen meter meer.
    Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt.
    pi_50476216
    quote:
    Op vrijdag 15 juni 2007 08:20 schreef aceHigh het volgende:

    [..]

    Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt.
    De twee uur is inclusief spoelen, koken etc
    Maar te koude lucht heeft bij mij 1x de rijst helemaal doen mislukken, dus ik zal wel iets ongelovelijks verkeerd hebben gedaan....
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_50478150
    TVP

    ik ga vandaag ook sushi maken pas 1x gedaan en ik heb het geleerd van een Italiaan, dus dat zal vast niet authentiek ofzo worden, maar lekker wel hoop ik

    Ertussen denk ik:

    Surimi
    avocado
    komkommer... uh... zalm... meer ideeen? En iemand tips voor hoe de rijst te koken? Anders lees ik wel ff het vorige topic door. En de camera ligt in de lader dus fotos komen er ook!


    Kusies
    pi_50478518
    quote:
    Op vrijdag 15 juni 2007 10:14 schreef Perruche het volgende:
    En iemand tips voor hoe de rijst te koken?
    http://www.videojug.com/film/how-to-make-sushi-rice

    Ik doe zelf trouwens nooit dashi door de rijst. Iemand die dit wel doet en komt dat de smaak ten goede?
    pi_50478648
    Thanks acehigh!

    dashi? ik ga geen kei-dure dingen kopen,ik ga een pak sushirijst halen, zo een rolmatje, nori, dingen voor erin... wasabi natuurlijk en sojasaus! Oh ja, nog 1 vraagje... dat ei, wat ook heirboven staat, hoe heet het of hoe maak je het? Want dat is echt superlekker!
    pi_50483116
    quote:
    Op vrijdag 15 juni 2007 10:14 schreef Perruche het volgende:
    TVP

    En iemand tips voor hoe de rijst te koken?
    In de OP staat ook een uitgebreide beschrijving Of je leest even op de zak/pak rijst hoe je het moet bereiden
    pi_50484449
    quote:
    Op vrijdag 15 juni 2007 12:49 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    In de OP staat ook een uitgebreide beschrijving Of je leest even op de zak/pak rijst hoe je het moet bereiden
    sorry SoL ik ben lui aangelegd en de tekst op de pakjes is hier in het russisch of ests en daar snap ik geen drol van

    Maar ik neem een voorbeeld aan jous sushi, keukenprinses
    pi_50485254
    quote:
    Op vrijdag 15 juni 2007 13:25 schreef Perruche het volgende:

    [..]

    sorry SoL ik ben lui aangelegd en de tekst op de pakjes is hier in het russisch of ests en daar snap ik geen drol van

    Maar ik neem een voorbeeld aan jous sushi, keukenprinses
    Dat schiet niet op dan idd. Dan maar volgens de OP, lijkt me
    pi_50486796
    Geweldig topic dit, ben al een tijdje aan het meelezen en nu gaat het er dan toch van komen!

    Ik ga ook proberen om sushi te maken, maar ik vraag me eigenlijk af hoelang ik daarvoor in de keuken moet staan.. hoeveel tijd kost het ongeveer in totaal?

    dan weet ik wanneer ik moet beginnen als ik het rond half 7 klaar wil hebben..

    alvast bedankt!
    Sas
    Babe In Totale Control of Herself
    pi_50486897
    quote:
    Op vrijdag 15 juni 2007 14:24 schreef Sassefras het volgende:
    Geweldig topic dit, ben al een tijdje aan het meelezen en nu gaat het er dan toch van komen!

    Ik ga ook proberen om sushi te maken, maar ik vraag me eigenlijk af hoelang ik daarvoor in de keuken moet staan.. hoeveel tijd kost het ongeveer in totaal?

    dan weet ik wanneer ik moet beginnen als ik het rond half 7 klaar wil hebben..

    alvast bedankt!
    Sas
    Gewoon lekker op je gemakje 's middags beginnen. De rijst laten afkoelen duurt nog het langst

    Oja en wel foto's maken he, dat is zo'n beetje verplicht geworden in dit topic

    [ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 15-06-2007 14:26:55 ]
      vrijdag 15 juni 2007 @ 14:28:03 #120
    67379 Mirjam
    ermahgerd
    pi_50486959
    gewoon op tijd beginnen, je kan alles in de koelkast laten liggen.
    dat is zelfs fijner als je het later wil snijden, dan is het geheel wat steviger
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')