Dat ziet er heel goed uit Greysquote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:29 schreef Greys het volgende:
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik ben zeer trots![]()
Heb alleen teveel gemaakt, heb nog een hele rol liggen![]()
Kan je dat morgen nog eten, als lunch ofzo? Of is het dan niet meer lekker?
[afbeelding]
Klopt. Denk er wel aan de sushi bij hooguit 4 graden Celsius te bewaren, i.v.m. de rauwe vis.quote:Op woensdag 13 juni 2007 21:21 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Als je ze koel bewaard kan dat wel maar vers is lekkerder en een dag bewaren is wel het uiterste
Dat is een hele goeie opmerking.quote:Op donderdag 14 juni 2007 17:37 schreef Escaflowne het volgende:
Klopt. Denk er wel aan de sushi bij hooguit 4 graden Celsius te bewaren, i.v.m. de rauwe vis.
Dankjewel!quote:Op donderdag 14 juni 2007 17:35 schreef Escaflowne het volgende:
[..]
Dat ziet er heel goed uit Greysen wat een mooie foto!
![]()
De rijst is bij ons nooit warm, ik laat het rustig afkoelen tot kamertemp. Meestal twee uurtjes nodig om het goed te krijgenquote:Op donderdag 14 juni 2007 20:34 schreef Kersje86 het volgende:
krabsalademaar wel zorgen dat rijst helemaal niet meer warm is , anders is het vies
Rauwe tarbotfilet is ook heerlijk, mits goed gesneden.quote:Op donderdag 14 juni 2007 19:57 schreef Pheno het volgende:
Iemand nog een goed idee om tussen de sushi te leggen? We gaan dit weekend weer eens aan de slag, zalm, avacado, garnaaltjes, sushimi, komkommer, tonijn met mayo zijn al geprobeerd (en goed bevonden). Samen met het sushi in ei gewikkeld.
Ik ben even inspiratieloos.
Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt.quote:Op donderdag 14 juni 2007 22:58 schreef Pheno het volgende:
[..]
De rijst is bij ons nooit warm, ik laat het rustig afkoelen tot kamertemp. Meestal twee uurtjes nodig om het goed te krijgen1x zo stom geweest het bij een open raam te zetten, dus dat plakte voor geen meter meer.
De twee uur is inclusief spoelen, koken etcquote:Op vrijdag 15 juni 2007 08:20 schreef aceHigh het volgende:
[..]
Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt.
http://www.videojug.com/film/how-to-make-sushi-ricequote:Op vrijdag 15 juni 2007 10:14 schreef Perruche het volgende:
En iemand tips voor hoe de rijst te koken?
In de OP staat ook een uitgebreide beschrijvingquote:Op vrijdag 15 juni 2007 10:14 schreef Perruche het volgende:
TVP
En iemand tips voor hoe de rijst te koken?
sorry SoL ik ben lui aangelegdquote:Op vrijdag 15 juni 2007 12:49 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
In de OP staat ook een uitgebreide beschrijvingOf je leest even op de zak/pak rijst hoe je het moet bereiden
![]()
quote:Op vrijdag 15 juni 2007 13:25 schreef Perruche het volgende:
[..]
sorry SoL ik ben lui aangelegden de tekst op de pakjes is hier in het russisch of ests en daar snap ik geen drol van
Maar ik neem een voorbeeld aan jous sushi, keukenprinses
Gewoon lekker op je gemakje 's middags beginnen. De rijst laten afkoelen duurt nog het langstquote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:24 schreef Sassefras het volgende:
Geweldig topic dit, ben al een tijdje aan het meelezen en nu gaat het er dan toch van komen!
Ik ga ook proberen om sushi te maken, maar ik vraag me eigenlijk af hoelang ik daarvoor in de keuken moet staan.. hoeveel tijd kost het ongeveer in totaal?
dan weet ik wanneer ik moet beginnen als ik het rond half 7 klaar wil hebben..
alvast bedankt!
Sas
ben niet zo goed in foto's uploaden enzo, maar ik zal het proberen..quote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:26 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Gewoon lekker op je gemakje 's middags beginnen. De rijst laten afkoelen duurt nog het langst![]()
Oja en wel foto's maken he, dat is zo'n beetje verplicht geworden in dit topic![]()
Je mag ze mij mailen, dan wil ik ze wel voor je uploaden en postenquote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:30 schreef Sassefras het volgende:
[..]
ben niet zo goed in foto's uploaden enzo, maar ik zal het proberen..ik den dat ik dan zo maar eens moet gaan beginnen.. hahah
nog tips?
Het recept voor die Usuyaki Tamago kan je hier vinden.quote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:53 schreef Perruche het volgende:
ik wil ook dat ei maken, ik is 3 eiren te veel? dan die ik 2 ei in de pan, opkloppen eerst natuurlijk, 1 theelepel suiker en een beetje soyasaus?
danku!quote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Het recept voor die Usuyaki Tamago kan je hier vinden.
Ik had 'm iig helemaal koudquote:Op vrijdag 15 juni 2007 16:26 schreef Sassefras het volgende:
ik heb nu alle ingedienten klaar staan.. maar moet de rijst echt helemaal koud zijn of mag het ook lauw zijn?
quote:Op vrijdag 15 juni 2007 16:46 schreef Sassefras het volgende:
hmmm.. volgens mij is mijn eerste rol veelste slap..gelukkig heb ik nog 3 pogingen.. de laatste wordt vast het mooist! Ik ben foto's aan het maken, maar weet nog niet hoe ik die hier krijg..
Ja hoor.quote:Op vrijdag 15 juni 2007 17:36 schreef Sassefras het volgende:
Nou, ik heb 4 rolletjes af!! Ik heb ze nu heel in de koelkast gezet, omdat mijn ventje pas over een uur thuis is. als hij thuis is snijd ik ze pas aan. Kan dat wel eigenlijk?
Eraf snijden.quote:Hoe doe je dat met de zijkanten eigenlijk? Hoe druk je die aan? dat is nu zo'n slap stukje zeg maar.
(ik ga ff mijn foto's tot dusver proberen te uploaden.)
Ik heb mijn leesbrilletje erbij opgezet.quote:Op vrijdag 15 juni 2007 17:44 schreef Sassefras het volgende:
mmm zijn wel kleine foto's.. is het uberhaupt te zien?
oh dat doe ik niet... na 15 min ofzo begin ik al... ik vind dat wanneer hij niet helemaal afgekoeld is beter is om op te scheppen en te verspreideren over het zeewierblaadjequote:Op vrijdag 15 juni 2007 08:20 schreef aceHigh het volgende:
[..]
Ik dacht dat je sushirijst juist zo snel mogelijk moest laten afkoelen? Hier schep ik het met een houten lepel door elkaar terwijl een waaier of fan voor coole lucht zorgt.
ik vind 50 blaadjes wel veel.quote:Op vrijdag 15 juni 2007 18:24 schreef Kersje86 het volgende:
goedkoper dan 50 blaadjes voor 4/5 euro?
quote:Op vrijdag 15 juni 2007 19:00 schreef Sanne het volgende:
Ziet er lekker uit Sassefras!
Morgen ga ik mijzelf weer eens met sushi verwennen.
Wil alleen van Golfer en Bluezz ff weten hoe je dat ei zo mooi hebt gebakken?
Klutsen van tevoren?
quote:Op vrijdag 15 juni 2007 14:56 schreef golfer het volgende:
Het recept voor die Usuyaki Tamago kan je hier vinden.
tx babe, ik had erover heen gelezen.quote:
Voor zo ver ik weet is dat de juste manierquote:Op vrijdag 15 juni 2007 20:58 schreef n0a het volgende:
Ik geloof dat de rijst op kamer temperatuur moet zijn en dat nori nou juist knapperig moet blijven.
*kijkt uit naar Mirugai*
Had je nog zo gevraagd die foto van mij niet te plaatsenquote:Op zondag 10 juni 2007 00:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik had even geen recentere van mij voorhanden:
[afbeelding]
Trusteh!
Béértje, je iconquote:Op vrijdag 15 juni 2007 23:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Had je nog zo gevraagd die foto van mij niet te plaatsen
quote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:12 schreef Sanne het volgende:
Ik heb nog 140 gram heb ik net gewogen, daar begin ik gewoon mee en zie hoever ik kom.
Als ik het door elkaar heen ga gooien lukt er waarschijnlijk niets.
Eitje staat op trouwens. FF checekn
Nogal, basmati schijnt ook te kunnen, maar ik heb liever 'echte' rijst, voorzover dat echt is hier in NL natuurlijk.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:32 schreef Sanne het volgende:
Als het nou ff ophoudt met onweren en mooi weer wordt ga ik nog even langs Albert Heijn.
Het is wel erg weinig rijst geloof ik 140 gram.
Die hebben we niet zo lang geleden al een keer gehad:quote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:29 schreef Sanne het volgende:
Ik krijg nu zin in een maak je eigen sushi meeting.
En dan sturen jullie mij geen PM?quote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Die hebben we niet zo lang geleden al een keer gehad:
Zelf Sushi maken deel 2
Dat dusquote:
succesquote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:38 schreef Pheno het volgende:
[..]
Dat dus
Maar goed, ik ga zo'n ei weer rollen met stokjes, wish me luck
Niet gelukt, die pan die blijft maar aan dat ei plakken, krijg het er gewoon niet op een normale manier eruit. Dit wordt weer zo'n dag dat ik die pan eigenlijk het raam uit wil gooien. Wel eerst het raam open doen, natuurlijk.quote:
Je hebt het iig een kans gegeven moet je maar denkenquote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:51 schreef Pheno het volgende:
[..]
Niet gelukt, die pan die blijft maar aan dat ei plakken, krijg het er gewoon niet op een normale manier eruit. Dit wordt weer zo'n dag dat ik die pan eigenlijk het raam uit wil gooien. Wel eerst het raam open doen, natuurlijk.
edit: erge typoquote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:52 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Je hebt het iig een kans gegeven moet je maar denkenlukt de rest wel?
Waar de mond vol van isquote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:52 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Je hebt het iig een kans gegeven moet je maar denkenRukt de rest wel?
Dat had ik ook altijd.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:51 schreef Pheno het volgende:
[..]
Niet gelukt, die pan die blijft maar aan dat ei plakken, krijg het er gewoon niet op een normale manier eruit. Dit wordt weer zo'n dag dat ik die pan eigenlijk het raam uit wil gooien. Wel eerst het raam open doen, natuurlijk.
Bij mij.quote:Op woensdag 18 april 2007 09:56 schreef Pheno het volgende:
Bij wie komt het water niet in de mond bij het zien van dit?[afbeelding]
Dit is een tefal pan en ik kook al heel mijn leven. Ja een man die koken leuk vindtquote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:57 schreef Sanne het volgende:
[..]
Dat had ik ook altijd.
Tot ik over ging op Tefal pannen. Nu kan ík zelfs een ei bakken!
Mag ik je een tip geven ga de volgende keer naar de toko en koop alles los dan ben je voor de helft van je geld klaarquote:Op zaterdag 16 juni 2007 18:21 schreef Sanne het volgende:
Naar Appie geweest, en meteen maar de hele sushi kit meegenomen en een extra pak rijst.
Eerst ff zitten dan ga ik weer verder.
Dt lijkt me echt érg gaaf!quote:Op zaterdag 16 juni 2007 17:29 schreef Sanne het volgende:
Ik krijg nu zin in een maak je eigen sushi meeting.
Ze zijn grootquote:Op zaterdag 16 juni 2007 19:53 schreef Sanne het volgende:
Ik ben nu de eerste ronde aan het wegkanen en OMG wat is het heerlijk!!!
[afbeelding]
ok. het zijn niet de mooiste.
Waarschijnlijk tobiko, vliegvis eitjes.quote:Op dinsdag 19 juni 2007 17:54 schreef boylovesgirl het volgende:
o boy nu heb ik net al besloten om naar roopram te gaan maar anders ging ik lekker sushi maken... heerlijk gewoon... al die zalm en tonijn en dingentjes die ik niet weet te benoemen maar eruit zien als kleine oranje viseieren... yummy
o boy zalmeitjes... lekker tussen men tanden laten uiteenspatten. heerlijk... wat is jou opper sushi Duderinnetjes?quote:
Met zalmeitjes. Eerlijk gezegd maak ik alle andere sushi maar als figuratiequote:Op dinsdag 19 juni 2007 23:12 schreef boylovesgirl het volgende:
[..]
o boy zalmeitjes... lekker tussen men tanden laten uiteenspatten. heerlijk... wat is jou opper sushi Duderinnetjes?
quote:Op woensdag 20 juni 2007 00:07 schreef Duderinnetje het volgende:
Met zalmeitjes. Eerlijk gezegd maak ik alle andere sushi maar als figuratie![]()
Visboer? Hier op de markt kan ik ze ook halen, dus zo speciaal zijn ze nietquote:
Zalmeitjes gewoon bij de AH. Tobico (de kleinere (vliegvis)eitjes die je bijv op california rolls hebt) kun je bij house of caviar (zit in sommige bijenkorf'en) in verschillende kleuren kopen. Masago (smelt eitjes) heb ik ooit bij Kazaguruma gekocht in Rotterdam.quote:
ik ga komende week maar es naar de visboer bij de nieuwmarkt, kijken of ze zalmetijes hebben. en dan echt een onwijze berg maken!!!quote:Op woensdag 20 juni 2007 00:07 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Met zalmeitjes. Eerlijk gezegd maak ik alle andere sushi maar als figuratie![]()
Oei. goeie! Even googlen.quote:Op woensdag 20 juni 2007 20:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
en chinese omelet natuurlijk
http://www.coquinaria.nl/recepten/06.2recept.htmquote:Op woensdag 20 juni 2007 21:00 schreef Nosh het volgende:
[..]
Oei. goeie! Even googlen.
Jullie zijn góed!
Het lijkt mij een geweldige combinatie, om eerlijk te zijn.quote:Op woensdag 20 juni 2007 21:08 schreef Kersje86 het volgende:
mango??? hhmmzzzz gwn stukje mango er tussen proppen? Sorry het idee alleen al, mango en rijst, lijkt MIJ niet echt lekker
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |