abonnement Unibet Coolblue
pi_45937119

Hier alweer deel 48 in een succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

eerste topic, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46,47

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is wat minder intresse in, maar stel gerust je vraag Voor meer informatie kun je ook op de site van Rolandrail terecht.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op in gegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en vanaf 10 december Veolia. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen.

Voor het grensoverschrijdend verkeer rijden de volgende vervoerders:
Arriva rijdt op Nieuweschans-Leer, de NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, en Enschede-Munster.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol. Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.

Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?


Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS). Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Leeuwarden-Groningen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans-Leer en vanaf 10 december 2006 in de randstad op Dordrecht-Geldermalsen. Arriva voert de dienstregeling in het noorden momenteel uit met Wadlopers, Buffels en Spurts(GTW's). Voordat de concessie overging naar Arriva reed NoordNed op de noordelijke lijnen. Arriva huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. De materieel inzet is als volgt: DM'90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden, met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden) en Spurts(GTW's), welke eerst ingezet worden op Groningen-Nieuweschans-Leer. De overige trajecten zullen volgen.

Vanaf eind 2008 zullen er nieuwe GTW's gaan rijden op Dordrecht-Geldermalsen. Het betreft hier de elektrische variant. 5 maal GTWtype 2/8 en 5 maal 2/6. Tot die tijd rijdt Arriva hier met Plan V.


Links de Wadloper (DH2), dit is het enige stel in de groene NoordNed-kleurstelling, en rijdt nu voor Veolia. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Hiervoor werd in de zomer een deel van de stoelen verwijderd. Dit gebeurt echter sinds enkele jaren al niet meer.

Hierboven de oudste wadloper, de 3201. Voor de DM90-foto's: zie NS.


De Spurt(Stadler GTW) die sinds 5 november 2006 rijdt voor Arriva. De eerste treinen rijden tussen Groningen en Leer. De planning voor de invoering van de GTW's op de verschillende trajecten:
November/December: Groningen-Leer
December week 50: Leeuwarden-Harlingen
Mei 2007: Groningen-Roodeschool
Juli 2007: Leeuwarden-Stavoren
Augustus 2007: Groningen-Delfzijl
September 2007: Groningen-Leeuwarden

De serie van Arriva bestaat uit 2 verschillende type treinen.
- De GTW 2/6, 2 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)2xx serie.
- De GTW 2/8, 3 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)3xx serie.
Hieronder is een afbeelding te zien van het interieur van deze trein.


Een video van deze trein is hier te vinden.



Syntus is actief in Twente en de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel. Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Mariënberg in de spitsuren ter versterking. Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.


Twee gekoppelde Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.


Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar twee lijntjes: Almelo-Marienberg en Amersfoort-Ede/Wageningen. Het eerst genoemde lijntje is een rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus. In januari 2007 worden er op Almelo-Mariënberg nieuwe linten ingezet.
De tweede lijn is de valleilijn (kippenlijn), welke ligt tussen Ede/Wageningen en Amersfoort. Hier rijdt eerst nog Plan V, vanaf september 2007 wordt op deze lijn nieuw materieel, de Protos, ingezet.

Interieur en exterieur.


Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Sinds 10 december onderhoudt dit Franse bedrijf de treindienst tussen Nijmegen en Roermond (Maaslijn) en tussen Maastricht Randwijck en Kerkrade Centrum (Heuvellandlijn). Hiervoor wordt in eerste instantie materieel gehuurd, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met bestaand NS-materieel gereden wordt, namelijk de DH1/2 (Wadloper) en Mat'64 (Plan V). Nadeel van de Wadlopers is dat ze te langzaam zijn, en dat er te weinig van zijn, waardoor de geplande kwartiersdienst op de Maaslijn niet gehaald kan worden.
Vanaf december 2007 wil Veolia op de Maaslijn gaan rijden met de Stadler GTW, net zo als Arriva heeft Veolia de GTW 2/6 en de GTW 2/8 besteld bij Stadler. De trein moet er zo uit gaan zien:


Over RandstadRail wordt in dit topic niet ingegaan. Er is een speciaal topic voor RandstadRail.
RandstadRail

Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail is het volgende materieel gaan rijden:




diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de Wadlopers van Arriva en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

Wat betreft aanbestedingen heeft NS-Regio de aanbesteding gewonnen voor het traject Apeldoorn-Zutphen, waar met DM'90 op gereden wordt. Hiervoor is een aparte tak opgezet die "RegioNS" wordt genoemd. Een vast team rijdt en onderhoudt het materieel. Ter onderscheiding zijn de Buffels die hier rijden voorzien van speciale stickers. Ook Zwolle-Kampen is aanbesteed aan NS, deze lijn heeft ook twee 'eigen' verfraaide Buffels gekregen.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

Elektrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ongeveer tien jaar nieuwer en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden). Ook technisch gezien zijn er verschillen, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien.
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als de Beneluxtrein (Amsterdam-Brussel); Venlo-Den Haag (met ICK); Den Haag-Arnhem en Arnhem-Roosendaal, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
Tot 10 december werd de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht met getrokken treinen (ICRm) gereden, maar die zijn nu vervangen door IRM. Hiermee wordt niet meer naar Haarlem, maar van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar wordt er voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze beide plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (bestaat niet meer), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig). Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.

ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt. (Inmiddels zijn overigens, in augustus 2006, alle ICK-rijtuigen weer in dienst genomen en rijden zij ook weer in de 3500-serie tussen Eindhoven en Schiphol.) Omdat er met ICK nog altijd niet genoeg materieel is voor de nieuwe dienstregeling, heeft NS er nog 50 rijtuigen bijgehuurd, de eerste zijn al in het land, en er rijdt nu een setje tussen Amsterdam en Amersfoort.

Hoe e.e.a. er van binnen en van buiten uitziet, zie de fototjes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-rijtuigen voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Alleen voor ICRm zijn er stuurstands, ICK heeft meestal aan beide kanten een loc hangen.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 rijtuigen ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). DD-AR staat voor "DubbelDekker - Agglo-Regio". Om loc's vrij te maken om oude locseries (1100/1200/1300) te vervangen, is bij vijftig DD-AR stammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de 1700-loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de elektrische installatie.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, plan V, plan T, SGM en tot december 2005 SM'90. Dit laatste type is buitendienst gesteld vanwege de grote storingsgevoeligheid en de hoge kosten die er aan die type, mede door de kleine serie, verbonden waren.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om dubieuze redenen overigens buiten dienst gesteld is in 2005, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Voor het ontkoppelen geldt hetzelfde.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
- Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
- Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein. In de nieuwe dienstregeling is dit deels afgeschaft: het Amsterdamse deel wordt niet meer meegenomen, maar rijdt als apart pendel IC'tje.

Interieur van de ICM

Verder werd het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht. Met ingang van de dienstregeling 2007 komt er een eind aan de inzet van ICM op de stoptreinen. Mat'64 neemt de dienst in het oosten over, en Zwolle-Groningen heeft de Buffels gekregen die Veolia eigenlijk had willen hebben.
Foto's:

Een close-upje van de helaas ter ziele gegaane doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is. Inmiddels is de eerste koploper gereviseerd. Het betreft de 4011 (nog niet in dienst).

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en door de sponsering van het NOC NSF door de NS, rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Vanwege de Olympische spelen in Turijn was er een Olympische Thalys. Deze heeft de wintersporters teruggebracht naar Nederland. Na deze rit is de Thalys echter meteen weer van haar bestickering ontdaan.

Olympische ICM IV

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. De NS heeft echter momenteel zodanig veel IRM in dienst dat de treinen in vele series rijden, waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren om op ingezet te worden, bijvoorbeeld op Venlo-Den Haag. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen. Met de dienstregeling 2007 moet deze versnippering voorbij zijn. Echter zal aan de versnippering niet geheel een eind gemaakt worden, omdat met ingang van de DRGL 2007 de ambtenarentreinen 501 en 502 Groningen-Den Haag CS gereden gaan worden met 2xVIRM6. In het weekend zullen de vergelijkbare treinen ook door dit VIRM gereden gaan worden, waarbij ieder weekend een stel VIRM op zaterdag naar Leeuwarden gaat en op zondagavond weer terug naar Groningen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

VIRM IV + VIRM VI

Een wat minder bekend treinstel was de SM'90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM'90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat alle negen treinstellen in Zwolle aan de kant stonden. Door alle technische problemen mocht er een tijd lang alleen maar met twee stellen worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal gereden worden vanwege de grotere breedte van de trein. De opstelling in de trein werd echter na een tijdje veranderd in een normale 2+2 opstelling. Als de treinen werkten, was het echter één van de fijnste treinen van het land.
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen en zijn ze vervangen door mat'64.
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kon zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant zag het ding er in haar goede dagen zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen had moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt, omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn bijna 250 V-tjes gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 12 jaar ouder dan de nieuwste. Sinds 10 december 2006 rijdt Plan V niet alleen meer voor NS, maar ook voor Arriva, Connexxion en Veolia.

Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen (behalve de 528, die voor een kwart Plan V is). Van de voorkant kan je de T herkennen aan de kleine driehoekige raampjes op de hoek, bij de T's zijn die zwart, maar bij de V's geel.
De T's worden vooral gehaat worden voor krappe bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je.

Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet. Vanaf 2008 zal mat'64 geleidelijk aan vervangen worden door een nieuw type sprinter.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over. En het interieurtje van een Plan T 2de Klas

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in twee smaken: de tweebaks Citypendel (Banaan) en de gereviseerde driebaks Sprinter SGMm (Vlavlip).
De Citypendels waren eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn. Ook waren de citypendels te vinden op de Hofpleinlijn. Nu aan deze inzet een einde is gekomen, worden de 2 delige stellen als versterking van sommige treinen in de randstad ingezet, en in een paar spitstreintjes.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Woerden-Gouda-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Utrecht-Baarn, Rotterdam-Hoek van Holland, en in Uitgeest-Haarlem-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. De ombouw van de driedelige Sprinters is voltooid en met de nieuwe sprinters heeft NS Commercie het product 'Sprinter' ingevoerd, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen (alleen ander kleur stofje).

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

Interieur van de CityPendel


Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Dr_Flash)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.



NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, met alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS (IRCm) en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.



Hier alleen maar wat foto's.

Op Enschede-Munster/Dortmund rijdt Bauheihe 643. Deze komt ook in Heerlen vanuit Aachen.
Tot 3 november reed op Nieuweschans - Leer deze duitse boemel treintjes

Deze zijn nu vervangen door rechtstreekse treinstellen van Arriva, de GTW's van Stadler.


Op Roosendaal-Antwerpen de varkenskop:



Maastricht-Luik:
Totdat de rechtstreekse Intercity van Maastricht naar Brussel ging rijden, deden deze oude barrels van de Belgische spoorwegen dienst op dit lijntje

In de nieuwe dienstregeling is die stoptrein dus vervangen door een HSL-intercity die nonstop rijdt tussen Brussel en Luik en dan doorsukkelt als stopper naar Maastricht, maar helaas wel Eijsden overslaat, waardoor ons zuidelijkste stationnetje treinloos is geworden.


Venlo-Hamm:


Deze trek-duwtreinen bestaan uit gereviseerde Duitse Silberlingen. Deze treinen rijden vanuit Venlo meteen de grens over en rijden onderweg onder andere langs grote steden als Mönchengladbach, Düsseldorf, Wuppertal en Hagen.

Soms worden in deze topicserie verkortingen gebruikt voor stationsnamen, als je hier niet zo in thuis bent (over het algemeen zijn het gewoon de eerste letters van de lettergrepen), kun je ze hier opzoeken.
Ook wordt wel eens melding gemaakt van een treinserie, waarmee alle treinen op een bepaald traject worden bedoeld. Als men het heeft over 'de 3600' worden daar de sneltreinen tussen Roosendaal en Zwolle mee bedoeld. Alle treinen in het land hebben een eigen nummer om ze herkenbaar te houden voor personeel en verkeersleiding. Zo is de trein die die om 16:19 vanuit Zwolle naar Roosendaal vertrekt de 3663. De volgende trein is de 3665, die daarna de 3667 et cetera. De treinen in de tegengestelde richting hebben de even nummers. Een lijst (PDF) van alle treinnummers die in 2006 gebruikt worden, kun je hier vinden.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden

[ Bericht 0% gewijzigd door vw_caddy op 03-02-2007 10:41:12 ]
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_45937198
Laatste bericht van het vorige topic.
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 09:23 schreef Fixers het volgende:

[..]

WTF, heel nederland heeft te horen gekregen van tellen in de trein. Ik neem aan dat het personeel toch ook een memo'tje krijgt. En die van samenwerkende maatschappijen op de NSI treinen ook. Moeten ze die wel lezen natuurlijk
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_45937222
Oeps Ik had 'm dicht gegooid zie ik nu.... Ach ik denk dat een boel van de treinfetishisten naar dordrecht zijn voor die open dag waar broer-van-fixers ook rond banjerd (BvF is bouwmachine fetishist).
pi_45937976
En een TVP van mij met wat nachtelijike fotootjes van afgelopen 2 dagen













Nog 2 dagen tellen
pi_45938087
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 09:23 schreef Fixers het volgende:

[..]

WTF, heel nederland heeft te horen gekregen van tellen in de trein. Ik neem aan dat het personeel toch ook een memo'tje krijgt. En die van samenwerkende maatschappijen op de NSI treinen ook. Moeten ze die wel lezen natuurlijk
Lezen is idd een vak apart he


en leuke plaatjes Zug-Chefke!
  zaterdag 3 februari 2007 @ 12:28:51 #6
86072 thatsme
and That's you!
pi_45939200
Trein Vertraging Post
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_45940228
tgv
hula
pi_45940980
17 februari 2x Olympic VIRM van Utrecht via Hry naar Leeuwarden, in de middag terug !
pi_45941255
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 13:52 schreef Zug-Chef het volgende:
17 februari 2x Olympic VIRM van Utrecht via Hry naar Leeuwarden, in de middag terug !
why that?
pi_45941413
Koploper!
pi_45941606
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 10:43 schreef Fixers het volgende:
Oeps Ik had 'm dicht gegooid zie ik nu.... Ach ik denk dat een boel van de treinfetishisten naar dordrecht zijn voor die open dag waar broer-van-fixers ook rond banjerd (BvF is bouwmachine fetishist).
Bouwmachines
pi_45941661
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 14:21 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Bouwmachines
waar geil jij nou niet op?
pi_45941684
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 14:24 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

waar geil jij nou niet op?
Alles wat geen wielen heeft....
pi_45941834
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 14:25 schreef Fixers het volgende:

[..]

Alles wat geen wielen heeft....
In aanmerking genomen dat rupsbanden ook door wielen geleid worden, klopt dit ja.
  zaterdag 3 februari 2007 @ 15:56:46 #15
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_45943603
Zo, dat was me weer een dagje retourtjes rijden.....
pi_45946913
dindag 4.5 uur wezen treinen. op een neer naar Eindhoven vanaf Alkmaar. de heenreis lekker rechtstreeks, terug gaat vanaf 18:00 de trein niet meer rechtstreeks door naar alkmaar....

in de olympische ic heen, op de vloer is daar een afbeelding van een zwembad, bah wat lelijk ...

't viel mij op dat het stukje amsterdam - utrecht echt een heel stuk sneller gaat dan enkele jaren terug
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_45947144
Vandaag heerlijk R'dam - A'dam - R'dam - Venlo - R'dam, dát zijn pas de diensten en nog toffe conducteurs ook. lekker weer en het feestje was compleet morgen reserve, hoop wel dat ik dienst mag doen
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45947744
tvp
*
pi_45948583
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 18:05 schreef spectrumanalyser het volgende:

't viel mij op dat het stukje amsterdam - utrecht echt een heel stuk sneller gaat dan enkele jaren terug
Beetje jammer dat het stuk van Amsterdan Amstel naar Centraal altijd zo lang doet. Dat rangeerterein is gewoon te groot. Te veel wissels enzo. Langzaam rijden.
pi_45948916
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 19:05 schreef Willy84 het volgende:

[..]

Beetje jammer dat het stuk van Amsterdan Amstel naar Centraal altijd zo lang doet. Dat rangeerterein is gewoon te groot. Te veel wissels enzo. Langzaam rijden.
ja vond ik ook
pi_45952606
Vandaag een hele rit gehad, ben naar Rotterdam - Den Haag CS - Amsterdam CS en Schiphol geweest!
pi_45952756
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 20:48 schreef Wadloper het volgende:
Vandaag een hele rit gehad, ben naar Rotterdam - Den Haag CS - Amsterdam CS en Schiphol geweest!
kom ik zo ongeveer elke dag
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  zaterdag 3 februari 2007 @ 21:01:55 #24
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_45953250
Maandag mag ik als kroontje nog even een retourtje Schiphol doen. Helaas zonder de 'gebruikelijke' 45 minuten overstap, maarja, whatever.
pi_45953650
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 19:15 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ja vond ik ook
als je een wedstrijdje metro-trein doet vanaf Amstel naar Centraal wint de metro het. Je kan zelfs je gemiste trein weer inhalen en dat terwijl de metro nog 4 keer stopt.

Trouwens ook leuk dat de NS extra treinen heeft geregeld voor het concert van Shakira vanavond in het Gelredome en dat XX pendelbussen heeft geregeld. Nog leuker is het dat Shakira dit concert net heeft afgezegd
  zaterdag 3 februari 2007 @ 22:16:21 #26
86072 thatsme
and That's you!
pi_45956075
In het vorige topic hadden tellers het erover dat ze in de CNL moesten tellen? Maar wat maakt het nou uit hoeveel mensen daar in zitten. Het is geen NS en helemaal geen nationale trein. Je moet er zelfs toeslag voor kopen! Dus via de reserveringen moeten ze al een goede schatting kunnen maken.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_45957774
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 18:05 schreef spectrumanalyser het volgende:


in de olympische ic heen, op de vloer is daar een afbeelding van een zwembad, bah wat lelijk ...
Dus je nam een aanloop ,je dook en nu heb je hoofdpijn??


OT:Ik zal binnenkort ook weer eens een dagje treinen.Dat heb ik lang niet meer gedaan.
pi_45964947
Treinen Vervuilings Post
pi_45965560
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 22:16 schreef thatsme het volgende:
In het vorige topic hadden tellers het erover dat ze in de CNL moesten tellen? Maar wat maakt het nou uit hoeveel mensen daar in zitten. Het is geen NS en helemaal geen nationale trein. Je moet er zelfs toeslag voor kopen! Dus via de reserveringen moeten ze al een goede schatting kunnen maken.
Komt waarschijnlijk door dat je een dienstloopt van Interview NSS. Die meten (zoals zij dat zeggen ), die trein ook. Daardoor wordt je er in geroosterd op de CNL.Als je een maal aanboord ben is het wel leuk hoor...
pi_45968846
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 19:05 schreef Willy84 het volgende:

[..]

Beetje jammer dat het stuk van Amsterdan Amstel naar Centraal altijd zo lang doet. Dat rangeerterein is gewoon te groot. Te veel wissels enzo. Langzaam rijden.
ik reed vrijdag over de a10 onder enorm veel sporen naast elkaar door. dus kan me er wat bij voorstellen
Xbox live: Nathan Six
Hattrick: The Yanks
  zondag 4 februari 2007 @ 14:36:10 #31
164283 Luco
Buongiorno!
pi_45971158
Yankee, dat is rangeerterrein Watergraafsmeer... daar worden maar 2 sporen voor de dienstregeling gebruikt... Daarnaast rijdt de trein van Amstel - Centraal niet over dat rangeerterrein.
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 4 februari 2007 @ 14:44:06 #32
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45971450
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 19:28 schreef Alexxxxx het volgende:
http://www.bouwmachineforum.nl/forum/viewtopic.php?t=8160

foto's en zo van de open dag bij Volker.
Was jij er ook?

Mijn foto's komen zodalek

Overigens staan onder die link dus NIET de foto's van de open dag

[ Bericht 12% gewijzigd door Dr_Flash op 04-02-2007 14:53:51 ]
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 4 februari 2007 @ 15:08:38 #33
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45972291












Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 4 februari 2007 @ 15:10:36 #34
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45972353
quote:
Op zondag 4 februari 2007 14:44 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]
Overigens staan onder die link dus NIET de foto's van de open dag
Inderdaad.

Tevens hoi.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 4 februari 2007 @ 15:19:21 #35
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45972651
Goedendag
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 4 februari 2007 @ 15:52:08 #36
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45973692
Zeker!

Leuke foto's van dat stopmachientje!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 4 februari 2007 @ 21:15:54 #37
86072 thatsme
and That's you!
pi_45987205
quote:
Op zondag 4 februari 2007 11:45 schreef Brembo het volgende:

[..]

Komt waarschijnlijk door dat je een dienstloopt van Interview NSS. Die meten (zoals zij dat zeggen ), die trein ook. Daardoor wordt je er in geroosterd op de CNL.Als je een maal aanboord ben is het wel leuk hoor...
okee, er inzitten is zeker wel leuk! Heb er al diverse trips mee gemaakt en met pasen weer
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_45988006
quote:
Op zondag 4 februari 2007 14:44 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Was jij er ook?

Mijn foto's komen zodalek

Overigens staan onder die link dus NIET de foto's van de open dag
Tof

En ik had ondertussen toch wel wat foto's verwacht op BMF ja
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 4 februari 2007 @ 22:03:18 #39
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45989862
Zo te lezen is dat halve forum daar geweest ja, laat maar komen die pics
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45991062
er staat nu wel een linkje naar een paar foto's
pi_45994400
Heeft er iemand foto's van MOSI's? Ik heb ooit foto's daarvan gezien maar wat is er verder met die dingen gebeurd?
hula
pi_45998398
Volgens mij heeft structon er een, voorderest vraag ik me ook af wat daar van terecht is gekomen.
pi_45998451
En trouwens, de OP moet aangepast worden.

Dit staat er bij het DDM verhaal:
quote:
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.
Daar ziet NS alweer van af en heeft dus 50 nieuwe VIRMpjes besteld.
  maandag 5 februari 2007 @ 08:49:35 #44
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45998843
quote:
Op maandag 5 februari 2007 08:00 schreef perslucht het volgende:
Volgens mij heeft structon er een, voorderest vraag ik me ook af wat daar van terecht is gekomen.
BAM had er in elk geval een, die stond voorheen op Rotterdam Noord Goederen. Maar of ie daar nog steeds staat, weet ik niet.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 5 februari 2007 @ 10:15:42 #45
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46000289
quote:
Op zondag 4 februari 2007 22:26 schreef Alexxxxx het volgende:
er staat nu wel een linkje naar een paar foto's
Whehehe Moet je maar niet zo vroeg naar huis gaan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 5 februari 2007 @ 11:47:40 #46
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46002371
quote:
Op zondag 4 februari 2007 22:26 schreef Alexxxxx het volgende:
er staat nu wel een linkje naar een paar foto's
Stuur die Remko-flappie anders ff hierheen, kan hij zien wat hij gemist heeft Ik ga niet reggen op BMF
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 5 februari 2007 @ 11:54:59 #47
137628 Tellorian
Niet zo'n beetje mezelf!
pi_46002548
Hele dag 'tellen in de trein' mensen in de winkel, en telkens vraag ik me af of het er eentje van dit forum is.
AH To Go Alkmaar, ik werkte dit weekend....
  Redactie Frontpage / Sport maandag 5 februari 2007 @ 13:36:16 #48
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46005204
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 14:04 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

why that?
Erg vreemd dat juist op die dag er een extra trein ingelegd is. Logischer zou komend weekend zijn, vanwege het WK Allround.

Tevens TVP


Opvallend vandaag was dat er in de ochtendspits geen vertragingen waren op het traject Leeuwarden - Groningen.

[ Bericht 14% gewijzigd door Peterselieman op 05-02-2007 13:43:00 ]
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46005381
quote:
Op maandag 5 februari 2007 08:09 schreef perslucht het volgende:
En trouwens, de OP moet aangepast worden.

Dit staat er bij het DDM verhaal:
[..]

Daar ziet NS alweer van af en heeft dus 50 nieuwe VIRMpjes besteld.
Na de koploper-revisie zal het volgende DDM zijn neem ik aan, misschien zal het wel tegelijk gebeuren als dat bij Haarlem af is.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 5 februari 2007 @ 14:13:45 #50
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46006368
Iemand nog een GTW'tje hebben?



Scheldwoorden kennen ze ook al:

Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 5 februari 2007 @ 14:24:28 #51
164283 Luco
Buongiorno!
pi_46006696
Geweldig !
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
  maandag 5 februari 2007 @ 15:48:21 #52
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46009390
Dit zijn toch wel fotosoeps hoop ik?

Dè reden waarom de digitale bestemmingsaanduidingen bij treinen van NSR met codes werken!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport maandag 5 februari 2007 @ 15:53:17 #53
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46009524
Voor zover ik weet zijn het geen fotosoeps. Op het emplacement van Groningen heeft ook al eens een stelletje gestaan waar oprotten op stond.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46010887
GTW vanmiddag tussen Groningen en Sauwerd als stoptrein richting Roodeschool. Zon ging net achter de wolken schuil.



Maar ook de wadjes zijn er nog.

Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 5 februari 2007 @ 16:34:31 #55
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46010948
Gaat steeds beter met die GTW'tjes, al heeft het wel even geduurd
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 5 februari 2007 @ 16:53:57 #56
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46011632
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:53 schreef Peterselieman het volgende:
Voor zover ik weet zijn het geen fotosoeps. Op het emplacement van Groningen heeft ook al eens een stelletje gestaan waar oprotten op stond.
Dat gaat goed dan, moet eigenlijk niet kunnen...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46013207
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:48 schreef Duvel het volgende:
Dit zijn toch wel fotosoeps hoop ik?

Dè reden waarom de digitale bestemmingsaanduidingen bij treinen van NSR met codes werken!
SMS ARIVA spatie "tekst" naar 7373.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 5 februari 2007 @ 17:41:49 #58
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46013314
Denk niet dat ie aankomt, tikfoutje
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 5 februari 2007 @ 18:22:36 #59
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46014472
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:53 schreef Peterselieman het volgende:
Voor zover ik weet zijn het geen fotosoeps. Op het emplacement van Groningen heeft ook al eens een stelletje gestaan waar oprotten op stond.
ik wil er graag eentje met "FUCK VIRM" erop
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 5 februari 2007 @ 19:53:51 #60
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46017726
quote:
Op maandag 5 februari 2007 18:22 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ik wil er graag eentje met "FUCK VIRM" erop
Ik eentje met Fles-Express!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport maandag 5 februari 2007 @ 20:01:05 #61
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46018013
Bel met Arriva en regel even dat ze dat op de GTW zetten
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 5 februari 2007 @ 20:49:12 #62
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46020051
Zeg Fles, wil "FUCK VIRM" nou zeggen dat het een VIRM is die verbouwd is tot ligrijtuig, of koester je een milde aversie tegen het betreffende materieel?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  maandag 5 februari 2007 @ 21:43:30 #63
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46022135
Hier nog een foto als requiem. De laatste in mijn collectie, rust in vrede.



(Ik zal ook nog eens kijken of ik de eerste kan vinden, zit ergens een dia of 2000 eerder in de collectie... )
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46022381
quote:
Op maandag 5 februari 2007 21:43 schreef Duvel het volgende:
Hier nog een foto als requiem. De laatste in mijn collectie, rust in vrede.

[afbeelding]

(Ik zal ook nog eens kijken of ik de eerste kan vinden, zit ergens een dia of 2000 eerder in de collectie... )
De glans was er al af. Letterlijk.
  maandag 5 februari 2007 @ 21:53:02 #65
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46022521
quote:
Op maandag 5 februari 2007 21:49 schreef RealZeus het volgende:

[..]

De glans was er al af. Letterlijk.
Ja die dingen zagen er echt niet meer uit, een heel contrast met toen ze net in dienst waren: toen glommen ze je tegemoet.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46028100
Volgens mij zag ik vluchtig nog 1tje staan bij Onnen? Of het was een buffel....
pi_46028233
quote:
Op maandag 5 februari 2007 21:43 schreef Duvel het volgende:
Hier nog een foto als requiem. De laatste in mijn collectie, rust in vrede.

[afbeelding]

(Ik zal ook nog eens kijken of ik de eerste kan vinden, zit ergens een dia of 2000 eerder in de collectie... )
Emmen?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 6 februari 2007 @ 00:50:01 #68
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46028701
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 00:21 schreef Dichterbijer het volgende:
Volgens mij zag ik vluchtig nog 1tje staan bij Onnen? Of het was een buffel....
Wanneer was dat? Als het goed is, staan er namelijk wel enkele en zo nu en dan kan er ook een Arriva buffel staan zoals afgelopen week.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46029266
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 00:21 schreef Dichterbijer het volgende:
Volgens mij zag ik vluchtig nog 1tje staan bij Onnen? Of het was een buffel....
Er staan er nu sowieso nog 3
hula
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 6 februari 2007 @ 08:45:20 #70
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46031444
Die ene bak van de 3405 (Buffel die betrokken was bij de botsing in Roermond in maart 2003) staat in Zwolle begreep ik. Mag je ook gewoon in en zo Toch maar eens een ritje naar het noorden wagen..
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 6 februari 2007 @ 09:47:14 #71
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46032383
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 00:26 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Emmen?
Exactemundo!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 6 februari 2007 @ 10:26:09 #72
136283 knars
Teethgrinder
pi_46033200
Fntastisch, die GTW'tjes!
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 6 februari 2007 @ 12:10:58 #73
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46036163
Binnen een jaar rijden de stellen ook op de Maaslijn: Nijmegen-Roermond en enige tijd later ook op de MerwedeLingeLijn: Dordrecht - Geldermalsen. De stellen zien er prachtig uit, maar het comfort laat soms nog wat te wensen over
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46037187
ik moet eerlijk bekennen: heb nog niet in een Sputter.... pardon: GTW gezeten...
pi_46037526
Ik heb niks gezegd

Zag gister eentje die trouwens wel een enorm gele waas over zich heen had....

[ Bericht 51% gewijzigd door Dichterbijer op 06-02-2007 15:02:29 ]
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 6 februari 2007 @ 13:19:50 #76
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46037890
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 6 februari 2007 @ 15:39:06 #77
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_46042159
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 14:04 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

why that?
Schaatsen
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_46042718
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 12:10 schreef Peterselieman het volgende:
De stellen zien er prachtig uit, maar het comfort laat soms nog wat te wensen over
Gelukkig is dat jouw mening, ik vind die stoelen niet echt oncomfortabel eigenlijk. Gewoon een kwestie van wennen
pi_46050259
Hoe lang duurt het geld voor tellen? Ik neem aan een weekje?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_46050555
Wie kan mij vertellen waar de internationale trein naar Berlijn naar toe rijdt? Een of ander Poolse/Tsjechische? plaats zie ik altijd staan op de displays op station Amersfoort.
  dinsdag 6 februari 2007 @ 19:48:08 #81
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_46050727
Eens per dag Szczecin (die rond 13:00 uit Hgl vertrekt), anders Berlijn, laatste tot Hannover (vr/zo wel tot Berlijn). Het ligt trouwens in Polen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_46053471
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 09:47 schreef Duvel het volgende:

[..]

Exactemundo!
ik wist het!
  dinsdag 6 februari 2007 @ 21:47:25 #83
65471 SkaterSam
Lurking Galore
pi_46055938
Een paar treinen te Utrecht, genomen met een telefoon uit een rijdende trein, dus op zich nog wel aardig... Ik vond de combinatie van oude en nieuwe treinen, en de verschillende functies van de treinen die er stonden wel grappig in ieder geval.

Let's make life easy
Typo's are the demon spawn from hell !
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 6 februari 2007 @ 21:52:26 #84
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46056149
zozo, bont clubje idd
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 6 februari 2007 @ 22:13:35 #85
103551 Doc__Zenith
www.orienteering.nl
pi_46056973
die groen/grijze loc's, waar zijn die ook alweer voor (HSA toch?)?

zag er zaterdag 2 in Eindhoven, rond half 4 's middags bij spoor 6, getrokken door een Railion 6400
pi_46058118
nee HSA niet..
  dinsdag 6 februari 2007 @ 22:47:46 #87
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_46058379
Zijn dat niet de testlocs voor de betuweroute?

Overigens: er bestaat kans dan de inefficiënte inzet van loc-IR-loc in de 1500 gaat verhuizen...en wel naar de serie 1600 met locwissel te Hfdo en Es
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_46058639
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 22:47 schreef MREn het volgende:
Zijn dat niet de testlocs voor de betuweroute?

Overigens: er bestaat kans dan de inefficiënte inzet van loc-IR-loc in de 1500 gaat verhuizen...en wel naar de serie 1600 met locwissel te Hfdo en Es
zou ook kunnen,

ken ze iig nergens van
pi_46061195
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 22:13 schreef Doc__Zenith het volgende:
die groen/grijze loc's, waar zijn die ook alweer voor (HSA toch?)?

zag er zaterdag 2 in Eindhoven, rond half 4 's middags bij spoor 6, getrokken door een Railion 6400
Had hem al is eerder gespot, komt via Amersfoort binnen. Ik denk zelf dat het materieel is voor de HSL-zuid. De betuweroute is geloof ik 'opgeleverd'. En waarom zou je zo iets in Ut stallen, als je het dan beter door kan laten rijden naar Rtd
pi_46061897
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 21:47 schreef SkaterSam het volgende:
Een paar treinen te Utrecht, genomen met een telefoon uit een rijdende trein, dus op zich nog wel aardig... Ik vond de combinatie van oude en nieuwe treinen, en de verschillende functies van de treinen die er stonden wel grappig in ieder geval.

[afbeelding]
een trein met een relatief schoon raampje?
pi_46066141
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 00:25 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

een trein met een relatief schoon raampje?
Ze bestaan nog!
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 7 februari 2007 @ 09:44:46 #92
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46066354
Treinen met raampjes die OPEN kunnen bestaan zelfs nog
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 7 februari 2007 @ 09:49:58 #93
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46066495
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 22:41 schreef Ou-Tannu het volgende:
nee HSA niet..
Ja, wel HSA! De groene loc is van Angel Trains, de Hippel is van Nedtrain, net als het meetrijtuig achter de Angel-loc. Dan staat er nog een of ander archaïsch ding van VolkerRail.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46067645
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 09:44 schreef Dr_Flash het volgende:
Treinen met raampjes die OPEN kunnen bestaan zelfs nog
* Dichterbijer valt stijl achterover
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 7 februari 2007 @ 12:20:41 #95
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46070460
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 13:04 schreef Dichterbijer het volgende:
Ik heb niks gezegd

Zag gister eentje die trouwens wel een enorm gele waas over zich heen had....
Een GTW'tje met op de kop een gele waas. Zo een heb ik er vanochtend gespot. Het ging om de (10)234.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46071514
Denk dat het vooral komt omdat je de kop niet goed kan wassen met de wasinstallatie in Groningen. Omdat die zijn aangepast op DH en DM'90 materieel
  woensdag 7 februari 2007 @ 16:53:23 #97
65471 SkaterSam
Lurking Galore
pi_46078730
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 00:25 schreef Ou-Tannu het volgende:
een trein met een relatief schoon raampje?
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 09:44 schreef Dr_Flash het volgende:
Treinen met raampjes die OPEN kunnen bestaan zelfs nog
Wat Flash zegt, Koploper vanuit Rotterdam...
Let's make life easy
Typo's are the demon spawn from hell !
pi_46079889
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 09:44 schreef Dr_Flash het volgende:
Treinen met raampjes die OPEN kunnen bestaan zelfs nog
ja maar om in een ICM bak een raampje open te pleuren in mid winter als de trein vol is?
  woensdag 7 februari 2007 @ 17:50:08 #99
86072 thatsme
and That's you!
pi_46080605
tja sommige mensen boeit dat niet. Want die zitten lekker met hun dikke jas aan, pff wat warm raampje open!
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_46081458
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 17:50 schreef thatsme het volgende:
tja sommige mensen boeit dat niet. Want die zitten lekker met hun dikke jas aan, pff wat warm raampje open!
aso is dat :w

doe je jas dan uit :/
pi_46081489
Denken we om het weeralarm morgen? Vroeg thuis zijn.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  woensdag 7 februari 2007 @ 18:21:32 #102
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46081505
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 18:19 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

aso is dat :w

doe je jas dan uit :/
Die mafkezen heb je echt! Een tijd geleden was er zelfs een maf die het raampje niet dicht wilde doen. Die was niet geschikt voor openbaar vervoer...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46081961
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 18:21 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die mafkezen heb je echt! Een tijd geleden was er zelfs een maf die het raampje niet dicht wilde doen. Die was niet geschikt voor openbaar vervoer...
Ja!

ok, als je in je T-shirtje zit en t nog heet hebt midden in de winter en daarom je raampje open doet Ala!


maar om met je winterjas en sjaal om een raam open te doen?


als ik t warm heb ga ik meestal maar op het balkon hangen ( is het al koeler ) en bij bepaalde treinen kan je tegen de deur leunen waardoor deze lekker tochten gaat :p
pi_46082000
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 18:20 schreef vw_caddy het volgende:
Denken we om het weeralarm morgen? Vroeg thuis zijn.
En NIET!! met de VIRM reizen morgen, dan kom je dus niet meer thuis
pi_46082154
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 18:39 schreef Wadloper het volgende:

[..]

En NIET!! met de VIRM reizen morgen, dan kom je dus niet meer thuis
die zijn toch allemaal ontdaan van dat bugje?
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 7 februari 2007 @ 18:55:42 #106
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46082573
Nog niet, volgens mij. Dan maar met de wadsloper
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46083176
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 18:39 schreef Wadloper het volgende:

[..]

En NIET!! met de VIRM reizen morgen, dan kom je dus niet meer thuis
Die kan niet tegen sneeuw?
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 7 februari 2007 @ 19:17:18 #108
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46083368
die stroomafnemers hebben moeite met de winterse omstandigheden in Nederland
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46084409
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 18:20 schreef vw_caddy het volgende:
Denken we om het weeralarm morgen? Vroeg thuis zijn.
LOL, heb ik iets te veel gezegd? NSR gaat na de ochtendspits het aantal treinen halveren.

VIRM zuigt het sneeuw op in de ventilatieroosters waardoor er problemen ontstaan.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_46084463
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 19:12 schreef Fixers het volgende:

[..]

Die kan niet tegen sneeuw?
In 2005 stonden veel aan de kant vanwege sneeuw wat bij de elektrische zooi kwam ofzo, in ieder geval waren er een flink aantal defect

Volgens mij hadden ze toen zelfs onderdelen uit de SM'90 moeten halen voor de reparatie
pi_46084513
Die dieseltjes kachelen in ieder geval wel door met die sneeuw
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 7 februari 2007 @ 19:48:10 #112
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46084529
Uit de SM'90? Nou brekt mij de klomp. Dan zijn ze wel heel erg wanhopig geweest.

Arriva kennende rijden ze op volle sterkte door, totdat het niet meer kan. Dus even opletten morgen om voor de buien thuis te komen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 7 februari 2007 @ 19:50:17 #113
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46084582
het aantal aanwezige arriva GTW'tjes is nu 19. Gister zijn de 339, 340 en 306 al gearrivaeerd in nederland. Het wordt nu serieus.
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 7 februari 2007 @ 20:55:53 #114
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46086293
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 18:38 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Ja!

ok, als je in je T-shirtje zit en t nog heet hebt midden in de winter en daarom je raampje open doet Ala!


maar om met je winterjas en sjaal om een raam open te doen?


als ik t warm heb ga ik meestal maar op het balkon hangen ( is het al koeler ) en bij bepaalde treinen kan je tegen de deur leunen waardoor deze lekker tochten gaat :p
Ik reis altijd per Koploper. Ik ben zeer tevreden met de verwarmingsprestaties van dit materieel. Bij tropische omstandigheden slaap ik heerlijk.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46087591
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 19:17 schreef Peterselieman het volgende:
die stroomafnemers hebben moeite met de winterse omstandigheden in Nederland
Geloof nog niet het enige probleem, probleem was geloof ik ook nog met de arico. Deze zuigt lucht onderin aan, en als de VIRM dus door sneuw rijdt, dan zuigt dat ding stuifsel sneeuw aan, wat door het filter ging . Waardoor de airco niet meer werkte, zo iets bleef me bij .
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 20:55 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik reis altijd per Koploper. Ik ben zeer tevreden met de verwarmingsprestaties van dit materieel. Bij tropische omstandigheden slaap ik heerlijk.
Koploper geeft zo'n mooi geluid, raampjes allemaal open en dan lekker rijden . Maar koplopers zijn veel beter te beheersen qua temperatuur dan mat'64. VIRM is toch wel een ramp, ene trein airco op 10 graden, andere trein heb je het gevoel dat de airco ontbreekt.

Maar ik sprak voor onze conservenblikjes-uit-treinen-fokker een machinist en die wou ook wel alles naar de schroothoop sturen behalve VIRM . Omdat die zo lekker rijden .
pi_46088004

Railion 6454 rijdt los langs station Zwolle richting Apeldoorn Vam terrein op 07.02.2007


Een andere rode RN lok, de 6404, komt een goederenwagon ophalen bij NedTrain in Zwolle en brengt hem even later naar Zwolle rangeerterrein


De Dolomiet trein naar Veendam wordt getrokken door Railion Elok 1602. Helaas wel wat ruis, al gaat daar vanaf morgen verandering in komen


ACTS 1255 komt aan op Zwolle en wordt even later afgevoerd door NedTrain lokje 705
  woensdag 7 februari 2007 @ 22:08:50 #117
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46088177
Leuke foto's!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46088242
waarom kan die grote blauwe niet zelf rijden
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_46088292
Hij is zelf aangekomen Alleen zal ie daarna (denk ik) voor een onderhoudsbeurt weggesleept worden de hal van NedTrain in
  woensdag 7 februari 2007 @ 22:16:25 #120
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46088367
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 22:13 schreef Zug-Chef het volgende:
Hij is zelf aangekomen Alleen zal ie daarna (denk ik) voor een onderhoudsbeurt weggesleept worden de hal van NedTrain in
Apart, normaal worden de ACTS-locs onderhouden in de werkplaats van de SSN.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46088491
Mja, ik weet ook niet waarom die lok hier kwam. Ik zat al in de trein naar Lw toen ie aankwam. Even uitgestapt en snel foto gemaakt en weer de trein in.
pi_46088604
Zijn die namen op de loc's van de machinisten?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  woensdag 7 februari 2007 @ 22:31:27 #123
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46088761
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 22:25 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Zijn die namen op de loc's van de machinisten?
Op de 6400/6500? Die zijn van mensen die iets betekend hebben voor het (goederen)vervoer in Nederland. Zo is er een "Hanja" omdat Hanja Maij-Weggen ooit minister van V&W was.

Ze zijn op een gegeven moment gestopt met de naamgevingen, omdat het marketingtechnisch niet interessant was of zo.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46088804
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 22:31 schreef Duvel het volgende:

[..]

Op de 6400/6500? Die zijn van mensen die iets betekend hebben voor het (goederen)vervoer in Nederland. Zo is er een "Hanja" omdat Hanja Maij-Weggen ooit minister van V&W was.
geen idee welke nummers, die gele en rode bedoel ik, viel me vorige week tijdens het tellen op toen ik vaak langs kijkhoek kwam
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  woensdag 7 februari 2007 @ 22:33:25 #125
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46088822
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 22:32 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

geen idee welke nummers, die gele en rode bedoel ik, viel me vorige week tijdens het tellen op toen ik vaak langs kijkhoek kwam
Ja, dat zijn die locs.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46088860
en op sommige gele loc's, niet de diesels, maar de stroomdingen, daar stonden plaatsen op, wat houden die dan in?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  woensdag 7 februari 2007 @ 22:55:09 #127
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46089343
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 22:35 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
en op sommige gele loc's, niet de diesels, maar de stroomdingen, daar stonden plaatsen op, wat houden die dan in?
Het is een erg oude traditie om treinen namen te geven. De eerste locs in Nederland heetten de Arend en de Snelheid. Deze traditie hebben ze met de komst van de 1600-serie in de jaren '80 weer nieuw leven ingeblazen. Een loc kan dus van een stadswapen worden voorzien, en wordt dan gedoopt door de burgemeester of zoiets. De Railion locs hebben geen stadswapens meer, maar alleen de naam van de stad. De 1601 draagt dus nu alleen nog de naam "Amsterdam" in plaats van het wapen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 7 februari 2007 @ 23:13:49 #128
164283 Luco
Buongiorno!
pi_46089723
Zo is er zelfs een 17xx loc van Diemen !!!
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
pi_46090899
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 22:55 schreef Duvel het volgende:

[..]

Het is een erg oude traditie om treinen namen te geven. De eerste locs in Nederland heetten de Arend en de Snelheid. Deze traditie hebben ze met de komst van de 1600-serie in de jaren '80 weer nieuw leven ingeblazen. Een loc kan dus van een stadswapen worden voorzien, en wordt dan gedoopt door de burgemeester of zoiets. De Railion locs hebben geen stadswapens meer, maar alleen de naam van de stad. De 1601 draagt dus nu alleen nog de naam "Amsterdam" in plaats van het wapen.
de 1800 series hebben toch ook nog namen?
pi_46092651
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 23:51 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

de 1800 series hebben toch ook nog namen?
1800/1700 wel, en 1600 weer niet .

Maar ik weet niet zeker of alle loc's nog de namen op hebben, omdat het tegenwoordig toch alles geprivatiseerd is en dit soort dingen simpel weg geld kosten .
  donderdag 8 februari 2007 @ 01:21:19 #131
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_46092999
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 22:55 schreef Duvel het volgende: Deze traditie hebben ze met de komst van de 1600-serie in de jaren '80 weer nieuw leven ingeblazen.
Eerder al, ook op de 1300's stonden ook al stadswapens.
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 01:01 schreef Brembo het volgende:
1800/1700 wel, en 1600 weer niet .
1600's hebben ook namen hoor, alleen geen wapen meer. Misschien niet allemaal, maar op de 1604 staat Dordrecht. Logisch ook, want die namen stonden er al op voordat de 1600 serie werd gesplitst in 1600 (Railion) en 1800 (NS-Reizigers).
  donderdag 8 februari 2007 @ 01:25:15 #132
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_46093059
De locs die door Railion verkocht zijn aan NSR (waaronder de 1608 - 's-Hertogenbosch) gaan die vernummerd worden in 1800 serie?
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  donderdag 8 februari 2007 @ 07:14:15 #133
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46094921
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 01:21 schreef ReisT het volgende:

[..]

Eerder al, ook op de 1300's stonden ook al stadswapens.
Die zijn er pas op gekomen na de grote revisie, en die was later dan de 1600'en. Je zou kunnen zeggen dat het ongeveer gelijktijdig gebeurd is.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 8 februari 2007 @ 07:14:33 #134
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46094923
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 01:25 schreef 456 het volgende:
De locs die door Railion verkocht zijn aan NSR (waaronder de 1608 - 's-Hertogenbosch) gaan die vernummerd worden in 1800 serie?
Ik neem aan van wel, toch?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 8 februari 2007 @ 11:40:31 #135
103551 Doc__Zenith
www.orienteering.nl
pi_46100085
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 23:13 schreef Luco het volgende:
Zo is er zelfs een 17xx loc van Diemen !!!
De namen van de 1700-locs zijn sowieso wat 'kleiner'
Gramsbergen, Dalen, Akkrum...
pi_46100982
Waar blijven de fototjes van Treinen met een sleeeeploc?
  donderdag 8 februari 2007 @ 12:35:43 #137
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46101993
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 11:40 schreef Doc__Zenith het volgende:

[..]

De namen van de 1700-locs zijn sowieso wat 'kleiner'
Gramsbergen, Dalen, Akkrum...
Enkhuizen, Veenendaal, Wolvega, Purmerend, Soest (RIP), Emmen, Duivendrecht, Zevenbergen, Beilen etc.

Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/NS_1700
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46106817
woohoo

* Zug-Chef is eindelijk eigenaar van een EOS 350 D
  donderdag 8 februari 2007 @ 15:56:56 #139
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46108752
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 14:56 schreef Zug-Chef het volgende:
woohoo

* Zug-Chef is eindelijk eigenaar van een EOS 350 D
Gefeliciteerd! Fijne camera!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46109749
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 07:14 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die zijn er pas op gekomen na de grote revisie, en die was later dan de 1600'en. Je zou kunnen zeggen dat het ongeveer gelijktijdig gebeurd is.
Later, de 1300'en waren aan de beurt, omdat de 1600'en allemaal al een naam hadden
pi_46110123
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 19:37 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Hoe lang duurt het geld voor tellen? Ik neem aan een weekje?
^^
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_46110950
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 01:25 schreef 456 het volgende:
De locs die door Railion verkocht zijn aan NSR (waaronder de 1608 - 's-Hertogenbosch) gaan die vernummerd worden in 1800 serie?
Nee, die verkoop gaat niet door. NS R vindt de aankoopprijs van de locs te hoog...
pi_46111225
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 16:33 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

^^
im not talking to you
pi_46111840
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 14:56 schreef Zug-Chef het volgende:
woohoo

* Zug-Chef is eindelijk eigenaar van een EOS 350 D
Heb je zulke kleine poezelige vrouwenhandjes Zug?
  donderdag 8 februari 2007 @ 17:34:34 #145
106942 Eix
Stranded here on planet earth
pi_46112530
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 21:46 schreef Brembo het volgende:

[..]

Geloof nog niet het enige probleem, probleem was geloof ik ook nog met de arico. Deze zuigt lucht onderin aan, en als de VIRM dus door sneuw rijdt, dan zuigt dat ding stuifsel sneeuw aan, wat door het filter ging . Waardoor de airco niet meer werkte, zo iets bleef me bij .
[..]

Koploper geeft zo'n mooi geluid, raampjes allemaal open en dan lekker rijden . Maar koplopers zijn veel beter te beheersen qua temperatuur dan mat'64. VIRM is toch wel een ramp, ene trein airco op 10 graden, andere trein heb je het gevoel dat de airco ontbreekt.

Maar ik sprak voor onze conservenblikjes-uit-treinen-fokker een machinist en die wou ook wel alles naar de schroothoop sturen behalve VIRM . Omdat die zo lekker rijden .
Om eerlijk te zijn vind ik een koploper werkelijk vreselijk met tropische temperaturen, de banken 'zweten' nogal met dat weer. Mat'64 zit dan nog fijner. Maar schotel mij dan maar een V-IRM diepvries voor, nog beter.
Most people keep their brains
Between their legs
(Don't you find ?)
pi_46113930
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 17:15 schreef Fixers het volgende:

[..]

Heb je zulke kleine poezelige vrouwenhandjes Zug?
mwohhh ;')
  donderdag 8 februari 2007 @ 18:46:08 #147
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46114636
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 17:15 schreef Fixers het volgende:

[..]

Heb je zulke kleine poezelige vrouwenhandjes Zug?
Da's wel een klein nadeeltje aan de camera ja...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46118691
Vandaag zonder vertraging kunnen reizen, hier in het oosten geen grootte vertragingen
Iemand vandaag nog flinke vertraging gehad?
pi_46118894
Ik niet, was thuis
  donderdag 8 februari 2007 @ 20:44:43 #150
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46118965
Ik wel. Nou ja, ok, op de terugweg een minuut of vijf. Niet schokkend.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46119082
Hier nog 4 foto´s van vanmiddag

Dm´90 Te Enschede -- Trein7954

Dm´90 Te Wierden -- Trein7956

Dm´90 Te Wierden -- Trein 7949

Mat 64 Te Wierden -- Trein7058


[ Bericht 6% gewijzigd door thats-me op 08-02-2007 20:54:09 ]
  donderdag 8 februari 2007 @ 20:48:36 #152
36763 Automatic_Rock
Onaangepast eerlijk..
pi_46119089
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 01:21 schreef ReisT het volgende:

[..]

Eerder al, ook op de 1300's stonden ook al stadswapens.
[..]

1600's hebben ook namen hoor, alleen geen wapen meer. Misschien niet allemaal, maar op de 1604 staat Dordrecht. Logisch ook, want die namen stonden er al op voordat de 1600 serie werd gesplitst in 1600 (Railion) en 1800 (NS-Reizigers).
Op de 1649 stond het wapen van Oss
Toevallig zag ik afgelopen weekend de 1849 rijden.., maar geen wapen meer
Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
  donderdag 8 februari 2007 @ 21:05:26 #153
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46119634
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 20:48 schreef Automatic_Rock het volgende:

[..]

Op de 1649 stond het wapen van Oss
Toevallig zag ik afgelopen weekend de 1849 rijden.., maar geen wapen meer
Hé dat klopt niet! Die zou nog gewoon met het wapen moeten rijden!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 9 februari 2007 @ 07:10:15 #154
36763 Automatic_Rock
Onaangepast eerlijk..
pi_46129676
Ja, dat dacht ik ook...
Maar dan moet ik wel heel scheel geweest zijn ik lsuit niks uit natuurlijk
Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
  vrijdag 9 februari 2007 @ 07:58:12 #155
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46129912
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 07:10 schreef Automatic_Rock het volgende:
Ja, dat dacht ik ook...
Maar dan moet ik wel heel scheel geweest zijn ik lsuit niks uit natuurlijk
't Kan zijn dat de grafitti-verwijderaars iets te enthousiast zijn geweest.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 9 februari 2007 @ 12:37:35 #156
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_46135700
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 16:53 schreef Binman het volgende:

[..]

Nee, die verkoop gaat niet door. NS R vindt de aankoopprijs van de locs te hoog...
That is something news... Dus dat wrakhout is te duur. Als je las wat ze allemaal van plan waren met die locs (NSR) dan zou ik zeggen doe wat water bij dewijn
(koop 1 loc minder, laat die 2 loccen die ter reparatie staan staan en gebruik ze als plucloc etc)
Jammer. Kwil de 1608 weer op de baan!
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
pi_46138543
ik wil zo veel weer op de baan

maar dat gaat nou niet

(ok op de model en virtuele baan wel )
pi_46140492
Machinist van Trein 10141(intercity) vond het nodig om te stoppen op Enschede Drienerlo, Waar niemand in of uit stapte.
pi_46140832
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 14:55 schreef thats-me het volgende:
Machinist van Trein 10141(intercity) vond het nodig om te stoppen op Enschede Drienerlo, Waar niemand in of uit stapte.
Ik zal aan de betreffende machinist vragen dit voortaan niet meer te doen
  vrijdag 9 februari 2007 @ 15:17:25 #160
36763 Automatic_Rock
Onaangepast eerlijk..
pi_46141239
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 13:59 schreef Ou-Tannu het volgende:
ik wil zo veel weer op de baan

maar dat gaat nou niet

(ok op de model en virtuele baan wel )
Ik wil de 1300 weer op de baan
Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
pi_46141902
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 15:17 schreef Automatic_Rock het volgende:

[..]

Ik wil de 1300 weer op de baan
* Ou-Tannu heeft een 1200 modeltje :p
  vrijdag 9 februari 2007 @ 15:37:17 #162
36763 Automatic_Rock
Onaangepast eerlijk..
pi_46141947
Ja, ik heb een 1300 en 2x een 1200 modelletje, en nog ander spul.
Maar da's toch niet zo mooi als een 1300 in het wild

Of zo'n schattige 1100
Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
pi_46142359
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 15:06 schreef weps het volgende:

[..]

Ik zal aan de betreffende machinist vragen dit voortaan niet meer te doen
Graag
  vrijdag 9 februari 2007 @ 15:50:40 #164
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_46142446
Rijdt er een 10141 in die buurt dan? Stoptreintjes zijn toch 79xx, intercity's 17xx ofzo?
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 9 februari 2007 @ 16:06:12 #165
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46142972
de 10140-serie is een aansluitertje op de 140 naar Berlijn, voor het kippe-eindje naar Enschede vanaf Hengelo
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 9 februari 2007 @ 17:21:36 #166
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_46145366
En ze rijden het nog met Buffels ook! Onze enige echte diesel-intercity. Daarom dacht die machinist natuurlijk dat het een stoptrein moets zijn.
pi_46148011
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 17:21 schreef ReisT het volgende:
En ze rijden het nog met Buffels ook! Onze enige echte diesel-intercity. Daarom dacht die machinist natuurlijk dat het een stoptrein moets zijn.
lol :-P
  vrijdag 9 februari 2007 @ 19:16:46 #168
148385 Wadloper
Noorderling
pi_46149415
DH is het echte dieselmaterieel!

[ Bericht 5% gewijzigd door Wadloper op 09-02-2007 19:28:06 ]
pi_46149443
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 19:16 schreef Wadloper het volgende:
DH is echte dieselmaterieel!
onder de catagorie spuuglelijk wel ja
  vrijdag 9 februari 2007 @ 19:28:51 #170
148385 Wadloper
Noorderling
pi_46150070
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 19:17 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

onder de catagorie spuuglelijk wel ja
Nee, VIRM is mooi bedoel je
pi_46151639
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 19:28 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Nee, VIRM is mooi bedoel je
das geen dieselmat
  zaterdag 10 februari 2007 @ 10:00:34 #172
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46165632
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 19:28 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Nee, VIRM is mooi bedoel je
Ja, dat is een mooi eigen ontwerp van NS! Vind ik dan.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46173835
TVP
Tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe tjoe kedeng.
pi_46183650
Vandaag iets grappigs met de DM'90 van de 9100 meegemaakt...
Na aankomst in Groningen (ook al tijdens) waren de lichten van de treinstellen uit, en later stonden ook de motoren uit ineens

Moest een servicemedewerker (perronopzichter eigenlijk) alles weer opstarten en ontgrendelen
pi_46208255
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 20:56 schreef Wadloper het volgende:
Vandaag iets grappigs met de DM'90 van de 9100 meegemaakt...
Na aankomst in Groningen (ook al tijdens) waren de lichten van de treinstellen uit, en later stonden ook de motoren uit ineens

Moest een servicemedewerker (perronopzichter eigenlijk) alles weer opstarten en ontgrendelen
dat is toch niet zo moeilijk?
pi_46211007
vandaag eindleijk mn eerste Spurt foto's gemaakt

En een kaartje naar heerenveen IJsstadion gekocht ipv Heerenveen, leek me ook wel lollig
pi_46211149
En als je in Leeuwarden treinen op de foto zet, ontkom je ook niet aan de koplopers uiteraard
pi_46211391
Hmm ik was nog van plan om naar t station te gaan vandaag in verband met de UFM 120 die langs zou komen vandaag, maar heb m maar bij Adh gepakt. Trouwens, Wat heb jij voor lens Alexxx bij je dSLR ?
pi_46211473
quote:
Op zondag 11 februari 2007 18:15 schreef Zug-Chef het volgende:
Hmm ik was nog van plan om naar t station te gaan vandaag in verband met de UFM 120 die langs zou komen vandaag, maar heb m maar bij Adh gepakt. Trouwens, Wat heb jij voor lens Alexxx bij je dSLR ?
vandaag had ik gewoon de kitlens er op geschroefd, maar ik heb ook nog een Tamron 55-200, die geeft aanmerkelijk beter resultaat.
pi_46211560
Weer Tamron he Ik ga er een dezer dagen ook een halen, de 28-75 f/2.8 dan wel Ik wil namelijk scherpe foto's ook als het wat minder mooi weer is
  zondag 11 februari 2007 @ 18:27:25 #181
86072 thatsme
and That's you!
pi_46211751
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 20:56 schreef Wadloper het volgende:
Vandaag iets grappigs met de DM'90 van de 9100 meegemaakt...
Na aankomst in Groningen (ook al tijdens) waren de lichten van de treinstellen uit, en later stonden ook de motoren uit ineens

Moest een servicemedewerker (perronopzichter eigenlijk) alles weer opstarten en ontgrendelen
gebeurt wel vaker.. komt door de lange draaitijd. Na ongeveer 50min geen sleutel in de cabine gaat de trein in een sluimerstand, dat betekend dat de deuren dichtgaan en de lampen uit.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  zondag 11 februari 2007 @ 18:33:44 #182
148385 Wadloper
Noorderling
pi_46211927
quote:
Op zondag 11 februari 2007 18:27 schreef thatsme het volgende:

[..]gebeurt wel vaker.. komt door de lange draaitijd. Na ongeveer 50min geen sleutel in de cabine gaat de trein in een sluimerstand, dat betekend dat de deuren dichtgaan en de lampen uit.
Nee dit was anders, hij was net na aankomst al helemaal uit, met sluimeren staan de motoren gewoon aan, en nu was echt alles uit (motoren dus ook)

Sluimeren gebeurt pas na 50 minuten, en soms zelfs meer
  zondag 11 februari 2007 @ 18:37:20 #183
148385 Wadloper
Noorderling
pi_46212027
quote:
Op zondag 11 februari 2007 18:21 schreef Zug-Chef het volgende:
Weer Tamron he Ik ga er een dezer dagen ook een halen, de 28-75 f/2.8 dan wel Ik wil namelijk scherpe foto's ook als het wat minder mooi weer is
Daar heb ik met mijn camera ook last van, als het wat minder goed weer is, zijn foto's dof en bewogen
pi_46220529
En natuurlijk maar 1 koploper van 3 deeltjes voor de eerste trein langs thialf na het wk wel gezellig, maar te druk gewoon. Ik zat er gelukkig al in vanuit leeuwarden, dat scheelt .
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_46221097
Iemand nog enig idee of we op de Maaslijn nog Plan U treinen krijgen?
Dat materiaal tekort hangt me nu helemaal de keel uit.. Moest na rijles bij Heyendaal opstappen en kon niet eens de trein in..

Reden wijziging: schelden is voor KLB

[ Bericht 9% gewijzigd door Xbox_360 op 11-02-2007 23:02:33 ]
pi_46221901
Dat gevloek en getier mag in KLB van mij.
Maar reken er maar niet op dat dat materieel daar komt. Die dingen zijn door de NS volgens mij al aardig afgeschreven.

[ Bericht 1% gewijzigd door Dichterbijer op 11-02-2007 23:14:14 (Oef... een foutje in de grammatica 8)7) ]
pi_46222385
quote:
Op zondag 11 februari 2007 22:46 schreef Dichterbijer het volgende:
Dat gevloek en getier mag in KLB van mij.
Maar reken er maar niet op dat dat materiaal daar komt. Die dingen zijn door de NS volgens mij al aardig afgeschreven.
Excuus voor het vloeken Jammer, wat meer treinen op de Maaslijn zou geen kwaad kunnen
pi_46222846
quote:
Op zondag 11 februari 2007 22:26 schreef Xbox_360 het volgende:
materiaal
Het heet materieel

pi_46223329
quote:
Op zondag 11 februari 2007 23:11 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Het heet materieel

Ik schrijf het pas goed als we er meer van krijgen
  maandag 12 februari 2007 @ 06:26:15 #190
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46228783
quote:
Op zondag 11 februari 2007 23:25 schreef Xbox_360 het volgende:

[..]

Ik schrijf het pas goed als we er meer van krijgen
Dan zul je die opmerking nog vaak krijgen!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46228809
quote:
Op maandag 12 februari 2007 06:26 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dan zul je die opmerking nog vaak krijgen!
Mwa, valt wel mee. Als het goed is tot maart dan krijgt Veolia (blijkbaar) meer Wadlopers
pi_46228893
quote:
Op zondag 11 februari 2007 22:59 schreef Xbox_360 het volgende:

[..]
Jammer, wat meer treinen op de Maaslijn zou geen kwaad kunnen
Tja, wij hebben ze hier in het Noorden ook nog nodig

Veolia
  Redactie Frontpage / Sport maandag 12 februari 2007 @ 13:12:46 #193
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46235014
Vandaag op Lw-Gn op de .33 diensten in de spits GTtweetjes gezien. Zelf zat ik in de buffel die de sneltrein mag doen. Het nummertje lezen gaat wat lastig onderweg, maar opvallend is wel dat de sneltrein van 7.57 van Lw-Gn de kruisingen vaak verlegd heeft. Vandaag weer andere treinen gekruisd te Hdg (ipv Vwd) en Vvl (Hoogkerk).

Donderdag heb ik even in Lw gespot en wat me opviel was dat er nogal wat materieel op het opstelterrein stond rond 14.00. Minimaal 5x ICM III op het opstelterrein.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46235394
Dit is ook zo bij Amersfoort. Staat op het rangeerterein wel aardig wat treinstellen die niks staan te doen.
pi_46236694
quote:
Op maandag 12 februari 2007 13:12 schreef Peterselieman het volgende:
Vandaag op Lw-Gn op de .33 diensten in de spits GTtweetjes gezien. Zelf zat ik in de buffel die de sneltrein mag doen. Het nummertje lezen gaat wat lastig onderweg, maar opvallend is wel dat de sneltrein van 7.57 van Lw-Gn de kruisingen vaak verlegd heeft. Vandaag weer andere treinen gekruisd te Hdg (ipv Vwd) en Vvl (Hoogkerk).

Donderdag heb ik even in Lw gespot en wat me opviel was dat er nogal wat materieel op het opstelterrein stond rond 14.00. Minimaal 5x ICM III op het opstelterrein.
die 5x ICMIII zie ik smorgens naar Lw scheuren
pi_46238378
quote:
Op zondag 11 februari 2007 22:26 schreef Xbox_360 het volgende:
Iemand nog enig idee of we op de Maaslijn nog Plan U treinen krijgen? [afbeelding]
Dat materiaal tekort hangt me nu helemaal de keel uit.. Moest na rijles bij Heyendaal opstappen en kon niet eens de trein in..

Reden wijziging: schelden is voor KLB
Plan U gaan naar Slowakije of een of ander Oost-blok land . Daarnaast zijn NS en Arriva niet echt lieve vriendjes wat betreft materieel . En nu mag Arriva op de blaren zitten omdat de gemeente voor hun gekozen hebben.

Wel leuk om te zien, dat de NS dood leuk met DM'90 onder de draad rijdt terwijl overal op dieseltrajecten tekorten aan zijn.
pi_46240431
quote:
Op maandag 12 februari 2007 15:04 schreef Brembo het volgende:

[..]

Plan U gaan naar Slowakije of een of ander Oost-blok land . Daarnaast zijn NS en Arriva niet echt lieve vriendjes wat betreft materieel . En nu mag Arriva op de blaren zitten omdat de gemeente voor hun gekozen hebben.

Wel leuk om te zien, dat de NS dood leuk met DM'90 onder de draad rijdt terwijl overal op dieseltrajecten tekorten aan zijn.
Gelukkig heeft Arrive atm als voordeel dat er GTWs instromen, en ze dus minder afhankelijk worden van de NS (of een tak dr van)
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 12 februari 2007 @ 16:03:46 #198
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46240565
precies, en veolia volgend jaar ook
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 12 februari 2007 @ 16:07:57 #199
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46240710
Weet iemand wanneer de Protos op Amf - Ed komt te rijden trouwens?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_46241089
Vanmiddag een koploper gezien op station Ede-Wageningen op het traject Den Haag - Arnhem. Dat was een leuke verassing
Xbox live: Nathan Six
Hattrick: The Yanks
  maandag 12 februari 2007 @ 17:02:16 #201
136283 knars
Teethgrinder
pi_46242864
Die koploper was vroeger de standaardtrein tussen Den Haag en Arnhem. Ik had hem in december als stoptrein Amsterdam - Woerden - Gouda - Rotterdam, dat was ook wel een aangename verrassing in plaats van zo'n SGMmetje gecombineerd met een hofpleinlijnwrak. Die koplopers blijven gewoon lekker zitten.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 12 februari 2007 @ 17:16:38 #202
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46243367
quote:
Op maandag 12 februari 2007 17:02 schreef knars het volgende:
Die koploper was vroeger de standaardtrein tussen Den Haag en Arnhem.
Mwoa, wat je vroeger noemt

Ik heb nog geregeld in Matje 54 gezeten toen die dienst nog uit Arnhem Velperpoort vertrok. Heerlijk, op Velperpoort een plaatsje zoeken en comfortabel de zondvloed forenzen op Arnhem afwachten, en dan lekker naar Utrecht kachelen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 12 februari 2007 @ 17:31:45 #203
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46243886
quote:
Op maandag 12 februari 2007 17:16 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Mwoa, wat je vroeger noemt

Ik heb nog geregeld in Matje 54 gezeten toen die dienst nog uit Arnhem Velperpoort vertrok. Heerlijk, op Velperpoort een plaatsje zoeken en comfortabel de zondvloed forenzen op Arnhem afwachten, en dan lekker naar Utrecht kachelen
Kijk, dat klinkt nog eens goed!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 12 februari 2007 @ 17:56:44 #204
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46244747
Jaaa joh Mat54 is echt VET

Ben echt blij dat ik die donateursrit vorig jaar meegeweest ben
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_46245350
Ja mensen, ik heb zover ik ze kan krijgen, alle materieelgidsen sinds gister

Morgen onverwacht vrij, eens kijken wat ik ga doen
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 12 februari 2007 @ 18:20:41 #206
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46245462
materieelgidsen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 12 februari 2007 @ 18:49:11 #207
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_46246403
quote:
Op maandag 12 februari 2007 16:07 schreef Dr_Flash het volgende:
Weet iemand wanneer de Protos op Amf - Ed komt te rijden trouwens?
Op Valleilijn.nl hebben ze het over september 2007.
pi_46247881
quote:
Op maandag 12 februari 2007 18:20 schreef Dr_Flash het volgende:
materieelgidsen?
Staat alle informatie in over hoe de machinist storingen kan oplossen. Vanaf +- 1998 staat ook de bediening erin
pi_46248221
quote:
Op maandag 12 februari 2007 18:17 schreef Wadloper het volgende:Morgen onverwacht vrij, eens kijken wat ik ga doen
Ik ook maar ik ga met een GROTE boog om Greuning heen.

Waarschijnlijk eerst even naar Horst Sevenum voor de testritten van de HSA Traxx Locs van Angel Trains. Daarna of nog meer cargo's spotten met de nieuwe cam, of naar Duitsland te genieten van Duitsland...

  Heeft over alles een mening 2022 maandag 12 februari 2007 @ 19:33:47 #210
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46248332
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:31 schreef Zug-Chef het volgende:


Waarschijnlijk eerst even naar Horst Sevenum
kenker ik had nooit over die kilometers moeten beginnen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport maandag 12 februari 2007 @ 20:32:01 #211
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46249971
Vandaag was UFM120 in het noorden. Heb het treinstel gezien in Gn om 8.45 uur.

Ik lees net dat wadloper 3225 in Nijmegen is gespot. Weer een wadloper minder in het noorden.
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 12 februari 2007 @ 21:11:40 #212
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46250470
quote:
Op maandag 12 februari 2007 17:56 schreef Dr_Flash het volgende:
Jaaa joh Mat54 is echt VET

Ben echt blij dat ik die donateursrit vorig jaar meegeweest ben
't Is inderdaad erg fijn materieel, ik heb er nog regelmatig in gezeten. En zo vaak mogelijk gefotografeerd toen het nog reed (inclusief een slooptransport).
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46251884
3207 is er ook nu
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 13 februari 2007 @ 15:11:29 #214
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46259472
We raken zo langzamerhand wel erg veel wadslopers kwijt. De reservecapaciteit neemt dus nauwelijks toe
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 16:10:42 #215
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46261420
reservecapaciteit? Stadler gaat toch de GTW's versneld afleveren begreep ik?

Ben wel klaar met die wadjes eigenlijk Van mij mag het weg, heel die troep.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 13 februari 2007 @ 16:29:24 #216
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46262095
In de spits is er in Leeuwarden en Groningen geen enkel stel over. Dus als ook maar een stel problemen heeft, dan is er geen vervanging en zijn treinen te kort.

Nog te leveren door stadler aan Arriva Noord-Nederland:
3x GTW 2/6
21x GTW 2/8

Al geleverd:
13x GTW 2/6
6x GTW 2/8
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46262108
Troep?
Nu breekt mijn hart

Tja, ieder zo zijn mening he
Maar GTW's mogen er ook best zijn hoor
pi_46262161
quote:
Op maandag 12 februari 2007 17:16 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Mwoa, wat je vroeger noemt

Ik heb nog geregeld in Matje 54 gezeten toen die dienst nog uit Arnhem Velperpoort vertrok. Heerlijk, op Velperpoort een plaatsje zoeken en comfortabel de zondvloed forenzen op Arnhem afwachten, en dan lekker naar Utrecht kachelen
Net zoals die NS mensen het hadden over een Stoptrein van Zutphen tot aan Den Haag Centraal . Maar dit soort treinen bestaan gelukkig nog steeds . De stoptrein van Utrecht - Dordrecht en een beetje om rijden .

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
     09:38     i     Utrecht Centraal     3     Hilversum     Stoptrein 5730 NS
     09:43       Utrecht Overvecht          
     09:50       Hollandsche Rading          
     09:55       Hilversum Sportpark          
     09:59       Hilversum          
     10:01       Hilversum Noord          
     10:05       Bussum Zuid          
     10:09       Naarden-Bussum          
     10:23       Weesp          
     10:30       Diemen Zuid          
     10:34       Duivendrecht          
     10:39       Amsterdam RAI          
     10:42       Amsterdam Zuid          
     10:51       Schiphol          
     10:57       Hoofddorp          
     11:02       Nieuw Vennep          
     11:24       Leiden Centraal          
     11:27       De Vink          
     11:31       Voorschoten          
     11:36       Den Haag Mariahoeve          
     11:40       Den Haag Laan v NOI          
     11:47       Den Haag HS          
     11:50       Den Haag Moerwijk          
     11:53       Rijswijk          
     11:58       Delft          
     12:01       Delft Zuid          
     12:08       Schiedam Centrum          
     12:16       Rotterdam Centraal          
     12:19       Rotterdam Blaak          
     12:22       Rotterdam Zuid          
     12:26       Rotterdam Lombardijen          
     12:30       Barendrecht          
     12:36       Zwijndrecht          
     12:40    i    Dordrecht    3b


De stoptrein van dik 3 uur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 13 februari 2007 @ 16:31:54 #219
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46262206
Netjes
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 16:35:50 #220
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46262365
de 5700 die in Leiden een ander nummer krijgt of zo toch?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 16:39:29 #221
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46262518
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 16:29 schreef Wadloper het volgende:
Troep?
Nu breekt mijn hart
Ach, lang was het schattig lief Noordelijke Nevenlijnen

Maar die crap lazert nu onderhand ECHT uit elkaar, 't is mooi wèst
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 13 februari 2007 @ 16:46:55 #222
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46262780
De variatie op de noordelijke lijnen is nu tenminste wel aanwezig
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46264263
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 16:35 schreef Dr_Flash het volgende:
de 5700 die in Leiden een ander nummer krijgt of zo toch?
Volgens mij niet , want de stoptrein Rhenen - Amsterdam - Uitgeest, wacht in Amsterdam ook 16 min. Deze krijgt wel een ander nummer en dan krijg je ook een reisadvies om van 8a naar 8a te gaan . Oftewel een kwartier stil zitten in de trein .
pi_46266546
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 16:39 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ach, lang was het schattig lief Noordelijke Nevenlijnen

Maar die crap lazert nu onderhand ECHT uit elkaar, 't is mooi wèst
Dat geef ik toe
Maar echt super vind ik de GTW niet, maar het kan ermee door
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 13 februari 2007 @ 18:46:17 #225
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46266961
Als de motor iets stiller was geweest en de stoelen een stukje minder hard en onder een iets andere hoek hadden gestaan dan was het zo ongeveer goed geweest, maar ja je kunt niet alles hebben.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46267286
Afgelopen weekend op weg naar m'n ouders voor het eerst in GTW gezeten, valt me tegen ik had hem comfortabeler verwacht.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_46268198
Vandaag had trouwens de 3211 een geluid van een houtzagerij bij de motor... Was gewoon niet normaal meer hoe hard dat geluid was >.>
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 19:43:34 #228
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46269603
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 18:53 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Afgelopen weekend op weg naar m'n ouders voor het eerst in GTW gezeten, valt me tegen ik had hem comfortabeler verwacht.
wat was er mis mee? Banken te hard? Dat heet nieuwigheid
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_46269726
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 19:43 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

wat was er mis mee? Banken te hard? Dat heet nieuwigheid
- Harde Banken
- Weinig voetenruimte 4zits
- WC-blok neemt veel ruimte in
- Weinig ruimte voor fietsen
- Weinig uitgangen

Wel geinig zijn de veiligheidsriemen
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  dinsdag 13 februari 2007 @ 19:49:03 #230
67385 ROG
Go on, say it.
pi_46269862
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 16:35 schreef Dr_Flash het volgende:
de 5700 die in Leiden een ander nummer krijgt of zo toch?
Vanaf Leiden gaat er een stroptrein naar Utrecht via Hilversum in ieder geval.
geen idee of dit bijdraagt hehe
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 19:54:31 #231
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46270140
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 19:49 schreef ROG het volgende:

[..]

Vanaf Leiden gaat er een stroptrein naar Utrecht via Hilversum in ieder geval.
geen idee of dit bijdraagt hehe
niet echt hehe
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 13 februari 2007 @ 20:11:30 #232
67385 ROG
Go on, say it.
pi_46270992
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 19:54 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

niet echt hehe
Nahja, mooie tvp dan.
  dinsdag 13 februari 2007 @ 20:11:45 #233
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46271011
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 19:54 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

niet echt hehe
Het deel "nieuws" in de TT wordt in elk geval niet bevredigd.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 20:13:00 #234
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46271078
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 20:11 schreef ROG het volgende:

[..]

Nahja, mooie tvp dan.
Baggeren kan naar hartelust op OHIH
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 13 februari 2007 @ 20:14:49 #235
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46271171
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 20:13 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Baggeren kan naar hartelust op OHIH
Is dat alleen voor personen binnen de "sociale eenheid NS"?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 20:16:27 #236
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46271242
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 20:14 schreef Duvel het volgende:

[..]

Is dat alleen voor personen binnen de "sociale eenheid NS"?
nee hoor, baggeren schijnt daar ruimhartig aangemoedigd te worden.

waarom denk je dat ik me weer hier kom vertonen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 13 februari 2007 @ 20:17:26 #237
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46271286
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 20:16 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

nee hoor, baggeren schijnt daar ruimhartig aangemoedigd te worden.

waarom denk je dat ik me weer hier kom vertonen?
Om serieus te posten? Kom nou zeg!

OK, ontopic: ik zag vandaag niets bijzonders, sorry.

Wel vorige week vrijdag de mP Jules met de platte bak van de UST onderweg gezien.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 20:21:28 #238
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46271490
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 20:17 schreef Duvel het volgende:

[..]

Om serieus te posten? Kom nou zeg!
Mwoaaa okee goed punt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_46271900
afgelopen weekend weer eens met de ICE gereisd, blijven heerlijke treinen!!

Het lijkt alleen dat er zo vaak een ICE problemen heeft in NL of bij de grens overgang D/NL... Hebben die dingen ook vaak storigen in D zelf, of heeft het te maken met NL systemen? Of lijkt het alleen maar zo dat er zo vaak een ICE met storing in NL is?
pi_46276692
Vandaag voor het eerst in de Duits stellen gezeten als Intercity tussen A'foort en A'dam. Zitten best confortabel... maar best aparte indeling af en toe...
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 13 februari 2007 @ 22:46:49 #241
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46279477
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 20:13 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Baggeren kan naar hartelust op OHIH
Ik bagger hier liever

Dat wat de 3211 heeft, komt wel vaker voor. Dan draait de motor op volle toeren, terwijl het stel stilstaat. Wordt je vrolijk van als je er in zit.

Gelukkig heeft de 3446 geen last meer van discopraktijken. Het stel kampte er mee vanaf vorige week maandag. Op donderdag middag zag ik dat het gelukkig weer opgelost was.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 22:57:22 #242
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46280005
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 22:46 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Ik bagger hier liever
Why am I not surprised?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 13 februari 2007 @ 23:00:57 #243
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46280194
Ik heb wel een accountje op OHIH, maar de meeste onderwerpen vind ik niet interessant genoeg om te posten. Hier loopt het een beetje meer door elkaar en kun je in mijn ogen gemakkelijker je eigen inbreng hebben
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 23:06:40 #244
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46280477
alles wat begint met Peter en connectie heeft met OHIH is running prey
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 13 februari 2007 @ 23:10:14 #245
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46280644
Zit je weer aan de alcohol en ben je tegelijkertijd hier aan het posten?
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 13 februari 2007 @ 23:14:23 #246
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46280841
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 23:10 schreef Peterselieman het volgende:
Zit je weer aan de alcohol en ben je tegelijkertijd hier aan het posten?
is dat iets nieuws of zo?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 13 februari 2007 @ 23:17:32 #247
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46280991
nee, dat niet. Maar het viel me opeens weer op
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46284359
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 20:30 schreef winterapfel het volgende:
afgelopen weekend weer eens met de ICE gereisd, blijven heerlijke treinen!!

Het lijkt alleen dat er zo vaak een ICE problemen heeft in NL of bij de grens overgang D/NL... Hebben die dingen ook vaak storigen in D zelf, of heeft het te maken met NL systemen? Of lijkt het alleen maar zo dat er zo vaak een ICE met storing in NL is?
Volgens de NS is het merendeel de schuld van Prorail vanaf Ah, vaak is het bijvoorbeeld met +10 uit Dld(emmerich) gekomen en dan moet ie in de huidige dienstregeling worden gepropt en dat gaat niet altijd even goed...
De CNL had soms wel 1,5 uur langer over gedaan van duitse grens tot Ams.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 14 februari 2007 @ 01:11:38 #249
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46284896
Dat heb je met zo'n druk bereden spoornet. Echt structurele verbeteringen zitten er helaas voor de meeste trajecten niet in.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_46284944
over 2 weeeeeeeekjes vakantie.... oftewel TREINEEEEEEEH!
pi_46286851
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 19:46 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]
- WC-blok neemt veel ruimte in
Logisch, als hij ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk moet zijn
  woensdag 14 februari 2007 @ 08:55:31 #252
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46287676
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 01:14 schreef Ou-Tannu het volgende:
over 2 weeeeeeeekjes vakantie.... oftewel TREINEEEEEEEH!
Vakantie? Waarom dat dan?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46289498
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 07:19 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Logisch, als hij ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk moet zijn
In leeuwarden moest ik nog steeds 20 cm omhoog stappen, dus eerst de perrons maar eens aanpassen. In Buitenpost is het wel fijn, die zijn wel op hoogte.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_46290812
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 08:55 schreef Duvel het volgende:

[..]

Vakantie? Waarom dat dan?
school vakantie?
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 14 februari 2007 @ 11:47:08 #255
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46291372
Er is weer een record gesneuveld:
quote:
Snelheidsrecord voor Franse TGV
PARIJS - De Franse hoge snelheidstrein (TGV) heeft een nieuw snelheidsrecord gevestigd. Dat meldden Franse kranten woensdag. De Train à Grande Vitesse bereikte dinsdag op het nieuwe traject Parijs-Straatsburg een snelheid van 553 kilometer per uur. Daarmee werd een record uit mei 1990 van 513,3 kilometer per uur ruimschoots overtroffen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 14 februari 2007 @ 12:33:44 #256
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46292598
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 11:26 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

school vakantie?
Ik doe niet aan school.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 14 februari 2007 @ 15:04:32 #257
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_46297320
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 16:30 schreef Brembo het volgende: Maar dit soort treinen bestaan gelukkig nog steeds . De stoptrein van Utrecht - Dordrecht en een beetje om rijden .
[ code verwijderd ]

De stoptrein van dik 3 uur
Hij is eigenlijk nog langer, want ze beginnen in Almere Oostvaarders! Vandaar dus eerst naar Utrecht, paar minuten stilstaan, en dan terug naar Hilversum en door naar Dordrecht. Duurt in totaal precies 4 uur.
pi_46298856
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 15:04 schreef ReisT het volgende:

[..]

Hij is eigenlijk nog langer, want ze beginnen in Almere Oostvaarders! Vandaar dus eerst naar Utrecht, paar minuten stilstaan, en dan terug naar Hilversum en door naar Dordrecht. Duurt in totaal precies 4 uur.
wtf en ze schaffen de lange intercity's af omdat de vertragingen dan beter opgevangen kunnen worden
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_46299991
vandaag even nog een keer gewadlopert!
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 14 februari 2007 @ 17:54:08 #260
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46301752
Hoe beviel het
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 14 februari 2007 @ 18:54:10 #261
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46303197
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 15:51 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

wtf en ze schaffen de lange intercity's af omdat de vertragingen dan beter opgevangen kunnen worden
Dit is een materieeltechnische koppeling: de ene serie gaat over in de andere, maar kan als het goed is ook weer ontkoppeld worden. Als de stoptrein Utrecht - Almere dus niet naar Leiden kan, wordt ie in Almere weer de stoptrein naar Utrecht.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 14 februari 2007 @ 19:02:09 #262
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46303523
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 18:54 schreef Duvel het volgende:
Als de stoptrein Utrecht - Almere dus niet naar Leiden kan, wordt ie in Almere weer de stoptrein naar Utrecht.
Of zoiets dan

Ware het niet dat de stoptrein Utrecht - Leiden niet langs Almere komt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 14 februari 2007 @ 19:08:39 #263
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46303770
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:02 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Of zoiets dan

Ware het niet dat de stoptrein Utrecht - Leiden niet langs Almere komt
Dat klinkt wel logisch, maar ik had toch ergens Oostvaarders zien staan! Oh ja wacht. Nou ja ik heb nog niet gegeten, daar zal het liggen. En na het eten ligt het aan de wijn, et cetera.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46304419
Gisteren 'even' een rondje door Nederland gemaakt langs de onderstaande plaatsen, en, wonder boven wonder, bij maar 1 trein vertraging gehad die ik later nog heb kunnen inlopen ook.
De huiskamervraag voor de kenners: wat is de overeenkomst tussen de stations op de foto (aangevuld met Amsterdam CS en Delft, maar daar kon ik even geen foto nemen)?

Even snel gerekend was het rondje 756 km (!)

Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 14 februari 2007 @ 19:26:00 #265
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46304433
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:08 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat klinkt wel logisch, maar ik had toch ergens Oostvaarders zien staan! Oh ja wacht. Nou ja ik heb nog niet gegeten, daar zal het liggen. En na het eten ligt het aan de wijn, et cetera.
Ik vind trouwens wel dat je daar een oorkonde voor moet krijgen hoor, 4 uur in een SGMm of Plan V

Overigens schijnt hij eerst nog uit Uitgeest te komen en dan via Rhenen naar Oostvaarders te rijden. Zoeken we op .:+
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 14 februari 2007 @ 19:31:19 #266
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46304654
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:25 schreef hooibaal het volgende:

De huiskamervraag voor de kenners: wat is de overeenkomst tussen de stations op de foto (aangevuld met Amsterdam CS en Delft, maar daar kon ik even geen foto nemen)?
Dat jij er geweest bent, dus

en dat ze meer dan 1 en minder dan 6 buurstations hebben

en dat er InterCities stoppen

en dat er Vi m rijdt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_46304724
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:31 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dat jij er geweest bent, dus

en dat ze meer dan 1 en minder dan 6 buurstations hebben

en dat er InterCities stoppen

en dat er Vi m rijdt
de intercity naar a'dam rijdt anders keihard door delft heen hoor
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 14 februari 2007 @ 19:34:10 #268
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46304778
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:32 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

de intercity naar a'dam rijdt anders keihard door delft heen hoor
ik zeg ook niet dat ALLE ICs stoppen De 1900 wel toch?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 14 februari 2007 @ 19:34:48 #269
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46304805
Oh ja, en dat ik al een foto van het bordje heb
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_46304896
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:34 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ik zeg ook niet dat ALLE ICs stoppen De 1900 wel toch?
1900? Dat ding naar Venlo/Den Haag wel ja.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  woensdag 14 februari 2007 @ 19:49:36 #271
164283 Luco
Buongiorno!
pi_46305475
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:25 schreef hooibaal het volgende:
Gisteren 'even' een rondje door Nederland gemaakt langs de onderstaande plaatsen, en, wonder boven wonder, bij maar 1 trein vertraging gehad die ik later nog heb kunnen inlopen ook.
De huiskamervraag voor de kenners: wat is de overeenkomst tussen de stations op de foto (aangevuld met Amsterdam CS en Delft, maar daar kon ik even geen foto nemen)?

Even snel gerekend was het rondje 756 km (!)

[afbeelding]
Alle stations hebben 4 of meer treinperrons?
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
pi_46305500
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 15:04 schreef ReisT het volgende:

[..]

Hij is eigenlijk nog langer, want ze beginnen in Almere Oostvaarders! Vandaar dus eerst naar Utrecht, paar minuten stilstaan, en dan terug naar Hilversum en door naar Dordrecht. Duurt in totaal precies 4 uur.
Dat wordt lastig uitzoeken, maar wordt ook niet als reisadvies gegeven . Maar ja dan moet je echt gaan spotten, en daar heb ik nou niet zo'n zin in .
pi_46305627
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:49 schreef Luco het volgende:

[..]

Alle stations hebben 4 of meer treinperrons?
Ooit wel eens in Deventer geweest?

Delft heeft er trouwens ook maar 3, en op Amstel kom je alleen tot 4 als je de metroperrons meetelt. Maar, wel leuk verzonnen.

Degene die verzon dat ieder van deze plaatsen minstens een buurtstation heeft zit er ook een beetje naast, want Sittard heeft dit namelijk niet...
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_46306372
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 17:54 schreef Peterselieman het volgende:
Hoe beviel het
itt tot voorgande keren liep deze wadloper (2tje) zo soepel als het maar kan!


trok niet op met stoten en de motor liep ook rustig te snorren ipv te grommen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 14 februari 2007 @ 20:18:24 #275
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46306714
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:52 schreef hooibaal het volgende:

Degene die verzon dat ieder van deze plaatsen minstens een buurtstation heeft zit er ook een beetje naast, want Sittard heeft dit namelijk niet...
ik weet niet hoe jij telt, maar Susteren, Geleen Oost en Geleen-Lutterade is in mijn wereld gewoon DRIE samen hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 14 februari 2007 @ 20:26:49 #276
106942 Eix
Stranded here on planet earth
pi_46307138
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:52 schreef hooibaal het volgende:

[..]


Degene die verzon dat ieder van deze plaatsen minstens een buurtstation heeft zit er ook een beetje naast, want Sittard heeft dit namelijk niet...
-edit- laat maar.
Most people keep their brains
Between their legs
(Don't you find ?)
pi_46307536
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 20:18 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ik weet niet hoe jij telt, maar Susteren, Geleen Oost en Geleen-Lutterade is in mijn wereld gewoon DRIE samen hoor
Ik tel dus niet zo, ik weet wel dat e.e.a. tegenwoordig in dezelfde gemeente ligt maar een buurtstation is in mijn optiek een station ergens in/bij een wijk van voornoemde plaats, zoiets als 'Nijmegen Dukenburg' of 'Oss West' ofzo.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
  woensdag 14 februari 2007 @ 20:41:29 #278
106942 Eix
Stranded here on planet earth
pi_46307754
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 20:35 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Ik tel dus niet zo, ik weet wel dat e.e.a. tegenwoordig in dezelfde gemeente ligt maar een buurtstation is in mijn optiek een station ergens in/bij een wijk van voornoemde plaats, zoiets als 'Nijmegen Dukenburg' of 'Oss West' ofzo.
Mwah, Geleen Lutterade is gewoon Sittard Zuid hoor. , Geleen Oost is meer Sittard Zuid-Oost.

Nu ik hier bij stil sta, het zou best een toffe carnavals stunt zijn om eens Zitterd Zuid- Oos onder het bestaande bord te hangen.

(Sittard - Geleen ligt elkaar helemaal niet zo eigelijk. )

[ Bericht 2% gewijzigd door Eix op 14-02-2007 20:46:55 ]
Most people keep their brains
Between their legs
(Don't you find ?)
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 14 februari 2007 @ 20:43:20 #279
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_46307835
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 20:35 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Ik tel dus niet zo, ik weet wel dat e.e.a. tegenwoordig in dezelfde gemeente ligt maar een buurtstation is in mijn optiek een station ergens in/bij een wijk van voornoemde plaats, zoiets als 'Nijmegen Dukenburg' of 'Oss West' ofzo.
ja leuk, moet jij weten

maar ik heb het nooit gehad over zoiets als een "buurtstation"
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_46307965
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 20:43 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja leuk, moet jij weten

maar ik heb het nooit gehad over zoiets als een "buurtstation"
*terugleest*
*in hoekje kruipt en schaamt*

*laat ook maar*
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
  woensdag 14 februari 2007 @ 21:56:13 #281
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46311978
Wat een gelul.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46312735
Wat is nu de overeen komst?
  woensdag 14 februari 2007 @ 22:15:51 #283
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46313142
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:08 schreef thats-me het volgende:
Wat is nu de overeen komst?
Er stoppen treinen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 14 februari 2007 @ 22:16:04 #284
136283 knars
Teethgrinder
pi_46313154
Volgens mij hebben ze allemaal een gebouw gehad van dezelfde architect?
  woensdag 14 februari 2007 @ 22:17:32 #285
136283 knars
Teethgrinder
pi_46313240
Oh nee, even Duivendrecht en Sloterdijk over het hoofd gezien.
  woensdag 14 februari 2007 @ 22:20:16 #286
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46313362
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:17 schreef knars het volgende:
Oh nee, even Duivendrecht en Sloterdijk over het hoofd gezien.
Ook Haarlem en Rotterdam Centraal zijn uit een iets ander jaar.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 14 februari 2007 @ 22:27:16 #287
136283 knars
Teethgrinder
pi_46313757
Ja, best wel. Ik kom wel op wat overeenkomsten tussen een aantal stations, maar niet op een overeenkomst tussen ál deze stations
pi_46313927
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:16 schreef knars het volgende:
Volgens mij hebben ze allemaal een gebouw gehad van dezelfde architect?
Alle stroomhuisjes hebben het zelfde design .

Meeste stopstations zijn in mijn ogen een bushok een verhoogd betonnen-vloer en that's it .
Maar ja IC's stoppen tegenwoordig ook bij ieder bushokje ; Ah - Rsd.
pi_46315911
Heeft iemand zn geld van tellen in de trein onderhand al gehad?
bier
  woensdag 14 februari 2007 @ 23:19:44 #290
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_46316350
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:26 schreef Dr_Flash het volgende:
Overigens schijnt hij eerst nog uit Uitgeest te komen en dan via Rhenen naar Oostvaarders te rijden. Zoeken we op .:+
Van Rhenen naar Oostvaarders was in de oude dienstregeling.

Nu is het Alkmaar - Amsterdam - Utrecht - Rhenen - Utrecht - Amsterdam - Uitgeest - Amsterdam - Amersfoort Vathorst - Amsterdam - Uitgeest - Gouda - Rotterdam - Utrecht - Rotterdam (volgen we het nog?) - Gouda - Amsterdam - Alkmaar - Amsterdam - Utrecht - Rhenen - Utrecht geworden. En daar heeft die trein dan een dagtaak aan.
pi_46317009
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 23:08 schreef italiaan1987 het volgende:
Heeft iemand zn geld van tellen in de trein onderhand al gehad?
Staat al wel op de connexxie-site, moet je nog heel even wachten en daarna komt nog is de uitbetaling van je vakantiegeld en vrijedagen .
pi_46318631
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 23:35 schreef Brembo het volgende:

[..]

Staat al wel op de connexxie-site, moet je nog heel even wachten en daarna komt nog is de uitbetaling van je vakantiegeld en vrijedagen .
Bij mij staat nog niks op me digitale loonstrook...maarja ik wacht het nog wel ff af
bier
pi_46320137
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:08 schreef thats-me het volgende:
Wat is nu de overeen komst?
Al deze stations hebben een Albert Heijn To Go.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_46321180
Afgelopen dinsdag trouwens bezoek van de 1855 gehad in Groningen


En ook nog de 4225 kunnen platen, die moest ik al heel lang Nu alleen nog de 4092 en 4239
  donderdag 15 februari 2007 @ 09:06:40 #295
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46322121
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:29 schreef Brembo het volgende:

[..]

Alle stroomhuisjes hebben het zelfde design .
Echt niet!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_46325044
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 09:06 schreef Duvel het volgende:

[..]

Echt niet!
Oke, die van hilversum niet . Moet je maar is kijken langs Ah - Ut en Ah - Zp. Allemaal de zelfde!
pi_46325127
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 11:12 schreef Brembo het volgende:

[..]

Oke, die van hilversum niet . Moet je maar is kijken langs Ah - Ut en Ah - Zp. Allemaal de zelfde!
anders gezegt,

ze hebben allemaal een stroomhuisje
  donderdag 15 februari 2007 @ 12:13:11 #298
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_46326889
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 11:12 schreef Brembo het volgende:

[..]

Oke, die van hilversum niet . Moet je maar is kijken langs Ah - Ut en Ah - Zp. Allemaal de zelfde!
Onderstations bedoel je toch? Er zijn een paar series in die op elkaar lijken, maar tussen Ah en Ut staan sowieso al drie verschillende types, tussen Ah en Zp ook zoiets.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 15 februari 2007 @ 12:13:24 #299
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_46326894
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 02:05 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Al deze stations hebben een Albert Heijn To Go.
Dat is mazzel hebben
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 15 februari 2007 @ 15:22:17 #300
137628 Tellorian
Niet zo'n beetje mezelf!
pi_46333001
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 12:13 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Dat is mazzel hebben
Allicht
pi_46334027
doe mij maar een gewone appie :/


oh en slotje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')