Hou het in gedachten voor de volgende OP...quote:Op maandag 9 december 2013 16:08 schreef Nembrionic het volgende:
Flink Gegist (bierwinkel) mist nog in de OP
De Man van Drank heet tegenwoordig Bier en Zo
Ik mis ook Burg Bieren
De huidige kun jij toch gewoon editten?quote:Op maandag 9 december 2013 16:50 schreef Curchulain het volgende:
et in gedachten voor de volgende OP...
Yep, maar geen zin in. Heb de oude topics al geüpdate, de winkels zijn voor een volgende keer en voor iemand die ze kent.quote:Op maandag 9 december 2013 16:54 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De huidige kun jij toch gewoon editten?
Waar hou je van doorgaans van, zoet, fruitig, bitter, etc? Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen bier dus wellicht kunnen wij je een richting op helpen.quote:Op maandag 9 december 2013 19:15 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Ik drink zelf niet zo heel vaak en bier an sich vind ik niet zo heel speciaal maar het speciaalbier concept vind ik wel interessant. Tevens jammer dat er in de OP niet zoveel info is voor de beginner op dit vlak.
Kan iemand mij misschien iets adviseren? Ik woon vanaf deze week in Amsterdam en daar zit natuurlijk de Bierkoning; waar ik graag een paar biertjes wil halen.
Bij voorbaat dank.
quote:Op maandag 9 december 2013 20:44 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom heet het topic trouwens nog 'bijna tijd voor de bockjes'? Het is allang tijd voor de bockjes !
quote:Op maandag 9 december 2013 15:10 schreef Curchulain het volgende:
Crap... vergeten om de tt te veranderen
In mijn ogen is het bockseizoen alweer bijna voorbijquote:Op maandag 9 december 2013 20:44 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom heet het topic trouwens nog 'bijna tijd voor de bockjes'? Het is allang tijd voor de bockjes !
Eens. Ken erg veel mensen die dat een zeer aangenaam bier vinden. Wel verraderlijk als je er een stuk of zes wegtikt op een avond, vinden velenquote:Op maandag 9 december 2013 20:19 schreef Nembrionic het volgende:
Als je pils niet lekker vindt, dan is mijn eerste tip altijd: probeer eens een Karmeliet
Doet mij denken aan mijn dagje in Brussel.quote:Op maandag 9 december 2013 23:23 schreef Piet__Piraat het volgende:
Eens. Ken erg veel mensen die dat een zeer aangenaam bier vinden. Wel verraderlijk als je er een stuk of zes wegtikt op een avond, vinden velen
Mijn favoriet ja, Rochefort 10. Vind hem nog een stukje lekkerder dan Westvleteren 12.quote:Op maandag 9 december 2013 22:07 schreef cafca het volgende:
Rochefort is prima bier!
Mijn kerstbier: La Trappe Isid'or
Bij de betere biercafe's en proeflokalen weet het personeel veel over de bieren en hun smaken en toegankelijkheid. Je zou eens zoiets kunnen zoeken en daar binnen lopen. Dat zou nog wel eens verhelderend kunnen werken in plaats van op de gok wat speciaalbieren kopen.quote:Op maandag 9 december 2013 19:15 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Ik drink zelf niet zo heel vaak en bier an sich vind ik niet zo heel speciaal maar het speciaalbier concept vind ik wel interessant. Tevens jammer dat er in de OP niet zoveel info is voor de beginner op dit vlak.
Kan iemand mij misschien iets adviseren? Ik woon vanaf deze week in Amsterdam en daar zit natuurlijk de Bierkoning; waar ik graag een paar biertjes wil halen.
Bij voorbaat dank.
Waar heb je die Stille Nacht besteld? Ik heb een halve krat besteld bij Berts bierhuis maar tot op heden niks gehoord...ook bij de Bierkoning wisten ze niet of ze 'm dit jaar zouden krijgen.quote:Op maandag 9 december 2013 22:37 schreef IPA35 het volgende:
Hmmm ik heb die Gouden Carolus besteld.
Morgen maar eens afhalen. En Stille Nacht ook.
Zaakje in Arnhem gewoon. Vorige jaar had iemand daarom gevraagd en toen hadden ze het, dit jaar weer. Hopelijk is het nog niet uitverkocht, alles kwam donderdag binnen als ik het me goed herinner.quote:Op dinsdag 10 december 2013 00:04 schreef Opperprutser het volgende:
[..]
Waar heb je die Stille Nacht besteld? Ik heb een halve krat besteld bij Berts bierhuis maar tot op heden niks gehoord...ook bij de Bierkoning wisten ze niet of ze 'm dit jaar zouden krijgen.
quote:Op maandag 9 december 2013 19:21 schreef kaasplankje het volgende:
Probeer eens een Rochefort 8% maar dan wel met een bol glas, rustig uitschenken. Boterzachte trappist.
Zelf vind ik Orval ook heel lekker maar die is wat bitter, en moet je soms niet als 1e biertje drinken.
Meer dan 2/3 moet je er ook niet wegklokken op een avond anders zware kop de volgende dag.
En er moet natuurlijk een klein snackje bij. Zoals kaas of worst. (op een plankje natuurlijk)
Ik vind normaal bier wel lekker, maar niet zo heel speciaal. Ik probeer liever iets wat hoger in het vaandel staat. Iets wat gebrouwen is met nog meer zorg en passie, waardoor je een verbluffende smaaksensatie hebt; speciaalbier dus! Wat jij dus ook in je tweede zin zegt.quote:Op maandag 9 december 2013 19:59 schreef sirdanilot het volgende:
Hmm, ik weet niet of je speciaalbier gaat lusten als je gewone pils niet zo lekker vindt. Het is natuurlijk compleet anders qua smaak, maar toch: het is en blijft allemaal bier. Speciaalbier is gewoon (meestal) beter en rijker van smaak.
Als je bezwaar tegen pils echter gewoon is dat er weinig bijzonders aan is, ja, dan ga je speciaalbier denk ik wél lekker vinden.
Wellicht eerst een beginnen met een bockbiertje om erin te komen. Hertog Jan herfstbok of zo?
Dat wil ik dus weten! Ik wil meer informatie over smaken en alles lezen, zodat ik kan bepalen wat mijn biertje is - naast het proeven ervan.quote:Op maandag 9 december 2013 20:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Waar hou je van doorgaans van, zoet, fruitig, bitter, etc? Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen bier dus wellicht kunnen wij je een richting op helpen.
Een leuke manier om kennis te maken met speciaalbier is om een 'proefplankje' te bestellen bij een speciaalbiercafé (ik meende dat er vlak naast de Bierkoning een zat?) En om daarna wat te shoppen bij de Bierkoning in de stijlen die je bevallen.
In de supermarkten kan je ook wel wat leuke biertjes vinden om mee te beginnen, biertjes van Hertog Jan bijvoorbeeld of Leffe Blond (bockbiertjes zijn met name leuk als instap). Als dat bevalt dan zou ik zoals kaasplankje zei eens de trapisten proberen. En inderdaad niet meer dan 2/3 flesjes op een avond.
quote:Op maandag 9 december 2013 23:54 schreef BlackLining het volgende:
Bij de betere biercafe's en proeflokalen weet het personeel veel over de bieren en hun smaken en toegankelijkheid. Je zou eens zoiets kunnen zoeken en daar binnen lopen. Dat zou nog wel eens verhelderend kunnen werken in plaats van op de gok wat speciaalbieren kopen.
Zo heb ik heel wat van mijn huidige favorieten leren kennen. Op aanraden van een proeflokaal aan de hand van welke bieren ik aak dronk. Die tent hier kun je van veel bieren ook kleine proefglaasjes krijgen.
Bedoel je de Beertemple? Lijkt me niet geschikt voor een beginner die niet van bitter houdtquote:Op maandag 9 december 2013 20:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Een leuke manier om kennis te maken met speciaalbier is om een 'proefplankje' te bestellen bij een speciaalbiercafé (ik meende dat er vlak naast de Bierkoning een zat?)
Is dat het zaakje in de buurt van de Boulevard Heuvelink? Dat moet ik daar binnenkort ook even langs rijden!quote:Op dinsdag 10 december 2013 00:22 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Zaakje in Arnhem gewoon. Vorige jaar had iemand daarom gevraagd en toen hadden ze het, dit jaar weer. Hopelijk is het nog niet uitverkocht, alles kwam donderdag binnen als ik het me goed herinner.
Ik informeerde afgelopen dinsdag en vroeg of ze ook Gouden Carolus zouden bestellen en dat wilde hij wel doen. Ook kregen ze iets van kerstvuur of zo. Even opzoeken wat dat is...
Lekker gevarieerd lijstje inderdaad, maar ook niet echt zorgvuldig opgebouwd qua percentages als ik het zo inschat (ik ken ze niet allemaal)quote:Op maandag 9 december 2013 23:47 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Doet mij denken aan mijn dagje in Brussel.
De lijst was een glas Westmalle Tripel, een glas chianti, een glas Rochefort 10, een glas Guiness Special Export, een glas Gouden Carolus Easter (tap) en een glas Dupont Avec Les Bons Voeux.
Toen was de weg terug naar het hotel toch een stukje langer dan het in eerste instantie leek.
En als je dan om 3 uur terug bent en om 8 uur weer klaar moet staan voor een bezoek aan de Europese instellingen... Tsja.
Yup, hartelijk dankquote:Op dinsdag 10 december 2013 13:41 schreef djkoelkast het volgende:
TT in overleg met TS even aangepast naar wat nieuws
Kan me er helemaal niks bij voorstellen. Maar ik wil het ook wel eens proberen.quote:Op dinsdag 10 december 2013 12:50 schreef Saind het volgende:
http://bier.blog.nl/biern(...)-lanceert-desserbier
Lijkt me een leuke om een keer te proberen wel
Van Pernis? Die is wel een goed assortiment en lage prijzen.quote:Op dinsdag 10 december 2013 08:48 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Is dat het zaakje in de buurt van de Boulevard Heuvelink? Dat moet ik daar binnenkort ook even langs rijden!
De '10' vind ik een van de beste onder de trappisten.quote:
Vind 'm bijzonder in de positieve manier van het woord. Verrijking in de orde der trappisten.quote:Op woensdag 11 december 2013 00:04 schreef BlackLining het volgende:
Net eindelijk de Zundertse trappist op. Lekker, maar ik moet zeggen dat ik er meer van verwachtte.. Hij mist wat body, met het gist erbij al wat beter maar toch. Ik ga hem echter nog wel vaker pakken, want ondanks dat is ie allerminst smerig
Het is een trappist, geen zuippils. Wat verwacht je? Goede wijn betaal je ook voor.quote:Op woensdag 11 december 2013 00:05 schreef IPA35 het volgende:
Ik zag hem in de winkel, beetje duur eigenlijk maar de volgende keer neem ik hem mee.
Lekker kruidig is ie wel inderdaad. Nootmuskaat proef ik ook en ik meen zelfs iets kaneel achtigs erin te proeven. Vind het ook lastig om te stellen wat ie mist trouwens. Iets 'romiger' zeg maar. Al vond ik hem met het gist erbij geschonken al een stuk lekkerder.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:13 schreef Red_85 het volgende:
[..]
De '10' vind ik een van de beste onder de trappisten.
[..]
Vind 'm bijzonder in de positieve manier van het woord. Verrijking in de orde der trappisten.
Proefde een hint van nootmuskaat met een beetje zoet en een precies goed bittergehalte.
Ben niet gelovig, maar geloof wel in monnikenwerk. Typisch staaltje weer
[..]
Het is een trappist, geen zuippils. Wat verwacht je? Goede wijn betaal je ook voor.
Zelfs westvleteren XII kost incl. statiegeld (op fles en krat) maar 2 euro per fles. Ik heb die zundert en Gregorius ook nog niet op omdat, juist, te duur...quote:Op woensdag 11 december 2013 09:13 schreef Red_85 het volgende:
Het is een trappist, geen zuippils. Wat verwacht je? Goede wijn betaal je ook voor
De Westvleteren XII lijkt goedkoop omdat ze geen transportkosten en tussenhandelaren hebben. Als je een tank benzine er aan op rijdt, komt het gemiddeld ook duurder uit.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:33 schreef muzas het volgende:
[..]
Zelfs westvleteren XII kost incl. statiegeld (op fles en krat) maar 2 euro per fles. Ik heb die zundert en Gregorius ook nog niet op omdat, juist, te duur...
Dan alle andere trappisten op die twee na Rochefort 10 is ook 2 euro. Laatste keer dat ik die gregorius in mijn handen had moest ie 6 euro per fles kosten. Dat is gewoon veel voor een trappist. Maar nieuw, en wellicht nog kleinschalig. Dus prijs is wel te verklaren.. Maar blijft in verhouding hoog.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:38 schreef avw1982 het volgende:
[..]
De Westvleteren XII lijkt goedkoop omdat ze geen transportkosten en tussenhandelaren hebben. Als je een tank benzine er aan op rijdt, komt het gemiddeld ook duurder uit.
En de Gregorius vond ik niet eens lekker.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:44 schreef muzas het volgende:
[..]
Dan alle andere trappisten op die twee na Rochefort 10 is ook 2 euro. Laatste keer dat ik die gregorius in mijn handen had moest ie 6 euro per fles kosten. Dat is gewoon veel voor een trappist. Maar nieuw, en wellicht nog kleinschalig. Dus prijs is wel te verklaren.. Maar blijft in verhouding hoog.
Gregorius voor dat geld is een goede deal, bij de Mitra hier was hij rond de 6quote:Op woensdag 11 december 2013 11:49 schreef mckroket het volgende:
6 euro? ik neem aan in het cafe? in zundert was hij 4,70 in het cafe. in de winkel zijn ze inderdaad rond de 2 euro.
die gregorius en benno heb ik voor 2,70 kunnen kopen. wel in belgie weliswaar. de gregorius vond ik ook niet lekker, de benno is goed te doen.
2,60 p flesje bij de slijter.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:52 schreef BlackLining het volgende:
Tja, als je het te duur vindt moet je het niet halen he
Voor een compleet nieuw bier wat zichzelf als merk net helemaal heeft opgericht en alles nieuw heeft moeten organiseren vind ik het niet eens zo'n verkeerd prijs. En ik wil het toch gewoon proeven.
Heb er trouwens 6 euro voor betaald hier. Geen idee of die prijs overal hetzelfde is.
Ja, dat wel. Het bierlokaal hier had hem. Dat is sowieso pokkeduur. Rochefort 10 is er ook 5,60. Maar goed, gezellig, prima service, en de uitbater weet werkelijk alles over elk bier hij schenkt. Dat mag wat kosten.quote:Op woensdag 11 december 2013 11:49 schreef mckroket het volgende:
6 euro? ik neem aan in het cafe? in zundert was hij 4,70 in het cafe. in de winkel zijn ze inderdaad rond de 2 euro.
die gregorius en benno heb ik voor 2,70 kunnen kopen. wel in belgie weliswaar. de gregorius vond ik ook niet lekker, de benno is goed te doen.
twitter:GuidoVanBelle1 twitterde op woensdag 11-12-2013 om 09:20:35 Goed nieuws! De "Zundert" heeft het ATP-logo gekregen. Authentic Trappist Product. Met dank aan de International Vereniging van Trappisten. reageer retweet
Bij La Trappe zijn ze ook hip met smartphones en social media.quote:Op woensdag 11 december 2013 13:25 schreef mckroket het volgende:
btw wat hij eerder zegt is nog interessanter. spencer brewery trappist nu officieel?
btw2, sinds wanneer hebben monniken twitter
De 8 is het net niet. Je hoopt op een krachtigere 'fruit'smaak, maar die komt maar niet.quote:Op woensdag 11 december 2013 18:55 schreef BlackLining het volgende:
Vandaag een Rochefort 8. Maar die haalt het bij lange niet bij de 10.
Dirck III was eerst 1.35 maar is deze week omhoog gegaan met z'n prijs. Als ik het goed herinner is het nu 1.45.quote:Op woensdag 11 december 2013 18:05 schreef sirdanilot het volgende:
Ik was vergeten om in de dirk drie te kijken, is het daar misschien goedkoper? Want dan was dat een beetje dom van mij
Las deze post na het inschenken. Hield hem wel schuin en schonk langzaam in. Alsnog veel schuim. Eerste slok was lekker, tweede slok ook. Niet erg bitter, wat ik een pluspunt vind.quote:Op donderdag 12 december 2013 22:26 schreef IPA35 het volgende:
Nee. Droog is beter.
Van belang is dat het glas schoon is en niet vet.
Schenk Orval erg rustig in en hou het glas zo schuin als je maar kunt, dat spul schuimt enorm.
Overigens is de smaak nogal typisch, je moet er van houden, en dat spul smaakt mij elke keer weer iets anders. Dit komt ook doordat Orval nogal van smaak wil veranderen als het ouder wordt.
Het het bier jong is dan is het hoppiger, zegt men want de laatste keer dat ik Orval heb gedronken (paar weken terug) vond ik hen niet bepaald hoppig. Ik herinner me echter een keer waar het bier een haast Amerikaanse hopsmaak had, dat was erg lekker. Het bier is verder (zeker als het wat ouder is, maar altijd wel) nogal droog van smaak. Ze gebruiken er ook wilde gist is en dat komt daardoor. Erg typisch, uniek biertje.quote:Op donderdag 12 december 2013 22:56 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Las deze post na het inschenken. Hield hem wel schuin en schonk langzaam in. Alsnog veel schuim. Eerste slok was lekker, tweede slok ook. Niet erg bitter, wat ik een pluspunt vind.
Ik zit nu aan de Hertog Jan Bockbier.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:07 schreef BlackLining het volgende:
Ik drink nu een Duvel. Bijna geen speciaalbier meer te noemen, maar ik kan er nog ongelofelijk van genieten
Ik kan van Hertog Jan eigenlijk alleen de pilsner waarderen dan vind ik dat wel meteen weer met afstand 's Lands beste pilsner maar toch. Heb hier nog een grote fles Grand Prestige staan, vorige week gekregen. Die laat ik mooi staan tot volgend jaar. Is ie meteen stukken lekkerder.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:10 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Ik zit nu aan de Hertog Jan Bockbier.
Wat valt er van te zeggen? Wel goed te drinken.
Ik stoor me er verder aan dat Hertog Jan karamel kleurstof gebruikt in zijn (niet haar ) bieren. Zo ook in de Grand Prestige. Vind ik een soort bedrog eigenlijk.
De Grand Prestige is wel een goed bier, daar valt niks van te zeggen. Voor een doorsnee Nederlands bockbier is deze ook wel lekker. Ze moeten gewoon die troep eruit laten. Dit spul is nu bruiner dan Rochefort 10 onderhand.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:12 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Ik kan van Hertog Jan eigenlijk alleen de pilsner waarderen :$ dan vind ik dat werk meteen weer 's lands beste pilsner maar toch. Heb hier nog een grote fles Grand Prestige staan, vorige week gekregen. Die laat ik mooi staan tot volgend jaar. Is ie meteen stukken lekkerder.
Thanks voor de info.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:08 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Het het bier jong is dan is het hoppiger, zegt men want de laatste keer dat ik Orval heb gedronken (paar weken terug) vond ik hen niet bepaald hoppig. Ik herinner me echter een keer waar het bier een haast Amerikaanse hopsmaak had, dat was erg lekker. Het bier is verder (zeker als het wat ouder is, maar altijd wel) nogal droog van smaak. Ze gebruiken er ook wilde gist is en dat komt daardoor. Erg typisch, uniek biertje.
Rochefort 10 is overigens geweldig, wel een heel ander bier dan de Orval.
Niet de Rochefort drinken als je al zat bent van alle anderen he. Da's zonde.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:32 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Thanks voor de info.
Die Rochefort bewaar ik dan als laatste.
Ik vind het met gist erbij ook lekkerder hoor, wat romiger wat zodoende meer past bij de complexe smaak van het bier.quote:Op vrijdag 13 december 2013 00:12 schreef IPA35 het volgende:
Mwa, gewoon met gist drinken. Het laatste beetje bier in het flesjes ronddraaien en inschenken.
Het is een quadrupel trouwens.
Misschien mis ik wat, maar hoe werkt dat dan precies? Ze schenken het voor je uit en doen het gistrestje in een los glaasje erbij?quote:Op vrijdag 13 december 2013 01:29 schreef BlackLining het volgende:
In het biercafe hier krijg je het onderste laagje met het gist er vaak los bij in een klein glaasje zodat je zelf kunt bepalen wat je ermee doet
Ja. Je kunt kiezen. Of je krijgt gewoon het glas en het flesje, of je laat het hun inschenken. In dat geval kunnen ze het gist apart houden. Dus biertje inschenken, laatste beetje laten zitten zoals je zou doen als je zonder gist wilt drinken, en dat laatste beetje kun je dan in een soort shotglas erbij krijgen.quote:Op vrijdag 13 december 2013 01:32 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Misschien mis ik wat, maar hoe werkt dat dan precies? Ze schenken het voor je uit en doen het gistrestje in een los glaasje erbij?
Tsjah de Gladiatorquote:Op vrijdag 13 december 2013 08:12 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik drink het gist meestal niet op, op de één of andere manier vind ik dat een vies idee .
De Bock van HJ vind ik wel oké, maar niet heel speciaal. Ik zou 'm zelf niet gauw kopen want in verhouding vind ik 'm te duur voor wat ie biedt. Dan haal ik liever een specialer biertje.
Rochefort heb ik ook nog staan, misschien vanavond maar eens nemen . En ik heb een groot blik Gulpener Gladiator, is dat iets?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
de wintervrund is dit jaar behoorlijk te drinken ja, maar qua smaak niet te vergelijken met de vorige jaargangen van wintervrund (maar goed ook, want die vond ik meestal niet lekkerquote:Op vrijdag 13 december 2013 00:37 schreef cafca het volgende:
Gist kan prima erbij.
Gulpener Wintervrund is prima bier, trouwens, voor die prijs. Ik heb hem gekocht in plaats van de dobbel-palm, en voor een kratjes-bier heel behoorlijk te drinken. Behoorlijk straf, wel.
Goddelijk. Niet te vergelijken met de gewone quad trouwens. Wat scherper, maar desondanks veel complexer van smaak. Je moet er echt goed voor gaan zitten.quote:Op vrijdag 13 december 2013 09:57 schreef Mgolovic het volgende:
Iemand de Quadrupel Oak Aged van La Trappe al geprobeerd? Ik heb er laatst 2 flessen van gekregen maar wil ze nog even bewaren. De normale Quadrupel vind ik heerlijk, ben benieuwd in hoeverre de Oak Aged afwijkt, en of die afwijking de hoge prijs waard is.
Ze zijn van batch 14 als ik me niet vergis. Helaas allebei rond de zelfde tijd gekocht, iets eerder zou batch 13 er mogelijk bij hebben gezeten. Misschien dat er met Kerst, of de geboorte van mijn petekind, een open gaat en ik de ander laat rusten.quote:Op vrijdag 13 december 2013 10:11 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Goddelijk. Niet te vertrekken met de gewone quad trouwens. Wat scherper, maar desondanks veel complexer van smaak. Je moet er echt goed voor gaan zitten.
Welke jaargangen heb je trouwens? Ze verschillen onderling nogal. Wordt trouwens met de jaren veel beter inderdaad.
Nog 5 flesjes zonder logo!quote:Op woensdag 11 december 2013 13:19 schreef mckroket het volgende:
en ik heb een heel krat zonder logo!
vintage shit maat
'First wave' van de eerste batches die ze hebben gebrouwen en gebotteld. Gaat wel een tijdje duren voordat ze de eerste flessen met het ATP logo op het etiquette in de winkel hebben staan.quote:Op vrijdag 13 december 2013 14:05 schreef portie het volgende:
[..]
Net ook 6 flesjes zonder logo gekocht... en ze hadden nog veel meer!!
Hou ons op de hoogte! De normale Quadrupel vind ik zeer goed te drinken, dus ben benieuwd . Zelf binnenkort ook maar eens op pad voor een pakketje. Of kent er iemand een goede, niet al te dure online shop?quote:Op vrijdag 13 december 2013 09:57 schreef Mgolovic het volgende:
Iemand de Quadrupel Oak Aged van La Trappe al geprobeerd? Ik heb er laatst 2 flessen van gekregen maar wil ze nog even bewaren. De normale Quadrupel vind ik heerlijk, ben benieuwd in hoeverre de Oak Aged afwijkt, en of die afwijking de hoge prijs waard is.
Net nog even gekeken, mijne zijn beide ook van batch 15 ipv 14. Vrouwlief had als verrassing een 6-pack La Trappe Quadrupels en 4 flesjes Chouffe N'Ice meegenomen. Ben naar die laatste ook wel benieuwd.quote:Op vrijdag 13 december 2013 11:16 schreef bassieVL het volgende:
Batch 14 heb ik ook thuis staan, op moment hebben ze Batch 15 te koop.
Afgelopen week weer wat bier gehaald in Meer. Dat wordt weer genieten komende winter.
Onder andere:
- Kempisch Vuur Hoppergod
- Val-Dieu Noel
- Leffe Christmas
- Corsendonk Christmas
- Val-Dieu Grand Cru
Ik vond 'm wat flauwtjes. Je mist de echte Chouffe-smaak, vind ik. Hij wat zwaarder dan je in eerste instantie denkt, maar heel spannend vind ik 'm niet.quote:Op vrijdag 13 december 2013 19:54 schreef sirdanilot het volgende:
Chouffe N'ice vond ik zelf wel nice, maar hij valt wel nogal zwaar. Na twee stuks stond ik op uit mijn stoel, ik voelde hem wel zitten
Ik heb zelf een flesje van batch #14 in de kelder staan, ben erg benieuwd.quote:Op vrijdag 13 december 2013 09:57 schreef Mgolovic het volgende:
Iemand de Quadrupel Oak Aged van La Trappe al geprobeerd? Ik heb er laatst 2 flessen van gekregen maar wil ze nog even bewaren. De normale Quadrupel vind ik heerlijk, ben benieuwd in hoeverre de Oak Aged afwijkt, en of die afwijking de hoge prijs waard is.
Klopt, je verkijkt je daar heel snel op. Het is met (zo uit mijn hoofd) 11,6% toch een bijzonder zwaar bier. Bieren van Kasteel vind ik over het algemeen niet te zuipen trouwens.quote:Op zaterdag 14 december 2013 08:48 schreef Piet__Piraat het volgende:
Gisteren nog een Rochefort 10 gehad. Wat me daarbij blijft opvallen, is dat je het hogere alcoholgehalte minder proeft dan bij andere bieren, vind ik. Bij een Kasteel bruin merk je dat veel meer, heb ik het idee.
Ik vond hem echt niet lekker, extreem bitter en daar hou ik niet van.quote:Op zaterdag 14 december 2013 15:21 schreef sirdanilot het volgende:
Heeft iemand columbus van brouwerij 't IJ op? Die heb ik uit nieuwsgierigheid gekocht.
EDIT: Trouwens ik heb ontdekt dat Westmalle 10 cent goedkoper is bij de Jumbo dan bij de digros
Ik ben deze aan het proeven nu ik vind het een heerlijk biertje op zich en hij valt mij idd ook wat zwaarquote:Op vrijdag 13 december 2013 19:54 schreef sirdanilot het volgende:
Chouffe N'ice vond ik zelf wel nice, maar hij valt wel nogal zwaar. Na twee stuks stond ik op uit mijn stoel, ik voelde hem wel zitten
Rochefort 10 is een godendrank. En ja die moet je rustig drinken, daar is het voor bedoeld.quote:Op zondag 15 december 2013 00:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Die Rochefort is sterk zeg. Wel lekker als je hem langzaam drinkt, maar toch erg sterk.
Je kan er ook heerlijk stoofvlees mee makenquote:Op zondag 15 december 2013 00:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Die Rochefort is sterk zeg. Wel lekker als je hem langzaam drinkt, maar toch erg sterk.
Hmm dat wil ik wel geloven ja.quote:Op zondag 15 december 2013 16:08 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Je kan er ook heerlijk stoofvlees mee maken
Quadrupels
Zure kriek is juist ideaal voor stoven. Zuur maakt het vlees zachter. Die zure smaak krijg je er wel weer uit met andere kruiden.quote:Op zondag 15 december 2013 16:17 schreef sirdanilot het volgende:
Bokbier is wat te zoet denk ik.
Hmm, kriek... ik weet het niet, hoor. Kies natuurlijk sowieso góede kriek, niet van die zoete, maar dan nog is het wel erg zuur. Misschien beter een recept pakken voor stoofvlees in rode wijn, en dan ipv rode wijn de kriek gebruiken. Moet wel kunnen denk ik.
Overigens vind ik het zelf zonde om echt al te goed bier in recepten te gebruiken. Veel duurder dan een westmalle dubbel moet je niet gaan ,vind ik. Die kosten zo rond de 1,10-1,20, dat is prima te doen. Een la trappe dubbel is zelfs nog ietsjes goedkoper.
--
Ik heb nu in de kast staan:
2x westvleteren 12, voor een bijzondere gelegenheid
gulden draak
la trappe dubbel
jopen IPA
't IJ columbus
En, tot mijn schaamte, een flesje rosébier dat een lolbroek mij voor sinterklaas gegeven heeft misschien als er een keer een dame op bezoek komt.
Kriek met stoofvlees, zal vast een interessante smaakcombinatie opleveren. Leuk idee!quote:Op zondag 15 december 2013 16:11 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Hmm dat wil ik wel geloven ja.
Vorige keer met bockbier geprobeerd, was toch geen succes
Ik wil het volgende keer eens met kriek proberen. Runderstoofvlees maken en dan de kriek indikken tot saus. Kijken of dat lukt..
Die Westvleteren zou ik minimaal een jaartje laten staan. 'Vers' is-ie vrij hoekig en ruw van smaak en zeker niet op z'n best.quote:Op zondag 15 december 2013 16:17 schreef sirdanilot het volgende:
Bokbier is wat te zoet denk ik.
Hmm, kriek... ik weet het niet, hoor. Kies natuurlijk sowieso góede kriek, niet van die zoete, maar dan nog is het wel erg zuur. Misschien beter een recept pakken voor stoofvlees in rode wijn, en dan ipv rode wijn de kriek gebruiken. Moet wel kunnen denk ik.
Overigens vind ik het zelf zonde om echt al te goed bier in recepten te gebruiken. Veel duurder dan een westmalle dubbel moet je niet gaan ,vind ik. Die kosten zo rond de 1,10-1,20, dat is prima te doen. Een la trappe dubbel is zelfs nog ietsjes goedkoper.
--
Ik heb nu in de kast staan:
2x westvleteren 12, voor een bijzondere gelegenheid
gulden draak
la trappe dubbel
jopen IPA
't IJ columbus
En, tot mijn schaamte, een flesje rosébier dat een lolbroek mij voor sinterklaas gegeven heeft misschien als er een keer een dame op bezoek komt.
Ik heb 5 flesjes 12 en 5 van de 8.quote:Op zondag 15 december 2013 16:31 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Die Westvleteren zou ik minimaal een jaartje laten staan. 'Vers' is-ie vrij hoekig en ruw van smaak en zeker niet op z'n best.
Ik kook niet vaak, vandaar dat ik een recept nodig heb.quote:Op zondag 15 december 2013 17:09 schreef sirdanilot het volgende:
@ IPA: Nou ja, stoofvlees dus Of andere stoofpotten, bv. met wild.
Tsja, dat soort vragen zijn altijd lastig... het hangt er helemaal vanaf hoe hoog je vuur net staat, of hoe breed je pan is. Het waterpeil mag wel enigszins zakken, maar zodra het vlees te 'bloot' is moet je het toch aanvullen. Het is in ieder geval verpest als het te droog wordt en verbrand, terwijl het niet zo'n ramp is als je iets te veel water hebt, dan kun je tegen het einde het vuur ietsjes hoger zetten zodat het alsnog indikt. De ontbijtkoek helpt trouwens ook om het in te dikken, maar goed dat ingrediënt is niet 'verplicht' (al is niks dat natuurlijk). De saus wordt vooral dik vanwege de bloem die je op het vlees hebt gedaan.quote:Je zegt let op het waterpeil, maar je hoeft het toch niet aan te vullen of wel soms? Want dan kookt de saus niet in.
quote:
Het is lang geleden dat ik hem op heb dus twijfelde even om hem erbij te zetten, maar in mijn herinnering is het inderdaad een heerlijk zacht, maar wel complex blond bierquote:
quote:Op vrijdag 13 december 2013 11:16 schreef bassieVL het volgende:
Batch 14 heb ik ook thuis staan, op moment hebben ze Batch 15 te koop.
Afgelopen week weer wat bier gehaald in Meer. Dat wordt weer genieten komende winter.
Onder andere:
- Kempisch Vuur Hoppergod
- Val-Dieu Noel
- Leffe Christmas
- Corsendonk Christmas
- Val-Dieu Grand Cru
Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.quote:Op vrijdag 13 december 2013 23:10 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Ik heb zelf een flesje van batch #14 in de kelder staan, ben erg benieuwd.
Het bier verschilt trouwens erg per batch omdat er elke keer andere vaten gebruikt worden.
Batch #14 is op cognacvaten gedaan.
Hier in de kroeg kost ie ¤16,50, om je een indruk te geven..quote:Op zondag 15 december 2013 22:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
[..]
Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.
Bij het klooster heb ik er ¤ 10,25 per fles voor betaald.quote:Op zondag 15 december 2013 22:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
[..]
Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.
Het is Tilburg/Berkel-Enschot, dat scheelt weer wat kilometersquote:Op maandag 16 december 2013 08:49 schreef Piet__Piraat het volgende:
Da's al beter in de richting. Scheelt toch wel.
Misschien binnenkort maar eens een tripje Westvleteren doen. Heb alleen helaas geen leasebak, dus dure biertjes worden dat
Moeilijk voor een ander te bepalen natuurlijk. Het is een heel lekker bier, maar je moet ongeveer tien keer meer moeite doen dan voor een gemiddeld bier en ik vind het niet tien keer zo lekker. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een 'avontuur' juist doordat je zoveel moeite moet doen om het te halen, dus je kunt het ook als bonus zien. Dagje of weekendje West-Vlaanderen aan koppelen en je hebt een leuk uitje .quote:Op maandag 16 december 2013 08:59 schreef Mgolovic het volgende:
Ik zat gisteren te kijken hoe ik aan een krat Westvleteren kan komen maar wat is dat omslachtig zeg. Eerst op vooraf bepaalde dagen bellen en om daarna op vooraf bepaalde dagen je bier te halen. Op zondag natuurlijk gesloten, en doordeweeks is geen optie. De zaterdagen zitten meteen vol lijkt me? Anders ga ik misschien een poging wagen om bij de leveringen op 11 januari te komen.
En, belangrijk, is het het waard?
Oh dat vind ik ook hoor, staat bij mij ook nog steeds op de lijst en ik heb het al eens gedronken . Maar ik probeerde een objectief antwoord te gevenquote:Op maandag 16 december 2013 10:18 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik ga het wel gewoon een keer doen en plak er een ochtendje of middagje Gent aan vast ofzo. Dan is het wat meer de moeite waard .
En inderdaad, het is een bier waar je wel wat moeite voor moet doen, dat geeft het los van de smaak nog wel wat extra cachet, vind ik
Het is toch 1 krat/kist per kenteken?quote:Op maandag 16 december 2013 09:26 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik hoor er alleen maar grandioze verhalen over. Binnenkort ben ik een doordeweekse dag vrij omdat ik ga wintersporten de dag erna, ik denk dat ik dan ga plannen om twee kisten te halen.
Ga dan ook ff langs de Struise Brouwers.quote:Op maandag 16 december 2013 08:55 schreef Piet__Piraat het volgende:
Als ik toch naar Westvleteren ga,
Weet je dat zeker? Ik wilde eigenlijk 2 verschillende halen. Als we met 3 personen gaan, mogen de andere 2 dan niks kopen omdat we met de zelfde auto zijn? Of moeten zij zelf een afspraak maken en het zelfde kenteken opgeven?quote:Op maandag 16 december 2013 19:41 schreef mckroket het volgende:
het is altijd 2 kratten van hetzelfde bier per kenteken en per telefoonnummer voor 60 dagen.
http://www.sintsixtus.be/bierverkoopactueel.htm
Dat zou mooi zijn, maar op de site zag ik op dit moment twee kratten als max staan.quote:Op maandag 16 december 2013 16:55 schreef muzas het volgende:
Je kan op bepaalde momenten bellen voor een bepaald type. Van de 12 kun je ook soms 3 kratten per kenteken meenemen.
Wa's da? Nooit van gehoord . Wordt wel een mooie bierroute danquote:Op maandag 16 december 2013 16:56 schreef muzas het volgende:
[..]
Ga dan ook ff langs de Struise Brouwers.
Je mag per kenteken maar twee kratten kopen. Als je twee vrienden meeneemt, moet je buiten kenteken wisselen of ze moeten zelf rijden.quote:Op maandag 16 december 2013 20:06 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Weet je dat zeker? Ik wilde eigenlijk 2 verschillende halen. Als we met 3 personen gaan, mogen de andere 2 dan niks kopen omdat we met de zelfde auto zijn? Of moeten zij zelf een afspraak maken en het zelfde kenteken opgeven?
zoals ik zei, 60 dagen per kenteken! dus nee, zij kunnen geen afspraak maken met hetzelfde kenteken.quote:Op maandag 16 december 2013 20:06 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Weet je dat zeker? Ik wilde eigenlijk 2 verschillende halen. Als we met 3 personen gaan, mogen de andere 2 dan niks kopen omdat we met de zelfde auto zijn? Of moeten zij zelf een afspraak maken en het zelfde kenteken opgeven?
echt niet? is (zeggen ze) een van de beste brouwerijen van de wereld. vooral in biersnobbisch Amerika super bekend.quote:Op maandag 16 december 2013 21:57 schreef Piet__Piraat het volgende:
Wa's da? Nooit van gehoord . Wordt wel een mooie bierroute dan
Nou zie ik het inderdaad, alleen de 12.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:09 schreef mckroket het volgende:
[..]
bovendien zie je op hun site staan, waar je voor kunt bellen. daar heb ik nog nooit van mijn leven 2 verschillende bieren gezien die je tegelijk kon bestellen.
toevallig nu wel, maar je kan ook de blond en de 8 kopen. maar die zijn dan ook alleen per soort en per 2 te krijgen. heb wel eens 2 jongens op de fiets gezien, na een praatje konden ze 1 kratje kopen. die hebben natuurlijk geen auto.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:27 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Nou zie ik het inderdaad, alleen de 12.
Nee, ken ik echt niet. Wat kun je adviseren? Als je bedenkt dat ik hou van donker, wat zwaarder bier? Of, bij uitzondering, een wat meer kruidige blonde?quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:23 schreef mckroket het volgende:
[..]
echt niet? is (zeggen ze) een van de beste brouwerijen van de wereld. vooral in biersnobbisch Amerika super bekend.
bekend van pannepot, pannepeut, tjeeses, amatus, black albert, black damnnation, alsmede samenwerkingen met mikkeller en brouwerij de molen.
Pannepotquote:Op dinsdag 17 december 2013 12:52 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Nee, ken ik echt niet. Wat kun je adviseren? Als je bedenkt dat ik hou van donker, wat zwaarder bier? Of, bij uitzondering, een wat meer kruidige blonde?
Ik dacht bij je eerste alinea even dat je het over Brewdog had Dat zijn Schotten. Fail.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:23 schreef mckroket het volgende:
[..]
echt niet? is (zeggen ze) een van de beste brouwerijen van de wereld. vooral in biersnobbisch Amerika super bekend.
bekend van pannepot, pannepeut, tjeeses, amatus, black albert, black damnnation, alsmede samenwerkingen met mikkeller en brouwerij de molen.
Ik vind de dunkele weizeners niet zo veel aan moet ik zeggen. Niet zo fris als de normale weizen, ik weet het niet, beetje flauwtjes. Sowieso kies ik bij weizener niet voor Erdinger, maar eerder voor Paulaner, Franziskaner, Konig Ludwig of Schneider.quote:Op dinsdag 17 december 2013 16:23 schreef Iwanius het volgende:
Gisteren, later op de dag dit biertje gedronken en het smaakte best zo voor een eerste keer.
Als lekker waterig hijsbier gaat 'ie er bij mij zo nu en dan ook best in.quote:Op woensdag 18 december 2013 09:47 schreef sirdanilot het volgende:
Oh, een Guinness gaat er bij mij altijd wel in, al is het zeker niet de beste 'stout'.
Bij mij ook. Ik heb van de week een 6-packje gehaald, want er gaan 1 of 2 flesjes door de chili die binnenkort gemaakt gaat worden. Dan drink ik de rest wel op. .quote:Op woensdag 18 december 2013 09:47 schreef sirdanilot het volgende:
Oh, een Guinness gaat er bij mij altijd wel in, al is het zeker niet de beste 'stout'.
Dat is dan ook het 'probleem' van de meeste stouts. Het is meteen zo'n blok beton wat je weg zit te harken. Wel lekker, maar Guiness is een beetje de tussenweg tussen pils en stout. Je klokt het zo weg, maar nog wel met een aangename smaak. Bovendien doet het het goed met whisky.quote:Op woensdag 18 december 2013 12:38 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Als lekker waterig hijsbier gaat 'ie er bij mij zo nu en dan ook best in.
Heb hier nog steeds een pannepot uit 2010 staan. Wacht nog steeds op een mooi moment om 'm te drinkenquote:Op dinsdag 17 december 2013 16:19 schreef mckroket het volgende:
idd pannepot. veel beter zal je het niet snel vinden.
http://www.ratebeer.com/beer/struise-pannepot/37835/
staat op nummer 2 in zijn stijl na de TW 8.
http://www.ratebeer.com/r(...)sp?styleid=13&show=0
(stille reserva tel ik niet mee, die maken ze niet meer)
Dan heb je nog nooit zwaar bier gehadquote:Op woensdag 18 december 2013 15:56 schreef Boze_Appel het volgende:
Dat is dan ook het 'probleem' van de meeste stouts. Het is meteen zo'n blok beton wat je weg zit te harken
Guinness vind ik echt geen fluit aan. Het is niet vies, maar ik vind het ook niet lekker. Dan liever een normale pint.quote:Op woensdag 18 december 2013 09:00 schreef Iwanius het volgende:
Erdinger is zo een beetje mijn Weizenbier naast Paulaner.
Franziskaner, Konig Ludwig of Schneider kunnen mij om een of andere manier minder bekoren.
Het is niet slecht,gewoon voor mijn smaak niet wat ik bij meerdere keuzes als eerste zou kiezen.
Drink jij in het najaar dan ook dat koffiebier aka Guinness Piet? Ik niet i.i.g.
Zeker wel, maar ik bedoel dat Guiness juist makkelijk weg te tikken is. Veel stouts, zeker die thuisgebrouwen versies zijn vaak dikke stroop.quote:Op woensdag 18 december 2013 15:58 schreef muzas het volgende:
[..]
Dan heb je nog nooit zwaar bier gehad
Mee eens.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:40 schreef muzas het volgende:
Ik vind normale stouts dus echt zelden tot nooit 'dikke stroop'' op het schuim na. Vaak mis ik juist wat body. Russian Imperial Stouts daarentegen
Is die Embrasse gerijpt op gebruikte Ardbeg vaten? De Whisky van Ardbeg vind ik heerlijk, mss ook eens de Embrasse proberen.quote:Op donderdag 19 december 2013 02:41 schreef Opperprutser het volgende:
Gelukkig, halve krat Stille Nacht is binnen. Evenals de Embrasse Peated Oak Aged Ardbeg van de dochter van de Korenaar. Benieuwd, ik verwacht eigenlijk dat het een beetje too much zal zijn...
Dikke stroop? Zelden. Zo nu en dan is een zoete stout wel wat viscoser, maar de dikke stroop zie je doorgaans bij de imperials, niet bij de gewone stouts.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:33 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Zeker wel, maar ik bedoel dat Guiness juist makkelijk weg te tikken is. Veel stouts, zeker die thuisgebrouwen versies zijn vaak dikke stroop.
Correct.quote:Op donderdag 19 december 2013 08:42 schreef Preston_Marlowe het volgende:
[..]
Is die Embrasse gerijpt op gebruikte Ardbeg vaten? De Whisky van Ardbeg vind ik heerlijk, mss ook eens de Embrasse proberen.
Maar 1 manier om achter te komen toch? In principe zit er voldoende alcohol in zodat er geen schimmels in zitten.quote:Op donderdag 19 december 2013 17:13 schreef travelman het volgende:
Ik kwam nog een Grolsch Kanon, houdbaarheidsdatum 2011 tegen; is die nog te doen?
Hij is waarschijnlijk alleen maar beter geworden. Kanon is echt smerig zoet, als het bovengistend is, is door de gisting is wellicht wat suiker omgezetquote:Op donderdag 19 december 2013 17:13 schreef travelman het volgende:
Ik kwam nog een Grolsch Kanon, houdbaarheidsdatum 2011 tegen; is die nog te doen?
Volgens mij is dat gewoon pils gebrouwen met glucose troep om het alcoholpercentage op te krikken.quote:Op donderdag 19 december 2013 18:50 schreef WJMW het volgende:
Hi
[..]
Hij is waarschijnlijk alleen maar beter geworden. Kanon is echt smerig zoet, als het bovengistend is, is door de gisting is wellicht wat suiker omgezet
Ik heb begrepen dat het een barley wine is.quote:Op donderdag 19 december 2013 21:12 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Volgens mij is dat gewoon pils gebrouwen met glucose troep om het alcoholpercentage op te krikken.
Lees dit en het vorige topic ff terug, ging veel over 'beginnersbier'.quote:Op donderdag 19 december 2013 23:24 schreef Keukendrol het volgende:
Ik wil me wat gaan oriënteren op het gebied van speciaalbieren. Wat kunnen jullie me aanraden om mee te beginnen?
Ik word spontaan nieuwsgierig naar het Kanon... ik heb wel wat slecht spul op maar dit klinkt als een potentieel nieuw dieptepuntquote:Op donderdag 19 december 2013 23:42 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Lees dit en het vorige topic ff terug, ging veel over 'beginnersbier'.
Ik zou zeggen, bekijk eerst eens wat je wilt. Haal wat toegankelijke donkere bieren (dubbels van Westmalle of La Trappe), drink eens een stout (Guiness voor het gemak) wat blonde bieren (Duvel, Brugse Zot) en wellicht nog wat weizens (Erdinger, Paulaner).
En ik persoonlijk zou zeggen, blijf voor speciaalbier weg bij de gevestigde pilsnerbrouwerijen. Grolsch Kanon bijvoorbeeld die hierboven genoemd werd is zo weerzinwekkend smerig dat je de eerste maanden geen bier meer lust.
Westmalle Dubbelquote:Op donderdag 19 december 2013 23:24 schreef Keukendrol het volgende:
Ik wil me wat gaan oriënteren op het gebied van speciaalbieren. Wat kunnen jullie me aanraden om mee te beginnen?
Ik zou toch zeker ook een Blond proberen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:40 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Westmalle Dubbel
Westmalle Tripel
Guiness Special Export Stout (niet te verwarren met draught of zo)
Gouden Carolus Classic
Rochefort 10 (wel sterk maar oh zo goed)
Schneider Aventinus of zo is ook erg goed en anders dan het Belgische spul
Weihemstephaner Weizen (als je dat als speciaalbier wilt zien)
En misschien beginnen met de Rochefort 6 of 8 ipv meteen de 10quote:Op vrijdag 20 december 2013 09:12 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Ik zou toch zeker ook een Blond proberen.
Dat sowieso niet . Maar als je net begint is het misschien slim om met wat lagere percentages te beginnen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 12:41 schreef IPA35 het volgende:
Wat is er ontoegankelijk aan de 10?
Ik wil er alleen bij zeggen het rustig te drinken en het niet koel te zetten. Niet als pils willen opzuipen.
Zo erg vind ik 'm echt niet. Sterker nog, ik heb er hier nog twee staan. Er zijn veel betere bieren te vinden, maar echt slecht vind ik 'm niet.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:37 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ik word spontaan nieuwsgierig naar het Kanon... ik heb wel wat slecht spul op maar dit klinkt als een potentieel nieuw dieptepunt
En dat nieuw voorraadje is?quote:Op woensdag 18 december 2013 16:16 schreef Piet__Piraat het volgende:
Guinness vind ik echt geen fluit aan. Het is niet vies, maar ik vind het ook niet lekker. Dan liever een normale pint.
Ik ga vanavond maar eens wat van mijn nieuwe voorraadje proberen
Ik vind die niet eens zo geweldig...quote:Op vrijdag 20 december 2013 13:22 schreef mckroket het volgende:
iemand anders zei het al eens hier;
tripel karmeliet!
als je die niet lust, stop er dan maar gelijk mee
Dat is bijna net zo kortzichtig als denken dat pils het enige soort bier is.quote:Op vrijdag 20 december 2013 13:22 schreef mckroket het volgende:
iemand anders zei het al eens hier;
tripel karmeliet!
als je die niet lust, stop er dan maar gelijk mee
Ik heb m net weggekieperd, penetrante wiebertjessmaak.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:08 schreef bassieVL het volgende:
Deze smaakt prima: Corsendonk Christmas Ale
[ afbeelding ]
Van Westmalle vind ik de dubbel dus lekkerder dat de tripel. Vind 'm absoluut niet vies, maar het lijkt wel alsof er meer smaak aan kan zitten dat het heeft. Beetje fris-zurig en fruitig vind ik, alleen die fruitige smaken kunnen veel duidelijker.quote:Op vrijdag 20 december 2013 13:59 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Ik vind die niet eens zo geweldig...
De Westmalle Tripel is beter.
Alle bieren van Rochefort zijn echt heerlijk. 6,8 of 10.. Moet ze niet te vaak drinken, want dan ga ik er aan wennen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 23:02 schreef djkoelkast het volgende:
http://www.degrootemarkt.be/?p=1806 net gehaald, stond bij de supermarkt.
Ben benieuwd.
Weer een Belg die ik nog niet ken.quote:Ik vind Postel Tripel nog steeds een van de allerlekkerste bieren.
Ik ben ook in de kloosterwinkel in Postel geweest jaaaaaren geleden
[ afbeelding ]
Ik vind die echt super lekker, is in Nederland wel te krijgen, maar niet op heel veel plaatsen.quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:42 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Alle bieren van Rochefort zijn echt heerlijk. 6,8 of 10.. Moet ze niet te vaak drinken, want dan ga ik er aan wennen.
[..]
Weer een Belg die ik nog niet ken.
Ik prefereer ook de donkere bieren hoor. Ik vind de tripel van Westmalle alleen beter dan de Tripel Karmeliet.quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:38 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Van Westmalle vind ik de dubbel dus lekkerder dat de tripel. Vind 'm absoluut niet vies, maar het lijkt wel alsof er meer smaak aan kan zitten dat het heeft. Beetje fris-zurig en fruitig vind ik, alleen die fruitige smaken kunnen veel duidelijker.
Heb de rest maar in de kast gezet en we proeven over een half jaar wel weer.
Hey een liefhebber van Struise, heerlijke biertjes!quote:Op woensdag 18 december 2013 15:57 schreef muzas het volgende:
[..]
Heb hier nog steeds een pannepot uit 2010 staan. Wacht nog steeds op een mooi moment om 'm te drinken
De 'pannepeut' wel al op en die vond ik heel erg lekker. De pannepot schijnt nog beter te zijn.
Terechte naam ook kan ik je uit ervaring vertellen. Succes morgenochtendquote:Op zaterdag 21 december 2013 20:08 schreef KLTZK het volgende:
Hel & Verdoemenis van De Molen wordt hier nu gedronken.
Wauw wat een dijk van een bier is dat zeg
Het Hemelryck in Ieper heeft heeft een leuke selectie streekbieren (toen ik er was hadden ze Struise Pannepot en hij verkoopt alle westvleteren bieren) en heerlijke chocolaquote:Op zaterdag 21 december 2013 20:50 schreef WJMW het volgende:
Ik rij binnenkort richting de sint sixtus abdij, maar de struise is Aileen op zaterdagen open :-(. Nog andere leuke brouwrrs in dat gebied? Of goede bierhandels die evt pannepot verkopen?
Van één sterk biertje krijg je toch geen kater?quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:11 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Terechte naam ook kan ik je uit ervaring vertellen. Succes morgenochtend
Gruwelijk bier ja
Hmm ben meer bekend rondom Brugge. Drankencentrale Rotsaert in Zedelgem bijv.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:50 schreef WJMW het volgende:
Ik rij binnenkort richting de sint sixtus abdij, maar de struise is Aileen op zaterdagen open :-(. Nog andere leuke brouwrrs in dat gebied? Of goede bierhandels die evt pannepot verkopen?
topquote:Op zaterdag 21 december 2013 20:52 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Het Hemelryck in Ieper heeft heeft een leuke selectie streekbieren (toen ik er was hadden ze Struise Pannepot en hij verkoopt alle westvleteren bieren) en heerlijke chocola
Van Hel & Verdoemenis welquote:Op zaterdag 21 december 2013 21:04 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Van één sterk biertje krijg je toch geen kater?
Welnee man Hij is wel heel erg zwaar... Dat klopt, en je voelt m ook zeker wel binnen komen. Maar toch geen kater?quote:
Inderdaad niet. Heb ook wel sterkere bieren op (toegegeven: niet veel) en als dat je enige bier van de avond is, is er niets aan de hand.quote:Op zondag 22 december 2013 10:02 schreef muzas het volgende:
[..]
Welnee man Hij is wel heel erg zwaar... Dat klopt, en je voelt m ook zeker wel binnen komen. Maar toch geen kater?
Hier geen katerquote:
Gerardus Kloosterbier, dat vond ik echt helemaal niks.quote:
Meh beetje nietszeggendquote:Op zondag 22 december 2013 13:30 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Gerardus Kloosterbier, dat vond ik echt helemaal niks.
Verder een St. Bernardus Prior en Abt op, die zijn wel weer erg goed.
Gisteren nog even wat La Trappe Quadrupel gehaald, en La Trappe Jubilaris. Die laatste, is dat wat?
Mwah, zo duur is dit bier nu ook weer niet. Zeker vergeleken met allerlei barrel-aged speciaalbieren die tegenwoordig zo populair zijn. Ook import bier is meestal redelijk aan de prijs. Het is net wat je gewend bent.quote:Op zondag 22 december 2013 16:30 schreef sirdanilot het volgende:
Wat betreft hel en verdoemenis: dás inderdaad een dijk van een bier zeg. Ik had hem een keer in een zelf georganiseerde proeverij. Wel aan de prijs, maar voor zo'n sterk (qua smaak, body en alcohol) bier is dat het waard.
Ik ben van speciaalbieren erg snel de lul ja pilsner kan ik zoveel zuipen als ik wil, maar iets teveel speciaalbier en het is prijs. Had trouwens toen ook nog wel wat andere bieren op natuurlijk.quote:Op zondag 22 december 2013 12:31 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Hier geen kater
Waarschijnlijk ben jij er erg gevoelig voor
Veel dingen geprobeerd, werkt vaak niet.quote:Op maandag 23 december 2013 14:36 schreef djkoelkast het volgende:
Paar glazen water voor je gaat slapen en/of een appel.
Ik drink sowieso sporadisch en na 2 bier, soms 3, heb ik echt meer dan zat.quote:Op maandag 23 december 2013 14:39 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Veel dingen geprobeerd, werkt vaak niet.
Vind ik ook geen probleem hoor. Speciaalbier zuip ik immers niet maar daar geniet ik van. Moet je niet elke avond teveel van drinken.
Klopt, twee a drie is echt genoeg. Zeker wanneer je met een zwaar bier afsluit ben je dan wel de heel avond zoet. Dat hele idee van achterover gooien is een beetje triest met speciaalbier.quote:Op maandag 23 december 2013 14:40 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik drink sowieso sporadisch en na 2 bier, soms 3, heb ik echt meer dan zat.
Zaterdag weer een Postel Tripel gehad, dat blijft mijn persoonlijke favoriet.
Ja, dan is het genieten er ook wel af. Alleen met oud & nieuw moet wel de hele fles op natuurlijk Maar da's een 0.75l, dus nauwelijks 3 bier.quote:Op maandag 23 december 2013 14:42 schreef drexciya het volgende:
[..]
Klopt, twee a drie is echt genoeg. Zeker wanneer je met een zwaar bier afsluit ben je dan wel de heel avond zoet. Dat hele idee van achterover gooien is een beetje triest met speciaalbier.
Een cuvee is niet niks, zeker met zwaar spul. Voor Oud en Nieuw kan dat nog wel want dan heb je wat meer tijd en je eet er ook nog wat bij.quote:Op maandag 23 december 2013 14:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja, dan is het genieten er ook wel af. Alleen met oud & nieuw moet wel de hele fles op natuurlijk Maar da's een 0.75l, dus nauwelijks 3 bier.
Ik heb een Petrus 9" staan, een Liefmans en een Speculator. Nog even kijken welke voor kerst wordt en welke voor oud & nieuw.
True. Maar dat gebeurt het me nog steeds wel eens dat het er te veel zijnquote:Op maandag 23 december 2013 14:42 schreef drexciya het volgende:
[..]
Klopt, twee a drie is echt genoeg. Zeker wanneer je met een zwaar bier afsluit ben je dan wel de heel avond zoet. Dat hele idee van achterover gooien is een beetje triest met speciaalbier.
Inderdaad. 3 maximum. Blond, dubbel, Tripel doe ik meestal.quote:Op maandag 23 december 2013 14:42 schreef drexciya het volgende:
[..]
Klopt, twee a drie is echt genoeg. Zeker wanneer je met een zwaar bier afsluit ben je dan wel de heel avond zoet. Dat hele idee van achterover gooien is een beetje triest met speciaalbier.
Een ander punt is dat je na een erg heftig bier je smaakpapillen ook wat rust moet gunnen. Met name de erg zware bieren en barrel-aged varianten vallen in die categorie.quote:Op maandag 23 december 2013 15:03 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Inderdaad. 3 maximum. Blond, dubbel, Tripel doe ik meestal.
Absoluut niet meer, je gaat anders echt op je hoofd lopen.
Er zit een Flink Gegist in Delft, bedoel je die?quote:Op maandag 9 december 2013 16:08 schreef Nembrionic het volgende:
Flink Gegist (bierwinkel) mist nog in de OP
De Man van Drank heet tegenwoordig Bier en Zo
Ik mis ook Burg Bieren
Jaquote:Op maandag 23 december 2013 18:28 schreef DeHovenier het volgende:
[..]
Er zit een Flink Gegist in Delft, bedoel je die?
Ah.quote:
Texelsquote:Op maandag 23 december 2013 18:52 schreef DeHovenier het volgende:
[..]
Ah.
Ik ben er 1x geweest, kwam naar buiten met alle soorten Texels bier plus bijbehorend glas. Is wel te drinken
En Rochefort 10 is bij de Jumbo 2,60 volgens mij
2,05 bij vomar. Ex statie.quote:Op maandag 23 december 2013 18:52 schreef DeHovenier het volgende:
[..]
Ah.
Ik ben er 1x geweest, kwam naar buiten met alle soorten Texels bier plus bijbehorend glas. Is wel te drinken
En Rochefort 10 is bij de Jumbo 2,60 volgens mij
Ook lekker en uit Noord Holland, Beemster.quote:
Ook leuk is een hele heftige kaas ernaast doen. Je krijgt dan hele andere smaken los.quote:Op maandag 23 december 2013 15:04 schreef drexciya het volgende:
[..]
Een ander punt is dat je na een erg heftig bier je smaakpapillen ook wat rust moet gunnen. Met name de erg zware bieren en barrel-aged varianten vallen in die categorie.
Klopt, ik heb een stuk Blue Stilton met Port daarvoor staan. Daar moet je sowieso een heftig bier bij doen.quote:Op maandag 23 december 2013 21:14 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ook leuk is een hele heftige kaas ernaast doen. Je krijgt dan hele andere smaken los.
Je zult versteld staan met een sterk bier en een sterke kaas. Pure sensatie. Maargoed, ook lang niet altijd lekker. Heb vaker geen kaas naast mijn bier dan wel.quote:Op maandag 23 december 2013 21:16 schreef sirdanilot het volgende:
Bij bier kun je het beste wat kookworst of een vrij simpele kaas doen, vind ik altijd.
Rochefort is in veel supermarkten aardig aan de prijs inderdaad.quote:Op maandag 23 december 2013 18:52 schreef DeHovenier het volgende:
[..]
Ah.
Ik ben er 1x geweest, kwam naar buiten met alle soorten Texels bier plus bijbehorend glas. Is wel te drinken
En Rochefort 10 is bij de Jumbo 2,60 volgens mij
Stouts lijken erg op te komen de laatste tijd is mijn indruk.quote:Op dinsdag 24 december 2013 12:48 schreef mckroket het volgende:
laatste tijd wat stoutjes geprobeerd. was daar nooit fan van, maar ik heb de smaak nu wel te pakken. misschien ligt het aan de tijd van het jaar
emelisse espresso stout is heerlijk. evenals de kujo coffee stout! alleen die zou niet meer verkrijgbaar zijn nu (worden niet meer aangeleverd vanuit amerika).. hij is nog op de tap in zonder zeil steenbergen!
nu nog zoeken naar de wat heftigere knallers
Dit klinkt heel erg goed. Hoe beviel het en wil je het recept delen?quote:Op maandag 23 december 2013 14:36 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Vanavond hazenpeper maken op basis van Rochefort 10, ben zeer benieuwd
Was bijzonder lekkerquote:Op dinsdag 24 december 2013 15:24 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Dit klinkt heel erg goed. Hoe beviel het en wil je het recept delen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
Aah kijk bedankt, ik ben benieuwd .quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:23 schreef BlackLining het volgende:
Was bijzonder lekker
Recept is niet moeilijk, al moet ik er wel bij zeggen dat ik qua hoeveelheid ingrediënten altijd op gevoel kook. Als je dat gevoel ook een beetje hebt kan het niet mis gaan.
Ik vond 'm (zo'n 4 jaar geleden) veel te boozy en weinig subtiel, maar misschien heb je 'm eerst wat laten rijpen?quote:Op woensdag 25 december 2013 12:08 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Aah kijk bedankt, ik ben benieuwd .
[ afbeelding ]
Ik heb deze vanavond eindelijk eens kunnen proberen. 18.2%
Compleet zwart, wat stroperig maar wat een smaakbom is dit zeg. Heel erg zoet, ik had er wel graag wat meer koffie in geproefd. Leuk om eens gehad te hebben in ieder geval.
Deze zijn van oktober, de laatst gebrouwen serie.quote:Op donderdag 26 december 2013 14:33 schreef IPA35 het volgende:
Dacht dat die al lang geleden uitverkocht waren... Ik zag ze nog wel (beperkt) in de winkel (Bierkoning) toen ik net begon met speciaalbier. Daarna nooit meer gezien eigenlijk...
Waar haal je die?
In je hoofd nu?quote:Op vrijdag 27 december 2013 22:15 schreef Mgolovic het volgende:
Zojuist een Rochefort 10 gedronken. Smaak is goed, het hoge alcohol percentage overheerst wel iets teveel naar mijn zin.
Klopt en mijns inziens heeft het ook geen complexe smaak. De Rochefort 10 daarentegen heeft veel meer smaak; fruitig en richting wijn. Het kanon heeft (te)veel alcohol en is zwaar en (te) zoet. Ik drink liever een goede stout of porter dan een kanon.quote:Op vrijdag 27 december 2013 22:57 schreef sirdanilot het volgende:
In een goed bier proef je niet zo dat er veel alcohol in zit. Rochefort is daar een voorbeeld van, ondanks het hoge alcoholpercentage. Een grolsch kanon is het tegenovergestelde: daar proef je juist de alcohol.
Hahaha.quote:Op zaterdag 28 december 2013 18:37 schreef KLTZK het volgende:
Bommen & Granaten van De Molen ben ik nu aan het drinken. En ik maar denken dat Rochefort 10 al een heel zwaar bier was
Zal ik in deze topicreeks doen!quote:Op zaterdag 28 december 2013 18:43 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Hahaha.
Als je ooit nog toekomt aan Black Hole van Mikkeller laat me je bevindingen maar weten .
(En dan de tequila versie voor extra waanzin.)
Ha nee, dat is niet de betekenis van mijn naam.quote:Op zaterdag 28 december 2013 19:13 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Zal ik in deze topicreeks doen!
Aan je naam te zien ben je een groot liefhebber van IPA's?
Dan gaat het waarschijnlijk nog wel even duren voordat ik die een keer ga proberen omdat ik ook maar een arme scholier benquote:Op zaterdag 28 december 2013 19:17 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Ha nee, dat is niet de betekenis van mijn naam.
Ik heb wel een paar IPA's op maar de keuze is nogal beperkt hier en Amerikaanse import is vaak al over de top heen omdat IPA's eigenlijk kraakvers gedronken moeten worden (dus niet meer dan 1 of 2 maanden oud).
Ik had van De Molen eens een kraakvers flesje Amarillo (paar weken oud). Nu is dat niet echt een IPA misschien (te zoet) maar dat bier is gedrooghopt met Amarillo en dat was echt een geweldig bierervaring.
Die Black Hole is moeilijk te vinden hoor, zeker de gewone versie (zeer vreemd, erg door hop gedomineerd voor een stout) maar de barrel aged versies heb je vaak wel bij de Bier Koning denk ik. De oude bottelingen met een kurk moet je ontwijken (daar is de CO2 uit vervlogen of zo) heb ik begrepen, dus alleen die met kroonkurk kopen. Wel richting de ¤15 euro...
Hij is niet echt bitter van de hop. Dat bier is mierzoet.quote:Op zaterdag 28 december 2013 19:22 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Dan gaat het waarschijnlijk nog wel even duren voordat ik die een keer ga proberen omdat ik ook maar een arme scholier ben
Daarnaast houd ik niet zo van flink gehopte bieren, ik ben meer van de mout en de gist
Quadrupels
Mijn ouders kelder staat al propvol met bier van mijquote:Op zaterdag 28 december 2013 19:38 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Hij is niet echt bitter van de hop. Dat bier is mierzoet.
Ik zag de gewone versie staan op de site van biernavigatie voor nog geen ¤8 euro.
Dat is een stout van dik 14% met koffie, vanillie en donkere suiker erin. Maar ik vond hem smaken naar citrusachtige hop. Geen idee hoe dat kan maar goed. De tequila versie die ik eerder had heeft een hele aparte harsachtige vruchten smaak.
Maar goed dat bier is dus ongelofelijk zoet en machtig. Dus als je de Hel & Verdoemenis al erg vind moet je die zien te regelen .
Serieus? Ik vind dat bij een R10 juist helemaal niet. Smaak overheerst en ik vind dat je het forse percentage er niet echt aan merkt.quote:Op vrijdag 27 december 2013 22:15 schreef Mgolovic het volgende:
Zojuist een Rochefort 10 gedronken. Smaak is goed, het hoge alcohol percentage overheerst wel iets teveel naar mijn zin.
Ik ben redelijk fan van de Cuvee D'Erpigny of Cuvee de Montagne van Alvinne. Beide zijn barleywines gerijpt op wijnvaten (wit en rood respectievelijk) en zijn erg fijn. Hel & Verdoemenis is een stout en wat lastiger drinkbaar.quote:Op zaterdag 28 december 2013 19:38 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Hij is niet echt bitter van de hop. Dat bier is mierzoet.
Ik zag de gewone versie staan op de site van biernavigatie voor nog geen ¤8 euro.
Dat is een stout van dik 14% met koffie, vanillie en donkere suiker erin. Maar ik vond hem smaken naar citrusachtige hop. Geen idee hoe dat kan maar goed. De tequila versie die ik eerder had heeft een hele aparte harsachtige vruchten smaak.
Maar goed dat bier is dus ongelofelijk zoet en machtig. Dus als je de Hel & Verdoemenis al erg vind moet je die zien te regelen .
Dat is inderdaad knap gedaan; de Cascade Dry-hopped Bommen & Granaten (15%!) heeft dat ook; je merkt dat percentage niet echt.quote:Op zaterdag 28 december 2013 23:10 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Serieus? Ik vind dat bij een R10 juist helemaal niet. Smaak overheerst en ik vind dat je het forse percentage er niet echt aan merkt.
Nog meer mensen hier ervaring mee?quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:03 schreef nachtzuster het volgende:
btw de app Untappd is ook erg handig.
Cheers!
Wij hebben hem hier niet laten rijpen, meteen na aankoop opgedronken.quote:Op donderdag 26 december 2013 11:56 schreef Curchulain het volgende:
Ik vond 'm (zo'n 4 jaar geleden) veel te boozy en weinig subtiel, maar misschien heb je 'm eerst wat laten rijpen?
Duvel Tripel Hop . En probeer eens wat IPA's. Emelisse heeft wel een paar leuke en de Punk IPA van Brewdog is ook zeker een aanrader.quote:Op zondag 29 december 2013 13:17 schreef minilot het volgende:
Ik meld me hier ook maar eens even, om tips op te doen.
Pas een paar maanden geleden heb ik mezelf aangeleerd om bier te gaan waarderen omdat ik het beu was dat ik het niet lustte.
Veruit favoriet tot nu toe zijn Duvel en Jopen Hoppenbier. Iemand op basis daarvan een leuke andere suggestie voor me? Ik weet er vooralsnog verdraaid weinig over.
India Pale Ale dus. Ik moest het Googlen, nooit van gehoord. Dank voor de tip!quote:Op zondag 29 december 2013 14:07 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Wij hebben hem hier niet laten rijpen, meteen na aankoop opgedronken.
Subtiel vond ik hem ook niet maar het behoorlijk hoge alcoholpercentage vond ik niet té.
[..]
Duvel Tripel Hop . En probeer eens wat IPA's. Emelisse heeft wel een paar leuke en de Punk IPA van Brewdog is ook zeker een aanrader.
Dat is een kwestie van smaak. De trend met IPA's is een beetje richting hopbom aan het doorslaan en dat is een beetje jammer. Amarillo van De Molen (nogal hoog percentage dus daardoor ook wat zoetig) of de lichtere varianten (Op & Top is een lichte variant) zijn wel hoppig, maar niet te hoppig.quote:Op zaterdag 28 december 2013 19:17 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Ha nee, dat is niet de betekenis van mijn naam.
Ik heb wel een paar IPA's op maar de keuze is nogal beperkt hier en Amerikaanse import is vaak al over de top heen omdat IPA's eigenlijk kraakvers gedronken moeten worden (dus niet meer dan 1 of 2 maanden oud).
Ik had van De Molen eens een kraakvers flesje Amarillo (paar weken oud). Nu is dat niet echt een IPA misschien (te zoet) maar dat bier is gedrooghopt met Amarillo en dat was echt een geweldig bierervaring.
Tripel Karmeliet is hier al vaak genoemd, Omer of Brugse Zot Blond vindt je denk ik ook wel lekker. Probeer ook eens een keer een dubbel (Westmalle) of een quadripel.quote:Op zondag 29 december 2013 13:17 schreef minilot het volgende:
Ik meld me hier ook maar eens even, om tips op te doen.
Pas een paar maanden geleden heb ik mezelf aangeleerd om bier te gaan waarderen omdat ik het beu was dat ik het niet lustte.
Veruit favoriet tot nu toe zijn Duvel en Jopen Hoppenbier. Iemand op basis daarvan een leuke andere suggestie voor me? Ik weet er vooralsnog verdraaid weinig over.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |