Hou het in gedachten voor de volgende OP...quote:Op maandag 9 december 2013 16:08 schreef Nembrionic het volgende:
Flink Gegist (bierwinkel) mist nog in de OP
De Man van Drank heet tegenwoordig Bier en Zo
Ik mis ook Burg Bieren
De huidige kun jij toch gewoon editten?quote:Op maandag 9 december 2013 16:50 schreef Curchulain het volgende:
et in gedachten voor de volgende OP...
Yep, maar geen zin in. Heb de oude topics al geüpdate, de winkels zijn voor een volgende keer en voor iemand die ze kent.quote:Op maandag 9 december 2013 16:54 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De huidige kun jij toch gewoon editten?
Waar hou je van doorgaans van, zoet, fruitig, bitter, etc? Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen bier dus wellicht kunnen wij je een richting op helpen.quote:Op maandag 9 december 2013 19:15 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Ik drink zelf niet zo heel vaak en bier an sich vind ik niet zo heel speciaal maar het speciaalbier concept vind ik wel interessant. Tevens jammer dat er in de OP niet zoveel info is voor de beginner op dit vlak.
Kan iemand mij misschien iets adviseren? Ik woon vanaf deze week in Amsterdam en daar zit natuurlijk de Bierkoning; waar ik graag een paar biertjes wil halen.
Bij voorbaat dank.
quote:Op maandag 9 december 2013 20:44 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom heet het topic trouwens nog 'bijna tijd voor de bockjes'? Het is allang tijd voor de bockjes !
quote:Op maandag 9 december 2013 15:10 schreef Curchulain het volgende:
Crap... vergeten om de tt te veranderen
In mijn ogen is het bockseizoen alweer bijna voorbijquote:Op maandag 9 december 2013 20:44 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom heet het topic trouwens nog 'bijna tijd voor de bockjes'? Het is allang tijd voor de bockjes !
Eens. Ken erg veel mensen die dat een zeer aangenaam bier vinden. Wel verraderlijk als je er een stuk of zes wegtikt op een avond, vinden velenquote:Op maandag 9 december 2013 20:19 schreef Nembrionic het volgende:
Als je pils niet lekker vindt, dan is mijn eerste tip altijd: probeer eens een Karmeliet
Doet mij denken aan mijn dagje in Brussel.quote:Op maandag 9 december 2013 23:23 schreef Piet__Piraat het volgende:
Eens. Ken erg veel mensen die dat een zeer aangenaam bier vinden. Wel verraderlijk als je er een stuk of zes wegtikt op een avond, vinden velen
Mijn favoriet ja, Rochefort 10. Vind hem nog een stukje lekkerder dan Westvleteren 12.quote:Op maandag 9 december 2013 22:07 schreef cafca het volgende:
Rochefort is prima bier!
Mijn kerstbier: La Trappe Isid'or
Bij de betere biercafe's en proeflokalen weet het personeel veel over de bieren en hun smaken en toegankelijkheid. Je zou eens zoiets kunnen zoeken en daar binnen lopen. Dat zou nog wel eens verhelderend kunnen werken in plaats van op de gok wat speciaalbieren kopen.quote:Op maandag 9 december 2013 19:15 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Ik drink zelf niet zo heel vaak en bier an sich vind ik niet zo heel speciaal maar het speciaalbier concept vind ik wel interessant. Tevens jammer dat er in de OP niet zoveel info is voor de beginner op dit vlak.
Kan iemand mij misschien iets adviseren? Ik woon vanaf deze week in Amsterdam en daar zit natuurlijk de Bierkoning; waar ik graag een paar biertjes wil halen.
Bij voorbaat dank.
Waar heb je die Stille Nacht besteld? Ik heb een halve krat besteld bij Berts bierhuis maar tot op heden niks gehoord...ook bij de Bierkoning wisten ze niet of ze 'm dit jaar zouden krijgen.quote:Op maandag 9 december 2013 22:37 schreef IPA35 het volgende:
Hmmm ik heb die Gouden Carolus besteld.
Morgen maar eens afhalen. En Stille Nacht ook.
Zaakje in Arnhem gewoon. Vorige jaar had iemand daarom gevraagd en toen hadden ze het, dit jaar weer. Hopelijk is het nog niet uitverkocht, alles kwam donderdag binnen als ik het me goed herinner.quote:Op dinsdag 10 december 2013 00:04 schreef Opperprutser het volgende:
[..]
Waar heb je die Stille Nacht besteld? Ik heb een halve krat besteld bij Berts bierhuis maar tot op heden niks gehoord...ook bij de Bierkoning wisten ze niet of ze 'm dit jaar zouden krijgen.
quote:Op maandag 9 december 2013 19:21 schreef kaasplankje het volgende:
Probeer eens een Rochefort 8% maar dan wel met een bol glas, rustig uitschenken. Boterzachte trappist.
Zelf vind ik Orval ook heel lekker maar die is wat bitter, en moet je soms niet als 1e biertje drinken.
Meer dan 2/3 moet je er ook niet wegklokken op een avond anders zware kop de volgende dag.
En er moet natuurlijk een klein snackje bij. Zoals kaas of worst. (op een plankje natuurlijk)
Ik vind normaal bier wel lekker, maar niet zo heel speciaal. Ik probeer liever iets wat hoger in het vaandel staat. Iets wat gebrouwen is met nog meer zorg en passie, waardoor je een verbluffende smaaksensatie hebt; speciaalbier dus! Wat jij dus ook in je tweede zin zegt.quote:Op maandag 9 december 2013 19:59 schreef sirdanilot het volgende:
Hmm, ik weet niet of je speciaalbier gaat lusten als je gewone pils niet zo lekker vindt. Het is natuurlijk compleet anders qua smaak, maar toch: het is en blijft allemaal bier. Speciaalbier is gewoon (meestal) beter en rijker van smaak.
Als je bezwaar tegen pils echter gewoon is dat er weinig bijzonders aan is, ja, dan ga je speciaalbier denk ik wél lekker vinden.
Wellicht eerst een beginnen met een bockbiertje om erin te komen. Hertog Jan herfstbok of zo?
Dat wil ik dus weten! Ik wil meer informatie over smaken en alles lezen, zodat ik kan bepalen wat mijn biertje is - naast het proeven ervan.quote:Op maandag 9 december 2013 20:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Waar hou je van doorgaans van, zoet, fruitig, bitter, etc? Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen bier dus wellicht kunnen wij je een richting op helpen.
Een leuke manier om kennis te maken met speciaalbier is om een 'proefplankje' te bestellen bij een speciaalbiercafé (ik meende dat er vlak naast de Bierkoning een zat?) En om daarna wat te shoppen bij de Bierkoning in de stijlen die je bevallen.![]()
In de supermarkten kan je ook wel wat leuke biertjes vinden om mee te beginnen, biertjes van Hertog Jan bijvoorbeeld of Leffe Blond (bockbiertjes zijn met name leuk als instap). Als dat bevalt dan zou ik zoals kaasplankje zei eens de trapisten proberen. En inderdaad niet meer dan 2/3 flesjes op een avond.
quote:Op maandag 9 december 2013 23:54 schreef BlackLining het volgende:
Bij de betere biercafe's en proeflokalen weet het personeel veel over de bieren en hun smaken en toegankelijkheid. Je zou eens zoiets kunnen zoeken en daar binnen lopen. Dat zou nog wel eens verhelderend kunnen werken in plaats van op de gok wat speciaalbieren kopen.
Zo heb ik heel wat van mijn huidige favorieten leren kennen. Op aanraden van een proeflokaal aan de hand van welke bieren ik aak dronk. Die tent hier kun je van veel bieren ook kleine proefglaasjes krijgen.
Bedoel je de Beertemple? Lijkt me niet geschikt voor een beginner die niet van bitter houdtquote:Op maandag 9 december 2013 20:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Een leuke manier om kennis te maken met speciaalbier is om een 'proefplankje' te bestellen bij een speciaalbiercafé (ik meende dat er vlak naast de Bierkoning een zat?)
Is dat het zaakje in de buurt van de Boulevard Heuvelink? Dat moet ik daar binnenkort ook even langs rijden!quote:Op dinsdag 10 december 2013 00:22 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Zaakje in Arnhem gewoon. Vorige jaar had iemand daarom gevraagd en toen hadden ze het, dit jaar weer. Hopelijk is het nog niet uitverkocht, alles kwam donderdag binnen als ik het me goed herinner.
Ik informeerde afgelopen dinsdag en vroeg of ze ook Gouden Carolus zouden bestellen en dat wilde hij wel doen. Ook kregen ze iets van kerstvuur of zo. Even opzoeken wat dat is...
Lekker gevarieerd lijstje inderdaad, maar ook niet echt zorgvuldig opgebouwd qua percentages als ik het zo inschat (ik ken ze niet allemaal)quote:Op maandag 9 december 2013 23:47 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Doet mij denken aan mijn dagje in Brussel.
De lijst was een glas Westmalle Tripel, een glas chianti, een glas Rochefort 10, een glas Guiness Special Export, een glas Gouden Carolus Easter (tap) en een glas Dupont Avec Les Bons Voeux.
Toen was de weg terug naar het hotel toch een stukje langer dan het in eerste instantie leek.
En als je dan om 3 uur terug bent en om 8 uur weer klaar moet staan voor een bezoek aan de Europese instellingen... Tsja.
Yup, hartelijk dankquote:Op dinsdag 10 december 2013 13:41 schreef djkoelkast het volgende:
TT in overleg met TS even aangepast naar wat nieuws
Kan me er helemaal niks bij voorstellen. Maar ik wil het ook wel eens proberen.quote:Op dinsdag 10 december 2013 12:50 schreef Saind het volgende:
http://bier.blog.nl/biern(...)-lanceert-desserbier
Lijkt me een leuke om een keer te proberen wel
Van Pernis? Die is wel een goed assortiment en lage prijzen.quote:Op dinsdag 10 december 2013 08:48 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Is dat het zaakje in de buurt van de Boulevard Heuvelink? Dat moet ik daar binnenkort ook even langs rijden!
De '10' vind ik een van de beste onder de trappisten.quote:
Vind 'm bijzonder in de positieve manier van het woord. Verrijking in de orde der trappisten.quote:Op woensdag 11 december 2013 00:04 schreef BlackLining het volgende:
Net eindelijk de Zundertse trappist op. Lekker, maar ik moet zeggen dat ik er meer van verwachtte.. Hij mist wat body, met het gist erbij al wat beter maar toch. Ik ga hem echter nog wel vaker pakken, want ondanks dat is ie allerminst smerig
Het is een trappist, geen zuippils. Wat verwacht je? Goede wijn betaal je ook voor.quote:Op woensdag 11 december 2013 00:05 schreef IPA35 het volgende:
Ik zag hem in de winkel, beetje duur eigenlijk maar de volgende keer neem ik hem mee.
Lekker kruidig is ie wel inderdaad. Nootmuskaat proef ik ook en ik meen zelfs iets kaneel achtigs erin te proeven. Vind het ook lastig om te stellen wat ie mist trouwens. Iets 'romiger' zeg maar. Al vond ik hem met het gist erbij geschonken al een stuk lekkerder.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:13 schreef Red_85 het volgende:
[..]
De '10' vind ik een van de beste onder de trappisten.
[..]
Vind 'm bijzonder in de positieve manier van het woord. Verrijking in de orde der trappisten.
Proefde een hint van nootmuskaat met een beetje zoet en een precies goed bittergehalte.
Ben niet gelovig, maar geloof wel in monnikenwerk. Typisch staaltje weer
[..]
Het is een trappist, geen zuippils. Wat verwacht je? Goede wijn betaal je ook voor.
Zelfs westvleteren XII kost incl. statiegeld (op fles en krat) maar 2 euro per fles. Ik heb die zundert en Gregorius ook nog niet op omdat, juist, te duur...quote:Op woensdag 11 december 2013 09:13 schreef Red_85 het volgende:
Het is een trappist, geen zuippils. Wat verwacht je? Goede wijn betaal je ook voor
De Westvleteren XII lijkt goedkoop omdat ze geen transportkosten en tussenhandelaren hebben. Als je een tank benzine er aan op rijdt, komt het gemiddeld ook duurder uit.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:33 schreef muzas het volgende:
[..]
Zelfs westvleteren XII kost incl. statiegeld (op fles en krat) maar 2 euro per fles. Ik heb die zundert en Gregorius ook nog niet op omdat, juist, te duur...
Dan alle andere trappisten op die twee naquote:Op woensdag 11 december 2013 09:38 schreef avw1982 het volgende:
[..]
De Westvleteren XII lijkt goedkoop omdat ze geen transportkosten en tussenhandelaren hebben. Als je een tank benzine er aan op rijdt, komt het gemiddeld ook duurder uit.
En de Gregorius vond ik niet eens lekker.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:44 schreef muzas het volgende:
[..]
Dan alle andere trappisten op die twee naRochefort 10 is ook 2 euro. Laatste keer dat ik die gregorius in mijn handen had moest ie 6 euro per fles kosten. Dat is gewoon veel voor een trappist. Maar nieuw, en wellicht nog kleinschalig. Dus prijs is wel te verklaren.. Maar blijft in verhouding hoog.
Gregorius voor dat geld is een goede deal, bij de Mitra hier was hij rond de 6quote:Op woensdag 11 december 2013 11:49 schreef mckroket het volgende:
6 euro? ik neem aan in het cafe? in zundert was hij 4,70 in het cafe. in de winkel zijn ze inderdaad rond de 2 euro.
die gregorius en benno heb ik voor 2,70 kunnen kopen. wel in belgie weliswaar. de gregorius vond ik ook niet lekker, de benno is goed te doen.
2,60 p flesje bij de slijter.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:52 schreef BlackLining het volgende:
Tja, als je het te duur vindt moet je het niet halen he
Voor een compleet nieuw bier wat zichzelf als merk net helemaal heeft opgericht en alles nieuw heeft moeten organiseren vind ik het niet eens zo'n verkeerd prijs. En ik wil het toch gewoon proeven.
Heb er trouwens 6 euro voor betaald hier. Geen idee of die prijs overal hetzelfde is.
Ja, dat wel. Het bierlokaal hier had hem. Dat is sowieso pokkeduur. Rochefort 10 is er ook 5,60. Maar goed, gezellig, prima service, en de uitbater weet werkelijk alles over elk bier hij schenkt. Dat mag wat kosten.quote:Op woensdag 11 december 2013 11:49 schreef mckroket het volgende:
6 euro? ik neem aan in het cafe? in zundert was hij 4,70 in het cafe. in de winkel zijn ze inderdaad rond de 2 euro.
die gregorius en benno heb ik voor 2,70 kunnen kopen. wel in belgie weliswaar. de gregorius vond ik ook niet lekker, de benno is goed te doen.
twitter:GuidoVanBelle1 twitterde op woensdag 11-12-2013 om 09:20:35Goed nieuws! De "Zundert" heeft het ATP-logo gekregen. Authentic Trappist Product. Met dank aan de International Vereniging van Trappisten. reageer retweet
Bij La Trappe zijn ze ook hip met smartphones en social media.quote:Op woensdag 11 december 2013 13:25 schreef mckroket het volgende:
btw wat hij eerder zegt is nog interessanter. spencer brewery trappist nu officieel?
btw2, sinds wanneer hebben monniken twitter
De 8 is het net niet. Je hoopt op een krachtigere 'fruit'smaak, maar die komt maar niet.quote:Op woensdag 11 december 2013 18:55 schreef BlackLining het volgende:
Vandaag een Rochefort 8. Maar die haalt het bij lange niet bij de 10.
Dirck III was eerst 1.35 maar is deze week omhoog gegaan met z'n prijs. Als ik het goed herinner is het nu 1.45.quote:Op woensdag 11 december 2013 18:05 schreef sirdanilot het volgende:
Ik was vergeten om in de dirk drie te kijken, is het daar misschien goedkoper? Want dan was dat een beetje dom van mij
Las deze post na het inschenken.quote:Op donderdag 12 december 2013 22:26 schreef IPA35 het volgende:
Nee. Droog is beter.
Van belang is dat het glas schoon is en niet vet.
Schenk Orval erg rustig in en hou het glas zo schuin als je maar kunt, dat spul schuimt enorm.
Overigens is de smaak nogal typisch, je moet er van houden, en dat spul smaakt mij elke keer weer iets anders. Dit komt ook doordat Orval nogal van smaak wil veranderen als het ouder wordt.
Het het bier jong is dan is het hoppiger, zegt men want de laatste keer dat ik Orval heb gedronken (paar weken terug) vond ik hen niet bepaald hoppig. Ik herinner me echter een keer waar het bier een haast Amerikaanse hopsmaak had, dat was erg lekker. Het bier is verder (zeker als het wat ouder is, maar altijd wel) nogal droog van smaak. Ze gebruiken er ook wilde gist is en dat komt daardoor. Erg typisch, uniek biertje.quote:Op donderdag 12 december 2013 22:56 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Las deze post na het inschenken.Hield hem wel schuin en schonk langzaam in. Alsnog veel schuim. Eerste slok was lekker, tweede slok ook. Niet erg bitter, wat ik een pluspunt vind.
Ik zit nu aan de Hertog Jan Bockbier.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:07 schreef BlackLining het volgende:
Ik drink nu een Duvel. Bijna geen speciaalbier meer te noemen, maar ik kan er nog ongelofelijk van genieten
Ik kan van Hertog Jan eigenlijk alleen de pilsner waarderenquote:Op donderdag 12 december 2013 23:10 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Ik zit nu aan de Hertog Jan Bockbier.
Wat valt er van te zeggen? Wel goed te drinken.
Ik stoor me er verder aan dat Hertog Jan karamel kleurstof gebruikt in zijn (niet haar) bieren. Zo ook in de Grand Prestige. Vind ik een soort bedrog eigenlijk.
De Grand Prestige is wel een goed bier, daar valt niks van te zeggen. Voor een doorsnee Nederlands bockbier is deze ook wel lekker. Ze moeten gewoon die troep eruit laten. Dit spul is nu bruiner dan Rochefort 10 onderhand.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:12 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Ik kan van Hertog Jan eigenlijk alleen de pilsner waarderen :$ dan vind ik dat werk meteen weer 's lands beste pilsner maar toch. Heb hier nog een grote fles Grand Prestige staan, vorige week gekregen. Die laat ik mooi staan tot volgend jaar. Is ie meteen stukken lekkerder.
Thanks voor de info.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:08 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Het het bier jong is dan is het hoppiger, zegt men want de laatste keer dat ik Orval heb gedronken (paar weken terug) vond ik hen niet bepaald hoppig. Ik herinner me echter een keer waar het bier een haast Amerikaanse hopsmaak had, dat was erg lekker. Het bier is verder (zeker als het wat ouder is, maar altijd wel) nogal droog van smaak. Ze gebruiken er ook wilde gist is en dat komt daardoor. Erg typisch, uniek biertje.
Rochefort 10 is overigens geweldig, wel een heel ander bier dan de Orval.
Niet de Rochefort drinken als je al zat bent van alle anderen he. Da's zonde.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:32 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Thanks voor de info.
Die Rochefort bewaar ik dan als laatste.
Ik vind het met gist erbij ook lekkerder hoor, wat romiger wat zodoende meer past bij de complexe smaak van het bier.quote:Op vrijdag 13 december 2013 00:12 schreef IPA35 het volgende:
Mwa, gewoon met gist drinken. Het laatste beetje bier in het flesjes ronddraaien en inschenken.
Het is een quadrupel trouwens.
Misschien mis ik wat, maar hoe werkt dat dan precies? Ze schenken het voor je uit en doen het gistrestje in een los glaasje erbij?quote:Op vrijdag 13 december 2013 01:29 schreef BlackLining het volgende:
In het biercafe hier krijg je het onderste laagje met het gist er vaak los bij in een klein glaasje zodat je zelf kunt bepalen wat je ermee doet
Ja. Je kunt kiezen. Of je krijgt gewoon het glas en het flesje, of je laat het hun inschenken. In dat geval kunnen ze het gist apart houden. Dus biertje inschenken, laatste beetje laten zitten zoals je zou doen als je zonder gist wilt drinken, en dat laatste beetje kun je dan in een soort shotglas erbij krijgen.quote:Op vrijdag 13 december 2013 01:32 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Misschien mis ik wat, maar hoe werkt dat dan precies? Ze schenken het voor je uit en doen het gistrestje in een los glaasje erbij?
Tsjah de Gladiatorquote:Op vrijdag 13 december 2013 08:12 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik drink het gist meestal niet op, op de één of andere manier vind ik dat een vies idee.
De Bock van HJ vind ik wel oké, maar niet heel speciaal. Ik zou 'm zelf niet gauw kopen want in verhouding vind ik 'm te duur voor wat ie biedt. Dan haal ik liever een specialer biertje.
Rochefort heb ik ook nog staan, misschien vanavond maar eens nemen. En ik heb een groot blik Gulpener Gladiator, is dat iets?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
de wintervrund is dit jaar behoorlijk te drinken ja, maar qua smaak niet te vergelijken met de vorige jaargangen van wintervrund (maar goed ook, want die vond ik meestal niet lekkerquote:Op vrijdag 13 december 2013 00:37 schreef cafca het volgende:
Gist kan prima erbij.
Gulpener Wintervrund is prima bier, trouwens, voor die prijs. Ik heb hem gekocht in plaats van de dobbel-palm, en voor een kratjes-bier heel behoorlijk te drinken. Behoorlijk straf, wel.
Goddelijk. Niet te vergelijken met de gewone quad trouwens. Wat scherper, maar desondanks veel complexer van smaak. Je moet er echt goed voor gaan zitten.quote:Op vrijdag 13 december 2013 09:57 schreef Mgolovic het volgende:
Iemand de Quadrupel Oak Aged van La Trappe al geprobeerd? Ik heb er laatst 2 flessen van gekregen maar wil ze nog even bewaren. De normale Quadrupel vind ik heerlijk, ben benieuwd in hoeverre de Oak Aged afwijkt, en of die afwijking de hoge prijs waard is.
Ze zijn van batch 14 als ik me niet vergis. Helaas allebei rond de zelfde tijd gekocht, iets eerder zou batch 13 er mogelijk bij hebben gezeten. Misschien dat er met Kerst, of de geboorte van mijn petekind, een open gaat en ik de ander laat rusten.quote:Op vrijdag 13 december 2013 10:11 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Goddelijk. Niet te vertrekken met de gewone quad trouwens. Wat scherper, maar desondanks veel complexer van smaak. Je moet er echt goed voor gaan zitten.
Welke jaargangen heb je trouwens? Ze verschillen onderling nogal. Wordt trouwens met de jaren veel beter inderdaad.
Nog 5 flesjes zonder logo!quote:Op woensdag 11 december 2013 13:19 schreef mckroket het volgende:
en ik heb een heel krat zonder logo!
vintage shit maat
'First wave' van de eerste batches die ze hebben gebrouwen en gebotteld. Gaat wel een tijdje duren voordat ze de eerste flessen met het ATP logo op het etiquette in de winkel hebben staan.quote:Op vrijdag 13 december 2013 14:05 schreef portie het volgende:
[..]
Net ook 6 flesjes zonder logo gekocht... en ze hadden nog veel meer!!
Hou ons op de hoogte! De normale Quadrupel vind ik zeer goed te drinken, dus ben benieuwdquote:Op vrijdag 13 december 2013 09:57 schreef Mgolovic het volgende:
Iemand de Quadrupel Oak Aged van La Trappe al geprobeerd? Ik heb er laatst 2 flessen van gekregen maar wil ze nog even bewaren. De normale Quadrupel vind ik heerlijk, ben benieuwd in hoeverre de Oak Aged afwijkt, en of die afwijking de hoge prijs waard is.
Net nog even gekeken, mijne zijn beide ook van batch 15 ipv 14. Vrouwlief had als verrassing een 6-pack La Trappe Quadrupels en 4 flesjes Chouffe N'Ice meegenomen. Ben naar die laatste ook wel benieuwd.quote:Op vrijdag 13 december 2013 11:16 schreef bassieVL het volgende:
Batch 14 heb ik ook thuis staan, op moment hebben ze Batch 15 te koop.
Afgelopen week weer wat bier gehaald in Meer. Dat wordt weer genieten komende winter.
Onder andere:
- Kempisch Vuur Hoppergod
- Val-Dieu Noel
- Leffe Christmas
- Corsendonk Christmas
- Val-Dieu Grand Cru
Ik vond 'm wat flauwtjes. Je mist de echte Chouffe-smaak, vind ik. Hij wat zwaarder dan je in eerste instantie denkt, maar heel spannend vind ik 'm niet.quote:Op vrijdag 13 december 2013 19:54 schreef sirdanilot het volgende:
Chouffe N'ice vond ik zelf wel nice, maar hij valt wel nogal zwaar. Na twee stuks stond ik op uit mijn stoel, ik voelde hem wel zitten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |