Gregorius voor dat geld is een goede deal, bij de Mitra hier was hij rond de 6quote:Op woensdag 11 december 2013 11:49 schreef mckroket het volgende:
6 euro? ik neem aan in het cafe? in zundert was hij 4,70 in het cafe. in de winkel zijn ze inderdaad rond de 2 euro.
die gregorius en benno heb ik voor 2,70 kunnen kopen. wel in belgie weliswaar. de gregorius vond ik ook niet lekker, de benno is goed te doen.
2,60 p flesje bij de slijter.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:52 schreef BlackLining het volgende:
Tja, als je het te duur vindt moet je het niet halen he
Voor een compleet nieuw bier wat zichzelf als merk net helemaal heeft opgericht en alles nieuw heeft moeten organiseren vind ik het niet eens zo'n verkeerd prijs. En ik wil het toch gewoon proeven.
Heb er trouwens 6 euro voor betaald hier. Geen idee of die prijs overal hetzelfde is.
Ja, dat wel. Het bierlokaal hier had hem. Dat is sowieso pokkeduur. Rochefort 10 is er ook 5,60. Maar goed, gezellig, prima service, en de uitbater weet werkelijk alles over elk bier hij schenkt. Dat mag wat kosten.quote:Op woensdag 11 december 2013 11:49 schreef mckroket het volgende:
6 euro? ik neem aan in het cafe? in zundert was hij 4,70 in het cafe. in de winkel zijn ze inderdaad rond de 2 euro.
die gregorius en benno heb ik voor 2,70 kunnen kopen. wel in belgie weliswaar. de gregorius vond ik ook niet lekker, de benno is goed te doen.
twitter:GuidoVanBelle1 twitterde op woensdag 11-12-2013 om 09:20:35Goed nieuws! De "Zundert" heeft het ATP-logo gekregen. Authentic Trappist Product. Met dank aan de International Vereniging van Trappisten. reageer retweet
Bij La Trappe zijn ze ook hip met smartphones en social media.quote:Op woensdag 11 december 2013 13:25 schreef mckroket het volgende:
btw wat hij eerder zegt is nog interessanter. spencer brewery trappist nu officieel?
btw2, sinds wanneer hebben monniken twitter
De 8 is het net niet. Je hoopt op een krachtigere 'fruit'smaak, maar die komt maar niet.quote:Op woensdag 11 december 2013 18:55 schreef BlackLining het volgende:
Vandaag een Rochefort 8. Maar die haalt het bij lange niet bij de 10.
Dirck III was eerst 1.35 maar is deze week omhoog gegaan met z'n prijs. Als ik het goed herinner is het nu 1.45.quote:Op woensdag 11 december 2013 18:05 schreef sirdanilot het volgende:
Ik was vergeten om in de dirk drie te kijken, is het daar misschien goedkoper? Want dan was dat een beetje dom van mij
Las deze post na het inschenken.quote:Op donderdag 12 december 2013 22:26 schreef IPA35 het volgende:
Nee. Droog is beter.
Van belang is dat het glas schoon is en niet vet.
Schenk Orval erg rustig in en hou het glas zo schuin als je maar kunt, dat spul schuimt enorm.
Overigens is de smaak nogal typisch, je moet er van houden, en dat spul smaakt mij elke keer weer iets anders. Dit komt ook doordat Orval nogal van smaak wil veranderen als het ouder wordt.
Het het bier jong is dan is het hoppiger, zegt men want de laatste keer dat ik Orval heb gedronken (paar weken terug) vond ik hen niet bepaald hoppig. Ik herinner me echter een keer waar het bier een haast Amerikaanse hopsmaak had, dat was erg lekker. Het bier is verder (zeker als het wat ouder is, maar altijd wel) nogal droog van smaak. Ze gebruiken er ook wilde gist is en dat komt daardoor. Erg typisch, uniek biertje.quote:Op donderdag 12 december 2013 22:56 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Las deze post na het inschenken.Hield hem wel schuin en schonk langzaam in. Alsnog veel schuim. Eerste slok was lekker, tweede slok ook. Niet erg bitter, wat ik een pluspunt vind.
Ik zit nu aan de Hertog Jan Bockbier.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:07 schreef BlackLining het volgende:
Ik drink nu een Duvel. Bijna geen speciaalbier meer te noemen, maar ik kan er nog ongelofelijk van genieten
Ik kan van Hertog Jan eigenlijk alleen de pilsner waarderenquote:Op donderdag 12 december 2013 23:10 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Ik zit nu aan de Hertog Jan Bockbier.
Wat valt er van te zeggen? Wel goed te drinken.
Ik stoor me er verder aan dat Hertog Jan karamel kleurstof gebruikt in zijn (niet haar) bieren. Zo ook in de Grand Prestige. Vind ik een soort bedrog eigenlijk.
De Grand Prestige is wel een goed bier, daar valt niks van te zeggen. Voor een doorsnee Nederlands bockbier is deze ook wel lekker. Ze moeten gewoon die troep eruit laten. Dit spul is nu bruiner dan Rochefort 10 onderhand.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:12 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Ik kan van Hertog Jan eigenlijk alleen de pilsner waarderen :$ dan vind ik dat werk meteen weer 's lands beste pilsner maar toch. Heb hier nog een grote fles Grand Prestige staan, vorige week gekregen. Die laat ik mooi staan tot volgend jaar. Is ie meteen stukken lekkerder.
Thanks voor de info.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:08 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Het het bier jong is dan is het hoppiger, zegt men want de laatste keer dat ik Orval heb gedronken (paar weken terug) vond ik hen niet bepaald hoppig. Ik herinner me echter een keer waar het bier een haast Amerikaanse hopsmaak had, dat was erg lekker. Het bier is verder (zeker als het wat ouder is, maar altijd wel) nogal droog van smaak. Ze gebruiken er ook wilde gist is en dat komt daardoor. Erg typisch, uniek biertje.
Rochefort 10 is overigens geweldig, wel een heel ander bier dan de Orval.
Niet de Rochefort drinken als je al zat bent van alle anderen he. Da's zonde.quote:Op donderdag 12 december 2013 23:32 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Thanks voor de info.
Die Rochefort bewaar ik dan als laatste.
Ik vind het met gist erbij ook lekkerder hoor, wat romiger wat zodoende meer past bij de complexe smaak van het bier.quote:Op vrijdag 13 december 2013 00:12 schreef IPA35 het volgende:
Mwa, gewoon met gist drinken. Het laatste beetje bier in het flesjes ronddraaien en inschenken.
Het is een quadrupel trouwens.
Misschien mis ik wat, maar hoe werkt dat dan precies? Ze schenken het voor je uit en doen het gistrestje in een los glaasje erbij?quote:Op vrijdag 13 december 2013 01:29 schreef BlackLining het volgende:
In het biercafe hier krijg je het onderste laagje met het gist er vaak los bij in een klein glaasje zodat je zelf kunt bepalen wat je ermee doet
Ja. Je kunt kiezen. Of je krijgt gewoon het glas en het flesje, of je laat het hun inschenken. In dat geval kunnen ze het gist apart houden. Dus biertje inschenken, laatste beetje laten zitten zoals je zou doen als je zonder gist wilt drinken, en dat laatste beetje kun je dan in een soort shotglas erbij krijgen.quote:Op vrijdag 13 december 2013 01:32 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Misschien mis ik wat, maar hoe werkt dat dan precies? Ze schenken het voor je uit en doen het gistrestje in een los glaasje erbij?
Tsjah de Gladiatorquote:Op vrijdag 13 december 2013 08:12 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik drink het gist meestal niet op, op de één of andere manier vind ik dat een vies idee.
De Bock van HJ vind ik wel oké, maar niet heel speciaal. Ik zou 'm zelf niet gauw kopen want in verhouding vind ik 'm te duur voor wat ie biedt. Dan haal ik liever een specialer biertje.
Rochefort heb ik ook nog staan, misschien vanavond maar eens nemen. En ik heb een groot blik Gulpener Gladiator, is dat iets?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
de wintervrund is dit jaar behoorlijk te drinken ja, maar qua smaak niet te vergelijken met de vorige jaargangen van wintervrund (maar goed ook, want die vond ik meestal niet lekkerquote:Op vrijdag 13 december 2013 00:37 schreef cafca het volgende:
Gist kan prima erbij.
Gulpener Wintervrund is prima bier, trouwens, voor die prijs. Ik heb hem gekocht in plaats van de dobbel-palm, en voor een kratjes-bier heel behoorlijk te drinken. Behoorlijk straf, wel.
Goddelijk. Niet te vergelijken met de gewone quad trouwens. Wat scherper, maar desondanks veel complexer van smaak. Je moet er echt goed voor gaan zitten.quote:Op vrijdag 13 december 2013 09:57 schreef Mgolovic het volgende:
Iemand de Quadrupel Oak Aged van La Trappe al geprobeerd? Ik heb er laatst 2 flessen van gekregen maar wil ze nog even bewaren. De normale Quadrupel vind ik heerlijk, ben benieuwd in hoeverre de Oak Aged afwijkt, en of die afwijking de hoge prijs waard is.
Ze zijn van batch 14 als ik me niet vergis. Helaas allebei rond de zelfde tijd gekocht, iets eerder zou batch 13 er mogelijk bij hebben gezeten. Misschien dat er met Kerst, of de geboorte van mijn petekind, een open gaat en ik de ander laat rusten.quote:Op vrijdag 13 december 2013 10:11 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Goddelijk. Niet te vertrekken met de gewone quad trouwens. Wat scherper, maar desondanks veel complexer van smaak. Je moet er echt goed voor gaan zitten.
Welke jaargangen heb je trouwens? Ze verschillen onderling nogal. Wordt trouwens met de jaren veel beter inderdaad.
Nog 5 flesjes zonder logo!quote:Op woensdag 11 december 2013 13:19 schreef mckroket het volgende:
en ik heb een heel krat zonder logo!
vintage shit maat
'First wave' van de eerste batches die ze hebben gebrouwen en gebotteld. Gaat wel een tijdje duren voordat ze de eerste flessen met het ATP logo op het etiquette in de winkel hebben staan.quote:Op vrijdag 13 december 2013 14:05 schreef portie het volgende:
[..]
Net ook 6 flesjes zonder logo gekocht... en ze hadden nog veel meer!!
Hou ons op de hoogte! De normale Quadrupel vind ik zeer goed te drinken, dus ben benieuwdquote:Op vrijdag 13 december 2013 09:57 schreef Mgolovic het volgende:
Iemand de Quadrupel Oak Aged van La Trappe al geprobeerd? Ik heb er laatst 2 flessen van gekregen maar wil ze nog even bewaren. De normale Quadrupel vind ik heerlijk, ben benieuwd in hoeverre de Oak Aged afwijkt, en of die afwijking de hoge prijs waard is.
Net nog even gekeken, mijne zijn beide ook van batch 15 ipv 14. Vrouwlief had als verrassing een 6-pack La Trappe Quadrupels en 4 flesjes Chouffe N'Ice meegenomen. Ben naar die laatste ook wel benieuwd.quote:Op vrijdag 13 december 2013 11:16 schreef bassieVL het volgende:
Batch 14 heb ik ook thuis staan, op moment hebben ze Batch 15 te koop.
Afgelopen week weer wat bier gehaald in Meer. Dat wordt weer genieten komende winter.
Onder andere:
- Kempisch Vuur Hoppergod
- Val-Dieu Noel
- Leffe Christmas
- Corsendonk Christmas
- Val-Dieu Grand Cru
Ik vond 'm wat flauwtjes. Je mist de echte Chouffe-smaak, vind ik. Hij wat zwaarder dan je in eerste instantie denkt, maar heel spannend vind ik 'm niet.quote:Op vrijdag 13 december 2013 19:54 schreef sirdanilot het volgende:
Chouffe N'ice vond ik zelf wel nice, maar hij valt wel nogal zwaar. Na twee stuks stond ik op uit mijn stoel, ik voelde hem wel zitten
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |