Doet mij denken aan mijn dagje in Brussel.quote:Op maandag 9 december 2013 23:23 schreef Piet__Piraat het volgende:
Eens. Ken erg veel mensen die dat een zeer aangenaam bier vinden. Wel verraderlijk als je er een stuk of zes wegtikt op een avond, vinden velen
Mijn favoriet ja, Rochefort 10. Vind hem nog een stukje lekkerder dan Westvleteren 12.quote:Op maandag 9 december 2013 22:07 schreef cafca het volgende:
Rochefort is prima bier!
Mijn kerstbier: La Trappe Isid'or
Bij de betere biercafe's en proeflokalen weet het personeel veel over de bieren en hun smaken en toegankelijkheid. Je zou eens zoiets kunnen zoeken en daar binnen lopen. Dat zou nog wel eens verhelderend kunnen werken in plaats van op de gok wat speciaalbieren kopen.quote:Op maandag 9 december 2013 19:15 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Ik drink zelf niet zo heel vaak en bier an sich vind ik niet zo heel speciaal maar het speciaalbier concept vind ik wel interessant. Tevens jammer dat er in de OP niet zoveel info is voor de beginner op dit vlak.
Kan iemand mij misschien iets adviseren? Ik woon vanaf deze week in Amsterdam en daar zit natuurlijk de Bierkoning; waar ik graag een paar biertjes wil halen.
Bij voorbaat dank.
Waar heb je die Stille Nacht besteld? Ik heb een halve krat besteld bij Berts bierhuis maar tot op heden niks gehoord...ook bij de Bierkoning wisten ze niet of ze 'm dit jaar zouden krijgen.quote:Op maandag 9 december 2013 22:37 schreef IPA35 het volgende:
Hmmm ik heb die Gouden Carolus besteld.
Morgen maar eens afhalen. En Stille Nacht ook.
Zaakje in Arnhem gewoon. Vorige jaar had iemand daarom gevraagd en toen hadden ze het, dit jaar weer. Hopelijk is het nog niet uitverkocht, alles kwam donderdag binnen als ik het me goed herinner.quote:Op dinsdag 10 december 2013 00:04 schreef Opperprutser het volgende:
[..]
Waar heb je die Stille Nacht besteld? Ik heb een halve krat besteld bij Berts bierhuis maar tot op heden niks gehoord...ook bij de Bierkoning wisten ze niet of ze 'm dit jaar zouden krijgen.
quote:Op maandag 9 december 2013 19:21 schreef kaasplankje het volgende:
Probeer eens een Rochefort 8% maar dan wel met een bol glas, rustig uitschenken. Boterzachte trappist.
Zelf vind ik Orval ook heel lekker maar die is wat bitter, en moet je soms niet als 1e biertje drinken.
Meer dan 2/3 moet je er ook niet wegklokken op een avond anders zware kop de volgende dag.
En er moet natuurlijk een klein snackje bij. Zoals kaas of worst. (op een plankje natuurlijk)
Ik vind normaal bier wel lekker, maar niet zo heel speciaal. Ik probeer liever iets wat hoger in het vaandel staat. Iets wat gebrouwen is met nog meer zorg en passie, waardoor je een verbluffende smaaksensatie hebt; speciaalbier dus! Wat jij dus ook in je tweede zin zegt.quote:Op maandag 9 december 2013 19:59 schreef sirdanilot het volgende:
Hmm, ik weet niet of je speciaalbier gaat lusten als je gewone pils niet zo lekker vindt. Het is natuurlijk compleet anders qua smaak, maar toch: het is en blijft allemaal bier. Speciaalbier is gewoon (meestal) beter en rijker van smaak.
Als je bezwaar tegen pils echter gewoon is dat er weinig bijzonders aan is, ja, dan ga je speciaalbier denk ik wél lekker vinden.
Wellicht eerst een beginnen met een bockbiertje om erin te komen. Hertog Jan herfstbok of zo?
Dat wil ik dus weten! Ik wil meer informatie over smaken en alles lezen, zodat ik kan bepalen wat mijn biertje is - naast het proeven ervan.quote:Op maandag 9 december 2013 20:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Waar hou je van doorgaans van, zoet, fruitig, bitter, etc? Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen bier dus wellicht kunnen wij je een richting op helpen.
Een leuke manier om kennis te maken met speciaalbier is om een 'proefplankje' te bestellen bij een speciaalbiercafé (ik meende dat er vlak naast de Bierkoning een zat?) En om daarna wat te shoppen bij de Bierkoning in de stijlen die je bevallen.
In de supermarkten kan je ook wel wat leuke biertjes vinden om mee te beginnen, biertjes van Hertog Jan bijvoorbeeld of Leffe Blond (bockbiertjes zijn met name leuk als instap). Als dat bevalt dan zou ik zoals kaasplankje zei eens de trapisten proberen. En inderdaad niet meer dan 2/3 flesjes op een avond.
quote:Op maandag 9 december 2013 23:54 schreef BlackLining het volgende:
Bij de betere biercafe's en proeflokalen weet het personeel veel over de bieren en hun smaken en toegankelijkheid. Je zou eens zoiets kunnen zoeken en daar binnen lopen. Dat zou nog wel eens verhelderend kunnen werken in plaats van op de gok wat speciaalbieren kopen.
Zo heb ik heel wat van mijn huidige favorieten leren kennen. Op aanraden van een proeflokaal aan de hand van welke bieren ik aak dronk. Die tent hier kun je van veel bieren ook kleine proefglaasjes krijgen.
Bedoel je de Beertemple? Lijkt me niet geschikt voor een beginner die niet van bitter houdtquote:Op maandag 9 december 2013 20:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Een leuke manier om kennis te maken met speciaalbier is om een 'proefplankje' te bestellen bij een speciaalbiercafé (ik meende dat er vlak naast de Bierkoning een zat?)
Is dat het zaakje in de buurt van de Boulevard Heuvelink? Dat moet ik daar binnenkort ook even langs rijden!quote:Op dinsdag 10 december 2013 00:22 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Zaakje in Arnhem gewoon. Vorige jaar had iemand daarom gevraagd en toen hadden ze het, dit jaar weer. Hopelijk is het nog niet uitverkocht, alles kwam donderdag binnen als ik het me goed herinner.
Ik informeerde afgelopen dinsdag en vroeg of ze ook Gouden Carolus zouden bestellen en dat wilde hij wel doen. Ook kregen ze iets van kerstvuur of zo. Even opzoeken wat dat is...
Lekker gevarieerd lijstje inderdaad, maar ook niet echt zorgvuldig opgebouwd qua percentages als ik het zo inschat (ik ken ze niet allemaal)quote:Op maandag 9 december 2013 23:47 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Doet mij denken aan mijn dagje in Brussel.
De lijst was een glas Westmalle Tripel, een glas chianti, een glas Rochefort 10, een glas Guiness Special Export, een glas Gouden Carolus Easter (tap) en een glas Dupont Avec Les Bons Voeux.
Toen was de weg terug naar het hotel toch een stukje langer dan het in eerste instantie leek.
En als je dan om 3 uur terug bent en om 8 uur weer klaar moet staan voor een bezoek aan de Europese instellingen... Tsja.
Yup, hartelijk dankquote:Op dinsdag 10 december 2013 13:41 schreef djkoelkast het volgende:
TT in overleg met TS even aangepast naar wat nieuws
Kan me er helemaal niks bij voorstellen. Maar ik wil het ook wel eens proberen.quote:Op dinsdag 10 december 2013 12:50 schreef Saind het volgende:
http://bier.blog.nl/biern(...)-lanceert-desserbier
Lijkt me een leuke om een keer te proberen wel
Van Pernis? Die is wel een goed assortiment en lage prijzen.quote:Op dinsdag 10 december 2013 08:48 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Is dat het zaakje in de buurt van de Boulevard Heuvelink? Dat moet ik daar binnenkort ook even langs rijden!
De '10' vind ik een van de beste onder de trappisten.quote:
Vind 'm bijzonder in de positieve manier van het woord. Verrijking in de orde der trappisten.quote:Op woensdag 11 december 2013 00:04 schreef BlackLining het volgende:
Net eindelijk de Zundertse trappist op. Lekker, maar ik moet zeggen dat ik er meer van verwachtte.. Hij mist wat body, met het gist erbij al wat beter maar toch. Ik ga hem echter nog wel vaker pakken, want ondanks dat is ie allerminst smerig
Het is een trappist, geen zuippils. Wat verwacht je? Goede wijn betaal je ook voor.quote:Op woensdag 11 december 2013 00:05 schreef IPA35 het volgende:
Ik zag hem in de winkel, beetje duur eigenlijk maar de volgende keer neem ik hem mee.
Lekker kruidig is ie wel inderdaad. Nootmuskaat proef ik ook en ik meen zelfs iets kaneel achtigs erin te proeven. Vind het ook lastig om te stellen wat ie mist trouwens. Iets 'romiger' zeg maar. Al vond ik hem met het gist erbij geschonken al een stuk lekkerder.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:13 schreef Red_85 het volgende:
[..]
De '10' vind ik een van de beste onder de trappisten.
[..]
Vind 'm bijzonder in de positieve manier van het woord. Verrijking in de orde der trappisten.
Proefde een hint van nootmuskaat met een beetje zoet en een precies goed bittergehalte.
Ben niet gelovig, maar geloof wel in monnikenwerk. Typisch staaltje weer
[..]
Het is een trappist, geen zuippils. Wat verwacht je? Goede wijn betaal je ook voor.
Zelfs westvleteren XII kost incl. statiegeld (op fles en krat) maar 2 euro per fles. Ik heb die zundert en Gregorius ook nog niet op omdat, juist, te duur...quote:Op woensdag 11 december 2013 09:13 schreef Red_85 het volgende:
Het is een trappist, geen zuippils. Wat verwacht je? Goede wijn betaal je ook voor
De Westvleteren XII lijkt goedkoop omdat ze geen transportkosten en tussenhandelaren hebben. Als je een tank benzine er aan op rijdt, komt het gemiddeld ook duurder uit.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:33 schreef muzas het volgende:
[..]
Zelfs westvleteren XII kost incl. statiegeld (op fles en krat) maar 2 euro per fles. Ik heb die zundert en Gregorius ook nog niet op omdat, juist, te duur...
Dan alle andere trappisten op die twee na Rochefort 10 is ook 2 euro. Laatste keer dat ik die gregorius in mijn handen had moest ie 6 euro per fles kosten. Dat is gewoon veel voor een trappist. Maar nieuw, en wellicht nog kleinschalig. Dus prijs is wel te verklaren.. Maar blijft in verhouding hoog.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:38 schreef avw1982 het volgende:
[..]
De Westvleteren XII lijkt goedkoop omdat ze geen transportkosten en tussenhandelaren hebben. Als je een tank benzine er aan op rijdt, komt het gemiddeld ook duurder uit.
En de Gregorius vond ik niet eens lekker.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:44 schreef muzas het volgende:
[..]
Dan alle andere trappisten op die twee na Rochefort 10 is ook 2 euro. Laatste keer dat ik die gregorius in mijn handen had moest ie 6 euro per fles kosten. Dat is gewoon veel voor een trappist. Maar nieuw, en wellicht nog kleinschalig. Dus prijs is wel te verklaren.. Maar blijft in verhouding hoog.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |