Bij mij ook. Ik heb van de week een 6-packje gehaald, want er gaan 1 of 2 flesjes door de chili die binnenkort gemaakt gaat worden. Dan drink ik de rest wel op. .quote:Op woensdag 18 december 2013 09:47 schreef sirdanilot het volgende:
Oh, een Guinness gaat er bij mij altijd wel in, al is het zeker niet de beste 'stout'.
Dat is dan ook het 'probleem' van de meeste stouts. Het is meteen zo'n blok beton wat je weg zit te harken. Wel lekker, maar Guiness is een beetje de tussenweg tussen pils en stout. Je klokt het zo weg, maar nog wel met een aangename smaak. Bovendien doet het het goed met whisky.quote:Op woensdag 18 december 2013 12:38 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Als lekker waterig hijsbier gaat 'ie er bij mij zo nu en dan ook best in.
Heb hier nog steeds een pannepot uit 2010 staan. Wacht nog steeds op een mooi moment om 'm te drinkenquote:Op dinsdag 17 december 2013 16:19 schreef mckroket het volgende:
idd pannepot. veel beter zal je het niet snel vinden.
http://www.ratebeer.com/beer/struise-pannepot/37835/
staat op nummer 2 in zijn stijl na de TW 8.
http://www.ratebeer.com/r(...)sp?styleid=13&show=0
(stille reserva tel ik niet mee, die maken ze niet meer)
Dan heb je nog nooit zwaar bier gehadquote:Op woensdag 18 december 2013 15:56 schreef Boze_Appel het volgende:
Dat is dan ook het 'probleem' van de meeste stouts. Het is meteen zo'n blok beton wat je weg zit te harken
Guinness vind ik echt geen fluit aan. Het is niet vies, maar ik vind het ook niet lekker. Dan liever een normale pint.quote:Op woensdag 18 december 2013 09:00 schreef Iwanius het volgende:
Erdinger is zo een beetje mijn Weizenbier naast Paulaner.
Franziskaner, Konig Ludwig of Schneider kunnen mij om een of andere manier minder bekoren.
Het is niet slecht,gewoon voor mijn smaak niet wat ik bij meerdere keuzes als eerste zou kiezen.
Drink jij in het najaar dan ook dat koffiebier aka Guinness Piet? Ik niet i.i.g.
Zeker wel, maar ik bedoel dat Guiness juist makkelijk weg te tikken is. Veel stouts, zeker die thuisgebrouwen versies zijn vaak dikke stroop.quote:Op woensdag 18 december 2013 15:58 schreef muzas het volgende:
[..]
Dan heb je nog nooit zwaar bier gehad
Mee eens.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:40 schreef muzas het volgende:
Ik vind normale stouts dus echt zelden tot nooit 'dikke stroop'' op het schuim na. Vaak mis ik juist wat body. Russian Imperial Stouts daarentegen
Is die Embrasse gerijpt op gebruikte Ardbeg vaten? De Whisky van Ardbeg vind ik heerlijk, mss ook eens de Embrasse proberen.quote:Op donderdag 19 december 2013 02:41 schreef Opperprutser het volgende:
Gelukkig, halve krat Stille Nacht is binnen. Evenals de Embrasse Peated Oak Aged Ardbeg van de dochter van de Korenaar. Benieuwd, ik verwacht eigenlijk dat het een beetje too much zal zijn...
Dikke stroop? Zelden. Zo nu en dan is een zoete stout wel wat viscoser, maar de dikke stroop zie je doorgaans bij de imperials, niet bij de gewone stouts.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:33 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Zeker wel, maar ik bedoel dat Guiness juist makkelijk weg te tikken is. Veel stouts, zeker die thuisgebrouwen versies zijn vaak dikke stroop.
Correct.quote:Op donderdag 19 december 2013 08:42 schreef Preston_Marlowe het volgende:
[..]
Is die Embrasse gerijpt op gebruikte Ardbeg vaten? De Whisky van Ardbeg vind ik heerlijk, mss ook eens de Embrasse proberen.
Maar 1 manier om achter te komen toch? In principe zit er voldoende alcohol in zodat er geen schimmels in zitten.quote:Op donderdag 19 december 2013 17:13 schreef travelman het volgende:
Ik kwam nog een Grolsch Kanon, houdbaarheidsdatum 2011 tegen; is die nog te doen?
Hij is waarschijnlijk alleen maar beter geworden. Kanon is echt smerig zoet, als het bovengistend is, is door de gisting is wellicht wat suiker omgezetquote:Op donderdag 19 december 2013 17:13 schreef travelman het volgende:
Ik kwam nog een Grolsch Kanon, houdbaarheidsdatum 2011 tegen; is die nog te doen?
Volgens mij is dat gewoon pils gebrouwen met glucose troep om het alcoholpercentage op te krikken.quote:Op donderdag 19 december 2013 18:50 schreef WJMW het volgende:
Hi
[..]
Hij is waarschijnlijk alleen maar beter geworden. Kanon is echt smerig zoet, als het bovengistend is, is door de gisting is wellicht wat suiker omgezet
Ik heb begrepen dat het een barley wine is.quote:Op donderdag 19 december 2013 21:12 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Volgens mij is dat gewoon pils gebrouwen met glucose troep om het alcoholpercentage op te krikken.
Lees dit en het vorige topic ff terug, ging veel over 'beginnersbier'.quote:Op donderdag 19 december 2013 23:24 schreef Keukendrol het volgende:
Ik wil me wat gaan oriënteren op het gebied van speciaalbieren. Wat kunnen jullie me aanraden om mee te beginnen?
Ik word spontaan nieuwsgierig naar het Kanon... ik heb wel wat slecht spul op maar dit klinkt als een potentieel nieuw dieptepuntquote:Op donderdag 19 december 2013 23:42 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Lees dit en het vorige topic ff terug, ging veel over 'beginnersbier'.
Ik zou zeggen, bekijk eerst eens wat je wilt. Haal wat toegankelijke donkere bieren (dubbels van Westmalle of La Trappe), drink eens een stout (Guiness voor het gemak) wat blonde bieren (Duvel, Brugse Zot) en wellicht nog wat weizens (Erdinger, Paulaner).
En ik persoonlijk zou zeggen, blijf voor speciaalbier weg bij de gevestigde pilsnerbrouwerijen. Grolsch Kanon bijvoorbeeld die hierboven genoemd werd is zo weerzinwekkend smerig dat je de eerste maanden geen bier meer lust.
Westmalle Dubbelquote:Op donderdag 19 december 2013 23:24 schreef Keukendrol het volgende:
Ik wil me wat gaan oriënteren op het gebied van speciaalbieren. Wat kunnen jullie me aanraden om mee te beginnen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |