abonnement Unibet Coolblue
pi_134406764
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 09:47 schreef sirdanilot het volgende:
Oh, een Guinness gaat er bij mij altijd wel in, al is het zeker niet de beste 'stout'.
Bij mij ook. Ik heb van de week een 6-packje gehaald, want er gaan 1 of 2 flesjes door de chili die binnenkort gemaakt gaat worden. Dan drink ik de rest wel op. :P.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  † In Memoriam † woensdag 18 december 2013 @ 15:56:34 #177
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_134406819
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 12:38 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Als lekker waterig hijsbier gaat 'ie er bij mij zo nu en dan ook best in.
Dat is dan ook het 'probleem' van de meeste stouts. Het is meteen zo'n blok beton wat je weg zit te harken. Wel lekker, maar Guiness is een beetje de tussenweg tussen pils en stout. Je klokt het zo weg, maar nog wel met een aangename smaak. Bovendien doet het het goed met whisky.
Carpe Libertatem
pi_134406841
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 16:19 schreef mckroket het volgende:
idd pannepot. veel beter zal je het niet snel vinden.
http://www.ratebeer.com/beer/struise-pannepot/37835/
staat op nummer 2 in zijn stijl na de TW 8.
http://www.ratebeer.com/r(...)sp?styleid=13&show=0
(stille reserva tel ik niet mee, die maken ze niet meer)
Heb hier nog steeds een pannepot uit 2010 staan. Wacht nog steeds op een mooi moment om 'm te drinken :P

De 'pannepeut' wel al op en die vond ik heel erg lekker. De pannepot schijnt nog beter te zijn.
pi_134406873
quote:
7s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:56 schreef Boze_Appel het volgende:
Dat is dan ook het 'probleem' van de meeste stouts. Het is meteen zo'n blok beton wat je weg zit te harken
Dan heb je nog nooit zwaar bier gehad :P
pi_134407567
quote:
2s.gif Op woensdag 18 december 2013 09:00 schreef Iwanius het volgende:
Erdinger is zo een beetje mijn Weizenbier naast Paulaner.

Franziskaner, Konig Ludwig of Schneider kunnen mij om een of andere manier minder bekoren.
Het is niet slecht,gewoon voor mijn smaak niet wat ik bij meerdere keuzes als eerste zou kiezen.

Drink jij in het najaar dan ook dat koffiebier aka Guinness Piet? Ik niet i.i.g.
Guinness vind ik echt geen fluit aan. Het is niet vies, maar ik vind het ook niet lekker. Dan liever een normale pint.

Ik ga vanavond maar eens wat van mijn nieuwe voorraadje proberen :)
Schip ahoy!
  † In Memoriam † woensdag 18 december 2013 @ 16:33:22 #181
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_134408361
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:58 schreef muzas het volgende:

[..]

Dan heb je nog nooit zwaar bier gehad :P
Zeker wel, maar ik bedoel dat Guiness juist makkelijk weg te tikken is. Veel stouts, zeker die thuisgebrouwen versies zijn vaak dikke stroop.
Carpe Libertatem
pi_134408692
Ik vind normale stouts dus echt zelden tot nooit 'dikke stroop'' op het schuim na. Vaak mis ik juist wat body. Russian Imperial Stouts daarentegen :9~
pi_134429149
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 16:40 schreef muzas het volgende:
Ik vind normale stouts dus echt zelden tot nooit 'dikke stroop'' op het schuim na. Vaak mis ik juist wat body. Russian Imperial Stouts daarentegen :9~
Mee eens.

Wat is nu een goede, goed verkrijgbare en betaalbare RIS eigenlijk?

EDIT:

Voor mij is wat nog het meest in de buurt komt de Guiness Special Export, maar dat is geen RIS.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_134429386
Die van emelisse heb ik redelijk vaak. Vind ik erg lekker. Zeker de peated versie.

Qua verkrijgbaarheid heb ik geen idee... ik ben redelijk verwend met Melgers dicht in de buurt.
  donderdag 19 december 2013 @ 02:41:15 #185
280367 Opperprutser
Derde hond in het kegelspel
pi_134438145
Gelukkig, halve krat Stille Nacht is binnen. Evenals de Embrasse Peated Oak Aged Ardbeg van de dochter van de Korenaar. Benieuwd, ik verwacht eigenlijk dat het een beetje too much zal zijn...
  donderdag 19 december 2013 @ 08:42:33 #186
280165 Preston_Marlowe
Cool. Cool, cool, cool
pi_134439692
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 02:41 schreef Opperprutser het volgende:
Gelukkig, halve krat Stille Nacht is binnen. Evenals de Embrasse Peated Oak Aged Ardbeg van de dochter van de Korenaar. Benieuwd, ik verwacht eigenlijk dat het een beetje too much zal zijn...
Is die Embrasse gerijpt op gebruikte Ardbeg vaten? De Whisky van Ardbeg vind ik heerlijk, mss ook eens de Embrasse proberen.
I have a time machine at home. But it only goes forward at regular speed.........
pi_134439848
Ik ga morgen maar eens kijken of ik ergens nog wat speciale kerstbiertjes kan scoren...
Schip ahoy!
  donderdag 19 december 2013 @ 09:19:09 #188
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_134440281
quote:
7s.gif Op woensdag 18 december 2013 16:33 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Zeker wel, maar ik bedoel dat Guiness juist makkelijk weg te tikken is. Veel stouts, zeker die thuisgebrouwen versies zijn vaak dikke stroop.
Dikke stroop? Zelden. Zo nu en dan is een zoete stout wel wat viscoser, maar de dikke stroop zie je doorgaans bij de imperials, niet bij de gewone stouts.
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
  donderdag 19 december 2013 @ 12:12:48 #189
280367 Opperprutser
Derde hond in het kegelspel
pi_134444977
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 08:42 schreef Preston_Marlowe het volgende:

[..]

Is die Embrasse gerijpt op gebruikte Ardbeg vaten? De Whisky van Ardbeg vind ik heerlijk, mss ook eens de Embrasse proberen.
Correct.
  donderdag 19 december 2013 @ 17:13:07 #190
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_134455390
Ik kwam nog een Grolsch Kanon, houdbaarheidsdatum 2011 tegen; is die nog te doen?
pi_134456125
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 17:13 schreef travelman het volgende:
Ik kwam nog een Grolsch Kanon, houdbaarheidsdatum 2011 tegen; is die nog te doen?
Maar 1 manier om achter te komen toch? In principe zit er voldoende alcohol in zodat er geen schimmels in zitten.
pi_134458893
Hi
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 17:13 schreef travelman het volgende:
Ik kwam nog een Grolsch Kanon, houdbaarheidsdatum 2011 tegen; is die nog te doen?
Hij is waarschijnlijk alleen maar beter geworden. Kanon is echt smerig zoet, als het bovengistend is, is door de gisting is wellicht wat suiker omgezet
buitenlanders zijn lui! en, ze nemen al onze banen in !!!!
pi_134461072
Kanon :r Man wat vind ik dat toch een vreselijke bocht.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134464764
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 18:50 schreef WJMW het volgende:
Hi

[..]

Hij is waarschijnlijk alleen maar beter geworden. Kanon is echt smerig zoet, als het bovengistend is, is door de gisting is wellicht wat suiker omgezet
Volgens mij is dat gewoon pils gebrouwen met glucose troep om het alcoholpercentage op te krikken.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_134467796
Deze smaakt prima: Corsendonk Christmas Ale

Stop rockin' the boat.
  donderdag 19 december 2013 @ 23:22:02 #196
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_134471347
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 21:12 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Volgens mij is dat gewoon pils gebrouwen met glucose troep om het alcoholpercentage op te krikken.
Ik heb begrepen dat het een barley wine is.

Er is trouwens een bovengist gebruikt.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 19 december 2013 @ 23:24:12 #197
392328 Keukendrol
Vuile klootzak!!!
pi_134471434
Ik wil me wat gaan oriënteren op het gebied van speciaalbieren. Wat kunnen jullie me aanraden om mee te beginnen?
Op zaterdag 5 januari 2013 00:14 schreef LompeHork het volgende:
Deze username is gewoon perfect.
-------------------------------------------------
- Dearest (UI)
pi_134472330
quote:
14s.gif Op donderdag 19 december 2013 23:24 schreef Keukendrol het volgende:
Ik wil me wat gaan oriënteren op het gebied van speciaalbieren. Wat kunnen jullie me aanraden om mee te beginnen?
Lees dit en het vorige topic ff terug, ging veel over 'beginnersbier'.

Ik zou zeggen, bekijk eerst eens wat je wilt. Haal wat toegankelijke donkere bieren (dubbels van Westmalle of La Trappe), drink eens een stout (Guiness voor het gemak) wat blonde bieren (Duvel, Brugse Zot) en wellicht nog wat weizens (Erdinger, Paulaner).

En ik persoonlijk zou zeggen, blijf voor speciaalbier weg bij de gevestigde pilsnerbrouwerijen. Grolsch Kanon bijvoorbeeld die hierboven genoemd werd is zo weerzinwekkend smerig dat je de eerste maanden geen bier meer lust.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  vrijdag 20 december 2013 @ 00:37:44 #199
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_134474634
quote:
1s.gif Op donderdag 19 december 2013 23:42 schreef BlackLining het volgende:

[..]

Lees dit en het vorige topic ff terug, ging veel over 'beginnersbier'.

Ik zou zeggen, bekijk eerst eens wat je wilt. Haal wat toegankelijke donkere bieren (dubbels van Westmalle of La Trappe), drink eens een stout (Guiness voor het gemak) wat blonde bieren (Duvel, Brugse Zot) en wellicht nog wat weizens (Erdinger, Paulaner).

En ik persoonlijk zou zeggen, blijf voor speciaalbier weg bij de gevestigde pilsnerbrouwerijen. Grolsch Kanon bijvoorbeeld die hierboven genoemd werd is zo weerzinwekkend smerig dat je de eerste maanden geen bier meer lust.
Ik word spontaan nieuwsgierig naar het Kanon... ik heb wel wat slecht spul op maar dit klinkt als een potentieel nieuw dieptepunt :P
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
pi_134474750
quote:
14s.gif Op donderdag 19 december 2013 23:24 schreef Keukendrol het volgende:
Ik wil me wat gaan oriënteren op het gebied van speciaalbieren. Wat kunnen jullie me aanraden om mee te beginnen?
Westmalle Dubbel
Westmalle Tripel
Guiness Special Export Stout (niet te verwarren met draught of zo)
Gouden Carolus Classic
Rochefort 10 (wel sterk maar oh zo goed)
Schneider Aventinus of zo is ook erg goed en anders dan het Belgische spul
Weihemstephaner Weizen (als je dat als speciaalbier wilt zien)
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')