Ik heb zelf een flesje van batch #14 in de kelder staan, ben erg benieuwd.quote:Op vrijdag 13 december 2013 09:57 schreef Mgolovic het volgende:
Iemand de Quadrupel Oak Aged van La Trappe al geprobeerd? Ik heb er laatst 2 flessen van gekregen maar wil ze nog even bewaren. De normale Quadrupel vind ik heerlijk, ben benieuwd in hoeverre de Oak Aged afwijkt, en of die afwijking de hoge prijs waard is.
Klopt, je verkijkt je daar heel snel op. Het is met (zo uit mijn hoofd) 11,6% toch een bijzonder zwaar bier. Bieren van Kasteel vind ik over het algemeen niet te zuipen trouwens.quote:Op zaterdag 14 december 2013 08:48 schreef Piet__Piraat het volgende:
Gisteren nog een Rochefort 10 gehad. Wat me daarbij blijft opvallen, is dat je het hogere alcoholgehalte minder proeft dan bij andere bieren, vind ik. Bij een Kasteel bruin merk je dat veel meer, heb ik het idee.
Ik vond hem echt niet lekker, extreem bitter en daar hou ik niet van.quote:Op zaterdag 14 december 2013 15:21 schreef sirdanilot het volgende:
Heeft iemand columbus van brouwerij 't IJ op? Die heb ik uit nieuwsgierigheid gekocht.
EDIT: Trouwens ik heb ontdekt dat Westmalle 10 cent goedkoper is bij de Jumbo dan bij de digros
Ik ben deze aan het proeven nu ik vind het een heerlijk biertje op zich en hij valt mij idd ook wat zwaarquote:Op vrijdag 13 december 2013 19:54 schreef sirdanilot het volgende:
Chouffe N'ice vond ik zelf wel nice, maar hij valt wel nogal zwaar. Na twee stuks stond ik op uit mijn stoel, ik voelde hem wel zitten
Rochefort 10 is een godendrank. En ja die moet je rustig drinken, daar is het voor bedoeld.quote:Op zondag 15 december 2013 00:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Die Rochefort is sterk zeg. Wel lekker als je hem langzaam drinkt, maar toch erg sterk.
Je kan er ook heerlijk stoofvlees mee makenquote:Op zondag 15 december 2013 00:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Die Rochefort is sterk zeg. Wel lekker als je hem langzaam drinkt, maar toch erg sterk.
Hmm dat wil ik wel geloven ja.quote:Op zondag 15 december 2013 16:08 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Je kan er ook heerlijk stoofvlees mee maken
Quadrupels
Zure kriek is juist ideaal voor stoven. Zuur maakt het vlees zachter. Die zure smaak krijg je er wel weer uit met andere kruiden.quote:Op zondag 15 december 2013 16:17 schreef sirdanilot het volgende:
Bokbier is wat te zoet denk ik.
Hmm, kriek... ik weet het niet, hoor. Kies natuurlijk sowieso góede kriek, niet van die zoete, maar dan nog is het wel erg zuur. Misschien beter een recept pakken voor stoofvlees in rode wijn, en dan ipv rode wijn de kriek gebruiken. Moet wel kunnen denk ik.
Overigens vind ik het zelf zonde om echt al te goed bier in recepten te gebruiken. Veel duurder dan een westmalle dubbel moet je niet gaan ,vind ik. Die kosten zo rond de 1,10-1,20, dat is prima te doen. Een la trappe dubbel is zelfs nog ietsjes goedkoper.
--
Ik heb nu in de kast staan:
2x westvleteren 12, voor een bijzondere gelegenheid
gulden draak
la trappe dubbel
jopen IPA
't IJ columbus
En, tot mijn schaamte, een flesje rosébier dat een lolbroek mij voor sinterklaas gegeven heeft misschien als er een keer een dame op bezoek komt.
Kriek met stoofvlees, zal vast een interessante smaakcombinatie opleveren. Leuk idee!quote:Op zondag 15 december 2013 16:11 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Hmm dat wil ik wel geloven ja.
Vorige keer met bockbier geprobeerd, was toch geen succes
Ik wil het volgende keer eens met kriek proberen. Runderstoofvlees maken en dan de kriek indikken tot saus. Kijken of dat lukt..
Die Westvleteren zou ik minimaal een jaartje laten staan. 'Vers' is-ie vrij hoekig en ruw van smaak en zeker niet op z'n best.quote:Op zondag 15 december 2013 16:17 schreef sirdanilot het volgende:
Bokbier is wat te zoet denk ik.
Hmm, kriek... ik weet het niet, hoor. Kies natuurlijk sowieso góede kriek, niet van die zoete, maar dan nog is het wel erg zuur. Misschien beter een recept pakken voor stoofvlees in rode wijn, en dan ipv rode wijn de kriek gebruiken. Moet wel kunnen denk ik.
Overigens vind ik het zelf zonde om echt al te goed bier in recepten te gebruiken. Veel duurder dan een westmalle dubbel moet je niet gaan ,vind ik. Die kosten zo rond de 1,10-1,20, dat is prima te doen. Een la trappe dubbel is zelfs nog ietsjes goedkoper.
--
Ik heb nu in de kast staan:
2x westvleteren 12, voor een bijzondere gelegenheid
gulden draak
la trappe dubbel
jopen IPA
't IJ columbus
En, tot mijn schaamte, een flesje rosébier dat een lolbroek mij voor sinterklaas gegeven heeft misschien als er een keer een dame op bezoek komt.
Ik heb 5 flesjes 12 en 5 van de 8.quote:Op zondag 15 december 2013 16:31 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Die Westvleteren zou ik minimaal een jaartje laten staan. 'Vers' is-ie vrij hoekig en ruw van smaak en zeker niet op z'n best.
Ik kook niet vaak, vandaar dat ik een recept nodig heb.quote:Op zondag 15 december 2013 17:09 schreef sirdanilot het volgende:
@ IPA: Nou ja, stoofvlees dus Of andere stoofpotten, bv. met wild.
Tsja, dat soort vragen zijn altijd lastig... het hangt er helemaal vanaf hoe hoog je vuur net staat, of hoe breed je pan is. Het waterpeil mag wel enigszins zakken, maar zodra het vlees te 'bloot' is moet je het toch aanvullen. Het is in ieder geval verpest als het te droog wordt en verbrand, terwijl het niet zo'n ramp is als je iets te veel water hebt, dan kun je tegen het einde het vuur ietsjes hoger zetten zodat het alsnog indikt. De ontbijtkoek helpt trouwens ook om het in te dikken, maar goed dat ingrediënt is niet 'verplicht' (al is niks dat natuurlijk). De saus wordt vooral dik vanwege de bloem die je op het vlees hebt gedaan.quote:Je zegt let op het waterpeil, maar je hoeft het toch niet aan te vullen of wel soms? Want dan kookt de saus niet in.
quote:
Het is lang geleden dat ik hem op heb dus twijfelde even om hem erbij te zetten, maar in mijn herinnering is het inderdaad een heerlijk zacht, maar wel complex blond bierquote:
quote:Op vrijdag 13 december 2013 11:16 schreef bassieVL het volgende:
Batch 14 heb ik ook thuis staan, op moment hebben ze Batch 15 te koop.
Afgelopen week weer wat bier gehaald in Meer. Dat wordt weer genieten komende winter.
Onder andere:
- Kempisch Vuur Hoppergod
- Val-Dieu Noel
- Leffe Christmas
- Corsendonk Christmas
- Val-Dieu Grand Cru
Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.quote:Op vrijdag 13 december 2013 23:10 schreef KLTZK het volgende:
[..]
Ik heb zelf een flesje van batch #14 in de kelder staan, ben erg benieuwd.
Het bier verschilt trouwens erg per batch omdat er elke keer andere vaten gebruikt worden.
Batch #14 is op cognacvaten gedaan.
Hier in de kroeg kost ie ¤16,50, om je een indruk te geven..quote:Op zondag 15 december 2013 22:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
[..]
Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.
Bij het klooster heb ik er ¤ 10,25 per fles voor betaald.quote:Op zondag 15 december 2013 22:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
[..]
Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.
Het is Tilburg/Berkel-Enschot, dat scheelt weer wat kilometersquote:Op maandag 16 december 2013 08:49 schreef Piet__Piraat het volgende:
Da's al beter in de richting. Scheelt toch wel.
Misschien binnenkort maar eens een tripje Westvleteren doen. Heb alleen helaas geen leasebak, dus dure biertjes worden dat
Moeilijk voor een ander te bepalen natuurlijk. Het is een heel lekker bier, maar je moet ongeveer tien keer meer moeite doen dan voor een gemiddeld bier en ik vind het niet tien keer zo lekker. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een 'avontuur' juist doordat je zoveel moeite moet doen om het te halen, dus je kunt het ook als bonus zien. Dagje of weekendje West-Vlaanderen aan koppelen en je hebt een leuk uitje .quote:Op maandag 16 december 2013 08:59 schreef Mgolovic het volgende:
Ik zat gisteren te kijken hoe ik aan een krat Westvleteren kan komen maar wat is dat omslachtig zeg. Eerst op vooraf bepaalde dagen bellen en om daarna op vooraf bepaalde dagen je bier te halen. Op zondag natuurlijk gesloten, en doordeweeks is geen optie. De zaterdagen zitten meteen vol lijkt me? Anders ga ik misschien een poging wagen om bij de leveringen op 11 januari te komen.
En, belangrijk, is het het waard?
Oh dat vind ik ook hoor, staat bij mij ook nog steeds op de lijst en ik heb het al eens gedronken . Maar ik probeerde een objectief antwoord te gevenquote:Op maandag 16 december 2013 10:18 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik ga het wel gewoon een keer doen en plak er een ochtendje of middagje Gent aan vast ofzo. Dan is het wat meer de moeite waard .
En inderdaad, het is een bier waar je wel wat moeite voor moet doen, dat geeft het los van de smaak nog wel wat extra cachet, vind ik
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |