abonnement Unibet Coolblue
pi_134238642
Die n'ice was lekker maar had er veel meer van verwacht. Ik hoorde dat ik 'm binnenkreeg (ik werk in een slijterij) en keek er echt naar uit. Viel ruimschoots tegen.
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_134247703
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:57 schreef Mgolovic het volgende:
Iemand de Quadrupel Oak Aged van La Trappe al geprobeerd? Ik heb er laatst 2 flessen van gekregen maar wil ze nog even bewaren. De normale Quadrupel vind ik heerlijk, ben benieuwd in hoeverre de Oak Aged afwijkt, en of die afwijking de hoge prijs waard is.
Ik heb zelf een flesje van batch #14 in de kelder staan, ben erg benieuwd.
Het bier verschilt trouwens erg per batch omdat er elke keer andere vaten gebruikt worden.
Batch #14 is op cognacvaten gedaan.
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
pi_134254575
Gisteren voor het eerst de Jopen Johannieter op. Is wel een verdomd lekker biertje.
pi_134254589
Gisteren nog een Rochefort 10 gehad. Wat me daarbij blijft opvallen, is dat je het hogere alcoholgehalte minder proeft dan bij andere bieren, vind ik. Bij een Kasteel bruin merk je dat veel meer, heb ik het idee.
Schip ahoy!
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 14 december 2013 @ 13:47:46 #105
414785 sirdanilot
pi_134258511
Ik heb de hertog jan karakter geproefd, maar ik vind er maar weinig aan; nogal vlak van smaak. Ik vind hun bokbier beter, al is ook dat niet echt speciaal te noemen.

HJ 'speciaal' bier houdt het een beetje midden tussen pils en speciaalbier; het is erg goedkoop geprijsd meestal, maar je krijgt er toch ook minder voor qua kwaliteit. Toch betekent dat wel dat je hier redelijk wat van kunt drinken op een avond, en het is toch beter dan pils. Ik vergelijk het met een Palmpje; wel lekker, maar niet echt speciaalbier.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134258692
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 08:48 schreef Piet__Piraat het volgende:
Gisteren nog een Rochefort 10 gehad. Wat me daarbij blijft opvallen, is dat je het hogere alcoholgehalte minder proeft dan bij andere bieren, vind ik. Bij een Kasteel bruin merk je dat veel meer, heb ik het idee.
Klopt, je verkijkt je daar heel snel op. Het is met (zo uit mijn hoofd) 11,6% toch een bijzonder zwaar bier. Bieren van Kasteel vind ik over het algemeen niet te zuipen trouwens.


@Hierboven: ik vind eigenlijk dat de grotere pilsbrouwerijen in Nederland sowieso niet echt lekker speciaalbier hebben. Kan er zo niet direct een opnoemen waar ik nou echt warm van word. Die nieuwe zwaar blond van Brand is wel lekker, voor zover dat speciaalbier mag heten natuurlijk.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134258834
De Op & Top vond ik wel lekker, had een wat frisse smaak. De Jopen vond ik niet zo lekker, was iets te bitter.

Vanavond begin ik met de Rochefort en eindig ik met de emelisse.
If not now, then when.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 14 december 2013 @ 14:42:34 #108
414785 sirdanilot
pi_134259820
^^Nu ja, HJ grand prestige is wel prima toch?

Voor mij heb je eigenlijk gewoon een paar niveaus qua bier. Het ene niveau is niet per se beter dan het andere, maar binnen de niveaus heb je wel verschillen. Soms heb je gewoon zin in pils om lekker door te drinken, en soms heb je zin in een heel karaktervol speciaalbier.

- Pils, om lekker door te drinken. Geef mij maar een HJ, juup, warsteiner of grolsch. En nóg een. En nóg een. :')
- 'Speciaal pils'. Bijvoorbeeld een hoegaarden op het terras, of een palmpje, of HJ bok of zoiets. Niet al te duur en je kunt er best een paar van opdrinken, maar toch specialer dan gewoon pils. Ik denk dat ik dingen als Guinness ook hier zou plaatsen.
- 'Licht speciaalbier', bv. een speciale van Palm of HJ of zo. Om toch even voor te zitten, maar wel wat goedkoper en lichter dan de echt zware bieren. Ik vond de texelse Skuumkoppe ook een beetje in deze categorie; heel lekker en bijzonder, maar lichter en subtieler dan andere speciaalbieren.
- 'Zwaar speciaalbier'. bv. een Westmalle trappist. Het top-segment dus, om echt te 'degusteren'.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134260022
Brouwerij 't IJ IJndejaars :9
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 14 december 2013 @ 15:21:17 #110
414785 sirdanilot
pi_134260740
Heeft iemand columbus van brouwerij 't IJ op? Die heb ik uit nieuwsgierigheid gekocht.

EDIT: Trouwens ik heb ontdekt dat Westmalle 10 cent goedkoper is bij de Jumbo dan bij de digros :')

[ Bericht 54% gewijzigd door sirdanilot op 14-12-2013 15:39:10 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator zaterdag 14 december 2013 @ 15:43:44 #111
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134261169
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 15:21 schreef sirdanilot het volgende:
Heeft iemand columbus van brouwerij 't IJ op? Die heb ik uit nieuwsgierigheid gekocht.

EDIT: Trouwens ik heb ontdekt dat Westmalle 10 cent goedkoper is bij de Jumbo dan bij de digros :')
Ik vond hem echt niet lekker, extreem bitter en daar hou ik niet van.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134261440
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 19:54 schreef sirdanilot het volgende:
Chouffe N'ice vond ik zelf wel nice, maar hij valt wel nogal zwaar. Na twee stuks stond ik op uit mijn stoel, ik voelde hem wel zitten :')
Ik ben deze aan het proeven nu ik vind het een heerlijk biertje op zich en hij valt mij idd ook wat zwaar
PhotoGear Nikon D5100 met nikon 18-200mm lens en tamron macro 60mm lens en calumet statief en allerlei kleine spulletjes voor de fotografie
pi_134278192
Die Rochefort is sterk zeg. Wel lekker als je hem langzaam drinkt, maar toch erg sterk.
If not now, then when.
  zondag 15 december 2013 @ 01:52:01 #114
365082 IPA35
Patriarch
pi_134280954
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 00:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Die Rochefort is sterk zeg. Wel lekker als je hem langzaam drinkt, maar toch erg sterk.
Rochefort 10 is een godendrank. En ja die moet je rustig drinken, daar is het voor bedoeld.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_134292765
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 00:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Die Rochefort is sterk zeg. Wel lekker als je hem langzaam drinkt, maar toch erg sterk.
Je kan er ook heerlijk stoofvlees mee maken :9~
Quadrupels _O_
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
pi_134292872
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 16:08 schreef KLTZK het volgende:

[..]

Je kan er ook heerlijk stoofvlees mee maken :9~
Quadrupels _O_
Hmm dat wil ik wel geloven ja.

Vorige keer met bockbier geprobeerd, was toch geen succes :{

Ik wil het volgende keer eens met kriek proberen. Runderstoofvlees maken en dan de kriek indikken tot saus. Kijken of dat lukt..
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 16:17:28 #117
414785 sirdanilot
pi_134293116
Bokbier is wat te zoet denk ik.

Hmm, kriek... ik weet het niet, hoor. Kies natuurlijk sowieso góede kriek, niet van die zoete, maar dan nog is het wel erg zuur. Misschien beter een recept pakken voor stoofvlees in rode wijn, en dan ipv rode wijn de kriek gebruiken. Moet wel kunnen denk ik.

Overigens vind ik het zelf zonde om echt al te goed bier in recepten te gebruiken. Veel duurder dan een westmalle dubbel moet je niet gaan ,vind ik. Die kosten zo rond de 1,10-1,20, dat is prima te doen. Een la trappe dubbel is zelfs nog ietsjes goedkoper.

--

Ik heb nu in de kast staan:

2x westvleteren 12, voor een bijzondere gelegenheid
gulden draak
la trappe dubbel
jopen IPA
't IJ columbus

En, tot mijn schaamte, een flesje rosébier dat een lolbroek mij voor sinterklaas gegeven heeft :') misschien als er een keer een dame op bezoek komt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134293427
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 16:17 schreef sirdanilot het volgende:
Bokbier is wat te zoet denk ik.

Hmm, kriek... ik weet het niet, hoor. Kies natuurlijk sowieso góede kriek, niet van die zoete, maar dan nog is het wel erg zuur. Misschien beter een recept pakken voor stoofvlees in rode wijn, en dan ipv rode wijn de kriek gebruiken. Moet wel kunnen denk ik.

Overigens vind ik het zelf zonde om echt al te goed bier in recepten te gebruiken. Veel duurder dan een westmalle dubbel moet je niet gaan ,vind ik. Die kosten zo rond de 1,10-1,20, dat is prima te doen. Een la trappe dubbel is zelfs nog ietsjes goedkoper.

--

Ik heb nu in de kast staan:

2x westvleteren 12, voor een bijzondere gelegenheid
gulden draak
la trappe dubbel
jopen IPA
't IJ columbus

En, tot mijn schaamte, een flesje rosébier dat een lolbroek mij voor sinterklaas gegeven heeft :') misschien als er een keer een dame op bezoek komt.
Zure kriek is juist ideaal voor stoven. Zuur maakt het vlees zachter. Die zure smaak krijg je er wel weer uit met andere kruiden.

Die recepten met wijn ken ik wel. Volgende keer wil ik mijn boeuf bourguignon recept met die kriek gaan maken waar ik dat nu met (gluh)wijn doe.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134293647
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2013 16:11 schreef BlackLining het volgende:

[..]

Hmm dat wil ik wel geloven ja.

Vorige keer met bockbier geprobeerd, was toch geen succes :{

Ik wil het volgende keer eens met kriek proberen. Runderstoofvlees maken en dan de kriek indikken tot saus. Kijken of dat lukt..
Kriek met stoofvlees, zal vast een interessante smaakcombinatie opleveren. Leuk idee!
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
pi_134293710
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 16:17 schreef sirdanilot het volgende:
Bokbier is wat te zoet denk ik.

Hmm, kriek... ik weet het niet, hoor. Kies natuurlijk sowieso góede kriek, niet van die zoete, maar dan nog is het wel erg zuur. Misschien beter een recept pakken voor stoofvlees in rode wijn, en dan ipv rode wijn de kriek gebruiken. Moet wel kunnen denk ik.

Overigens vind ik het zelf zonde om echt al te goed bier in recepten te gebruiken. Veel duurder dan een westmalle dubbel moet je niet gaan ,vind ik. Die kosten zo rond de 1,10-1,20, dat is prima te doen. Een la trappe dubbel is zelfs nog ietsjes goedkoper.

--

Ik heb nu in de kast staan:

2x westvleteren 12, voor een bijzondere gelegenheid
gulden draak
la trappe dubbel
jopen IPA
't IJ columbus

En, tot mijn schaamte, een flesje rosébier dat een lolbroek mij voor sinterklaas gegeven heeft :') misschien als er een keer een dame op bezoek komt.
Die Westvleteren zou ik minimaal een jaartje laten staan. 'Vers' is-ie vrij hoekig en ruw van smaak en zeker niet op z'n best.
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
  zondag 15 december 2013 @ 17:04:30 #121
365082 IPA35
Patriarch
pi_134295477
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 16:31 schreef KLTZK het volgende:

[..]

Die Westvleteren zou ik minimaal een jaartje laten staan. 'Vers' is-ie vrij hoekig en ruw van smaak en zeker niet op z'n best.
Ik heb 5 flesjes 12 en 5 van de 8.

De 8 is houdbaar tot 16-05-2015 staat er op, de 12 tot 19-06-2015.
Ze zijn vorige zomer gekocht bij de abdij dus ze zullen dan wel vers zijn geweest.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 15 december 2013 @ 17:07:01 #122
365082 IPA35
Patriarch
pi_134295640
Over koken met bier gesproken. Ik wil graag eens iets proberen op basis van donker bier (dubbel of quadrupel). Heeft iemand een recept?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 17:09:49 #123
414785 sirdanilot
pi_134295765
De westvleteren heb ik vorig jaar gehaald aan de abdij, ook kort na aankoop vond ik hem erg lekker. Hij zal nu wel anders smaken inderdaad.

@ IPA: Nou ja, stoofvlees dus :') Of andere stoofpotten, bv. met wild.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 15 december 2013 @ 18:10:49 #124
365082 IPA35
Patriarch
pi_134298301
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:09 schreef sirdanilot het volgende:
@ IPA: Nou ja, stoofvlees dus :') Of andere stoofpotten, bv. met wild.
Ik kook niet vaak, vandaar dat ik een recept nodig heb.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 18:35:03 #125
414785 sirdanilot
pi_134299227
Oh ok. Toch leuk om te proberen hoor ! Dit is ook een recept dat niet moeilijk is, het duurt wel lang voor het klaar is maar je kunt ondertussen natuurlijk wat anders doen.

Ik doe altijd:

- Een halve kilo rundvlees (riblappen, sukadelappen, dat soort vlees) in even grote stukken snijden. Hoe groot maakt niet uit, zolang alles maar even groot is. Ik doe meestal vrij grote stukken, andere mensen doen blokjes. Je mag het meest goedkope vlees gebruiken dat er is, zolang er geen bot in zit; goedkoper betekent langer stoven.

- Bestrooien met zout (een paar theelepel denk ik? beter te weinig dan te veel) en een eetlepel bloem. Zout kun je later nog naar smaak aanpassen. In een braadpan het vlees bakken schroeien in olie (een eetlepel of wat) totdat het goed bruin is op middelhoog vuur. Bak het in delen, niet alles in één keer erbij. Vlees als het bruin is uit de pan halen.

- In stukken gesneden uien toevoegen (2 of 3, of één grote ui). Grove stukken, anders verdwijnt het tijdens het stoven.

- Blijven bakken tot de uien niet meer rauw zijn, en wat boter toevoegen voor een rijkere smaak (dit kan niet aan het begin want dan brandt het aan). Roer goed over de bodem; de aanbaksels moeten los komen, die geven namelijk de lekkere smaak. Vuur daarna laag zetten.

- Kruiden toevoegen. Zwarte peper (grofgemalen, of hele peperkorrels + poeder), witte peperpoeder (niet te veel dit is erg scherp), 2 laurierblaadjes, een paar jeneverbesjes (4-5), een paar kruidnageltjes (2-3). Nootmuskaat nog niet, dat kan op het einde erbij, en met mate.

- Een plakje ontbijtkoek klein snijden en toevoegen (als je van zoetig houdt; wij doen dat er zelf meestal niet in. Sommige mensen leggen plakken ontbijtkoek bovenop het vlees).

- Een flesje Westmalle Dubbel toevoegen. Het kan overigens ook met bruin bier zoals leffe bruin. En natuurlijk nog een flesje pp bewaren om erbij te drinken ;)

- Een beetje water toevoegen zodat het vlees nét onderstaat.

- Het vuur laag doen, op het absolute minimum maar wel zodat het nog net een klein beetje bubbelt, en het deksel op de pan. Het moet in totaal 3 uur stoven ! Check elk half uur of uur het waterpeil, en roer dan ook goed over de bodem en langs de rand.

- Na 3 uur stoven zou je heerlijk zacht vlees moeten hebben in een dikke saus. Serveren met gekookte aardappels en gekookte groente naar keuze (of bv. rodekool). Wel de jeneverbesjes e.d. eruit vissen.

Als je een slowcooker hebt, kun je eerst het vlees en daarna de uien bakken in een koekenpan, deze in de slowcooker doen, dan de aanbaksels in de koekenpan afblussen met het bier, en dit ook in de slowcooker doen. Kruiden erbij en stoven maar; hoe langer hoe lekkerder.

[ Bericht 3% gewijzigd door sirdanilot op 15-12-2013 19:07:21 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 15 december 2013 @ 18:50:55 #126
365082 IPA35
Patriarch
pi_134299744
Klink redelijk makkelijk. Alleen dat ontbijtkoek laat ik denk maar achterwege.

Je zegt let op het waterpeil, maar je hoeft het toch niet aan te vullen of wel soms? Want dan kookt de saus niet in.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_134299972
Ja, alleen stoofvlees nooit bakken natuurlijk. Dan kan je het net zo goed niet meer stoven naderhand. Het vlees zelf mag in het hele proces idealiter niet boven de 75 graden komen. Dan verbrand je het bindweefsel namelijk in plaats van het te laten smelten.

Doe stukjes vlees kort op hoog vuur schroeien. En schroeien is dus niet bakken. Het vlees in een hete pan gooien, kort aanbranden en zodra het bruin begint te worden meteen eruit.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 19:05:33 #128
414785 sirdanilot
pi_134300139
^ Dat bedoelde ik met bakken. Het moet inderdaad kort op hoog vuur. Daarom dat je niet alles tegelijk in de pan moet doen, maar in delen. Ik zal mijn bericht voor de duidelijkheid aanpassen.

quote:
Je zegt let op het waterpeil, maar je hoeft het toch niet aan te vullen of wel soms? Want dan kookt de saus niet in.
Tsja, dat soort vragen zijn altijd lastig... het hangt er helemaal vanaf hoe hoog je vuur net staat, of hoe breed je pan is. Het waterpeil mag wel enigszins zakken, maar zodra het vlees te 'bloot' is moet je het toch aanvullen. Het is in ieder geval verpest als het te droog wordt en verbrand, terwijl het niet zo'n ramp is als je iets te veel water hebt, dan kun je tegen het einde het vuur ietsjes hoger zetten zodat het alsnog indikt. De ontbijtkoek helpt trouwens ook om het in te dikken, maar goed dat ingrediënt is niet 'verplicht' (al is niks dat natuurlijk). De saus wordt vooral dik vanwege de bloem die je op het vlees hebt gedaan.

Vergeet ook niet de jeneverbesjes eruit te vissen aan het eind, en ook de kruidnages :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134302746
Ik drink nu de Emelisse en die is wel lekker. Fris en gelukkig niet zo bitter. Tevens ook mijn laatste speciaalbier.

Iemand nog suggesties voor lekkere niet-bittere speciaalbieren? Ik wil er namelijk nog wel een paar proberen. Tot nu toe vond ik de Emelisse en de Orval het lekkerste.
If not now, then when.
pi_134303066
Ik zit weer enorm te genieten van een Duvel. Mét gist uitgeschonken; heerlijk!
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 20:17:13 #131
414785 sirdanilot
pi_134303283
La Trappe Puur?

Ik ken niet zo veel bieren die lijken op Orval, het is in die zin vrij uniek... Maar de la trappe puur is lekker fris en vind ik zelf erg lekker.

EDIT: Blijkbaar hou je ook van blond bier, er zijn verschillende keuzes daarvoor. Leffe blond, etc... ga maar gewoon eens naar de supermarkt en koop wat blonde biertjes.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134304657
Blonde bieren zijn vaak wat toegankelijker. Inderdaad een La Trappe Puur die ik heerlijk vind, of een Leffe Blond.

Probeer ook eens Duvel, Hopus, Cuvee vd Keizer Rood, bieren van Texels brouwerij (Skuumkoppe), Karmeliet abdijbieren, Brugse Zot, Gulden Draak, Omer Blond, etcetera :)
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134307382
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:40 schreef BlackLining het volgende:
Brugse Zot
_O_
Misschien wel mijn favoriete bier :9~
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
pi_134307939
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 21:20 schreef KLTZK het volgende:

[..]

_O_
Misschien wel mijn favoriete bier :9~
Het is lang geleden dat ik hem op heb dus twijfelde even om hem erbij te zetten, maar in mijn herinnering is het inderdaad een heerlijk zacht, maar wel complex blond bier :Y
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134312009
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 11:16 schreef bassieVL het volgende:
Batch 14 heb ik ook thuis staan, op moment hebben ze Batch 15 te koop.

Afgelopen week weer wat bier gehaald in Meer. Dat wordt weer genieten komende winter.
Onder andere:
- Kempisch Vuur Hoppergod
- Val-Dieu Noel
- Leffe Christmas
- Corsendonk Christmas
- Val-Dieu Grand Cru
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 december 2013 23:10 schreef KLTZK het volgende:

[..]

Ik heb zelf een flesje van batch #14 in de kelder staan, ben erg benieuwd.
Het bier verschilt trouwens erg per batch omdat er elke keer andere vaten gebruikt worden.
Batch #14 is op cognacvaten gedaan.
Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.
Schip ahoy!
pi_134312138
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 22:56 schreef Piet__Piraat het volgende:

[..]


[..]

Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.
Hier in de kroeg kost ie ¤16,50, om je een indruk te geven..

Maar hij is erg sterk. Vergeleken met die Oak Aged, drink je een niet als Rochefort 10 nog snel.

Of ie het waard is? Meh. Ik heb hem twee keer op, batch 12 en 14 geloof ik. Erg lekker maar inderdaad pokkeduur een zo enorm bijzonder is ie nou ook weer niet.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134313370
Dan zal ik 'm voor 15 euro niet gauw kopen om te proberen. Dan maar een keer onder een tientje. Ben wel al online aan het kijken voor leuk spul. Maar je blijft klikken en komt dan zo boven de 100 euro bestelbedrag uit. Misschien toch maar niet doen met de feestdagen in het vooruitzicht...
Schip ahoy!
pi_134318427
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 22:56 schreef Piet__Piraat het volgende:

[..]

[..]

Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.
Bij het klooster heb ik er ¤ 10,25 per fles voor betaald.
Stop rockin' the boat.
pi_134318691
Da's al beter in de richting. Scheelt toch wel.

Misschien binnenkort maar eens een tripje Westvleteren doen. Heb alleen helaas geen leasebak, dus dure biertjes worden dat :P
Schip ahoy!
pi_134318747
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 08:49 schreef Piet__Piraat het volgende:
Da's al beter in de richting. Scheelt toch wel.

Misschien binnenkort maar eens een tripje Westvleteren doen. Heb alleen helaas geen leasebak, dus dure biertjes worden dat :P
Het is Tilburg/Berkel-Enschot, dat scheelt weer wat kilometers ;)
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_134318772
Als ik toch naar Westvleteren ga, scheelt omrijden via Berkel-Enschot maar 40km, lijkt me prima te doen :D
Schip ahoy!
pi_134318827
Ik zat gisteren te kijken hoe ik aan een krat Westvleteren kan komen maar wat is dat omslachtig zeg. Eerst op vooraf bepaalde dagen bellen en om daarna op vooraf bepaalde dagen je bier te halen. Op zondag natuurlijk gesloten, en doordeweeks is geen optie. De zaterdagen zitten meteen vol lijkt me? Anders ga ik misschien een poging wagen om bij de leveringen op 11 januari te komen.

En, belangrijk, is het het waard?
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_134319137
Ik hoor er alleen maar grandioze verhalen over. Binnenkort ben ik een doordeweekse dag vrij omdat ik ga wintersporten de dag erna, ik denk dat ik dan ga plannen om twee kisten te halen.
Schip ahoy!
pi_134319799
De 12 het hetzelfde type bier als Rochefort 10 of Abt 12. Die zijn ook lekker.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  maandag 16 december 2013 @ 10:14:45 #145
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_134319995
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 08:59 schreef Mgolovic het volgende:
Ik zat gisteren te kijken hoe ik aan een krat Westvleteren kan komen maar wat is dat omslachtig zeg. Eerst op vooraf bepaalde dagen bellen en om daarna op vooraf bepaalde dagen je bier te halen. Op zondag natuurlijk gesloten, en doordeweeks is geen optie. De zaterdagen zitten meteen vol lijkt me? Anders ga ik misschien een poging wagen om bij de leveringen op 11 januari te komen.

En, belangrijk, is het het waard?
Moeilijk voor een ander te bepalen natuurlijk. Het is een heel lekker bier, maar je moet ongeveer tien keer meer moeite doen dan voor een gemiddeld bier en ik vind het niet tien keer zo lekker. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een 'avontuur' juist doordat je zoveel moeite moet doen om het te halen, dus je kunt het ook als bonus zien. Dagje of weekendje West-Vlaanderen aan koppelen en je hebt een leuk uitje :).
Overigens, sommige speciaalbier-slijterijen verkopen het ook, dus als je er echt alleen maar op uit bent het een keer te proberen kun je dat ook doen. Kost wel een stuk meer dan bij de brouwerij, maar niet als je reiskosten en dergelijke meerekent.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_134320078
Ik ga het wel gewoon een keer doen en plak er een ochtendje of middagje Gent aan vast ofzo. Dan is het wat meer de moeite waard :).

En inderdaad, het is een bier waar je wel wat moeite voor moet doen, dat geeft het los van de smaak nog wel wat extra cachet, vind ik O+
Schip ahoy!
  maandag 16 december 2013 @ 10:19:44 #147
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_134320128
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 10:18 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik ga het wel gewoon een keer doen en plak er een ochtendje of middagje Gent aan vast ofzo. Dan is het wat meer de moeite waard :).

En inderdaad, het is een bier waar je wel wat moeite voor moet doen, dat geeft het los van de smaak nog wel wat extra cachet, vind ik O+
Oh dat vind ik ook hoor, staat bij mij ook nog steeds op de lijst en ik heb het al eens gedronken ;). Maar ik probeerde een objectief antwoord te geven :P
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_134320234
Snap ik :D.
Je bent ook gewoon een eindbaas als je op een lekker avondje met vrienden als afsluiter nog een Westvleteren 12 kan presenteren. Gegarandeerde marktwaardeverdubbelaar.
Schip ahoy!
  User die het meest klaagt 2022 maandag 16 december 2013 @ 12:16:15 #149
414785 sirdanilot
pi_134323464
Zo, de la trappe was in de aanbieding bij de digros. Heb een 6pak quadrupel gescoord voor 4 euro 60, vond ik toch erg goedkoop :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134324996
van het weekend wat ramses bier geprobeerd... de poolvos en de stout met hout..
ik was bijzonder verrast over de fantastische smaken. de uitbater zei dat hij heel enthousiast was over alle bieren van ramses. ik ga ze zeker allemaal proberen!
die kerel dryhopt elke van zijn bieren. echt fenomenaal goed.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')