_Ophelia_ | donderdag 29 maart 2012 @ 20:09 |
We hebben een taarten-, brood en pizzatopic. Maar geen topic voor koekjes, cakes, muffins en andere baksels... [verdere OP volgt] | |
kwiwi | donderdag 29 maart 2012 @ 20:09 |
O even volgen, ik bak ook graag | |
ieniminimuis | donderdag 29 maart 2012 @ 20:17 |
volgens moeders is het probleem teveel suiker. Nu heeft rietsuiker natuurlijk ook een hele andere eigenschap dan basterdsuiker. Dus laten we het daar maar op houden. | |
kwakz0r | donderdag 29 maart 2012 @ 20:30 |
ik doe t zonder ei erdoor, wel ei eroverheen voor t glimmen. met ei erdoor worden ze me niet bros genoeg... | |
The_Hives | donderdag 29 maart 2012 @ 20:32 |
maar heb je het deeg wel teruggekoeld? Suiker is bijna zeker het probleem niet. | |
_Ophelia_ | donderdag 29 maart 2012 @ 21:43 |
Teveel suiker zorgt wel dat deeg gaat uitlopen, maar dan heb je volgens mij nog wel wat meer nodig. | |
Noek | vrijdag 30 maart 2012 @ 11:06 |
Ik wil vandaag deze maken. http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies | |
Muck | vrijdag 30 maart 2012 @ 14:31 |
Ohh, die zien er echt heerlijk uit Noek | |
Skaai | vrijdag 30 maart 2012 @ 21:48 |
En, is het gelukt? Ik heb eens een recept van haar gemaakt (parpadelle con pollo) leuke site is dat | |
tombolafan | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:50 |
Ik ga vrijdag of zaterdag de baileys-cheesecake-brownies uit deel 1 maken voor een mini-fok-meet | |
Sts | zaterdag 31 maart 2012 @ 14:56 |
Die zijn heerlijk! | |
Noek | zondag 1 april 2012 @ 18:25 |
Ja, het is gelukt! Het is echt vies lekker. Heb alleen de frambozen weggelaten. Ik bleef maar twijfelen en toen heb ik ze niet gebruikt. Dus nu is het gewoon een chocolate cheesecake br wnie. | |
The_Hives | woensdag 4 april 2012 @ 15:26 |
| |
The_Hives | woensdag 4 april 2012 @ 15:34 |
Ik heb nu voor de 2e keer Paris Brest proberen te maken. Ik heb steeds problemen met de ring van soezenbeslag. Als ik het in de oven heb, rijst het mooi en ziet er goed uit. Vervolgens moet je het langzaam laten afkoelen. Dus vandaag mijn combi magnetron/oven gewoon uit gezet, deur dichtgelaten en vervolgens laten afkoelen. 2 uur later het deurtje open gedaan en hij was al helemaal ingezakt en een platte ring op de bakplaat. Eerste keer gewoon gedaan volgens recept. Nu geprobeerd met alleen water omdat dat er (volgens Rudolf ) voor zorgt dat het krokanter en steviger wordt. Ik heb hem ook langer laten bakken om er zeker voor te zorgen dat hij goed gaar was.... Iemand tips om de rand wel de goede vorm te laten behouden? | |
Sweetpea8472 | woensdag 4 april 2012 @ 15:39 |
Zou het niet kunnen zijn dat je combi te snel afkoelt? Je zou eens kunnen kijken of het werkt als je je oven niet echt uit zet, maar telkens een stuk lager zet... | |
The_Hives | woensdag 4 april 2012 @ 15:42 |
ja, heb ik ook aan gedacht, maar na 2 uur is hij nog steeds lauw van binnen. En steeds lager zetten kan niet helaas. Dan moet hij eerst afgekoeld zijn tot die temperatuur voordat hij weer aan kan. | |
The_Hives | woensdag 4 april 2012 @ 16:07 |
iemand ideeën hiervoor? Icons, smiles en headers klaar terwijl u wacht, #91 | |
Noek | vrijdag 6 april 2012 @ 08:42 |
Nog een picca van mijn chocolate cheesecake brownie . | |
Isegrim | vrijdag 6 april 2012 @ 08:48 |
Oeh! Heb je daar een recept bij? | |
Noek | vrijdag 6 april 2012 @ 08:50 |
Ja. http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies | |
DzjieDub | vrijdag 6 april 2012 @ 09:22 |
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen? De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken. | |
Lienekien | vrijdag 6 april 2012 @ 10:09 |
Ik zou de vulling van tevoren garen en bijv. wat bindmiddel toevoegen tegen het natte. | |
Sjeen | vrijdag 6 april 2012 @ 10:15 |
Chocolate Chip Cookies Heeft iemand ervaring met een koekjespers? Ik wil deze eigenlijk kopen: | |
Noek | vrijdag 6 april 2012 @ 10:16 |
Waren de koekjes lekker chewy? | |
Sjeen | vrijdag 6 april 2012 @ 10:19 |
ja Alhoewel me dat dus niet altijd lukt, met dezelfde receptuur... | |
Dragonberry | vrijdag 6 april 2012 @ 11:26 |
Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen. | |
Sjeen | vrijdag 6 april 2012 @ 11:32 |
In de apfelstrudel doen ze ook wel eens blokjes wit brood om het vocht op te nemen. | |
floris_b | vrijdag 6 april 2012 @ 11:33 |
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem. | |
lemonlime | vrijdag 6 april 2012 @ 11:46 |
Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjes | |
Zana | vrijdag 6 april 2012 @ 11:57 |
ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken. | |
Sjeen | vrijdag 6 april 2012 @ 11:59 |
Euh, spritsdeeg, dacht ik... | |
_Loki | vrijdag 6 april 2012 @ 12:03 |
Ooh ik zocht nog een handig meeneem recept waarbij ik m'n bevroren bramen op kan maken. Dit is echt perfect, danku | |
Zana | vrijdag 6 april 2012 @ 12:05 |
wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes. | |
lemonlime | vrijdag 6 april 2012 @ 12:21 |
Alleen een eetlepel over de bodem strooien is vaak ook al voldoende, het 'kookt' vanzelf omhoog tussen de appels. | |
Zana | vrijdag 6 april 2012 @ 12:21 |
in Duitsland worden in de weken voor kerst veel koekjes gebakken en ik heb net op een Duits forum gekeken http://www.chefkoch.de/fo(...)fuer-Plaetzchen.html de bakblad moet koud zijn en mag niet gevet worden (in de deeg zit genoeg vet) en de pers niet helemaal vol maken, dan zou het beter moeten gaan, maar het luistert nauw | |
het-is-mij | vrijdag 6 april 2012 @ 21:30 |
Ik hoorde dat whoopies in komen?iemand ze al gemaakt en dus in t bezit van een goed recept? | |
Tooto7moe | vrijdag 6 april 2012 @ 22:38 |
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is? Whoopies ken ik al tijden... maar nog nooit zelf gemaakt. hier een sinaasappel/kokosmelk cake. | |
tombolafan | vrijdag 6 april 2012 @ 22:54 |
Nog nooit van Whoopies gehoord De Baileys-cheesecake-brownies voor ze de oven in gingen: Vanavond of morgen meer foto's | |
tombolafan | vrijdag 6 april 2012 @ 23:36 |
Uit de oven: | |
Harajuku. | vrijdag 6 april 2012 @ 23:36 |
Haha, mijn AT. | |
het-is-mij | zaterdag 7 april 2012 @ 07:41 |
Nee dat niet maar had ze nog niet voorbij zien komen vandaar......tijdje terug waren er hier een boel aan de appelplaatcake bijv. Ik kende t niet,lijkt me lekker en leuk om weer wat nieuws re proberen......daar is dit topic toch voor,ook om ideeën op te doen? | |
het-is-mij | zaterdag 7 april 2012 @ 07:42 |
Ziet ee goed uit,vlgs mij is dat erg machtig of niet? | |
Isegrim | zaterdag 7 april 2012 @ 07:50 |
Die is echt prachtig, tombolafan! | |
Skaai | zaterdag 7 april 2012 @ 09:47 |
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen. het-is-mij ik heb ze nog nooit gebakken, maar ik heb een leuk cupcake receptenboek waar er eentje in staat die me wel erg leuk leek. Het is van Lily's cupcakes (ik heb het gegoogled, iemand heeft het online gezet, effe klikken ) en er bestaan volgens mij hele boekjes vol met whoopie recepten (Als je op die site op het recept in het boekt klikt zal de foto nog groter worden ) Overigens staan er in Lily's cupcakes veel doe-het-zelf recepten (essence, kleurstof maken van rode bieten e.d), maar ik heb zelf wel uitgevonden dat er een hoop te vervangen is en ik zie dat de dame van die website dat ook heeft gedaan. Je kan het natuurlijk zelf ook helemaal from scratch doen, dat zal de whoopies ongetwijfeld super lekker maken [ Bericht 6% gewijzigd door Skaai op 07-04-2012 09:52:41 ] | |
Mirjam | zaterdag 7 april 2012 @ 12:12 |
oeh, ziet er lekker uit! is het zo'n droge, of natte? en lekker? | |
het-is-mij | zaterdag 7 april 2012 @ 13:29 |
Idd,je snapt me. Maar goed,thx zie zoveel recepten en zoveel versch.manieren. Net als met cupcakes,de een vind t ene recept geweldig en de ander een ander. Ik ga me er eens in verdiepen. | |
Noek | zaterdag 7 april 2012 @ 14:07 |
Whoopies zijn toch 2 koekjes met vulling in het midden? Heb ooit eens een site gezien van iemand waarbij je die kunt bestellen. Misschien leuk voor inspiratie? http://katiescookies.nl/Flavours.html Ze lijken me echt heerlijk. | |
foodlover | zaterdag 7 april 2012 @ 14:35 |
Heb ook eens zo'n ding gehad, zaten ook recepten bij maar is me nooit gelukt. Die van mij kwam uit Zweden en stamde uit de jaren 70 (oranje...) gekocht op de rommelmarkt. Zou er niet te veel aan uitgeven. | |
Isegrim | zaterdag 7 april 2012 @ 14:49 |
Oeh, die zien er wel heel lekker uit ja. | |
tombolafan | zaterdag 7 april 2012 @ 15:12 |
Hij is heerlijk en nat idd. ik vind er te veel baileys in zitten maar de meiden niet | |
SV-tje | zaterdag 7 april 2012 @ 15:30 |
Ik heb ze vorig jaar voor het eerst gemaakt, had er toen nog nooit van gehoord. Maar de website waar ik het vandaan had, had het over de bovenkanten van cupcakes. Dus gewoon cupcakes bakken en dan de bolle kanten eraf snijden. De rest kun je weer gebruiken voor bv cakepops. Maar volgens mij kun je elk willekeurig recept op een plaat spuiten zolang het beslag maar niet te dun is. | |
FutureFairytale | zaterdag 7 april 2012 @ 17:27 |
Tulbandcake staat in de oven maar ik heb de chocolade te koud laten worden dus ik wacht op een ramp . Straks maar gauw nog een keer de ingredienten kopen en dan morgen maar maken | |
The_Hives | zondag 8 april 2012 @ 10:15 |
scones staan in de oven voor de brunch zometeen alleen nog wat mascarpone en slagroom kloppen. Jum! | |
Taartje | zondag 8 april 2012 @ 10:31 |
het-is-mij, ik heb ze ooit gemaakt volgens het recept op deze website.Niet al te moeilijk en erg lekker, vooral de vulling! Ook makkelijk is dat de aantallen al zijn omgerekend van cups naar grammen, dat scheelt weer werk . | |
Inu | zondag 8 april 2012 @ 10:46 |
Gisteren een victoria sponge gemaakt, voor het eerst met echte vanille. Lekker! | |
FutureFairytale | zondag 8 april 2012 @ 10:59 |
zo lekker! Mijn tulband is niet hoog maar gelukkig wel lekker en het chocoladebeslag is toch gaar geworden..pfoeh (had al voor de zekerheid gauw ingredienten gekocht voor een andere cake). | |
DevilsAndDust | zondag 8 april 2012 @ 12:48 |
De gewone vanillecupcakes uit dat kookboek zijn echt de allerlekkerste die ik ooit heb gemaakt! . Perfect als basisrecept. Whoopies heb ik ook gebakken, een paar maanden geleden. Die avond werd ik onwijs misselijk en heb ik voor het eerst in bijna tien jaar overgegeven, dus ik hoef niet zo nodig whoopies meer te eten of te maken. . | |
Tooto7moe | zondag 8 april 2012 @ 17:39 |
Ik kan soms onbewust bot uit de hoek komen. Niet zo bedoeld. Ze lijken me heerlijk (cakejes met dikke vulling ) Maar ik zie ze idd populair worden en ik ben niet zo van de trends in voedsel. ALs je ze maakt maak dan even chocolade whoopies met peanutbuttercream | |
Tooto7moe | zondag 8 april 2012 @ 17:49 |
even tussendoor, het verhaal erachter is wel leuk. While considered a New England phenomenon and a Pennsylvania Amish tradition,[2] they are increasingly sold throughout the United States.[1] According to food historians, Amish women would bake these desserts (known as hucklebucks at the time) and put them in farmers' lunch pails or lunch boxes. When farmers would find the treats in their lunch, they would shout "Whoopie!"[1] It is thought that the original Whoopie pies may have been made from cake batter leftovers.[3] | |
The_Hives | maandag 9 april 2012 @ 17:12 |
het ruikt hier heerlijk naar Chocolate Chip Cookies | |
The_Hives | maandag 9 april 2012 @ 17:49 |
| |
roos85 | maandag 9 april 2012 @ 20:10 |
Voor de Pasen zelf brownie gemaakt: | |
Sjeen | dinsdag 10 april 2012 @ 21:37 |
Spritsen... Extreem lekker | |
Tooto7moe | woensdag 11 april 2012 @ 12:18 |
Ik ben gek op sprits.. eet het alleen nooit omdat ik altijd het gevoel heb suiker te kauwen/eten. brownie&chocokoekjes zien er ook heerlijk uit! | |
md89 | woensdag 11 april 2012 @ 13:35 |
Recept? | |
Sjeen | woensdag 11 april 2012 @ 18:57 |
In verhouding valt dat best mee, minder suiker dan in standaard koekjes... De hoeveelheid boter echter Ik heb gebruikt: 250 gram boter 120 gram suiker 275 gram meel 1 ei 1 theelepel vanille extract 1/4 theelepel zout | |
Noek | donderdag 12 april 2012 @ 13:20 |
Mooi! Mag ik daar het recept van als ze lekker chewy zijn. Wat een gave spritsen, Sjeen. Heb je zo'n spuitding gekocht? Heute heb ik Oreo Twix cheesecake cupcakes gemaakt. Er was nog zoveel over dat ik het restant maar in een schaaltje heb gedaan. In de oven waren ze mooi hoog en opeens zakte het zaakje in. Recept | |
FutureFairytale | donderdag 12 april 2012 @ 15:51 |
Is dat meel zelfrijzend bakmeel? En wil je ajb vertellen hoe je dit heb gedaan/gevormd? | |
Sjeen | donderdag 12 april 2012 @ 15:55 |
Nee, gewone bloem Eigenlijk een standaard beslag van gemaakt. Boter met suiker luchtig geklopt, ei erdoor geklopt, vanille en zout erdoor geklopt. Bloem erdoor geroerd... Geheel in een spuitzak met kartelmondje (let op! géén wergwerpzak want die kan de druk niet aan. En kijk uit dat je niet per ongeluk met je vinger klem komt te zitten in kartelmondje als je het in spuitzak doet ) Opspuiten in M vorm en dan op 150 graden in heteluchtoven. Die van mij 12 minuten gebakken, mag wel wat langer | |
FutureFairytale | donderdag 12 april 2012 @ 15:59 |
Hartelijk dank! * zet spuitzak op boodschappenlijstje! | |
Sweetpea8472 | donderdag 12 april 2012 @ 16:03 |
Cream cheese, ik ben nou nooit zeker wat ze daar precies mee bedoelen. Is dat mon chou? Of nog weer iets anders? Ziet er namelijk lekker uit! | |
Noek | donderdag 12 april 2012 @ 16:12 |
Ja, mon chou bijvoorbeeld. Het is echt heerlijk en normaal bak ik vooral voor de rest vd wereld maar ik proef wel even. Deze heb ik gewoon zwaar opgegeten, zo lekker. Nu nog langer stijven in de koeling en dan zijn ze nog bigger, better & stronger! | |
Sweetpea8472 | donderdag 12 april 2012 @ 16:14 |
Ok, staat op m'n lijstje! | |
Tooto7moe | vrijdag 13 april 2012 @ 12:28 |
gebruiken jullie altijd monchou? ik gebruik gewoon roomkaas en laat het even uitlekken. | |
SV-tje | vrijdag 13 april 2012 @ 20:14 |
Samen met vriendinnen 2 soorten cupcakes van Rudolph van Veen gemaakt een paar weken terug. De naturel variant vonden we het lekkerst. | |
Taartje | zaterdag 14 april 2012 @ 09:12 |
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas? | |
_Loki | zaterdag 14 april 2012 @ 12:39 |
Volgens mij is Monchou een kaassoort die valt onder de roomkazen. | |
The_Hives | zaterdag 14 april 2012 @ 18:03 |
ja, volgens mij ook | |
_Ophelia_ | zaterdag 14 april 2012 @ 18:04 |
Het is geen standaard roomkaas i.i.g., er zit gelatine in en dat zit er in 'pure' roomkaas niet. | |
Sjeen | zaterdag 14 april 2012 @ 18:18 |
Ik had nog geen koekjespers gekocht Noek, ze hadden die van Wilton niet bij het Kookhuijs aan de Maes | |
Taartje | zondag 15 april 2012 @ 09:13 |
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit? | |
Selestha | zondag 15 april 2012 @ 09:27 |
Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt. | |
Dragonberry | zondag 15 april 2012 @ 09:40 |
Ik heb een boek met alleen maar cheesecake recepten en daarin wordt meestal een combinatie van roomkaas en ricotta gebruikt. Er zit bij elke soort wel een reden achter waarom je dat het beste kan gebruiken, maar heb nu even geen zin om het op te zoeken Zelf gebruik in meestal gewoon alleen roomkaas, werkt altijd! | |
sjanette | zondag 15 april 2012 @ 12:22 |
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten. Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed! Soesjes by sjanette1, on Flickr Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr [ Bericht 15% gewijzigd door sjanette op 15-04-2012 12:33:09 ] | |
_Ophelia_ | zondag 15 april 2012 @ 12:28 |
Voor gebakken cheesecake zou ik geen Monchou pakken idd. Voor kwartaart durf ik niet te zeggen, ik lust het niet en maak het dus nooit. | |
Noek | zondag 15 april 2012 @ 12:35 |
Recepten? Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt. | |
The_Hives | zondag 15 april 2012 @ 12:43 |
ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies. 'officieel' 150 gram ongezouten roomboter 125 gram lichtbruine basterdsuiker 100 gram fijne kristalsuiker 2 theelepels vanille-extract 1 koud ei 1 koud eigeel 300 gram bloem 1/2 theelepel zuiveringszout 300 gram melkchocolade- stukjes ------ Weet niet of mijn roomboter ongezouten was, ei en eigeel waren op kamertemperatuur, chocoladestukjes waren puur, vanille-extract was verse vanillemerg. En die koekjes vielen heel erg in de smaak foto was beetje knullig. In het echt zag het er veel beter uit | |
roos85 | zondag 15 april 2012 @ 12:50 |
oei ziet er te lekker uit zeg! Heb je toevallig het recept van de appeltaart? | |
sjanette | zondag 15 april 2012 @ 12:52 |
Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker! Het recept van de soesjes is van Yummy in my Tummy http://tinyurl.com/6vbhxts De baktijden waren bij mij langer dan hier aangegeven. Ook had ik meer slagroom nodig en heb ik vanille toegevoegd. [ Bericht 4% gewijzigd door sjanette op 15-04-2012 13:11:33 ] | |
Sweetpea8472 | maandag 16 april 2012 @ 07:45 |
Ik had niet veel keuze, de enige roomkaas die ze bij ons in de winkel hebben is met kruiden... En dat leek me nou niet zo geschikt in een cheesecake Die monchou werkte ook goed! (ze zijn erg lekker geworden!) | |
Noek | maandag 16 april 2012 @ 08:41 |
Dank je wel! Ga de appeltaart deze week maken. Hij ziet er ook echt zo pro & smashing uit! | |
Sulley02 | maandag 16 april 2012 @ 11:17 |
Wat ziet die appeltaart er ontzettend lekker uit zeg! | |
FutureFairytale | maandag 16 april 2012 @ 12:26 |
Prachtige appeltaart Ik heb helaas geen foto van mijn in het weekend gebakken appelkruimelcake maar ooh... hij is zo lekker! Smeuïg en met een laag krokante kruimels aan de bovenkant | |
Landysh | donderdag 19 april 2012 @ 15:46 |
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien. | |
Dragonberry | donderdag 19 april 2012 @ 16:18 |
ooooo dat ziet er echt mooi uit! en goed gelukt! | |
Landysh | donderdag 19 april 2012 @ 16:20 |
Dank je wel! Ik heb trouwens dit recept gebruikt mocht iemand ze willen maken. http://notsohumblepie.blo(...)ting-new-recipe.html | |
Goudvis87 | donderdag 19 april 2012 @ 16:57 |
WAUW!!! Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/ | |
Sjeen | donderdag 19 april 2012 @ 16:58 |
Owwww. die ziet er zo lekker uit! Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker | |
Paul-89 | donderdag 19 april 2012 @ 17:01 |
Recept ? | |
Dragonberry | donderdag 19 april 2012 @ 17:26 |
citroen | |
Landysh | vrijdag 20 april 2012 @ 16:45 |
En jouw taart is ook heel mooi! Ik wilde al heel lang een meringuetaart maken! Misschien dit weekend. Ze zien er vaak mooier uit dan dat ze smaken inderdaad. Maar als je er een smaakje aangeeft/goed vult smaken ze best goed hoor. | |
sjanette | vrijdag 20 april 2012 @ 17:39 |
Ziet er mooi uit!! | |
Skaai | vrijdag 20 april 2012 @ 20:56 |
Ik heb er nog nooit een gegeten | |
Goudvis87 | dinsdag 24 april 2012 @ 11:06 |
Thanks!! Het recept wat ik gebruikt heb is heel duidelijk, dat werkt echt prettig, dus is wel een aanrader Deze dus: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/ | |
MaximusTG | dinsdag 24 april 2012 @ 15:07 |
Ik denk dat ie beter in dit topic past dan het taartentopic, maar ik ga morgen een Aprikosen-Apfel-Kuchen mit Kokosstreuseln maken. Uit dit boek: Tis een gistdeeg, met als vulling gepureerde gebonden abrikozen met appel. Bovenop een Streusel (kruimels) van bloem, boter, suiker en kokos. | |
Paul-89 | dinsdag 24 april 2012 @ 15:16 |
Vandaag een Tarte au Citron gebakken, niks mis mee. | |
Goudvis87 | dinsdag 24 april 2012 @ 15:21 |
Oe, klinkt lekker! Ben heel benieuwd naar het resultaat Ben vrijdag jarig, dus ga donderdag een appelkruimeltaart maken jum! Deze met kerst gemaakt: pannekoekenchocoladetaart (bizar veel werk maar erg lekker - wel vullend ): Naar dit recept (beetje aangepast ivm lactose allergie van familileden) CRÊPES CAKE WITH CHOCOLATE MERINGUE FROSTING Crepes 500 gr fijn bloem 6 eieren 3 el suiker 100 gr boter 1 l melk (soyamelk vermengd met wat room, palmbier en olie) boter om in te bakken (plantaardig, in de koelkast) Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Laat de eieren erin lopen. Laat de boter in een schaaltje in de magnetron (of au bain marie) smelten. Giet de boter bij de bloem en voeg suiker toe. Meng dit telkens met scheutjes melk tot een glad beslag en laat het een half uur rusten. Neem een grote koekepan met anti aanbaklaag en smelt hierin wat boter. Laat een klein beetje beslag in de hete pan stromen en beweeg de pan zodat het beslag goed uitloopt. Laat een klein klontje boter op de crèpe smelten. Bak de crèpe tot de onderkant goudgeel is met wat donkerder vlekken en keer hem dan om. Bak de andere kant in korte tijd goudgeel en gaar. laat het uit de pan op een bord glijden. MAKE THE MERINGUE FROSTING: Klop 6 eiwitten stijf in plastic tupperware maatbeker met blauwe deksel met gat (tegen het spatten). Voeg 200 gram poedersuiker toe Voeg 150 gram gesmolten plantenboter toe (even smelten in de magnetron) beetje voor beetje, blijven kloppen op een lage stand Voeg twee plakken gesmolten cholade toe (even smelten in de magnetron) blijf klopppen op de laatste stand Voeg een kopje koude espresso toe, Maak er een taart van door de crepes een voor een te besmeren en als laatste de topping er overheen en langs de zijkanten te smeren. Laat koelen in de koelkast in de garage, serveer in kleine puntjes bij de koffie | |
Sweetpea8472 | dinsdag 24 april 2012 @ 16:10 |
Ziet er erg lekker uit! Maar ik heb geen koelkast in de garage... Wel in de bijkeuken | |
MaximusTG | woensdag 25 april 2012 @ 14:59 |
Aprikozenapfelkuchen is klaar! Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm. | |
The_Hives | woensdag 25 april 2012 @ 15:01 |
nice! | |
MaximusTG | woensdag 25 april 2012 @ 15:05 |
Thanks! Was wel trots dat mn berekening zo mooi uitkwam . Had een excelsheet gemaakt; Recept zegt dat 1/4 van deeg voor rand is. Dat gescheiden per ingredient, en geschaald voor kleinere vormen. Rand op basis verhouding omtrek. Rest op basis oppervlakte. | |
The_Hives | woensdag 25 april 2012 @ 15:08 |
mooi dat het uitkwam. Zelf maak ik dan meestal 1/2, 2 of 3 keer het recept en zie wel wat ik over hou | |
MaximusTG | woensdag 25 april 2012 @ 15:11 |
Ja, als je het deeg gewoon tegen de bodem en rand aandrukt dan kan je dat wel doen. Maar moest hier 1 deel van het deeg in tweeen delen, en van die twee stukken rollen maken, die vlechten en dat langs de rand doen. Zal je net zien dat het te weinig is . | |
Dragonberry | woensdag 25 april 2012 @ 15:57 |
Ik heb net spullen gehaald om lekker een carrot cake te maken. Waarschijnlijk morgen maken en als ik heeel veel zin heb vanavond al | |
Goudvis87 | woensdag 25 april 2012 @ 16:20 |
Ooooo wat een plaatjes zien er heel lekker uit!! (ben je jarig??) | |
MaximusTG | woensdag 25 april 2012 @ 16:22 |
Nope, is voor mn vriendin. Die neemt taart mee naar dr werk . Maar had geen tijd om ze te maken. En ik ben er ook wel ietsje beter in . Mooi zijn ze he? Was vooral trots op de vlechten . | |
Harajuku. | woensdag 25 april 2012 @ 16:24 |
Ooohh, die spritsen zien er goed uit | |
Goudvis87 | woensdag 25 april 2012 @ 17:04 |
Zien er knetter goed uit!!! | |
sjanette | woensdag 25 april 2012 @ 17:50 |
Die zien er super uit zeg | |
Tooto7moe | woensdag 25 april 2012 @ 20:00 |
die kuche ziet er idd lekker uit! Ik wil een duits bakboek halen, die duitsers hebben veel lekkere kuchen. | |
Tooto7moe | woensdag 25 april 2012 @ 21:12 |
griesmeelkoekjes chocolade creme fraiche cakejes snickerkoek | |
Goudvis87 | donderdag 26 april 2012 @ 07:52 |
Ziet er ook goed uit! Hebbie een recept van die snickerkoek? | |
Miracle_Drug | donderdag 26 april 2012 @ 12:03 |
Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar | |
MaximusTG | donderdag 26 april 2012 @ 12:10 |
Ja, klopt, die hebben ook nog een veel grotere 'bakcultuur'. Wat je daar allemaal in de winkels kan krijgen..Dat boek dat ik hier boven postte is zeker een aanrader, al is ie soms een beetje vaag. Met dingen als 'een klein blik abrikozen'. En een "Würfel Frischhefe" (blokje verse gist, 42 gr). Jouw baksels zien er ook mooi uit zeg! Vriendin stuurde net een foto van de binnenkant van de kuchen: | |
Sulley02 | vrijdag 27 april 2012 @ 13:59 |
Oeh, dat ziet er allemaal zo lekker uit! | |
Goudvis87 | zaterdag 28 april 2012 @ 17:42 |
Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept Gister op werk op getrakteerd, erg lekker. Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt | |
sjanette | zaterdag 28 april 2012 @ 19:41 |
Lekker | |
Trusten | zaterdag 28 april 2012 @ 19:46 |
Ziet er goed uit, receptje? | |
Tooto7moe | zaterdag 28 april 2012 @ 19:48 |
Snickerkoek. Nodig: vorm (28-30cm), een gemiddelde ovenbaklaat moet ook prima zijn. ingredienten: 500 gram pinda's, ongeveer 300 gram biscuit 1tl kaneel en gember of speculaaskruiden (voor dat extraatje!) 4/5 pot suikerstroop/keukenstroop (vind je onderaan naast de appelstroop, bij het broodbeleg) extra: 400 gram choco kleur 1 (melk) 75 gram choco kleur 2 (wit) Bereidingswijze: - Maal de pinda's en biscuit zo fijn als je wilt. Hangt dus van je smaak af, op de foto zie je dat ik ze grof gemalen heb. Dan heb je nog zo'n bite - meng alles samen met de stroop, dit is echt even een irritante klus en heel plakkerig. Meng het tot je er bijna een bol van kan maken. Als je teveel gebruikt, dan blijft het plakkerig en wordt het hard... maar als je te weinig gebruikt dan gaat het brokkelen. Ik maak dus niet de hele pot leeg ongeveer 4/5 is genoeg - doe het in je bakvorm, goed aandrukken.Om een egale bovenkant te krijgen, kun je de achterkant van een lepel in water dopen en het daarmee glad maken. Laat het even hard worden in de koelkast. - Smelt de helft (200gr) van chocokleur 1 en smeer dit over het mengsel. Laat hard worden. Draait het om. Smelt de andere helft, smeer het erover en smelt de overige choco om mee te versieren. - Om te snijden laat je het op kamertemperatuur komen. Gebruik een scherpe, stevige mes die je telkens in lauwwater doopt. en je moet wel kracht zetten, anders breekt alles. ps. voor het marmer effect op de bovenkant. Maak met witte chocolade lijnen. Neem een satestoktje en strijk voorzichtig door die lijntjes heen. 1x naar je toe en 1x van je af. Niet te hard drukken, je neemt in principe de witte chocolade mee naar de volgende streep. | |
sjanette | zaterdag 28 april 2012 @ 20:11 |
Vanochtend vroeg al een Chocolate Chip taart gemaakt naar een recept van Uit de keuken van Levine ( http://tinyurl.com/7e8pstn ) Chocolate Chip tart by sjanette1, on Flickr | |
morgane | zaterdag 28 april 2012 @ 22:45 |
Ik ga morgen chocolade-kwarkmuffins maken, ben benieuwd! | |
caroline88 | zondag 29 april 2012 @ 18:26 |
Ziet er erg lekker uit, heb het recept als pdf gedownload (heb net een kast vol taart en cake - gekocht in de winkel - dus die eerst maar eens opeten voordat ik zelf weer wat ga bakken). | |
Bleie | zondag 6 mei 2012 @ 10:20 |
Heeft iemand weleens een red velvet cake gemaakt / gegeten? Ze zien er zo gaaf uit. Eventueel tips voor recepten (vooral voor de frosting) zijn ook welkom! | |
Taartje | zondag 6 mei 2012 @ 10:39 |
Jup, ik. Ik maakte de taart met dit recept. De taart was lekker maar vrij machtig, het glazuur was niet te pruimen. In verhouding veeeel te veel boter, echt Amerikaans dus. Zoek je een goed recept, let dan vooral daarop is dus mijn tip. En wat betreft het bakken: er gaat veel rode kleurstof in, dus wees vooral voorzichtig met knoeien en maak al je keukenspullen zo snel mogelijk weer schoon! | |
Bleie | zondag 6 mei 2012 @ 10:43 |
Dank je! Het glazuur ziet er inderdaad enorm machtig uit: roomkaas, witte chocola én boter. | |
roos85 | zondag 6 mei 2012 @ 10:44 |
volgens mij is dit mega zoet, bij het zien van de foto springen de vullingen al bijna uit mijn kiezen.. | |
floris_b | zondag 6 mei 2012 @ 11:05 |
Ik heb gister butterscotchtaart gemaakt. Het was geen succes, de meringue werd niet hard en de vulling daaronder ook niet. | |
The_Hives | zondag 6 mei 2012 @ 13:06 |
nu een simpele cake aan het maken. Zo lekker om gewoon alleen het beslag al te eten | |
Inkomen | zondag 6 mei 2012 @ 13:13 |
Ik heb een recept voor een slagroomtaart, er staat 150 gram bloem in voor de cake. De cake is niet goed genoeg gerezen, zou dat aan het soort bloem kunnen liggen dat ik heb gebruikt, ik heb patentbloem gebruikt. Groet, Broertje van, | |
MaximusTG | zondag 6 mei 2012 @ 13:19 |
Nee, lijkt me niet, patentbloem wordt juist voor gebak gebruikt. Welk recept heb je gebruikt? | |
Inkomen | zondag 6 mei 2012 @ 13:33 |
Recept uit de libelle voor de cake:
| |
MaximusTG | zondag 6 mei 2012 @ 13:34 |
Ja, ik denk eerder dat je eimengsel niet luchtig genoeg geworden was, en/of dat je het bloemmengsel er niet voorzichtig genoeg doorheen gespateld hebt. Alle luchtigheid die erin zit komt namelijk van dat eimengsel, je hebt immers geen rijsmiddelen in je beslag. | |
Tegan | donderdag 10 mei 2012 @ 20:38 |
Iemand een lekker recept voor zulke bakjes? Alleen het deeg zeg maar. | |
MaximusTG | donderdag 10 mei 2012 @ 20:53 |
Dat staat er toch gewoon bij http://www.libelle-lekker(...)em-en-vanillepudding | |
Inkomen | donderdag 10 mei 2012 @ 21:08 |
Namens familie nog bedankt. | |
MaximusTG | donderdag 10 mei 2012 @ 21:12 |
Graag gedaan! Hebben jullie het opnieuw geprobeerd? | |
Isegrim | vrijdag 11 mei 2012 @ 10:48 |
Ik heb nog nooit maizena in een cake gedaan... Wat is het idee daarvan? | |
Tegan | vrijdag 11 mei 2012 @ 12:45 |
Dat was een googleplaatjessearch . Maar bedankt. | |
Tegan | vrijdag 11 mei 2012 @ 12:47 |
Wordt het droger van? | |
Isegrim | vrijdag 11 mei 2012 @ 13:35 |
Dat wil je toch juist niet? Niets zo vies als van die gortdroge cake. | |
MaximusTG | vrijdag 11 mei 2012 @ 13:37 |
Dat dacht ik al, maar via de naam van het plaatje kwam ik op de site. Als alternatief kan je nog een vlaaideeg (gistdeeg) proberen, of een Linzertorte deeg. | |
FutureFairytale | vrijdag 11 mei 2012 @ 14:17 |
Ik ga straks een vanille-chocolatechip-gecarameliseerde pecancake bakken | |
Tegan | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:50 |
Er moeten droge bonen in tijdens het bakken voor de vorm. Zou dat ook kunnen met rijst of zonder iets? | |
franky_sl | zaterdag 12 mei 2012 @ 18:04 |
Ja rijst kan ook. Heb laatst macaroni gebruikt, wil ook prima. | |
Jeroen1990 | zaterdag 12 mei 2012 @ 18:09 |
Zonder iets gaat het niet worden omdat de randen dan naar binnen vallen. Daarom moet je iets erin doen zodat het overeind blijft en niet kan vallen. | |
Tegan | zaterdag 12 mei 2012 @ 18:11 |
Ja, met rijst lijkt te werken. Thanks. | |
Tooto7moe | maandag 14 mei 2012 @ 20:51 |
voor zover ik weet luchtiger. in cakemeel zit ook vaak maizena. Maizena is lichter dan meel... | |
Sandous | dinsdag 15 mei 2012 @ 22:48 |
Lang niks gebakken, kwam vandaag langs bij de AH XL en heb lang naar cakjes zitten kijken, tot een oud dametje zei: Deze moet je nemen...!! Ik weet dat het een jaar terug een hype was.. Ik heb m een jaar terug gegeten en herinnerde mij dat ie verdomd mnommnom was. Iemand een recept? *uiteindelijk laten liggen hoor* | |
FutureFairytale | woensdag 16 mei 2012 @ 00:35 |
Heb die cakejes vroeger ook veel gegeten . Nu laat ik ze ook liggen omdat ik er geen 3 op kan voor ze niet meer vers zijn. Maar het is volgens mij gewoon helft beslag met gesmolten chocolade en helft beslag met kokos, met geraspte kokos ter garnering. | |
Skaai | woensdag 16 mei 2012 @ 07:34 |
Je kan het ook kleuren met dikgekookte bietensap | |
RobinOok | woensdag 16 mei 2012 @ 17:42 |
Schuimkoekjes En nee, die zijn niet met chilipeper. Dat is gedroogde, gemalen aardbei. En door 't beslag zat een drupje rozenwater (eigenlijk rozenessence, maar dat durf ik niet hardop te zeggen) | |
Sandous | donderdag 17 mei 2012 @ 17:22 |
Robin | |
sjanette | donderdag 17 mei 2012 @ 19:45 |
Erg mooi!! | |
sjanette | donderdag 17 mei 2012 @ 19:48 |
Vandaag een Banana Cream Pie gemaakt naar een recept van Joyofbaking.com Banana cream pie by sjanette1, on Flickr Voor mij heeft de taart teveel slagroom, maar de smaak was goed. | |
roos85 | donderdag 17 mei 2012 @ 19:51 |
oohh my | |
fotostarter | donderdag 17 mei 2012 @ 20:06 |
ZZien er mooi uit Krijg alleen altijd kippenvel als ik die dingen eet. Net zoals die schuimblokken... | |
Linnie20v | donderdag 17 mei 2012 @ 21:11 |
Ziet er lekker uit! Heb toevallig vandaag ook iets gemaakt met banaan, echter een simpele cake | |
_Loki | donderdag 17 mei 2012 @ 21:35 |
God wat wil ik die graag eens zelf maken. Het ding is dat dit heeele vochtige cakejes zijn, dus het kan niet met gewoon cakespul. Beetje vettig is het ook en best licht. | |
lady-wrb | donderdag 17 mei 2012 @ 21:42 |
ik heb vandaag bananenmuffins met chocoladeglazuur en citroencupcakes met citroenicing gemaakt | |
Bakkerd | donderdag 17 mei 2012 @ 22:40 |
Deze komt over 10 minuutjes uit de oven, ben benieuwd! | |
_Hestia_ | vrijdag 18 mei 2012 @ 00:24 |
Mmmm die ziet er idd mnommnom uit ja | |
sjanette | vrijdag 18 mei 2012 @ 07:59 |
En?? | |
floris_b | zondag 20 mei 2012 @ 17:54 |
kokos meringue | |
The_Hives | zondag 20 mei 2012 @ 18:55 |
vandaag pepernoten gemaakt, gewoon omdat het kan | |
sjanette | zondag 20 mei 2012 @ 18:59 |
| |
Bakkerd | zondag 20 mei 2012 @ 19:55 |
Ja, was lekker! | |
Phaelanx_NL | zondag 20 mei 2012 @ 20:36 |
Dacht dat ik de enige was die dat had . Ook als je in waterijs bijt last van? | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 20:43 |
Question: Ik ben op zoek naar een bakvorm geribbeld met uitneembare bodem: 35x7cm ( rechthoek ) Iemand een online adresje? ( of winkel in Den Haag ) [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2012 21:01:58 ] | |
Lienekien | zondag 20 mei 2012 @ 20:44 |
Www.kookpunt.nl | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 20:58 |
Kom een hoop tegen, maar niet wat ik zoek | |
Lienekien | zondag 20 mei 2012 @ 20:59 |
http://www.kookpunt.nl/fa(...)ium/nl/product/3362/ Ik dacht aan zoiets, afgaand op je beschrijving. | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 21:02 |
bedoelde een rechthoek | |
Lienekien | zondag 20 mei 2012 @ 21:03 |
Geen idee wat je bedoelt. | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 21:05 |
http://www.kookwinkel.nl/#37806 Dit model, alleen 7 ipv 11cm | |
AnneX | zondag 20 mei 2012 @ 21:05 |
Toevallig gister in Dille & Kamille beland en een folder meegenomen, waar een afbeelding staat van geribbelde rand met losse bodem. Hullie hebben ook een webshop. http://www.dille-kamille.nl/nl/content/516/bakken Zie nr. 17. Tip: zet jezelf op budget voor je naar binnengaat Edit: nu pas zie ik dat je een rechthoekige vorm zoekt... | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 21:07 |
die tent ken ik, kom ook veel ronde tegen Heb dus 35x7cm rechthoek nodig voor een recept. | |
Dragonberry | zondag 20 mei 2012 @ 21:28 |
Ik weet volgens mij wat je bedoelt, kom ze heel vaak tegen op Amerikaanse food blogs en volgens mij ook weleens gezien bij masterchef zodat je zoiets krijgt dus? Ik kan alleen nog niet vinden waar je het kan kopen.. | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 21:30 |
Yess Recept van MasterChef Australia 2012, daar heb ik hem voor nodig | |
Dragonberry | zondag 20 mei 2012 @ 21:31 |
Op google kan je zoeken op: Rectangular tart pan. Dan vind je engelse sites en webwinkels. | |
firefly90 | zondag 20 mei 2012 @ 21:34 |
en waarom past dat niet in een ronde vorm? of een vorm met andere afmetingen ? | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 21:36 |
Het is een recept voor die vorm. Dus dat lijkt mij dan de logische keuze | |
Dragonberry | zondag 20 mei 2012 @ 21:39 |
Ik wil al heel lang zo'n vorm hebben, eigenlijk gewoon omdat het weer eens wat anders is en je ze niet vaak ziet Maar meer in de zin van: als ik er ooit een tegenkom koop ik hem! | |
The_Hives | zondag 20 mei 2012 @ 21:42 |
nou, niet als je de vorm alleen voor dat ene recept wilt kopen. Je hebt genoeg alternatieven. Uiteindelijk gaat het om de inhoud....... met andere blikken is alleen de vorm iets anders | |
Soulagement | zondag 20 mei 2012 @ 21:43 |
Red velvet brownie staat in de oven voor morgen, ook alvast een witte chocolade frosting gemaakt voor bovenop | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 21:44 |
True, ik weet alleen niet of je, als het formaat anders is, genoeg hebt voor de bodem [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2012 21:45:10 ] | |
floris_b | zondag 20 mei 2012 @ 22:02 |
koop je een ronde vorm met een diameter van 17 cm | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 22:05 |
| |
firefly90 | zondag 20 mei 2012 @ 22:06 |
oppervlakte berekenen | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 22:16 |
Kan ook Wat handiger is: Gewoon de juiste vorm kopen | |
firefly90 | zondag 20 mei 2012 @ 22:24 |
dan heb je straks je kast vol liggen met honderd-en-een soorten vormen die je allemaal maar 1x hebt gebruikt. ik pas het recept gewoon aan op de paar standaard vormen die ik in huis heb. | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2012 @ 22:28 |
Mwah, je kan de vorm ook dan vaker gebruiken. Ik maak liever iets na zodat het klopt, zonder de ingrediënten te moeten aanpassen | |
MaximusTG | zondag 20 mei 2012 @ 22:33 |
Wat een onzin, gewoon beetje nadenken. Is idd prima te schalen door middel van verhouding oppervlakte. Dat hoort ook bij bakken/koken imho. Als je echt nauwkeurig wil schalen moet je het deeg voor de omtrek loshalen uit het oorspronkelijke recept en dat schalen naar verhouding omtrekken. Of gewoon ietsjes teveel maken. | |
Dragonberry | zondag 20 mei 2012 @ 22:44 |
problemen met kopen via Ebay? | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 00:19 |
Nee, maar die is 35x13 | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 00:21 |
Nog geen idee of dat kan. Moet ik eerst inhoud weten van originele vorm, en moet het recept ook aangepast kunnen worden Dat kan namelijk niet altijd | |
firefly90 | maandag 21 mei 2012 @ 00:35 |
waarom zou dat niet altijd kunnen? | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 07:28 |
Omdat je soms niet verhoudingen in een recept kan veranderen omdat het dan niet werkt | |
MaximusTG | maandag 21 mei 2012 @ 09:09 |
Als je een recept naar een andere oppervlakte schaalt verander je (bijna) niks aan de onderlinge verhoudingen.. Alle ingredienten worden toch gewoon vermenigvuldigd met factor Opp_nieuw/opp_oud? | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 10:07 |
En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor ) | |
Inu | maandag 21 mei 2012 @ 10:16 |
Ik had laatst een citroencake met een hele zoete glazuur gemaakt in een taartvorm ipv cakeblik. Ging natuurlijk prima, iets korter in de oven en hij was heerlijk, maar die glazuurlaag was echt een beetje te veel over een hele taartpunt, ipv een klein randje cake Wel aan te raden trouwens; https://www.google.nl/sea(...)TF-8&q=lemon+drizzle | |
firefly90 | maandag 21 mei 2012 @ 10:18 |
heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werken | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 10:40 |
Niet uit m'n hoofd, heb het wel gezien bij diverse kook shows, gaat voornamelijk om bepaalde nagerechten. Als je dan de verhoudingen gaat veranderen krijg je niet hetzelfde resultaat. Ze zeggen het ook wel is bij de Masterclass in MasterChef Australia | |
firefly90 | maandag 21 mei 2012 @ 11:01 |
vreemd, want wanneer je de verhoudingen goed aanpast blijven de onderlinge verhoudingen hetzelfde. dan zou het resultaat ook exact hetzelfde moeten zijn. | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 11:40 |
Dat klopt ook wel, maar soms "werkt" het dan niet. Maargoed, zoek nog steeds die bakvorm | |
MaximusTG | maandag 21 mei 2012 @ 12:01 |
Ik zou dat recept van je nog maar eens goed lezen. Het is deze he? http://www.ledelicieux.co(...)ubarby-ricotta-tart/ ? Daar staat dat ie geinspireerd is door een recept van Donna Hay, en dat ie voor twee taarten is. Er staat ook: "Carefully place the dough into a 24cm tart tin" Zoek ik naar versies van het originele recept vind ik dit: http://www.beyondsweetand(...)ck-strawberries.html "Line a 9.5 inch tart pan with dough and trim the excess" Laat dat nu net 24 cm zijn, en ze gebruiken daar ook een ronde vorm.. | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 12:04 |
Ziet er lekker uit, maar dat is hem niet | |
Bleie | maandag 21 mei 2012 @ 14:01 |
En? Recept? | |
Sjeen | maandag 21 mei 2012 @ 17:01 |
Dit wat? Is 35 bij 11... http://www.pannen.nl/bakblik-bodem-los-non-stick-35x11cm | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 17:17 |
Yup Alleen dan de kleine maat. En ik weet bijna 100% zeker dat die er in NL niet is | |
MaximusTG | maandag 21 mei 2012 @ 17:36 |
Post dat recept dan eens? Weet je wel zeker dat het 35x7 is? Dat is nl. wel heel erg smal.. | |
Soulagement | maandag 21 mei 2012 @ 18:29 |
Recept van Estolan: http://www.masterchef.com(...)and-double-cream.htm Recept voor de red velvet brownie: 170 gram boter 350 gram suiker 130 gram cacaopoeder 1 eetlepel vanille-extract snuf zeezout halve theelepel bakpoeder 3 eieren 130 gram bloem rode kleurstof Oven voorverwarmen op 160 graden. Suiker door de gesmolten boter roeren. Cacaopoeder, vanille, zout en rode kleurstof en bakpoeder toevoegen. Eieren er daarna goed doorheen roeren. Bloem er als laatst doorheen. In springvorm gieten, ongeveer 30 minuten in de oven. De frosting; 200 gram roomkaas, 100 gram witte chocolade, wat citroensap en poedersuiker (naar smaak). Chocolade smelten met wat slagroom en af laten koelen. De roomkaas met poedersuiker en citroensap mixen. De afgekoelde chocolade erdoor mixen en in de koelkast zetten. Geen foto's gemaakt, hij is weer helemaal opgegaan! Volgende keer laat ik de kleurstof weer weg (is wel leuk voor een keer, maar totaal overbodig). | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 19:16 |
Jah!! | |
MaximusTG | maandag 21 mei 2012 @ 19:25 |
Op die pagina staan onderaan tweets, twee daarvan hebben commentaar op de bakvorm. Eentje vindt em ook erg smal. De ander vraagt zich af of het niet 35x13 moet zijn. Ook stond er volgens de commentaren eerst al een ander foutje in het recept, dus wie weet? | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2012 @ 19:44 |
Even de aflv bekeken Hij zegt geen formaat, maar het is een "brede" hand formaat, wat idd 11-13cm is Had verder nog niks gelezen erover zat alleen de ingrediënten lijst te bekijken. Dus foutje zou kunnen Ze bestaan wel, alleen schaars denk ik | |
Jannuk | dinsdag 22 mei 2012 @ 15:54 |
Carrotcake in de oven | |
Tooto7moe | dinsdag 22 mei 2012 @ 20:48 |
geen foto? lijkt me heerlijk ik wist meteen dat je hem daarvoor nodig had haha bij dille &kamille heb ik 100% zeker die vorm gezien. Je moet hem daar kunnen vinden, anders bel je ze even? Ik wil binnenkort nog erheen voor 2 a 3 nieuwe vormen Hoe meer vormen in huis hoe beter en dan graag ook nog dubbele yes, you can! pepernoten heerlijk. | |
Tooto7moe | dinsdag 22 mei 2012 @ 20:55 |
Over die taart gesproken. Hij lijkt me ook gewoon heerlijk met alleen amandelfragipane en eventueel wat sinaasappelschil. en dan amandelschaafsel/crumble. já lekker. | |
Tooto7moe | dinsdag 22 mei 2012 @ 21:14 |
Hier 'knapperige koekjes' gemaakt en de poedersuiker is slecht gemalen aangezien dat stomme ding kapot ging Maar je maakt een slap beslagje en daar doop je zo'n frituurijzer in : http://farm3.static.flickr.com/2093/2242969446_6ddaeba6a0.jpg ze zijn lekker knapperig en ga nog even spelen met ingredienten en ze eventueel door honing halen enz. | |
Inu | woensdag 23 mei 2012 @ 22:17 |
Hebben jullie trouwens nog tips voor een keukenmachine rond de 200 euro? Ik maak geen brood, dus echt voor cake en taart enzo Ik vind deze mooi, maar die worden niet meer geleverd... | |
Trusten | woensdag 23 mei 2012 @ 22:21 |
Kenwood Patissier schijnt binnenkort weer leverbaar te zijn http://www.bobshop.nl/nl/(...)er-stand-mixer/p9848 Anders is zijn deze misschien een optie voor je? http://www.bol.com/nl/p/k(...)64/9000000011157684/ Ik heb zelf deze (hiervoor de Kenwood Patissier) http://www.bobshop.nl/nl/(...)keukenmachine/p41030 Het fijne daarvan is (naast dat ik hem erg mooi vind) is dat je er ook mee kunt snijden, raspen en blenderen. Goedkopere versie (niet rvs, zonder blender en citruspers) http://www.bobshop.nl/nl/(...)keukenmachine/p41022 Succes iig! [ Bericht 9% gewijzigd door Trusten op 23-05-2012 22:28:53 ] | |
Dragonberry | woensdag 23 mei 2012 @ 23:29 |
Ik heb dezelfde en hij bevalt echt perfect! Ik kocht hem om alle extra acessoires die erbij zitten, die had ik ook nog niet. En hij is gewoon heel mooi | |
Inu | donderdag 24 mei 2012 @ 11:59 |
Ja, die vond ik ook erg tof. Ook gewoon wat anders qua uiterlijk | |
Frag_adder | vrijdag 25 mei 2012 @ 08:43 |
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem. het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken. Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt! | |
Frag_adder | vrijdag 25 mei 2012 @ 08:44 |
http://www.bobshop.nl/nl/(...)p9851?ref=kieskeurig deze misschien wat voor jou? | |
Inu | vrijdag 25 mei 2012 @ 11:08 |
Ja, maar ze verwachtten dat hij dan geleverd werd, was niet zeker iig... En ik ben de 20ste jarig en dan zou ik hem graag inzetten voor wat taarten Het is iig die witte Bosch geworden, wordt vandaag of morgen geleverd | |
Inu | vrijdag 25 mei 2012 @ 11:12 |
Het deeg wat ik altijd gebruik is idd heel erg elastisch en is ook wat broderiger dan normaal. Maar goed uitrollen en dan rolt het idd wat terug, maar uiteindelijk blijft het wel redelijk liggen. Er is trouwens ook een pizza bak topic in CUL Bij mij staat, als mn mixer binnen is, deze op de planning http://rudolphsbakery.24k(...)-chocoladekokostaart | |
Dragonberry | vrijdag 25 mei 2012 @ 11:35 |
Leuk!! Ik hoop dat je er net zoveel plezier mee gaat hebben als ik er tot nu toe al mee heb | |
MaximusTG | vrijdag 25 mei 2012 @ 11:46 |
Wat Inu ook al zegt, kom eens in het pizzatopic kijken; [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #14 Wat je beschrijft is een veel gemaakte fout; Brood en pizza heeft er over het algemeen profijt van als het deeg wat natter is. Hoeveel water en hoeveel bloem begin jij dan mee? Maar je hebt het ook over een pakje gebruiken. Probeer je die "techniek" ook op gewoon deeg te gebruiken? Want het deeg in de pakjes van Honig bv bevatten bakpoeder, en geen gist! Die moet je dus idd bijna meteen na kneden/mengen vormen tot een pizza. Gistdeeg laat je eerst rijzen. Er zijn een heleboel recepten te vinden op het internet, en verschillende "workflows". Ikzelf hou ervan het deeg na vormen in ballen een nacht in de koelkast te laten rijzen. Anderen laten het deeg eerst in bulk in een kom rijzen, maken er dan bollen van, laten dat weer rijzen en gaan er dan mee aan de slag. Wat vaak leidt tot die te sterke elasticiteit is het opnieuw 'ballen' van het deeg. Als je deeg tot een bol/bal vormt en het laat rijzen ontspant het deeg. Ga je vlak voor je er een schijf van wil maken nog opbollen dan krijg je het deeg niet makkelijk uitgerekt. Maar een recept dat echt niet kan mislukken.. dat bestaat niet echt. | |
_Loki | vrijdag 25 mei 2012 @ 23:34 |
Inderdaad het pizzatopic zoals hierboven Wat ik altijd gebuik, is 350 gram bloem, 250ml water, zakje instant gist, flinke snuf zout en een theelepeltje suiker. Flink veel kneden en vooral oefenen en uitproberen, dan krijg je vanzelf door wanneer je meer water of meel toe moet voegen. Wat vooral belangrijk is, is het kneden en rusten. Veeel kneden, uurtje laten rusten op kamertemperatuur, lucht eruit slaan en nog even goed doorkneden, opdelen in bollen (2 of 3, ligt eraan hoe groot je ze wilt). Die laat ik altijd verder rijzen in de koelkast voor 'n uurtje of 1,5. Werkt erg goed. Maar het is echt iets waar je handigheid in moet krijgen. Na een tijdje weet je steeds beter hoe het deeg aan moet voelen tijdens het kneden. | |
Bortecinem | zondag 27 mei 2012 @ 16:58 |
Pastel de Nata (Portugese taartjes) | |
#ANONIEM | zondag 27 mei 2012 @ 22:59 |
2x die taartvormen gekocht bij Oldenhof, 35cm x 11cm met uitneembare bodem. Ook gelijk dat recept ( Fig Tart ) van MasterChef gemaakt JUMMY! | |
Tooto7moe | zondag 27 mei 2012 @ 23:30 |
Heb je geen foto gemaakt.. en heb je recept helemaal gevolgt? | |
#ANONIEM | zondag 27 mei 2012 @ 23:44 |
Yup, 2 stuks, 1 met aardbeien en 1 met vijgen ( voordat het de oven in ging ) [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 27-05-2012 23:50:06 ] | |
Inu | maandag 28 mei 2012 @ 22:10 |
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone | |
Danielle83 | dinsdag 29 mei 2012 @ 13:31 |
Ziet er onwijs lekker uit! | |
Trusten | dinsdag 29 mei 2012 @ 13:37 |
mmmm...! heb je daar het recept van toevallig? | |
MaximusTG | dinsdag 29 mei 2012 @ 13:41 |
http://rudolphsbakery.24k(...)-chocoladekokostaart | |
lady-wrb | dinsdag 29 mei 2012 @ 14:37 |
bountytaart wat klinkt dat gruwelijk lekker | |
Inu | dinsdag 29 mei 2012 @ 20:08 |
Hij is ook echt heerlijk! Heb wel de cake een dag eerder gemaakt en met die hitte was het toch allemaal wat zacht en plakkerig geworden, maar uiteindelijk zag ie er toch wel leuk uit. En mn machine werkt perfect! Wel jammer dat je niet je eigen foto's neer kunt zetten bij het recept, dat lijkt me wel leuk | |
_Hestia_ | dinsdag 29 mei 2012 @ 20:20 |
Die ziet er echt lekker uit zeg! | |
arachide. | woensdag 30 mei 2012 @ 16:56 |
Weet iemand of ik cake pops kan maken op sate stokjes? | |
Dragonberry | woensdag 30 mei 2012 @ 18:10 |
ik denk het niet.. zijn ze veel te slap voor en ik denk dat je cakepop zo naar beneden over het stokje glijd | |
Soulagement | woensdag 30 mei 2012 @ 18:20 |
Heb je de pistachepasta zelf gemaakt of ergens gekocht? | |
#ANONIEM | woensdag 30 mei 2012 @ 18:51 |
Zelf gemaakt | |
Soulagement | woensdag 30 mei 2012 @ 23:25 |
Met een foodprocessor? Zou het ook met een blender kunnen? | |
#ANONIEM | donderdag 31 mei 2012 @ 06:49 |
Met foodprocessor gedaan. Zou denk ik wel met blender kunnen. Beste is een compacte stickblender ( hogere toeren en kleine mesjes ). Duurde gewoon wat langer Oja, pistachenootjes eerst laten weken om velletje eraf te halen | |
#ANONIEM | donderdag 31 mei 2012 @ 13:24 |
Ik kan gaan koken/bakken | |
Dragonberry | donderdag 31 mei 2012 @ 13:29 |
Super gaaf! | |
#ANONIEM | donderdag 31 mei 2012 @ 13:32 |
Moest even Vandaag de Stand Mixer binnen gekregen, wat een machine! | |
sjanette | donderdag 31 mei 2012 @ 13:59 |
| |
#ANONIEM | donderdag 31 mei 2012 @ 14:02 |
Van het weekend maar de nieuwe Stand Mixer gebruiken, model 2012 met de 1.3Pk motor | |
Danielle83 | donderdag 31 mei 2012 @ 14:38 |
Ooh wow ik ben jaloers! | |
#ANONIEM | donderdag 31 mei 2012 @ 14:40 |
Even de keuken voorraad voor 2012 uitbreiden | |
Sandous | donderdag 31 mei 2012 @ 14:41 |
Wauw. Ik wil nu nu aardbeien | |
#ANONIEM | donderdag 31 mei 2012 @ 14:42 |
Waren laatst bij de Makro in de aanbieding. Doe daar altijd de boodschappen | |
Tooto7moe | donderdag 31 mei 2012 @ 21:03 |
tsjeehminee estolan, jaloers! | |
#ANONIEM | vrijdag 1 juni 2012 @ 14:31 |
even vraagje wie wat allemaal gebruikt als het om suiker gaat Van engels naar NL bekeken Vaak hebben ze het in gerechten over caster sugar, dus fijne kristalsuiker. Alleen de ene keer ( als je het in programma's ziet ) is het idd gewoon onze "normale" kristalsuiker, en de andere keer meer als poeder vorm Wij gebruiken vaak dan suikerbakkerspoeder ( banketbakkerspoeder ) Voor icing sugar gewoon de poedersuiker, en voor sugar de normale kristalsuiker Wat gebruiken jullie dan? | |
Sjeen | vrijdag 1 juni 2012 @ 14:33 |
ik gebruik deze als er caster sugar in een recept staat: | |
#ANONIEM | vrijdag 1 juni 2012 @ 14:37 |
Ik de ene keer wel. Vaak als je het oplossen Met die fig tart juist niet. Vind dat altijd wat te zoet en je moet dan het super goed door de boter mengen dat alles oplost. Dan is die suikerbakkerspoeder ook handig | |
The_Hives | vrijdag 1 juni 2012 @ 14:37 |
ik ga zondag een chocoladecake maken met vulling ertussen en een chocoladeglazuur er om heen. Nu twijfel ik welke chocoladecake ik zal maken. Een standaard chocoladecake of een 'Devils food cake'. De laatste is met zure room in het recept. Ervaringen hier over de smaak van de laatste? | |
kwakz0r | vrijdag 1 juni 2012 @ 16:42 |
Ik had laatst muffins (gemaakt door schoonzusje) waar zure room doorheen moest. we hadden te weinig meegenomen bleek, dus het was half zure room en half melk, maar ik vond dat je er niets van proefde. ik blief absoluut geen zure room/yoghurt/creme fraiche/mascarpone/cream cheese, dus ik was er wat nerveus over, maar t ware lekkere smeuiige cakejes, en je proefde niks zurigs... (de enige zuivel die ik eet is geklopte slagroom en ijs , en melk als het door een baksel zit) | |
The_Hives | vrijdag 1 juni 2012 @ 17:29 |
thnx volgens mij is het ook om de smeuiigheid, maar als je dat ziet staan dat er 230 gram zure room door heen gaat, dan ga je toch twijfelen Het zure zal ook nodig zijn voor de zuiveringszout... | |
Soulagement | vrijdag 1 juni 2012 @ 17:53 |
Poeder gebruik ik bijna nooit, eigenlijk altijd fijne kristalsuiker, nooit de grove. En wat betreft de zure room, dat maakt het lekker smeuig, ik zou voor de devils food cake gaan! Dit weekend ga ik ook weer flink bakken, heb een verjaardag. Het wordt een lemon cheesecake, een chocolade pavlova met rood fruit ennnn nog iets waar ik nog niet helemaal uit ben. Zal dit keer wel foto's maken! | |
Tooto7moe | vrijdag 1 juni 2012 @ 22:51 |
devilsfooood! en ik ook fijne suiker. soms heb ik alleen normale kristalsuiker en dan maal ik het even kort wat fijner. | |
Sts | zondag 3 juni 2012 @ 10:05 |
Het kan wel, ze blijven ook wel zitten, maar alleen als je onderin een soort 'dijkje' druppelt van chocolade, was mijn ervaring. Maar plaats het puntje naar beneden en dan nog zou ik aanraden andere stokjes te gebruiken | |
sjanette | zondag 3 juni 2012 @ 11:11 |
Gisteren weer een taart gemaakt: foto by sjanette1, on Flickr naar een recept van Joyofbaking.com Smaakte goed, alleen ik had de banketbakkersroom wat dikker moeten maken. | |
The_Hives | zondag 3 juni 2012 @ 16:10 |
Ik weet het, hij is niet heel strak en mooi afgewerkt. Als de smaak morgen maar goed is Het zijn 2 chocolade cakes geworden met een ander 'glazuur' dan ik van plan was. 2 Devils Food Cakes Witte chocolade met room als vulling Zij aanzicht Creme D'or van melkchocolade en slagroom als glazuur Met bovenop pure chocolade snippers | |
Jorwol | zondag 3 juni 2012 @ 17:22 |
Ziet er anders verdomd lekker uit! | |
The_Hives | zondag 3 juni 2012 @ 18:46 |
thnx | |
sjanette | zondag 3 juni 2012 @ 19:20 |
Ziet er lekker uit | |
Sandous | zondag 3 juni 2012 @ 20:47 |
Hives mnom mnom | |
Rijstebuiltje | zondag 3 juni 2012 @ 21:25 |
People, help! Ik wil voor mijn verjaardag volgende week een aardbeientaart maken.. Die wil ik maken met een bodem van bladerdeeg met een laagje pudding en daarop de aardbeien. Ik wil alles een dag van te voren maken, maar hoe kan ik dit het beste bewaren?! De bladerdeeg moet namelijk wel wat knappig blijven... | |
Mirjam | zondag 3 juni 2012 @ 21:25 |
alles apart en pas op de dag zelf bij elkaar | |
Jeroen1990 | zondag 3 juni 2012 @ 21:43 |
Eventueel kan het helpen om het bladerdeeg met chocola in te smeren die getempeerd is zodat je in principe het droge bladerdeeg afsluit van de natte creme die anders zorgt voor natte taart. | |
Tooto7moe | zondag 3 juni 2012 @ 22:43 |
niet netjes afgewerkt zegt ze hahah zulke taarten moeten er zooooo uit, dat je er met je vinger langs wilt Yammie! Ziet er heerlijk uit ook de aardbeie bbr taart | |
The_Hives | maandag 4 juni 2012 @ 04:29 |
temperen hoeft niet perse. Gewoon een laagje smeren is voldoende. | |
Danielle83 | maandag 4 juni 2012 @ 10:18 |
| |
franky_sl | maandag 4 juni 2012 @ 11:33 |
Als jullie bakken gebruiken jullie gewoon ongezouten roomboter als er boter in het recept staat? | |
The_Hives | maandag 4 juni 2012 @ 17:08 |
dat was hij ook, als ik de commentaren mocht geloven | |
_Loki | maandag 4 juni 2012 @ 17:19 |
Ik meestal wel, of margarine met een zelfde vet/oliepercentage. Werkt net zo goed. Ongezouten is trouwens wel fijn omdat je dan zelf kunt bepalen hoeveel zout je erin doet, je weet nooit hoeveel er precies in die boter zit. [ Bericht 4% gewijzigd door _Loki op 04-06-2012 17:24:43 ] | |
The_Hives | maandag 4 juni 2012 @ 17:21 |
geen idee. Ik gebruik altijd 'ruitjes' roomboter. Weet niet of het gezouten is, weet wel dat het werkt. | |
Soulagement | maandag 4 juni 2012 @ 18:03 |
Ik gebruik altijd roomboter, ongezouten. | |
#ANONIEM | zondag 10 juni 2012 @ 22:00 |
MasterChef Australia: Lemon Ciambella Cake with lemon infused Creme Anglaise and lemon caramel | |
FutureFairytale | zondag 10 juni 2012 @ 22:11 |
Wow goed gelukt! Heerlijk! | |
#ANONIEM | zondag 10 juni 2012 @ 23:46 |
Was best makkelijk achteraf gezien | |
Bleie | maandag 11 juni 2012 @ 15:00 |
Ik ben zaterdag jarig, dus mag gaan bakken . In de planning staan een red velvet cake, een chocoladecake (recept van Nigella ) en een doodgewone appeltaart. Nou dacht ik: die red velvet cake, daar kan ik toch de cake-delen wel vandaag al van maken, invriezen, vrijdagavond naar de koelkast verplaatsen en zaterdag de frosting erbij doen? Zou voor m'n planning wel handig zijn namelijk... | |
The_Hives | maandag 11 juni 2012 @ 16:15 |
cake kan je goed invriezen | |
Tooto7moe | zaterdag 16 juni 2012 @ 15:14 |
pavlova gemaakt, iets donkerder uitgevallen dan ik wou helaas. | |
FutureFairytale | zaterdag 16 juni 2012 @ 22:02 |
Ik vind em prachtig hoor | |
sjanette | zondag 17 juni 2012 @ 08:41 |
Ziet er lekker uit! | |
SamAxe | zondag 17 juni 2012 @ 12:53 |
iemand ervaring met het werken op een granieten aanrechtblad? Werkt dit beter dan op een HPL werkblad? Rudolph (Rudolph's Bakery) werkt ook altijd op zo'n granieten plaat/aanrecht. Idee was namelijk om 2 granieten snijplanken aan te schaffen, en deze dan samen te schuiven voor werkruimte (2x 40x30cm) bij het kneden e.d. Qua dikte (1 cm) overigens niet echt vergelijkbaar. |