FOK!forum / Televisie / Welke film heb jij vandaag/pas gezien? Deel LXII
Timo20zondag 20 februari 2005 @ 18:53
En game on!

welke film heb je als laatste gezien en hoe beviel die??

Laatste topic:

Welke film heb jij vandaag/pas gezien? Deel LXI

Litsozondag 20 februari 2005 @ 18:54
Shouf Shouf Habibi

was wel aardig, niet bijzonder.
Nederlanders acteren verbazingwekkend slecht... de allochtonen speelden wel goed
Timo20zondag 20 februari 2005 @ 18:55
Oh
Vanmiddag gezien:

He Ni Zai Yi Qi (Together)
Liu Xiaochun (Yun Tang) is een veelbelovende vioolspeler die op aandringen van en samen met z`n vader Liu Cheng (Peiqi Liu) z`n vader van t platteland naar t grote Beijing om daar les te krijgen van bekende leraren. Samen met z`n vader bevindt hij zich voortdurend in een moeilijke situatie: gaan ze voor de roem en rijkdom terwijl ze redelijk ongelukkig zijn of kiezen ze ervoor om wel gelukkig te zijn en terug te keren naar t platteland?
Het eerste gedeelte van de film is niet echt superinteressant en kabbelt een klein beetje voort. Het tweede gedeelte is al beter, dan wordt t verhaal wat interessanter en komt er schot in de zaak. De ontknoping zie je al van te voren aan komen en is dus niet echt een verassing. Het verhaal opzich is ook niet spannend of origineel: we hebben soortgelijke verhalen al vaker gezien. Maar door een combinatie van het zeer goede acteerwerk van met name Peiqi Liu, de sterke soundtrack en een fantastische eindscene is deze film toch zeker het kijken waard.


IMDB Cijfer: 7,3/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
haagse_elfjezondag 20 februari 2005 @ 19:00
quote:
Op zondag 20 februari 2005 18:54 schreef Litso het volgende:
Shouf Shouf Habibi

was wel aardig, niet bijzonder.
Nederlanders acteren verbazingwekkend slecht... de allochtonen speelden wel goed
die moeder vondt ik geweldig in die film!
haagse_elfjezondag 20 februari 2005 @ 19:00
quote:
Op zondag 20 februari 2005 18:54 schreef Litso het volgende:
Shouf Shouf Habibi

was wel aardig, niet bijzonder.
Nederlanders acteren verbazingwekkend slecht... de allochtonen speelden wel goed
die moeder vondt ik geweldig in die film!
pascalheisterzondag 20 februari 2005 @ 19:03
gvd net te laat

vanmiddag gezien:

Deliverance



Goede film, verhaal is niet bijzonder maar wat de film goed maakt is het mooie camerawerk en acteerwerk wat wordt afgewisseld met een paar zeer sterke scenes.
okkie-manzondag 20 februari 2005 @ 19:05
Net nog Team America World Police gezien g-e-w-e-l-d-i-g
Vanmiddag Sharktale en Harold & Kumar Go To White Castle
Gisteravond Meet The Fockers
Tha_Dijkstrazondag 20 februari 2005 @ 19:06
National Treasure: was wel vet, herhaling vatbaar.
Meet The Fockers: was wel humoristisch, maar vrij veel seks komt er in voor, teveel eigenlijk. Ik zou hem nog wel een keer willen zien, maar dan eerst Meet The Parents en dan deze. Dan is hij leuker.
Varrzondag 20 februari 2005 @ 19:07
Hero.


Mooi in beeld gebracht, prachtige kleuren en omgevingen. Zeker een goeie film!
MrUberzondag 20 februari 2005 @ 19:14
Alfie... Sleeeeeecht
Killer_Momzondag 20 februari 2005 @ 19:17
Club Dread.
een losgeslagen vakantie eiland met een messentrekkende maniak,

spannende muziek, veel gejatte senes,
een lekkere melige commedie- horror voor een zondagmiddag.
skizmozondag 20 februari 2005 @ 19:23
hypercube en cube0
Fatalityzondag 20 februari 2005 @ 19:25
Saw

En die viel me best mee
Thunkzondag 20 februari 2005 @ 19:27
Kung Fu Hustle
(Y)
Chasinzondag 20 februari 2005 @ 19:30
Saw (2004)

Adam (Leigh Whannell) and Dr. Lawrence Gordon (Cary Elwes) wake up chained to pipes at opposite ends of a dirty utility room. They soon learn that they have become the victims of the Jigsaw, a serial killer who devises intricate situations to get his victims to kill each other. Pitted against the clock and each other, the two must work to outwit their captor and save Gordon's family, who have been taken hostage by the killer

Zo ziek gewoon... heb de hele film me niet een keer bewogen Echt een van de beste films die ik ooit heb gezien, gewoon perfect uitgewerkt en geweldig verhaal.
Lambiekjezondag 20 februari 2005 @ 23:54
The Mangler (1995)
Dit is toch wel een van de slechtere films die ik gezien heb.

Het begint al triest. En dan komt de baas van de tent, Englund (Freddy Kruger) in beeld. Tjonge jonge wat een vertoning. Een machine plet iedereen die hem bedient of in de buurt is. Dan heb je een ongelovelijk zielige politie-ventje die het onderzoekt, maar ook weer niet. Wat een loser is dat. Het erge van dit alles is dat de film zichzelf bloedserieus neemt. En dan het einde .. dat maakt de film alleen maar slechter, slechter en slechter.

Oja het is gebaseerd op een short-story van Stephen King.

2.2 / Imdb 3.2 #86
juicedmaandag 21 februari 2005 @ 00:24
Twisted.

Mwooaah...
Politie & moord, je kent het wel.
Verrassende ontknoping.
dannimaandag 21 februari 2005 @ 02:32
Afgelopen zondag: The Jewish Hammer. Weet niet zeker of dat die figuur was
die ook die ali g personage speelt. grappige film.

chanoeka pimpin jews!
Haremaandag 21 februari 2005 @ 09:54
Panda kopanda

Een van de allereersten van studio Ghibli, al weet ik niet of die naam toen ook al echt bestond. Takahata en Miyazaki waren iig samen aan het roer voor deze ontzettend goede kinderfilm. Want hoewel de huidige productie van Ghibli toch ook meer op volwassenen is gericht is deze film dat echt niet. Toch heb ik weer zeer genoten van de leuke werelden die werden gecreeerd. Het is allemaal natuurlijk onzin, maar het wordt met zo'n leuke spontaniteit of blijheid gebracht dat je zelf toch wel van de film gaat genieten. Ik vond het opvallend hoe goed er op de belevingswereld van kinderen wordt ingegaan. De animatie en muziek zijn nog erg matig, maar goed, van iets uit 1972 mag je dat denk ik ook niet verwachten.
Leuk om eens gezien te hebben
-Schorpioen-maandag 21 februari 2005 @ 09:58
Soulplane

Wat een enorme flauwe film...geen tip van de week dus.
Kolkusmaandag 21 februari 2005 @ 10:01
M
http://www.imdb.com/title/tt0022100/

Sfeervolle en mooi opgezette klassieker, waarin Berlijn in rep en roer is door een moordenaar die reeds 8 kinderen vermoord heeft. Zowel de politie als de misdaadkringen gaan koortsachtig op jacht naar de dader.

Naar huidige maatstaven is het verhaal natuurlijk niet meer zo origineel als toen, thema's uit de film kun je herleiden uit latere films, maar bij vlagen is deze film bijna 75 jaar na dato nog steeds zeer beklemmend.
Een interessante en boeiende kijkervaring, die nog wel degelijk overeind blijft.
ToXiCitYmaandag 21 februari 2005 @ 10:32
Spun (2002)
Een standaard tripfilm met een vrij voorspelbaar verhaal. Desondanks wel grappig, alleen jammer dat er onnodige en wazige dingen gebeuren, die ook niet verder verklaard of uitgewerkt worden. Jammer, had beter gekund.

The Way of the Gun (2000)
Ryan Phillippe en Benicio Del Toro ontvoeren een zwangere vrouw, die draagmoeder is voor een duister figuur (James Caan) en zijn vriendin. Veel geschiet en weinig wol. Er wordt geprobeerd een verhaallijn te laten ontwikkelen, maar het verhaal lijkt ondergeschikt aan de schietscenes. Niet onaardig, maar het is geen film die ik snel een 2e keer zal kijken.

Requiem for a Dream (2000)
Er zullen hier denk ik geen mensen zijn die deze film nog nooit hebben gezien, ik was nog een van de weinigen . En ik was aangenaam verrast: sterke acteerprestaties, een sterke verhaallijn, kleurgebruik dat precies bij de sombere toon van het verhaal past. Erg indrukwekkend, een van de beste films die ik dit jaar heb gezien.

Ying Xiong (aka Hero) (2002)
Wederom een zeer indrukwekkende film, die ook mede opvalt door zijn intense kleurgebruik. De zwaardgevechten zijn erg mooi om te zien, en het verhaal krijgt genoeg de ruimte om zich te ontwikkelen, iets waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht. Deze ga ik nog vaker zien .
Gorromaandag 21 februari 2005 @ 10:37
(#402) Blaue Engel, Der (Josef von Sternberg, 1930)
De internationale doorbraak van Marlene Dietrich is niet de film waar ik op gehoopt had. De liedjes zijn erg gezapig en het verhaal is ook niet bijzonder. Best goed geacteerd, dat wel en zeker de climax is de moeite waard, maar voor de rest vond ik de film niet veel bijzonders. ***

Adaptation. (Spike Jonze, 2002)
Voor de tweede keer. Blijft een erg leuk geconstrueerde film, die een interessante kijk geeft in het proces van het schrijven van een script. De tweede helft van de film is wat minder sterk dan de eerste helft. Terechte Oscar voor Chris Cooper ook trouwens en ook de rest van de cast zet goede rollen neer. ****

Demon Seed (Donald Cammell, 1977)
Films over artificial intelligence vind ik altijd wel leuk, dus ook deze wist me prima te vermaken. Het acteerwerk van onder andere Julie Christie is niet al te best maar dankzij het onderhoudende verhaal stoort dit niet echt. De film leent wel aardig wat van 2001: A Space Odyssey, o.a. de creepy computerstem en de kleurrijke beeldenstorm. De film heeft de tand des tijds niet helemaal weten te doorstaan en doet nogal eens wat gedateerd aan. ***
Lonewolf2003maandag 21 februari 2005 @ 11:28
Annie Hall (1977)
Ze hadden de film beter de Ultimate Snob Movie about Snobs kunnen noemen, dat zou de lading van de film beter dekken. Maar ach tussen alle verwijzingen en quotes door zitten er wel enkele leuke elementen in. Zo is de hele manier waarop Allen in het begin door zijn herrineringen wandelt erg leuk gedaan.
cijfer: 7
macondomaandag 21 februari 2005 @ 13:14
Sideways (Alexander Payne, 2005)
Wat een briljante, en sympathieke film!
Mikemaandag 21 februari 2005 @ 13:21
quote:
Op maandag 21 februari 2005 11:28 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Annie Hall (1977)
Ze hadden de film beter de Ultimate Snob Movie about Snobs kunnen noemen, dat zou de lading van de film beter dekken. Maar ach tussen alle verwijzingen en quotes door zitten er wel enkele leuke elementen in. Zo is de hele manier waarop Allen in het begin door zijn herrineringen wandelt erg leuk gedaan.
cijfer: 7
Ik ken mensen die verre van snob zijn en dit een erg leuke film vonden. Logisch ook, want het is een van de beste komedies ooit.
scanman01maandag 21 februari 2005 @ 21:30
9 Songs



De meest besproken film van vorig jaar. Regisseur Michael Winterbottom (24 hour party people, the claim, with or without you, welcome to Sarajevo) maakte een film waarin een sexuele relatie centraal staat.

Eigenlijk is het romantisch op het kitscherige af. Zo'n meisje dat je leven binnen komt wandelen, '21, mooi, egoïstisch, zorgeloos en gek'. Ze is de ultieme heterofantasie, de eeuwigdurende one night stand. En als de sleur erin komt, vertrekt ze weer. Zodat je je hele leven over haar kunt blijven dromen en zeker weten dat het nooit meer zo mooi en ongeremd zal zijn als toen. Toen je zelf ook 21 was of daaromtrent.
9 songs gaat over zo'n liefdesaffaire, samengevat in even zovele popconcerten en vrijpartijen. De nieuwste film van Michael Winterbottom is daarmee vooral een formalistisch experiment, een uitgebeende reeks momentopnamen uit de levens van twee jonge mensen die uitgaan en neuken. Alleen met die seks is wat meer aan de hand dan in de meeste 'boy meets girl'-films: hij neemt de plaats in van bijna elke vorm van dialoog, is erotisch, teder en hard en zeer expliciet, en weet nog meer esthetische grenzen te verleggen dan we zowel uit pornofilms als uit de hedendaagse artcinema van Larry Clark tot Catherine Breillat gewend zijn.

"9 songs" toont alles in de meest eerlijke vorm mogelijk: zeer expliciet. Van echte penetratie totaan een cumshot van de mannelijke hoofdrolspeler. Een film zoals er nog nooit een mainstream film is geweest; Open, eerlijk, keihard.

Cijfer: 8
Haremaandag 21 februari 2005 @ 23:32
Solyaris

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: Deze film heb ik niet afgekeken. Na een goede 3 kwartier ben ik ermee gestopt. De film begint ontzettend mooi, met de prachtige beelden van de hoofdpersoon die door zijn 'tuin' loopt. En ik heb gehoord dat er nog meer van zulks moois in de film moet zitten, maar ik kon me er niet toe zetten dit te kijken.
Het is zeer zware en moeilijke kost die Tarkovsky hier voorschoteld, met veel filosofische gedachten die ik echt niet kan volgen. Ook de uitleg van het geheel in z'n wetenschappelijke termen vond ik te afstotend.
Misschien stom, misschien slecht dat ik een belangrijke film als deze niet afkijk, maar er moet voor mij nog wel enigzins plezier in het kijken van een film zitten en het moet geen vermoeiende klus worden. En dat vind ik hier toch teveel het geval. Eigenlijk hetzelfde gevoel als ik had bij Stalker. De andere film van Tarkovsky die ik heb gezien en waar ook die ontzettend mooie beelden had, werd dat teniet gedaan door de complexiteit van de film. Ben bang dat ik Tarkovsky een tijdje links laat liggen om hem misschien over een tijd weer eens op te pakken.
Of is A. Rublev vanuit een ander uitgangspunt geschreven? Minder complex en meer echt verhaal?
Deze film trouwens geen cijfer gegeven.

Daarstraks ook nog gezien:

Big Fish

Blijft een mooie film
En wat een prachtige werelden kan die Burton toch creeeren!
Haredinsdag 22 februari 2005 @ 01:58
Beonjijeompeureul hada (Bungee Jumping of Their Own)

Wat kunnen die Koreanen hun films toch goed naar de klote helpen in het tweede uur. Zetten ze zulke leuke originele romantische films neer in het eerste uur, die je helemaal doen meeleven met de personen, komen ze dan met een of andere twist op de proppen die dus echt niet leuk is. Windstruck was hier ene voorbeeld van, maar deze, hoewel niet geheel zo vergezocht, kan er ook wat van. Leraar (man) wordt verliefd op leerling (man) aangezien hij in hem zijn overleden vriendin ziet. Tja, daar zit je dan mooi mee
Blijf het wel ontzettend leuk vinden om een beetje te mogen 'proeven' van de Koreaanse cultuur, nu weer heel erg op het schoolleven gericht. En wat een schitterend land is het toch!
Saidinsdag 22 februari 2005 @ 02:31
The Ice Storm: sterk drama met een sterke cast en het daar natuurlijk bijbehorende sterke acteerwerk. Het narratieve nut van een aantal gebeurtenissen en subplotjes was me wat onduidelijk (de film lult zelf, net als te personages, wat te veel) maar ze hielpen de sfeer en het tijdsbeeld wel vooruit, en dat is dan ook vooral waar deze film op leunt. Jammer is het dan wel dat de film in de laatste twintig minuten toch nog wat platgetreden paden begaat om er een lekker rond einde aan te binden. Maar ach, de eerste negentig minuten zijn pijnlijk leuk, leuk pijnlijk, leuk, pijnlijk en zeker de moeite waard. 8.
pieluhdinsdag 22 februari 2005 @ 02:45
Shall we dance gedownload....beetje zoet:

Forty-something zakenman (Richard Gere) heeft helemaal geen slecht leventje: hij is als 19 jaar getrouwd met een lieve vrouw (Susan Sarandon), met de kinderen gaat het uitstekend. Toch voelt hij een leegte, die hij zelf moeilijk kan verklaren. Wanneer hij op weg naar huis vanuit de bus een treurig kijkende danseres (J-Lo) voor het raam van een dansschool, ziet hij hoe hij zich van binnen voelt. Hij besluit de dansschool te bezoeken, maar voor dat hij het weet heeft hij zich ingeschreven voor een danscursus, samen met twee mannen en een vrouw, die elk hun eigen redenen hebben om te dansen. En zowaar, dansen lijkt de leegte in Geres leven te vullen. Uit schaamte probeert hij dit te verbergen voor zijn vrouw, maar die merkt dat haar echtgenoot veel vrolijker is sinds hij zo vaak moet 'overwerken'. Ze besluit een prive-detective in te huren. Remake van de gelijknamige, briljante Japanse komedie, doet nauwelijks onder voor het origineel. Er is dan ook gelukkig nauwelijks afgeweken van het oorspronkelijke verhaal, ondanks de andere setting (Japan is VS). Dat bewijst nog maar eens de kracht van het origineel: de karakters zijn universeel en makkelijk om van te houden. Gere zet een meesterlijke vertolking neer, vooral omdat hij in een aantal scenes de kunst verstaat van het 'niet acteren'. Waneer hij met zijn mede-cursisten aan de bar van een restaurant zit, geeft hij alle ruimte aan zijn tegenspelers, ondanks het feit dat hij nooit uit beeld verdwijnt. Dat geldt evenzo voor de scenes van de eerste danslessen. Hierdoor komen alle karakters uitstekend uit de verf, ook al omdat ze simpelweg voortreffelijk worden neergezet. Gere straalt ook oprecht geluk uit wanneer hij danst, alsof dansen werkelijk zijn lust en zijn leven is. De produktie is bovendien tot in de puntjes verzorgd, bovendien is er een uiterst aangename score. Sarandon levert ook weer een stukje vakwerk af, waardoor deze romantische komedie mij toch enkele keren tot tranen wist te roeren. Toch enkele minpunten: J-Lo's aanwezigheid is strikt noodzakelijk, maar haar eendimensionale vertolking zorgen ervoor dat we van deze film eerder haar kont herinneren en niet haar acteerwerk. Bovendien zijn er drie (potentiele) eindes, waarvan de laatste twee wat mij betreft volstrekt overbodig waren...
Timo20dinsdag 22 februari 2005 @ 09:19
Casque D`Or
Hele mooie Franse film over Georges Manda (Serge Reggiani) die verliefd wordt op Marie (Simone Signoret). Dat vindt de man van Marie uiteraard niet zo leuk en tot overmaat van ramp wordt de leider van een groepje mannen ook nog verliefd op haar.
Het verhaal is erg mooi, heeft een heel mooi script en leuke/goede personages. Vooral de vrouwelijke karakters in de film zijn (verassend genoeg) erg progressief en vooruitstrevend. De regie is strak, zoals we dat wel vaker zien bij oude films. Het acteerwerk is erg sterk en de film wordt ondersteund door een mooie soundtrack.
De manier waarop deze film door Criterion op dvd is gezet is werkelijk verbluffend: in de hele film (die toch al ruim 50 jaar oud is) is alleen maar heel af en toe een vuiltje te zien. Verder is deze transfer mooi en scherp van kleur. Heel knap gedaan en dat verdiende toch even een aparte vermelding
Zeker een aanrader, zeker qua film maar ook wat betreft de dvd zelf.


IMDB Cijfer: 8,0/10
Mijn Cijfer: 8,3/10
PeRidinsdag 22 februari 2005 @ 09:42
Harold & Kumar Go to White Castle
Twee luie donders hebben honger en willen burgers van White Castle fastfoodketen. Die tent is alleen verhuisd en ze weten niet waar 'ie nu zit, maar gaan toch op zoek want ze wilen persé een WhiteCastle burger De reis gaat gepaard met hilarische gebeurtenissen.

Ik heb echt hard gelachen, het is echt een ontzettend grappige film. Zeker een aanrader als je wil lachen en helemaal leuk om met wat vrienden te bekijken.
Cijfer 7,5.
Haredinsdag 22 februari 2005 @ 10:58
Marilyn Monroe: The Final Days / Something's Got to Give

Wat een prachtig mooie docu. Erg indrukwekkend en saddening. De docu bekijkt de laatste dagen van Marilyn Monroe en begint bij hoe de film Something's Got to Give tot stand kwam, en hoe Marilyn erbij werd gehaald. Wat volgt is een tragisch verslag van de laatste film waar Monroe in speelde, maar die door de vele problemen in haar leven, het vaak ziek melden of niet komen opdagen niet kon worden afgemaakt. Helemaal niet nadat ze een overdosis had genomen
Er zitten veel interviews in met mensen die met de film te maken hadden, maar ook haar maid en psycholoog komen aan het woord. Zo krijg je heel goed een idee wat er precies allemaal aan de hand was in de laatste 2 maanden.
Daarnaast krijgen we de laatste beelden van Marilyn on screen te zien, wat mij iig toch wel raakte. Want een grootse ster was het toch wel, en wat is ze ontzettend mooi!

Hetgeen van wat wel geschoten is is samengevoegd door middel van script en qua beeld helemaal opgeknapt en zo hebben ze nog 35 minuten van de film kunnen laten zien, het is bij lange na niet compleet, maar het geeft iig een indruk. En het had naar mijn idee een erg leuke film geworden, maar daarnaast nog meer een film met het meeste bloot voor die tijd. Vraag me echt af of het wel goed zou zijn gekeurd voor release als Cukor het zo zou hebben uit willen geven.




dolle_honddinsdag 22 februari 2005 @ 11:22
nog ff enkele films aftikken

Battle Royale

weer een keer gekeken. eigenlijk vond ik m nu beter dan de vorige keer. het verhaal zit gewoon goed in elkaar.
het klopt van alle kanten. de eerste keer ben je vooral overbluft door de opzet en het geweld. deze keer viel het me meer op dat er ook kracht van vriendschappen uit ging.
en dat niet alleen. ook dat het op verschillende manieren reageren op deze vreemde situatie heel goed is uitgewerkt.

O Homem que Copiava

een jongen die in een kopieerwinkel werkt, komt er achter dat hij met de nieuwe copier een goede kopie van een briefje van 50 kan maken.
nou kan hij misschien indruk gaan maken op het meisje dat hij elke avond begluurt met zijn verrekijker. zij woont in een flatgebouw aan de overkant, samen met haar vader.
hij achtervolgt haar en het blijkt dat ze in een kledingwinkel werkt. hij wil een nachtjapon voor zijn moeder kopen, maar komt daarvoor enkele keren terug.
een vrouwelijke collega van hem wil alleen maar een rijke kerel hebben. de jongen met wie ze nou omgaat heeft te weinig.
dan blijkt dat het geluk hen toe gaat lachen.

leuke en zeer onderhoudende film, die soms heel aardige wendingen heeft. misschien dat het einde net te ver gaat, ik vond het juist wel geinig om zo'n einde te hebben.
SPOILER
maar dat van die kip snap ik nog steeds niet
on the waterfront

marlon brando speelt terry malloy, een jongen die betrokken raakt bij de moord op een verklikker door leden van de vakbond, die de dokwerkers in de tang houden.

hij wordt verliefd op diens zus en besluit de waarheid tegen de politie te gaan vertellen.

ook nu vond ik de film niet heel sterk, vooral omdat ik MB gewoon niet goed vind.


Sanjuro

Toshiro Mifune speelt een samurai die een groep van 9 jonge kerels gaat helpen bij de ondersteuning van de regent.
de schout is de kwaaie pier in dit verhaal.
amusante en onderhoudende film, die het echter niet haalt bij de beste Kurosawa-films.


SpongeBob Squarepants: the movie

gewoon leuke film. spongebob en zijn vriend patrick gaan op zoek naar de kroon van koning neptunus die zich in ShellCity zou bevinden.
Plankton heeft echter Dennis ingehuurd om hen de vernietigen.

de film is grappig en gaat verder waar de serie is gebleven zo ongeveer. alleen jammer dat in de gastrollen de nodige bekende mensen hun stem mogen gebruiken.
stemmetjesvolk .
scanman01dinsdag 22 februari 2005 @ 11:59
quote:
Op dinsdag 22 februari 2005 11:22 schreef dolle_hond het volgende:
SpongeBob Squarepants: the movie

gewoon leuke film. spongebob en zijn vriend patrick gaan op zoek naar de kroon van koning neptunus die zich in ShellCity zou bevinden.
Plankton heeft echter Dennis ingehuurd om hen de vernietigen.

de film is grappig en gaat verder waar de serie is gebleven zo ongeveer. alleen jammer dat in de gastrollen de nodige bekende mensen hun stem mogen gebruiken.
stemmetjesvolk .
En die heb je uit vrije wil gezien? Ik bedoel, zonder dwang en bij volle bewustzijn
dolle_honddinsdag 22 februari 2005 @ 12:10
quote:
Op dinsdag 22 februari 2005 11:59 schreef scanman01 het volgende:

[..]

En die heb je uit vrije wil gezien? Ik bedoel, zonder dwang en bij volle bewustzijn
mijn kinderen zijn jonger dan de jouwen
redelijke ja.
zolang er maar geen Totally Spies - movie komt.
Kolkusdinsdag 22 februari 2005 @ 12:24
À bout de souffle
http://www.imdb.com/title/tt0053472/

Intrigerende film, waarin meteen duidelijk wordt dat Tarantino erg door Godard is geinspireerd.
De film begint in lekker hoog tempo en is erg boeiend. Halverwege daalt het tempo, zonder dat de film echt inzakt. Het einde is onverwacht, maar ook ietwat onbevredigend.
Thematisch behoorlijk gewaagd gezien het tijdsbeeld.
Snel eens herkijken, heb het gevoel dat deze film moet groeien.

In ieder geval een positieve eerste kennismaking met Godard.
Mikkiedinsdag 22 februari 2005 @ 14:21
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 91% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 11:05:36 ]
brightondinsdag 22 februari 2005 @ 16:52
Shark Tale
Ontzettend grappige film, vooral erg gelachen om de kwallen met hun rastaharen en Surinaams accent Gaat lekker snel en is bevat mooie animaties

Super Size Me
Leuke en interessante docu Wat een ,maandje McDonalds al niet kan aanrichten
Lonewolf2003dinsdag 22 februari 2005 @ 17:27
The Conversation (1974)
Een goede actie thriller, maar op imdb wel een beetje overschat imo.
cijfer: 7
Haredinsdag 22 februari 2005 @ 23:50
Casque d'or

Zeer goed in elkaar zittende film. Goede opbouw, verhaal met liefde, spanning en drama, mooi gefilmd. Dan kan het toch eigenlijk niet mis gaan?
En hoewel deze film dat op zich ook niet doet, mist de film de emotie om echt goed te worden. Ik vond de karakters te kil en te emotieloos. Vooral de mannelijke hoofdpersoon heeft volgens mij in heel de film dezelfde uitdrukking op z'n gezicht gehad.
Dat zorgt er toch voor dat de afstand tussen de kijker en de hoofdpersonen te groot blijft en kun je minder meeleven met de film. Hoe tragisch het einde eigenlijk ook is. (erg goede laatste 20 minuten trouwens!).
Mooi vrouwtje trouwens ook
Pricedinsdag 22 februari 2005 @ 23:53
quote:
Op dinsdag 22 februari 2005 23:50 schreef Hare het volgende:

Mooi vrouwtje trouwens ook
Wie? Simone Signoret?

Wepeel2dinsdag 22 februari 2005 @ 23:56
Choking Hazard

Tsjechische zombie flick. Een gevarieerd genootschap van mensen komt bij elkaar om de zin van de leven te leren via de wijze(?) levenslessen van een erudiete professor. Helaas hebben dat weekend ook de lokale jagerzombies hun mensenjacht georganiseerd.
De film bevat wel wat aardige en grappige scenes, maar weet niet heel erg te overtuigen. Met name eerste half uur is gewoon erg rommelig. Daarna wordt het iets leuker, maar je kunt beter Shaun Of The Dead nog een keer opzetten.
Pluspunten:
- De professor is een leuk karakter
- De zombie danscene
- De erg coole muzikale soundtrack
- Geen irritante karakters (in tegenstelling tot bijv. Undead)

5

Gorrowoensdag 23 februari 2005 @ 00:00
quote:
Op maandag 21 februari 2005 23:32 schreef Hare het volgende:
Of is A. Rublev vanuit een ander uitgangspunt geschreven? Minder complex en meer echt verhaal?
Eerder complexer en minder verhaal
Saiwoensdag 23 februari 2005 @ 01:37
Drifting Clouds: fijne tragi-komische schets van een groepje mensen. De inhoud van de film is verschrikkelijk neerslachtig en de personages verwerken tegenslag na tegenslag, maar toch is dit eigenlijk een heel lieve en fijne film. Dat komt denk ik ten eerste door de enorme liefde die Kaurismaki voor zijn personages koestert, en ten tweede door het erg minimalistische acteerwerk en dialogen, die er voor zorgen dat de absurde en komische kant van het verhaal wat meer naar voren komt. Dat laatste zorgt er ook voor dat het drama ietsjes minder werkt, maar dit blijft gewoon een uiterst fijne film, met ook nog eens een toffe soundtrack erbij. 8+.
La Meglio Gioventù: ik was van te voren nogal bang dat dit om een artificieel groepje personages zou gaan dat van de ene grote gebeurtenis in de Italiaanse geschiedenis naar de ander zou reizen en dat het geheel niet meer zou zijn dan een vaardig in beeld gebrachte geschiedenisles. Gelukkig blijft het drama op de voorgrond, en komt de Italiaanse geschiedenis vooral op de achtergrond terecht om het verhaal meer structuur te geven en samen te binden. Verder is dit erg mooi, meeslepend, goed geacteerd en aangrijpend. Af en toe komt het soap-sentiment wel tamelijk nadrukkelijk om het hoekje kijken, maar het blijven natuurlijk Italianen, en dan mag het. Tof dus, en ik hoop dat de film die langs mijn ogen flitst als ik de pijp uitga even onderhoudend is als dit. Fijne dood lijkt me dat. 9.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sai op 23-02-2005 01:46:08 ]
Harewoensdag 23 februari 2005 @ 02:17
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 00:00 schreef Gorro het volgende:

[..]

Eerder complexer en minder verhaal
Dan wachten we daar ook nog maar even mee

Nog ff een vraagje aan je, of aan de andere bezitters van de Fanny Och Alexander Box: Heeft een van jullie de theatrical cut al gezien? En hoe is deze?

Net gezien:

Viskningar och rop (Cries and Whispers)

Zwaar mooie film. Bergman zet de mens gewoon ze menselijk en echt neer, dat alles zo veel beter overkomt. Op zo'n manier dat het stervensbed van Agnes gewoon door merg en been gaat. En zo zitten er een aantal zeer krachtige scenes in, sommige heel confronterend. Jammer genoeg vond ik de scenes veelal los van elkaar staan, allemaal even sterk, maar samen toch niet helemaal een geheel vormend voor mij. Ik dacht eerst ook dat ik de grote lijn niet helemaal pakte, maar nu ik wat reviews lees blijfkt dat wel het geval te zijn De art-department moet ik ook nog even vermelden, zeer mooi gedaan, vooral al dat rood in het huis.

[ Bericht 14% gewijzigd door Hare op 23-02-2005 02:23:28 ]
Lonewolf2003woensdag 23 februari 2005 @ 02:24
Friday Night Lights (2004)
De film gaat over een football team in een dorpje ergens in Texas. Het hele dorp verwacht van ze dat ze kampioen worden. Dat klinkt dus als een tienerkomedie tot nu toe. Maar dat is fout, het gaat hier om een goed volwassen drama over hoe de spelers en de coach omgaan met de druk.
De film is vooral erg goed geëdit. Je voelt door de snelheid en manier van montage echt de spanning tijdens de wedstrijden, de opgeluchtheid en vreugde als ze winnen en het verdriet en neergeslagenheid bij verlies. Het acteerwerk van Billy Bob Thorton is solide en prima in orde . Ook de rest van de cast speelt goed en het zou me niet verbazen als enkele uit deze film het nog wel gaan maken in Hollywood.
cijfer: 7
Zeitgeistwoensdag 23 februari 2005 @ 02:39
afgelopen paar dagen:
ik zal kort zijn gezien de bier en beerenburg

Girl With A Pearl Earing
mooi

Lolita
Remake en ja ook erg intrigerend en tragisch.

Audition
slinks en uiteindelijk nogal beangstigend

Dead Or alive 2: Birds
subtiel, boeiend, keihard en gevoelig

Conan The Barbarian
episch, spannend, en altijd stoerder dan LOTR
Saiwoensdag 23 februari 2005 @ 03:14
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 02:17 schreef Hare het volgende:

[..]

Dan wachten we daar ook nog maar even mee

Nog ff een vraagje aan je, of aan de andere bezitters van de Fanny Och Alexander Box: Heeft een van jullie de theatrical cut al gezien? En hoe is deze?
Er zijn een paar dingen ingekort die ook wel ingekort mogen zijn, maar er zijn vooral veel erg mooie scènes uitgeknipt die gewoon zonde zijn om te missen. Het verhaal in de woestijn bijvoorbeeld, en de confrontatie van de twee broers met de priester. Gewoon de lange versie kijken dus, hoewel de korte ook de moeite waard is (maar Criterion is zo slim geweest om daar het audiocommentaar overheen te zetten, zodat ook de niet die-die-die-diehard fans nog een reden hebben te kortere versie eens te bekijken).
Harewoensdag 23 februari 2005 @ 10:47
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 03:14 schreef Sai het volgende:

[..]

Er zijn een paar dingen ingekort die ook wel ingekort mogen zijn, maar er zijn vooral veel erg mooie scènes uitgeknipt die gewoon zonde zijn om te missen. Het verhaal in de woestijn bijvoorbeeld, en de confrontatie van de twee broers met de priester. Gewoon de lange versie kijken dus, hoewel de korte ook de moeite waard is (maar Criterion is zo slim geweest om daar het audiocommentaar overheen te zetten, zodat ook de niet die-die-die-diehard fans nog een reden hebben te kortere versie eens te bekijken).
Maar 5 uur is zoooooooo lang.
Doe ik toch gewoon lekker alsof ik de lange nooit heb gezien, weet ik niet eens wat ik mis
Saiwoensdag 23 februari 2005 @ 12:46
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 10:47 schreef Hare het volgende:

[..]

Maar 5 uur is zoooooooo lang.
Doe ik toch gewoon lekker alsof ik de lange nooit heb gezien, weet ik niet eens wat ik mis
De 5 uur versie is opgedeeld in vier afleveringen. Ik heb hem ook in twee dagen gekeken. Dat mag.
Timo20woensdag 23 februari 2005 @ 14:18
Fear And Loathing In Las Vegas
Een journalist (Johnny Depp) en z`n advocaat (Benicio Del Toro) gaan samen op weg naar Las Vegas om daar verslag te doen van een motorrace, en onder invloed van bijna alle drugs die je maar kan bedenken wordt de trip (letterlijk ) naar Las Vegas net even anders dan ze vantevoren hadden gedacht...
Over trip gesproken: deze hele film is echt net 1 grote trip! Als je m nuchter bekijkt is ie al vaag, volgens als je onder invloed bent is dat alleen nog maar erger . Het lijkt echt net alsof je zelf een bad trip ervaart. De film is visueel werkelijk een plaatje, met een heel gevarieerd kleurenpallet. De regie is erg goed, de montage is super. Het acteerwerk van met name Depp is geweldig, Del Toro is ook goed op dreef en ze worden bijgestaan door leuke bijrolletjes van onder andere Cameron Diaz en Tobey Maguire. De soundtrack is met z`n jaren `70 ook heel aanstekelijk en is dus een goede toevoeging op de film.
Een heel goede film die het kijken zeker waard was en die ik ook zeker nog vaker zal gaan kijken


IMDB Cijfer: 7,1/10
Mijn Cijfer: 8,5/10
Gorrowoensdag 23 februari 2005 @ 17:11
Team America: World Police (Trey Parker, 2004)
Leuke film van de makers van South Park die de wereldsituatie van dit moment flinkt op de hak neemt. De tweede helft vond ik leuker dan de eerste, die nog een beetje braafjes is en de grappen minder sterk zijn in mijn ogen. De liedjes zijn ook weer geinig. Het was ook opmerkelijk dat ze opname fouten expres in de film hebben laten zitten, zoals wanneer Gary op z'n motor tegen de camera rijdt. ***½
Saiwoensdag 23 februari 2005 @ 17:23
Boxcar Bertha: en ook Scorsese mag zich scharen in het rijtje van goede regisseurs die een kutfilm hebben gemaakt, vlak naast Bogdanovich en Nichols. Al de typische Scorsese-elementen ontbreken (hippe soundtrack, ingenieuze trackingshots, goed acteerwerk) en worden vervangen door wat country-riedeltjes, redelijke shots en matig acteerwerk. Het plot is dunner dan een waffle-thin mint, maar net zoals een waffle-thin mint is het genoeg om heel wat kots op te wekken. Scorsese probeert er nog iets van een Robin Hood/Bonnie & Clyde boodschap in te gooien, maar die is slecht uitgewerkt en doet verouderd aan. Wel zijn er tieten, seks en veel geweld, dus ach, dat maakt dit al wat beter dan What Planet Are You From en Voyage To the Planet of Prehistoric Women. En als je een beetje behendig omgaat met je pauzeknop kun je een glimp van de penis van David Carradine opvangen, dus dat is ook nog een pluspuntje. Voor sommigen. 5.
Zeitgeistwoensdag 23 februari 2005 @ 17:26
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 14:18 schreef Timo20 het volgende:
Fear And Loathing In Las Vegas
leuke bijrolletjes van onder andere Cameron Diaz en Tobey Maguire.
en cameo van Christina Ricci
Durbinwoensdag 23 februari 2005 @ 17:43
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 17:11 schreef Gorro het volgende:
Team America: World Police (Trey Parker, 2004)
Leuke film van de makers van South Park die de wereldsituatie van dit moment flinkt op de hak neemt. De tweede helft vond ik leuker dan de eerste, die nog een beetje braafjes is en de grappen minder sterk zijn in mijn ogen. De liedjes zijn ook weer geinig. Het was ook opmerkelijk dat ze opname fouten expres in de film hebben laten zitten, zoals wanneer Gary op z'n motor tegen de camera rijdt. ***½
Deze draaide gisteravond bij ons in de sneak en aldus zag ik hem voor een tweede keer. Alleen viel me op dat het publiek soms wel erg lauw reageerde. Echt gelachen werd er eigenlijk alleen bij de kots- en de sexscene, bij al het andere werd soms gegrinnikt, maar meer ook niet. Er waren nog wel een paar dingen die me nu wel opvielen en de eerste keer niet; zoals wanneer Sarah (?) aan Gary probeert duidelijk te maken waar zijn hart zit, maar niet bij zijn hart kan komen en kijkt alsof ze niet lijkt te snappen hoe dat kan.

Dit las ik zonet nog bij de IMDB-trivia :
quote:
The "panthers" that attack two of the team in Kim Jong-il's palace are really just domestic cats.
Goh!
#ANONIEMwoensdag 23 februari 2005 @ 18:48
Tadpole

Wel leuk,niet echt super maar goed
Tom_Tom-woensdag 23 februari 2005 @ 19:23
Million Dollar Baby.
Film over een vrouw die wil boksen. Ik zal nooit een groot fan worden van Hilary Swank. Een Oscar zou ik ook behoorlijk overdreven vinden, aangezien ze veel moet boksen en een stuk minder hoeft te praten. Nou is dat met het accent in de film ook geen straf, maar toch. De film is wel vermakelijk.
SPOILER
Nou ja, tot de plottwist, wanneer Hilary verlamd raakt en sterft. Voor die twist vond ik de film boeiend en leuk. Na de plottwist begon ik steeds meer op de klok te kijken hoelang het nog zou duren. Dat vond ik dus geen succes.
Bariswoensdag 23 februari 2005 @ 19:30
Ik heb gisteren Constantine zitten kijken. Valt wel mee. Is een leuke fim om de tijd mee te doden.

Constantine
Harewoensdag 23 februari 2005 @ 19:59
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 12:46 schreef Sai het volgende:

[..]

De 5 uur versie is opgedeeld in vier afleveringen. Ik heb hem ook in twee dagen gekeken. Dat mag.
Misschien moet ik dat de volgende keer dan maar doen ja, ik heb hem in 1 ruk gekeken, dat was toch wel een beetje teveel van het goede
Virus3000woensdag 23 februari 2005 @ 22:14
ik heb er redelijk wat gezien in minder dan 2 weken tijd.

Gezien:
Donnie Darko: goede film, vooral raaaar
Garden State: ook goede film, ook wel beetje raar
Wicker Park: redelijk
The Incredibles: ook redelijk
Off Screen: vond hem wel goed eigenlijk, maar schoot die persoon zich in't echt ook dood in die toren?
A Bridge Too Far: Goed
National Treasure: Goed, erg grappig, erg fantastisch maar dat mag wel vind ik
Meet The Fockers: ook wel grappig
Shark Tale: flauw, buitend die restaurant scéne
The Sweetest Thing: saai
Cellular: ook wel goed

zo te zien heb ik me dus niet verveeld afgelope 10 dagen
sampoowoensdag 23 februari 2005 @ 22:27
Ik wil ook wat vaker films bekijken alleen ben ik langer bezig met kiezen dan met kijken.
scanman01woensdag 23 februari 2005 @ 22:35
Murder by Numbers

Aardige film met Sandra Bullock. Niet geweldig, maar wel de moeite van het kijken waard. Zoals altijd speelt Sandra weer een sterke rol.

Cijfer: 7
ToXiCitYwoensdag 23 februari 2005 @ 22:37
Primal Fear (1996)
Ik had werkelijk geen idee wat ik me nou bij deze film moest voorstellen. Ja ok, je leest de achterkant van de hoes, je leest een stukje op IMDB, maar soms zegt dat niet zoveel. Een beetje dertien-in-een-dozijn twijfelgevoel had ik vooraf bij deze film. Zal ik hem kijken of niet? Toch maar doen.
En ik heb er geen spijt van; het begin laat een stukje zien van het karakter van de topadvocaat Richard Gere, die na de moord op een bisschop de verdediging van de beschuldigde Edward Norton op zich neemt. Een lastige verdediging, want de verdachte vluchtte onder toezicht van een nieuwshelikopter en onder het bloed weg van het plaats delict. Om vervolgens live op TV ingerekend te worden. Richard Gere gelooft in zijn onschuld, en probeert uit alle macht om de openbaar aanklager (zijn ex-vriendin) daarvan te overtuigen. Maar is de verdachte wel zo onschuldig als hij beweert?
Het verhaal en de acteerprestaties vooral van de debuterende Edward Norton maken het een film die het zeker waard is om gezien te hebben.
Karinawoensdag 23 februari 2005 @ 22:39
Exorcist - The Beginning

Spannende film, eigenlijk wel heel anders dan The Exorcist. Deze is meer Indiana Jones achtig maar dan niet grappig, al met al toch de moeite waard.

Friday the 13th (1e deel)

Maar weer eens een gouwe ouwe bekeken, veel minder spannend dan toen ik hem voor het eerst zag, ik was vergeten dat Jason hier nog niet echt in meespeelt, toch leuk om weer eens te zien.
Markie-Markwoensdag 23 februari 2005 @ 22:44
Million Dollar Baby **
Hoewel ik wel kan zien waarom deze film voor zoveel oscars genomineerd is vond ik het een draak van een film. De film voegt niks toe aan al die andere films in dit genre en zit barstensvol met cliches. Het eerste deel van de film gaat nog wel
SPOILER
maar het tweede gedeelte waarin de film verandert van boksfilm in euthanasiedrama vond ik verschrikkelijk langdradig en kon me totaal niet raken.
Morgan Freeman's rol is veel te klein en komt niet totaal niet uit de verf en van Hilary Swank en Clint Eastwood ben ik absoluut niet gecharmeerd dus dat komt mijn waardering ook niet ten goede.

The Forgotten ***

Misschien geen briljante film maar de film wist me anderhalf uur lang prima te vermaken. Het plot is ongeloofwaardig en ver gezocht maar de film bevat enkele fantastische schrikmomenten die ik lang niet meer gezien heb in een film. Julianne Moore is fantastisch als altijd en weet een middelmatige film als deze toch naar een hoger niveau te tillen. Een prima film om te huren.

The Woodsman *** 1/2
Drama met Kevin Bacon als pedofiel die na een lange gevangenisstraf zijn gewone leven weer probeert op te pakken. Goed geacteerde film die de juiste snaar weet te raken. De film weet de cliche's goed te omzeilen en komt geloofwaardig over. Een aanrader over een gewaagd onderwerp waar in Hollywood nauwelijks films over gemaakt worden. Overigens ook erg goed acteerwerk van met name Kevin Bacon maar wat rapster Eve in deze film te zoeken had is me een raadsel.

The Aviator ****1/2

Groots en meeslepend, precies het type film waar ik van hou. Goed acteerwerk, prachtige cinematografie en een boeiend onderwerp. Deze film mag wat mij betreft de grote winnaar worden bij de aankomende oscaruitreikingen. Leonardo diCaprio speelt erg goed maar ook Cate Blanchett valt op in haar rol als Katherine Hepburn.

2046 ***1/2

Een sequel op een andere Japanse film 'In the Mood For Love' Deze had ik niet gezien (2046 zat in de sneak) en daarom was de film behoorlijk moeilijk te volgen, dit kwam ook door de vele flashbacks. Maar ondanks dat ik niet veel van de film snapte bleef ik geboeid door de mooie beelden , prachtige muziek, en de manier waarop het thema liefde verbeeldt werd. Een aanrader maar het is slim om eerst in The Mood For Love te kijken!

[ Bericht 5% gewijzigd door Markie-Mark op 23-02-2005 22:55:31 ]
Markie-Markwoensdag 23 februari 2005 @ 23:01
The Butterfly Effect ****

Een van de grootste verrassingen die ik de afgelopen tijd gezien heb. Goed verhaal, verschrikkelijk spannend en enkele behoorlijk heftige scenes. Topfilm

The Terminal ***

Van een Spielberg film verwacht ik toch meer. Een luchtig tussendoortje zoals Cath Me If You Can kan ik goed waarderen maar The Terminal was me toch iets te zoetsappig en te nietszeggend. De film had ook best een half uur korter gemogen, enkele zijlijntjes hadden best geschrapt kunnen worden. En Tom Hanks speelt dezelfde rol die hij al zo vaak gespeeld heeft. Geen slechte film maar wel een film die me niet lang zal bijblijven.

Team America World Police ****

Grappig en grof. Een goede combinatie van platte seksgrappen en intelligente humor, voor ieder wat wils dus. Vooral het tweede gedeelte is erg grappig als half Hollywood het moet ontgelden. Ook erg mooi vorm gegeven en het gebruik van de poppen is hilarisch. Toch net niet zo briljant als Southpark dus wat mij betreft mogen ze het wel bij 1 film laten en er geen televisieserie aan vast knopen.
gekke_sandrawoensdag 23 februari 2005 @ 23:10
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 23:01 schreef Markie-Mark het volgende:
The Butterfly Effect ****

Een van de grootste verrassingen die ik de afgelopen tijd gezien heb. Goed verhaal, verschrikkelijk spannend en enkele behoorlijk heftige scenes. Topfilm
Helemaal mee eens! Super goede film! Ik heb er om zitten huilen.. en dat doe ik niet snel om films

Ik heb als laatste The Aviator gezien. Vond het in het begin een goede film.. hoe verder de film kwam, hoe minder ik er nog aan vond. Sowieso sprak Leonardo Dicaprio mij als hoofdrolspeler al niet echt aan. In zijn geheel geef ik de film een 5.
Zeitgeistwoensdag 23 februari 2005 @ 23:53
Office Space

Was op TV. Niet alles vond ik even leuk maar zaten een aantal heerlijke kantoor humor grapjes in.
En herinnerde me weer gelijk wat ik zo verschrikkelijk vond aan mijn ouwe baan. Zeer herkenbaar.

en hoop geweldige typetjes zoals Milton, Bill en niet te vergeten Bob Slydell.
John C. McGinley is god.
Tarakwoensdag 23 februari 2005 @ 23:59
Naar "The Icestorm" ben ik aan het kijken. Wat is het toch een prachtige film, met prachtige muziek (de cd met muziek uit The Icestorm, draai ik regelmatig).

Zo'n treurig, maar mooi verhaal, goed weergegeven sfeer, het maakt je wel droevig alleen......

En wat waren die amerikaanse jaren zeventig villas toch prachtig.

Goeie cast, met een jonge Christina Ricci, Tobey Maguire en Elijah Wood. Volwassen rollen voor Kevin Kline, Sigourney Weaver en Joan Allen.
Beachdonderdag 24 februari 2005 @ 00:07
Boys and girls, met freddie prinz jr.
Zulk soort films vind ik erg leuk.
En de tegenspeelster was erg
Haredonderdag 24 februari 2005 @ 00:45
Sideways

Geweldig, fantastisch, super

niks meer aan toe te voegen
Gorrodonderdag 24 februari 2005 @ 08:24
Vera Drake (Mike Leigh, 2004)
Prachtige film van Mike Leigh waarin Imelda Staunton schittert in een intense hoofdrol. Op fantastische wijze weet ze hele sympathieke vrouw neer te zetten wiens leven totaal instort. De tweede helft van de film zit vol met scenes die door merg en been gaan en zo maakt de film een diepe indruk. ****½

Die Geschichte vom weinenden Kamel (Byambasuren Davaa & Luigi Falorni, 2003)
The Story of the Weeping Camel biedt een interessant kijkje in de nomadencultuur in Zuid-Mongolië. Centraal staat het verhaaltje rondom een kameel die haar eigen jong na de geboorte afwijst en de strijd die de nomaden voeren om dit weer recht te zetten. Vooral de scenes waarop de moeder haar jong telkens afwijst als die hardnekkig volhoudt om toch bij haar te drinken zijn zielig. De documentaire bevat ook hele mooi plaatjes van het de Gobiwoestijn. ***½
hornagedonderdag 24 februari 2005 @ 09:03
Dune
Ik had deze film gedownload omdat ik vroeger nogal fan van de spellen was en omdat ik erachter kwam dat David Lynch hem had geregiseerd. Toen ik echter zag hoe lang hij duurde (ik had de versie van 3 uur) heb ik nog wel even gewacht voordat ik hem uiteindelijk opzette maar gisteren was het de tijd.
De film begint heel rustig met een uitgebreid epiloog met allemaal plaatjes en uitleg over de verschillende groeperingen waarmee we te maken hebben in de film. Hierna krijgen we allemaal slap geouwehoer wat zeker nog een uur duurt. Hierna gaan ze echter eindelijk naar de planeet Dune/Arakis waar eindelijk een beetje avontuur en actie in de film komt. Toch vond ik dit allemaal er maar een beetje fout uitzien en de hoofdrolspeler leek wel aan de drugs te zijn, zoveel hallucineerde hij en voelde hij qua krachten. Pas nadat hij een stel rebellen aan gaat voeren wordt de film echt leuk maar dan ben je al 2 uur verder
Het is duidelijk dat deze film niet geheel tijdloos is. Het ritme is veel te traag en door diepgang te trachten creeeren wordt het oersaai. Mijn huisgenoten zijn ook voor het einde maar weggegaan en ik had soms ook moeilijkheden om wakker te blijven. Ik vond het ook meer een kruising tussen Star Wars, Chronicles Of Riddick wat niet helemaal geheel uitpakte. Ik denk dat er tegenwoordig een mooiere film van gemaakt kan worden maar waarschijnlijk durft niemand zich eraan te wagen. Uiteindelijk dus zwaar teleurstellend. Een 5.
Kolkusdonderdag 24 februari 2005 @ 09:20
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 09:03 schreef hornage het volgende:
Dune
Inderdaad, onbegrijpelijk dat zo'n sterk verhaal en zo'n sterke regisseur zo'n matige film heeft opgeleverd.

Gisteravond gezien;

Office Space

Erg grappig, vooral het eerste deel, halverwege wordt het allemaal wat gezapig.
Helaas voor mij waren bepaalde situaties herkenbaar
Goed vermaak.
Zeitgeistdonderdag 24 februari 2005 @ 09:44
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 09:03 schreef hornage het volgende:
Dune
Ik denk dat er tegenwoordig een mooiere film van gemaakt kan worden maar waarschijnlijk durft niemand zich eraan te wagen. Uiteindelijk dus zwaar teleurstellend. Een 5.
Er zijn tegenwoordig 2 mini-series van te krijgen op DVD waar het verhaal beter tot zijn recht komt.
Frank Herbert's Dune en Children Of Dune.

Verder begreep ik dat Lynch zelf de 3 uur durende versie ook niet al te best vond. Ik heb de kortere versie gezien en vond die wel aardig. Moet zelf zeggen dat de dame die Chani speeld daar flink bij helpt ;-)
Zeitgeistdonderdag 24 februari 2005 @ 09:54
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 09:20 schreef Kolkus het volgende:

Office Space

Erg grappig, vooral het eerste deel, halverwege wordt het allemaal wat gezapig.
Helaas voor mij waren bepaalde situaties herkenbaar
voor mij te veel.. en heeft niet veel goeds gedaan voor mijn motivatie voor het interview wat ik vanmiddag heb.. maar we shall see.

*mumbles something about burning down the office* die man was fantastisch

en ja ook ik heb vaak zulke opmerkingen geuit. en monitoren geslagen etc.

en btw.. Ja hardware slopen voelt inderdaad erg goed. *herinnert zich toetsen van een toetsenbord die door het kantoor vlogen* OOO en servers hebben we ook letterlijk uit het raam gegooit (hij was wel oud maar toch het gaat om het idee)

[ Bericht 9% gewijzigd door Zeitgeist op 24-02-2005 10:03:02 ]
Morpheus2002donderdag 24 februari 2005 @ 15:38
24 Seizoen 1

De afgelopen dagen dan eindelijk seizoen 1 van 24 gekeken.

1 woord: B-R-I-L-J-A-N-T

Wat een geweldige serie. Enorm goed geacteerd door iedereen, mooi camerawerk met die split beelden en een goed en verrassend verhaal / verloop.

Echt een topserie! 10/10
goddess-in-heavendonderdag 24 februari 2005 @ 15:42
Gister inderdaad voor de tweede keer Office Space gezien. Ik vind die film zo briljant!!!
Wepeel2donderdag 24 februari 2005 @ 20:26
Suspiria

Op een dansacademie gebeuren vreemde dingen. Een amerikaanse exchange student gaat op onderzoek uit.
Best een onderhoudende film. Het is wel typisch jaren 70 horror en dat betekent overdreven rood bloed en dik aangezette muziek. De muziek (samen met de soundeffects) in deze film is overigens wel van een erg goed niveau. Lekker Hypnotiserend. Absoluut een pluspunt.
De film zelf is redelijk spannend, maar door het matige acteerwerk en de gedubde stemmen (de italiaanse versie is erg lastig te vinden en volgens mij is hij internationaal zelfs gewoon in het engels gereleased) blijf je toch niet echt in de 'flow' van de film zitten.
Meestal vind ik het imdb cijfer bij horrorfilms te laag, maar in dit geval begrijp ik de hoge waardering (7,4) niet.
Een 6
maar ik wil hem graag nog een keer in de originele taal zien, want ik denk dat ik hem dan toch wel een 6,5 zal geven

[ Bericht 7% gewijzigd door Wepeel2 op 24-02-2005 20:31:34 ]
SaintOfKillersdonderdag 24 februari 2005 @ 20:32
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 20:26 schreef Wepeel2 het volgende:
Suspiria
Meestal vind ik het imdb cijfer bij horrorfilms te laag, maar in dit geval begrijp ik de hoge waardering (7,4) niet.
Het verhaal is bijzaak, de film draait rond sfeer en kleurgebruik. En muziek natuurlijk. En die zijn wel erg apart in deze film. Vandaar de hoge waarderingen..
Wepeel2donderdag 24 februari 2005 @ 20:51
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 20:32 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Het verhaal is bijzaak, de film draait rond sfeer en kleurgebruik. En muziek natuurlijk. En die zijn wel erg apart in deze film. Vandaar de hoge waarderingen..
Visueel gezien is het inderdaad erg mooi. Met name hoe de kleur rood steeds terugkomt in de verschillende settings.
Nu maar eens op zoek naar de italiaanse versie.
Haredonderdag 24 februari 2005 @ 23:25
North by Northwest

Blijft toch echt een van Hitchcock beste, en zeker een van z'n meest vermakelijke. In dit zeer James Bond achtige verhaal krijgen we echt van alles voorgeschoteld. Humor, Romance, Actie, ontzettend veel zeer leuk gekozen locaties, en dit alles samengevoegd door een erg leuk verhaal, de common man die opeens de held wordt. Het geheel duurt 136 minuten, maar is echt zo voorbij, alles klopt gewoon, niks wordt te lang uitgesponnen, en niks is overbodig.
Wat een heerlijke films maakte Hitch toch in deze periode
ToXiCitYdonderdag 24 februari 2005 @ 23:26
Delicatessen (1991)
Een Franse zwarte komedie dit keer, verandering van spijs doet eten . In de nabije toekomst is er grote schaarste aan voedsel, een slager in Frankrijk heeft daar een handige oplossing voor: hij plaatst een advertentie in de krant voor een hulpje, tegen kost en inwoning. Na ongeveer een week snijdt hij het hulpje aan stukken, en voila, zijn winkeltje en zijn huurders hebben weer wat te eten. Ex-circusartiest Dominique Pinon reageert op zo`n advertentie en komt inwonen, alwaar hij kennismaakt met de dochter van de slager. Zij vindt hem best leuk, maar de huurders staan alweer te springen om een vers stukje vlees.

Leuk verhaal, passend kleurgebruik, en Dominique Pinon (Joseph uit Amélie) is deze rol op het lijf geschreven.
scanman01donderdag 24 februari 2005 @ 23:28
Flatliners

Vanavond deze film weer eens gezien (op Cinenova). De eerste keer dat ik de film zag (toen ie net was uitgekomen) vond ik het wel een sterke film. Nu vond ik het eigenlijk allemaal wat simpel en dus tegenvallen. Nog steeds wel aardig om te kijken, maar ik was er niet kapot van. Wel leuk om Jack Bauer in zijn jongere jaren te zien

Cijfer: 7
Wepeel2vrijdag 25 februari 2005 @ 00:28
Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack

Ik heb een paar jaar terug al wat fragmenten uit een japanse Godzilla film gezien, maar nu maar eens een complete film gekeken. Het is behoorlijk surrealistisch om al die rubberen monstens te zien rondspringen, vliegen en stampen en daar tussenin mensen die acteren alsof ze in een reteserieuze film zitten.
Gewoon een vermakelijke film met een hoge camp-factor.
Het erge is dat ik op sommige momenten nog daadwerkelijk zat mee te leven ook.
"DESTROY GODZILLA!!!!!!!!!!! GO GUARDIAN MONSTERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!".
Saivrijdag 25 februari 2005 @ 01:59
Dances With Wolves (De veel te lange Director's Cut): Costner probeert iets politieks corrects door goede en slechte westerlingen neer te zetten èn goede en slechte indianen. Jammer genoeg bestaan er in zijn wereldje alleen héél erg goede westerlingen en indianen en héél erg slechte westerlingen en indianen. Van ronde personages is dan ook niet al te vaak sprake. Dan volgt het plot ook nog eens pijnlijk duidelijk Hollywoodconventies, wat natuurlijk niet zo erg is, maar met deze lengte (Jezus Christus wat is dit af en toe tráág) en pretenties is dat nogal vervelend. Wel is de cinematografie echt schitterend, en qua acteerwerk enzo valt hier weinig op aan te merken. Één keer kijken als je tijd over hebt en daarna stills maken om een mooie screensaver voor je PC in elkaar te zetten. 7.
Elucvrijdag 25 februari 2005 @ 02:14
Gisteren:

Great Expectations (1946): Vroeg meesterwerkje van David Lean. Het eerste deel, over de jeugd van Pip is werkelijk subliem. Daarna wordt het allemaal iets minder, maar nog steeds heel mooi. De cinematografie, waarvoor de film een Oscar won, is prachtig. Alleen een beetje ongeloofwaardig dat de 38-jarige John Mills iemand van 20 jaar moest voorstellen.

Vandaag:

Dopo Mezzanotte (2004): Best aardig.

Sorry, heb geen zin meer. Ben moe
hornagevrijdag 25 februari 2005 @ 09:05
Wild At Heart
Zo en toen weer gisteren in het kader van David Lynch films die ik nog niet heb gezien, deze film gekeken. Ik had nog nooit van de film gehoord dus ik had geen enkele verwachting. Het leek me een beetje overdreven romantische film als ik de poster ervan bekeek. Dat is alles.
De gehele film is weer typisch David Lynch stijl. Er komen telkens vreemde typetjes in voor die geheel niets met de film te maken hebben maar zeker erg grappig zijn. De gehele film deed me al snel denken aan Natural Born Killers en True Romance. Er zitten zeker veel overeenkomsten tussen deze films. Voor de rest lijkt de film wat komischer dan andere films van David Lynch. Er wordt niet gefocussed op mysterie ofzo maar meer op grappige komische situaties. Vooral het punt dat e vriendin van Nicolas Cage bijna wordt verkracht is hilarisch. Ik lag op de grond van het lachen. Rest van de film is lekker absurd en ik kon er eigenlijk best wel zwaar van genieten. Eigenlijk vond ik de film gewoon erg gaaf zelfs. Hierdoor een 8.
Gorrovrijdag 25 februari 2005 @ 09:33
Bridget Jones: The Edge of Reason (Beeban Kidron, 2004)
Aardig vervolg op de hit 2001. Bridget weet net als in het eerste deel flink wat irritanties op te wekken wat het kijkplezier niet ten goede komt. Het stuk in Thailand kwam erg vreemd over en nogal misplaatst en geforceerd. De humor maakt gelukkig wel wat goed. **½

P.S. (Dylan Kidd, 2004)
Degelijk drama met een mooie rol van Laura Linney als intelligente, alleenstaande vrouw en Topher Grace biedt goed tegengas. Het verhaal bevat niet hele grote wendingen of een strak gespannen spanningsboog, maar kabbelt rustig voort en weet voor een dikke anderhalf uur prima te vermaken. ***

9 Songs (Michael Winterbottom, 2004)
Sex, drugs en Rock 'n' Roll. Verder niets. We delen de intiemste momenten van een liefdeskoppel in de slaapkamer, vrij expliciet maar nergens ordinair. Dit wordt afgewisseld met fijne muziek waardoor dit een fijn sfeervol filmpje wordt, maar wel een hele lege. Het is in elk geval beter dan het werk van Catherine Breillat. De film bevat immerse geen valse, storende en irriterende pretenties. **½
Durbinvrijdag 25 februari 2005 @ 13:05
Swamp Thing
Een groepje geleerden doen midden in de jungle een biologisch onderzoek. Terroristen willen de onderzoeksplannen stelen en vermoorden daarbij vrijwel het gehele onderzoeksteam, behalve een vrouw en een arts. Deze laatste komt in contact met het chemische drankje en verandert in een half mens/half moerasmonster. Door visite kon ik het laatste stuk niet geheel meer volgen, maar echt interessant was het toch al niet. Zal me benieuwen of het vervolg beter is; niet van Wes Craven's hand, maar wel met Heather Locklear.

House of Flying Daggers
"The House of Flying Daggers" is een ondergrondse beweging tegen de overheid. Jin, staand aan de kant van de overheid, is aangewezen om in contact te raken met de jonge vrouw Mei, om bij het verzet infiltreren. Jin kijgt hierbij hulp van officier Leo. Al snel raken Mei en Jin erg van elkaar gecharmeerd. Waar Hero vooral inspeelde op het artistieke punt en vol zat met martial arts-scenes, is deze meer gericht op het relationele aspect. Maar uiteraard bevat deze film weer enkele geweldige beelden en fabelachtige gevechtsscenes (o.a. het gevecht in de "bomen"). Het verhaal lijkt in eerste instantie erg eenvoudig, maar gedurende de film wordt er een hele aardige draai aan gegeven en wordt de situatie ingewikkelder. Wederom een topper.

Club Dread
Een aantal jongeren komt naar een tropisch eiland om te feesten bij "Coconut Pete". Meteen op de eerste dag zorgt een moordenaar voor enkele doden onder het personeel. Uiteraard ontstaat er paniek onder het personeel wie de volgende slachtoffers zijn. Een komisch bedoelde slasher die erg veel leunt op de Friday the 13th-serie. De film weet aardig verdachtmakingen van persoon naar persoon te verschuiven, om die vervolgens even later weer even hard te weerleggen. Hier en daar een beetje gore en komische scenes weten helaas niet de hele film interessant te houden. Aardig tussendoortje, meer niet.

Stille Nacht
Laura komt bij een psychotherapeut met het verhaal dat één van haar vriendinnen slachtoffer is geworden van verkrachting en dat als gevolg daarvan zelfs een dode is gevallen. Aldoende vertelt ze haar verhaal over haar vier vriendinnen en hoe ze samen de dader proberen te achterhalen. Een Nederlandse productie die mij best verrasste. Het verhaal wordt best overtuigend gebracht. Het acteren is af en toe van bedenkelijk niveau, maar de hoofdcast weet toch aardig stand te houden. Het einde bevat twee plottwists, waarbij eentje vantevoren is te verwachten, maar de tweede zag ik echt niet aankomen. Deze verdient toch wel iets meer dan een 6.0 bij IMDB.
Litsovrijdag 25 februari 2005 @ 13:29
Amélie en 21 Grams
Beide zeer okay
Timo20vrijdag 25 februari 2005 @ 14:16
Afgelopen dagen gezien:

The Breakfast Club
Leuke film over 5 jongeren die voor straf een hele zaterdag op school moeten nablijven en een opstel moeten schrijven over hoe ze over zichzelf denken.
De film mag dan al 20 jaar oud zijn maar de gebeurtenissen, de karakters en verhalen waar ze over vertellen zijn nog steeds heel erg herkenbaar. Het knappe van de film is dat ie zich bijna de hele tijd alleen maar op 1 plaats afspeelt en toch weet blijven te boeien. Erg goed. Het acteerwerk is zeer sterk, en de muziek is heerlijk.
Goede film


IMDB Cijfer: 7,6/10
Mijn Cijfer: 7,5/10

L.A. Confidential
Hele goede politiefilm die vol zit met intriges, complotten en corruptie. Het verhaal ontrafeld zich mooi en is dan ook zeer sterk. Het acteerwerk is erg goed, met name Guy Pearce en Russel Crowe zijn erg goed. De sfeer die over de hele film hangt is relaxed en echt jaren `50.
Verder niet veel over te zeggen: gewoon een hele sterke film die t kijken meer dan waard is

IMDB Cijfer: 8,3/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

En in de sneak gisteren:
Hitch
Alex "Hitch" Hitchens (Will Smith) is date doktor van beroep. Hij helpt mannen die niet veel zelfvertrouwen hebben een kans te krijgen om vrouwen mee uit te vragen. Uiteraard wordt ontmoet ie door z`n werk zelf ook de mooiste vrouwen en uiteraard wordt ie zelf ook verliefd...
De trailer zag er heel leuk uit en t leek me dan vooraf ook wel een leuke film . Zo leuk als wat ik m had verwacht was ie niet, maar toch was t wel een leuke film. Will Smith is perfect gecast voor deze hoofdrol, net als de bijrollen. De mooie Eva Mendes heeft ook een leuk rolletje. Het verhaal is natuurlijk niet echt hoogstaand en natuurlijk uiterst voorspelbaar. Het Hollywood einde zie je al ver van te voren aankomen. Maar dat doet niets af aan t feit dat dit gewoon een heel sympathieke en leuke comedy is geworden


IMDB Cijfer: 6,7/10
Mijn Cijfer: 6,3/10
Lambiekjevrijdag 25 februari 2005 @ 20:53
Employee of the Month
Wat een lekker debiele comedy met tientallen plotwendingen. Heeft wel iets weg van Chain of Fools. Zeker niet onaardig.

6.2 / imdb 5.6
Hymnvrijdag 25 februari 2005 @ 21:35
The Hazing
Evil Dead homage, altijd positief!
Een komische horror film, veel cliches komen er in voor ( expres ).
Zitten een bult evil dead verwijzingen in ( foto van 'god' bruce )
erg flauw :p
Zeitgeistvrijdag 25 februari 2005 @ 23:08
The Princess Bride
http://www.imdb.com/title/tt0093779/


eerste keer dat ik hem zag was zo'n 7 jaar geleden. Kan me herinneren dat ik hem erg flauw vond en buiten het mostly dead grapje eigenlijk niet zo leuk vond. (plus had meer aandacht voor de dame die naast me zat. Het was haar favo film en wie ben ik om dan te zeggen dat ik hem niet leuk vond)

Maar vandaag opnieuw gekeken en ondanks het wat flauwe begin en mijn hekel aan Fred Savage snap ik nu wat beter waarom ie zo'n hoog cijfer krijgt op IMDB. Ja hij lijkt flauw maar sommige dialogen zijn heerlijk absurd en scherp. Ik heb dus een nieuwe waardering voor dit filmpje.
Denk dat ik de volgende keer hem nog meer zal waarderen.

Ik heb me in iedergeval goed vermaakt.
Mikkievrijdag 25 februari 2005 @ 23:29
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 11:05:36 ]
B.Mzaterdag 26 februari 2005 @ 00:32
8 Mile

'8 Mile' speelt zich af in 1995 en geeft een beeld van een week in het leven van een groep jongeren in Detroit en hun strijd om te overleven. Voor mensen als Jimmy 'Rabbit' Smith, Jr. (Eminem) en zijn vrienden is hiphop het enige wat hen overeind houdt.
Rabbit weet dat zijn teksten zijn enige kans op ontsnapping zijn, maar om te slagen moet hij zijn woede omzetten in versregels en de confrontatie met zijn leven aangaan.

echt een goeie film, zit goed in elkaar, goed acteer werk, vette muziek, vooral die Rap Battles zijn erg cool

Cijfer 10/10
Durbinzaterdag 26 februari 2005 @ 01:39
Autobahnraser (aka A2 Racer)
Een Duitse produktie gebaseerd op het alom bekende (en bekritiseerde) spel. Een aantal Duitse criminelen stelen auto's rechtstreeks van de vrachtwagentrailers op de snelweg. Karl-Heiz, een mislukt politie-agent, wordt echter van die zaak gehouden en moet zich op een stel racers richten die op bepaalde tijdstippen races over de Duitse autobahn houden. Deze films is overduidelijk geinspireerd door The Fast & The Furious en de Franse Taxi-serie. Vooral het intro is een rechtstreekse kopie van de eerstgenoemde. De actiescenes zijn voor een dergelijke productie eigenlijk nog best ok, alhoewel sommige actiescenes overdreven versneld worden gedraaid. Maar op het gebied van geluid faalt de film jammerlijk. Allereerst wordt de oorspronkelijk Duitse film in het Engels slecht nagesynchroniseerd en is de timing van geluidseffecten af en toe jammerlijk mis. Een groot succesfactor van TF&TF was naar mijn mening het gebruik van een lekkere geluids- en soundtrack. A2 Racer heeft wel de optie van DD5.1, maar dit had net zo goed uitgeschakeld kunnen worden; de achterste kanalen worden vrijwel niet gebruikt en het geluid van de wagens komt absoluut niet uit de verf. Daarbij voegen de gebruikte muziektracks ook al weinig toe aan het geheel. Het verhaal zelf mag niet over geklaagd worden, daar weet je al ver vantevoren van dat er weinig aan zal gaan kloppen. Toegegeven, de film bevat een paar aardige wagens zoals een Ford Mustang, Dodge Viper of Porsche 911, maar om deze nou naast een getunede, roze Fiat Punto te laten schitteren.. Ik wist dat het een dergelijke film zou gaan worden, maar waarom ik hem eigenlijk gehuurd heb.. het zal wel iets te maken hebben gehad met de auto's en de mooie vrouwen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Durbin op 26-02-2005 01:46:28 ]
Saizaterdag 26 februari 2005 @ 01:39
The Day the Earth Stood Still: ik had niet al te hoge verwachtingen, maar ik vond hem uiterst okay. De film probeert vrij veel, het is zowel een sci-fi thriller als een drama als politiek commentaar, maar hij slaagt in behoorlijk veel. Het is af en toe wel behoorlijk kazig ("you must be far away from home" "yes I am" enzo), maar dat vond ik niet al te erg, en het trok de vermaaksfactor zelfs wat omhoog. Prima spul dus, en zelfs het kindacteurtje was okay. 8.
kinky_queenzaterdag 26 februari 2005 @ 02:24
quote:
Die ufo die je ziet was destijds de duurste prop in een film ooit, met het astronomische bedrag van 100,000,00 $



Timo20zaterdag 26 februari 2005 @ 12:24
Cast Away
Nadat het vliegtuig van z`n werkgever FedEx neerstort in de oceaan komt Chuck Noland (Tom Hanks) vast te zitten op een onbewoond eiland. Hier moet ie zien te overleven met de middelen die ie voor handen heeft en moet ie zich zelf dus in leven kunnen houden. Tijdens zijn "verblijf" op t eiland wordt een volleybal z`n beste vriend...
Waarom weet ik niet, maar ik keek altijd nogal sceptisch tegen deze film aan. Had tot nu toe alleen trailers en kleine stukjes gezien en die bevielen me eigenlijk niet zo. Maar nu toch maar gekocht en geprobeerd. En dat is gelukkig heel goed bevallen. Dit is echt een zeer sterke film. Tom Hanks zet een heel indrukwekkende prestatie neer, je leeft echt met m mee. De scenes met de bovengenoemde volleybal zijn erg mooi en emotioneel. Het geheel is heel mooi gefilmd en gemonteerd. Er wordt in t begin goed de tijd genomen om de karakters te introduceren, wat wel zo prettig is. De weinige muziek die aanwezig is, is mooi. Het is jammer dat t einde te voorspelbaar is en eigenlijk t einde gewoon te lang duurt. Maar dat doet toch niets af aan t feit dat Robert Zemeckis je aandacht erbij weet te houden, wat dus resulteert in een zeer goede film. Hij haalt niet t niveau van Forrest Gump (van t zelfde team) maar is t kijken maar dan waard


IMDB Cijfer: 7,3/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
brightonzaterdag 26 februari 2005 @ 12:28
Goeie film inderdaad, Cast Away Wilson
neggixzaterdag 26 februari 2005 @ 13:58
The Final Cut

Nieuwe film met Robin Williams, over een Zoe chip waarmee je hele levens opgenomen word. Als je dan doodgaat is er een "cutter" die de leuke dingen gaat verknippen zodat op je begrafenis een leuk filmpje te zien is. WIlliams is zo'n cutter, en komt ergens achter.
Als je de trailer heb gezien, klopt er echt helemaal niks van. Echt een hele slechte impressie krijg je daarvan. Film is niet slecht, maar ik had em heel anders verwacht
ASromazaterdag 26 februari 2005 @ 14:16
The painist gister gezien! Echt een mooie speelfilm!

Lonewolf2003zaterdag 26 februari 2005 @ 14:40
Kill Bill: Vol. 1 &Vol. 2
Het blijven gewoon twee top films.
cijfer: 10

Shogun Assassin (1980)
De film, die de Bride en B.B. kijken samen en ook nog eens gebaseerd is op de manga waar mijn naam gebaseerd op is, dus die moest echt een keer zien. De film heeft wat minpuntjes, zoals bijvoorbeeld een verschrikkelijke 80's synthesizer soundtrack , maar daarnaast is het een meer dan vermakelijke film. Hoe kan het ook anders met een klein anderhalf uur hak en slash werk
cijfer: 7.5
Lambiekjezaterdag 26 februari 2005 @ 17:58
The Motorcycle Diaries
Twee argetijnse vrienden gaan op reis .. doel om de 30th verjaardag te vieren in Venezuela. Ze trekken dwars door de brute natuur van Zuid-America. Veel mooie shots van Chili.
Uiteraard kapt de motor al redelijk snel als ze onder weg zijn met hun wereld reis en hebben ze geen drol op zak.

Het blijkt dus een verfilming te zijn van Che Guevara te zijn.

cijfer 7.2 / imdb 8,1 #246
Little_Angelzaterdag 26 februari 2005 @ 18:07
A perfect murder. Vond hem niet zo heel bijzonder.
SaintOfKillerszaterdag 26 februari 2005 @ 18:19
Gisteren en vandaag:

Io non ho paura 8/10
Texas Terror 5/10
Shattered Glass 7/10
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy 6/10
Vredens dag 8/10

Helemaal geen zin in reviews .
Wepeel2zaterdag 26 februari 2005 @ 20:30
Sympathy For Mr. Vengeance

Jemig, wat was dit een lange zit zeg. Ik snap dat de regiseur niet alles wilt uitstippelen, maar zo'n fragmentarisch zootje als dit hoeft nou ook weer niet. Vond ik dat het af en toe bij Oldboy al wat kort door de bocht gingl, hier is het echt verschrikkelijk. Ik kon de film gewoon echt de helft van de tijd niet volgen en dat maakte het kijkgenot er niet beter op.
Wel heel mooi gefilmd hoor. Daarvoor weer alle complimenten, maar het is denk ik gewoon niet helemaal mijn regiseur.

[ Bericht 5% gewijzigd door Wepeel2 op 27-02-2005 02:11:49 ]
DrDentzzaterdag 26 februari 2005 @ 21:38
Dead Alive, wappermooie film
een oud vrouwtje gaat naar de dierentuin en een aap bij haar.. ze krijgt er een of ander vaag virus door.. daarna valt ze langzaam uit elkaar [oren etc vallen er af, ] ze wordt langzaam een zombie.. en iedereen die ze bijt wordt ook een zombie.. op het eind pakt haar zoon de grasmaaier en killt alle zombies
Lambiekjezaterdag 26 februari 2005 @ 23:14
Easy Rider
Best aardige roadmovie. Alleen denk dat het een beetje overtrokken is door de jaren heen tot een soort cult film.
Naar mijn idee is Hopper way over the top aan het acteren .. maar in de trivia lees ik weer dat hij tijdens de producktie aan drug-paranoia leed dus het zal wel.

cijfer 6.1 / imdb 7.2
#ANONIEMzaterdag 26 februari 2005 @ 23:25
The butterfly effect

Wow,ik vind deze film echt super Beetje warrig soms,maar toch...
En Asthon Kutcher is ook geweldig
Saizondag 27 februari 2005 @ 00:01
Grave of the Fireflies: Godsjezus, wat was dit af en toe melodramatisch. De muziek had er lol in om achter iedere emotie zes uitroeptekens te zetten en de flashbackstructuur probeerde er zeven van te maken. Niet zo erg natuurlijk, als het maar werkt, en daar wringt de schoen een beetje. Hoewel ik van bepaalde scènes zeker onder de indruk was vond ik Setsuko nogal een irritant kutkind, en dat had als gevolg dat ik al het drama dat uit haar personage voortkwam ook niet echt meekreeg. Toch valt er over deze film ook erg veel goeds te vertellen: de hoofdpersoon is een goed uitgewerkt personage dat ook wat minder moreel verantwoorde keuzes maakt, het tijdsbeeld en de ontwikkeling van de oorlog worden erg goed weergegeven en er zijn een aantel pareltjes van haast poëtische scènes. Over het algemeen vond ik het sterk, maar niet zo sterk als de meeste anderen het hier schijnen te vinden. 8-.
UFOtjezondag 27 februari 2005 @ 00:11
Nemesis Game (2003)
quote:
Canada
Thriller
91 minuten

geregisseerd door Jesse Warn
met Jay Baruchel, Brendan Fehr en Carly Pope

De introverte studente Sara, die schuw is tegenover haar klasgenoten, kiest ervoor om tijd door te brengen met Vern, eigenaar van een stripboekwinkel. Samen delen ze een passie voor hersenspelletjes en raadsels. Maar als de raadsels die Sara oplost resulteren in de dood van mensen om haar heen, realiseert ze zich dat ze betrokken is in een veel groter spel dan dat ze ooit vermoedde.
bron: www.moviemeter.nl

Spannende film, helaas alleen met een onbevredigend einde.

cijfer 7 / imdb 5.6
Tony_diNovozondag 27 februari 2005 @ 00:36
quote:
Op vrijdag 25 februari 2005 14:16 schreef Timo20 het volgende:
Afgelopen dagen gezien:

L.A. Confidential
Hele goede politiefilm die vol zit met intriges, complotten en corruptie. Het verhaal ontrafeld zich mooi en is dan ook zeer sterk. Het acteerwerk is erg goed, met name Guy Pearce en Russel Crowe zijn erg goed. De sfeer die over de hele film hangt is relaxed en echt jaren `50.
Verder niet veel over te zeggen: gewoon een hele sterke film die t kijken meer dan waard is

IMDB Cijfer: 8,3/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
Wat mij betreft zelfs een 9,0/10.
Fantastisch verhaal, vooral de vele verhaallijnen die door elkaar heenlopen. Daarbij het feit dat je telkens niet helemaal weet hoe het nou daadwerkelijk in elkaar zit.

Sideways
Twee mannen van middelbare leeftijd gaan vanwege de bruiloft van de een nog een week goed los.
Onderhoudende film en goed acteerwerk, wat mij betreft een aanrader. Op IMDB krijgt deze film zelfs een 8,1/10
Wat mij betreft een 7,5/10. Maar dus zeker het bekijken waard.

Team America: World Police
Al een hoop over gezegd. Wat mij betreft in een woord: briljant.
scanman01zondag 27 februari 2005 @ 00:54
Breakfast club weer gezien. In mijn geheugen was ie niet zo goed, maar is dus wel degelijk een klassefilm.
SPOILER
Beetje overdreven dat die 4 een relatie krijgen, maar ach.. dat neem je op de koop toe
Cijfer: 9
fractaliszondag 27 februari 2005 @ 01:25
Spirited Away

Kan iemand mij uitleggen wat hier nu zo fantastisch aan is?? Aardig verhaaltje en bij vlagen erg mooie beelden (die mij overigens behoorlijk aan bijvoorbeeld Alice in Wonderland dan wel Neverending Story deden denken), maar het deed me verder allemaal emotioneel gezien vrijwel niets...
Ok, als ik ergens nog niet bepaald in thuis ben is het wel japanse anime, maar dit had ik nou ook weer niet verwacht van een film die toch in korte tijd wereldwijd een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd. De "grappige" monstertjes had ik na een kwartier wel weer gezien en met name hoofdkarakter Chihiro vond ik ronduit zeurderig irritant. De muziek is trouwens wel tiptop, heerlijk dromerig en niet te zoet. Tijdens het nummer op de aftiteling de aftiteing voelde ik pas echt een koude rilling over mijn rug lopen, mijns inziens helaas toch wat laat en dus alles behalve bevredigend...
Wepeel2zondag 27 februari 2005 @ 01:44
Team America

Zeker geen tegenvaller. Een paar grappen vond ik net wat te plat, maar voor het grootste gedeelte een heerlijk (half) avondje vermaak. Prachtig hoe iedereen weer in de zeik wordt genomen.
En Micheal Moore als zelfmoordterrorist.
Wat was die pop van Kim trouwens fantastisch gemaakt.
TEAM AMERICA : FUCK YEAH!
7,5
Wepeel2zondag 27 februari 2005 @ 01:49
quote:
Op zondag 27 februari 2005 01:25 schreef fractalis het volgende:
Spirited Away

Kan iemand mij uitleggen wat hier nu zo fantastisch aan is?? Aardig verhaaltje en bij vlagen erg mooie beelden (die mij overigens behoorlijk aan bijvoorbeeld Alice in Wonderland dan wel Neverending Story deden denken), maar het deed me verder allemaal emotioneel gezien vrijwel niets...
Sjah je zegt het zelf al. Een aardig verhaal en erg mooie beelden. Maar als het niet helemaal jouw ding is dan gaat het snel over.
Ik heb in ieder geval genoten van de film.
ToXiCitYzondag 27 februari 2005 @ 02:00
Fucking Åmål (1998)
Er zit niet zo veel verhaal in deze film, maar de uitwerking ervan is prima voor elkaar. Mede door het spel van de dames Dahlstrom en Liljeberg, die de verhoudingen tussen de 2 hoofdrolspelers overtuigend neerzetten, is deze film er eentje die je gewoon een keer gezien moet hebben. Ik hou eigenlijk helemaal niet van films over relaties, maar Fucking Åmål is de grote uitzondering op die regel.

Per un Pugno di Dollari (1964)
Nog een genre dat ik tot voor kort totaal niet kon waarderen: western. Ooit in een grijs verleden heb ik er een paar gezien en het kon me gewoon niet boeien, iets wat mij daardoor weerhield om deze te bekijken. Maar sinds ik The Magnificent Seven heb gezien heb ik een paar westerns opgeduikeld, waaronder een rits films van Sergio Leone, en vanavond was deze aan de beurt . Een vrij standaard plot; smartass good-guy (Clint Eastwood) tegen een groep bad-guys. Een beetje kort door de bocht, maar daar komt het wel op neer. Toch leuk om te zien, ik verheug me in ieder geval op de volgende die ik ga kijken .
Pricezondag 27 februari 2005 @ 04:01
The Final Cut

Ik had weer eens zin om een SF-film te zien en helaas koos ik voor The Final Cut. Het gegeven dat men geheugenvideo's kan projecteren van overledenen is prachtig, maar doe er dan iets mee.
Er had naar mijn mening veel meer in gezeten. Het drama-aspect komt onvoldoende uit de verf en als de film als thriller bedoeld was, dan heb ik medelijden met de screen writer. (laat het nu dezelfde persoon als regisseur zijn!)
Enige pluspunt: Le Clementin Du Pape 1999, een goede Bordeauxwijn die ik gedurende de film heb kunnen proeven.
dolle_hondzondag 27 februari 2005 @ 08:28
Vertigo

Blijft toch een hele goede film, net zoals de vorige keren dat ik m zag, was t nu ook weer kippenvel bij vlagen. gewoon het teken dat de film klopt.
sampoozondag 27 februari 2005 @ 11:16
quote:
Op zondag 27 februari 2005 00:01 schreef Sai het volgende:
Grave of the Fireflies: Godsjezus, wat was dit af en toe melodramatisch. De muziek had er lol in om achter iedere emotie zes uitroeptekens te zetten en de flashbackstructuur probeerde er zeven van te maken. Niet zo erg natuurlijk, als het maar werkt, en daar wringt de schoen een beetje. Hoewel ik van bepaalde scènes zeker onder de indruk was vond ik Setsuko nogal een irritant kutkind, en dat had als gevolg dat ik al het drama dat uit haar personage voortkwam ook niet echt meekreeg. Toch valt er over deze film ook erg veel goeds te vertellen: de hoofdpersoon is een goed uitgewerkt personage dat ook wat minder moreel verantwoorde keuzes maakt, het tijdsbeeld en de ontwikkeling van de oorlog worden erg goed weergegeven en er zijn een aantel pareltjes van haast poëtische scènes. Over het algemeen vond ik het sterk, maar niet zo sterk als de meeste anderen het hier schijnen te vinden. 8-.
Het is ook een irritant kutkind maar ze is ook maar een kleutertje die het allemaal niet kan snappen. Haar "grote" broer is ook pas op een leeftiijd aangekomen waar je enigzins kunt begrijpen wat leven en dood inhouden in een "normale" wereld.
Harezondag 27 februari 2005 @ 12:31
Snow White and the Seven Dwarfs

Erg leuke Disneyfilm. Sowieso is het al erg mooi gemaakt als je bedenkt dat het dus al een 70 jaar oude tekenfilm is. En verder is het gewoon een erg fijne tekenfilm, met een erg leuk sfeertje. En veel liedjes die me heel erg bekend in de oren klonken.
Alles wordt trouwens wel erg simpel voorgesteld, maar goed, het blijft een kinderfilm he.

En nou weer vlug een Ghibli kijken, voor mij mijlenver boven Disney uitstekend
Lambiekjezondag 27 februari 2005 @ 13:02
Bambi 1942
Na 25 jaar nog is bekeken .. maar wat een geweldig tekenfilm. Er zit veel power in, eigenlijk is Lion King gewoon een wat moderne versie. Muziek en beelden kloppen gewoon in bambi.
En net zoals Snow White gaat deze ook al dik 60 jaar mee.
7.8 / imdb 7.5
dolle_hondzondag 27 februari 2005 @ 13:07
Ray

vooral t eerste deel deed sterk denken aan what's love got to do with it, de biopic over tina turner.

zelfde opbouw en zo. alleen ging het nou over RC. fysiek komt jamie foxx misschien niet zo sterk over als RC, maar qua acting wel.
hij draagt de film wel, maar toch vond ik Clifton Powell eigenlijk de beste van de cast. onbegrijpelijk dat hij geen nominatie voor supporting heeft gekregen.
mede dankzij de leuke muziek behoorlijk onderhoudend.
Sabrina1981zondag 27 februari 2005 @ 13:13
Mean Creek
Aparte film. Het gaat over een boottochtje om een jongen een lesje te leren die het broertje van een andere gozer een lesje te leren. Dit loopt gigantisch uit de hand. Ik vond het einde alleen wat jammer. Heel abrupt was de film over.

Ladder 49
Zeer goede film.
Shogozondag 27 februari 2005 @ 13:24
Big Fish
Een blinde aankoop, maar ik hoorde er zoveel goeds over dat ik dat risico wel wilde nemen. In het begin vondt ik hem een beetje saai/sentimenteel, maar niet veel later wordt dit echt een prachtige emotionele film met een hoop humor. Beetje triest af en toe maar tegelijkertijd ontzettend vrolijk. Mr. Burton heeft echt een prachtige sprookjeswereld gecreëerd! Een echte aanrader!
Lonewolf2003zondag 27 februari 2005 @ 14:24
Sing gam diy shut (Sex and the Beauties) (2004)
Een Hong Kongse film die volledig gebaseerd is op Sex and the City. Waarom ik de film ooit binnengehaald heb, blijft een raadsel. Zal wel alleen naar de actricelijst gekeken hebben.(er spelen een paar leuke dames in namelijk (Cecilia Cheung ) Maar heb hem toch maar een keer gekeken. Het acteerwerk is in iig in orde, dat kan ook niet anders als Carina Lau de hoofdrol speelt. Het regie werk en het verhaal zijn echter wat minder. Er lopen teveel verhaallijnen door elkaar, die allemaal niet goed uitgewerkt worden. En soms snapte ik echt geen reet er meer van, maar dat zal wel komen omdat de film doorzeeft is van de vrouwen logica.
cijfer: 5

High School Girl Get Married
Meisje wordt bezeten door de geest van een oude prinses en moet daarom voor haar 16e trouwen met een jongen die Ondal heet.
Zoals altijd in Koreaanse romantische komedies is de hoofdrolspeelster erg agressief en geweldadig en de jongen een lieve slimme klungel. (Je zou bijna bang worden om ooit een Koreaanse vriendin te krijgen)
Ik heb toch wel af en toe dubbel gelegen om enkele scenés. De film is namelijk bezaait met typische Koreanse onderbroekenlol. (Koreanen en Jappaners hebben een manier om geweld en sex zo belachelijk te maken dat het hilarisch wordt.)
Jammer genoeg haalt de film nergens het niveau van de betere Koreanse romantische komedies als Windstruck en My Sassy Girl.
cijfer: 5.5

11:14 (2003)
In de film worden een aantal verhaallijnen vertelt die allemaal samen komen rond een ongeluk om 11:14h. Ja, klinkt een beetje als een Amores perros ripp off, maar het zal we geïnspireerd zijn op
Dit is de eerste lange speelfilm van Greg Marcks en ik moet zeggen dat het voor een regiedebuut eengoede film is. De film haalt het natuurlijk niet bij deeerder genoemde film. Maar toch is het een goede film. De verhaallijnen worden op het einde goed in elkaar verweven. Er zitten goede dialogen in. En de karakters zijn realistisch, dit komt mede doordat ook het acteerwerk prima in orde is.
Wel een kleine waarschuwing de film is op sommige momenten wel erg realistisch en bloederig. Op een gegeven moment heb ik niet durven kijken.
SPOILER
toen het beeld op die jongen zijn kop viel terwijl hij sex had
cijfer: 7

[ Bericht 1% gewijzigd door Lonewolf2003 op 27-02-2005 14:58:07 ]
Brammie1zondag 27 februari 2005 @ 15:51
Requiem for a dream
Laatst aangeschaft op DVD. Vreselijk goeie film van Darren Aronofsky over 4 drugsverslaafden en hoe ze omgaan met hun groeiende verslaving. 8.5

Deep Rising
Laatst op tv gezien. Echt weer zo'n dieptepunt in de filmgeschiedenis. Totaal voorspelbaar en vol met de klassieke regels voor een amerikaanse horrorfilm. Af en toe onderhoudend. 4.5

Scream
Was laatst op tv. Bij vlagen best leuke horrorfilm over een stel tieners die moeten uitvinden wie hun wil vermoorden. 7.0

A Nightmare on Elm Street
Was na scream op tv. Echt goeie horrorfilm over een killer (Freddie Krueger) die kinderen vermoord in hun slaap. Hoewel niet altijd even spannend, de film was toch erg goed geproduceerd. 8.0
Tom_Tom-zondag 27 februari 2005 @ 16:02
Vera Drake.
Vera Drake is een vrouwtje van middelbare leeftijd die in de jaren '50 in Engeland woont. Ze helpt buren en vrienden met kleine dingen in huis en poetst bij rijke mensen het huis. Ook aborteert ze baby's. Ook dit doet ze om de vrouwen die de kinderen gewoonweg niet kunnen houden te helpen.
Imelda Staunton speelt Vera Drake en ze is echt geweldig. Ze verdient de Oscar voor beste actrice echt. Ze speelt de sterren van de hemel. De film zit ook prima in elkaar. Het verhaal is zo dat je eigenlijk alleen maar sympathie voor Vera kunt hebben. "Cup o' tea then?" is de meest gehoorde uitspraak van Vera. En wie wil er nou geen thee van dit lieve mens? De andere acteurs in de film wisten niet dat Vera abortussen uitvoert tot hun karakters er in de film zelf achterkomen. De verbazing en schok hoeven ze dus niet te acteren, dat komt zelf wel op. En dat zie je wel, want de acteerprestaties van de andere personages zijn ook dik in orde. Er zitten wel wat zijlijntjes bij die van mij niet hadden gehoeven, maar toch. Deze film is dik in orde.
pascalheisterzondag 27 februari 2005 @ 16:21
Five Easy Pieces



Wederom een meesterlijke rol van Jack Nicholson, heerlijk hoe hij die serveerster afzeikt, verder ook een sterk script. Scene met z'n vader is ook heel apart.
Gorrozondag 27 februari 2005 @ 17:32
Dit weekend voornamelijk wat films herkeken:

City Lights (Charlie Chaplin, 1931)
Leuke film van Chaplin, maar niet zo leuk als Modern Times en The Great Dictator. ****

Perfect Murder, A (Andrew Davis, 1998)
Voor het eerst. Best leuke thriller gebaseerd op Hitchcock's veel betere origineel Dial M for Murder. Leuk acteerwerk van de hoofdrolspelers, maar er springt niets uit. ***

Chinatown (Roman Polanski, 1974)
Erg sterk film-noir van Polanski. ****½

Buono, il brutto, il cattivo, Il (Sergio Leone, 1966)
Beste western allertijden. Geweldadig, mysterieus, episch, grappig. ****½
Ang3lzondag 27 februari 2005 @ 21:19


Gegen die Wand
Geleend van een collega maar hij komt zeker in m'n verzameling. Vond het een hele mooie film over 2 mensen van Turkse afkomst die in Duitsland wonen... maar eigenlijk in geen van beide echt thuishoren. Meisje worstelt met de strenge cultuur en wil vrij zijn, man wosrtelt met het leven na de dood van z'n vrouw.... en dan lijken ze elkaars uitweg. .................... lijken .........

7.9 op IMDB overigens, en winnaar van de Gouden Beer
Ang3lzondag 27 februari 2005 @ 21:21
quote:
Op zondag 27 februari 2005 13:13 schreef Sabrina1981 het volgende:
Mean Creek
Aparte film. Het gaat over een boottochtje om een jongen een lesje te leren die het broertje van een andere gozer een lesje te leren. Dit loopt gigantisch uit de hand. Ik vond het einde alleen wat jammer. Heel abrupt was de film over.


Is die inmiddels hier op DVD uit? Ik zag hem een hele tijd geleden als trailer op apple.com. Vond hem enorm sterk op Bully lijken, maar dan de betere versie (althans dat hoopte ik). Maar volgens mij komt hij hier nooit uit.
kinky_queenzondag 27 februari 2005 @ 21:48


Werkelijk een héérlijke film



[ Bericht 11% gewijzigd door kinky_queen op 27-02-2005 22:15:52 ]
Wepeel2zondag 27 februari 2005 @ 22:00
quote:
Op zondag 27 februari 2005 21:48 schreef kinky_queen het volgende:
[afbeelding]

Werkelijk een héérlijke film

Je kunt niet doorlinken van die site.
zo wel ja

Net gekeken.
Exorcist : The Beginning

Hij viel me best mee. Het is een heel ander soort film dan het origineel en ook een stuk minder, maar als horrorfilmpie vind ik hem best geslaagd. De eerste 3 kwartier is erg goed met een boeiend verhaal. Helaas is de tweede helft wat te luidruchtig en te veel effectbejag, maar echt verveeld heb ik me niet. Leuke guilty pleasure.
Ik ben wel heel benieuwd naar de eerste cut van deze film, want volgens mij valt hier veel meer uit te halen. Hopelijk verschijnt die dus nog op dvd.

[ Bericht 1% gewijzigd door Wepeel2 op 27-02-2005 22:36:25 ]
renazondag 27 februari 2005 @ 22:32
Meet The Fockers

Ik vond hem leuker dan het 1e deel, en dat komt toch niet zo vaak voor bij films
Ik vond hem stukken minder flauw, en de vernedering was niet meer zo op de hoofdpersoon gericht. Daar houd ik niet zo van bij films. Wel aardig om te kijken dus, ik vond de rollen van Dustin Hoffman en Barbra Streisand ook erg leuk, ook al dacht ik bij het horen van de laatste naam eerst "wat moet die nou weer in zo'n film".
#ANONIEMzondag 27 februari 2005 @ 23:03
Lost in translation

Slecht verhaal
Ondanks dat,had ik niet zoiets van ;ik heb geen zin meer om te kijken.
En een geweldige muziek
Lonewolf2003zondag 27 februari 2005 @ 23:13
Ray (2004)
Nog net op de val reep alle oscars films gezien. En ik moet zeggen dat dit wel de minste film is van ze allemaal. Jamie Foxx is dan wel wel geweldig en verdient die oscar ook wel. Maar voor de rest is de film niet heel bijzonder. Begrijp me niet verkeerd het is een goede film. Maar hij duurt te lang en sommige stukken zijn wel erg overgedramatiseerd. Bij de 10e flashback had ik het wel gehad met de flashbacks.
Zoals gezegd is Jamie Foxx geweldig. Hij acteert bijna niet meer, maar is gewoon Ray Charles. En die oscar verdient hij ook wel. Al wordt zijn kansen een beetje overhypt en zo zeker als het lijkt te zijn is ook een beetje overdreven.
cijfer: 7

[ Bericht 19% gewijzigd door Lonewolf2003 op 27-02-2005 23:19:08 ]
Lambiekjezondag 27 februari 2005 @ 23:17
Envy aka The New Girlfriend
Moeder denkt dat grietje haar jurk heeft gestolen en steelt het terug bij zwembad. Dan wordt zoonlief te grazen genomen, en wordt lichtelijke verkracht. Moeder laat het er niet bij zitten en gaat voor eigen rechtertje te spelen. Ondanks z'n rape wordt gozer verliefd op haar.

Best een aardige australische thriller.

cijfer 6.0 / imdb 6.4
ToXiCitYzondag 27 februari 2005 @ 23:46
Na...
quote:
Op zondag 27 februari 2005 02:00 schreef ToXiCitY het volgende:
Per un Pugno di Dollari (1964)
... tijd voor de sequel:
Per Qualche Dollaro in Più (1965)
Dezelfde sfeer, alleen met meer verhaal en wat rustiger weergegeven. Een geweldige film, wat moet ik er meer van zeggen?

Owja, het viel me op dat in het eerste deel een hoop mensen worden neergeschoten, maar dat er nooit een paard wordt omgelegd, iets wat mij wat onlogisch leek. Ik heb er bij deze film dus wat meer op gelet, maar het viel me mee: al in het begin werd er ook een paard omgelegd om op deze manier iemand zijn mogelijkheid tot ontsnappen te ontnemen .
Lonewolf2003zondag 27 februari 2005 @ 23:50
quote:
Op zondag 27 februari 2005 23:46 schreef ToXiCitY het volgende:
Na...
[..]

... tijd voor de sequel:
Per Qualche Dollaro in Più (1965)
Dezelfde sfeer, alleen met meer verhaal en wat rustiger weergegeven. Een geweldige film, wat moet ik er meer van zeggen?

Owja, het viel me op dat in het eerste deel een hoop mensen worden neergeschoten, maar dat er nooit een paard wordt omgelegd, iets wat mij wat onlogisch leek. Ik heb er bij deze film dus wat meer op gelet, maar het viel me mee: al in het begin werd er ook een paard omgelegd om op deze manier iemand zijn mogelijkheid tot ontsnappen te ontnemen .
Dan lijkt het me nu tijd voor Buono, il brutto, il cattivo, Il (Sergio Leone, 1966)
Beste western allertijden. Geweldadig, mysterieus, episch, grappig. zoals Gorro het noemt
ToXiCitYzondag 27 februari 2005 @ 23:58
quote:
Op zondag 27 februari 2005 23:50 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

Dan lijkt het me nu tijd voor Buono, il brutto, il cattivo, Il (Sergio Leone, 1966)
Beste western allertijden. Geweldadig, mysterieus, episch, grappig. zoals Gorro het noemt
Ik heb hem liggen, maar nu geen tijd voor. Doe hem morgen wel .
Ik heb ook nog C`era una Volta il West, Butch Cassidy and the Sundance Kid en The Man who Shot Liberty Valance, dus ik kan deze week nog wel even vooruit met de westerns .
Haremaandag 28 februari 2005 @ 11:15
Heb dit weekend nog 2 films gezien die het niet waard zijn een link te krijgen. De ene zal toch wel bekend zijn, de andere is gewoon helemaal ruk:

First Blood. Gaat werkelijk nergens over, die Stallone is zo uitdrukkingsloos als een pakje boter, maar goed, het is nog net allemaal om aan te zien.

Alive. Gister op tv. Over het Uruguayaanse Rugbyteam dat met vliegtuig verongelukt in de onherbergzame andes. Wat een butdialogen zeg! Dat de acteurs dit uit konden spreken zonder in lachen uit te barsten! En dan nog eens de vreselijk pompeuze muziek en stom clichematig kotsvoer.
Dat ik deze film nog heb afgekeken was echt alleen maar omdat ik iets te doen moest hebben tot de Rode loper begon
Gorromaandag 28 februari 2005 @ 11:50
(#110) Un condamné à mort s'est échappé ou Le vent souffle où il veut (Robert Bresson, 1956)
A Man Escaped is wellicht de toegankelijkste film van Robert Bresson. Het is een genrefilm, namelijk de ontsnappingsfilm, in optima forma. De claustrofobische sfeer van het gevangenisleven wordt erg goed gecreëerd door Bresson. De film bevat haast geen subplots en focust zich heel geconcentreerd op de hoofdplot van de film. Thematisch kan Bresson ook z'n ei kwijt in deze film die Le Trou naar de kroon steekt wat betreft de titel beste ontsnappingsfilm ooit. ****½
Haremaandag 28 februari 2005 @ 11:58
Het past eigenlijk nergens, maar ik denk dat de meeste mensen hier de lijst wel kennen.

De top 1000 van theyshootpictures. Iemand enig idee hoe je die lijst nog in z'n geheel kan krijgen, dus niet per 100?

Beetje matig dat ze dat hebben veranderd
Gorromaandag 28 februari 2005 @ 12:27
quote:
Op maandag 28 februari 2005 11:58 schreef Hare het volgende:
De top 1000 van theyshootpictures. Iemand enig idee hoe je die lijst nog in z'n geheel kan krijgen, dus niet per 100?

Beetje matig dat ze dat hebben veranderd
Dat kan niet meer. Waarschijnlijk omdat het anders te traag wordt...
Haremaandag 28 februari 2005 @ 12:33
quote:
Op maandag 28 februari 2005 12:27 schreef Gorro het volgende:

[..]

Dat kan niet meer. Waarschijnlijk omdat het anders te traag wordt...
Tis gewoon tekst hoor

Maar goed, misschien maar eens even zelf een bestandje maken dan
Gorromaandag 28 februari 2005 @ 12:43
quote:
Op maandag 28 februari 2005 12:33 schreef Hare het volgende:

[..]

Tis gewoon tekst hoor
Maar wel tekst die uit een database gegenereerd wordt en met 1000 tuples kan dat traag worden als je met veel mensen tegelijk graag die informatie wil hebben en je niet over de beste hardware beschikt.
quote:
Maar goed, misschien maar eens even zelf een bestandje maken dan
Dat heb ik ook gedaan Met elke update (is een paar dagen geleden dus weer een nieuwe update geweest, vandaar deze verandering) sla ik de lijst opnieuw op.
Lonewolf2003maandag 28 februari 2005 @ 12:59
Ballet gyoseubso (Flying Boys) (2004)
Aardig Koreaans liefdesdrama over een stel jongeren die in hun eindexamen jaar zitten en de liefde vinden tijdens balletles.
cijfer: 6.5
Saimaandag 28 februari 2005 @ 22:36
Oscar-weekend. Dus.

Sideways: erg leuke Payne. Het lijkt behoorlijk op About Schmidt, maar dat is helemaal niet erg natuurlijk. De erg fijne cast en de erg fijne dialogen maken dit erg fijn. Er zijn wel wat grappen die een beetje karikaturen van de personages maken, maar ach. Fijn open einde ook. 8.
Ray: zoals bij zoveel biopics het geval is wordt er nogal aan overstating gedaan, zijn er vervelende verklarende flashbacks en duurt het behoorlijk wat te lang. Dat neemt natuurlijk niet weg dat Foxx ontzettend goed is, de score ontzettend tof is en dat dit dientegevolge ook prima wegkijkt. Verder is er ook niets mis met de regie enzo. Dat is het dan ook wel. Het voldoet in ieder geval prima als achtergrondvulling. 7.
Kinsey: ook deze biopic duurt veel te lang, maar overstating en vervelende flashbacks ontbreken gelukkig grotendeels. Net zoals echt drama, jammer genoeg. Het is allemaal nogal bescheiden en ingehouden, en dat zorgt ervoor dat dit absoluut niet slecht is, maar nog geen honderdste zo spraakmakend is als Kinsey zelf dat destijds was. 7-.
The Motorcycle Diaries: het begint allemaal erg tof, met goed acteerwerk, leuk doch lichtelijk spastisch camerawerk en een hippe soundtrack. Het is een beetje repititief, maar ach wat. Dan volgt er op twee derde een Ben Hur-iaanse wending, waardoor het geheel (net als in, bijvoorbeeld, Ben Hur) allemaal nogal saai en langdradig wordt. Ook vervelend is dat dan het 'Che-Guevara was zo-en-zo omdat zo-en-zo gebeurde (met overdramatisch muziekje)'-effect prominenter werd. Wel okay, maar meer om de sfeer dan iets anders. 7.
The Aviator: de eerste helft van Scorsese's versie van Citizen Kane is echt geweldig. Intens toffe sets, intens tof acteerwerk, intens tof sfeertje, enzovoorts. Scorsese neemt echter wat teveel hooi op z'n vork en in de tweede helft buitelen de verhaalelementen over elkaar heen, waardoor de film af en toe uit mijn handjes glipte en ik geen idee had waar dit in Godsnaam vandaan kwam of heen ging. Eenmaal aan het einde aanbeland viel alles toch weer in elkaar en in retrospect was dit een geweldige film. Wel jammer van die ene vervelende obligate biopic-flashback. 8,5.

Ik heb in de maand februari 32 films gezien. Daarvan zag ik er 10 in de bioscoop en ik had er 3 al eerder gezien.

Beste vijf:
1. La Meglio Gioventù - 9
2. The Aviator - 8,5
3. Sweet Sixteen - 8,5
4. Lightning over Water - 8+
5. Drifting Clouds - 8+

Slechtste vijf:
5. Boxcar Bertha - 5
4. Dodgeball - A True Underground Story - 5
3. Beverly Hills Cop 2 - 4+
2. Voyage to the Planet of Prehistoric Women - 3+
1. Wish Upon a Star - 2,5

Het was wel een okaye filmmaand, en ik heb voor mijn doen ontzettend veel gezien, maar echt veel meesterwerken zijn er niet voorbij gekomen. .

[ Bericht 5% gewijzigd door Sai op 28-02-2005 23:08:05 ]
vrouwtjetrouwmaandag 28 februari 2005 @ 22:41
Troy, Was wel aardige film.. maarja de verhaal lijn ken je al dat is dan weer beetje jammer bij dat soort films.
Ang3lmaandag 28 februari 2005 @ 23:01
Y Tu Mama Tambien

Ik krijg er zo'n heelrijk zomers gevoel van, kriebels in m'n buik en een liefdesdronkendansgevoel
ik zwijmel er helemaal bij weg............
wil de auto pakken en naar spanje rijden en op Plaça Catalunya liggen en naar de sterren kijken
ToXiCitYmaandag 28 februari 2005 @ 23:38
Il Buono, il Brutto, il Cattivo (1966)
Met recht de beste film uit zijn soort. Het verhaal, de muziek, en Clint Eastwood met zn sigaar en poncho zorgen voor een perfect geheel .

Nou kan ik niet meer kiezen wat mn favoriete film of all times is... deze scoort zeker hoog.
Lambiekjedinsdag 1 maart 2005 @ 00:15
You've got Mail
Romcom met Tom Hanks heeft een mail/chat vriendin Meg Ryan. Ze weten niet van elkaar dat ze elkaar ook in de gewone wereld kennen, daar hebben ze een hekel aan elkaar. bladiebla die ..eind goed al goed. Best een aardige film maar meer ook niet.

cijfer 5.8 / imdb 6.2
scanman01dinsdag 1 maart 2005 @ 00:28
Meet the fockers"

Deel 1 was wel lachen en dit tweede deel is ook leuk. Vanzelfsprekend wordt de film gedragen door de twee grootheden Dustin Hoffman ( ) en Robert de Niro. Barbra Streisand speelt ook een erg leuke rol trouwens, als sex therapeute.
Ben Stiller kan ik persoonlijk niet goed tegen, maar in deze films valt het allemaal wel mee. De rol van het jochie in "Meet the fockers" is ook lachen.... ass ................ hole ....

Cijfer: 7
Salvad0Rdinsdag 1 maart 2005 @ 00:31
Battle Royale
zo ff afkijken
Haredinsdag 1 maart 2005 @ 00:52
Million Dollar Baby

Moest toch ff zien waar al die oscars nou voor waren. Beste mannelijke bijrol slaat nergens op. Ik vind Morgan Freeman een geweldig acteur, maar in deze film laat ie echt niks anders zien dan wat we van hem gewend zijn. De voice over was een beetje jammer, dat had ie namelijk al gedaan bij Shawshank. (en dan ook nog eens een voice over beginnen met: Truth is..., ja dat kan dus niet meer he )
Directing vond ik ook niet bijzonder. De gevechten vond ik zelf redelijk matig in beeld gebracht, en de rest was weinig spectaculair.
Gelukkig zijn die andere 2 wel wat meer op z'n plaats. En eigenlijk alleen door het laatste deel van de film. Wat een schok! Duurde wel ff voor dat op me was ingewerkt, kwam echt helemaal uit het niets en de film nam hierdoor een zeer andere, maar o zo goeie wending. Zeer sterk spel van Eastwood en Swank zorgen ervoor dat de emotie zeer goed bij je doordringt. Ze hebben echt een mooie relatie samen opgebouwd, beide vanuit hun eigen achtergrond, die het eerste deel van de film zeer degelijk en rustig was opgebouwd.

Nu ff the Aviator afkijken, vond het eerste uur weinig verheffend.
sampoodinsdag 1 maart 2005 @ 01:15
Signs bekeken.

Leuke feelgood alles komt goed popcorn fimpie. Kwam wel iets te "gemaakt" over.

Cijfer 6,5
Gorrodinsdag 1 maart 2005 @ 08:49
Downhill (Alfred Hitchcock, 1927)
Eén van de allereerste films van Alfred Hitchcock. Op enkele momenten is de hand van Hitchcock te merken, maar die zijn te spaarzaam om deze film naar een hoger niveau te tellen. Daartegenover staan ook vrij knullige momenten, zoals de vechtpartij, die nogal eens onbedoeld buiten het beeld valt. Het verhaaltje is best aardig en wordt door het expressieve acteerwerk duidelijk op de kijker over gebracht. **½

Zelary (Ondrej Trojan, 2003)
Tsjechische film die vorig jaar genomineerd was voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De film is prachtig vormgegeven. Zowel de aankleding als de manier waarop alles in beeld is gebracht is niets op aan te merken. Met name het kleurgebruik is erg mooi. Het verhaal gesitueerd in bezet Tsjechoslowakije tijdens de Tweede Wereldoorlog steekt ook goed in elkaar, maar op één of andere manier werken de laatste dertig minuten niet. De wending die het verhaal dan neemt beviel me niet helemaal en de uitwerking ervan vond ik ook niet helemaal geslaagd. De sterke eerste twee uur maken deze film zeker de moeite waard net als het goede acteerwerk van de gehele cast op een paar minirolletjes na misschien. ****

Animals Are Beautiful People (Jamie Uys, 1974)
Wellicht de grappigste natuurdocumentaire allertijden. Op humoristische wijze wordt het leven in en rond de woestijn toegelicht. Daarvoor permiteert Uys zichzelf wel wat vrijheid en manipuleert hij op sommige momenten de natuur voor het komische effect. Niet geheel waarheidsgetrouw, maar wel een heel vermakelijke film. ***½
hornagedinsdag 1 maart 2005 @ 09:50
Sky Captain And The World Of Tomorrow
Gisteravond deze film gekeken. Een paar weken terug had ik Casshern gezien die ook geheel CGI was muv acteurs en die film vond ik al flink vaag dus ik was benieuwd wat er in deze film met deze techniek gedaan was. De film begint een beetje zoals Indiana Jones And The Temple Of Doom. Je krijgt niet echt een introductie van het verhaal maar er gebeuren gelijk vreemde dingen. Door het vreemde uiterlijk en vooral kleuren van de film moest ik wel goed op blijven letten maar eigenlijk was ik best wel moe waardoor het eigenlijk een beetje saai overkwam. Opeens blijkt dat de hoofdpersonen ook nog trachten grappig te zijn. Dit komt echter zo vaak verkeerde over dat het echt tenenkrommend is. Wat een slechte grappen zeg! Voor de rest hebben de personen geen enkele diepgang, lijkt het wel alsof ze alles doen zonder reden, en alle problemen met acties die je zou kunnen krijgen wordt gewoon verholpen door ff flink fanatasievol een of andere machine toe te voegen om de hoofdpersonen te helpen.
Het hele liefdesverhaal eroverheen was erg anoying en kwam ook niet uit de verf. Conclusie is, had leuk kunnen wezen maar is hopeloos geflopt. Een 4.
devv05dinsdag 1 maart 2005 @ 09:59
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 15:38 schreef Morpheus2002 het volgende:
24 Seizoen 1

De afgelopen dagen dan eindelijk seizoen 1 van 24 gekeken.

1 woord: B-R-I-L-J-A-N-T

Wat een geweldige serie. Enorm goed geacteerd door iedereen, mooi camerawerk met die split beelden en een goed en verrassend verhaal / verloop.

Echt een topserie! 10/10
Same for seizoen 2 en 3.. 24 Verdient gewoon een dikke 10 in alle opzichten.

Alias is ook een erg goede serie met veel actie etc, ook het proberen waard
Gorrodinsdag 1 maart 2005 @ 10:17
Deze maand 50 films gezien, waarvan 5 in de bioscoop en 5 films had ik al eens eerder gezien. Na 2 maanden heb ik al 50 films minder gezien dat vorig jaar rond deze tijd (nu 105, toen 157).

Maand Top 10

1. Un condamné à mort s'est échappé ou Le vent souffle où il veut (A Man Escaped) (Robert Bresson, 1956) ****½
2. Vera Drake (Mike Leigh, 2004) ****½
3. Tanin no kao (The Face of Another (Hiroshi Teshigahara, 1966) ****½
4. Grand Hotel (Edmund Goulding, 1932) ****½
5. Jeder für sich und Gott gegen alle (The Enigma of Kaspar Hauser) (Werner Herzog, 1974) ****
6. Intolerance: Love's Struggle Through the Ages (D.W. Griffith, 1916) ****
7. Sideways (Alexander Payne, 2004) ****
8. Un long dimanche de fiançailles (Jean-Pierre Jeunet, 2004) ****
9. Sennen joyu (Millennium Actress) (Satoshi Kon, 2001) ****
10. Ansiktet (The Magician) (Ingmar Bergman, 1958) ****

Maand Flop 5

1. Employee of the Month (Mitch Rouse, 2004) *½
2. The Hi-Line (Ron Judkins, 1999) **
3. Flirt (Jaap van Eyck, 2005) **½
4. Bridget Jones: The Edge of Reason (Beeban Kidron, 2004) **½
5. Shall We Dance (Peter Chelsom, 2004) **½

Het maandgemiddelde: 6.80 (alleen nieuwe films)
Haredinsdag 1 maart 2005 @ 10:19
The Aviator

In twee delen gekeken dus. Ik had het na een uurtje echt wel gehad met deze film. Alles zag er zo nep uit, alsof alles uit de computer kwam, vond ik niet om aan te zien. En heb nu wel gelezen dat het de bedoeling was van Scorsese om het beeld eruit te laten zien alsof het in die tijd zou zijn gefilmd, maar vond dat duidelijk niet blijken. Verder begint het verhaal echt helemaal uit het niets, er is totaal geen opbouw, wat ik echt negatief vind. Daarnaast lag ik me gewoon groen en geel te ergeren aan Cate Blanchett. Hepburn kan misschien best wel zo gepraat hebben (is me nooit opgevallen in haar films), maar dit was een staaltje overdreven bekkentrekken waar je niet goed van werd. Vreselijk. Dat zij een oscar hiervoor heeft gehad
Gelukkig was zij na een uur weg, werden de beelden normaler van kleur en begon het toch nog allemaal best leuk om te zien worden. Vooral de scene in de rechtzaal vond ik prachtig. Verder was het leuk om te zien wie Howard Hughes een beetje was. diCaprio vond ik trouwens ook niet de beste keuze, geen seconde werd hij echt Hughes. Je zat gewoon constant te kijken naar diCaprio die Hughes speelde.
Scorsese mag hier trouwens geeneens een oscar voor hebben gewonnen. Niet voor Taxi Driver, niet voor Goodfellas, niet voor Raging Bull maar wel voor deze? Dat zou wel een beetje te vergezocht zijn.
Cheirondinsdag 1 maart 2005 @ 10:26
Gisteravond het laatste deel van de Indiana Jones trilogie bekeken: The Last Crusade. Ook deze film is weer erg vermakelijk, al vond ik het slapstickgehalte halverwege de film een beetje ongepast worden. Blijkbaar was ik daar niet de enige in, want dit neemt richting het einde van de film weer wat af.
Gewoon lekker vermaak. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik de beelden van de Jones trilogy wat korrelig vind op sommige momenten.
scanman01dinsdag 1 maart 2005 @ 10:30
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 10:19 schreef Hare het volgende:
Dat zij een oscar hiervoor heeft gehad
Gelukkig was zij na een uur weg,
"Na een uur weg"??? En dan toch een oscar voor beste hoofdrol
Kate had moeten winnen!!!!!!!!!!!!!!!!
Haredinsdag 1 maart 2005 @ 10:45
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 10:30 schreef scanman01 het volgende:

[..]

"Na een uur weg"??? En dan toch een oscar voor beste hoofdrol
Kate had moeten winnen!!!!!!!!!!!!!!!!
Beste bijrol he, en dan is een uur nog best lang, Judy Dench deed er 8 minuten over
scanman01dinsdag 1 maart 2005 @ 10:48
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 10:45 schreef Hare het volgende:

[..]

Beste bijrol he, en dan is een uur nog best lang, Judy Dench deed er 8 minuten over
Mijn fout.. Ik dacht dat het hoofdrol was (ben net wakker)..
Haredinsdag 1 maart 2005 @ 10:53
Deze maand 43 films gezien, waarvan 36 voor de eerste keer. Verder nog 4 shorts (van Keaton, who else )

Alleen nieuwe films tellen mee in dit kleine overzichtje.

Beste 10 (in volgorde):

Yoidore tenshi (Drunken Angel)
Mar Adentro (The Sea Inside)
Sideways
Tengoku to jigoku (High and Low)
Million Dollar Baby
Ruang rak noi nid mahasan (Last Life in The Universe)
Viskningar och rop (Cries and Whispers)
Destry Rides Again
Diarios de motocicleta (The Motorcycle Diaries)
Marilyn Monroe: The Final Days / Something's Got to Give

Slechtse 5 (willekeurige volgorde):

First Blood
Alive
Hard Rain
O Brother, Where Art Thou?
Gentleman prefer Blondes

[ Bericht 1% gewijzigd door Hare op 01-03-2005 10:58:57 ]
SaintOfKillersdinsdag 1 maart 2005 @ 10:54
Ik heb een Gorro gedaan en heb deze maand voor de verandering ook eens alles bijgehouden. Ik heb 53 films gezien. Het gemiddelde was 6.62.

De 10 leukste

1. Failan (Hae-sung Song - 2001)
2. Sideways (Alexander Payne - 2004)
3. Angels with Dirty Faces (Michael Curtiz - 1938)
4. Cat on a Hot Tin Roof (Richard Brooks - 1958)
5. Gegen Die Wand (Fatih Akin - 2004)
6. Happiness (Todd Solondz - 1998)
7. Million Dollar Baby (Clint Eastwood - 2004)
8. Gerry (Gus Van Sant - 2002)
9. The Harder They Fall (Mark Robson - 1956)
10. Io Non Ho Paura (Gabriele Salvatores - 2003)

De 5 pijnlijkste
1. Surf Nazis Must Die (Peter George - 1987)
2. Quicksilver Highway (Mick Garris - 1997)
3. Cradle 2 The Grave (Andrzej Bartkowiak - 2003)
4. In the Cut (Jane Campion - 2003)
5. Van Wilder (Walt Becker - 2002)

Wel leuk zo'n lijstjes, maar ik ga het bij één keer houden, toch niet mijn ding.

Ik ben te lui om er links bij te plaatsen, als je wil weten waarover het gaat, zoek het op.
nooitgedachtdinsdag 1 maart 2005 @ 10:58
The prince & me --> Geel good!!!!!!

The house of flying daggers --> Chinese film Niet echt een heel bijzonder verhaal maar wel onwijs mooi!!!
Lonewolf2003dinsdag 1 maart 2005 @ 13:37
In Februari 26 films gezien, waarvan 3 al eerder gezien en geen één in de bioscoop.
De beste, (nog niet eerder geziene films) was:
Sanshô dayû (Legend of Bailiff Sansho) (1954) 10
Runner-up: Taegukgi hwinalrimyeo (Tae Guk Gi: The Brotherhood of War)( 2004) 9.5
Verder krijgen Bin-jip (3-iron), Team America World Police, Sideways en Million Dollar Baby een eervolle vermelding.

De slechste film deze maand was toch wel met stip:
Shark Tale 4
Runner-up: Sex and the Beauties 5

De eerste film van maart is ook alweer bekeken;
Gong fu (Kung Fu Hustle) (2004)
Hilarisch grappig verhaal en gave vechtscené's, dat is deze film kort en lang samengevat. Niet bijzonder goed of mooi dus, maar wel erg vermakelijk op een brakke ochtend.
cijfer: 7-
Timo20dinsdag 1 maart 2005 @ 13:41
Raging Bull
Film die het leven vertelt over bokser Jake La Motta (Robert DeNiro) die binnen de boksring succesen kent maar steeds verder afzakt, en in z`n prive leven nog meer problemen kent...
Volgens vele wordt dit gezien als een klassieker. En (nu ik m gezien heb) tercht. Had m nog niet eerder gezien (I know: ) maar wat is dit een goede film . Alles is gewoon sterk: de regie die mooi en strak is. De (zeer terechte) award winnende motage die geweldig is en uiteraard het acteerwerk. DeNiro en Joe Pesci vormen een sterk en zeer overtuigend koppel. De rauwheid die de film heeft geeft een extra sfeer die veel toevoegd, zeker omdat de film in de jaren `40 en `50 speelt. De sfeer van die jaren komen goed over.
Kortom: ongeveer alles klopt aan deze film, zeer zeker een aanrader en tis dan ook niet te begrijpen dat Scorsese hier geen Oscar voor heeft gekregen destijds.

IMDB Cijfer: 8,3/10
Mijn Cijfer: 8,8/10

Heb in de maand februari 31 gezien waarvan ik er 10 eerder had gezien.
Beste was Sideways met een 9,0/10
Slechtste was Birth met een 5,0/10

ToXiCitYdinsdag 1 maart 2005 @ 15:11
Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)
Het waargebeurde verhaal van 2 treinrovers in de najaren van het wilde westen, die naar Bolivia verkassen als het ze te heet onder de voeten wordt.
De film neigt een beetje naar de komische kant, is niet extreem briljant of iets dergelijks, gewoon goed en vermakelijk om te zien .
Berkerydinsdag 1 maart 2005 @ 15:59
Meet the Fockers

Ik kon er niet echt om lachen, maar daar had ik bij deel 1 ook al last van. De humor is me wat te braaf.
Wepeel2dinsdag 1 maart 2005 @ 19:04
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 10:53 schreef Hare het volgende:
Deze maand 43 films gezien, waarvan 36 voor de eerste keer. Verder nog 4 shorts (van Keaton, who else )

Alleen nieuwe films tellen mee in dit kleine overzichtje.
Slechtse 5 (willekeurige volgorde):

O Brother, Where Art Thou?
In de categorie 'slechtste films'?
Hmmm.
Ach, het is een mening he.
Haredinsdag 1 maart 2005 @ 19:22
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 19:04 schreef Wepeel2 het volgende:

[..]

In de categorie 'slechtste films'?
Hmmm.
Ach, het is een mening he.
En kijk, het is ook een gevoel. Als je kijkt naar kwaliteit ofzo zie ik best wel dat het een goed gemaakte film is, maar mij sprak hij geen moment aan. En dan krijg je toch een slechte film
Wepeel2dinsdag 1 maart 2005 @ 19:35
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 19:22 schreef Hare het volgende:

[..]

En kijk, het is ook een gevoel. Als je kijkt naar kwaliteit ofzo zie ik best wel dat het een goed gemaakte film is, maar mij sprak hij geen moment aan. En dan krijg je toch een slechte film
Hmm, dan zou ik het zelf nog geen slechte film noemen want volgens die redenatie is elke film die buiten mijn interessegebied valt meteen een slechte film. En zo absoluut durf ik mijn smaak toch niet te hanteren als graadmeter van kwaliteit.

Maar ik begrijp wat je bedoelt...
Haredinsdag 1 maart 2005 @ 19:45
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 19:35 schreef Wepeel2 het volgende:

[..]

Hmm, dan zou ik het zelf nog geen slechte film noemen want volgens die redenatie is elke film die buiten mijn interessegebied valt meteen een slechte film. En zo absoluut durf ik mijn smaak toch niet te hanteren als graadmeter van kwaliteit.

Maar ik begrijp wat je bedoelt...
Het is niet zozeer interessegebied, het is meer dat een verhaal me gewoon niet aanspreekt. Dat kan idd komen doordat ik het niet interessant vind, maar kan net zo goed komen door een vreselijke acteur of iets dergelijks.
Tuurlijk speelt kwaliteit wel mee bij de beoordeling, ik zal films ook echt niet snel een 3 geven ofzo, ook al vond ik er geen hol aan, maar gevoel is voor mij gewoon de belangrijkste graadmeter.
dolle_honddinsdag 1 maart 2005 @ 20:11
ik vond o brother ook waardeloos
echt gewoon helemaal overbodig en slecht
sampoodinsdag 1 maart 2005 @ 20:44
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 19:22 schreef Hare het volgende:

[..]

En kijk, het is ook een gevoel. Als je kijkt naar kwaliteit ofzo zie ik best wel dat het een goed gemaakte film is, maar mij sprak hij geen moment aan. En dan krijg je toch een slechte film
Elke film heeft een ander effect op een kijker. Ik vond OBWAT geniaal als je ook nog de "diepere" laag volgt (The Odyssey) en dat met de geweldige muziek dan is het helemaal feest.
Haredinsdag 1 maart 2005 @ 21:17
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 20:44 schreef sampoo het volgende:

[..]

Elke film heeft een ander effect op een kijker. Ik vond OBWAT geniaal als je ook nog de "diepere" laag volgt (The Odyssey) en dat met de geweldige muziek dan is het helemaal feest.
Muziek was idd geweldig, (wist niet dat George zo goed kon zingen ). Heb de OST dan ook meteen maar gejeweetwelt.
Durbindinsdag 1 maart 2005 @ 21:23
De Ordening
Journaliste Stella (Angela Schijf) wordt in dienst genomen door Lotte de Heus Verolmen, weduwe hoog gepositioneerd NSB-er Ewald de Heus Verolmen, welke na kort gevangenschap na de Tweede Wereldoorlog is overleden. Stella is aangenomen om al het materiaal dat de weduwe van haar man heeft, te archiveren. Nieuwsgierig begint ze aan haar werk maar al vrij snel begint het haar steeds meer te intrigeren en begint tevens haar geweten op te spelen. Lotte's kleinzoon woont tijdelijk bij de weduwe in, die daarvoor zijn eigen redenen blijkt te hebben. Verrassende film waar ik nog nooit van had gehoord, maar mij best wist te vermaken. Alhoewel de weduwe zelf vooral in het begin lichtelijk irritant is door heel langzaam en overduidelijk te ar-ti-cu-leren, wordt er best goed geacteerd. Het verhaal is vermakelijk genoeg voor 90 minuten, maar zonder duidelijk te uit te kunnen leggen waarom, had ik na de film het gevoel met een ietwat rommelig verhaal achter te blijven.


Miu haan fook wood (aka Second Time Around)
Phew.. nou.. een dealer bij een casino gaat samen met een collega en veel geld naar Las Vegas om daar veel geld te verdienen met gokken. Helaas loopt het verkeerd en verliezen ze niet alleen al het geld, maar komt ook de collega even later om bij een verkeersongeluk. De dealer wordt verdacht, achtervolgd door een vrouwelijke agent en samen komen ze tijdens een duik van een rots in een soort elektrische storm, waardoor zij een dag teruggaan in de tijd. Het begin was even moeilijk te volgen (ook vanwege 'halve' ondertiteling ), maar al heel snel krijg je het onvermijdelijke gevoel naar een Aziatische Donnie Darko te kijken, alhoewel dit verhaal een stuk luchtiger en meer komisch is bedoeld. Halverwege lijkt het verhaal even te ontsporen, maar het einde is dan toch wel weer vrij sterk. Tegen het einde had de film nog een paar hele aardige 'oh-ja'-momenten, waarvan één me ongeloofelijk deed lachen. Het is allemaal in eerste instantie wat middelmatig, maar de laatste 20 minuten veranderde mijn waardering toch wel in een goede voldoende.

Zatoichi
De blinde Zatoichi gaat door het leven als een reizende masseur, zwervend van dorp naar dorp. Wat vrijwel niemand weet is dat hij ook een fabelachtige zwaardvechter is. Wanneer Zatoichi tijdelijk een dorp betrekt waar twee jonge vrouwen (euhm..) het gevecht aan gaan met de plaatselijke criminelen, besluit hij zich toch in gevecht te mengen, na zich in eerste instantie afzijdig te hebben gehouden. Deze film stond al een tijd vrij hoog op mijn lijstje en na het zien had ik enigzins dubbele gevoelens. Aan de ene kant vond ik het absoluut een fascinerende film. Het verhaal geeft een levensbeeld van meerdere dorpelingen, zet een intrigerende Zatoichi neer en de gevechtsscenes zijn erg goed (alhoewel de graphic effects niet altijd even overtuigend zijn). Echter hadden de gevechtsscenes van mij wel wat meer, maar vooral langer mogen zijn. Het gevecht in de 'gokhal' is bijvoorbeeld subliem; dat had van mij wel wat meer gemogen. Overigens erg leuk hoe de filmmuziek een aantal keren terug wordt verwerkt in de scenes door o.a. ritmisch ploegende boeren. Al met al een goede film.
Saiwoensdag 2 maart 2005 @ 01:24
The Night of the Hunter: een tamelijk vreemde, behoorlijk effectieve maar niet helemaal succesvolle film. Laughton gaat erg voor sfeer, en vaak wordt subtiliteit wat weggeschoven voor meer symboliek en atmosfeer. De monoloogjes die de personages af en toe afsteken werken bijvoorbeeld nogal vervreemdend en zorgen voor wat meer afstand tussen de film en de kijker. Aan de andere kant is Mitchum echt briljant, is het af en toe behoorlijk spannend, is er zat sfeer en geil ik altijd op films met Christelijke elementen, en die worden in deze film leuk gebruikt. 8+.
pascalheisterwoensdag 2 maart 2005 @ 01:55
Team America

wat een film zeg geweldig, verstand op nul en kijken maar
geweldige stukken tekst er tussen door ook

Aids
Pearl Harbor sucked

Fuck Yeah
hornagewoensdag 2 maart 2005 @ 08:54
White Noise
Gisteren deze heerlijke film in de sneak gezien. Ik had er al een tijdje terug een trailer van gezien en het leek me een zeer aangename horrorfilm. In de trailer was het ook al duidelijk dat deze film aardige japanse horrorelementen had.
Verhaal gaat over een man (Michael Keaton) die zijn vrouw verliest door een auto-ongeluk. Hij kan dit niet echt goed verwerken. Op een dag hoort hij via het antwoordapparaat de stem van zijn vrouw door een flinke ruis heen. Hij wordt geinteresseerd en gaat naar een man die werkt met EVP (Electronic Voice Phenomena). Die man kan geluid en soms ook beeld van overleden mensen zien en horen. Hierna gaan er een paar dingen mis en dingen worden eng enzo.
Ik vond het een goede spannende film. De rust en mysterie van de japanse horror zit er goed in. Het einde is ook in ieder niet geheel verklarend. Ik ben zelfs een paar keer geschrokken want er zitten een paar vuile geniepige spanningsmomenten in. Ik vond het een goede film, van mij een 7.
Kolkuswoensdag 2 maart 2005 @ 09:24
quote:
Ben al een tijdje op zoek naar deze film, hoe heb je 'em gekregen; via internet of DVD??

Als het op DVD is; waar kan ik 'em vinden??
Gorrowoensdag 2 maart 2005 @ 09:42
Postriziny (Cutting It Short) (Jirí Menzel, 1980)
Geinig filmpje van Jirí Menzel. De humor is rijkelijk aanwezig alleen slaagt deze niet altijd. Daar zijn sommige slapstick stukjes te flauw voor. De parallelen die getrokken kunnen worden met de veranderingen in Tsjechoslowakije rond die tijd en in de film zijn wel treffend en maken van de film net wat meer dan een banale comedy. ***

White Noise (Geoffrey Sax, 2005)
Het sterkste punt van de film vond ik de cinematografie, die dik in orde is voor een standaard spirituele horror-thriller zoals deze. Met name de eerste helft hangt van cliches aan elkaar. De tweede helft wordt het allemaal iets beter. Niet dat de plot origineler wordt, maar wel dat de uitwerking effectiever is. **½
Kolkuswoensdag 2 maart 2005 @ 10:21
Lawrence of Arabia
http://uk.imdb.com/title/tt0056172/

Imponerende film, zoals ik toch ook wel een beetje had verwacht.
Schitterende woestijnbeelden, mooi verteld en tot de verbeelding sprekend verhaal.
Minpunten waren dat het enige tijd duurde voordat ik goed in het verhaal zat, soms de acteerprestaties/dialogen er iets te dik bovenop liggen en de speelduur (227 minuten) wel erg lang is.

Ondanks deze kanttekeningen sluit ik me bij de algemene mening aan dat dit een van de grote filmklassiekers is.

Een lange zit, maar absoluut de moeite waard.

Binnenkort ook maar eens Dr. Zhivago gaan kijken.
sampoowoensdag 2 maart 2005 @ 11:01
quote:
Op woensdag 2 maart 2005 09:24 schreef Kolkus het volgende:

[..]

Ben al een tijdje op zoek naar deze film, hoe heb je 'em gekregen; via internet of DVD??

Als het op DVD is; waar kan ik 'em vinden??
Regio 1 bij dvdsoon voor zo'n 7 euro bezorgd (voor niet-leden of nog geen 5 euro voor leden).

Indien Nederlandse ondertiteling gewenst is, de Regio 2 bij play.com is ruim 14 euro maar je mag er gratis een ander titel bij nemen. Lijst met titels

Heb je geen creditcard dan kan je ook bij nl.bol.com bestellen en dan is hij 11 euro en vermoedelijk het snelst bezorgd .
Kolkuswoensdag 2 maart 2005 @ 12:54
quote:
Op woensdag 2 maart 2005 11:01 schreef sampoo het volgende:

[..]

Heb je geen creditcard dan kan je ook bij nl.bol.com bestellen en dan is hij 11 euro en vermoedelijk het snelst bezorgd .
Ik zie dat 'ie nu op Bol zelfs is afgeprijsd naar 9 euro, ga dus snel bestellen.

Bedankt voor de info!
Timo20woensdag 2 maart 2005 @ 14:00
Gisteren:

Clockwise
Brian Stimpson (John Cleese) is het hoofd van een school die altijd en overal op de tijd let en op de seconde op tijd is. Als ie wordt benoemdt tot hoofd van de organisatie van schoolhoofden moet ie in Norwich een speech gaan houden. Maar dan mist ie de trein en moet er toch een manier worden gevonden om optijd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn...
Leuke comedy met een John Cleese zoals we die gewend zijn van oa. Fawlty Towers: geagiteerd, hyper en op iedereen scheldend. Het verhaaltje is leuk, maar zit vol met voorspelbaarheden. Gelukkig kabbeld het verhaalt niet voort maar heeft t een redelijk tempo. Het acteerwerk is leuk, ook de bijrolletjes worden verdienstelik vertolkt.
Al met al een heel leuke film, leuk als tussendoortje


IMDB Cijfer: 6,4/10
Mijn Cijfer: 6,5/10

Catch Me If You Can
Film die het leven vertelt van Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) die al voor z`n 19e voor miljoenen dollars heeft gefraudeerd met oa. ongedekte cheques en toch maar niet gepakt kan worden door de FBI. Aan Carl Hanratty (Tom Hanks) en z`n team om Abagnale op te sporen en op te pakken...
Steven Spielberg heeft met deze film een leuke comedy afgeleverd die een goed kat-en-muis laat zien tussen de meesteroplichter en de FBI. Het acteerwerk van DiCaprio en Hanks is erg aangenaam, het verhaal even onwaarschijnlijk als leuk uitgewerkt en de bijrolletjes van oa. Christopher Walken, Jennifer Garner en Martin Sheen zijn erg leuk. De score van de film is prettig om te horen en geeft een lekker sfeertje aan de film.
Hele, hele leuke film die erg aangenaam is om te zien en je ook vaker kunt dan 1 x kunt bekijken

IMDB Cijfer 7,6/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
Sabrina1981woensdag 2 maart 2005 @ 15:04
quote:
Op woensdag 2 maart 2005 14:00 schreef Timo20 het volgende:
Gisteren:


Catch Me If You Can
Film die het leven vertelt van Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) die al voor z`n 19e voor miljoenen dollars heeft gefraudeerd met oa. ongedekte cheques en toch maar niet gepakt kan worden door de FBI. Aan Carl Hanratty (Tom Hanks) en z`n team om Abagnale op te sporen en op te pakken...
Steven Spielberg heeft met deze film een leuke comedy afgeleverd die een goed kat-en-muis laat zien tussen de meesteroplichter en de FBI. Het acteerwerk van DiCaprio en Hanks is erg aangenaam, het verhaal even onwaarschijnlijk als leuk uitgewerkt en de bijrolletjes van oa. Christopher Walken, Jennifer Garner en Martin Sheen zijn erg leuk. De score van de film is prettig om te horen en geeft een lekker sfeertje aan de film.
Hele, hele leuke film die erg aangenaam is om te zien en je ook vaker kunt dan 1 x kunt bekijken

IMDB Cijfer 7,6/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
Ja idd een leuke film, van de week bij de Mediamarkt gekocht. Dus kan hem nu vaker zien
SaintOfKillerswoensdag 2 maart 2005 @ 15:07
quote:
Voorlopig de zwakste film uit de IMDb top 250 die ik al heb gezien. Vervelende film die alle kanten uitgaat. Hij gaat van erg mooie of spannende scenes over in slapstick-achtige flauwekul. Inderdaad erg vreemd. Maar niet het soort vreemd dat me aanspreekt helaas.
Saiwoensdag 2 maart 2005 @ 16:34
quote:
Op woensdag 2 maart 2005 15:07 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Voorlopig de zwakste film uit de IMDb top 250 die ik al heb gezien. Vervelende film die alle kanten uitgaat. Hij gaat van erg mooie of spannende scenes over in slapstick-achtige flauwekul. Inderdaad erg vreemd. Maar niet het soort vreemd dat me aanspreekt helaas.
Er zat maar één slapstick-achtig iets in (de ontsnapping uit de kelder), en dat kon ik de film wel vergeven. Ik kan in ieder geval wel begrijpen dat dit nogal gemengde reacties opwekt. De film 'verloor' mij af en toe bijna, maar dan was er steeds net weer een heel erg toffe scène die me erbij hield.

Leave Her To Heaven: heerlijke jaren '40 nichtenkitsch. Tierney is geweldig, en ieder rood matcht perfect bij haar perfecte lippen, net zoals haar schitterende blauw-groene ogen perfect passen bij ieder stukje water, natuur of kleding. Dit is wel eens een film noir genoemd, en hoewel dat misschien niet helemaal terecht is (tis meer een melodrama met scherpe randjes) is ze meer femme en véél fataler dan welke femme fatale dan ook. Enig minpuntje is de epiloog, die best tof is, maar een beetje aandoet als mosterd na de maaltijd. Verder is dit verrukkelijk, oogstrelend en geweldig tof. 9-.

[ Bericht 29% gewijzigd door Sai op 02-03-2005 21:36:27 ]
Berkerywoensdag 2 maart 2005 @ 22:24
The Incredibles

Na Shark Tale dacht ik dat ik voor de komende jaren wel genoeg animatie gezien had, maar ik vond 'm geweldig. Je vergeet regelmatig dat je naar een tekenfilm zit te kijken. De 8.2 van imdb is dan zeer terecht
ToXiCitYwoensdag 2 maart 2005 @ 23:05
The Blues Brothers (1980)
Zeer vermakelijk, veel muziek, een van mijn favoriete films . Deze mag van mij een klassieker genoemd worden.

The French Connection (1971)
Gemengde gevoelens over deze film. De verhaallijn is goed, maar ik mis iets wat deze film anders zou moeten maken dan andere films van hetzelfde soort. Gene Hackman is de standaard harde maar rechtvaardige agent, die bij toeval op grote drugsdealers stuit. Uiteraard heeft hij zijn intuities, en uiteraard heeft zijn baas daar zo zijn twijfels over. Het doet allemaal net iets te gedateerd aan, ok opzich wel logisch bij een film van ruim 30 jaar oud. De afloop van de film is abrupt en er zit niet echt logica in, jammer. Toegegeven, het is een goede film, waard om te kijken, maar zo`n hoge waardering als op IMDB (7,8)? Daarvoor vind ik hem te standaard.
Owja, als je een auto nodig hebt spring je de straat op en schreeuw je dat je van de politie bent en een auto nodig hebt, er is altijd wel iemand die hem afstaat .

Dark City (1998)
Een wonderbaarlijke film met een apart en interessant verhaal: Buitenaardse wezens met de gave de tijd te kunnen stilzetten door middel van wilskracht beheren een stad die bevolkt wordt door gewone mensen. Elke dag om middernacht wordt de tijd stilgezet en worden er dingen veranderd, waar de inwoners overigens totaal niets van merken. In die stad wordt een man wakker met compleet geheugenverlies, hij heeft alleen een koffer met daarin o.a. een ansichtkaart van Shell Beach. Met die kaart als aanwijzing gaat hij op zoek naar wie hij is.
Zoals de titel al verklaart is het in de stad altijd donker, dat komt ook terug in het kleurgebruik; felle of opspattende kleuren worden veelal niet gebruikt, de enige opvallende kleur is dat van bloed. Het enige minpuntje aan deze film vind ik het epiloog. Een epiloog als inleiding om een situatie te schetsen (bijvoorbeeld de tekst aan het begin van Gladiator) is prima, maar hier wordt gelijk al een stuk van het verhaal verklaard. Had niet gehoeven, want dat gebeurt in de film zelf ook. Al met al zeker een aanrader om te kijken .
Harewoensdag 2 maart 2005 @ 23:52
Sabrina

Lovely, just lovely

Geweldige film. Met geweldige acteurs.
Haredonderdag 3 maart 2005 @ 02:38
l'Atalante

En met deze film gezien te hebben kan ik nu ook zeggen dat ik de top25 van the theyshootpictures top 1000 heb gezien
Echt supergoed vond ik de film trouwens niet. Er zitten ontzettend veel leuke, speciale, memorabele scenes in. En ook Pere Jules is een ontzettend leuk karakter. Jammer genoeg worden deze dingen niet ondersteund door een goed lopend verhaal.
Saidonderdag 3 maart 2005 @ 02:57
Suicide Kings: tegen mijn verwachtingen in best wel aardige Tarantino-rip. Zoals bij de meeste Tarantino-rips is het grootste minpunt aan deze film dat geweld en alledaagse dialogen pas echt grappig worden als ze uiterst stijlvol worden gepresenteerd. Tarantino is hier een meester in, en creëert zelfs een heel eigen wereldje dat ver genoeg van ons afstaat maar toch herkenbaar genoeg is om alles te laten werken. Peter 'O Fallon is niet zo'n goede regisseur, maar deze film bevat toch genoeg leuks. Walken is tof, het plot is best okay en de film heeft een vermakelijk sfeertje. Er is een beetje een overdaad aan overbodige subplotjes en het einde is kut, maar dit kijkt best lekker weg en is origineel genoeg om bestaansrecht te verdienen. 7-.
Gorrodonderdag 3 maart 2005 @ 09:40
The Woodsman (Nicole Kassell, 2004)
The Woodsman is een enigszins simplistische film over een moeilijk onderwerp. Met een speelduur van 87 minuten is de film wat kort en dat is ook duidelijk te merken in hoe diep de film in de materie duikt. Het is allemaal iets te oppervlakkig om hier een hele goede film van te maken. Kevin Bacon zet wel een gewaagde en mooie rol neer. De scene met het meisje op de bank in het park is erg mooi. ***½

The Life Aquatic with Steve Zissou (Wes Anderson, 2004)
Aangezien we hier met een film van Wes Anderson van doen hebben is de muziek weer geweldig. Zelfs de corny keyboarddeuntjes klinken erg tof en een soundtrack met Sigur Rós is natuurlijk altijd al meteen geslaagd. Ook andere bekende elementen uit de films van Wes Anderson, zoals de droge humor en absurde personages/situaties zijn weer aanwezig. Toch is de film toch niet zo geslaagd als Rushmore en The Royal Tenenbaums. De pacing van de film loopt niet altijd even lekker en hij is uiteindelijk ook minder grappig dan die films. Desondanks een film waarin genoeg te genieten valt. ***½
Uzumaki_Narutodonderdag 3 maart 2005 @ 14:03
Rurouni Kenshin: Ishin Shishi no Requiem/Samurai X:The motion Picture
The war against the Tokugawa Shogunate ended years ago. But there are some who are not happy with the outcome. Shigure Takimi watched his friends and family get slashed down in the name of freedom and prosperity. Now he and a band of desperate rebels have sworn to settle one final score. Only one man stands in their way: Kenshin Himura. But when Shigure discovers Kenshin's true identity as the Hitokiri Battousai, his fight becomes a personal vendetta.
erg toffe anime movie,

One Piece Movie 1
There once was a pirate known as the Great Gold Pirate Woonan, who obtained almost 1/3 of the world's gold. Over the course of a few years, the pirate's existence faded, and a legend grew that he disappeared with his gold to a remote island, an island pirates continue to search for. Aboard the Going Merry, Luffy and his crew, starved and reckless, are robbed of their treasure. In an attempt to get it back, they wreck the getaway ship, guided by a young boy named Tabio, who's a captured part of El Drago's pirate crew. El Drago's love for gold has driven him to look for Woonan's island, and thanks to Woonan's treasure map, he finds it. During this time, Luffy's crew have been split up, and despite their own circumstances, they must find a way to stop El Drago from obtaining Woonan's gold.
redelijk leuke anime movie

Spongebob The Movie
leuke film

vanavond ga ik Ghost In The Shell 1 ,effe kijken
(nog nooit aan toe gekomen)
Timo20donderdag 3 maart 2005 @ 14:44
Gisteren:

A Man Apart
Wanneer Sean Vetter (Vin Diesel) drugsbaron Lucero arresteert, laat Lucero als wraak Vetter`s vrouw Stacey (Jaqueline Obradors) vermoorden. Vetter gaat op zoek naar de daders van de moord en zint op wraak...
Geinige popcornfilm die alle elementen bevat van een hededaagse actiefilm: dun plot, maar matig (en over the top) acteerwerk en uiteraard genoeg actie en ontploffingen. Wat kan ik er verder over zeggen? Het acteer werk is dus niet je-van-het, het verhaaltje houdt niet echt veel in en je moet er vooral niet te veel bij nadenken dan is t een leuke film.

IMDB Cijfer: 5,4/10
Mijn Cijfer: 5,5/10

Hide And Seek
Wanneer de vrouw van David Callaway (Robert DeNiro) sterft besluit hij samen met z`n dochtertje Emily (Dakota Fanning) te verhuizen van de stad naar t platteland. Daar krijgt Emily een denkbeeldig vriendje, Charlie. De gebeurtenissen die daarna plaatsvinden worden steeds erger en heftiger en David vraagt zich af hoe denkbeeldig Charlie eigenlijk is...
De trailer van deze film vond ik er heel cool uitzien, dus besloot ik om deze film maar eens te gaan zien. En zoals vaak t geval is met films: de trailer is beter dan de uiteindelijke film. Robert DeNiro doet wel z`n best maar t komt er niet echt uit. Dakota Fanning is daarentegen (alweer eens) heel sterk. Het verhaaltje is leuk bedacht maar maar matig uitgewerkt. Zoals we al vaker hebben gezien speelt dit alles zich uiteraard af in een afgelegen huis op t platteland. Iets dat eigenlijk niets toevoegd aan de spanning van de film. De film is eigenlijk nergens echt superspannend, er zitten maar een stuk of 3 spannende schrikmomenten in. De uitleg/plottwist komt net iets te vroeg, waardoor de laatste 10-15 minuten helemaal niet spannend, voorspelbaar en eigenlijk nutteloos zijn.
De uitkomst is te ver gezocht en slaat eigenlijk nergens op. Het is dan ook eerder redelijk lachwekkend dan logisch.
Toch is de film niet super slecht en t kijken wel waard. Maar een topper is t zeer zeker niet, dus verwacht er niet te veel van!


IMDB Cijfer: 5,1/10
Mijn Cijfer: 5,7/10
vrouwtjetrouwdonderdag 3 maart 2005 @ 22:39
Heb net Don't say een word op tv gezien.
Met michael Douglas en Famke Janssen.
Ik had hem al eens gezien, een hele tijd terug, maar t blijft een goede film!!
SaintOfKillersdonderdag 3 maart 2005 @ 22:52
Blind Horizon

Ik was eigenlijk niet van plan een film te kijken, maar deze kwam langs, dus heb ik maar gekeken. Vreemd, een film met Val Kilmer, Neve Campbell, Sam Shepard en Amy Smart en ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. Het is een erg voorspelbare thriller waarin eigenlijk alleen Kilmer quasi interessant is, de rest loopt wat doelloos rond. Ach, Kilmer is goed, Smart is vrij schattig en ik heb me niet verveeld, dus er kan nog net een zesje af.
ToXiCitYdonderdag 3 maart 2005 @ 22:59
Tigerland (2000)
Laat ik maar met de deur in huis vallen: deze viel me echt zwaar tegen . Colin Farrell speelt een soldaat die in zijn training voor de Vietnamoorlog een zootje keet schopt en het allemaal niet serieus neemt. De bedoeling was geloof ik om weer te geven wat er met de gehele groep in de training gebeurt door het voortdurende gekloot van een van hen. Hij heeft geen zin in de oorlog, maar weglopen van de training doet hij ook niet, ook al heeft hij die mogelijkheid wel. Er zit totaal geen logica in, het verhaal schiet op veel punten tekort, de acteurs overtuigen me niet, en op sommige momenten is het een regelrechte ripoff van Full Metal Jacket. Als je alle onverklaarbare, incorrecte en wazige dingen zou weglaten hou je niets meer over.
Ik baal dat ik hem gekeken heb eigenlijk...
Lambiekjevrijdag 4 maart 2005 @ 00:13
The Notebook
Erg mooie film over 2 geliefden. Vind dat er een mooie rollen neer zijn gezet erg naturel en geloofwaardig. Je gunt het die 2 echt.. Tussen dat soort liefdes moet je niet tussen gaan zitten.
Ook zitten er mooie natuurshots in. vooral de eenden scene, wouw. Film is goed in balans in z'n geheel, ook het einde is goed afgewerkt.
Je wordt gewoon warm van binnen, heerlijk die feelgoed

8.0 / imdb 7.7
Lonewolf2003vrijdag 4 maart 2005 @ 00:40
Zebraman (2004)

Wat een fantastish gave, vage, absurde, humoristische, goede film is dit. Dit is de tweede film die ik heb gezien van Takashi Miike. De andere is natuurlijk de beruchte Ichi the Killer. Maar persoonlijk vind ik Zebraman vele malen beter. Juist doordat Miike dit keer toont ook zonder gebruik van extreem geweld een fantastische, humoristische, surrealistische film neer te zetten, die ook nog een duidelijke boodschap heeft. Hij laat echt zien een uitstekende regisseur te zijn. Ook Sho Aikawa verdient alle lof voor hoe goed hij de kluns van een leraar , die verandert in de titelheld, neerzet. Het enige jammere aan de film is dat hij halverwege de tweede helft inzakt. De film had dus wel iets wat ingekort kunnen worden. Maar nog steeds echt een film.
cijfer: 9
scanman01vrijdag 4 maart 2005 @ 00:52
quote:
Op donderdag 3 maart 2005 14:03 schreef Uzumaki_Naruto het volgende:
Spongebob The Movie
leuke film
Wat is dat toch met dat sponsbob. Is dat voor jullie niet ook het absolute dieptepunt sinds het begin van de animatiefilm dan?
Harevrijdag 4 maart 2005 @ 01:07
Akira

OMG!!!

Wat een film. Echt helemaal geweldig. Had niet gedacht dat er nog animatiefilms bestonden die zo dicht in de buurt van Ghibli konden komen, maar deze doet dat dus helemaal. Zo ontzettend gaaf. Zo mooi getekend, zo'n ontzettend goed larger than life verhaal wat echt alleen maar in Anime kan en dan nog eens een OST om van te gaan kwijlen. De makers hebben echt met alle mogelijkheden een wereld gecreeerd waarin je in de kortste keren geloofd en overal in meegaat, en dan ga je echt mee voor een geweldig mooie ervaring.

nu vlug die Japanse Box in huis halen

[ Bericht 0% gewijzigd door Hare op 04-03-2005 07:23:04 ]
Saivrijdag 4 maart 2005 @ 01:59
The Life Aquatic: de films van Wes Anderson worden steeds gestructureerder en absurder. Dat zorgt voor een aantal erg leuke situaties en grappen, maar het zorgt er ook voor dat het drama minder effectief wordt. Dit is dan ook geen Rushmore, en jammer genoeg is dit ook net iets minder grappig dan The Royal Tenenbaums. Aan de andere kant is daar wel de fijne Anderson-soundtrack, een toffe Murray en genoeg humor voor een voortdurende glimlach, met af en toe een schater. 7,5.
Sabrina1981vrijdag 4 maart 2005 @ 08:27
Cellular
Een vrouw word ontvoerd, omdat haar man is zou hebben wat de ontvoerders willen. Ze weet nergen van af. Op de zolder waar ze zit is een verbrijzelde telefoon, die krijgt ze werkende. Door de draadjes aan elkaar te tikken krijgt ze op een moment verbinding met een mobiele telefoon. De hele film hebben ze zo contact en kan degene die aan de telefoon zit alles meekrijgen van de ontvoerders en probeert hij ze een stap voor te zijn. Zeer spannende en goede film.
Gorrovrijdag 4 maart 2005 @ 09:18
The Corporation (Jennifer Abbott & Mark Achbar)
Interessante documentaire over een wezenlijk probleem van de huidige samenleving. Met een speelduur van bijna twee-en-een-half uur is de film wat aan de lange kant, maar dat biedt wel de ruimt om om uitgebreid beide kanten aan het woord te laten. De film draagt echter wel duidelijk zijn eigen mening uit, namelijk dat grote bedrijven in hun huidige vorm slecht zijn. ****
Timo20vrijdag 4 maart 2005 @ 11:16
Gisteren in de sneak:

White Noise
Nadat de vrouw van architect Jonathan Rivers (Michael Keaton) sterf, komt hij een man tegen die beweert dat z`n dode vrouw contact met m heeft gezocht via EVP (Electronic Voice Phenomena). Eerst gelooft ie t niet, maar dan beginnen zich er steeds meer rare gebeurtenissen voor te doen en raakt Rivers toch geinteresseerd in t gebeuren. Samen met een vrouw wiens man is gestorven gaan ze op onderzoek uit...
De film beweert en probeert een bovennatuurlijke thriller te zijn, maar slaagd daar niet volledig in. De opbouw van t verhaal is langzaam. De personages worden rustig aan je voorgesteld. Wellicht iets te rustig maar t wordt zorgvuldig gedaan. In t begin vraag je je als kijker dan ook vaak af wanneer er vaart in komt. Wanneer er dan eindelijk eens vaart in komt wordt t ook wel redelijk spannend, maar niet super.
Het spannende gedeelte van de film duurt ook te kort om echt superspannend te worden. Het verhaal is te warrig om spanning te kunnen opwekken, en het einde doet te "afgeraffeld" aan. Het laat je dus met wat vragen zitten. Ook is het verhaal in t geheel niet vrij van (een aantal nogal grote) plotholes wat t geheel ook niet ten goede komt. Het acteerwerk is wel ok, maar niet super.
Al met al dus zeer zeker geen topper, maar eerder een middelmatige film die je na t kijken met een aantal vragen laat zitten.


IMDB Cijfer: 5,1/10
Mijn Cijfer: 5,0/10
Shogovrijdag 4 maart 2005 @ 11:39
The Bridge On The River Kwai
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wat een prachtige film! Engelse soldaten worden gevangen genomen door Japanners en worden gedwongen om een brug te bouwen, maar het gaat niet helemaal volgens de regels bij de Jappen en zodoende wordt een Britse officier gemarteld, uiteindelijk speelt trots een belangrijke rol in deze film.

Dit is meer dan een gewone oorlogsfilm, echt waar. Tevens genoten van de geweldige acteerprestaties en beelden en geluiden, moeilijk te geloven dat deze in 1957 is gemaakt...
dolle_hondvrijdag 4 maart 2005 @ 19:22
nog ff aftikken dan
9 songs

leuke muziek afgewisseld met steeds saaier wordende sexscenes.
MW probeert te laten zien hoe een op sex gebaseerde kort relatie snel een sleur kan worden.
veelbetekenend is dat zij na het orgasme bij de 2e wip meteen koffie gaat zetten zonder zich nog te bekommeren om zijn gevoel en geval.


I Am Dina

Verfilming van boek van Wassmo. dit boek van HW heb ik niet gelezen, wel een ander. dus ik was al een beetje gewaarschuwd .
en idd, de film is lekker zwartgallig.

het gaat over een meisje, Dina, in een dorp in Noorwegen, dat de dood van haar moeder veroorzaakt. Later noemt ze dit zelf vermoorden, maar het was een ongeluk.
haar hele leven gaan de mensen die haar dierbaar zijn dood, met hulp van haar.
SPOILER
het is dan ook een verrassing dat haar zoontje niet verdrinkt
zelf is ze tamelijk agressief, zowel in het gewone leven als in de liefde.
ook haar relatie met haar vader is tamelijk opmerkelijk. hij heeft haar namelijk ingeprent dat ze haar moeder heeft vermoord.
en alhoewel hij dat later heeft verzacht, gaat ze er daarom van uit dat hij haar daaromintens haat.
hij laat geen enkel moment zijn liefde voor haar blijken en stuurt met het grootste genoegen Lorch, haar vriend en steun en leraar, weer terug naar de stad.


leuke rol van gerard depardieu als haar echtgenoot.
SPOILER
de scene in de gevangenis, waar haar baby zo ongeveer uit haar buik wordt geschopt is wel gruwelijk
SaintOfKillersvrijdag 4 maart 2005 @ 21:51
The Perfect Score

Deze viel me eigenlijk nog mee, vooral omdat ik er bijzonder weinig van verwachtte. Het gaat over een stelletje tieners die de vragen van een SAT-test gaan stelen. Ik keek 'm vooral omdat Scarlett Johansson meedeed, maar ze is hier erg matig. Het enige wat ze doet is in strakke pakjes rondlopen en diep voorover buigen. En vreemd genoeg is dit niet zo interessant als het lijkt. Erika Christensen doet ook mee en die ziet er veel leuker uit. Verder is eigenlijk alleen Roy, de aziaat die constant stoned is, een beetje leuk als komische sidekick. Maar de film begint met "MTV films" en dat zegt waarschijnlijk al genoeg.
scanman01vrijdag 4 maart 2005 @ 22:30
Bridget Jones 2 - The edge of reason

Leuk tweede deel over Bridget Jones. Lekkere muziek in de film. Hoewel het allemaal een beetje voorspelbaar is en een herhaling van zetten, is het toch wel weer leuk om te zien.
Renee Zellweger speelt andermaal fantastisch!

Cijfer: 7,5
Wepeel2vrijdag 4 maart 2005 @ 22:57
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 01:07 schreef Hare het volgende:
Akira

OMG!!!

Wat een film. Echt helemaal geweldig. Had niet gedacht dat er nog animatiefilms bestonden die zo dicht in de buurt van Ghibli konden komen, maar deze doet dat dus helemaal. Zo ontzettend gaaf. Zo mooi getekend, zo'n ontzettend goed larger than life verhaal wat echt alleen maar in Anime kan en dan nog eens een OST om van te gaan kwijlen. De makers hebben echt met alle mogelijkheden een wereld gecreeerd waarin je in de kortste keren geloofd en overal in meegaat, en dan ga je echt mee voor een geweldig mooie ervaring.
Ik vond het jammer dat het verhaal niet wat helderder verteld wordt. Daardoor werd ik juist niet helemaal meegezogen in de wereld.
Verder was het zeker wel een ok film met een aantal erg toffe scenes. Toch maar weer eens een keertje kijken. Misschien dat ik dan ook wat makkelijker kijk, omdat ik nu ongeveer snap hoe het verhaal in elkaar zit.
Beachvrijdag 4 maart 2005 @ 22:59
Gisteravond die misdaadfilm met Kevin Spacey.
Erg cool
DrDentzvrijdag 4 maart 2005 @ 23:02
Freaks [1932]
soort trollen zitten er in, en dwergen, en een hermafrodiet, een gast zonder benen, een gast zonder armen en benen die nog wel een sigaretje kan opsteken [met alleen zn mond :p .. wat een film
Harezaterdag 5 maart 2005 @ 00:04
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 22:59 schreef Beach het volgende:
Gisteravond die misdaadfilm met Kevin Spacey.
Erg cool
Owja, die ja, die is idd erg cool, maar wat vind je dan van die andere? Die vind ik ook wel beter. Maar de beste vind ik nog wel die film die in de bioscoop draaide.

Jij niet?
Harezaterdag 5 maart 2005 @ 01:39
Boksuneun naui geot (Sympathy for Mr. Vengeance

Wat keek ik er naar uit deze film te zien en wat heeft ie me teleurgesteld. Haalt geen seconde de klasse van oldboy. Komt er niet eens bij in de buurt.
Daarvoor vond ik deze film te veel hooi op z'n vork nemen. Er is veel te veel geknipt en scenes door elkaar gegooid dat het voor mij gewoon niet te volgen was, eigenlijk vooral dat het me niet meer kon boeien of ik het nog kon volgen. Ook de weinige tekst kom me deze keer niet bekoren.
Blijf natuurlijk wel benieuwd naar de volgende van Park
Zeitgeistzaterdag 5 maart 2005 @ 03:51
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 01:07 schreef Hare het volgende:
Akira

OMG!!!

Wat een film. Echt helemaal geweldig.
Hmm ben ik nou de enige otaku die die film hopeloos overated vind? Okay er zitten mooie stukken in vooral het eind
SPOILER
als Tetsuo eindelijk evolueerd
maar toch...

Ja ik geef toe ik heb ook de Special Edition omdat het een classic is maar toch... De anime de anime zoals zovelen hem noemen is ie absoluut niet. Grave Of The Fireflies, Macross of Wings Of Honeamise vind ik boeiender.

maar goed ff denken wat zag ik vandeweek:

All About Lily Chou-Chou


ietwat verwarrend gezien de tijdsprongen maar erg goed. En grimmig... En goed beeld van hoe wreed het japanse schoolleven er aan toe kan gaan.

Predator

Ach ja iedereen ken hem natuurlijk. Classic scifi aktie film met Ahnuld.

Crying Freeman

Ook al vaak gezien. Aktiefilm maar dan anders. Gebaseerd op een Manga en verfilmd door als ik het goed heb een Fransman. Je hebt dus niet de doorsnee aktie crap ala hollywood maar aktie vermengd met de bekende Franse dramatiek. Een hoop langzame scenes en hypnotiserende kleurrijke beelden. En een scheutje romance.

The Omega Man


Charlton Heston
Scifi cult klassiekertje. Beetje traag maar terrecht een cult status. Heston overact zoals je van hem gewend bent de film is heerlijk retro 70's. Alle zwarte acteurs en actrices hebben een Afro, etc. Nog geen politiek correcte zooi zoals tegenwoordig. Kids worden gewoon dood gemaakt en de Bijbel word lekker bekritiseerd. (of eigenlijk gelovigen die de bijbel mis interpreteren. tis maar hoe je het bekijkt)

A Tale Of Two Sisters


Lang niet gezien en weet nu weer waarom ik hem zo griezelig vond. Denk Ring/Ju-on met een flinke scheut David Lynch in het Koreaans. Sfeer is heerlijk beklemmend, beelden zijn erg mooi gekozen en het verhaal zet je continue op het verkeerde been.
Gorrozaterdag 5 maart 2005 @ 09:02
Chushingura - Hana no maki yuki no maki (The 47 Samurai) (Hiroshi Inagaki, 1962)
Goede samuraifilm van epische proporties. Het verhaal is al vaak verfilmd en dit is samen met die van Kenji Mizoguchi één van de bekendste en naar verluid ook een van de beste. De meeste bekende acteurs uit die tijd zitten erin; Toshirô Mifune, Setsuko Hara, Takashi Shimura. De film is lang, maar weet constant te boeien. De climax waar heel lang naartoe gebouwd wordt is bevredigend. ****

Ocean's Twelve (Steven Soderbergh, 2004)
Met bijna alles wat de film probeert valt de film hard op z'n bek. Ik heb nergens moeten lachen, terwijl daar wel naar gevist wordt. De stijl die Soderbergh hanteert is erg nonchalant, maar niet op zo'n manier dat alles lekker luchtig wordt, maar dat het gaat irriteren. De plot is ook onnodig gecompliceerd gemaakt, maar het is wel prettig om eens geen vervelende uitleggerige dialogen te hebben. Uiteindelijk dus een mislukte film waar de makers waarschijnlijk meer plezier aan hebben beleeft tijdens het maken dan het publiek met het kijken. **

Le battement d'ailes du papillon (Laurent Firode, 2000)
In Hong Kong ligt deze film onder de titel Amelie 2 in de schappen. Apart voor een film die een jaar ouder is. Een goedkope marketingtruc, maar wel enigszins begrijpelijk, want er zijn zeker overeenkomsten. Audrey Tautou is natuurlijk het duidelijkst, maar ook in deze film speelt toeval/noodlot een grote rol. Deze film mist echter wel de visuele flair, gevat gevoel voor humor en boeiende verhaallijn van Amelie. Niet dat dit een saaie film is, verre van dat. Een leuk tussendoortje. ***
haagse_elfjezaterdag 5 maart 2005 @ 10:07
Constantine

ja wat moet ik zeggen een beetje matrix/stigmata cross-over, ik vondt hem erg tegenvallen....
Cheironzaterdag 5 maart 2005 @ 11:58
Gisteravond Team Amerika - World Police gezien, en wat heb ik gelachen. Met name in het eerste half uur heb ik echt dubbel gelegen om de flauwe grappen. Daarna wordt het iets minder, maar genoeg voor een constante grijns.

Als je fan bent van droge humor moet je deze zeker zien
The_Joshua_Treezaterdag 5 maart 2005 @ 12:34
De laatste tijd nog een aantal films gezien:

Spirited Away (Sen To Chihiro No Kamikakushi) (2001).

De eerste Ghibli-film die heb gezien. Een prachtige en fantasierijke film. De film vond ik erg mooi en stijlvol geanimeerd. Ook de muziek vond ik één van de sterkste kanten van de film, welke goed ondersteunend werkt bij de diverse momenten. Hier wil ik zeker nog wel meer van zien.

Videodrome (1983).

Een film waarin thema’s als obsessies met media op treffende wijze worden uitgewerkt. Het verhaal met zijn bizarre twisten vond ik een van de meest indrukwekkende aspecten. Verder is James Woods is fantastisch in zijn rol als Max Renn.

Der Untergang (2004).

Aardige film met een aantal sterke momenten. Bruno Ganz vond ik in ieder geval erg overtuigend in zijn rol als Hitler en enkele scènes zijn mij zeker bijgebleven.

The Last Emperor (1987).

Mooi uitgevoerde en schitterend vormgegeven film over de laatste keizer van China. De beelden zijn stijlvol en komen authentiek over. Wat wel nogal opviel was, dat de jonge spelers opvallend goed Engels spraken, iets wat ik in deze film een beetje vreemd vond overkomen. Verder pakte het werken met flashbacks goed uit en is de muziek één van de hoogtepunten van de film; zeer sterk en sfeervol.

2001: A Space Odyssey (1968).

Een van de klassiekers en ik kan zien waarom. Het lange intro met de apen is echt fantastisch, and de lange shots die verderop in de film zitten vond ik erg goed. De manier waarop de shots werden gefilmd sprak mij zeer aan, met een opvallende stijl. Weliswaar vond ik hem net iets minder briljant dan Tarkovsky’s Solaris, maar verder wel een hele goede film die je bezig zal houden.

Sideways (2004).

Een van de recente films waar ik hoge verwachtingen van had, en hij weet ze allemaal waar te maken. De cast en karakters in de film vond ik top. De chemie tussen Miles en Jack levert veel leuke momenten op, maar ook de bijrollen van de vrouwelijke spelers mogen niet onvermeld blijven. Verder ook een goed uitgewerkt plot. Werkelijk een geweldige film.

[ Bericht 0% gewijzigd door The_Joshua_Tree op 05-03-2005 18:56:38 ]
Lonewolf2003zaterdag 5 maart 2005 @ 15:41
Geunyeoreul midji maseyo (Don't Believe Her ) (2004)
Weer een erg leuke romantische komedie uit Korea.
cijfer: 7

Wong gok hak yau (One Nite in Mongkok) (2004)
Middelmatig actie-thriller-drama.
cijfer: 6
Wepeel2zaterdag 5 maart 2005 @ 20:43
The SpongeBob SquarePants Movie

Met veel plezier gekeken. Het blijft geweldige en absurde humor. Net zoals Ren & Stimpy is dit gewoon voor volwassen én kinderen leuk om te zien. Ik heb me echt geen seconde verveelt. Ook leuk hoe ze real life en tekenfilm met elkaar gemixt hebben. Het blijft wat simpel wat betreft animaties/tekenstijl, dus een mijlpaal in de animatiegeschiedenis is het niet. Maar het is wel ontzettend leuk!
Cijfer : 8.
Wepeel2zaterdag 5 maart 2005 @ 20:50
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 01:39 schreef Hare het volgende:
Boksuneun naui geot (Sympathy for Mr. Vengeance

Wat keek ik er naar uit deze film te zien en wat heeft ie me teleurgesteld. Haalt geen seconde de klasse van oldboy. Komt er niet eens bij in de buurt.
Daarvoor vond ik deze film te veel hooi op z'n vork nemen. Er is veel te veel geknipt en scenes door elkaar gegooid dat het voor mij gewoon niet te volgen was, eigenlijk vooral dat het me niet meer kon boeien of ik het nog kon volgen. Ook de weinige tekst kom me deze keer niet bekoren.
Blijf natuurlijk wel benieuwd naar de volgende van Park
Ja hij was echt moeilijk te volgen.
Lag het dus niet aan mij dit keer.
SaintOfKillerszaterdag 5 maart 2005 @ 21:45
How Green Was My Valley
De film die Citizen Kane en The Maltese Falcon versloeg bij de oscars. En ik kan begrijpen waarom, want het is gewoon een topfilm. De film gaat over een oudere man die terug denkt aan zijn jeugd in een vallei bij een mijnstadje. Sterk geacteerd, vooral door Walter Pidgeon als hippe pastoor en een jonge Roddy McDowall als de jongere versie van de verteller. Op sommige momenten slaat de typische Hollywoodmeligheid toe, maar het is hier niet storend. (Citizen Kane is en blijft indrukwekkender, maar deze fillm is ook erg OK)

Boxcar Bertha
De tweede film van Scorsese. De hoofdrollen zijn voor Barbara Hershey (als de dame uit de titel) en David Carradine als haar minnaar. Het verhaal is erg vergelijkbaar met Bonnie & Clyde en eigenlijk vind ik de film ongeveer van hetzelfde niveau. Dan moet ik ook wel vermelden dat ik B&C gewoon goed vind en niet het meesterwerk dat sommigen ervan maken. Maar 't gaat hier over Boxcar Bertha en deze vind ik al duidelijk beter dan het debuut van Scorsese. De 5.8 op IMDb vind ik dan ook wat aan de lage kant.

Samaria
Filmke van Ki-Duk Kim (van die film met al die seizoenen). En hij is net iets minder dan die film, al zijn beide films nauwelijks te vergelijken. Deze draait rond 2 schoolmeisjes die een centje bijverdienen in de prostitutie. Maar dan loopt er vanalles mis. Het is echter geen thriller, het gaat meer om een vader-dochter relatie. Topfilm met een paar erg memorabele scenes en met een nogal vaag einde (wat wel vaker voorkomt bij de films van Kim).

Hong gao liang
Ook wel Red Sorghum / De rode korenvelden. Het debuut van Yimou "Hero" Zhang met in de hoofdrol z'n toenmalige vriendin Gong Li (die in al z'n beginfilms meedeed). Gong (of Li) speelt een jonge vrouw die moet trouwen met de eigenaar van een wijngaard. Wanneer deze overlijdt, staat ze er alleen voor. Of misschien ook niet. Sterke film met een erg mooi kleurgebruik (typisch Zhang... of Yimou), degelijk acteerwerk en een bijzonder mooie slotscene.
Timo20zaterdag 5 maart 2005 @ 22:20
Gisteren:

C'era una volta il West (Once Upon A Time In The West)
Ik denk dat ik niet echt veel over deze film hoef te vertellen. In 1 woord: SUBLIEM. Alles is goed aan deze film: het acteerwerk, de regie, de o zo herkenbare western locaties, de montage en uiteraard de fantastische Ennio Morricone soundtrack. Het geheel is zo mooi en rustig gefilmd, en de manier van vertellen is ook rustig. Niets overhaast, er wordt de tijd genomen om alles te vertellen. Geweldig.
En dat is dus ook wat deze film is: geweldig, en hij komt dan ook zeker voor in t rijtje van beste films allertijden


IMDB Cijfer: 8,7/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

The Adventures Of Elmo In Grouchland
Elmo uit Sesamstraat raakt z`n favoriete blauwe dekentje kwijt. Hij komt terecht bij de evil Huxley terecht. Samen met z`n vriendjes uit Sesamstraat gaat ie op pad om z`n dekentje terug te krijgen
Zo kinderachtig als de titel en de figuren doen vermoeden is deze (korte) film niet. Hij is gewoon heel vermakelijk. Alle bekenden uit Sesamstraat komen voorbij en ik heb me er best mee vermaakt.
Gewoon een leuk filmpje voor vooral jong maar ook leuk voor oud

IMDB Cijfer: 5,3/10
Mijn Cijfer: 5,5/10
fractaliszaterdag 5 maart 2005 @ 23:37
Collateral

Om meteen met de deur in huis te vallen, vond het een behoorlijk entertainende film maar helaas niet meer dan dat. Het high Definition camerawerk ziet er meer dan gelikt uit en de jazzy soundtrack klinkt meer dan prima. De dialogen in de taxi tussen overhippe huurmoordenaar Cruise (mijns inziens echt een verademing na zijn optreden als overacterende samurai!!) en chauffeur Foxx zijn prima te pruimen en de eenzame, afstandelijke sfeer verraadt de invloed van laten we zeggen een Taxi Driver. Het plot leek mij door zijn voor Hollywood-begrippen vrij minimalistische opzet aanvankelijk vrij interessant, maar al snel werd er helaas weer een vers blik toevallig- & ongeloofwaardigheden opengetrokken waardoor ik nadien toch helaas behoorlijk teleurgesteld was. Al met al prachtige beelden, een behoorlijk interessant uitgangspunt en enkele erg sterke scenes (moord in jazzclub, discoscene!!) maar ik denk toch echt dat er meer had ingezeten dan dit.... ***1/2
Arceezaterdag 5 maart 2005 @ 23:48
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 12:34 schreef The_Joshua_Tree het volgende:
De laatste tijd nog een aantal films gezien:

Spirited Away (Sen To Chihiro No Kamikakushi) (2001).

De eerste Ghibli-film die heb gezien. Een prachtige en fantasierijke film. De film vond ik erg mooi en stijlvol geanimeerd. Ook de muziek vond ik één van de sterkste kanten van de film, welke goed ondersteunend werkt bij de diverse momenten. Hier wil ik zeker nog wel meer van zien.
Dan moet je, uiteraard, zéker deze gaan kijken.
Harezaterdag 5 maart 2005 @ 23:54
Unforgiven

Wordt nog wel eens geschaard onder de beste westerns aller tijden, maar voor mij is ie dat duidelijk niet. Het is wel een zeer degelijke film, waar eigenlijk niks op aan te merken is.
Maar als je wat verder gaat kijken voor mij wel. Ik vind de karakteropbouw nogal kort, de motieven niet duidelijk en het karakter van Schofield een beetje kort door de bocht. Verder werd er teveel nadruk op het verleden en de verandering van Will Munny gelegd.
Eén scene was trouwens wel van hoogstaand niveau. Zeer mooi gefilmd en spannend door weinig. De scene met English bob in de prison cell.
Lonewolf2003zondag 6 maart 2005 @ 00:53
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 23:48 schreef Arcee het volgende:

[..]

Dan moet je, uiteraard, zéker deze gaan kijken.
En deze natuurlijk ook, o'ja deze is natuurlijk ook
Zeitgeistzondag 6 maart 2005 @ 01:39
En vandaag ook Anime gekeken:

Tenchi Forever(AKA Tenchi Muyo In Love 2)
http://www.imdb.com/title/tt0205451/


Het is niet heel erg nodig om de serie te kennen maar een beetje character info is handig.

Verder van alle Tenchi films mijn favoriet. Het duwd de slapstick comedy heel erg naar de achtergrond wat voor mij een groot pluspunt is.
Wat we overhouden is een mooie romantische drama met wat scifi en comedy elementen in het Tenchi Muyo universum. beetje een tearjerker maar in dit geval is het een compliment.
Een film die je simpathie voor de badguy/girl kan laten voelen zonder decadent te worden is een goeie in mijn optiek.
Mijn enige kritiek is dat hij voor mijn part veel langer had mogen duren.

Mooie anime. Erg mooie animatie en tekenstijl, emotioneel en boeiend verhaal.
Voor Tenchi Muyo fans misschien een afknapper omdat de film nogal serieus is in tegenstelling tot de TV series, OVAs en andere films maar ik vind hem erg goed.
IMDB: 7.2
Mijn cijfer: 7.9 (en alleen omdat ie niet langer is)

[ Bericht 1% gewijzigd door Zeitgeist op 06-03-2005 01:51:23 ]
sampoozondag 6 maart 2005 @ 01:41
quote:
Op zondag 6 maart 2005 00:53 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

En deze natuurlijk ook, o'ja deze is natuurlijk ook
ik ben wel benieuwd naar deze titel. Deze is op komen dagen in de dvdsoon top 100. Aanrader?
Zeitgeistzondag 6 maart 2005 @ 01:57
quote:
Op zondag 6 maart 2005 01:41 schreef sampoo het volgende:

[..]

ik ben wel benieuwd naar deze titel. Deze is op komen dagen in de dvdsoon top 100. Aanrader?
ja die heb ik gezien. op het grote scherm zelfs. Ouwe Ghibli film maar wel eentje die ik in de top 3 zou zetten van Ghibli.
Verhaal is niet zo ingewikkeld maar wel boeiend. Stel je voor dat het ecosysteem van een planeet is vernietigd. Weinig mensen geven meer om de natuur totdat de hoofdpersoon erachter komt dat ondergronds de planeet zichzelf aan het helen is.

Beetje zelfde thema als Mononoke Hime alleen dan wat meer scifi. en voor zijn tijd duidelijk baanbrekend.
Pricezondag 6 maart 2005 @ 02:23
Garden State

Dit was geen film voor mij. Wat een saaie bende zeg.
Voortijdig afgehaakt.
Saizondag 6 maart 2005 @ 02:50
Ali: ik vind het altijd moelijk om historische films met wat pretenties en wat budget een onvoldoende te geven. Er hebben ontzettend veel mensen aan gewerkt, en alles ziet er meestal erg goed uit. Zo ook in Ali. Jammer genoeg is het uiterlijk het enige goede aan deze film. Smith is goed (hoewel hij het absoluut niet haalt bij Foxx - die hier helemaal niets te zoeken heeft - in Ray), het tijdsbeeld is okay, de regie en de montage zijn wel okay, maar dat was het dan ook wel. De film valt in het gebruikelijke biopic-patroon (rise, downfall, revanche), is veel te lang en af en toe walgelijk melodramatisch. Door de lengte en doordat ik Ali gewoon niet bijster interessant vond (neergezet) was dit af en toe ook behoorlijk saai. Het allerergste aan deze film was echter dat ik geen idee kreeg wat Ali nou voor iemand was. Het was een bokser, een moslim en hij rijmde rijmpjes, maar veel verder drong de film niet door in zijn persoon. Vond ik. Overslaan. 5,5.
De Up Serie (7 Up, 7 Plus Seven, 21 Up, 28 Up, 35 Up en 42 Up): ronduit briljante docu-reeks waarin Michael Apted, die normaal alleen bagger maakt, iedere zeven jaar een groep mensen opzoekt om te kijken hoe het met ze gaat en om te bestuderen hoe groot de invloed van het klassesysteem nog is in Engeland. Het is fascinerend om een zo gevarieerde groep mensen te zien opgroeien van zeven naar 42 en al hun beslissingen, drama's en geluk mee te maken. Dan is er ook nog de interessante wetenschappelijke actergrond, die voor een goede basis zorgt. Het enige minpuntje wat ik kon ontdekken was dat er redelijk veel herhaling in zit als je alle afleveringen in een korte tijdsspanne bekijkt, zoals ik heb gedaan. In iedere nieuwe aflevering zitten immers fragmenten uit de vorige films, en als je in 42 Up voor de zesde keer wéér dat ene fragment te zien krijgt uit 7 Up heb je het wel gezien. Dit is echter een noodzakelijk euvel voor een TV-serie met intervallen van 7 jaar, waarbij het geheugen van de kijkers steeds opgefrist moet worden. Desalniettemin is dit een enórme aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in documentaires, mensen en het leven. Het klinkt wat zwaar, maar dat is het absoluut niet, het is gewoon fantastisch intrigerend. Ik geef de serie als geheel een 9,5.
Harezondag 6 maart 2005 @ 10:35
Get Carter (1974)

Erg lekker filmpje. Gewoon goed vermakelijk. En dat Engelse taaltje blijft het goed doen bij mij
Harezondag 6 maart 2005 @ 10:37
quote:
Op zondag 6 maart 2005 00:53 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

En deze natuurlijk ook, o'ja deze is natuurlijk ook
En vergeet deze niet!!!

Hymnzondag 6 maart 2005 @ 11:37
The Dust Factory
zucht, wat een mooie film
low budget filmpje maar dat zie je niet terug ( behalve bij 1 SFX ).
Verhaal is erg leuk en origineel en

is cute
Evil-Angelzondag 6 maart 2005 @ 12:08
PARIAH:

Beschrijving:

'Pariah' is het verhaal over Steve (Damon Jones) en Sam, een multiradicaal echtpaar dat totaal overwacht door een groep Neo-Nazi Skin heads wordt aangevallen. Deze gewelddadige aanval heeft ingrijpende gevolgen voor hun leven. Hoewel Steve zichzelf hervindt, kan Sam haar verkrachting niet verwerken en pleegt zelfmoord. Ze laat Steve stuurloos achter. Zijn enige doel is wraak. Hij besluit als skinhead te infiltreren in de bende om zo deze mensen, voor wie het leven niet meer is dan haat en geweld, te leren kennen. Langzaam moet hij leren zoals hen te denken, te doen en desnoods zoals hen te worden. Met het uiteindelijke resultaat: 'Hij kan ze doden'!

PS American History X is beter
Gorrozondag 6 maart 2005 @ 12:36
Hakuchi (The Idiot) (Akira Kurosawa, 1951)
Mooi melodrama van Akira Kurosawa wat zich af en toe vertild, maar over het geheel erg genietbaar. Masayuki Mori is erg goed als het sympathieke hoofdpersonage, maar ook Setsuko Hara, Toshirô Mifune en Takashi Shimura zijn goed. Kurosawa weet alles ook mooi in beeld te brengen. ****
Lonewolf2003zondag 6 maart 2005 @ 12:54
quote:
Op zondag 6 maart 2005 10:37 schreef Hare het volgende:

[..]

En vergeet deze niet!!!

Laten we het simpel houden en kijk deze allemaal.

Siworae (Il Mare) (2000)
Verwacht je weer een Koreaanse romcom, maar kreeg je daar i.p.v. een verschrikkelijke mooi romantisch drama. De film begint over een jongen(Jung-Jae Lee) die in zijn nieuwe huis gaat wonen en een brief van de vorige bewoonster(Ji-hyun Jun) in de bus vind. Op zich al een leuk gegeven voor een film. Maar dan gaat de film nog een stap verder. Het rare feit wil namelijk dat de jongen, de eerste bewoner is van het huis. De brief van het meisje komt uit de toekomst. Zo onstaat er een briefwisseling tussen de jongen, uit het jaar 1997/1998 en het meisje uit het jaar 1999/2000.
Ji-hyun Jun (My Sassy Girl,Windstruck) is weer en . Ze is ,denk ik, de leukste en beste romantische actrice in de hele wereld op dit moment. Haar mannelijke tegenspeler doet echter niet voor haar onder is. De film zelf is echt subliem. Het verhaal wordt met een rust en intelligentie vertelt, die alleen in Azië mogelijk lijkt te zijn.
cijfer: 8.5

[ Bericht 52% gewijzigd door Lonewolf2003 op 06-03-2005 13:19:57 ]
Kolkuszondag 6 maart 2005 @ 12:54
Akira
http://www.imdb.com/title/tt0094625/

Ik heb onbewust meegedaan aan de Manga/Anime-trend of dit forum en gisteravond Akira gekeken.
Sterk verhaal met diepgang, vlot verteltempo, mooi geanimeerd (met name de achtervolgingscenes op de motor) maken dit voor mij een van de beste Anime's die ik heb gezien (jaren geleden heb ik er veel gezien, maar deze, toch wel een van de bekendste, om wat voor reden dan ook, nog niet).
Leuk om weer eens een Manga gezien te hebben.

Binnenkort Ghost in the Shell maar eens proberen.
Kolkuszondag 6 maart 2005 @ 13:07
quote:
Op zondag 6 maart 2005 12:36 schreef Gorro het volgende:
Hakuchi (The Idiot) (Akira Kurosawa, 1951)
Goh, wist niet eens dat het boek verfilmd was en dan nog door Kurosawa ook!

Staat genoteerd op de to-see lijst.
pascalheisterzondag 6 maart 2005 @ 14:40
Diarios de motocicleta (The Motorcycle Diaries)



Gebasseerd op de reis verhalen van Che Guevara, die hij in zijn jonge jaren voerde
Film liet veel indruk achter op mij, prachtige verfilming, mooie landschappen, prachtige muziek. Film is langzaam maar dat verveelt je geen moment. Voor het laatste gedeelte van de film zit mooi in elkaar
Harezondag 6 maart 2005 @ 15:34
quote:
Op zondag 6 maart 2005 12:54 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

Laten we het simpel houden en kijk deze allemaal.
Idd

Stond er zelfs eentje tussen die ik nog niet kende: On Your Mark, maar goed, das ook een short.

Nu natuurlijk wel even kijken

moet trouwens alleen nog the Cat Returns en the Castle of Cagliostro zien om ze allemaal gezien te hebben
ThomasBergezondag 6 maart 2005 @ 15:35
Ik heb gister The Mummy gezien
pascalheisterzondag 6 maart 2005 @ 15:37
quote:
Op zondag 6 maart 2005 15:35 schreef ThomasBerge het volgende:
Ik heb gister The Mummy gezien
en wat vond je ervan ?
tonkszondag 6 maart 2005 @ 15:42
gister requim for a dream gezien en christiane F
Mooie films
SaintOfKillerszondag 6 maart 2005 @ 20:58
Palwolui Christmas
Ook Christmas in August. De film gaat over een uitbater van een fotoshop die terminaal ziek is. Hij raakt bevriend met een jongedame en er groeit meer tussen hen. Dit zou voor het nodige melodrama en de nodige -dramatiek kunnen zorgen, maar het wordt hier op een sobere en erg mooie wijze gebracht. Het is dan ook Koreaanse troep en die zijn tegenwoordig vrij goed in dit soort dingen. Hip. Hipper. Hipst.

En ik heb ook nog Bone Sickness gezien, maar dat is meer iets voor het baggertopic.
mausiezondag 6 maart 2005 @ 21:04
Saw
E_L_Vzondag 6 maart 2005 @ 21:08
Constantine

Echt helemaal geweldig!!
Lonewolf2003zondag 6 maart 2005 @ 21:12
quote:
Op zondag 6 maart 2005 15:34 schreef Hare het volgende:

[..]

Idd

Stond er zelfs eentje tussen die ik nog niet kende: On Your Mark, maar goed, das ook een short.

Nu natuurlijk wel even kijken

moet trouwens alleen nog the Cat Returns en the Castle of Cagliostro zien om ze allemaal gezien te hebben
On Your Mark is een muziek/videoclip, maar wel ook echt
#ANONIEMzondag 6 maart 2005 @ 21:15
28 days.
Mooie,grappige film
dolle_hondzondag 6 maart 2005 @ 22:16
ff crossposten dan maar:
i heart huckabees

best leuk, maar niet echt een topper
beste in de film vond ik verrassenderwijs (voor mezelf dan) mark w.
naomi watts was echt totaal misplaatst, ze is gewoon niet geschikt voor dit werk.

overeenkomsten met ESOTSM
weinig tot niets eigenlijk. ESOTSM broeit, dit sluimert, maar komt niet tot wasdom.

de moeite waard voor als je onderhoudend maar luchtig wil.
scanman01zondag 6 maart 2005 @ 23:07
Hide and Seek

Thriller met Robert de Niro, Dakota Fanning, Elisabeth Shue en Amy Irving.
De vrouw van de Niro pleegt zelfmoord en het dochtertje ziet het als hij haar vindt in de badkuip. Vanaf dat moment gaat het niet goed met haar en de Niro besluit te verhuizen om opnieuw te beginnen. Maar dan krijgt Dakota een nieuw vriendje... een fantasie-vriendje. Vanaf dat moment gebeuren er hele vreemde dingen in het nieuwe huis, die allemaal tegen De Niro zijn gericht. Dan zijn er nog de wat vreemde buren, de politieman en de bijna nieuwe vriendin van De Niro....

De film komt wat langzaam op gang en de grote onthulling van het verhaal, wie of wat Charlie is, zag ik al mijlenver aankomen. Wat dat betreft was het dus geen verrassing. Het laatste deel van de film is gefilmd in het pikkedonker, wat de film niet veel goed doet vind ik. Toch al met al wel een redelijke thriller.

Cijfer: 6,5
Saizondag 6 maart 2005 @ 23:20
All or Nothing: alle hopeloosheid in dit arbeidersdrama van Mike Leigh wordt gortdroog ogediend, en daardoor ontstaat er een tragikomische sfeer die wel iets wegheeft van het sfeertje in Happiness. Het is erg grappig, en toch zijn de personages geloofwaardig, vooral dankzij het goede acteerwerk en het ingehouden plot. Als de film in het laatste half uur toch maar puur voor drama gaat werkt het alleen net iets minder, maar dat weerhoudt dit er niet van om een erg vermakelijke en toffe film te zijn. 8.
Harezondag 6 maart 2005 @ 23:25
Bringing up Baby

Ontzettend leuke komedie. Ook bij de tweede keer kijken. De grapdichtheid ligt ontzettend hoog, en er wordt ook geprobeerd je aan het lachen te brengen op alle manieren. Daarnaast is het ook een film met hoog tempo, en verslapt echt geen moment. Enige probleem is wel dat als de film geen moment even rust neemt je te laten 'bijkomen' je op een gegeven moment een beetje verzadigd raakt en dan komt alles toch net even minder over. En jammer genoeg heeft deze film dat even op het eind.
Afgezien van dat is het gewoon 1 van de beste komedies die ik ken, met 1 van de leukste acteurs
Shogomaandag 7 maart 2005 @ 00:00
Aardig wat gekeken dit weekend:

Alien 3
Zowel de theatrical (weer eens) als de directors cut bekeken. Ik moet zeggen, ik moest erg wennen aan de directors cut de alien is dus eigenlijk geen dogalien maar een koealien. Algemeen gezien prefereer ik deze versie wel, het dicht een paar gaten. Verder een goeie film met aardig wat suspense en wat iedereen tegen deze film heeft begrijp ik dus niet helemaal.

Pulp Fiction
Tja wat valt hier nog langer over te vertellen dan mijn mening die ik in één woord samenvat:Fantastisch!

Live and Let Die
De eerste 007 film met Roger Moore. Geweldige film vind ik, geweldige spanning (nog steeds) en leuke effecten, sfeer en humor! Roger Moore, de ultieme droogkloot.
dannimaandag 7 maart 2005 @ 00:25
Dracula II, Ascension.

Leuke scenes, redelijk verhaal, ok. acteurs, loose-ends (maar dat geeft niet).
Medical-students die verbeten raken in het geheim om de dood te ontlopen.
Niet zoals dracula-y2k.

Een medische student brengt een verbrand lichaam binnen van een incident.
Hij en een meisje onderzoeken het lichaam op de lijkschouw-tafel en ontdekken
dat het gaat om een heuse vampier Geld wellust, liefde voor, maar nog méér
de drang naar het geheim der onsterfelijkheid brengt ze in zuigende situaties.
En o ja, er is ook een aziatische 'vampire-hunter' in het spel. Zijn obsessie
is natuurlijk vampieren de mond snoeren en in dit geval is zijn main-interest dat
verminkte lijk..

Hoewel het erg B-klinkt. Vind ik em toch één van de leukere vampier-films sinds lang.



[ Bericht 0% gewijzigd door danni op 07-03-2005 02:10:50 ]
Beregdmaandag 7 maart 2005 @ 00:26
Spirited away
leuke film, leuk bizar wereldje dat geschept wordt in de film, en een paar leuke vondsten in het verhaal.
Lonewolf2003maandag 7 maart 2005 @ 00:39
C'era una volta il West (Once Upon a Time in the West) (1968)
Sergio Leone bewijst nog eenmaal de absolute grootmeester van de westerns te zijn. Dit keer dan zonder Clint, maar met een even coole Bronson, een schitterende Fonda en erg appetijtelijke Cardinale. De soundtrack van Morricone is natuurlijk ook weer om van te smullen.
Simpelweg fantastisch.
cijfer: 10
hornagemaandag 7 maart 2005 @ 09:25
Naked Lunch
Ik had deze film gedownload omdat ik Fear And Loathing in Las Vegas gaaf vond en omdat er gezegd werd dat dit een soortgelijke film was. Ik had voor de rest nog nooit gehoord van deze film dus ik was benieuwd.
De film heeft een aardige rust over zich waardoor je iig niet het verhaal snapt omdat er te grote wendingen worden genomen. Er wordt gewoon zo vaag geluld over onderwerpen die eigenlijk niets met het verhaal te maken hebben. Hierdoor wordt de film erg vaag en voor de rest gebeuren er gewoon die totaal onlogisch zijn. Toch kon het geheel mij wel boeien hoewel ik dus niet precies wist wat er allemaal gebeurde. Het einde was mij geheel onduidelijk dus ik hoop hier nog enige uitleg over te vinden op internet. Een 6,5.
missbehavinmaandag 7 maart 2005 @ 09:27
Heb van de week 'Party Monster' (weer) gezien, blijft een vage, doch leuke film
Gorromaandag 7 maart 2005 @ 10:00
The Serpent's Egg (Ingmar Bergman, 1977)
Deze enige Engelstalige film van Bergman is behalve de taal ook in andere opzichten een buitenbeentje in het oeuvre van de regisseur. De film wordt veel meer gedreven door het verhaal, waar zijn andere films het veel meer moeten hebben van de thema's en emotie. Daar ligt ook de kracht van Bergman en het is wellicht daarom niet zo verwonderlijk dat deze film niet helemaal in z'n opzet slaagt. De sfeer wordt wel goed gecreëerd door de mooie cinematografie van Sven Nykvist, maar er zijn nogal wat manco's. Het acteerwerk is matig, ook van Liv Ullman en de dialogen komen daardoor niet lekker uit de verf. Bergman was gewend met weinig (financiële) middelen z'n film te maken en was wellicht overwelmt door de mogelijkheden dat hij het zicht op het totaalbeeld verloor. ***
Haremaandag 7 maart 2005 @ 10:41
Battling Butler

Heb eindelijk m'n Keaton box weer terug (was kapot, dus moest worden teruggestuurd e.d. ), en kan dus eindelijk weer genieten van z'n filmpjes.
Deze is gewoon een leuk tussendoortje.
Wat ik trouwens een pluspunt blijf vinden van de Keaton films is dat de films je ook een kijkje op de maatschappij van die tijd geven. Keaton schiet toch erg veel op locatie en daardoor krijg je veel te zien van hoe zaken er in die tijd aan toe gingen. Een stuk meer dan bij Chaplin, die meestal erg minimaal bezig was wat betreft locaties.
Stiffmastermaandag 7 maart 2005 @ 10:46
Vorige week naar de Aviator geweest met Leonardo di Caprio.....Wat een kutfilm, hoewel Leonardo wel sterk acteerde.
Erg langdradig en de film werkte nergens naar toe....
Grunnermaandag 7 maart 2005 @ 13:34
Ik heb net een film uit de oude doos bekeken, namelijk Shawshank met Tim Robbins en Morgan Freeman. Ook na 5 keer blijft het een goede film.
Berkerymaandag 7 maart 2005 @ 14:16
Don't Say a Word

Thriller met Michael Douglas en onze eigen Famke Janssen. Was wel te doen, niet bijzonder spannend maar ook niet echt slecht. Een echte videotheekfilm.
Saimaandag 7 maart 2005 @ 20:55
Pubbeldost.
Saimaandag 7 maart 2005 @ 20:56

La Règle du Jeu: aan de oppervlakte is dit een best vermakelijke farce, maar zeker na de geweldige konijnenjacht-sequentie wordt duidelijk hoe leeg, oppervlakkig en geïsoleerd alle personages zijn. Gedurende de film komen er steeds meer lagen naar boven, en afwisselend is dit een komedie, sociale kritiek, een drama en een tragedie, zonder dat één van de andere genres helemaal verdwijnt. Altijd is er onder de oppervlakte nog iets anders te vinden, en dat zorgt voor een erg bijzondere en ingenieuze film. Op een bepaalde manier is dit wel te vergelijken met Starship Troopers (lRdJ is overigens één van de lievelingsfilms van Verhoeven), ook een film die allerlei genres in zich meedraagt, hoewel La Règle du Jeu natuurlijk wel een stuk subtieler is. Tot zover dit recensietje met een onzinnige vergelijking. 9-.
Timo20maandag 7 maart 2005 @ 21:04
Unforgiven
Een film die ook wel een moderne classic wordt genoemd. En terecht want dit is een geweldige film.
Het verhaal gaat over cowboy William "Bill" Munny (Clint Eastwood) die vroeger een heleboel moorden pleegden maar sinds hij z`n vrouw leerden kennen tot inkeer is gekomen en een rustig leven als boer is begonnen. Na het sterven van z`n vrouw houdt hij de boerderij draaiende met behulp van z`n 2 kleine kinderen. Wanneer op een dag een man komt en hem omwille van z`n reputatie vraagt of ie meegaat op zoek naar de aanranders van een vrouw, waar een $ 1000 beloning op staat, gaat ie samen met z`n vriend Ned (Morgan Freeman) en de andere man op jacht.Daarbij worden ze tegen gewerkt door sherrif Little Bill (Gene Hackman): iemand die t niet zo nauw neemt met de letters van de wet...
Geproduceerd, geregiseerd door Clint Eastwood en ook de hoofdrol neemt ie voor z`n rekening. Daarmee heeft ie dus een zeer groot aandeel gehad in de totstandkoming van deze film. Hij bewijst dat ie t kan en dat ie niet teveel hooi op z`n vork neemt. Unforgiven is een mooie western geworden met geweldig acteerwerk van met name (natuurlijk) Clint Eastwood en Gene Hackman. Er zit een groot aantal zeer mooie shots in. De locaties zijn prachtig, net als de (niet in overvloed aanwezige) muziek.
Het verhaal is eigenlijk niet echt complex en wordt goed en rustig vertelt. Sommige karakters voegen niet echt iets toe, maar dat mag de pret niet drukken. De regie is goed en strak en dat maakt dit dus tot een zeer goede western, die zich kan meten met de beste uit t genre.
Als je van t genre houdt, is dit zeer zeker een aanrader


IMDB Cijfer: 8,1/10
Mijn Cijfer: 8,8/10
#ANONIEMmaandag 7 maart 2005 @ 22:06
Catwoman

Had al heel wat negatieve recensies over deze film gelezen,maar vond het toch wel een aardige film

Spiderman 2

Mooie film
Haremaandag 7 maart 2005 @ 23:43
Raging Bull

Laten we meteen maar bij het meest indrukwekkende aspect van de film beginnen: Robert deNiro, wat een tour-de-force van hem. Hij wordt gewoon volledig laMotta, echt zeer indrukwekkend om te zien. Daarnaast is het ook een kunstwerk van Scorsese. Met natuurlijk vooral de boksscenes die zo ontzettend goed zijn gechoreagrafeerd. Ook veel verschillende technieken worden gebruikt en het werkt allemaal. Zeer sterk. Editing mag natuurlijk ook niet worden vergeten.
En dan zijn we nog niet eens aanbeland bij het belangrijkste van een film: het verhaal. En ook daar kan ik gewoon niks negatiefs over zeggen. We krijgen zeer duidelijk te zien wie de persoon achter de bokser was. En dat ie eigenlijk alleen fysiek en in de ring zeer sterk was, daarnaast had ie gewoon geen controle over z'n leven. Dat duale wordt zeer goed duidelijk gemaakt.
Prachtfilm


The Frozen North

Jammer genoeg niet meer compleet, maar we krijgen een leuke indruk, met denk ik wel de hardste grap in Buster's Carriere
Timo20maandag 7 maart 2005 @ 23:45
quote:
Op maandag 7 maart 2005 23:43 schreef Hare het volgende:
Raging Bull

Laten we meteen maar bij het meest indrukwekkende aspect van de film beginnen: Robert deNiro, wat een tour-de-force van hem. Hij wordt gewoon volledig laMotta, echt zeer indrukwekkend om te zien. Daarnaast is het ook een kunstwerk van Scorsese. Met natuurlijk vooral de boksscenes die zo ontzettend goed zijn gechoreagrafeerd. Ook veel verschillende technieken worden gebruikt en het werkt allemaal. Zeer sterk. Editing mag natuurlijk ook niet worden vergeten.
En dan zijn we nog niet eens aanbeland bij het belangrijkste van een film: het verhaal. En ook daar kan ik gewoon niks negatiefs over zeggen. We krijgen zeer duidelijk te zien wie de persoon achter de bokser was. En dat ie eigenlijk alleen fysiek en in de ring zeer sterk was, daarnaast had ie gewoon geen controle over z'n leven. Dat duale wordt zeer goed duidelijk gemaakt.
Prachtfilm
idd een superfilm
Durbinmaandag 7 maart 2005 @ 23:47
In America
Een Ierse familie emigreert naar Manhattan in een poging een nieuw bestaan op te bouwen. Helaas gaat niet alles even voorspoedig; het gehuurde appartement blijkt in een vervallen kwaliteit te verkeren en staat in een erg slechte buurt. De vader heeft alle moeite om een rol als acteur te vinden, waardoor het financiëel erg slecht gaat. Daarnaast kampt de gehele familie nog met de verwerking van het verlies van hun 5-jarig zoontje/broertje. Onverwacht raakt de moeder in verwachting.. en leren ze de vreemde buurman Mateo beter kennen, welke een bijzondere man blijkt te zijn. Het is opmerkelijk hoezeer deze film zowel een naargeestig als een vrolijk gevoel meegeeft. Aan de ene kant leef je mee met sommige situaties en het proberen te verwerken van hun verlies, maar aan de andere kant is het mooi om te zien hoe ze er het beste van proberen te maken en vooral hoe de beide meisjes zich speels proberen te vermaken. De gehele cast zet mooie rollen neer, maar de beide dochters stelen toch eigenlijk wel de show. Mooi stukje werk.
dannidinsdag 8 maart 2005 @ 00:56
quote:
Op maandag 7 maart 2005 23:47 schreef Durbin het volgende:
In America
Een Ierse familie emigreert naar Manhattan in een poging een nieuw bestaan op te bouwen. Helaas gaat niet alles even voorspoedig; het gehuurde appartement blijkt in een vervallen kwaliteit te verkeren en staat in een erg slechte buurt. De vader heeft alle moeite om een rol als acteur te vinden, waardoor het financiëel erg slecht gaat. Daarnaast kampt de gehele familie nog met de verwerking van het verlies van hun 5-jarig zoontje/broertje. Onverwacht raakt de moeder in verwachting.. en leren ze de vreemde buurman Mateo beter kennen, welke een bijzondere man blijkt te zijn. Het is opmerkelijk hoezeer deze film zowel een naargeestig als een vrolijk gevoel meegeeft. Aan de ene kant leef je mee met sommige situaties en het proberen te verwerken van hun verlies, maar aan de andere kant is het mooi om te zien hoe ze er het beste van proberen te maken en vooral hoe de beide meisjes zich speels proberen te vermaken. De gehele cast zet mooie rollen neer, maar de beide dochters stelen toch eigenlijk wel de show. Mooi stukje werk.
Deze film heb ik ook gezien. goeie film (*traantje laat..)
dannidinsdag 8 maart 2005 @ 01:06
Texas Chainsaw massacre 2003

Vier jongeren rijden door de country en pikken een meisje op dat zichzelf even later door de kop
schiet. Ze wou niet terrug. Op zoek naar hulp vanwege het gebeuren komen ze in aanraking
met de ene gekke gast na de ander. En.. Mister chainsaw-massacre himself.
In de film komt ook aan het licht wie en waarom omtrent die gestoorde gast met ze zaag.

Veel kettingzaag werk. Heb niet de moeite genomen om het geduldig te bekijken.
Kreeg koppijn van al dat 'gezaag'.
Ik heb nog nooit een film uit deze serie gezien en begreep ook nooit waar het over ging tot nu.
Als super-leip gestoorde boeren in the middle of nowhere en 'kettingzagen' je aanspreekt is is ie
best okay. Het was gewoon 'niet mijn ding'..
Xebroziusdinsdag 8 maart 2005 @ 01:10
Suspect Zero...

Wat een voorspelbare boutfilm .
tonksdinsdag 8 maart 2005 @ 01:17
The girl next door
Opzich wel een leuk verhaal.. maar op het eind word het toch een hele rare film

6je
hornagedinsdag 8 maart 2005 @ 08:38
Collateral
En toen stond gisteren deze film op het programma. Door oscarnominaties en goede recensies leek me dit wel een goede film. De film begint heerlijk rustig waarin je echt de sfeer kan proever van LA. Het geluid hierbij is ook fantastisch. In het begin leer je al snel Max kennen en hoe hij over dingen nadenkt. Hij leeft een rustig leventje met een grote droom. Dan komt Vincent in de taxi stappen en zijn avond verloopt opeens geheel anders dan verwacht.
Ik kon zeer genieten van deze film zeg. Tom Cruise is echt een ultieme bad-guy. Z'n grijze haar met die zonne-bril maakt hem nog stoerder dan hoe hij eruit ziet in echte actiefilms met hem. Jamie Foxx was genomineerd voor beste bijrol alleen hij speelde volgens mij toch echt de hoofdrol naast Tom Cruise In ieder geval vond ik hem wel goed spelen. Hij kwam echt goed over als rustige taxichauffeur.
De kwaliteit van de gehele film is ook goed. Zonder ongeloofwaardige dingen te laten gebeuren en zonder een te hoge snelheid aan de film te geven was ik toch de gehele film zeer geboeid en benieuwd wat er allemaal zou gebeuren. Ik vind dit echt een aanrader. Een 8.
DeKeuvdinsdag 8 maart 2005 @ 08:40
Children of the Corn 1, 2, 3.
Stiffmasterdinsdag 8 maart 2005 @ 08:45
Gisteren Hollywood Homicide gezien:
Joe Gavilan (Harrison Ford) en K.C. Calden (Josh Hartnett) zijn rechercheurs bij de LAPD. Joe werkt al jaren bij moordzaken en klust bij als onroerendgoed makelaar. Hij wordt opgescheept met de jonge agent K.C., die bijverdient met yoga lessen. Wanneer een rapgroep wordt vermoord is het aan Joe en K.C. de zaak op te lossen en hun drukke prive leven te combineren met het werk waar ze voor betaald worden..

Hij was wel aardig, geen hoogstaande film maar wel vermakelijk. Een 6je
Gorrodinsdag 8 maart 2005 @ 09:22
Lisbon Story (Wim Wenders, 1994)
In het begin is het even wat lastig in de film komen. Het eenvoudige verhaaltje weet niet meteen de aandacht te grijpen. Langzamerhand wordt je echter wel steeds nieuwsgieriger waar het heen gaat. Een reflectie van de rol van film ten opzicht van de realiteit blijkt het later om te gaan. Dit wordt een leuke wijze gebracht met humoristische momenten, die soms haast corny zijn, maar eigenlijk altijd werken. De film ziet er ook goed uit met mooie sfeerbeelden van Lissabon begeleid met erg mooie muziek van Madredeus. ***½

Layer Cake (Matthew Vaughn, 2004)
Amusante misdaadfilm geregisseerd door de producer van Lock, Stock & Two Smoking Barrels en Snatch.. Met die films is deze dan ook te vergelijken. De film bevat wat minder humor, maar evenveel plotwendingen en is een stuk stijlvoller in beeld gebracht. De plotwendingen komen gelukkig nergens geforceerd over, zoals de laatste tijd wel het geval is bij de meeste films die hierop leunen, waardoor de film leuk blijft om naar te kijken. ***½
Kolkusdinsdag 8 maart 2005 @ 10:13
The Night of the Hunter
http://uk.imdb.com/title/tt0048424/

Moeilijk te zeggen wat ik hier nou precies van vond.

Ik had er meer van verwacht, of beter gezegd, ik had verwacht dat het meer met me zou doen.
Het heeft absoluut z'n momenten, met name Robert Mitchum in zijn rol als "evil priest" Harry Powell.
Verder wordt de spanning goed opgebouwd en zitten er schitterende (natuur)opnames in die voor veel sfeer zorgen.

Aan de andere kant zitten er ook veel scenes in die kant noch wal raken, en veel afbreuk doen aan de opgebouwde spanning.
Daarom vind ik het moeilijk deze film unaniem aan te bevelen.
Haredinsdag 8 maart 2005 @ 10:25
The Haunted House

Misschien wel de minste Keaton short die ik heb gezien. Het plot raakt kant nog wel en het spookhuis is gewoon niet leuk. Laat deze maar lekker links liggen.

Neko no ongaeshi (The Cat Returns

En ook van deze film kon ik niet onder de indruk raken. Het is wel weer een typische ghibli film, maar de boodschap die de film wilt overbrengen (erachter komen wat je wilt, wie je bent) komt echt totaal niet uit de verf. De animatie vond ik verder ook een klein beetje tegenvallen.

Cary Grant: A Class Apart

Geen film, maar een anderhalf uur lange docu over een van de bekendste personen uit de showbusiness ever. En wat voor een docu! We krijgen een zeer open en eerlijke kijk in Cary's leven, door interviews met 2 van z'n vrouwen, vrienden en collega's. De docu begint op het allereerste begin, met foto's van z'n jeugd en alles om zo langs al z'n films te lopen. Ondertussen afgewisseld met zaken uit z'n prive-leven. Zaken als z'n LSD verslaving worden besproken en dat kon ik wel waarderen. Ik vond het ook zeer speciaal om Cary Grant op latere leeftijd te zien, na z'n films. Als vader bijvoorbeeld.
Timo20dinsdag 8 maart 2005 @ 15:07
Alien vs. Predator
Er wordt een eeuwenoude pyramide ontdekt 2000 voet onder het ijs op Antartica. Er wordt een groep wetenschappers samengesteld die op onderzoek gaan naar en in de pyramide. Daar komen ze terecht midden in een oorlog tussen de Aliens en Predators...
Veel slechte dingen over gehoord, maar het viel me allemaal best mee. Uiteraard is t geen hoogstaande film. Het verhaal is flinterdun en uber voorspelbaar, de personages en hun gebeurtenissen zijn cliche. Maar toch had de film wel iets dat t leuk en redelijk interessant maakt. De sets zijn mooi, het geheel is heel gladjes (woordspeling ) gefilmd en er wordt gebruik gemaakt van een lekker agressieve soundtrack. De actie is lekker en leuk om te zien. En tja, dat de rest dan zo voorspelbaar is nemen we dan maar voor lief
Dus: zeker geen hoogstaande film maar wel degelijk lekker popcorn vermaak waarbij je je niet zo snel zult vervelen.


IMDB Cijfer: 5,4/10
Mijn Cijfer: 5,8/10
Saidinsdag 8 maart 2005 @ 18:10

Meshes of the Afternoon: de feministische post-surrealistische versie van Un Chien Andalou, ongeveer. Het leuke aan Andalou is dat het weliswaar kunstzinnig en intellectueel is enzo, maar toch niet bulkt van de pretenties. Dat is bij Meshes of the Afternoon wel het geval. Een dubbele overdosis Freud en allerlei quasi-symboliek maken dit af en toe tamelijk irritant. Aan de andere kant wordt er af en toe leuk gespeeld met slow-motion en kijkersverwachtingen, zitten er best wat leuke ideeën in en duurt het niet al te lang. Best do-able dus, voor de liefhebber. 7-.


Daisies: dit is het best te omschrijven als een 75-minuten durende aflevering van Tatum & Jennifer, geregisseerd door Godard die net een overdosis coke heeft gesnoven. In tegenstelling tot wat die beschrijving je misschien doet denken is dit ont-zet-tend saai. De twee hoofdrolspeelsters zijn flauw, vervelend en intens irritant, de (waarschijnlijk) satirisch bedoelde stukken die iets over materialisme (ofzo) proberen te zeggen schieten hun doel metersver voorbij en wat precies het idee achter het einde is begrijp ik ook niet helemaal. Wel zijn er een handjevol okaye scènes, en in het Tsjechië van '66 was dit waarschijnlijk even controversiëel als het nu saai is. 4+.
dannidinsdag 8 maart 2005 @ 18:18
Calendar Girls

saai saai saai, blech..
Godsame, vrouwendrama.. Was één lange kwelling van een zit. jich..
Het idee was leuk en de interviews (yep, moest ze ook gedwongen kijken) waren
leuker dan de film zelf. Ach er zaten wel leuke momenten in de film.
Vrouwen op leeftijd en op z,n 'meest typisch'. Meer kan ik er niet van zeggen..
Wepeel2dinsdag 8 maart 2005 @ 19:18
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 18:18 schreef danni het volgende:
Ik denk elke keer dat dit Timo20 reviews zijn door dat usericoon dat wel erg veel op het oude plaatje van Timo lijkt.
Dat even terzijde.

Vandaag gezien:
The Machinist

Atletische spierbundel Christian Bale viel heel wat af voor deze rol en is graadmager in de film te zien. Dat is even schrikken. Ook omdat hij plotseling wat weg lijkt te hebben van de broodmagere frontman van de Osdorp Posse, Def P.
De film handelt over een man die duidelijk de draad kwijt is en leidt aan slapeloosheid. Hij loopt wat verdwaasd in de film heen en weer en langzaam komen we erachter wat er zo ongeveer gebeurt is. Christian Bale overtuigt wel redelijk in zijn rol, hoewel ik me telkens af vroeg of het nou echt nodig was om zichzelf zo voor deze rol toe te takelen. Een beetje minder afvallen en dan maar een beetje extra acteren lijkt me gezonder.
Deze film heeft soms wat weg van Fight Club, maar de 'schok' ligt wat meer voor de hand en het is waarschijnlijk ook minder als schokeffect bedoelt. Daar ligt meteen de zwakte van de film, want ik weet eigenlijk niet goed waar de makers nou eigenlijk op aan wilden sturen. Alles ligt behoorlijk voor de hand.
De algehele sfeer is echter top en daarom kijkt de film, op een naargeestige manier, wel lekker weg.

Cijfer : 7

[ Bericht 1% gewijzigd door Wepeel2 op 08-03-2005 19:37:09 ]
Haredinsdag 8 maart 2005 @ 22:03
Hotel Rwanda

Wat een vreselijk crap hollywood einde weer.
Verder gewoon een zeer degelijke 8. Een film die weer eens goed laat zien wat mensen toch eigenlijk gestoorde wezens zijn.
UFOtjedinsdag 8 maart 2005 @ 23:32
The Forgotten

Leuke film, alleen is het plot niet echt overweldigend.
Een verhaal met een "buitenaards" tintje, doen ze bij The x-files toch beter!
Er zitten wel een paar goede schrikmomenten in, die de film leukt maakt om naar te kijken.

Vermakelijk maar geen hele grote topper.