abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 13 januari 2005 @ 18:41:37 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24550097
Deel 2 alweer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24550129
-dubbel
pi_24550134
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 18:37 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

Volgens mij is er geen sprake van een verplichting, maar moet Ali zich erop beroepen, met het risico dat hij (als het beroep mislukt) helemaal niet aan de bak komt. Maar vertel het me als ik het verkeerd heb (en dus in de war ben met een andere wetgeving)
Heb je het nou over ontslagwetgeving of de wet samen ?
  donderdag 13 januari 2005 @ 18:44:59 #4
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_24550154
Uit het vorige topic:
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 18:10 schreef Elgigante het volgende:
Zolang iemand over een marokkaans én een nederlands paspoort beschikt kun je hem/haar voor de keuze stellen.
a) inleveren 1 van beide paspoorten
Over dit specifieke onderwerp is een hele topicreeks geweest. Het komt er op neer dat Marokkanen hun nationaliteit niet op kunnen geven. Sterker nog, de Marokaanse authoriteiten zeggen letterlijk dat als je geboren bent als Marokkaan, je doodgaat als Marokkaan. De enige manier om ze de Nederlandse nationaliteit te laten aannemen is dus als ze de Marokkaanse te late behouden. Nu kun je ze pertinent de Nederlandse weigeren als ze de Marokkaanse nog hebben, maar dan kom je weer in aanvaring met de grondwet, de wetten m.b.t. het Nederlanderschap en het komt de integratie niet ten goede. Overigens hebben ook Grieken en Argentijnen (onder andere) dit probleem, dus voor deze landen geldt de uitzondering dat ze bij het aanvragen van de Nederlandse nationaliteit de eigen nationaliteit mogen behouden.

Het inleveren van het Nederlandse paspoort kan ook niet zomaar. Als je tot Nederlander naturaliseerd, wordt je volledig Nederland met alle rechten en plichten die daar bij horen. Bega je een misdaad, dan wordt je als Nederlander gestraft, en uiteindelijk weer als Nederlander vrijgelaten. Hen die een strafblad hebben kunnen zowiezo geen Nederlander worden trouwens, en grofweg het grootste gedeelte van de huidige generatie jongere Marokkanen zijn in Nederland geboren en kennen niets anders dan Nederland. Het afnemen van het Nederlands paspoort is gewoon geen optie, en dat zal in Nederland ook niet gebeuren, tenzij we inderdaad een hele reeks aan EU verdragen, VN verdragen, Mensenrechtenverdragen, en andere verdragen gaan opzeggen en ons als politiestaatje gaan afzonderen van de rest van de westerse wereld.
quote:
b) als iemand ook marokkaans staatsburger is en de nederlandse wetten en omgansvormen structureel aan zijn of haar laars lapt zal dat tot harde consequenties moeten leiden.
Uitzetting is een menselijke optie, maar moet alleen als laatste redmiddel gebruikt worden.
Waarom zou een Marokkaan die de Nederlandse wetten en omgangsvormen structureel aan zijn of haar laars lapt harder gestraft moeten worden dan de Nederlandse "sjonnie" die dat ook doet?
quote:
Zoals al eerder gesteld: De leefbaarheid van een samenleving is een groter goed dan de rechten van burgers die stelsematig hun plichten verzuimen en voor frictie in diezelfde samenleving zorgen.

Zolang je geen stok achter de deur hebt, kun je straatverziekers namelijk niet dwingen zich te assimileren aan normale omgangsvormen.

Je hebt je simpelweg te houden aan een aantal basisregels, als je je daarvan distancieert ben je zelf verantwoordelijk voor de consequenties en dit zou uitzetting kunnen én mogen zijn.

Idem geldt uiteraard voor bijv de Joego-maffia die graag huishoudt in Amsterdam, maar die zorgen weer voor andere problemen.
Je stelt hiermee het Nederlanderschap en de rechten daaromtrend flink aan de kaak. Uitzetting is natuurlijk een goede optie voor immigranten die geen Nederlander zijn, slechts enkele jaren in Nederland wonen, en criminineel gedrag vertonen. Wat dat betrefd ben ik het er mee eens..... als je naar Nederland komt en vervolgens allerlei misdaden gaat uitvoeren dan moet je gewoon gestraft worden, en vervolgens worden uitgezet.

Het probleem hier is dat het merendeel van deze probleemjongeren in Nederland zijn geboren, in Nederland naar school zijn gegaan en zijn opgevoed, en eigenlijk niets anders kennen dan Nederland, en de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Uitzetting van criminele jongeren die in Nederland zijn geboren en/of zo lang in Nederland wonen dat ze Nederlander zijn heeft dan ook geen enkele zin. Als je iemand uitzet die in 1983 op 3 jarige leeftijd (nu dus 24) naar Nederland kwam, en wellicht op 8 jarige leeftijd een Nederlands paspoort verkreeg, dan is dat vragen om problemen. Zo'n iemand kent de Marokkaanse maatschappij niet, kent behalve wat vage familie die ze 1 keer in de 5 jaar zien niemand in Marokko, en zal linea recta terugkeren naar Nederland, dan maar als illegaal met alle problemen van dien. Uitzetting van dit soort probleemjongeren is echt geen oplossing, en verergerd de problemen alleen maar.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  donderdag 13 januari 2005 @ 18:45:11 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24550160
quote:
Mutant01 - donderdag 13 januari 2005 @ 18:38


Dus je bent het NIET eens met Dhr Wilders.
Heb ik dat gezegt dan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24550249
Voor de volledigheid het nieuwsbericht:
quote:
Opzeggen Europees verdrag mag van Wilders

AMSTERDAM - Tweede-Kamerlid Wilders wil dat Nederland het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens opzegt als dat nodig is om terrorisme en extreme straatoverlast aan te pakken. Ook wil hij de Grondwet wijzigen als dat noodzakelijk is voor een hardere aanpak. Wilders heeft dat gezegd in een interview met Elsevier van deze week.

Wilders wil dat allochtone jongeren die overlast op straat veroorzaken, direct uit Nederland worden verwijderd. Er is volgens hem geen principieel verschil tussen de moord op Van Gogh door Mohammed B. en het straatterrorisme van groepjes Marokkaanse jongeren in bijvoorbeeld de Amsterdamse Diamantbuurt. "Het gaat niet alleen om aanslagen, maar ook om de alledaagse terreur op straat, waar tienduizenden Nederlanders in grote en kleine steden dagelijks onder gebukt gaan", aldus Wilders in Elsevier.

De oud-VVD'er wil voor jongeren geen tijdelijke straatverboden of andere " halfzachte" maatregelen: "Je moet ze oppakken en meteen uit Nederland verwijderen. De overheid reageert met sociaal werkers en buurthuizen. Maar ik zeg: gewoon weg. Als het volgens de Grondwet niet mag, dan veranderen we de Grondwet. Als het in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, dan zeggen we dat verdrag op. Het beschermen van de Nederlandse gezinnen is een belang dat veel zwaarder weegt."
A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
pi_24550297
ben een beetje moe van wilders.. mocht hij nog een kogel krijgen, kan ik er niet echt mee zitten.. lelijke relnicht.. Pim was tenminste nog een beetje origineel.
pi_24550359
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 18:54 schreef NullPointer het volgende:
ben een beetje moe van wilders.. mocht hij nog een kogel krijgen, kan ik er niet echt mee zitten.. lelijke relnicht.. Pim was tenminste nog een beetje origineel.
In dat geval ben ik links moe en mogen ze van mij de kogel krijgen.

Tis maar goed dat we niet zomaar iedereen kapot kunnen schieten omdat het net ff iemand niet uitkomt dat er iets gezegd word, dwaas! Alhoewel het waarschijnlijk eerlijker is dan hoe de mensen nu met elkaar omgaan en elkaar eigenlijk van alles toe wensen.
/0
pi_24550381
Vraag me wel af wie er nog met Wilders op een lijst wil als hij deze toon volhoudt.
pi_24550453
Om maar even een niet-inhoudelijke, niets zeggende, zinloze reactie te geven:

Wilders


Populistisch dogma, die Geert.
pi_24550462
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 19:00 schreef SCH het volgende:
Vraag me wel af wie er nog met Wilders op een lijst wil als hij deze toon volhoudt.
Weinigen vermoed ik maar daar kan ik naast zitten. Gelukkig weten we al wel wie, in het geval Geert z'n ploeg niet samengesteld krijgt, daarvan de schuld krijgt.
  donderdag 13 januari 2005 @ 19:10:30 #12
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_24550491
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 19:00 schreef SCH het volgende:
Vraag me wel af wie er nog met Wilders op een lijst wil als hij deze toon volhoudt.
Hij heeft verder ook geen partij programma of zelfs maar iets wat er in de verste verte op lijkt. Men hoort iets over "Moslims moeten eruit" en dus stemmen ze op Wilders. Waar ie verder voor staat, en wat ie met zijn Groep Wilders voor de toekomst van Nederland wil bereiken buiten het integratiebeleid om is klaarblijkelijk niet intressant.

Oh ja, zijn standpunt op Verkeer en Waterstaat is "hef de maximumsnelheid op"
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  donderdag 13 januari 2005 @ 19:12:24 #13
50446 Ingrate
www.vedette.tk
pi_24550521
gewoon eruit knikkeren
good boobs bounce
pi_24550544
Ik denk dat het jammer genoeg een onhaalbaar plan is.

Maar die reljeugd in een lang gewaad naar voedsel laten zoek in de woestijn is geen gek idee, misschien dat ze dan snappen hoe goed het hier is, en hoe slecht die Islamitische heilstaat van ze.
ships are safe in the harbor, but that is not what ships are meant for
pi_24550570
Die wilders doet me denken aan Sinterklaas: Als je niet lief bent moet je mee in de zak naar spanje!

Het is al een eeuwenoud idee.
Bud, where is Bud?
pi_24551327
De reakties van sommigen doen me een beetje denken aan de reakties ten tijde van het Fortuyn-tijdperk. Als Wilders morgen op de straat ligt omdat hij afgeslacht is door een Islamiet draait iedereen natuurlijk weer zijn mening bij.
pi_24551377
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 18:44 schreef maartena het volgende:

Het inleveren van het Nederlandse paspoort kan ook niet zomaar. Als je tot Nederlander naturaliseerd, wordt je volledig Nederland met alle rechten en plichten die daar bij horen.
Weet jij toevallig in welk wetsartikel/verdrag staat dat naturalisatie nooit ongedaan kan worden gemaakt? Volgens mij staat dat nergens en dus kan het indien gewenst.
pi_24551519
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 20:08 schreef rentmeester het volgende:
De reakties van sommigen doen me een beetje denken aan de reakties ten tijde van het Fortuyn-tijdperk.
Mij ook idd. Van hem werd ook iedere scheet door de media belicht en kreeg hij alle aandacht en schijnwerpers voor zijn gebakken lucht.
  donderdag 13 januari 2005 @ 21:41:54 #19
1234 HiZ
Istanbullu
pi_24551625
Ik begin ondertussen het gevoel te krijgen dat we meer gediend zijn het het direct het land uitzetten van die pratende scheerkwast.
  donderdag 13 januari 2005 @ 21:41:58 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24551628
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 21:36 schreef SCH het volgende:

[..]

Mij ook idd. Van hem werd ook iedere scheet door de media belicht en kreeg hij alle aandacht en schijnwerpers voor zijn gebakken lucht.
Vreselijk, niet? Die hijgerige hypegedreven pers die alleen in hype histerie en massawaan is geintresseerd, beetje kwaliteitskrant is er niet in NL.
Leuk om te zien dat je nu gewoon dat zegt waar je mij altijd op aanviel...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24551674
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vreselijk, niet? Die hijgerige hypegedreven pers die alleen in hype histerie en massawaan is geintresseerd, beetje kwaliteitskrant is er niet in NL.
Leuk om te zien dat je nu gewoon dat zegt waar je mij altijd op aanviel...
Nou, het ligt we liets genuanceerder Piet. Bovendien beweer jij dat dit in het buitenland heel anders is en dat ben ik niet met je eens.
  donderdag 13 januari 2005 @ 22:09:14 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24552211
Niettemin geef je nu toe dat ik al die tijd gelijk had, en jij ongelijk....
geeft hoor, zijn meer mensen die niet snel van begrip zijn...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 januari 2005 @ 22:14:45 #23
96190 PJORourke
Beautiful burnout
pi_24552315
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 21:44 schreef SCH het volgende:
Bovendien beweer jij dat dit in het buitenland heel anders is en dat ben ik niet met je eens.
Uit welke discussies vrij duidelijk werd dat jij zelden een buitenlandse krant ziet.
What are you going to do to me? You go fuck yourself - I say what I want.
- Oriana Fallaci 1929-2006
pi_24552394
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Niettemin geef je nu toe dat ik al die tijd gelijk had, en jij ongelijk....
geeft hoor, zijn meer mensen die niet snel van begrip zijn...
Nee dus - ik beweer al sinds de opmars van Fortuyn dat hij door de media op handen werd gedragen en groot is geworden. Hetzelfde zie je nu met Wilders gebeuren, ik heb nooit anders gezegd. Jij hebt nogal de gewoonte om de media van zo'n beetje alles de schuld te geven en te doen alsof het in het buitenland het walhalla is, en daarover verschillen we blijkbaar nog steeds van mening.

Dat er teveel gehyped word in de media is voor mij een grote bron van ergernis, en dat was het allang voordat ik de naam PietVerdriet kende.

Maar tegelijkertijd zie ik dat in de context van ons hele maatschappelijke systeem - dat doe jij wat minder is mijn indruk.
  donderdag 13 januari 2005 @ 22:24:49 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24552537
* Pietverdriet geeft SCH het advies toch eens de oude topics over de kwaliteit van de NL pers nog eens door te lezen waar je histeries gillend tegen mijn uitspraken hierover vulmineerde.
Maar ja, ook toen was je aandachtsspanne niet veel meer dan die van een goudvis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 januari 2005 @ 22:26:54 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24552585
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 22:14 schreef PJORourke het volgende:

[..]

Uit welke discussies vrij duidelijk werd dat jij zelden een buitenlandse krant ziet.
Is ook moeilijk, andere talen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24552597
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 22:19 schreef SCH het volgende:

[..]

Nee dus - ik beweer al sinds de opmars van Fortuyn dat hij door de media op handen werd gedragen en groot is geworden. Hetzelfde zie je nu met Wilders gebeuren, ik heb nooit anders gezegd. Jij hebt nogal de gewoonte om de media van zo'n beetje alles de schuld te geven en te doen alsof het in het buitenland het walhalla is, en daarover verschillen we blijkbaar nog steeds van mening.

Dat er teveel gehyped word in de media is voor mij een grote bron van ergernis, en dat was het allang voordat ik de naam PietVerdriet kende.

Maar tegelijkertijd zie ik dat in de context van ons hele maatschappelijke systeem - dat doe jij wat minder is mijn indruk.
Als je maar 1 ding heel goed in je oren knoopt. Wanneer Wilders wordt afgemaakt, dan wordt het een zooitje hier in nederland, dus hou je hersens er bij makker

Johnny de ParaMilitair.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_24552897
Misschien moesten Nederland en Marokko eerst maar eens met elkaar die regels met betrekking tot die dubbele paspoorten eens gaan aanpassen. Als Marokko echter niet wil afwijken van het principe "geboren als Marokkaan, sterven als Marokkaan" dat je dan duidelijk maakt dat mensen die het dubbele paspoort NIET willen opgeven na x aantal jaren in Nederland (niet de mensen die er nu al zitten) dan gewoonweg NL maar niet in komen als ze daar zoveel moeite mee hebben.

Die wetten aanpassen voor jongeren, kom op zeg.

Daar kan gewoon de beuk er in, in plaats van thee leuten in een nieuwe buurthuis met Cohen. Als sommige jongeren wat teveel energie hebben en dat niet kunnen beheersen lijkt me het Nederlandse leger zeer geschikt voor deze lieden. Zijn ze nog erg stug dan kunnen we trots melden dat we een bataljon vrijwilligers gevonden hebben om naar Irak te vertrekken.

Als dat niet mogelijk is dan kunnen ze ook best met een zware bal aan hun been ergens steentjes hakken. Oh ja, en daar zit geen sportschool, canal + of internet bij, wil je die dingen wel graag hebben, dan had je dat moeten bedenken voordat je iemand ging mishandelen.

ps. dit alles is gewoon neutraal gezien, mocht het per se zijn om Marokkaanse jongeren aan te pakken die nogal veel negatief in het nieuws te komen, dan moet er niet gedacht worden aan integratie, maar moeten zijn gewoon gestraft worden net als elke Nederlander. Dan is iedereen weer gelijk.
  donderdag 13 januari 2005 @ 22:44:18 #29
1234 HiZ
Istanbullu
pi_24552969
Het zou slimmer zijn als Nederland dit via de EU zou aanpakken. Het maakt veel meer indruk op de Marokkanen als ze te maken hebben met een blok van 470 miljoen in plaats van met een landje met 16 miljoen inwoners.
  donderdag 13 januari 2005 @ 22:45:42 #30
28640 Sidekick
Ban the fucker
pi_24552992
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 20:10 schreef DaveM het volgende:

[..]

Weet jij toevallig in welk wetsartikel/verdrag staat dat naturalisatie nooit ongedaan kan worden gemaakt? Volgens mij staat dat nergens en dus kan het indien gewenst.
Wat is het nut van naturalisatie als je toch verschillend gaat worden behandeld mocht je even op een verkeerd spoor zitten?

Wanneer iemand Nederlander is, dan is ie Nederlander. Ook in slechte tijden. De noodzaak tot een andere behandeling dan autochtone lastige jongeren is er niet.
A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
  donderdag 13 januari 2005 @ 22:47:31 #31
111811 Risale-i_Nur
anti-Islam == extreem-rechts
pi_24553012
Er zal geen haan naar kraaien als peroxidehoofd wordt afgemaakt. Al zal niemand het natuurlijk goedkeuren.

"Risale-i_Nur de para-paramilitair"

Jochie, je bent lachwekkend. En niet zo'n beetje ook. Doe eens daadwerkelijk wat ipv als een zeurend pubertje achter je scherm grote mensen woorden te gebruiken.
  donderdag 13 januari 2005 @ 22:49:44 #32
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_24553062
We moeten gewoon het Amerikaanse systeem invoeren.... geen inkomen is geen verblijfsvergunning.
Ongeacht afkomst geloof en dergelijke...... of je doet mee... of je doet niet mee.....
pi_24553099
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 22:47 schreef Risale-i_Nur het volgende:
Er zal geen haan naar kraaien als peroxidehoofd wordt afgemaakt. Al zal niemand het natuurlijk goedkeuren.

"Risale-i_Nur de para-paramilitair"

Jochie, je bent lachwekkend. En niet zo'n beetje ook. Doe eens daadwerkelijk wat ipv als een zeurend pubertje achter je scherm grote mensen woorden te gebruiken.
Dan ken je mij nog niet..... Ik ben extreem relaxt, alleen het nadeel van mij is... tenminste een nadeel het is maar hoe je het interpreteert....
JohnD heeft 2 snelheden - Zero and Fuck-it.

Met andere woorden als eenmaal de remmen los zijn bij mij dan zijn ze ook goed los. Ik ben namelijk zwaar anti-half-werk. Als wij iets doen, dan doen we het goed en doen we het met passie.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_24553195
Hetzelfde plannen had Hitler ook

Wilders is de broer van Hitler
wat doet ie in Israel
Voor vrede en rechtvaardigheid - Tegen alle soorten vormen van geweld.
pi_24553223
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 22:51 schreef JohnDope het volgende:

JohnD heeft 2 snelheden - Zero and Fuck-it.
Jij hebt een aan/uitschakelaar? Zet jezelf eens uit dan
pi_24553236
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 22:56 schreef Meki het volgende:
Hetzelfde plannen had Hitler ook

Wilders is de broer van Hitler
wat doet ie in Israel
ga nou toch weg man vriendelijke vriend. Jouiw voorvaders waren bondgenoten van hitler.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
  donderdag 13 januari 2005 @ 22:58:14 #37
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_24553240
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 20:10 schreef DaveM het volgende:
Weet jij toevallig in welk wetsartikel/verdrag staat dat naturalisatie nooit ongedaan kan worden gemaakt? Volgens mij staat dat nergens en dus kan het indien gewenst.
Dit staat vastgelegd in de Rijkswet op het Nederlanderschap

Hoofdstuk 5, Artikel 14, 15 en 16
quote:
Hoofdstuk 5. Verlies van het Nederlanderschap

Artikel 14
1. Onze Minister kan de verkrijging of verlening van het Nederlanderschap intrekken, indien zij berust op een door de betrokken persoon gegeven valse verklaring of bedrog, dan wel op het verzwijgen van enig voor de verkrijging of verlening relevant feit. De intrekking werkt terug tot het tijdstip van verkrijging of verlening van het Nederlanderschap. De intrekking is niet mogelijk indien sedert de verkrijging of verlening een periode van twaalf jaar is verstreken. De derde volzin is niet van toepassing indien de betrokken persoon is veroordeeld voor misdrijven als bedoeld in de Wet Oorlogsstrafrecht, de Uitvoeringswet folteringsverdrag en de Uitvoeringswet genocideverdrag.

2. Het Nederlanderschap wordt door een minderjarige verloren door het vervallen van de familierechtelijke betrekking waaraan het wordt ontleend ingevolge artikel 3, 4, 5 of 6, eerste lid, aanhef en onder c, alsmede ingevolge artikel 4 zoals dit luidde tot de inwerkingtreding van de Rijkswet tot wijziging van de Rijkswet op het Nederlanderschap met betrekking tot de verkrijging, de verlening en het verlies van het Nederlanderschap van 21 december 2000, Stb. 618. Het verlies bedoeld in de eerste zin treedt niet in indien de andere ouder op het tijdstip van het vervallen van die betrekking Nederlander is of dat was ten tijde van zijn overlijden. Het verlies treedt evenmin in indien het Nederlanderschap ook kan worden ontleend aan artikel 3, derde lid, of aan artikel 2, onder a, van de Wet van 12 december 1892 op het Nederlanderschap en het ingezetenschap (Stb. 268).

3. Het Nederlanderschap wordt niet verloren dan krachtens een van de bepalingen van dit hoofdstuk.

4. Met uitzondering van het geval, bedoeld in het eerste lid, heeft geen verlies van het Nederlanderschap plaats indien staatloosheid daarvan het gevolg zou zijn.
Voila. De links naar de artikelen genoemd in Hoofdstuk 5, Artikel 14 en de uitvoeringswetten kun je middels bovenstaande link benaderen als je verder/dieper in de materie wilt duiken. Artikel 15, en 16 ook via de link benaderbaar, het wordt anders een te grote lap tekst

[ Bericht 2% gewijzigd door maartena op 13-01-2005 23:12:26 ]
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_24553278
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 22:57 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Jij hebt een aan/uitschakelaar? Zet jezelf eens uit dan
null °° relaxt.
In de conditie fuck/it kom ik wanneer Ome Wilders wordt omgelegd, dan gaan we het zakie extreem groeperen en niks neonazies, gewoon alleen relaxte mensen van het volk gaan we groeperen. Dan zullen wij de wereld via de CNN laten zien dat Kaas de baas is.

greetz Johnny de Paramilitair
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_24553279
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 22:57 schreef JohnDope het volgende:

[..]

ga nou toch weg man vriendelijke vriend. Jouiw voorvaders waren bondgenoten van hitler.
Nee ik spreek de waarheid

Iemand die een gruwelijke moord vergelijkt met straatcriminelen is helemaal gek
en jij denkt als Wilders
Voor vrede en rechtvaardigheid - Tegen alle soorten vormen van geweld.
pi_24553338
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 23:00 schreef JohnDope het volgende:

[..]

null °° relaxt.
In de conditie fuck/it kom ik wanneer Ome Wilders wordt omgelegd, dan gaan we het zakie extreem groeperen en niks neonazies, gewoon alleen relaxte mensen van het volk gaan we groeperen. Dan zullen wij de wereld via de CNN laten zien dat Kaas de baas is.

greetz Johnny de Paramilitair
Zeg prullimilitair, je hebt het steeds over 'we', wie zijn dat?
pi_24553339
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 23:00 schreef Meki het volgende:

[..]

Nee ik spreek de waarheid

Iemand die een gruwelijke moord vergelijkt met straatcriminelen is helemaal gek
en jij denkt als Wilders
Dat is niet het punt hoe ik denk jij vergelijkt ome Wilders met Hitler, terwijl Wilders gewoon niks van buitenlanders moet hebben of dat nou moffen zijn of mokroos
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_24553371
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 23:03 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Zeg prullimilitair, je hebt het steeds over 'we', wie zijn dat?
Iedereen die wilt strijden voor ze vaderland. Het kost wat tijd, maar je kent het spreekwoord..... Wanneer 1 tijger over de dam is, volgen er meerdere.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
  donderdag 13 januari 2005 @ 23:04:43 #43
111811 Risale-i_Nur
anti-Islam == extreem-rechts
pi_24553383
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 23:00 schreef JohnDope het volgende:

[..]

null °° relaxt.
In de conditie fuck/it kom ik wanneer Ome Wilders wordt omgelegd, dan gaan we het zakie extreem groeperen en niks neonazies, gewoon alleen relaxte mensen van het volk gaan we groeperen. Dan zullen wij de wereld via de CNN laten zien dat Kaas de baas is.

greetz Johnny de Paramilitair
Doe je best. Amateurs als jij worden al opgepakt voordat ze de eerste stap hebben gezet.

"Als ik los ga, ga ik echt los."

*Bibber, bibber*

Kom, dan krijg je nu een Happy Meal van mij. Wat wil je erbij drinken? Ranja?
  donderdag 13 januari 2005 @ 23:05:02 #44
28640 Sidekick
Ban the fucker
pi_24553389
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 20:08 schreef rentmeester het volgende:
De reakties van sommigen doen me een beetje denken aan de reakties ten tijde van het Fortuyn-tijdperk.
Er zit wel gelijkenis tussen de situatie van Fortuyn en Wilders nu. Ook nu is er een man zonder partij, partijprogramma en kandidaat-parlementsleden die het goed doet in de peilingen, vooral dankzij een aantal soundbites mbt 1 issue. Ook nu wordt dat weer bekritiseerd.

Het verschil is dat Wilders op sommige punten radicaler is dan Fortuyn. Fortuyn vond de kut-Marokkanen ons probleem, waar Wilders getuige het onderwerp van dit topic ze het land uit wil schoppen. Ook had hij geen plannen om bepaalde verdachten al schuldig te verklaren om ze daarna uit te zetten, zoals het plan van WIlders om de 150 verdachten die door de AIVD in de gaten worden gehouden uit te zetten.

Gezien dit radicale idee is het dan ook niet vreemd dat er hevige kritiek komt. Tsja, iemand die de Islam, 'Links Nederland' en allochtonen in het algemeen bekritiseerd, kan kritiek terug verwachten. Niets negatief mogen zeggen omdat er gekken rondlopen die eventueel je woorden aangrijpen om een aanslag te plegen lijkt mij niet de oplossing. Wilders laat om die reden ook zijn toon niet matigen, en zo gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting lijkt me helemaal niet verkeerd.
A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
pi_24553413
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 23:04 schreef Risale-i_Nur het volgende:

[..]

Doe je best. Amateurs als jij worden al opgepakt voordat ze de eerste stap hebben gezet.

"Als ik los ga, ga ik echt los."

*Bibber, bibber*

Kom, dan krijg je nu een Happy Meal van mij. Wat wil je erbij drinken? Ranja?
Zolang we groepeerd zijn pakt niemand ons, ik weet dat uit ervaring.
`MANNEN GROEPEREN´.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_24553437
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 23:03 schreef JohnDope het volgende:

[..]

Dat is niet het punt hoe ik denk jij vergelijkt ome Wilders met Hitler, terwijl Wilders gewoon niks van buitenlanders moet hebben of dat nou moffen zijn of mokroos
Iemand die Moslims haat - Iemand die rechten van Moslims wil weghalen .
is hetzelfde dat

Hitler Joden haat - dat Hitler alle joden allemaal een jodenster laat dragen
hetzelfde vergelijking
Voor vrede en rechtvaardigheid - Tegen alle soorten vormen van geweld.
pi_24553443
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 23:04 schreef JohnDope het volgende:

[..]

Iedereen die wilt strijden voor ze vaderland. Het kost wat tijd, maar je kent het spreekwoord..... Wanneer 1 tijger over de dam is, volgen er meerdere.
Je bent in de war met schapen grapjurk. JohnD het para-schaap
  donderdag 13 januari 2005 @ 23:07:52 #48
111811 Risale-i_Nur
anti-Islam == extreem-rechts
pi_24553446
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 23:04 schreef JohnDope het volgende:

[..]

Iedereen die wilt strijden voor ze vaderland. Het kost wat tijd, maar je kent het spreekwoord..... Wanneer 1 tijger over de dam is, volgen er meerdere.
Schaap beste speelgoedmilitair, schaap. Het gezegde luidt: "Als er 1 schaap over de dam is, dan volgen er meer". Geen tijger, mallerd.

Heb je nog meer van die leuke grapjes in petto. Je bent best lachen zo.

"Ze" vaderland is overigens kampertaalgebruik. Ben jij kamper, jochie?
pi_24553464
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 23:07 schreef Meki het volgende:

[..]

Iemand die Moslims haat - Iemand die rechten van Moslims wil weghalen .
is hetzelfde dat

Hitler Joden haat - dat Hitler alle joden allemaal een jodenster laat dragen
hetzelfde vergelijking
Ga nou toch weg jullie moslims vonden het allemaal perfect dat hitler de joden ging afslachten. Ga nou niet het heilige boontje spelen.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
  donderdag 13 januari 2005 @ 23:09:39 #50
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_24553489
quote:
Op donderdag 13 januari 2005 22:57 schreef JohnDope het volgende:
ga nou toch weg man vriendelijke vriend. Jouiw voorvaders waren bondgenoten van hitler.
Niet voor het een of ander......
  • Gedurende de tweede wereld oorlog zijn er verhoudingsgewijs in Nederland de meeste joden verlinkt.
  • Het aantal deelnemers (van bekeerde !!) Nederlanders voor de Waffen SS aanzienlijk.... en als heel Europa zo dacht... dat had Hitler de beloofde 50 extra divisies voor Rusland zo op kunnen hoesten.
  • Marrokko had 65.000-80.000 mensen tegen tegen het nazidom vochten... waaronder Frankrijk (1940) en Monto Casino/Italie (1944).

    Niet voor het een of ander... islamitische mensen mogen ergens wel heel trots zijn op hun rol tijdens de tweede wereld oorlog.... terwijl Nederland een bedenkelijke rol had..... (in vele opzichten).
  • pi_24553514
    quote:
    Op donderdag 13 januari 2005 23:08 schreef JohnDope het volgende:

    [..]

    Ga nou toch weg jullie moslims vonden het allemaal perfect dat hitler de joden ging afslachten. Ga nou niet het heilige boontje spelen.
    Jullie Moslims , bedoel je alle Moslims hoe weet je dat ?? - wie ik ook - Onzin - Ik keur moord helemaal af .
    Voor vrede en rechtvaardigheid - Tegen alle soorten vormen van geweld.
    pi_24553542
    quote:
    Op donderdag 13 januari 2005 23:09 schreef Drugshond het volgende:

    [..]

    Niet voor het een of ander......
  • Gedurende de tweede wereld oorlog zijn er verhoudingsgewijs in Nederland de meeste joden verlinkt.
  • Het aantal deelnemers (van bekeerde !!) Nederlanders voor de Waffen SS aanzienlijk.... en als heel Europa zo dacht... dat had Hitler de beloofde 50 extra divisies voor Rusland zo op kunnen hoesten.
  • Marrokko had 65.000-80.000 mensen tegen tegen het nazidom vochten... waaronder Frankrijk (1940) en Monte Casino (1944).

    Niet voor het een of ander... islamitische mensen mogen ergens wel heel trots zijn op hun rol tijdens de tweede wereld oorlog.... terwijl Nederland een bedenkelijke rol had..... (in vele opzichten).
  • Dat kan me allemaal niks boeien, hitler had moslims als bondgenoot. Dan moeten die moslims niet het heiligeboontje gaan uithangen, als Wilders niet aan de macht komt, dan gaan die gasten ons domineren.
    Ik pas daar gewoon voor.

    Johnny de Paramilitair
    "Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
      donderdag 13 januari 2005 @ 23:12:35 #53
    28640 Sidekick
    Ban the fucker
    pi_24553560
    Kan het borrelpraat tussen JohnDope en de rest worden gestaakt? Er is ook een politiek slowchat-topic voor dat soort zaken: [Deel 523]Wilt u de totale traagheid?
    A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
    Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
    I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
      donderdag 13 januari 2005 @ 23:14:59 #54
    44703 ExtraWaskracht
    Laat maar lekker draaien
    pi_24553623
    Ik denk eigenlijk dat als Wilders vermoord wordt er flink wat los zal gaan in heel Nederland door verschillende mensen, niet alleen door een Johnny de ParaMilitair..

    Ook lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat Wilders omgelegd wordt, tsjah ..
    pi_24554406
    quote:
    Op donderdag 13 januari 2005 23:05 schreef Sidekick het volgende:

    [..]

    Er zit wel gelijkenis tussen de situatie van Fortuyn en Wilders nu. Ook nu is er een man zonder partij, partijprogramma en kandidaat-parlementsleden die het goed doet in de peilingen, vooral dankzij een aantal soundbites mbt 1 issue. Ook nu wordt dat weer bekritiseerd.

    Het verschil is dat Wilders op sommige punten radicaler is dan Fortuyn. Fortuyn vond de kut-Marokkanen ons probleem, waar Wilders getuige het onderwerp van dit topic ze het land uit wil schoppen. Ook had hij geen plannen om bepaalde verdachten al schuldig te verklaren om ze daarna uit te zetten, zoals het plan van WIlders om de 150 verdachten die door de AIVD in de gaten worden gehouden uit te zetten.

    Gezien dit radicale idee is het dan ook niet vreemd dat er hevige kritiek komt. Tsja, iemand die de Islam, 'Links Nederland' en allochtonen in het algemeen bekritiseerd, kan kritiek terug verwachten.
    Ik gooi het op de maatschappelijke norm.
    Aan het begin van het tijdperk Fortyn zeiden veel mensen (ook uit het rechtse kamp) dat Fortuyn te ver ging met zijn uitspraken en opvattingen. Ik herken daarin nog veel termen die je nu ook her en der weer voorbij hoort komen: "Radicaal" "hij gaat nu echt een grens over" "dit is geen gewoon rechts meer" enz enz enz. Kijk eens naar de situatie op dit moment: de ideeen van Fortuyn zijn door veel conventionele partijen gewoon overgenomen en worden binnen het hedendaagse politieke landschap als normaal ervaren.
    Wie had dat 2/3 jaar geleden kunnen denken!
    quote:
    Niets negatief mogen zeggen omdat er gekken rondlopen die eventueel je woorden aangrijpen om een aanslag te plegen lijkt mij niet de oplossing. Wilders laat om die reden ook zijn toon niet matigen, en zo gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting lijkt me helemaal niet verkeerd.
    Oh, maar dat ben ik ook geheel met je eens!
    Mensen hoeven absoluut hun toon niet te matigen omdat dat mogelijk een aanslag op het leven van Wilders in de hand zou kunnen werken. Zulks is even ridicuul als het (populistische) PvdA-zinnetje "je mag alles zeggen maar moet je het wel zeggen ? [/i]. Ook ben ik van mening dat Volkert ven Der graaf gehandeld heeft vanuit zijn eigen gestoorde geest en niet door invloed van de media en de kritiek van andere partijleiders.

    Los van dit alles verwacht ik (hoe walgelijk ook) komend jaar een aanslag op het leven van Wilders of een andere rechtse politicus. En met mij velen. Ik vermoed dat na zo'n gebeurtenis de opvattingen van Wilders, net als ten tijde van Fortuyn, gewoon worden overgenomen door zijn huidige criticasters uit het "politieke midden" en ter rechterzijde.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 00:02:51 #56
    28640 Sidekick
    Ban the fucker
    pi_24554705
    quote:
    Op donderdag 13 januari 2005 23:49 schreef rentmeester het volgende:

    Kijk eens naar de situatie op dit moment: de ideeen van Fortuyn zijn door veel conventionele partijen gewoon overgenomen en worden binnen het hedendaagse politieke landschap als normaal ervaren. Wie had dat 2/3 jaar gelden kunnen denken!

    [...]

    Ik vermoed dat na zo'n gebeurtenis de opvattingen van Wilders, net als ten tijde van Fortuyn, gewoon worden overgenomen door zijn huidige criticasters uit het "politieke midden" en ter rechterzijde.
    Misschien, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dus dat veel punten van Fortuyn zijn overgenomen door de andere partijen zegt niet dat het bij Wilders hetzelfde gaat gebeuren. Ik zou de kans juist veel kleiner inschatten omdat we na de verrechtsing na Fortuyn nu minder behoefte hebben aan nog meer verrechtsing. Wilders kan ook zijn "hand overspelen" met zijn opvattingen die feitelijk radicaler zijn dan die van Fortuyn.
    A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
    Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
    I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
    pi_24554888
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 00:02 schreef Sidekick het volgende:

    [..]

    Misschien, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dus dat veel punten van Fortuyn zijn overgenomen door de andere partijen zegt niet dat het bij Wilders hetzelfde gaat gebeuren. Ik zou de kans juist veel kleiner inschatten omdat we na de verrechtsing na Fortuyn nu minder behoefte hebben aan nog meer verrechtsing.
    Als ik kijk naar het grote aantal potentiele Wilders stemmers zou ik hier maar niet zo zeker van zijn.
    De toekomst is nooit te voorspellen, dat hebben de afgelopen (woelige) jaren dit land wel duidelijk gemaakt. Of een en ander hetzelfde loopt als bij Fortuyn valt inderdaad niet met zekerheid te zeggen. Het is in ieder geval een teken aan de wand als een man met een standpunt peilingen van onder nabij de 30 weet te scoren.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 00:13:58 #58
    89730 Drugshond
    De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
    pi_24554968
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 00:02 schreef Sidekick het volgende:
    Misschien, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dus dat veel punten van Fortuyn zijn overgenomen door de andere partijen zegt niet dat het bij Wilders hetzelfde gaat gebeuren. Ik zou de kans juist veel kleiner inschatten omdat we na de verrechtsing na Fortuyn nu minder behoefte hebben aan nog meer verrechtsing. Wilders kan ook zijn "hand overspelen" met zijn opvattingen die feitelijk radicaler zijn dan die van Fortuyn.
    Klopt.... e.e.a. zal afhangen van de geo-politieke omwentelingen van de komende jaren.
    What if
  • Amerika valt Syrie binnen en de moslimwereld komt in opstand.
  • Een aanslag van formaat in Europa.
  • Een aanslag op een politicus.
  • Toename van geweld aan de rechterzijde.
  • Een economische crisis.
  • Een nieuwe oorlog of ramp.

    Als er niet veel vervelende dingen gebeuren dan gaat Wilders idd zijn hand overspoelen...... maar evengoed kan hij geo-politiek gezien verder in het zadel worden gehulpen.
    Hoe dan ook...... hij wint- of hij verliest dik......... maar 15 zetels zal hij geen 2 jaar vast kunnen houden. Daarvoor is de partij nog te instabiel (Niemand zit te wachten op LPF - @ your service pack 3).


  •   vrijdag 14 januari 2005 @ 00:37:18 #59
    28640 Sidekick
    Ban the fucker
    pi_24555488
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 00:10 schreef rentmeester het volgende:

    [..]

    Als ik kijk naar het grote aantal potentiele Wilders stemmers zou ik hier maar niet zo zeker van zijn.
    De toekomst is nooit te voorspellen, dat hebben de afgelopen (woelige) jaren dit land wel duidelijk gemaakt. Of een en ander hetzelfde loopt als bij Fortuyn valt inderdaad niet met zekerheid te zeggen. Het is in ieder geval een teken aan de wand als een man met een standpunt peilingen van onder nabij de 30 weet te scoren.
    Zo gewonnen, zo geronnen. Rob Oudkerk wist eens 10 zetels in een peiling te halen. Peter R. de Vries ook zo'n 10. NieuwRechts 6. Wilders weet vooralsnog de 'hype' langer vast te houden, maar hij red het niet 2 jaar met een standpunt. Vandaar dit nieuwe media-offensief om zijn duikeling in de peiling te stoppen, maar hij heeft meer nodig voordat ie die winst kan incashen. Diverse media laten graag standpunten van Wilders verwoorden die hij weken terug al heeft gemeld. Dat zie je met dit idee dat al een paar weken op zijn website staat. Ze eten uit zijn hand door variaties op hetzelfde riedeltje weer als nieuws te presenteren. Ook weer een overeenkomst met Fortuyn trouwens.
    A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
    Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
    I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
      vrijdag 14 januari 2005 @ 00:45:06 #60
    28640 Sidekick
    Ban the fucker
    pi_24555584
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 00:13 schreef Drugshond het volgende:

    Hoe dan ook...... hij wint- of hij verliest dik
    Ik vind niet dat hij dik kan verliezen. Hij kan feitelijk alleen zijn eigen zetel verliezen. Een zetel die dankzij de VVD is binngehaald aangezien hij niet via voorkeursstemmen is gekozen, maar dat terzijde.

    Ik ben het wel met je eens dat hij afhankelijk is van veel tegenspoed. Dat zag je na de moord op Van Gogh bijvoorbeeld. Zijn steun drijft op emotionele reactionaire reflexen.
    A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
    Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
    I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
    pi_24555606
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 00:37 schreef Sidekick het volgende:

    [..]

    Zo gewonnen, zo geronnen. Rob Oudkerk wist eens 10 zetels in een peiling te halen. Peter R. de Vries ook zo'n 10. NieuwRechts 6. Wilders weet vooralsnog de 'hype' langer vast te houden, maar hij red het niet 2 jaar met een standpunt. Vandaar dit nieuwe media-offensief om zijn duikeling in de peiling te stoppen, maar hij heeft meer nodig voordat ie die winst kan incashen. Diverse media laten graag standpunten van Wilders verwoorden die hij weken terug al heeft gemeld. Dat zie je met dit idee dat al een paar weken op zijn website staat. Ze eten uit zijn hand door variaties op hetzelfde riedeltje weer als nieuws te presenteren. Ook weer een overeenkomst met Fortuyn trouwens.
    Blijf goede hoop houden vriend

    Kan jij je nog dat prachtige interview herrineren wat PimFortuyn gaf en na dat interview werd deheerFortuyn uit de partij van LeefbaarNederland gezet

    En al die vijanden van Pim lachen en ik lachte trots met hun mee, want ik wist dat Fortuyn een dubbele bodem had in zijn strategie

    En niet veel later had Fortuyn ze eigen partij en toen verging het lachen van de vijanden van Pim heel snel. Behalve mensen als ik, wij bleven vrolijk door lachen

    Johnny de ParaMilitair.
    "Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
      vrijdag 14 januari 2005 @ 00:47:18 #62
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_24555610
    Tsja... Wilders

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 00:49:15 #63
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_24555641
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 00:10 schreef rentmeester het volgende:
    Het is in ieder geval een teken aan de wand als een man met een standpunt peilingen van onder nabij de 30 weet te scoren.
    Ja. Dat stemrecht aan een EQ-test gekoppeld zou moeten worden

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 01:18:37 #64
    28640 Sidekick
    Ban the fucker
    pi_24556045
    Zo, even rigoreus gesnoeid.
    quote:
    Op donderdag 13 januari 2005 23:12 schreef Sidekick het volgende:
    Kan het borrelpraat tussen JohnDope en de rest worden gestaakt? Er is ook een politiek slowchat-topic voor dat soort zaken: [Deel 523]Wilt u de totale traagheid?
    Weer serieus en ontopic graag.
    A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
    Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
    I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
      vrijdag 14 januari 2005 @ 01:23:28 #65
    1234 HiZ
    Istanbullu
    pi_24556105
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 00:45 schreef Sidekick het volgende:

    [..]

    Ik vind niet dat hij dik kan verliezen. Hij kan feitelijk alleen zijn eigen zetel verliezen. Een zetel die dankzij de VVD is binngehaald aangezien hij niet via voorkeursstemmen is gekozen, maar dat terzijde.

    Ik ben het wel met je eens dat hij afhankelijk is van veel tegenspoed. Dat zag je na de moord op Van Gogh bijvoorbeeld. Zijn steun drijft op emotionele reactionaire reflexen.
    Toch heeft Wilders wel bereikt dat er nu in ieder geval één tweede kamerlid is waarover ik de mening van die flapdrol v.d. Ven deel. Ik zou bepaald niet treuren als één van Mohammed Bouyeri's vriendjes die kloothommel te grazen zou nemen. En dan niet bepaald omdat ik vind dat je lief moet zijn voor moslims, maar omdat ik het ondertussen wel zat begin te worden om iemand die geen ander doel lijkt te hebben dan zoveel mogelijk haat te zaaien in de maatschappij dag in dag uit aan te moeten horen via de media.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 01:47:53 #66
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24556316
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 00:02 schreef Sidekick het volgende:

    [..]

    Misschien, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dus dat veel punten van Fortuyn zijn overgenomen door de andere partijen zegt niet dat het bij Wilders hetzelfde gaat gebeuren. Ik zou de kans juist veel kleiner inschatten omdat we na de verrechtsing na Fortuyn nu minder behoefte hebben aan nog meer verrechtsing. Wilders kan ook zijn "hand overspelen" met zijn opvattingen die feitelijk radicaler zijn dan die van Fortuyn.
    Dat kan inderdaad. Het is daarom aan Wilders zich niet gek te laten maken door journaille of de waan van de dag. De man mag stilstaan bij maatschappelijke misstanden door ze te benoemen en eventueel proefballonnetjes op te laten voor een voortvarende aanpak. Als hij daarbij de nuance verliest verliest op afzienbare termijn hij de mensen met wie hij een solide partij met een behoorlijk politiek profiel kan gaan neerzetten opdat die partij die niet slechts afhankelijk zal zijn van agering op misstanden.
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 01:54:33 #67
    1234 HiZ
    Istanbullu
    pi_24556373
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 01:47 schreef sjun het volgende:

    [..]

    Dat kan inderdaad. Het is daarom aan Wilders zich niet gek te laten maken door journaille of de waan van de dag. De man mag stilstaan bij maatschappelijke misstanden door ze te benoemen en eventueel proefballonnetjes op te laten voor een voortvarende aanpak. Als hij daarbij de nuance verliest verliest op afzienbare termijn hij de mensen met wie hij een solide partij met een behoorlijk politiek profiel kan gaan neerzetten opdat die partij die niet slechts afhankelijk zal zijn van agering op misstanden.
    Zich gek laten maken? De man gedraagt zich als een hondsdol beest. Volgens mij heeft werkt het woord nuance op hem als een rode lap op een stier.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 01:56:35 #68
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24556397
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 01:23 schreef HiZ het volgende:

    [..]

    Toch heeft Wilders wel bereikt dat er nu in ieder geval één tweede kamerlid is waarover ik de mening van die flapdrol v.d. Ven deel. Ik zou bepaald niet treuren als één van Mohammed Bouyeri's vriendjes die kloothommel te grazen zou nemen.
    Daarmee wordt dan slechts meer haat gezaaid en staan er meer mensen op die de fakkel gaan overnemen. Nu weet je wat je hebt, je weet absoluut niet wat je nog krijgt.
    quote:
    En dan niet bepaald omdat ik vind dat je lief moet zijn voor moslims, maar omdat ik het ondertussen wel zat begin te worden om iemand die geen ander doel lijkt te hebben dan zoveel mogelijk haat te zaaien in de maatschappij dag in dag uit aan te moeten horen via de media.
    De vraag is of dit slechts aan Wilders zelf ligt of dat er oorzaken gevonden kunnen worden in de wijze waarop sommige media de man portretteren via suggestieve ankeilers of een eenzijdige belichting van 's mans verhalen.

    Aan het klimaat rondom critici kan worden afgemeten hoeveel verdraagzaamheid er door wie kan worden opgebracht. Het strekt bepaald niet tot de aanbeveling in de westeuropese maatschappij om bekend te staan als degene met de langste tenen en de minste zelfkritiek. De beste ambassadeurs van Allah (vrede zij met hem) zijn zij die de sjeitan weerstaan en het beeld van de barmhartige erbarmer het beste uitdragen., ook als het mensen betreft die in aanvang minder positief over hen zijn. Harten worden immers nooit door geweld gewonnen.

    Salaam Aleikum

    [ Bericht 1% gewijzigd door sjun op 14-01-2005 02:01:41 ]
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
    pi_24556423
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 00:45 schreef Sidekick het volgende:


    Ik ben het wel met je eens dat hij afhankelijk is van veel tegenspoed. Dat zag je na de moord op Van Gogh bijvoorbeeld. Zijn steun drijft op emotionele reactionaire reflexen.
    Bij Wouter Bos geldt precies hetzelfde principe.
    Zijn er conflicten met de vakbonden, dan schiet Bos (ik zeg maar Bos, want hij en de principes van de PvdA staan mijlenver van elkaar vandaan) als een komeet omhoog in de peilingen. Heeft Nederland te kampen met terrorisme, dan doet Wilders het weer goed in de peilingen. Het electoraat is niet meer zo honkvast als vroeger.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 02:12:20 #70
    17550 machteld
    Arafat should have dyed
    pi_24556522
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 01:23 schreef HiZ het volgende:

    [..]

    Toch heeft Wilders wel bereikt dat er nu in ieder geval één tweede kamerlid is waarover ik de mening van die flapdrol v.d. Ven deel. Ik zou bepaald niet treuren als één van Mohammed Bouyeri's vriendjes die kloothommel te grazen zou nemen. En dan niet bepaald omdat ik vind dat je lief moet zijn voor moslims, maar omdat ik het ondertussen wel zat begin te worden om iemand die geen ander doel lijkt te hebben dan zoveel mogelijk haat te zaaien in de maatschappij dag in dag uit aan te moeten horen via de media.
    Doe ff normaal
    Even tot tien tellen, rustig adem halen en het nadenken kan beginnen.
    succes
    Koranfascisme bedankt Islam
    pi_24556562
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 01:23 schreef HiZ het volgende:

    [..]

    Toch heeft Wilders wel bereikt dat er nu in ieder geval één tweede kamerlid is waarover ik de mening van die flapdrol v.d. Ven deel. Ik zou bepaald niet treuren als één van Mohammed Bouyeri's vriendjes die kloothommel te grazen zou nemen.
    Wat een niveau.
    Mag ik in deze context opmerken dat je op mij redelijk ziek overkomt ?
      vrijdag 14 januari 2005 @ 02:20:58 #72
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24556589
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 01:54 schreef HiZ het volgende:

    [..]

    Zich gek laten maken? De man gedraagt zich als een hondsdol beest. Volgens mij heeft werkt het woord nuance op hem als een rode lap op een stier.
    In dat geval speelt hij zijn tegenstrevers zelf het beste wapen in handen om zijn argumentatie langs te belichten.
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
    pi_24556629
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 02:20 schreef sjun het volgende:

    [..]

    In dat geval speelt hij zijn tegenstrevers zelf het beste wapen in handen om zijn argumentatie langs te belichten.
    Even tussendoor: ben jij zelfstandig ondernemer met een overvloed aan tijd of iets dergelijks ?
    Volgens mij woon je hier zo'n beetje
    pi_24557136
    Wilders kan er op aandringen dat de noodtoestand in dit land wordt uitgeroepen. (velen van zijn aanhangers zullen zich daarin kunnen vinden denk ik zo)
    Dan hoeven we het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens niet op te zeggen, en toch afwijken van de verplichtingen welke dit verdrag met zich meebrengt.

    Overigens: In artikel 121 van het wetboek van strafrecht staat letterlijk dat iemand die een Kamerlid verhindert vrij en onbelemmerd zijn plicht te vervullen een levenslange (of een tijdelijke) gevangenisstraf kan worden opgelegd.

    In hoeverre is dit zolangzamerhand van toepassing op Wilders zelf?
    Vanwaar komen wij dan, dat wij ergens heen willen?
    pi_24557249
    quote:
    Op donderdag 13 januari 2005 23:05 schreef Sidekick het volgende:

    Er zit wel gelijkenis tussen de situatie van Fortuyn en Wilders nu. Ook nu is er een man zonder partij, partijprogramma en kandidaat-parlementsleden die het goed doet in de peilingen, vooral dankzij een aantal soundbites mbt 1 issue.
    Met de soundbites versus de peilingen ben ik het (ten dele) eens, maar Fortuyn had itt Wilders wel wat meer op de agenda als louter de Islam:


    Hoofdpunten partijprogram Fortuyn (uit zijn boek van maart 2002, maar geschreven de maanden ervoor):

    - uitgaven voor de zorg twee jaar lang op zelfde peil houden; de sector moet in die tijd arbeidsproductiviteit opvoeren, bureaucratie terugdringen en overtollige managers lozen.
    - stelsel ziektekostenverzekering blijft ongewijzigd.
    - verplichte eigen bijdrage patiënten, eventueel af te kopen door aparte verzekering.
    - vrije prijsvorming in de zorg: medici stellen zelf tarieven vast.
    - zorgaanbieders moeten keurmerk hebben, anders krijgen zij geen vergunning.
    - onderzoek naar medische consumptie verschillende sociale categoriën, waaronder allochtonen, met als doel einde te maken aan de ongebreidelde zorgvraag.
    - WAO alleen voor mensen met beroepsziekten.
    - werkgevers mogen ziekte werknemer ter discussie stellen bij twijfel; werknemer moet aantonen dat hij echt ziek is.
    - ,,geen dubbeltje extra'' voor onderwijs; eerst rigoureus saneren.
    - stoppen met experimenten als basisvorming en studiehuizen.
    - wieden in de ,,onderwijsverstorende'' secundaire arbeidsvoorwaarden van onderwijzend personeel.
    - geld dat vrijkomt uitgeven aan meer onderwijskrachten en betere primaire arbeidsvoorwaarden.
    - boetes voor elke keer dat een school hele klassen naar huis stuurt vanwege zieke onderwijzers, ADV-dagen en dergelijke.
    - directeuren van basisscholen minstens drie dagen per week voor de klas.
    - ,,Flikker die pc de scholen uit''; leerlingen moeten thuis maar met computers leren omgaan.
    - scholen moeten kleiner; voor universiteiten en hogescholen ongeveer 600 leerlingen, basisscholen beduidend kleiner.
    - het bestand aan ambtenaren en beambten op het departement terugbrengen met tenminste 25 procent.
    - gemeentepolitie moet weer terugkeren zodat de gemeenteraad de politie rechtstreeks kan afrekenen op (gebrek) aan geleverde resultaten.
    - de politie moet geen tijd verspillen aan het oplossen van inbraken, maar moet de criminele netwerken daarachter oprollen. Idem voor bendes achter de grootschalige auto- en fietsendiefstal in de grote steden.
    - de politie moet prioriteiten stellen; minder aandacht bijvoorbeeld voor verkeersovertredingen, meer voor het aanpakken van bolletjesslikkers.
    - in Nederland alleen nog vluchtelingen toelaten uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en Denemarken, mocht daar iets ernstigs gebeuren.
    - er moet meer geld naar de VN-organisatie UNHCR om opvang vluchtelingen in de regio mogelijk te maken.
    - geen boetes voor vliegtuigmaatschappijen die asielzoekers vervoeren zonder papieren, maar wel de verplichting deze personen weer terug te vliegen.
    - grenscontroles tussen de verschillende Europese lidstaten moeten weer worden ingevoerd.
    - het VN-Vluchtelingenverdrag uit 1951 moet ernstig worden herzien en eventueel opgezegd.
    - iedereen die een uitkering heeft, moet Nederlands spreken; zoniet, dan moet men terug naar de schoolbanken.
    - er moet een gericht emancipatiebeleid komen voor vrouwen in achterstandswijken. Zo kan er een eind gemaakt worden aan de ,,achterlijke'' islamitische opvatting over de positie van de vrouw.
    - wie niet zijn of haar best doet te integreren in de Nederland, zal direct worden gekort op de uitkering.
    - in achterstandswijken moet een betere verdeling van mensen komen naar land van herkomst en maatschappelijke positie, desnoods onder dwang.
    - uitgeprocedeerde asielzoekers vast zetten tot zij Nederland verlaten.
    - het aantal (sobere) opvangplaatsen voor asielzoekers beperken tot maximaal 10.000.
    - het kabinet wordt teruggebracht tot hooguit zes personen: De minister-president en vijf ministers voor de clusters Buitenlandse Zaken/Defensie; Binnenlandse Zaken/Justitie; Financiën/Sociale Zaken/ Werkgelegenheid/Economische Zaken; Verkeer/Waterstaat/Landbouw/Ruimtelijke Ordening/Volkshuisvesting/Milieu/Natuurbeheer.
    - de minister-president wordt gekozen.
    - het Catshuis in Den Haag wordt de zetel van de regering.
    - het ambtelijk apparaat wordt drastisch teruggebracht.
    - er komen in Nederland tenminste 1000 gemeenten, in plaats van de kleine vijfhonderd die er nu zijn. Provincies worden ingedikt tot maximaal 6 regio's met krachtige bevoegdheden. Aan het hoofd komt een gekozen stadhouder.
    - gemeentebestuurders doen hun werk in één dag per week.
    - ambtenaren bieden als zelfstandig ondernemers hun diensten aan het openbaar bestuur.
    - warme sanering landbouw met verplichte medewerking Rabobank.
    - vee onderbrengen in flatgebouwen.
    - nutsbedrijven (gas/water/licht) niet privatiseren.
    - Rijksinkoopbureau voor benzine.
    - Kerncentrale Borsele openhouden en mogelijk een tweede centrale bouwen
    - NS, Schiphol en Rotterdamse haven niet privatiseren
    - treinen, trams en metro in de Randstad op elkaar aan laten sluiten en minstens om de tien minuten laten rijden. Geen dienstregeling.
    - de Koninklijke Land- en Luchtmacht opheffen, alleen Marine blijft bestaan.
    - grote schoonmaak onder officieren en burgerpersoneel.
    - herinvoering van de dienstplicht (twee jaar) en invoering van de sociale dienstplicht (een jaar).
    - invoering van een strenge vorm van dienstplicht voor een periode van vier jaar om jonge criminelen vanaf 16 jaar weer in het gareel te brengen.
    Vanwaar komen wij dan, dat wij ergens heen willen?
      vrijdag 14 januari 2005 @ 07:32:40 #76
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_24557543
    Fortuyn stelde van alles aan de kaak, ook in de media. Die blaaskaak van een Wilders hoor ik alleen maar emmeren over moslims, maar verder heeft ie niks in z'n portfolio volgens mij......
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_24557554
    Ik vind 'm af en toe ook maar aardig irritant zijn. Maar dat uitzetten geldt dan zeker niet voor hem?
    Whatever I want.
      Moderator vrijdag 14 januari 2005 @ 08:01:05 #78
    54278 crew  Tijger_m
    42
    pi_24557634
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 07:35 schreef PeRi het volgende:
    Ik vind 'm af en toe ook maar aardig irritant zijn. Maar dat uitzetten geldt dan zeker niet voor hem?
    Natuurlijk niet, Wilders is een blanke Nederlander en die staat ver boven een niet blanke Nederlander.
    "The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
    pi_24557743
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 08:01 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    Natuurlijk niet, Wilders is een blanke Nederlander en die staat ver boven een niet blanke Nederlander.
    Wat ben jij toch gefixeerd op huidskleur.... dat is echt niet meer gezond hoor. In heb Wilders, noch sympathisanten ooit onderscheid horen maken tussen blank of niet blank.

    Het enige nieuwe verschil dat Wilders naar mijn mening maakt is het verschil tussen mensen die historisch gezien hier thuishoren, zich cultureel verbonden voelen met Nederland, zich aanpassen of zich gedragen en mensen die rotzooi trappen, een afkeer van Nederland hebben, zich cultureel verbonden voelen met een ander land en voor iedereen alles maar loopt te verzieken.
    De grote steden veranderen in sociaal compleet geruïneerde multiculturele getto's. Een blijvende herinnering aan falend links beleid....
      vrijdag 14 januari 2005 @ 08:27:28 #80
    66444 Lord_Vetinari
    Si non confectus non reficiat
    pi_24557765
    quote:
    Op donderdag 13 januari 2005 23:04 schreef JohnDope het volgende:

    [..]

    Iedereen die wilt strijden voor ze vaderland. Het kost wat tijd, maar je kent het spreekwoord..... Wanneer 1 tijger over de dam is, volgen er meerdere.
    Ja, het is wel duidelijk hoeveel belang jij hecht aan je vaderland en alle facetten ervan

    Eigenlijk zou, alleen om jou op je bek te zien gaan met je gebluf, men bijna gaan wensen dat Wilders wordt omgelegd. Puur om je te kunnen uitlachen als er helemaal niks gebeurt...
    En morgen pleurt men in Wuhan
    Nog een vleermuis in een pan
      vrijdag 14 januari 2005 @ 08:54:39 #81
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24557933
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 03:59 schreef Cosma-Shiva het volgende:
    Wilders kan er op aandringen dat de noodtoestand in dit land wordt uitgeroepen. (velen van zijn aanhangers zullen zich daarin kunnen vinden denk ik zo)
    Geen idee ik ken al die mensen niet en er is me ook al geen onderzoek bekend waarin de meningen van deze mensen verifieerbaar zijn opgetekend.
    quote:
    Dan hoeven we het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens niet op te zeggen, en toch afwijken van de verplichtingen welke dit verdrag met zich meebrengt.
    Straks breng je Wilders nog op ideeën
    quote:
    Overigens: In artikel 121 van het wetboek van strafrecht staat letterlijk dat iemand die een Kamerlid verhindert vrij en onbelemmerd zijn plicht te vervullen een levenslange (of een tijdelijke) gevangenisstraf kan worden opgelegd.

    In hoeverre is dit zolangzamerhand van toepassing op Wilders zelf?
    Het lijkt me best interessant te vernemen waar Geert Wilders een kamerlid belemmert zijn plicht te vervullen...
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
    pi_24558087
    quote:
    Fortuyn stelde van alles aan de kaak, ook in de media. Die blaaskaak van een Wilders hoor ik alleen maar emmeren over moslims, maar verder heeft ie niks in z'n portfolio volgens mij......
    En dat ga jij bepalen
    quote:
    Dan hoeven we het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens niet op te zeggen, en toch afwijken van de verplichtingen welke dit verdrag met zich meebrengt.
    GB laat prima zien dat je het niet hoeft te tekenen
    "We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
      vrijdag 14 januari 2005 @ 09:38:54 #83
    111811 Risale-i_Nur
    anti-Islam == extreem-rechts
    pi_24558378
    Sjun,

    bespeur ik bij jou een toenemende aversie tegen de Islam? De eens zo genuanceerde sjun lijkt zich steeds vaker tot het niveau van sommige xenofobe forumbezoekers te verlagen. Hoe komt dat?
    pi_24558717
    Ik steun dit voorstel van Wilders. Ik ga waarschijnlijk op hem stemmen volgende verkiezingen.
    pi_24558724
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 09:38 schreef Risale-i_Nur het volgende:
    Sjun,

    bespeur ik bij jou een toenemende aversie tegen de Islam? De eens zo genuanceerde sjun lijkt zich steeds vaker tot het niveau van sommige xenofobe forumbezoekers te verlagen. Hoe komt dat?
    Het is moeilijk om vandaag de dag nog enthousiast te blijven over de Islam nietwaar
    pi_24559115
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:03 schreef accelerator het volgende:
    Ik steun dit voorstel van Wilders. Ik ga waarschijnlijk op hem stemmen volgende verkiezingen.
    waarom eigenlijk
    Voor vrede en rechtvaardigheid - Tegen alle soorten vormen van geweld.
    pi_24559426
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:03 schreef accelerator het volgende:

    [..]

    Het is moeilijk om vandaag de dag nog enthousiast te blijven over de Islam nietwaar
    Mensen die genuanceerd nadenken vinden dat niet zo moeilijk hoor.
    Allah Al Watan Al Malik
    pi_24559480
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:30 schreef Meki het volgende:

    [..]

    waarom eigenlijk
    1) Omdat ik wil dat (criminele) allochtonen het land uitgaan.
    2) Ik wil lage belastingen
    3) Ik wil dat er naast de VVD nog een rechtse partij komt.
    pi_24559501
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:46 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Mensen die genuanceerd nadenken vinden dat niet zo moeilijk hoor.
    moet je tegen die gasten zeggen die de twin towers in vlogen
      vrijdag 14 januari 2005 @ 10:53:53 #90
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_24559558
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:50 schreef accelerator het volgende:

    [..]

    moet je tegen die gasten zeggen die de twin towers in vlogen
    ...over genuanceerd denken gesproken...

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
    pi_24559602
    .....Over allochtonen knuffelen gesproken
    "We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
      vrijdag 14 januari 2005 @ 10:57:19 #92
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_24559619
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:46 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Mensen die genuanceerd nadenken vinden dat niet zo moeilijk hoor.
    Omgekeerd wordt daar een schoen uit, maar dat geld voor de meeste problemen rond migratie. Ooit jezelf afgevraagt waarom zoveel mensen een probleem hebben met marokkanen maar in het geheel niet met chinezen of vietnamezen?
    Het is niet NL die een aversie heeft gehad tegen de Islam, het is hoe de Islamitische gemeenschap ongelofelijk zijn best heeft gedaan de NL samenleving tegen zich in het harnas te jagen.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 10:59:05 #93
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24559658
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 09:38 schreef Risale-i_Nur het volgende:
    Sjun,

    bespeur ik bij jou een toenemende aversie tegen de Islam? De eens zo genuanceerde sjun lijkt zich steeds vaker tot het niveau van sommige xenofobe forumbezoekers te verlagen. Hoe komt dat?
    Er is bij mij geen aversie tegen islam. Wel kun je een aversie tegen wetticisme en kritiekloze volgzaamheid van welke doctrine dan ook waarnemen.

    Mogelijk ben je wat meegezogen in toeschrijvingen van een of enkele gebruikers die wat argumenten tekort kwam(en) om sjun te pareren in een discussie.

    Vreest dus geenszins. Waar barmhartigheid en erbarmen worden uitgedragen hebben vruchten van sjeitan geen kans. Waar belicht wordt tracht sjeitan eveneens een verduisterende slag te slaan via sentimentalisering van een argumentatieve uitwisseling. ZIjn vruchten zijn kenbaar aan een chanterende beklemming en entamering van taboes want waarover niet gepraat kan worden kan immers niet worden belicht.

    Wat zelf licht is vreest het licht niet. en van wie meer weet kan meer worden gevraagd.
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 10:59:38 #94
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_24559667
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:48 schreef accelerator het volgende:

    [..]
    1) Omdat ik wil dat (criminele) allochtonen het land uitgaan.
    Wat bedoel je met Allochtoon?
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:06:43 #95
    3542 Gia
    User under construction
    pi_24559796
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:59 schreef sjun het volgende:


    Vreest dus geenszins. Waar barmhartigheid en erbarmen worden uitgedragen hebben vruchten van sjeitan geen kans. Waar belicht wordt tracht sjeitan eveneens een verduisterende slag te slaan via sentimentalisering van een argumentatieve uitwisseling. ZIjn vruchten zijn kenbaar aan een chanterende beklemming en entamering van taboes want waarover niet gepraat kan worden kan immers niet worden belicht.
    Je bent aan 't oefenen voor het Groot nationale dictee?
    pi_24559805
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:57 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Omgekeerd wordt daar een schoen uit, maar dat geld voor de meeste problemen rond migratie. Ooit jezelf afgevraagt waarom zoveel mensen een probleem hebben met marokkanen maar in het geheel niet met chinezen of vietnamezen?
    Het is niet NL die een aversie heeft gehad tegen de Islam, het is hoe de Islamitische gemeenschap ongelofelijk zijn best heeft gedaan de NL samenleving tegen zich in het harnas te jagen.
    Jij weet net zo goed als ik dat de Islamitische gemeenschap tig keer groter is, veel meer media aandacht krijgt (sinds 11 sept), en niet zo gesloten is als de Chineze gemeenschap. De enige overeenkomst is dat alle mensen met een andere etnische achtergrond als "buitenlander" wordt gezien.
    Allah Al Watan Al Malik
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:07:56 #97
    3542 Gia
    User under construction
    pi_24559821
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Wat bedoel je met Allochtoon?
    Mensen met (ook) een buitenlandse nationaliteit die zich gruwelijk NIET aan de wet wensen te houden.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:10:39 #98
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_24559861
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:07 schreef Gia het volgende:

    [..]

    Mensen met (ook) een buitenlandse nationaliteit die zich gruwelijk NIET aan de wet wensen te houden.
    Allochtonen zijn mensen wier tenminste één van hun ouders in het buitenland is geboren.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:10:46 #99
    66444 Lord_Vetinari
    Si non confectus non reficiat
    pi_24559863
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:07 schreef Gia het volgende:

    [..]

    Mensen met (ook) een buitenlandse nationaliteit die zich gruwelijk NIET aan de wet wensen te houden.
    Mensen met (ook) een buitenlandse nationaliteit, naast de nederlandse, kunnen niet over de grens gekieperd worden omdat je geen staatsburgers kunt uitwijzen.

    Dat schijnt toch moeilijk te snappen te zijn voor enkelen onder ons...
    En morgen pleurt men in Wuhan
    Nog een vleermuis in een pan
    pi_24559865
    Wacht eens even, waarom wordt bijv het SUCCES van (met name) Marokkanen in bijv, de politiek niet breed uitgemeten? Hoeveel Nederlandse Chinezen zie jij rappen/ als wethouder/ participeren in de politiek/als caberatier/als tv-presentator? Marokkanen lopen in die zin ver vooruit op de andere allochtone bevolkingsgroepen. Maar daar hoor ik niemand over.
    Allah Al Watan Al Malik
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:13:16 #101
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_24559915
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:10 schreef Mutant01 het volgende:
    Wacht eens even, waarom wordt bijv het SUCCES van (met name) Marokkanen in bijv, de politiek niet breed uitgemeten? Hoeveel Nederlandse Chinezen zie jij rappen/ als wethouder/ participeren in de politiek/als caberatier/als tv-presentator? Marokkanen lopen in die zin ver vooruit op de andere allochtone bevolkingsgroepen. Maar daar hoor ik niemand over.
    Je bedoelt mensen als die voormalig lijsttrekker van groen links die Rushdie dood wou zien, of die PvdA er uit Amsterdam die zijn vrouw dumpte in Marokko?
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:18:03 #102
    3542 Gia
    User under construction
    pi_24559998
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:10 schreef Mutant01 het volgende:
    Wacht eens even, waarom wordt bijv het SUCCES van (met name) Marokkanen in bijv, de politiek niet breed uitgemeten? Hoeveel Nederlandse Chinezen zie jij rappen/ als wethouder/ participeren in de politiek/als caberatier/als tv-presentator? Marokkanen lopen in die zin ver vooruit op de andere allochtone bevolkingsgroepen. Maar daar hoor ik niemand over.
    Dat gebeurt toch ook niet met succesvolle Nederlanders in de politiek!
    Succes hebben en je best ergens voor doen is maar gewoon. Dat Chinezen niet aan politiek doen wil niet zeggen dat het onsuccesvolle mensen zijn.

    Wat wel breed uitgemeten wordt is misdaad. Zowel van autochtone en allochtone daders. Daarbij valt op dat het van de kant van de allochtonen meestal de Marokkanen zijn en vrijwel nooit de Chinezen.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:18:50 #103
    82065 accelerator
    rechts medium
    pi_24560017
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:10 schreef Mutant01 het volgende:
    Wacht eens even, waarom wordt bijv het SUCCES van (met name) Marokkanen in bijv, de politiek niet breed uitgemeten?
    Aboutaleb een succes? Een PvdAer is nooit een succes!
    pi_24560090
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:18 schreef accelerator het volgende:

    [..]

    Aboutaleb een succes? Een PvdAer is nooit een succes!
    Eigenlijk ben jij best zielig...
      Moderator vrijdag 14 januari 2005 @ 11:23:18 #105
    54278 crew  Tijger_m
    42
    pi_24560113
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:18 schreef Gia het volgende:

    Dat gebeurt toch ook niet met succesvolle Nederlanders in de politiek!
    Succes hebben en je best ergens voor doen is maar gewoon. Dat Chinezen niet aan politiek doen wil niet zeggen dat het onsuccesvolle mensen zijn.

    Wat wel breed uitgemeten wordt is misdaad. Zowel van autochtone en allochtone daders. Daarbij valt op dat het van de kant van de allochtonen meestal de Marokkanen zijn en vrijwel nooit de Chinezen.
    Nee, klopt, de meeste Chinese criminaliteit is georganiseerd en betreft mensensmokkel, afpersing, illegale gok en geldleen en drugs import (veel minder erg dan straat criminaliteit uiteraard) waar door de politie nauwelijks een vinger achter te krijgen is vanwege het gesloten karakter van de Chinese gemeenschap in Nederland.
    Enigszins onzinnig om te stellen dat Chinezen per definitie minder crimineel zijn als dit soort zaken wel degelijk bekend zijn, echter zolang autochtone nederlanders er geen last van hebben is het geen issue natuurlijk.

    Maar goed, OT, we gaan dus het verdrag over basale mensenrechten opzeggen om straat crimineeltjes aan te pakken...wat een diepe triestheid.
    "The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:24:15 #106
    62129 De-oneven-2
    Wir sind so leicht...
    pi_24560129


    Je hoofd leeg maken en kijken.
    Alleen kijken. Vijf minuten lang.
    ...dass wir fliegen.
    pi_24560173
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:18 schreef Gia het volgende:

    [..]

    Dat gebeurt toch ook niet met succesvolle Nederlanders in de politiek!
    Succes hebben en je best ergens voor doen is maar gewoon. Dat Chinezen niet aan politiek doen wil niet zeggen dat het onsuccesvolle mensen zijn.

    Wat wel breed uitgemeten wordt is misdaad. Zowel van autochtone en allochtone daders. Daarbij valt op dat het van de kant van de allochtonen meestal de Marokkanen zijn en vrijwel nooit de Chinezen.
    Nee dat klopt, Chinezen zijn disproportioneel aanwezig bij de grote criminaliteit zoals drugs, mensenhandel e.d.
    Allah Al Watan Al Malik
      Moderator vrijdag 14 januari 2005 @ 11:26:53 #108
    54278 crew  Tijger_m
    42
    pi_24560183
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:24 schreef De-oneven-2 het volgende:

    Je hoofd leeg maken en kijken.
    Alleen kijken. Vijf minuten lang.
    Euh..om daar 5 minuten naar te kunnen kijken moet er per definitie al niets in je hoofd zitten volgens mij
    "The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:28:59 #109
    62129 De-oneven-2
    Wir sind so leicht...
    pi_24560222
    Het is geen makkelijke opgave, dat geef ik toe.
    Maar de sleutel tot inzicht ligt in die 5 minuten opgeborgen.
    ...dass wir fliegen.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:32:23 #110
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24560282
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:18 schreef accelerator het volgende:

    [..]

    Aboutaleb een succes? Een PvdAer is nooit een succes!
    Afgezien van de arrogantie te lang en overdreven door te gaan om lokaal te scoren ten koste van Jan Peter Balkenende met een huilieverhaal rond de dood van van Gogh en de blijken van medeleven van Balkenende daarbij juich ik de heldere stellingname van Aboutaleb zeker toe.

    Meer daadkracht van lokale PvdA-ers en er kan eindelijk worden afgerekend met een vanderwulpse politiek van conflictvermijding die hufterigheid en normvervaging niet corrigeert en daarmee de kiem legt voor nieuwe ontsporingen.
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 11:34:45 #111
    3542 Gia
    User under construction
    pi_24560320
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:26 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Nee dat klopt, Chinezen zijn disproportioneel aanwezig bij de grote criminaliteit zoals drugs, mensenhandel e.d.
    Dat komt bij Marokkanen ook nog eens voor, naast het straatgeweld.
      Moderator vrijdag 14 januari 2005 @ 11:39:53 #112
    54278 crew  Tijger_m
    42
    pi_24560421
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:28 schreef De-oneven-2 het volgende:
    Het is geen makkelijke opgave, dat geef ik toe.
    Maar de sleutel tot inzicht ligt in die 5 minuten opgeborgen.
    Sorry, het lukt niet, ik krijg na 2:43 ernstige braakneigingen
    "The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
    pi_24560494
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:34 schreef Gia het volgende:

    [..]

    Dat komt bij Marokkanen ook nog eens voor, naast het straatgeweld.
    Nee hoor, wil je je leugens eventjes binnensmonds houden? Marokkanen zitten voor praktisch 90% in de straatcriminaliteit (de kleine criminaliteit dus), geen sprake van grote marokkaanse drugsbaronnen of mensenhandel binnen NL/ witteboordencriminaliteit. Maar goed, ik ga eventjes mee met je spelletje. Het aantal goed geintegreerde Marokkanen die meeparticiperen in de NL samenleving op hoger niveau is ook hoger dan bij Chinezen. Of dat nu Chazia Mourali, Ali B, Aboutaleb of Najib Amhali is. Dit houd het weer in evenwicht.
    Allah Al Watan Al Malik
    pi_24560536
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:39 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    Sorry, het lukt niet, ik krijg na 2:43 ernstige braakneigingen
    Prima.. , het gewenste effect op links islamitische moraalridders
    pi_24560626
    quote:
    Op donderdag 13 januari 2005 22:27 schreef JohnDope het volgende:

    [..]

    Als je maar 1 ding heel goed in je oren knoopt. Wanneer Wilders wordt afgemaakt, dan wordt het een zooitje hier in nederland, dus hou je hersens er bij makker

    Johnny de ParaMilitair.
    Faka Johnny, ik vind jou de man echt!
    X
    pi_24560725
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:43 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    ... geen sprake van grote marokkaanse drugsbaronnen..
    ..



    ( partijtjes van zo'n 3500 Kg uit Marokko vind jij niet groot ?)
    pi_24560820
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:53 schreef Koos Voos het volgende:

    [..]

    ..

    [afbeelding]

    ( partijtjes van zo'n 3500 Kg uit Marokko vind jij niet groot ?)
    Jij bent echt dom, er zijn ook zoiets als traffickers lieve schat, dat zijn slecht lopers. Spaanse, Franse, Nederlandse drugsbaronnen die importeren. Ff jouw redenatie "het komt uit Marokko, dus dan zal het wel een Marokkaanse drugsbaron zijn" Maar jij weet het zo goed, er zullen vast wel tientalle grote Marokkaanse drugsbaronnen opgepakt zijn in Nederland nietwaar!
    Allah Al Watan Al Malik
    pi_24560872
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:43 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Nee hoor, wil je je leugens eventjes binnensmonds houden? Marokkanen zitten voor praktisch 90% in de straatcriminaliteit (de kleine criminaliteit dus), geen sprake van grote marokkaanse drugsbaronnen of mensenhandel binnen NL/ witteboordencriminaliteit. Maar goed, ik ga eventjes mee met je spelletje. Het aantal goed geintegreerde Marokkanen die meeparticiperen in de NL samenleving op hoger niveau is ook hoger dan bij Chinezen. Of dat nu Chazia Mourali, Ali B, Aboutaleb of Najib Amhali is. Dit houd het weer in evenwicht.
    Hoever de criminele misdaden binnen de Marokkaanse gemeenschap gaan is mij niet bekend. Dus die 90% die jij hier noemt zal ik dan ook geloven. Echter wil ik niet zeggen dat een Chazia Mourali of een Ali B een toonbeeld zijn van Marokkanen op hoger niveau. En misschien willen de Chinezen niet eens in de politiek omdat zij zich wel kunnen vinden in de huidige politieke partijen, en niet zoals nu bekend is geworden, een eigen politieke partij hoeven. Zij willen gewoon in NL wonen, zonder extra rechten of plichten, en hun zaak draaiende houden.

    ps. Ik weet niet hoe het zit met die verdragen, maar kunnen er niet al speciale regels gemaakt worden door wie dan ook van de regering? We zijn officieel in oorlog toch?
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:07:04 #119
    17550 machteld
    Arafat should have dyed
    pi_24560991
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:10 schreef Mutant01 het volgende:
    Wacht eens even, waarom wordt bijv het SUCCES van (met name) Marokkanen in bijv, de politiek niet breed uitgemeten? Hoeveel Nederlandse Chinezen zie jij rappen/ als wethouder/ participeren in de politiek/als caberatier/als tv-presentator? Marokkanen lopen in die zin ver vooruit op de andere allochtone bevolkingsgroepen. Maar daar hoor ik niemand over.
    Fatima Elatik, Mohammed Rabbae, Aboutaleb, Mohammed el Yaakoubi ?
    Nee dank je
    Koranfascisme bedankt Islam
    pi_24560998
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:00 schreef xFriendx het volgende:

    [..]

    Hoever de criminele misdaden binnen de Marokkaanse gemeenschap gaan is mij niet bekend. Dus die 90% die jij hier noemt zal ik dan ook geloven. Echter wil ik niet zeggen dat een Chazia Mourali of een Ali B een toonbeeld zijn van Marokkanen op hoger niveau. En misschien willen de Chinezen niet eens in de politiek omdat zij zich wel kunnen vinden in de huidige politieke partijen, en niet zoals nu bekend is geworden, een eigen politieke partij hoeven. Zij willen gewoon in NL wonen, zonder extra rechten of plichten, en hun zaak draaiende houden.
    Natuurlijk zijn ze voor jouw geen toonbeeld, immers als je ze wel als toonbeeld zou beschouwen, zou dat beteken dat je geen argumenten tegen meer hebt. Daarnaast heb ik het nog altijd over Marokkanen die meeparticiperen in de originele Nederlandse partijen (bijvoorbeeld aboutaleb), ik heb dus nergens over de partij gerept die nog moet ontstaan. Ik heb het over nu. Het is een FEIT dat Marokkanen in die zin VEEL beter geintegreerd zijn dan de rest van de allochtone bevolkingsgroepen.
    Allah Al Watan Al Malik
    pi_24561023
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:07 schreef machteld het volgende:

    [..]

    Fatima Elatik, Mohammed Rabbae, Aboutaleb, Mohammed el Yaakoubi ?
    Nee dank je
    Natuurlijk, misschien ben je het niet eens met hun mening, doet echter niets af aan het niveau wat ze bereikt hebben.
    Allah Al Watan Al Malik
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:12:31 #122
    61927 DaveM
    uitgefokt
    pi_24561099
    quote:
    Op donderdag 13 januari 2005 22:45 schreef Sidekick het volgende:
    Wat is het nut van naturalisatie als je toch verschillend gaat worden behandeld mocht je even op een verkeerd spoor zitten?
    Het nut van naturalisatie is dat geboren buitenlanders in principe dezelfde rechten en plichten krijgen als geboren Nederlanders. Maar nationaliteit is geen bezit dat je kunt verkopen of kunt weggooien maar iets dat je in bruikleen krijgt van de overheid en kan dus in principe gewoon weer ingetrokken worden.

    Kun je misschien uitleggen waarom jij er tegen bent dat bij iedere paspoort-Nederlander (ongeacht afkomst) wordt geprobeerd om bij een ernstig strafblad de Nederlandse nationaliteit weer in te vorderen? Je wilde toch een gelijke behandeling voor iedereen?

    Dat dit toevallig alleen lukt bij mensen met een dubbel paspoort kan de Staat ook niks aan doen, gewoon het gevolg van de internationale wetgeving.
    quote:
    Wanneer iemand Nederlander is, dan is ie Nederlander. Ook in slechte tijden. De noodzaak tot een andere behandeling dan autochtone lastige jongeren is er niet.
    Dat bepaalt een democratische meerderheid, niet jij of ik.

    [ Bericht 1% gewijzigd door DaveM op 14-01-2005 12:30:12 ]
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:15:55 #123
    82065 accelerator
    rechts medium
    pi_24561175
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:43 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Het aantal goed geintegreerde Marokkanen die meeparticiperen in de NL samenleving op hoger niveau is ook hoger dan bij Chinezen. Of dat nu Chazia Mourali, Ali B, Aboutaleb of Najib Amhali is. Dit houd het weer in evenwicht.
    Over het algemeen peren die goedopgeliede marokkanen hem:
    nieuw multicultureel hoofdstuk (een nog groter drama)
    pi_24561179
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:58 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Jij bent echt dom, er zijn ook zoiets als traffickers lieve schat, dat zijn slecht lopers. Spaanse, Franse, Nederlandse drugsbaronnen die importeren. Ff jouw redenatie "het komt uit Marokko, dus dan zal het wel een Marokkaanse drugsbaron zijn" Maar jij weet het zo goed, er zullen vast wel tientalle grote Marokkaanse drugsbaronnen opgepakt zijn in Nederland nietwaar!
    Erg dom.. het feit dat ze niet opgepakt zijn wil niet zeggen dat ze er niet zijn.
    Jij als 'deskundige ' weet toch ook wel dat er met name hele families bij betrokken zijn.
    De Marokkaanse 'runners 'is het uitschot en het laagste wat je kan bereiken.. dat klopt wel.
      Moderator vrijdag 14 januari 2005 @ 12:19:38 #125
    54278 crew  Tijger_m
    42
    pi_24561251
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:45 schreef Koos Voos het volgende:

    Prima.. , het gewenste effect op links islamitische moraalridders
    En bij jou als rechts racistje is het effect een orgasme?
    "The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:20:22 #126
    111811 Risale-i_Nur
    anti-Islam == extreem-rechts
    pi_24561271
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:19 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    En bij jou als rechtse racistje is het effect een orgasme?
    pi_24561312
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:19 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    En bij jou als rechts racistje is het effect een orgasme?
    Ik voel me niet aangesproken.. jij blijkbaar wel
    pi_24561314
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:16 schreef Koos Voos het volgende:

    [..]

    Erg dom.. het feit dat ze niet opgepakt zijn wil niet zeggen dat ze er niet zijn.
    Jij als 'deskundige ' weet toch ook wel dat er met name hele families bij betrokken zijn.
    De Marokkaanse 'runners 'is het uitschot en het laagste wat je kan bereiken.. dat klopt wel.
    Ga eens in op mijn stuk, drugs uit Marokko halen wordt per definitie door Marokkaanse drugsbaronnen gedaan toch? Je weet dat je fout zit, geef het alsjeblieft toe zeg.
    Allah Al Watan Al Malik
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:22:51 #129
    17550 machteld
    Arafat should have dyed
    pi_24561323
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:08 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Natuurlijk, misschien ben je het niet eens met hun mening, doet echter niets af aan het niveau wat ze bereikt hebben.
    Fatima Elatik die bereidwilig stond tegenover het niet doorgaan van de opvoering van een toneelstuk?
    Dat is van een niveau dat de Nederlandse politiek kan missen.
    Koranfascisme bedankt Islam
    pi_24561333
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:15 schreef accelerator het volgende:

    [..]

    Over het algemeen peren die goedopgeliede marokkanen hem:
    nieuw multicultureel hoofdstuk (een nog groter drama)
    Kan ik ze niet kwalijk nemen, als je dit soort uitspraken leest natuurlijk.
    Allah Al Watan Al Malik
    pi_24561356
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:22 schreef machteld het volgende:

    [..]

    Fatima Elatik die bereidwiilig stond tegenover het niet doorgaan van de opvoering van een toneelstuk?
    Dat is van een niveau dat de Nederlandse politiek kan missen.
    Liever dat dan een persoon die "eventjes" alle mensenrechten opzij wil zetten. Maar das een kwestie van perspectief he. Feit is, ze zit op politiek niveau. Daar gaat het mij om.
    Allah Al Watan Al Malik
    pi_24561371
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:22 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Ga eens in op mijn stuk, drugs uit Marokko halen wordt per definitie door Marokkaanse drugsbaronnen gedaan toch? Je weet dat je fout zit, geef het alsjeblieft toe zeg.
    Jij hebt er duidelijk geen reet verstand van .. en ik heb het niet over kleine partijtjes maar het grote werk...
    pi_24561407
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:25 schreef Koos Voos het volgende:

    [..]

    Jij hebt er duidelijk geen reet verstand van .. en ik heb het niet over kleine partijtjes maar het grote werk...
    lul er niet omheen man, geef nou gewoon antwoord. Ik heb het over dezelfde grote partijen als waar jij het over hebt. Import naar Europa wordt, uit Marokko, wordt per definitie gedaan door Marokkaanse drugsbaronnen toch?
    Allah Al Watan Al Malik
    pi_24561430
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:22 schreef machteld het volgende:

    [..]

    Fatima Elatik die bereidwilig stond tegenover het niet doorgaan van de opvoering van een toneelstuk?
    Dat is van een niveau dat de Nederlandse politiek kan missen.
    Idd.. met name links werkt achter de schermen mee aan de oprichting, vooral uit D66 kringen en natuurlijk de bonden.
    Uiteindelijk zal het ze zelf verzwakken en dat is goed.. heel goed.. .
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:28:37 #135
    61927 DaveM
    uitgefokt
    pi_24561446
    quote:
    Op donderdag 13 januari 2005 22:58 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Dit staat vastgelegd in de Rijkswet op het Nederlanderschap

    Hoofdstuk 5, Artikel 14, 15 en 16

    Voila. De links naar de artikelen genoemd in Hoofdstuk 5, Artikel 14 en de uitvoeringswetten kun je middels bovenstaande link benaderen als je verder/dieper in de materie wilt duiken. Artikel 15, en 16 ook via de link benaderbaar, het wordt anders een te grote lap tekst
    Bedankt Maartena. Waar deze wet precies onder valt kan ik op die site niet ontdekken maar iig maakt het geen onderdeel uit van de Grondwet. Dat is een goed teken, want daardoor kan lid 3 van dit artikel relatief makkelijk worden doorgestreept, net zoals lid 1 van artikel 2.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:30:03 #136
    17550 machteld
    Arafat should have dyed
    pi_24561479
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:07 schreef machteld het volgende:

    [..]

    Fatima Elatik, Mohammed Rabbae, Aboutaleb, Mohammed el Yaakoubi ?
    Nee dank je
    Welke van die vier zijn eigenlijk Berbers, van de eerste generatie zeg maar.
    Laat ik eens een gokje doen: Yaakoubi en Elatik
    Koranfascisme bedankt Islam
      Moderator vrijdag 14 januari 2005 @ 12:31:39 #137
    54278 crew  Tijger_m
    42
    pi_24561505
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:22 schreef machteld het volgende:

    Fatima Elatik die bereidwilig stond tegenover het niet doorgaan van de opvoering van een toneelstuk?
    Dat is van een niveau dat de Nederlandse politiek kan missen.
    Op die gronden mogen we dus ook Wilders uitsluiten, die pleit voor het opschorten van mensen en burgerrechten. Maar da's geen probleem en een uitspraak over een toneelstuk wel....raar, vooral gezien het feit dat recentelijk Balkenende een uitspraak van gelijke strekking deed.
    quote:
    Daarom riep Balkenende ‘spraakmakende critici’ op tot meer terughoudendheid, want “harde woorden kunnen diepe wonden slaan”. En justitieminister Donner deed er nog een schepje bovenop met zijn voorstel om zogeheten ‘godslastering’ strenger aan te pakken en gerechtelijk te beteugelen.
    Kortom, Elatik was visionair bezig en haar denkbeelden zijn inmiddels door het CDA overgenomen
    "The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
    pi_24561516
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:30 schreef machteld het volgende:

    [..]

    Welke van die vier zijn eigenlijk Berbers, van de eerste generatie zeg maar.
    Laat ik eens een gokje doen: Yaakoubi en Elatik
    Kan je dat ruiken ofzo? Het zijn in iedergeval alle 4 1e generatie mensjes. Vraag me af wat voor toegevoegde waarde dat heeft, of ze nu berber of arabier zijn...het zijn Marokkanen.
    Allah Al Watan Al Malik
    pi_24561533
    [quote]Op vrijdag 14 januari 2005 12:26 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]


    W I L D E R S for P R E S I D E N T
      Moderator vrijdag 14 januari 2005 @ 12:34:09 #140
    54278 crew  Tijger_m
    42
    pi_24561561
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:32 schreef Koos Voos het volgende:

    W I L D E R S for P R E S I D E N T [afbeelding]
    Goed plan, wanneer emigreert hij naar de VS?
    "The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
    pi_24561565
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:32 schreef Koos Voos het volgende:
    [quote]Op vrijdag 14 januari 2005 12:26 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]


    W I L D E R S for P R E S I D E N T [afbeelding]
    Ben je dronken?

    Zo ja, dan neem ik je het niet kwalijk.
    Zo nee, dan neem ik je nooit meer serieus.
    Allah Al Watan Al Malik
      Moderator vrijdag 14 januari 2005 @ 12:36:17 #142
    54278 crew  Tijger_m
    42
    pi_24561608
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:34 schreef Mutant01 het volgende:

    Ben je dronken?

    Zo ja, dan neem ik je het niet kwalijk.
    Zo nee, dan neem ik je nooit meer serieus.
    Jij nam Koos V. serieus? Oh dear....
    "The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
    pi_24561639
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:36 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    Jij nam Koos V. serieus? Oh dear....
    Ja inderdaad, best dom van mij. Ik vroeg 3 keer hetzelfde en hij bleef er maar omheen lullen, eigenlijk had ik het toen al door moeten hebben
    Allah Al Watan Al Malik
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:39:02 #144
    17550 machteld
    Arafat should have dyed
    pi_24561679
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:32 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Kan je dat ruiken ofzo? Het zijn in iedergeval alle 4 1e generatie mensjes. Vraag me af wat voor toegevoegde waarde dat heeft, of ze nu berber of arabier zijn...het zijn Marokkanen.
    Ik bedoel met eerste generatie, of zij of hun ouders direct uit de rif komen of via een meer stadse achtergrond. Elatik en Yaakoubi hebben denk ik een veel boersere achtergrond dan Mourali bijv.
    Koranfascisme bedankt Islam
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:47:04 #145
    3542 Gia
    User under construction
      Moderator vrijdag 14 januari 2005 @ 12:47:34 #146
    54278 crew  Tijger_m
    42
    pi_24561859
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:39 schreef machteld het volgende:

    [..]

    Ik bedoel met eerste generatie, of zij of hun ouders direct uit de rif komen of via een meer stadse achtergrond. Elatik en Yaakoubi hebben denk ik een veel boersere achtergrond dan Mourali bijv.
    Dat verklaart nog steeds niet waarom jij hypocriet bezig bent, Elatik's uitspraak over dat toneelstuk is fout maar Balkenende & Wilders zijn niet fout bezig als ze beperkingen voorstaan?
    "The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
      Moderator vrijdag 14 januari 2005 @ 12:49:30 #147
    54278 crew  Tijger_m
    42
    pi_24561896
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:47 schreef Gia het volgende:

    Zomaar wat artikeltjes over georganiseerde misdaad en mensensmokkel.
    http://www.nrc.nl/W2/Lab/IRTvervolg/960201m.html

    Drie Chinese Triades zijn actief op hoeveel Chinezen? Dat lijkt mij toch buitenproportioneel, of niet?
    Marokkanen zijn vooral betrokken bij cannabis handel.
    "The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:50:25 #148
    17550 machteld
    Arafat should have dyed
    pi_24561914
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:47 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    Dat verklaart nog steeds niet waarom jij hypocriet bezig bent, Elatik's uitspraak over dat toneelstuk is fout maar Balkenende & Wilders zijn niet fout bezig als ze beperkingen voorstaan?
    ???????
    Ik heb niets over Balkenende en Wilders gezegd
    ????????
    Koranfascisme bedankt Islam
    pi_24561923
    quote:
    Oh maar Gia, daar gaat het hier niet over. Ik heb nergens beweerd dat er geen Marokkanen in de georganiseerde misdaad c.q. mensensmokkel zitten. Wat ik wel beweerd heb is dat bij bijv. Chinezen dit veel erger is. Misschien dat jij koos voos kunt helpen, en eventjes een link kan opzoeken waaruit blijkt dat alle drugs dat afkomstig is uit bijv Marokko, alleen door Marokkaanse drugsbaronnetjes wordt gedaan?
    Allah Al Watan Al Malik
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:53:01 #150
    3542 Gia
    User under construction
    pi_24561960
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:49 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    http://www.nrc.nl/W2/Lab/IRTvervolg/960201m.html

    Drie Chinese Triades zijn actief op hoeveel Chinezen? Dat lijkt mij toch buitenproportioneel, of niet?
    Marokkanen zijn vooral betrokken bij cannabis handel.
    En om hoeveel Chinezen gaat het dan daadwerkelijk?
    Om hoeveel Marokkanen gaat het dan daadwerkelijk?

    Wat levert dan het grootste criminaliteitscijfer op?

    Dagelijkse mensensmokkel via Marokkanen op schiphol is geen misdaad?
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:54:47 #151
    3542 Gia
    User under construction
    pi_24561999
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:51 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Oh maar Gia, daar gaat het hier niet over. Ik heb nergens beweerd dat er geen Marokkanen in de georganiseerde misdaad c.q. mensensmokkel zitten. Wat ik wel beweerd heb is dat bij bijv. Chinezen dit veel erger is. Misschien dat jij koos voos kunt helpen, en eventjes een link kan opzoeken waaruit blijkt dat alle drugs dat afkomstig is uit bijv Marokko, alleen door Marokkaanse drugsbaronnetjes wordt gedaan?
    Net zo min als alle mensensmokkel door Chinezen wordt gedaan, wordt alle drugssmokkel door Marokkanen gedaan. Dat heeft ook niemand beweerd.

    Ik heb alleen gezegd dat grote criminaliteit als mensensmokkel ook voorkomt bij Marokkanen, naast de straatterreur.
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:55:01 #152
    32652 GeorgeW.Bush
    President of the USA
    pi_24562003
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:51 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Oh maar Gia, daar gaat het hier niet over. Ik heb nergens beweerd dat er geen Marokkanen in de georganiseerde misdaad c.q. mensensmokkel zitten. Wat ik wel beweerd heb is dat bij bijv. Chinezen dit veel erger is. Misschien dat jij koos voos kunt helpen, en eventjes een link kan opzoeken waaruit blijkt dat alle drugs dat afkomstig is uit bijv Marokko, alleen door Marokkaanse drugsbaronnetjes wordt gedaan?
    Waar heeft die Koos dat beweerd dan? Dat alle drugs afkomstig uit Marokko door Marokkaanse drugsbaronnen wordt geimporteerd?
    Op maandag 11 juli 2005 19:29 schreef Tamme het volgende:
    Waarom doe jij zo tegen mij? Zijn we even oud ofzo>?
    beetje respect hier op deze fora anders is het klit bang en gaan we schoonmaken
      vrijdag 14 januari 2005 @ 12:55:22 #153
    42306 Vassili_Z
    Low Man's Lyric
    pi_24562005
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:24 schreef De-oneven-2 het volgende:
    [afbeelding]

    Je hoofd leeg maken en kijken.
    Alleen kijken. Vijf minuten lang.
    Ik heb lang gekeken, en hij lijkt me een gevaarlijk persoon voor de politiek, afgaande op de foto.
    Hij lijkt ook wel een boos oog te hebben, of lijkt dat maar zo ?
    Era Vulgaris
    pi_24562009
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:49 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    http://www.nrc.nl/W2/Lab/IRTvervolg/960201m.html

    Drie Chinese Triades zijn actief op hoeveel Chinezen? Dat lijkt mij toch buitenproportioneel, of niet?
    Marokkanen zijn vooral betrokken bij cannabis handel.
    http://www.xs4all.nl/~respub/traa/b8_2_37.htm
    Allah Al Watan Al Malik
    pi_24562037
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:54 schreef Gia het volgende:

    [..]

    Net zo min als alle mensensmokkel door Chinezen wordt gedaan, wordt alle drugssmokkel door Marokkanen gedaan. Dat heeft ook niemand beweerd.

    Ik heb alleen gezegd dat grote criminaliteit als mensensmokkel ook voorkomt bij Marokkanen, naast de straatterreur.
    Ja, dat geldt ook voor Chinezen, alleen bij hen is het andersom, wat minder bij de straatterreur en meer bij de grote criminaliteit. Zo heeft elke bevolkingsgroep haar "specialiteiten".
    Allah Al Watan Al Malik
    pi_24562100
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:55 schreef GeorgeW.Bush het volgende:

    [..]

    Waar heeft die Koos dat beweerd dan? Dat alle drugs afkomstig uit Marokko door Marokkaanse drugsbaronnen wordt geimporteerd?
    Ik stelde aan de hand van zijn redenatie dus aan hem voor: "Ff jouw redenatie, alle drugs die uit Marokko komt is afkomstig van Marokkaanse drugsbaronnen".

    Hij ontkent vervolgens deze vorm van redenatie niet, you do the math.
    Allah Al Watan Al Malik
      vrijdag 14 januari 2005 @ 13:00:15 #157
    17550 machteld
    Arafat should have dyed
    pi_24562111
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:47 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    Dat verklaart nog steeds niet waarom jij hypocriet bezig bent, Elatik's uitspraak over dat toneelstuk is fout maar Balkenende & Wilders zijn niet fout bezig als ze beperkingen voorstaan?
    En over welke beperking van Balkenende heb jij het?
    Kun je daarvan ook een citaat + context geven, dan zal ik daarnaar kijken.

    En wat betreft Wilders wil ik nog even afwachten wat eenieder daarover te berde brengt voordat ik mij een mening vorm.
    Koranfascisme bedankt Islam
    pi_24562238
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:26 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    Euh..om daar 5 minuten naar te kunnen kijken moet er per definitie al niets in je hoofd zitten volgens mij
    Probeer deze eens.. ik kwam tot 3 seconden



    (over 'gevaren 'voor onze democratie gesproken)
      vrijdag 14 januari 2005 @ 13:11:51 #159
    3542 Gia
    User under construction
    pi_24562336
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 13:07 schreef Koos Voos het volgende:

    [..]

    Probeer deze eens.. ik kwam tot 3 seconden

    [afbeelding]

    (over 'gevaren 'voor onze democratie gesproken)
    Ja, wat een lege blik zeg!!
    pi_24562337
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 11:26 schreef Tijger_m het volgende:

    [..]

    Euh..om daar 5 minuten naar te kunnen kijken moet er per definitie al niets in je hoofd zitten volgens mij
    het is natuurlijk een zwaktebod om politici te staven aan hun uiterlijk/voorkomen, anders had Harry van Bommel er een dagtaak aan om zich te verdedigen.
    Yeah baby Yeah!
      vrijdag 14 januari 2005 @ 13:13:56 #161
    66444 Lord_Vetinari
    Si non confectus non reficiat
    pi_24562385
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 13:11 schreef Elgigante het volgende:

    [..]

    het is natuurlijk een zwaktebod om politici te staven aan hun uiterlijk/voorkomen,
    Uiteraard, dat mag alleen als zetelwinst rechts niet bevalt, en er dus aan het kontje van Bos gelinkt mag worden...

    Is duidelijk...
    En morgen pleurt men in Wuhan
    Nog een vleermuis in een pan
      vrijdag 14 januari 2005 @ 13:15:34 #162
    61927 DaveM
    uitgefokt
    pi_24562419
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 12:56 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Ja, dat geldt ook voor Chinezen, alleen bij hen is het andersom, wat minder bij de straatterreur en meer bij de grote criminaliteit.

    Jij gaat voor understatement van het jaar 2005? Als het om straatroof over overvallen gaat zie ik heel vaak lichtgetinte signalementen, gevolgd door zwart en daarna blank. Maar zelden tot nooit een Aziatisch signalement bij straatroof.
    quote:
    Zo heeft elke bevolkingsgroep haar "specialiteiten".
    Alleen van de ene "specialiteit" heeft de doorsnee burger veel meer last dan van de andere "specialiteit". En die "specialiteit" wordt ook nog eens veel vaker toegepast als ik de misdaadcijfers van het CBS raadpleeg.

    [ Bericht 5% gewijzigd door DaveM op 14-01-2005 13:22:36 ]
    pi_24562527
    Wel ik stem wilders
    alle crimenelenmet dubbele nationaliteit het nederlands paspoort afpakken en het land uitzetten.
    off topic.... Nederland is een krom land
    Ik mocht hier vorig jaar al naturaliseren...maar omdat ik toen nog niet getrouwd was moest ik als GEBOREN nederlander mijn Nationaliteit opgeven.

    Waarom mogen buitenlanders die zich in Nederland vestigen dan gvd wel twee nationaliteiten houden.

    Nee hoor Wilders heeft mijn stem
    Ik ben het gezeik en de intollerantie van mensen meer dan zat.....
    aanpassen of oprotten wordt het motto
    Muslims are the only people who make a lesbian feminist look moderate.
    pi_24562641
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 13:23 schreef desiredbard het volgende:
    Ik ben het gezeik en de intollerantie van mensen meer dan zat.....
    aanpassen of oprotten wordt het motto
    En hoe zit het met je eigen 'tollerantie'?
    pi_24563042
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 13:29 schreef SCH het volgende:

    [..]

    En hoe zit het met je eigen 'tollerantie'?
    Er zijn grenzen en je hoeft natuurlijk niet tolerant te zijn voor iemand die jou het leven zuur maakt.
    Toleranti zou er moeten zijn voor iedereen die binnenskaders blijft, nu is er discussie welke grenzen dat precies moeten zijn.
    Beter laat dan nooit.
    Yeah baby Yeah!
      vrijdag 14 januari 2005 @ 14:41:50 #166
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_24563722
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 10:56 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
    .....Over allochtonen knuffelen gesproken


    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
    pi_24564216
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 13:52 schreef Elgigante het volgende:

    [..]

    Er zijn grenzen en je hoeft natuurlijk niet tolerant te zijn voor iemand die jou het leven zuur maakt.
    Toleranti zou er moeten zijn voor iedereen die binnenskaders blijft, nu is er discussie welke grenzen dat precies moeten zijn.
    Beter laat dan nooit.
    Ah dus, radicale moslims mogen ook kankeren op het verderfelijke westen.
    Allah Al Watan Al Malik
      vrijdag 14 januari 2005 @ 15:17:19 #168
    17550 machteld
    Arafat should have dyed
    pi_24564317
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 15:11 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Ah dus, radicale moslims mogen ook kankeren op het verderfelijke westen.
    Maar natuurlijk, een helder betoog met goede argumenten is altijd welkom.
    Koranfascisme bedankt Islam
    pi_24569382
    Wat begrijp je precies niet Verbal? Of wilde je gewoon een nieuwe smilie uitproberen?
    "We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
      vrijdag 14 januari 2005 @ 23:08:38 #170
    1234 HiZ
    Istanbullu
    pi_24571857
    Volgens de Telegraaf zou Wilders bij verkiezingen nu nog maar 8 zetels halen.
      zaterdag 15 januari 2005 @ 00:04:19 #171
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_24573026
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 23:08 schreef HiZ het volgende:
    Volgens de Telegraaf zou Wilders bij verkiezingen nu nog maar 8 zetels halen.
    Dat komt omdat alleen de echt leeghoofden achter zo'n onozel figuur aan blijven lopen Met domme uitspraken zoals de uitspraak in dit topic hoort hij meer bij de Nederlandse Volks Unie thuis.....
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      zaterdag 15 januari 2005 @ 00:16:27 #172
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_24573274
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 20:51 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
    Wat begrijp je precies niet Verbal?
    Waarom jij met 'allochtonen knuffelen' komt aanzetten. Daar had ik het toch niet over

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
    pi_24573934
    Dat was je wel aan het doen.
    "We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
    pi_24574003
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 23:08 schreef HiZ het volgende:
    Volgens de Telegraaf zou Wilders bij verkiezingen nu nog maar 8 zetels halen.
    de telegraaf noem je ook een krant op zeg, ik weet zeker dat willders meer stemmen gaat halen veel meer...
    When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity.
      zaterdag 15 januari 2005 @ 00:55:57 #175
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_24574018
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 00:51 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
    Dat was je wel aan het doen.
    Wederom:

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
      zaterdag 15 januari 2005 @ 00:57:46 #176
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_24574048
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 00:55 schreef GewoneMan het volgende:
    de telegraaf noem je ook een krant op zeg, ik weet zeker dat willders meer stemmen gaat halen veel meer...
    Met welk partijprogramma? Er is meer in Nederland hoor dan alleen het "moslimintegratieprobleem". . Tenzij je zo'n stemmenlokkertje als "maximumsnelheid opheffen" echt een belangrijke stap voorwaarts voor Nederland vindt.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_24574216
    Wachten op zijn volgende proefballonnetje maar weer. Wat zou Fok toch moeten zonder dit soort clowns.
    pi_24574317
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 00:57 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Met welk partijprogramma? Er is meer in Nederland hoor dan alleen het "moslimintegratieprobleem". . Tenzij je zo'n stemmenlokkertje als "maximumsnelheid opheffen" echt een belangrijke stap voorwaarts voor Nederland vindt.
    ik ben het met je eens dat er meer in zijn programma moet komen, en dat zal heus wel gebeuren. zonder de stemmen lokkertjes. het is een persoon die problemen goed ziet en zijn bek open durft te trekken. een kwaliteit die bijzonder zelfzaam is in de nederlandse politiek. maar de tijd zal het leren
    When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity.
    pi_24574321
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 01:06 schreef SCH het volgende:
    Wachten op zijn volgende proefballonnetje maar weer. Wat zou Fok toch moeten zonder dit soort clowns.
    als er 1 een clown is ben jij het
    When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity.
      zaterdag 15 januari 2005 @ 01:17:05 #180
    57381 DeGroeneRidder
    Compassionate Conservatism
    pi_24574379
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 01:12 schreef GewoneMan het volgende:
    het is een persoon die problemen goed ziet en zijn bek open durft te trekken
    Als je daarmee bedoelt "een slecht gesocialiseerd idioot met een tunnelvisie die mensen beter kent dan zij zichzelf kennen (wat het geval is met veel wannabe-koranexegeten e.a. zelfverklaarde islamkenners)" ben ik het met je eens.
    -6- Gehoorzaam de wetten van de HERE, uw God. Volg Zijn weg en heb ontzag voor Hem.
    pi_24574507
    Is dat een kwaliteit: "je bek durven open te trekken". Het lijkt me belangrijker dat er ook wat verstandigs uitkomt en Wilders heeft nu al mot met de mensen die misschien op zijn lijst willen zoals Eerdmans dus zo handig is dat opentrekken niet.

    Volgens mij hebben we veel te veel van die mensen die hun bek opentrekken en daar veel te veel aandacht voor krijgen. Het gaat om oplossingen op termijn en niet om roepen wat de mensen willen horen.
    pi_24575606
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 01:12 schreef GewoneMan het volgende:

    [..]

    als er 1 een clown is ben jij het
    pi_24575712
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 01:27 schreef SCH het volgende:
    Is dat een kwaliteit: "je bek durven open te trekken". Het lijkt me belangrijker dat er ook wat verstandigs uitkomt en Wilders heeft nu al mot met de mensen die misschien op zijn lijst willen zoals Eerdmans dus zo handig is dat opentrekken niet.
    Waaruit blijkt dat ?
    Dit keer graag met bronvermelding!
    quote:
    Volgens mij hebben we veel te veel van die mensen die hun bek opentrekken en daar veel te veel aandacht voor krijgen. Het gaat om oplossingen op termijn en niet om roepen wat de mensen willen horen.
    Volgens mij kunnen we niet genoeg mensen hebben die hun "bek" opentrekken. Dat dit soort mensen niet met lange termijn-oplossingen komen zijn weer enkel en alleen jouw woorden.
      zaterdag 15 januari 2005 @ 02:48:57 #184
    45173 Sickie
    Nr. 1 infidel
    pi_24575752
    Je kunt stoute murkjes ook gewoon een stuk hout in de nek leggen. Beetje pragmatisch, maar zeer effectief.
    Say your prayers
      zaterdag 15 januari 2005 @ 03:34:09 #185
    1234 HiZ
    Istanbullu
    pi_24576144
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 00:55 schreef GewoneMan het volgende:

    [..]

    de telegraaf noem je ook een krant op zeg, ik weet zeker dat willders meer stemmen gaat halen veel meer...
    Haha, weer zo'n middelbare schoolpiepeltje die zijn maatjes over de Telegraaf nablaat. Je leert het nog wel een keer jochie, ooit, als je wat verstandiger bent. De Telegraaf presenteert het nieuws op een smeuiige manier, maar neemt zelden een loopje met de feiten.
      zaterdag 15 januari 2005 @ 03:36:47 #186
    1234 HiZ
    Istanbullu
    pi_24576164
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 02:46 schreef rentmeester het volgende:

    [..]

    Waaruit blijkt dat ?
    Dit keer graag met bronvermelding!
    [..]

    Volgens mij kunnen we niet genoeg mensen hebben die hun "bek" opentrekken. Dat dit soort mensen niet met lange termijn-oplossingen komen zijn weer enkel en alleen jouw woorden.
    Lees de kranten eens een keer zou ik zeggen. Dan zou je weten dat Eerdmans vindt dat Wilders zijn anti-moslim standpunten moet matigen.
      zaterdag 15 januari 2005 @ 10:57:24 #187
    28640 Sidekick
    Ban the fucker
    pi_24577492
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 02:46 schreef rentmeester het volgende:

    [..]

    Waaruit blijkt dat ?
    Dit keer graag met bronvermelding!
    quote:
    'Wilders moet toon over moslims matigen'

    Kamerlid voor de LPF, Joost Eerdmans, zou graag met onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders willen samenwerken om een nieuwe politieke partij op te richten. Dit wil hij enkel op de voorwaarde dat Wilders zijn toon over moslims matigt. Eerdmans zegt dit in een interview, vandaag verschenen in de Volkskrant.

    Eerdmans vertelt in het interview: "Ik heb tegen Wilders gezegd: onderschat niet wat jij in handen hebt. Misschien wel het verschil tussen rust in het land en escalatie. Maar eerlijk gezegd: ik snap niet wat voor nut het heeft om te zeggen dat Mohammed een pedofiel is, Allah een fascist en alle moslims geitenneukers."

    Het gevaar volgens Eerdmans is dat je als politicus een hele groep in het harnas jaagt. "Dan kun je wel stijgen in de opiniepeilingen, maar je drijfveer moet ook zijn dat je je boodschap niet op een rots plant."

    Wat Eerdmans betreft zou de nieuw op te richten partij dan ook geen anti-islam partij worden, maar eentje met een bredere beweging, waarin veiligheid en bestuurlijke vernieuwing belangrijke thema's zijn. "Ik werk heel sterk toe naar iets dat breder is dan de Groep Wilders. Met meer mensen. Bijvoorbeeld ook de aanvoerders van Leefbaar Rotterdam, Marco Pastors en Ronald Sörensen, erbij. En dan samen iets neerzetten, liefst niet te ver voor de verkiezingen. Een lijst met namen, een goed verhaal, een harde campagne."

    'Wilders moet toon over moslims matigen'
    En het antwoord van Wilders:
    quote:
    Wilders zal toon over islam niet matigen

    Kamerlid Geert Wilders wil best samen met het LPF-kamerlid Joost Eerdmans een nieuwe politieke partij oprichten. Maar Eerdmans moet niet denken dat Wilders zich gematigder over moslims gaat uitlaten. 'Veel van de problemen in dit land zijn veroorzaakt doordat wij jarenlang te genuanceerd zijn geweest.'

    Dat zegt Wilders in de Volkskrant. Hij reageert daarmee op de oproep van Eerdmans om zijn toon tegen moslims te matigen. Eerdmans zei graag met Wilders te willen samenwerken, op voorwaarde dat Wilders zich genuanceerder over de islam uitlaat.

    Maar volgens Wilders zijn veel problemen rond de islam juist veroorzaakt doordat het debat jarenlang te genuanceerd is geweest. Wilders doelt hiermee op meer dan radicalisme en terrorisme.

    Slechte integratie
    Veel problemen zijn volgens het onafhankelijke kamerlid te wijten aan een slechte integratie van moslims in de Nederlandse samenleving. Als voorbeeld noemt hij moslims die weigeren vrouwen een hand te geven en imams die de Nederlandse taal niet spreken.

    Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond komt Wilders uit op 18 kamerzetels. Dat is drie zetels minder dan de peiling van twee weken geleden en elf minder dan die van eind november.

    Wilders’ oude partij, de VVD, profiteert hier nauwelijks van. De liberalen, die nu 27 zetels hebben, zouden op 17 zetels uitkomen. Dat is één meer dan in de vorige peiling.

    Bron: Elsevier
    Als Eerdmans eerst stellig roept alleen te willen samenwerken als Wilders zijn toon gaat matigen, en Wilders dat totaal niet van plan is, dan is dat een zeer slechte start van een samenwerking die dus nu al op losse schroeven staat.
    A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
    Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
    I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
    pi_24579547
    Bedankt Sidekick!!! Ik word zo verdrietig van die rentmeestertjes die wel veel roepen maar blijkbaar het nieuws helemaal niet volgen.
    pi_24582494
    Ach ik hoef alleen maar te luisteren en kijken naar Geert.
    Meneer Wilders doet zichzelf de das om met zijn leuke uitspraakjes.
    X
      zaterdag 15 januari 2005 @ 16:27:43 #190
    42306 Vassili_Z
    Low Man's Lyric
    pi_24582544
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 13:07 schreef Koos Voos het volgende:

    [..]

    Probeer deze eens.. ik kwam tot 3 seconden

    [afbeelding]

    (over 'gevaren 'voor onze democratie gesproken)
    Het beoordelen op uiterlijk, dat is het gevaar van extreem rechts HE KOOS VOOS
    Era Vulgaris
      zondag 16 januari 2005 @ 00:31:05 #191
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24591016
    quote:
    Op vrijdag 14 januari 2005 15:11 schreef Mutant01 het volgende:

    [..]

    Ah dus, radicale moslims mogen ook kankeren op het verderfelijke westen.
    Tuurlijk. Verder kan van de wettische scherpslijpers dan ook enige consequentie gevraagd worden aangaande de voorschriften over het wonen in een niet-islamitisch land. Wie zich consequent presenteert dient zich immers ook consequent te gedragen ten voorbeeld opdat zij niet in verleiding komen.
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
      zondag 16 januari 2005 @ 00:36:41 #192
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24591137
    quote:
    Op zaterdag 15 januari 2005 16:27 schreef Vassili_Z het volgende:

    [..]

    Het beoordelen op uiterlijk, dat is het gevaar van extreem rechts HE KOOS VOOS

    Je doelt op deze beoordeling?
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
      zondag 16 januari 2005 @ 00:50:14 #193
    42306 Vassili_Z
    Low Man's Lyric
    pi_24591469
    quote:
    Op zondag 16 januari 2005 00:36 schreef sjun het volgende:

    [..]

    [afbeelding]
    Je doelt op deze beoordeling?
    nope
    Era Vulgaris
      zondag 16 januari 2005 @ 01:22:48 #194
    37950 JAM
    Sic transit gloria mundi.
    pi_24592137
    Niets mis met een beetje laster. .

    Hier hebben wij onze vriendelijk vriend uit het Limburgse.

    .

    Dat deze man een domme lul is behoeft eigenlijk niet zoveel uiteg, maar nou heb ik toch twee mooie citaten van de man tegenover elkaar gezet. Op de vraag de man die zich laat leiden door zijn eigen verwrongen wereldbeeld en megalomane paranoia zijn nieuwe partij zich alleen maar zou bezigen met het zich afzetten tegen de Islam (ofwel, van die kinderachtige allochtoon-pesterijtjes zoals een stupide poging tot sociale chrigurgie door Marokkanen hun paspoort ontnemen met excuus dat dat het internationale terrorisme zou bestrijden) had de man een geweldig antwoord.
    quote:
    'Nee, nee, het wordt zeker geen one-issue partij.'
    Vandaag in het NRC, alhoewel het het NRC van zaterdag en zondag is, had ik weer zo'n geweldig citaat te pakken. Wilders is op bezoek in de US of fuckin' Aight om daar ideeën op de doen door het praten met dogmatische new-born-christenen, massafrauders die zich tegenwoordig minister mogen noemen en 'gewone' conservatieven. Dit vond hij zelf een prima idee, want, zegt Geert Wilders...
    quote:
    'Ik kan niet alleen maar Islam doen.'
    Nee, Geert Wilders heeft briljante, zéér creative en vernieuwende ideeën! He's talking minder bureaucratie, minder overheid en minder belasting hier! Geert, petje af. Reagan heeft ook de verkiezingen gewonnnen met deze clichématige populistische bullshit.

    Dus, schatten, grijp dit topic en deze gelegenheid aan om met ons allen te delen wanneer en hoe jij tot de conclusie kwam dat Geert Wilders niets anders is dan een megalomane randdebiel inclus spraakgebrek! .
    "The world will note that the first atomic bomb was dropped on Hiroshima, a military base."
      zondag 16 januari 2005 @ 01:29:14 #195
    17550 machteld
    Arafat should have dyed
    pi_24592265
    En je punt ontgaat mij even (het is al laat ik weet het)
    Koranfascisme bedankt Islam
      zondag 16 januari 2005 @ 04:45:34 #196
    95608 Speth
    Rorschach
    pi_24592967
    Echt dom is hij niet. Hij lijkt me echter wel emotioneel weinig stabiel... En een grip op de realiteit heeft 'ie ook niet.

    Weg met die gast.
    pi_24606430
    quote:
    Op zondag 16 januari 2005 01:22 schreef JAM het volgende:
    Niets mis met een beetje laster. .

    Hier hebben wij onze vriendelijk vriend uit het Limburgse.

    [afbeelding].

    Dat deze man een domme lul is behoeft eigenlijk niet zoveel uiteg...
    Doe is een poging dombo...

    ( en leg eens uit wat 'de US of fuckin' Aight ' is )
    pi_24606509
    quote:
    Op zondag 16 januari 2005 00:36 schreef sjun het volgende:

    [..]

    [afbeelding]
    Je doelt op deze beoordeling?
    Nee zij doelt op deze... dat gevaarlijke typje dat achter de schermen voor Allah werkt

      maandag 17 januari 2005 @ 01:21:15 #199
    37950 JAM
    Sic transit gloria mundi.
    pi_24606600
    quote:
    Op maandag 17 januari 2005 01:08 schreef Koos Voos het volgende:

    [..]

    Doe is een poging dombo...

    ( en leg eens uit wat 'de US of fuckin' Aight ' is )
    Ach, wellicht was het niet zo'n goede woordkeuze. Écht dom is de man inderdaad niet, emotioneel instabiel, paranoïde, dogmatisch, kortzichtig en naïef zijn meer woorden die bij hem passen inderdaad. .
    "The world will note that the first atomic bomb was dropped on Hiroshima, a military base."
    pi_24606699
    quote:
    Op maandag 17 januari 2005 01:21 schreef JAM het volgende:

    [..]

    Ach, wellicht was het niet zo'n goede woordkeuze. Écht dom is de man inderdaad niet, emotioneel instabiel, paranoïde, dogmatisch, kortzichtig en naïef zijn meer woorden die bij hem passen inderdaad. .
    'emotioneel instabiel ' .. dat zal jij vast meer gehoord hebben , maar goed blijkbaar zie jij ook in dat de man niet dom is.
      maandag 17 januari 2005 @ 01:34:04 #201
    37950 JAM
    Sic transit gloria mundi.
    pi_24606758
    quote:
    Op maandag 17 januari 2005 01:29 schreef Koos Voos het volgende:

    [..]

    'emotioneel instabiel ' .. dat zal jij vast meer gehoord hebben , maar goed blijkbaar zie jij ook in dat de man niet dom is.
    Bij het paranoïde, dogmatisch, kortzichtig en naïef sluit je wel aan? .
    "The world will note that the first atomic bomb was dropped on Hiroshima, a military base."
      maandag 17 januari 2005 @ 01:51:49 #202
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24606970
    quote:
    Op zondag 16 januari 2005 01:22 schreef JAM het volgende:
    Niets mis met een beetje laster. .

    Hier hebben wij onze vriendelijk vriend uit het Limburgse.

    [afbeelding].

    Dat deze man een domme lul is behoeft eigenlijk niet zoveel uiteg, maar nou heb ik toch twee mooie citaten van de man tegenover elkaar gezet. Op de vraag de man die zich laat leiden door zijn eigen verwrongen wereldbeeld en megalomane paranoia zijn nieuwe partij zich alleen maar zou bezigen met het zich afzetten tegen de Islam (ofwel, van die kinderachtige allochtoon-pesterijtjes zoals een stupide poging tot sociale chrigurgie door Marokkanen hun paspoort ontnemen met excuus dat dat het internationale terrorisme zou bestrijden) had de man een geweldig antwoord.
    [..]

    Vandaag in het NRC, alhoewel het het NRC van zaterdag en zondag is, had ik weer zo'n geweldig citaat te pakken. Wilders is op bezoek in de US of fuckin' Aight om daar ideeën op de doen door het praten met dogmatische new-born-christenen, massafrauders die zich tegenwoordig minister mogen noemen en 'gewone' conservatieven. Dit vond hij zelf een prima idee, want, zegt Geert Wilders...
    [..]

    Nee, Geert Wilders heeft briljante, zéér creative en vernieuwende ideeën! He's talking minder bureaucratie, minder overheid en minder belasting hier! Geert, petje af. Reagan heeft ook de verkiezingen gewonnnen met deze clichématige populistische bullshit.

    Dus, schatten, grijp dit topic en deze gelegenheid aan om met ons allen te delen wanneer en hoe jij tot de conclusie kwam dat Geert Wilders niets anders is dan een megalomane randdebiel inclus spraakgebrek! .
    Wellicht helpt een schouwing van het hele artikel en enkele kanttekeningen bij de wijze van presentatie.
    quote:
    Wilders snuift in VS conservatieve thema's op

    'Ik kan niet alleen islam doen', zegt Kamerlid Geert Wilders. Daarom is hij op studiereis in de VS.

    WASHINGTON, 15 JAN. ,,Ah, dit is vrijheid'', zegt Geert Wilders. We zitten gewoon voor het raam van een koffiewinkel in de hoofdstad van een bevriende mogendheid. In Nederland kan dat niet. De heren van de lijfwacht vinden het goed, maar blijven vlakbij. De leider van de Groep Wilders is ook opgetogen omdat hij geestverwanten heeft gevonden: ,,Die hele Reagan-agenda bevalt me wel!'' Belastingverlaging en 'een kleinere overheid' bieden kansen om zijn aantrekkingskracht te verbreden. ,,Ik kan niet alleen islam doen.''

    Na een week in Israël, is het van de VVD afgescheiden Kamerlid doorgereisd voor een week terrorisme- en immigratie-studie in New York, Philadelphia en Washington. Hij heeft een duizelingwekkende serie gesprekken gevoerd bij het Witte Huis, denktanks en 'conservatieve clubs', in het Huis van Afgevaardigden en met de Amerikaanse pers. Elke keer als hij zijn verhaal houdt over Turkije (,,goede buur, maar geen lid van de familie''), een immigratiestop voor niet-westerlingen en de verbureaucratiseerde EU en VN wordt Wilders naar eigen zeggen voor 'gematigd' uitgescholden. Dat bevalt hem wel voor de variatie. Volgens verslagen in The New York Sun en The New York Observer waren zijn toehoorders onder de indruk, hij was minder wild dan de Brits-Nederlandse schrijver Ian Buruma hem kort geleden in The New Yorker had afgeschilderd, maar men was niet steeds overtuigd dat alles wat hij wilde ook kon.

    ,,Mijn Turkije-verhaal zit goed in elkaar. Ik heb het gewoon verteld zoals ik het denk. Daar kreeg ik weinig weerwerk op, al weet ik dat ze er hier anders over denken.'' Het doet Wilders hoe dan ook goed iets te proeven van de dynamiek die hij mist ,,in onze eigen gepamperde, vadsige samenleving'', vertelt hij bij de kleinst verkrijgbare beker koffie, die hier 'tall' heet.

    Woensdag maakte hij de befaamde wekelijkse coördinatiebijeenkomst mee van 'Americans for Tax Reform', de lobbyclub van Grover Norquist die ijvert voor belastingverlaging. Wilders heeft met bewondering gezien hoe Norquist als een spin in het web de conservatieve revolutie orkestreert. ,,Zoiets zouden wij ook moeten hebben. Zelfs het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken leggen bij hem verantwoording af.'' Wilders heeft dankbaar genoteerd hoe Norquist hem het verband tussen zijn eigen thema's heeft verduidelijkt: ,,Immigratie betekent een groter beroep op sociale zekerheid, wat leidt tot meer Democraten'' - links in de Nederlandse verhoudingen. Hij concludeert: ,,We hebben in Nederland geen belastingverlagingspartij. Dat biedt mogelijkheden.'' Het Kamerlid heeft Norquist wel gevraagd hoe je sterk verlaagde belastingen in de begroting opvangt. Norquist noemde met een ruim gebaar de resulterende vergrote economische groei als oplossing, maar Wilders is ervan doordrongen dat als je een kleinere overheid nastreeft en minder belasting wilt innen, kiezen geboden is. ,,Amerikaanse begrotingstekorten zijn geen oplossing. Ik heb er wel een verhaal bij, maar het kan in Nederland electoraal pijn doen. Je moet het goed inpakken.''

    We lopen de lijst ontmoetingen nog een keer door. Spreekbeurten georganiseerd door het blad Commentary, The Heritage Foundation, The American Enterprise Institute en het Foreign Policy Research Institute, gesprekken met de vooraanstaand neoconservatief Richard Perle, de Midden-Oosten-kenners Daniel Pipes en Hillel Fradkin en de Libertarian Party, interviews met The New York Observer, Sixty Minutes van CBS, Frontline (PBS), The New Republic, The Financial Times, The Washington Times, Fox News (vanavond in prime time). Het is een programma waar een Nederlandse minister-president op bezoek in de VS jaloers op zou zijn, al zou zijn staf het intellectueel misschien iets uitgebalanceerder samenstellen. En hij mocht logeren in dezelfde residentie van de Nederlandse ambassadeur. Maar dat was om veiligheidsredenen.

    ,,Ik ben Pim Fortuyn niet'', is een sleutelzin uit zijn Amerikaanse boodschap. Maar in diens voetsporen is Geert Wilders bezig de bekendste Nederlander in Amerika te worden.
    Bron: Marc Chavannes in: Wilders snuift in VS conservatieve thema's op. NRC Handelsblad rubriek Binnenland, zaterdag 15 januari.

    Slechts enkele kanttekeningen:
  • Tot vervelens toe herhaalt het NRC de zin: Ik kan niet alleen islam doen. Over de precieze context waarin de zin geplaatst is wordt niets verhaald. De zin in kwestie doet het natuurlijk leuk als ankeiler om de man zichzelf als dom neer te laten zetten.
  • Het aanhalen van Ian Buruma, die nog 'wel eens' in de Volkskrant wordt aangehaald versterkt het gevoel tot de familie te behoren die de waarheid in pacht heeft. Natuurlijk had Ian Buruma hem wild afgeschilderd. Van zijn vrienden bij de Volkskrant hoorde de man immers geen andere verhalen. Het erbij halen van de totaal overbodige mening van Ian Buruma voor dit stuk over het wedervaren van Geert Wilders past echter uitstekend in een mogelijk discutabele opzet Geert Wilders 'wat' zwarter af te schilderen dan deze zich presenteert.
  • Het toppunt van de gekleurde berichtgeving is wel deze bijzin: Het is een programma waar een Nederlandse minister-president op bezoek in de VS jaloers op zou zijn, al zou zijn staf het intellectueel misschien iets uitgebalanceerder samenstellen. Zo is Geert Wilders weer leuk neergezet als wat dommige sensatiezoeker in het NRC. Het gaat helaas bergafwaarts met de krant die ik vroeger wat hoger had zitten...
  • NRC met vervolgens het verhaaltje dienstbaar aan de negatieve typering van Wilders door de navolgende zin: ,,Ik ben Pim Fortuyn niet'', is een sleutelzin uit zijn Amerikaanse boodschap. Maar in diens voetsporen is Geert Wilders bezig de bekendste Nederlander in Amerika te worden.
    Het gaat er Geert Wilders elemaal niet om bekend te worden in Amerika maar de suggestie is gewekt dat er een ijdeltuiterig reisje is ondernomen.

    Jammer toch dat het NRC niet langer in staat lijkt om haar nieuws wat meer neutraal te presenteren. Jensma had al eens eerder kleur bekend en tegenwoordig is men bij deze krant zelfs al bezig mogelijke concurrentie zwart te maken via de aloude queer en sneer techniek...

    Erik (de Vlieger),als je meeleest: Er is een behoefte aan een echte kwaliteitskrant in Nederland die minder lippendienst bewijst aan de sociaal-democratie en zich gewoon beperkt tot de nieuwsfeiten en achtergrondinformatie zonder deze zelf in te kleuren middels een suggestieve schrijfwijze. Nu je even niks omhanden hebt kan dat misschien een leuke nieuwe uitdaging zijn.
  • Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
    pi_24607230
    quote:
    Op maandag 17 januari 2005 01:21 schreef JAM het volgende:

    Écht dom is de man inderdaad niet, emotioneel instabiel, paranoïde, dogmatisch, kortzichtig en naïef zijn meer woorden die bij hem passen inderdaad. .
    Ach, hij heeft HAVO en is 13 jaar beleidsmedewerker geweest, dus veel vuur in z'n reet heeft ie niet.
    And it's only the giving
    That makes you
    What you are
      maandag 17 januari 2005 @ 10:46:55 #204
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24609681
    quote:
    Op maandag 17 januari 2005 02:17 schreef OllieA het volgende:

    [..]

    Ach, hij heeft HAVO en is 13 jaar beleidsmedewerker geweest, dus veel vuur in z'n reet heeft ie niet.
    Hij heeft in ieder geval al die tijd zijn eigen broek opgehouden.

    Je opmerking past overigens in een zichtbare traditie. Volkskrant-columnist jan Blokker probeerde Geert Wilders al eens weg te zetten als "De opperveldwachter van rechts Nederland". NRC-columnist Frits Abrahams deed eveneens een sociaal-democratische duit van afservering in het zakje: "Ik zat schuin achter Geert Wilders op de tribune, en wat me daardoor voor het eerst opviel is dat zijn coiffure ook aan de achterzijde van zijn hoofd van een verbluffende elegantie is. Zij oogt daar als een echte slagroomtaart, ietwat opgeblazen weliswaar, maar zeker niet onsmakelijk."

    Zo lukt het natuurlijk prima om met veel dedain al trivialiserend de man in plaats van de bal te spelen. Het is de vrijheid van meningsuiting van de columnist die gelukkig in het geval Wilders minder gevaar voor eigen lijf, leden en carrière over zich afroept dan in sommige meergelijke gevallen.
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
      maandag 17 januari 2005 @ 10:49:26 #205
    106056 Landmass
    ik discrimineer dus ik besta
    pi_24609721
    Ik vind dit een supergoed plan van Wilders. Mijn stem heeft hij al.
    Fok! presents
    GOOD MOD, BAD MOD
    starring Sizzler & Sidekick
    nu in POL
      maandag 17 januari 2005 @ 10:51:15 #206
    106056 Landmass
    ik discrimineer dus ik besta
    pi_24609749
    quote:
    Op maandag 17 januari 2005 10:46 schreef sjun het volgende:

    [..]

    Hij heeft in ieder geval al die tijd zijn eigen broek opgehouden.

    Je opmerking past overigens in een zichtbare traditie. Volkskrant-columnist jan Blokker probeerde Geert Wilders al eens weg te zetten als "De opperveldwachter van rechts Nederland". NRC-columnist Frits Abrahams deed eveneens een sociaal-democratische duit van afservering in het zakje: "Ik zat schuin achter Geert Wilders op de tribune, en wat me daardoor voor het eerst opviel is dat zijn coiffure ook aan de achterzijde van zijn hoofd van een verbluffende elegantie is. Zij oogt daar als een echte slagroomtaart, ietwat opgeblazen weliswaar, maar zeker niet onsmakelijk."

    Zo lukt het natuurlijk prima om met veel dedain al trivialiserend de man in plaats van de bal te spelen. Het is de vrijheid van meningsuiting van de columnist die gelukkig in het geval Wilders minder gevaar voor eigen lijf, leden en carrière over zich afroept dan in sommige meergelijke gevallen.
    Hoe kan je als columnist je niveau verlagen zeg.
    Aan de andere kant, op deze manier krijgen meer mensen symphatie voor Wilders.
    Fok! presents
    GOOD MOD, BAD MOD
    starring Sizzler & Sidekick
    nu in POL
      maandag 17 januari 2005 @ 10:55:03 #207
    106056 Landmass
    ik discrimineer dus ik besta
    pi_24609812
    Fok! presents
    GOOD MOD, BAD MOD
    starring Sizzler & Sidekick
    nu in POL
      maandag 17 januari 2005 @ 10:57:20 #208
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24609854
    quote:
    Op maandag 17 januari 2005 01:34 schreef JAM het volgende:

    [..]

    Bij het paranoïde, dogmatisch, kortzichtig en naïef sluit je wel aan? .
    Het oneigenlijke gebruik van psychiatrische termen zou, indien belichting van de uitspreker in kwestie plaatsvindt, nog wel eens kunnen neerkomen op des sprekers latent gebleven neurosen. Een beetje manager kan er op los psychologiseren zonder dat deze tot de orde geroepen wordt en daarmee voor zichzelf veinzen dat hij de buitenwereld aardig doorheeft terwijl zijn personeel langs hem heenwerkt om de door hem gegenereerde vertragingen voor eigen egopoetserij te ontlopen.
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
      maandag 17 januari 2005 @ 14:27:16 #209
    1234 HiZ
    Istanbullu
    pi_24612599
    quote:
    Op maandag 17 januari 2005 10:46 schreef sjun het volgende:

    [..]

    Hij heeft in ieder geval al die tijd zijn eigen broek opgehouden.
    Je vergist je, wij hebben al die jaren zijn broek opgehouden.
    pi_24616278
    quote:
    In Rotterdam zijn de spanningen na het overlijden van een 38-jarige man door zinloos geweld flink opgelopen. Terwijl de man lag te vechten voor zijn leven, had de politie grote moeite een groep jongeren in bedwang te houden. Dit, omdat de opgeschoten groep de ambulancemedewerkers verhinderde hun werk te doen.

    Vooral de houding van een groep uitgaansjongeren, voornamelijk van Marokkaanse komaf, zette kwaad bloed bij omstanders en buurtbewoners. Een omstander meldt dat Marokkaanse lieden naar de toen nog creperende man "ga maar dood, ga maar dood" riepen. De politie heeft dit niet bevestigd.

    Een getuige zegt 'kotsmisselijk' van het gebeuren te zijn geworden. "Dit was te walgelijk voor woorden. Ik heb het er nog steeds moeilijk mee, zeker nu ik weet dat die man een paar uur later is gestorven", aldus een hevig geëmotioneerde omstander.

    Een andere omstander meldt dat er een twintig- dertigtal hangjongeren om de man heen gingen staan, waardoor hulp van buitenaf de man niet kon bereiken. "Ik wilde zelf nog met die gasten op de vuist om te zorgen dat ze weggingen, maar we waren maar met een paar, dus dan doe je niks. Ook de politie kon in eerste instantie helemaal niets doen, pas later kwamen er meer agenten. Toen was de rust voorbij."

    Slachtoffer nam bij ruzie op voor een ander
    De ruzie tussen de man uit Ridderkerk, die samen met een vriend was wezen stappen, en de twee daders was ontstaan in de broodjeszaak Sandwichhouse. Op het moment van de woordenwisseling zat de zaak vol.

    "Die man die nu dood is, wilde het opnemen voor een ander, met wie die twee daders woorden hadden", zo vertelt een medewerkster van de broodjeszaak. "Op een gegeven moment gingen die man en zijn vriend weg en leek de boel gesust. Later bleek, dat ze op straat waren verder gegaan."
    Past hier ook wel bij.
    pi_24624197
    quote:
    Op maandag 17 januari 2005 10:46 schreef sjun het volgende:


    Hij heeft in ieder geval al die tijd zijn eigen broek opgehouden.
    Nou en? Dat is toch heel normaal? Wat zegt dat eigenlijk over je, dat je het bijzonder vindt dat iemand zijn eigen broek ophoudt?
    Overigens heb ik niet zo'n hoge pet op van beleidsmedewerkers als jij blijkbaar hebt. Het is toch meer medewerken dan werken hè.
    quote:
    Je opmerking past overigens in een zichtbare traditie.
    Ik zou het nog fijner gevonden hebben als mijn opmerking gepast had in een onzichtbare traditie. Dan doet zo'n adjectief er nog iets toe.
    And it's only the giving
    That makes you
    What you are
      dinsdag 18 januari 2005 @ 15:05:54 #212
    52589 sjun
    uit solidariteit
    pi_24625431
    quote:
    Op dinsdag 18 januari 2005 13:31 schreef OllieA het volgende:

    [..]

    Nou en? Dat is toch heel normaal? Wat zegt dat eigenlijk over je, dat je het bijzonder vindt dat iemand zijn eigen broek ophoudt?
    Dat zegt dat mijn solidariteit wat overvraagd wordt via de zoveelste stijging van gemeentelijke leges en ziektekostenpremies terwijl bij de service van gemeentelijke dienstverlening de kostpris ook al nauweliks inverhouding staat tot de geboden waar, Iets zegt me dan dat de loonlijst van onze overheid bijzonder zwaar belast wordt. .
    quote:
    Overigens heb ik niet zo'n hoge pet op van beleidsmedewerkers als jij blijkbaar hebt. Het is toch meer medewerken dan werken hè.
    Het kan geen kwaad je wat meer in de politiek alsmede in de functie van beleidsmedewerker te verdiepen. Het zijn vooral de beleidsmedewerkers die een politicus helpen scoren door hun teksten te schrijven en te verbeteren, hun agenda op orde te houden, te blijven monitoren op gestand doen van toezeggingen en niet te vergeten behoorlijk bijdragen aan de meningsvorming van de politicus die ze bijstaan. Ik kan me echter voorstellen dat it bij de SP mogelijk anders in zijn werk gaat omdat daar immers centraal gedacht wordt.
    quote:
    Ik zou het nog fijner gevonden hebben als mijn opmerking gepast had in een onzichtbare traditie. Dan doet zo'n adjectief er nog iets toe.
    Het adjectief bewerkte onder andere deze reactie naast dat het bijdraagt aan bewerking van communicatief bewustzijn van lurkers en deelnemers in dez draad.
    Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
    pi_24625752
    quote:
    Op dinsdag 18 januari 2005 15:05 schreef sjun het volgende:

    [..]

    Dat zegt dat mijn solidariteit wat overvraagd wordt via de zoveelste stijging van gemeentelijke leges en ziektekostenpremies terwijl bij de service van gemeentelijke dienstverlening de kostpris ook al nauweliks inverhouding staat tot de geboden waar, Iets zegt me dan dat de loonlijst van onze overheid bijzonder zwaar belast wordt.
    Ja, met niet-productieve beleidsmedewerkers met een HAVO-opleiding, die een politicus moeten helpen scoren, bijvoorbeeld.
    quote:
    [..]

    Het kan geen kwaad je wat meer in de politiek alsmede in de functie van beleidsmedewerker te verdiepen. Het zijn vooral de beleidsmedewerkers die een politicus helpen scoren door hun teksten te schrijven en te verbeteren, hun agenda op orde te houden, te blijven monitoren op gestand doen van toezeggingen en niet te vergeten behoorlijk bijdragen aan de meningsvorming van de politicus die ze bijstaan. Ik kan me echter voorstellen dat it bij de SP mogelijk anders in zijn werk gaat omdat daar immers centraal gedacht wordt.
    Het zou me inderdaad niet verwonderen als Marijnissen geen betaalde havist nodig heeft om hem te helpen met het vormen van zijn mening.
    quote:
    Het adjectief bewerkte onder andere deze reactie naast dat het bijdraagt aan bewerking van communicatief bewustzijn van lurkers en deelnemers in dez draad.
    Wat zo'n adjectief wel allemaal niet weet te bewerken.
    And it's only the giving
    That makes you
    What you are
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')