abonnement Unibet Coolblue
  maandag 27 maart 2023 @ 20:17:09 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208559725
Vorige topic: NWS / Belastingdienst toeslagaffaire #9:Nlandse overheid vijand van het volk werd gesloten met weer een nieuwe misstand:

quote:
6s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 11:00 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Burgers onder bestaansminimum door Belastingdienst'

De Belastingdienst past niet uit eigen beweging de beslagvrije voet toe bij de verrekening van toeslagen. Het kan daarom voorkomen dat burgers onder het bestaansminimum terechtkomen.

Mensen raken in grote problemen als de beslagvrije voet niet wordt gerespecteerd.
Daarvoor waarschuwt de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR). Zij roepen staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën op om dit zo snel mogelijk alsnog te regelen.

De invoering van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet zou moeten voorkomen dat burgers nog onder de beslagvrije voet - het bestaansminimum - terechtkomen.

Bestaansminimum
Schuldeisers mogen niet aan het deel van het inkomen van een schuldenaar komen dat diegene echt nodig heeft voor zijn of haar levensonderhoud. Dit is afhankelijk van de gezinssamenstelling, maar meestal even hoog als een bijstandsuitkering. Op de website van het Juridisch Loket kun je je beslagvrije voet berekenen.

https://www.uwbeslagvrijevoet.nl/controleren-beslagvrije-voet :7

Burgers die door een invordering onder het bestaansminimum terecht dreigen te komen, moesten tot voor kort zelf aan de bel trekken. Sinds januari 2021 zou hier verandering in moeten zijn gekomen, maar volgens de LOSR is dat nog niet op orde.

Geldstress
,,Het aanleveren van de benodigde gegevens om de beslagvrije voet te berekenen was in praktijk voor veel mensen een probleem. Wetenschappelijk onderzoek over schaarste, geldstress en beperkt 'doenvermogen' bevestigde dit beeld. Mensen willen wel, maar kúnnen niet", zegt André Moerman voorzitter signaleringscommissie LOSR.

De instantie wil dat de fiscus de wet toepast en bij verrekening van toeslagen de beslagvrije voet proactief toepast. Een verzoek om een persoonlijke betalingsregeling moet volledig en met terugwerkende kracht worden toegepast. Ook moeten burgers en de medewerkers van de Belastingtelefoon beter worden voorgelicht over de beslagvrije voet.

https://www.telegraaf.nl/(...)door-belastingdienst

Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker :r
Wat een klerelijers :(
En zo kloten we lekker verder en verandert er niets in Bureaucratisch belastingdienst land...
  maandag 27 maart 2023 @ 20:18:17 #2
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208559750
twitter


Hoe kan dat nou met zelfs een minister voor rechtsbescherming :') :|W

Oh wacht die laat overal een spoor van vernieling na zonder daar op afgerekend te worden

Frank Weerwind :r net als je denkt dat het niet erger kan na Sander Dekker :') Ook zo een hoop stront :(
pi_208582973
twitter
pi_208583014
Kan Kaag vanavond haar ontslag brief schrijven? Wat een stuk stront.
  woensdag 29 maart 2023 @ 17:38:31 #5
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208583094
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 17:32 schreef ootjekatootje het volgende:
Kan Kaag vanavond haar ontslag brief schrijven? Wat een stuk stront.
Wopke deed het een stuk beter :') :r
Ook een stuk stront :(
pi_208583131
Gaat het hier om de standpunten van de kennisgroepen? Die zijn voor Jan met de pet totaal niet interessant. Daar valt alleen voor de toch al bevoordeeelde grote jongens wat te halen.
Zu hause ist alles besser
pi_208584257
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 17:41 schreef kaputwiehund het volgende:
Gaat het hier om de standpunten van de kennisgroepen? Die zijn voor Jan met de pet totaal niet interessant. Daar valt alleen voor de toch al bevoordeeelde grote jongens wat te halen.
Ja, maar die moeten volgens de wet wel geopenbaard worden in begrijpelijke taal.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  woensdag 29 maart 2023 @ 20:06:23 #8
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208585292
'Politieke top Financiën frustreert openbaarmaking, het staat er letterlijk'

Het ministerie van Financiën heeft om politieke redenen :') openbaarmaking van kennisgroepstandpunten en daarmee algemene toegang tot de uitleg van fiscale regels tegengehouden, schrijft NRC op basis van onderzoek door fiscaal jurist Martin Nouwen van de Universiteit Leiden. In een interview met de krant zegt Nouwen: "De politieke top frustreert openbaarmaking, het staat er letterlijk”.

Nouwen baseert zijn uitspraken in de krant op interne documenten die de dienst onlangs vrijgaf na een informatieverzoek op basis van de Wet open overheid.

quote:
Hieruit blijkt dat het ministerie van Financiën over een breed front grote achterstanden heeft opgelopen in de publicatie van zijn fiscale standpunten.
De staatssecretaris van Fiscale Zaken dient generieke standpunten over uitleg van belastingregels binnen zes weken toegankelijk te maken voor alle belastingbetalers, staat in de wet. Dat dit spaarzaam gebeurt houdt Nouwen op onwil van de politieke top. Uit de stukken blijkt dat sommige kennisgroepen van de Belastingdienst al sinds 2017 alarm slaan vanwege de trage wijze waarop fiscale standpunten met de buitenwereld worden gedeeld.

Om de openbaarmaking van de documenten af te dwingen heeft Nouwen een rechterlijke procedure moeten voeren waarbij hij 'een muur van weerstand' heeft moeten overwinnen. Financiën liet aan de onderzoeker weten dat het veel te veel werk was aan de verzoeken tegemoet te komen, daaraan kon het ministerie onmogelijk voldoen. Bovendien betwistte het of deze stukken wel publiek mochten worden. Uiteindelijk heeft de rechter Nouwen in het gelijk gesteld.

De overheid moet iedereen gelijk behandelen, maar wat als de gewone burger niet op de hoogte is van de uitleg en toepassing van intern fiscaal beleid en grote advieskantoren aan de Zuidas wel? Dan is de rechtsgelijkheid en rechtszekerheid in het geding, zo betoogt de fiscaal jurist.

Bovendien, door gebrek aan transparantie over de standpunten van kennisgroepen baseerden burgers en bedrijven zich bij hun aangifte jarenlang op verouderde regels en waren zij niet op de hoogte van de actueelste interpretatie van de wet door de Belastingdienst. Zo bestaat de kans dat zij te veel belasting hebben betaald. Sommige fiscaal juristen en bestuurskundigen waarschuwen voor een ‘tsunami’ aan rechtszaken. Wetenschappers verwachten dat adviseurs en advocaten alle belastingstandpunten gaan doorvlooien op juridische en financiële kansen.

Nouwen wees er vorig al op dat publicatie van kennisgroepstandpunten zijn voorgeschreven in internationaal en Europees belastingbeleid. Hij deed destijds in NRC een dringend beroep op staatssecretaris Marnix van Rij om aan deze situatie een eind te maken. Per 1 april gaat dat gebeuren doordat de Belastingdienst de belangrijkste standpunten alsnog (deels) openbaart op een speciale website.

https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/politieke-top-financiën-frustreert-openbaarmaking-het-staat-er-letterlijk/

We worden gewoon geschoffeerd door Kaag en haar ambtenaartjes :( :r
pi_208585638
dit is toch niet te geloven, dit is echt erg!
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 29 maart 2023 @ 20:35:58 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208585801
Het hele artikel

ja is gratis en open

https://www.nrc.nl/nieuws(...)stingregels-a4160664
  woensdag 29 maart 2023 @ 20:39:54 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208585852
Top van Financiën hield openbaarmaking van belastingbeleid tegen


Dit zijn de verantwoordelijken

quote:
‘Tsunami’ aan rechtszaken dreigt
Het ministerie van Financiën heeft om politieke redenen openbaarmaking van belastingbeleid en daarmee uitleg van fiscale regels tegengehouden. Hierdoor baseerden burgers en bedrijven zich bij hun aangifte op verouderde regels en waren zij niet op de hoogte van de actueelste interpretatie van de wet door de Belastingdienst. Zo bestaat de kans dat zij te veel belasting hebben betaald. Dat blijkt uit interne documenten die de dienst onlangs vrijgaf na een informatieverzoek op basis van de Wet open overheid.

De Belastingdienst maakt binnenkort deels een eind aan die situatie. Staatssecretaris belastingzaken Marnix van Rij (CDA) zorgt dat de interne standpunten vanaf 1 april met de buitenwereld worden gedeeld. Sommige fiscaal juristen en bestuurskundigen waarschuwen voor een ‘tsunami’ aan rechtszaken. Wetenschappers verwachten dat adviseurs en advocaten alle belastingstandpunten gaan doorvlooien op juridische en financiële kansen.

Interview met onderzoeker Martijn Nouwen die het belastingballetje aan het rollen bracht hier. "De politieke top frustreert openbaarmaking, het staat er letterlijk."

https://www.nieuwnieuws.n(...)lastingbeleid-tegen/

Mag ik nou zeggen wat er met de verantwoordelijken moet gebeuren of :X :?
pi_208585901
Kennisgroepstandpunten in 6 weken omzetten in beleidsbesluiten is volstrekt onhaalbaar. Die regel moet zo snel mogelijk uit de wet.

Dat kennisgroepstandpunten niet gepubliceerd worden is wel grotendeels onbegrijpelijk. Een standpunt moet voor iedereen kenbaar zijn, hoewel ik begrijp dat mensen er mee aan de haal zullen gaan en het proberen toe te passen op net verschillende casussen. Dat zij dan maar zo.
pi_208587752
quote:
6s.gif Op woensdag 29 maart 2023 20:39 schreef ikweethetookniet het volgende:

Mag ik nou zeggen wat er met de verantwoordelijken moet gebeuren of :X :?
Dat mag je gerust zeggen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_208588170
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 20:23 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
dit is toch niet te geloven, dit is echt erg!
Nou, net wanneer je denkt dat het niet erger kan, gebeurd het toch.

twitter


Want vanwege deze zin:

quote:
Weerwind weet niet of er op dit moment sprake is van racisme en discriminatie in gevangenissen, zo schrijft de D66-bewindsman in een brief aan de Tweede Kamer.
Dus niet bestaande problemen gaan oplossen i.p.v. bijvoorbeeld het echt urgent maken van het terugplaatsen van kinderen als gevolg van de uithuisplaatsing door de toeslagaffaire.

twitter


Een bijzonder nare man die Weerwind.

Ondertussen hoorde ik die flapdrol van een Pechtold ook pleiten om de eerste kamer af te schaffen.
  donderdag 30 maart 2023 @ 13:44:30 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208590956
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 03:15 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Dat mag je gerust zeggen.
Kaalgeplukt in de gevangenis ermee ^O^
Weerwind mag er gelijk bij ook zo een sujet :r
  donderdag 30 maart 2023 @ 14:03:04 #16
80382 manny
30 is best veel
pi_208591138
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 07:43 schreef Mylene het volgende:

[..]
Nou, net wanneer je denkt dat het niet erger kan, gebeurd het toch.

[ twitter ]

Want vanwege deze zin:
[..]
Dus niet bestaande problemen gaan oplossen i.p.v. bijvoorbeeld het echt urgent maken van het terugplaatsen van kinderen als gevolg van de uithuisplaatsing door de toeslagaffaire.

[ twitter ]

Een bijzonder nare man die Weerwind.

Ondertussen hoorde ik die flapdrol van een Pechtold ook pleiten om de eerste kamer af te schaffen.
Allereerst: Twee dingen kunnen tegelijk waar zijn, en je kunt voor meerdere dingen aandacht vragen. Aandacht vragen voor ex gevangen betekent niet dat je geen prioriteit geeft aan afhandeling toeslagen affaire.

Tevens: mensen die een andere mening hebben / aanpak hebben hoeven niet meteen "nare man" , "flapdrol" of eerder in dit topic "stuk stront" te zijn. Het kan ook gewoon een persoon met een andere mening / aanpak zijn. Wel zo handig ook vanuit het perspectief van mensen die jouw mening wellicht niet de beste vinden.

Ten derden: kinderen uit huis plaatsen irt toeslagen affaire is uitermate complexe zaak waarbij het in een heel groot deel van de gevallen om zaken gaat waar de toeslagen affaire een deel is van een groter pakket aan ellende rondom zo een kind. Moet dus individueel bekeken worden en dat kost tijd.

Nuance. Niet zwart wit. Dat soort dingen.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_208591427
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 17:29 schreef Mylene het volgende:
[ twitter ]
Ow really?!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_208591489
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 20:43 schreef Confetti het volgende:
Kennisgroepstandpunten in 6 weken omzetten in beleidsbesluiten is volstrekt onhaalbaar. Die regel moet zo snel mogelijk uit de wet.

Dat kennisgroepstandpunten niet gepubliceerd worden is wel grotendeels onbegrijpelijk. Een standpunt moet voor iedereen kenbaar zijn, hoewel ik begrijp dat mensen er mee aan de haal zullen gaan en het proberen toe te passen op net verschillende casussen. Dat zij dan maar zo.
Uit de wet omdat het voor de bd niet haalbaar is?
Denk dat dat de verkeerde manier is.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 30 maart 2023 @ 15:10:24 #19
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208591665
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 14:39 schreef Red_85 het volgende:
Uit de wet omdat het voor de bd niet haalbaar is?
Denk dat dat de verkeerde manier is.
Dat is nu wel precies wat Rutte al 12 jaar doet als het hem niet uitkomt, de wet aanpassen :( :r
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 30 maart 2023 @ 15:32:35 #20
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_208591819
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_208592624
quote:
Dezelfde mensen zitten er nog steeds wie het grote schandaal hebben veroorzaakt.
In de politiek moet je dan echt niet de illusie hebben dat het wordt opgelost.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_208592680
quote:
Die mensen vaak zelf ook niet geloof ik. De groep mensen die er in hun eigen leven een teringzooi van maakt (bewust of onbewust) is gewoon te groot. Daarmee wordt het ook onmogelijk om ze individueel te helpen. Als ze dat al willen. Dat ze vervolgens op allerlei plekken vermorzeld worden door systemen die niet ingericht op hun hun eigen onvermogen vind ik niet zo vreemd.
Zu hause ist alles besser
pi_208592733
quote:
Ik snap het niet.

Ze krijgt 1000 per maand 'gratis' geld, en hij een inkomen van 1800.
Gezamelijk 2800, moet je toch wel van kunnen leven.

En vervolgens bij een rekening van 4000 euro vergaat de wereld...
pi_208592848
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 07:43 schreef Mylene het volgende:

[..]
Nou, net wanneer je denkt dat het niet erger kan, gebeurd het toch.

[ twitter ]

Want vanwege deze zin:
[..]
Dus niet bestaande problemen gaan oplossen i.p.v. bijvoorbeeld het echt urgent maken van het terugplaatsen van kinderen als gevolg van de uithuisplaatsing door de toeslagaffaire.

[ twitter ]

Een bijzonder nare man die Weerwind.

Ondertussen hoorde ik die flapdrol van een Pechtold ook pleiten om de eerste kamer af te schaffen.
dit is toch niet te geloven, dit is echt nog erger!
die Weerwind had ik nog verdedigd, toen ie met zijn dienstauto privékilometers had gereden.
Eerste kamer mag van mij ook wel afgeschaft worden, voegt totaal niks toe.
De vorige keer was Fvd de grootste.
Daarnaast heb ik het gevoel dat de regeringspartijen bewust aangestuurd hebben op winst BBB.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_208593947
quote:
19s.gif Op donderdag 30 maart 2023 14:03 schreef manny het volgende:

[..]

Ten derden: kinderen uit huis plaatsen irt toeslagen affaire is uitermate complexe zaak waarbij het in een heel groot deel van de gevallen om zaken gaat waar de toeslagen affaire een deel is van een groter pakket aan ellende rondom zo een kind. Moet dus individueel bekeken worden en dat kost tijd.
Of dit daadwerkelijk zo is kan alleen maar getoetst worden door een onafhankelijk onderzoek waarmee de coalitiepartijen hebben ingestemd na een motie van Omtzigt. Kabinet Rutte werkt dit tegen.

pi_208594298
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 19:16 schreef Mylene het volgende:

[..]
Of dit daadwerkelijk zo is kan alleen maar getoetst worden door een onafhankelijk onderzoek waarmee de coalitiepartijen hebben ingestemd na een motie van Omtzigt. Kabinet Rutte werkt dit tegen.

Misschien omdat je achteraf nauwelijk oorzaak en gevolg kunt reconstrueren? Kansloos om daar weer een tijdrovend, geldverslindend onderzoek aan te wijden, met als conclusie dat het wellicht anders had gemoeten. Daar schiet niemand iets mee op. De onterecht uithuis geplaatste kinderen, de terecht uithuis geplaatste niet, de ouders niet en de samenleving ook niet.
Zu hause ist alles besser
  zondag 2 april 2023 @ 11:40:19 #27
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208627921
Bouwer belastingstelsel mist menselijke maat: ’Top fiscus ondeskundig’

Emeritus hoogleraar fiscale economie Leo Stevens (78), een van de bekendste belastingexperts van Nederland, vervult zijn wetenschappelijk werk nog altijd met passie. „Ons belastingstelsel weerspiegelt tot in detail de actuele maatschappelijke verhoudingen. Fiscale belastingwetenschap is vooral een fascinerende gedragswetenschap.”

quote:
Leo Stevens: „Werkprocessen lijken belangrijker dan burgers.”
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.telegraaf.nl/(...)p-fiscus-ondeskundig

Ook daar al onbenullen aan de leiding net als in het kabinet :( :r
  maandag 3 april 2023 @ 13:20:22 #28
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208640889
twitter
  maandag 3 april 2023 @ 13:21:01 #29
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208640900
twitter
  maandag 3 april 2023 @ 13:22:00 #30
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208640909
twitter


Ze zijn knettergek daar :( :r
  maandag 3 april 2023 @ 13:37:56 #31
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208641088
Dit lijkt me anders een vrij terechte brief vanuit de BD. De Dienst met de grond gelijk maken op social media is op zich geen probleem, maar de namen van medewerkers moet je daar gewoon buiten laten.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_208641643
quote:
0s.gif Op maandag 3 april 2023 13:37 schreef Janneke141 het volgende:
Dit lijkt me anders een vrij terechte brief vanuit de BD. De Dienst met de grond gelijk maken op social media is op zich geen probleem, maar de namen van medewerkers moet je daar gewoon buiten laten.
Dan maar een advocaat inschakelen tegen deze man.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_208641773
quote:
6s.gif Op maandag 3 april 2023 13:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Ze zijn knettergek daar :( :r
Nette brief van de Belastingdienst hoor. Om die mensen bij naam en toenaam te noemen is gewoon asociaal.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  Moderator maandag 3 april 2023 @ 14:46:51 #34
236264 crew  capricia
pi_208641841
quote:
6s.gif Op maandag 3 april 2023 13:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Ze zijn knettergek daar :( :r
Idd. Knettergek om zomaar namen en gegevens van medewerkers zo de openbaarheid in te gooien.
En heel nette brief van de belastingdienst.
Definitely not CIA
  zaterdag 15 april 2023 @ 14:42:32 #35
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208780501
Ze liegen tot het bittere einde :( :r

https://www.telegraaf.nl/(...)ot-het-bittere-einde

Het is crimineel tuig :(
  zaterdag 15 april 2023 @ 14:48:52 #36
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208780547
twitter
pi_208780575
quote:
6s.gif Op zondag 2 april 2023 11:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Bouwer belastingstelsel mist menselijke maat: ’Top fiscus ondeskundig’

Emeritus hoogleraar fiscale economie Leo Stevens (78), een van de bekendste belastingexperts van Nederland, vervult zijn wetenschappelijk werk nog altijd met passie. „Ons belastingstelsel weerspiegelt tot in detail de actuele maatschappelijke verhoudingen. Fiscale belastingwetenschap is vooral een fascinerende gedragswetenschap.”
[..]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.telegraaf.nl/(...)p-fiscus-ondeskundig

Ook daar al onbenullen aan de leiding net als in het kabinet :( :r
Hé grappig, Leo Stevens. 78 jaar al weer. Kei in zijn vak. Daar ben ik nog bij afgestudeerd.
  zaterdag 15 april 2023 @ 14:57:08 #38
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208780608
twitter
pi_208805641
meisje dat slachtoffer was van het kabinet dat schijt heeft aan mensen

twitter
  dinsdag 25 april 2023 @ 21:13:39 #40
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208902041
Stel krijgt gelijk van rechter: Staat berokkende slachtoffers toeslagenaffaire leed

De Nederlandse Staat is verantwoordelijk voor het leed dat Nijverdalse slachtoffers van de toeslagenaffaire is aangedaan. De rechtbank in Almelo oordeelt dat de overheid onrechtmatig heeft gehandeld. Hiermee baant de rechter een nieuwe weg naar schadevergoeding voor hen en duizenden andere toeslagenouders.

https://www.ad.nl/binnenl(...)faire-leed~af99d456/

*O* *O* *O* *O*
  dinsdag 25 april 2023 @ 22:47:56 #41
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_208903354
https://www.rtlnieuws.nl/(...)groningers-sceptisch

Kom beste Groningers, het waren moeilijke tijden en al het leed zal vast nog niet meteen zijn geleden, maar toon a.u.b. nu toch een beetje vertrouwen. :)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 25 april 2023 @ 22:56:42 #42
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208903415
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 april 2023 22:47 schreef Scjvb het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)groningers-sceptisch

Kom beste Groningers, het waren moeilijke tijden en al het leed zal vast nog niet meteen zijn geleden, maar toon a.u.b. nu toch een beetje vertrouwen. :)
Op basis waarvan? Jaren genegeerd en vervolgens voorgelogen en afgehouden worden?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208903418
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 april 2023 22:47 schreef Scjvb het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)groningers-sceptisch

Kom beste Groningers, het waren moeilijke tijden en al het leed zal vast nog niet meteen zijn geleden, maar toon a.u.b. nu toch een beetje vertrouwen. :)
Verkeerde topic?
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
  dinsdag 25 april 2023 @ 23:11:55 #44
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_208903529
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 april 2023 22:56 schreef recursief het volgende:

[..]
Verkeerde topic?
Yes! My bad.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_208916961
quote:
6s.gif Op dinsdag 25 april 2023 21:13 schreef ikweethetookniet het volgende:
Stel krijgt gelijk van rechter: Staat berokkende slachtoffers toeslagenaffaire leed

De Nederlandse Staat is verantwoordelijk voor het leed dat Nijverdalse slachtoffers van de toeslagenaffaire is aangedaan. De rechtbank in Almelo oordeelt dat de overheid onrechtmatig heeft gehandeld. Hiermee baant de rechter een nieuwe weg naar schadevergoeding voor hen en duizenden andere toeslagenouders.

https://www.ad.nl/binnenl(...)faire-leed~af99d456/

*O* *O* *O* *O*
Ik zie niet in hoe deze uitspraak iets oplost. Het probleem is dat de hele uitvoering van de schadevergoedingen aan de slachtoffers is vastgelopen. De rechter kan een uitvoeringsprobleem bij de belastingdienst niet oplossen.
  woensdag 26 april 2023 @ 23:43:49 #46
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208917032
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2023 23:37 schreef Breekfast het volgende:
Ik zie niet in hoe deze uitspraak iets oplost……..
Verklaring voor recht dat er een onrechtmatige daad is gepleegd
Dat is een heel mooi uitgangspunt voor schadevergoeding procedure
Schuld staat al vast nu alleen nog de schade bijvoorbeeld door schadestaat procedure
Bovendien gaat hier een precedentwerking van uit en dat gaat gevolgen hebben voor beleid in de goede zin
pi_208920839
quote:
6s.gif Op woensdag 26 april 2023 23:43 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Verklaring voor recht dat er een onrechtmatige daad is gepleegd
Dat is een heel mooi uitgangspunt voor schadevergoeding procedure
Schuld staat al vast nu alleen nog de schade bijvoorbeeld door schadestaat procedure
Bovendien gaat hier een precedentwerking van uit en dat gaat gevolgen hebben voor beleid in de goede zin
In mijn optiek voegt dit ook weinig toe, alleen maar verdere vertraging en stroperigheid. De schade zal toch bepaald moeten worden. Of dat nou door de CWS of anderszins bepaald wordt. En daar zit het probleem nou eenmaal. Je kunt niet herleiden welke schade te wijten is aan wiens handelen, dus redeneren de gedupeerden dat schulden die er zijn maar vergoed moet worden. Terecht dat de staat zich daar tegen verzet. De overheid heeft een rol, maar deze mensen maken bewust of onbewust een puinzooi van hun leven. Hun rupsjenooitgenoeg gedrag ten tijde van het uitkeren van de toeslagen is nu ook weer zichtbaar.
Zu hause ist alles besser
  maandag 1 mei 2023 @ 11:50:08 #48
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208965566
Vermogenstaks steeds duurder: kosten nu al 780 miljoen

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ict-systemen
quote:
De invoering van een eerlijke vermogenstaks laat nog langer op zich wachten door ingewikkelde nieuwe wetgeving en rammelende ict-systemen bij de Belastingdienst. „Het uitstel is onvermijdelijk en moet gedekt worden”, aldus Van Rij.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bijna drie miljoen Nederlanders betalen nu belasting in box 3 via een tijdelijke overbruggingsregeling. In die regeling is de spaartaks lager dan voorheen, terwijl het rendement op beleggingen juist hoger wordt aangeslagen.

quote:
Ook deze tijdelijke regeling is omstreden. Er komen zoveel bezwaren binnen – inmiddels al een half miljoen – dat de Belastingdienst het niet aankan, en al helemaal niet binnen de wettelijk gestelde termijn.
Vooral beleggers beklagen zich. De fiscus gaat er namelijk van uit dat alle beleggers in 2022 een positief rendement behaalden van 5,5 procent. Volgens de Vereniging van Effectenbezitters is dat percentage veel te rooskleurig.

https://www.telegraaf.nl/(...)en-nu-al-780-miljoen

Lekker bezig daar :')
Ze kunnen de regeling niet aanpassen en ze kunnen de bezwaarschriften van de tijdelijke regeling niet aan :') _O-

Dat geeft vertrouwen aan de toeslagen ouders dat zij wel op tijd geholpen worden :') :X
  maandag 1 mei 2023 @ 16:25:44 #49
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208968919
twitter
  maandag 1 mei 2023 @ 16:27:03 #50
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208968932
twitter
  maandag 1 mei 2023 @ 16:27:55 #51
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208968946
twitter
  woensdag 10 mei 2023 @ 12:43:01 #52
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209088402
Schokkend! Documentatie Rijksoverheid: 413 kinderen van gedupeerden toeslagenaffaire overleden

Officiële documentatie van de Rijksoverheid wijst uit dat er 413 kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire zijn overleden, waarvan 314 tussen de 0 en 5 jaar oud. Dit nieuws heeft voor veel opschudding gezorgd in politieke kringen en de samenleving als geheel.

Na een check, want ik kon het niet geloven, staat het toch echt in officiële documentatie van de Rijksoverheid; hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er 413(!) kinderen van de gedupeerden van de #toeslagenaffaire, waarvan 314(!) tussen de 0 en 5 jaar, overleden zijn?

Bron
https://www.rijksoverheid(...)eloperatie-toeslagen

chrome-extension://encfpfilknmenlmjemepncnlbbjlabkc/https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=2023D18204

twitter


Absolute schande dit
pi_209088456
quote:
6s.gif Op woensdag 10 mei 2023 12:43 schreef ikweethetookniet het volgende:
Schokkend! Documentatie Rijksoverheid: 413 kinderen van gedupeerden toeslagenaffaire overleden

Officiële documentatie van de Rijksoverheid wijst uit dat er 413 kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire zijn overleden, waarvan 314 tussen de 0 en 5 jaar oud. Dit nieuws heeft voor veel opschudding gezorgd in politieke kringen en de samenleving als geheel.

Na een check, want ik kon het niet geloven, staat het toch echt in officiële documentatie van de Rijksoverheid; hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er 413(!) kinderen van de gedupeerden van de #toeslagenaffaire, waarvan 314(!) tussen de 0 en 5 jaar, overleden zijn?

Bron
https://www.rijksoverheid(...)eloperatie-toeslagen

chrome-extension://encfpfilknmenlmjemepncnlbbjlabkc/https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=2023D18204

[ twitter ]

Absolute schande dit
jeugdzorg heeft er blijkbaar 413 te weinig uit huis geplaatst :'(
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_209088468
Wat een raar verhaal. Waar zijn die dan aan overleden?
  woensdag 10 mei 2023 @ 12:56:12 #55
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_209088607
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2023 12:46 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een raar verhaal. Waar zijn die dan aan overleden?
Aan dingen waar kinderen aan overlijden lijkt me. Er gaan jaarlijks kinderen dood, ongeluk, ziekte... En dus ook bij de gedupeerden door de toeslagaffaire.
  woensdag 10 mei 2023 @ 12:56:22 #56
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209088611
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2023 12:46 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een raar verhaal. Waar zijn die dan aan overleden?
TT Onderzoek houden we tegen ;)
Nu weet je waarom :7
pi_209088646
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2023 12:46 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een raar verhaal. Waar zijn die dan aan overleden?
Het totale aantal kinderen in de toeslagenaffaire wordt geschat op 70.000 waarvan er dus 413 zijn overleden. Dat is 0,6% van alle kinderen.

Per jaar sterven er ongeveer 1000 kinderen in Nederland, waarvan 60% in hun eerste levensjaar. Ik weet niet wat de periode van de toeslagenaffaire precies is, maar als het gaat om 10 jaar dan zouden er in die tijd circa 10.000 kinderen uit de hele populatie zijn gestorven.

Er zijn circa 3,3 miljoen kinderen in Nederland. Als we aannemen dat er in die periode van de toeslagenaffaire ongeveer 10.000 van deze kinderen zijn overleden dan zit je op 0,3%....

Wat dus wel een verschil is, maar dat kan ook komen door mijn brakke rekenmethode. Heel erg opvallend vind ik het dus niet per sé.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_209088688
quote:
6s.gif Op woensdag 10 mei 2023 12:56 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
TT Onderzoek houden we tegen ;)
Nu weet je waarom :7
Anders ga jij even een enquête houden bij die ouders om te vragen waar hun kinderen aan zijn overleden.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_209088782
Andere methode: van de 70.000 toeslagenkinderen zijn er 314 gestorven tussen de 0-5 jaar.

Van alle kinderen die jaarlijks overlijden (1000) sterven er 600 in hun eerste levensjaar. In een periode van 10 jaar tijd sterven er dus zo'n 6000 zuigelingen. Er worden per jaar ongeveer 180.000 kinderen geboren, dus over een periode van 10 jaar zijn dat 1.800.000 miljoen kinderen. Hiervan sterft dus 0,3% in het eerste levensjaar.

Van de 70.000 toeslagenkinderen zijn er 0,45 procent gestorven tussen de 0 en de 5 jaar.

Nogmaals, het is dieptreurig maar ik vind de cijfers niet heel schokkend.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  woensdag 10 mei 2023 @ 13:08:42 #60
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_209088799
quote:
6s.gif Op woensdag 10 mei 2023 12:43 schreef ikweethetookniet het volgende:
Schokkend! Documentatie Rijksoverheid: 413 kinderen van gedupeerden toeslagenaffaire overleden

Officiële documentatie van de Rijksoverheid wijst uit dat er 413 kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire zijn overleden, waarvan 314 tussen de 0 en 5 jaar oud. Dit nieuws heeft voor veel opschudding gezorgd in politieke kringen en de samenleving als geheel.

Na een check, want ik kon het niet geloven, staat het toch echt in officiële documentatie van de Rijksoverheid; hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er 413(!) kinderen van de gedupeerden van de #toeslagenaffaire, waarvan 314(!) tussen de 0 en 5 jaar, overleden zijn?

Bron
https://www.rijksoverheid(...)eloperatie-toeslagen

chrome-extension://encfpfilknmenlmjemepncnlbbjlabkc/https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=2023D18204

[ twitter ]

Absolute schande dit
Houd toch op!
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  woensdag 10 mei 2023 @ 15:23:17 #61
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209090547
quote:
6s.gif Op woensdag 10 mei 2023 13:07 schreef Nielsch het volgende:
Andere methode: van de 70.000 toeslagenkinderen zijn er 314 gestorven tussen de 0-5 jaar.

Van alle kinderen die jaarlijks overlijden (1000) sterven er 600 in hun eerste levensjaar. In een periode van 10 jaar tijd sterven er dus zo'n 6000 zuigelingen. Er worden per jaar ongeveer 180.000 kinderen geboren, dus over een periode van 10 jaar zijn dat 1.800.000 miljoen kinderen. Hiervan sterft dus 0,3% in het eerste levensjaar.

Van de 70.000 toeslagenkinderen zijn er 0,45 procent gestorven tussen de 0 en de 5 jaar.

Nogmaals, het is dieptreurig maar ik vind de cijfers niet heel schokkend.
Zo was de wereld ook in paniek over het aantal zelfmoorden bij foxcon, schandaal werd daar over geroepen. Als je het ff doorrekende dan was het aantal zelfmoorden daar een kwart (als ik me goed herinner) van een vergelijkbare populatie in China.
Statistiek en rekenen is teveel moeite en moeilijk voor veel mensen.
  dinsdag 16 mei 2023 @ 21:40:16 #62
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209178957
de lopende zaken worden uit besteed aan externe commerciele partijen omdat de overheid het niet klaarspeelt om een oordeel te maken over een case

De overheid blijft iedere zaak juridisch maken , voor jaren lang zonder tot een oordeel te komen , terwijl de commerciele bemiddelaar MEER opstrijkt per geval dan de uiteindelijke compensatie aan de ouder
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_209179415
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2023 21:40 schreef michaelmoore het volgende:
de lopende zaken worden uit besteed aan externe commerciele partijen omdat de overheid het niet klaarspeelt om een oordeel te maken over een case

De overheid blijft iedere zaak juridisch maken , voor jaren lang zonder tot een oordeel te komen , terwijl de commerciele bemiddelaar MEER opstrijkt per geval dan de uiteindelijke compensatie aan de ouder
Nou meer opstrijken dan per ouder aan compensatie krijgt dat is nagenoeg onmogelijk.

Hier een optelsom van een bewezen en veroordeelde fraudeur die toch compensatie krijgt (je leest 't goed)

Als gedupeerde van de toeslagenaffaire had ze namelijk (1) recht op een bedrag van 30.000 euro, (2)bplus het kwijtschelden van al haar schulden bij de overheid (waaronder: studiefinanciering, belastingschulden en zorgverzekeringsschulden), (3) plus het wegstrepen van de schulden van de partner bij de overheid, (4) plus het overnemen van alle private schulden (zelfs (5) zakelijke schulden van het eigen bedrijf tot een bedrag van twee ton, niet meer, want anders wordt het illegale staatssteun volgens Europese regelgeving), (6) plus een bedrag van tussen de 2.000 en 10.000 euro per kind (afhankelijk van de leeftijd van het kind), (7) plus 10.000 euro compensatie voor de ex-partner (mochten ze inmiddels gescheiden zijn, dan krijgt de priester dus ook een bedrag), (8) plus compensatie van de ‘werkelijke schade’ (nader te bepalen), (9) plus hulp bij het emotioneel herstel, plus hulp van gemeenten bij bijvoorbeeld het vinden van werk of een woning.


Er is berekend en dit was begin 2022 dus het bedrag zal nu al wel tig keer hoger liggen dat elke toeslagouder ons in totaal ¤ 220.000 per stuk kost.
  dinsdag 16 mei 2023 @ 22:18:05 #64
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209179456
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2023 22:15 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Nou meer opstrijken dan per ouder aan compensatie krijgt dat is nagenoeg onmogelijk.

Hier een optelsom van een bewezen en veroordeelde fraudeur die toch compensatie krijgt (je leest 't goed)

Als gedupeerde van de toeslagenaffaire had ze namelijk (1) recht op een bedrag van 30.000 euro, (2)bplus het kwijtschelden van al haar schulden bij de overheid (waaronder: studiefinanciering, belastingschulden en zorgverzekeringsschulden), (3) plus het wegstrepen van de schulden van de partner bij de overheid, (4) plus het overnemen van alle private schulden (zelfs (5) zakelijke schulden van het eigen bedrijf tot een bedrag van twee ton, niet meer, want anders wordt het illegale staatssteun volgens Europese regelgeving), (6) plus een bedrag van tussen de 2.000 en 10.000 euro per kind (afhankelijk van de leeftijd van het kind), (7) plus 10.000 euro compensatie voor de ex-partner (mochten ze inmiddels gescheiden zijn, dan krijgt de priester dus ook een bedrag), (8) plus compensatie van de ‘werkelijke schade’ (nader te bepalen), (9) plus hulp bij het emotioneel herstel, plus hulp van gemeenten bij bijvoorbeeld het vinden van werk of een woning.


Er is berekend en dit was begin 2022 dus het bedrag zal nu al wel tig keer hoger liggen dat elke toeslagouder ons in totaal ¤ 220.000 per stuk kost.
toch kunnen al die schulden heel goed voortkomen uit de toeslagaffaire

ik zou niet weten wat er mis mee is


gewoon nagenoeg alle schulden die ontstaan zijn sinds de oneigenlijke brief van de belastingdienst, klaar,
volgende zaak

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 16-05-2023 22:48:00 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 16 mei 2023 @ 22:48:31 #65
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209179702
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2023 21:40 schreef michaelmoore het volgende:
de lopende zaken worden uit besteed aan externe commerciele partijen omdat de overheid het niet klaarspeelt om een oordeel te maken over een case

De overheid blijft iedere zaak juridisch maken , voor jaren lang zonder tot een oordeel te komen , terwijl de commerciele bemiddelaar MEER opstrijkt per geval dan de uiteindelijke compensatie aan de ouder
Waar komt dit vandaan? Als het waar is?

Teeeeeeeering wat slecht dit. Typisch NL en overheid weer.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 16 mei 2023 @ 23:00:51 #66
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209179835
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2023 22:48 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Waar komt dit vandaan? Als het waar is?

Teeeeeeeering wat slecht dit. Typisch NL en overheid weer.
was in nieuwsuur vananvond om 21:30 op 2

het regelen van de claims lijkt ook een drama te gaan worden, de ambtenaren komen niet tot een oordeel
.Het woord overeenkomst is een juridisch woord en dat blijkt een drempel te zijn voor ambtenaren

dus een overeenkomst komt er niet , in geen enkele zaak
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 17 mei 2023 @ 00:09:25 #67
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_209180190
Welgemeend sneu voor hen die dit niet verdienen. Dat mag nu best eens worden gezegd!

Het gaat helaas allemaal inderdaad minder soepel en voorspoedig dan aanvankelijk gedacht, dus probeert men creatief te zijn om deze pijnlijke case een hoopvolle wending te geven.



Vandaag 17:00 uur in Nieuwsuur: Kabinet heeft commerciële partijen nodig bij afhandeling toeslagenschandaal

Echter, een beetje 'gezond wantrouwen' van hoger af is ook niet bepaald vreemd in een land waar velen de kluit belazer(d)en. Maar dat is zeker niet dé reden waarom het een en ander helaas anders loopt dan eerder beoogd werd.

Tja, wat kan ik verder nog zeggen? Helaas wordt opnieuw geduld gevraagd van deze mensen, waarbij men van ganser harte hoopt dat het einde snel in zicht komt en men rijkelijk wordt gecompenseerd.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  woensdag 17 mei 2023 @ 09:55:17 #68
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209181944
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2023 23:00 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
was in nieuwsuur vananvond om 21:30 op 2

het regelen van de claims lijkt ook een drama te gaan worden, de ambtenaren komen niet tot een oordeel
.Het woord overeenkomst is een juridisch woord en dat blijkt een drempel te zijn voor ambtenaren

dus een overeenkomst komt er niet , in geen enkele zaak
:wtf:
Gaan we weer.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_209182004
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2023 15:23 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Zo was de wereld ook in paniek over het aantal zelfmoorden bij foxcon, schandaal werd daar over geroepen. Als je het ff doorrekende dan was het aantal zelfmoorden daar een kwart (als ik me goed herinner) van een vergelijkbare populatie in China.
Statistiek en rekenen is teveel moeite en moeilijk voor veel mensen.

Het lijkt mij eerder geen zin hebben om zelf iets uit te zoeken.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_209182018
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2023 22:15 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Nou meer opstrijken dan per ouder aan compensatie krijgt dat is nagenoeg onmogelijk.

Hier een optelsom van een bewezen en veroordeelde fraudeur die toch compensatie krijgt (je leest 't goed)

Als gedupeerde van de toeslagenaffaire had ze namelijk (1) recht op een bedrag van 30.000 euro, (2)bplus het kwijtschelden van al haar schulden bij de overheid (waaronder: studiefinanciering, belastingschulden en zorgverzekeringsschulden), (3) plus het wegstrepen van de schulden van de partner bij de overheid, (4) plus het overnemen van alle private schulden (zelfs (5) zakelijke schulden van het eigen bedrijf tot een bedrag van twee ton, niet meer, want anders wordt het illegale staatssteun volgens Europese regelgeving), (6) plus een bedrag van tussen de 2.000 en 10.000 euro per kind (afhankelijk van de leeftijd van het kind), (7) plus 10.000 euro compensatie voor de ex-partner (mochten ze inmiddels gescheiden zijn, dan krijgt de priester dus ook een bedrag), (8) plus compensatie van de ‘werkelijke schade’ (nader te bepalen), (9) plus hulp bij het emotioneel herstel, plus hulp van gemeenten bij bijvoorbeeld het vinden van werk of een woning.


Er is berekend en dit was begin 2022 dus het bedrag zal nu al wel tig keer hoger liggen dat elke toeslagouder ons in totaal ¤ 220.000 per stuk kost.
Die 220.000 per ouder lijkt mij wat weinig
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_209182484
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2023 10:04 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Die 220.000 per ouder lijkt mij wat weinig
Ja?
Er zijn volgens mij na dat bedrag geen nieuwe toevoegingen of wijzigingen aan het compenseren meer toegevoegd (zou leiden tot vertragingen in de afwikkeling) dus dan zou het bedrag enigszins moeten kloppen. Dat over 7 jaar in 20230 nog steeds dossiers niet zijn afgerond is al enige tijd bekend.
Waar denk jij aan?
pi_209183764
quote:
1s.gif Op woensdag 17 mei 2023 10:50 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Ja?
Er zijn volgens mij na dat bedrag geen nieuwe toevoegingen of wijzigingen aan het compenseren meer toegevoegd (zou leiden tot vertragingen in de afwikkeling) dus dan zou het bedrag enigszins moeten kloppen. Dat over 7 jaar in 20230 nog steeds dossiers niet zijn afgerond is al enige tijd bekend.
Waar denk jij aan?
oh zo, je bedoelt hetgeen een ouder kan krijgen? Ik dacht dat je het over de totale kosten had incl overheidskosten. Dan is het namelijk een veelvoud hiervan.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_209185867
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2023 12:43 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
oh zo, je bedoelt hetgeen een ouder kan krijgen? Ik dacht dat je het over de totale kosten had incl overheidskosten. Dan is het namelijk een veelvoud hiervan.
Ik heb het over de totale kosten. Wat begin vorig jaar in de tweede kamer is gecommuniceerd. Waarbij een grote post de vertragingen zijn omdat de tweede kamer elke keer weer iets nieuws bedenkt wat de BD weer moet meenemen
pi_209186090
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2023 12:46 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een raar verhaal. Waar zijn die dan aan overleden?
Deze hele toestand wordt elke dag gekker en creatiever.

Sneu voor de mensen die werkelijk door dit alles in de problemen zijn gekomen, want dat schiet niet op.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  woensdag 17 mei 2023 @ 18:45:40 #75
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209187914
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2023 10:04 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Die 220.000 per ouder lijkt mij wat weinig
Dat weet je niet , als men daardoor failiet is gegaan en het huis heeft moeten verkopen en het bedrijf en de kindere zijn weggehaald, dan is de schade met 500.000 euro niet te vergoeden wat mij betreft

er zijn ook gevallen die nauwelijks schade hadden en toch 30.000 euro kregen

Het is de overheid die overal een puinzooi van maakt en geen enkele rekenschap afleggen wat ze met het belastinggeld doen
Die 28.000 miljoen voor het klimaat is ook absolute waanzin , die verdwijnt zo naar de maffia
in gebruikte tesla subsidies
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_209187930
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2023 18:45 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Dat weet je niet , als men daardoor failiet is gegaan en het huis heeft moeten verkopen en het bedrijf en de kindere zijn weggehaald, dan is de schade met 500.000 euro niet te vergoeden wat mij betreft

er zijn ook gevallen die nauwelijks schade hadden en toch 30.000 euro kregen

Het is de overheid die overal een puinzooi van maakt en geen enkele rekenschap afleggen wat ze met het belastinggeld doen
Die 28.000 miljoen voor het klimaat is ook absolute waanzin , die verdwijnt zo naar de maffia
in gebruikte tesla subsidies
Klopt het is dan ook een gemiddelde en dat bedrag is veelst te laag
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  woensdag 17 mei 2023 @ 19:14:55 #77
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209188217
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2023 18:49 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Klopt het is dan ook een gemiddelde en dat bedrag is veelst te laag
kun je niet zo zeggen , zeker niet over een gemiddelde
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_209188433
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2023 19:14 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
kun je niet zo zeggen , zeker niet over een gemiddelde
Toch heb ik dat wel gedaan
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  donderdag 18 mei 2023 @ 00:28:41 #79
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209191890
twitter


:') :') :')
  donderdag 18 mei 2023 @ 09:48:14 #80
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209193402
quote:
ik ben zelf ook ambtenaar geweest en er is geen enkele druk om zaken af te wikkelen, onder het motto , hoe meer je doet , des te eerder kun je een fout maken, de ambtenaar die niets doet maakt geen fout,

, had van het begin af aan door een externe partij gedaan moeten worden ,
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 18 mei 2023 @ 09:52:58 #81
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209193437
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2023 09:48 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
ik ben zelf ook ambtenaar geweest en er is geen enkele druk om zaken af te wikkelen, onder het motto , hoe meer je doet , des te eerder kun je een fout maken, de ambtenaar die niets doet maakt geen fout,

, had van het begin af aan door een externe partij gedaan moeten worden ,
Heb een tijdlang projecten bij overheden gedaan.
Willen allemaal meevergaderen, presentaties van leveranciers zien, veel praten, veel vergaderen, maar als je dan uiteindelijk commitment wilt, dat men een beslissing genomen wordt, dan is iedereen weg want druk druk druk (met koffie drinken bij vergaderingen) en zie je een blaadje papier dwarrelen, hoor je de wind en komt er een tumbleweed voorbij.
Nooit meer overheid.
  donderdag 18 mei 2023 @ 09:54:25 #82
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209193453
Wat ik van collegas hoorde, directeur bij de belastingdienst had daarnaast een detacheringsbedrijf, iedereen die werd ingehuurd, liep via dat bedrijf.
  donderdag 18 mei 2023 @ 09:56:08 #83
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209193466
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2023 09:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Wat ik van collegas hoorde, directeur bij de belastingdienst had daarnaast een detacheringsbedrijf, iedereen die werd ingehuurd, liep via dat bedrijf.
was vandaag op het nieuws dat de belasting dienst ruim 200 mensen heeft lopen met schijnzelfstandigheid , gewoon het hele jaar door declareren per uur

dikke rekening van 12.000 euro schrijven iedere maand en gelijk betalen graag en met recht op zelfstandigen aftrek en de pensioen afdracht dat regelen ze zelf wel *O* , dus niet

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 18-05-2023 10:05:02 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 18 mei 2023 @ 09:59:36 #84
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209193491
Vriend van mij deed jarenlang entertainment op feesten, werd gevraagd door de belastingdienst, stuurde een offerte. Kreeg de vraag, kan het niet zwart.
Hij: NEE
  donderdag 18 mei 2023 @ 14:01:46 #85
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209195988
Ongeloof in de Kamer: nog altijd 'informatiechaos' bij Financiën en Belastingdienst :o :|W

Het bewaren en archiveren van informatie op het ministerie van Financiën, de Belastingdienst en de Dienst Toeslagen schiet nog steeds ernstig tekort. Informatie wordt versnipperd bewaard, het overzicht ontbreekt en er wordt niet voldaan aan de regels van de archiefwet, blijkt uit onderzoek dat het ministerie zelf heeft laten uitvoeren. "Zeer zorgelijk", zeggen Kamerleden.

Informatie wordt tegen de regels in op allerlei plekken bewaard: onder meer in Outlook, andere mailboxen, privéarchieven, berichtenapps en op netwerkschijven. 'Chaos, een rommel', zo wordt het door betrokkenen omschreven. Er wordt wel gewerkt aan verbetering, maar medewerkers merken daar in de praktijk nog weinig van.

Vaak is onbekend waar specifieke informatie wordt bewaard en beheerd. De 'informatiechaos', zoals de onderzoekers het noemen, wordt nog verder vergroot doordat nieuwe tools om informatie te beheren worden gelanceerd, maar medewerkers daar niet van op de hoogte worden gebracht.

Eind 2020 concludeerde de Kamercommissie die de toeslagenaffaire onderzoekt in het rapport 'Ongekend Onrecht' al dat er grote problemen zijn bij het bewaren en archiveren van informatie op het ministerie en bij de aangesloten diensten. "Dat heeft bij herhaling geleid tot en ernstige belemmering van het functioneren van bewindspersonen", zo luidt het oordeel.

Een bende
Oud-staatssecretaris van Financiën Menno Snel kan daarover meepraten. Tegen de commissie verklaarde hij dat de informatiehuishouding op het ministerie 'echt gewoon een bende' was, en dat het hem vaak de grootste moeite kostte om informatie boven tafel te krijgen.

Op kritische vragen van de Tweede Kamer moest Snel het antwoord vaak schuldig blijven. Uiteindelijk kostte de toeslagenaffaire en de moeizame afhandeling ervan hem de kop. Ook nu – bijna tweeëneenhalf jaar na het verschijnen van 'Ongekend Onrecht' – is het ministerie volgens de onderzoekers nog niet 'in control'.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)tingdienst-toeslagen

:') :') :')
Wat werkt er nog wel hier in dit land :?
pi_209196072
dit is toch niet te geloven, dit is echt erg
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 18 mei 2023 @ 14:20:29 #87
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209196203
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2023 14:08 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
dit is toch niet te geloven, dit is echt erg
Kan nog veel erger hoor ;)

Belastingdienst overtreedt eigen regels inhuur zzp'ers

De Belastingdienst, die moet beoordelen of bij de inhuur van zzp'ers sprake is van schijnzelfstandigheid, huurde zelf zzp'ers in terwijl dat voor dat werk eigenlijk niet mocht. De dienst overtrad hiermee de wet, die deze zelf hoort te handhaven. Dat concludeert de Rekenkamer in een rapport, waarin ze de fiscus een veeg uit de pan geeft.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ving-ficus-zelf-fout

Veeg uit de pan van de Rekenkamer :o :') :')
  donderdag 18 mei 2023 @ 14:24:08 #88
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209196239
Rechtsbijstand gedupeerde ouders in toeslagenaffaire nauwelijks op gang gekomen

Ouders die gedupeerd zijn geraakt door fouten bij de kinderopvangtoeslag hebben recht op kosteloze rechtshulp wanneer zij aanspraak willen maken op financieel herstel. Deze rechtsbijstand blijkt in 2022 nog nauwelijks op gang gekomen. Hoewel de meeste ouders die zich aanmelden voor juridische hulp snel aan een advocaat worden gekoppeld, zijn er vorig jaar nauwelijks rechtsbijstandszaken afgewikkeld. Dat heeft vooral te maken met vertragingen bij de uitvoeringsorganisatie die gedupeerde ouders moet compenseren.

Naar de rapporten
In totaal hebben 59.000 ouders zich gemeld bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). Op basis van een eerste toets ontvangen gedupeerde ouders relatief snel een tegemoetkoming van
¤30.000. Bij de vervolgstappen lopen de zaken echter grote vertraging op. Na de eerste toets volgt een zogeheten integrale beoordeling, waarna een commissie bepaalt welke schade de gedupeerde ouders werkelijk hebben geleden. Bij elk besluit hebben ouders de mogelijkheid een bezwaarschrift in te dienen. Net als in 2021 overschrijdt de UHT in 2022 beoordelingstermijnen en de termijnen voor de afhandeling van bezwaarschriften. Vanwege deze overschrijdingen hebben ruim 20.000 ouders de UHT in 2022 in gebreke gesteld.

Advocaten die gedupeerde ouders bijstaan, worden door de vertragingen bij de UHT belemmerd in hun werk en geven aan gefrustreerd te zijn over de handelswijze bij de UHT. Zo krijgen zij benodigde dossiers niet op tijd of incompleet aangeleverd. Daarnaast komt er meer werk bij de advocaten terecht, bijvoorbeeld omdat de UHT beoordelingstermijnen van zaken overschrijdt en daarvoor in gebreke gesteld kunnen worden.

Het is onduidelijk of alle ouders die behoefte hebben aan rechtsbijstand worden geholpen. Van de 59.000 ouders die zich hebben gemeld voor compensatie bij de UHT, hebben 7.745 ouders tot eind 2022 gebruik gemaakt van de regeling voor juridische hulp. Tot en met 2022 is ¤4 miljoen van de ¤31 miljoen voor de subsidieregeling uitgegeven. De opzet van de subsidieregeling voor rechtshulp is volgens de Algemene Rekenkamer toereikend. Over de kwaliteit van de rechtsbijstand kan de Rekenkamer geen oordeel geven, omdat er nog nauwelijks rechtsbijstandszaken zijn afgerond.

https://www.rekenkamer.nl(...)ijks-op-gang-gekomen

Nog iets wat niet werkt :|W
pi_209196583
quote:
6s.gif Op donderdag 18 mei 2023 14:20 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Kan nog veel erger hoor ;)

Belastingdienst overtreedt eigen regels inhuur zzp'ers

De Belastingdienst, die moet beoordelen of bij de inhuur van zzp'ers sprake is van schijnzelfstandigheid, huurde zelf zzp'ers in terwijl dat voor dat werk eigenlijk niet mocht. De dienst overtrad hiermee de wet, die deze zelf hoort te handhaven. Dat concludeert de Rekenkamer in een rapport, waarin ze de fiscus een veeg uit de pan geeft.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ving-ficus-zelf-fout

Veeg uit de pan van de Rekenkamer :o :') :')
zag net reclame over dekbedovertrek. Sterk afgeprijsd, maar alsnog duurder dan mijn dekbed.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 18 mei 2023 @ 18:49:48 #90
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209198675
quote:
6s.gif Op donderdag 18 mei 2023 14:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ongeloof in de Kamer: nog altijd 'informatiechaos' bij Financiën en Belastingdienst :o :|W

Het bewaren en archiveren van informatie op het ministerie van Financiën, de Belastingdienst en de Dienst Toeslagen schiet nog steeds ernstig tekort. Informatie wordt versnipperd bewaard, het overzicht ontbreekt en er wordt niet voldaan aan de regels van de archiefwet, blijkt uit onderzoek dat het ministerie zelf heeft laten uitvoeren. "Zeer zorgelijk", zeggen Kamerleden.

Informatie wordt tegen de regels in op allerlei plekken bewaard: onder meer in Outlook, andere mailboxen, privéarchieven, berichtenapps en op netwerkschijven. 'Chaos, een rommel', zo wordt het door betrokkenen omschreven. Er wordt wel gewerkt aan verbetering, maar medewerkers merken daar in de praktijk nog weinig van.

Vaak is onbekend waar specifieke informatie wordt bewaard en beheerd. De 'informatiechaos', zoals de onderzoekers het noemen, wordt nog verder vergroot doordat nieuwe tools om informatie te beheren worden gelanceerd, maar medewerkers daar niet van op de hoogte worden gebracht.

Eind 2020 concludeerde de Kamercommissie die de toeslagenaffaire onderzoekt in het rapport 'Ongekend Onrecht' al dat er grote problemen zijn bij het bewaren en archiveren van informatie op het ministerie en bij de aangesloten diensten. "Dat heeft bij herhaling geleid tot en ernstige belemmering van het functioneren van bewindspersonen", zo luidt het oordeel.

Een bende
Oud-staatssecretaris van Financiën Menno Snel kan daarover meepraten. Tegen de commissie verklaarde hij dat de informatiehuishouding op het ministerie 'echt gewoon een bende' was, en dat het hem vaak de grootste moeite kostte om informatie boven tafel te krijgen.

Op kritische vragen van de Tweede Kamer moest Snel het antwoord vaak schuldig blijven. Uiteindelijk kostte de toeslagenaffaire en de moeizame afhandeling ervan hem de kop. Ook nu – bijna tweeëneenhalf jaar na het verschijnen van 'Ongekend Onrecht' – is het ministerie volgens de onderzoekers nog niet 'in control'.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)tingdienst-toeslagen

:') :') :')
Wat werkt er nog wel hier in dit land :?
hat is ook de schuld van de ambtenaren zelf
het bezit van de informatie is macht en macht is een middel voor een hogere beloning , leer mij wat
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 19 mei 2023 @ 17:47:49 #91
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209209303
twitter
  maandag 22 mei 2023 @ 19:30:30 #92
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209243232
Rutte beloofde verbetering, maar wéér verschijnen pijnlijke toeslagen-documenten

Opnieuw komen documenten boven water waaruit blijkt dat in een vroeg stadium aan de bel is getrokken over de toeslagenaffaire. In de zomer van 2019 kreeg toenmalig staatssecretaris Menno Snel een alarmerende waarschuwingsmail. Maar daar werd toen niets mee gedaan, en het geven van compensatie aan gedupeerden werd uitgesteld.

Het is de derde keer in een halfjaar tijd dat bekend wordt dat er documenten zijn die niet zijn gedeeld met de Tweede Kamer en de parlementaire ondervragingscommissie, ondanks de officiële 'vorderingen' van die commissie. Een schande, vindt Kamerlid Pieter Omtzigt: "Dit is geen manier om de regering te controleren."

Spoedmail aan secretaresse

"Vertrouwelijk spoed!" luidt de titel van de mail die 5 juni 2019 verscheen in de inbox van de secretaresse van Menno Snel. De D66'er was destijds staatssecretaris van Financiën. De afzender van de mail is Eva González Pérez, een advocaat die gedupeerde ouders bijstaat. Ze wilde Snel waarschuwen voor de ernst en omvang van het probleem en stuurde haar volledige correspondentie met de Belastingdienst door. Maar op het bericht kwam nooit antwoord.

Staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) heeft vorige week op de avond voor Hemelvaartsdag nog meer documenten openbaar gemaakt, waaronder mails aan Jaap Uijlenbroek, de toenmalige baas van de Belastingdienst. In die mails wordt duidelijk uitgelegd dat gedupeerden niet worden gehoord, en dat er sinds 2017 niets is gedaan met het voorstel van de Nationale Ombudsman om mensen te compenseren.

Mail bewust achtergehouden?

Dus rijst de vraag: waarom hebben ambtenaren destijds niets gedaan met het bericht van Pérez? Volgens Omtzigt kan het niet anders dat de hoge ambtenaren de mail bewust hebben achtergehouden. Hij ziet het als nieuw bewijs dat slachtoffers van de toeslagenaffaire veel eerder geholpen konden worden. "Als de Belastingdienst en het ministerie van Financiën eerder hadden gehandeld waren ze jaren eerder begonnen met schadeherstel en waren we nu veel verder geweest."

Staatssecretaris De Vries zegt in een Kamerbrief dat het kabinet het "betreurt" dat alweer relevante documenten opduiken waarover de Kamer niet is geïnformeerd. Volgens haar is er "nog geen compleet beeld" waarom de stukken niet eerder boven tafel kwamen. Dat wordt nu verder onderzocht.

NOS op 3 legde de toeslagenaffaire twee jaar terug uit in deze video:

Toeslagenaffaire. De ellende uitgelegd.Toeslagenaffaire. De ellende uitgelegd.
De parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag deed in 2020 onderzoek naar het toeslagenschandaal en had daarvoor alle beschikbare documenten moeten ontvangen. Maar nu, twee jaar later, komen opnieuw stukken naar boven die niet zijn gedeeld. Omtzigt: "Een parlementaire enquête is het zwaarste instrument dat je als Kamer hebt. Als je daar al niet je informatie krijgt, denk je dat je het dan wel krijgt na Kamervragen?"

Meineed

Eind vorig jaar werd bekend dat de rijksrecherche een onderzoek is gestart naar meineed bij de parlementaire ondervragingscommissie. Hoge ambtenaren van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën hebben tijdens verhoren mogelijk niet de (volledige) waarheid verteld. Bijvoorbeeld over het memo-Palmen van een interne juriste, die in 2017 intern ook al aandrong op compensatie. Haar memo bleef lang geheim.

Eén hoge ambtenaar van Toeslagen verklaarde na de publicatie van het rapport van de enquêtecommissie dat de politieke en ambtelijke leiding toen wisten dat er geen compensatie zou komen voor gedupeerden. "Er hebben gesprekken plaatsgevonden", zei de ambtenaar destijds. "Alles is besproken en met instemming gevolgd door de toenmalige directeur-generaal en de staatssecretaris." Ook hierover bestaat nog steeds geen duidelijkheid.

Parlementariërs vragen zich af wat ze nog kunnen doen om ambtenaren te dwingen alle informatie te leveren. Kamerleden Inge van Dijk (CDA) en Renske Leijten (SP) lieten een juridische analyse maken en de conclusie luidt: de Kamerleden hebben geen poot om op te staan, want bewindspersonen kunnen niet strafrechtelijk vervolgd worden. Ze kunnen alleen naar huis worden gestuurd door het parlement.

Nog meer documenten

Ook met het openbaren van de mails van Pérez uit 2019 is de onderste steen nog niet boven in het toeslagenverhaal. In een brief schrijft staatssecretaris De Vries dat er nog meer documenten zijn opgedoken, maar dat die nog niet zijn vrijgegeven. "Hier wordt momenteel aan gewerkt." Dus is de hoofdvraag nog altijd niet beantwoord: wie wist wat en wanneer?

Inmiddels is een nieuwe parlementaire enquête in het leven geroepen. Die gaat over fraudebeleid, en moet onderzoeken op welke manier de overheid omgaat met fraudemeldingen en dienstverlening aan burgers.

Dinsdag debatteert de Tweede Kamer opnieuw met het kabinet over de afhandeling van het toeslagenschandaal.

Politiek duider Nynke de Zoeten:
"Opnieuw blijkt dat niet is geluisterd naar signalen van allerlei buitenstaanders. En dat de problematiek bekend was tot aan het niveau van de staatssecretaris.

Het is heel frustrerend voor de Kamer dat die informatie maar druppelsgewijs naar boven komt. Voor het kabinet is het pijnlijk dat het juist nu bekend wordt, want dinsdag moet Rutte in de Tweede Kamer verantwoording afleggen over de afhandeling van de toeslagenaffaire. En hij had bij de val van het vorige kabinet beloofd informatievoorziening aan de Kamer te verbeteren en snel over te gaan tot compensatie. Beide is nog steeds niet op orde."

https://nos.nl/nieuwsuur/(...)toeslagen-documenten


:( :r
  maandag 22 mei 2023 @ 20:41:26 #93
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_209244381
Mevrouw Gonzales Perez heeft een twijfelachtige dubbelrol in deze hele zaak. Ze vertegenwoordigt een behoorlijk aantal "gedupeerden". Echter in die tijd waren dat allemaal cliënten van het gastouderbureau van haar man dat de aandacht van de Belastingdienst had. Die is weliswaar vrijgesproken van Fraude wegens gebrek aan bewijs, maar iedereen die een blik werpt op dat dossier ziet en voelt dat daar de grenzen ver opgerekt werden.
Zu hause ist alles besser
pi_209246463
dit is toch niet te geloven, dit is echt erg
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 23 mei 2023 @ 00:13:51 #95
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209246563
quote:
Met alles wat je leest, is dit wel weer bizar ja.

Wat een complete idioten daar in het kabinet. Crimineel om zo met het volk om te gaan.
Ongelofelijk.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 23 mei 2023 @ 20:14:52 #96
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209256366
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 00:13 schreef Red_85 het volgende:
Met alles wat je leest, is dit wel weer bizar ja.
Wat een complete idioten daar in het kabinet. Crimineel om zo met het volk om te gaan.
Ongelofelijk.
:{w Het kan nog veel erger ;)

Geduld Tweede Kamer over afhandelen toeslagenaffaire raakt op: 'We zijn het zat'

Het geduld van de Tweede Kamer begint helemaal op te raken omdat de afhandeling van de toeslagenaffaire nog altijd tergend langzaam gaat. Premier Mark Rutte moest in de Tweede Kamer uitleggen waarom het niet sneller kan. "Het duurt gewoon te lang, we zijn het zat."

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer hebben geen goed woord over voor de manier waarop het kabinet gevolg heeft gegeven aan een bikkelhard rapport over het schandaal rond de kinderopvangtoeslag, dat eind 2020 verscheen. Van de beloftes die premier Mark Rutte destijds deed, is maar weinig terechtgekomen, vinden Kamerleden van diverse politieke kleuren.

In het huidige tempo kost het nog jaren voordat alle zaken helemaal zijn afgehandeld.

Verkooptrucje van het kabinet
"Er waren best mooie dingen beloofd", zegt SP’er Renske Leijten. Maar de ruimhartige compensatie voor gedupeerde ouders is vastgelopen en de toegezegde versimpeling van regels, bedoeld om herhaling van het toeslagendebacle te voorkomen, laat op veel terreinen nog op zich wachten. Leijten spreekt van 'een verkooptrucje' van het kabinet. "Er verandert uiteindelijk aan de balie voor mensen niks."

Nog altijd onder de maat
Partijloos Kamerlid Pieter Omtzigt valt er vooral over dat het informatiebeheer bij de Rijksoverheid en de informatievoorziening aan de Tweede Kamer nog altijd onder de maat zijn. "Wij kunnen als Kamer ons werk zo niet doen. Als onze informatie niet klopt, dan nemen wij foute besluiten." Dat geldt volgens Omtzigt ook voor bijvoorbeeld de Belastingdienst of het UWV. Als daar de informatie niet klopt, 'dan zijn burgers rechteloos'.

DENK-Kamerlid Stephan van Baarle richt zijn pijlen op Rutte zelf. "Waarom zit deze man er eigenlijk nog?", vraagt hij zich af. Ook hij wijst op de grote beloftes die de premier deed nadat zijn vorige kabinet om het toeslagenschandaal was afgetreden. "Mensen die onder druk staan, beloven gouden bergen", zegt Van Baarle. Maar ook hij stelt vast dat daar nog maar weinig van is waargemaakt. "Als het u niet lukt, mijnheer Rutte, vertrek dan."

Moeite met rol Rutte
Ook BBB-leider Caroline van der Plas heeft moeite met de rol van Rutte, die volgens haar 'ouwe wijn in nieuwe zakken' heeft verkocht. "Ik weet niet meer wat ik met deze minister-president aan moet." PvdA-leider Attje Kuiken wijst erop dat het evenmin haar keuze was dat Rutte na de val van zijn kabinet terugkeerde als premier. Maar zij gelooft niet dat ouders er iets mee opschieten als hij nog een keer opstapt.

Meerdere Kamerleden zijn woest over de onthulling door RTL Nieuws dat de dienst Toeslagen achter de schermen afspraken probeerde te maken met rechters over het oprekken van beslistermijnen. "Waarom is daar tijd voor en niet voor het uitvoeren van de wet?", wil Leijten weten. "Schaamteloos", oordeelt Van Baarle. "Hoe haal je het in je hoofd!" aldus Omtzigt.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)e-rutte-tweede-kamer
  dinsdag 23 mei 2023 @ 20:15:51 #97
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  dinsdag 23 mei 2023 @ 20:18:30 #98
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209256438
Dienst Toeslagen overlegde achter de schermen met rechtbanken over beslistermijn. :o :o :o

De Dienst Toeslagen heeft geprobeerd om achter de schermen afspraken te maken met de rechterlijke macht over de beslistermijn in toeslagenzaken. Volgens deskundigen schaadt dit de rechtsbescherming van gedupeerden. "Dat moet je niet in achterkamertjes bespreken zonder dat de procederende toeslagenouder hier weet van heeft." Ook Kamerleden vinden dit 'onbegrijpelijk' en zeggen dat dit het vertrouwen nog verder aantast.

Er melden zich veel meer mensen als gedupeerde dan verwacht. In veel gevallen lukt het niet zaken binnen de wettelijke termijn af te handelen. In het voorjaar van 2021 wordt al duidelijk dat dit een groeiend probleem is, blijkt uit interne documenten van het ministerie van Financiën die zijn vrijgegeven met een beroep op de Wet open overheid (Woo).

Financiële consequenties
Gedupeerden die naar de rechter stappen omdat hun zaak niet binnen de wettelijke termijn kan worden afgehandeld, hebben vaak recht op een dwangsom. In interne memo's wordt grote zorg uitgesproken over de 'enorme financiële consequenties' die dit kan hebben. De zaken stapelen zich op. Als alle gedupeerden een zogenaamd 'beroep niet-tijdig' indienen, dan kan dat de schatkist 750 miljoen euro kosten, zo waarschuwen ambtenaren.

In maart 2022 is het aantal zaken waarbij de integrale beoordeling niet binnen de wettelijke termijn kan worden afgehandeld al opgelopen tot 12.500. Geopperd wordt om in overleg te treden met de rechterlijke macht om de beslistermijn op te rekken. "Anders gaat het echt mis", waarschuwt een ambtenaar in een interne mail. "Belangrijk dat rechterlijke macht een reële termijn oplegt."

Grote belasting
Een eerste overleg met bestuursrechters over deze kwestie vindt plaats in juni. In de voorbereiding houdt de Uitvoeringsdienst Herstel Toeslagen (UHT) de rechterlijke macht voor dat een 'zorgvuldige beslissing' nu eenmaal tijd kost. En waarschuwt dat rechtbanken zullen worden overspoeld met zaken van gedupeerden die een dwangsom eisen als er niets verandert aan de beslistermijn. "Wij kunnen ons voorstellen dat dit tot een grote belasting van de capaciteit van de rechtbanken zal leiden."

Een woordvoerder van Toeslagen zegt dat tijdens dergelijk overleg alleen procedurele kwesties worden besproken. Volgens notulen die vorige week zijn vrijgegeven vraagt de UHT de rechtbanken formeel alleen om een 'uniforme' beslistermijn. Maar de boodschap is duidelijk: het is in het belang van zowel de UHT als de rechtbanken als die termijn wordt opgerekt.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)rmijn-toeslagenzaken

:( rechtstaat in Nederland :N :( :(
  dinsdag 23 mei 2023 @ 20:19:42 #99
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209256461
https://www.rijksoverheid(...)-rechtbank-rotterdam

Gespreksverslagen vinden we hier ;)
  dinsdag 23 mei 2023 @ 20:24:54 #100
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209256546
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 00:13 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Met alles wat je leest, is dit wel weer bizar ja.

Wat een complete idioten daar in het kabinet. Crimineel om zo met het volk om te gaan.
Ongelofelijk.
en dan snel iedereen die ooit een brief betreffende kinderopvangtoeslag heeft gekregen snel 30.000 euro geven , is wel het ergste staaltje van zinloze geldsmijterij zonder dat het iets oplost

het geld is in de echte gevallen direct naar de deurwaarder gegaan en de mensen die geen enkel probleem hadden vieren feest
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 23 mei 2023 @ 20:31:53 #101
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209256659
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 20:24 schreef michaelmoore het volgende:
en dan snel iedereen die ooit een brief betreffende kinderopvangtoeslag heeft gekregen snel 30.000 euro geven , is wel het ergste staaltje van zinloze geldsmijterij zonder dat het iets oplost
Hebben ze alleen gedaan om niet te hoeven aftreden en iedereen stil te houden binnen de coalitie
Burgers interesseert hun geen reet
  dinsdag 23 mei 2023 @ 20:32:44 #102
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209256674
Informatiechaos bij de Dienst Toeslagen

Niet alleen bij de Belastingdienst is het chaos, ook bij de Dienst Toeslagen en op het ministerie van Financiën. Informatie wordt versnipperd, overzicht ontbreekt en de archiefwet wordt niet nageleefd. Dat blijkt allemaal uit onderzoek dat het ministerie zélf heeft laten uitvoeren. RTL Nieuws-journalist Roel Schreinemachers publiceerde erover.

https://www.nporadio1.nl/(...)-de-dienst-toeslagen

Tering :o :( :|W
  dinsdag 23 mei 2023 @ 20:37:26 #103
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209256746
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 20:32 schreef ikweethetookniet het volgende:
Informatiechaos bij de Dienst Toeslagen

Niet alleen bij de Belastingdienst is het chaos, ook bij de Dienst Toeslagen en op het ministerie van Financiën. Informatie wordt versnipperd, overzicht ontbreekt en de archiefwet wordt niet nageleefd. Dat blijkt allemaal uit onderzoek dat het ministerie zélf heeft laten uitvoeren. RTL Nieuws-journalist Roel Schreinemachers publiceerde erover.

https://www.nporadio1.nl/(...)-de-dienst-toeslagen

Tering :o :( :|W
ik ben zelf admin ambtenaar geweest , ik weel hoe een puinhoop het is , echt overal op ieder ministerie en op ieder andere overheidsdienst
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 23 mei 2023 @ 20:38:44 #104
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_209256769
quote:
Heb je ze ook gelezen, want er staat niets bijzonders in. Uiteraard wil uht een uniforme termijn mede omdat er anders willekeur ontstaat obv de woonplaats van betrokkene.

De aantallen zijn wel schokkend. Er leven op dit moment aardig wat mensen in Nederland van dwangsommen en proceskostenvergoefingen.
Zu hause ist alles besser
  dinsdag 23 mei 2023 @ 21:07:57 #105
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_209257141
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 20:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
en dan snel iedereen die ooit een brief betreffende kinderopvangtoeslag heeft gekregen snel 30.000 euro geven , is wel het ergste staaltje van zinloze geldsmijterij zonder dat het iets oplost

het geld is in de echte gevallen direct naar de deurwaarder gegaan en de mensen die geen enkel probleem hadden vieren feest
Naast die 30.000 euro worden ook alle schulden overgenomen, dus dat gaat niet naar een deurwaarder.
pi_209257449
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 20:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
en dan snel iedereen die ooit een brief betreffende kinderopvangtoeslag heeft gekregen snel 30.000 euro geven , is wel het ergste staaltje van zinloze geldsmijterij zonder dat het iets oplost

het geld is in de echte gevallen direct naar de deurwaarder gegaan en de mensen die geen enkel probleem hadden vieren feest
Zucht.
Neem vijf minuutjes en lees een deel van dit artikel. Die mensen lopen helemaal binnen, zelfs veroordeelde fraudeurs
https://decorrespondent.n(...)a7-0970-e77ad5fe9d1a
  woensdag 24 mei 2023 @ 00:01:39 #107
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_209258966
Er zijn best wat onschuldigen de dupe geworden, wat tot op de bodem uitgezocht is of nog moet worden. Jammer genoeg werd er ook meer gefraudeerd dan men hierbij toe wilt geven. Men moest ook eens weten wat deze hele moeizame operatie om tot oplossingen te komen allemaal kost, vandaar dat het een en ander helaas weer op de lange baan terechtkwam. Dat moeten alle gedupeerden en belangenbehartigers ook kunnen begrijpen van de overheid.

Zelfs wij zien in dat er veel fout gegaan is in deze nare kwestie, maar dat het nog niet is gelukt hangt ook deels af van tegenslag en ongunstige omstandigheden. Er zit nog steeds veel kaf onder het koren en lang niet alles zal meteen vlekkeloos gaan. Dat erkent men ruiterlijk. Echter, de kosten van de operatie 'Toeslagenaffaire' moeten uiteindelijk ook ergens uit gedekt worden en kunnen noodzakelijkerwijs deels verhaald worden op schadevergoedingen aan slachtoffers, maar er is een lichtpuntje volgens Rutte.

> Oppositie kraakt afhandeling toeslagenschandaal, Rutte ziet 'heel klein plusje'



Citaat:
quote:
In een debat over de kwestie erkende Rutte dat lang niet alles goed gaat bij de afwikkeling van het schadeherstel. Toch ziet hij "een heel klein plusje bij een zee van ellende": de eerste beoordeling van de meeste dossiers is waarschijnlijk begin 2025 afgerond. Eerder vreesde het kabinet dat dat tot 2027 zou duren.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  woensdag 24 mei 2023 @ 10:53:27 #108
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 24 mei 2023 @ 10:55:50 #109
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 24 mei 2023 @ 16:38:18 #110
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 24 mei 2023 @ 16:38:55 #111
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 24 mei 2023 @ 16:51:55 #112
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209265589
Wederom echt kippenvel bij het debat van gisteravond. Zo weinig erkenning in de uitvoering, waar erkenning zou moeten zitten. In woorden ja, maar dat zijn holle frasen voor de beroepsleugenaar.

Pappen, nathouden, liegen, bedriegen, rekken, dralen, nog achterbakse acties ook en continu verkeerd informeren en info achterhouden.

Zo weinig werkelijke herkenning van de berokkende schade.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 24 mei 2023 @ 18:36:24 #113
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 24 mei 2023 @ 18:42:33 #114
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 24 mei 2023 @ 22:35:36 #115
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 24 mei 2023 @ 23:33:45 #116
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209271366
twitter
  woensdag 24 mei 2023 @ 23:38:19 #117
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209271397
twitter
pi_209271778
dit is toch niet te geloven, dit is echt heel erg
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 25 mei 2023 @ 15:52:04 #119
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_209277260
Update:

Best een vrij doorgeslagen kwestie maar voor meerderen een best begrijpelijke haatdragendheid jegens meerdere belangrijke personen die helaas teveel voor de kiezen kregen, onbedoeld moeilijke keuzes moesten maken en thans in uiterst zwaar weer verkeren, waaronder een hard werkende en uiterst gedreven politicus als Mark Rutte.



Deels terecht, maar toch ook weer deels ten onrechte, al kan men de consternatie best begrijpen naar aanleiding van deze moeizame afwikkeling van het toeslagendrama en alle meest pijnlijke gebeurtenissen van dien voor meerderen. Slapen is voor sommigen derhalve ook best moeilijk omdat een meest aangepraat schuldgevoel menig ambtenaar en politicus flink parten kan spelen.

Een reprimande en stof tot nadenken, om ambtshalve de zaken het in het vervolg net even anders te benaderen en aan te pakken, is het interne devies. Het is lang niet allemaal zo zwart wit dat men maar roekeloos met straffen moet gaan zwaaien.
Gelet op de update is hier sprake van gerechtigheid, want straffen gaan veel te ver voor deze onmachtssituatie waar men hooguit onbedoeld fouten heeft gemaakt terwijl er geen enkele opzet in het spel was.

En dat heeft men echt niet verdiend, is men zoal op goede locatie van mening.

-----

NOS Nieuws • Vandaag, 14:56

> Topambtenaren in toeslagenaffaire niet vervolgd

ANP

Drie topambtenaren tegen wie aangifte was gedaan van meineed tijdens de verhoren door de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) worden niet vervolgd. Ze zouden hebben gelogen over hun kennis over een memo uit 2017. Maar volgens het Openbaar Ministerie hebben de drie daarover "niet opzettelijk onjuist verklaard".

Het gaat om de voormalig directeur-generaal van de Belastingdienst, de voormalig directeur Toeslagen van de Belastingdienst en de voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Financiën. In juni 2021 stelde de rijksrecherche een onderzoek in na aangifte van meineed door een groep gedupeerde ouders.

Centraal in het onderzoek naar meineed stond het zogeheten memo-Palmen. In dat advies concludeerde de destijds hoogste jurist bij de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst, Sandra Palmen-Schlangen, al ver voordat de toeslagenaffaire naar buiten kwam dat de Belastingdienst "laakbaar" had gehandeld. Ze adviseerde dat ouders gecompenseerd moesten worden voor het handelen van de Belastingdienst. Het advies werd genegeerd en verdween in een la.

'Nadere uitleg'

Voor de parlementaire ondervragingscommissie zei de toenmalig directeur-generaal van de Belastingdienst in 2020 dat het memo hem "op geen enkele manier ooit eerder heeft bereikt" dan toen het vlak voor de verhoren naar buiten kwam. De toenmalige hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën en de voormalig directeur Toeslagen van de Belastingdienst zeiden tegen de ondervragingscommissie zich niet te kunnen herinneren het memo te hebben gelezen.

Al tijdens de verhoren bleek echter dat het memo-Palmen in het voorjaar van 2019 opnieuw was opgedoken bij het ministerie van Financiën. Een reconstructie van Trouw en RTL Nieuws liet zien dat het memo werd besproken, ook in aanwezigheid van de topambtenaren.

Twee van de drie zijn in het onderzoek alleen gehoord als getuige. De voormalig directeur-generaal van de Belastingdienst was wel als verdachte aangemerkt, maar inmiddels is zijn zaak geseponeerd. Tegenover de rijksrecherche heeft hij verklaard dat hij met zijn verklaring over 'bereiken' bedoelde dat hij de memo nooit eerder zelf heeft ontvangen, gelezen of bestudeerd.

Uit onderzoek is volgens het OM gebleken dat het memo weliswaar ter sprake is gekomen in overleggen waaraan hij deelnam en dat er ook in mails naar is verwezen, maar de toenmalig directeur-generaal heeft die mails niet zelf ontvangen en ze hadden ook niet 'Palmen' in de titel.

"Gelet op de nadere uitleg, de afstand die hij had tot de inhoud, de grote hoeveelheid overleggen en e-mails in de betreffende periode en het feit dat de memo volgens meerdere getuigen in de betreffende periode niet de betekenis had die het later kreeg, is er geen sprake geweest van meineed", oordeelt het OM.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  donderdag 25 mei 2023 @ 19:43:18 #120
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209280234
Schande dit :(
Rechtstaat _O- _O- _O- _O- _O-
  donderdag 25 mei 2023 @ 19:57:45 #121
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  donderdag 25 mei 2023 @ 19:58:23 #122
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  vrijdag 26 mei 2023 @ 22:55:55 #123
25175 suijkerbuijk
suijkerbuijk
pi_209297038
https://nos.nl/artikel/24(...)ffaire-niet-vervolgd

Topambtenaren in toeslagenaffaire niet vervolgd
Drie topambtenaren tegen wie aangifte was gedaan van meineed tijdens de verhoren door de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) worden niet vervolgd. Ze zouden hebben gelogen over hun kennis over een memo uit 2017. Maar volgens het Openbaar Ministerie hebben de drie daarover "niet opzettelijk onjuist verklaard".

Het gaat om de voormalig directeur-generaal van de Belastingdienst, de voormalig directeur Toeslagen van de Belastingdienst en de voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Financiën. In juni 2021 stelde de rijksrecherche een onderzoek in na aangifte van meineed door een groep gedupeerde ouders.

Centraal in het onderzoek naar meineed stond het zogeheten memo-Palmen. In dat advies concludeerde de destijds hoogste jurist bij de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst, Sandra Palmen-Schlangen, al ver voordat de toeslagenaffaire naar buiten kwam dat de Belastingdienst "laakbaar" had gehandeld. Ze adviseerde dat ouders gecompenseerd moesten worden voor het handelen van de Belastingdienst. Het advies werd genegeerd en verdween in een la.

'Nadere uitleg'
Voor de parlementaire ondervragingscommissie zei de toenmalig directeur-generaal van de Belastingdienst in 2020 dat het memo hem "op geen enkele manier ooit eerder heeft bereikt" dan toen het vlak voor de verhoren naar buiten kwam. De toenmalige hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën en de voormalig directeur Toeslagen van de Belastingdienst zeiden tegen de ondervragingscommissie zich niet te kunnen herinneren het memo te hebben gelezen.

Al tijdens de verhoren bleek echter dat het memo-Palmen in het voorjaar van 2019 opnieuw was opgedoken bij het ministerie van Financiën. Een reconstructie van Trouw en RTL Nieuws liet zien dat het memo werd besproken, ook in aanwezigheid van de topambtenaren.

Twee van de drie zijn in het onderzoek alleen gehoord als getuige. De voormalig directeur-generaal van de Belastingdienst was wel als verdachte aangemerkt, maar inmiddels is zijn zaak geseponeerd. Tegenover de rijksrecherche heeft hij verklaard dat hij met zijn verklaring over 'bereiken' bedoelde dat hij de memo nooit eerder zelf heeft ontvangen, gelezen of bestudeerd.

Uit onderzoek is volgens het OM gebleken dat het memo weliswaar ter sprake is gekomen in overleggen waaraan hij deelnam en dat er ook in mails naar is verwezen, maar de toenmalig directeur-generaal heeft die mails niet zelf ontvangen en ze hadden ook niet 'Palmen' in de titel.

"Gelet op de nadere uitleg, de afstand die hij had tot de inhoud, de grote hoeveelheid overleggen en e-mails in de betreffende periode en het feit dat de memo volgens meerdere getuigen in de betreffende periode niet de betekenis had die het later kreeg, is er geen sprake geweest van meineed", oordeelt het OM.


Tuurlijk.
De O.M is net zo vieze shit zooi als de rest.
Die gaan echt niet de mensen pakken die hun betalen .
  vrijdag 26 mei 2023 @ 23:10:11 #124
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209297230
En incompetente trut Dylan staat erbij en kijkt ernaar en keurt het goed :r
  zaterdag 27 mei 2023 @ 15:43:33 #125
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  zaterdag 27 mei 2023 @ 15:54:36 #126
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_209302917
Het houdt u in het bijzonder wel erg bezig hè :)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 27 mei 2023 @ 15:59:17 #127
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209302986
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 mei 2023 15:54 schreef Scjvb het volgende:
Het houdt u in het bijzonder wel erg bezig hè :)
:Y
Ook slachtoffer van Rutte doctrine ;)
  zaterdag 27 mei 2023 @ 16:00:48 #128
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_209303007
quote:
6s.gif Op zaterdag 27 mei 2023 15:59 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
:Y
Ook slachtoffer van Rutte doctrine ;)
En dat is echt zo? (serieuze vraag).
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 27 mei 2023 @ 16:28:35 #129
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209303481
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 mei 2023 15:54 schreef Scjvb het volgende:
Het houdt u in het bijzonder wel erg bezig hè :)
en terecht

Trutte is de grootste kwezel die de politiek ooit gekend heeft, hij heeft maar een visie:

Blijven zitten en zo nu en dan heel hard hypotheektrenteaftrek roepen en proberen de dividend belasting weg krijgen voor vriend willem Alexander

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 27-05-2023 17:07:10 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 27 mei 2023 @ 16:44:21 #130
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209303697
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 mei 2023 16:00 schreef Scjvb het volgende:
En dat is echt zo? (serieuze vraag).
Je hebt een dm met serieus antwoord,
  zaterdag 27 mei 2023 @ 17:36:41 #131
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_209304715
quote:
6s.gif Op zaterdag 27 mei 2023 16:44 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Je hebt een dm met serieus antwoord,
Zonet gezien en neem u bij deze absoluut serieus :)

Heb zelf de oplossing hiervoor ook niet meteen voorhanden liggen, en ben het natuurlijk ook lang niet met alles eens wat daar gebeurt hoor. Maar zal het zeker meenemen en proberen binnenkort (na het Pinksterweekend) alsnog met een betere reactie hierover te komen in dit topic.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zondag 28 mei 2023 @ 14:33:41 #132
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  zondag 28 mei 2023 @ 22:22:14 #133
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209322581

Wat een teringzooi daar in dat hok vol met incompetente idioten :(
  zondag 28 mei 2023 @ 22:37:09 #134
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209322775
quote:
6s.gif Op zondag 28 mei 2023 22:22 schreef ikweethetookniet het volgende:

Wat een teringzooi daar in dat hok vol met incompetente idioten :(
De overheid is zo vreselijk slecht georganiseerd , indeling in taken / deeltaken en bij behorende communicatie is er niet, dus ze weet er ook helemaal niets van af , er moest een verantwoordelijke ambtenaar zitten daar

De overheid staat op het punt een burnout te krijgen

https://www.telegraaf.nl/(...)-is-nu-al-overbelast

[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 30-05-2023 19:28:22 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 29 mei 2023 @ 21:25:46 #135
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  maandag 29 mei 2023 @ 22:49:23 #136
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  dinsdag 30 mei 2023 @ 09:24:43 #137
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  dinsdag 30 mei 2023 @ 19:24:30 #138
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  dinsdag 30 mei 2023 @ 19:39:37 #139
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_209341167
Misschien eens tijd wat minder Kafka Youtubes te spammen?
En ja, dat Vera ongeschikt is ontkent niemand, daar heb je geen geschreeuw vanaf de tribune voor nodig.

Maar serieus, heb je zo'n haatzaaibron nodig? Zijn er geen betere bronnen voor wat je wilt melden?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 30 mei 2023 @ 23:37:02 #140
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209344617
twitter


Dit verzin je niet :(
pi_209344679
wel grappig, :{w maar niet leuk :)
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 2 juni 2023 @ 15:31:05 #142
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209376507
https://www.rtlnieuws.nl/(...)enaffaire-versnellen

En weer iets nieuws introduceren wat niet werkt :')
Het probleem zit aan het begin van de keten niet aan het einde

Ze doen werkelijk alles om die mensen te vernederen :( :r
  vrijdag 2 juni 2023 @ 17:44:49 #143
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_209378066
Heb je ook een oplossing of roeptoeter je alleen maar.

De ouders hun zin geven is kansloos, want die zijn alle realiteit uit het oog verloren. Die denken echt dat ze tonnen/miljoenen schade hebben. Ze hebben zelf ook een aandeel in de puinhoop van hun leven.
Zu hause ist alles besser
  vrijdag 2 juni 2023 @ 20:13:42 #144
421394 Abrikozentaart
vrouw jong en hip
pi_209379806
Is het waar dat er zelfs mensen zonder kinderen proberen compensatie te krijgen?
ik ben gek op abrikozentaart en Zelda
  vrijdag 2 juni 2023 @ 20:19:33 #145
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_209379908
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2023 20:13 schreef Abrikozentaart het volgende:
Is het waar dat er zelfs mensen zonder kinderen proberen compensatie te krijgen?
Er zullen oprecht gedupeerden te betreuren zijn. Helaas is het ook vrij lastig om het kaf van het koren (het kwade van het goede) te scheiden in deze kwestie.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_209380230
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2023 20:13 schreef Abrikozentaart het volgende:
Is het waar dat er zelfs mensen zonder kinderen proberen compensatie te krijgen?
https://twitter.com/danny(...)TPgh2JbuXzh0bTQ&s=19
  vrijdag 2 juni 2023 @ 20:40:24 #147
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_209380262
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2023 20:13 schreef Abrikozentaart het volgende:
Is het waar dat er zelfs mensen zonder kinderen proberen compensatie te krijgen?
Zulk tuig moet je beboeten wegens fraude.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 2 juni 2023 @ 22:22:56 #148
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209381722
Laurentien van Oranje en Natasja Dipai over de toeslagenaffaire

De toeslagenaffaire moet zo snel mogelijk opgelost worden. Dus hebben toeslagenouders, met steun van prinses Laurentien van Oranje, een methode ontwikkeld om de schade af te handelen. Hoe? Dat vertellen prinses Laurentien en de gedupeerde Natasja Dipai vanavond in Op1

https://op1npo.nl/2023/06(...)de-toeslagenaffaire/
pi_209381837
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2023 20:40 schreef Leandra het volgende:

[..]
Zulk tuig moet je beboeten wegens fraude.
Wordt niet gedaan dus mensen proberen het gewoon. Dat ziet de boze OP niet, net zoals dat SP vrouwtje.
  vrijdag 2 juni 2023 @ 23:25:33 #150
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_209382610
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2023 20:13 schreef Abrikozentaart het volgende:
Is het waar dat er zelfs mensen zonder kinderen proberen compensatie te krijgen?
https://nos.nl/artikel/24(...)ing-toeslagenaffaire
  zaterdag 3 juni 2023 @ 06:59:34 #151
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209383900
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2023 20:13 schreef Abrikozentaart het volgende:
Is het waar dat er zelfs mensen zonder kinderen proberen compensatie te krijgen?
prinses laurentien gaat zich ook bemoeien met de toeslagaffaire
en schadeloosstelling compensatie krijgen voor de ouders
nu zal t wel goed komen he

Kan dat mens niet in haar luxe omgeving blijven of echt werk zoeken

twitter


[ Bericht 28% gewijzigd door michaelmoore op 03-06-2023 07:06:06 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 3 juni 2023 @ 13:08:44 #152
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_209386368
quote:
Ruim de helft komt dus aan bod, en dat zal best terecht zijn. Uiteindelijk spijtig voor ''rechthebbenden'' die helaas achter het net vissen omdat het een en ander bij deze personen kennelijk niet voldoende geverifieerd kon worden.

Jammer dus, maar gelet op het gegeven dat fraude aan de orde van de dag is en zulks, is dit eigenlijk niet zo heel vreemd.

Maar goed.

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 3 juni 2023 @ 13:42:27 #153
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_209386588
quote:
15s.gif Op zaterdag 3 juni 2023 13:08 schreef Scjvb het volgende:

[..]
Ruim de helft komt dus aan bod, en dat zal best terecht zijn. Uiteindelijk spijtig voor ''rechthebbenden'' die helaas achter het net vissen omdat het een en ander bij deze personen kennelijk niet voldoende geverifieerd kon worden.

Jammer dus, maar gelet op het gegeven dat fraude aan de orde van de dag is en zulks, is dit eigenlijk niet zo heel vreemd.

Maar goed.

Scjvb
Sterker nog, een groot gedeelte van de groep die door de lichte toetst komt kun je nauwelijks gedupeerd noemen. Een terechte terugvordering die met een onjuiste brief werd aangekondigd is al reden voor het slagen voor de lichte toets en dus 30.000 euro incasseren. Het begrip gedupeerd is nogal ruim geformuleerd.

En nu durft niemand het woord fraudeur meer in de mond te nemen ondanks dat het er duimendik bovenop ligt. Laat staan dat iemand durft te onderzoeken welke culturen oververtegenwoordigd zijn in de populatie.

Gewoon doorlopen mensen, niets te zien hier.
Zu hause ist alles besser
  zaterdag 3 juni 2023 @ 14:45:11 #154
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209387151
Hersteloperatie Toeslagenaffaire eind 2026 klaar? Kabinet krabbelt alweer terug :')

Compensatie In januari wilde staatssecretaris Aukje de Vries „niet met cijfers strooien”. In februari stelde ze toch een einddatum op voor de afhandeling van het Toeslagenschandaal. Daar komt ze nu alweer op terug.

Het is een doel waar het kabinet nu al maanden op hamert: eind 2026 moeten dan echt de laatste ouders in het Toeslagenschandaal gecompenseerd zijn. Het kabinet introduceerde dat doel begin dit jaar, vorige week begon premier Mark Rutte (VVD) er nog meermaals over tijdens een Kamerdebat.

Maar dat doel is nu, drie maanden na de aankondiging, al achterhaald.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)n-alweer-in-a4166223

Wat raar toch dat er geen vertrouwen is in de politiek 8)7 8)7 8)7 8)7
  zaterdag 3 juni 2023 @ 14:48:27 #155
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209387184
POL / Gevoelige toeslagen documenten duiken op

Zou dit dan het vertrouwen herstellen :? :|W :|W :|W
pi_209387551
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2023 13:42 schreef kaputwiehund het volgende:

[..]
Sterker nog, een groot gedeelte van de groep die door de lichte toetst komt kun je nauwelijks gedupeerd noemen. Een terechte terugvordering die met een onjuiste brief werd aangekondigd is al reden voor het slagen voor de lichte toets en dus 30.000 euro incasseren. Het begrip gedupeerd is nogal ruim geformuleerd.

En nu durft niemand het woord fraudeur meer in de mond te nemen ondanks dat het er duimendik bovenop ligt. Laat staan dat iemand durft te onderzoeken welke culturen oververtegenwoordigd zijn in de populatie.

Gewoon doorlopen mensen, niets te zien hier.
De grootste groep die door de lichte toets komt is zeer licht of niet gedupeerd. Puur omdat ze een verkeerde brief hebben gekregen.

Als er toendertijd een verzoek om informatie werd gestuurd naar de ouder waarin ze moesten aantonen dat ze opvang afnamen (facturen, betaalbewijzen) en ze reageerde niet, dan kregen ze een rappelbrief. Met die rappel werd dan ook de toeslag stopgezet als een soort financiële prikkel zodat de ouder alsnog zou reageren.
Dat mocht dus niet, want stopzetten staat niet in de wet. Toeslagen had de toeslag moeten opschorten. Maar dat kon het systeem niet. Als de ouders dan alsnog reageerde en de info opstuurde, werd de toeslag weer opgestart en was er eigenlijk geen schade.

Door deze "foute" actie (stopzetten ipv opschorten) krijgen deze ouders ook de ¤30.000 en alle andere cadeautjes.Echt belachelijk.

De meeste ouders die echt met grote terugvorderingen te maken kreeg en waarbij de toeslag niet opnieuw werd opgestart, zijn ouders die stelselmatig brieven negeren (en dus niet aan het verzoek voldeden om info aan te leveren) of die niet konden aantonen dat ze de gehele factuur betaalde van de opvang.
Bij die laatste groep hadden ze het vaak op een akkoordje gegooid met het gastouderbureau/
kinderopvanginstelling dat ze enkel de kinderopvangtoeslag overmaakte en geen eigenbijdrage betaalde. Dat laatste is dus verboden want de KOT is een tegemoetkoming en je dient een deel uit het eigen vermogen te betalen.
Net zoals met de huurtoeslag. Je krijgt een gedeelte aan toeslag en de rest van de huur dien je zelf te betalen.
pi_209498805
Geen enkel bewijs dat het er meer dan gemiddeld zijn. Non-nieuws dus voorlopig.

[ Bericht 77% gewijzigd door Frutsel op 13-06-2023 15:33:56 ]
  dinsdag 13 juni 2023 @ 15:14:24 #158
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209498853
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 15:08 schreef Confetti het volgende:

[..]
Geen enkel bewijs dat het er meer dan gemiddeld zijn. Non-nieuws dus voorlopig.
Euhm? Debat van gisteravond gemist misschien?

https://www.geenstijl.nl/(...)lagouders-overleden/

Als je het zelf beter denkt te weten, kom dan zelf met bewijs. Downplayen heeft geen enkele zin hier.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_209499721
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 15:14 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Euhm? Debat van gisteravond gemist misschien?

https://www.geenstijl.nl/(...)lagouders-overleden/

Als je het zelf beter denkt te weten, kom dan zelf met bewijs. Downplayen heeft geen enkele zin hier.
Misschien zie ik het over het hoofd maar ik lees niets over wat het aantal statistisch gezien verwachte doden is in deze (meerderjarige)groep. Hoeveel meerderjarigen zouden gemiddeld genomen zijn overleden? Wat wordt bedoeld met 'toeslagenouder'? Erkend of niet erkend?

Het is echt niet smakelijk om gelijk de suggestie te wekken dat de toeslagenaffaire massaal meerderjarige kinderen tot zelfmoord heeft aangezet. Dat de politiek zo werkt weet ik wel, maar iedereen mag wel eens even rustig ademhalen in deze zaak.
  dinsdag 13 juni 2023 @ 17:10:32 #160
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209500097
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 16:39 schreef Confetti het volgende:

[..]
Misschien zie ik het over het hoofd maar ik lees niets over wat het aantal statistisch gezien verwachte doden is in deze (meerderjarige)groep. Hoeveel meerderjarigen zouden gemiddeld genomen zijn overleden? Wat wordt bedoeld met 'toeslagenouder'? Erkend of niet erkend?

Daarvoor hoef je alleen het filmpje te bekijken. Hoogste % sterfgevallen zit in NL in de 0-jarigen. Dat is al een tijdje bekend. Dus als er opeens een enorme discrepantie zit in de cijfers, moet dat je aandacht trekken.
quote:
Het is echt niet smakelijk om gelijk de suggestie te wekken dat de toeslagenaffaire massaal meerderjarige kinderen tot zelfmoord heeft aangezet. Dat de politiek zo werkt weet ik wel, maar iedereen mag wel eens even rustig ademhalen in deze zaak.
Dat wordt dus nu ook onderzocht. Het kan 2 dingen betekenen namelijk. Of de hoge cijfers geven een indicatie dat er nog veel meer sterfgevallen zijn, dus de cijfers incompleet. Of er is wel degelijk een geval dat er meerdere zelfmoorden zijn onder meerderjarige kinderen die uit de toeslagenaffaire komen.

Gezien de reacties die de tijdens de vergadering naar boven kwamen, lijkt het 2de het geval te zijn. En ik denk dat die mensen het beter weten dan jij gezien hun persoonlijke betrokkenheid bij een deel van de ouders en hun verhalen.

Dat jij vervolgens dat hier zit af te wimpelen, dat is niet smakelijk. Dus ga ff lekker in de spiegel kijken zou ik zeggen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 13 juni 2023 @ 18:46:24 #161
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209501150
twitter


Wat een geblunder weer :(
Gierend incompetente idioten daar :r
  dinsdag 13 juni 2023 @ 18:52:03 #162
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209501189
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 18:46 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Wat een geblunder weer :(
Gierend incompetente idioten daar :r
Het hele kabinet is een stel clowns , geen mens weet wat ie doet of wat de ander mee bezig is,

De een strooit 25 miljard om onze landbouw om zeep te helpen en de ander is druk met het fokken van wolven en ander ongedierte
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 13 juni 2023 @ 18:58:47 #163
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_209501249
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 18:46 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Wat een geblunder weer :(
Gierend incompetente idioten daar :r
Zucht.....
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 13 juni 2023 @ 20:10:26 #164
378682 JohnBercow
Division! Clear the lobby!
pi_209501949
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 18:46 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Wat een geblunder weer :(
Gierend incompetente idioten daar :r
De meest incompetente bewindspersoon in dit kabinet is toch wel echt de Vries.

Nog los van de vraag of ze haar überhaupt bewindspersoon hadden moeten maken: deze portefeuille hadden ze haar nooit moeten geven. Mist ook een stuk empatisch vermogen op dit dossier. Ik vind haar altijd heel koud in de debatten over dit onderwerp.
Order! Ordeeeeeeeeer!
  dinsdag 13 juni 2023 @ 20:47:53 #165
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_209502349
Wat dat betreft past ze prima bij de incompetente bende die zich 2e kamer noemt.
Zu hause ist alles besser
  dinsdag 13 juni 2023 @ 21:20:16 #166
16715 Mylene
*schatje*
pi_209502747
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 15:14 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Euhm? Debat van gisteravond gemist misschien?

https://www.geenstijl.nl/(...)lagouders-overleden/

Als je het zelf beter denkt te weten, kom dan zelf met bewijs. Downplayen heeft geen enkele zin hier.
GS gaat nog verder met het ministerie dat mensen tot zelfmoord drijft na institutioneel racisme in het toeslagenschandaal, nadat Kaag zich vandaag uitsprak tegen racisme.
pi_209502796
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2023 13:42 schreef kaputwiehund het volgende:

[..]
Sterker nog, een groot gedeelte van de groep die door de lichte toetst komt kun je nauwelijks gedupeerd noemen. Een terechte terugvordering die met een onjuiste brief werd aangekondigd is al reden voor het slagen voor de lichte toets en dus 30.000 euro incasseren. Het begrip gedupeerd is nogal ruim geformuleerd.

En nu durft niemand het woord fraudeur meer in de mond te nemen ondanks dat het er duimendik bovenop ligt. Laat staan dat iemand durft te onderzoeken welke culturen oververtegenwoordigd zijn in de populatie.

Gewoon doorlopen mensen, niets te zien hier.
Dit was nooit gebeurd als meerdere kabinetten Rutte niet constant hadden gelogen en verborgen. Welke cultuur was hij ook alweer van?
  dinsdag 13 juni 2023 @ 21:37:32 #168
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_209503033
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 21:23 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Dit was nooit gebeurd als meerdere kabinetten Rutte niet constant hadden gelogen en verborgen. Welke cultuur was hij ook alweer van?
Deels eens, maar het volk krijgt de leider die het verdient. Het verval van de moraal in dit land is al langer dan 12 jaar ingezet. Dat kun je niet toerekenen aan een iemand. Nederland is verworden tot een failed state vol met ikke-ikke-individualisten.

[ Bericht 0% gewijzigd door kaputwiehund op 14-06-2023 08:09:32 ]
Zu hause ist alles besser
  zondag 18 juni 2023 @ 11:07:17 #169
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_209552091
twitter
  maandag 3 juli 2023 @ 22:16:27 #170
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210277182
quote:
Dit snap ik niet. Als je weinig geld hebt maar een advocaat nodig hebt, betaal je toch maar 144 euro via de regeling van het juridisch loket? Ik heb nog nooit gehoord dat aanvragen daarvoor zijn afgewezen, maar bij toeslagenouders gebeurde het wel :?
pi_210277191
Een vriendin van mij is trouwens advocaat en staat diverse toeslagenouders bij. Elke keer als ze een dossier ontvangt staat er nergens waar het op gebaseerd is dat de kinderopvangtoeslag stopgezet moest worden. En blijft dus onduidelijk wat er is gebeurd.

Het is dus aannemen dat het verhaal van de PZB'er van UHT over de stopzetting klopt maar dan wel zonder inzage in waar het verhaal op gebaseerd is. En of de bronnen die voor het verhaal zijn gebruikt wel juist en feitelijk waren.

Echt kansloos.

[ Bericht 15% gewijzigd door Keukenkasje op 14-08-2023 00:39:01 ]
pi_210277210
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2023 13:42 schreef kaputwiehund het volgende:

[..]
Sterker nog, een groot gedeelte van de groep die door de lichte toetst komt kun je nauwelijks gedupeerd noemen. Een terechte terugvordering die met een onjuiste brief werd aangekondigd is al reden voor het slagen voor de lichte toets en dus 30.000 euro incasseren. Het begrip gedupeerd is nogal ruim geformuleerd.

Klopt. Ik ken meerdere mensen die bij UHT hebben gewerkt en die zeggen dit allemaal.

Als UHT niet kan aantonen dat voor stopzetting kinderopvangtoeslag wegens ontbreken bewijzen er een tweede rappelbrief is verstuurd en er daarna een bedrag van minstens 1.500 euro over 1 jaar terugbetaald moest worden = 30.000 euro compensatie. Minimaal.
Mensen die lang geleden in bijvoorbeeld 2006 dus moesten terugbetalen boffen want die rappelbrieven zijn in de systemen vaak "verdwenen" of niet meer te openen.

Er is ook een OGS regeling waarbij geldt dat iedereen die zonder strafrechtelijke veroordeling eronder viel 1/3 van alles wat die moest terugbetalen als compensatie krijgt. Dus als je voor 100.000 euro onterecht aan kinderopvangtoeslag hebt ontvangen en moest terugbetalen krijg je in zo'n geval 33.333 euro ter compensatie....
  zondag 13 augustus 2023 @ 23:50:05 #174
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210277321
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2023 23:28 schreef Keukenkasje het volgende:
Een vriendin van mij is trouwens advocaat en staat diverse toeslagenouders bij. Elke keer als ze een dossier ontvangt staat er nergens waar het op gebaseerd is dat de kinderopvangtoeslag stopgezet moest worden. En blijft dus onduidelijk wat er is gebeurd.

Echt kansloos.
Heel simpel allemaal

Slachtoffers moeten gewoon helemaal kapot
Precedentwerking van een schadeclaim richting overheid moet koste wat kost voorkomen worden

Excuses maken en geld betalen doet de overvallen als het hun uitkomt zoals slavernij verleden

Het zijn criminelen :(
pi_210277341
quote:
6s.gif Op zondag 13 augustus 2023 23:50 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Heel simpel allemaal

Slachtoffers moeten gewoon helemaal kapot
Precedentwerking van een schadeclaim richting overheid moet koste wat kost voorkomen worden

Excuses maken en geld betalen doet de overvallen als het hun uitkomt zoals slavernij verleden

Het zijn criminelen :(
Burgers die een foutje maken met de toeslagen = geen genade ze moeten gewoon terugbetalen

Grote bedrijven die een foutje maken = ach wee vervelend geen gevolgen
  maandag 14 augustus 2023 @ 00:46:28 #176
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210277515
Overheids instanties zelf of bedrijven die ze controleren die fouten maken
:N Wij maken geen fouten, dat ziet U verkeerd
Als u van mening bent dat wij fouten gemaakt hebben gaat u maar naar de rechter
Rechter krijgt werkinstructies en vooraf overleg hoe ze dit aan gaan pakken
Voordat het bij de rechter komt gaan we ze eerst ontmoedigen door ze tegen te werken
Als slachtoffer dan toch gelijk krijgt bij rechter dan is dat een incident en mag niemand daar aan rechten ontlenen
Vervolgens gaat de overheid in beroep en krijgt alsnog gelijk ook al hebben ze dat niet, maar alles mag en kan in het landsbelang
Dan nog een woordvoerder eroverheen en je bent afgemaakt

Zo gaat de overheid om met haar burgers
Het is crimineel :(
pi_210277525
quote:
6s.gif Op maandag 14 augustus 2023 00:46 schreef ikweethetookniet het volgende:
Overheids instanties zelf of bedrijven die ze controleren die fouten maken
:N Wij maken geen fouten, dat ziet U verkeerd
Als u van mening bent dat wij fouten gemaakt hebben gaat u maar naar de rechter
Rechter krijgt werkinstructies en vooraf overleg hoe ze dit aan gaan pakken
Voordat het bij de rechter komt gaan we ze eerst ontmoedigen door ze tegen te werken
Als slachtoffer dan toch gelijk krijgt bij rechter dan is dat een incident en mag niemand daar aan rechten ontlenen
Vervolgens gaat de overheid in beroep en krijgt alsnog gelijk ook al hebben ze dat niet, maar alles mag en kan in het landsbelang
Dan nog een woordvoerder eroverheen en je bent afgemaakt

Zo gaat de overheid om met haar burgers
Het is crimineel :(
Ja dat klopt en staat ook hier: https://www.rtlnieuws.nl/(...)rmijn-toeslagenzaken

Echt zo kansloos. Dit doet helemaal geen recht aan de problemen die gedupeerden hebben ervaren (en dan bedoel ik niet die rappelbrief-mensen)
pi_210282674
quote:
6s.gif Op maandag 14 augustus 2023 00:46 schreef ikweethetookniet het volgende:
Overheids instanties zelf of bedrijven die ze controleren die fouten maken
:N Wij maken geen fouten, dat ziet U verkeerd
Als u van mening bent dat wij fouten gemaakt hebben gaat u maar naar de rechter
Rechter krijgt werkinstructies en vooraf overleg hoe ze dit aan gaan pakken
Voordat het bij de rechter komt gaan we ze eerst ontmoedigen door ze tegen te werken
Als slachtoffer dan toch gelijk krijgt bij rechter dan is dat een incident en mag niemand daar aan rechten ontlenen
Vervolgens gaat de overheid in beroep en krijgt alsnog gelijk ook al hebben ze dat niet, maar alles mag en kan in het landsbelang
Dan nog een woordvoerder eroverheen en je bent afgemaakt

Zo gaat de overheid om met haar burgers
Het is crimineel :(
Jij bent ook wel een aardige tunnel ingekropen. Het is één groot complot.
Zu hause ist alles besser
  woensdag 23 augustus 2023 @ 17:50:11 #179
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210396369
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2023 15:49 schreef kaputwiehund het volgende:
Jij bent ook wel een aardige tunnel ingekropen. Het is één groot complot.
:') Te triest voor woorden deze reactie

Rechter is snoeihard: politiek belooft toeslagenouders meer dan waargemaakt kan worden

In een keihard vonnis heeft de Raad van State afgerekend met de manier waarop de politiek nu omgaat met slachtoffers van de toeslagenaffaire. Vele ouders wachten nog altijd langer op een besluit over hun compensatie dan de wet voorschrijft. Zij stappen daarom naar de rechter, waar de zaken zich opstapelen. Terwijl kabinet en Tweede Kamer als wetgever hadden kunnen voorzien dat er meer tijd nodig was om de verzoeken af te handelen.

In een keihard vonnis heeft de Raad van State afgerekend met de manier waarop de politiek nu omgaat met slachtoffers van de toeslagenaffaire. Vele ouders wachten nog altijd langer op een besluit over hun compensatie dan de wet voorschrijft. Zij stappen daarom naar de rechter, waar de zaken zich opstapelen. Terwijl kabinet en Tweede Kamer als wetgever hadden kunnen voorzien dat er meer tijd nodig was om de verzoeken af te handelen.

Volgens de Raad van State heeft het kabinet 'bewust onrealistische beslistermijnen’ opgenomen in de herstelwet. Waarschuwingen vooraf dat de uitvoeringsorganisatie (UHT) dat tempo nooit zou kunnen waarmaken, werden mede onder druk van de Tweede Kamer terzijde geschoven. ,,De wetgever heeft met de te korte beslistermijnen iets beloofd wat in de praktijk niet kan worden waargemaakt”, aldus de Raad van State. Dit heeft weer geleid tot vele procedures van ouders bij rechtbanken.

Het is nu aan de wetgever zelf - ofwel kabinet en Kamer - om de beslistermijnen aan te passen, stelt de Raad van State. Dat is eerlijker naar de gedupeerden toe en bovendien wel zo zuiver: het is immers aan de politiek om wetgeving te maken en niet aan de rechters.

Een aantal rechtbanken oordeelde afgelopen tijd verschillend over hoe er met de beslistermijnen omgegaan moest worden. De ene rechtbank gaf de uitvoeringsorganisatie meer tijd om te beslissen, terwijl de andere vasthield aan de termijn om zo een prikkel te geven om snel te besluiten.

https://www.ad.nl/politie(...)kan-worden~a22a015a/

Gewoon bewijs zwart op wit, niks complot :7
pi_210396654
De RvS doet in dit geval wat ze jaren eerder had moeten doen, namelijk de bal terugleggen bij de wetgever en niet bij de uitvoering. Slechte wetgeving is namelijk nooit goed uit te voeren. Hadden ze dat in 2010-2015 gedaan was er een boel ellende bespaart gebleven.
Zu hause ist alles besser
pi_210399020


[ Bericht 100% gewijzigd door Yasmin__x op 23-08-2023 20:51:47 ]
Aan het typen...
pi_210399046
quote:
99s.gif Op maandag 3 april 2023 14:39 schreef bijdehand het volgende:

[..]
Nette brief van de Belastingdienst hoor. Om die mensen bij naam en toenaam te noemen is gewoon asociaal.
Eens.
Aan het typen...
  maandag 28 augustus 2023 @ 18:29:58 #183
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210458206
Herstel van Toeslagenaffaire groeit uit tot peperdure, ambtelijke moloch

Bestuursrecht De hersteloperatie krijgt steeds meer trekken van de Toeslagenaffaire zelf. De Raad van State trekt aan de rem.

Bij het compenseren van de slachtoffers van de Toeslagenaffaire gaan veel bestuurlijke conventies op de schop. Of ze krijgen juist een schop.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ieder aanbod lokt dus vraag uit – en daarmee méér aanmelders. Die dan weer beoordeeld moeten worden.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)ijke-moloch-a4172877

Wat een puinhoop icm incompetentie :( :r
pi_210458623
Dit is toch niet te geloven mensen, dit is toch niet te geloven.
Ze houden elkaar de hand boven het hoofd.
Een ding is zeker, er moeten koppen rollen, heel veel, veel heel, heel heel, veel veel.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 28 augustus 2023 @ 19:56:10 #185
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_210458985
toch wel treurig dat de onmacht het fatsoenlijk te organiseren nu extra gefrustreerd wordt door bloedhonden die geld ruiken
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 29 augustus 2023 @ 19:30:32 #186
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210468420
Vele miljoenen aan dwangsommen betaald bij afhandeling toeslagenaffaire :') :|W

In het kort

Dwangsommen wegens te laat beslissen in hersteloperatie toeslagen opgelopen tot ¤37,5 mln.
Demissionair staatssecretaris verwacht ruim ¤38,5 mln uit te geven aan mediation.
Raad van State houdt wetgever aan bewust gekozen maar onhaalbare beslistermijnen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:') _O-

De ruim ¤38,5 mln die gemoeid is met mediation als ouders bezwaar maken tegen een besluit, wegen volgens De Vries op tegen de naar schatting ruim ¤44 mln die de overheid anders kwijt zou zijn aan deze procedures. Naast de dwangsommen en de verwachte kosten van mediation is tot nu toe drie ton uitgegeven aan advocaten die de Staat vertegenwoordigen in civiele procedures rond de hersteloperatie, aldus de antwoorden op de Kamervragen.
Te ruime termijn

In de laatste begroting voor deze operatie, die staatssecretaris op 2 juni naar de Kamer stuurde en die is opgelopen tot ¤7,1 mrd, is ¤60 mln opgenomen voor dwangsommen die rechters opleggen als de uitvoeringsorganisatie niet tijdig beslist over aanvragen voor compensatie en bezwaren tegen zulke beslissingen. Rechtbanken hebben tot nu toe verschillende beslistermijnen aangehouden om te beoordelen of er sprake was van overschrijding. Begin juni schreef De Vries dat het kabinet er veel waarde aan hecht dat hierover duidelijkheid ontstaat.

Die duidelijkheid heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verschaft. Zij draaide vorige week een uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland terug. Die gaf de Dienst Toeslagen in april tot 1 juli 2024 respijt om te beslissen over een bezwaar van een gedupeerde ouder. Een veel te ruime termijn, oordeelde de hoogste bestuursrechter.
Onrealistisch en onhaalbaar

De Raad van State heeft en passant de beslistermijnen vastgesteld waaraan lagere rechters geacht worden zich te houden. De Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen moet óf binnen twaalf weken na het indienen van een verweerschrift in beroepszaken een beslissing nemen, óf binnen zes weken nadat de rechtbank uitspraak heeft gedaan in zulke zaken. Blijft een besluit langer uit, dan volgt een dwangsom van ¤100 per dag tot maximaal ¤15.000.

De Raad noemt de wettelijke termijnen voor de hersteloperatie 'onrealistisch' en 'onhaalbaar'. Over aanvragen voor compensatie moet binnen één jaar worden besloten. Een beslissing over een bezwaar mag ten hoogste achttien weken op zich laten wachten. Ook in de toekomst zullen deze deadlines niet worden gehaald, stellen de staatsraden. De beroepszaken die daaruit voortvloeien zetten de hele hersteloperatie verder onder druk, erkennen zij.

Politiek gecompliceerd
Maar het is niet aan de bestuursrechter om daar iets aan te doen, aldus de Raad van State. Kabinet en parlement hebben namelijk willens en wetens voor deze termijnen gekozen. 'Op het moment van de inwerkingtreding van de Wet hersteloperatie toeslagen was evenwel al duidelijk dat de daarin genoemde termijnen niet zouden worden gehaald', luidt de uitspraak. Desondanks heeft de wetgever 'die termijnen niet willen aanpassen', omdat het 'politiek gecompliceerd' was om gedupeerde ouders langer te laten wachten.
https://fd.nl/politiek/14(...)ing-toeslagenaffaire

Dit is hopeloos o|O o|O
  woensdag 30 augustus 2023 @ 10:32:41 #187
168739 Red_85
'echt wel'
pi_210473063
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2023 18:15 schreef kaputwiehund het volgende:
De RvS doet in dit geval wat ze jaren eerder had moeten doen, namelijk de bal terugleggen bij de wetgever en niet bij de uitvoering. Slechte wetgeving is namelijk nooit goed uit te voeren. Hadden ze dat in 2010-2015 gedaan was er een boel ellende bespaart gebleven.
Deels. Voor een heel groot deel ook niet.

Uit de verhoren bleek toch echt dat de BD een wel heel strikte interpretatie van de wet nahield en daar op ook de procedures zo ontwierp. Het was toch echt de BD die de onmenselijke uitvoering in stand hield, ook na de interne waarschuwingen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 30 augustus 2023 @ 17:43:10 #188
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_210477024
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 10:32 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Deels. Voor een heel groot deel ook niet.

Uit de verhoren bleek toch echt dat de BD een wel heel strikte interpretatie van de wet nahield en daar op ook de procedures zo ontwierp. Het was toch echt de BD die de onmenselijke uitvoering in stand hield, ook na de interne waarschuwingen.
Ten dele, maar als de RvS als hoogste rechtscollege de wet op een bepaalde manier uitlegt dan vrees ik dat je intern als uitvoeringsorganisatie veel kunt willen, maar dat men op de Haagse ministeries toch echt bepaald welke standpunten ingenomen worden.
Sociale zaken en financiën hadden de bevestiging van de RvS over de uitleg van de wet. Daar was geen reden tot wijziging van standpunt. In de verhoren zie je ook de kramp van Toeslagen. De onmacht om door te pakken in bewuste en onbewuste dubieuze constructies. Toeslagen is zeker niet foutloos geweest, maar hen het grootste verwijt maken is wmb niet terecht
Er komen echt veel factoren samen. Beroerde wetgeving, falend toezicht, falende uitzicht, op geld beluste ouders, dubieuze tussenpersonen en kokervisie bij uitvoering, rechtspraak en politiek.
Zu hause ist alles besser
  woensdag 30 augustus 2023 @ 18:36:01 #189
168739 Red_85
'echt wel'
pi_210477658
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 17:43 schreef kaputwiehund het volgende:

[..]
Ten dele, maar als de RvS als hoogste rechtscollege de wet op een bepaalde manier uitlegt dan vrees ik dat je intern als uitvoeringsorganisatie veel kunt willen, maar dat men op de Haagse ministeries toch echt bepaald welke standpunten ingenomen worden.
Sociale zaken en financiën hadden de bevestiging van de RvS over de uitleg van de wet. Daar was geen reden tot wijziging van standpunt. In de verhoren zie je ook de kramp van Toeslagen. De onmacht om door te pakken in bewuste en onbewuste dubieuze constructies. Toeslagen is zeker niet foutloos geweest, maar hen het grootste verwijt maken is wmb niet terecht
Er komen echt veel factoren samen. Beroerde wetgeving, falend toezicht, falende uitzicht, op geld beluste ouders, dubieuze tussenpersonen en kokervisie bij uitvoering, rechtspraak en politiek.
Bekijk nog even de verhoren zou ik zeggen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 30 augustus 2023 @ 18:57:02 #190
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_210477887
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 18:36 schreef Red_85 het volgende:

Laat je niet alleen leiden door de verhoren zou ik zeggen. De POK heeft op basis van de verhoren bijzondere conclusies weten te trekken. Hopelijk levert de parlementaire enquête een evenwichtiger beeld op. Ook over de rol van de 2e kamer

[..]
Bekijk nog even de verhoren zou ik zeggen.
Zu hause ist alles besser
  woensdag 30 augustus 2023 @ 20:24:39 #191
168739 Red_85
'echt wel'
pi_210479187
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 18:57 schreef kaputwiehund het volgende:

[..]

Rare gequote dit.

Wat probeer je?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 30 augustus 2023 @ 20:39:19 #192
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_210479452
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 20:24 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Rare gequote dit.

Wat probeer je?
Er stond echt een stuk tekst...


Essentie, laat je niet alleen leiden door de verhoren. De POK heeft te dele bijzondere conclusies getrokken obv verhoren, waarbij je van dossierkennis en vooringenomenheid bij de commissie wat kan vinden. Hopelijk weet de parlementaire enquête wel overzicht te krijgen en lijnen en verbanden te leggen.
Zu hause ist alles besser
  donderdag 31 augustus 2023 @ 00:37:06 #193
168739 Red_85
'echt wel'
pi_210482886
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 20:39 schreef kaputwiehund het volgende:

[..]
Er stond echt een stuk tekst...


Essentie, laat je niet alleen leiden door de verhoren. De POK heeft te dele bijzondere conclusies getrokken obv verhoren, waarbij je van dossierkennis en vooringenomenheid bij de commissie wat kan vinden. Hopelijk weet de parlementaire enquête wel overzicht te krijgen en lijnen en verbanden te leggen.
De lijnen en verbanden zijn al bekend. De effecten ook.
De details, daar gaat het om in de PE.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 31 augustus 2023 @ 13:05:36 #194
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210486144
twitter
quote:
Corrupte tering bende daar dus :r Verrassend weer :|W

0s.gif Op woensdag 23 augustus 2023 18:15 schreef kaputwiehund het volgende:
De RvS doet in dit geval wat ze jaren eerder had moeten doen, namelijk de bal terugleggen bij de wetgever en niet bij de uitvoering. Slechte wetgeving is namelijk nooit goed uit te voeren. Hadden ze dat in 2010-2015 gedaan was er een boel ellende bespaart gebleven.
:') :') :')
  donderdag 7 september 2023 @ 09:03:29 #195
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210555749
14.00 verhoor Rutte
  donderdag 7 september 2023 @ 09:36:51 #196
472055 Het_Bokje
altyd
pi_210555943
quote:
6s.gif Op donderdag 7 september 2023 09:03 schreef ikweethetookniet het volgende:
14.00 verhoor Rutte
geen actieve herinnering en om 14:15 weer buiten 14.gif
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  donderdag 7 september 2023 @ 13:06:14 #197
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210557857
Hier wordt je toch zo boos van

twitter
  donderdag 7 september 2023 @ 13:09:25 #198
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210557891
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2023 09:36 schreef Het_Bokje het volgende:
geen actieve herinnering en om 14:15 weer buiten 14.gif
Dat zou helaas zo maar kunnen, hopelijk wrijven ze genoeg bewijs onder zijn neus met zijn naam erop
Hij hoort kaalgeplukt in de gevangenis dit sujet :r
Maar we hebben drie kansen *O*

twitter
  donderdag 7 september 2023 @ 13:11:12 #199
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210557914
twitter


En weer een hele oude bekende tactiek ingezet om de boel vast te laten lopen :r
  donderdag 7 september 2023 @ 13:13:01 #200
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210557940
Alles doen ze om de boel te belazeren, werkelijk alles :r

twitter
  donderdag 7 september 2023 @ 13:15:23 #201
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210557977
twitter
  vrijdag 15 september 2023 @ 23:02:11 #202
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210647825
Lang onzekerheid over kinderopvangtoeslag door blunder ministerie

https://www.rtlnieuws.nl/(...)zaken-blunder-regels

Het zijn randdebielen daar en kunnen hun fouten niet toegeven :r
  zaterdag 16 september 2023 @ 14:05:35 #203
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210651486
Belastingdienst verzamelde op grote schaal persoonlijke gegevens, ook op sociale media

Belastingdienst In het omstreden systeem RAM verzamelde de fiscus allerlei gevoelige data van burgers. Het kabinet stelt een onderzoek in naar de gevolgen.

quote:
De Belastingdienst heeft op grote schaal persoonlijke gegevens van belastingbetalers – waaronder uitingen op sociale media – van internet gehaald, in een computersysteem opgeslagen en gebruikt bij zijn toezicht en fraudebestrijding. Dit gebeurde ondanks interne twijfels over de rechtmatigheid hiervan en over de „herkomst, juistheid en actualiteit” van de opgeslagen data.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)stingdienst-a4174396

:( Nazi praktijken dit :(
  zaterdag 16 september 2023 @ 14:58:27 #204
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_210651802
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 september 2023 14:05 schreef ikweethetookniet het volgende:
Belastingdienst verzamelde op grote schaal persoonlijke gegevens, ook op sociale media

Belastingdienst In het omstreden systeem RAM verzamelde de fiscus allerlei gevoelige data van burgers. Het kabinet stelt een onderzoek in naar de gevolgen.
[..]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)stingdienst-a4174396

:( Nazi praktijken dit :(
Ja totdat je casussen hoort van mensen die de boel echt oplichtten en zo dom waren de dingen waarover ze logen op Facebook te posten.

Ik hoop dus dat deze affaire aangegrepen wordt om de boel goed af te kaderen zodat dergelijke domheid en makkelijk af te vangen fraude niet verloren gaat.
  zaterdag 16 september 2023 @ 15:16:03 #205
168739 Red_85
'echt wel'
pi_210651985
Daarom heb je wel wat te verbergen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 17 september 2023 @ 22:31:02 #206
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210668518
  dinsdag 26 september 2023 @ 00:26:00 #207
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210754320
Onverbeterlijke Ministerie van Financiën BETRAPT op achterhouden cruciale documenten over de toeslagenaffair
Het Ministerie van Financiën heeft weer eens laten zien hoe een 'transparante' overheid in de praktijk opereert. Volgens een uitspraak van de rechtbank Amsterdam heeft het ministerie van Financiën zich schuldig gemaakt aan het onzorgvuldig en moedwillig achterhouden van belangrijke documenten in de beruchte toeslagenaffaire. En wie denkt dat dit om een simpele administratieve fout gaat, heeft het grondig mis.

De rechtbank was duidelijk in haar veroordeling: het ministerie heeft niet alleen documenten ten onrechte geheim gehouden, maar het leverde ook herhaaldelijk en chaotisch gegevens te laat aan nadat de rechtbank daar expliciet om had gevraagd. Deze gang van zaken roept vragen op over wat het ministerie precies te verbergen heeft.

Deze ontwikkeling kwam aan het licht toen Follow the Money, gebruikmakend van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), vroeg om alle documenten betreffende de Adviescommissie Uitvoering Toeslagen. Dit is dezelfde commissie onder leiding van oud-minister Piet Hein Donner, die beweerde te onderzoeken naar de oorzaken en gevolgen van de toeslagenaffaire.

Het ministerie wilde doen geloven dat er 'niets op schrift stond' over de benoeming van Donner als voorman van deze commissie. Een bewering die door de rechtbank terecht als 'niet aannemelijk' is bestempeld.

Nog zorgwekkender is dat uit de uiteindelijk vrijgegeven stukken blijkt dat diverse topambtenaren en politici – inclusief Donner zelf – al vroeg op de hoogte waren van de enorme impact van de toeslagenaffaire. Deze mensen wisten al lang en breed hoe ernstig het probleem was, ondanks beweringen van het tegendeel.

Het wordt hoog tijd dat de verantwoordelijken binnen het ministerie van Financiën zich verantwoorden voor hun handelingen. Dit soort praktijken is een regelrechte belediging voor alle gedupeerden van de toeslagenaffaire en toont aan hoe diep de rot in het systeem zit. Waar is de beloofde transparantie en integriteit van onze overheid gebleven? Van een nieuwe bestuurscultuur is nog niets te bekennen.

https://www.dagelijksesta(...)-de-toeslagenaffaire

:( het is crimineel tuig daar :r
  dinsdag 26 september 2023 @ 00:40:10 #208
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_210754347
en het gaat maar door he
daarom willen ze niet toegeven dat ze fout zaten, omdat het nog doorgaat
snap je
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 26 september 2023 @ 01:46:35 #209
168739 Red_85
'echt wel'
pi_210754436
FTM FTW

En die criminelen werken nog steeds bij de bd.
Wederom werd blankestijn genoemd vandaag bij de mensen die het wisten wat er gaande was.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 27 september 2023 @ 21:23:51 #210
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210771957
In 2012 al gewaarschuwd :(

https://www.telegraaf.nl/(...)ugvorderen-toeslagen


Reactie Wiebes:Goh wat raar dit dit gebeurt :') :r
  woensdag 27 september 2023 @ 21:35:27 #211
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_210772128
nog steeds niemand opgepakt, één voor allen en allen voor één.
een psychopatisch organisatie met heel veel macht.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 27 september 2023 @ 21:43:01 #212
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_210772258
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 21:35 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
nog steeds niemand opgepakt, één voor allen en allen voor één.
een psychopatisch organisatie met heel veel macht.
Dat is de hele overheid en als ze fout zitten dan sturen ze met heel veel geld de duurste advocaten op je af tot jij failliet bent en opgeeft
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 27 september 2023 @ 21:46:13 #213
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_210772316
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2023 01:46 schreef Red_85 het volgende:
FTM FTW

En die criminelen werken nog steeds bij de bd.
Wederom werd blankestijn genoemd vandaag bij de mensen die het wisten wat er gaande was.
quote:
Voormalig directeur-generaal Peter Veld (Belastingdienst) en oud-directeur Gerard Blankestijn (Toeslagen) wezen tijdens hun verhoor allebei met de beschuldigende vinger naar Sociale Zaken, dat toen onder leiding stond van PvdA-minister Lodewijk Asscher.
Als mensen aan de deur kwamen bij Asscher prive dan stuurde hij de vrouwen weg zonder het gesprek aan te gaan
zonder een woord met hen te wisselen
Dat is de partij voor de arbeiders
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 27 september 2023 @ 22:23:12 #214
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210772702
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 21:43 schreef michaelmoore het volgende:
Dat is de hele overheid en als ze fout zitten dan sturen ze met heel veel geld de duurste advocaten op je af tot jij failliet bent en opgeeft
Heb ik helaas ook meegemaakt
Gelijk gekregen in wob proces, gelijk paniek en landsadvocaat erop en nooit meer gelijk gekregen :r :(
  woensdag 27 september 2023 @ 22:27:52 #215
1234 HiZ
Istanbullu
pi_210772740
Ik zal het nog maar eens zeggen: het echte begin van de Toeslagenaffaire is begonnen in 1996 met de Wet Boeten en Maatregelen sociale zekerheid. Iedereen die in 2012 bij het uitbreiden van die wet over toeslagen niet zag dat het apocalyptische vormen zou aannemen was ofwel hersendood of wilde het opzettelijk niet zien. En dat gaat op voor bewindslieden, Kamerleden en ambtenaren.
  donderdag 28 september 2023 @ 23:59:23 #216
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210783775
twitter


Je zou dat tering wijf toch een paar rake klappen willen verkopen als je dit hoort :(
Maar dat mag dus niet, gelukkig is ze op een andere manier gestraft :') :|W
  vrijdag 29 september 2023 @ 00:29:39 #217
168739 Red_85
'echt wel'
pi_210783921
Typisch ja.

Een business case halen heeft hogere prio dan tijdige afhandelingen van stukken zodat de burger niet onnodig lang hoeft te wachten.

Tjah. Wie pushtje die b-case?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 29 september 2023 @ 15:00:17 #218
80382 manny
30 is best veel
pi_210787716
quote:
6s.gif Op donderdag 28 september 2023 23:59 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Je zou dat tering wijf toch een paar rake klappen willen verkopen als je dit hoort :(
Maar dat mag dus niet, gelukkig is ze op een andere manier gestraft :') :|W
Allemaal stoere praatjes van je, maar het al zo ontzettend vaak aangetoond dat onder groepsdruk of in organisaties mensen zich verschuilen achter "het beleid" of "de groep".

Als de signalen keer op keer worden genegeerd door de topleiding, moet je dan zelf maar ontslag nemen ? Dat is voor veel mensen wel een grote stap hoor. Zie de bankencrisis. shell, die chemie gasten bij Rotterdam, Tata steel. Hoeveel mensen zeggen nou echt hun baan op en zeggen "ik doe er niet meer aan mee ?"
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  vrijdag 29 september 2023 @ 15:01:33 #219
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_210787727
quote:
6s.gif Op donderdag 28 september 2023 23:59 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Je zou dat tering wijf toch een paar rake klappen willen verkopen als je dit hoort :(
Maar dat mag dus niet, gelukkig is ze op een andere manier gestraft :') :|W
Die Azarkan is echt een goeie. Renske Leijten trouwens ook.
Duidelijk met alles erop en eraan, zowel verbaal als non-verbaal
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 29 september 2023 @ 15:05:00 #220
201253 sjorsie1982
pi_210787751
quote:
19s.gif Op vrijdag 29 september 2023 15:00 schreef manny het volgende:

[..]
Allemaal stoere praatjes van je, maar het al zo ontzettend vaak aangetoond dat onder groepsdruk of in organisaties mensen zich verschuilen achter "het beleid" of "de groep".

Als de signalen keer op keer worden genegeerd door de topleiding, moet je dan zelf maar ontslag nemen ? Dat is voor veel mensen wel een grote stap hoor. Zie de bankencrisis. shell, die chemie gasten bij Rotterdam, Tata steel. Hoeveel mensen zeggen nou echt hun baan op en zeggen "ik doe er niet meer aan mee ?"
Ik heb dat een keer gedaan
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  vrijdag 29 september 2023 @ 15:20:21 #221
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_210787848
quote:
Tenenkrommend.Totale leegte qua antwoorden en geen besef van handelen.
Zu hause ist alles besser
  vrijdag 29 september 2023 @ 15:26:08 #222
80382 manny
30 is best veel
pi_210787905
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2023 15:05 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Ik heb dat een keer gedaan
Goed van jou. Top.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zaterdag 30 september 2023 @ 15:17:48 #223
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210795349
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 15:20 schreef kaputwiehund het volgende:
Tenenkrommend.Totale leegte qua antwoorden en geen besef van handelen.
Heb ik hier nog zo een stuk stront voor je:

Fiscusbaas Weekers, die het fraudebeleid strenger maakte, wijst nu vooral naar anderen

Parlementaire enquête fraudebeleid Frans Weekers, destijds de hoogste baas van de Belastingdienst, zag zichzelf tijdens de Toeslagenaffaire als ‘deerniswekkend bewindspersoon die het maar heeft uit te voeren’.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dennis Blansjaar, die zich bezighield met handhaving en fraude, verklaarde dat Weekers door zijn ambtenaren in stevige bewoordingen was gewaarschuwd tegen het te streng straffen van ouders die geen eigen bijdrage hadden betaald aan hun gastouderbureau. Het plan was dat zij hun volledige kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen, in plaats van de veel lagere eigen bijdrage.

Eerst moest de Belastingdienst hiervoor nog goedkeuring krijgen van de Raad van State, waar een rechtszaak liep over de kwestie. Toen uit signalen van de landsadvocaat bleek dat de kans daarop groot was, heeft een collega-ambtenaar „de alarmklok geluid”, vertelde Blansjaar woensdag. „Zijn formulering was iets van: we dreigen gelijk te krijgen van de rechter. Waarmee hij bedoelde: we gaan hier een bloedbad mee aanrichten.” Ouders zouden in de problemen komen door een „disproportionele” straf.

Achteraf vindt Weekers dat de fiscus inderdaad een ‘bloedbad’ heeft aangericht onder slachtoffers van de Toeslagenaffaire

Volgens Blansjaar kreeg Weekers het ambtelijke advies om de betrokken ouders alleen de eigen bijdrage alsnog te laten betalen, wellicht met een boete erbij. „Daar is niet naar geluisterd”, zei Blansjaar.

Weekers spreekt dat donderdag fel tegen. „Waar het mij betreft, heeft zijn geheugen hem een klein beetje in de steek gelaten.”

Uit de mapjes die voor hem tafel liggen, grist hij de betreffende ambtelijke notitie, uit oktober 2012. Hij leest voor dat deze ambtenaren hem drie opties voorlegden: de volledige toeslagen terugvorderen, ouders de kans geven om alsnog hun eigen bijdrage te voldoen, of alle oude zaken laten rusten.

Weekers koos optie twee: ouders krijgen de kans om alsnog hun eigen bijdrage te voldoen. Twee maanden later bevestigt hij die keuze opnieuw. Maar vier maanden later stellen zijn ambtenaren voor om toch voor optie één te gaan. Omdat inmiddels de Raad van State heeft geoordeeld dat dit in lijn is met de wet: wie geen eigen bijdrage betaalt, heeft geen recht op de toeslag.

De ambtenaren vragen schriftelijk om Weekers’ toestemming, en dat geeft hij. „Als je nú beseft tot welke ellende dat heeft geleid, had ik daar niet zomaar ‘ja’ achter gezet”, zegt Weekers. „Nadat ik eerder, tot twee keer toe, welbewust wilde afwijken van de wet.”

Vindt Weekers achteraf dat de term ‘bloedbad’ recht deed aan wat ouders is overkomen? „Dat kunnen we wel stellen ja. Zoveel mensen zijn diep in de problemen geraakt.” Mensen kwamen door de terugvordering van toeslagen in de schulden en moesten hun huis uit. „Dat is natuurlijk vreselijk.”
https://www.nrc.nl/nieuws(...)-anderen-a4175837111
  zondag 1 oktober 2023 @ 23:59:51 #224
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210809947
  maandag 2 oktober 2023 @ 02:09:11 #225
168982 probeer
))<>((
pi_210810282
quote:
6s.gif Op donderdag 28 september 2023 23:59 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Je zou dat tering wijf toch een paar rake klappen willen verkopen als je dit hoort :(
Maar dat mag dus niet, gelukkig is ze op een andere manier gestraft :') :|W
"Het niet halen van de businesscase raakt de burger nog harder"

Oh echt ja? Hoe dat zo?

Daar bedoelt ze natuurlijk gewoon 'ik zou afgerekend worden op het niet halen van die business case'.

Zeer ranzig. Dat mens dient imo vervolgd te worden. Maarja, Volkel en Pikmeer.

Volgens mij heeft Arendt hier een aardig stuk over geschreven.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 2 oktober 2023 @ 08:12:48 #226
393453 NeeOfTochJA
pi_210810873
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 15:01 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]
Die Azarkan is echt een goeie. Renske Leijten trouwens ook.
Duidelijk met alles erop en eraan, zowel verbaal als non-verbaal
Maar hebben die praatjes ook echt gevolgen? Het is gewoon een poppenkast man.
  maandag 2 oktober 2023 @ 08:54:48 #227
9362 Dubbelzuurrr
Humanistisch misantroop
pi_210811031
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 15:20 schreef kaputwiehund het volgende:

[..]
Tenenkrommend.Totale leegte qua antwoorden en geen besef van handelen.
Ik vind het juist zeer veelzeggend. Waarschijnlijk heeft ze achteraf ook wel voldoende besef van handelen, maar is de laatste stap, namelijk het uitspreken van de woorden: "Ik heb er alles aan gedaan om de business case uit te voeren om tijdig promotie te kunnen maken" nog wat pijnlijk. De managers- en KPI-cultuur binnen handhavende overheidsinstanties is al net zo'n groot probleem als het ontduiken van verantwoordelijkheid op de beleidsverantwoordelijke niveaus.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society..
  dinsdag 3 oktober 2023 @ 22:00:57 #228
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_210827094
henk kamp is een vreselijke Campo
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 6 oktober 2023 @ 13:36:12 #229
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210853111
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 6 oktober 2023 @ 14:15:07 #230
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_210853484
quote:
Ik vond dat verhoor met die rechter (eergisteren) en de ombudsman interessanter :P
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  vrijdag 6 oktober 2023 @ 15:13:33 #231
410726 Idisrom
pi_210853978
Ik hoor zonet bij Humberto Tan op Radio 1, dat de Belastingdienst je inlognaam van de goksites heeft.

En de media hier zich maar druk maken over China :s)
  vrijdag 6 oktober 2023 @ 15:27:40 #232
80382 manny
30 is best veel
pi_210854140
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2023 02:09 schreef probeer het volgende:

[..]
"Het niet halen van de businesscase raakt de burger nog harder"

Oh echt ja? Hoe dat zo?

Daar bedoelt ze natuurlijk gewoon 'ik zou afgerekend worden op het niet halen van die business case'.

Zeer ranzig. Dat mens dient imo vervolgd te worden. Maarja, Volkel en Pikmeer.

Volgens mij heeft Arendt hier een aardig stuk over geschreven.
Tribunalen!

Dat zal ze leren.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  vrijdag 6 oktober 2023 @ 15:46:44 #233
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210854402
quote:
19s.gif Op vrijdag 6 oktober 2023 15:27 schreef manny het volgende:
Tribunalen!
Dat zal ze leren.
Dat roept de FvD al langer
En ik pleit altijd voor kaalgeplukt in de gevangenis
Maar dat mag niet en krijg ik een ban
Hoe triest is dat
Mag zelfs helemaal niet meer in pol posten :') :r
  zaterdag 14 oktober 2023 @ 09:27:25 #234
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_210947839
"We hebben nog STEEDS niets geleerd van de Toeslagenaffaire"

https://www.dagelijksesta(...)-de-toeslagenaffaire
  donderdag 19 oktober 2023 @ 09:37:56 #235
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_211003917
Voor hersteloperaties

Ministeries fors meer kwijt aan externe inhuur: 'Overheid betaalt zich scheel'

De overheid heeft vorig jaar fors meer geld uitgegeven aan het inhuren van externe krachten dan mag volgens de eigen norm. Van de 18,9 miljard euro personeelskosten ging 2,6 miljard naar freelancers of uitzendkrachten, 700 miljoen meer dan de bedoeling is. Vooral voor het repareren van de schade in de toeslagenaffaire en Groningen zijn veel extra mensen nodig.

Het bedrag van 2,6 miljard euro komt neer op 14,2 procent van het totaal aan personeelskosten van de rijksoverheid in 2022. Dat is ruim boven de zogeheten Roemernorm, die in 2010 is bedacht om de uitgaven aan het inhuren van tijdelijke woordvoerders, communicatieadviseurs, accountants en juristen binnen de perken te houden. Zij mochten maximaal 225 euro per uur rekenen voor hun diensten.

Het inhuren van extra krachten is doorgaans duurder dan mensen in dienst hebben. De Roemernorm bepaalt dat een ministerie maar 10 procent van de personeelskosten aan externe inhuur mag uitgeven. De regel is vernoemd naar de bedenker, voormalig SP-leider Emile Roemer.

Belastingdienst
Het lukt al jaren niet om deze norm te halen, blijkt uit cijfers die eerder deze week door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de Tweede Kamer zijn gestuurd. Sinds 2019 lopen de uitgaven aan inhuur ten opzichte van de totale personeelskosten gestaag op.

"De overheid betaalt zich scheel aan dure consultants."
"Het is toch bizar dat het al jaren niet lukt dat de norm voor externe inhuur niet wordt overschreden", reageert Nicole Temmink, Tweede Kamerlid voor de SP. "De overheid betaalt zich scheel aan dure consultants."

Dure krachten
Ze wijst naar de afgelopen kabinetten, die de overheid "zo hebben uitgekleed (...) dat goedkoop duurkoop is geworden en we daarmee ook nog eens een hoop kennis missen."

Haar collega-Kamerlid Pieter Omtzigt (NSC) is ook erg kritisch. "Wat ook opvalt is dat ze ook relatief dure krachten inhuren", zegt hij. "Heel veel mensen bij de hersteloperaties." Operaties die een langere periode duren. "En dan dien je mensen eigenlijk gewoon in dienst te nemen."

Flexibele schil nodig
Dat de overheid af en toe mensen inhuurt is ook niet te voorkomen, omdat bepaalde expertise soms maar tijdelijk nodig is. Of als er een groot tijdelijk project is waar veel extra mensen voor nodig zijn.

quote:
Bijvoorbeeld op het ministerie van Financiën, dat vorig jaar ruim 18 procent van het totaal aan personeelskosten uitgaf aan inhuur van externen. Zoals het compenseren van slachtoffers van het toeslagenschandaal en het fiksen van de ict binnen de fiscus.
De Belastingdienst was vorig jaar bijna 350 miljoen euro extra aan kwijt aan inhuur van externen.
quote:
Voor dat bedrag waren 1590 extra fulltimers bezig, die gemiddeld bijna 220.000 euro per jaar verdienden.
Ongeveer 110 miljoen euro van bovengenoemd bedrag ging naar de organisatie die gedupeerden van de toeslagenaffaire moet compenseren. Dat bedrag komt bovenop 192 miljoen die Financiën rapporteerde in het jaarverslag.

"Op zich een goed doel, als die mensen ook daadwerkelijk geholpen worden", reageert Temmink. "Maar heel veel toeslagenouders en Groningers zitten nog steeds in de ellende, en ondertussen wordt een hele beroepsgroep er beter van."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)oor-hersteloperaties

:') :') :') :') :')

[ Bericht 70% gewijzigd door ikweethetookniet op 19-10-2023 09:58:20 ]
  donderdag 19 oktober 2023 @ 11:51:48 #236
166143 George_of_the_Jungle
pi_211005141
Bijna 1600 die gemiddeld 220k krijgen? En hoeveel cases van de toeslagenaffaire hebben ze afgehandeld? Die mensen zouden gemiddeld iets van 35k moeten krijgen toch? Er zou nu toch wel in beeld moeten zijn wie in aanmerking komt. Als je die allemaal een schikking van 50k doet, zullen verreweg de meesten akkoord gaan, en blijven nog maar weinig zaken over. Lijkt me een stuk goedkoper.
  donderdag 19 oktober 2023 @ 12:49:56 #237
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_211005599
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2023 11:51 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
……Lijkt me een stuk goedkoper.
Goedkoop is nou precies niet de bedoeling, er moet zoveel mogelijk geld in zakken van vriendjes, zie Groningen met allemaal rapporten en 0 reparaties :(
En het volk moet kapot gemaakt worden zodat ze het niet nog eens in hun hoofd halen om te klagen :r
En geld is er genoeg, zonodig de belasting verhogen, volk betaald toch wel
Het is stuitende arrogantie icm wanbeleid })
  donderdag 19 oktober 2023 @ 13:13:34 #238
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_211005756
Het duurt allemaal veel te lang voor meest pijnlijke zaken, waaronder Groningen maar met name de Toeslagen-affaire, dat mag best worden gezegd!

Maar ook hierbij kwam dit jaar (helaas) de val van het kabinet Rutte IV kijken. En dat zorgt mogelijk voor een 'hiaat' voor wat betreft organisatie & beleidsvoering op verschillende vlakken, zo ook de afhandeling van belangrijke lopende zaken als deze.

En tja, het blijft tenslotte allemaal mensenwerk!
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  donderdag 19 oktober 2023 @ 13:28:09 #239
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_211005877
Volgens mij besteden ze dat geld om van slachtoffers daders te maken.

Slager keurt eigen vlees.

[ Bericht 1% gewijzigd door W.H.I.S.T.L.E op 19-10-2023 13:35:09 ]
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 7 november 2023 @ 16:58:54 #240
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_211224981
nog nieuws? of wordt iedereen die kritiek levert gedwarsboomd door de machtige dienst?
verkiezingen binnenkort, ff kijken hoe dit gedoe na de verkiezingen zich gaat ontwikkelen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 7 november 2023 @ 17:19:14 #241
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_211225136
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2023 13:28 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Volgens mij besteden ze dat geld om van slachtoffers daders te maken.

Slager keurt eigen vlees.
Ja dat kan de belastingdienst wel , als je een stint hebt en die is goedgekeurd om de weg op te gaan dan draait de advocaten van de overheid net zo lang tot het wel jouw schuld is
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 november 2023 @ 17:40:08 #242
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_211225286
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2023 17:19 schreef michaelmoore het volgende:
Ja dat kan de belastingdienst wel , als je een stint hebt en die is goedgekeurd om de weg op te gaan dan draait de advocaten van de overheid net zo lang tot het wel jouw schuld is
En dan te bedenken dat we zo een joker op deze positie hebben zitten :|W
https://www.rijksoverheid(...)sonen/franc-weerwind
Persoon is al hopeloos incompetent gebleken in zijn vorige functie en zijn ministerie doet niets anders dan de burger tegen werken
Het is om te :r
  woensdag 8 november 2023 @ 20:18:02 #243
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_211237708
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2023 16:58 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
nog nieuws? of wordt iedereen die kritiek levert gedwarsboomd door de machtige dienst?
verkiezingen binnenkort, ff kijken hoe dit gedoe na de verkiezingen zich gaat ontwikkelen.
vanmiddag aangereden op de fiets door een auto, voorvork en voorwiel helemaal krom, ik viel op de grond.
zo zielig, durven ze tegen mij.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 8 november 2023 @ 21:16:50 #244
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_211238324
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2023 20:18 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
vanmiddag aangereden op de fiets door een auto, voorvork en voorwiel helemaal krom, ik viel op de grond.
zo zielig, durven ze tegen mij.
Aangifte doen en dag later te horen krijgen dat er geenbewijs is dus geseponeerd :|W
Hier ook dader aangeleverd met kenteken en film, dag later geseponeerd
Dit land is echt helemaal naar de klote :(
  zondag 3 december 2023 @ 18:40:48 #245
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_211508625
Enquêtecommissie onthoofd, maar eindrapport is bijna af

https://www.telegraaf.nl/(...)drapport-is-bijna-af

Rutte is net weg, maar dat is toeval natuurlijk :r
  zondag 7 januari 2024 @ 14:12:14 #246
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_211949206
De Toeslagenaffaire: van een miljoenen- naar een miljardenoperatie

Sinds deze week kunnen ouders zich niet meer aanmelden als nieuwe gedupeerde in de Toeslagenaffaire. Na ruim drie jaar komt daarmee de afhandeling van de affaire in nieuw vaarwater.

Dat water is allerminst rustig. Tienduizenden mensen wachten nog op een beoordeling van hun dossier. Het ministerie van Financiën experimenteert nog met manieren om hun schade zo goed mogelijk af te handelen.

De kosten van de zogeheten hersteloperatie werden bijna vier jaar geleden begroot op 310 miljoen. De teller staat nu op ruim 7,2 miljard euro en het einde is nog niet in zicht.

Waar ging dat geld naartoe? En in hoeverre kwam het bij ouders terecht?

De uitvoeringsorganisatie begon klein
In 2020 begon het ministerie van Financiën met het opzetten van een crisisorganisatie om gedupeerde ouders te helpen. Het idee was toen nog dat gedupeerden snel geholpen zouden zijn.

Maar toen toenmalig staatssecretaris Van Huffelen bekendmaakte dat ouders na een eerste toets 30.000 euro compensatie zouden krijgen, liep het aantal aanmeldingen snel op: van 9200 naar 17800 in twee maanden tijd.

Begroting liep ook snel op
Om al die ouders te woord te staan en hun dossiers te beoordelen, waren er veel extra mensen nodig. En dat zie je terug op de begroting: in april 2021 stond de teller op ruim 1,7 miljard euro.

De maand erop besloot het kabinet ook private schulden van gedupeerden over te nemen, de geschatte kosten daarvoor waren toen nog bijna 370 miljoen. De totale begroting kwam dat jaar al uit op ruim 5 miljard euro.

Hoe de begroting voor de hersteloperatie afgelopen jaren opliep:

De jaren daarop breidde het aantal regelingen zich snel uit: gedupeerden konden bijvoorbeeld ook aanspraak maken op juridische bijstand en hulp uit de gemeente. Ook werd besloten dat ex-partners en 80.000 kinderen recht hebben op compensatie.

Intussen groeide de rij van ouders die in afwachting waren van de behandeling van hun dossiers. Tegelijkertijd werden er experimenten gestart om de afhandeling van immateriële schade te versnellen, onder meer door middel van een vaststellingsovereenkomst.

Driekwart extern personeel
Door al die maatregelen zijn er nog meer mensen gaan werken voor de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT), die de hersteloperatie uitvoert. Zo'n driekwart van hen is extern ingehuurd, wat gemiddeld twee keer zoveel kost als vast personeel.

Dat komt mede doordat medewerkers die betrokken waren bij de toeslagenaffaire in principe niet mogen werken binnen het UHT. Ook moesten er volgens het ministerie van Financiën snel mensen worden geregeld, waardoor externe inhuur voor de hand lag.

Allerlei organisaties en bedrijven zijn ingeschakeld om bij de uitvoering te helpen. Het gaat bijvoorbeeld om grote consultancybedrijven als Andersson Eiffers Felix en Boston Consulting Groep, maar ook om Stichting (Gelijk)waardig Herstel van prinses Laurentien. Die stichting ontving dit jaar 4,5 miljoen euro om een nieuwe regeling voor immateriële schade uit te voeren.

Al met al ging 30 procent van de uitgaven voor de hersteloperatie naar de apparaatskosten: de mensen die de uitvoering van de regelingen doen.

Dit zijn de belangrijkste kostenposten van de hersteloperatie.

Of 30 procent aan apparaatskosten veel is, is moeilijk te zeggen. "Het is in ieder geval niet gangbaar in het overheidswezen", zegt Jesse van der Geest, die onderzoek doet naar belastingen aan de Universiteit van Tilburg. "Gemiddeld gaat binnen de Rijksoverheid minder dan 5 procent van de totale uitgaven naar de uitvoering."

Volgens Van der Geest is de hersteloperatie eigenlijk niet goed te vergelijken met dat gemiddelde binnen de Rijksoverheid. Dat komt doordat andere regelingen, zoals de AOW, WW en de belastingheffing, veel simpeler zijn om uit te voeren.

"Hoe meer maatwerk je toepast, hoe duurder het wordt", zegt ook Maarten Allers, hoogleraar Economie van decentrale overheden. "Ook zorgen nieuwe regelingen voor meer kosten. Ook kost het meer als tijdens de uitvoering van een regeling er weer veranderingen worden doorgevoerd."

Dat 30 procent van alle kosten naar uitvoering is gegaan, verbaast de experts dan ook niet. Wel zijn de kosten voor de externe inhuur relatief hoog geweest. "Hoewel enige externe inhuur mij logisch lijkt gezien de complexiteit, had het waarschijnlijk wel goedkoper gekund als er meer vast personeel was geweest", zegt Van der Geest.

Tot nu toe hebben 67.584 ouders zich gemeld, het definitieve aantal wordt later bekendgemaakt. Een meerderheid van de Tweede Kamer vroeg nog om het loket langer open te houden, maar dat was volgens staatssecretaris De Vries geen optie. Volgens haar zou de uitvoering van de hersteloperatie nog meer in de knel komen en andere ouders langer moeten wachten. Alleen in uitzonderlijke gevallen kunnen mensen zich nog melden.

https://nos.nl/artikel/25(...)en-miljardenoperatie


Wat een puinhoop weer daar :r
  zondag 7 januari 2024 @ 22:11:35 #247
375008 Postbus100
pi_211955601
Ik zou daar zo graag willen werken (gerechtigheid/puinruimen!), en tegelijkertijd ook helemaal niet (dubbele agenda's, geen échte wil om het echt op te lossen). Pffff
Somebody that I used to know
  zondag 7 januari 2024 @ 23:09:24 #248
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_211956111
quote:
2s.gif Op zondag 7 januari 2024 22:11 schreef Postbus100 het volgende:
Ik zou daar zo graag willen werken (gerechtigheid/puinruimen!), en tegelijkertijd ook helemaal niet (dubbele agenda's, geen échte wil om het echt op te lossen). Pffff
Zo zijn er al een paar geweest daar met gezond verstand en gezonde bedoelingen, maar die kregen te horen dat ze bovenliggende processen aan het verstoren waren :') en dat ze dus weg moesten
Het is echt om te janken daar :(
  maandag 8 januari 2024 @ 05:50:06 #249
78680 Nielsch
ï
pi_211956803
quote:
Tot nu toe hebben 67.584 ouders zich gemeld
Tsja als elke Henk en Achmed die ooit 100 euro teveel ontvangen toeslag moesten terugbetalen zich aanmelden voor 30.000 euro compensatie duurt het wel even ja.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  maandag 8 januari 2024 @ 07:02:42 #250
406837 111210
pi_211956895
Bizar dat dit nu al dik 7 miljard kost en nog gaat oplopen ook. Gewoon belasting centen die wij met zn allen mogen ophoesten terwijl de veroorzakers allen buiten schot blijven
  maandag 8 januari 2024 @ 10:10:43 #251
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_211958011
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2024 07:02 schreef 111210 het volgende:
Bizar dat dit nu al dik 7 miljard kost en nog gaat oplopen ook. Gewoon belasting centen die wij met zn allen mogen ophoesten terwijl de veroorzakers allen buiten schot blijven
de veroorzakers zullen wel weggepromoveerd zijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 8 januari 2024 @ 11:19:05 #252
206164 Gibson88
Ongekend.
pi_211958862
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2024 05:50 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Tsja als elke Henk en Achmed die ooit 100 euro teveel ontvangen toeslag moesten terugbetalen zich aanmelden voor 30.000 euro compensatie duurt het wel even ja.
Denk dat daar vooral het probleem zit. Mensen ruiken knaken.
  maandag 8 januari 2024 @ 22:56:38 #253
375008 Postbus100
pi_211968567
quote:
6s.gif Op zondag 7 januari 2024 23:09 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Zo zijn er al een paar geweest daar met gezond verstand en gezonde bedoelingen, maar die kregen te horen dat ze bovenliggende processen aan het verstoren waren :') en dat ze dus weg moesten
Het is echt om te janken daar :(
Ja dat dus. Daar ben ik iets te gevoelig voor (geworden), dus geen goede plek voor mij. Jammer, want met goede leiding kan ik echt meters maken.
Somebody that I used to know
  maandag 8 januari 2024 @ 23:15:41 #254
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_211968717
quote:
2s.gif Op maandag 8 januari 2024 22:56 schreef Postbus100 het volgende:
Ja dat dus. Daar ben ik iets te gevoelig voor (geworden), dus geen goede plek voor mij. Jammer, want met goede leiding kan ik echt meters maken.
Bewust beleid is dit gewoon, burgers die klagen kapot maken omdat aan onze leiders niet getwijfeld mag worden

Nog een voorbeeld:
Groningse burgemeesters: ‘Asielcrisis wordt willens en wetens in stand gehouden door Den Haag en andere gemeenten’
Een ‘te groot deel van Nederland’ kijkt weg van de problemen met de opvang van asielzoekers in Groningen, schrijven alle negen Groningse burgemeesters en de Commissaris van de Koning van de provincie maandag in een boze brief aan minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid. ‘Er is sprake van pure onwil, niet van overmacht.’

https://www.parool.nl/ned(...)-gemeenten~b8377384/

Willen ze ook niet oplossen want vriendjes verdienen er veel te veelgeld aan :r :(
  zaterdag 27 januari 2024 @ 23:41:21 #255
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212196382
https://www.trouw.nl/poli(...)utm_campaign=stdc_tr
Die Bulgaren waren zo tekeer gegaan met fraude, dat het geld hoe dan ook terug moest komen , uit de toeslagen ,
iedereen met een toeslag en een buitenlandse naam was plotseling verdacht behalve de ambtenaren zelf
quote:
De ambtelijke top van Toeslagen gaf prioriteit aan fraude opsporen om zo 25 miljoen euro te kunnen innen.

Dat ging ten koste van het beantwoorden van bezwaarschriften.
Allerlei burgerrechten werden overtreden, maar dat ‘realiseerde’ de directie zich niet.

Esther Lammers28 september 2023, 19:54
Voormalig directeur Gerard Blankestijn van de dienst Toeslagen bij de Belastingdienst erkende donderdag tegenover de fraude-enquêtecommissiezaken dat zaken ‘fout’ zijn behandeld en er ‘inschattingsfouten’ zijn gemaakt in de jacht op toeslagenfraude.

Maar hij verwijst naar de politiek, die na de Bulgarenfraude in 2013 een keiharde aanpak wenste
.


Geef iedereen 30.000 euro , snel , snel

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 27-01-2024 23:46:25 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 28 januari 2024 @ 11:30:19 #256
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212199443
25 miljoen fraude
7 miljard schade en nog steeds niet opgelost :|W
En minister president die verdoordeeld is voor rassendiscriminatie wordt sg bij de NAVO :|W
Wat een kut land :(
  zondag 28 januari 2024 @ 14:17:45 #257
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212201301
Victor van der Geugten wordt per 1 februari 2024 benoemd tot afdelingshoofd Vaktechniek & Directieondersteuning bij de directie Toeslagen van het directoraat-generaal Toeslagen bij het ministerie van Financiën.

Het directoraat-generaal Toeslagen (DG Toeslagen) zorgt ervoor dat vitale voorzieningen als wonen, medische zorg en zorg voor kinderen voor burgers betaalbaar zijn door middel van toeslagen. Deze taak omvat meer dan alleen het bepalen van het recht op en de hoogte van toeslagen; het draait om het aansturen van massale processen, het controleren van de rechtmatigheid, het verlenen van dienstverlening met waar nodig persoonlijk maatwerk. De organisatie maakt hierbij een ingrijpende transitie door, waarbij de burger centraal staat in alles wat het DG Toeslagen doet.

Als afdelingshoofd Vaktechniek & Directieondersteuning vervult Victor samen met zijn teams een belangrijke rol bij het realiseren van de transitie. Verder is hij verantwoordelijk voor de vertaling en toetsing van (nieuwe) wet- en regelgeving naar een rechtmatige en kwalitatief juiste rechtstoepassing in de uitvoering. De afdeling ondersteunt ook de directie en het managementteam.

Victor heeft ruime managementervaring opgedaan in zowel lijn- als programmamanagementfuncties bij onder andere Achmea. Tot voor kort was Victor programmamanager Transformatie en MT-lid Achmea Rechtsbijstand. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het transformatieprogramma van het Rechtsbijstandbedrijf van Achmea naar meer klantgerichte en digitale dienstverlening, het vergroten van flexibiliteit tussen afdelingen en teams en het vergroten van medewerkersbetrokkenheid. Hiervoor vervulde Victor de functie van senior Operations Manager, eveneens bij Achmea. Deze ervaring zal hem goed van pas komen in zijn nieuwe functie. Victor studeerde Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht. Ook heeft hij een MBA aan de Business School Nederland afgerond.

Coert Kleijwegt, algemeen directeur Toeslagen : “Ik ben blij met de benoeming van Victor. De directie Toeslagen zal de transitie naar publieke dienstverlening in de komende jaren doorzetten. We gaan de dienstverlening voor burgers verder verbeteren en ook de handhaving adequaat vormgeven. Met zijn ruime ervaring als lijn- en programmamanager, zijn resultaatgerichtheid en mensgerichte leiderschapsstijl, verwacht ik dat Victor veel zal toevoegen aan deze ontwikkeling.”

Victor van der Geugten: “Deze rol biedt veel kansen en geeft mij veel energie. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega's de afdeling Vaktechniek & Directieondersteuning door te ontwikkelen. Het goede behouden en vanuit de ambities en doelstellingen van de directie Toeslagen samen de volgende stappen zetten. Met focus op het doel en goede samenwerking het verschil maken. Ontzettend mooi om hier vanuit mijn achtergrond en ervaring met het verbeteren en vernieuwen van dienstverlening en bedrijfsvoering aan bij te kunnen dragen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het directoraat-generaal Toeslagen ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.

https://www.algemenebestu(...)slagen-bij-financien

Het lek is boven nu en er gaat nu echt wat gebeuren daar
De zoveelste debiel die werkeloos was omdat niemand hem wilde en dus bij de algemene bestuursdienst zat om zijn inkomen veilig te stellen is nu geparkeerd bij de afdeling toeslagen om het volk te paaien
Veranderen van werkwijze mag niet en onderzoek ook niet dus wat deze nobody daar komt doen :?
  zondag 28 januari 2024 @ 14:43:18 #258
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212201600
quote:
6s.gif Op zondag 28 januari 2024 11:30 schreef ikweethetookniet het volgende:
25 miljoen fraude
7 miljard schade en nog steeds niet opgelost :|W
En minister president die verdoordeeld is voor rassendiscriminatie wordt sg bij de NAVO :|W
Wat een kut land :(
het is beter om de hele regering op te heffen en een AI programma de zaken te laten regelen, geleid door bindende referenda
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 17 februari 2024 @ 17:15:38 #259
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212468363
En weer worden we getreiterd en belazerd :( :r

twitter


Er komt geen einde aan
  vrijdag 23 februari 2024 @ 17:10:41 #260
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212554375
Beste xxxxxxxxx

Aankomende maandag wordt het rapport gepresenteerd van de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar hoe de overheid om is gegaan met mensen. Waaronder in het toeslagenschandaal.

Dat dit er nu eindelijk gaat komen, na heel veel voorstellen van de SP, is een belangrijke overwinning voor jullie.

Maar ik kan mij ook voorstellen dat het tegelijkertijd weer confronterend kan zijn of van alles naar boven kan brengen.

Daarom wil ik jou als ouder of als kind gedupeerd in het toeslagenschandaal van harte uitnodigen om met ons na te praten over het rapport. Over hoe het nu met je gaat of om simpelweg iedereen weer eens even te zien of nieuwe mensen te ontmoeten die met dezelfde ervaringen rondlopen.

De presentatie van het rapport is om 13.00 uur in de Tweede Kamer. Dat is publiek toegankelijk, alleen zijn er niet genoeg zitplaatsen voor iedereen. In ieder geval willen we je graag uitnodigen om vanaf 14.00 uur in café La Vinã (vlakbij de Tweede Kamer) met mij en met anderen na te praten.

Waar: Café La Vinã, Theresiastraat 39, 2593 AA Den Haag
Wanneer: Maandag 26 februari, vanaf 14.00 uur
Ik hoop je maandag te zien!

Met strijdbare groet,

Renske Leijten
SP
  zaterdag 24 februari 2024 @ 21:34:29 #261
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_212572199
De ambtenaren beweren nu dat zij slachtoffer zijn…
Ja ja
https://www.ad.nl/politie(...)enaffaire~a28de3644/
  zaterdag 24 februari 2024 @ 21:48:18 #262
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212572567
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 februari 2024 21:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
De ambtenaren beweren nu dat zij slachtoffer zijn…
Ja ja
https://www.ad.nl/politie(...)enaffaire~a28de3644/
die ambtenaren zijn domme schapen die niet zelf durven na te denken , ze verdienen ook straf , en flink ook
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 25 februari 2024 @ 19:03:57 #263
421394 Abrikozentaart
vrouw jong en hip
pi_212586364
ik ben gek op abrikozentaart en Zelda
  maandag 26 februari 2024 @ 10:24:56 #264
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212593123
  maandag 26 februari 2024 @ 11:05:48 #265
21467 franske19
Hit the deck!
pi_212593586
Helaas wordt er op grote schaal fraude gepleegd met toeslagen. Er mag niet gericht gecontroleerd worden onder de groepen waar fraude nu eenmaal statistisch veel gepleegd wordt en de overheid is ook nog eens enorm incompetent en inefficient omdat er oneindig geld is. Beter gewoon helemaal stoppen met dit soort toeslagen.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
  maandag 26 februari 2024 @ 12:47:02 #266
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212594830
Parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening

De parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening onderzoekt hoe de overheid fraude bestrijdt. Daarbij kijkt de commissie wat er in de dienstverlening aan burgers is misgegaan en of burgers mogelijkheden hadden om op te komen tegen besluiten van de overheid.

De enquêtecommissie kijkt hiervoor onder andere naar de rol van de Tweede Kamer. Ook onderzoekt zij hoe overheidsorganisaties discriminerende risicoprofielen gebruikten. Op deze pagina´s vindt u meer informatie over de enquêtecommissie en haar leden, de opzet van het onderzoek en de tijdsplanning.

De commissie presenteert op maandag 26 februari haar rapport. De presentatie vindt plaats om 13.00 uur in het gebouw van de Tweede Kamer. Commissievoorzitter Michiel van Nispen licht de belangrijkste bevindingen, conclusies en aanbevelingen toe. Kamervoorzitter Martin Bosma neemt het rapport namens de Tweede Kamer in ontvangst. In dit rapport worden de bevindingen uit het bronnenonderzoek, de besloten voorgesprekken, de gevorderde documenten en de openbare verhoren verwerkt. In december 2023 stuurde de commissie een brief aan het Presidium over de voortgang van het onderzoek.

Presentatie rapport: volg live
De presentatie op maandag 26 februari is vanaf 13.00 uur live te volgen via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct. Aansluitend vindt er een persconferentie plaats.

https://www.tweedekamer.n(...)sies/commissies/pefd

13.00 dus
  maandag 26 februari 2024 @ 13:05:42 #267
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_212595237
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  maandag 26 februari 2024 @ 13:12:00 #268
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_212595411
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  maandag 26 februari 2024 @ 13:12:50 #269
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212595430
Ook de Tweede Kamer heeft "in meerderheid" gefaald in zijn taken en is daardoor mede-verantwoordelijk voor de ellende van gedupeerden van het nietsontziende fraudebeleid van de overheid.

Die conclusie trekt de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar de fraudeaanpak.
De Tweede Kamer nam "kwalitatief slechte wetten" aan en samen met journalisten hebben Kamerleden hard fraudebeleid op momenten aangejaagd. Het is de eerste keer dat de rol van de Kamer in bijvoorbeeld het toeslagenschandaal uitgebreid wordt belicht. Een eerder onderzoek van het parlement naar die affaire, ging daar juist niet over.

De commissie benadrukt tegelijkertijd dat de Tweede Kamer nauwelijks "als één instituut handelt". De conclusies en adviezen zijn dus gericht aan Kamerleden en niet aan de Kamer als geheel, aldus de commissie. Zij merkt op dat Kamerleden soms "tegen de stroom in" gaan en dat bijvoorbeeld het toeslagenschandaal nooit boven water was gekomen zonder het werk van enkele parlementariërs.

Blijft bij vragen
Er is volgens de commissie een patroon waarbij Kamerleden vaak wel vragen stellen, maar vervolgens niet doorpakken. Parlementariërs wijzen soms al in een vroeg stadium op grote problemen, en kunnen de "kern van ontwerp- of invoeringsfouten" raken. Maar het blijft veelal bij vragen, waardoor deze problemen blijven bestaan. Wetgeving wordt "soms heel oppervlakkig" behandeld, ook als het ingewikkelde wetten zijn met grote gevolgen voor mensen.

Kamerleden die wél hun huiswerk deden en slechte wetten probeerden aan te passen, kregen zelden steun van andere parlementariërs. Die lieten zich volgens de commissie te gemakkelijk "geruststellen" door het kabinet.

Pers
In sommige gevallen hebben Kamerleden niet alleen gefaald in hun taak als controleur van de overheid en medewetgever, maar hard en slecht fraudebeleid zelfs aangejaagd. Dit gebeurde veelal in "wisselwerking" met de pers, die er ook flink van langs krijgt in het rapport. De media hebben vaak te veel aandacht "voor ophef en conflict en minder voor het inhoudelijke debat".

Journalisten hebben onevenredig vaak over fraude met sociale zekerheid geschreven. "Sociale zekerheid werd synoniem voor fraude", concludeert de commissie. Kamerleden springen hier vaak weer op in, waardoor pers en parlement "het slechtste in elkaar naar boven" halen en een "papegaaiencircuit" ontstaat.

Om herhaling van schandalen als de toeslagenaffaire te voorkomen, beveelt de commissie de Kamer aan zijn taken serieus te nemen. Het kabinet moet het parlement beter informeren, en de Kamer moet zijn eigen positie versterken, bijvoorbeeld door meer ondersteuning te vragen.

https://www.welingelichte(...)-voor-fraude-ellende

We trekken het breder zodat het tuig buiten schot blijft :')

De boef kon zijn gang gaan omdat er geen politie was dus is die ook schuldig :') :') :')
  maandag 26 februari 2024 @ 13:26:02 #270
291486 dudewhereismycar
DUDE
pi_212595696
quote:
Sensatieartikel, niets meer en niets minder.
  maandag 26 februari 2024 @ 13:29:05 #271
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212595761
Enquêtecommissie: Kamer en media mede schuldig aan ontstaan toeslagenaffaire

De Tweede Kamer en de media hebben het harde fraudebeleid van de overheid aangejaagd en zijn er mede schuldig aan dat vele duizenden burgers in financiële problemen kwamen. Dat is een van de conclusies van de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening die onder andere onderzoek deed naar het ontstaan van de toeslagenaffaire.

https://www.ad.nl/politie(...)enaffaire~adf1fd2f9/

En we trekken het nog breder, omdat de krant het opschreef zijn ze ook schuldig :') :r

Zo houden we het ere lid van de VVD Henk Kamp :r :r buiten schot die willens en wetens de boel in de soep liet draaien voor eigen gewin
Net als in de groninger gas zaak willens en wetens de kraan verder opendraaien zodat de ellende groter werd

Die man hoort kaalgeplukt levenslang in het gevang :(
  maandag 26 februari 2024 @ 13:40:55 #272
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212595956
Rapport vinden we hier

https://files.tweedekamer(...)recht%2026022024.pdf

584 pagina,s :o
  maandag 26 februari 2024 @ 13:44:59 #273
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_212596030
Hoeveel fraudeurs zijn er eigenlijk gepakt door deze aanpak?
  maandag 26 februari 2024 @ 13:52:06 #274
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_212596097
Duizenden, maar die krijgen allemaal minimaal 30.000 euro schadevergoeding omdat het maar een foutje was. 😉
Zu hause ist alles besser
  maandag 26 februari 2024 @ 13:53:16 #275
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_212596115
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 13:52 schreef kaputwiehund het volgende:
Duizenden, maar die krijgen allemaal minimaal 30.000 euro schadevergoeding omdat het maar een foutje was. 😉
Dus er zijn nog steeds geen cijfers?
  maandag 26 februari 2024 @ 13:54:35 #276
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_212596129
Het begrip fraude is nogal subjectief in dit verhaal, net zoals het begrip gedupeerde.
Zu hause ist alles besser
  maandag 26 februari 2024 @ 14:01:24 #277
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_212596199
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 13:54 schreef kaputwiehund het volgende:
Het begrip fraude is nogal subjectief in dit verhaal, net zoals het begrip gedupeerde.
Hoezo is fraude subjectief? Fraude is fraude
  maandag 26 februari 2024 @ 14:06:04 #278
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_212596256
Euh nee, er zitten legio kleurschakeringen tussen onbewust en bewust iets fouts doen, die een ieder op een andere manier duidt. Alleen wit en zwart is te onderscheiden.
Zu hause ist alles besser
  maandag 26 februari 2024 @ 14:14:58 #279
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212596394
  maandag 26 februari 2024 @ 14:24:43 #280
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212596487
twitter
  maandag 26 februari 2024 @ 15:05:48 #281
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212596987
  maandag 26 februari 2024 @ 16:02:30 #282
1234 HiZ
Istanbullu
pi_212597561
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 februari 2024 21:48 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
die ambtenaren zijn domme schapen die niet zelf durven na te denken , ze verdienen ook straf , en flink ook
Rot op. De wetgeving sinds 1996 heeft de beslissingsbevoegdheid van de uitvoering opzettelijk buiten gebruik gesteld. De dringende reden is met de wet boeten en maatregelen van 1996 tot een dode letter verklaard. Ambtenaren mochten niet afwijken van de plicht om boetes en maatregelen op te leggen. Dat is bijna 3 decennia geweest wat de politiek, inderdaad opgejaagd door de Telegraaf c.s. Heeft afgedwongen.

Mijn haat tegen Omzigt heeft diepe wortels. En deze commissie heeft het vuil eindelijk aan het daglicht gebracht.
  maandag 26 februari 2024 @ 16:03:16 #283
1234 HiZ
Istanbullu
pi_212597568
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 13:44 schreef xzaz het volgende:
Hoeveel fraudeurs zijn er eigenlijk gepakt door deze aanpak?
Ontelbaar veel mensen. Miljoenen.
  maandag 26 februari 2024 @ 16:04:46 #284
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_212597589
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 16:03 schreef HiZ het volgende:

[..]
Ontelbaar veel mensen. Miljoenen.
Prima toch? Is het probleem nu niet gewoon bijvangst?
  maandag 26 februari 2024 @ 16:05:41 #285
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_212597598
  maandag 26 februari 2024 @ 16:07:04 #286
410726 Idisrom
pi_212597616
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 16:05 schreef xzaz het volgende:

[..]
Waarom zit hij in een auto?
Zijn vrouw wil hem niet in huis.
  maandag 26 februari 2024 @ 16:37:30 #287
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212598072
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 16:05 schreef xzaz het volgende:
Waarom zit hij in een auto?
De vraag moet zijn:

Waarom zit Henk Kamp niet in de gevangenis ;)
  maandag 26 februari 2024 @ 16:38:18 #288
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_212598082
quote:
6s.gif Op maandag 26 februari 2024 16:37 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
De vraag moet zijn:

Waarom zit Henk Kamp niet in de gevangenis ;)
Waarom zitten VVD stemmers niet in de gevangenis?
  maandag 26 februari 2024 @ 16:41:33 #289
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212598128
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 16:38 schreef xzaz het volgende:
Waarom zitten VVD stemmers niet in de gevangenis?
Omdat stemmen op criminelen niet strafbaar is
Wat Henk Kamp heeft gedaan wel en goed voor levenslang met TBS ;)
  maandag 26 februari 2024 @ 18:00:23 #290
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212599253
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 16:02 schreef HiZ het volgende:

[..]
Rot op. De wetgeving sinds 1996 heeft de beslissingsbevoegdheid van de uitvoering opzettelijk buiten gebruik gesteld. De dringende reden is met de wet boeten en maatregelen van 1996 tot een dode letter verklaard. Ambtenaren mochten niet afwijken van de plicht om boetes en maatregelen op te leggen. Dat is bijna 3 decennia geweest wat de politiek, inderdaad opgejaagd door de Telegraaf c.s. Heeft afgedwongen.

Mijn haat tegen Omzigt heeft diepe wortels. En deze commissie heeft het vuil eindelijk aan het daglicht gebracht.
ambtenaren verzonnen de term afpakjesdag , op zo een dag waren er honderden mensen met een buitenlandse naam zwaar de klos

gingen ze in verweer dan kregen ze de vele advocaten van de belastingdienst op hun dak en recht op een prodeo advocaat had men niet , dus ze waren weerloos en werden vermorzelt door de ambtenaren van de overheid

Die sliepen verder uitstekend

[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 26-02-2024 18:06:12 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 26 februari 2024 @ 18:13:37 #291
351926 bloodymary1
pi_212599457
Dat rapport is er dus. En nu?
  maandag 26 februari 2024 @ 18:15:26 #292
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_212599480
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 18:13 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat rapport is er dus. En nu?
En nu roepen we allemaal 'dit nooit meer, en over twee jaar doen we weer hetzelfde.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 26 februari 2024 @ 18:21:13 #293
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_212599550
Er zijn forse fouten gemaakt en veel slachtoffers verdienen rehabilitatie n.a.v. deze voor hen ellendige maar bovenal monsterlijke kwestie, ofwel de toeslagaffaire.
Helaas hier weer een manier om Rutte overdreven belachelijk te maken. :{w
https://www.msn.com/nl-nl(...)f364dbf5fbef1b&ei=10

Óók Rutte mag hierin dan aanzienlijk tot flink hebben gefaald. Maar nee, zover wil men in diverse kringen ook weer niet gaan.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  maandag 26 februari 2024 @ 18:56:21 #294
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_212600015
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 18:00 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
ambtenaren verzonnen de term afpakjesdag , op zo een dag waren er honderden mensen met een buitenlandse naam zwaar de klos

gingen ze in verweer dan kregen ze de vele advocaten van de belastingdienst op hun dak en recht op een prodeo advocaat had men niet , dus ze waren weerloos en werden vermorzelt door de ambtenaren van de overheid

Die sliepen verder uitstekend
Maar de Meeste waren toch ook oplichters?
  maandag 26 februari 2024 @ 18:59:32 #295
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212600042
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 18:15 schreef Janneke141 het volgende:

[..]
En nu roepen we allemaal 'dit nooit meer, en over twee jaar doen we weer hetzelfde.
Dat is niet de bedoeling , daarom dit rapport
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 26 februari 2024 @ 19:32:18 #296
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212600452
  maandag 26 februari 2024 @ 19:37:09 #297
403820 Aberkullie
pi_212600532
quote:
6s.gif Op maandag 26 februari 2024 18:21 schreef Scjvb het volgende:
Er zijn forse fouten gemaakt en veel slachtoffers verdienen rehabilitatie n.a.v. deze voor hen ellendige maar bovenal monsterlijke kwestie, ofwel de toeslagaffaire.
Helaas hier weer een manier om Rutte overdreven belachelijk te maken. :{w
https://www.msn.com/nl-nl(...)f364dbf5fbef1b&ei=10

Óók Rutte mag hierin dan aanzienlijk tot flink hebben gefaald. Maar nee, zover wil men in diverse kringen ook weer niet gaan.
Niemand maakt rutte overdreven belachelijk hoor. Daar heeft hij niemand anders voor nodig.
Sicker than your average.
  maandag 26 februari 2024 @ 19:53:55 #298
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212600858
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 18:13 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat rapport is er dus. En nu?
Waar wil je het van weten achter de schermen of voor de schermen

Achter:

• Hoop gegrinnik dat ze er mee weg weten en wisten te komen
• idem dat burgers zelf de schade moet ophoesten
• Deloitte geruststellen dat ze opdrachten voor idiote dingen blijven ontvangen voor woekertarieven
• Complimenten aan de advocaten en hun voorlichters om de boel kleiner te maken
• Bonus betalen van ons geld aan bovengenoemde
• Verantwoordelijken wegpromoveren met zwijgclausule in hun contract

Voor

• Lessen trekken
• Geen schuldigen aanwijzen
• Schuld ook bij andere leggen zoals media :r
• Moeilijk in camera kijken
• Roepen dat het zo moeilijk is om bekwame mensen te vinden
• dus wat er zit niet ontslaan
• Aan talkshows vanavond loopjongens sturen om de boel te bagetalisseren
• Zondag bij WNL Rick Nieman vast reserveren voor Nijpels en cs om het te bagetalisseren
• Nieuwsuur verbieden om er iets over te zeggen of te veroordelen

Komt dit bekend voor :?
  maandag 26 februari 2024 @ 19:55:11 #299
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212600885
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 19:37 schreef Aberkullie het volgende:
Niemand maakt rutte overdreven belachelijk hoor. Daar heeft hij niemand anders voor nodig.
Iemand moet die lul ook eens aansprakelijk stellen en voor het gerecht slepen, daar hebben we iemand met een rechte rug voor nodig
  maandag 26 februari 2024 @ 20:08:42 #300
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212601177
Esther Bakker afdelingshoofd Bezwaar en Beroep bij het directoraat-generaal Toeslagen

Esther Bakker is met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 benoemd tot afdelingshoofd Bezwaar en Beroep bij de directie Toeslagen van het directoraat-generaal Toeslagen bij het ministerie van Financiën.

Het directoraat-generaal Toeslagen (DG Toeslagen) zorgt ervoor dat vitale voorzieningen als wonen, medische zorg en zorg voor kinderen voor burgers betaalbaar zijn door middel van toeslagen. Deze taak omvat meer dan alleen het bepalen van het recht op en de hoogte van toeslagen; het draait om het aansturen van massale processen, het controleren van de rechtmatigheid, het verlenen van dienstverlening met waar nodig persoonlijk maatwerk. De organisatie maakt hierbij een ingrijpende transitie door, waarbij de burger centraal staat in alles wat het DG Toeslagen doet.

Als afdelingshoofd Bezwaar en Beroep is Esther verantwoordelijk voor de juiste en tijdige behandeling van bezwaarschriften, herzieningsverzoeken en ingebrekestellingen die zijn ingediend bij de directie Toeslagen. De uitdaging is hierbij om de burger zo optimaal dienstverlenend tegemoet te treden en de ´menselijke maat´ toe te passen. Als leidinggevende wordt van Esther verwacht dat zij medewerkers op een verbindende en inspirerende wijze meeneemt in de visie en missie van Toeslagen en hen enthousiast maakt om continue te willen verbeteren.

quote:
Esther heeft sinds 2012 verschillende lijnfuncties vervuld bij het Directoraat-generaal Douane en het Directoraat-generaal Toeslagen
. In 2021 is Esther via een leerwerkplek gestart als afdelingshoofd Bezwaar bij de directie Toeslagen. In deze functie was zij al verantwoordelijk voor onder andere de afhandeling van bezwaarschriften, herzieningsverzoeken en ingebrekestellingen. Deze ervaring komt haar goed van pas nu de teams Beroep aan de afdeling Bezwaar zijn toegevoegd. Esther heeft Rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Coert Kleijwegt, algemeen directeur Toeslagen : “Ik ben blij met de benoeming van Esther. Zij is gedreven, betrokken, heeft oog voor de medewerkers, geeft ruimte maar neemt ook beslissingen waar nodig. Ik heb er alle vertrouwen in dat Esther de uitdaging om de burger zo optimaal dienstverlenend tegemoet te treden verder zal brengen.”

Esther Bakker: “Ik vind het een goede ontwikkeling dat de afdelingen Bezwaar en Beroep zijn samengevoegd bij de directie Toeslagen. Dat gaat ons helpen om de mensen die recht hebben op een toeslag nog beter van dienst te kunnen zijn. Ik ben er trots op dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.”

De benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. Deze vacature is niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en
quote:
de organisatie had al een geschikte kandidaat.
https://www.algemenebestu(...)t-generaal-toeslagen

Dit bedoelde ik dus
12 jaar gewerkt bij toeslagen en gigantische puinhoop van gemaakt

net even voor rapport weg gepromoveerd, zonder concurrentie want ze was zo geschikt :|W
Gierend incompetent en aansprakelijk maar ze weet teveel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')