abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 27 maart 2023 @ 20:17:09 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208559725
Vorige topic: NWS / Belastingdienst toeslagaffaire #9:Nlandse overheid vijand van het volk werd gesloten met weer een nieuwe misstand:

quote:
6s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 11:00 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Burgers onder bestaansminimum door Belastingdienst'

De Belastingdienst past niet uit eigen beweging de beslagvrije voet toe bij de verrekening van toeslagen. Het kan daarom voorkomen dat burgers onder het bestaansminimum terechtkomen.

Mensen raken in grote problemen als de beslagvrije voet niet wordt gerespecteerd.
Daarvoor waarschuwt de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR). Zij roepen staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financin op om dit zo snel mogelijk alsnog te regelen.

De invoering van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet zou moeten voorkomen dat burgers nog onder de beslagvrije voet - het bestaansminimum - terechtkomen.

Bestaansminimum
Schuldeisers mogen niet aan het deel van het inkomen van een schuldenaar komen dat diegene echt nodig heeft voor zijn of haar levensonderhoud. Dit is afhankelijk van de gezinssamenstelling, maar meestal even hoog als een bijstandsuitkering. Op de website van het Juridisch Loket kun je je beslagvrije voet berekenen.

https://www.uwbeslagvrijevoet.nl/controleren-beslagvrije-voet :7

Burgers die door een invordering onder het bestaansminimum terecht dreigen te komen, moesten tot voor kort zelf aan de bel trekken. Sinds januari 2021 zou hier verandering in moeten zijn gekomen, maar volgens de LOSR is dat nog niet op orde.

Geldstress
,,Het aanleveren van de benodigde gegevens om de beslagvrije voet te berekenen was in praktijk voor veel mensen een probleem. Wetenschappelijk onderzoek over schaarste, geldstress en beperkt 'doenvermogen' bevestigde dit beeld. Mensen willen wel, maar knnen niet", zegt Andr Moerman voorzitter signaleringscommissie LOSR.

De instantie wil dat de fiscus de wet toepast en bij verrekening van toeslagen de beslagvrije voet proactief toepast. Een verzoek om een persoonlijke betalingsregeling moet volledig en met terugwerkende kracht worden toegepast. Ook moeten burgers en de medewerkers van de Belastingtelefoon beter worden voorgelicht over de beslagvrije voet.

https://www.telegraaf.nl/(...)door-belastingdienst

Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker :r
Wat een klerelijers :(
En zo kloten we lekker verder en verandert er niets in Bureaucratisch belastingdienst land...
  maandag 27 maart 2023 @ 20:18:17 #2
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208559750
twitter


Hoe kan dat nou met zelfs een minister voor rechtsbescherming :') :|W

Oh wacht die laat overal een spoor van vernieling na zonder daar op afgerekend te worden

Frank Weerwind :r net als je denkt dat het niet erger kan na Sander Dekker :') Ook zo een hoop stront :(
pi_208582973
twitter
pi_208583014
Kan Kaag vanavond haar ontslag brief schrijven? Wat een stuk stront.
  woensdag 29 maart 2023 @ 17:38:31 #5
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208583094
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 17:32 schreef ootjekatootje het volgende:
Kan Kaag vanavond haar ontslag brief schrijven? Wat een stuk stront.
Wopke deed het een stuk beter :') :r
Ook een stuk stront :(
pi_208583131
Gaat het hier om de standpunten van de kennisgroepen? Die zijn voor Jan met de pet totaal niet interessant. Daar valt alleen voor de toch al bevoordeeelde grote jongens wat te halen.
Zu hause ist alles besser
pi_208584257
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 17:41 schreef kaputwiehund het volgende:
Gaat het hier om de standpunten van de kennisgroepen? Die zijn voor Jan met de pet totaal niet interessant. Daar valt alleen voor de toch al bevoordeeelde grote jongens wat te halen.
Ja, maar die moeten volgens de wet wel geopenbaard worden in begrijpelijke taal.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  woensdag 29 maart 2023 @ 20:06:23 #8
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208585292
'Politieke top Financin frustreert openbaarmaking, het staat er letterlijk'

Het ministerie van Financin heeft om politieke redenen :') openbaarmaking van kennisgroepstandpunten en daarmee algemene toegang tot de uitleg van fiscale regels tegengehouden, schrijft NRC op basis van onderzoek door fiscaal jurist Martin Nouwen van de Universiteit Leiden. In een interview met de krant zegt Nouwen: "De politieke top frustreert openbaarmaking, het staat er letterlijk”.

Nouwen baseert zijn uitspraken in de krant op interne documenten die de dienst onlangs vrijgaf na een informatieverzoek op basis van de Wet open overheid.

quote:
Hieruit blijkt dat het ministerie van Financin over een breed front grote achterstanden heeft opgelopen in de publicatie van zijn fiscale standpunten.
De staatssecretaris van Fiscale Zaken dient generieke standpunten over uitleg van belastingregels binnen zes weken toegankelijk te maken voor alle belastingbetalers, staat in de wet. Dat dit spaarzaam gebeurt houdt Nouwen op onwil van de politieke top. Uit de stukken blijkt dat sommige kennisgroepen van de Belastingdienst al sinds 2017 alarm slaan vanwege de trage wijze waarop fiscale standpunten met de buitenwereld worden gedeeld.

Om de openbaarmaking van de documenten af te dwingen heeft Nouwen een rechterlijke procedure moeten voeren waarbij hij 'een muur van weerstand' heeft moeten overwinnen. Financin liet aan de onderzoeker weten dat het veel te veel werk was aan de verzoeken tegemoet te komen, daaraan kon het ministerie onmogelijk voldoen. Bovendien betwistte het of deze stukken wel publiek mochten worden. Uiteindelijk heeft de rechter Nouwen in het gelijk gesteld.

De overheid moet iedereen gelijk behandelen, maar wat als de gewone burger niet op de hoogte is van de uitleg en toepassing van intern fiscaal beleid en grote advieskantoren aan de Zuidas wel? Dan is de rechtsgelijkheid en rechtszekerheid in het geding, zo betoogt de fiscaal jurist.

Bovendien, door gebrek aan transparantie over de standpunten van kennisgroepen baseerden burgers en bedrijven zich bij hun aangifte jarenlang op verouderde regels en waren zij niet op de hoogte van de actueelste interpretatie van de wet door de Belastingdienst. Zo bestaat de kans dat zij te veel belasting hebben betaald. Sommige fiscaal juristen en bestuurskundigen waarschuwen voor een ‘tsunami’ aan rechtszaken. Wetenschappers verwachten dat adviseurs en advocaten alle belastingstandpunten gaan doorvlooien op juridische en financile kansen.

Nouwen wees er vorig al op dat publicatie van kennisgroepstandpunten zijn voorgeschreven in internationaal en Europees belastingbeleid. Hij deed destijds in NRC een dringend beroep op staatssecretaris Marnix van Rij om aan deze situatie een eind te maken. Per 1 april gaat dat gebeuren doordat de Belastingdienst de belangrijkste standpunten alsnog (deels) openbaart op een speciale website.

https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/politieke-top-financin-frustreert-openbaarmaking-het-staat-er-letterlijk/

We worden gewoon geschoffeerd door Kaag en haar ambtenaartjes :( :r
pi_208585638
dit is toch niet te geloven, dit is echt erg!
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
  woensdag 29 maart 2023 @ 20:35:58 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208585801
Het hele artikel

ja is gratis en open

https://www.nrc.nl/nieuws(...)stingregels-a4160664
  woensdag 29 maart 2023 @ 20:39:54 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208585852
Top van Financin hield openbaarmaking van belastingbeleid tegen


Dit zijn de verantwoordelijken

quote:
‘Tsunami’ aan rechtszaken dreigt
Het ministerie van Financin heeft om politieke redenen openbaarmaking van belastingbeleid en daarmee uitleg van fiscale regels tegengehouden. Hierdoor baseerden burgers en bedrijven zich bij hun aangifte op verouderde regels en waren zij niet op de hoogte van de actueelste interpretatie van de wet door de Belastingdienst. Zo bestaat de kans dat zij te veel belasting hebben betaald. Dat blijkt uit interne documenten die de dienst onlangs vrijgaf na een informatieverzoek op basis van de Wet open overheid.

De Belastingdienst maakt binnenkort deels een eind aan die situatie. Staatssecretaris belastingzaken Marnix van Rij (CDA) zorgt dat de interne standpunten vanaf 1 april met de buitenwereld worden gedeeld. Sommige fiscaal juristen en bestuurskundigen waarschuwen voor een ‘tsunami’ aan rechtszaken. Wetenschappers verwachten dat adviseurs en advocaten alle belastingstandpunten gaan doorvlooien op juridische en financile kansen.

Interview met onderzoeker Martijn Nouwen die het belastingballetje aan het rollen bracht hier. "De politieke top frustreert openbaarmaking, het staat er letterlijk."

https://www.nieuwnieuws.n(...)lastingbeleid-tegen/

Mag ik nou zeggen wat er met de verantwoordelijken moet gebeuren of :X :?
pi_208585901
Kennisgroepstandpunten in 6 weken omzetten in beleidsbesluiten is volstrekt onhaalbaar. Die regel moet zo snel mogelijk uit de wet.

Dat kennisgroepstandpunten niet gepubliceerd worden is wel grotendeels onbegrijpelijk. Een standpunt moet voor iedereen kenbaar zijn, hoewel ik begrijp dat mensen er mee aan de haal zullen gaan en het proberen toe te passen op net verschillende casussen. Dat zij dan maar zo.
pi_208587752
quote:
6s.gif Op woensdag 29 maart 2023 20:39 schreef ikweethetookniet het volgende:

Mag ik nou zeggen wat er met de verantwoordelijken moet gebeuren of :X :?
Dat mag je gerust zeggen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
pi_208588170
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 20:23 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
dit is toch niet te geloven, dit is echt erg!
Nou, net wanneer je denkt dat het niet erger kan, gebeurd het toch.

twitter


Want vanwege deze zin:

quote:
Weerwind weet niet of er op dit moment sprake is van racisme en discriminatie in gevangenissen, zo schrijft de D66-bewindsman in een brief aan de Tweede Kamer.
Dus niet bestaande problemen gaan oplossen i.p.v. bijvoorbeeld het echt urgent maken van het terugplaatsen van kinderen als gevolg van de uithuisplaatsing door de toeslagaffaire.

twitter


Een bijzonder nare man die Weerwind.

Ondertussen hoorde ik die flapdrol van een Pechtold ook pleiten om de eerste kamer af te schaffen.
  donderdag 30 maart 2023 @ 13:44:30 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208590956
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 03:15 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Dat mag je gerust zeggen.
Kaalgeplukt in de gevangenis ermee ^O^
Weerwind mag er gelijk bij ook zo een sujet :r
  donderdag 30 maart 2023 @ 14:03:04 #16
80382 manny
30 is best veel
pi_208591138
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 07:43 schreef Mylene het volgende:

[..]
Nou, net wanneer je denkt dat het niet erger kan, gebeurd het toch.

[ twitter ]

Want vanwege deze zin:
[..]
Dus niet bestaande problemen gaan oplossen i.p.v. bijvoorbeeld het echt urgent maken van het terugplaatsen van kinderen als gevolg van de uithuisplaatsing door de toeslagaffaire.

[ twitter ]

Een bijzonder nare man die Weerwind.

Ondertussen hoorde ik die flapdrol van een Pechtold ook pleiten om de eerste kamer af te schaffen.
Allereerst: Twee dingen kunnen tegelijk waar zijn, en je kunt voor meerdere dingen aandacht vragen. Aandacht vragen voor ex gevangen betekent niet dat je geen prioriteit geeft aan afhandeling toeslagen affaire.

Tevens: mensen die een andere mening hebben / aanpak hebben hoeven niet meteen "nare man" , "flapdrol" of eerder in dit topic "stuk stront" te zijn. Het kan ook gewoon een persoon met een andere mening / aanpak zijn. Wel zo handig ook vanuit het perspectief van mensen die jouw mening wellicht niet de beste vinden.

Ten derden: kinderen uit huis plaatsen irt toeslagen affaire is uitermate complexe zaak waarbij het in een heel groot deel van de gevallen om zaken gaat waar de toeslagen affaire een deel is van een groter pakket aan ellende rondom zo een kind. Moet dus individueel bekeken worden en dat kost tijd.

Nuance. Niet zwart wit. Dat soort dingen.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_208591427
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 17:29 schreef Mylene het volgende:
[ twitter ]
Ow really?!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_208591489
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 20:43 schreef Confetti het volgende:
Kennisgroepstandpunten in 6 weken omzetten in beleidsbesluiten is volstrekt onhaalbaar. Die regel moet zo snel mogelijk uit de wet.

Dat kennisgroepstandpunten niet gepubliceerd worden is wel grotendeels onbegrijpelijk. Een standpunt moet voor iedereen kenbaar zijn, hoewel ik begrijp dat mensen er mee aan de haal zullen gaan en het proberen toe te passen op net verschillende casussen. Dat zij dan maar zo.
Uit de wet omdat het voor de bd niet haalbaar is?
Denk dat dat de verkeerde manier is.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 30 maart 2023 @ 15:10:24 #19
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208591665
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 14:39 schreef Red_85 het volgende:
Uit de wet omdat het voor de bd niet haalbaar is?
Denk dat dat de verkeerde manier is.
Dat is nu wel precies wat Rutte al 12 jaar doet als het hem niet uitkomt, de wet aanpassen :( :r
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 30 maart 2023 @ 15:32:35 #20
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_208591819
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_208592624
quote:
Dezelfde mensen zitten er nog steeds wie het grote schandaal hebben veroorzaakt.
In de politiek moet je dan echt niet de illusie hebben dat het wordt opgelost.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_208592680
quote:
Die mensen vaak zelf ook niet geloof ik. De groep mensen die er in hun eigen leven een teringzooi van maakt (bewust of onbewust) is gewoon te groot. Daarmee wordt het ook onmogelijk om ze individueel te helpen. Als ze dat al willen. Dat ze vervolgens op allerlei plekken vermorzeld worden door systemen die niet ingericht op hun hun eigen onvermogen vind ik niet zo vreemd.
Zu hause ist alles besser
pi_208592733
quote:
Ik snap het niet.

Ze krijgt 1000 per maand 'gratis' geld, en hij een inkomen van 1800.
Gezamelijk 2800, moet je toch wel van kunnen leven.

En vervolgens bij een rekening van 4000 euro vergaat de wereld...
pi_208592848
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 07:43 schreef Mylene het volgende:

[..]
Nou, net wanneer je denkt dat het niet erger kan, gebeurd het toch.

[ twitter ]

Want vanwege deze zin:
[..]
Dus niet bestaande problemen gaan oplossen i.p.v. bijvoorbeeld het echt urgent maken van het terugplaatsen van kinderen als gevolg van de uithuisplaatsing door de toeslagaffaire.

[ twitter ]

Een bijzonder nare man die Weerwind.

Ondertussen hoorde ik die flapdrol van een Pechtold ook pleiten om de eerste kamer af te schaffen.
dit is toch niet te geloven, dit is echt nog erger!
die Weerwind had ik nog verdedigd, toen ie met zijn dienstauto privkilometers had gereden.
Eerste kamer mag van mij ook wel afgeschaft worden, voegt totaal niks toe.
De vorige keer was Fvd de grootste.
Daarnaast heb ik het gevoel dat de regeringspartijen bewust aangestuurd hebben op winst BBB.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
pi_208593947
quote:
19s.gif Op donderdag 30 maart 2023 14:03 schreef manny het volgende:

[..]

Ten derden: kinderen uit huis plaatsen irt toeslagen affaire is uitermate complexe zaak waarbij het in een heel groot deel van de gevallen om zaken gaat waar de toeslagen affaire een deel is van een groter pakket aan ellende rondom zo een kind. Moet dus individueel bekeken worden en dat kost tijd.
Of dit daadwerkelijk zo is kan alleen maar getoetst worden door een onafhankelijk onderzoek waarmee de coalitiepartijen hebben ingestemd na een motie van Omtzigt. Kabinet Rutte werkt dit tegen.

pi_208594298
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2023 19:16 schreef Mylene het volgende:

[..]
Of dit daadwerkelijk zo is kan alleen maar getoetst worden door een onafhankelijk onderzoek waarmee de coalitiepartijen hebben ingestemd na een motie van Omtzigt. Kabinet Rutte werkt dit tegen.

Misschien omdat je achteraf nauwelijk oorzaak en gevolg kunt reconstrueren? Kansloos om daar weer een tijdrovend, geldverslindend onderzoek aan te wijden, met als conclusie dat het wellicht anders had gemoeten. Daar schiet niemand iets mee op. De onterecht uithuis geplaatste kinderen, de terecht uithuis geplaatste niet, de ouders niet en de samenleving ook niet.
Zu hause ist alles besser
  zondag 2 april 2023 @ 11:40:19 #27
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208627921
Bouwer belastingstelsel mist menselijke maat: ’Top fiscus ondeskundig’

Emeritus hoogleraar fiscale economie Leo Stevens (78), een van de bekendste belastingexperts van Nederland, vervult zijn wetenschappelijk werk nog altijd met passie. „Ons belastingstelsel weerspiegelt tot in detail de actuele maatschappelijke verhoudingen. Fiscale belastingwetenschap is vooral een fascinerende gedragswetenschap.”

quote:
Leo Stevens: „Werkprocessen lijken belangrijker dan burgers.”
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.telegraaf.nl/(...)p-fiscus-ondeskundig

Ook daar al onbenullen aan de leiding net als in het kabinet :( :r
  maandag 3 april 2023 @ 13:20:22 #28
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208640889
twitter
  maandag 3 april 2023 @ 13:21:01 #29
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208640900
twitter
  maandag 3 april 2023 @ 13:22:00 #30
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208640909
twitter


Ze zijn knettergek daar :( :r
  maandag 3 april 2023 @ 13:37:56 #31
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208641088
Dit lijkt me anders een vrij terechte brief vanuit de BD. De Dienst met de grond gelijk maken op social media is op zich geen probleem, maar de namen van medewerkers moet je daar gewoon buiten laten.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_208641643
quote:
0s.gif Op maandag 3 april 2023 13:37 schreef Janneke141 het volgende:
Dit lijkt me anders een vrij terechte brief vanuit de BD. De Dienst met de grond gelijk maken op social media is op zich geen probleem, maar de namen van medewerkers moet je daar gewoon buiten laten.
Dan maar een advocaat inschakelen tegen deze man.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_208641773
quote:
6s.gif Op maandag 3 april 2023 13:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Ze zijn knettergek daar :( :r
Nette brief van de Belastingdienst hoor. Om die mensen bij naam en toenaam te noemen is gewoon asociaal.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  Moderator maandag 3 april 2023 @ 14:46:51 #34
236264 crew  capricia
pi_208641841
quote:
6s.gif Op maandag 3 april 2023 13:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Ze zijn knettergek daar :( :r
Idd. Knettergek om zomaar namen en gegevens van medewerkers zo de openbaarheid in te gooien.
En heel nette brief van de belastingdienst.
Definitely not CIA
  zaterdag 15 april 2023 @ 14:42:32 #35
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208780501
Ze liegen tot het bittere einde :( :r

https://www.telegraaf.nl/(...)ot-het-bittere-einde

Het is crimineel tuig :(
  zaterdag 15 april 2023 @ 14:48:52 #36
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208780547
twitter
pi_208780575
quote:
6s.gif Op zondag 2 april 2023 11:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Bouwer belastingstelsel mist menselijke maat: ’Top fiscus ondeskundig’

Emeritus hoogleraar fiscale economie Leo Stevens (78), een van de bekendste belastingexperts van Nederland, vervult zijn wetenschappelijk werk nog altijd met passie. „Ons belastingstelsel weerspiegelt tot in detail de actuele maatschappelijke verhoudingen. Fiscale belastingwetenschap is vooral een fascinerende gedragswetenschap.”
[..]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.telegraaf.nl/(...)p-fiscus-ondeskundig

Ook daar al onbenullen aan de leiding net als in het kabinet :( :r
H grappig, Leo Stevens. 78 jaar al weer. Kei in zijn vak. Daar ben ik nog bij afgestudeerd.
  zaterdag 15 april 2023 @ 14:57:08 #38
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208780608
twitter
pi_208805641
meisje dat slachtoffer was van het kabinet dat schijt heeft aan mensen

twitter
  dinsdag 25 april 2023 @ 21:13:39 #40
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208902041
Stel krijgt gelijk van rechter: Staat berokkende slachtoffers toeslagenaffaire leed

De Nederlandse Staat is verantwoordelijk voor het leed dat Nijverdalse slachtoffers van de toeslagenaffaire is aangedaan. De rechtbank in Almelo oordeelt dat de overheid onrechtmatig heeft gehandeld. Hiermee baant de rechter een nieuwe weg naar schadevergoeding voor hen en duizenden andere toeslagenouders.

https://www.ad.nl/binnenl(...)faire-leed~af99d456/

*O* *O* *O* *O*
  dinsdag 25 april 2023 @ 22:47:56 #41
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_208903354
https://www.rtlnieuws.nl/(...)groningers-sceptisch

Kom beste Groningers, het waren moeilijke tijden en al het leed zal vast nog niet meteen zijn geleden, maar toon a.u.b. nu toch een beetje vertrouwen. :)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 25 april 2023 @ 22:56:42 #42
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208903415
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 april 2023 22:47 schreef Scjvb het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)groningers-sceptisch

Kom beste Groningers, het waren moeilijke tijden en al het leed zal vast nog niet meteen zijn geleden, maar toon a.u.b. nu toch een beetje vertrouwen. :)
Op basis waarvan? Jaren genegeerd en vervolgens voorgelogen en afgehouden worden?
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208903418
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 april 2023 22:47 schreef Scjvb het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)groningers-sceptisch

Kom beste Groningers, het waren moeilijke tijden en al het leed zal vast nog niet meteen zijn geleden, maar toon a.u.b. nu toch een beetje vertrouwen. :)
Verkeerde topic?
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
  dinsdag 25 april 2023 @ 23:11:55 #44
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_208903529
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 april 2023 22:56 schreef recursief het volgende:

[..]
Verkeerde topic?
Yes! My bad.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_208916961
quote:
6s.gif Op dinsdag 25 april 2023 21:13 schreef ikweethetookniet het volgende:
Stel krijgt gelijk van rechter: Staat berokkende slachtoffers toeslagenaffaire leed

De Nederlandse Staat is verantwoordelijk voor het leed dat Nijverdalse slachtoffers van de toeslagenaffaire is aangedaan. De rechtbank in Almelo oordeelt dat de overheid onrechtmatig heeft gehandeld. Hiermee baant de rechter een nieuwe weg naar schadevergoeding voor hen en duizenden andere toeslagenouders.

https://www.ad.nl/binnenl(...)faire-leed~af99d456/

*O* *O* *O* *O*
Ik zie niet in hoe deze uitspraak iets oplost. Het probleem is dat de hele uitvoering van de schadevergoedingen aan de slachtoffers is vastgelopen. De rechter kan een uitvoeringsprobleem bij de belastingdienst niet oplossen.
  woensdag 26 april 2023 @ 23:43:49 #46
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208917032
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2023 23:37 schreef Breekfast het volgende:
Ik zie niet in hoe deze uitspraak iets oplost……..
Verklaring voor recht dat er een onrechtmatige daad is gepleegd
Dat is een heel mooi uitgangspunt voor schadevergoeding procedure
Schuld staat al vast nu alleen nog de schade bijvoorbeeld door schadestaat procedure
Bovendien gaat hier een precedentwerking van uit en dat gaat gevolgen hebben voor beleid in de goede zin
pi_208920839
quote:
6s.gif Op woensdag 26 april 2023 23:43 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Verklaring voor recht dat er een onrechtmatige daad is gepleegd
Dat is een heel mooi uitgangspunt voor schadevergoeding procedure
Schuld staat al vast nu alleen nog de schade bijvoorbeeld door schadestaat procedure
Bovendien gaat hier een precedentwerking van uit en dat gaat gevolgen hebben voor beleid in de goede zin
In mijn optiek voegt dit ook weinig toe, alleen maar verdere vertraging en stroperigheid. De schade zal toch bepaald moeten worden. Of dat nou door de CWS of anderszins bepaald wordt. En daar zit het probleem nou eenmaal. Je kunt niet herleiden welke schade te wijten is aan wiens handelen, dus redeneren de gedupeerden dat schulden die er zijn maar vergoed moet worden. Terecht dat de staat zich daar tegen verzet. De overheid heeft een rol, maar deze mensen maken bewust of onbewust een puinzooi van hun leven. Hun rupsjenooitgenoeg gedrag ten tijde van het uitkeren van de toeslagen is nu ook weer zichtbaar.
Zu hause ist alles besser
  maandag 1 mei 2023 @ 11:50:08 #48
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208965566
Vermogenstaks steeds duurder: kosten nu al 780 miljoen

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ict-systemen
quote:
De invoering van een eerlijke vermogenstaks laat nog langer op zich wachten door ingewikkelde nieuwe wetgeving en rammelende ict-systemen bij de Belastingdienst. „Het uitstel is onvermijdelijk en moet gedekt worden”, aldus Van Rij.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bijna drie miljoen Nederlanders betalen nu belasting in box 3 via een tijdelijke overbruggingsregeling. In die regeling is de spaartaks lager dan voorheen, terwijl het rendement op beleggingen juist hoger wordt aangeslagen.

quote:
Ook deze tijdelijke regeling is omstreden. Er komen zoveel bezwaren binnen – inmiddels al een half miljoen – dat de Belastingdienst het niet aankan, en al helemaal niet binnen de wettelijk gestelde termijn.
Vooral beleggers beklagen zich. De fiscus gaat er namelijk van uit dat alle beleggers in 2022 een positief rendement behaalden van 5,5 procent. Volgens de Vereniging van Effectenbezitters is dat percentage veel te rooskleurig.

https://www.telegraaf.nl/(...)en-nu-al-780-miljoen

Lekker bezig daar :')
Ze kunnen de regeling niet aanpassen en ze kunnen de bezwaarschriften van de tijdelijke regeling niet aan :') _O-

Dat geeft vertrouwen aan de toeslagen ouders dat zij wel op tijd geholpen worden :') :X
  maandag 1 mei 2023 @ 16:25:44 #49
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208968919
twitter
  maandag 1 mei 2023 @ 16:27:03 #50
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208968932
twitter
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')